All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

TeleVisie: Waarom telkens toch zo'n dure telefoon kopen?

Tip! Door Bouke van den Berg, | 7 reacties

Samsung, Apple, HTC en Sony. Zomaar wat fabrikanten die de beste telefoons voor je in petto hebben. Voor de hoofdprijs. Maar waarom zou je zoveel geld betalen voor een telefoon als er alternatieven zijn waarmee je precies hetzelfde kan doen, die er goed uitzien en die je ook nog eens honderden euro’s besparen?

"Met het geld dat je bespaart door een goedkope telefoon te kopen kun je twee jaar gratis bellen."

Natuurlijk: met telefoons als de HTC One M8 en straks de iPhone 6 en de Galaxy Note 4 heb je telefoons die er prachtig uitzien en over de beste specificaties van dit moment beschikken. Daar betaal je dan ook naar. HTC gaf de One M8 in maart een adviesprijs mee van 699 euro. De iPhone 6 en Galaxy Note 4 zullen zo mogelijk een nog hoger prijskaartje krijgen.

We geven je het op een briefje: ze gaan massaal gekocht worden. Maar waarom eigenlijk? Waarom zoveel geld uitgeven aan een telefoon terwijl er alternatieven zijn die nog geen 150 euro kosten, en waarmee je dus zeker 500 euro bespaart? Reken even mee: met een gemiddeld Sim Only-abonnement van 20 euro per maand kun je op die manier 25 maanden, dus ruim twee jaar, ‘gratis’ bellen.

Lees verder...

TeleVisie: Laat die 16-kernige processor maar, geef mij een betere batterij!

Tip! Door Bart Vuijk, | 14 reacties

Vandaag beginnen we met iets nieuws: de TeleVisie. Onze visie op de telecomwereld. Hier ons eerste onderwerp: batterijduur. Een nijpend probleem voor veel smartphonebezitters.

Daar zit je dan met je prachtige smartphone, met een scherm van pakweg 5 inch, fantastische resolutie, superdun, achtkernige processor en volgeladen met apps die je leven moeten vergemakkelijken. Alleen, het ding doet het niet. Want de batterij is zo dood als een pier.

Lees verder...

De beste festivaltelefoons voor 2014

Tip! Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het festivalseizoen is in volle gang: Lowlands, Pukkelpop, Mysteryland… Zomaar een greep uit populaire festivals die voor de deur staan. Natuurlijk wil je je op een festival nergens zorgen om maken. Zo gek is het dus niet als je je dure smartphone liever thuis laat. Er zijn gelukkig zat goedkope, verrassend complete telefoontjes waardoor je alsnog bereikbaar bent. Tijd om er een paar uit te lichten.

Want tijdens zo’n groot festival kan er van alles gebeuren met je telefoon. Hij kan sneuvelen in noodweer, gestolen worden tijdens een onbewaakt moment of tijdens het optreden van je favoriete artiest uit je zak vallen en vertrapt worden.

Er zijn inmiddels heel veel telefoontjes die minder dan honderd euro kosten, over de meeste functies van een echte smartphone beschikken en daarmee de ideale festivaltelefoons zijn. In deze speciale Telekoopwijzer sommen wij een paar goedkope, veelzijdige dumbphones op die ideaal zijn voor festivals.

Lees verder...

Sony vastgeroest in eigen succes

Tip! Door Dominick Viëtor, | 12 reacties

Het succes dat Sony begin 2013 boekte met de Xperia Z, lijkt zich inmiddels tegen de fabrikant te keren. Sony zit vastgeroest in oude patronen en ziet zijn smartphone-winst weer inzakken. Waar is het mis gegaan?

“Lekker op het succes van de Xperia Z voortborduren is even leuk, maar begint Sony tegen te werken.”

Nadat Sony partner Ericsson uitkocht in de voormalige joint-venture Sony Ericsson, heeft het even geduurd voordat de fabrikant met eigen toestellen op de markt kwam. In de Xperia S en T, die beiden onder het Sony-merk op de markt kwamen, kon de fabrikant nog niet volledig zijn ei kwijt. Begin 2013 veranderde dat met de Xperia Z, een toestel dat wezenlijk anders was dan de smartphones daarvoor en de nieuwe richting van Sony zou bepalen. Het toestel was strak, waterdicht en eindelijk voorzien van up-to-date specificaties. Dat heeft Sony duidelijk geen windeieren gelegd: de smartphone verkocht als warme broodjes en doet zelfs nog steeds leuk mee in de verkoopstatistieken. Een succes dat Sony hard nodig had en, wat mij betreft, ook zeker verdiend heeft.

De gedachte van Sony om lekker op het succes van de Xperia Z voort te borduren, is natuurlijk niet vreemd. Wie het huidige topmodel van Sony, de Xperia Z2, in handen heeft kan de genen van de Xperia Z nog duidelijk herkennen. Voor even is dat leuk, maar ik denk dat het Sony inmiddels begint tegen te werken.

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014

Door Bouke van den Berg, | 8 reacties

Augustus! Met een nieuwe maand is het uiteraard ook weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. Je kunt in deze maandelijkse koopwijzer informatie inwinnen voor allerlei smartphones in een aantal verschillende categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

All About Phones geeft 5 OnePlus One-invites weg

Tip! Door Danijel Dercksen, | 56 reacties

De OnePlus One is een zeer gewilde smartphone. All About Phones mag van OnePlus 5 invites weggeven en hierop kans maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

OnePlus One hoofdfoto

De OnePlus One is niet alleen een heel betaalbare smartphone, maar ook eentje die zich prima kan meten met alle high end-smartphones van dit moment, zo bleek al uit onze review van het toestel. In samenwerking met OnePlus mogen wij vijf invites weggeven voor dit toestel.

Meedoen is bijzonder simpel: door simpelweg via de onderstaande tool mee te doen maak jij al kans op de OnePlus One. Je hoeft alleen maar onze sociale kanalen te volgen en niets te delen. We gaan dus niet je tijdlijn spammen :)! De wedstrijd loopt tot en met maandag 21 juli, waarna op 22 juli de winnaars bekend worden gemaakt. Uit alle deelnemers zal het systeem automatisch vijf mensen selecteren die gewonnen hebben. Je kunt extra kans maken door ons op alle kanalen te volgen, let ook goed op het aantal punten dat je krijgt per sociaal kanaal waarop je ons volgt. De winnaars zullen op 22 juli middels deze post bekend gemaakt worden.

Je krijgt van ons enkel de invite: het toestel dien je zelf aan te schaffen en te betalen. Het gaat om een invite voor de 64GB zwarte variant van de OnePlus One. Tot slot wensen je veel succes.

Voor de duidelijkheid: het toestel dienst zelf aangeschaft te worden á 300 euro. Wij zullen bij de winnaars verifiëren of ze dit ook daadwerkelijk van plan zijn te doen. Als je invite wilt doorverkopen dan laten we deze blokkeren door OnePlus!

Onze geschreven review van de One Plus kun je hier lezen en onze video review is hier te bekijken.

Lees verder...

Haarscheurtjes in nummer 1-positie van Samsung

Tip! Door Danijel Dercksen, | 17 reacties

Smartphonegigant nummer één Samsung lijkt over zijn top heen te zijn. De weg naar beneden lijkt al voorzichtig te worden ingezet. De verkoop van het topmodel, de Galaxy S5, valt volgens veel media erg tegen, en dat is goed terug te zien in de laatste financiële cijfers van de Koreaanse elektronicagrootmacht.

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5 s5

Hardop denken is iets voor de zomer, zo blijkt. Nadat ik eerder mijzelf op deze plek afvroeg of HTC het wel gaat redden in deze markt, gaan mijn gedachten nu over grootmacht Samsung. De Koreaanse fabrikant is al jaren heer en meester op de smartphonemarkt en het bedrijf wist tot dusver kwartaal na kwartaal hogere omzetten te rapporteren. Alles lijkt koek en ei, maar schijn bedriegt. Ik heb sterk het gevoel dat de eerste haarscheurtjes te zien zijn in de duopolie Apple-Samsung.

Het tweede kwartaal van 2014 zit er op en dat betekent dat het festival der kwartaalcijfers aangebroken is. Waar ik eerder op basis van HTC's tweede kwartaalcijfers sterk mijn twijfels had bij het voortbestaan van HTC, lijkt nu ook het veel grotere Samsung uit de gratie van de consument te raken.

Bij die cijfers moet nog wel een kanttekening worden gezet. Het is goed om op te merken dat de cijfers over Q2 2014 alleen nog maar richtlijnen zijn die Samsung vooraf afgegeven heeft om zo de verwachtingen van investeerders en analisten te temperen. Een winstwaarschuwing.

Lees verder...

Is het einde van HTC in zicht?

Tip! Door Danijel Dercksen, | 13 reacties

Fabrikant HTC kent een kleine opleving na de introductie van haar vlaggenschip, de One M8. Maar ik acht de kans klein dat dit voldoende is voor de Taiwanese fabrikant om te overleven.

“Ik ben bang dat HTC binnen 18 maanden aan het kortste eind gaat trekken”

Gisteren bracht HTC haar financiële cijfers naar buiten over het tweede kwartaal van 2014. De fabrikant wist relatief rooskleurige cijfers te presenteren.

De One M8 heeft in zekere zin inderdaad gebracht wat de fabrikant vooraf aan investeerders en media voorgespiegeld had: omzetgroei en winst. Vergeleken met een kwartaal eerder wist HTC de omzet te verdubbelen en een verlies van 45 miljoen euro om te buigen tot een winst van 55 miljoen euro. Dit alles valt grotendeels toe te schrijven aan de introductie van de HTC One M8, die in april wereldwijd de verkoop in ging.

Desondanks ben ik bang dat HTC binnen 18 maanden aan het kortste eind gaat trekken. Er komt namelijk een bijzonder lastig half jaar aan voor de Taiwanese fabrikant. Nieuwe spelers zullen de markt gaan betreden en daarnaast komt Apple, de nummer twee van de wereldwijde smartphonemarkt, binnenkort met een nieuw topmodel. Apple zal met de iPhone 6 in het directe vaarwater van HTC komen; het toestel zal volgens alle geruchten over een 4,7 inch-scherm beschikken en daarnaast lijkt het er zelfs op dat Apple met een heuse phablet op de markt gaat komen. Er gaan al langere tijd geruchten over een 5,5 inch-variant van de iPhone 6 om zo mee te liften op het succes van de Galaxy Note-serie van Samsung.

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones juli 2014

Door Dominick Viëtor, | 20 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In deze maandelijkse koopwijzer geven we je kooptips voor smartphones in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Android op je tv, in de auto en aan je pols

Tip! Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Android kennen we als besturingssysteem van smartphones en tablets. Google wil meer doen met het besturingssysteem. Android is straks te vinden in auto's, in televisies en aan je pols. Google noemt dat Android Auto, Android TV en Android Wear. De eerste voorzichtige stappen naar de automatisering van ons privéleven.

“De eerste voorzichtige stappen naar automatisering van ons privéleven”

De poging van Google om met Android de auto, televisie en de smartwatchmarkt te gaan domineren met van Android afgeleide besturingssystemen is natuurlijk nog maar het begin. Google voorziet nog veel meer mogelijkheden en die zijn er ook al. Zelfsturende auto's bestaan bijvoorbeeld al; door Google ontwikkeld. Wie dat nu nog even te ver gaat, kan met Android TV alvast een beetje aan de toekomst wennen.

We belichten in dit verhaal zowel Android Auto, Android Wear als Android TV, met wat verklarende filmpjes erbij die de afgelopen dagen tijdens Google I/O online zijn verschenen.

Lees verder...

Android One: een smartphone voor iedereen

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Google kondigde tijdens I/O naast Android L ook een nieuw project aan: Android One. Android One moet vooral in ontwikkelingslanden veel meer mensen aan een Android-smartphone helpen, maar ook in landen als Nederland de positie van Google in het low-end segment versterken.

“Minimum-specificaties zijn voor Google geen optie: het past niet binnen de filosofie van het bedrijf.”

We hebben het hier bij All About Phones al vaak gezegd: in het laagste marktsegment voor smartphones ben je beter af met een Windows Phone over het algemeen. Goedkope Windows Phones werken over het algemeen een stuk beter dan goedkope Android's en dat heeft twee redenen. Enerzijds software-optimalisatie, anderzijds de minimumspecificaties die Microsoft hanteert. Het zijn de verschillen die er grotendeels voor verantwoordelijk waren dat de Nokia Lumia 520 in onze review vijf sterren kreeg, terwijl de Samsung Galaxy Fame op een magere twee sterren bleef hangen. Zo slecht als de Galaxy Fame zijn gelukkig lang niet alle goedkope Androidtelefoons, maar het illustreert wel mooi het probleem dat Google heeft.

Die software-optimalisatie begint vanuit Google steeds beter te worden, maar vaak gooit de fabrikant van het toestel vervolgens roet in het eten. Dan kan ik natuurlijk weer de Galaxy Fame met het trage TouchWiz als voorbeeld noemen, maar het probleem is veel breder. De Acer Liquid Z5 bijvoorbeeld, die op het eerste gezicht bijna stock Android heeft, presteert ook een stuk slechter dan zou kunnen met zijn hardware. Minimumspecificaties zijn voor Google geen optie: het past niet binnen de filosofie van het bedrijf.

Lees verder...

Gaat jouw smartphone op Android L draaien?

Tip! Door Bouke van den Berg, | 17 reacties

Bijna geen enkele industrie ontwikkelt zich zo snel als die van de smartphones. Met nieuwe updates is het, zeker in het geval van de wat oudere modellen, altijd weer de vraag of deze ook naar jouw smartphone komt. Hoe zit dat eigenlijk met de uitrol van Android L? In dit blog proberen we daar duidelijkheid over te scheppen.

Android L uitgelicht: Material Design lockscreennotifications
Lockscreen notificaties

Eerder deze week presenteerde Google op haar ontwikkelaarsbeurs I/O haar nieuwe versie van Android: Android L. Vooral op het designvlak staan er nogal wat wijzigingen op het programma ten opzichte van 4.4 KitKat. Er is echter nog weinig duidelijkheid over welke smartphones het nieuwe Android L gaan krijgen.

First things first: er is maar één zekerheid, en dat is dat Nexus 5- en Nexus 7-bezitters nu al aan de slag kunnen met de ontwikkelaarsversie van Android L. De definitieve versie van Android L komt sowieso uit op diezelfde LG Nexus 5 en de Nexus 7-tablet. Voor andere toestellen blijft het gissen geblazen, al kunnen we - zeker als we afgaan op het verleden - er rustig van uitgaan dat in ieder geval alle huidige vlaggenschepen de overstap gaan maken naar het nieuwste Android. Zeker weten doe je het echter nooit!

Lees verder...

Overzicht Android L: Material Design

Tip! Door Bouke van den Berg, | 11 reacties

Een standaardisering van een app voor meerdere platforms, een design met diepte en een verbeterd notificatiescherm: Android L, Google's nieuwe besturingssysteem, staat bol van de noviteiten. In dit blog gaan wij dieper in op het vernieuwde design.

Met veel trots kondigde Google gisteren op ontwikkelaarsconferentie I/O haar nieuwe Android-versie aan. Het lijkt erop dat Android L, waar de L waarschijnlijk voor Lollipop staat, in de ogen van Google een allesomvattend, overkoepelend besturingssysteem moet worden voor meerdere soorten apparaten. De tijd dat Android puur een mobiel besturingssysteem was lijkt voorbij te zijn. In de toekomstplannen van Android L moet je smartphone de spil worden in een spinnenweb van apparaten. Van smartwatches tot tablets en van je televisie tot je auto.

Bijvoorbeeld: je Android Wear-smartwatch staat via bluetooth in contact met je telefoon, terwijl je telefoon weer de boordcomputer overneemt van je Android Auto-systeem die spraakgestuurd te werk gaat. In de toekomst zullen daar ongetwijfeld nog huishoudelijke artikelen bijkomen, zodat je op de bank wat kunt roepen tegen je Android Wear-smartwatch waardoor de vaatwasser gaat draaien en jij op de bank kunt blijven hangen.

Lees verder...

Google I/O 2014: nieuwe hardware

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dit is het tweede blog dat vooruitblikt op de Google I/O-conferentie die morgen begint. Gisteren meldden wij dat een nieuwe versie van Android wordt verwacht, Android 5.0 Lollipop. Google heeft de gewoonte om een nieuw besturingssysteem op een nieuw apparaat aan te kondigen. Wordt het de Nexus 6?

Google I/O 2014: nieuwe hardware google io 2014 what to expect

Om maar met de deur in huis te vallen: dat valt niet echt te verwachten. Het is zelfs maar zeer de vraag of Google over enige tijd nog wel Nexus-apparaten zal uitbrengen. De bakens worden verzet.

De Nexus-lijn heeft Google ooit in het leven geroepen om Androidfabrikanten te laten zien 'hoe het moet'. Een mooi toestel, niet te duur of zelfs ronduit goedkoop, met goede specificaties en een onvervuild besturingssysteem zonder bloatware erbij (als je alle verplicht meegeleverde apps van Google zelf niet zo wenst te beschouwen).

Straks richt Google zich op de ontwikkeling van Android Silver. Een soort keurmerk voor mobieltjes die aan de hoge standaarden van Google voldoen. Alle fabrikanten kunnen Android Silver-telefoons en -tablets gaan maken. Of de Nexus-lijn hiernaast nog blijft voortbestaan is erg onzeker.

Lees verder...

Google I/O 2014: de plannen voor Android 5.0 Lollipop

Door Bart Vuijk, | 6 reacties

Google I/O start over twee dagen. De tweedaagse conferentie voor software-ontwikkelaars belooft nogal wat nieuws te brengen. Een nieuwe versie van Android komt er aan. Dat kennen we al van deze conferenties van Google. Maar de Android-producent heeft veel meer plannen met dit besturingssysteem. Het bestuurt straks misschien je koelkast, je auto, en je bril, als het aan Google ligt. In dit eerste blog krijg je een vooruitblik op deze ontwikkelingen.

Android 5.0 Lollipop

“Messaging beter in nieuwe Androidversie”
Google I/O: wat komt er deze week op ons af? google io 2014 what to expect
Logo van Google I/O 2014

Het is alweer negen maanden geleden dat Google Androidversie 4.4 Kitkat aankondigde. Dus het is hoog tijd voor een nieuwe versie. Ice Cream Sandwich (4.0) kwam acht maanden na Honeycomb 3.2 uit, en Jelly Bean 4.1 kwam acht maanden na 4.0. Tussen de versies daarna, Jelly Bean 4.2, 4.3 en Kitkat 4.4 zat pakweg vijf maanden.

Verwacht wordt dat Google versie 4.5 danwel 5.0 gaat aankondigen, met de naam Lollipop. Momenteel staat deze versie achter de schermen nog bekend onder de werktitel Moonshine. Zoals bekend heeft Google al zijn Androidversies naar iets zoets vernoemd, in alfabetische volgorde. Dat gaat al zo vanaf Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, en de andere versies zie je hierboven al staan. De L is dus aan de beurt, en een lollie lijkt daar bij te passen.

Wat brengt die nieuwe Androidversie behalve de naam en het typenummer? Daarover is nog niet zo heel veel informatie uitgelekt. Het lijkt erop dat Google Android op messaging-gebied flink wil verbeteren, want op dat vlak loopt het besturingssysteem inmiddels flink achter iOS (iPhone) aan. In iOS worden alle messaging-mogelijkheden keurig geïntegreerd in één app, iMessages. Maar onder Android zit je nog steeds met sms, hangouts en messaging via de pc. Dat zal naar verwachting beter worden geïntegreerd zodat je niet steeds berichten hoeft te bekijken in meerdere apps. Waarmee Google overigens ook een dreun uit probeert te delen aan concurrerende apps als WhatsApp en Facebook Messenger. Waarschijnlijk wordt Google Voice erin verwerkt, zodat bellen en videobellen ook in die ene messaging-app van Android mogelijk wordt.

Lees verder...

Telekoopwijzer tablets zomer 2014

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe tablet-Telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer, die ieder seizoen uitkomt, geven we je kooptips voor tablets in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones juni 2014

Door Dominick Viëtor, | 16 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In deze maandelijkse koopwijzer geven we je kooptips voor smartphones in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones mei 2014

Door Dominick Viëtor, | 4 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In deze maandelijkse koopwijzer geven we je kooptips voor smartphones in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer tablets lente 2014

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het is tijd voor de eerste tablet-koopwijzer van All About Phones. De Telekoopwijzer tablets zal je ieder seizoen updaten over de beste kopen in de tabletmarkt.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones april 2014

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In deze maandelijkse koopwijzer geven we je kooptips voor smartphones in een aantal categorieën, dit keer in een vernieuwd format.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...