All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

Telekoopwijzer smartphones juli 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Wat is de beste smartphone voor mij? Het is een vraag die we vaak krijgen en waar geen eenduidig antwoord op bestaat. Maar door onze visie op de beste smartphones van het moment te geven kunnen we je wel op weg helpen. Dat doen we in deze koopwijzer.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer tablets zomer 2015

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

In dit artikel bespreken we de beste tablets die je deze zomer kunt kopen. Mocht je dus een nieuwe tablet willen kopen de komende tijd, lees dan zeker even verder in de zomereditie van onze telekoopwijzer voor tablets.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 26: de Apple Watch is te koop in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lange wachten voor de Apple Watch is voorbij. In deze TeleWeek besteden we aandacht aan dit heuglijke nieuws. Verder bespreken we ook de Galaxy S6, virtuele providers, de OnePlus 2 en een mogelijk nieuw uiterlijk voor de iPhone. Prettig weekend!

Apple Watch nu dan eindelijk in Nederland te koop

TeleWeek 26

Apple-fanboys, het is eindelijk zo ver: de Apple Watch is nu in Nederland te koop! Officieel vanaf 17 juli, maar Belsimpel heeft 'm al op voorraad. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want hij kost 499 euro. Ter vergelijking: deze zelfde goedkoopste variant van het horloge kost in Duitsland 399 euro. Apple rekent straks zelf 419 euro voor deze Watch Sport Edition met een scherm van 38 millimeter.

De roestvrijstalen variant van de Apple Watch zal straks verkrijgbaar zijn vanaf 669 euro. Heb je interesse in de aller duurste Apple Watch? De 18 karaats goud-uitgave van de Watch Edition kost 18.400 euro. Woon je op de grens bij Duitsland? Dan kan het geen kwaad om de Apple Watch over de grens te kopen, aangezien hij daar dus goedkoper is.

De Apple Watch is ook te koop in onder andere Groot-Brittannië en Frankrijk. Het is nog onbekend wanneer België aan de beurt is, al ligt het voor de hand dat je 'm daar dit jaar ook kunt kopen. Een exacte datum is alleen nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 25: Elop, de iPhone 6S, Honor 7 en problemen voor Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In de 25e TeleWeek van dit jaar besteden we aandacht onder andere aandacht aan de nog niet uitgebrachte Honor 7 en slechte reclame voor de Samsung Galaxy S4, S5 en S6. Maar we beginnen met een wisseling van de wacht bij Microsoft.

Stephen Elop kan op zoek naar een nieuwe baan

TeleWeek 25 badge

Want Satya Nadella, de topman van Microsoft, heeft Stephen Elop de laan uitgestuurd. Elop is de voormalige CEO van Nokia en zorgde er bijna hoogstpersoonlijk voor dat Nokia in handen viel van Microsoft. Nu dat een feit is, lijkt Microsoft 'm dus niet meer nodig te hebben. Zijn klus is geklaard, zou je haast zeggen. Bovendien slaagt Windows Phone er onder Elop maar niet in om uit te groeien tot een geduchte concurrent van Android en iOS.

"Stephen en ik zijn tot overeenstemming gekomen dat dit voor hem het juiste moment is om bij Microsoft te vertrekken", schrijft CEO Nadella in een mail op woensdag aan zijn werknemers. De functie van Elop komt te vervallen. Opvallend is dat Microsoft de afdelingen voor het besturingssysteem en de ontwikkeling van smartphones samengaan. Terry Myerson krijgt hierover de leiding, als Executive Vice President Windows & Devices.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 24: Grote verrassingen bij iOS 9 blijven uit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het Worldwide Developers Congress vond deze week plaats en dus durven wij wel te stellen dat week 24 de week van Apple was. De fabrikant kondigde iOS 9 aan en natuurlijk komt het nieuwe besturingssysteem in deze TeleWeek aan bod. Fijn weekend!

iOS 9 biedt niet heel veel nieuws onder de zon

TeleWeek 24

iOS 7 betekende in 2013 de grote visuele verandering en iOS 8 stond vorig jaar in het teken van veel meer mogelijkheden voor ontwikkelaars. Het is daarom niet zo vreemd dat iOS 9 niet heel veel vernieuwingen met zich mee brengt: eerst dit maar eens consolideren, moeten zij bij Apple hebben gedacht. Ja, er komen wat nieuwe functies, zoals Proactive (een concurrent voor Google Now) en Apple News, maar dar is het dan ook wel zo'n beetje mee gezegd.

Erg? Nee. iOS 7 en 8 waren vernieuwingen, maar waren niet de meest stabiele besturingssystemen. Apple gaat daar waarschijnlijk met iOS 9 aan werken. Bovendien kwam er veel kritiek op de omvang van iOS 8. Er waren mensen die het besturingssysteem vanwege ruimtegebrek op hun smartphone niet konden installeren.

Daar hoef je je met iOS 9 geen zorgen om te maken. Waar de vorige update nog een omvang had van 4,6GB, is de update naar iOS9 maar 1,8GB groot. Zo kan Apple de komst van een smartphone met minimaal 32GB weer even uitstellen...

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 23: Samsung werkt aan mooie dingen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Deze week werd bekend dat Samsung werkt aan een aantal interessante smartphones. In deze TeleWeek blikken we daar op terug, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere dingen gebeurd deze week. Ga er daarom maar even goed voor zitten, want de eerste TeleWeek van juni is een feit!

Samsung komt met een plusvariant van de Galaxy S6 Edge

TeleWeek 23

Deze week schreven we twee keer over een grotere variant van de Galaxy S6 Edge. Hier schijnt Samsung namelijk druk aan te werken. Voor zover we weten komt er alleen een plusvariant van de Galaxy S6 Edge, en niet van de gewone Galaxy S6. Deze phablet gaat opvallend genoeg waarschijnlijk alsnog de Samsung Galaxy S6 Plus heten.

Deze smartphone wordt ontwikkeld onder codenaam Project Zero 2. Eigenlijk moest 'ie tegelijkertijd met de Galaxy Note 5 worden aangekondigd, op de IFA-beurs aankomende september. Nu lijkt het zo te zijn dat de Galaxy S6 Plus al binnen een paar weken wordt aangekondigd.

Hij is met een scherm van 5,5 inch iets groter, maar verder verschilt alleen de processor van de gewone Galaxy S6 Edge. Samsung zou namelijk voor de Snapdragon 808-chipset kiezen, die minder krachtig is dan de eigen Exynos 7 Octa-processor die in de Galaxy S6 Edge ziet. De smartphone krijgt waarschijnlijk wel dezelfde camera's en schermresolutie.

Ook kwamen er foto's naar buiten van de smartphone, die qua uiterlijk niet of nauwelijks verschilt van de gewone S6 Edge.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones juni 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

In deze telekoopwijzer van de maand juni 2015 vertellen we je wat de beste smartphones zijn in verschillende categorieën. Daarbij letten we vooral op de prijs-kwaliteitverhouding van de toestellen.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 22: Android M is een feit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

We kunnen lang en kort praten over wat het belangrijkste nieuws was van de week, maar als puntje bij paaltje komt is dat gewoon Android M. De nieuwe versie van Google's besturingssysteem werd donderdagavond op I/O aangekondigd. In deze TeleWeek blikken we terug op de nieuwe functies van Android, maar bespreken we uiteraard ook ander nieuws.

Android M brengt geen schokkende vernieuwingen met zich mee

TeleWeek 22

Android M komt er dus aan! Op I/O gaf Google alvast een voorproefje. Je kunt straks zelf bepalen welke rechten je een app geeft en er komen 'custom' tabbladen van Chrome. Open je binnen een app de browser, dan kun je van de gebruikelijke mogelijkheden van Chrome gebruikmaken. Verder komt er ingebouwde ondersteuning voor vingerafdruksensors, zodat fabrikanten dat niet zelf meer hoeven te ontwikkelen.

Een ander punt is dat Google werkt aan nieuwe software om de batterij te ontlasten. Ligt je smartphone op tafel? Dan merkt hij dat op een gegeven moment en schiet hij in een spaarstand. Wel ontvang je dan nog notificaties. 'Dozing' noemt Google de nieuwe functie om de batterij langer mee te laten gaan. Tot slot is er Google's antwoord op Apple Pay: Android Pay, dat op iedere NFC-telefoon kan werken volgens Google.

Mooie toevoegingen allemaal, maar niet echt verrassend. Was natuurlijk ook wel te verwachten, want vorig jaar was Android L met Material Design natuurlijk een gigantische verandering. Dat Google nu weer het roer omgooit, zou gek zijn geweest.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 21: Nieuws over de Samsung Galaxy Note 5!

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Tijd voor een lekker lang Pinksterweekend! Uiteraard beginnen wij 'm met de TeleWeek, numero 21 alweer. In deze week bespreken we Samsung, Lenovo, Motorola, LG, HTC en T-Mobile.

Verkoop van de HTC One M9 valt tegen

TeleWeek 21

HTC lanceerde op het MWC de One M9, zijn nieuwe vlaggenschip. In essentie is dit gewoon een One M8 met actuelere hardware waar HTC 100 euro extra voor rekent. Na de release waren de beoordelingen niet lovend. Het ontwerp was niet vernieuwend, de camera en het scherm niet zo goed en de smartphone levert je brandwonden op als je veel van 'm verlangt.

Het is daarom niet zo gek dat de verkoop van de HTC One M9 dus een beetje tegenvalt. Bij HTC reageren ze daar nu op. Niet mondeling, maar door 30 procent minder onderdelen voor de smartphone te bestellen. Pijnlijk. Nu nog de prijs omlaag gooien en misschien wordt het dan wél wat met de smartphone. Want een telefoon die van ons een 6 krijgt die nu duurder is dan de Galaxy S6? Dat kan toch niet?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 20: Telfort laat zien hoe het moet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Bundels die je mee kunt nemen naar de volgende maand. Kijk, daar worden we nou blij van. In deze TeleWeek daarom een eervolle vermelding voor de provider in kwestie. Daarnaast passeren Samsung, Huawei en Apple de revue. Fijn weekend!

Telfort neemt het voortouw

TeleWeek 20

Sta je op het punt om over te stappen naar een andere provider? Neem dan eens een kijkje bij Telfort. Sinds deze week biedt deze provider abonnementen aan waarbij je bel- en internetbundels niet elke maand worden gereset. Heb je MB's of minuten over? Dan maak je die in de volgende maand eerst op. Pas dan gebruik je de minuten en data waarvoor je die maand betaalt.

Netjes! Zeker ook omdat je data uit maand 1 niet alleen in maand 2, maar ook in maand 3 nog kunt gebruiken. Daarnaast zit Telfort op het netwerk van KPN, dat te boek staat als betrouwbaar. Je kunt daarnaast ook optioneel 4G-internet van Telfort nemen, dat een maximale snelheid van 150 megabit per seconde heeft. Dit kost 5 euro extra, wat ook best schappelijk is.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 19: De verschillende camerasensoren in de Galaxy S6

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Dankzij Bevrijdingsdag was het een lekker gebroken weekje. Aan het begin van de week was er dus niet al te veel nieuws, maar daarna kwam de telecomwereld lekker op stoom. In deze TeleWeek blikken we terug op een paar opmerkelijke nieuwsfeitjes, waaronder de camera's van de Galaxy S6 en een app die levens kan redden...

Niet elke Galaxy S6 heeft dezelfde camera

TeleWeek 19

Samsung gebruikt voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge een camerasensor van Sony. Althans, dat dachten we. Waar het merendeel van deze telefoons de Sony-sensor gebruikt, blijkt een bepaald deel van de Galaxy S6's uitgerust te zijn met Samsungs eigen ISOCELL-camera. Deze verschilt qua prestaties van de IMX240-sensor van Sony.

Vooral onder 'normale' omstandigheden zijn foto's met de Sony-sensor detailrijker. Voordeel van de Samsung-sensor is dat deze het onder donkere omstandigheden iets beter lijkt te doen, maar over het algemeen lijkt Sony de betere camerasensor te hebben. Nadeel als klant is dat je niet van tevoren weet welke sensor je krijgt.

Beide camera's maken prima foto's in 16 megapixel, maar er is dus wel sprake van een klein kwaliteitsverschil.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 18: De week van LG's nieuwe vlaggenschip, de G4

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In deze TeleWeek besteden we aandacht aan onder andere de G4, de nieuwe toptelefoon van LG. Zo waren we dinsdag en woensdag in Londen voor de lancering van deze smartphone. Daarnaast deden we onderzoek naar misschien wel dé vraag voor iemand die twijfelt welk type abonnement hij moet nemen. Snel verder lezen, dus!

Alle geruchten over de LG G4 zijn waar

TeleWeek 18: LG, Microsoft, Simyo, Google

Van de leren achterkant tot de processor: alles lag al op straat over de LG G4. De verrassing was er dinsdag dus wel van af toen LG zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde. Inderdaad een 5,5 inch QHD-display, inderdaad de Snapdragon 808-chipset, inderdaad een versie met leren achterkant en inderdaad een 16-megapixelcamera.

Net als vorig jaar lekte er weer het nodige uit over de toptelefoon van LG. Het enige dat we nog niet wisten over de G4 was zijn prijs en beschikbaarheid. Nou: vanaf eind deze maand kun je hem kopen. De G4 is bovendien een stuk duurder dan zijn voorganger. Waar je voor de G3 vlak na de lancering 549 euro neerlegde, kost de G4 minimaal 100 euro meer. Minimaal, want de leren variant is 150 euro duurder.

En da's best jammer, want een van de grote voordelen van de G3 was zijn scherpe prijs. Al bleek vandaag dat de winstmarge die LG heeft op zijn smartphones met 2 procent minimaal is. Dus ergens snappen we het ook wel weer dat LG de toestelprijs heeft verhoogd. Onze eerste indruk van de LG G4 is trouwens redelijk positief.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones mei 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 9 reacties

Er is weer een nieuwe maand aangebroken. Tijd voor onze nieuwe Telekoopwijzer, dus. In deze koopgids voorzien we je van de laatste kooptips in de telecommarkt, met een aantal belangrijke nieuwe binnenkomers in de lijst dit keer.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 17: Vraagtekens rondom de Sony Xperia Z4

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Wij vonden het maar een vreemd weekje. Vooral dankzij Sony, die aan het begin van de week de Xperia Z4 aankondigde. Waarschijnlijk krijgen we deze smartphone nooit te zien, aangezien hij alleen in Japan verkocht gaat worden. Lees er meer over in deze TeleWeek. Nummertje 17 alweer!

Sony kondigt Xperia Z4 aan in Japan

TeleWeek 17

Hij was al een paar keer uitgelekt en eigenlijk wisten we alles al over hem, maar toch waren we verrast toen Sony zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde, de Xperia Z4. Dit gebeurde maandagochtend vroeg. Opeens. Met alleen een bericht op de Japanse site van Sony. Wat is er met die launches gebeurt die de fabrikant normaal in petto had?

Niet dat dit een grote ramp is, want zo ontzettend interessant is de Xperia Z4 niet. Aan de foto's en specificaties te zien gaat het om een minimale upgrade ten opzichte van de Xperia Z3. De verschillen zijn zelfs zo minimaal, dat er al druk wordt gespeculeerd over de Xperia Z5. De échte opvolger van de Xperia Z3 wordt volgende maand gepresenteerd, en deze telefoon zal wél buiten Japan te koop zijn. En wellicht wordt de Xperia Z5 op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd. Anyway: veel onduidelijkheid rondom wat Sony nu allemaal aan het doen is. Weten ze zelf nog wel waar ze mee bezig zijn?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 16: Overdrijft Huawei niet een beetje met de P8max?

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Deze week waren wij in Londen voor de lancering van de Huawei P8 én de P8 Lite. Dachten we. Toen bleek dat niet de P8 Lite werd gepresenteerd, maar de P8max. Dit is een phablet met een scherm van 6,8 inch. Vanaf mei is hij in Nederland te koop voor 550 euro. Leuk natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen: overdrijft Huawei niet een beetje met deze smartphone? Tijd om 'm te bespreken in deze TeleWeek. Nummer 16 alweer van dit seizoen!

De week van Huawei

TeleWeek 16

Woensdag presenteerde Huawei dus in Londen de P8 en de P8max. Geen P8 lite dus, al publiceerde de Duitse afdeling van Huawei wel al gegevens over deze smartphone, die binnenkort waarschijnlijk gewoon te koop zal zijn voor 250 euro. Vraag is alleen waarom Richard Yu, die het mondiale journaille weer vermaakte met zijn Chinglish-taaltje, 'm dus niet aankondigde.

Wij weten het niet, maar in plaats daarvan is er dus de P8max. Deze smartphone beschikt over een scherm met een formaat van 6,8 inch. Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit een Kirin 935-processor, die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2,2 GHz. Daarnaast zit er 3GB ram in de smartphone.

Toegegeven: de P8max ziet er mooi uit. Hij is maar 6,8 millimeter dun en bestaat volledig uit metaal. Hartstikke mooi, maar 6,8 inch: kom op zeg! Zie dat maar eens in je broekzak te proppen. Mooi is de P8max dus, maar functioneel absoluut niet. Vanaf mei is de phablet dus te koop. Ga jij 'm kopen? Of is dit ook voor de grootste phabletfans te gek?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 15: Verkoop gestart van Galaxy S6!

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Tijd voor een nieuwe TeleWeek, op deze prachtige rokjesdag! Bij ons geen stoute plaatjes, maar keiharde info over het belangrijkste nieuws van de telecomwereld de afgelopen week. We behandelen onder andere de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, die vanaf vandaag in Nederland te koop zijn.

Krasjes op de Samsung Galaxy S6 (Edge)?

TeleWeek 15

Vandaag is de verkoop van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Nederland gestart. Voor de lieve som van 699 euro is de S6 voor jou. Leg je 150 euro extra neer, dan krijg je een S6 waarvan het scherm over de zijkanten van de telefoon heen valt. Met, als het goed is, bij een gloednieuw exemplaar ook krasjes op de Galaxy S6 Edge.

Dit bleek zaterdag, toen bleek dat meerder mensen melding maakten van krasjes op hun Galaxy S6 Edge. Best kwalijk natuurlijk, en het is onbekend welk probleem hier precies aan ten grondslag ligt. Dit zullen de loyale klanten van Samsung niet leuk vinden.. Voor ons is ons kantoor inmiddels een snoepwinkel, want na de Galaxy S6 Edge hebben we nu ook de Galaxy S6 binnengekregen. Een review volgt snel!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleVisie 6: Chinese smartphone nog lang niet mainstream

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Chinese smartphones; ze beginnen de gemoederen ook binnen de Nederlandse telecomwereld steeds meer bezig te houden. Even geleden had ik de kans om er vier te testen en daar kon ik maar één conclusie uit trekken: de Chinese smartphone is nog lang niet voor iedereen weggelegd.

TeleVisie 6 badge

Een select groepje enthousiastelingen is al jaren bezig met het importeren en uitproberen van onbekende Chinese smartphones, en heeft daar een leuke hobby aan. Maar de afgelopen tijd lijkt een veel groter publiek warm te lopen voor deze onbekende en vaak goedkope smartphones. Natuurlijk heb ik het dan niet over de gemiddelde Nederlander die denkt dat een smartphone een iPhone is en dat Android gelijkt staat aan Samsung, maar het zijn wel mensen die geen overdreven interesse in smartphones hebben. Via vrienden, grootgrutters als DealExtreme of omdat ze het toevallig tegenkwamen op het web weten veel mensen van het bestaan van dit soort toestellen. Gezien de gemiddelde Chinese telefoon nogal goedkoop is voor zijn specificaties en wij Nederlanders graag voor een duppie eerste rang zitten, is de interesse dan al snel gewekt.

Zoals Bouke al eerder eens in een TeleVisie betoogde, hoef je inmiddels ook helemaal geen fortuin meer uit te geven voor een goede smartphone. Hoog tijd om eens te checken of die vlieger ook opgaat voor het onbekendere spul, dus. Via Crazy Panda, één van de webshops die Chinese toestellen in Nederland invoert en met de voor ons gebruikelijke twee jaar garantie hier doorverkoopt, kon ik een viertal toestellen uitproberen en dat leek me een uitstekend idee. Dus ging ik een tijdje op pad met de Cubot P10, Cubot X6, Landvo L550 en THL 5000 om te kijken wat die toestellen te bieden hebben. Het resulteerde in deze review.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 14: Apple en Samsung sluiten verstandshuwelijk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Alle paaseieren voor dit weekend al goed verstopt? Mooi. Dan kun je namelijk in alle rust deze TeleWeek lezen. Deze week besteden we aandacht aan onder andere LG, Apple en Samsung. Veel leesplezier en alvast prettige paasdagen toegewenst!

Samsung en Apple gaan weer samenwerken

TeleWeek 14: Apple en Samsung sluiten verstandshuwelijk

Samsung maakte vroeger altijd de processors voor de iPhone. Tot het ruzie kreeg met Apple. Nu lijkt er weer een vrede te zijn gesloten tussen de bedrijven. Al kunnen we het beter een verstandshuwelijk noemen. Samsung maakt als enige ter wereld smartphoneprocessors die zijn gebakken op 14 nanometer, waardoor dit de zuinigste chipsets zijn die je nu kunt krijgen. Apple heeft op zijn beurt voor de iPhone enorm veel processors nodig.

En dus hebben de twee aartsrivalen heel veel aan elkaar. Niet zo gek dus dat de twee bedrijven de handen ineen slaan. Samsung gaat waarschijnlijk de A9-processor voor de iPhone 6S maken. Hier zijn Samsung en Apple allebei bij gebaat. De iPhone 6S kunnen we ondertussen in het najaar verwachten, waarschijnlijk samen met de iPhone 6C en de iPhone 6S Plus.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones april 2015

Door Dominick Viëtor, | 8 reacties

De drukste maanden in de telecomwereld zijn weer aangebroken: de maanden na het Mobile World Congress waarin veel smartphones op de markt komen. In deze nieuwe Telekoopwijzer maken we je wegwijs in de veelheid aan nieuwe smartphones op de markt.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 13: Bye bye Hi

Tip! Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Studenten worden blijkbaar ook volwassen en dat was reden genoeg voor KPN om provider Hi de nek om te draaien. Een nieuwe TeleWeek vol nieuwe gebeurtenissen. WhatsApp, TomTom, HTC en 4G komen allemaal aan bod.

So long Hi!

TeleWeek 13: Bye bye Hi

Het heeft even geduurd maar afgelopen week was het dan eindelijk zover; provider Hi bestaat vanaf 1 mei niet meer. KPN was er klaar mee, stiekem al een jaar of twee. Hi was een typische jongerenprovider die vroeger studenten wist aan te spreken met studentenkorting, toffe acties, gratis festivals en leuke commercials. In de loop der tijd was het originele marketingteam van Hi uit elkaar gevallen en dat luidde gelijk het begin van het einde van Hi in.

Ongeveer 18 maanden geleden gaf KPN Hi de opdracht om zich zelf beter te onderscheiden tegenover KPN. De lijn tussen KPN en Hi was dun; dezelfde diensten, dezelfde toestellen en bijna de zelfde abonnementen en voorwaarden. Hi moest weer onderscheidend worden; het kannibaliseerde nu te veel op het hoofdmerk KPN. De eerste Hi-winkels werden een jaar geleden al gesloten en nu blijkt dat het Hi niet gelukt is om zich zelf duidelijker te onderscheiden van KPN. Gevolg: so long hi!

Hi zal vanaf 1 mei stoppen en alle klanten zullen overgaan naar KPN. Sommige consumenten krijgen voor hetzelfde geld meer data bij KPN, andere moeten wat extra bijbetalen. Hi; het was mooi je gekend te hebben!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp