All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

Telekoopwijzer smartphones november 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

Voor iedereen die wil weten wat de beste smartphones van het moment zijn, hebben we de Telekoopwijzer. Vandaag is het tijd voor de koopwijzer van de maand november, met daarin een heleboel nieuwe binnenkomers.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones oktober 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 4 reacties

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Gewoon benieuwd naar de recente ontwikkelingen in de smartphonemarkt? In deze telekoopwijzer zetten we de beste smartphones voor je op een rijtje.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer tablets herfst 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

De herfst is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe editie van onze tabletkoopwijzer. In deze telekoopwijzer bespreken we de beste tablets in een drietal segmenten.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones september 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 6 reacties

Smartphone gestolen op vakantie? Of misschien wel in het zwembad gevallen? Of vind je het gewoon tijd voor een nieuwe? Wat je reden ook is om op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon, in deze koopwijzer helpen we je in je zoektocht met een lijstje van de beste smartphones.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 36: iPhone 6C, iPhone 6S, Nexusjes en de Honor 7

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Tijd voor een TeleWeek met lekker veel nieuwe smartphones, die dan wel officieel zijn aangekondigd dan wel bijna worden gepresenteerd. Van de iPhone 6S tot de iPhone 6C en van de Honor 7 tot de Nexus 6. Ga er maar goed voor zitten!

Save the date: 9 september!

TeleWeek 36: badge teleweek

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu is het definitief: Apple presenteert op 9 september de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Over deze smartphone doen al aardig wat geruchten de ronde. Zo wordt de hoeveelheid werkgeheugen waarschijnlijk verdubbeld naar 2GB ram en maken de smartphones foto's in 12 megapixel.

Het scherm van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen als het goed is force touch. Deze technologie voelt hoe zwaar je op het scherm drukt, wat extra mogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn benieuwd hoe Apple deze technologie voor de eindgebruiker zal invullen. In de smartphones zit waarschijnlijk de nieuwste processor van Apple, de A9.

Het is ondertussen nog even wachten tot Apple de iPhone 6C uitbrengt. Deze goedkopere variant zal waarschijnlijk in november worden aangekondigd. Deze smartphone wordt een stukje kleiner dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: de iPhone 6C krijgt als het goed is een scherm met een formaat van 4 inch.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 34: Honor, Huawei en de brutale actie van Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung en Apple: het zullen nooit de beste vrienden worden. Zeker niet na de brutale campagne die Samsung sinds deze week is begonnen in de Verenigde Staten. Je leest het in deze TeleWeek, maar we beginnen met een nieuwe smartphone van Honor.

Smartphone met draaibare camera aangekondigd

TeleWeek 34

Nieuw is het niet, maar bijzonder blijft het wel. De Honor 7i werd vrijdag aangekondigd en heeft een camera die je kunt omdraaien. Hierdoor schiet je zowel aan de voor- als achterkant dus foto's in 13 megapixel. Verder heeft de telefoon best indrukwekkende specificaties. Het full HD-scherm is 5,2 inch groot en opmerkelijk genoeg gebruikt de Honor geen Kirin-chipset van Huawei. Momenteel is het nog onbekend of de telefoon naar Nederland komt.

Deze week was er sowieso veel nieuws over Huawei dan wel Honor. Zo kwam er wat informatie naar buiten over de Kirin 940- en Kirin 950-chipsets van Huawei, waren er foto's verschenen van een toekomstige Mate-smartphone van Huawei en opent de fabrikant waarschijnlijk zijn eigen Vmall-webshop in Europa waar je straks exclusief Honor-smartphones kunt krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleVisie 8: Tijd voor de smartphone van de toekomst

Tip! Door Dominick Viëtor, | 4 reacties

Dat de ontwikkelingen in smartphoneland niet meer zo snel gaan als voorheen was al wel een tijdje bekend. Samsung's Unpacked-evenement eerder deze week maakte dat wat mij betreft eens te meer duidelijk en ik voorzie binnenkort geen verbetering. Kortom: tijd voor de smartphone van de toekomst!

TeleVisie 8

Samsung is het bedrijf dat over het algemeen de grenzen van wat mogelijk is in een smartphone verlegt; soms lopen ze duidelijk voor op de concurrentie en zo nu en dan liggen ze ongeveer gelijk. Achterlopen heeft Samsung, in ieder geval in het topsegment, eigenlijk nog nooit gedaan. Daar is overigens voorlopig nog geen verandering in gekomen, maar de snelheid waarmee Samsung innoveert en de manier waarop veranderen wel. Was het tot voor kort nog gebruikelijk dat Samsung twee keer per jaar (met de nieuwe Galaxy S en nieuwe Galaxy Note) een mooie stap vooruit zette, bleek die stap nu eigenlijk verwaarloosbaar. De nieuwe Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5 zijn hardwarematig zo goed als gelijk aan de toestellen van begin dit jaar. Samsung had het tijdens de presentatie dan ook niet meer over hoe geweldig de hardware wel niet is, maar over allerhande software-snuisterijen. Live-streamen naar YouTube en een algoritme dat de muziekkwaliteit van je mp3'tjes verbetert, bijvoorbeeld. Leuk hoor, maar ik heb weleens iets innovatievers gehoord tijdens een persconferentie.

En Samsung is niet de enige. Sony bijvoorbeeld, dat altijd bekend stond om zijn twee vlaggenschepen per jaar, toonde dit jaar met de Xperia Z3+ wel een erg magere update. Overigens wil het bedrijf inmiddels ook van die twee-vlaggenschepen-per-jaar-strategie af. Eigenlijk is er met alle superphones van dit jaar wel in meer of mindere mate iets mis, zoals collega Bart een tijdje geleden al beschreef. Dat zorgt er in sommige gevallen voor dat de upgrade tegenover zijn voorganger helemaal niet zo groot is en er dus in een jaar weinig gebeurd is. Vroeger was een jaar in de smartphonewereld een eeuwigheid.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 33: De nieuwe telefoons van OnePlus en Sony

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ontwikkelingen rondom Nokia Here, de Sony Xperia Z5 en een nieuwe telefoon van OnePlus. En klopt het dat Apple een virtuele provider wilt worden? In deze Teleweek passeren al deze onderwerpen de revue. Veel leesplezier en een fijn weekend toegewenst!

OnePlus komt nog dit jaar met nieuwe smartphone

TeleWeek 33

We beginnen deze TeleWeek met OnePlus. Want terwijl de eerste fans in de rij staan om de OnePlus 2 even te mogen aanraken (ja, aanraken en niet kopen), is er alweer een volgend toestel van de prijsvechter op komst. Dat liet oprichter Carl Pei maandag weten. Toch een lekker begin van de week, vind je niet?

Het is de derde smartphone van het merk en OnePlus wil 'm voor kerstmis hebben aangekondigd. Informatie over de telefoon ontbreekt nog, maar we weten waarschijnlijk al een ding zeker: goede prijs-kwaliteitverhouding!

Verder liet Pei ook weten dat OnePlus geen NFC in de 2 stopte omdat toch niemand dat gebruikt. "Het wordt overschat. Niet heel veel mensen gebruiken NFC. Pas over twaalf tot achttien maanden, maar dan hebben mensen toch alweer een andere smartphone", aldus Pei.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones augustus 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 7 reacties

Het is volop zomer en de maand augustus is inmiddels aangebroken. Dat betekent tijd voor een nieuwe telekoopwijzer met de beste smartphones van deze maand. Leuk leesvoer als je op vakantie bent, of een handig hulpje voor de thuisblijvers die deze vakantie aanwenden om een nieuwe smartphone uit te zoeken.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 32: OnePlus 2, Galaxy Note 5 en twee Moto X's

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Met de release van de OnePlus 2, uitgelekte foto's van de Samsung Galaxy Note 5 en de aankondiging van twee Moto X-smartphones vonden wij dit wel een lekker weekje. Hoog tijd dus om in vogelvlucht de afgelopen week met je door te nemen!

Eindelijk is 'ie er: de OnePlus 2

TeleWeek 32: badge teleweek

Dinsdagnacht kondigde OnePlus de langverwachte opvolger van de One aan: de OnePlus 2. Deze smartphone moet dit jaar de 'flagship killer' van het bedrijf worden. Opnieuw is hij scherp geprijsd en opnieuw heeft hij goede specificaties. De OnePlus 2 zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn vanaf 339 euro en er komen twee varianten van de telefoon.

Eentje heeft 3GB ram en 16GB opslaggeheugen en de ander heeft 4GB ram en 64GB opslagcapaciteit. Beide varianten krijgen een full HD-display met een formaat van 5,5 inch. In de telefoon zit de Snapdragon 810-processor. Foto's maakt hij in 13 en 5 megapixel. De batterij heeft met 3300 mAh lekker wat inhoud.

Helaas werkt OnePlus wel weer met een uitnodigingssysteem. Even wachten dus: zeker als je ziet dat er al een miljoen mensen in de wachtrij staan om straks de OnePlus 2 te mogen kopen. Het is soms een gekke wereld. Wij kunnen ondertussen ook niet wachten om met de OnePlus 2 aan de gang te gaan. Hij draait op Android 5.1 Lollipop met daar overheen OxygenOS. Verder heeft de telefoon een vingerafdruksensor en een USB C-ingang. Is het al augustus?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Zijn smartphonefabrikanten massaal de weg kwijt?

Tip! Door Bart Vuijk, | 9 reacties

Met de lancering van een vlaggenschip laat je als smartphonefabrikant alles zien wat je in huis hebt. De race naar de beste specs breekt de producenten echter op. Want ze maken tegenwoordig brakke vlaggenschepen.

“Fabrikanten hebben een dure plicht om een soort Ferrari te maken”

Een 'flagship device' moet een echte superphone zijn, die de allerlaatste technologie aan boord heeft en bovendien aantrekkelijk is om te zien. Als je zo'n telefoon uit je zak haalt, moet hij jaloerse blikken trekken. Maar helaas, met de huidige generatie superphones is iets grondig mis. Bijna alle problemen, zelfs die in de door een Exynos-processor aangedreven Samsung Galaxy S6, kunnen worden teruggevoerd op één malfunctionerende processor: de Qualcomm Snapdragon 810.

In voorgaande jaren kon je een nieuwe superphone niet te voorschijn halen, of iemand wilde hem wel even vasthouden. Om even te voelen aan zo'n duur toestel, met de allernieuwste technologie. Fabrikanten hebben een dure plicht om een soort Ferrari te maken, waar iedereen wel in wil rijden. Een telefoon die bloedsnel is, met nieuwigheidjes als een vingerafdruk- of irisscanner, met een bijzonder design. En uiteraard de garantie dat software-updates nog vele jaren zonder gezeur binnenkomen op het toestel, zodat het bij de tijd blijft en zijn hoge prijs ook in de toekomst waard is.

De laatste vlaggenschepen van HTC, Sony, Samsung en Apple stellen echter teleur. Want op alle superphones van deze grote vier valt wel wat af te dingen. Ook LG heeft niet het maximale uit de kast getrokken. We lopen al hun vlaggenschepen af.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 31: Nieuwe toptelefoons in aantocht!

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Daar zijn we weerrr! De TeleWeek is weer terug nadat 'ie lekker even met vakantie was. Deze week bespreken we Nokia Here, de Snapdragon 820, de Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus en de Motorola Moto X! Alvast een fijn weekend. Gedraag je, hè!

BMW, Daimler en Audi gaan Nokia Here kopen voor 2,5 miljard euro

TeleWeek 31: Nieuwe toptelefoons in aantocht! badge teleweek

Nokia heeft een koper gevonden voor zijn kaartendienst, Here. Een aantal Duitse autofabrikanten hebben 2,5 miljard euro over voor Here. Iets minder dan Nokia hoopte, dat zelf ruim 8 miljard euro voor de dienst betaalde. Audi, Daimler en BMW, de kopers van de app, nodigen nu andere automerken uit ook te investeren in Here.

Waarom? Dan hoeven autofabrikanten over tien jaar niet een fortuin te betalen voor HD-wegenkaarten van bijvoorbeeld Google. Deze zijn tegen die tijd nodig voor zelfrijdende auto's. Alleen dan kunnen auto's op grote schaal veilig zelfstandig rijden. Het is onbekend wat er precies met de app voor Android, iOS en Windows Phone gaat gebeuren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones juli 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

Wat is de beste smartphone voor mij? Het is een vraag die we vaak krijgen en waar geen eenduidig antwoord op bestaat. Maar door onze visie op de beste smartphones van het moment te geven kunnen we je wel op weg helpen. Dat doen we in deze koopwijzer.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer tablets zomer 2015

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

In dit artikel bespreken we de beste tablets die je deze zomer kunt kopen. Mocht je dus een nieuwe tablet willen kopen de komende tijd, lees dan zeker even verder in de zomereditie van onze telekoopwijzer voor tablets.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 26: de Apple Watch is te koop in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lange wachten voor de Apple Watch is voorbij. In deze TeleWeek besteden we aandacht aan dit heuglijke nieuws. Verder bespreken we ook de Galaxy S6, virtuele providers, de OnePlus 2 en een mogelijk nieuw uiterlijk voor de iPhone. Prettig weekend!

Apple Watch nu dan eindelijk in Nederland te koop

TeleWeek 26

Apple-fanboys, het is eindelijk zo ver: de Apple Watch is nu in Nederland te koop! Officieel vanaf 17 juli, maar Belsimpel heeft 'm al op voorraad. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want hij kost 499 euro. Ter vergelijking: deze zelfde goedkoopste variant van het horloge kost in Duitsland 399 euro. Apple rekent straks zelf 419 euro voor deze Watch Sport Edition met een scherm van 38 millimeter.

De roestvrijstalen variant van de Apple Watch zal straks verkrijgbaar zijn vanaf 669 euro. Heb je interesse in de aller duurste Apple Watch? De 18 karaats goud-uitgave van de Watch Edition kost 18.400 euro. Woon je op de grens bij Duitsland? Dan kan het geen kwaad om de Apple Watch over de grens te kopen, aangezien hij daar dus goedkoper is.

De Apple Watch is ook te koop in onder andere Groot-Brittannië en Frankrijk. Het is nog onbekend wanneer België aan de beurt is, al ligt het voor de hand dat je 'm daar dit jaar ook kunt kopen. Een exacte datum is alleen nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 25: Elop, de iPhone 6S, Honor 7 en problemen voor Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In de 25e TeleWeek van dit jaar besteden we aandacht onder andere aandacht aan de nog niet uitgebrachte Honor 7 en slechte reclame voor de Samsung Galaxy S4, S5 en S6. Maar we beginnen met een wisseling van de wacht bij Microsoft.

Stephen Elop kan op zoek naar een nieuwe baan

TeleWeek 25 badge

Want Satya Nadella, de topman van Microsoft, heeft Stephen Elop de laan uitgestuurd. Elop is de voormalige CEO van Nokia en zorgde er bijna hoogstpersoonlijk voor dat Nokia in handen viel van Microsoft. Nu dat een feit is, lijkt Microsoft 'm dus niet meer nodig te hebben. Zijn klus is geklaard, zou je haast zeggen. Bovendien slaagt Windows Phone er onder Elop maar niet in om uit te groeien tot een geduchte concurrent van Android en iOS.

"Stephen en ik zijn tot overeenstemming gekomen dat dit voor hem het juiste moment is om bij Microsoft te vertrekken", schrijft CEO Nadella in een mail op woensdag aan zijn werknemers. De functie van Elop komt te vervallen. Opvallend is dat Microsoft de afdelingen voor het besturingssysteem en de ontwikkeling van smartphones samengaan. Terry Myerson krijgt hierover de leiding, als Executive Vice President Windows & Devices.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 24: Grote verrassingen bij iOS 9 blijven uit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het Worldwide Developers Congress vond deze week plaats en dus durven wij wel te stellen dat week 24 de week van Apple was. De fabrikant kondigde iOS 9 aan en natuurlijk komt het nieuwe besturingssysteem in deze TeleWeek aan bod. Fijn weekend!

iOS 9 biedt niet heel veel nieuws onder de zon

TeleWeek 24

iOS 7 betekende in 2013 de grote visuele verandering en iOS 8 stond vorig jaar in het teken van veel meer mogelijkheden voor ontwikkelaars. Het is daarom niet zo vreemd dat iOS 9 niet heel veel vernieuwingen met zich mee brengt: eerst dit maar eens consolideren, moeten zij bij Apple hebben gedacht. Ja, er komen wat nieuwe functies, zoals Proactive (een concurrent voor Google Now) en Apple News, maar dar is het dan ook wel zo'n beetje mee gezegd.

Erg? Nee. iOS 7 en 8 waren vernieuwingen, maar waren niet de meest stabiele besturingssystemen. Apple gaat daar waarschijnlijk met iOS 9 aan werken. Bovendien kwam er veel kritiek op de omvang van iOS 8. Er waren mensen die het besturingssysteem vanwege ruimtegebrek op hun smartphone niet konden installeren.

Daar hoef je je met iOS 9 geen zorgen om te maken. Waar de vorige update nog een omvang had van 4,6GB, is de update naar iOS9 maar 1,8GB groot. Zo kan Apple de komst van een smartphone met minimaal 32GB weer even uitstellen...

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 23: Samsung werkt aan mooie dingen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Deze week werd bekend dat Samsung werkt aan een aantal interessante smartphones. In deze TeleWeek blikken we daar op terug, maar er zijn natuurlijk ook genoeg andere dingen gebeurd deze week. Ga er daarom maar even goed voor zitten, want de eerste TeleWeek van juni is een feit!

Samsung komt met een plusvariant van de Galaxy S6 Edge

TeleWeek 23

Deze week schreven we twee keer over een grotere variant van de Galaxy S6 Edge. Hier schijnt Samsung namelijk druk aan te werken. Voor zover we weten komt er alleen een plusvariant van de Galaxy S6 Edge, en niet van de gewone Galaxy S6. Deze phablet gaat opvallend genoeg waarschijnlijk alsnog de Samsung Galaxy S6 Plus heten.

Deze smartphone wordt ontwikkeld onder codenaam Project Zero 2. Eigenlijk moest 'ie tegelijkertijd met de Galaxy Note 5 worden aangekondigd, op de IFA-beurs aankomende september. Nu lijkt het zo te zijn dat de Galaxy S6 Plus al binnen een paar weken wordt aangekondigd.

Hij is met een scherm van 5,5 inch iets groter, maar verder verschilt alleen de processor van de gewone Galaxy S6 Edge. Samsung zou namelijk voor de Snapdragon 808-chipset kiezen, die minder krachtig is dan de eigen Exynos 7 Octa-processor die in de Galaxy S6 Edge ziet. De smartphone krijgt waarschijnlijk wel dezelfde camera's en schermresolutie.

Ook kwamen er foto's naar buiten van de smartphone, die qua uiterlijk niet of nauwelijks verschilt van de gewone S6 Edge.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones juni 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

In deze telekoopwijzer van de maand juni 2015 vertellen we je wat de beste smartphones zijn in verschillende categorieën. Daarbij letten we vooral op de prijs-kwaliteitverhouding van de toestellen.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 22: Android M is een feit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

We kunnen lang en kort praten over wat het belangrijkste nieuws was van de week, maar als puntje bij paaltje komt is dat gewoon Android M. De nieuwe versie van Google's besturingssysteem werd donderdagavond op I/O aangekondigd. In deze TeleWeek blikken we terug op de nieuwe functies van Android, maar bespreken we uiteraard ook ander nieuws.

Android M brengt geen schokkende vernieuwingen met zich mee

TeleWeek 22

Android M komt er dus aan! Op I/O gaf Google alvast een voorproefje. Je kunt straks zelf bepalen welke rechten je een app geeft en er komen 'custom' tabbladen van Chrome. Open je binnen een app de browser, dan kun je van de gebruikelijke mogelijkheden van Chrome gebruikmaken. Verder komt er ingebouwde ondersteuning voor vingerafdruksensors, zodat fabrikanten dat niet zelf meer hoeven te ontwikkelen.

Een ander punt is dat Google werkt aan nieuwe software om de batterij te ontlasten. Ligt je smartphone op tafel? Dan merkt hij dat op een gegeven moment en schiet hij in een spaarstand. Wel ontvang je dan nog notificaties. 'Dozing' noemt Google de nieuwe functie om de batterij langer mee te laten gaan. Tot slot is er Google's antwoord op Apple Pay: Android Pay, dat op iedere NFC-telefoon kan werken volgens Google.

Mooie toevoegingen allemaal, maar niet echt verrassend. Was natuurlijk ook wel te verwachten, want vorig jaar was Android L met Material Design natuurlijk een gigantische verandering. Dat Google nu weer het roer omgooit, zou gek zijn geweest.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp