All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

Telekoopwijzer tablets herfst 2014

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe tablet-Telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer, die ieder seizoen uitkomt, geven we je kooptips voor tablets in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

TeleWeek week 37: Telefoons die je nooit koopt en Apple's nieuwe inkomstenbron

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Hij vloog weer voorbij, deze week. Er gebeurde ook genoeg waardoor de tijd voorbij vloog. Zoals Apple's nieuwe verdienmodel dankzij NFC, bijvoorbeeld. Of wat te denken van een paar telefoons die veel te veel geld kosten en te weinig kunnen? Deze week werden ze aangekondigd. Lees snel verder welke het zijn, maar in deze TeleWeek behandelen we natuurlijk veel meer belangrijk nieuws van de afgelopen week.

Apple heeft er weer een mooie inkomstenbron bij

Teleweek week 37

Jaja, heel leuk natuurlijk dat ook Apple een keer een NFC-chip in haar telefoons heeft gepropt. Met frisse tegenzin weliswaar, maar ook niet zonder reden. Het lijkt er namelijk op dat Apple een leuk zakcentje dankzij haar NFC-chip gaat verdienen. En dat allemaal dankzij Apple Pay. Als het mobiele betalingssysteem een beetje aanslaat, natuurlijk.

Per transactie mag Apple namelijk 0,15 procent van het totaalbedrag op haar rekening bijschrijven. Voor elke honderd euro is dat dus vijftien cent. Apple Pay hoeft maar massaal aan te slaan en Apple heeft weer een andere inkomstenbron gevonden waarmee het nog schathemeltje rijker van wordt.

Apple liet zich met haar NFC-chip trouwens ook nog van haar meest ‘Apple-achtige’ kant zien. Hebben ze eindelijk zo’n chip in hun telefoon gezet, zeggen ze dat niemand dat ding mag gebruiken. Alleen voor Apple Pay dus. Kassa!

Lees verder...

TeleVisie 3: De wereldheerschappijplannen van Alcatel

Tip! Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Later kan ik zeggen: daar ben ik toch maar mooi bij geweest. Het moment dat Alcatel in Berlijn in een oude energiecentrale bekendmaakte dat het de grootste smartphonefabrikant ter wereld gaat worden. Op 4 september ontvouwde Alcatels CEO zijn plannen met het bedrijf. En die zijn groots. Maar of Apple en Samsung daar nou bang van moeten worden…

In de TeleVisie geven de redacteuren van All About Phones hun mening over de telecomwereld. We zij natuurlijk ook hele benieuwd naar jouw mening. Laat 'm horen! Hieronder vind je een overzicht van de TeleVisies die eerder werden geschreven:

TeleVisie 1: Laat die 16-kernige processor maar, geef mij een betere batterij!
Televisie 2: TeleVisie: Waarom telkens toch zo'n dure telefoon kopen?

Lees verder...

TeleWeek week 36: iPhone 6 gepresenteerd en analisten niet enthousiast over Note 4

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Laten we eerlijk wezen: echt moeilijk was het niet om de onderwerpen voor de Teleweek van deze week te bedenken. Het was Apple voor en Apple na, met de release van de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de Apple Watch. Maar er gebeurde nog meer dan dat.

Eindelijk is daar dan de iPhone 6

TeleWeek week 36

Nee, op de redactie zaten we niet echt met open mond te kijken naar wat Apple presenteerde. Eigenlijk was alles wel bekend. Over de iPhone 6 zeker. Dat er twee varianten kwamen, dat ‘ie een NFC-chip kreeg en dat er een A8-processor in de telefoon zit. Na dinsdag wisten we ’t allemaal pas echt zeker. Gelukkig maar: van al die geruchten word je stiekem soms ook een beetje moe.

Toegegeven: de iPhone 6 ziet er weer prima uit. Het lijkt er alleen wel op dat Apple niet langer de voorloper is in smartphoneland, maar meer een van de volgers. Zo wilde het Amerikaanse bedrijf nooit beginnen aan phablets en was ook NFC niet geliefd in Cupertino. De iPhone 6 heeft het allebei. iOS 8 heeft net als Android nu eindelijk ook een notificatiecentrum. Ook een voorbeeld dat Apple niet langer dé partij bij uitstek is die met nieuwe dingen komt.

In ieder geval niet meer zozeer op smartphonevlak. Het ging wel weer kriebelen toen we de Apple Watch zagen. Hij ziet er op het eerste gezicht heel gaaf uit en als ‘ie echt goed is betekent het dat bedrijven als Samsung ‘als vanouds’ weer naar de tekentafel mogen om in de buurt van Apple te komen.

Lees verder...

De laatste geruchten opgesomd over de iPhone 6, iPhone 6L, iWatch en iOS 8

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vanavond is het dan eindelijk zover. Apple presenteert dan de iPhone 6. Inmiddels is er al zoveel gezegd en geschreven dat je door de bomen misschien het bos niet meer ziet. Wij sommen daarom alle geruchten voor je op, over de iPhone 6, iPhone 6L, iWatch en iOS 8.

Een conceptafbeelding van de iPhone 6L en de iWatch
Bron: Een conceptafbeelding van de iPhone 6L en de iWatch

Apple's persevenement begint vanavond om 19.00 uur en is live online te volgen. Wat ons betreft mag het nu alvast beginnen. In aanloop naar het persevenement van vanavond lekte er heel veel informatie uit over de iPhone 6. Straks weten we of deze info, leaks en geruchten klopten. Tijd voor een overzicht van nieuwste informatie, zodat je weet wat je vanavond kunt verwachten.

Samenvattend: Apple werkt aan twee iPhone 6-varianten, maar het is de vraag of ze allebei vanavond worden aangekondigd. Van beide iPhones komen waarschijnlijk meerdere varianten. Het verschil zit 'm in het opslaggeheugen (16, 32, 64 of 128GB), en het schermtype (Gorilla Glass of het onverwoestbare en heel dure saffierglas).

Ook is er een kans dat Apple haar eerste smartwatch aankondigt, de iWatch. In ieder geval presenteert Apple iOS 8, haar nieuwe mobiele besturingssysteem. Hier zullen we tijdens het persevenement wel heel veel over te horen krijgen, voordat de apparaten eindelijk worden aangekondigd.

Lees verder...

Alles over de nieuwe Apple iPhone 6L phablet

Tip! Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

Het heeft even geduurd, maar ook Apple komt nu met een phablet. Dat is inmiddels wel zo goed als zeker. Wat kunnen we allemaal verwachten van deze iPhone 6L, die morgen waarschijnlijk wordt aangekondigd, en zware concurrentie heeft? En wat heeft Apple morgen tijdens de presentatie misschien nog meer in petto? Tijd voor een round-up.

Apple iPhone 6L and iWatch
Bron: Martin Hajek

De iPhone 6 krijgt een 4,7-inch scherm. Het is geen geheim meer dat Apple ook werkt aan een phabletvariant van haar nieuwe telefoon. Deze iPhone 6L krijgt waarschijnlijk een 5,5-inch scherm. Hiermee willigt Apple het verzoek van haar klandizie voor grotere schermen (eindelijk) in. Het heeft ze al wat klanten gekost.

De productie van de iPhone 6L wordt gekenmerkt door problemen. Met de batterij bijvoorbeeld, maar ook het scherm. Het is dus de vraag of de telefoon morgenavond wordt aangekondigd, en of hij dit jaar nog wel te koop wordt aangeboden. Hij zal in ieder geval (nog) duurder worden dan de gewone iPhone 6 en komt waarschijnlijk in meerdere versies op de markt. De batterij zelf moet rond de 2915mAh groot gaan worden. De processor zal de nieuwe A8-processor gaan worden in combinatie met 1GB aan ram. De smartphone krijgt vermoedelijk een 13-megapixelcamera mee.

Het verschil zit 'm in het opslaggeheugen, 16, 32, 64 of 128GB, en het glas. Naast versies met Gorilla Glass komen er waarschijnlijk ook iPhones met schermen van saffierglas. Deze zouden extra veel geld kosten. Deze iPhone 6 komt met zijn 5,5-inch scherm in een drukbezette markt terecht. Hij moet het hierin opnemen tegen goede telefoons, zoals de Samsung Galaxy S5, de LG G3, De Sony Xperia Z3 en de HTC One M8, die allemaal ongeveer een even groot scherm krijgen.

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones september 2014

Tip! Door Dominick Viëtor, | 17 reacties

Het is inmiddels september en dat betekent tijd voor een nieuwe telekoopwijzer. Ook deze maand zullen we de beste deals op de smartphonemarkt voor je behandelen in verschillende categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

TeleWeek week 34: iPhone 6 ontrafeld en dagelijkse Note 4-teasers

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De TeleWeek is een nieuwe rubriek op All About Phones. Elke vrijdagavond blikken we om 20.00 uur terug op de afgelopen week. We pakken de belangrijkste nieuwtjes er nog eens uit. Zo heb je een goed beeld van wat er allemaal gaande is in smartphoneland.

Productieproblemen en gelekte specificaties van de Apple iPhone 6, net iets teveel teaservideo's van de Samsung Galaxy Note 4 en eindelijk een echte concurrent voor de OnePlus One. Ja, in de week voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn was het weer traditioneel druk in smartphoneland! De eerste TeleWeek is daarom een echte must-read.

Lees verder...

Tien dingen die je moet weten over de iPhone 6

Tip! Door Bart Vuijk, | 7 reacties

Vrijwel onbreekbaar glas, een opgefrist uiterlijk, een veel groter scherm en mogelijk zelfs een phablet. Dat wordt allemaal verwacht van de iPhone 6, die op 9 september door Apple wordt onthuld. Wat zijn de belangrijkste tien dingen die wij van de iPhone 6 verwachten?

1: twee telefoons

Tien dingen die je moet weten over de iPhone 6 imgres

Apple zou volgens sterke geruchten niet een, maar twee telefoons presenteren. Net als vorig jaar overigens, toen de iPhone 5C en de iPhone 5S gelijktijdig werden gepresenteerd. Toen was de een van plastic en de ander van metaal, maar nu gooit Apple het over een andere boeg.

Er zouden nu twee telefoons worden gepresenteerd, de iPhone 6 en de iPhone 6L. Die laatste is echt nieuw voor Apple, want het zou om een phablet gaan met een schermdiameter van 5,5 inch. Net zo groot als de grootste Androidsmartphones dus. En de iPhone 6 wordt zelf ook wat groter dan de iPhones die we al kennen. Hierover meer in punt 2.

Lees verder...

TeleVisie: Waarom telkens toch zo'n dure telefoon kopen?

Tip! Door Bouke van den Berg, | 7 reacties

Samsung, Apple, HTC en Sony. Zomaar wat fabrikanten die de beste telefoons voor je in petto hebben. Voor de hoofdprijs. Maar waarom zou je zoveel geld betalen voor een telefoon als er alternatieven zijn waarmee je precies hetzelfde kan doen, die er goed uitzien en die je ook nog eens honderden euro’s besparen?

TeleVisie 2 All About Phones

Natuurlijk: met telefoons als de HTC One M8 en straks de iPhone 6 en de Galaxy Note 4 heb je telefoons die er prachtig uitzien en over de beste specificaties van dit moment beschikken. Daar betaal je dan ook naar. HTC gaf de One M8 in maart een adviesprijs mee van 699 euro. De iPhone 6 en Galaxy Note 4 zullen zo mogelijk een nog hoger prijskaartje krijgen.

We geven je het op een briefje: ze gaan massaal gekocht worden. Maar waarom eigenlijk? Waarom zoveel geld uitgeven aan een telefoon terwijl er alternatieven zijn die nog geen 150 euro kosten, en waarmee je dus zeker 500 euro bespaart? Reken even mee: met een gemiddeld Sim Only-abonnement van 20 euro per maand kun je op die manier 25 maanden, dus ruim twee jaar, ‘gratis’ bellen.

Lees verder...

TeleVisie: Laat die 16-kernige processor maar, geef mij een betere batterij!

Tip! Door Bart Vuijk, | 14 reacties

Vandaag beginnen we met iets nieuws: de TeleVisie. Onze visie op de telecomwereld. Hier ons eerste onderwerp: batterijduur. Een nijpend probleem voor veel smartphonebezitters.

Daar zit je dan met je prachtige smartphone, met een scherm van pakweg 5 inch, fantastische resolutie, superdun, achtkernige processor en volgeladen met apps die je leven moeten vergemakkelijken. Alleen, het ding doet het niet. Want de batterij is zo dood als een pier.

Lees verder...

De beste festivaltelefoons voor 2014

Tip! Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het festivalseizoen is in volle gang: Lowlands, Pukkelpop, Mysteryland… Zomaar een greep uit populaire festivals die voor de deur staan. Natuurlijk wil je je op een festival nergens zorgen om maken. Zo gek is het dus niet als je je dure smartphone liever thuis laat. Er zijn gelukkig zat goedkope, verrassend complete telefoontjes waardoor je alsnog bereikbaar bent. Tijd om er een paar uit te lichten.

Want tijdens zo’n groot festival kan er van alles gebeuren met je telefoon. Hij kan sneuvelen in noodweer, gestolen worden tijdens een onbewaakt moment of tijdens het optreden van je favoriete artiest uit je zak vallen en vertrapt worden.

Er zijn inmiddels heel veel telefoontjes die minder dan honderd euro kosten, over de meeste functies van een echte smartphone beschikken en daarmee de ideale festivaltelefoons zijn. In deze speciale Telekoopwijzer sommen wij een paar goedkope, veelzijdige dumbphones op die ideaal zijn voor festivals.

Lees verder...

Sony vastgeroest in eigen succes

Tip! Door Dominick Viëtor, | 12 reacties

Het succes dat Sony begin 2013 boekte met de Xperia Z, lijkt zich inmiddels tegen de fabrikant te keren. Sony zit vastgeroest in oude patronen en ziet zijn smartphone-winst weer inzakken. Waar is het mis gegaan?

“Lekker op het succes van de Xperia Z voortborduren is even leuk, maar begint Sony tegen te werken.”

Nadat Sony partner Ericsson uitkocht in de voormalige joint-venture Sony Ericsson, heeft het even geduurd voordat de fabrikant met eigen toestellen op de markt kwam. In de Xperia S en T, die beiden onder het Sony-merk op de markt kwamen, kon de fabrikant nog niet volledig zijn ei kwijt. Begin 2013 veranderde dat met de Xperia Z, een toestel dat wezenlijk anders was dan de smartphones daarvoor en de nieuwe richting van Sony zou bepalen. Het toestel was strak, waterdicht en eindelijk voorzien van up-to-date specificaties. Dat heeft Sony duidelijk geen windeieren gelegd: de smartphone verkocht als warme broodjes en doet zelfs nog steeds leuk mee in de verkoopstatistieken. Een succes dat Sony hard nodig had en, wat mij betreft, ook zeker verdiend heeft.

De gedachte van Sony om lekker op het succes van de Xperia Z voort te borduren, is natuurlijk niet vreemd. Wie het huidige topmodel van Sony, de Xperia Z2, in handen heeft kan de genen van de Xperia Z nog duidelijk herkennen. Voor even is dat leuk, maar ik denk dat het Sony inmiddels begint tegen te werken.

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones augustus 2014

Door Bouke van den Berg, | 16 reacties

Augustus! Met een nieuwe maand is het uiteraard ook weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. Je kunt in deze maandelijkse koopwijzer informatie inwinnen voor allerlei smartphones in een aantal verschillende categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

All About Phones geeft 5 OnePlus One-invites weg

Tip! Door Danijel Dercksen, | 56 reacties

De OnePlus One is een zeer gewilde smartphone. All About Phones mag van OnePlus 5 invites weggeven en hierop kans maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

OnePlus One hoofdfoto

De OnePlus One is niet alleen een heel betaalbare smartphone, maar ook eentje die zich prima kan meten met alle high end-smartphones van dit moment, zo bleek al uit onze review van het toestel. In samenwerking met OnePlus mogen wij vijf invites weggeven voor dit toestel.

Meedoen is bijzonder simpel: door simpelweg via de onderstaande tool mee te doen maak jij al kans op de OnePlus One. Je hoeft alleen maar onze sociale kanalen te volgen en niets te delen. We gaan dus niet je tijdlijn spammen :)! De wedstrijd loopt tot en met maandag 21 juli, waarna op 22 juli de winnaars bekend worden gemaakt. Uit alle deelnemers zal het systeem automatisch vijf mensen selecteren die gewonnen hebben. Je kunt extra kans maken door ons op alle kanalen te volgen, let ook goed op het aantal punten dat je krijgt per sociaal kanaal waarop je ons volgt. De winnaars zullen op 22 juli middels deze post bekend gemaakt worden.

Je krijgt van ons enkel de invite: het toestel dien je zelf aan te schaffen en te betalen. Het gaat om een invite voor de 64GB zwarte variant van de OnePlus One. Tot slot wensen je veel succes.

Voor de duidelijkheid: het toestel dienst zelf aangeschaft te worden á 300 euro. Wij zullen bij de winnaars verifiëren of ze dit ook daadwerkelijk van plan zijn te doen. Als je invite wilt doorverkopen dan laten we deze blokkeren door OnePlus!

Onze geschreven review van de One Plus kun je hier lezen en onze video review is hier te bekijken.

Lees verder...

Haarscheurtjes in nummer 1-positie van Samsung

Tip! Door Danijel Dercksen, | 17 reacties

Smartphonegigant nummer één Samsung lijkt over zijn top heen te zijn. De weg naar beneden lijkt al voorzichtig te worden ingezet. De verkoop van het topmodel, de Galaxy S5, valt volgens veel media erg tegen, en dat is goed terug te zien in de laatste financiële cijfers van de Koreaanse elektronicagrootmacht.

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5 s5

Hardop denken is iets voor de zomer, zo blijkt. Nadat ik eerder mijzelf op deze plek afvroeg of HTC het wel gaat redden in deze markt, gaan mijn gedachten nu over grootmacht Samsung. De Koreaanse fabrikant is al jaren heer en meester op de smartphonemarkt en het bedrijf wist tot dusver kwartaal na kwartaal hogere omzetten te rapporteren. Alles lijkt koek en ei, maar schijn bedriegt. Ik heb sterk het gevoel dat de eerste haarscheurtjes te zien zijn in de duopolie Apple-Samsung.

Het tweede kwartaal van 2014 zit er op en dat betekent dat het festival der kwartaalcijfers aangebroken is. Waar ik eerder op basis van HTC's tweede kwartaalcijfers sterk mijn twijfels had bij het voortbestaan van HTC, lijkt nu ook het veel grotere Samsung uit de gratie van de consument te raken.

Bij die cijfers moet nog wel een kanttekening worden gezet. Het is goed om op te merken dat de cijfers over Q2 2014 alleen nog maar richtlijnen zijn die Samsung vooraf afgegeven heeft om zo de verwachtingen van investeerders en analisten te temperen. Een winstwaarschuwing.

Lees verder...

Is het einde van HTC in zicht?

Tip! Door Danijel Dercksen, | 13 reacties

Fabrikant HTC kent een kleine opleving na de introductie van haar vlaggenschip, de One M8. Maar ik acht de kans klein dat dit voldoende is voor de Taiwanese fabrikant om te overleven.

“Ik ben bang dat HTC binnen 18 maanden aan het kortste eind gaat trekken”

Gisteren bracht HTC haar financiële cijfers naar buiten over het tweede kwartaal van 2014. De fabrikant wist relatief rooskleurige cijfers te presenteren.

De One M8 heeft in zekere zin inderdaad gebracht wat de fabrikant vooraf aan investeerders en media voorgespiegeld had: omzetgroei en winst. Vergeleken met een kwartaal eerder wist HTC de omzet te verdubbelen en een verlies van 45 miljoen euro om te buigen tot een winst van 55 miljoen euro. Dit alles valt grotendeels toe te schrijven aan de introductie van de HTC One M8, die in april wereldwijd de verkoop in ging.

Desondanks ben ik bang dat HTC binnen 18 maanden aan het kortste eind gaat trekken. Er komt namelijk een bijzonder lastig half jaar aan voor de Taiwanese fabrikant. Nieuwe spelers zullen de markt gaan betreden en daarnaast komt Apple, de nummer twee van de wereldwijde smartphonemarkt, binnenkort met een nieuw topmodel. Apple zal met de iPhone 6 in het directe vaarwater van HTC komen; het toestel zal volgens alle geruchten over een 4,7 inch-scherm beschikken en daarnaast lijkt het er zelfs op dat Apple met een heuse phablet op de markt gaat komen. Er gaan al langere tijd geruchten over een 5,5 inch-variant van de iPhone 6 om zo mee te liften op het succes van de Galaxy Note-serie van Samsung.

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones juli 2014

Door Dominick Viëtor, | 20 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In deze maandelijkse koopwijzer geven we je kooptips voor smartphones in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Android op je tv, in de auto en aan je pols

Tip! Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Android kennen we als besturingssysteem van smartphones en tablets. Google wil meer doen met het besturingssysteem. Android is straks te vinden in auto's, in televisies en aan je pols. Google noemt dat Android Auto, Android TV en Android Wear. De eerste voorzichtige stappen naar de automatisering van ons privéleven.

“De eerste voorzichtige stappen naar automatisering van ons privéleven”

De poging van Google om met Android de auto, televisie en de smartwatchmarkt te gaan domineren met van Android afgeleide besturingssystemen is natuurlijk nog maar het begin. Google voorziet nog veel meer mogelijkheden en die zijn er ook al. Zelfsturende auto's bestaan bijvoorbeeld al; door Google ontwikkeld. Wie dat nu nog even te ver gaat, kan met Android TV alvast een beetje aan de toekomst wennen.

We belichten in dit verhaal zowel Android Auto, Android Wear als Android TV, met wat verklarende filmpjes erbij die de afgelopen dagen tijdens Google I/O online zijn verschenen.

Lees verder...

Android One: een smartphone voor iedereen

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Google kondigde tijdens I/O naast Android L ook een nieuw project aan: Android One. Android One moet vooral in ontwikkelingslanden veel meer mensen aan een Android-smartphone helpen, maar ook in landen als Nederland de positie van Google in het low-end segment versterken.

“Minimum-specificaties zijn voor Google geen optie: het past niet binnen de filosofie van het bedrijf.”

We hebben het hier bij All About Phones al vaak gezegd: in het laagste marktsegment voor smartphones ben je beter af met een Windows Phone over het algemeen. Goedkope Windows Phones werken over het algemeen een stuk beter dan goedkope Android's en dat heeft twee redenen. Enerzijds software-optimalisatie, anderzijds de minimumspecificaties die Microsoft hanteert. Het zijn de verschillen die er grotendeels voor verantwoordelijk waren dat de Nokia Lumia 520 in onze review vijf sterren kreeg, terwijl de Samsung Galaxy Fame op een magere twee sterren bleef hangen. Zo slecht als de Galaxy Fame zijn gelukkig lang niet alle goedkope Androidtelefoons, maar het illustreert wel mooi het probleem dat Google heeft.

Die software-optimalisatie begint vanuit Google steeds beter te worden, maar vaak gooit de fabrikant van het toestel vervolgens roet in het eten. Dan kan ik natuurlijk weer de Galaxy Fame met het trage TouchWiz als voorbeeld noemen, maar het probleem is veel breder. De Acer Liquid Z5 bijvoorbeeld, die op het eerste gezicht bijna stock Android heeft, presteert ook een stuk slechter dan zou kunnen met zijn hardware. Minimumspecificaties zijn voor Google geen optie: het past niet binnen de filosofie van het bedrijf.

Lees verder...