All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

TeleWeek 22: Android M is een feit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

We kunnen lang en kort praten over wat het belangrijkste nieuws was van de week, maar als puntje bij paaltje komt is dat gewoon Android M. De nieuwe versie van Google's besturingssysteem werd donderdagavond op I/O aangekondigd. In deze TeleWeek blikken we terug op de nieuwe functies van Android, maar bespreken we uiteraard ook ander nieuws.

Android M brengt geen schokkende vernieuwingen met zich mee

TeleWeek 22

Android M komt er dus aan! Op I/O gaf Google alvast een voorproefje. Je kunt straks zelf bepalen welke rechten je een app geeft en er komen 'custom' tabbladen van Chrome. Open je binnen een app de browser, dan kun je van de gebruikelijke mogelijkheden van Chrome gebruikmaken. Verder komt er ingebouwde ondersteuning voor vingerafdruksensors, zodat fabrikanten dat niet zelf meer hoeven te ontwikkelen.

Een ander punt is dat Google werkt aan nieuwe software om de batterij te ontlasten. Ligt je smartphone op tafel? Dan merkt hij dat op een gegeven moment en schiet hij in een spaarstand. Wel ontvang je dan nog notificaties. 'Dozing' noemt Google de nieuwe functie om de batterij langer mee te laten gaan. Tot slot is er Google's antwoord op Apple Pay: Android Pay, dat op iedere NFC-telefoon kan werken volgens Google.

Mooie toevoegingen allemaal, maar niet echt verrassend. Was natuurlijk ook wel te verwachten, want vorig jaar was Android L met Material Design natuurlijk een gigantische verandering. Dat Google nu weer het roer omgooit, zou gek zijn geweest.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 21: Nieuws over de Samsung Galaxy Note 5!

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Tijd voor een lekker lang Pinksterweekend! Uiteraard beginnen wij 'm met de TeleWeek, numero 21 alweer. In deze week bespreken we Samsung, Lenovo, Motorola, LG, HTC en T-Mobile.

Verkoop van de HTC One M9 valt tegen

TeleWeek 21

HTC lanceerde op het MWC de One M9, zijn nieuwe vlaggenschip. In essentie is dit gewoon een One M8 met actuelere hardware waar HTC 100 euro extra voor rekent. Na de release waren de beoordelingen niet lovend. Het ontwerp was niet vernieuwend, de camera en het scherm niet zo goed en de smartphone levert je brandwonden op als je veel van 'm verlangt.

Het is daarom niet zo gek dat de verkoop van de HTC One M9 dus een beetje tegenvalt. Bij HTC reageren ze daar nu op. Niet mondeling, maar door 30 procent minder onderdelen voor de smartphone te bestellen. Pijnlijk. Nu nog de prijs omlaag gooien en misschien wordt het dan wél wat met de smartphone. Want een telefoon die van ons een 6 krijgt die nu duurder is dan de Galaxy S6? Dat kan toch niet?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 20: Telfort laat zien hoe het moet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Bundels die je mee kunt nemen naar de volgende maand. Kijk, daar worden we nou blij van. In deze TeleWeek daarom een eervolle vermelding voor de provider in kwestie. Daarnaast passeren Samsung, Huawei en Apple de revue. Fijn weekend!

Telfort neemt het voortouw

TeleWeek 20

Sta je op het punt om over te stappen naar een andere provider? Neem dan eens een kijkje bij Telfort. Sinds deze week biedt deze provider abonnementen aan waarbij je bel- en internetbundels niet elke maand worden gereset. Heb je MB's of minuten over? Dan maak je die in de volgende maand eerst op. Pas dan gebruik je de minuten en data waarvoor je die maand betaalt.

Netjes! Zeker ook omdat je data uit maand 1 niet alleen in maand 2, maar ook in maand 3 nog kunt gebruiken. Daarnaast zit Telfort op het netwerk van KPN, dat te boek staat als betrouwbaar. Je kunt daarnaast ook optioneel 4G-internet van Telfort nemen, dat een maximale snelheid van 150 megabit per seconde heeft. Dit kost 5 euro extra, wat ook best schappelijk is.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 19: De verschillende camerasensoren in de Galaxy S6

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Dankzij Bevrijdingsdag was het een lekker gebroken weekje. Aan het begin van de week was er dus niet al te veel nieuws, maar daarna kwam de telecomwereld lekker op stoom. In deze TeleWeek blikken we terug op een paar opmerkelijke nieuwsfeitjes, waaronder de camera's van de Galaxy S6 en een app die levens kan redden...

Niet elke Galaxy S6 heeft dezelfde camera

TeleWeek 19

Samsung gebruikt voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge een camerasensor van Sony. Althans, dat dachten we. Waar het merendeel van deze telefoons de Sony-sensor gebruikt, blijkt een bepaald deel van de Galaxy S6's uitgerust te zijn met Samsungs eigen ISOCELL-camera. Deze verschilt qua prestaties van de IMX240-sensor van Sony.

Vooral onder 'normale' omstandigheden zijn foto's met de Sony-sensor detailrijker. Voordeel van de Samsung-sensor is dat deze het onder donkere omstandigheden iets beter lijkt te doen, maar over het algemeen lijkt Sony de betere camerasensor te hebben. Nadeel als klant is dat je niet van tevoren weet welke sensor je krijgt.

Beide camera's maken prima foto's in 16 megapixel, maar er is dus wel sprake van een klein kwaliteitsverschil.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 18: De week van LG's nieuwe vlaggenschip, de G4

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In deze TeleWeek besteden we aandacht aan onder andere de G4, de nieuwe toptelefoon van LG. Zo waren we dinsdag en woensdag in Londen voor de lancering van deze smartphone. Daarnaast deden we onderzoek naar misschien wel dé vraag voor iemand die twijfelt welk type abonnement hij moet nemen. Snel verder lezen, dus!

Alle geruchten over de LG G4 zijn waar

TeleWeek 18: LG, Microsoft, Simyo, Google

Van de leren achterkant tot de processor: alles lag al op straat over de LG G4. De verrassing was er dinsdag dus wel van af toen LG zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde. Inderdaad een 5,5 inch QHD-display, inderdaad de Snapdragon 808-chipset, inderdaad een versie met leren achterkant en inderdaad een 16-megapixelcamera.

Net als vorig jaar lekte er weer het nodige uit over de toptelefoon van LG. Het enige dat we nog niet wisten over de G4 was zijn prijs en beschikbaarheid. Nou: vanaf eind deze maand kun je hem kopen. De G4 is bovendien een stuk duurder dan zijn voorganger. Waar je voor de G3 vlak na de lancering 549 euro neerlegde, kost de G4 minimaal 100 euro meer. Minimaal, want de leren variant is 150 euro duurder.

En da's best jammer, want een van de grote voordelen van de G3 was zijn scherpe prijs. Al bleek vandaag dat de winstmarge die LG heeft op zijn smartphones met 2 procent minimaal is. Dus ergens snappen we het ook wel weer dat LG de toestelprijs heeft verhoogd. Onze eerste indruk van de LG G4 is trouwens redelijk positief.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones mei 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 9 reacties

Er is weer een nieuwe maand aangebroken. Tijd voor onze nieuwe Telekoopwijzer, dus. In deze koopgids voorzien we je van de laatste kooptips in de telecommarkt, met een aantal belangrijke nieuwe binnenkomers in de lijst dit keer.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 17: Vraagtekens rondom de Sony Xperia Z4

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Wij vonden het maar een vreemd weekje. Vooral dankzij Sony, die aan het begin van de week de Xperia Z4 aankondigde. Waarschijnlijk krijgen we deze smartphone nooit te zien, aangezien hij alleen in Japan verkocht gaat worden. Lees er meer over in deze TeleWeek. Nummertje 17 alweer!

Sony kondigt Xperia Z4 aan in Japan

TeleWeek 17

Hij was al een paar keer uitgelekt en eigenlijk wisten we alles al over hem, maar toch waren we verrast toen Sony zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde, de Xperia Z4. Dit gebeurde maandagochtend vroeg. Opeens. Met alleen een bericht op de Japanse site van Sony. Wat is er met die launches gebeurt die de fabrikant normaal in petto had?

Niet dat dit een grote ramp is, want zo ontzettend interessant is de Xperia Z4 niet. Aan de foto's en specificaties te zien gaat het om een minimale upgrade ten opzichte van de Xperia Z3. De verschillen zijn zelfs zo minimaal, dat er al druk wordt gespeculeerd over de Xperia Z5. De échte opvolger van de Xperia Z3 wordt volgende maand gepresenteerd, en deze telefoon zal wél buiten Japan te koop zijn. En wellicht wordt de Xperia Z5 op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd. Anyway: veel onduidelijkheid rondom wat Sony nu allemaal aan het doen is. Weten ze zelf nog wel waar ze mee bezig zijn?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 16: Overdrijft Huawei niet een beetje met de P8max?

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Deze week waren wij in Londen voor de lancering van de Huawei P8 én de P8 Lite. Dachten we. Toen bleek dat niet de P8 Lite werd gepresenteerd, maar de P8max. Dit is een phablet met een scherm van 6,8 inch. Vanaf mei is hij in Nederland te koop voor 550 euro. Leuk natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen: overdrijft Huawei niet een beetje met deze smartphone? Tijd om 'm te bespreken in deze TeleWeek. Nummer 16 alweer van dit seizoen!

De week van Huawei

TeleWeek 16

Woensdag presenteerde Huawei dus in Londen de P8 en de P8max. Geen P8 lite dus, al publiceerde de Duitse afdeling van Huawei wel al gegevens over deze smartphone, die binnenkort waarschijnlijk gewoon te koop zal zijn voor 250 euro. Vraag is alleen waarom Richard Yu, die het mondiale journaille weer vermaakte met zijn Chinglish-taaltje, 'm dus niet aankondigde.

Wij weten het niet, maar in plaats daarvan is er dus de P8max. Deze smartphone beschikt over een scherm met een formaat van 6,8 inch. Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit een Kirin 935-processor, die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2,2 GHz. Daarnaast zit er 3GB ram in de smartphone.

Toegegeven: de P8max ziet er mooi uit. Hij is maar 6,8 millimeter dun en bestaat volledig uit metaal. Hartstikke mooi, maar 6,8 inch: kom op zeg! Zie dat maar eens in je broekzak te proppen. Mooi is de P8max dus, maar functioneel absoluut niet. Vanaf mei is de phablet dus te koop. Ga jij 'm kopen? Of is dit ook voor de grootste phabletfans te gek?

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 15: Verkoop gestart van Galaxy S6!

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Tijd voor een nieuwe TeleWeek, op deze prachtige rokjesdag! Bij ons geen stoute plaatjes, maar keiharde info over het belangrijkste nieuws van de telecomwereld de afgelopen week. We behandelen onder andere de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, die vanaf vandaag in Nederland te koop zijn.

Krasjes op de Samsung Galaxy S6 (Edge)?

TeleWeek 15

Vandaag is de verkoop van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in Nederland gestart. Voor de lieve som van 699 euro is de S6 voor jou. Leg je 150 euro extra neer, dan krijg je een S6 waarvan het scherm over de zijkanten van de telefoon heen valt. Met, als het goed is, bij een gloednieuw exemplaar ook krasjes op de Galaxy S6 Edge.

Dit bleek zaterdag, toen bleek dat meerder mensen melding maakten van krasjes op hun Galaxy S6 Edge. Best kwalijk natuurlijk, en het is onbekend welk probleem hier precies aan ten grondslag ligt. Dit zullen de loyale klanten van Samsung niet leuk vinden.. Voor ons is ons kantoor inmiddels een snoepwinkel, want na de Galaxy S6 Edge hebben we nu ook de Galaxy S6 binnengekregen. Een review volgt snel!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleVisie 6: Chinese smartphone nog lang niet mainstream

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Chinese smartphones; ze beginnen de gemoederen ook binnen de Nederlandse telecomwereld steeds meer bezig te houden. Even geleden had ik de kans om er vier te testen en daar kon ik maar één conclusie uit trekken: de Chinese smartphone is nog lang niet voor iedereen weggelegd.

TeleVisie 6 badge

Een select groepje enthousiastelingen is al jaren bezig met het importeren en uitproberen van onbekende Chinese smartphones, en heeft daar een leuke hobby aan. Maar de afgelopen tijd lijkt een veel groter publiek warm te lopen voor deze onbekende en vaak goedkope smartphones. Natuurlijk heb ik het dan niet over de gemiddelde Nederlander die denkt dat een smartphone een iPhone is en dat Android gelijkt staat aan Samsung, maar het zijn wel mensen die geen overdreven interesse in smartphones hebben. Via vrienden, grootgrutters als DealExtreme of omdat ze het toevallig tegenkwamen op het web weten veel mensen van het bestaan van dit soort toestellen. Gezien de gemiddelde Chinese telefoon nogal goedkoop is voor zijn specificaties en wij Nederlanders graag voor een duppie eerste rang zitten, is de interesse dan al snel gewekt.

Zoals Bouke al eerder eens in een TeleVisie betoogde, hoef je inmiddels ook helemaal geen fortuin meer uit te geven voor een goede smartphone. Hoog tijd om eens te checken of die vlieger ook opgaat voor het onbekendere spul, dus. Via Crazy Panda, één van de webshops die Chinese toestellen in Nederland invoert en met de voor ons gebruikelijke twee jaar garantie hier doorverkoopt, kon ik een viertal toestellen uitproberen en dat leek me een uitstekend idee. Dus ging ik een tijdje op pad met de Cubot P10, Cubot X6, Landvo L550 en THL 5000 om te kijken wat die toestellen te bieden hebben. Het resulteerde in deze review.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 14: Apple en Samsung sluiten verstandshuwelijk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Alle paaseieren voor dit weekend al goed verstopt? Mooi. Dan kun je namelijk in alle rust deze TeleWeek lezen. Deze week besteden we aandacht aan onder andere LG, Apple en Samsung. Veel leesplezier en alvast prettige paasdagen toegewenst!

Samsung en Apple gaan weer samenwerken

TeleWeek 14: Apple en Samsung sluiten verstandshuwelijk

Samsung maakte vroeger altijd de processors voor de iPhone. Tot het ruzie kreeg met Apple. Nu lijkt er weer een vrede te zijn gesloten tussen de bedrijven. Al kunnen we het beter een verstandshuwelijk noemen. Samsung maakt als enige ter wereld smartphoneprocessors die zijn gebakken op 14 nanometer, waardoor dit de zuinigste chipsets zijn die je nu kunt krijgen. Apple heeft op zijn beurt voor de iPhone enorm veel processors nodig.

En dus hebben de twee aartsrivalen heel veel aan elkaar. Niet zo gek dus dat de twee bedrijven de handen ineen slaan. Samsung gaat waarschijnlijk de A9-processor voor de iPhone 6S maken. Hier zijn Samsung en Apple allebei bij gebaat. De iPhone 6S kunnen we ondertussen in het najaar verwachten, waarschijnlijk samen met de iPhone 6C en de iPhone 6S Plus.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones april 2015

Door Dominick Viëtor, | 8 reacties

De drukste maanden in de telecomwereld zijn weer aangebroken: de maanden na het Mobile World Congress waarin veel smartphones op de markt komen. In deze nieuwe Telekoopwijzer maken we je wegwijs in de veelheid aan nieuwe smartphones op de markt.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 13: Bye bye Hi

Tip! Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Studenten worden blijkbaar ook volwassen en dat was reden genoeg voor KPN om provider Hi de nek om te draaien. Een nieuwe TeleWeek vol nieuwe gebeurtenissen. WhatsApp, TomTom, HTC en 4G komen allemaal aan bod.

So long Hi!

TeleWeek 13: Bye bye Hi

Het heeft even geduurd maar afgelopen week was het dan eindelijk zover; provider Hi bestaat vanaf 1 mei niet meer. KPN was er klaar mee, stiekem al een jaar of twee. Hi was een typische jongerenprovider die vroeger studenten wist aan te spreken met studentenkorting, toffe acties, gratis festivals en leuke commercials. In de loop der tijd was het originele marketingteam van Hi uit elkaar gevallen en dat luidde gelijk het begin van het einde van Hi in.

Ongeveer 18 maanden geleden gaf KPN Hi de opdracht om zich zelf beter te onderscheiden tegenover KPN. De lijn tussen KPN en Hi was dun; dezelfde diensten, dezelfde toestellen en bijna de zelfde abonnementen en voorwaarden. Hi moest weer onderscheidend worden; het kannibaliseerde nu te veel op het hoofdmerk KPN. De eerste Hi-winkels werden een jaar geleden al gesloten en nu blijkt dat het Hi niet gelukt is om zich zelf duidelijker te onderscheiden van KPN. Gevolg: so long hi!

Hi zal vanaf 1 mei stoppen en alle klanten zullen overgaan naar KPN. Sommige consumenten krijgen voor hetzelfde geld meer data bij KPN, andere moeten wat extra bijbetalen. Hi; het was mooi je gekend te hebben!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer tablets lente 2015

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het weer begint weer mooi te worden, de vogeltjes beginnen weer te fluiten en rokjesdag is in aantocht. Kortom: het is lente! Tijd voor een nieuwe tabletkoopwijzer. In deze koopwijzer lees je de beste tablets die deze maand op de markt zijn.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 12: Samsung gaat eigen verwachtingen waarmaken

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung heeft niets te veel gezegd, er is beeld van de Xperia Z4, onrust bij HTC en een interessante start-up. Deze TeleWeek staat bol van de interessante informatie van de afgelopen week over de telecomwereld. Ga er dus maar goed voor zitten en lees snel verder. Goed weekend alvast!

Samsung lijkt grote woorden waar te gaan maken

TeleWeek 12: badge teleweek

Oké: wij zijn eerlijk. Toen Samsung liet weten dat het rekent op een recordverkoop van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, waren wij een beetje sceptisch. De 40 miljoen verkochte Galaxy S4's overtreffen, na zo'n teleurstellend jaar als 2014? Wij dachten dat Samsung daarmee op teveel hoopte.

Het heeft er echter alle schijn van dat we het helemaal mis hadden. Signalen waren er al, dat de vraag naar de Galaxy S6 groot is. Hierdoor moest de productie van de smartphone al worden opgeschroefd. Vandaag werd nog maar eens bevestigd dat Samsung gelijk lijkt te hebben, en wij niet.

Volgens DRAMeXchange gaat Samsung dit jaar namelijk 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verkopen. En daarmee dus het record van de Galaxy S4 uit 2013 verpulveren. Het zelfvertrouwen van Samsung was dus alles behalve misplaatst.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Overzicht: alles van het Mobile World Congress 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het Mobile World Congress in Barcelona zit er weer op en al onze content staat inmiddels online. Tijd om een overzichtje te maken van alles wat we tijdens de beurs zijn tegengekomen en alle nieuwe aankondigingen op een rijtje te zetten.

Hieronder zetten we per fabrikant alle artikelen en video's die we gemaakt hebben op een rijtje. Verder zullen we de belangrijkste aankondigingen van iedere fabrikant even noemen. De linkjes in het woord hands-on verwijzen naar de geschreven hands-on, die in het woord video verwijzen vanzelfsprekend naar de video. Op YouTube hebben we een afspeellijst gemaakt van alle video's van het Mobile World Congress, die kun je hier vinden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 11: Maakt de Galaxy S6 de hoge verwachtingen waar?

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Samsung blaakt met de Galaxy S6 van het zelfvertrouwen. We beginnen deze TeleWeek, nummertje elf alweer van dit jaar, daarom ook met de Zuid-Koreaanse fabrikant. Want deze week ging het weer een aantal keer over de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

De voorverkoop van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge draait op volle toeren

TeleWeek 11: Maakt de Galaxy S6 de hoge verwachtingen waar? badge teleweek

Dikke kans dat de Galaxy S6 beter verkocht gaat worden dan zijn voorganger, de Galaxy S5. Niet dat dit zo moeilijk is trouwens, want de S5 was nou niet bepaald een unaniem belachelijk groot succes. Toch fronsten wij even onze wenkbrauwen toen Samsung uitsprak dat de Galaxy S6 de verkooprecords van de Galaxy S4 moet gaan verbreken.

Nu heeft het er echter alle schijn van dat dit Samsung wel eens kan gaan lukken. In de preorder zijn er namelijk al ruim 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge verkocht. Daarnaast kwam er vrijdag nog een duidelijke indicatie. In Zwitserland is het aantal voorbestellingen van de Galaxy S6 na een week al vier keer zoveel als de Galaxy S5 na eenzelfde periode vorig jaar.

Dat belooft dus wat, als de telefoon op 10 april in Europa in de verkoop gaat. Een mooi financieel vooruitzicht voor Samsung, dat vorig jaar een alles behalve sterk jaar had. De Galaxy S6 kost immers minimaal 699 euro, terwijl je voor de Galaxy S6 Edge minimaal 749 euro gaat kosten. Tel uit je winst... Sowieso was het al een goed weekje voor Samsung, want DisplayMate vindt het scherm van de S6-toestellen fantastisch.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 10: Het Mobile World Congress 2015 in Barcelona

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Dit weekend waren we van zondag tot en met woensdag in Barcelona voor het Mobile World Congress. Daar werden onder andere de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge aangekondigd, maar ook de HTC One M9 en de Sony Xperia Z4 Tablet. Genoeg stof voor een TeleWeek, dus. Ga er maar lekker voor zitten!

Samsung verwacht veel van de Galaxy S6

TeleWeek 10: Het Mobile World Congress 2015 in Barcelona badge teleweek

Hoppa. Een nieuw 'premium' design doet wonderen bij Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant blaakt na de tegenvallende Galaxy S5 weer van het zelfvertrouwen. Diens opvolgers, de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, moeten namelijk voor een recordverkoop gaan zorgen voor Samsung. Van deze smartphones moeten er meer worden verkocht dan van de Galaxy S4, dat na een half jaar 40 miljoen keer verkocht was.

Andy Tu, de topman van Samsung in Taiwan, deed die gewaagde voorspelling. Hij heeft er alle vertrouwen in omdat Samsung volgens hem goed heeft geluisterd naar de kritiek van het publiek en de pers. Ondertussen hebben wij iets van 'eerst zien, dan geloven'. Records zijn er om gebroken te worden, maar makkelijk wordt het denken wij niet voor Samsung.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones maart 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

Voordat we naar het MWC reizen om alle nieuwe smartphones van 2015 te proberen, is het eerst tijd voor een Telekoopwijzer van maart. In dit artikel zetten we zoals altijd de beste smartphones op de markt uiteen.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Weekend! Nog twee nachtjes slapen en Samsung presenteert de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en HTC onthult de One M9. In deze week werd alles over deze smartphones eigenlijk nagenoeg al bekend. Je leest in deze TeleWeek hoe de smartphones eruit zien en wat de specificaties zijn, maar er gebeurden natuurlijk ook nog andere dingen.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich zien

TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien badge teleweek

We beginnen met Samsung, nog altijd de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Voor het bedrijf staat er met de Galaxy S6 behoorlijk wat op het spel. De Galaxy S5 verkocht niet zo goed als gehoopt en als dit ook het geval is met de Galaxy S6, kunnen we wel stellen dat Samsungs hoogtijdagen definitief verleden tijd zijn. Al ziet de Galaxy S6 er gelikt uit.

Zo heeft hij een metalen frame en beschikt hij over uitstekende specificaties. Het scherm is waarschijnlijk 5,1 inch groot en krijgt een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. De pixeldichtheid ligt hiermee rond de 600 ppi, wat abnormaal veel is en bovendien ook een beetje onzinnig: het menselijk oog ziet het verschil met een lagere pixeldichtheid toch waarschijnlijk niet.

In de telefoon plaatst Samsung zijn eigen Exynos 7 Octa 14nm-processor. Deze chipset heeft acht kernen met een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz. In de smartphone komt 3GB ram en er komen varianten uit met 32GB, 64GB en 128GB opslaggeheugen. Foto's maakt de Galaxy S6 in 20 en 5 megapixel. De Galaxy S6 Edge krijgt waarschijnlijk soortgelijke specificaties.

De specs waren al een poosje bekend, maar nu weten we ook hoe de telefoons eruit komen te zien. En dat ziet er toch best aardig uit. Zondag zijn we van de partij bij de Samsung-presentatie en we zullen dan natuurlijk zo snel mogelijk met een hands-on komen, zowel in beeld als geschrift. Hou onze site dus in de gaten! We schreven al een mooi blog over de komst van vlaggenschepen naar het MWC.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp