All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

TeleWeek week 43: Het einde van Nokia zoals wij het kennen

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung maakt een geinig uitklapbaar telefoontje, OnePlus gaat eindelijk de One echt goed verkopen en het is definitief afgelopen met Nokia. Ja, er gebeurde deze week stilaan weer het nodige. In deze TeleWeek lichten we een aantal interessante ontwikkelingen van de afgelopen week nog maar eens voor je uit. Veel leesplezier en een fijn weekend toegewenst!

Sony gaat toch maar stoppen met halfjaarlijkse vlaggenschepen

TeleWeek week 35 badge teleweek

Het is wat met Sony. De Japanse fabrikant komt om het half jaar met een nieuw vlaggenschip, maar echt werken doet dat niet. Sony is in de smartphonebusiness nog altijd een kleine speler en daar komt voorlopig ook geen verandering in. Sterker nog: Sony gaat minder telefoons maken, vooral minder midrangers. Maar dat is oud nieuws.

Sony gaat, zo bleek deze week, nu ook minder toptelefoons maken. Die tactiek van elk half jaar weer een nieuw vlaggenschip slaat niet voldoende aan en leidt ook tot onvrede. Koop je in mei een redelijk nieuwe Xperia Z2, dan is deze in september alweer 'oud'. En de Xperia Z3, het huidige vlaggenschip, is vooral qua design een verbetering ten opzichte van de Z2. Echt logisch is het dus allemaal niet.

Dat lijkt Sony nu ook te beseffen. De Xperia Z4 volgt in februari op het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia Z3 op als vlaggenschip en blijft dan ook een jaar de toptelefoon van Sony. Op de IFA-beurs in Berlijn presenteert Sony dan geen opvolger.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 42: De Nexus 6 en iPad mini 3 zijn veel te duur

Tip! Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Het was ons het weekje wel weer. Google onthulde woensdag de Nexus 6 van Motorola en de HTC Nexus 9. Een dag later was het de beurt aan Apple, dat de iPad Air 2 en de iPad mini 3 presenteerde. De fabrikant blijkt in het geniep ook een eigen simkaartje gemaakt te hebben die wel eens voor opschudding kan gaan zorgen. er is, kortom, genoeg te bespreken in deze TeleWeek. Prettig weekend!

Als een duveltje uit een doosje: Apple SIM!

TeleWeek week 42

De simkaart: wat een onhandig ding is dat toch. Verschillende formaten, verschillende providers. Als je een nieuwe telefoon neemt kan het al een reden zijn om een nieuwe aan te vragen en als je overstapt op een nieuwe provider moet je wel een nieuwe nemen. Gedoe alom. Apple is daar klaar mee en komt met de Apple SIM. Deze simkaart is niet, zoals alle andere simkaarten, gebonden aan een provider. Dat biedt kansen.

In Amerika en Groot-Brittannië krijg je de simkaart van Apple bij de nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3. Als je wil internetten kun je een provider kiezen. De simkaart heb je dus al. Contracten ga je voor niet al te lange tijd aan en bovendien kun je mooi zien welke provider het goedkoopste databundeltje biedt. Providers gaan elkaar dus dwingen met een zo laag mogelijke prijs te komen. Laat dit maar snel naar Nederland komen.

Het is niet alleen maar feest met de Apple SIM. Het bedrijf wil eigenlijk de simkaarten niet-verwijderbaar maken uit telefoons. En dus kan je in de toekomst wel makkelijk van provider wisselen, maar is de kans ook groot dat je niet meer makkelijk van telefoon kunt wisselen. Moet je weer een nieuwe simkaart aanvragen enzo. De kans bestaat dus dat de rompslomp niet meer bij overstappen van providers voorkomt, maar wel bij wisselen van smartphones. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Lees verder of laat een reactie achter

TeleVisie 5: Apple zet met eigen simkaart providers onder druk

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple presenteert nieuwe producten altijd met de nodige poeha. Apple SIM, de simkaart die het bedrijf meelevert met de iPad Air 2 en iPad mini 3, is aangekondigd zonder dat Apple er een woord aan vuil maakt. Dat betekent niet dat de simkaart, die niet is gebonden aan een provider, minder belangrijk is. Sterker nog: Apple SIM kan voor een revolutie zorgen.

TeleVisie 5

De simkaart is niet gebonden aan een provider, die kies je pas als je een abonnement wil afsluiten. Vervolgens kun je goed zien welke provider het goedkoopste is. Apple wil ook dat contracten niet te lang duren. Je zit met Apple SIM dus niet een of twee jaar vast aan een provider, maar kunt gemakkelijk per maand, week of dag wisselen tussen providers door het slechts in je instellingen op je iPad aan te passen. In dit artikel bespreken we de mogelijke gevolgen van Apple SIM voor zowel de consument als provider.

Lees verder of laat een reactie achter

iPad Air 2 krachtig, superdun, en nu ook in goud te krijgen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De presentatie van de iPad Air 2 was toch nog een beetje een verrassing, al hadden velen die niet echt verwacht. Wat kon Apple nog doen om de iPad Air te verbeteren? Een beetje dunner, een nieuw kleurtje? Jawel, de nieuwe iPad Air 2 ís dunner en heeft een nieuw kleurtje. Maar er is meer nieuws te vertellen, en dat zit voornamelijk verborgen onder de superdunne motorkap van de tablet.

iPad Air 2 krachtig, superdun, en nu ook in goud te krijgen ipad air 201410 gallery3 geo emea lang nl 

Lees verder of laat een reactie achter

De laatste geruchten over de Apple iPad Air 2 en iPad mini 3

Tip! Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Vanavond organiseert Apple op haar campus in Cupertino een persevenement. Naast wat nieuwe MacBooks, iMacs en OSX 10 Yosemite presenteert Apple waarschijnlijk ook twee nieuwe iPads. Vandaag lichten we deze iPad Air 2 en iPad mini 3 uit.

De stand van zaken van Apple's tabletbusiness

De iPad Air 2 wordt Apple’s vijfde generatie tablet. De eerste iPad werd in 2010 aangekondigd. Aanvankelijk werden de tablets goed verkocht, maar inmiddels lopen de verkoopcijfers al een poosje terug (PDF). Terwijl de iPad Air, de vierde generatie iPad die eind 2013 werd aangekondigd, toch best een goed product is. Het lijkt erop dat mensen minder snel een nieuwe tablet kopen dan een nieuwe smartphone.

Gevolg is dat de markt nu al enigszins verzadigd is. Heel veel mensen hebben een tablet, maar kopen niet zo snel een nieuwe. Althans, niet zo snel als een smartphone. Ook zijn er zat goede, voordelige alternatieven voor de dure iPads. Samsung, Asus, LG, Sony: allemaal maken ze goede tablets, die bovendien lang niet altijd even duur zijn. De iPad behoort tot de crême-de-la-crême van de tablets. Daar betaal je dus voor, terwijl er dus genoeg betaalbare alternatieven zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC keert met dure Nexus 9 terug in de tabletwereld

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Na een lange afwezigheid is HTC weer terug in de tabletwereld. Na de HTC Flyer, de enige tablet die ooit in Nederland is uitgebracht, heeft de Taiwanese fabrikant gezegd met tablets te stoppen. De Flyer verkocht namelijk niet best. In andere landen ging het niet veel beter met zijn 10-inch broer. Of dit met de Nexus 9 wel gaat lukken, mag gezien zijn hoge prijs ook wel een beetje betwijfeld worden.

HTC met Nexus 9 terug in de tabletwereld n9f 

Lees verder of laat een reactie achter

Android Lollipop 5.0 grootste Androidupdate sinds 2011

Tip! Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Android Lollipop 5.0 is de grootste update van Android sinds versie 4.0, Ice Cream Sandwich, dat in 2011 uitkwam. Aan de andere kant is er niet zo heel veel nieuws onder de zon voor gebruikers van Androidtoestellen van diverse merken. De nieuwe mogelijkheden van Lollipop worden in sommige gevallen allang aangeboden door Androidfabrikanten, die hun eigen softwareschil over het besturingssysteem hebben gelegd.

Android Lollipop 5.0 grootste Androidupdate sinds 2011 lollipop forest 

Lees verder of laat een reactie achter

Google gooit het over compleet andere boeg met de Nexus 6

Tip! Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Stond Google niet bekend als de fabrikant die tegen uitverkoopprijzen hele nieuwe smartphones met uitstekende specificaties aanbood, zo eens in het jaar? Met de Nexus 6 van Motorola lijkt de softwaregigant het nu over een compleet nieuwe boeg te gooien. Deze phablet heeft wel de laatste specs, maar is er ditmaal ook gewoon naar geprijsd: driehonderd dollar duurder dan de Nexus 5.

“De Nexus 5 blijft ook gewoon te koop, voor wie een goedkope Nexus wil”
Nexus 6 eind vierde kwartaal naar Nederland, prijs nog onbekend n6b

Hele goede Androidtelefoons voor een zacht prijsje, stapt Google nu definitief van dat model af? Niet helemaal. De Nexus 5, die 349 of 399 euro kost, blijft ook gewoon in de Play Store staan. Dus wie een goede smartphone wil van de Nexus-lijn maar daar niet al te veel voor wil neertellen, kan nog bij dat toestel terecht. Overigens is de Nexus 5 in Nederland nu uitverkocht; hopelijk vult Google de voorraad snel weer aan.

Terug naar de Nexus 6. Deze phablet wordt zo'n beetje net zo duur als de gangbare phablets van ongeveer hetzelfde formaat. Morgen zullen we precies weten hoeveel het toestel in Nederland gaat kosten, heeft Tech Mobile Data aan All About Phones verteld, dus al te lang hoeven we niet op deze informatie te wachten. Dat Google zijn eerste phablet zo duur in de markt zet vergeleken met eerdere Nexusapparaten, betekent wellicht dat de zoekgigant terugkomt op zijn filosofie om mensen tegen een lage prijs een goede stock-Androidervaring te geven. Die filosofie hield voor Google zelf wel in dat er erg weinig werd verdiend op de toestellen. Met de Nexus 6 verandert dat duidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

De laatste geruchten over de Google Nexus 9 van HTC samengevat

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google presenteert vanavond waarschijnlijk de Nexus 6 en Nexus 9. Gisteren somden we de laatste geruchten over de Nexus 6-smartphone al op. Vandaag is de Nexus 9 aan de beurt. HTC zou de tablet fabriceren. Waarschijnlijk gaat hij ongeveer 400 dollar kosten.

Nexus

De Asus Google Nexus 7 2013
De Asus Google Nexus 7 2013

Google brengt sinds 2010 eigen apparaten op de markt. Deze Nexus-toestellen worden gemaakt door smartphone- en tabletfabrikanten als HTC, LG en Samsung. Met deze apparaten wil Google aan fabrikanten laten zien hoe Android-apparaten volgens het ideaalbeeld van het bedrijf eruit zien. In het kort komt het er op neer dat de toestellen goede specificaties hebben, niet te duur zijn en op een kale versie van Android draaien.

De Nexus-apparaten zijn daardoor heel populair. Veel fabrikanten maken bijvoorbeeld hun eigen userinterface, om Android een eigen identiteit te geven. Denk aan Sony of de TouchWiz-interface van Samsung. Vaak werkt zo'n userinterface vertragend en is het design geen verbetering ten opzichte van de kale Android-variant. De interface van Nexus-apparaten spreekt veel mensen aan. Dat kan ook gezegd worden van de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Naast Nexus-smartphones maakt Google ook Nexus-tablets. De laatste is de 2013-uitvoering van de Nexus 7, die door Asus is gemaakt. Deze heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1920x1200 pixels. In de Nexus 7 zit een een Snapdragon S4Pro-processor die met vier kernen 1,5 GHz klokt. De Asus-tablet heeft 2GB ram en 16 of 32GB aan opslagruimte. Dit is niet uitbreidbaar. De adviesprijs zat bij de aankondiging op 269 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Laatste geruchten over de Google Nexus 6 en Android L samengevat

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Morgen kondigt Google in de Verenigde Staten waarschijnlijk de Nexus 6 en Nexus 9 aan. Dikke kans dat de zoekmachinegigant gelijk ook Android Licorice uitrolt. In de aanloop naar de presentatie zetten we de laatste geruchten hierover voor je op een rijtje. Vandaag is het de beurt aan de Nexus 6-smartphone en Android Licorice.

Opfriscursus

Google Nexus One
De Google Nexus One van HTC

Eerst even het geheugen opfrissen. Nexus is een smartphonereeks van Google. De telefoons worden alleen niet door het bedrijf gemaakt. De zoekmachinegigant heeft al verschillende fabrikanten een Nexus-apparaat laten maken, zoals HTC, LG, Asus en Samsung. Met de Nexus-lijn laat Google eigenlijk zien hoe het wil dat fabrikanten Android-telefoons maken.

In het kort betekent dat Nexus-telefoons een kale Android-interface hebben, goed gespecificeerd zijn en niet te veel geld kosten. Dankzij deze drie pijlers is de Nexus-lijn in korte tijd heel populair geworden. Ter verduidelijking: de HTC Nexus One, Google’s eerste telefoon, kwam pas in 2010 op de markt.

Na telefoons als de Nexus 4 en de Nexus 5 is het nu de beurt aan de Nexus 6. In de aanloop naar de waarschijnlijke release van de telefoon morgen, is er al aardig wat informatie over deze smartphone uitgelekt. Zo is het eigenlijk wel een zekerheid dat de telefoon morgenavond wordt aangekondigd.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 41: Dilemma's bij Apple en Alcatel gaat voor wereldheerschappij

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het gaat lekker bij Apple. En ook slecht. De iPhone 6 Plus loopt als een tierelier, maar dat heeft weer zijn weerslag op de iPad. Ook is de fabrikant van de saffierschermen voor de Apple Watch failliet. Ondertussen ontvouwt Alcatel haar plannen voor wereldheerschappij. Het was, kortom, weer een leuk weekje. Veel leesplezier in deze TeleWeek!

Apple heeft het er maar moeilijk mee

TeleWeek 41 is weer een feit

Vooral de iPhone 6 Plus loopt inmiddels als een tierelier. De vraag naar Apple's eerste phablet is veel groter dan verwacht. Dit leidt tot grote paniek in China, waar fabrikanten als Foxconn met een miljoen werknemers nog steeds een te lage productie draaien. Het succes van de iPhone 6 Plus heeft ook een keerzijde. Namelijk dat de komst van de iPad Pro wordt vertraagd. "Hebben we even geen tijd voor, jongens", moeten ze bij Foxconn gezegd hebben. Alle ballen op de iPhone 6. En op de iPad Air 2, die 16 oktober wordt gepresenteerd.

Ook bij de Apple Watch gaat het niet helemaal lekker. GT Advanced, dat het schermpje maakt voor de horloge, is namelijk failliet. Nou ja: ze gaan gewoon lekker verder, maar hopen via een faillissement van wat schulden af te komen. Zo zit de vork ongeveer in de steel. Heeft in ieder geval wel tot gevolg dat de komst van de Apple Watch tot februari is uitgesteld, zo gaat het gerucht. Dan pas komt de smartwatch, in gelimiteerde oplage (dat ook nog eens), op de markt.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 40: Apple mag dokken en een opvolger van de OnePlus

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het was misschien niet de meest tumultueuze week in de smartphonewereld. Toch gebeurden er een paar opmerkelijke dingen. Zoals de miljardenboete die Apple boven het hoofd hangt. En er was goed nieuws voor de OnePlus-groupies: de One 2 komt er aan! Al is het nog even wachten.

De Europese Unie vindt Apple en Ierland niet lief

TeleWeek 40: Apple mag dokken en een opvolger van de OnePlus

Op de redactie moeten we er inmiddels voor waken het Apple Pay-logo niet te misbruiken voor verhalen die niets met de mobiele betaaldienst te maken hebben. Toch halen we ‘m nu weer van stal. Want wat bleek dinsdag: Apple ontving staatssteun van Ierland.

En dat mag niet. Eigenlijk is staatssteun een verkeerd wordt. Belastingvoordeel onder dreiging van vertrek. Dat dekt meer de lading. Apple is officieel al een paar decennia officieel gevestigd in Ierland. Niet vanwege de gezelligheid daar, maar vanwege de centjes. Ierland is namelijk, net als bijvoorbeeld Nederland, een belastingparadijsje voor multinationals.

De Ierse overheid brengt daar langzamerhand wel verandering in, door te kappen met belastingkortingen voor bedrijven als Apple. Maar Apple dreigt dan doodleuk te vertrekken uit het land, wat voor een behoorlijk verlies aan banen zorgt. En dus geniet Apple nog steeds een belastingvoordeel. Mag niet, oordeelt de Eurocommissaris voor Concurrentie. Er hangt dus een boete van miljoenen, zo niet miljarden euro’s boven Apple’s hoofd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones oktober 2014

Tip! Door Dominick Viëtor, | 49 reacties

Een nieuwe maand, een nieuwe koopwijzer. Ook in oktober geven we je weer een lijstje van de beste deals op smartphonegebied. Deze maand zijn de eerste invloeden van de IFA in de lijst te merken, de pre-ordercategorie blikt alvast vooruit op wat die beurs nog meer gaat brengen de komende tijd.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging'

Tip! Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een nieuwe week, een nieuwe TeleWeek waarin we terugblikken op wat er allemaal afgelopen week is gebeurd in de telecomwereld. Deze week stond in het teken van de iPhone 6. Het toestel ging samen met zijn grote broer 6 Plus de verkoop in en die grote iPhone boog ook gelijk door. Dáár hadden we niet op gerekend.

De iPhone 6 is er! Hij maakt een diepe buiging...

TeleWeek week 39

Het kon niet missen; week 39 van 2014 stond geheel in het teken van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Beide toestellen zijn 26 september de verkoop in gegaan. Providers en webshops vielen over elkaar heen om als eerste het toestel al 's nachts bij klanten te bezorgen. Bijna elke webshop is het gelukt om het toestel tussen 00:00 en 06:00 uur bij de eerste honderd klanten in de schoot te werpen; een prestatie van formaat.

De iPhone 6 kent een pittige adviesprijs van 699 euro en de iPhone 6 Plus kost zelfs 799 euro. Hiervoor krijg je een smartphone met een 4.7-inch scherm of een 5.5-inch scherm. De toestellen hebben een dualcore-processor, aluminium design en een 8-megapixelcamera die de beste schijnt te zijn die momenteel in een smartphone te vinden is. De komende week gaat All About Phones checken of het toestel inderdaad die reputatie waarmaakt.

Er was ook minder goed nieuws voor Apple afgelopen week. Bij zwaarlijvige mensen die op hun iPhone 6 Plus gaan zitten, buigt het toestel door. Dit leverde een levendige discussie op op onze website hoe dit nou in hemelsnaam kan. Volgens Apple valt het allemaal wel mee; er hebben slechts 9 mensen een klacht bij de fabrikant ingediend over dit voorval. Ondertussen heeft de fabrikant wel Amerikaanse media uitgenodigd om te laten zien hoe Apple haar toestellen getest heeft en dat is te zien in de onderstaande video.

Lees verder of laat een reactie achter

Stellar Data Recovery haalt belangrijke data terug uit kapotte smartphones

Tip! Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

UTRECHT - Dankzij back up-diensten en cloudservices komt het gelukkig steeds minder vaak voor dat je belangrijke gegevens kwijtraakt als je smartphone het begeeft. Toch zal je net zien dat precies dat ene belangrijke bestand niet in die back-up van vorige week staat, omdat precies die file toen nog niet op je telefoon stond. Niet getreurd: ook dat soort bestanden kunnen vaak worden teruggehaald uit een kapotte smartphone. Stellar Data Recovery is daar in gespecialiseerd. All About Phones kreeg een rondleiding door het lab van het bedrijf in Utrecht.

Stellar Data Recovery haalt verloren gewaande data terug uit je smartphone 
De 'clean room' in het lab van Stellar Data Recovery

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer tablets herfst 2014

Tip! Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe tablet-Telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer, die ieder seizoen uitkomt, geven we je kooptips voor tablets in een aantal categorie├źn.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 37: Telefoons die je nooit koopt en Apple's nieuwe inkomstenbron

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Hij vloog weer voorbij, deze week. Er gebeurde ook genoeg waardoor de tijd voorbij vloog. Zoals Apple's nieuwe verdienmodel dankzij NFC, bijvoorbeeld. Of wat te denken van een paar telefoons die veel te veel geld kosten en te weinig kunnen? Deze week werden ze aangekondigd. Lees snel verder welke het zijn, maar in deze TeleWeek behandelen we natuurlijk veel meer belangrijk nieuws van de afgelopen week.

Apple heeft er weer een mooie inkomstenbron bij

Teleweek week 37

Jaja, heel leuk natuurlijk dat ook Apple een keer een NFC-chip in haar telefoons heeft gepropt. Met frisse tegenzin weliswaar, maar ook niet zonder reden. Het lijkt er namelijk op dat Apple een leuk zakcentje dankzij haar NFC-chip gaat verdienen. En dat allemaal dankzij Apple Pay. Als het mobiele betalingssysteem een beetje aanslaat, natuurlijk.

Per transactie mag Apple namelijk 0,15 procent van het totaalbedrag op haar rekening bijschrijven. Voor elke honderd euro is dat dus vijftien cent. Apple Pay hoeft maar massaal aan te slaan en Apple heeft weer een andere inkomstenbron gevonden waarmee het nog schathemeltje rijker van wordt.

Apple liet zich met haar NFC-chip trouwens ook nog van haar meest ‘Apple-achtige’ kant zien. Hebben ze eindelijk zo’n chip in hun telefoon gezet, zeggen ze dat niemand dat ding mag gebruiken. Alleen voor Apple Pay dus. Kassa!

Lees verder of laat een reactie achter

TeleVisie 3: De wereldheerschappijplannen van Alcatel

Tip! Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Later kan ik zeggen: daar ben ik toch maar mooi bij geweest. Het moment dat Alcatel in Berlijn in een oude energiecentrale bekendmaakte dat het de grootste smartphonefabrikant ter wereld gaat worden. Op 4 september ontvouwde Alcatels CEO zijn plannen met het bedrijf. En die zijn groots. Maar of Apple en Samsung daar nou bang van moeten worden…

In de TeleVisie geven de redacteuren van All About Phones hun mening over de telecomwereld. We zij natuurlijk ook hele benieuwd naar jouw mening. Laat 'm horen! Hieronder vind je een overzicht van de TeleVisies die eerder werden geschreven:

TeleVisie 1: Laat die 16-kernige processor maar, geef mij een betere batterij!
Televisie 2: TeleVisie: Waarom telkens toch zo'n dure telefoon kopen?

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 36: iPhone 6 gepresenteerd en analisten niet enthousiast over Note 4

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Laten we eerlijk wezen: echt moeilijk was het niet om de onderwerpen voor de Teleweek van deze week te bedenken. Het was Apple voor en Apple na, met de release van de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de Apple Watch. Maar er gebeurde nog meer dan dat.

Eindelijk is daar dan de iPhone 6

TeleWeek week 36

Nee, op de redactie zaten we niet echt met open mond te kijken naar wat Apple presenteerde. Eigenlijk was alles wel bekend. Over de iPhone 6 zeker. Dat er twee varianten kwamen, dat ‘ie een NFC-chip kreeg en dat er een A8-processor in de telefoon zit. Na dinsdag wisten we ’t allemaal pas echt zeker. Gelukkig maar: van al die geruchten word je stiekem soms ook een beetje moe.

Toegegeven: de iPhone 6 ziet er weer prima uit. Het lijkt er alleen wel op dat Apple niet langer de voorloper is in smartphoneland, maar meer een van de volgers. Zo wilde het Amerikaanse bedrijf nooit beginnen aan phablets en was ook NFC niet geliefd in Cupertino. De iPhone 6 heeft het allebei. iOS 8 heeft net als Android nu eindelijk ook een notificatiecentrum. Ook een voorbeeld dat Apple niet langer dé partij bij uitstek is die met nieuwe dingen komt.

In ieder geval niet meer zozeer op smartphonevlak. Het ging wel weer kriebelen toen we de Apple Watch zagen. Hij ziet er op het eerste gezicht heel gaaf uit en als ‘ie echt goed is betekent het dat bedrijven als Samsung ‘als vanouds’ weer naar de tekentafel mogen om in de buurt van Apple te komen.

Lees verder of laat een reactie achter

De laatste geruchten opgesomd over de iPhone 6, iPhone 6L, iWatch en iOS 8

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vanavond is het dan eindelijk zover. Apple presenteert dan de iPhone 6. Inmiddels is er al zoveel gezegd en geschreven dat je door de bomen misschien het bos niet meer ziet. Wij sommen daarom alle geruchten voor je op, over de iPhone 6, iPhone 6L, iWatch en iOS 8.

Een conceptafbeelding van de iPhone 6L en de iWatch
Bron: Een conceptafbeelding van de iPhone 6L en de iWatch

Apple's persevenement begint vanavond om 19.00 uur en is live online te volgen. Wat ons betreft mag het nu alvast beginnen. In aanloop naar het persevenement van vanavond lekte er heel veel informatie uit over de iPhone 6. Straks weten we of deze info, leaks en geruchten klopten. Tijd voor een overzicht van nieuwste informatie, zodat je weet wat je vanavond kunt verwachten.

Samenvattend: Apple werkt aan twee iPhone 6-varianten, maar het is de vraag of ze allebei vanavond worden aangekondigd. Van beide iPhones komen waarschijnlijk meerdere varianten. Het verschil zit 'm in het opslaggeheugen (16, 32, 64 of 128GB), en het schermtype (Gorilla Glass of het onverwoestbare en heel dure saffierglas).

Ook is er een kans dat Apple haar eerste smartwatch aankondigt, de iWatch. In ieder geval presenteert Apple iOS 8, haar nieuwe mobiele besturingssysteem. Hier zullen we tijdens het persevenement wel heel veel over te horen krijgen, voordat de apparaten eindelijk worden aangekondigd.

Lees verder of laat een reactie achter