All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

Telekoopwijzer tablets lente 2014

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het is tijd voor de eerste tablet-koopwijzer van All About Phones. De Telekoopwijzer tablets zal je ieder seizoen updaten over de beste kopen in de tabletmarkt.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer smartphones april 2014

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

Het is weer tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer van All About Phones. In deze maandelijkse koopwijzer geven we je kooptips voor smartphones in een aantal categorieën, dit keer in een vernieuwd format.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer februari 2014

Door Dominick Viëtor, | 4 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Eindejaarsblog: 2013 was een probeerjaar

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Op smartphone- en tabletgebied was 2013 vooral een 'probeerjaar'. Een jaar waarin fabrikanten van alles probeerden om de vaart in de innovatie te houden. Innovatie op vele gebieden. Om er vier te noemen: Smartwatches, Google Glass, achtkernige processoren en allerlei software-tweaks, zoals bijvoorbeeld toegepast in de Samsung Galaxy S4.

“Smartwatch Galaxy Gear was een nogal nutteloos product”


Veel van die probeersels waren aanvankelijk niet zo vreselijk succesvol. De smartwatch van Samsung is door veel techblogs afgedaan als een vrij nutteloos product. Maar de ontwikkeling van het polsapparaatje geeft in ieder geval aan dat Samsung het regelmatig aandurft om eens iets heel nieuws te proberen.

Soms is dat wel succesvol, zoals bleek toen Samsung als eerste met een phablet op de markt kwam: de Galaxy Note. Een bijzonder succesvol concept dat inmiddels door vrijwel alle belangrijke fabrikanten is gekopieerd. Zelfs Nokia is ermee begonnen, met de Lumia 1320 en 1520. Samsung gaat er zelf ook vrolijk mee door. Dit jaar werd alweer de derde versie van de Galaxy Note op de markt gebracht. De Note-serie is nog altijd de onbetwiste aanvoerder van de phablet-categorie.

Lees verder...

Telekoopwijzer december 2013

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

Het is tijd voor de telekoopwijzer van All About Phones. Speciaal voor de feestdagen hebben we ook deze maand een nieuwe koopwijzer, waarin we je zoals altijd advies geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer november 2013

Door Dominick Viëtor, | 21 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Apple persconferentie - Een grote dag voor kleine iPads

Tip! Door Nino de Vries, | 4 reacties

Net als vorig jaar zal Apple in de derde week van oktober haar tablets voor het komende seizoen presenteren. Net als vorig jaar zijn er al een hoop details over de aanstaande iPads uitgelekt. Net als vorig jaar zetten wij alle geruchten vast voor je op een rijtje zodat je geïnformeerd aan de presentatie kan beginnen vanavond.

Het is inmiddels redelijk safe om te stellen dat de fabrikant uit Cupertino vanavond nieuwe tablets zal presenteren. Zoals gewoonlijk heeft Apple zelf nog niks losgelaten, er is slechts een uitnodiging met de tekst "We still have a lot to cover." verstuurd. Mogelijk wordt hier gezinspeeld op nieuwe typecovers zoals we die kennen van de Surface van Microsoft maar er zijn weinig geruchten naar buiten gekomen die dit onderbouwen.

Lees verder...

Nokia: Out with a bang!

Tip! Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

Nokia zal morgen naar verwachting haar grote laatste persconferentie gaan houden in Dubai. De fabrikant zal een flink aantal producten gaan aankondigen, waaronder een high-end smartphone een een Windows-tablet.

Nokia World 2014

Er is een tijd voor komen en er is een tijd van gaan. Dat geldt jammer genoeg ook voor 's werelds bekendste telefoonmerk dat er nagenoeg eigenhandig voor heeft gezorgd dat de mensen op deze aardbol met elkaar verbonden zijn geraakt via draadloze telefoons. De kans is groot dat begin 2014 Nokia's devices en services overgenomen zal zijn door Microsoft en wat dan over blijft is het merk Nokia dat slechts een flink aantal patenten beheert en netwerken exploiteert. Nokia als telefoonmerk zal tot een voorlopig einde komen; daar waar het nieuwe Nokia geen smartphones mag fabriceren die kunnen concurreren met Microsoft's nieuwe telefoontak.

In de aanloop naar de laatste grote persconferentie van Nokia blikt All About Phones vooruit wat we kunnen verwachten tijdens Nokia World 2013 in Dubai. Het evenement zal om 9 uur Nederlandse tijd van start gaan en is hier live te volgen. Het belooft Nokia's belangrijkste persconferentie ooit te worden aangezien de fabrikant maar liefst acht nieuwe producten klaar heeft staan en twee daarvan snijden voor Nokia een nieuwe categorie aan; de phablet en tablet-markt. Het ziet er dan ook naar uit dat Nokia 'out with a bang' afscheid van ons gaat nemen, zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen.

Lees verder...

Hoe Android in vijf jaar 79 procent marktaandeel heeft bereikt

Tip! Door Danijel Dercksen, | 8 reacties

Op 23 september 2008 werd de eerste Android-smartphone wereldkundig gemaakt; de HTC Dream. Vijf jaar later domineert Android verreweg de mobiele markt met een marktaandeel van 79 procent. All About Phones schetst een overzicht van de groei van Android.

Android evoltion

Android zelf is eigenlijk al bijna zes jaar oud, eigenlijk precies even oud als deze website, All About Phones. Halverwege 2007 gingen er geruchten dat Google zijn eigen mobiele provider wilde gaan worden en in de lucratieve mobiele markt wilde instappen. Het bedrijf had echter hele andere plannen aangezien het twee jaar eerder het door oud Google-medewerker Andy Rubin opgerichte bedrijf Android wist over te nemen. Op 17 augustus 2005 was Android eigendom geworden van Google en twee jaar later, op 5 november 2007, maakte Google Android officieel.

Android was een indirect resultaat van de introductie van de iPhone van Apple. Apple kondigde in 2007 zijn eerste smartphone aan dat helemaal op touch gebaseerd was. Android was dat in eerste instantie niet; Google dacht dat het touchscreen nog debet zou zijn aan toetsenbord-telefoons zoals de BlackBerry-smartphones uit die tijd. Het eerste prototype van een Android-smartphone was dan ook een veredelde BlackBerry-smartphone. Echter na de introductie van de iPhone ging Google zijn koers met Android aanpassen en in een jaar tijd is het OS klaar gestoomd voor touchscreens.

Lees verder...

De Grote All About Phones IFA agenda

Door Nino de Vries, | 3 reacties

Deze week gaat het dan eindelijk gebeuren. Na maanden van geruchten over producten van zo'n beetje alle grote fabrikanten gaat de 53e IFA beurs van start in Berlijn. All About Phones is in grote getale aanwezig en zal uitgebreid verslag doen van alle aspecten van de beurs. In dit artikel zetten we onze plannen en verwachtingen op een rijtje om zo een overzicht te bieden van al het electronica geweld dat deze week in Berlijn te zien zal zijn.

De Grote All About Phones IFA agenda ifa head bg content 1 

Lees verder...

Telekoopwijzer september 2013

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Vallen en opstaan: de wedergeboorte van de cameratelefoon

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Vallen en opstaan? Wedergeboorte? Sinds het begin der tijden zijn cameratelefoons toch alleen maar beter geworden? Ja, maar na jaren dat de camera een secundaire functie was geworden op een telefoon lijkt er nu voor het eerst weer op grote schaal wat te gaan gebeuren in de markt van cameratelefoons.

Vallen en opstaan: de wedergeboorte van de cameratelefoon n8 x

Waarom? Ik weet het niet. Misschien dat men op zoek is naar nieuwe innovaties en zich bedacht dat die megapixelrace van vroeger toch nog niet zo onhandig was. Of misschien vinden Androidfabrikanten nu eindelijk dat ze de iPhone ver genoeg voorbij gestreefd zijn qua smartphone-ervaring dat ze voor het eerst weer ruimte hebben om zich op andere zaken te richten. In ieder geval weet ik wel dat de enige fabrikant die altijd volle aandacht heeft besteed aan camera's op zijn telefoons sinds de komst van de iPhone hard ingestort is. De Nokia N8 had dan wel een uitmuntende camera, Nokia had zich in die tijd misschien beter wat meer kunnen focussen op het verbeteren of vervangen van Symbian als primaire smartphone OS.

Enfin, dingen zijn gegaan zoals ze gegaan zijn en nu begint de smartphone-industrie weer steeds meer naar de camera te kijken. En aangezien ik altijd al gefascineerd ben door cameratelefoons, vond ik dat een goed moment om er eens een blogje over te schrijven. Die fascinatie komt overigens niet omdat ik nou zoveel gebruik maak van cameratelefoons: 90% van de foto's die ik ermee maak zijn om de camerakwaliteit uit te testen voor een review. De andere 10% maak ik op vakantie, omdat mijn Nikon D60 vorig jaar verdronken is en ik geen zin heb om enkele honderden euro's uit te geven voor een nieuwe camera. Toch vind ik het wel belangrijk om een fatsoenlijke camera op mijn telefoon te hebben en denk ik dat de situatie voor een groot deel van Nederland een beetje hetzelfde is. En dus lijkt het me een goede zaak dat de smartphone-industrie het concept cameratelefoon eindelijk weer eens een beetje serieus onder de loep neemt.

Lees verder...

Telekoopwijzer juli 2013

Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Zes keer de Alpe d’HuZes beklimmen voor het KWF

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Op 6 juni 2013 zal Team Zanders I zes keer de beruchte berg de Alpe d'Huzes proberen te beklimmen op de fiets. Dit doen ze in de strijd tegen kanker en wij roepen al onze bezoekers op om het team te ondersteunen middels een donatie.

Rogier Galesoot

De franse berg, de Alpe d’Huez, is de meest beruchte berg van de ronde van Frankrijk. Deze berg wordt als toonbeeld gebruikt voor het overwinnen van ziektes zoals kanker. Rogier Galesloot doet mee met de jaarlijkse actie van de vereniging "opgeven is geen optie", onderdeel van het KWF. Hij is inmiddels met zijn team Zanders I, afgereisd naar Frankrijk waar hij na zes maanden trainen(!!) zich mentaal voorbereid op 6 juni; de dag van de beklimming. Op 6 juni zal hij een klim inzetten naar de top van de berg, op 1.860 meter hoogte.

Dit gaat hij echter niet slechts een enkele keer doen met zijn team, maar zelfs zes keer(!!) om zo extra geld binnen te halen voor de strijd tegen kanker. All About Network, de uitgeverij achter All About Phones en All About Media, steunt deze actie en zal 25 euro per beklimming doneren aan Rogier en zijn team. Wij willen al onze bezoekers oproepen om ook mee te doen met deze actie voor het goede doel. Elke euro helpt en geen bedrag is dus te laag!

Doneren kan via de website van opgeven is geen optie!
Namens het gehele team van All About Network; bedankt alvast voor jouw donatie en we wensen Rogier en zijn team mega veel succes tijdens deze loodzware beproeving in de strijd tegen kanker! Via de website kun je middels een blog de voortgang van Rogier en zijn team volgen.

Laat een reactie achter

BBM voor Android en iOS, beter laat dan nooit

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

ORLANDO - Een van de grotere aankondigingen van BlackBerry tijdens BlackBerry Live deze week was het feit dat BlackBerry Messenger, beter bekend als 'Ping' nu toch ook naar Android en iOS komt. Maar waarom, en waarom nu?

BlackBerry Z10 zwart

BlackBerry zelf laat weten dat men nu zoveel vertrouwen heeft in zijn nieuwe besturingssysteem dat de tijd rijp is om BBM ook naar de concurrerende platformen te brengen. CEO Heins ziet het als een 'statement of confidence'. BlackBerry 10 doet het volgens Heins zo goed dat BBM nu verder kan als zelfstandige dienst. Vroeger was BBM blijkbaar zo'n belangrijk USP van BlackBerry OS dat men het niet naar andere platformen kon laten gaan. De beurs reageerde wat minder positief op het nieuws: na de keynote gingen de aandelen met 4% onderuit. Boze tongen beweren dat BlackBerry zo wanhopig is geworden dat het bedrijf nu maar via BBM in ieder geval nog een actieve userbase probeert te krijgen.

Ik geloof wel in het verhaal van Heins dat men de dienst nu ook buiten de traditionele user base kan uitbrengen, maar ik vind wel dat men dat al veel eerder had moeten doen. Toen BBM nog echt een belangrijk USP was voor BlackBerry, toen WhatsApp nog niet bekend was, tóen had men de andere platformen moeten aandoen. Dan kun je je USP misschien iets minder lang uitmelken, maar toestellen verkopen alleen maar om de messaging-dienst was toch niet houdbaar. En dan was BlackBerry nu misschien wel marktleider geweest met BBM, en was WhatsApp nooit doorgebroken.

Een mooi gevalletje 'hindsight bias' misschien. Achteraf is het makkelijk praten. En ik had het ongetwijfeld verkeerd gedaan als ik in de schoenen van voormalig CEO's Mike Lazaridis en Jim Balsillie had gestaan. Vandaar ook dat ik de stap nu nog steeds toejuich, onder het motto beter laat dan nooit. Hoewel ik me wel afvraag of BBM buiten de BlackBerry-gebruikers nu nog een toekomst heeft.

Lees verder...

Telekoopwijzer mei 2013

Door Dominick Viëtor, | 7 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

All About Phones en Belsimpel.nl geven een gratis Sony Xperia Z weg!

Door Danijel Dercksen, | 26 reacties

Het is tijd voor een nieuwe weggeefactie en deze keer hebben we webshop Belsimpel.nl bereid gevonden om een Xperia Z te doneren. Meedoen is simpel omdat je alleen deze post hoeft te liken of te retweeten.

Op AAP doen we niet vaak aan weggeefacties, maar als we het doen, dan doen we het gelijk goed. We vonden dan ook dat het tijd werd voor een nieuwe actie en gelukkig zag webshop Belsimpel dit ook wel zitten. Daarom kunnen we dan ook vanaf vandaag een Sony Xperia Z weggeven aan 1 gelukkige winnaar! Deze actie duurt twee dagen en is erg simpel qua opzet aangezien je kans maakt via social media.

Door dit bericht te tweeten via de onderstaande Twitter-knop en/of door dit bericht te liken op Facebook, maak jij al kans op een gloednieuwe Sony Xperia Z. De winnaar wordt morgen in de loop van de dag bekend gemaakt. We gooien alle tweeters en likers op een stapel in een excel-sheetje en dan generen we een random nummer die correspondeert met een regel uit deze excel. Op deze manier hebben we dan onze gelukkig winnaar, die overigens ook zelf de kleur van het toestel mag bepalen die hij in huis krijgt. Belsimpel zal ervoor zorgen dat het toestel de volgende dag in huis is zodat de winnaar gelijk kan genieten van zijn nieuwe Sony Xperia Z!

Ben je niet bekend met de Sony Xperia Z? Check dan onze review. Een kleine quote hieruit; "De Sony Xperia Z is een waar beest. Het grote en mooie scherm, de LTE-connectiviteit, de goede prestaties en het mooie waterdichte design zorgen er in ieder geval voor dat de Xperia Z zeker het aanraden waard is."

Lees verder...

Telekoopwijzer maart 2013

Tip! Door Dominick Viëtor, | 15 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

Telekoopwijzer januari 2013

Tip! Door Dominick Viëtor, | 9 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder...

De jaarwisseling: een blik terug en vooruit - Deel 7 2013

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Samsung heeft een erg goed jaar achter de rug en is hierdoor uitgegroeid tot 's werelds grootste telefoonfabrikant. In 2013 wordt het zaak om deze voorsprong vast te houden en te blijven innoveren.

“Een aantal mooie producten voor Samsung in 2012 dus, maar de tabletmarkt blijft nog een zorgenkindje.”

Samsung kan tevreden terugkijken op 2012. De fabrikant zette haar stevige groei namelijk het afgelopen jaar goed door en Samsung Mobile wist dan ook het meeste bij te dragen het afgelopen jaar aan de totale omzet van Samsung zelf. Het jaar begon echter rustig bij Samsung. De fabrikant begint het jaar altijd wat stilletjes en gaat vanaf het MWC, eind februari elk jaar, plots in een stroomversnelling te werk. Ook in 2012 was dat het geval. Tot aan het MWC wist Samsung een tweetal low-end-producten aan te kondigen. Echter tijdens het MWC, eind februari, kwamen de eerste grote knallers daadwerkelijk aan het oppervlak.

De belangrijkste aankondiging op het MWC was de Galaxy Note 10.1, een tablet variant van de originele Galaxy Note. Het zou nog zes maanden duren alvorens de tablet in aangepaste vorm de markt zou gaan bereiken. Dit had te maken met de aankondiging van de Apple iPad 3 en diens hoge resolutie scherm. Samsung besloot toen, net zoals in 2011 overigens met de Galaxy Tab 10.1, om de tablet te voorzien van wat betere specs. Er werd 2GB aan ram in de tablet geplaatst, het pennetje kreeg een eigen sleuf in de tablet zelf en daarnaast haalde Samsung ook haar eigen snelle processor van stal voor de tablet.

De Galaxy Note 10.1 was geen doorslaand succes voor Samsung. De fabrikant heeft nog steeds grote moeite om de tabletmarkt wat punten van Apple af te snoepen. Ondanks dat Samsung in deze markt op een stevige tweede plek staat is Apple met haar iPad nog steeds heer en meester. Een echt antwoord op de iPad had Samsung pas aan het eind van 2012 klaar liggen met de Nexus 10. De tablet beschikt over een scherm met een hoge resolutie, prima specificaties en een bijzonder lage vanaf prijs van 400 dollar. Nadeel is wel dat deze tablet niet in alle landen verkocht wordt, waaronder Nederland.

Op het smartphone gebied ging het Samsung wederom voor de wind. In mei was het dan tijd voor de langverwachte Galaxy S III. De gehele wereld lijkt tegenwoordig naar twee smartphones uit te kijken in een jaar, het paradepaardje van Apple en het paradepaardje van Samsung. De Galaxy S III was zo een toestel maar de eerste reacties van het toestel waren lauw tot positief en dus niet onverdeeld positief zoals bij de Galaxy S en de Galaxy S II.

Samsung koos er voor om de Galaxy S III een eigen design mee te geven een een nieuwe interface. Echter sprongen beide er niet echt uit op papier en in het echt waardoor de pers al snel tot de conclusie was dat het een meer dan prima toestel is, maar geen spannende of innovatieve zaken heeft mee gekregen. Samsung beloofde een draadlooslader voor het toestel op de markt te gaan brengen, maar heeft dat tot de dag van vandaag nagelaten.

Ondanks dat de pers niet onverdeeld positief was, is de Samsung Galaxy S III opnieuw een kassucces voor de Koreaan geworden. Het toestel heeft de records van zijn voorganger flink verbroken en noteert in Nederland al sinds de release de nummer 1 positief in de GFK. Desondanks lijken de verwachtingen voor 2013 hooggespannen voor de opvolger van deze S III.

Samsung sloot het jaar af met twee belangrijke apparaten. Tijdens de IFA wist Samsung eveneens de langverwachte Galaxy Note II aan te kondigen. Dit toestel is een zogenaamde phablet en deze categorie heeft Samsung zelf gecreëerd met de originele Galaxy Note. Dit bleek al snel een regelrechte hit en ook de nieuwe Galaxy Note II, die overigens vol zat van bijzonder goede specs, wist het succes van zijn voorganger al snel voorbij te schieten. Daarnaast introduceerde Samsung samen met Google ook nog eens de Nexus 10 en het jaar was compleet voor de Koreaan.

Een aantal mooie producten voor Samsung in 2012 dus, maar de tabletmarkt blijft nog een zorgenkindje.

Laat een reactie achter