All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

TeleWeek 5: Apple is de grootste smartphonefabrikant wereldwijd

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Wereldheerschappij voor Apple in deze TeleWeek! Het Amerikaanse bedrijf heeft zijn beste kwartaal ooit achter de rug, met gigantische winsten tot gevolg. Leuke bijzaak: het verkocht de afgelopen maanden 74,5 miljoen iPhones. Daarmee is Apple de grootste smartphonefabrikant van dit moment. Meer hierover in de TeleWeek, veel leesplezier!

Apple is de wereldwijde nummer één

TeleWeek 5: Apple is de grootste smartphonefabrikant wereldwijd badge teleweek

We zeiden het net al eventjes: Apple is weer de grootste smartphonefabrikant ter wereld. In de laatste drie kwartalen verpatste het Amerikaanse bedrijf namelijk de bizarre hoeveelheid van 74,5 miljoen smartphones. We wisten het al, maar weten het nu zeker: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn 'unaniem een belachelijk succes'. We lenen deze quote even van Ivo Niehe, trouwens. Merci, Grazi, Spassiba, Ivo!

Die 74,5 miljoen verkochte smartphones is een nieuw verkooprecord voor Apple. Het eerste kwartaal van het financiële boekjaar 2015 is sowieso een kwartaal van records voor de fabrikant. De omzet lag met 74,5 miljard dollar nog nooit zo hoog en ook maakte Apple nog nooit zoveel winst. In drie maanden tijd 18 miljard dollar op je rekening bijschrijven: hoe lekker is dat?

Het is niet alleen maar feest bij Apple, want de iPad-divisie blijft het lastig hebben. In de afgelopen drie maanden verkocht Apple 21,4 miljoen iPads. Niet slecht natuurlijk, maar in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 26 miljoen. Een forse daling, dus. Maar of ze daar in Cupertino slechter van zullen slapen...

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 4: Windows 10 komt naar je smartphone

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ontelbare 'leaks' over vooral de HTC One M9, maar ook de Samsung Galaxy S6. Leuk en interessant natuurlijk, maar het boeiendste wat afgelopen week gebeurde is in onze ogen de presentatie die Microsoft gaf van Windows 10. Ook bij WhatsApp was er leuk nieuws, maar Windows 10 is het onderwerp waarmee we TeleWeek 4 aftrappen. Veel leesplezier!

Windows 10 moet een oud probleem van Windows Phone oplossen

TeleWeek 4: Windows 10 komt naar je smartphone badge teleweek

We wisten al een beetje hoe Windows 10 eruit kwam te zien, maar woensdag ontvouwde Microsoft zijn plannen wat nauwkeuriger. En het is nu definitief. Dat wil zeggen dat Microsoft van Windows 10 een besturingssysteem voor al zijn platformen maakt. Windows 10 zit straks dus op je computer, maar ook op je smartphone.

Apps moeten werken op zowel de computer als smartphone. Gaaf natuurlijk, en ook heel handig. Maar het is ook enorm slim. Het app-aanbod, of het gebrek daaraan, is het grote minpunt van Windows Phone. Dit is een fijn besturingssysteem dat niet veel energie vreet, maar kan door het gebruik aan apps nooit echt opboksen tegen iOS en Android. Met Windows 10 moet daar verandering in komen, want wereldwijd gebruiken ongeveer anderhalf miljard mensen Windows op hun computer. Die meeste mensen gaan uiteindelijk dus Windows 10 gebruiken. Zo wordt het voor app-ontwikkelaars veel interessanter om voor Windows 10 apps te maken. Wordt 2015 het jaar van Microsoft? We gaan het zien.

Lees verder of laat een reactie achter

Windows 10: weer een gooi naar mobiele wereldheerschappij

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Herken je dit? Je hebt een Windows PC, een Android tablet en een iPhone. Met al die apparaten kun je prima uit de voeten. Maar dat is niet het ideale plaatje volgens Microsoft. Dat wil Windows op ál jouw apparaten hebben. En daar gaat Windows 10 over, dat cross-platform op pc’s, tablets en smartphones moet komen te staan.

“ De software die op je pc draait, kan straks ook moeiteloos op je Windows tablet en je Windows telefoon draaien”
Satya Nadella CEO Microsoft
Microsoft-CEO Satya Nadella

Microsoft geeft vandaag een persconferentie waarin het bedrijf meer inzicht geeft in de toekomst van Windows. Er is al veel over bekend. Het verhaal klinkt op het eerste gezicht aantrekkelijk. De software die op je pc draait, kan straks ook moeiteloos op je Windows tablet en je Windows telefoon draaien. Het is namelijk dezelfde software, die op alle schermen op hun eigen schaal werkt. Je kunt straks zelfs een Xbox spel doorspelen op je telefoon of je pc. Want ook de spelcomputer wordt door Microsoft onder Windows 10 gebracht.

Windows 10 moet de opvolger worden van zowel Windows 8, Windows RT als Windows Phone. Hoe dat precies allemaal gaat heten, weten we echter nog niet. Er wordt gespeculeerd dat Microsoft de term ‘Mobile’ weer gaat gebruiken voor de versie die op smartphones komt te staan. Maar dat doet dan wel heel sterk denken aan Windows Mobile, de verre voorganger van het huidige Windows Phone. De mobiele pocket pc-software die alom werd bekritiseerd vanwege de vele vastlopers, de stroeve werking en de verschrikkelijke gebruikservaring. Software die door veel gebruikers met hoera-geroep aan de kant werd gedaan zodra de iPhone en de eerste Androidtelefoons uitkwamen.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 3: Samsung druk in de weer met Tizen, Windows en BlackBerry

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Ja, dit was misschien wel de week van Samsung. Met releases van de Galaxy A3 en A5 in Nederland, waar we het verder niet over hebben, het overnamebod op BlackBerry dat later weer werd ontkent en het gerucht dat Samsung weer Windows-smartphones gaat maken. Daarnaast is de eerste Tizen-telefoon van Samsung eindelijk te koop.

Samsung heeft een volle agenda

TeleWeek week 3: Samsung druk in de weer met Tizen, Windows en BlackBerry badge teleweek

Samsung lijkt BlackBerry te willen overnemen. Daar heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant ongeveer 7,5 miljard dollar voor nodig. Dit berichtte Reuters eerder deze week. Een dag later werd het nieuws alweer door Samsung en BlackBerry ontkend. Er zouden geen gesprekken hebben plaats gevonden, maar ook het bedrag van 7,5 miljard dollar zou te laag zijn.

Dan maar Windows Phones maken, moeten ze bij Samsung gedacht hebben. Dat willen ze namelijk weer gaan doen. Als Windows 10 uit is, wat binnenkort gebeurt. Opmerkelijk, want het maken van Windows Phones is niet echt rendabel. Misschien heeft het te maken met de miljard dollar die Samsung nog aan Microsoft moet betalen.

Daarnaast is het nu eindelijk zo ver: de Tizen-smartphone van Samsung! Vanaf deze week is de Z1 te koop in India. Voor een prikkie, maar dan heb je ook niet zoveel. Specs zijn niet zo denderend, maar het begin is nu eindelijk gemaakt. Na al die uitstellingen is dat toch een prestatie van formaat!

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 2: De gebogen schermen van LG en Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nog de beste wensen! Nu het 9 januari is, is het de hoogste tijd voor de eerste TeleWeek van dit jaar. Een nieuw jaar, maar gewoon dezelfde opzet. We pikken een paar opvallende nieuwtjes van de week er nog even uit en trappen de eerste TeleWeek van dit jaar af met nieuws over gebogen schermen.

Galaxy S6 Edge en LG's gebogen display

TeleWeek week 1: De gebogen schermen van LG en Samsung badge teleweek

De Zuid-Koreanen hebben er zin in dit jaar. Zowel LG als Samsung is druk bezig met gebogen schermen. Ze kiezen allebei alleen voor een andere aanpak. Samsung werkt aan schermen die over de rand van het toestel heenvalt, terwijl LG buigbare schermen maakt. Ondertussen heeft LG inmiddels ook een scherm getoond die ook over de rand van een toestel heenvalt.

Het was sowieso het weekje wel voor LG, want het kondigde ook de opvolger van de G Flex aan. Deze buigbare telefoon was niet zo mooi. Een beetje uit de kluiten gewassen zelfs, met zijn matige HD-scherm van 6 inch. De LG G Flex 2 ziet er stukken beter uit. Deze smartphone heeft een 5,5 inch-scherm met een full HD-resolutie. Misschien nog wel gaver is het feit dat dit de eerste telefoon is met de Snapdragon 810-processor, een octacorechipset van Qualcomm die maximaal 2 GHz klokt.

Over Samsungs Galaxy S6 kwam tot slot ook wat informatie naar buiten. Samsung wil, net als bij de Note 4, van de Galaxy S6 ook een variant op de markt brengen met een scherm die over de rand van het toestel heenvalt. De Galaxy S6 Edge komt echter wel in beperkte oplage op de markt.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones januari 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 21 reacties

Welkom bij alweer onze eerste koopwijzer van 2015. In deze lijst nemen we de beste smartphones van het moment voor je door, zoals altijd ingedeeld in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer tablets winter 2015

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

De winter is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe tabletkoopwijzer. In deze koopwijzer laten we je de beste tablets op de markt zien zodat je een goede deal kunt vinden voor jezelf, of misschien wel voor onder de kerstboom.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 51: India pakt Xiaomi en OnePlus aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Verboden op Xiaomi's en de OnePlus One: India had er zin in deze week. Dichter bij huis gaat WhatsApp zijn app waarschijnlijk updaten zodat je ook vanaf je computer berichten kunt sturen. Lees er alles over in deze TeleWeek. Veel leesplezier!

Straks eindelijk WhatsAppen vanaf je computer

TeleWeek week 51: India pakt Xiaomi en OnePlus aan badge teleweek

We beginnen deze TeleWeek met een gevalletje 'hè hè; dat werd wel eens tijd'. Het lijkt er namelijk op dat WhatsApp eindelijk werkt aan een update zodat je op meerdere apparaten berichtjes kunt sturen. Nu kun je met een telefoon WhatsAppen, maar dat is het dan ook. WhatsApp komt nu ook naar de computer en Mac, zo lijkt het.

Het is nog onbekend wanneer de update precies uit wordt gebracht, maar beter doet WhatsApp dat een beetje snel. Facebook Messenger is het bekendste voorbeeld van zo'n app die op meerdere platform goed bruikbaar is. Ook Telegram heeft via een omweg zo'n functie, dus als WhatsApp zichzelf niet in de voet wil schieten gaat het dit snel regelen.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 50: De Galaxy A7 stelt eigenlijk niet zoveel voor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het was een gekke week. Er gaat namelijk weer een fabrikant Windows Phone-smartphones maken! Ook kon in China de vlag uit en stelt de Galaxy A7 van Samsung eigenlijk niet zoveel voor. Lees snel verder, want in deze TeleWeek lees je wat we daarmee bedoelen!

China haalt Zuid-Korea eindelijk in

TeleWeek week 50: De Galaxy A7 stelt eigenlijk niet zoveel voor badge teleweek

Dat werd wel een keertje tijd: China is nu de grootste smartphoneleverancier ter wereld. Jaren lang was Zuid-Korea dit. Vooral dankzij Samsung, natuurlijk. Het collectief van Huawei, Lenovo en Xiaomi, maar ook merken als Oppo, Coolpad, ZTE, TCL, Vivo, en Gionee, zorgt er nu voor dat China nu het land is waar de meeste smartphones vandaan komen.

Officieus was dat natuurlijk al, aangezien elke telefoon bijna wel in dat land wordt gemaakt. Officieel is het nu ook zo. Dit blijkt uit een Koreaans rapport dat dinsdag werd uitgegeven. Chinese smartphonemerken hebben samen wereldwijd een marktaandeel van 31,3 procent, terwijl de Koreaanse merken samen op 30,1 procent zitten. Samsung heeft een marktaandeel van 25,2 procent.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 49: De flinterdunne Galaxy A7 komt eraan!

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het heerlijk avondje is gekomen, en All About Phones heeft zoals altijd weer de week voor je doorgenomen. Daarom dus weer een nieuwe TeleWeek, om terug te blikken welk nieuws je voor je kiezen kreeg. We hebben weer genoeg leesvoer voor u: onder andere Samsung, Huawei en HTC passeerden de revue. Dus ga lekker zitten en geniet, met de complimenten van Sint en de All About Phones-piet.

De geruchtenmolen over de HTC One M9 begint te draaien

TeleWeek week 49: badge teleweek

De HTC One M8 was dit jaar misschien wel het slechts bewaarde geheim. Geruchten stapelden zich op en die klopten bijna allemaal. Bewust of niet: het zorgde voor genoeg interessante artikelen. We zijn benieuwd of dit met de HTC One M9 opnieuw gaat gebeuren. De eerste geruchten druppelden deze week in ieder geval al binnen, terwijl de One M8 bijvoorbeeld pas in april werd gepresenteerd.

HTC's nieuwe vlaggenschip krijgt waarschijnlijk niet de dubbele UltraPixel-camera aan de achterkant. Erg denderend was de camera van de One M8 niet, maar dit kan toch worden opgelost als hij foto's schiet in meer dan 4 megapixel. Waarschijnlijk krijgt de One M9 een 'gewone' camera die foto's zou schieten in 16 megapixel.

Het scherm krijgt als het goed is een formaat van 5,5 inch. Deze display heeft waarschijnlijk een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. De Snapdragon 805-processor krijgt met 3GB ram behoorlijk wat hulp. Ook de batterij is behoorlijk: 3500 mAh.

We zijn benieuwd hoe vaak deze geruchten bevestigd gaan worden. Eerder vandaag lekten er al specificaties uit van een andere toptelefoon van HTC. Het is de vraag of dit om hetzelfde toestel gaat.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones december 2014

Door Dominick Viëtor, | 8 reacties

December is aangebroken en dat betekent tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer. December is natuurlijk dé gadgetmaand en in deze koopwijzer kun je uitzoeken welk toestel je onder de kerstboom wilt leggen of misschien wel vinden.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 48: Samsung in de stress

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Deze week maakte de top van Samsung zich zorgen om zijn baan. Het gaat namelijk niet zo goed bij de Koreaanse gigant. Ondertussen zijn er steeds meer fabrikanten die het leven van giganten als Samsung en Apple zuur maken. Zoals BlackBerry en Linshof. Lees er alles over in deze TeleWeek!

Paniek in de top van Samsung

TeleWeek week 48: Samsung in de stress badge teleweek

Nee, 2014 is niet echt het jaar van Samsung. De Koreaanse fabrikant ziet dit jaar zijn omzet flink dalen en de winst ook minder worden. Bovendien loopt de smartphone-afdeling niet meer zo goed als voorheen. De Galaxy S5 is nou niet echt een topper, om eerlijk te zijn.

Daar denkt de consument in ieder geval wel over. De Galaxy S5 werd flink minder verkocht dan Samsung verwachte: liefst veertig procent minder. Gevolg is waarschijnlijk dat JK Shin zijn biezen kan gaan pakken en hij moet de helft van zijn salaris al inleveren.

Shin is niet de enige bij Samsung die de Sjaak is, schreven we eerder vandaag. Waarschijnlijk kan twintig procent van Samsungs topmannen op zoek naar een nieuwe baan. Dertig procent van de kopstukken van Samsungs smartphone-afdeling zou ook op straat komen te staan. En dat zou voor flink wat onrust bij Samsung zorgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Organisatie Telecom Awards 2014 maakt nominaties bekend

Door Danijel Dercksen, | 4 reacties

Begin december zullen voor de eerste keer de Telecom Awards uitgereikt gaan worden. De organisatie achter deze Telecom Awards heeft vandaag de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

Telecom Awards 2014

De aankondiging op vrijdag 21 november dat zes Nederlandse telecomsites de handen in één hebben geslagen om volledig transparante en onafhankelijke Telecom Awards in Nederland op te gaan zetten, heeft veel stof doen opwaaien in de Nederlandse telecomwereld. Vandaag heeft de organisatie van de Telecom Awards, bestaande uit All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de namen van de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

“In het voetbal, maar ook rondom de Olympische spelen is het heel gebruikelijk om alleen je allerbeste spelers en atleten af te vaardigen om je land te vertegenwoordigen. Dezelfde opzet heeft ook de Telecom Awards gekregen”, zegt Martijn van der Maas van PortableGear. Danijel Dercksen van All About Phones vult aan: “Alle smartphone fabrikanten hebben de mogelijkheid gekregen voor iedere categorie hun allerbeste smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarna de vakjury op basis van uitgebreide testen en beoordelingen uit alle inzendingen in iedere categorie de beste smartphone zal aanwijzen.”

Totaal zullen dit jaar in drie categorieën totaal zes Telecom Awards uitgereikt gaan worden. Iedere fabrikant heeft de kans gekregen om voor iedere categorie één smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarbij de prijs van het toestel bepalend is in welke categorie het toestel meedingt naar een Telecom Award. Zo is er een categorie voor smartphones tot 200 euro, een categorie voor smartphones tussen de 200 en 400 euro en een categorie voor smartphones met een verkoopprijs boven de 400 euro. In iedere categorie wordt een Telecom Award voor de beste smartphone uitgereikt en een Telecom Award voor de smartphone met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit.

In de categorie smartphones tot 200 euro hebben smartphone fabrikanten de volgende toestellen genomineerd:
• Acer Liquid E700
• Alcatel One Touch Pop C9
• HTC Desire 510
• Huawei Ascend G6
• LG L Fino
• Motorola Moto G (2014)
• Nokia Lumia 630
• Samsung Galaxy Ace 4
• Sony Xperia E3

In de categorie smartphones met verkoopprijzen tussen de 200 en 400 euro hebben fabrikanten de volgende smartphones afgevaardigd voor de Telecom Awards 2014:
• Acer Liquid Jade
• LG G3 S
• HTC Desire 816
• Huawei Ascend P7
• Nokia Lumia 830
• Samsung Galaxy S5 Mini
• Sony Xperia M2 Aqua

In de categorie smartphones met verkoopprijzen boven de 400 euro zijn de volgende smartphones ingestuurd voor de Telecom Awards:
• Apple iPhone 6
• HTC One M8
• Huawei Ascend Mate 7
• LG G3
• Motorola Nexus 6
• Nokia Lumia 930
• Samsung Galaxy Note 4
• Sony Xperia Z3 Compact

Begin december zullen de zes founding-partners van de Telecom Awards 2014 de twee winnaars in iedere categorie bekend gaan maken.

Lees verder of laat een reactie achter

Win smartphones & accessoires bij All About Phones!

Door Danijel Dercksen, | 75 reacties

Het is bijna Sinterklaas en wij hebben een nieuwe studio voor onze video's, dus dat betekent prijzen weggeven! Lees snel verder hoe jij kans kunt maken op smartphones en accessoires.

Misschien heb je het wel gezien, en misschien ook niet (dan snel even kijken), maar we hebben onze nieuwe studio in gebruik genomen! Via Facebook, Twitter, Instagram en Google+ hebben we al het een en ander geteased de afgelopen tijd en inmiddels is het zover. In onze nieuwe Telewiki, die over All About Phones gaat, nemen we onze nieuwe studio eindelijk in gebruik.

Om dit te vieren, en omdat Sinterklaas inmiddels in het land is, geven we een flink aantal prijzen weg. Je maakt kans op niet minder dan vier (!!) smartphones en een tal van accessoires voor verschillende smartphones en tablets. Daarnaast geven we ook headsets weg een aantal andere leuke zaken voor je smartphones.

Meedoen is simpel; vul eerst in de onderstaande widget in op welke prijzen je kans wilt maken. Zo weten we zeker dat we niet een iPhone-hoes opsturen naar iemand die een Samsung-telefoon heeft. Hierna kun je onze sociale kanalen volgen, als je dat al niet doet, om extra kans te maken op deze prijzen. Als je ons al volgt op onze sociale kanalen dan kun je dat via de app ook aangeven en doe je automatisch een keertje extra mee. In totaal geven we 26 prijzen weg, waaronder een aantal hoesjes voor het zelfde type toestel.

De wedstrijd loopt tot en met 2 december en 3 december maken we de winnaars hieronder bekend. We zorgen ervoor dat je 5 december alles in huis hebt voor een top Sinterklaas!

Veel succes namens het team van All About Phones!

De prijzen:

Lees verder of laat een reactie achter

Telecomwebsites slaan handen ineen voor de Telecom Awards

Door Danijel Dercksen, | 5 reacties

Dit jaar organiseren de zes grootste telecomwebsites voor het eerst de Telecom Awards. Deze onafhankelijke awards worden enkel en alleen door een vakjury toegewezen.

De Telecom Awards worden georganiseerd door All About Phones, AndroidWorld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, stuk voor stuk vooraanstaande publicaties in de Nederlandse tech- en telecommarkt. Eind november zullen de Nederlandse Telecom Awards voor het eerst uitgereikt gaan worden voor de beste smartphones van 2014. Hierbij zullen in de drie belangrijkste prijssegmenten in totaal zes awards toegekend worden. In elk van deze drie segmenten, te weten smartphones tot 200 euro, tussen de 200 en 400 euro en duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor de beste smartphone in het betreffende segment, alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteitverhouding.

Transparant en onafhankelijk
De zes initiatiefnemers van de Telecom Awards hebben zich gecommitteerd aan een manifest dat de transparantie- en onafhankelijkheid van de Telecom Awards waarborgt. Dit manifest schrijft voor dat het proces van de totstandkoming van de Telecom Awards volledig transparant en inzichtelijk moet zijn. Daarnaast waarborgt de opzet van de Telecom Awards dat geen van de deelnemende partijen voordeel kan hebben bij eventuele beïnvloeding van de uitslag, wat de onpartijdige beoordeling garandeert.

Om de onpartijdigheid van de Telecom Awards extra te onderstrepen hebben alle smartphone fabrikanten die in Nederland actief zijn de mogelijkheid gekregen om in ieder segment hun beste smartphone af te vaardigen. De geselecteerde toestellen worden door de redacties van de deelnemende sites beoordeeld op onder andere design, beeldscherm, camera en functionaliteit. Daarnaast worden alle toestellen in het testlab van Hardware.Info onderworpen aan een serie technische tests en benchmarks. Op basis van deze beoordelingen en tests worden de uiteindelijke winnaars van de Telecom Awards bepaald.

Op maandag 24 november zal de organisatie van de Telecom Awards bekend maken welke smartphones in iedere categorie genomineerd zijn en meedingen naar één van de zes Telecom Awards die dit jaar uitgereikt gaan worden. Eind november zullen de uitslagen van de beoordelingen, testen en benchmarks bekend worden en zullen de Telecom Awards voor de eerste keer uitgereikt gaan worden.

Lees verder of laat een reactie achter

WhatsApp zette telecomwereld op zijn kop

Tip! Door Bart Vuijk, | 4 reacties

Niemand had in juni 2009 kunnen voorzien hoe WhatsApp de hele telecomwereld op zijn kop zou zetten. Telecomproviders werden er totaal door overvallen en zagen hun winsten kelderen; iedereen die nog sms’te werd voor gek versleten. Het was snel na de introductie van WhatsApp afgelopen met de ‘onbeperkt mobiel internet’-abonnementen van alle providers. WhatsApp bestaat nu vijf jaar, heeft 600 miljoen gebruikers en is niet meer weg te denken voor iedereen met een smartphone. Het verhaal van een telecomrevolutie.

WhatsApp met leesbevestiging is met blauwe vinkjes een feit

Chatdiensten waren er allang, maar ze werden pas nuttig toen Apple in juni 2009 push-notificaties introduceerde. Daarmee werd het voor chat-apps mogelijk om meldingen te geven, net als een traditionele sms. Die laat ook een geluid horen, een trilling en bovendien een meldinkje op het lockscreen. De makers van WhatsApp, Brian Acton en Jan Koum, maakten gebruik van deze mogelijkheid om een concurrent van de sms in de markt te zetten die veel voordelen bood. Het was goedkoper, je was niet meer gebonden aan 160 tekens en men kon bestanden of foto’s uitwisselen. Ook kon je via WhatsApp groepen aanmaken waarin een aantal mensen gelijktijdig bericht konden worden. Hele schoolklassen stapten over op deze mogelijkheid.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 46: Android 5.0 Lollipop wordt uitgerold

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft presenteerde zijn eerste smartphone onder eigen naam en eindelijk wordt Android 5.0 Lollipop langzaamaan uitgerold. Ook deze week gebeurde er weer het nodige. Wij lichten een paar interessante nieuwsfeitjes voor je uit in de TeleWeek van week 46. De tijd vliegt!

Tadaa! Daar is de Lumia 535, Microsofts eerste eigen smartphone

TeleWeek week 46: badge teleweek

Met de komst van de Lumia 535 is de eerste Windows Phone die Microsoft onder eigen naam op de markt brengt een feit. Heel leuk, natuurlijk, maar je hoeft je niet te schamen als je dit antwoord niet weet op een quizvraag over een jaar of tien. Echt bijzonder is de Lumia 535 namelijk niet.

Qua uiterlijk is het gewoon weer een typisch Lumia-toestel, zoals Nokia die ook maakte. Felle kleuren, Windows Phone en niet al te duur. De specificaties van het apparaatje zijn ook niet heel bijzonder. Heeft een Windows Phone ook niet nodig natuurlijk: ook met matige specs lopen die dingen als een zonnetje.

De Microsoft Lumia 535 heeft een 5-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 960x540 pixels. De Snapdragon 200-processor klokt met vier Cortex A7-kernen 1,2 GHz en hij heeft 1GB ram. Het opslaggeheugen van 8GB is uitbreidbaar en de twee camera's schieten foto's in 5 megapixel. Niet slecht.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 45: Gratis Office en WhatsApp scoort geen punten

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Gratis Office voor iedereen en paniek bij de WhatsAppers. Leesbevestiging: daar zit dus niet iedereen op te wachten. Waar wij wel op zitten te wachten zijn goedkope, goede Chinese telefoons. Dikke kans dat die binnenkort in Nederland breed verkrijgbaar zijn. Telefoons als de Motorola Nexus 6 gaan het dan met hun hoge prijs moeilijker krijgen. Lees er alles over in deze TeleWeek!

De Chinezen komen!

TeleWeek week 44:  badge teleweek

Deze week werd nog maar eens bewezen dat het succes van Xiaomi geen toevalstreffer, maar structuureel is. De omzet van het bedrijf is verdubbeld en de winst is in de afgelopen twee jaar ook verdubbeld. Dit bleek uit documenten die banken nu in handen hebben. De Chinese smartphonefabrikant maakt dan wel dikke winst, genoeg is het nog niet. Xiaomi wil een miljardenlening aangaan om ook in Europa en de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen, zo lijkt het.

Dat vinden wij dikke prima. Goede telefoons voor een prikkie: kom maar op! Beter lost Xiaomi wel nog wat softwareprobleempjes op waar wij in onze review van de Mi4 achter kwamen. Er zitten nog aardig wat Chinese apps op deze telefoon en daar hebben we in Europa niet zoveel aan. We hebben er wel vertrouwen is dat Xiaomi een daverende entree gaat maken op de Europese markt en in de slipstream van Huawei al snel een grote speler worden. Bring it on!

Lees verder of laat een reactie achter

Zes jaar Android: een overzicht

Tip! Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Hieperdepiep! Android is jarig. Het is namelijk zes jaar geleden dat de eerste telefoon op het besturingssysteem ging draaien. Sindsdien is Android stukje bij beetje gigantisch veranderd. Tijd voor een terugblik op Android door de jaren heen.

2008. Het is nog niet eens zo heel lang geleden: het is de laatste keer dat PSV kampioen van de Eredivisie werd en het jaar dat Nederland op het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland Italië en Frankrijk vernederde. Ook werd Lewis Hamilton kampioen in de Formule 1, iets dat nu weer staat te gebeuren. Het voelt als de dag van gisteren, maar toch is er in zes jaar tijd ontzettend veel veranderd. PSV is geen kampioen meer geworden, Nederland speelde de WK-finale en voormalig wonderkind Hamilton wordt na zes jaar pas waarschijnlijk weer eens kampioen. Je merkt pas echt goed dat de tijden zijn veranderd als je Android erbij pakt. In 2008 kwam de eerste versie voor smartphones uit, zes jaar geleden. Toen waren we technologisch toch ook al behoorlijk ver, maar het Android van toen ziet er prehistorisch uit als je het vergelijkt met 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van Android. De hoogste tijd dus om, op de verjaardag van Android, de veranderingen van Android per jaar in kaart te brengen.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones november 2014

Door Dominick Viëtor, | 19 reacties

De maand november is aangebroken en dat betekent tijd voor een nieuwe telekoopwijzer. Ook deze maand hebben we weer de beste smartphones die je kunt kopen voor je geselecteerd.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter