All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

Organisatie Telecom Awards 2014 maakt nominaties bekend

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Begin december zullen voor de eerste keer de Telecom Awards uitgereikt gaan worden. De organisatie achter deze Telecom Awards heeft vandaag de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

Telecom Awards 2014

De aankondiging op vrijdag 21 november dat zes Nederlandse telecomsites de handen in één hebben geslagen om volledig transparante en onafhankelijke Telecom Awards in Nederland op te gaan zetten, heeft veel stof doen opwaaien in de Nederlandse telecomwereld. Vandaag heeft de organisatie van de Telecom Awards, bestaande uit All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de namen van de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

“In het voetbal, maar ook rondom de Olympische spelen is het heel gebruikelijk om alleen je allerbeste spelers en atleten af te vaardigen om je land te vertegenwoordigen. Dezelfde opzet heeft ook de Telecom Awards gekregen”, zegt Martijn van der Maas van PortableGear. Danijel Dercksen van All About Phones vult aan: “Alle smartphone fabrikanten hebben de mogelijkheid gekregen voor iedere categorie hun allerbeste smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarna de vakjury op basis van uitgebreide testen en beoordelingen uit alle inzendingen in iedere categorie de beste smartphone zal aanwijzen.”

Totaal zullen dit jaar in drie categorieën totaal zes Telecom Awards uitgereikt gaan worden. Iedere fabrikant heeft de kans gekregen om voor iedere categorie één smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarbij de prijs van het toestel bepalend is in welke categorie het toestel meedingt naar een Telecom Award. Zo is er een categorie voor smartphones tot 200 euro, een categorie voor smartphones tussen de 200 en 400 euro en een categorie voor smartphones met een verkoopprijs boven de 400 euro. In iedere categorie wordt een Telecom Award voor de beste smartphone uitgereikt en een Telecom Award voor de smartphone met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit.

In de categorie smartphones tot 200 euro hebben smartphone fabrikanten de volgende toestellen genomineerd:
• Acer Liquid E700
• Alcatel One Touch Pop C9
• HTC Desire 510
• Huawei Ascend G6
• LG L Fino
• Motorola Moto G (2014)
• Nokia Lumia 630
• Samsung Galaxy Ace 4
• Sony Xperia E3

In de categorie smartphones met verkoopprijzen tussen de 200 en 400 euro hebben fabrikanten de volgende smartphones afgevaardigd voor de Telecom Awards 2014:
• Acer Liquid Jade
• LG G3 S
• HTC Desire 816
• Huawei Ascend P7
• Nokia Lumia 830
• Samsung Galaxy S5 Mini
• Sony Xperia M2 Aqua

In de categorie smartphones met verkoopprijzen boven de 400 euro zijn de volgende smartphones ingestuurd voor de Telecom Awards:
• Apple iPhone 6
• HTC One M8
• Huawei Ascend Mate 7
• LG G3
• Motorola Nexus 6
• Nokia Lumia 930
• Samsung Galaxy Note 4
• Sony Xperia Z3 Compact

Begin december zullen de zes founding-partners van de Telecom Awards 2014 de twee winnaars in iedere categorie bekend gaan maken.

Lees verder of laat een reactie achter

Win smartphones & accessoires bij All About Phones!

Door Danijel Dercksen, | 31 reacties

Het is bijna Sinterklaas en wij hebben een nieuwe studio voor onze video's, dus dat betekent prijzen weggeven! Lees snel verder hoe jij kans kunt maken op smartphones en accessoires.

Misschien heb je het wel gezien, en misschien ook niet (dan snel even kijken), maar we hebben onze nieuwe studio in gebruik genomen! Via Facebook, Twitter, Instagram en Google+ hebben we al het een en ander geteased de afgelopen tijd en inmiddels is het zover. In onze nieuwe Telewiki, die over All About Phones gaat, nemen we onze nieuwe studio eindelijk in gebruik.

Om dit te vieren, en omdat Sinterklaas inmiddels in het land is, geven we een flink aantal prijzen weg. Je maakt kans op niet minder dan vier (!!) smartphones en een tal van accessoires voor verschillende smartphones en tablets. Daarnaast geven we ook headsets weg een aantal andere leuke zaken voor je smartphones.

Meedoen is simpel; vul eerst in de onderstaande widget in op welke prijzen je kans wilt maken. Zo weten we zeker dat we niet een iPhone-hoes opsturen naar iemand die een Samsung-telefoon heeft. Hierna kun je onze sociale kanalen volgen, als je dat al niet doet, om extra kans te maken op deze prijzen. Als je ons al volgt op onze sociale kanalen dan kun je dat via de app ook aangeven en doe je automatisch een keertje extra mee. In totaal geven we 26 prijzen weg, waaronder een aantal hoesjes voor het zelfde type toestel.

De wedstrijd loopt tot en met 2 december en 3 december maken we de winnaars hieronder bekend. We zorgen ervoor dat je 5 december alles in huis hebt voor een top Sinterklaas!

Veel succes namens het team van All About Phones!

De prijzen:

Lees verder of laat een reactie achter

Telecomwebsites slaan handen ineen voor de Telecom Awards

Door Danijel Dercksen, | 5 reacties

Dit jaar organiseren de zes grootste telecomwebsites voor het eerst de Telecom Awards. Deze onafhankelijke awards worden enkel en alleen door een vakjury toegewezen.

De Telecom Awards worden georganiseerd door All About Phones, AndroidWorld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware Info, Mobile Cowboys en PortableGear, stuk voor stuk vooraanstaande publicaties in de Nederlandse tech- en telecommarkt. Eind november zullen de Nederlandse Telecom Awards voor het eerst uitgereikt gaan worden voor de beste smartphones van 2014. Hierbij zullen in de drie belangrijkste prijssegmenten in totaal zes awards toegekend worden. In elk van deze drie segmenten, te weten smartphones tot 200 euro, tussen de 200 en 400 euro en duurder dan 400 euro, wordt een Telecom Award uitgereikt voor de beste smartphone in het betreffende segment, alsmede een award voor de smartphone met de beste prijs-, kwaliteitverhouding.

Transparant en onafhankelijk
De zes initiatiefnemers van de Telecom Awards hebben zich gecommitteerd aan een manifest dat de transparantie- en onafhankelijkheid van de Telecom Awards waarborgt. Dit manifest schrijft voor dat het proces van de totstandkoming van de Telecom Awards volledig transparant en inzichtelijk moet zijn. Daarnaast waarborgt de opzet van de Telecom Awards dat geen van de deelnemende partijen voordeel kan hebben bij eventuele beïnvloeding van de uitslag, wat de onpartijdige beoordeling garandeert.

Om de onpartijdigheid van de Telecom Awards extra te onderstrepen hebben alle smartphone fabrikanten die in Nederland actief zijn de mogelijkheid gekregen om in ieder segment hun beste smartphone af te vaardigen. De geselecteerde toestellen worden door de redacties van de deelnemende sites beoordeeld op onder andere design, beeldscherm, camera en functionaliteit. Daarnaast worden alle toestellen in het testlab van Hardware.Info onderworpen aan een serie technische tests en benchmarks. Op basis van deze beoordelingen en tests worden de uiteindelijke winnaars van de Telecom Awards bepaald.

Op maandag 24 november zal de organisatie van de Telecom Awards bekend maken welke smartphones in iedere categorie genomineerd zijn en meedingen naar één van de zes Telecom Awards die dit jaar uitgereikt gaan worden. Eind november zullen de uitslagen van de beoordelingen, testen en benchmarks bekend worden en zullen de Telecom Awards voor de eerste keer uitgereikt gaan worden.

Lees verder of laat een reactie achter

WhatsApp zette telecomwereld op zijn kop

Tip! Door Bart Vuijk, | 4 reacties

Niemand had in juni 2009 kunnen voorzien hoe WhatsApp de hele telecomwereld op zijn kop zou zetten. Telecomproviders werden er totaal door overvallen en zagen hun winsten kelderen; iedereen die nog sms’te werd voor gek versleten. Het was snel na de introductie van WhatsApp afgelopen met de ‘onbeperkt mobiel internet’-abonnementen van alle providers. WhatsApp bestaat nu vijf jaar, heeft 600 miljoen gebruikers en is niet meer weg te denken voor iedereen met een smartphone. Het verhaal van een telecomrevolutie.

WhatsApp met leesbevestiging is met blauwe vinkjes een feit

Chatdiensten waren er allang, maar ze werden pas nuttig toen Apple in juni 2009 push-notificaties introduceerde. Daarmee werd het voor chat-apps mogelijk om meldingen te geven, net als een traditionele sms. Die laat ook een geluid horen, een trilling en bovendien een meldinkje op het lockscreen. De makers van WhatsApp, Brian Acton en Jan Koum, maakten gebruik van deze mogelijkheid om een concurrent van de sms in de markt te zetten die veel voordelen bood. Het was goedkoper, je was niet meer gebonden aan 160 tekens en men kon bestanden of foto’s uitwisselen. Ook kon je via WhatsApp groepen aanmaken waarin een aantal mensen gelijktijdig bericht konden worden. Hele schoolklassen stapten over op deze mogelijkheid.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 46: Android 5.0 Lollipop wordt uitgerold

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft presenteerde zijn eerste smartphone onder eigen naam en eindelijk wordt Android 5.0 Lollipop langzaamaan uitgerold. Ook deze week gebeurde er weer het nodige. Wij lichten een paar interessante nieuwsfeitjes voor je uit in de TeleWeek van week 46. De tijd vliegt!

Tadaa! Daar is de Lumia 535, Microsofts eerste eigen smartphone

TeleWeek week 46: badge teleweek

Met de komst van de Lumia 535 is de eerste Windows Phone die Microsoft onder eigen naam op de markt brengt een feit. Heel leuk, natuurlijk, maar je hoeft je niet te schamen als je dit antwoord niet weet op een quizvraag over een jaar of tien. Echt bijzonder is de Lumia 535 namelijk niet.

Qua uiterlijk is het gewoon weer een typisch Lumia-toestel, zoals Nokia die ook maakte. Felle kleuren, Windows Phone en niet al te duur. De specificaties van het apparaatje zijn ook niet heel bijzonder. Heeft een Windows Phone ook niet nodig natuurlijk: ook met matige specs lopen die dingen als een zonnetje.

De Microsoft Lumia 535 heeft een 5-inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 960x540 pixels. De Snapdragon 200-processor klokt met vier Cortex A7-kernen 1,2 GHz en hij heeft 1GB ram. Het opslaggeheugen van 8GB is uitbreidbaar en de twee camera's schieten foto's in 5 megapixel. Niet slecht.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 45: Gratis Office en WhatsApp scoort geen punten

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Gratis Office voor iedereen en paniek bij de WhatsAppers. Leesbevestiging: daar zit dus niet iedereen op te wachten. Waar wij wel op zitten te wachten zijn goedkope, goede Chinese telefoons. Dikke kans dat die binnenkort in Nederland breed verkrijgbaar zijn. Telefoons als de Motorola Nexus 6 gaan het dan met hun hoge prijs moeilijker krijgen. Lees er alles over in deze TeleWeek!

De Chinezen komen!

TeleWeek week 44:  badge teleweek

Deze week werd nog maar eens bewezen dat het succes van Xiaomi geen toevalstreffer, maar structuureel is. De omzet van het bedrijf is verdubbeld en de winst is in de afgelopen twee jaar ook verdubbeld. Dit bleek uit documenten die banken nu in handen hebben. De Chinese smartphonefabrikant maakt dan wel dikke winst, genoeg is het nog niet. Xiaomi wil een miljardenlening aangaan om ook in Europa en de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen, zo lijkt het.

Dat vinden wij dikke prima. Goede telefoons voor een prikkie: kom maar op! Beter lost Xiaomi wel nog wat softwareprobleempjes op waar wij in onze review van de Mi4 achter kwamen. Er zitten nog aardig wat Chinese apps op deze telefoon en daar hebben we in Europa niet zoveel aan. We hebben er wel vertrouwen is dat Xiaomi een daverende entree gaat maken op de Europese markt en in de slipstream van Huawei al snel een grote speler worden. Bring it on!

Lees verder of laat een reactie achter

Zes jaar Android: een overzicht

Tip! Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Hieperdepiep! Android is jarig. Het is namelijk zes jaar geleden dat de eerste telefoon op het besturingssysteem ging draaien. Sindsdien is Android stukje bij beetje gigantisch veranderd. Tijd voor een terugblik op Android door de jaren heen.

2008. Het is nog niet eens zo heel lang geleden: het is de laatste keer dat PSV kampioen van de Eredivisie werd en het jaar dat Nederland op het EK Voetbal in Oostenrijk en Zwitserland Italië en Frankrijk vernederde. Ook werd Lewis Hamilton kampioen in de Formule 1, iets dat nu weer staat te gebeuren. Het voelt als de dag van gisteren, maar toch is er in zes jaar tijd ontzettend veel veranderd. PSV is geen kampioen meer geworden, Nederland speelde de WK-finale en voormalig wonderkind Hamilton wordt na zes jaar pas waarschijnlijk weer eens kampioen. Je merkt pas echt goed dat de tijden zijn veranderd als je Android erbij pakt. In 2008 kwam de eerste versie voor smartphones uit, zes jaar geleden. Toen waren we technologisch toch ook al behoorlijk ver, maar het Android van toen ziet er prehistorisch uit als je het vergelijkt met 5.0 Lollipop, de nieuwste versie van Android. De hoogste tijd dus om, op de verjaardag van Android, de veranderingen van Android per jaar in kaart te brengen.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones november 2014

Door Dominick Viëtor, | 12 reacties

De maand november is aangebroken en dat betekent tijd voor een nieuwe telekoopwijzer. Ook deze maand hebben we weer de beste smartphones die je kunt kopen voor je geselecteerd.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 44: Honor debuteert en Sony is de schlemiel

Tip! Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Als er een nieuw smartphonemerk wordt aangekondigd weet je het wel: er is dan genoeg gebeurd. Het kostte ons daarom ook geen moeite om de TeleWeek van deze week weer te vullen. Hier lees je in vogelvlucht het interessantste nieuws van de afgelopen week.

Honor: Huawei’s antwoord op de OnePlus One?

TeleWeek week 44: Honor debuteert en Sony is de schlemiel badge teleweek

Zonder twijfel is de OnePlus One de verrassing van de smartphonemarkt in de eerste helft van dit jaar. Dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy S5 en dan voor maar 300 euro. OnePlus bewijst met de One dat het mogelijk is. Nadeel van de telefoon is alleen dat hij zo moeilijk te verkrijgen is. Een goed alternatief is er nu ook.

Huawei kondigde dinsdag in Berlijn namelijk een dochterbedrijf aan: Honor. Honor gaat zich alleen online manifesteren en kan, omdat er geen grote bedragen worden uitgetrokken aan marketing, de prijzen van haar telefoons laag houden. Honor kondigde in Berlijn gelijk twee telefoons aan.

De Honor 3C is voor zijn 139 euro al best redelijk, maar van de Honor 6 zijn we helemaal gecharmeerd. Een 5-inch full HD-scherm met de Kirin 920-processor die met acht kernen maximaal 1,7 GHz klokt. Daarbij komt 3GB ram en uitbreidbaar geheugen. En dat voor 299 euro. Het alternatief voor de OnePlus is daar!

De telefoon is exclusief bij Bol.com te koop. Er zijn er nu maximaal 1000, maar andere ladingen zullen volgen. Later zal de telefoon ook te koop zijn bij andere grote webwinkels, zoals CoolBlue. Je kunt onze review van de Honor 6 in ieder geval al bekijken.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 43: Het einde van Nokia zoals wij het kennen

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung maakt een geinig uitklapbaar telefoontje, OnePlus gaat eindelijk de One echt goed verkopen en het is definitief afgelopen met Nokia. Ja, er gebeurde deze week stilaan weer het nodige. In deze TeleWeek lichten we een aantal interessante ontwikkelingen van de afgelopen week nog maar eens voor je uit. Veel leesplezier en een fijn weekend toegewenst!

Sony gaat toch maar stoppen met halfjaarlijkse vlaggenschepen

TeleWeek week 35 badge teleweek

Het is wat met Sony. De Japanse fabrikant komt om het half jaar met een nieuw vlaggenschip, maar echt werken doet dat niet. Sony is in de smartphonebusiness nog altijd een kleine speler en daar komt voorlopig ook geen verandering in. Sterker nog: Sony gaat minder telefoons maken, vooral minder midrangers. Maar dat is oud nieuws.

Sony gaat, zo bleek deze week, nu ook minder toptelefoons maken. Die tactiek van elk half jaar weer een nieuw vlaggenschip slaat niet voldoende aan en leidt ook tot onvrede. Koop je in mei een redelijk nieuwe Xperia Z2, dan is deze in september alweer 'oud'. En de Xperia Z3, het huidige vlaggenschip, is vooral qua design een verbetering ten opzichte van de Z2. Echt logisch is het dus allemaal niet.

Dat lijkt Sony nu ook te beseffen. De Xperia Z4 volgt in februari op het Mobile World Congress in Barcelona de Xperia Z3 op als vlaggenschip en blijft dan ook een jaar de toptelefoon van Sony. Op de IFA-beurs in Berlijn presenteert Sony dan geen opvolger.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 42: De Nexus 6 en iPad mini 3 zijn veel te duur

Tip! Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Het was ons het weekje wel weer. Google onthulde woensdag de Nexus 6 van Motorola en de HTC Nexus 9. Een dag later was het de beurt aan Apple, dat de iPad Air 2 en de iPad mini 3 presenteerde. De fabrikant blijkt in het geniep ook een eigen simkaartje gemaakt te hebben die wel eens voor opschudding kan gaan zorgen. er is, kortom, genoeg te bespreken in deze TeleWeek. Prettig weekend!

Als een duveltje uit een doosje: Apple SIM!

TeleWeek week 42

De simkaart: wat een onhandig ding is dat toch. Verschillende formaten, verschillende providers. Als je een nieuwe telefoon neemt kan het al een reden zijn om een nieuwe aan te vragen en als je overstapt op een nieuwe provider moet je wel een nieuwe nemen. Gedoe alom. Apple is daar klaar mee en komt met de Apple SIM. Deze simkaart is niet, zoals alle andere simkaarten, gebonden aan een provider. Dat biedt kansen.

In Amerika en Groot-Brittannië krijg je de simkaart van Apple bij de nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3. Als je wil internetten kun je een provider kiezen. De simkaart heb je dus al. Contracten ga je voor niet al te lange tijd aan en bovendien kun je mooi zien welke provider het goedkoopste databundeltje biedt. Providers gaan elkaar dus dwingen met een zo laag mogelijke prijs te komen. Laat dit maar snel naar Nederland komen.

Het is niet alleen maar feest met de Apple SIM. Het bedrijf wil eigenlijk de simkaarten niet-verwijderbaar maken uit telefoons. En dus kan je in de toekomst wel makkelijk van provider wisselen, maar is de kans ook groot dat je niet meer makkelijk van telefoon kunt wisselen. Moet je weer een nieuwe simkaart aanvragen enzo. De kans bestaat dus dat de rompslomp niet meer bij overstappen van providers voorkomt, maar wel bij wisselen van smartphones. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Lees verder of laat een reactie achter

TeleVisie 5: Apple zet met eigen simkaart providers onder druk

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple presenteert nieuwe producten altijd met de nodige poeha. Apple SIM, de simkaart die het bedrijf meelevert met de iPad Air 2 en iPad mini 3, is aangekondigd zonder dat Apple er een woord aan vuil maakt. Dat betekent niet dat de simkaart, die niet is gebonden aan een provider, minder belangrijk is. Sterker nog: Apple SIM kan voor een revolutie zorgen.

TeleVisie 5

De simkaart is niet gebonden aan een provider, die kies je pas als je een abonnement wil afsluiten. Vervolgens kun je goed zien welke provider het goedkoopste is. Apple wil ook dat contracten niet te lang duren. Je zit met Apple SIM dus niet een of twee jaar vast aan een provider, maar kunt gemakkelijk per maand, week of dag wisselen tussen providers door het slechts in je instellingen op je iPad aan te passen. In dit artikel bespreken we de mogelijke gevolgen van Apple SIM voor zowel de consument als provider.

Lees verder of laat een reactie achter

iPad Air 2 krachtig, superdun, en nu ook in goud te krijgen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De presentatie van de iPad Air 2 was toch nog een beetje een verrassing, al hadden velen die niet echt verwacht. Wat kon Apple nog doen om de iPad Air te verbeteren? Een beetje dunner, een nieuw kleurtje? Jawel, de nieuwe iPad Air 2 ís dunner en heeft een nieuw kleurtje. Maar er is meer nieuws te vertellen, en dat zit voornamelijk verborgen onder de superdunne motorkap van de tablet.

iPad Air 2 krachtig, superdun, en nu ook in goud te krijgen ipad air 201410 gallery3 geo emea lang nl 

Lees verder of laat een reactie achter

De laatste geruchten over de Apple iPad Air 2 en iPad mini 3

Tip! Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Vanavond organiseert Apple op haar campus in Cupertino een persevenement. Naast wat nieuwe MacBooks, iMacs en OSX 10 Yosemite presenteert Apple waarschijnlijk ook twee nieuwe iPads. Vandaag lichten we deze iPad Air 2 en iPad mini 3 uit.

De stand van zaken van Apple's tabletbusiness

De iPad Air 2 wordt Apple’s vijfde generatie tablet. De eerste iPad werd in 2010 aangekondigd. Aanvankelijk werden de tablets goed verkocht, maar inmiddels lopen de verkoopcijfers al een poosje terug (PDF). Terwijl de iPad Air, de vierde generatie iPad die eind 2013 werd aangekondigd, toch best een goed product is. Het lijkt erop dat mensen minder snel een nieuwe tablet kopen dan een nieuwe smartphone.

Gevolg is dat de markt nu al enigszins verzadigd is. Heel veel mensen hebben een tablet, maar kopen niet zo snel een nieuwe. Althans, niet zo snel als een smartphone. Ook zijn er zat goede, voordelige alternatieven voor de dure iPads. Samsung, Asus, LG, Sony: allemaal maken ze goede tablets, die bovendien lang niet altijd even duur zijn. De iPad behoort tot de crême-de-la-crême van de tablets. Daar betaal je dus voor, terwijl er dus genoeg betaalbare alternatieven zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC keert met dure Nexus 9 terug in de tabletwereld

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Na een lange afwezigheid is HTC weer terug in de tabletwereld. Na de HTC Flyer, de enige tablet die ooit in Nederland is uitgebracht, heeft de Taiwanese fabrikant gezegd met tablets te stoppen. De Flyer verkocht namelijk niet best. In andere landen ging het niet veel beter met zijn 10-inch broer. Of dit met de Nexus 9 wel gaat lukken, mag gezien zijn hoge prijs ook wel een beetje betwijfeld worden.

HTC met Nexus 9 terug in de tabletwereld n9f 

Lees verder of laat een reactie achter

Android Lollipop 5.0 grootste Androidupdate sinds 2011

Tip! Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Android Lollipop 5.0 is de grootste update van Android sinds versie 4.0, Ice Cream Sandwich, dat in 2011 uitkwam. Aan de andere kant is er niet zo heel veel nieuws onder de zon voor gebruikers van Androidtoestellen van diverse merken. De nieuwe mogelijkheden van Lollipop worden in sommige gevallen allang aangeboden door Androidfabrikanten, die hun eigen softwareschil over het besturingssysteem hebben gelegd.

Android Lollipop 5.0 grootste Androidupdate sinds 2011 lollipop forest 

Lees verder of laat een reactie achter

Google gooit het over compleet andere boeg met de Nexus 6

Tip! Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Stond Google niet bekend als de fabrikant die tegen uitverkoopprijzen hele nieuwe smartphones met uitstekende specificaties aanbood, zo eens in het jaar? Met de Nexus 6 van Motorola lijkt de softwaregigant het nu over een compleet nieuwe boeg te gooien. Deze phablet heeft wel de laatste specs, maar is er ditmaal ook gewoon naar geprijsd: driehonderd dollar duurder dan de Nexus 5.

“De Nexus 5 blijft ook gewoon te koop, voor wie een goedkope Nexus wil”
Nexus 6 eind vierde kwartaal naar Nederland, prijs nog onbekend n6b

Hele goede Androidtelefoons voor een zacht prijsje, stapt Google nu definitief van dat model af? Niet helemaal. De Nexus 5, die 349 of 399 euro kost, blijft ook gewoon in de Play Store staan. Dus wie een goede smartphone wil van de Nexus-lijn maar daar niet al te veel voor wil neertellen, kan nog bij dat toestel terecht. Overigens is de Nexus 5 in Nederland nu uitverkocht; hopelijk vult Google de voorraad snel weer aan.

Terug naar de Nexus 6. Deze phablet wordt zo'n beetje net zo duur als de gangbare phablets van ongeveer hetzelfde formaat. Morgen zullen we precies weten hoeveel het toestel in Nederland gaat kosten, heeft Tech Mobile Data aan All About Phones verteld, dus al te lang hoeven we niet op deze informatie te wachten. Dat Google zijn eerste phablet zo duur in de markt zet vergeleken met eerdere Nexusapparaten, betekent wellicht dat de zoekgigant terugkomt op zijn filosofie om mensen tegen een lage prijs een goede stock-Androidervaring te geven. Die filosofie hield voor Google zelf wel in dat er erg weinig werd verdiend op de toestellen. Met de Nexus 6 verandert dat duidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

De laatste geruchten over de Google Nexus 9 van HTC samengevat

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google presenteert vanavond waarschijnlijk de Nexus 6 en Nexus 9. Gisteren somden we de laatste geruchten over de Nexus 6-smartphone al op. Vandaag is de Nexus 9 aan de beurt. HTC zou de tablet fabriceren. Waarschijnlijk gaat hij ongeveer 400 dollar kosten.

Nexus

De Asus Google Nexus 7 2013
De Asus Google Nexus 7 2013

Google brengt sinds 2010 eigen apparaten op de markt. Deze Nexus-toestellen worden gemaakt door smartphone- en tabletfabrikanten als HTC, LG en Samsung. Met deze apparaten wil Google aan fabrikanten laten zien hoe Android-apparaten volgens het ideaalbeeld van het bedrijf eruit zien. In het kort komt het er op neer dat de toestellen goede specificaties hebben, niet te duur zijn en op een kale versie van Android draaien.

De Nexus-apparaten zijn daardoor heel populair. Veel fabrikanten maken bijvoorbeeld hun eigen userinterface, om Android een eigen identiteit te geven. Denk aan Sony of de TouchWiz-interface van Samsung. Vaak werkt zo'n userinterface vertragend en is het design geen verbetering ten opzichte van de kale Android-variant. De interface van Nexus-apparaten spreekt veel mensen aan. Dat kan ook gezegd worden van de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Naast Nexus-smartphones maakt Google ook Nexus-tablets. De laatste is de 2013-uitvoering van de Nexus 7, die door Asus is gemaakt. Deze heeft een 7-inch scherm met een resolutie van 1920x1200 pixels. In de Nexus 7 zit een een Snapdragon S4Pro-processor die met vier kernen 1,5 GHz klokt. De Asus-tablet heeft 2GB ram en 16 of 32GB aan opslagruimte. Dit is niet uitbreidbaar. De adviesprijs zat bij de aankondiging op 269 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Laatste geruchten over de Google Nexus 6 en Android L samengevat

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Morgen kondigt Google in de Verenigde Staten waarschijnlijk de Nexus 6 en Nexus 9 aan. Dikke kans dat de zoekmachinegigant gelijk ook Android Licorice uitrolt. In de aanloop naar de presentatie zetten we de laatste geruchten hierover voor je op een rijtje. Vandaag is het de beurt aan de Nexus 6-smartphone en Android Licorice.

Opfriscursus

Google Nexus One
De Google Nexus One van HTC

Eerst even het geheugen opfrissen. Nexus is een smartphonereeks van Google. De telefoons worden alleen niet door het bedrijf gemaakt. De zoekmachinegigant heeft al verschillende fabrikanten een Nexus-apparaat laten maken, zoals HTC, LG, Asus en Samsung. Met de Nexus-lijn laat Google eigenlijk zien hoe het wil dat fabrikanten Android-telefoons maken.

In het kort betekent dat Nexus-telefoons een kale Android-interface hebben, goed gespecificeerd zijn en niet te veel geld kosten. Dankzij deze drie pijlers is de Nexus-lijn in korte tijd heel populair geworden. Ter verduidelijking: de HTC Nexus One, Google’s eerste telefoon, kwam pas in 2010 op de markt.

Na telefoons als de Nexus 4 en de Nexus 5 is het nu de beurt aan de Nexus 6. In de aanloop naar de waarschijnlijke release van de telefoon morgen, is er al aardig wat informatie over deze smartphone uitgelekt. Zo is het eigenlijk wel een zekerheid dat de telefoon morgenavond wordt aangekondigd.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 41: Dilemma's bij Apple en Alcatel gaat voor wereldheerschappij

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het gaat lekker bij Apple. En ook slecht. De iPhone 6 Plus loopt als een tierelier, maar dat heeft weer zijn weerslag op de iPad. Ook is de fabrikant van de saffierschermen voor de Apple Watch failliet. Ondertussen ontvouwt Alcatel haar plannen voor wereldheerschappij. Het was, kortom, weer een leuk weekje. Veel leesplezier in deze TeleWeek!

Apple heeft het er maar moeilijk mee

TeleWeek 41 is weer een feit

Vooral de iPhone 6 Plus loopt inmiddels als een tierelier. De vraag naar Apple's eerste phablet is veel groter dan verwacht. Dit leidt tot grote paniek in China, waar fabrikanten als Foxconn met een miljoen werknemers nog steeds een te lage productie draaien. Het succes van de iPhone 6 Plus heeft ook een keerzijde. Namelijk dat de komst van de iPad Pro wordt vertraagd. "Hebben we even geen tijd voor, jongens", moeten ze bij Foxconn gezegd hebben. Alle ballen op de iPhone 6. En op de iPad Air 2, die 16 oktober wordt gepresenteerd.

Ook bij de Apple Watch gaat het niet helemaal lekker. GT Advanced, dat het schermpje maakt voor de horloge, is namelijk failliet. Nou ja: ze gaan gewoon lekker verder, maar hopen via een faillissement van wat schulden af te komen. Zo zit de vork ongeveer in de steel. Heeft in ieder geval wel tot gevolg dat de komst van de Apple Watch tot februari is uitgesteld, zo gaat het gerucht. Dan pas komt de smartwatch, in gelimiteerde oplage (dat ook nog eens), op de markt.

Lees verder of laat een reactie achter