All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Redactie blogs

MWC 2015: naast nieuwe topmodellen valt er genoeg te ontdekken

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Het MWC 2015 zal een aantal nieuwe superphones brengen zoals de HTC One M9 en de Samsung Galaxy S6 (Edge), maar ook een flink aantal andere fabrikanten laten hun nieuwste producten zien. Die zijn echter meestal lang niet zo indrukwekkend. Een overzicht.

Microsoft

Microsoft Lumia 535 design

Allereerst Microsoft. De softwaregigant die vorig jaar Nokia opslokte, zou vier nieuwe Lumia’s het licht doen zien. De telefoons zijn niet erg indrukwekkend, als we de geruchten mogen geloven. Over de telefoons is weinig meer bekend dan de schermgrootte en –resolutie, maar het worden op zijn best toestellen in de midrange-categorie. Een segment waarin Windows Phone groot hoopt te worden. Wanneer en of dit besturingssysteem weer het high-end segment gaat bedienen, blijft onduidelijk. Microsoft heeft gemerkt dat de goedkoopste Windows Phone, de Nokia Lumia 520, de afgelopen jaren het best verkocht van alle Windows Phone-toestellen, en bouwt blijkbaar graag op dat succes voort. De persconferentie van Microsoft is maandagochtend. Dan zullen we zien of de geruchten kloppen.

Lees verder of laat een reactie achter

De topmodellen van het MWC 2015: een vooruitblik

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Het Mobile World Congress staat weer voor de deur en dus is het hoog tijd om even een kijkje in de toekomst te nemen: welke vlaggenschepen is de telecomwereld volgende week rijker? In ieder geval de HTC One M9 en de Samsung Galaxy S6, misschien zelfs wel meer.

“Al op zondag, de dag voor de beurs, staan de Galaxy S6 en de One M9 op het programma”

Het Mobile World Congress, kortweg MWC, heeft een lange geschiedenis van aankondigingen van topmodellen van verschillende fabrikanten. Niet zo vreemd ook, gezien dit jaarlijks de grootste telecombeurs is. In 2012 zagen bijvoorbeeld de LG Optimus 4X HD, de Huawei Ascend D Quad, de Nokia Lumia 900 en de HTC One X het levenslicht. In 2013 leek het MWC even aan relevantie te verliezen toen alle belangrijke fabrikanten besloten niet meer die beurs maar een eigen evenement te kiezen als podium voor de aankondiging van het nieuwe vlaggenschip. Vorig jaar ging het echter weer goed los op het MWC, geleid door Samsung met de aankondiging van de Galaxy S5. Sony liet op de beurs de Xperia Z2 zien en zo was het Spaanse congres in een klap toch weer het belangrijkste telecommoment van het jaar.

Komende maandag gaat de beurs weer los in Barcelona en ook dit jaar staan er een aantal belangrijke aankondigingen op de planning. Al op zondag, de dag voor de beurs, staan de twee belangrijkste aankondigingen op het programma. Samsung heeft inmiddels bekend gemaakt dat het om 17:30 uur de Galaxy S6 aan de wereld gaat tonen en krap twee uur eerder laat HTC de One M9 zien. Sony heeft niets bevestigd, maar er gaan wel voorzichtige geruchten over de aankondiging van de Xperia Z4. Huawei heeft inmiddels laten weten dat het zijn Ascend P8 voor een eigen evenement op 15 april bewaart. Microsoft en LG zullen naar verwachting nog later in het jaar hun nieuwe topmodel tonen.

In dit artikel blikken we vooruit op de nieuwe paradepaardjes die we volgende week gaan zien aan de hand van een grote stroom geruchten. Ook morgen hebben we een MWC-vooruitblik voor je op de planning staan, dan zullen we het hebben over de wat kleinere aankondigingen.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung hoopt smartphonefanaat in 2015 op wenken te bedienen

Scoop Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is al bijna zondag, de dag waarop Samsung zijn Unpacked-evenement organiseert. Dit is traditiegetrouw het evenement waarop Samsung zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Het lijkt erop dat Samsung mikt op het gebruik van een paar innovatieve technieken in dit nieuwe vlaggenschip.

Samsung nu nog maar vijfde speler op Chinese markt Samsung

Het is al bijna zondag, de dag waarop Samsung zijn Unpacked-evenement organiseert. Dit is traditiegetrouw het evenement waarop Samsung zijn nieuwe vlaggenschip presenteert. Het lijkt erop dat Samsung mikt op het gebruik van een paar innovatieve technieken in dit nieuwe vlaggenschip.

“Om jou het allerbeste te kunnen bieden, loopt Samsung voorop in innovaties”, aldus de Zuid-Koreaanse fabrikant tegen All About Phones. “Zo introduceerden wij ’s werelds eerste mobiele telefoon met MP3-speler en ontwikkelden wij als eerste software voor touchscreens.”

“Met de introductie van de Galaxy Note hadden we ook een wereldprimeur. Deze combinatie van smartphone en tablet creëerde een compleet nieuwe productcategorie binnen de smartphonemarkt. Ondertussen zijn grote smartphone-schermen gemeengoed geworden. Kortom, innovatie zit ons DNA.”

Adaptive Fast Charging

Het lijkt erop dat Samsung dit met de lancering van nieuwe telefoons wil benadrukken. “Anno 2015 is het leven hectischer dan ooit. Je bent constant onderweg, staat met de hele wereld in verbinding en wilt daarom geen moment missen. Dan moet je er niet aan denken dat de batterij van je smartphone jouw drukke leven niet aankan. Vanuit die gedachte ontwikkelden wij Adaptive Fast Charging”, aldus Samsung.

De kans is groot dat de fabrikant daar dit jaar flink op gaat inzetten. Batterijen van smartphones worden nog wel groter qua inhoud, maar smartphones vergen ook meer energie. Het snel opladen van een batterij kan dit probleem deels oplossen. Bijvoorbeeld als je smartphone een half uur oplaadtijd nodig heeft om weer een paar uur intensief gebruikt te worden. Samsung ziet die tactiek met Adaptive Fast Charging waarschijnlijk wel zitten.

“Of je nu thuis, op kantoor of onderweg bent, binnen no-time staat je smartphone weer tot je beschikking om precies te doen wat jij wilt”, aldus de Zuid-Koreaanse fabrikant. “En als het aan ons ligt, gaat draadloos opladen een grote doorbraak maken in 2015. Met onze nieuwe generatie Galaxy-smartphones openen we daarom een wereld vol nieuwe, draadloze mogelijkheden.”

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 8: Kwakkelende bedrijven en uitklapbare telefoontjes

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De uitklapbare telefoon is in Japan weer helemaal hot en in China is Samsung uit de mode. Ja, in deze Aziatische TeleWeek gebeurde weer het nodige. Verder passeren ook LG en Sony de revue en bespreken we de Galaxy Tab S2, Samsungs nieuwste top-tablet.

De uitklapbare telefoon is weer in opkomst

TeleWeek 8: Kwakkelende bedrijven en uitklapbare telefoontjes badge teleweek

Ken je ze nog? Die kleine, uitklapbare telefoontjes van weleer? Nou, die komen er dus weer in groten getale weer aan. In ieder geval in Japan dan. Daar nam de verkoop van de simpele, uitklapbare telefoon voor het eerst in zeven jaar weer toe. Dit resulteerde in 2014 in een totale verkoop van 10,58 miljoen stuks van die uitklapbare apparaatjes!

Niet zo gek, eigenlijk. De telefoons hebben een simpele vorm van internet en je kunt er mee mailen. Bovendien past een uitklapbare telefoon altijd in je broek- of jaszak en laat je hem niet zo snel uit je handen vallen. Hij ligt namelijk altijd goed in de hand. In Japan zijn ze er weer fan van, van die uitklapbare telefoons. Ondertussen daalde de smartphoneverkoop in het land van de Rijzende Zon.

27,7 miljoen smartphones werden er daar namelijk verkocht in 2014. Een daling van 5,3 procent. Dit komt omdat smartphones in Japan tot de duurste ter wereld behoren. Men is daar een beetje klaar met het feit dat ze elke twee jaar weer een klein fortuin voor zo'n ding moeten neerleggen, en dat is goed nieuws voor merken als NEC, Fujitsu en Sharp, die uitklapbare telefoons maken.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 7: Qualcomm in hoek waar klappen vallen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is alweer week zeven! Dikke kans dat Qualcomm snel weekend gaat vieren en snel doorgaat om deze week maar te verlaten. Want voor de Amerikanen was dit zacht gezegd een rotweek. Ondertussen is er goed nieuws voor de Nederlanders die de Honor Holly willen kopen en zijn er ontwikkelingen rondom Apple en roept Motorola iets stouts richting Samsung. Je leest het allemaal hieronder!

Einde verhaal voor Samsung, denkt Motorola

TeleWeek 7: badge teleweek

Samsung is nu dan nog wel de onbetwiste marktleider in de smartphonewereld, maar daar kan het beter nog maar even van genieten. Dit denkt Motorola-COO Rick Osterloh. "Elke zeven jaar is er een wisseling in het leiderschap van de markt geweest", stelt hij. "We zien nu een fascinerende verschuiving, waarbij mensen zich beginnen te realiseren dat ze geen zeshonderd dollar hoeven te betalen voor een superphone om een goede smartphone-ervaring te beleven."

Met andere woorden: Motorola denkt niet dat Samsung nog lang de grootste zal zijn. Hun telefoons kosten te duur en er zijn steeds meer alternatieven die een habbekrats kosten ten opzichte van de Samsung-telefoons. Mooi voorbeeld is natuurlijk de OnePlus One, die 300 euro kost en dezelfde specificaties als de Galaxy S5 heeft, die een jaar na zijn lancering nog altijd 450 euro kost.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 6: De Galaxy S6 is er op 1 maart

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Qualcomm zit niet bij de pakken neer en verdedigt via andere fabrikanten de geplaagde Snapdragon 810. WhatsApp heeft een handige nieuwe functie en de Galaxy S6 wordt op 1 maart gepresenteerd. Genoeg materiaal om deze TeleWeek, van week 6 alweer, te vullen. Veel leesplezier en een fijn weekend!

Qualcomm gaat in de tegenaanval voor geplaagde Snapdragon 810-processor

TeleWeek 6: badge teleweek

De al dan niet grote problemen rondom de Snapdragon 810-processor houdt de gemoederen bezig. Eerst maar even de boel opfrissen. De nieuwe top-processor van Qualcomm zou kampen met oververhittingsproblemen, waardoor Samsung waarschijnlijk de chipset niet gaat gebruiken voor zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S6.

Ondertussen gaan andere fabrikanten de processor wel gebruiken. Niet zo gek, want in tegenstelling tot Samsung hebben fabrikanten als LG niet een high end-processor tot hun beschikking zoals de Exynos 7420 van Samsung. In de G Flex 2 van LG zit de Snapdragon 810-processor al, en waarschijnlijk krijgen ook toekomstige toptelefoons van Micrsosoft, LG (met de G4), en Chinese merken als Xiaomi en Meizu de Qualcomm-processor.

De Amerikaanse chipfabrikant is niet echt te spreken over het feit dat het gedumpt is door Samsung. Het kost Qualcomm veel geld en ook is het niet erg positief voor de aandelenkoers van het bedrijf. Daarom ging Qualcomm deze week in de tegenaanval.

Microsoft, LG, Sony: allemaal scharen ze zich achter de nieuwe chipset. Ook Sony zal de Snapdragon 810 waarschijnlijk dus gaan gebruiken voor de Xperia Z4. Motorola noemt de chipset een processor die het bedrijf in staat stelt 'nieuwe grenzen te verkennen'. We zijn benieuwd wat dat betekent. De 'damage control'-machine van Qualcomm draait in ieder geval op volle toeren.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones februari 2015

Door Dominick Viëtor, | 15 reacties

De maand februari is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe koopwijzer. In dit artikel raden we je aan welke smartphone je het beste kunt kopen deze maand.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 5: Apple is de grootste smartphonefabrikant wereldwijd

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Wereldheerschappij voor Apple in deze TeleWeek! Het Amerikaanse bedrijf heeft zijn beste kwartaal ooit achter de rug, met gigantische winsten tot gevolg. Leuke bijzaak: het verkocht de afgelopen maanden 74,5 miljoen iPhones. Daarmee is Apple de grootste smartphonefabrikant van dit moment. Meer hierover in de TeleWeek, veel leesplezier!

Apple is de wereldwijde nummer één

TeleWeek 5: Apple is de grootste smartphonefabrikant wereldwijd badge teleweek

We zeiden het net al eventjes: Apple is weer de grootste smartphonefabrikant ter wereld. In de laatste drie kwartalen verpatste het Amerikaanse bedrijf namelijk de bizarre hoeveelheid van 74,5 miljoen smartphones. We wisten het al, maar weten het nu zeker: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn 'unaniem een belachelijk succes'. We lenen deze quote even van Ivo Niehe, trouwens. Merci, Grazi, Spassiba, Ivo!

Die 74,5 miljoen verkochte smartphones is een nieuw verkooprecord voor Apple. Het eerste kwartaal van het financiële boekjaar 2015 is sowieso een kwartaal van records voor de fabrikant. De omzet lag met 74,5 miljard dollar nog nooit zo hoog en ook maakte Apple nog nooit zoveel winst. In drie maanden tijd 18 miljard dollar op je rekening bijschrijven: hoe lekker is dat?

Het is niet alleen maar feest bij Apple, want de iPad-divisie blijft het lastig hebben. In de afgelopen drie maanden verkocht Apple 21,4 miljoen iPads. Niet slecht natuurlijk, maar in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 26 miljoen. Een forse daling, dus. Maar of ze daar in Cupertino slechter van zullen slapen...

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 4: Windows 10 komt naar je smartphone

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ontelbare 'leaks' over vooral de HTC One M9, maar ook de Samsung Galaxy S6. Leuk en interessant natuurlijk, maar het boeiendste wat afgelopen week gebeurde is in onze ogen de presentatie die Microsoft gaf van Windows 10. Ook bij WhatsApp was er leuk nieuws, maar Windows 10 is het onderwerp waarmee we TeleWeek 4 aftrappen. Veel leesplezier!

Windows 10 moet een oud probleem van Windows Phone oplossen

TeleWeek 4: Windows 10 komt naar je smartphone badge teleweek

We wisten al een beetje hoe Windows 10 eruit kwam te zien, maar woensdag ontvouwde Microsoft zijn plannen wat nauwkeuriger. En het is nu definitief. Dat wil zeggen dat Microsoft van Windows 10 een besturingssysteem voor al zijn platformen maakt. Windows 10 zit straks dus op je computer, maar ook op je smartphone.

Apps moeten werken op zowel de computer als smartphone. Gaaf natuurlijk, en ook heel handig. Maar het is ook enorm slim. Het app-aanbod, of het gebrek daaraan, is het grote minpunt van Windows Phone. Dit is een fijn besturingssysteem dat niet veel energie vreet, maar kan door het gebruik aan apps nooit echt opboksen tegen iOS en Android. Met Windows 10 moet daar verandering in komen, want wereldwijd gebruiken ongeveer anderhalf miljard mensen Windows op hun computer. Die meeste mensen gaan uiteindelijk dus Windows 10 gebruiken. Zo wordt het voor app-ontwikkelaars veel interessanter om voor Windows 10 apps te maken. Wordt 2015 het jaar van Microsoft? We gaan het zien.

Lees verder of laat een reactie achter

Windows 10: weer een gooi naar mobiele wereldheerschappij

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Herken je dit? Je hebt een Windows PC, een Android tablet en een iPhone. Met al die apparaten kun je prima uit de voeten. Maar dat is niet het ideale plaatje volgens Microsoft. Dat wil Windows op ál jouw apparaten hebben. En daar gaat Windows 10 over, dat cross-platform op pc’s, tablets en smartphones moet komen te staan.

“ De software die op je pc draait, kan straks ook moeiteloos op je Windows tablet en je Windows telefoon draaien”
Satya Nadella CEO Microsoft
Microsoft-CEO Satya Nadella

Microsoft geeft vandaag een persconferentie waarin het bedrijf meer inzicht geeft in de toekomst van Windows. Er is al veel over bekend. Het verhaal klinkt op het eerste gezicht aantrekkelijk. De software die op je pc draait, kan straks ook moeiteloos op je Windows tablet en je Windows telefoon draaien. Het is namelijk dezelfde software, die op alle schermen op hun eigen schaal werkt. Je kunt straks zelfs een Xbox spel doorspelen op je telefoon of je pc. Want ook de spelcomputer wordt door Microsoft onder Windows 10 gebracht.

Windows 10 moet de opvolger worden van zowel Windows 8, Windows RT als Windows Phone. Hoe dat precies allemaal gaat heten, weten we echter nog niet. Er wordt gespeculeerd dat Microsoft de term ‘Mobile’ weer gaat gebruiken voor de versie die op smartphones komt te staan. Maar dat doet dan wel heel sterk denken aan Windows Mobile, de verre voorganger van het huidige Windows Phone. De mobiele pocket pc-software die alom werd bekritiseerd vanwege de vele vastlopers, de stroeve werking en de verschrikkelijke gebruikservaring. Software die door veel gebruikers met hoera-geroep aan de kant werd gedaan zodra de iPhone en de eerste Androidtelefoons uitkwamen.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 3: Samsung druk in de weer met Tizen, Windows en BlackBerry

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Ja, dit was misschien wel de week van Samsung. Met releases van de Galaxy A3 en A5 in Nederland, waar we het verder niet over hebben, het overnamebod op BlackBerry dat later weer werd ontkent en het gerucht dat Samsung weer Windows-smartphones gaat maken. Daarnaast is de eerste Tizen-telefoon van Samsung eindelijk te koop.

Samsung heeft een volle agenda

TeleWeek week 3: Samsung druk in de weer met Tizen, Windows en BlackBerry badge teleweek

Samsung lijkt BlackBerry te willen overnemen. Daar heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant ongeveer 7,5 miljard dollar voor nodig. Dit berichtte Reuters eerder deze week. Een dag later werd het nieuws alweer door Samsung en BlackBerry ontkend. Er zouden geen gesprekken hebben plaats gevonden, maar ook het bedrag van 7,5 miljard dollar zou te laag zijn.

Dan maar Windows Phones maken, moeten ze bij Samsung gedacht hebben. Dat willen ze namelijk weer gaan doen. Als Windows 10 uit is, wat binnenkort gebeurt. Opmerkelijk, want het maken van Windows Phones is niet echt rendabel. Misschien heeft het te maken met de miljard dollar die Samsung nog aan Microsoft moet betalen.

Daarnaast is het nu eindelijk zo ver: de Tizen-smartphone van Samsung! Vanaf deze week is de Z1 te koop in India. Voor een prikkie, maar dan heb je ook niet zoveel. Specs zijn niet zo denderend, maar het begin is nu eindelijk gemaakt. Na al die uitstellingen is dat toch een prestatie van formaat!

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 2: De gebogen schermen van LG en Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nog de beste wensen! Nu het 9 januari is, is het de hoogste tijd voor de eerste TeleWeek van dit jaar. Een nieuw jaar, maar gewoon dezelfde opzet. We pikken een paar opvallende nieuwtjes van de week er nog even uit en trappen de eerste TeleWeek van dit jaar af met nieuws over gebogen schermen.

Galaxy S6 Edge en LG's gebogen display

TeleWeek week 1: De gebogen schermen van LG en Samsung badge teleweek

De Zuid-Koreanen hebben er zin in dit jaar. Zowel LG als Samsung is druk bezig met gebogen schermen. Ze kiezen allebei alleen voor een andere aanpak. Samsung werkt aan schermen die over de rand van het toestel heenvalt, terwijl LG buigbare schermen maakt. Ondertussen heeft LG inmiddels ook een scherm getoond die ook over de rand van een toestel heenvalt.

Het was sowieso het weekje wel voor LG, want het kondigde ook de opvolger van de G Flex aan. Deze buigbare telefoon was niet zo mooi. Een beetje uit de kluiten gewassen zelfs, met zijn matige HD-scherm van 6 inch. De LG G Flex 2 ziet er stukken beter uit. Deze smartphone heeft een 5,5 inch-scherm met een full HD-resolutie. Misschien nog wel gaver is het feit dat dit de eerste telefoon is met de Snapdragon 810-processor, een octacorechipset van Qualcomm die maximaal 2 GHz klokt.

Over Samsungs Galaxy S6 kwam tot slot ook wat informatie naar buiten. Samsung wil, net als bij de Note 4, van de Galaxy S6 ook een variant op de markt brengen met een scherm die over de rand van het toestel heenvalt. De Galaxy S6 Edge komt echter wel in beperkte oplage op de markt.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones januari 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 21 reacties

Welkom bij alweer onze eerste koopwijzer van 2015. In deze lijst nemen we de beste smartphones van het moment voor je door, zoals altijd ingedeeld in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer tablets winter 2015

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

De winter is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe tabletkoopwijzer. In deze koopwijzer laten we je de beste tablets op de markt zien zodat je een goede deal kunt vinden voor jezelf, of misschien wel voor onder de kerstboom.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 51: India pakt Xiaomi en OnePlus aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Verboden op Xiaomi's en de OnePlus One: India had er zin in deze week. Dichter bij huis gaat WhatsApp zijn app waarschijnlijk updaten zodat je ook vanaf je computer berichten kunt sturen. Lees er alles over in deze TeleWeek. Veel leesplezier!

Straks eindelijk WhatsAppen vanaf je computer

TeleWeek week 51: India pakt Xiaomi en OnePlus aan badge teleweek

We beginnen deze TeleWeek met een gevalletje 'hè hè; dat werd wel eens tijd'. Het lijkt er namelijk op dat WhatsApp eindelijk werkt aan een update zodat je op meerdere apparaten berichtjes kunt sturen. Nu kun je met een telefoon WhatsAppen, maar dat is het dan ook. WhatsApp komt nu ook naar de computer en Mac, zo lijkt het.

Het is nog onbekend wanneer de update precies uit wordt gebracht, maar beter doet WhatsApp dat een beetje snel. Facebook Messenger is het bekendste voorbeeld van zo'n app die op meerdere platform goed bruikbaar is. Ook Telegram heeft via een omweg zo'n functie, dus als WhatsApp zichzelf niet in de voet wil schieten gaat het dit snel regelen.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 50: De Galaxy A7 stelt eigenlijk niet zoveel voor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het was een gekke week. Er gaat namelijk weer een fabrikant Windows Phone-smartphones maken! Ook kon in China de vlag uit en stelt de Galaxy A7 van Samsung eigenlijk niet zoveel voor. Lees snel verder, want in deze TeleWeek lees je wat we daarmee bedoelen!

China haalt Zuid-Korea eindelijk in

TeleWeek week 50: De Galaxy A7 stelt eigenlijk niet zoveel voor badge teleweek

Dat werd wel een keertje tijd: China is nu de grootste smartphoneleverancier ter wereld. Jaren lang was Zuid-Korea dit. Vooral dankzij Samsung, natuurlijk. Het collectief van Huawei, Lenovo en Xiaomi, maar ook merken als Oppo, Coolpad, ZTE, TCL, Vivo, en Gionee, zorgt er nu voor dat China nu het land is waar de meeste smartphones vandaan komen.

Officieus was dat natuurlijk al, aangezien elke telefoon bijna wel in dat land wordt gemaakt. Officieel is het nu ook zo. Dit blijkt uit een Koreaans rapport dat dinsdag werd uitgegeven. Chinese smartphonemerken hebben samen wereldwijd een marktaandeel van 31,3 procent, terwijl de Koreaanse merken samen op 30,1 procent zitten. Samsung heeft een marktaandeel van 25,2 procent.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 49: De flinterdunne Galaxy A7 komt eraan!

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het heerlijk avondje is gekomen, en All About Phones heeft zoals altijd weer de week voor je doorgenomen. Daarom dus weer een nieuwe TeleWeek, om terug te blikken welk nieuws je voor je kiezen kreeg. We hebben weer genoeg leesvoer voor u: onder andere Samsung, Huawei en HTC passeerden de revue. Dus ga lekker zitten en geniet, met de complimenten van Sint en de All About Phones-piet.

De geruchtenmolen over de HTC One M9 begint te draaien

TeleWeek week 49: badge teleweek

De HTC One M8 was dit jaar misschien wel het slechts bewaarde geheim. Geruchten stapelden zich op en die klopten bijna allemaal. Bewust of niet: het zorgde voor genoeg interessante artikelen. We zijn benieuwd of dit met de HTC One M9 opnieuw gaat gebeuren. De eerste geruchten druppelden deze week in ieder geval al binnen, terwijl de One M8 bijvoorbeeld pas in april werd gepresenteerd.

HTC's nieuwe vlaggenschip krijgt waarschijnlijk niet de dubbele UltraPixel-camera aan de achterkant. Erg denderend was de camera van de One M8 niet, maar dit kan toch worden opgelost als hij foto's schiet in meer dan 4 megapixel. Waarschijnlijk krijgt de One M9 een 'gewone' camera die foto's zou schieten in 16 megapixel.

Het scherm krijgt als het goed is een formaat van 5,5 inch. Deze display heeft waarschijnlijk een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. De Snapdragon 805-processor krijgt met 3GB ram behoorlijk wat hulp. Ook de batterij is behoorlijk: 3500 mAh.

We zijn benieuwd hoe vaak deze geruchten bevestigd gaan worden. Eerder vandaag lekten er al specificaties uit van een andere toptelefoon van HTC. Het is de vraag of dit om hetzelfde toestel gaat.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones december 2014

Door Dominick Viëtor, | 8 reacties

December is aangebroken en dat betekent tijd voor een nieuwe Telekoopwijzer. December is natuurlijk dé gadgetmaand en in deze koopwijzer kun je uitzoeken welk toestel je onder de kerstboom wilt leggen of misschien wel vinden.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 48: Samsung in de stress

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Deze week maakte de top van Samsung zich zorgen om zijn baan. Het gaat namelijk niet zo goed bij de Koreaanse gigant. Ondertussen zijn er steeds meer fabrikanten die het leven van giganten als Samsung en Apple zuur maken. Zoals BlackBerry en Linshof. Lees er alles over in deze TeleWeek!

Paniek in de top van Samsung

TeleWeek week 48: Samsung in de stress badge teleweek

Nee, 2014 is niet echt het jaar van Samsung. De Koreaanse fabrikant ziet dit jaar zijn omzet flink dalen en de winst ook minder worden. Bovendien loopt de smartphone-afdeling niet meer zo goed als voorheen. De Galaxy S5 is nou niet echt een topper, om eerlijk te zijn.

Daar denkt de consument in ieder geval wel over. De Galaxy S5 werd flink minder verkocht dan Samsung verwachte: liefst veertig procent minder. Gevolg is waarschijnlijk dat JK Shin zijn biezen kan gaan pakken en hij moet de helft van zijn salaris al inleveren.

Shin is niet de enige bij Samsung die de Sjaak is, schreven we eerder vandaag. Waarschijnlijk kan twintig procent van Samsungs topmannen op zoek naar een nieuwe baan. Dertig procent van de kopstukken van Samsungs smartphone-afdeling zou ook op straat komen te staan. En dat zou voor flink wat onrust bij Samsung zorgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Organisatie Telecom Awards 2014 maakt nominaties bekend

Door Danijel Dercksen, | 4 reacties

Begin december zullen voor de eerste keer de Telecom Awards uitgereikt gaan worden. De organisatie achter deze Telecom Awards heeft vandaag de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

Telecom Awards 2014

De aankondiging op vrijdag 21 november dat zes Nederlandse telecomsites de handen in één hebben geslagen om volledig transparante en onafhankelijke Telecom Awards in Nederland op te gaan zetten, heeft veel stof doen opwaaien in de Nederlandse telecomwereld. Vandaag heeft de organisatie van de Telecom Awards, bestaande uit All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, de namen van de genomineerde toestellen bekend gemaakt.

“In het voetbal, maar ook rondom de Olympische spelen is het heel gebruikelijk om alleen je allerbeste spelers en atleten af te vaardigen om je land te vertegenwoordigen. Dezelfde opzet heeft ook de Telecom Awards gekregen”, zegt Martijn van der Maas van PortableGear. Danijel Dercksen van All About Phones vult aan: “Alle smartphone fabrikanten hebben de mogelijkheid gekregen voor iedere categorie hun allerbeste smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarna de vakjury op basis van uitgebreide testen en beoordelingen uit alle inzendingen in iedere categorie de beste smartphone zal aanwijzen.”

Totaal zullen dit jaar in drie categorieën totaal zes Telecom Awards uitgereikt gaan worden. Iedere fabrikant heeft de kans gekregen om voor iedere categorie één smartphone af te vaardigen voor de Telecom Awards, waarbij de prijs van het toestel bepalend is in welke categorie het toestel meedingt naar een Telecom Award. Zo is er een categorie voor smartphones tot 200 euro, een categorie voor smartphones tussen de 200 en 400 euro en een categorie voor smartphones met een verkoopprijs boven de 400 euro. In iedere categorie wordt een Telecom Award voor de beste smartphone uitgereikt en een Telecom Award voor de smartphone met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en functionaliteit.

In de categorie smartphones tot 200 euro hebben smartphone fabrikanten de volgende toestellen genomineerd:
• Acer Liquid E700
• Alcatel One Touch Pop C9
• HTC Desire 510
• Huawei Ascend G6
• LG L Fino
• Motorola Moto G (2014)
• Nokia Lumia 630
• Samsung Galaxy Ace 4
• Sony Xperia E3

In de categorie smartphones met verkoopprijzen tussen de 200 en 400 euro hebben fabrikanten de volgende smartphones afgevaardigd voor de Telecom Awards 2014:
• Acer Liquid Jade
• LG G3 S
• HTC Desire 816
• Huawei Ascend P7
• Nokia Lumia 830
• Samsung Galaxy S5 Mini
• Sony Xperia M2 Aqua

In de categorie smartphones met verkoopprijzen boven de 400 euro zijn de volgende smartphones ingestuurd voor de Telecom Awards:
• Apple iPhone 6
• HTC One M8
• Huawei Ascend Mate 7
• LG G3
• Motorola Nexus 6
• Nokia Lumia 930
• Samsung Galaxy Note 4
• Sony Xperia Z3 Compact

Begin december zullen de zes founding-partners van de Telecom Awards 2014 de twee winnaars in iedere categorie bekend gaan maken.

Lees verder of laat een reactie achter