All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Telekoopwijzer november

Tip! Door , | 12 reacties

Het is tijd voor de tweemaandelijkse telekoopwijzer van All About Phones. In deze koopwijzer proberen we je advies te geven voor een nieuwe smartphone of tablet in een aantal categorieën.

Telekoopwijzer intro 

De telekoopwijzer is een koopgids met informatie over de huidige telecommarkt. Deze koopwijzer verschijnt één keer per twee maanden en laat zien welke toestellen wij de beste vinden in de drie verschillende prijssegmenten. Daarnaast zullen we per besturingssysteem het beste toestel en het toestel met de beste prijs/kwaliteitverhouding aangeven en kijken we even vooruit naar wat er op de markt gaat komen. Ook tablets komen terug in de koopwijzer, in een eigen categorie. De koopwijzer is bedoeld om de keuze voor een telefoon of tablet te vergemakkelijken, als aanvulling op onze reviews en ervaringen.

Om het allemaal lekker overzichtelijk te houden, hebben we de koopwijzer opgedeeld in drie categorieën: low-end, midrange en high-end. Dat wil zeggen: toestellen onder de €200, toestellen tussen de €200 en €400 en toestellen duurder dan €400. Zo kun je dus makkelijk zoeken in de prijscategorie waar je een toestel in wilt uitzoeken. Daarnaast zullen we je nog vertellen wat in onze ogen de beste smartphone voor elk platform is, waarbij we niet kijken naar de prijs van dat toestel. En ook is er een hoofdstuk waarin per platform het toestel voorbij komt dat je de beste ervaring biedt voor het minste geld. In de categorie pre-order behandelen we toestellen die nog niet op de markt zijn, maar wel het bekijken waard. Om het af te ronden is er de tabletcategorie, die we in ieder geval voorlopig nog niet zullen opsplitsen.

Zoals jullie van ons gewend zijn zullen we lintjes uitdelen aan de winnaars van iedere categorie en zullen we al onze keuzes onderbouwen en waar mogelijk ook links geven naar onze review van het betreffende toestel. Om het lekker overzichtelijk te maken komt elke categorie op een aparte pagina terecht en zullen in de loop van de tijd onder iedere categorie de bijbehorende filmpjes worden geplaatst. Kooplinks zijn te vinden bij elk toestel, zodat je een toestel makkelijk ook daadwerkelijk kunt kopen. Kortom, genoeg te lezen. Enjoy!

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: HTCAppleSony EricssonLGtelekoopwijzerPanasonicXperia rayOne XElugaKoopwijzerOptimus GiPad 4

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Telekoopwijzer smartphones november 2015 - video

  In deze video vertellen we je wat de beste smartphones van de maand november 2015 zijn. Voor al onze aanraders deze maand kun je terecht in onze geschreven koopwijzer.

 2. Lees verder

  Telekoopwijzer smartphones november 2015

  Voor iedereen die wil weten wat de beste smartphones van het moment zijn, hebben we de Telekoopwijzer. Vandaag is het tijd voor de koopwijzer van de maand november, met daarin een heleboel nieuwe binn...

 3. Lees verder

  Telekoopwijzer tablets herfst 2015 - video

  De herfst is aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe telekoopwijzer. In deze video bespreken we de beste tablets in de herfst van 2015.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Gigsy McPikey

Gigsy McPikey -

heb hem vandaag binnengekregen, krijg de WIFI niet aan de praat. WPS manueel en SSID ??? intern defect?? panasonic eluga

Avatar Dominick

Dominick -

Hmm, geen idee. Misschien een andere beveiligingsmethode instellen? Probeer het anders eerst even op andere Wi-Fi netwerken.

Avatar nick

nick -

Heeft iemand ervaring met de Panasonic Eluga? Lijkt me een erg leuk goedkoop toestel, maar de batterij is zo klein.

Avatar TheOnlyKoenIsBack

TheOnlyKoenIsBack -

Huawei Ascend D1 Quad is toch al 8 maande gelede aangekondicht en nu noch steets niet uit

Avatar Dominick

Dominick -

Klopt. Maar nog steeds wel interessant We hebben er nog vertrouwen in

Avatar Otto maaktnietuit

Otto maaktnietuit -

nathalia, dat de eluga 193 kost klopt. Verder is de acer gewoon midrange, hij valt tussen de 200-400 euro hij is idd erg goed maar dat is ook juist de bedoeling. de link naar de htc one x klopt niet er staat namelijk dat het 2 cores heeft en niet 4. Dit is waarschijnlijk de amerikaanse varant.

Avatar Dominick

Dominick -

Waar zie je die dualcore staan? Ik kan het niet vinden...

Avatar Otto maaktnietuit

Otto maaktnietuit -

Bij quadrant was hij blijkbaar ook sneller maar hier is de link:
http://www.androidbenchmark.ne...

nathalia gaf deze lenk zie:

Het verbaast me overigens dat jullie de Cloudmobile zien als een midrange toestel. Als je de benchmarks ziet (http://www.androidbenchmark.ne... ) dan scoort dit toestel hoger dan de HTC One X die in de high end categorie op één staat: http://www.androidbenchmark.ne...

er staat op de site:


HTC One X
CPU Type ARMv7 Processor rev 0 (v7l)
Number of Cores 2
Total RAM 672.9 MB
Most Common OS Android 4.0.3
Average CPU Mark 8,320
Average Mem Mark 1,286
Average Disk Mark 4,123
Average 2D Mark 1,925
Average 3D Mark 758
Average PassMark Rating

2,002

Rank: 90
Samples: 1434

First Benchmarked:
Aug 23 2012

Number of cores: 2 Dat wijst dus op dual core.

Avatar Dominick

Dominick -

Oh, nu snap ik hem. Ik dacht dat je een link in het artikel bedoelde. Dualcore is inderdaad de Amerikaanse versie.

Avatar nathalia

nathalia -

Zojuist Quadrant gedraaid. Zie het resultaat op https://dl.dropbox.com/u/54250...

De Acer doet het toch echt beter dan de One X hoor.

Avatar nathalia

nathalia -

Mooie midrange categorie deze keer. Ik heb zelf 3 weken geleden de Acer Cloudmobile gekocht in Belgie voor EUR 289,-

Het verbaast me overigens dat jullie de Cloudmobile zien als een midrange toestel. Als je de benchmarks ziet (http://www.androidbenchmark.ne... ) dan scoort dit toestel hoger dan de HTC One X die in de high end categorie op één staat: http://www.androidbenchmark.ne...

Wat prijs betreft snap ik dat jullie het toestel in de midrange klasse plaatsen en zou je wellicht denken dat het geen high end toestel kan zijn, maar de prestaties en sowieso het scherm (720 x 1280 scherm met ppi van 342 dus hoger dan de iPhone) liegen er niet om! De Cloudmobile is gewoonweg een toptoestel die niet zo'n absurd groot scherm heeft. Maar ja, smaken verschillen en ik hou gewoon niet zo van die grote schermen. Ik kan me voorstellen dat anderen juist wel een groot scherm op prijs stellen. Je kunt het toestel eigenlijk gelijkstellen aan de HTC One S (maar dan is de Acer goedkoper.....). Ik vind de gesprekskwaliteit overigens wel goed. De VRHP-technologie van Acer zorgt er juist voor dat het geluid goed in balans blijft en helder is.

Ik wil voor mijn ouders de Panasonic Eluga kopen bij Redcoon.nl voor EUR 193,- dus niet voor de EUR 220,- die jullie noemen ;-) Eigenlijk kan dit toestel wat prijs betreft dus in de low-end categorie.

Avatar Dominick

Dominick -

Klopt. Ik zou hem ook eerder in high-end geplaatst hebben anders, maar we selecteren puur op basis van prijs aangezien je zo makkelijk een grens kan stellen en anders altijd van die twijfelgevalletjes zal houden. Over de Eluga ben ik het helemaal met je eens, ware het niet dat we dat toestel door de prijsvergelijker hadden gegooid bij het samenstellen van de lijst en hij toen voor 220 stond. Wellicht dat Redcoon hem net daarna in prijs verlaagd heeft of Redcoon toevallig niet in de prijsvergelijker opdook. Welicht volgende keer als low-end