All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Artikelen over het merk Blackberry

Nieuwe reeks foto's van BlackBerry Venice

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een nieuwe reeks foto's van de BlackBerry Venice is uitgelekt. De plaatjes laten goed zien hoe het toetsenbord van het eerste Androidtoestel van BlackBerry eruit ziet, en hoe het schuifmechanisme werkt.

De foto's laten niets meer aan de verbeelding over. Het is echter nog altijd onbekend wanneer BlackBerry het toestel eindelijk officieel aankondigt.

De plaatjes onthullen wel wat kleinigheden die we nog niet eerder wisten, zoals de plek waar de simkaart en de micro sd-kaart in moeten en de powerknop op de bovenkant. Zo te zien loopt de telefoon op Android Lollipop, aangevuld met apps van BlackBerry.

Er is veel aandacht voor deze nieuwe telefoon van BlackBerry. Omdat hij op Android loopt, kan de telefoon gebruikmaken van het hele app-aanbod in de Play Store en daarbij is dit toestel door BlackBerry al voorzien van alle apps die gebruikers van BlackBerrytoestellen gewend zijn. Op die manier wedt de Canadese producent op twee paarden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 36: iPhone 6C, iPhone 6S, Nexusjes en de Honor 7

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Tijd voor een TeleWeek met lekker veel nieuwe smartphones, die dan wel officieel zijn aangekondigd dan wel bijna worden gepresenteerd. Van de iPhone 6S tot de iPhone 6C en van de Honor 7 tot de Nexus 6. Ga er maar goed voor zitten!

Save the date: 9 september!

TeleWeek 36: badge teleweek

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu is het definitief: Apple presenteert op 9 september de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Over deze smartphone doen al aardig wat geruchten de ronde. Zo wordt de hoeveelheid werkgeheugen waarschijnlijk verdubbeld naar 2GB ram en maken de smartphones foto's in 12 megapixel.

Het scherm van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen als het goed is force touch. Deze technologie voelt hoe zwaar je op het scherm drukt, wat extra mogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn benieuwd hoe Apple deze technologie voor de eindgebruiker zal invullen. In de smartphones zit waarschijnlijk de nieuwste processor van Apple, de A9.

Het is ondertussen nog even wachten tot Apple de iPhone 6C uitbrengt. Deze goedkopere variant zal waarschijnlijk in november worden aangekondigd. Deze smartphone wordt een stukje kleiner dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: de iPhone 6C krijgt als het goed is een scherm met een formaat van 4 inch.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'BlackBerry brengt volgend jaar Android-Passport uit'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nu BlackBerry binnenkort met de Venice zijn eerste Androidtelefoon uitbrengt, gaan er nieuwe geruchten dat het Canadese bedrijf volgend jaar een Androidversie van de BlackBerry Passport wil gaan verkopen.

De Passport, een telefoon met een uniek vierkant scherm en een vast qwerty-toetsenbord eronder, loopt nu op BlackBerry OS 10. Ondanks, of wellicht dankzij het unieke uiterlijk van het toestel wordt het nog niet erg veel verkocht, en het toestel slaagt er niet in om de slechte vooruitzichten van BlackBerry te verbeteren.

De smartphonemarkt is nu eenmaal bijna volledig verdeeld tussen de iPhone en telefoons die op Android lopen. Om toegang te krijgen tot de Androidmarkt moeten er dus Androidtelefoons worden uitgebracht. In 2016 zou BlackBerry daarom het vlaggenschip, de Passport, in een Androidversie willen uitbrengen.

Al eerder gingen hier geruchten over rond, en zelfs wat plaatjes waarop te zien was hoe een zilverkleurige Passport op Android loopt. Volgens de laatste geruchten gaat de nieuwe Android-Passport de Passport 2 heten en komt hij alleen op de markt als de eerste Androidtelefoon, de BlackBerry Venice, goede verkoopcijfers haalt.

De Venice heeft hiervoor sterke kaarten. Het toestel loopt op Android, maar is wel voorzien van alle BlackBerry-apps die je maar kunt bedenken, in een Androidvariant. Waarschijnlijk wordt de Venice gelanceerd in november.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Androidtelefoon van BlackBerry zit stampvol BlackBerry-apps

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De nieuwe BlackBerry Venice, de eerste Androidtelefoon van de Canadese fabrikant, blijkt geleverd te worden met talrijke apps die door BlackBerry zijn gemaakt. Ze zijn omgewerkt tot Android-apps en worden standaard met het toestel meegeleverd.

BlackBerry met Android gelekt gsmarena 001
gsm arena

Een en ander is onthuld door @evleaks, die een lijstje met de zogeheten apk-bestanden uit de telefoon heeft verkregen. In dat lijstje staan zo'n twintig apps die BlackBerrybezitters goed kennen, en nu dus in een Androidversie beschikbaar zijn. Interessant hieraan is dat deze apps op deze wijze wellicht ook beschikbaar worden gesteld voor bezitters van andere Androidtelefoons. Maar daarover is nog niets gezegd.

De BlackBerry Venice wordt een opmerkelijk Androidtoestel, dat is voorzien van het beroemde fysieke qwerty-toetsenbord van BlackBerry dat achter het toestel wegschuift. De slidertelefoon zou in Amerika worden gelanceerd in november, en wellicht later ook in de rest van de wereld.

De screenshot van @evleaks onthult dat het allerminst een gewone Androidtelefoon wordt. Kennelijk probeert BlackBerry van twee walletjes te eten, door klanten toegang te bieden tot de volledige functionaliteit van Android-apps en alle apps van Google, zoals Google Play. Plus daarbij alle BlackBerry-apps, zoals uiteraard de al veel eerder voor Android uitgebrachte BBM-messenger en de BlackBerry Hub. Zo hoopt BlackBerry de oude klanten niet af te schrikken en er een aantal nieuwe bij te krijgen.

De apk-bestanden uit het screenshot van @evleaks zullen waarschijnlijk in de rom van het nieuwe toestel worden gebakken en niet van het toestel verwijderd kunnen worden. Maar wellicht zijn ze er wel uit te trekken zodat ze op andere Android-apparaten geïnstalleerd kunnen worden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 34: Honor, Huawei en de brutale actie van Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung en Apple: het zullen nooit de beste vrienden worden. Zeker niet na de brutale campagne die Samsung sinds deze week is begonnen in de Verenigde Staten. Je leest het in deze TeleWeek, maar we beginnen met een nieuwe smartphone van Honor.

Smartphone met draaibare camera aangekondigd

TeleWeek 34

Nieuw is het niet, maar bijzonder blijft het wel. De Honor 7i werd vrijdag aangekondigd en heeft een camera die je kunt omdraaien. Hierdoor schiet je zowel aan de voor- als achterkant dus foto's in 13 megapixel. Verder heeft de telefoon best indrukwekkende specificaties. Het full HD-scherm is 5,2 inch groot en opmerkelijk genoeg gebruikt de Honor geen Kirin-chipset van Huawei. Momenteel is het nog onbekend of de telefoon naar Nederland komt.

Deze week was er sowieso veel nieuws over Huawei dan wel Honor. Zo kwam er wat informatie naar buiten over de Kirin 940- en Kirin 950-chipsets van Huawei, waren er foto's verschenen van een toekomstige Mate-smartphone van Huawei en opent de fabrikant waarschijnlijk zijn eigen Vmall-webshop in Europa waar je straks exclusief Honor-smartphones kunt krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto verschenen van Android-telefoon BlackBerry’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BlackBerry lijkt inderdaad een Android-telefoon te ontwikkelen. Er is namelijk een foto van de smartphone verschenen. Het is de eerste keer dat de Canadese fabrikant met het besturingssysteem van Google aan de slag gaat.

BlackBerry Venice

De foto is gepubliceerd door @evleaks, het account dat vaker verantwoordelijk is voor de publicatie van foto’s van nog niet aangekondigde smartphones. Hij stelt dat de BlackBerry Venice, zoals de smartphone heet, vanaf november in de Verenigde Staten verkrijgbaar is.

Hoewel de specificaties van de smartphone nog onbekend zijn, is het wel bekend hoe de telefoon eruit komt te zien. De smartphone is een ‘slider’. Dat wil zeggen dat hij over een fysiek toetsenbord beschikt, maar dat je deze in de telefoon kunt klappen.

BlackBerry lijkt voor een redelijk kale versie van Android gekozen te hebben. Zo te zien heeft de fabrikant het besturingssysteem een beetje aangepast. Op het scherm staan meerdere snelkoppelingen om contact op te nemen met mensen. Wellicht is dit een extensie van de BlackBerry-hub.

Het gerucht ging al langer dat BlackBerry werkte aan een Android-smartphone. Hiermee zou de fabrikant laten zien dat zijn beveiligingsdiensten ook op dit type smartphone prima zouden werken. BlackBerry hoopt waarschijnlijk op die manier nieuwe opdrachtgevers binnen te halen.

Het is nog onbekend of de fabrikant nu vaarwel zegt tegen het eigen besturingssysteem, dat onder andere op de Passport wordt gebruikt. Daarnaast is het de vraag of de BlackBerry Venice ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn en wat de smartphone moet gaan kosten. In de Verenigde Staten zal de telefoon bij vier providers verkrijgbaar zijn.

Verder zou BlackBerry ook werken aan een Passport die op Android draait. Hiervan zijn ook foto's verschenen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe plaatjes van Androidtelefoon BlackBerry Venice

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Via @evleaks en CrackBerry zijn nieuwe plaatjes van de BlackBerry Venice te bewonderen. Dit is de eerste BlackBerrytelefoon die niet op BlackBerry OS loopt, maar op Android. Het toestel heeft een uitschuifbaar toetsenbord.


BlackBerry moet de Venice nog steeds aankondigen, hoewel het apparaat al diverse keren is uitgelekt. Nu circuleren er een 'live'-foto en twee dia's van. Wanneer BlackBerry de telefoon denkt te presenteren is nog echter altijd onduidelijk. Wel meldt @evleaks dat BlackBerry het toestel inmiddels gaat verkopen via T-Mobile in Amerika, een belangrijke aanwijzing dat de lancering niet zo heel lang meer op zich zal laten wachten.

De renders van CrackBerry laten zien dat de telefoon op Android loopt maar wel de BlackBerry Hub aan boord heeft, de universele inbox van BlackBerry waar alle berichten en vermeldingen op een plek te vinden zijn. Voorts is te zien dat de Venice een 18-megapixelcamera krijgt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'BlackBerry Dallas wordt goedkopere versie van Passport'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC is informatie te vinden over de BlackBerry Dallas. Aan de informatie te oordelen gaat het om een wat goedkopere variant van de BlackBerry Passport.

Witte en rode versies BlackBerry Passport in de maak passport white front
BlackBerry Passport

Al iets eerder was er in Aziatische landen wat rumoer in de geruchtenmachine over dit nieuwe toestel. Dat het toestel nu bij de FCC is beoordeeld, betekent dat het niet zo lang meer duurt voordat de nieuwe BlackBerry-smartphone wordt gepresenteerd.

De hardwarespecificaties geven aan dat het gaat om een soort BlackBerry Passport die het een beetje bescheiden houdt. De telefoon heeft hetzelfde vierkante 4,5-inch scherm en wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 801 quadcore processor. De resolutie van het vierkante scherm is 1440x1440 pixels en 3GB ram helpt de processor vooruit.

De achtercamera heeft een resolutie van 13 megapixel, de selfiecamera aan de voorkant 2 megapixel. De premium materialen waaruit de BlackBerry Passport is opgetrokken, zouden voor plastic of iets anders goedkoops zijn ingewisseld bij de Dallas, om de prijs laag te houden.

De meeste informatie is echter nog niet bevestigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry registreert 'Android'-domeinnamen

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Dat BlackBerry volgens nog altijd onbevestigde berichten bezig is met Androidtelefoons, lijkt wel zeker, nu bekend is geraakt dat het Canadese bedrijf een aantal webdomeinnamen heeft geregistreerd met 'Android' erin. Zoals 'Androidsecured.com.'

BlackBerry met Android gelekt gsmarena 001
gsm arena

BlackBerry zou blijkbaar met toekomstige toestellen af willen stappen van zijn eigen besturingssysteem, BlackBerry OS 10. Het is een ontwikkeling die er al een tijdje aan zit te komen. Foto's van nieuwe BlackBerrytoestellen met Android erop circuleren al enkele weken. Al veel eerder maakte BlackBerry het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden Android-apps op een BlackBerry-toestel te laten draaien.

De veelgeroemde veiligheid, waar BlackBerry altijd mee schermt, moet echter wel het belangrijkste verkoopargument blijven. De webnaam 'Androidsecured.com' geeft aan dat BlackBerry hierop mikt. Al eerder merkte BlackBerry-CEO John Chen op dat Android op BlackBerrytelefoons mogelijk kan worden, zolang het maar veilig is. Dat is, naast de qwerty-toetsenbordjes, zo'n beetje het laatst overgebleven verkoopargument voor deze zakelijke telefoons.

BlackBerry zit al jaren in zwaar weer. Ooit was het merk bijzonder populair, niet alleen bij de zakenwereld en bij overheden, maar ook bij jongeren, die de BlackBerry Messenger massaal gebruikten om met elkaar te chatten. Inmiddels is die laatste functie bijna geheel overgenomen door andere apps als WhatsApp, en de zakenwereld lijkt overgestapt te zijn op de iPhone. Veel overheden gebruiken echter nog BlackBerrytelefoons, vanwege de onvergelijkbare veiligheid van deze toestellen die de communicatie via eigen servers van BlackBerry verzorgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry met Android gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een nieuwe BlackBerry met Android erop is gelekt via @evleaks. Het toestel is Venice gedoopt.

De Venice was al eerder uitgelekt, maar toen leek het toestel nog 'gewoon' BlackBerry 10 OS aan boord te hebben. Het is een toestel met een uitschuifbaar toetsenbord, dat onder het scherm verdwijnt als je het niet nodig hebt. Het scherm zou 5,4 inch meten.

De Venice wordt dus een zogeheten 'slider' met een volledig qwerty-toetsenbord. Het 5,4-inch scherm krijgt een QHD-resolutie en het toestel wordt verder voorzien van een 16-megapixelcamera, een 5-megapixel selfiecamera, 3GB ram, en het loopt op een Qualcomm Snapdragon 808 chip met zes processorkernen.

Wanneer deze eerste Androidtelefoon van BlackBerry wordt uitgebracht en hoeveel hij gaat kosten, is nog onduidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp