All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Artikelen over het merk Blackberry

'Blackberry Priv gaat €555 kosten'

Door Rutger Verstegen, | 1 reactie

Een Chinese 'lekker' van smartphone-informatie heeft verteld dat de Blackberry Priv een prijskaartje van ruwweg €555 zal krijgen.

Dit prijskaartje wordt voorspeld door een Chinese 'lekker' genaamd Leaksfly. Die vertelt dat dit toestel in China een prijskaartje krijgt van 3999 Yuan, dit is ongeveer €555. Enkele dagen geleden vertelde de CEO van Blackberry aansluitende informatie over het prijskaartje van de telefoon. Hij bevestigde dat de telefoon een groot prijskaartje zal krijgen, maar vertelde ook dat het bedrijf haar best doet deze telefoon betaalbaar te maken.

Een gebruiker van de Website Reddit kreeg vorige week de kans om snel naar een evaluatiemodel van de Blackberry Priv te kijken. De persoon vertelde onder andere dat het toetsenbord van de Priv goed aanvoelde en dat de telefoon dunner is dan de Samsung Galaxy Note 5. De gebruiker vertelde daarnaast dat de telefoon enkele Android-apps bevatte en dat het scherm erg scherp was.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry houdt misschien op met produceren van telefoons

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlackBerry wil volgend jaar minimaal vijf miljoen smartphones verkopen. Als dat niet wordt gehaald, stapt het bedrijf uit de smartphonebusiness en wordt alleen nog software gemaakt. Dat vertelde CEO John Chen van BlackBerry tijdens de Code Mobile-beurs.

Nieuwe reeks foto's van BlackBerry Venice  schermafbeelding 2015 08 29 om 131934

Op softwaregebied zijn er nu al de nodige veranderingen. Het is Chen's bedoeling om alle BlackBerry-apps naar Android over te brengen. BlackBerry 10, het eigen besturingssysteem, wordt nog minimaal een jaar ondersteund. Maar daarna gaat het bedrijf zich richten op de productie van 'veilige' apps voor de zakelijke wereld op het Androidplatform. Op die manier wordt Android ook interessanter voor zakelijke klanten die gesteld zijn op een veilige communicatie via hun smartphones.

Het betekent ook, maar dat zei Chen niet zo hard, dat er waarschijnlijk meer Androidtelefoons dan BlackBerry 10-telefoons geproduceerd zullen worden.

Wat veiligheid op telefoons betreft, maakte Chen nog een merkwaardige opmerking over de Blackphone, die pretendeert de veiligste van de wereld te zijn. Chen erkende dat. "De enige andere telefoon die kan volhouden veiliger te zijn dan die van ons, is de Blackphone." De opmerking is merkwaardig omdat BlackBerry vorig jaar de Blackphone afdeed als een consumentenspeeltje, zonder echte veiligheid.

Vijf miljoen telefoons moeten er dus worden verkocht in 2016, anders trekt Chen de stekker uit de productie van smartphones. Dat is in de huidige smartphonewereld niet zo veel, maar voor BlackBerry kan het nog wel eens een harde dobber blijken. Afgelopen kwartaal werden er 800.000 telefoons verkocht. In dat verkooptempo gaan er jaarlijks hooguit 3,2 miljoen telefoons over de toonbank. De gemiddelde prijs van de verkochte BlackBerry's was 240 dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry-CEO John Chen showt zelf Androidtelefoon Priv op video

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Business News Network heeft de primeur met de nieuwe BlackBerry Priv, die nog niet eens officieel is gelanceerd. In een interview met CEO John Chen van BlackBerry haalt die laatste de Priv te voorschijn en laat hij op beeld de belangrijkste functies van het nieuwe Androitoestel zien.

BlackBerry-CEO John Chen showt zelf Androidtelefoon Priv op video schermafbeelding 2015 09 26 om 114734

Hij laat eerst het scherm zien; een vrij groot 5,4-inch scherm dat aanraakgevoelig is en volgens Chen ' op Google' loopt. Hij bedoelt Android. Na wat gehannes met de Google-setup, waar hij blijkbaar niet helemaal in thuis is, laat hij het tweede belangrijkste item zien van dit toestel: het fysieke qwerty-toetsenbord dat onder het scherm verborgen is en er onder vandaan schuift.

Hij licht heel kort toe waarom voor Android is gekozen: vanwege de enorme rijkdom aan apps. Die kan BlackBerry met BB OS 10 niet leveren, dus is met dit toestel overgestapt op Android. Wat allerminst betekent dat het eigen besturingssysteem slecht is, haast Chen zich te zeggen. Android is alleen praktischer vanwege het grote aantal beschikbare apps.

Priv staat voor zowel Privacy als Privilege, meldt Chen, en in dit filmpje laat hij het in volle glorie zien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry bevestigt officieel Androidtelefoon Priv

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

BlackBerry heeft officieel het bestaan van zijn eerste Androidtelefoon bevestigd, de BlackBerry Priv. Het toestel met uitschuifbaar qwerty-toetsenbord is eind dit jaar verkrijgbaar voor een nog onbekende prijs.

Nieuwe reeks foto's van BlackBerry Venice  schermafbeelding 2015 08 29 om 131934

Het is het allereerste toestel dat op het besturingssysteem van Google loopt, in plaats van het eigen BlackBerry OS. CEO John Chen van BlackBerry meldde in een rapport over de - overigens teleurstellende - resultaten van het tweede kwartaal, dat het toestel eind dit jaar zal verschijnen. Hij meldde dat er met dit eerste Androidtoestel geen afstand wordt genomen van de zaken waar BlackBerry voor staat, namelijk veiligheid en bescherming van privacy. Dat komt zelfs in de naam van het toestel terug: Priv. "Een Androidtoestel die is genoemd naar BlackBerry's erfenis en kerndoel om de privacy van onze klanten te beschermen", aldus Chen. "Priv combineert het beste van de veiligheid van BlackBerry en productiviteit, met het enorme mobiele applicatie-ecosysteem dat beschikbaar is op het Androidplatform."

De lancering van de Priv betekent overigens niet dat er afscheid wordt genomen van het eigen OS, BlackBerry OS 10. Maar dit jaar worden er geen toestellen meer op de markt gebracht met dit eigen OS, aldus Chen. BB OS 10 krijgt in maart volgend jaar een update naar versie 10.3.3.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Blackberry Venice gaat BlackBerry Priv heten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De veelvuldig uitgelekte BlackBerry Venice, de eerste Androidtelefoon van de Canadese smartphonepionier, gaat in werkelijkheid Blackberry Priv heten. Dat meldt @evleaks.

De BlackBerry Priv krijgt een uitschuifbaar toetsenbord van de bekende BlackBerrykwaliteit, en voor het eerst Android en niet het eigen BlackBerry OS. Het 5,4-inch grote scherm, de Snapdragon 808-processor, de aanwezigheid van alle bekende BlackBerry-apps en het veelgeroemde toetsenbord geven het toestel een unieke kwaliteit in het smartphonelandschap. De telefoon is straks ook nog eens in veel kleuren te krijgen.

Zo langzamerhand is de prijs van het toestel het enige wat nog onduidelijk is. Het is nog altijd onbekend wanneer BlackBerry de Priv eindelijk officieel aan de wereld presenteert. Geruchten doen de ronde over een lanceerdatum ergens aan het eind van november.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Androidtelefoon BlackBerry Venice komt in vele kleuren

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De eerste Androidtelefoon van BlackBerry, de Venice, komt in vele kleuren naar de markt. Dat blijkt uit het zoveelste lek rond het toestel. Inmiddels is vrijwel alles wel bekend over dit slechtst bewaarde geheim ooit van BlackBerry.

Eerst maar weer even de specs van dit toestel. Het draait op Android, maar krijgt wel een reeks apps van Blackberry voorgeïnstalleerd. Achter het scherm schuift een qwerty-toetsenbord weg, dat - naar nu blijkt - in een heleboel kleuren kan worden verkregen. De telefoon heeft naar verluidt een 5,4-inch scherm met een quad HD-resolutie van 2560x1440 pixels, een 18-megapixel achtercamera en een Snapdragon 808-chipset van Qualcomm.

De Venice Slider wordt in bijzonder veel kleuren op de markt gebracht, als we het laatste lek mogen geloven. Hieronder staan de uitgelekte plaatjes, waarbij opvalt dat het toetsenbord steeds de kleur van de achterkant van het toestel aanneemt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Video van Androidtelefoon BlackBerry Venice online

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

De Canadese webwinkel Baka Mobile heeft een video gepost op YouTube die de nieuwe BlackBerry Venice -de eerste Androidtelefoon van deze fabrikant - in al zijn glorie laat zien. Alle onderdelen van het nog in plastic beschermvelletjes ingepakte telefoon worden kort besproken. Ook enkele bijzondere Androidfuncties, zoals een aangepaste Google Now.

Het filmpje laat als eerste het 5,4-inch scherm zien, waar goed op te zien is dat het een Androidtelefoon is. Trek je echter Google Now te voorschijn, dan zie je niet een, maar drie zoekmogelijkheden verschijnen. Google Now en nog twee zoekopties van BlackBerry zelf.

De grootste bijzonderheid van het toestel is uiteraard met qwerty-toetsenbord, dat onder het scherm vandaan schuift. Dit toetsenbord heeft ook een soort ingebouwd trackpad. Als je de toetsen niet indrukt maar erover veegt, scrollt het scherm in die richting.

De webshop merkt in de video op dat er onder het toetsenbord een erg grote speaker zit, maar die hebben ze niet kunnen proberen.

Over de Venice is eerder uitgelekt dat het toestel een Snapdragon 808-processor krijgt, 3GB ram en een 18-megapixelcamera.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry neemt bedrijf voor beveiligingssoftware over

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlackBerry heeft voor 425 miljoen dollar het beveiligingssoftwarebedrijf Good Technology overgenomen. Met de aankoop wil BlackBerry grote stappen zetten om bedrijven te interesseren in de veilige BlackBerrysoftware voor iOS en Android.

Een en ander leidt wel tot de conclusie dat BlackBerry de productie van telefoons niet meer als eerste prioriteit ziet. De verkoop van veilige software voor alle platformen is nu de koers. Die richt zich vooral op bedrijven en overheden, een markt waar BlackBerry traditioneel sterk is en nog flink wat krediet heeft vanwege de veilige toestellen van weleer.

Nu steeds meer bedrijven op de iPhone of Androidtoestellen overstappen, probeert BlackBerry met zijn veilige software en apps een voet tussen de deur te krijgen. De aankoop van Good Technology moet in dat verband worden gezien, want Good heeft een paar patenten op software die zelfs BlackBerry nog niet had. Good Technology presenteerde enkele jaren geleden bijvoorbeeld een veilige browser voor smartphones.

BlackBerry heeft zich tot dusver vooral bezig gehouden met de productie van eigen toestellen met het eigen besturingssysteem BlackBerry OS 10, maar aangezien daar nauwelijks meer markt voor is, wordt nu achter de schermen de eerste Androidtelefoon voorbereid. Die wordt wel voorzien van twee zaken die BlackBerryfans goed kennen: een uitmuntend qwerty-toetsenbord en een aantal populaire BlackBerry-apps.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe reeks foto's van BlackBerry Venice

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een nieuwe reeks foto's van de BlackBerry Venice is uitgelekt. De plaatjes laten goed zien hoe het toetsenbord van het eerste Androidtoestel van BlackBerry eruit ziet, en hoe het schuifmechanisme werkt.

De foto's laten niets meer aan de verbeelding over. Het is echter nog altijd onbekend wanneer BlackBerry het toestel eindelijk officieel aankondigt.

De plaatjes onthullen wel wat kleinigheden die we nog niet eerder wisten, zoals de plek waar de simkaart en de micro sd-kaart in moeten en de powerknop op de bovenkant. Zo te zien loopt de telefoon op Android Lollipop, aangevuld met apps van BlackBerry.

Er is veel aandacht voor deze nieuwe telefoon van BlackBerry. Omdat hij op Android loopt, kan de telefoon gebruikmaken van het hele app-aanbod in de Play Store en daarbij is dit toestel door BlackBerry al voorzien van alle apps die gebruikers van BlackBerrytoestellen gewend zijn. Op die manier wedt de Canadese producent op twee paarden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 36: iPhone 6C, iPhone 6S, Nexusjes en de Honor 7

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Tijd voor een TeleWeek met lekker veel nieuwe smartphones, die dan wel officieel zijn aangekondigd dan wel bijna worden gepresenteerd. Van de iPhone 6S tot de iPhone 6C en van de Honor 7 tot de Nexus 6. Ga er maar goed voor zitten!

Save the date: 9 september!

TeleWeek 36: badge teleweek

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu is het definitief: Apple presenteert op 9 september de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Over deze smartphone doen al aardig wat geruchten de ronde. Zo wordt de hoeveelheid werkgeheugen waarschijnlijk verdubbeld naar 2GB ram en maken de smartphones foto's in 12 megapixel.

Het scherm van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen als het goed is force touch. Deze technologie voelt hoe zwaar je op het scherm drukt, wat extra mogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn benieuwd hoe Apple deze technologie voor de eindgebruiker zal invullen. In de smartphones zit waarschijnlijk de nieuwste processor van Apple, de A9.

Het is ondertussen nog even wachten tot Apple de iPhone 6C uitbrengt. Deze goedkopere variant zal waarschijnlijk in november worden aangekondigd. Deze smartphone wordt een stukje kleiner dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: de iPhone 6C krijgt als het goed is een scherm met een formaat van 4 inch.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp