All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

‘Lenovo doet deze week overnamebod op BlackBerry’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Lenovo zou nog deze week een overnamebod uitbrengen op BlackBerry. De Chinese techfabrikant zou maximaal 18 dollar per aandeel overhebben voor de Canadese smartphonefabrikant. Het is alleen de vraag of BlackBerry dit ziet zitten.

Lenovo heeft BlackBerry in het vizier

Lenovo had al eerder interesse in BlackBerry. Eind 2013 zou de Canadese overheid op de achtergrond de deal hebben geblokkeerd, om te voorkomen dat de Chinezen hoogwaardige Canadese techniek in bezit krijgen. Het heeft allemaal te maken met dingen als nationale veiligheid.

Nu lijkt Lenovo het dus weer aan te durven. Een bron meldt tegen Benzinga dat de Chinese fabrikant deze week weer een bod doet op BlackBerry. Het eerste bod zal op 15 dollar liggen en Lenovo gaat door tot maximaal 18 dollar per aandeel. De waarde van het BlackBerry-aandeel ligt nu op 9,49 dollar.

BlackBerry wil niet reageren op het gerucht en Lenovo was niet bereikbaar voor commentaar. Het is de vraag of BlackBerry zich laat inlijven door Lenovo: het bedrijf staat er beter voor dan een jaar geleden en heeft net nieuwe toestellen op de markt gebracht, zoals de P’9983 en de Passport.

Het ligt voor de hand dat BlackBerry in ieder geval wil afwachten hoe die telefoons, en smartphones als de Classic, het gaan doen. En natuurlijk is het de vraag of de Canadese overheid nu wél een overname toelaat.

Lees verder of laat een reactie achter

BBM-messenger krijgt Snapchateigenschappen

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

BBM, de messenger van BlackBerry voor iOS en Android, krijgt nieuwe, Snapchat-achtige eigenschappen. Berichten en foto's kunnen zichzelf na verloop van tijd vernietigen. Berichten kun je ook op afstand van het toestel van de ontvanger wissen.

Toen BBM Messenger werd uitgebracht was het korte tijd de meest gedownloade app die er was in de App Store van iOS. Maar nu staat het op de 462e plaats. De app, die door BlackBerry werd gezien als de redding voor het bedrijf, is dus niet erg populair gebleven; de meeste gebruikers zijn waarschijnlijk bij WhatsApp gebleven.

BlackBerry heeft nu de messenger uitgerust met de eigenschap dat verzonden berichten en foto's naderhand door de verzender gewist kunnen worden. Dit moet voorkomen dat deze informatie door de ontvanger wordt gedeeld met anderen. "Wat je deelt, controleer jij, zelfs als het je telefoon al heeft verlaten", meldt BlackBerry hierover. De enige manier waarop die berichten door de ontvanger kunnen worden bewaard, is door een snel gemaakt screenshot.

BBM bevat voortaan een timer die de berichten een bepaalde geldigheidsduur mee geeft. Na een aantal seconden, instelbaar door de verzender, verdwijnt het bericht van de telefoon van de ontvanger. Ook kan BBM voortaan reeds verzonden berichten terugtrekken, zodat de ontvanger ze niet meer heeft. Misschien is dat laatste nog wel belangrijker, vooral voor mensen die nogal eens ondoordachte berichten de wereld in sturen.

In het filmpje hieronder laat BlackBerry zien hoe dat werkt.

Lees verder of laat een reactie achter

Foto's en specificaties BlackBerry Classic uitgelekt

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Een rij specificaties en een foto van de BlackBerry Classic zijn uitgelekt. De foto laat zien dat wordt teruggegrepen op de pre-BB 10 OS-generatie, en de specs zijn een beetje teleurstellend.

Foto's en specificaties BlackBerry Classic uitgelekt blackberry classic

Eerst het design van het toestel. De aloude menu-, back-, send- en end-knoppen zijn weer terug, evenals het trackpad temidden ervan. Daarmee wordt teruggegrepen op de Bold-serie, de laatste serie die nog goed werd verkocht.

Dus het toestel lijkt daar erg op. De specificaties zijn echter wat minder dan waarop werd gehoopt. De Classic zou op dezelfde processor lopen als de BlackBerry Z10, die al bijna twee jaar geleden op de markt is gebracht: de MSM8960, een dualcore CPU met een kloksnelheid van 1,5Ghz. De CPU wordt ondersteund door 2GB ram.

Aan de voorkant is een 2-megapixel selfiecamera, achter is een 8-megapixelcamera aangebracht. Die camera's zouden softwarematig tot wat betere prestaties komen dan dezelfde camera's in eerdere modellen. Het toestel heeft een 3,46-inch lcd-scherm met een resolutie van 720x720 pixels, waarmee 294 pixels per inch worden gehaald. In de telefoon zijn NFC, wifi en ondersteuning voor draadloos opladen verwerkt.

De batterij heeft een inhoud van 2525 mAh. Voor een BlackBerry met niet al te denderende specificaties, moet zoiets waarschijnlijk genoeg zijn om de telefoon een dag intensief te gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry Passport te koop in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

BlackBerry's markante nieuwe vlaggenschip, de Passport, is in Nederland te koop. Goedkoop is de telefoon niet. De BlackBerry kost 595 euro.

BlackBerry Passport koopwijzer

De BlackBerry Passport heeft, zoals de naam doet vermoeden, het formaat van een paspoort. Hij is daarmee minder rechthoekig en meer vierkant dan andere telefoons. Dat is niet het enige verschil tussen de Passport en andere vlaggenschepen.

De BlackBerry heeft namelijk een fysiek toetsenbord. Hierin zit ook een touchpad verwerkt, waardoor het toetsenbord als verlengde van het touchscreen werkt. Deze display is 4,5 inch groot en heeft een resolutie van 1440x1440 pixels.

In de BlackBerry Passport zit een Snapdragon 801-processor die 2,3 GHz klokt. Met 3GB heeft de BlackBerry veel werkgeheugen. In de telefoon zit 32GB voor opslag, maar dit kun je uitbreiden met een microSD-kaart. De batterij heeft met 3450 mAh een indrukwekkende hoeveelheid inhoud. Maar dat mag ook wel: de telefoon is een centimeter dik.

Er zitten twee aardige camera's in de Passport. Aan de achterkant maak je foto's in 13 megapixel. Er zit aan de voorkant een selfiecamera die kiekjes maakt in 2 megapixel. De BlackBerry Passport draait op het eigen besturingssysteem van de Canadese fabrikant, BlackBerry 10.3.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Ook een gouden BlackBerry Passport in de maak’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De BlackBerry Passport is inmiddels in Nederland te koop. Vanaf ongeveer 575 euro. In het zwart. In het buitenland is de smartphone met het vierkante scherm ook in het wit te krijgen. Nu zijn er ook foto’s verschenen van een gouden Passport.

De BlackBerry Passport wordt ook in het goud gemaakt

Deze plaatjes zijn in handen van CrackBerry. De website weet niet of BlackBerry zelf de gouden Passport heeft gemaakt of dat een derde partij verantwoordelijk is voor de telefoon. Bij de gouden BlackBerry zijn de randen goudgekleurd.

Het kan gaan om een toestel die samen met Porsche Design is gemaakt. Dat betekent dat je er gelijk minimaal 1500 euro voor kan betalen. Zoveel kost de P’9983 ook, terwijl de Passport betere specificaties heeft.

Het nieuwe vlaggenschip heeft het formaat van een paspoort, vandaar ook de naam. Het scherm heeft een resolutie van 1440x1440 pixels en een formaat van 4,5 inch. Daaronder zit een toetsenbord.

De telefoon heeft een Snapdragon 801-processor die 2,2 GHz klokt en 3GB ram. Het geheugen van 32GB is uitbreidbaar. Foto’s maak je in 13 en 2 megapixel. De telefoon is een centimeter dik en meet 128 bij 91 millimeter. Hij weegt 194 gram. Met 3450 mAh heeft de batterij heel veel inhoud.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry wil elk jaar voor ‘wow’-factor gaan

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Ja, de BlackBerry Passport ziet er inderdaad opvallend uit. Wen er maar aan: BlackBerry wil elk jaar onconventionele telefoons op de markt brengen. “We willen qua design elk jaar voor de ‘wow’-factor gaan”, aldus Ron Louks, BlackBerry’s smartphonetopman.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

De BlackBerry Passport heeft een vierkant scherm en het formaat van een paspoort. Ook heeft hij een echt, typisch BlackBerry-toetsenbordje. Fysiek dus, maar met een trackpad erin. Naast andere smartphones valt ‘ie op, vanwege zijn vierkante verschijning.

Louks wil dat BlackBerry elk jaar zo’n opvallende smartphone op de markt brengt. “Qua design en rebels willen zijn, willen we elk jaar voor de ‘wow’-factor gaan”, zegt Louks tegen Reuters. “Dat geldt niet voor elke telefoon, maar we hebben wel kansen.”

Volgens hem werkt BlackBerry alweer aan een nieuwe, gekke telefoon die in goede smaak valt bij providers. “Ik ben tevreden met hoe we ervoor staan voor volgend jaar”, zegt Louks. Hij stelt dat de vraag naar de Passport de verwachtingen overtreffen.

“Gezien de ontvangst van de Passport, denk ik dat er sowieso een opvolger van de telefoon komt”, zegt BlackBerry-CEO John Chen. “Ook verwacht ik veel van de Classic: veel mensen willen die hebben. We werken ook aan een concept voor een nieuwe telefoon.”

De Classic lijkt qua uiterlijk op de BlackBerry Bold, waarmee de Canadese fabrikant een jaar of vijf terug furore mee maakte. Hij heeft dus een fysiek toetsenbord, maar ook een touchscreen en modernere hardware.

In het tijdperk van de Bold was BlackBerry een van de grootste spelers op de smartphonemarkt. Daarna verloor de Canadese fabrikant snel terrein. Het was voor app-ontwikkelaars lastig om goede apps voor het BlackBerry-besturingssysteem te maken. Vooral Android en iOS profiteerden hiervan.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry boekt weer verlies, maar krabbelt toch op

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlacKBerry heeft een verlies van 207 miljoen dollar gemeld over het tweede kwartaal van dit jaar. Dat ziet er niet best uit, maar het is wel beter dan de afgelopen jaren toen veel grotere verliezen werden geleden.

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' blackberry passport

Zo werd in het tweede kwartaal van precies een jaar geleden nog bijna een miljard dollar verlies geboekt. Dus eigenlijk is die 207 miljoen verlies dan niet zo slecht. De Canadese smartphonemaker voorziet dat er tegen het eind van 2015 weer winst wordt gemaakt.

Als dat uitkomt, is dat een opmerkelijke redding van het bedrijf waarvan het einde al vele malen is voorspeld. ONder leiding van John Chen is het bedrijf aan een flinke koerswijziging begonnen waarbij de verkoop van tien miljoen telefoons per jaar voldoende zou moeten zijn om het bedrijf boven de rode lijn te houden. Hoewel het marktaandeel van BlackBerry inmiddels zo minimaal is dat het in de meeste grafieken niet eens meer voorkomt, is het bedrijf er toch op de een of andere manier in geslaagd om het hoofd boven water te houden.

De beschikbaarheid van BBM voor iOS en Android kan daarbij wellicht hebben geholpen, waarmee 91 miljoen gebruikers wereldwijd zijn bereikt. De nieuwe BlackBerry Passport moet het in het komende jaar gaan doen voor de fabrikant, samen met de verkoop van oudere toestellen zoals de Bold-series die nog steeds over de toonbank gaan.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry kondigt bijzondere vlaggenschip Passport aan

Door Bouke van den Berg, | 8 reacties

BlackBerry heeft vandaag haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd. De BlackBerry Passport is een brede, bijna vierkante telefoon. Het full HD-scherm van 4,4 inch is vierkant, waardoor de Passport duidelijk anders is dan alle andere smartphones van dit moment.

De BlackBerry Passport is waarschijnlijk eind oktober in Nederland verkrijgbaar

De telefoon is per direct in de Verenigde Staten beschikbaar. Waarschijnlijk is de telefoon eind oktober in Nederland te koop. De prijs van de Passport is nog onbekend. BlackBerry is ervan overtuigd met de Passport een topper te hebben afgeleverd. Het 4,5-inch scherm biedt dezelfde kijkervaring als een rechthoekig 5-inch scherm, stelt BlacBerry.

Deze display heeft een hoge resolutie van 1440x1440 pixels. BlackBerry licht de keuze voor een vierkant scherm toe. “Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat in een boek het ideale aantal letters op een regel 66 is. De meeste smartphones kunnen maar 40 letters kwijt, terwijl de Passport 60 letters op een regel zet”, aldus BlackBerry.

“Hier mee is de Passport het ideale apparaat voor het lezen van e-books en websites. Je hoeft je niet meer te bedenken in welke kijkmodus je iets wilt kijken. Met dit scherm mis je helemaal niets.” Als de bioscoop als beeldspraak wordt gebruikt, is volgens BlackBerry de Passport de IMAX van smartphones.

De Passport meet 128 bij 90,1 millimeter. Met 9,3 millimeter is de BlackBerry niet de dunste smartphone van dit moment, maar een dikkerd is het nou ook weer niet. De zijkanten van de telefoon zijn rond en het telefoon heeft een metalen frame.

In de Passport zit een Snapdragon 800-processor die met vier kernen 2,2 GHz klokt. Hij heeft met 3GB voldoende werkgeheugen en met 32GB ook aardig wat opslaggeheugen. Het geheugen is daarnaast uit te breiden met een geheugenkaart met max 64GB.

De nieuwe BlackBerry heeft een behoorlijke batterij-inhoud. Veel telefoons met een batterij-inhoud van meer dan 3000mAh zijn er niet, maar de BlackBerry heeft dus maar liefst 3450 mAh inhoud, waarmee de batterij toch wel twee dagen mee zou moeten gaan. Aan de achterkant van de telefoon zit ook een behoorlijke camera. Hiermee schiet je foto’s in 13 megapixel. Ook niet onbelangrijk: de camera heeft ook optische beeldstabilisatie.

De Passport draait op BlackBerry's nieuwste besturingssysteem: BlackBerry 10.3. Ook zit er een spraakassistent in de telefoon: BlackBerry Assistent. De telefoon is waarschijnlijk aan het einde van oktober dus in Nederland te koop. Waarschijnlijk kost 'ie 599 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry Passport vanaf woensdag in de VS te koop

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Het nieuwe vlaggenschip van BlackBerry, de Passport, wordt woensdag officieel gepresenteerd. Dezelfde dag gaat de vierkante smartphone met fysiek toetsenbord gelijk in de Verenigde Staten in de verkoop. Hij kost daar 599 dollar.

De BlackBerry Passport wordt woensdag gepresenteerd en in de verkoop gedaan

Dit schrijft the Wall Street Journal. BlackBerry presenteert de Passport morgen tegelijkertijd in Toronto, Londen en Dubai. Daarna is ‘ie in die landen gelijk te koop. Binnen twee weken zal de Passport in meer landen te koop zijn. De 599 dollar die BlackBerry rekent voor de Passport is omgerekend goed voor een kleine 470 euro. Waarschijnlijk komt de Canadese smartphone eind oktober in Nederland op de markt. All About Phones heeft BlackBerry gevraagd naar de prijs en releasedatum in Nederland. De reactie wachten we nu af.

Echt héél duur wordt de Passport niet, volgens the Wall Street Journal. BlackBerry wil haar nieuwe vlaggenschip een competitieve prijs meegeven, zodat de Canadese fabrikant terrein kan winnen op haar concurrenten. Eigenlijk had de Passport niet 599, maar 700 dollar moeten kosten. “Maar als je de aandacht van mensen wilt trekken, moet je er iets minder voor vragen”, aldus BlackBerry-CEO John Chen.

De officiële presentatie is eigenlijk een beetje overbodig: de specificaties en het uiterlijk van de Passport zijn allang bekend. Hij krijgt een vierkant 4,5-inch scherm met een resolutie van 1440x1440 pixels. Onder de display zit BlackBerry’s kenmerkende, fysieke toetsenbord. Dit toetsenbord heeft, net als natuurlijk het scherm, aanraaksensors, waardoor het een verlengstuk van het touchscreen in de display is.

De Passport heeft een Snapdragon 800-processor die 2,2 GHz klokt en 3GB ramgeheugen. Er is 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is. Met een inhoud van 3450 mAh heeft de batterij in de BlackBerry behoorlijk wat inhoud. Foto’s maak je in 13 en 2 megapixel. De Passport ondersteunt 4G-internet.

In december onthult BlackBerry ook de Classic. Deze telefoon heeft het typische Bold-uiterlijk waarmee BlackBerry vijf jaar geleden furore maakte.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek week 37: Telefoons die je nooit koopt en Apple's nieuwe inkomstenbron

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Hij vloog weer voorbij, deze week. Er gebeurde ook genoeg waardoor de tijd voorbij vloog. Zoals Apple's nieuwe verdienmodel dankzij NFC, bijvoorbeeld. Of wat te denken van een paar telefoons die veel te veel geld kosten en te weinig kunnen? Deze week werden ze aangekondigd. Lees snel verder welke het zijn, maar in deze TeleWeek behandelen we natuurlijk veel meer belangrijk nieuws van de afgelopen week.

Apple heeft er weer een mooie inkomstenbron bij

Teleweek week 37

Jaja, heel leuk natuurlijk dat ook Apple een keer een NFC-chip in haar telefoons heeft gepropt. Met frisse tegenzin weliswaar, maar ook niet zonder reden. Het lijkt er namelijk op dat Apple een leuk zakcentje dankzij haar NFC-chip gaat verdienen. En dat allemaal dankzij Apple Pay. Als het mobiele betalingssysteem een beetje aanslaat, natuurlijk.

Per transactie mag Apple namelijk 0,15 procent van het totaalbedrag op haar rekening bijschrijven. Voor elke honderd euro is dat dus vijftien cent. Apple Pay hoeft maar massaal aan te slaan en Apple heeft weer een andere inkomstenbron gevonden waarmee het nog schathemeltje rijker van wordt.

Apple liet zich met haar NFC-chip trouwens ook nog van haar meest ‘Apple-achtige’ kant zien. Hebben ze eindelijk zo’n chip in hun telefoon gezet, zeggen ze dat niemand dat ding mag gebruiken. Alleen voor Apple Pay dus. Kassa!

Lees verder of laat een reactie achter