All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Artikelen over het merk Blackberry

'BlackBerry Dallas wordt goedkopere versie van Passport'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC is informatie te vinden over de BlackBerry Dallas. Aan de informatie te oordelen gaat het om een wat goedkopere variant van de BlackBerry Passport.

Witte en rode versies BlackBerry Passport in de maak passport white front
BlackBerry Passport

Al iets eerder was er in Aziatische landen wat rumoer in de geruchtenmachine over dit nieuwe toestel. Dat het toestel nu bij de FCC is beoordeeld, betekent dat het niet zo lang meer duurt voordat de nieuwe BlackBerry-smartphone wordt gepresenteerd.

De hardwarespecificaties geven aan dat het gaat om een soort BlackBerry Passport die het een beetje bescheiden houdt. De telefoon heeft hetzelfde vierkante 4,5-inch scherm en wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 801 quadcore processor. De resolutie van het vierkante scherm is 1440x1440 pixels en 3GB ram helpt de processor vooruit.

De achtercamera heeft een resolutie van 13 megapixel, de selfiecamera aan de voorkant 2 megapixel. De premium materialen waaruit de BlackBerry Passport is opgetrokken, zouden voor plastic of iets anders goedkoops zijn ingewisseld bij de Dallas, om de prijs laag te houden.

De meeste informatie is echter nog niet bevestigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry registreert 'Android'-domeinnamen

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Dat BlackBerry volgens nog altijd onbevestigde berichten bezig is met Androidtelefoons, lijkt wel zeker, nu bekend is geraakt dat het Canadese bedrijf een aantal webdomeinnamen heeft geregistreerd met 'Android' erin. Zoals 'Androidsecured.com.'

BlackBerry met Android gelekt gsmarena 001
gsm arena

BlackBerry zou blijkbaar met toekomstige toestellen af willen stappen van zijn eigen besturingssysteem, BlackBerry OS 10. Het is een ontwikkeling die er al een tijdje aan zit te komen. Foto's van nieuwe BlackBerrytoestellen met Android erop circuleren al enkele weken. Al veel eerder maakte BlackBerry het mogelijk om onder bepaalde voorwaarden Android-apps op een BlackBerry-toestel te laten draaien.

De veelgeroemde veiligheid, waar BlackBerry altijd mee schermt, moet echter wel het belangrijkste verkoopargument blijven. De webnaam 'Androidsecured.com' geeft aan dat BlackBerry hierop mikt. Al eerder merkte BlackBerry-CEO John Chen op dat Android op BlackBerrytelefoons mogelijk kan worden, zolang het maar veilig is. Dat is, naast de qwerty-toetsenbordjes, zo'n beetje het laatst overgebleven verkoopargument voor deze zakelijke telefoons.

BlackBerry zit al jaren in zwaar weer. Ooit was het merk bijzonder populair, niet alleen bij de zakenwereld en bij overheden, maar ook bij jongeren, die de BlackBerry Messenger massaal gebruikten om met elkaar te chatten. Inmiddels is die laatste functie bijna geheel overgenomen door andere apps als WhatsApp, en de zakenwereld lijkt overgestapt te zijn op de iPhone. Veel overheden gebruiken echter nog BlackBerrytelefoons, vanwege de onvergelijkbare veiligheid van deze toestellen die de communicatie via eigen servers van BlackBerry verzorgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry met Android gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een nieuwe BlackBerry met Android erop is gelekt via @evleaks. Het toestel is Venice gedoopt.

De Venice was al eerder uitgelekt, maar toen leek het toestel nog 'gewoon' BlackBerry 10 OS aan boord te hebben. Het is een toestel met een uitschuifbaar toetsenbord, dat onder het scherm verdwijnt als je het niet nodig hebt. Het scherm zou 5,4 inch meten.

De Venice wordt dus een zogeheten 'slider' met een volledig qwerty-toetsenbord. Het 5,4-inch scherm krijgt een QHD-resolutie en het toestel wordt verder voorzien van een 16-megapixelcamera, een 5-megapixel selfiecamera, 3GB ram, en het loopt op een Qualcomm Snapdragon 808 chip met zes processorkernen.

Wanneer deze eerste Androidtelefoon van BlackBerry wordt uitgebracht en hoeveel hij gaat kosten, is nog onduidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘BlackBerry kondigt nieuwe toptelefoon aan in november’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BlackBerry werkt aan een nieuwe smartphone die er totaal anders uitziet dan andere modellen. Het gaat hier om zogenaamde ‘slider’. Je kunt de telefoon in uit elkaar schuiven, zodat je bijvoorbeeld het fysieke toetsenbord tevoorschijn kunt halen.

BlackBerry Slider

Hierover schrijft N4BB, dat wel vaker met informatie over onaangekondigde BlackBerry-smartphones komt. BlackBerry liet op het Mobile World Congress in Barcelona al kort iets zien van deze smartphone, die onder de codenaam Venice wordt ontwikkeld.

N4BB zegt nu de specificaties van deze slider-smartphone in handen te hebben. En met die specificaties is op het eerste gezicht helemaal niets mis mee. Zo zou het scherm een formaat van 5,4 inch krijgen met een quad HD-resolutie van 2560x1440 pixels.

In de BlackBerry Venice zit waarschijnlijk de Snapdragon 808-chipset van Qualcomm. Deze processor wordt ook in de LG G4 gebruikt. Dit is een 64 bit-chipset met zes kernen en een maximale kloksnelheid van 1,8GHz. Verder heeft de nieuwe BlackBerry-smartphone 3GB ram.

Foto’s zou de BlackBerry Venice maken in 18 megapixel. Aan de voorkant wordt door de Canadese fabrikant waarschijnlijk een camera geplaatst die selfies schiet in 5 megapixel. Of de smartphone op het eigen BlackBerry 10-besturingssysteem draait, weten we nog niet. De kans bestaat dat dit misschien de eerste smartphone van de fabrikant wordt die op Android draait.

In november weten we waarschijnlijk meer. Het schijnt dat BlackBerry dan van plan is de Venice aan te kondigen. We weten nog niets over de mogelijke toestelprijs van de smartphone, maar waarschijnlijk wordt hij niet heel goedkoop, gezien de behoorlijk goede specificatis van het toestel.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 24: iOS 9, mobiel betalen, HTC, BlackBerry - video

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Ook deze zaterdag nemen we weer het laatste nieuws met je door. Vandaag komen onder andere iOS 9, HTC en BlackBerry aan bod.

Het was de week van Apple's WWDC, en dus was er het nodige nieuws rond de nieuwe diensten en software van Apple. Belangrijkste voor de telecommarkt was natuurlijk de lancering van iOS 9, het vernieuwde mobiele OS van Apple. Morgen hebben we daar een TeleWiki over, maar in deze TeleWeek vertellen we je er alvast het nodige over.

Ander leuk nieuws deze week kwam van ING, dat binnenkort mobiel betalen introduceert. Het moet heel eenvoudig gaan werken en daarmee is de bank de eerste partij die een dergelijk systeem op een goede manier in Nederland introduceert. Verder nog even aandacht voor twee fabrikanten die op het moment wat minder goed gaan: HTC en BlackBerry. Asus toonde deze week opnieuw interesse in HTC, waarmee een overname steeds waarschijnlijker lijkt te worden. BlackBerry kwam in het nieuws door zijn mogelijke plan een Androidtelefoon te introduceren. Dat toestel zou dan wel, zoals het een BlackBerry betaamt, een fysiek toetsenbord krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 24: Grote verrassingen bij iOS 9 blijven uit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het Worldwide Developers Congress vond deze week plaats en dus durven wij wel te stellen dat week 24 de week van Apple was. De fabrikant kondigde iOS 9 aan en natuurlijk komt het nieuwe besturingssysteem in deze TeleWeek aan bod. Fijn weekend!

iOS 9 biedt niet heel veel nieuws onder de zon

TeleWeek 24

iOS 7 betekende in 2013 de grote visuele verandering en iOS 8 stond vorig jaar in het teken van veel meer mogelijkheden voor ontwikkelaars. Het is daarom niet zo vreemd dat iOS 9 niet heel veel vernieuwingen met zich mee brengt: eerst dit maar eens consolideren, moeten zij bij Apple hebben gedacht. Ja, er komen wat nieuwe functies, zoals Proactive (een concurrent voor Google Now) en Apple News, maar dar is het dan ook wel zo'n beetje mee gezegd.

Erg? Nee. iOS 7 en 8 waren vernieuwingen, maar waren niet de meest stabiele besturingssystemen. Apple gaat daar waarschijnlijk met iOS 9 aan werken. Bovendien kwam er veel kritiek op de omvang van iOS 8. Er waren mensen die het besturingssysteem vanwege ruimtegebrek op hun smartphone niet konden installeren.

Daar hoef je je met iOS 9 geen zorgen om te maken. Waar de vorige update nog een omvang had van 4,6GB, is de update naar iOS9 maar 1,8GB groot. Zo kan Apple de komst van een smartphone met minimaal 32GB weer even uitstellen...

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘BlackBerry ontwikkelt Android-smartphone met fysiek toetsenbord’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het geplaagde BlackBery zou op dit moment een Android-smartphone ontwikkelen. Deze smartphone krijgt een fysiek toetsenbord en zou vooral worden ontwikkeld om te demonstreren dat BlackBery’s beveiligingssysteem het ook op een ander besturingssysteem goed doet.

Witte en rode versies BlackBerry Passport in de maak passport white front

Dit meldt Reuters, dat meerdere anonieme bronnen met kennis van zaken sprak over deze onbekende smartphone. Het zou de eerste keer zijn dat BlackBerry een smartphone uitbrengt dat niet op het eigen BlackBerry OS draait. Het succes van de nieuwste lijn smartphones van BlackBerry blijft uit en daardoor zou de Canadese fabrikant het nu over een andere boeg gooien.

De ontwikkeling van de Android-smartphone zou het begin zijn van een andere strategie van BlackBerry. Zo wil de fabrikant zich in de toekomst meer en meer richten op software en device management. Het systeem BES12 speelt hier een belangrijke rol in.

Met deze software kunnen bedrijven en overheden in een intern netwerk de smartphones monitoren. Het lijkt erop dat BlackBerry wil demonstreren dat BES12 ook goed werkt voor Android-smartphones, en dus niet alleen voor telefoons die op het eigen besturingssysteem draaien. Daar zou nu nog twijfel over bestaan bij potentiële klanten.

BlackBerry zou de nieuwe Android-smartphone ergens in de herfst willen aankondigen. Het is nog onbekend wat de specificaties van de smartphone zijn, maar hij zou in ieder geval gaan beschikken over een fysiek toetsenbord.

Het begint er dus steeds meer op te lijken dat BlackBerry het ontwikkelen van smartphones minder belangrijker gaat vinden. Ook lijkt het erop dat het een goed bestaan probeert op te bouwen als ontwikkelaar van software en leverancier van diensten voor overheden en grote bedrijven.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

BlackBerry was totaal overrompeld toen Apple met de iPhone kwam. De Canadese fabrikant wilde snel met een reactie op de baanbrekende smartphone komen, maar dat had desastreuse gevolgen.

BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone Blackberry

Dit stelt Jim Balsillie volgens persbureau AP. Balsillie was in die periode de vice-bestuursvoorzitter van BlackBerry. Het is voor de eerste keer dat hij openlijk over zijn periode bij BlackBerry praat sinds hij in 2012 vertrok bij de fabrikant. Hij deed dit in een gesprek met Sean Silcoff en Jacquie McNish, de schrijvers van het nieuwe boek ‘Losing the signal. The spectacular rise and fall of BlackBerry’.

Balsillie vertelt onder andere dat hij na de introductie van de iPhone én de komst van de BlackBerry Storm wist dat BlackBerry de concurrentiestrijd niet aankon. De Storm was volgens hem goed voor ‘100 procent retourneringen’.

“Met de Storm wilden we te veel doen. Hij had een aanraakscherm en had nieuwe apps. Dit was allemaal in een enorm korte tijd tot stand gekomen en dat ging helemaal mis. Toen wist ik dat we niet mee konden komen op het gebied van high end-hardware.”

De doodsteek kwam volgens Balsillie toen AT&T en Apple de handen ineen sloegen. Apple kreeg toen vrij spel op het gebied van bandbreedte om diensten te ontwikkelen. “Dat was moeilijk. Het bedrijf ervoer dat echt als een schok”, meent hijs.

Ondertussen gebruikt de ex-topman van BlackBerry nog altijd een klassiek model van zijn voormalig werkgever: een Bold-smartphone. “Die zal je later uit mijn koude, dode handen moeten peuteren”, besluit Balsillie het gesprek.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto’s verschenen van nieuwe BlackBerry Passport’

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

BlackBerry lijkt aan een nieuwe versie van zijn vlaggenschip te werken, de Passport. Hiervan zijn foto’s verschenen. De smartphone zou qua specificaties nagenoeg gelijk zijn als de eerste Passport.

BlackBerry Oslo

De foto’s zijn in handen van N4BB. Het enige dat echt is veranderd, is het uiterlijk. De BlackBerry Oslo, zoals de smartphone wordt genoemd, heeft in tegenstelling tot de originele Passport een metallic kleur. Ook de achterkant ziet er anders uit.

Er verscheen al eerder beeld van de BlackBerry Oslo, maar toen ging het om renders. De beelden in dit artikel zijn de smartphone ‘in real life’. Onder de motorkap biedt de Oslo dus niets nieuws onder de zon, jammer genoeg.

Dit betekent dat ook deze smartphone een vierkant scherm heeft met een formaat van 4,5 inch en een resolutie van 1440x1440 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 801-chipset. Het gaat hier om de AB-variant die met vier Krait 400-kernen geklokt is op 2,26GHz.

De BlackBerry Oslo beschikt over 3GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32GB. Dit is uitbreidbaar met een micro sd-kaart met maximaal 128GB. In de smartphone zit een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant maak je foto’s met de 2-megapixelcamera.

De batterij is waarschijnlijk gelijk aan die van de gewone Passport, wat betekent dat deze een inhoud heeft van 3450 mAh. Verder ondersteunt de smartphone 4G-internet en heeft hij het karakteristieke fysieke QWERTY-toetsenbordje. Waarschijnlijk gaat de smartphone draaien op BlackBerry 10.3.

Waarschijnlijk komt de nieuwe metalen BlackBerry Passport ook in Europa op de markt, maar de prijs en releasedatum zijn nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry kondigt nieuwe ontslagronde aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Smartphonepionier BlackBerry heeft een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Die vallen op de afdelingen die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe toestellen, software voor smartphones en applicaties.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

Voorgaande ontslagrondes waren bedoeld om het bedrijf uit de rode cijfers te helpen. Het gaat al jaren slecht met BlackBerry. Juist de laatste tijd gaat het weer wat beter met het bedrijf, dat succes lijkt te boeken met de BlackBerry Classic en de BlackBerry Passport. Het nieuwe massa-ontslag is dan ook vooral bedoeld om de winstmarge te vergroten, en de nadruk meer te leggen op de veiligheidssoftware waarin het bedrijf nog altijd een redelijk unieke positie heeft.

Hoeveel mensen nu de poort uit worden gestuurd, is niet bekendgemaakt. Wereldwijd heeft BlackBerry na alle voorgaande ontslagen nog zo'n zevenduizend mensen in dienst. Onlangs maakte BlackBerry bekend dat werd overwogen om de kantoren in Zweden te sluiten, waar de Canadese smartphonefabrikant nog zo'n honderd mensen in dienst heeft. Of dat inmiddels is gebeurd en of die stap onderdeel vormt van de nieuwe plannen, wilde het bedrijf niet bekendmaken toen The Wall Street Journal ernaar vroeg.

BlackBerry richt zich niet zozeer meer op consumenten, want die strijd is toch al verloren sinds de iPhone en Android de hele smartphonewereld stormenderhand hebben overgenomen. Wel heeft het bedrijf nog een stevige positie bij het bedrijfsleven en overheden, die gesteld zijn op de beveiligde communicatie die met de BlackBerrytoestellen mogelijk is. Om die positie te versterken, zou het nieuwe massa-ontslag nodig zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp