All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Artikelen over het merk Huawei

Huawei maakt P8lite officieel

Scoop Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Huawei heeft de P8lite officieel gemaakt. Het kleinere broertje van Huawei’s nieuwe vlaggenschip staat inmiddels op de website van de Chinese fabrikant.

Huawei P8lite

Wanneer en voor hoeveel de smartphone naar Nederland komt, weet de woordvoerder van Huawei nog niet te melden. Al acht hij de kans reëel dat de P8lite binnenkort in Nederland verkrijgbaar is.

De P8Lite werd niet door Huawei tijdens de presentatie van de P8 bekend gemaakt. De smartphone dook tijdens de presentatie wel op de Duitse site van Huawei, zo ontdekte All About Phones toen. Niet veel later haalde Huawei de site weer offline en werd de P8Lite weer een mysterie. Inmiddels is hij opnieuw op de Duitse en internationale site opgedoken, zo ontdekte All About Phones.

De Huawei P8lite is het kleinere broertje van de P8. Deze budgetsmartphone heeft een scherm met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280x720 pixels. In de smartphone zit Huawei’s eigen Kirin 620-processor. Dit is een achtkernige chipset die geklokt is op 1,2GHz.

De Huawei P8lite beschikt over 2GB werkgeheugen en de opslagcapaciteit van 16GB is uitbreidbaar. Op de P8lite draait Android 5.0 Lollipop en de batterij heeft een inhoud van 2200 mAh. Je kunt de smartphone krijgen in het zwart en wit. Inmiddels is hij via verschillende webshops te reserveren, zoals Belsimpel.

Het wordt interessant om te zien hoe de P8lite het gaat doen. Met deze smartphone lijkt Huawei, naast een premium design, ook qua specificaties een redelijk snelle smartphone te leveren. Interessant, gezien het feit dat Huawei’s dochtermerk Honor in hetzelfde segment actief is.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei maakt G Play Mini officieel bekend in Italië

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Huawei heeft in Italië de Huawei G Play Mini officieel voorgesteld. Deze telefoon heeft exact dezelfde specificaties als de Honor 4C, maar ziet er wat anders uit. De telefoon valt in het midrangesegment en kost in Italië 229 euro. Of het toestel ook naar Nederland komt, is nog ongewis.

De telefoon heeft een 5-inch IPS-scherm met een resolutie van 720 pixels. De achtercamera maakt foto's in 13-megapixel en gaat vergezeld van een led-flitser. De frontcamera biedt een resolutie van 5 megapixel.

Voorts biedt het rijtje specificaties nog 2GB ram, 8GB uitbreidbaar geheugen en een 2550 mAh batterij. De HiSilicon Kirin 620 chipset drijft de telefoon aan. Dit is een 1,2Ghz octacore CPU. De telefoon slikt twee simkaarten maar biedt geen 4G lte-ondersteuning.

Of en wanneer deze telefoon in Nederlandse winkels te koop komt, is nog volstrekt onduidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Telewiki: Huawei P8

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

In deze Telewiki bespreken we Huawei's nieuwe paradepaardje: de P8. De Huawei P8 brengt een nieuw ontwerp en een aantal leuke vernieuwingen.

Huawei kondigde afgelopen week tijdens een eigen evenement de P8 aan. Deze smartphone volgt de P7 op als de topper van Huawei en is zoals vanouds iets onder de echte top van de markt gepositioneerd. De specificaties van de smartphone zijn iets minder dan die van bijvoorbeeld een Galaxy S6, maar daar is de prijs ook naar. Toch introduceert Huawei met de P8 een aantal leuke nieuwigheden, zoals een camera waarmee je met licht kunt 'tekenen' en een techniek waarmee je je knokkels als een soort stylus met extra functionaliteit kunt gebruiken. Los daarvan is de P8 gewoon een mooie smartphone die in ieder geval in theorie prima moet presteren. In deze Telewiki bespreken we hem uitgebreid en gaan we ook kort in op de P8max, het grote broertje van de P8.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek: Huawei P8, P8max, NS wifi, Apple watch en S6 - video

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Er is weer een nieuwe week voorbij en dat betekent natuurlijk tijd om terug te blikken. In deze video hebben we het onder andere over de Huawei P8 en zijn broertjes, de Apple watch en wifi in de trein. Enjoy.

De afgelopen week stond vooral in het teken van twee nieuwe toestellen van Huawei. Aanvankelijk zou het gaan om de P8 en P8 lite, maar uiteindelijk bleek Huawei niet de P8 lite maar de P8max voor ons in petto te hebben. De P8max is een grote phablet met een schermformaat van maar liefst 6,8 inch. De P8 wordt natuurlijk het nieuwe vlaggenschip van Huawei en dat betekent dat we dat toestel in ieder geval nog veel gaan zien.

Ook deze week hebben we weer een nieuwtje over de Apple Watch, dit keer over de eerste verkoopcijfers. Zoals te verwachten was wordt de goedkoopste versie het meeste verkocht. Het horloge lijkt aardig in trek te zijn als we de eerste cijfers mogen geloven. De NS maakte deze week bekend dat de treinen gaan overstappen op 4G voor hun internet, wat snellere en vooral stabielere verbindingen voor treinreizigers zal betekenen. Tot slot nog even aandacht voor de Samsung Galaxy S6, die middels een update een wat betere batterijduur gekregen heeft volgens Samsung.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 16: Overdrijft Huawei niet een beetje met de P8max?

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Deze week waren wij in Londen voor de lancering van de Huawei P8 én de P8 Lite. Dachten we. Toen bleek dat niet de P8 Lite werd gepresenteerd, maar de P8max. Dit is een phablet met een scherm van 6,8 inch. Vanaf mei is hij in Nederland te koop voor 550 euro. Leuk natuurlijk, maar laten we eerlijk wezen: overdrijft Huawei niet een beetje met deze smartphone? Tijd om 'm te bespreken in deze TeleWeek. Nummer 16 alweer van dit seizoen!

De week van Huawei

TeleWeek 16

Woensdag presenteerde Huawei dus in Londen de P8 en de P8max. Geen P8 lite dus, al publiceerde de Duitse afdeling van Huawei wel al gegevens over deze smartphone, die binnenkort waarschijnlijk gewoon te koop zal zijn voor 250 euro. Vraag is alleen waarom Richard Yu, die het mondiale journaille weer vermaakte met zijn Chinglish-taaltje, 'm dus niet aankondigde.

Wij weten het niet, maar in plaats daarvan is er dus de P8max. Deze smartphone beschikt over een scherm met een formaat van 6,8 inch. Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit een Kirin 935-processor, die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2,2 GHz. Daarnaast zit er 3GB ram in de smartphone.

Toegegeven: de P8max ziet er mooi uit. Hij is maar 6,8 millimeter dun en bestaat volledig uit metaal. Hartstikke mooi, maar 6,8 inch: kom op zeg! Zie dat maar eens in je broekzak te proppen. Mooi is de P8max dus, maar functioneel absoluut niet. Vanaf mei is de phablet dus te koop. Ga jij 'm kopen? Of is dit ook voor de grootste phabletfans te gek?

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung wereldwijd weer de grootste na release Galaxy S6’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Dat was even schrikken voor Samsung, toen Apple eind vorig jaar wereldwijd de grootste smartphonefabrikant bleek te zijn. Samsung lijkt nu zijn positie als marktleider weer heroverd te hebben, na de lancering van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge review hand

Dit stelt marktonderzoeker Trendforce, dat meldt dat er in het eerste kwartaal van 2015 door alle fabrikanten 291,2 miljoen smartphones zijn verscheept. Dit is 9,2 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2014, toen er 320,8 miljoen smartphones werden verscheept. Oorzaak is een schijnbaar kwakkelende Chinese markt.

Samsung gaat ondertussen als de brandweer en heeft momenteel een mondiaal marktaandeel van 27,8 procent, waardoor het wereldwijd de grootste fabrikant is. De Zuid-Koreaanse fabrikant verscheept in het tweede kwartaal waarschijnlijk 80 miljoen smartphones. 20 miljoen hiervan zijn een Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge.

Apple heeft een marktaandeel van 19,9 procent, waarmee het tweede is. Huawei is derde met 7 procent, LG vierde met 6,2 procent en Lenovo vijfde met 6 procent.

Apple verscheepte het afgelopen kwartaal 55 miljoen iPhones. Vooral naar China, waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus heel populair zijn. Vooral Chinese merken zijn hierdoor de klos. Alle Chinese merken verscheepten 106 miljoen smartphones, wat een daling is van 12,7 procent. Dit komt waarschijnlijk vanwege een stagnerende Chinese economie en een minder sterke Euro.

Ondertussen gaat het bij het Zuid-Koreaanse LG weer goed, omdat die fabrikant vooral in Europa en de VS actief is. LG verkocht 18 miljoen smartphones in het eerste kwartaal. In het komende kwartaal worden er wereldwijd waarschijnlijk 311 miljoen smartphones verscheept.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met een superphablet: de Huawei P8max

Tip! Door Bouke van den Berg, | 9 reacties

LONDEN – Als een duveltje uit een doosje presenteerde Huawei een grote broer van zijn nieuwe vlaggenschip, de P8. De Huawei P8max kan worden gezien als een superphablet, aangezien hij een scherm met een formaat van maar liefst 6,8 inch. In deze eerste indruk nemen we ‘m onder de loep.

“De Huawei P8max is voor een phablet behoorlijk dun: 6,8 millimeter”

Huawei liet met de Ascend Mate 7 al zien dat het phablets kan maken. Dit bewijst de fabrikant opnieuw met de P8max. De smartphone valt met zijn dunne randen rondom het scherm al op en bovendien is hij met 6,8 millimeter enorm dun. Zeker voor een phablet. Toch voelt de volledig van metaal gemaakte phablet stevig aan.

Het scherm heeft voor een smartphone een reusachtige grootte van 6,8 inch. Deze display heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Hier houdt Huawei dus ook met zijn superphablet aan vast. De fabrikant lijkt er op dit moment geen moment over te piekeren om met een quad HD-scherm te komen.

En dat is ook niet zo’n ramp. Natuurlijk is de pixeldichtheid met zo’n heel groot scherm niet ultra hoog (326 ppi), maar de P8max heeft wel gewoon een mooi scherm. De helderheid, maar zeker ook de kijkhoek lijken op het eerste gezicht in orde te zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei P8max hands-on: groot, groter, grootst

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Huawei heeft op haar persconferentie in London nog een smartphone aangekondigd; de Huawei P8max. En max is hij! Dankzij het 6.8-inch scherm is het een smartphone van formaat.

Huawei wist op haar persconferentie in London ons blij te verrassen. Het wist niet alleen de P8 en de P8 Lite bekend te maken, maar ook plots de P8max. De Huawei P8max is een grote phablet met een 6.8-inch scherm. Het scherm heeft een HD-resolutie en ziet er goed uit. Daarnaast is een grote 4000mAh batterij aanwezig in de P8max.

Wat verder opvalt aan de Huawei P8max is dat hij gemaakt is van aluminium. Ook is de smartphone lekker dun gebleven, wat natuurlijk komt door zijn formaat. Huawei heeft de P8max uitgerust met haar eigen processor en 2GB aan ram. Dit alles moet 500 euro gaan kosten.

Tijd voor een uitgebreide hands-on met de Huawei P8max.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei P8 hands-on: vooral dunner en sneller

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

In Londen heeft Huawei de nieuwe P8 bekend gemaakt. De nieuwe high-end smartphone van Huawei is dunner, sneller en heeft een sterk verbeterde camera. Tijd voor een uitgebreide hands-on.

Huawei heeft de wereldpers afgevlogen naar London om haar nieuwe vlaggenschip tentoon te stellen. De nieuwe Huawei P8 heeft haar Ascend naam verloren en het is nu simpelweg P8 geworden. De P8 is sneller en dunner dan zijn voorganger. Daarnaast heeft Huawei ervoor gezorgd dat hij helemaal uit aluminium is opgebouwd.

De Huawei P8 heeft een 5.2-inch scherm mee gekregen met een Full HD-resolutie. Verder valt op dat de smartphone van Huawei ook een sterk verbeterde 13-megapixelcamera heeft mee gekregen. Deze camera moet het volgens de fabrikant vooral goed doen in het donker.

In deze hands-on vertellen we je onze eerste ervaring met de Huawei P8.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Huawei P8: nóg dunner en sneller

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LONDEN - De P8 is het nieuwe vlaggenschip van Huawei. Grote afwezige is de naam Ascend, maar Huawei volgt met de P8 dezelfde filosofie als bij bijvoorbeeld de Ascend P7. Hij is dun, gemaakt van exclusief materiaal en uitgerust met een eigen processor.

Tijdens de presentatie van de P8 werd al snel duidelijk dat Huawei heel ambitieus is. Dat wisten we natuurlijk al, maar de fabrikant vond dat nodig dit nog maar eens te onderstrepen. Regelmatig vergeleek het de P8 met de Samsung Galaxy S6 en de iPhone van Apple. Hieruit komt de P8 natuurlijk als beste uit de bus. Qua ‘screen to body’-ratio, qua optische beeldstabilisatie en que hoe de camera in het body van de telefoon is verwerkt.

Leuk natuurlijk, maar dit zijn niet dé dingen die er toe doen, al helpt het natuurlijk wel een beetje. Laten we eerst maar eens kijken naar het ontwerp van de Huawei P8, waarover de fabrikant zelf zeer te spreken is. De Huawei P8 is allereerst belachelijk dun: 6,4 millimeter.

Lees verder of laat een reactie achter