All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Huawei presenteert Ascend P8 op 15 april

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei presenteert zijn nieuwe vlaggenschip op 15 april. Londen is de locatie waar de Chinese smartphonefabrikant de Ascend P8 onthult.

Stalen achterkant Huawei Ascend P8 gelekt gsmarena 002

Dit laat de marketingdirecteur van Huawei, Jerry Huang, weten tegenover Pocket-lint. Op het Mobile World Congress in Barcelona presenteert Huawei tablets en drie nieuwe wearables, maar geen nieuw vlaggenschip. Dit doet het dus op een eigen evenement in Londen.

Er is nog weinig bekend over de Ascend P8. Het is de vraag of hij überhaupt zo gaat heten, aangezien Huawei overweegt de naam Ascend te laten vallen. Huawei zegt zelf dat de P8 een ‘prachtig ding’ wordt om te zien, maar dat oordelen we zelf liever op 15 april.

Wel doen er al wat geruchten de ronde over de specificaties van de Huawei Ascend P8. Hij zou een full HD-scherm krijgen met een formaat van 5,2 inch. In de telefoon zou de Kirin 930-processor zitten en 3GB werkgeheugen. Huawei zou ook een vingerafdruksensor in de P8 plaatsen.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple in vierde kwartaal op gelijke hoogte met Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple verkocht in het vierde kwartaal van 2014 74,5 miljoen smartphones. Daarmee zou de Amerikaanse fabrikant op gelijke hoogte staan met Samsung, de grootste smartphonefabrikant ter wereld.

De Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus slaan aan in Zuid-Korea ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 4

Dit stelt Strategy Analytics. Samsung blijft over heel 2014 genomen wel verreweg de grootste smartphonefabrikant. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verkocht vorig jaar in totaal 317,2 miljoen smartphones. Apple is de tweede, met in totaal 192,7 miljoen verkochte telefoons. Daarachter is Lenovo, inclusief Motorola, de wereldwijde nummer drie met 92,7 miljoen. Huawei is vierde met 74,1 miljoen.

In totaal zouden er in 2014 1,3 miljard smartphones zijn verkocht. 380,1 miljoen daarvan werden in het vierde kwartaal aan de man gebracht. Dit is een stijging van 31 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Strategy Analytics zagen er meerdere fabrikanten aan de stoelpoten van Samsung. “Samsung blijft concurrentie van Apple ondervinden in het hogere segment en van Huawei in het middelste segment. Xiaomi en andere fabrikanten belagen Samsung in het goedkoopste segment”, aldus het rapport.

Dit kan volgens het bureau er toe leiden dat Samsung overweegt BlackBerry over te nemen, om zo in 2015 weer groei te kunnen maken. Het lijkt erop dat Samsung hier op de achtergrond inderdaad mee bezig is.

Lees verder of laat een reactie achter

Honor 3C by Huawei review

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Honor 3C is een goedkope smartphone die op papier alles in huis heeft om een perfecte low-endtelefoon te zijn. In deze videoreview kijken we hoe dat in de praktijk uitvalt.

Huawei zet met submerk Honor voordelige smartphones op de markt die vooral moeten uitblinken in hun prijs-kwaliteitverhouding. De Honor 3C is een van die toestellen, die voor €140 heel wat biedt. De smartphone heeft een quadcoreprocessor, 2GB RAM, 8-megapixelcamera, 5-megapixel selfiecamera en een 5-inch HD-scherm. Dat klinkt als erg goede specificaties voor een goedkope smartphone en in principe is de Honor 3C dus een aantrekkelijke low-endtelefoon. Er zijn wel een paar nadelen: de smartphone draait nog op Android Jelly Bean in combinatie met een oude Emotion UI. Daarnaast is de Honor 3C behoorlijk saai ontworpen.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei-chef: 'Hoge 2K-schermresolutie is onzin'

Door Bart Vuijk, | 8 reacties

Een smartphone met een zeer hoge 2K-schermresolutie schiet zijn doel voorbij. Niet alleen is het verschil met een'gewoon' 1080 pixel HD-scherm voor het menselijk oog nauwelijks te zien, ook gaat een 2K-scherm ten koste van de accuduur. Dat laat een hoge chef van Huawei weten, die met name de directe concurrenten Xiaomi en Meizu noemt.

Huawei Ascend Mate 7 koopwijzer

Xiaomi en Meizu zijn wel bezig met 2K-schermen. Deze bijzonder hoge resolutie gaat ten koste van de batterij, die het minder lang volhoudt, zeker als het gaat om phablets. Yu Chengdong van Huawei vindt dat de concurrenten verkeerd bezig zijn door alle aandacht te richten op de schermresolutie. In het bijzonder omdat je met het blote oog het verschil toch niet ziet boven een pixeldensiteit van 300 pixels per inch.

Natuurlijk zijn de opmerkingen van de Huawei-directeur ingegeven door de felle concurrentie tussen de Chinese smartphonemakers, die vooral op de thuismarkt in China in een hevige competitie zijn verwikkeld. Maar de Huawei-chef heeft wel een punt. Dat wordt aangetoond in een filmpje waarin de Meizu MX4 Pro met 2K-scherm naast een iPhone 5 is gelegd. Goed te zien is dat de Meizu-telefoon af en toe stottert, terwijl alle processen op de iPhone vloeiend verlopen.

De opmerkingen van Chengdong houden tevens in dat we van Huawei dus geen telefoon met 2K-resolutie hoeven te verwachten. Het ziet ernaar uit dat deze fabrikant zich meer gaat richten op een blijvende ergernis van smartphonebezitters: verbeteren van de maar al te korte accuduur.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei Ascend G7 vs HTC Desire 816 review

Door Dominick Viëtor, | 1 reactie

In deze video bekijken we de Huawei Ascend G7 naast de HTC Desire 816. Deze toestellen zijn twee van de beste opties als je een goedkope phablet wilt.

De Desire 816 is alweer wat ouder, maar draait omdat het een van de weinige betaalbare phablets is nog altijd leuk mee. De smartphone is daarnaast qua specificaties nog redelijk up-to-date. De Huawei Ascend G7 is nog vrij nieuw en voorzien van een wat modernere processor, maar verschilt verder op papier weinig van de HTC. Toch zijn de praktijkverschillen duidelijk merkbaar, wat ook zeker met het ontwerp van de twee smartphones te maken heeft. In deze video bespreken we welke van de twee phablets je het beste kunt aanschaffen.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Huawei presenteert nieuwe telefoons op 1 maart’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei geeft op 1 maart op het Mobile World Congress in Barcelona een persconferentie. Waarschijnlijk kondigt de Chinese smartphonefabrikant dan de P8 aan.

Stalen achterkant Huawei Ascend P8 gelekt gsmarena 002

Dit is de opvolger van de Ascend P7. Huawei zou de naam Ascend laten vallen en smartphones alleen nog maar een typenummer meegeven. Over de Huawei P8 is al hier en daar wat informatie naar buitengekomen. Zo zou hij onder andere een metalen frame krijgen.

Het scherm krijgt waarschijnlijk een formaat van 5,2 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Huawei stopt zijn eigen Kirin 930-processor in de P8. Deze 64 bit-processor heeft acht kernen.

Er zoemt ook nog een gerucht rond dat Huawei een opvolger van de Ascend Mate 7 presenteert, maar over dit toestel is nog niet zoveel informatie bekend. Wel over een Huawei D8. Op 1 maart weten we meer. All About Phones is op het Mobile World Congress aanwezig en zal het zeker niet nalaten om bij Huawei een kijkje te nemen.

Lees verder of laat een reactie achter

Honor 3C by Huawei review

Tip! Door Dominick Viëtor, | 6 reacties

De Honor 3C is een uitstekende budgetsmartphone die voor weinig geld een prima gebruikservaring biedt. Hij moet het echter wel doen met verouderde software en mist 4G-ondersteuning.

Score 9

Pluspunten

  • Prima scherm
  • Werkt snel
  • Dualsim
  • Uitgebreide software
  • Goede camera's

Minpunten

  • Saai ontwerp
  • Geen 4G-ondersteuning
  • Verouderde software

Lees verder of laat een reactie achter

‘Specificaties verschenen van twee high end Huawei’s’

Door Linda van Aalten, | 0 reacties

Huawei zou op het Mobile World Congress in Barcelona een high end-smartphone aankondigen. Hierbij wordt niet meer gebruikgemaakt van de naam ‘Ascend’. De Huawei D8 zou bijzonder goede specificaties krijgen.

‘Specificaties verschenen van twee high end Huawei’s’ Huawei

Zo zit er in de telefoon een 64 bit-processor die Huawei zelf heeft gemaakt, de Kirin 950-chipset. Huawei zou in de D8 4GB ram en 64GB opslaggeheugen stoppen. Het scherm krijgt een formaat van 5,5 inch en een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Dit alles zal wel het nodige kosten, namelijk een kleine 700 euro.

Er zijn ook specificaties uitgelekt van de Huawei P8, die de opvolger is van de Ascend P7. De P8 krijgt als het goed is een full HD-scherm met een formaat van 5,2 inch. In de smartphone zou de Kirin 930-processor zitten. De P8 krijgt 3GB ram, 32GB opslaggeheugen en een vingerafdruksensor. De smartphone zou zijn gemaakt van metaal.

Het is nog onbekend wanneer Huawei de P8 aankondigt. Vorig jaar werd de Ascend P7 begin mei gepresenteerd. Huawei laat de naam Ascend dus vallen, en gaat verder met alleen het typenummer, schrijft HDBlog IT

Lees verder of laat een reactie achter

Honor 6 by Huawei vs OnePlus One review

Door Dominick Viëtor, | 1 reactie

In deze video bekijken we de OnePlus One en de Honor 6, twee erg interessante toestellen met een prijs rond de €300. Welke je het beste kunt kopen, dat hoor je in deze video.

OnePlus maakte halverwege vorig jaar een grote klapper met de One. Een smartphone voor zo'n €300 euro met specificaties waar het gemiddelde topmodel van gevestigde fabrikanten u tegen zegt. Even later kondigde Huawei dochtermerk Honor aan, dat met de Honor 6 een vergelijkbaar toestel biedt voor een vergelijkbare prijs. Om te bepalen welke van de twee beter is, zetten we de OnePlus One en de Honor 6 in deze video tegenover elkaar.

Op papier ontlopen ze elkaar in ieder geval niet veel. Beiden hebben een full HD-scherm, 5 inch groot in het geval van de Honor en 5,5 inch groot in het geval van de OnePlus. Het werkgeheugen van beide toestellen bedraagt 3GB en de processor is in theorie ongeveer even krachtig, hoewel de One een quadcorechip heeft en de Honor 6 voorzien is van een octacoreprocessor. De camera van beide smartphones is tot op de sensor gelijk. Wel een groot verschil zit hem in het ontwerp en de software. De Honor neemt een wat conventionelere aanpak met Huawei's bekende UI en een wat saai uiterlijk, terwijl OnePlus voor zijn One heeft geëxperimenteerd met nieuwe coatings, een eigen ontwerp en CyanogenMod als standaard software.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei boekt in 2014 forse winst

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei mag in 2014 dan wel de doelstelling van 80 miljoen verkochte smartphones niet gehaald hebben, finanncieel was het zeker wel een goed jaar voor de Chinese smartphonefabrikant. Er werd namelijk een winst geboekt van omgerekend 4,7 miljard euro.

Huawei boekt in 2014 forse winst Huawei

Dat is meer dan 60 procent meer dan in 2013, laat het bedrijf vandaag weten. De omzet zat op ruim 39 miljard euro, wat 20 procent meer is dan in het jaar daarvoor. Het ging de smartphone-afdeling van Huawei ook voor de wind.

Deze tak van Huawei groeide namelijk met ruim 30 procent. Dit komt vooral dankzij de opmars van Huawei in opkomende markten en de toenemende verkoop van duurdere smartphones. Huawei is van plan om voortaan meer dure smartphones te maken. De goedkopere telefoons worden voortaan waarschijnlijk door Honor gefabriceerd.

Lees verder of laat een reactie achter