All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Artikelen over het merk Huawei

Nieuwe smartwatch Huawei onthult: Android Wear werkt straks ook met iPhone

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bij Amazon.com is kort een preorderpagina online gegaan met een nieuwe Android Wear-smartwatch van Huawei erop. Het meest opmerkelijke van dit horloge is echter dat dit Androidhorloge kan samenwerken met de iPhone.

Nieuwe smartwatch Huawei onthult: Android Wear werkt straks ook met iPhone phpemmhhq

De Huawei Watch, waarvan op Amazon.com een gouden exemplaar staat afgebeeld, is een Android Wear-horloge met een rond, 1,4-inch groot amoled-schermpje. Daarop zit krasvrij saffierglas, en de wearable is voorzien van een hartslagmonitor en sensors die de resultaten van rennen en lopen in beeld brengen. De prijs start bij 349 dollar voor een roestvrijstalen exemplaar met een lederen bandje, en loopt op tot 799 dollar voor een met bladgoud bekleed horloge.

De smartwatch zal bij Amazon op 2 september worden verkocht en bij het polssieraad wordt vermeld dat het zowel met Androidtelefoons als met een iPhone lopend op iOS 8.2 of nieuwer kan samenwerken. Dit laatste zou dan een nieuwe functie van Android Wear zijn, behalve als Huawei hier zelf iets aan heeft veranderd. Dit laatste is niet eens zo gek, als we de klachten van Huawei over Android Wear even in herinnering roepen.

Het is nog niet te zeggen of deze nieuwe Huawei-smartwatch ook in Nederland zal worden verkocht, wellicht is het straks wel via de Duitse en Engelse Amazon-shops te krijgen. De preorderpagina is inmiddels weer offline gehaald.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 36: iPhone 6C, iPhone 6S, Nexusjes en de Honor 7

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Tijd voor een TeleWeek met lekker veel nieuwe smartphones, die dan wel officieel zijn aangekondigd dan wel bijna worden gepresenteerd. Van de iPhone 6S tot de iPhone 6C en van de Honor 7 tot de Nexus 6. Ga er maar goed voor zitten!

Save the date: 9 september!

TeleWeek 36: badge teleweek

Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu is het definitief: Apple presenteert op 9 september de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Over deze smartphone doen al aardig wat geruchten de ronde. Zo wordt de hoeveelheid werkgeheugen waarschijnlijk verdubbeld naar 2GB ram en maken de smartphones foto's in 12 megapixel.

Het scherm van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen als het goed is force touch. Deze technologie voelt hoe zwaar je op het scherm drukt, wat extra mogelijkheden met zich meebrengt. Wij zijn benieuwd hoe Apple deze technologie voor de eindgebruiker zal invullen. In de smartphones zit waarschijnlijk de nieuwste processor van Apple, de A9.

Het is ondertussen nog even wachten tot Apple de iPhone 6C uitbrengt. Deze goedkopere variant zal waarschijnlijk in november worden aangekondigd. Deze smartphone wordt een stukje kleiner dan de iPhone 6S en iPhone 6S Plus: de iPhone 6C krijgt als het goed is een scherm met een formaat van 4 inch.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Nieuwe foto’s verschenen van Huawei Nexus 6’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zijn foto’s verschenen van de Nexus-smartphone waar Huawei aan zou werken. Hierop zijn zowel de voor- als achterkant van de Huawei Nexus 6 zichtbaar, met onder andere ook de vingerafdruksensor.

Huawei Nexus 6

De foto’s zijn gepubliceerd door Twitteraar TiesenFu. Ook het Franstalige No Where Else schrijft over de telefoon en meldt dat de smartphone waarschijnlijk wordt aangekondigd in oktober.De telefoon die op de foto’s te zien is, zou een prototype zijn.

Zo te zien is de smartphone gemaakt van metaal. Wat aan de achterkant opvalt is de cameramodule, die in een zwarte strip bovenaan de smartphone is verwerkt. Naast de camerasensor is ook een flitser zichtbaar.

Over de Huawei Nexus 6 zou al het een en ander bekend zijn. Zo is de achterkant waarschijnlijk een beetje gebold en is de smartphone daardoor tussen de 6,6 en 8,5 millimeter dun. De smartphone meet verder 159,4 bij 78,3 millimeter.

Het scherm krijgt waarschijnlijk een formaat van 5,7 inch, al bestaat de kans ook dat het scherm een formaat krijgt van 5,5 inch. In de smartphone zou een Snapdragon 810- of een Snapdragon 820-processor komen te zitten met 3 of 4GB aan werkgeheugen. De smartphone maakt waarschijnlijk selfies in 5 megapixel. Verder heeft de telefoon niet micro usb, maar usb-c.

Naast Huawei zou ook LG werken aan een Nexus. Dit wordt waarschijnlijk de nieuwe Nexus 5, die iets betaalbaarder zou worden dan de Huawei Nexus 6. Daarnaast wordt deze smartphone iets kleiner en zijn de specificaties iets minder goed dan die van zijn grote broer.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Huawei Mate S krijgt Force Touch'

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Op de website van OppoMart is een nieuwe telefoon toegevoegd: de Huawei Mate S. In de lijst met specificaties staat aangegeven dat het toestel een Force Touch beeldscherm krijgt.

Huawei Mate S krijgt Force Touch naamloos
Oppo Mart screenshot

Force Touch is een systeem dat het verschil merkt tussen een zachte en een harde druk op het scherm. Door op één plek van het scherm te drukken, kun je met Force Touch dus twee verschillende acties uitvoeren. Apple was een van de marktleiders die als eerste Force Touch in haar producten ging gebruiken. Volgens geruchten zal de iPhone 6S een Force Touch-scherm krijgen. De iPhone 6S wordt waarschijnlijk gelanceerd op 9 september. Nu lijkt Apple niet de enige te zijn die een telefoon met een Force Touch-scherm wil lanceren.

Op de Oppo Mart website is een productpagina over de Huawei Mate S. Het toestel heeft volgens de beschrijving een Force Touch-display. Volgens de Oppo Mart krijgt de telefoon een octa-core Kirin 935 chipset en 3GB ram-geheugen. De telefoon krijgt ook een 20-megapixel achtercamera en een 8-megapixel voorcamera. De foto's die je maakt, kun je opslaan op het interne opslaggeheugen van 64GB. Om de telefoon van stroom te voorzien, heeft hij een 4.100mAh accu.

Fabrieksaf komt de telefoon met Android 5.1 en Emotion 3.1. Deze Huawei telefoon heeft een vingerafdrukscanner en een 5.1-inch Full HD-scherm. Waar de telefoon in de toekomst beschikbaar zal zijn, is nog niet duidelijk. Wel weten we dat de telefoon op Oppo Mart staat voor 599 Amerikaanse dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telewiki: Honor en Huawei

Door Sebastien Debaenst, | 0 reacties

Honor kondigde afgelopen week de Honor 7i aan en volgende week is de Honor 7 aan de beurt voor zijn Europese launch. Ook is er deze week heel wat nieuws over, moederbedrijf, Huawei aan het licht gekomen en vandaar dat het ons wel interessant leek om beide kort te bespreken in deze Telewiki.

Honor is het dochterbedrijf van Huawei en focust zich vooral op het maken van goede smartphones aan een betaalbare prijs. Deze week heeft Honor, weeral, een nieuwe smartphone op de (chinese) markt gebracht: de Honor 7i. Deze smartphone scheidt zich af van de meeste andere smartphones door zijn roteerbare camera en vingerafdruksensor op de zijkant van het apparaat. Ook heeft hij een octa-core processor, 3GB aan RAM en een 3000mAh batterij. En dit alles voor een omgerekende prijs van ongeveer 230€. Wanneer de 7i beschikbaar wordt op de Nederlandse markt is wel nog niet duidelijk. Maar, misschien komen we volgende week tijdens de Europese launch van de Honor 7 meer te weten.
Huawei is op zijn beurt dan weer in het nieuws gekomen met alsmaar meer geruchten dat zij de nieuwe Nexus smartphone gaan maken voor Google. Deze smartphone zou voorzien moeten zijn van een hele hoop hoge specificaties maar wel een kleiner scherm en een iets lagere prijs dan de Nexus 6. Ook gaan de geruchten de ronde dat tijdens IFA later dit jaar, de Huawei Mate 8 (of hoe hij ook genoemd gaat worden) aangekondigd wordt. Verwacht wordt dat deze smartphone, net zoals de Mate 7, een 6-inch scherm gaat hebben en voorzien wordt van hele goede specificaties. In deze Telewiki hebben we over dit en nog vele meer van beide bedrijven.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 34: Honor, Huawei en de brutale actie van Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung en Apple: het zullen nooit de beste vrienden worden. Zeker niet na de brutale campagne die Samsung sinds deze week is begonnen in de Verenigde Staten. Je leest het in deze TeleWeek, maar we beginnen met een nieuwe smartphone van Honor.

Smartphone met draaibare camera aangekondigd

TeleWeek 34

Nieuw is het niet, maar bijzonder blijft het wel. De Honor 7i werd vrijdag aangekondigd en heeft een camera die je kunt omdraaien. Hierdoor schiet je zowel aan de voor- als achterkant dus foto's in 13 megapixel. Verder heeft de telefoon best indrukwekkende specificaties. Het full HD-scherm is 5,2 inch groot en opmerkelijk genoeg gebruikt de Honor geen Kirin-chipset van Huawei. Momenteel is het nog onbekend of de telefoon naar Nederland komt.

Deze week was er sowieso veel nieuws over Huawei dan wel Honor. Zo kwam er wat informatie naar buiten over de Kirin 940- en Kirin 950-chipsets van Huawei, waren er foto's verschenen van een toekomstige Mate-smartphone van Huawei en opent de fabrikant waarschijnlijk zijn eigen Vmall-webshop in Europa waar je straks exclusief Honor-smartphones kunt krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Beeld uitgelekt van nieuwe Huawei-smartphone’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei kondigt binnenkort waarschijnlijk een nieuwe high end-smartphone aan. Van deze smartphone zijn nu meerdere foto’s uitgelekt, maar het is onbekend of het gaat om de Huawei Mate 8, Mate 7S of Mate S.

Huawei Mate

Daarnaast is het de vraag of Huawei inderdaad werkt aan drie verschillende nieuwe smartphones. Waarschijnlijk kondigt Huawei op de IFA-beurs in Berlijn begin september, waarbij All About Phones aanwezig is, in ieder geval een nieuwe high end-smartphone aan.

Waarschijnlijk is deze smartphone op het uitgelekte beeldmateriaal te zien. De naam van het toestel is alleen nog onbekend. Specificaties worden al wel genoemd, maar dit blijven natuurlijk geruchten.

De smartphone zou een scherm krijgen met een formaat van 6 inch, waarmee het een echte phablet is. Dit display zou een quad HD-resolutie krijgen van 2560x1440 pixels. De smartphone beschikt als het goed is over een Kirin 950-processor, maar dat is niet in lijn met eerdere geruchten over deze chipset die beweerden dat deze chipset pas vanaf volgend jaar wordt gebruikt.

De Kirin 950-processor van Huawei beschikt over acht kernen. Vier Cortex A72-kernen klokken 2,2GHz en ter ondersteuning zijn er nog vier Cortex A57-kernen waarvan de kloksnelheid nog niet bekend is. De hoeveelheid werkgeheugen is nog onbekend.

Waarschijnlijk maakt de nieuwe Huawei Mate foto’s in 20,7 megapixel en zit er aan de voorkant een selfiecamera die plaatjes schiet in 8 megapixel. De batterij heeft met 4500 mAh heel veel inhoud. Daarnaast staat de nieuwe interface van Huawei op de telefoon, Emotion UI 4.0.

De smartphone wordt als het goed is op 2 september aangekondigd in Berlijn, waarbij All About Phones ook aanwezig zal zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei P8 vs HTC One M8 review

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Huawei P8 en HTC One M8 zijn twee interessante smartphones in het lagere high-endsegment. De Huawei is een jaar nieuwer, maar ontloopt de HTC eigenlijk helemaal niet zoveel. In deze vergelijking leggen we de smartphones naast elkaar.

Huawei richt zijn pijlen altijd net wat onder de top van de markt en dat geldt ook voor het nieuwste topmodel van de fabrikant, de P8. Voor €450 heb je desalniettemin een interessant toestel aan de P8. De smartphone heeft een 5,2-inch full HD-scherm, een optisch gestabiliseerde 13-megapixelcamera en een rappe 64bit-octacoreprocessor geklokt op maximaal 2GHz. Het ontwerp van de telefoon is wederom erg netjes: de Huawei P8 heeft een dunne metalen unibody met relatief kleine schermranden. Kleine schermranden is iets dat bij de HTC One M8 een beetje mist, maar daarvoor in de plaats krijg je wel twee flinke speakers aan weerszijden van het scherm. De M8 zet dan ook stevig in op muziek. Daarnaast heeft deze top-HTC van vorig jaar een 5-inch full HD-scherm, een 2,3GHz-quadcoreprocessor en een 4-megapixelcamera. De software is flink door HTC aangepast: het is de nieuwste versie van de Sense-interface. Ook de HTC One M8 heeft een metalen unibody.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Update: ‘Honor gaat smartphones via eigen webwinkel verkopen’ (met screenshots)

Door Bouke van den Berg, | 8 reacties

Huawei ontwikkelt een eigen Europese webwinkel waar je binnenkort producten van de fabrikant en zijn dochtermerk, Honor, kunt kopen. De webwinkel is nu nog in ontwikkeling.

Huawei Honor Vmall

Nu staat er op de frontpage van de webwinkel nog een ‘coming soon, maar All About Phones-bezoeker Yoran Palm wist er wel in te komen via een code van de fabrikant, waaraan de screenshots onder dit artikel te danken zijn. Het is nog onbekend wanneer de webwinkel voor iedereen ‘live’ gaat en of Huawei en Honor exclusief via deze site hun producten gaan verkopen.

Dat ligt niet voor de hand, aangezien zeker de smartphones van Huawei bij veel verschillende verkopers verkrijgbaar zijn. Dochterfabrikant Honor is alleen online actief, dus het zou zomaar kunnen dat dit merk straks exclusief via Vmall verkocht wordt. De webwinkel van Huawei en Honor is op andere continenten, zoals Azië, al wel actief. Het is onbekend of de Europese variant identiek zal zijn aan die in Azië.

Honor is sinds eind vorig jaar als individueel merk in Europa actief. Sindsdien zijn er meerdere smartphones van het merk hier uitgebracht, zoals de Honor 6, Honor 3C, Honor 4X en Honor Holly. Het zou zomaar kunnen dat de Honor 7, het nieuwste paradepaardje van de fabrikant, binnenkort alleen via Vmall verkrijgbaar is.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Specificaties verschenen van nieuwe topprocessor Huawei’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de processors voor zijn toekomstige toptelefoons. Over deze Kirin 940- Kirin 950-chipsets is nu wat informatie naar buiten gekomen.

Kirin 950

Huawei is net als Samsung in staat om zijn eigen processors te ontwikkelen. De bedrijven zijn hierdoor niet afhankelijk van Qualcomm of MediaTek. Zo zit in de Huawei P8 de Kirin 930-processor en in de Huawei P8max zit de Kirin 935-chipset.

Toekomstige toptelefoons van de Chinese smartphonefabrikant krijgen deze processors niet. De Huawei Mate 7S, die binnenkort waarschijnlijk wordt aangekondigd, krijgt de Kirin 940 en de Huawei Mate 8, die als het goed is begin volgend jaar wordt gepresenteerd, krijgt de Kirin 950-chipset.

Via Weibo is er nu wat informatie verschenen over de nieuwe processors. Hieruit blijkt dat de Kirin 950 beter presteert dan de huidige topchipset van Samsung, de Exynos 7 Octa. Echter: Samsung werkt ook aan een nieuwe processor, de Mongoose, en die zou ook weer uitstekend presteren.

Eerst de Kirin 940. Deze chipset krijgt acht kernen. Vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A72-kernen. De A72-cores klokken 2,2GHz. De Kirin 950 krijgt dezelfde kernen, maar deze chipset klokt maximaal 2,4GHz. Huawei is in staat om de chipsets te bakken op 16 nanometer. Samsung kan zijn processors al op 14 nanometer bakken (hier geldt: des te lager de waarde, des te efficiënter en sneller een chipset in theorie is).

Of de informatie klopt, blijft natuurlijk de vraag. Waarschijnlijk wordt dit vraagstuk deels beantwoord op de IFA-beurs in Berlijn, waar Huawei waarschijnlijk een nieuwe toptelefoon presenteert. Daarin zit dan als het goed is de Kirin 940.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp