All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Eerste ervaring met de Huawei Ascend W1

Tip! Door , | 0 reacties

Fabrikant Huawei timmert stevig aan de weg wereldwijd en ook in Nederland heeft de Chinees grootse plannen. Naast een klein leger aan nieuwe Android-smartphones wist Huawei op de CES ook haar eerste Windows Phone 8-smartphone bekend te maken, de W1.

Huawei Ascend W1 hands-on

Huawei was op de CES in Las Vegas goed vertegenwoordigd. De fabrikant liet namelijk stevig van zich horen en was naast Sony, de fabrikant op smartphone gebied om goed bij te houden tijdens de beurs. Huawei wist dan ook niet minder dan drie smartphones wereldkundig te maken, te weten de Ascend Mate, Ascend D2 en de Ascend W1. Met namen de W1 is een interessant toestel, al is het maar alleen al om het feit dat het de eerste Windows Phone 8-smartphone van de Chinees is. Daarnaast moet de W1 de onderkant van de markt gaan bedienen, dit terwijl concurrenten Nokia, HTC en Samsung op dat prijspeil nog amper toestellen hebben zitten in portfolio.

De Huawei Ascend W1, zoals het toestel voluit heet, is iets meer dan een centimeter dik en heeft een 4-inch IPS LCD-scherm met een bescheiden resolutie van 480x800 pixels. Een dualcore Qualcomm Snapdragon S4-processor drijft het zaakje aan op een snelheid van 1,2 Ghz. Een Adreno 305 GPU ondersteunt de processor bij het grafische geweld. Een batterij van 1950 mAh zorgt voor de stroom en Huawei belooft een standbytijd van 470 uur.

Wat ook weer met deze W1 opvalt is dat fabrikanten die een Windows Phone-smartphone maken klaarblijkelijk over een heel nieuw kleurenpalet beschikken dan die ze tot hun beschikking hebben voor hun Android-smartphones. Zo ook met deze W1 dus die in het fel blauw uitgedost is of in het zwart en in het wit. Desondanks betekent dat niet dat het toestel er minder om ziet, integendeel zelf, de W1 is een erg vrolijk toestel net als de HTC 8S. De bouw van de W1 is goed te noemen voor zijn prijsklasse, maar blinkt niet uit. De afwerking is wel netjes en alle gaatjes zijn netjes in de klepjes gefreesd. Het gebruikte plastic voelt goed aan in de handen en daarnaast is het toestel lekker compact zodat je hem goed kunt beetpakken.

Qua snelheid is weinig aan te merken op het toestel. De telefoon voelt niet sneller of langzamer aan dan elk andere Windows Phone 8-smartphone. Het scherm zelf is van redelijke kwaliteit te noemen en ziet er goed uit. Touchinput weet de W1 ook goed waar te nemen, al is de kijkhoek niet al te best te noemen. De Ascend W1 lijkt het dan ook vooral van zijn prijs/kwaliteit-verhouding te moeten hebben en de verwachting is dat dat wel goed zal komen. De Asend W1 is een prima Windows Phone-smartphone die er ook nog eens leuk uit ziet.

Huawei Ascend W1 hands-on 
Huawei Ascend W1 hands-on 
Huawei Ascend W1 hands-on 
Huawei Ascend W1 hands-on 
Huawei Ascend W1 hands-on 
Huawei Ascend W1 hands-on 
Huawei Ascend W1 hands-on 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: HuaweiWindows PhoneAscendAscend W1

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Windows Phone blijft geen optie voor Huawei

  Huawei gaat geen telefoons meer maken die draaien op Windows Phone. Volgens de Chinese smartphonefabrikant kan niemand winst maken met telefoons die draaien op Microsofts besturingssysteem voor mobiel...

 2. Lees verder

  ‘Hoesje geeft vorm prijs van Huawei Ascend P8’

  Er zijn foto’s verschenen van wat mogelijk een casecover wordt voor het nieuwe vlaggenschip van Huawei, de Ascend P8. Dit is een voeding tot speculatie over de eigenschappen van de telefoon.

 3. Lees verder

  Huawei presenteert Ascend P8 op 15 april

  Huawei presenteert zijn nieuwe vlaggenschip op 15 april. Londen is de locatie waar de Chinese smartphonefabrikant de Ascend P8 onthult.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?