All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apple en iOS

OnePlus One: vijf redenen om te kopen

Door Sebastien Debaenst, | 0 reacties

De OnePlus One is zelfs na aankondiging van zijn opvolger, de OnePlus 2, nog altijd een heel interessante smartphone. Vandaar dat het ons interessant leek om je nu nog 5 reden te geven waarom je de OnePlus One nog altijd zou moeten kopen.

Wat alvast een van de voornaamste redenen is waarom je de OnePlus One zou moeten kopen is natuurlijk: zijn prijs en wat je ervoor krijgt. De OnePlus One is gewoon een heel goed toestel aan een nog betere prijs. Ook loopt hij na een jaar op de markt te zijn nog altijd heel vlot en zorgt zijn batterij ervoor dat je makkelijk een dag kan genieten van deze vlotte ervaring. Dit en nog meer komt aan bod in deze redenen video!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple Watch stimuleert gezonde levensstijl' toont onderzoek

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De Apple Watch is Apple's nieuwste wearable. Het horloge bevat een hartslagsensor en een fitnessapp, en kan via de GPS en wifi-verbinding van je telefoon accuraat bijhouden hoeveel je beweegt. Een nieuw rapport toont aan dat veel gebruikers van de Apple Watch gezondere levenskeuzes maken sinds de aankoop van het horloge.

Bij een onderzoek is het altijd erg belangrijk wie er onderzoekt en wie er onderzocht worden. Dit onderzoek is uitgevoerd door het onafhankelijke Apple Watch-onderzoeksbureau Wristly. Aan dit onderzoek hebben 1.000 kopers van de Apple Watch meegedaan.

Van de mensen in het onderzoekspanel is 75% het er ''erg mee eens'' of ''mee eens'' dat ze meer staan sinds de aankoop van hun Apple Watch. Van de duizend mensen, vindt 67% dat ze meer lopen sinds de aankoop van hun smartwatch. 59% vindt dat ze nu gezondere keuzes maken en 57% vertelt zelfs meer te sporten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Zijn smartphonefabrikanten massaal de weg kwijt?

Tip! Door Bart Vuijk, | 9 reacties

Met de lancering van een vlaggenschip laat je als smartphonefabrikant alles zien wat je in huis hebt. De race naar de beste specs breekt de producenten echter op. Want ze maken tegenwoordig brakke vlaggenschepen.

“Fabrikanten hebben een dure plicht om een soort Ferrari te maken”

Een 'flagship device' moet een echte superphone zijn, die de allerlaatste technologie aan boord heeft en bovendien aantrekkelijk is om te zien. Als je zo'n telefoon uit je zak haalt, moet hij jaloerse blikken trekken. Maar helaas, met de huidige generatie superphones is iets grondig mis. Bijna alle problemen, zelfs die in de door een Exynos-processor aangedreven Samsung Galaxy S6, kunnen worden teruggevoerd op één malfunctionerende processor: de Qualcomm Snapdragon 810.

In voorgaande jaren kon je een nieuwe superphone niet te voorschijn halen, of iemand wilde hem wel even vasthouden. Om even te voelen aan zo'n duur toestel, met de allernieuwste technologie. Fabrikanten hebben een dure plicht om een soort Ferrari te maken, waar iedereen wel in wil rijden. Een telefoon die bloedsnel is, met nieuwigheidjes als een vingerafdruk- of irisscanner, met een bijzonder design. En uiteraard de garantie dat software-updates nog vele jaren zonder gezeur binnenkomen op het toestel, zodat het bij de tijd blijft en zijn hoge prijs ook in de toekomst waard is.

De laatste vlaggenschepen van HTC, Sony, Samsung en Apple stellen echter teleur. Want op alle superphones van deze grote vier valt wel wat af te dingen. Ook LG heeft niet het maximale uit de kast getrokken. We lopen al hun vlaggenschepen af.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Meerkat laat gebruikers opnemen vanaf GoPro

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De videostream-app Meerkat heeft een update beschikbaar gesteld voor iOS-apparaten waardoor gebruikers een GoPro kunnen gebruiken voor het streamen van beelden.

Op VidCon en via Twitter heeft Meerkat het al bekendgemaakt: in de update van de iOS app is ondersteuning voor GoPro actiecamera's. Geen van de concurrenten van Meerkat heeft momenteel de mogelijkheid om een actiecamera te gebruiken voor het opnemen van een live stream.

Voorheen was het mogelijk om een video op te nemen met de voor- of de achtercamera van de telefoon. Nu er ondersteuning is voor een aantal GoPro actiecamera's, kunnen er makkelijker actievideo's opgenomen worden. Door de vele accessoires beschikbaar voor GoPro's kunnen de camera's gemakkelijk op de raarste plekken neergezet worden. Denk hierbij aan boten, auto's, duikers, helikopters enzovoorts. Dit resulteert dus waarschijnlijk in meer actievideo's en ander interessant cameragebruik.

Momenteel zijn er maar een aantal GoPro-camera's ondersteund; de GoPro Hero 3 White, Silver en Black Edition. In een latere update wil Meerkat ook ondersteuning toevoegen voor de GoPro Hero 4 lijn. GoPro actiecamera's worden gebruikt door mensen die zoeken naar een camera die tegen een stootje kan. Vloggers gebruiken de camera ook vaak omdat de camera klein en licht is, en een groothoeklens heeft.

Om gebruikers bekend te maken met de nieuwe mogelijkheid stuurde Meerkat vandaag deze Tweet:

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Recordwinst voor Apple in tweede kwartaal

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple draait beter dan ooit. De fabrikant boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een winst van 10,7 miljard dollar. Nog niet eerder maakte Apple in een tweede kwartaal zoveel winst.

Recordwinst voor Apple in tweede kwartaal Apple

Dit laat het Amerikaanse bedrijf weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De omzet bedroeg 49,6 miljard dollar. De winst van 10,7 miljard dollar ligt 39 procent hoger dan vorig jaar en de omzet steeg met 32,6 procent.

De belangrijkste reden voor dit recordkwartaal is China. Daar stegen de verkopen met 112 procent. Concreet betekent dit dat Apple in China 13,2 miljard dollar verdiende. Ondertussen draait de iPhone-verkoop onverminderd goed. Waar Apple vorig jaar 35,2 miljoen smartphones verkocht, zijn dat er nu 47,5 miljoen. Voor de duidelijk: het gaat hier om één kwartaal.

Helaas laat Apple nog niet weten hoeveel exemplaren van de Apple Watch er inmiddels zijn verkocht. Volgens CEO Tim Cook zijn er echter meer exemplaren van de Watch verkocht in zijn eerste negen weken dan de eerste iPhone en iPad in hun eerste negen weken.

Het eigen vermogen van Apple is ondertussen hoger dan ooit. Voor het eerst heeft Apple meer dan 200 miljard dollar op zijn bankrekening staan. Toch een fijne gedachte, mocht je ooit een missertje begaan. Waarschijnlijk blijft Apple onverminderd veel winst draaien.

Komend kwartaal presenteert de fabrikant als het goed is twee nieuwe smartphones. Het gaat hier om de iPhone 6S en iPhone 6S Plus, die later dit jaar in Nederland te koop zullen zijn. Deze smartphones lijken qua uiterlijk veel op de gewone iPhone 6-smartphones, maar beschikken over onder andere force touch en een dubbele hoeveelheid werkgeheugen: 2GB.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Mensen zijn tevreden met hun Apple Watch' toont onderzoek

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De huidige Apple Watch is een eerste generatie product. Het horloge werd door veel reviewers beoordeeld als een luxeproduct dat op sommige fronten verbetering kon gebruiken. De nieuwssite nu.nl zei: ''Apple Watch is de minst slechte smartwatch''. Een tevredenheidsonderzoek van Wristly toont aan dat de gemiddelde consument tevreden is met hun Apple Watch.

Whristly is een onafhankelijk onderzoeksbureau dat kijkt naar de Apple Watch. Het Apple Watch onderzoekspanel telde meer dan duizend mensen. Bij een onderzoek is het erg belangrijk wie in het panel zitten; 34% van de mensen wist veel van technologie, 4% van de ondervraagden werkte in de media of was een investeerder en 9% bestond uit app-ontwikkelaars. De overige 53% van de ondervraagden beschouwden zichzelf als een 'niet tech gebruiker'.

Van alle deelnemers was 97% tevreden over de Apple Watch. Aangezien de Apple Watch een eerste generatie product is, vergelijken we deze beoordeling met de beoordelingen van de eerste generatie iPhone en iPad. De eerste iPad uit 2010 werd door 91% van de mensen positief beoordeeld. De originele iPhone uit 2007 scoorde iets beter met een tevredenheidspercentage van 92%.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Facebook en Google steunen Samsung in patentzaak met Apple’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Meerdere techbedrijven spreken hun steun uit voor Samsung, in de patentzaak die loopt tussen Apple en de Zuid-Koreaanse fabrikant. Onder andere Facebook en Google vrezen dat een overwinning voor Apple grote gevolgen gaat hebben voor de tech-industrie.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Dit schrijft Inside Sources op basis van een brief die ondertekend is door bedrijven als Facebook, Google, HP, Ebay en Dell en naar de rechter is gestuurd. Andere bedrijven scharen zich ook achter Samsung, maar worden door de site niet bij naam genoemd.

De groep bedrijven waarschuwt de rechtbank voor de gevolgen van een uitspraak waarin Samsung veel geld moet betalen aan Apple voor het kopiëren van bepaalde ontwerpelementen voor een smartphone. “Wanneer de uitspraak blijft staan, zal deze beslissing voor absurde resultaten zorgen”, schrijven de bedrijven.

“De impact zou voor bedrijven desastreus zijn. Ze besteden miljarden dollars aan onderzoek naar en ontwikkeling van complexe technologieën en bijbehorende onderdelen”, aldus de bedrijven. Ze benadrukken verder dat een smartphone uit duizenden onderdelen bestaat. De bedrijven menen dat hierdoor een telefoon te complex is om op basis van één bepaald designelement, of de werking daarvan, aangeklaagd te worden voor patentschending of kopiëring.

Met andere woorden: de fabrikanten vrezen dat, wanneer Apple de zaak tegen Samsung definitief wint, de ene fabrikant de ander kan aanklagen voor patentschending wanneer één van de ontelbare onderdelen van een smartphone lijkt op die van de eigen smartphone. En vervolgens aanspraak maakt op de volledige winst die de concurrerende smartphone opleverde.

De zaak tussen Apple en Samsung begon in 2012, toen Apple Samsung aanklaagde omdat de eerste Galaxy S-smartphones teveel op toenmalige iPhones zouden lijken. Eerder oordeelde de rechter al dat Samsung de winst van betaalde Galaxy-smartphones moest overmaken naar Apple om de geleden schade – of mislopen van winst – van Apple te vergoeden.

Fabrikanten zijn nu dus huiverig dat dit oordeel van de rechtbank als leidraad dient voor toekomstige patentzaken, waarin fabrikanten sneller concurrenten aanklagen om extra geld te zien. Apple laat ondertussen weten dat de brief niet veel waarde heeft, aangezien Google partijdig is gezien de connectie met Samsung.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 websites om je telefoon in te ruilen voor geld

Door Bouke van den Berg,

Het is erg simpel om je telefoon bij een website in te ruilen voor geld. Wat zijn de top 5 websites om je telefoon in te ruilen voor geld? We vertellen het hier.

Hoe kijken we welke site het voordeligst is?

In dit artikel kijken we welke websites de beste prijs betalen voor je smartphone. De beste prijs wordt berekend door het bedrag voor een Apple iPhone 4S 8GB en het bedrag voor een Samsung Galaxy Note 4 bij elkaar op te tellen. We hebben deze toestellen gekozen aangezien websites prijsverschillen hebben tussen nieuwe en oude telefoons. Bij beide telefoons wordt uitgegaan van een zo goed als nieuwe staat.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 beste vertaal apps voor Android en iOS

Door Rutger Verstegen,

Ben je scholier of zit je in het buitenland? Dan komt een vertaal-app vast van pas. In dit artikel bespreken we de vijf beste vertaal apps voor Android en iOS.

Google Translate (Android en iOS)

Google Translate is de populairste vertaalmachine. De vertaalmachine heeft meer dan 90 talen in haar database en is zelfs in staat om teksten van foto’s te vertalen. Deze functie werkt alleen met een select aantal talen. Ook heb je de functie om te praten met andere mensen door de app. Hierbij worden de zinnen van jou en je gesprekspartner naar elkaars taal vertaald. Wanneer je de spelling van een woord niet weet, bestaat de mogelijkheid om het woord in te spreken. De app is duidelijk en oogt erg opgeruimd. Een exclusieve functie voor Android is een offline modus: een geselecteerd aantal talen wordt dan offline opgeslagen. Naast de app, is Google Translate ook beschikbaar op de computer.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple plaatst patent onzichtbare zonnecellen

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Een goede accuduur is erg belangrijk bij een smartphone. Terwijl fabrikanten hun telefoons dunner en sneller maken, wordt de accuduur vaak vergeten. Apple heeft een patent geplaatst op onzichtbare zonnecellen waardoor de iPhone langer mee moet gaan op een acculading.

Apple plaatst patent onzichtbare zonnecellen 6a0120a5580826970c01b8d138d8c7970c pi 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp