All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'Apple voegt meer functies toe aan smartcover iPad'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft een nieuw patent geregistreerd waarop is te zien hoe de smartcover van de iPad meer functies krijgt. Als je de cover één sectie terugslaat, komen er bedieningsknoppen te voorschijn die de meestgebruikte functies van de tablet weergeven.

'Apple voegt meer functies toe aan smartcover iPad' apple ipad smart cover patent

Zoals bekend is de smartcover van de iPad opgebouwd uit vier secties. Zo kun je hem opvouwen tot een soort driehoekige koker, waar de iPad tegenaan kan liggen of staan. De smartcover doet de iPad uit als hij dicht wordt geslagen, en zet hem weer aan als de tablet merkt dat de cover voor het scherm verdwijnt.

Dit lijkt vooral handig voor de grotere 12-inch iPad, waar Apple aan zou werken. Het nieuwe patent beschrijft hoe de cover nieuwe functies laat zien als hij maar één sectie wordt teruggeslagen. Dan komen er op het scherm knoppen te voorschijn voor bijvoorbeeld e-mail, agenda en muziek. Wellicht zijn die knoppen programmeerbaar, zodat de gebruiker er zelf zijn meestgebruikte apps op kan zetten. Door een druk op zo'n knop hoeft de iPad dan alleen maar de laatste e-mail te laten zien, of muziek te laten horen of de volgende agenda-afspraak in beeld te brengen.

Iets dergelijks zien we al bij smartcovers voor verscheidene smartphones, zoals de Galaxy Note-serie en de LG G-serie. Die hebben ruitjes waarin enkele veelgebruikte apps hun informatie weergeven als de cover is gesloten.

Het patent van Apple beschrijft ook diverse gebaren die de gebruiker kan maken om de apps die zo te voorschijn komen, te bedienen en de menu's die de iPad laat zien als de cover slechts deels is geopend.

Of de iPad ook anders reageert als er twee of drie secties van de cover zijn opengeslagen, vermeldt het patent niet expliciet, maar het zou misschien wel kunnen dat bijvoorbeeld een video alleen op het zichtbare gedeelte van het scherm wordt weergegeven.

Het patent zal waarschijnlijk ook wat nieuwe hardware met zich meebrengen, zoals meerdere magnetische sensors, een lichtsensor en misschien wordt ook de frontcamera op de iPad benut om te 'zien' wat de gebruiker wil.

Lees verder of laat een reactie achter

'Pebble smartwatch ideaal voor noodhulpdiensten'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Pebble smartwatch gaat helpen om levens te redden. Pebble heeft een contract gesloten met CommandWear System, dat apparatuur levert aan noodhulpdiensten zoals brandweer, ambulancediensten en politie. De Pebble is een ideaal werktuig voor het werk van de hulpdiensten, aldus CommandWear.

Pebble smartwatch steel silver front 400 557b315e2898d32cee532579c556d784

CEO Michael Morrow van CommandWear heeft diverse smartwatches en andere wearables bekeken. Hij kwam uit bij de Pebble, hoewel deze smartwatch vergeleken met de Samsung Gear-serie, de Android Wear-horloges en de Apple Watch minder mogelijkheden biedt. Maar dat is bedrog, en zeker voor de hulpdiensten is de Pebble ideaal, vindt Morrow.

Een brandweerman of een ambulancebroeder heeft meer aan een Pebble dan aan een smartwatch met touch-kleurenscherm, een camera en een hartslagsensor. De simpelheid van het zwartwit-apparaatje, dat maar acht kleine apps kan laden, is juist de kracht. Morrow legt uit dat als er een noodoproep komt, een hulpverlener met de Pebble alleen maar naar zijn pols hoeft te kijken. Een smartphone opdiepen om er achter te komen wat er aan de hand is, is niet meer nodig. Op zich bieden alle smartwatches deze functie, dus dat is niet zo bijzonder. Maar wel belangrijk, want zo houden ze letterlijk hun handen vrij voor hun reddingswerk.

Wel bijzonder is dat de Pebble altijd aan is, dankzij zijn e-paper display. Ook is het scherm niet aanraakgevoelig, zoals bij de meeste andere smartwatches. Dat betekent dat hij alleen met knopjes bediend kan worden, en dat komt goed uit voor mensen die nogal eens handschoenen aan hebben. Vervolgens geeft de Pebble notificaties door aan de drager door middel van een trilling. Dat komt goed uit in lawaaiige omstandigheden. Denk aan een concert, een festival of een flinke brand waarbij de hulpdiensten zelf ook nogal wat lawaai maken. Radiocommunicatie is dan vrijwel onmogelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Vier op de tien iPhonebezitters hebben last van te vol geheugen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Meer dan vier op de tien mensen met een iPhone hebben dagelijks, wekelijks of maandelijks last van een te vol geheugen, waardoor ze de telefoon moeten leegmaken voor ze er weer een nieuwe app op kunnen zetten of meer foto's kunnen maken.

Dat komt natuurlijk vooral voor bij de mensen die een 16GB-model hebben gekocht omdat die nu eenmaal het minst duur zijn. Die 16GB blijkt echter snel vol te raken. De iPhone biedt daarbij niet de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden met een externe micro sd-kaart, zoals veel Androidtelefoons. Dus je moet het doen met die 16GB, of van tevoren dieper in de buidel tasten om een iPhone met een groter geheugen te kopen.

Een recent onderzoek onder iPhonebezitters laat zien dat nogal wat mensen last hebben van een te vol geheugen. Zeker 42 procent heeft daar in ieder geval eenmaal per maand last van. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek onder duizend iPhonebezitters in Amerika en Groot-Brittannië.

Van al die mensen bezit meer dan driekwart een iPhone met 16GB geheugen. Foto's en apps laten de boel snel vollopen. Ook wordt er nog wat afgesnoept door Apple zelf. Dus die 16GB is in de praktijk vaak wat minder. Onlangs heeft een aantal iPhonebezitters hierover een rechtszaak aangespannen.

Lees verder of laat een reactie achter

Chinese overheid gaat beveiliging iPhone voortaan vooraf checken

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese overheid mag voortaan iPhones en iPads vooraf controleren om de veiligheid van apparaten te garanderen. Apple is hiermee akkoord gegaan.

De Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus slaan aan in Zuid-Korea ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 4

Dit zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Internet en Informatie tegenover the Beijing News. In 2014 werd de komst van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in China uitgesteld omdat de Chinese overheid bang was dat de Verenigde Staten hierdoor gevoelige informatie over Chinezen in handen zouden krijgen.

Sindsdien is achter de schermen de diplomatie begonnen. Eind 2014 zijn er bijvoorbeeld gesprekken geweest tussen China en Apple, waarbij ook CEO Tim Cook aanwezig was. “Een tijdje geleden deden er geruchten de ronde dat we achteringangen hebben en data leveren aan derde partijen. Dat deden we niet en zullen we ook nooit doen”, aldus Cook.

Lees verder of laat een reactie achter

Meer informatie bekend over batterijduur Apple Watch

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is meer concrete informatie naar buiten gekomen over de batterijduur van de Apple Watch. Opvallend is dat bepaalde waarden nog niet vaststaan, wat zou kunnen betekenen dat Apple nog druk bezig is de batterijduur van zijn eerste smartwatch te verbeteren.

Apple brengt 108 horloges uit: alles over de Apple Watch watch1

De informatie werd gepubliceerd door 9 to 5 Mac. Apple mikt op een gebruiksduur van 19 uur voordat de Apple Watch moet worden opgeladen. Dit gaat om 19 uur waarin de smartwatch gemiddeld wordt gebruikt. De horloge zou al na vier uur leeg zijn als er die periode apps worden gebruikt, maar het zou ook zomaar kunnen dat de Apple Watch dan na 2,5 uur aan de lader moet.

Waarschijnlijk gaat de Apple Watch in standby twee tot drie dagen mee. In de slaapstand moet de horloge het vier dagen uithouden, maar tijdens het sporten gaat de fitness tracking-software bijvoorbeeld maar maximaal vier uur mee.

De matige batterijduur zou vooral te wijten zijn aan de krachtige hardware in de Apple Watch. Zo heeft de S1-processor dezelfde rekenkracht als de A5-chipset, die onder andere in de iPhone 4S zit. Apple zou de Apple Watch op dit moment intensief testen. Momenteel zouden er al 3000 exemplaren in omloop zijn.

Het is nog onbekend wanneer de Apple Watch precies beschikbaar wordt, maar waarschijnlijk zal dat in de eerste helft van dit jaar zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry wil Apple verplichten tot maken van apps voor BlackBerry 10

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BlackBerry-CEO John Chen wil dat Apple verplicht is om ook een iMessage-app te maken voor andere smartphonebesturingssysteem. Dit schrijft hij in een open brief aan de Amerikaanse Senaat.

lackBerry Classic BlackBerry Passport CEO John Chen

Netneutraliteit moet garanderen dat providers aan iedereen die hetzelfde soort abonnement heeft dezelfde internetsnelheid levert. Providers mogen dan iemands internetsnelheid niet afknijpen als die meer data dan gemiddeld gebruikt.

BlackBerry-CEO John Chen wil dat de netneutraliteit verdergaat dan dat. Hij wil dat er ook niet gediscrimineerd wordt op het gebied van apps. “Zo heeft BlackBerry wel een BBM-app voor de iPhone, maar kunnen BlackBerry- en Android-gebruikers de iMessage-app van Apple niet gebruiken”, stelt Chen in de brief.

“Ook Netflix, dat een voorvechter is van netneutraliteit, discrimineert BlackBerry-gebruikers omdat het weigert hun streamingdienst voor BlackBerry-gebruikers beschikbaar te stellen”, aldus Chen, die dus wil dat dit soort apps ook voor BlackBerry worden ontwikkeld.

“Netneutraliteit moet worden toegepast op applicaties en content. Alleen zo krijgen we echt een gratis, open internet dat niet discrimineert”, meent Chen. “Alle gebruikers van draadloos internet moeten toegang hebben tot de apps en content die ze willen gebruiken.”

“Het moet de providers van apps en content worden verboden om klanten te discrimineren op basis van het besturingssysteem dat een consument gebruikt”, besluit Chen.

Lees verder of laat een reactie achter

Snowden: 'Spionagesoftware ingebouwd in iPhones'

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Klokkenluider Edward Snowden meldt dat op de iPhone standaard spionagesoftware staat geïnstalleerd, die gegevens over de eigenaar kan prijsgeven. Op afstand kan de spionagesoftware worden geactiveerd zonder dat de eigenaar het door heeft.

Apple iPhone 6 hoofdfoto

Dat is verteld door de Russische advocaat van Snowden. Hij zei dat tegen een Russisch persbureau. "Edward gebruikt nooit een iPhone, hij heeft een simpele telefoon. De iPhone heeft speciale software die zichzelf kan activeren zonder dat de eigenaar ook maar een knop hoeft in te drukken. Die software verzamelt informatie over de eigenaar. Dat is waarom hij op veiligheidsgronden weigert om de iPhone te gebruiken."

Er is onmiddellijk veel twijfel ontstaan over deze opmerking. Allereerst komt hij van de advocaat van Snowden, niet van de klokkenluider zelf. Ook is gebleken dat veel van de onthullingen van Snowden kloppen, maar niet allemaal. En verder bewijs ontbreekt vooralsnog voor de bewering dat de iPhone van deze software is voorzien.

Het is bekend dat de iPhone in staat is om de locatie van zichzelf door te geven op afstand, denk maar aan 'Find my iPhone'. Ook bestaat een optie waarmee een kaartje gemaakt wordt van de plek waar de iPhone het laatst is gezien. En de iPhone doet nog veel meer met je locatie. Ga maar eens naar instellingen>privacy>locatieservices en scroll naar beneden, naar systeem. Onderaan (eerst volgt een hele rij apps die je gps-positie gebruiken) vind je een aantal instellingen die aangeven wat de iPhone doet met de informatie van de plek waar je bent. Er is een tabblad 'veelbezochte locaties' en daar zul je de plekken zien waarvan de iPhone keurig heeft geregistreerd waar je bent. Al die opties vallen overigens wel uit te zetten, maar ze staan standaard aan.

Of Apple die informatie voorbehoudt aan de gebruiker, of dat die wordt doorgegeven via de spionagesoftware waarvan de Russische advocaat beweert dat die er is, wordt niet duidelijk. Want het bestaan van de spionagesoftware in iOS is nog niet aangetoond. Als die blijkt te bestaan, heeft Apple waarschijnlijk aan zijn klanten heel wat uit te leggen.

Lees verder of laat een reactie achter

Tele2 komt met app voor tv kijken op smartphones en tablets

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Provider Tele2 heeft een app voor iOS vrijgegeven waarmee tv gekeken kan worden binnen het huis. De app moet wel in verbinding staan met een Tele2-netwerk thuis.

Tele2 laat via een persbericht weten dat het nu ook mogelijk is om op je iPhone of iPad live tv te kijken via het wifi-netwerk van Tele2 dat klanten al thuis hebben. De app is alleen nog beschikbaar voor iOS, maar binnenkort moet ook een Android-versie uit gaan komen. Via de app kan men overal in en om het huis live tv kijken van 14 zenders uit Nederland. Volgens Tele2 gaat het hier om de meest bekeken zenders die Nederlanders kijken.

De app werkt zowel voor de iPad als iPhone. Klanten moeten wel in verbinding staan met het Wifi-netwerk van Tele2. Onduidelijk is nog of Tele2 het ook mogelijk gaat maken om later onderweg live tv te kijken via haar dienst. De app heeft ook een optie om de tv-gids in te zien van de aangeboden zenders. Tele2-klanten kunnen gratis gebruik maken van de app.

Lees verder of laat een reactie achter

WhatsApp krijgt misschien toch advertenties

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

In WhatsApp worden op termijn misschien toch advertenties getoond. Dit laat een Facebook-topman weten. Toen WhatsApp werd overgenomen door Facebook werd er nog gezworen dat er niets aan de berichten-app zou veranderen.

WhatsApp zette telecomwereld op zijn kop images

Nu wordt de mogelijkheid toch onderzocht. In een gesprek met the Wall Street Journal zet David Marcus, Facebooks vicepresident van de berichten-afdeling, de plannen uiteen voor Facebook Messenger. Deze plannen gaat WhatsApp waarschijnlijk deels overnemen.

“In Azië zijn er berichten-apps die content verkopen, terwijl er in China apps zijn die een compleet eigen ecosysteem hebben met commerciële activiteiten in een app”, vertelt Marcus. “Wij willen Facebook Messenger niet volstoppen met advertenties, want we willen niet dat je het gevoel krijgt dat je wordt overspoeld met advertenties en andere dingen. Zo gaan we het niet benaderen.”

Facebook Messenger is dus als eerste aan de beurt om uitgerust te worden met advertenties. WhatsApp gaat volgens Marcus waarschijnlijk later bepaalde aspecten hiervan implementeren in zijn app. Een samensmelting van Facebook Messenger en WhatsApp wordt uitgesloten.

Daarvoor zijn de apps te verschillend. WhatsApp is gericht op het sturen van tekstberichten en werkt op elk platform, terwijl Facebook Messenger gericht is op Android en iOS en omdat hiermee meer media wordt gedeeld met anderen.

Facebook wil de Messenger-app ook geschikter gemaakt voor zakelijk gebruikt. Zo moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om via de app vluchten om te boeken, iets dat nu bijvoorbeeld wel al via Twitter kan. Volgens Marcus heeft Facebook geen haast met het maken van winst via WhatsApp en Facebook Messenger.

“We gaan verschillende dingen uitproberen en hopelijk vinden we iets dat een probleem echt oplost voor zowel gebruikers als zakelijke partijen. Het is ons doel om via beide apps een miljard gebruikers te krijgen”, aldus Marcus.

WhatsApp zit wereldwijd nu op 700 miljoen actieve gebruikers, Messenger zit op een half miljard. Ondertussen heeft Facebook ook Instagram in zijn bezit. Via deze app kun je inmiddels ook privéberichten versturen.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Grote iPad Pro krijgt stylus-pen voor verbeterde gebruikerervaring’

Door Linda van Aalten, | 0 reacties

De iPad Pro zou een pen met zich meekrijgen om het gebruikersgemak te vergroten. Het is niet zo vreemd als Apple een stylus-pen met de iPad Pro zou meeleveren, aangezien deze tablet een schermformaat zou krijgen van 12,9 inch.

‘Grote iPad Pro krijgt stylus-pen voor verbeterde gebruikerervaring’ pro1

Dit zegt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities volgens Apple Insider. Hij baseert dit op meerdere patenten die Apple onlangs heeft aangevraagd. “Omdat het accurater werkt dan vingers van een persoon, is een stylus-pen vaak gemakkelijker in het gebruik dan de combinatie van een toetsenbord met een muis.”

“Wij geloven daarom dat Apple met een stylus-pen komt om het gebruikersgemak van de 12,9 inch grote iPad te verbeteren”, aldus Kuo. De Zuid-Koreaan denkt dat de stylus-pen een accessoire is die los van de iPad Pro verkocht gaat worden.

Verder zou de eerste iPad Pro niet gelijk al worden uitgerust met dingen zoals een gyroscoop of een versnellingsmeter. Dit soort dingen stopt Apple pas in latere versies van de iPad Pro. Ook zou de Amerikaanse fabrikant werken aan een 3D-schrijftechnologie om het schrijven op de iPad simpeler te maken. Het zou dan in principe mogelijk zijn om boven, maar niet op, het scherm te schrijven.

“We denken niet dat Apple’s stylus-pen dit in 2015 al ondersteunt. Dit is een fantastische functie, maar we denken dat de benodigde software en hardware nog niet uitontwikkeld is”, aldus Kuo.

Het is nog onbekend wanneer Apple de iPad Pro aankondigt. Dat het dit jaar wordt, lijkt zo goed als zeker te zijn. Met deze grotere iPad mikt Apple vooral op de zakelijke markt.

Lees verder of laat een reactie achter