All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apple en iOS

'Nieuwe kleur iPhone 6S: roze-goud'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De iPhone 6S en 6S Plus komen straks volgens diverse geruchten in vier kleuren op de markt. Zwart, goud en zilver kenden we al, maar roze-goud nog niet.

'Nieuwe kleur iPhone 6S: roze-goud' iphone 6s rose gold

Hierover doen al een tijdje verschillende geruchten de ronde. Eerst ging het verhaal rond dat Apple een roze telefoon zou uitbrengen, maar dat wordt onwaarschijnlijk geacht. Roze-goud lijkt een betere gok.

De nieuwe roze-goude kleur is eigenlijk een soort koperkleurvariant, maar roze-goud klinkt beter. De kleur komt overeen met die van een variant van de Apple Watch, hoewel de nieuwe iPhone in tegenstelling tot de smartwatch van Apple niet van echt goud wordt gemaakt, maar van aluminium.

Een ander gerucht dat steeds steviger voet aan de grond krijgt, is dat de nieuwe iPhones nog altijd niet zijn voorzien van een saffierglazen scherm. De iPhoen 6S en 6S Plus zijn in plaats daarvan voorzien van een scherm dat Apple omschrijft als 'Ion-X glas'.

Force Touch in dat scherm is een nieuwe functie, waar al veel over is gepubliceerd in de afgelopen maanden, maar deze functie - waarbij een harde klop op het scherm een andere reactie geeft dan een zacht tikje - zou Apple anders gaan noemen. Verder is ook al eerder uitgelekt dat de nieuwe iPhones een 12-megapixelcamera krijgen die video in 4K kan opnemen. Een snellere Apple A9-processor lijkt het kloppend hart te worden van de nieuwe iPhones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe smartwatch Huawei onthult: Android Wear werkt straks ook met iPhone

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bij Amazon.com is kort een preorderpagina online gegaan met een nieuwe Android Wear-smartwatch van Huawei erop. Het meest opmerkelijke van dit horloge is echter dat dit Androidhorloge kan samenwerken met de iPhone.

Nieuwe smartwatch Huawei onthult: Android Wear werkt straks ook met iPhone phpemmhhq

De Huawei Watch, waarvan op Amazon.com een gouden exemplaar staat afgebeeld, is een Android Wear-horloge met een rond, 1,4-inch groot amoled-schermpje. Daarop zit krasvrij saffierglas, en de wearable is voorzien van een hartslagmonitor en sensors die de resultaten van rennen en lopen in beeld brengen. De prijs start bij 349 dollar voor een roestvrijstalen exemplaar met een lederen bandje, en loopt op tot 799 dollar voor een met bladgoud bekleed horloge.

De smartwatch zal bij Amazon op 2 september worden verkocht en bij het polssieraad wordt vermeld dat het zowel met Androidtelefoons als met een iPhone lopend op iOS 8.2 of nieuwer kan samenwerken. Dit laatste zou dan een nieuwe functie van Android Wear zijn, behalve als Huawei hier zelf iets aan heeft veranderd. Dit laatste is niet eens zo gek, als we de klachten van Huawei over Android Wear even in herinnering roepen.

Het is nog niet te zeggen of deze nieuwe Huawei-smartwatch ook in Nederland zal worden verkocht, wellicht is het straks wel via de Duitse en Engelse Amazon-shops te krijgen. De preorderpagina is inmiddels weer offline gehaald.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Gebruikersreview: Apple iPhone 6 Plus na 9 maanden

Door Dominick Viëtor, | 1 reactie

Krap een jaar geleden reviewden wij de Apple iPhone 6 Plus. Inmiddels is hij al een tijd op de markt, maar nog steeds erg populair. Tijd om een keer terug te kijken.

Dat doen we dit keer met Fabian, die de iPhone 6 Plus sinds januari dit jaar in bezit heeft. In deze video vertelt hij wat hij van het toestel vind en of hij de afgelopen tijd problemen heeft ondervonden met zijn iPhone 6 Plus. Daarnaast vragen we hem of hij de smartphone nog steeds de moeite waard zou vinden om nu te kopen voor de huidige prijs.

De Apple iPhone 6 Plus is de eerste phablet van Apple. De smartphone is met zijn 5,5-inch display een stuk groter dan wat Apple tot nu toe gemaakt heeft. Verder is het bijna een exacte kopie van de iPhone 6, wat betekent dat hij onder andere een 1,4GHz-dualcoreprocessor, 1GB werkgeheugen en een 8-megapixelcamera heeft. Die camera is wel verbeterd ten opzichte van de iPhone 6; hij is namelijk uitgerust met optische beeldstabilisatie.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Apple heeft vandaag uitnodigingen verzonden voor een evenement op 9 september. Op dit evenement gaat Apple hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhones aankondigen.

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september screen shot 2015 08 27 at 121917 pm0 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 beste calorieteller apps

Door Rutger Verstegen,

Om bij te houden of je goed eet, is het belangrijk om je calorieën te tellen. In deze tekst vertellen we de top 5 beste calorieteller apps.

MyFitnessPal (Android, iOS en Windows Phone)

MyFitnessPal let op hoeveel je beweegt en eet. De app is gemakkelijk te verbinden met een hardloop-app of een stappenteller. Hierdoor worden je rondjes hardlopen ook meegerekend bij je calorieberekening. Data invoeren kan zowel via de computer als via je smartphone. Je kunt kiezen hoeveel je wilt afvallen en over welk tijdsbestek. MyFitnessPal berekent vervolgens zelf hoeveel calorieën je op één dag mag eten. In een grafiek zie je de voortgang die je maakt. Net als veel andere calorieteller apps, heb je de mogelijkheid om vrienden via de app berichtjes te sturen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘iPhone 6S en 6S Plus krijgen 12-megapixelcamera’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple presenteert volgende maand als het goed is de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Over deze smartphone zijn al wat geruchten verschenen en nieuwe informatie wijst er opnieuw op dat de smartphones voorzien worden van een 12-megapixelcamera aan de achterkant.

Achterkant iPhone 6S Plus uitgelekt gsmarena 001

Dit meldt een bron bij een leverancier van Apple tegenover Business Insider. De lens van de twee nieuwe iPhones zou bestaan uit vijf elementen. De sensor maakt foto’s in 12 megapixel, aldus de bron. De massaproductie zou al op volle toeren zijn en bovendien volgens planning verlopen.

Dezelfde bron meent daarna dat Apple voor de iPhone 7 bezig is met een lens die bestaat uit zes elementen. In theorie geldt dat een camera met meer elementen gedetailleerdere foto’s maakt.

Cameralenzen in smartphones hebben wel vaker al zes elementen. Nieuw is het dus niet wat Apple voor de iPhone 7 wilt proberen. De OnePlus 2 heeft bijvoorbeeld ook een camera met zes elementen, terwijl de Samsung Galaxy S5 van vorig jaar dit ook al had. Cameralenzen met zes elementen laten meer licht binnen, waardoor foto’s in principe duidelijker en scherper zijn.

De iPhone 6S en de iPhone 6S Plus worden waarschijnlijk iets dikker dan hun voorgangers. Dit heeft te maken met het force touch-scherm dat waarschijnlijk in de telefoons worden geplaatst. Met deze techniek weet het aanraakscherm van je smartphone hoe hard je het scherm aanraakt, wat extra opties voor de gebruiker met zich meebrengt.

De nieuwe iPhones zouden daarnaast een verdubbeling van het werkgeheugen krijgen, van 1 naar 2GB. Daarnaast krijgen ze de nieuwe A9-processor van Apple.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Alle leen-Samsungs voor iPhonebezitters al uitgeleend

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Afgelopen week maakte Samsung een opmerkelijke actie bekend in Amerika: bezitters van een iPhone mochten voor een dollar een maand lang een Samsungtoestel uitproberen. Het loopt storm op de actie, Samsung is al door alle leen-telefoons heen.

Galaxy S6 Edge+ persfoto

De 'brutale' actie van Samsung komt net voor de lancering van de nieuwe iPhone 6S door Apple, en Samsung probeert op deze wijze de bezitters van een iPhone nog net even te bekeren tot een Samsung Galaxy S6 of een S6 Edge, een Edge Plus of een Note 5.

De leentelefoons worden geleverd met een compleet gratis telefoon- en data-abonnement; er zit een door Samsung reeds geactiveerde simkaart in. De leentelefoons moeten na dertig dagen weer worden ingeleverd. De iPhonebezitters krijgen er een handleiding bij waarin staat hoe ze de Androidtelefoons moeten gebruiken.

Wie het leentoestel laat vallen, is honderd dollar kwijt. Is het toestel totaal niet meer te gebruiken, dan moet de volle mep betaald worden: 700 tot 825 dollar. Een paar krasjes vindt Samsung niet erg. De actie is alleen bestemd voor bezitters van een Apple iPhone. Mensen met een telefoon van een ander merk hebben het nakijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple vervangt gratis brakke camera in bepaalde iPhone 6 Plus-toestellen

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Apple heeft na klachten van gebruikers erkend dat een aantal iPhones 6 Plus met een slechte camera uit de fabriek zijn gekomen. De toestellen schieten bar vage plaatjes. Wie zo'n toestel heeft gekocht, mag de camera gratis door Apple laten vervangen.

Apple iPhone 6 Plus review back top

Op zijn website meldt Apple dat een klein percentage van de iPhone 6 Plus-telefoons niet goed is afgeleverd, waardoor de camera 'blurry' foto's aflevert. De toestellen vallen allemaal in één serienummerreeks, en werden voornamelijk verkocht tussen september 2014 en januari 2015.

Wie zo'n toestel heeft die alleen maar vage foto's kan maken, kan hem kosteloos door Apple laten repareren. Apple stelt hierbij dat de telefoon alleen wordt gerepareerd in het land waar de iPhone 6 Plus is gekocht, maar voor Europese klanten geldt dat het toestel in heel Europa voor reparatie bij een Apple Store kan worden ingeleverd. Ook door Apple gecertificeerde reparatiebedrijven nemen de klus voor hun rekening. Op de website van Apple staan links naar bedrijven in Nederland.

Apple vermeldt er nog één waarschuwing bij. Mocht de iPhone 6 Plus een gebroken scherm hebben, dan moet dat eerst worden vervangen voordat de camera kan worden gerepareerd. In dat geval kost de reparatie wel geld, voor de vervanging van het scherm.

Apple voert deze reparaties uit tot drie jaar na de aankoop.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 34: Honor, Huawei en de brutale actie van Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung en Apple: het zullen nooit de beste vrienden worden. Zeker niet na de brutale campagne die Samsung sinds deze week is begonnen in de Verenigde Staten. Je leest het in deze TeleWeek, maar we beginnen met een nieuwe smartphone van Honor.

Smartphone met draaibare camera aangekondigd

TeleWeek 34

Nieuw is het niet, maar bijzonder blijft het wel. De Honor 7i werd vrijdag aangekondigd en heeft een camera die je kunt omdraaien. Hierdoor schiet je zowel aan de voor- als achterkant dus foto's in 13 megapixel. Verder heeft de telefoon best indrukwekkende specificaties. Het full HD-scherm is 5,2 inch groot en opmerkelijk genoeg gebruikt de Honor geen Kirin-chipset van Huawei. Momenteel is het nog onbekend of de telefoon naar Nederland komt.

Deze week was er sowieso veel nieuws over Huawei dan wel Honor. Zo kwam er wat informatie naar buiten over de Kirin 940- en Kirin 950-chipsets van Huawei, waren er foto's verschenen van een toekomstige Mate-smartphone van Huawei en opent de fabrikant waarschijnlijk zijn eigen Vmall-webshop in Europa waar je straks exclusief Honor-smartphones kunt krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung doet ultieme poging om Amerikaanse iPhone-bezitters te 'bekeren'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung gaat steeds verder in zijn acties om mensen met een iPhone over te halen een Samsung te nemen. Amerikanen met een iPhone mogen de Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus of de Galaxy Note 5 gratis dertig dagen testen.

Samsung Galaxy Note 5 persfoto

Daar zijn geen voorwaarden aan verbonden: na de dertig dagen kun je besluiten of je de smartphone wil kopen, maar het is geen probleem als je dit niet doet. Dit staat op de speciale pagina die Samsung hiervoor heeft aangemaakt: Samsung Promotions.

Het kost 1 euro om de Samsung-smartphone een maand uit te proberen. Dit kun je zien als administratiekosten. Daarna krijg je de Samsung telefoon toegestuurd mét geactiveerde simkaart. Het kost je dus geen extra geld tijdens die maand om de Galaxy-smartphone volop te gebruiken.

Nu is het de vraag of Samsung deze actie beperkt tot alleen de Verenigde Staten, of dat de Zuid-Koreaanse fabrikant straks bijvoorbeeld ook probeert om Europeaanse iPhone-bezitters over te halen een smartphone van Samsung te nemen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp