All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apple en iOS

‘iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen 12-megapixelcamera’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De productie van de eerste lading exemplaren van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus zou zijn begonnen. Deze smartphones krijgen waarschijnlijk 12-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera aan de voorkant. De 12-megapixelcamera zou kunnen filmen in 4K.

‘iPhone 6S sterker, maar ook dikker dan voorganger’ Apple

Dit meldt het Taiwanese Sogi, dat hierover verschillende berichten las op Weibo, de Chinese variant op Twitter. Er is onder andere een deel van een document te zien waarop een onderdeel van de iPhone 6S Plus zou zijn afgebeeld. Deze smartphone heeft ontwikkelingsnaam N71 meegekregen. De iPhone 6S wordt ontwikkeld onder de naam N66.

De bronnen hebben onder andere het een en ander over de camera’s van de smartphones. Deze zouden foto’s schieten in 12 en 5 megapixel. De smartphones van Apple zouden verder 2GB aan werkgeheugen krijgen en een force touch-aanraakscherm.

Er zou bovendien een variant komen met een rozen kleur. Het gerucht ging eerder dat er een goudrozen variant van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus op de markt ging komen. Deze zou helemaal roze zijn.

Afgelopen week meldde Bloomberg al dat de productie van de eerste lading nieuwe iPhones zou zijn gestart. In september presenteert Apple ze waarschijnlijk, waarna ze iets later in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

De nieuwe iPhones zouden zijn gemaakt van een nieuw type aluminium. Deze zou veel sterker zijn dan het type aluminium dat wordt gebruikt in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Apple hoopt op die manier een tweede ‘bendgate’ te voorkomen, al zou het uiteindelijk ook wel mee zijn gevallen met de hoeveelheid iPhone 6 Plus-smartphones die werden gebogen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het wordt voor leden van AppleCare+, het uitgebreidere garantieprogramma voor onder andere de iPhone, voortaan makkelijker om je batterij door Apple te laten verwisselen.

Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen Apple

Waar de batterij qua capaciteit eerst nog 50 procent van de oorspronkelijke capaciteit moest hebben om in aanmerking te komen, verwisselt Apple ‘m nu al bij 80 procent. Dit ontdekte Lifehacker in de nieuwe voorwaarden van AppleCare+.

Voorwaarde daarvoor is dus wel dat je lid moet zijn van het AppleCare+-programma. In feite komt het erop neer dat elk Apple de batterij van elk product zal wisselen als de capaciteit van de batterij op 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit zat. Zonder dat daar kosten bij komen kijken.

Het kost huidige batterijen ongeveer duizend ladingen voordat de capaciteit minder wordt. Vanaf dan gaat een batterij voor smartphones minder lang mee. Fabrikanten en universiteiten zijn druk bezig met onderzoek naar het verbeteren van batterijen voor kleine, mobiele apparaten zoals smartphones en smartwatches.

Laatst claimde de universiteit van Stanford een doorbraak op dit gebied. Onderzoekers hadden een aluminiumbatterij ontwikkeld die in een minuut helemaal is opgeladen. Daarnaast vermindert de capaciteit pas na 8000 ladingen, niet na 1000 ladingen.

Het is altijd de vraag met dit soort technieken óf en wanneer het geïmplementeerd wordt in smartphonebatterijen. Vaak blijkt het product in theorie goed te werken, maar is het in de praktijk vooral lastig om zo’n batterij op grote schaal te produceren. Het is daarom puur een kwestie van wachten tot de batterijduur verder verbeterd wordt. Vooral smartwatches hebben behoefte aan betere batterijen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones juli 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Wat is de beste smartphone voor mij? Het is een vraag die we vaak krijgen en waar geen eenduidig antwoord op bestaat. Maar door onze visie op de beste smartphones van het moment te geven kunnen we je wel op weg helpen. Dat doen we in deze koopwijzer.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer tablets zomer 2015 - video

Door Dominick Viëtor, | 5 reacties

Op zoek naar een nieuwe tablet? In de telekoopwijzer zetten wij de beste tablets voor je op een rijtje.

De telekoopwijzer tablets bespreekt een keer per kwartaal de beste tablets in drie categorieën: kleine tablets, midsize tablets en grote tablets. Tot slot besteden we aandacht aan interessante tablets die nog niet op de markt zijn. Al onze kooptips kun je vinden in de geschreven lijst. In deze video bespreken we de meest opvallende apparaten in de lijst. De Kobo Arc 10 HD, bijvoorbeeld. Die biedt een erg hoge schermresolutie en een goede chipset voor weinig geld. Maar ook de kleine Asus Memo Pad 7 ME572C, wat de beste 7"-tablet van het moment is wat ons betreft. En natuurlijk de Apple iPad Air 2; de beste tablet op dit moment. In deze video hoor je waarom die apparaten juist het aanraden waard zijn en welke we nog meer opgenomen hebben in de koopwijzer.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Verzwaarde' Beats-headset was mogelijk nep

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Een techneut ontdekte vorige week dat een Beats-headset kunstmatig is verzwaard met nutteloze metalen onderdelen, zodat die een 'premium' gevoel geeft. Nu rijzen er twijfels: was dat wel een echte Beats-headset?

De foto's over de uit elkaar gehaalde Beats-headset gingen de hele wereld over. Schande werd gesproken dat Apple, dat Beats vorig jaar opkocht, zo'n nepproduct op de markt durfde te brengen. En er werd ook fijntjes in herinnering gebracht dat echte audiofielen de Beats-headsets maar gewoontjes vinden. Niet slecht, niet goed, wel erg duur voor wat ' ie voor kwaliteit geeft.

Nu zijn nieuwe foto's op internet gezet van net zo'n headset die twijfels opwekken: was het wel een echte Beats-headset of was het een Chinees nepproduct? Iemand heeft de Beats-headset nog eens heel goed bekeken. En kwam tot de conclusie dat de techneut wellicht een fake-product heeft opengemaakt. Ten opzichte van een echte Beats Solo 20-headset die ernaast werd gelegd, bleek bedrading anders te zijn. Ook andere onderdelen lijken erop te wijzen dat de techneut zich heeft laten neppen.

Website Core77 heeft nu een vergelijkend filmpje online gezet waarin de verschillen worden behandeld. Dat is hieronder te zien. Voor zover het uit dit filmpje valt af te leiden, lijkt het erop dat de techneut die vorige week de onthullende foto's maakte, misschien is bedonderd met zijn aankoop.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer tablets zomer 2015

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

In dit artikel bespreken we de beste tablets die je deze zomer kunt kopen. Mocht je dus een nieuwe tablet willen kopen de komende tijd, lees dan zeker even verder in de zomereditie van onze telekoopwijzer voor tablets.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple-fabrieken starten productie 'force touch'-schermen voor nieuwe iPhone

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Aziatische toeleveranciers van Apple zijn volgens Bloomberg begonnen met de productie van force touch-schermen voor de nieuwe generatie iPhones. Met force touch maakt het toestel onderscheid tussen een flinke klop of een zachte druk op het beeldscherm.

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Force touch is al in enkele Apple-producten te vinden, zoals de nieuwe MacBook en de Apple Watch. De eerste heeft een druksensitief touchpad, de tweede een schermpje dat kan onderscheiden hoe hard erop geklopt wordt. Hierdoor kan Apple nieuwe functies toevoegen al naar gelang hoe hard er op het scherm wordt gedrukt.

Met de nieuwe feature wil Apple de leiding behouden in de smartphonemarkt. Die werd met de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus teruggepakt van Samsung, die de drie jaar daarvoor de meeste smartphones verkocht. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus worden beter verkocht dan voorgaande modellen. In het eerste kwartaal van dit jaar gingen er wereldwijd meer dan 61 miljoen exemplaren over de toonbank.

Het lijkt er in ieder geval op dat Apple met force touch een nieuwe mogelijkheid probeert te vinden om aan de top van de smartphonemarkt te blijven. Gezien het feit dat de productie van deze schermen inmiddels is gestart, lijkt het logisch dat dit scherm al te vinden is in de iPhone 6S, die waarschijnlijk in de herfst wordt gepresenteerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

TeleWeek 26: de Apple Watch is te koop in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lange wachten voor de Apple Watch is voorbij. In deze TeleWeek besteden we aandacht aan dit heuglijke nieuws. Verder bespreken we ook de Galaxy S6, virtuele providers, de OnePlus 2 en een mogelijk nieuw uiterlijk voor de iPhone. Prettig weekend!

Apple Watch nu dan eindelijk in Nederland te koop

TeleWeek 26

Apple-fanboys, het is eindelijk zo ver: de Apple Watch is nu in Nederland te koop! Officieel vanaf 17 juli, maar Belsimpel heeft 'm al op voorraad. Hiervoor moet je wel diep in de buidel tasten, want hij kost 499 euro. Ter vergelijking: deze zelfde goedkoopste variant van het horloge kost in Duitsland 399 euro. Apple rekent straks zelf 419 euro voor deze Watch Sport Edition met een scherm van 38 millimeter.

De roestvrijstalen variant van de Apple Watch zal straks verkrijgbaar zijn vanaf 669 euro. Heb je interesse in de aller duurste Apple Watch? De 18 karaats goud-uitgave van de Watch Edition kost 18.400 euro. Woon je op de grens bij Duitsland? Dan kan het geen kwaad om de Apple Watch over de grens te kopen, aangezien hij daar dus goedkoper is.

De Apple Watch is ook te koop in onder andere Groot-Brittannië en Frankrijk. Het is nog onbekend wanneer België aan de beurt is, al ligt het voor de hand dat je 'm daar dit jaar ook kunt kopen. Een exacte datum is alleen nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Facebook-account niet meer nodig voor Messenger

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Tot nu toe was het noodzakelijk om een Facebook-account te hebben als je gebruik wilde maken van de Messenger-app. Nu is dat in sommige landen niet meer nodig. In Nederland is dat nog wel zo.

5-apps review: messengers (Android en andere platforms) screenshot-0

Facebook Messenger is de laatste tijd flink aan het groeien. Er komen steeds meer gebruikers bij. Enige makke was dat je om ermee te kunnen communiceren, wel een Facebook-account nodig had. Dat is voor Skype en WhatsApp bijvoorbeeld niet noodzakelijk. Nu heeft Facebook deze verplichting laten vallen. Iedereen kan er nu gebruik van maken. Dat heeft Facebook woensdag aangekondigd.

Facebook heeft weinig gezegd over de beweegredenen, maar kenners denken dat de sociale netwerkgigant op deze manier meer klanten wil vergaren. Door de inlogverplichting via Facebook te laten vervallen, wordt wellicht een groter publiek aangesproken.

De nieuwe manier van inloggen vereist dus geen Facebookaccount, maar wel het prijsgeven van je telefoonnummer. Wie er wel voor kiest om via Facebook op Messenger in te loggen, krijgt bovendien meer functies. Facebookvrienden kunnen makkelijk worden bereiktg, en de app ondersteunt meerdere apparaten te
While Messenger won't require a Facebook account, Messenger will require a phone number in order to create an account. For those that choose to use their Facebook account to log in, there will be the added benefit of easily messaging Facebook friends, accessing Facebook messages and multi-device messaging support.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple wil van fysieke homeknop af op de iPhone'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple zou in een van de volgende generaties van de iPhone de homeknop willen inwisselen voor een touchbutton op het scherm. Dat meldt Digitimes op gezag van Taiwanese bronnen.

'Apple wil van fysieke homeknop af op de iPhone' apple iphone 6 review

Dat zou een opvallende ontwikkeling zijn, want de ronde homeknop van de iPhone is een onderscheidend onderdeel van het design van zowel de iPhone als de iPad. De meeste fabrikanten van Androidtelefoons hebben echter allang alle fysieke knoppen laten vallen en ingewisseld voor touchbuttons. Alleen aan de zijkanten van Androidtelefoons kom je nog aan-uitknoppen en volumeknoppen tegen.

Samsung is naast Apple de enige andere fabrikant die consequent een fysieke homeknop onder elk scherm plaatst. Daardoor gaat wel wat schermruimte verloren. Zonder knoppen aan de voorkant van het toestel kan het scherm van een smartphone vrijwel van rand tot rand lopen, ook aan de boven- en onderkant. Door de homeknop te vervangen door een touchbutton, kunnen toekomstige iPhones dus een groter scherm krijgen zonder dat het hele toestel groter wordt.

De homeknop van de iPhone en de iPad is de afgelopen jaren doorontwikkeld. Er zit nu een vingerafdruksensor in. Die zou Apple in de toekomstige touchbutton willen behouden. Een nieuwe chip zou worden ontwikkeld om de vingerafdruksensor onder het scherm te kunnen plaatsen.

Digitimes, de bron van dit bericht, is goed ingevoerd in Aziatische toevoerlijnen voor elektronicafabrikanten maar heeft ook wel eens wat blunders gemaakt. Of het gerucht klopt is niet te verifiëren. Wel is bekend dat Apple al enkele jaren geleden een patent voor een vingerafdruksensor onder het scherm heeft geregistreerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp