All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apple en iOS

‘Apple en Google gaan mobiele betaaldiensten vernieuwen’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Zowel Apple als Google gaat dit jaar zijn mobiele betaaldienst vernieuwen. Hoewel Google Wallet blijft bestaan, komt Google ook met Android Pay. Apple Pay wordt uitgebreid met de mogelijkheid om voor kortingen te sparen.

Apple Pay zou ook naar Nederland komen

Hierover schrijft The New York Times. Google Wallet krijgt waarschijnlijk net als Apple Pay de mogelijkheid om voor kortingen te sparen. Ondertussen komt Google met een compleet nieuwe dienst: Android Pay. Hiermee moet het makkelijker worden om betalingen met creditcard in mobiele apps te accepteren.

Android Pay gaat daarnast de concurrentie aan met Apple Pay in fysieke winkels. Dit betekent dat je Android-smartphones binnenkort gebruikt kunnen worden om de boodschappen mee te betalen.

Verwacht wordt dat Google op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O, dat vanavond begint, met meer informatie rondom Android Pay gaat komen. Ondertussen presenteert Apple zijn nieuwe plannen met Apple Pay waarschijnlijk op zijn ontwikkelaarsconferentie, WWDC. Deze conferentie begint op 6 juni.

Apple Pay werkt al in de Verenigde Staten. De betaaldienst is alleen toegankelijk voor bepaalde types iPhones en iPads. Apple Pay werkt nog niet in Nederland en het is nog niet helemaal duidelijk wanneer Apple Pay in ons land wordt geactiveerd.

Android Pay zal als voordeel hebben dat het voor meer mensen beschikbaar is. Zo kun je straks waarschijnlijk met je Huawei P8 mobiel betalen, maar ook met je LG G4 of Sony Xperia Z3+. Het is wel nog onbekend wanneer Google Android Pay activeert en of het dan ook direct in Nederland beschikbaar is voor gebruik. Bovendien is het nog onbekend of het Nederlandse bedrijfsleven er oren naar heeft.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Apple ontwikkelt Google Now-concurrent’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple lanceert binnenkort waarschijnlijk een nieuwe dienst: Proactive. Hierin worden spraakassistent Siri, je contacten, agenda, de Passbook-app en apps van derde partijen opgenomen. Het is een concurrent van Google Now.

Google Now launcher nu beschikbaar voor bijna alle Androidtoestellen screenshot-8

Dit melden bronnen die bekend zijn met de plannen van Apple aan 9 to 5 Mac. Proactive moet Spotlight opvolgen, de zoekmachine van iOS. De nieuwe persoonlijke assistent op iOS is het gevolg van een lange tijd van ontwikkelen en het overnemen van kleine app-ontwikkelaars door Apple. Proactive gaat Spotlight dus vervangen en breidt iOS verder uit door meer data met elkaar te integreren.

Het is de bedoeling dat je in Proactive via één zoekbalk kunt zoeken naar zowel nieuws, mensen en bijvoorbeeld muziek. Daarnaast herinnert Proactive je er bijvoorbeeld aan dat je een vlucht moet halen. Dit doet het aan de hand van informatie uit je agenda en je Passbook. Proactive analyseert ook je gebruik. Open je vlak na het gaan van je wekker vaak Facebook? Dan zal die app bij Proactive beter binnen handbereik zijn.

Je kunt Proactive straks waarschijnlijk vinden in iOS 9, waar je de app bereikt door op het eerste startscherm van links naar rechts te vegen. Het zou ook mogelijk zijn om Proactive te bereiken op de manier waarop je nu Spotlight bereikt: door op je startscherm naar onder te vegen.

Proactive zou ook samenwerken met de Maps-app van Apple. Hierop worden locaties getoond die voor de persoon relevant zijn. Door middel van augmented reality wordt er extra informatie getoond.

Het is nog onbekend wanneer Apple Proactive officieel aankondigt. Op 8 juni vindt Apple’s ontwikkelaarsconferentie plaats, WWDC. Het ligt voor de hand dat Proactive dan aan de wereld wordt gepresenteerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Foutje zorgt voor crashende Messages-app iOS

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is een nieuwe ‘bug’ gevonden in de berichten-app voor iOS. Wanneer je van iemand een bericht krijgt met een bepaalde tekst, crasht de app.

Foutje zorgt voor crashende Messages-app iOS Apple

Wanneer je het bericht ontvangt op je vergrendelde scherm, start je iPhone zonder melding zelfs opnieuw op. Hierover schrijft 9 to 5 Mac. Wat de inhoud van het berichtje is die de boosdoener is, weten we niet. De kans is echter klein dat je het berichtje ontvangt, omdat het zo’n ongebruikelijke aaneenschakeling van karakters is. Ontvang je het bericht wel? Dan heeft iemand het op jou voorzien.

Het is nog onbekend of Apple aan een oplossing hiervoor werkt. En wanneer de update wordt uitgerold zodat het probleem verholpen wordt. Er schijnen al provisorische oplossingen te zijn. Zo kan een bericht naar degene die je het foute berichtje stuurde het probleem verhelpen. Via Siri kun je jezelf ook een bericht sturen, wat het probleem ook schijnt te verhelpen. Vanaf je Mac is dit ook een mogelijkheid.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft brengt Cortana naar Android en iOS

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft rolt zijn spraakassistent Cortana volgende maand naar Android-smartphones. Later dit jaar volgt ook een app voor de iPhone. Bovendien wordt het mogelijk om je Android- en iOS-smartphone te verbinden met een Windows 10-computer.

Microsoft's Cortana

Via Windows Phone Companion heb je dan met Android- en iOS-apparaten dezelfde mogelijkheden op de computer als met een smartphone die op Windows 10 draait. Denk hierbij aan naadloze synchronisatie van bijvoorbeeld foto’s die je met je smartphone maakt en die dan gelijk ook op je computer staan.

Cortana beschikt op Android en iOS niet over de ‘macht’ die het op Windows Phone heeft, vanwege verschillende redenen omtrent de integratie van een spraakassistent in een besturingssysteem. Wel kun je notificaties ontvangen van bijvoorbeeld vluchten en voetbaluitslagen.

Het is onbekend waarom de iOS-app voor Cortana later klaar is dan die voor Android. De Phone Companion-app voor Windows Phone, iOS, Android en je computer maakt het mogelijk om muziek op te slaan in je OneDrive-cloud. Hierdoor kun je ook onderweg naar de muziek blijven luisteren.

Met Phone Companion verschijnen notities die je op je computer tikte ook op je smartphone. Wanneer je die notitie op je smartphone aanpast, wijzigt dit ook gelijk op je telefoon. Ook Office-bestanden kunnen automatisch worden gesynchroniseerd.

Microsoft lanceert Windows 10 in de zomer. Later dit jaar komt het besturingssysteem ook naar smartphones toe. Met Windows 10 wordt het voor ontwikkelaars ook makkelijker om Android- en iOS-apps geschikt te maken voor smartphones die op het besturingssysteem van Microsoft draaien. Ontwikkelaars lijken hier alleen niet echt warm voor te draaien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Screenshots verschenen van nieuwe iOS-app Spotify

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Spotify gaat het design van zijn smartphone-apps op de schop gooien. Dat is te zien op screenschots die zijn verschenen van de toekomstige iOS-app van de muziekstreamdienst.

Spotify nieuwe iOS app

De beelden zijn gepubliceerd door 9 to 5 Mac. De huidige app voldoet niet meer, nu Spotify ook met videoclips en podcasts gaat komen. Uit de screenshots blijkt onder andere dat er speciale afspeellijsten komen voor de activiteit die je aan het doen bent, of het moment van de dag.

Zo zijn er afspeellijsten voor de vroege morgen, het einde van de ochtend, het begin van de middag, het einde van de middag: et cetera. Ook komt er een functie in Spotify waarin de app tijdens het rennen je tempo meet. Vervolgens kan er muziek worden afgespeeld dat ongeveer hetzelfde ritme heeft.

Het is nog onbekend wanneer de app wordt uitgerold. Waarschijnlijk gebeurt dit al binnen nu en een paar dagen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple-topontwerper Jony Ive doet stapje terug

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple’s topontwerper, Jonathan Ive, heeft ‘promotie’ gemaakt, maar doet eigenlijk een stapje terug. Binnen het bedrijf is er een nieuwe functie voor hem gecreëerd, die van Chief Design Officer. Twee collega’s krijgen de verantwoording over het ontwerp van de producten en de userinterface, en rapporteren aan Ive.

Apple’s hoofdontwerper haalt uit naar concurrentie ive hero20110204
Jony Ive

Richard Howarth is nu ‘vice president of industrial design’ en Alan Dye is nu ‘vice president user interface design’. Met andere woorden: Howarth krijgt de dagelijkse leiding over de afdeling die verantwoordelijk is voor het uiterlijk van Apple’s producten. Dye heeft nu de dagelijkse leiding over de afdeling die de userinterface van Apple-producten vormgeeft.

Jony Ive krijgt het, met andere woorden, rustiger. Hij hoeft nu alleen de algemene ontwikkeling te overzien. Dit kan hij doen vanuit Engeland, zijn geboorteland. Hij zou al enkele jaren weer in zijn eigen land willen wonen zodat zijn kinderen daar later naar school kunnen.

Apple zou al jaren proberen te voorkomen dat Ive teruggaat naar Engeland, omdat hij zo waardevol voor het bedrijf is. Eerder stond Ive al op het punt het bedrijf te verlaten, maar een substantiële salarisverhoging hield hem toen tegen.

Met het creëren van deze nieuwe positie binnen Apple sluiten Ive en zijn werkgever een soort compromis. Niet meer de dagelijkse leiding over de ontwikkeling van de userinterface en het uiterlijk van de producten, dat doen nu andere mensen voor hem. Ive wordt meer een soort ‘bewaker’ van het Apple-uiterlijk. Het wordt interessant om te zien wat voor invloed dit gaat hebben op het uiterlijk van de producten van Apple en het gebruik ervan.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘iPhone 6S krijgt RGBW-camerasensor van Sony’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen waarschijnlijk een 12-megapixelcamera van Sony. Dit zou een RGBW-sensor zijn. Tot nu toe is de Huawei P8 de enige smartphone die zo’n sensor gebruikt.

'Antennebanden'  iPhone 6 verkleuren in nieuwe spijkerbroek iphoneblueedition

Dit schrijft Feng. Deze camera’s zijn in theorie beter in staat om onder donkere omstandigheden mooiere foto’s te maken, omdat ze over een extra witte subpixel beschikken. Het is de vraag of Apple voor de iPhone 6S dezelfde camerasensor gebruikt als Huawei.

Apple kondigt de iPhone 6S en iPhone 6S Plus waarschijnlijk in augustus of september aan. Deze telefoons volgen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus op. Qua uiterlijk verschillen de nieuwe smartphones waarschijnlijk weinig ten opzichte van hun voorgangers, maar onder de motorkap zou wel het nodige veranderen.

Zo krijgen de displays van de nieuwe smartphones ‘force touch’, zo gaat het gerucht. Het scherm weet daarmee beter wat je bedoelt met een aanraking. De smartphones zouden daarnaast zijn gemaakt van een sterkere aluminiumsoort, om een tweede bendgate te voorkomen.

Het werkgeheugen wordt verdubbeld naar 2GB ram en de smartphones krijgen als het goed is de A9-processor, daar waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus het nog moeten stellen met de A8-chipset. Apple overweegt om de minimale opslagcapaciteit van zijn smartphones te verhogen naar 32GB, in plaats van 16GB.

Dit zal een welkome uitbreiding zijn voor veel mensen, aangezien het prijsverschil tussen de 16GB- en 64GB-variant doorgaans 100 euro is. De opslagcapaciteit van iPhones zijn niet uitbreidbaar. Doorgaans zijn nieuwe iPhones een aantal weken na hun aankondiging in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telewiki: Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus na 8 maanden

Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

In deze Telewiki bespreken we onze ervaringen met het iPhone 6-duo van Apple op lange termijn. We gaan voor je na of de telefoons ook na acht maanden nog zo goed zijn als tijdens onze review.

De iPhone 6 en iPhone 6 Plus werden in september aangekondigd als de twee nieuwe topsmartphones van Apple. Natuurlijk hebben we de toestellen zodra ze op de markt kwamen gereviewd, maar inmiddels hebben we wat langer ervaring met de twee smartphones en dus kunnen we er wat meer over vertellen. Bijvoorbeeld dat onze iPhone 6 licht gebogen is en dat de twee smartphones ondanks hun lagere resolutie nog steeds twee van de beste smartphoneschermen op de markt hebben. Ook de camera van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus kon ons op de lange termijn erg bekoren. De twee smartphones draaien nog steeds op iOS 8, versie negen zal pas later dit jaar op de markt komen en dus deze smartphones bereiken.

Mocht jij ook een iPhonebezitter van het eerste uur zijn, dan zijn we erg benieuwd naar jouw ervaringen. We horen ze graag in een reactie onder deze video.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste gouden Apple Watches verschijnen op uitpakvideo's

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Apple is in Amerika begonnen met het leveren van de gouden Edition-versies van de Apple Watch. Er circuleren nu al diverse uitpakfilmpjes op internet. Eentje daarvan nemen we hieronder over.

In de unboxing video is te zien hoe een wit kubusvormig doosje wordt uitgepakt, waarin een ander, zwart en platter doosje zit met het achttienkaraats gouden horloge erin. Hoe de hele verpakking er omheen eruit ziet met boekjes, laadkabel en ander materiaal is uitgebreid te zien in onderstaande video.

De gouden Edition-horloges kunnen, al naar gelang de uitvoering, prijzen bereiken tot tienduizend dollar. De allergoedkoopste Apple Watch is 349 dollar, maar die heeft dan een plastic bandje en een wat minder spannende horlogekast.

De slimme horloges moeten worden 'gepaard' met een iPhone 5 of 6 en kunnen dan diverse notificaties van de telefoon naar de pols overbrengen. De Apple Watch bevat ook een sensor die de hartslag meet, en software-ontwikkelaars zijn al druk bezig om er een grote hoeveelheid speciale horloge-apps voor te produceren.

De Apple Watch is in Nederland nog niet te koop.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple lekt zelf plaatje van de iPhone 6C'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple lijkt zelf per ongeluk een plaatje van de iPhone 6C gelekt te hebben op de Engelse Apple Store-website. Het plaatje is inmiddels verwijderd, maar niet snel genoeg: het is door journalisten snel gekopieerd.

Het plaatje viel op door de homeknop. Die ziet er anders uit dan in de bekende iPhone 5C. De homeknop in het afgebeelde toestel is groter, wat wijst op een Touch ID-knop met een vingerafdrukscanner erin. Forbes heeft het nieuwe plaatje, dat Apple ijlings ter vervanging online zette, naast het oude gezet en het verschil is duidelijk te zien.

Op het deel van de Apple Store-website waar dit te zien was, worden accessoires verkocht; in dit geval een docking station voor de iPhone.

Het lijkt er dus op dat Apple naast de opvolgers van de iPhone 6 en 6 Plus over enkele maanden nog een derde telefoon presenteert, en wel de iPhone 6C. Met dezelfde kleurige plastic achterkant als de iPhone 5C, waarschijnlijk ook wat mindere hardwarespecificaties en een lagere prijs. Hiermee zou Apple wellicht tegemoet willen komen aan klanten die een 4-inch scherm wel groot genoeg vinden. Verwacht wordt dat de toekomstige midranger op een Apple A7-CPU loopt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp