All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apple en iOS

Nederlandse app legt onzichtbare magnetische golven bloot

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Een Nederlandse ontwikkelaar heeft een app ontwikkeld voor je smartphone die in staat is om de magnetische golven in je omgeving weer te geven.

Nederlandse app legt onzichtbare magnetische golven bloot screenshot-0

Al onze apparaten maken gebruik van allerlei signalen, verstuurd over magnetische golven en volledig onzichtbaar voor het menselijke oog. Zowel Wi-Fi, Bluetooth als ons mobiel netwerk werkt op deze manier. De Nederlandse ontwikkelaar Richard Vijgen heeft echter een app ontwikkeld die in staat is om die golven vast te leggen aan de hand van publiek beschikbare informatie.

De app is in staat om alle golven in de buurt, aan de hand van bepaalde informatie, te meten. De ontwikkelaar heeft zich gebaseerd op informatie van zo'n 7 miljoen GSM-masten, 19 miljoen Wi-Fi-netwerken en honderden satellieten. Op basis van die informatie kan hij vervolgens een berekende schatting weergeven van de magnetische stralingen rondom ons. Die worden dan berekend aan de hand van je locatie en in de app weergegeven. Aan de hand van een soort virtual reality-software kan je dan rondkijken in je omgeving en deze golven bekijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft start met testen van Cortana voor iOS

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Microsoft is begonnen met het testen van zijn digitale assistente, Cortana, op Apple's iOS.

Microsoft start met testen van Cortana voor iOS cortanascreenshot

Een selecte groep aan testers heeft van Microsoft een eerste bètaversie van Cortana ontvangen op hun iOS-toestel. De digitale assistente is Microsofts tegenhanger voor Apple's Siri en Google Now. Die uitrol gebeurt aan de hand van Testflight, een stukje software van Apple die ontwikkelaars in staat stelt om testversies van software naar enkele toestellen door te sturen.

Microsoft zal verschillende functies testen, zo wil het testen of herinneringen en afspraken die via Windows 10 met Cortana worden gemaakt ook op de iPhone verschijnen. Het ziet er dus naar uit dat Microsoft vooral wil dat Windows 10 en iOS goed samenwerken. Uiteraard wordt ook de spraakherkenning van Cortana op iOS onder de loep genomen.

De producent wil hoofdzakelijk de samenwerking tussen Windows 10 en iOS bevorderen, een logische keuze aangezien de iPhone en iPad toch een aanzienlijk groter marktaandeel hebben dan Windows op smartphones en tablets. Microsoft zou ook bezig zijn met het testen van de software voor Android. Momenteel is Cortana alleen op Windows beschikbaar. De virtuele assistente spreekt wel nog geen Nederlands.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

LG investeert 8,16 miljard euro in oled-fabriek

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

LG heeft 8,16 miljard euro geïnvesteerd in het bouwen van een oled-fabriek. De plotselinge investering heeft waarschijnlijk te maken met Apple. Het Amerikaanse bedrijf wil in 2018 misschien overstappen op oled-schermen in de iPhones.

'OLED-scherm pas in 2018 voor de iPhone' 3dtouch vinger 16x9

Het is nog maar een paar dagen geleden dat er geruchten de ronde deden over Apple. Het bedrijf zou in 2018 willen overstappen op oled-schermen voor de iPhones. Tot nu toe zaten er altijd lcd-schermen van LG in de iPhones.

LG heeft snel gehandeld en heeft geld geïnvesteerd in het bouwen van een oled schermen-fabriek. Deze zal in 2018 klaar zijn en zorgt voor een grotere productiecapaciteit voor de betreffende schermen.

Oled is een schermtechniek die al een aantal jaar bestaat. Je vindt zulke schermen in bijna elke Samsung-smartphone. Het bijzondere aan oled-schermen is dat de pixels in het scherm alleen aan gaan wanneer deze nodig zijn. Als je een zwarte achtergrond hebt met een witte tekst, dan branden alleen de pixels die de tekst laten zien. Deze technologie bespaart niet alleen energie, maar zwart is ook echt zwart. Daarnaast is de kijkhoek beter, is het contrast mooier en is de reactiesnelheid hoger.

Toch kleeft er één nadeel aan de panelen. Het produceren van oled-schermen is een stuk duurder dan het produceren van lcd-schermen.

Apple zal tot 2018 nog geen oled-schermen in zijn iPhones stoppen. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook nog niks bevestigd de toekomst van de telefoons.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple wil in 2018 OLED-schermen voor de iPhone'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Er wordt al een tijdje verwacht dat Apple binnenkort een nieuwe iPhone zou aankondigen met een OLED-scherm, maar volgens enkele nieuwe geruchten zou dat nog wel een paar jaren duren.

'OLED-scherm pas in 2018 voor de iPhone' 3dtouch vinger 16x9

In de Japanse krant Nikkei staat te lezen dat Apple zijn leveranciers heeft laten weten pas in 2018 een OLED-scherm voor de iPhone te willen fabriceren. Dat werd meegedeeld in een nota met de langetermijnplannen van de fabrikant. Dit nieuws spreekt eerdere geruchten rond een OLDED-scherm in de iPhone 7 tegen.

LG, de leverancier van de schermen, zou wel al volop bezig zijn met de ontwikkeling ervan. De fabrikant zou ook een nieuwe fabriek op poten zetten in Korea om de grote hoeveelheden aan schermen te gaan produceren voor Apple. De Japanse krant laat weten dat OLED-schermen moeilijk te maken zijn en dat het daarom nog wel een tijdje duurt eer Apple ze op zo'n grote schaal kan produceren voor de iPhone.

Momenteel is de Apple Watch het enige product van de fabrikant met een OLED-scherm. Op dit moment is Samsung de enige fabrikant die de techniek voor het maken van goede OLED-schermen in grote hoeveelheden onder de knie heeft, en Apple liet eerder aan aandeelhouders weten om in de toekomst minder met Samsung te willen samenwerken.

De grote sterkte van OLED-schermen ligt in de uitzonderlijke kleurweergave en beperkt energieverbruik. Apple liet bij de lancering van de Apple Watch al weten hoe blij het bedrijf is met de OLED-techniek, het ligt dan ook voor de hand dat de techniek ook naar de iPhone komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

WhatsApp voegt nieuwe functies toe

Door Daan 't Hooft, | 2 reacties

De nieuwe versie van WhatsApp brengt een aantal nieuwe functies met zich mee. De update is vanaf vandaag te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

WhatsApp voegt nieuwe functies toe

WhatsApp is een van de meest gebruikte chat-apps. De grootste functie die toegevoegd is aan de berichtendienst is ster-berichten. Met deze functie kun je berichten die belangrijk zijn of later terug wilt lezen een ster geven. Je drukt hiervoor lang op het bericht, vervolgens kun je bovenaan op de ster drukken. De ster-berichten komen daarna in een aparte map te staan.

Naast de ster-functie is het nu ook mogelijk om foto’s binnen WhatsApp gelijk te delen met voorgeselecteerde contactgroepen. Deze functie is alleen toegankelijk voor toestellen met Android Marshmallow. Als laatste worden websitelinks groter weergegeven in je gesprek. Met deze functie kun je bijvoorbeeld de thumbnail van een YouTube-video al zien voordat je de link opent.

WhatsApp is de laatste tijd al verder uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld via internet bellen met contactpersonen. Verder is er ook een optie om WhatsApp te openen in de browser van je computer.

De update voor WhatsApp is vanaf nu te downloaden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Deen claimt dat Apple Watch zijn huid verbrand heeft

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

In Denemarken heeft een man genaamd Jørgen Mouritzen zijn arm verbrand. Hij claimt dat dit komt door de Apple Watch die oververhitte toen hij het horloge om had.

apple Watch  huid verbrand

Het gebeurde allemaal op 17 oktober. De Apple Watch begon volgens Mouritzen op te warmen tot hoge temperaturen, wat leidde tot brandwonden op de arm van de man. Er waren volgens het slachtoffer geen externe factoren die de temperaturen veroorzaakt hebben.

Op de foto’s zie je de brandwonden van de Deen en ook op het bandje is een blakering te zien.
Een ooggetuige heeft het verhaal van de Deen bevestigd. Ook hij zegt dat de hitte van het horloge zelf kwam, en niet van een externe factor. Apple is momenteel de zaak aan het bestuderen.

Het Amerikaanse bedrijf zegt dat er geen mogelijkheid is dat de Apple Watch zonder aanleiding zulke temperaturen kan bereiken. Apple waarschuwt gebruikers in de bouw: sommige materialen die daar gebruikt worden kunnen een reactie starten met het horloge. Toch vertelt de Deen dat dit niet van toepassing is op zijn situatie.

Jørgen Mouritzen eist van Apple een nieuwe Watch, maar Apple wil niets naar buiten brengen over de oplossing. Het wordt privé opgelost.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple iPhone 6 vs Apple iPhone 6s review

Door Sebastien Debaenst, | 0 reacties

De Apple iPhone 6 en de Apple iPhone 6s mogen langs de buitenkant zogoed als identiek lijk, toch zijn ze dit niet. In deze video gaan we ze dan ook met elkaar vergelijken

Vanbinnen is waar de verschillen zitten tussen beide iPhones. In de iPhone 6 vind je namelijk de A8 processor, en in de iPhone 6s de A9 processor. Op papier lijkt de A9 niet zo'n grote vooruitgang te brengen, maar wanneer je de iPhone 6s in actie ziet, dan merk je pas hoe hard de processor is verbetert. Alles wat je met de iPhone 6s, gaat gewoon veel sneller dan op de iPhone 6. Vervolgens hebben ze bij Apple ook de 3D touch technologie in de iPhone 6s gestoken, wat zorgt voor een geheel nieuwe gebruikerservaring. De camera's op de 6s zijn eveneens verbeterd. Waar de iPhone 6 het moest doen met een 8MP sensor, kan je op de iPhone 6s foto's nemen met een 12MP sensor. Of al deze veranderingen groot genoeg zijn om niet voor de iPhone 6 te gaan, maar wel voor de iPhone 6 gaan we onderzoeken in deze video.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple werkt aan app voor hulp met apparaten'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Volgens enkele geruchten zou Apple bezig zijn met het ontwerpen van een app die moet helpen wanneer gebruikers problemen hebben met hun Apple-apparaten.

'Apple werkt aan app voor hulp met apparaten' screenshotapple

De app, die momenteel volop in ontwikkeling zou zijn bij Apple, moet een overzicht bieden aan informatie over elk toestel en helpen met het oplossen van problemen. De app moet de grote hoeveelheden online formatie over Apple's tablets, laptops en smartphones samenbrengen en gebruikers sneller helpen. Het zou ook mogelijk zijn om via de app te chatten met medewerkers van het bedrijf die je dan verder helpen.

Er zouden bij het voordoen van een probleem enkele simpele vragen gesteld worden, waarna er kan worden besloten of je je toestel best binnenbrengt bij een Apple Store voor reparatie. Het is ook mogelijk om via de app in officiële Apple Stores een afspraak te maken om je defecte toestel binnen te brengen.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de app gelanceerd wordt en of de app überhaupt zelfs naar Nederland of België komt. Al kan de recente opening van Apple Stores in Nederland en België wel een positieve invloed hebben.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple erkent probleem met scherm iPad Pro

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Apple heeft op de supportpagina van zijn site gezet dat er een probleem met het scherm van de iPad Pro is. Het bedrijf is het probleem aan het onderzoeken.

Apple presenteert de reusachtige iPad Pro schermafbeelding 2015 09 09 om 192054

De nieuwste iPad Pro is nog maar een paar weken op de markt, toch zijn er al enkele problemen boven water gekomen. Vandaag is er een nieuwe complicatie ontdekt. Het scherm van de nieuwste iPad kan op zwart springen en niet meer reageren als de oplader aangesloten wordt.

Apple heeft op zijn site aangegeven dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Het bedrijf geeft wel een tijdelijke oplossing. Als het probleem zich voordoet, moet je de aan-uitknop en de homeknop tien seconden ingedrukt houden. Hierdoor herstart de tablet zich en is het probleem opgelost.

In de weken na de release is Apple al meer problemen tegengekomen omtrent de nieuwe tablet. De accessoires voor de iPad Pro, die apart verkocht worden, hebben productieproblemen. De Apple Pencil is bijvoorbeeld erg ingewikkeld om te bouwen. Ook het toetsenbord heeft een vertraging in de levering.

Hoelang het gaat duren voordat Apple met een software-oplossing komt is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC One A9 vs Apple iPhone 6 review

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De HTC One A9 lijkt wel erg op een iPhone en dus wordt het tijd om hem maar eens met de 'echte' iPhone te vergelijken. Welke is beter, welke biedt een betere prijs-kwaliteitverhouding en welke raden we jou aan?

Voor die vergelijking hebben we de wat oudere iPhone 6 uitgekozen. Die ligt namelijk vooral qua prijs wat dichter bij de One A9 en heeft net als de One A9 niet de beste specs die je kunt krijgen. Dat betekent dat de twee het direct tegen elkaar opnemen. Voor de verschillen in het ontwerp hoef je het in ieder geval niet te doen: die zijn minimaal. Beiden hebben een afgeronde aluminium unibody met een vingerafdrukscanner onder de homeknop. Het grootste verschil is het formaat: de iPhone heeft een 4,7-inch scherm en de HTC heeft een 5-inch scherm. Onderhuids verschilt er een stuk meer. De iPhone heeft een dualcore Apple A8-processor, de HTC een octacore Snapdragon 617-chip. En het besturingssysteem is natuurlijk anders: iOS bij de iPhone en Android bij de HTC. Op cameragebied heeft de HTC op papier een voorsprong: die heeft een optisch gestabiliseerde 13-megapixelcamera tegenover een 8-megapixelcamera in de iPhone 6.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp