All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'iOS 8.2 komt maandag uit'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple zou iOS 8.2 maandag of kort daarna uitbrengen, meldt BGR, en niet lang daarna zou versie 8.3 het licht alweer zien. Er zijn momenteel vier betaversies van iOS 8.3 in omloop bij Apple.

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Apple heeft betaversie 2 van iOS 8.3 al uitgebracht, dus er komen er waarschijnlijk nog twee aan voordat de definitieve versie naar de iPhones en iPads wordt uitgerold.

iOS 8.3 brengt ondersteuning voor een aantal nieuwe features en het besturingssysteem bevat diverse verbeteringen. Maar los daarvan is de belangrijkste wijziging de ondersteuning voor de Apple Watch, die naar verwachting in april de verkoop in gaat. Ook CarPlay zou door dit besturingssysteem worden ondersteund. Apple geeft hierover op 9 maart waarschijnlijk meer informatie vrij. Dan moet ook een en ander duidelijk worden over de prijzen van het polssieraad.

iOS 8.2 dat dus komende week de lucht in gaat, brengt een aantal bugfixes en verbeteringen van de performance. Maar ook deze versie van het besturingssysteem sorteert diep onder de motorkap al enigszins voor op de Apple Watch.

Overigens is Apple volgens vele bronnen van plan om de betaversie van iOS9 publiekelijk uit te brengen, zodat iedereen kan meehelpen om de bugs eruit te vissen voordat de definitieve versie wordt uitgebracht. Veel nieuws schijnt iOS9 overigens niet te brengen; ondanks de sprong in het versienummer zou dit OS alleen maar wat bugs pletten en de performance wat verbeteren.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 9: Galaxy S6, One M9, Sony op het MWC en Apple Watch - video

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

Het Mobile World Congress staat op het punt om los te basten en dat betekent deze week in de TeleWeek veel nieuws over dat congres. We hebben het over Samsung, HTC en Sony op de beurs en bespreken daarnaast de Apple Watch.

Morgen in de namiddag kondigt HTC de One M9 aan en komt Samsung met de Galaxy S6. Tot zover is alles zeker. Hoe de telefoons er precies uit gaan zien is ook al grotendeels bekend en in deze video zullen we vertellen wat de laatste geruchten omtrent de twee toestellen zijn. Daarnaast kijken we even naar wat Sony op dit Mobile World Congress gaat aankondigen. De Xperia M4 Aqua zal naar verwachting het levenslicht gaan zien en het gerucht gaat ook dat er een Xperia Z4 Tablet komt. Het nieuwe topmodel, de Xperia Z4, zullen we zeer waarschijnlijk niet tegen het lijf lopen in Barcelona. Tot slot hebben we het nog over een stukje niet MWC-nieuws: de Apple Watch. Apple heeft begin maart een persconferentie ingepland waar die waarschijnlijk volledig getoond zal worden. Natuurlijk was er al het een en ander over het horloge bekend, maar nu moet hij eindelijk ook de winkels gaan bereiken.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Weekend! Nog twee nachtjes slapen en Samsung presenteert de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge en HTC onthult de One M9. In deze week werd alles over deze smartphones eigenlijk nagenoeg al bekend. Je leest in deze TeleWeek hoe de smartphones eruit zien en wat de specificaties zijn, maar er gebeurden natuurlijk ook nog andere dingen.

De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich zien

TeleWeek 9: De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge laten zich al zien badge teleweek

We beginnen met Samsung, nog altijd de grootste smartphonefabrikant ter wereld. Voor het bedrijf staat er met de Galaxy S6 behoorlijk wat op het spel. De Galaxy S5 verkocht niet zo goed als gehoopt en als dit ook het geval is met de Galaxy S6, kunnen we wel stellen dat Samsungs hoogtijdagen definitief verleden tijd zijn. Al ziet de Galaxy S6 er gelikt uit.

Zo heeft hij een metalen frame en beschikt hij over uitstekende specificaties. Het scherm is waarschijnlijk 5,1 inch groot en krijgt een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. De pixeldichtheid ligt hiermee rond de 600 ppi, wat abnormaal veel is en bovendien ook een beetje onzinnig: het menselijk oog ziet het verschil met een lagere pixeldichtheid toch waarschijnlijk niet.

In de telefoon plaatst Samsung zijn eigen Exynos 7 Octa 14nm-processor. Deze chipset heeft acht kernen met een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz. In de smartphone komt 3GB ram en er komen varianten uit met 32GB, 64GB en 128GB opslaggeheugen. Foto's maakt de Galaxy S6 in 20 en 5 megapixel. De Galaxy S6 Edge krijgt waarschijnlijk soortgelijke specificaties.

De specs waren al een poosje bekend, maar nu weten we ook hoe de telefoons eruit komen te zien. En dat ziet er toch best aardig uit. Zondag zijn we van de partij bij de Samsung-presentatie en we zullen dan natuurlijk zo snel mogelijk met een hands-on komen, zowel in beeld als geschrift. Hou onze site dus in de gaten! We schreven al een mooi blog over de komst van vlaggenschepen naar het MWC.

Lees verder of laat een reactie achter

iPhone 6 versus iPhone 5S - Advertorial

Door Danijel Dercksen,

De iPhone 6 is al een tijd geleden onthuld. De grote verassing voor velen was het formaat van de iPhone 6, de nieuwe iPhone 6 is namelijk in twee formaten verkrijgbaar. Maar wat zijn de verschillen tussen de nieuwe iPhone 6 tegenover zijn voorganger, de iPhone 5S?

Het grootste verschil tussen de twee telefoons is dus het formaat van het scherm. Het schermformaat van de iPhone 6 is enorm toegenomen, namelijk van 4-inch naar 4,7-inch. Eveneens is de schermresolutie hoger, namelijk toegenomen tot 750 x 1.334 pixels. De iPhone 6 biedt ongeveer 40 procent meer schermruimte dan de iPhone 5-modellen.

Naast het grotere display zijn er nog tal van andere verschillen. De iPhone 6 wordt standaard geleverd met het nieuwste besturingssysteem, namelijk iOS8. Het besturingssysteem is verfijnder, uitgebreider en brengt allerlei nieuwe applicaties wat verschillende gemakken biedt.

Verder naast het besturingssysteem is de processor en het geheugen van iPhone 6 uitgerust met de nieuwe 1,4GHz dual-core Apple A8-processor. Dit ondersteunt een nieuwe grafische technologie voor grafisch hoogwaardige prestaties.

De camera is nog een groot verschil tussen de iPhone 6 en de iPhone 5S. De iPhone 6 heeft net als de 5S een 8-megapixel iSight-camera aan de achterzijde. De iPhone 6 camera is voorzien van een dubbele LED-flitser en een 1080p Full HD-videaorecorder. Dankzij een nieuwe sensor met Focus Pixels focust de iPhone 6 camera automatische sneller dan zijn voorganger.

De nieuwe iPhone 6 telefoons zijn dus sneller, groter, scherper en hebben betere camera’s. Dat zijn de grootste verschillen tussen de iPhone 6 en zijn voorganger, de iPhone 5S. De grootte van de iPhone 6 kan de kans op schermreparatie vergroten. Wanneer u uw telefoon laat vallen of flink laat stoten kan het zijn dat het scherm van uw telefoon barst. Een scherm vervangen is dan noodzakelijk wilt u het gebruiksgemak van uw telefoon behouden. Een iPhone 6 reparatie is bekend bij Smartrepair, een nieuw scherm vervangen gebeurt bij Smartrepair binnen 30 minuten. Smartrepair werkt alleen met originele onderdelen van Apple.

Naast het scherm kunnen eveneens andere onderdelen van uw iPhone defecten vertonen, voorbeelden zijn slecht gehoor, geen Wi-Fi, slechte batterij of een defecte luidspreker. Smartrepair vervangt defecte onderdelen die tot ongemakken leiden zodat u het gebruiksgemak van uw iPhone 6 weer terug hebt. Wanneer u ongemakken ervaart en geen idee wat er defect is kunt u langskomen in een vestiging van Smartrepair in Nijmegen of ’s-Hertogenbosch, bekijk de homepage van Smartrepair voor de gegevens. Smartrepair onderzoekt kosteloos wat defect is en stel, in geval van een defect, een prijsopgaaf op. Na akkoord gaat Smartrepair de iPhone 6 reparatie uitvoeren.

Lees verder of laat een reactie achter

Smartflash klaagt Apple opnieuw aan voor schending patenten

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Eerder deze week werd bekend dat Apple een boete van ruim een half miljard dollar moet betalen aan patentbedrijf Smartflash. Volgens de jury van de Amerikaanse rechtbank heeft Apple willens en wetens de patenten van Smartflash geschonden.

Smartflash klaagt Apple opnieuw aan voor schending patenten Apple

Dit gebeurt in iTunes en heeft betrekking op het managen van digitale rechten, opslagruimte en het krijgen van toegang tot bestanden door middel van betalingen. Apple moet hiervoor een boete betalen van 532,9 miljoen dollar. Nu dreigt het bedrijf opnieuw een boete aan Smartflash te moeten betalen.

Het bedrijf uit Texas heeft Apple namelijk aangeklaagd voor het schenden van dezelfde patenten, maar dan in nieuwe toestellen. Het gaat hier om onder andere de iPhone 6, iPhone 6 Plus en iPad Air 2.

Apple reageerde afgelopen week woedend op het nieuws dat het een boete van ruim een miljard dollar aan Smartflash moet betalen. “Smartflash maakt geen producten, heeft geen werknemers, creeert geen banen, is in de Verenigde Staten niet aanwezig en misbruikt het patentensysteem om geld te vangen van Apple voor technieken die we zelf bedenken”, liet Apple-woordvoerster Kristin Huguet weten.

Volgens Apple omvatten de patenten van Smartflash zulke eenvoudige technieken, dat schending ervan al snel een feit is. De jury stelde Smartflash echter in het gelijk, en nu dreigt Apple opnieuw een miljoenenboete aan Smartflash te moeten betalen. Het is alleen nog onbekend wanneer de zaak gaat dienen en wat de hoogte van de boete zal zijn.

Smartflash kreeg afgelopen week overigens niet het gehoopte schadebedrag van 852 miljoen dollar. Het liet echter weten te kunnen leven met het bedrag van 532,9 miljoen dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Apple lanceert Apple Watch op 9 maart’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple geeft op 9 maart een persconferentie. Hierin komt de Amerikaanse fabrikant waarschijnlijk met meer informatie over zijn eerste smartwatch, de Apple Watch.

De Apple Watch komt door productieproblemen in februari 2015 op de markt

Deze horloge werd tegelijkertijd met de iPhone 6 en iPhone 6 Plus door Apple aangekondigd. Sindsdien werd het stil rondom de smartwatch. Waarschijnlijk komt Apple op maandag 9 maart met meer informatie over de Apple Watch, aangezien het dan een persbijeenkomst organiseert.

Het is nog te vroeg voor een nieuwe tablet of een nieuwe smartphone en de komst van de Apple Watch naar de winkelschappen is nog altijd geen feit. Het gerucht gaat dat de horloge vanaf april wereldwijd verkrijgbaar is, waaronder ook Nederland.

De Apple Watch is de eerste smartwatch van Apple en ziet er anders uit dan de smartwatches die we tot nu toe hebben gezien. Zo zit er een draaiwieltje aan de zijkant van de horloge. Net als veel andere horloges heeft hij een vierkant scherm. De batterij van de horloge zou niet heel denderend zijn.

Het is natuurlijk afwachten tot we de horloge zelf hebben uitgetest om daar een oordeel over te vellen. Waarschijnlijk is voor de klant het lange wachten bijna voorbij. 9 maart weten we, waarschijnlijk ergens in de avond, meer over de Apple Watch.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple adverteert met Apple Watch in de Vogue

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Apple heeft een advertentie van een stuk of vijf pagina's gezet in modetijdschrift Vogue. De pagina's laten niets anders zien dan de drie edities van het horloge op ware grootte op één pagina, en een detail van het bandje op de andere. Over specificaties en andere kunstjes die de smartwatch kan doen, wordt niets verteld. Het horloge wordt uitsluitend als mode-accessoire geshowd aan de lezers.

We mogen er dus van uitgaan dat de marketingcampagne van Apple voor het horloge is begonnen, hoewel het nog niet eens in de Apple Stores ligt. Dat gebeurt pas ergens in april. Het modebewuste publiek wordt echter al flink opgewarmd. Waarbij vooral opvalt dat Apple geen enkele nadruk legt op alle hard- en softwarematige mogelijkheden die het horloge biedt, en uiteraard wordt er ook met geen woord over gerept dat het horloge elke dag aan de lader moet, als we de geruchten mogen geloven.

Op de foto's is het roestvrijstalen horloge te zien met de Milanese band, die op een bijzondere manier op maat kan worden getrokken. Daaronder is een variant van het gouden Edition-horloge te zien, samen met het detail van de gouden gesp in de band. En daar weer onder is de goedkoopste sporteditie te zien, met een felgroen plastic bandje.

In China is de Apple Watch overigens al in de lokale Vogue te zien geweest en in Parijs liet Apple afgelopen najaar in een dure boutique ook al wat horloges zien.

Lees verder of laat een reactie achter

Android en iOS domineren bijna complete smartphonemarkt

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Android en iOS worden samen steeds machtiger. In het vierde kwartaal zat op 96,3 procent van alle verscheepte smartphones Android of iOS. Een kleine stijging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Android is nog steeds de grootste, ondanks iOS 8 en de iPhone 6 van Apple

Toen draaide 95,6 procent van de verscheepte smartphones op Android of iOS. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. In 2014 werden er meer dan een miljard Android-apparaten verkocht. Samsung is nog altijd de grootste Android-afnemer, met meer verscheepte apparaten dan de volgende vijf grote fabrikanten bij elkaar.

Het marktaandeel van iOS nam in 2014 af. Dit komt waarschijnlijk vooral omdat in ontwikkelingslanden veel smartphones met Android zijn verkocht, want voor Apple was 2014 een uiterst succesvol jaar met een denderende verkoop van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

Windows Phone is dus totaal niet opgewassen tegen de twee besturingssystemen. Toch steeg het gebruik van Microsofts besturingssysteem een klein beetje, met 4,2 procent.

IDC is benieuwd hoe het iOS en Android in 2015 vergaat. “Dat gaan we nauwgezet volgen”, vertelt Ramon Llamas, de onderzoeksdirecteur van IDC. “Apple heeft met de iPhone 6 Plus de phabletmarkt betreden en daar ligt voor het bedrijf nu een aantal nieuwe uitdagingen. Ondertussen stagneerde de groei van Samsung, waardoor Android nu meer afhankelijk is van kleinere fabrikanten om voor een hogere verkoop te zorgen.”

Melissa Chau van IDC denkt niet dat een besturingssysteem dit jaar de concurrentie met Android en iOS kan aangaan, al wordt dat wel geprobeerd. “Microsoft heeft nog nooit zulke goedkope Lumia’s op de markt gebracht en Tizen is in India eindelijk gelanceerd. Men is hongerig om wat marktaandeel van Android af te snoepen.”

Lees verder of laat een reactie achter

Nederlandstalige Siri vanaf iOS 8.3 een feit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple’s spraakassistent Siri gaat Nederlands ondersteunen. Het is nog wel even wachten, aangezien de Nederlandstalige Siri vanaf iOS 8.3 werkt. iOS 8.2 moet nog naar de consument worden uitgerold.

Nederlandstalige Siri vanaf iOS 8.3 een feit siri2

Siri spreekt nu negen talen: Engels, Duits, Frans, Spaans, Japans, Italiaans, Koreaans, Kantonees en Mandarijn. Bij iOS 8.3 worden daar nog eens acht talen aan toegevoegd. Naast Nederlands kan Siri straks ook uit de voeten in het Russisch, Deens, Zweeds, Thais, Portugees, Turks en verstaat het Engels met een Indiaas accent beter, aldus 9 to 5 Mac.

Het is nog onbekend wanneer iOS 8.3 precies beschikbaar komt. Waarschijnlijk zal dat later dit jaar zijn. Eerst moet iOS 8.2 nog worden uitgerold. Het goede nieuws is dat iOS 8.3 waarschijnlijk de eerste versie van Apple wordt die een publieke betaversie krijgt. Dit blijft beperkt tot 100 duizend mensen, maar bij andere betaversies kunnen alleen ontwikkelaars er mee aan de slag.

Siri gaat waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in de Apple Watch, de smartwatch die Apple als het goed is vanaf april gaat verkopen. Door meer talen toe te voegen aan de spraakassistent hoopt Apple de horloge voor meer mensen interessant te maken.

iOS 8.3 komt ook met een uitbreiding van de Emoji-poppetjes. Hiermee wordt het aanbod van poppetjes uitgebreid, die dan niet alleen meer een blanke huidskleur hebben.

Siri wordt sinds iOS 5 op de iPhone gebruikt en sinds iOS 6 op de iPad. Daarna was het lang onduidelijk wanneer de spraakassistent ook Nederlands ging spelen. Nu is dat dus min of meer bekend: het is daarvoor wachten tot iOS 8.3, maar wanneer dit uitkomt is dus nog onbekend. Het lange wachten is bijna voorbij.

Lees verder of laat een reactie achter

Ontwikkelaar koppelt Android Wear-smartwatch aan iPhone

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Een bekende Android-ontwikkelaar, Mohammad Abu-Garbeyyeh, is erin geslaagd om notificaties van een iPhone naar een Moto 360 smartwatch te sturen. Die loopt op Android Wear. Het is de eerste keer dat Android Wear met een iOS-apparaat 'praat'.

De Motorola Moto 360 was binnen een paar uur al uitverkocht

Die mogelijkheid zit namelijk niet standaard in Android Wear. Google heeft het besturingssysteem voor wearables vooralsnog exclusief voor andere Androidapparaten bestemd, hoewel niet is uitgesloten dat ook iPhones in de toekomst aan Android Wear kunnen worden gekoppeld. Maar nu kan dat nog niet, althans niet officieel.

De ontwikkelaar heeft voor de koppeling van een iPhone aan de Moto 360-smartwatch gebruikgemaakt van een iOS-feature die in versie 7 van het besturingssysteem is ingebakken. Dit heet de Apple Notification Center Service (ANCS). Deze software maakt contact via bluetooth om iPhone-notificaties door te sturen naar bijvoorbeeld een Pebble, een smartwatch die aan zowel Androidtelefoons als de iPhone kan worden gekoppeld.

Via ANCS en een kleine app op de Moto 360 smartwatch kon MohammadAG, zoals hij zichzelf noemt, basale notificaties van de iPhone naar het horloge sturen.

Veel meer kan er echter nog niet mee. Navigatie-aanwijzingen zoeken, e-mail behandelen of Google Now te voorschijn toveren kan allemaal nog niet. Alleen een simpel tekstbericht kan worden doorgestuurd.

MohammadAG heeft beloofd zijn appje voor Android Wear binnenkort online te zetten, voor wie het ook eens wil proberen.

In een superkort filmpje laat MohammadAG zien dat het echt werkt. Hieronder is het te zien.

Lees verder of laat een reactie achter