All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apple en iOS

Telefoon kapot: garantie, zelf repareren of laten repareren? - ADV

Door Bouke van den Berg,

Je hebt je telefoon nu al een tijdje, maar bent er nog steeds even zuinig op als de dag dat je hem kocht. Op één moment let je niet op en dan gebeurt het, je telefoon valt op de grond met het scherm naar beneden. Je bukt terwijl je hartslag stijgt en draait je telefoon om en ziet waarvoor je al vreest: een versplinterd scherm.

Telefoon repareren bij Smart Repair

Rond blijven lopen met een kapot scherm is geen optie, je vindt het echt niet fijn om een kapot scherm te hebben en wilt al helemaal niet gezien worden met een gebarsten scherm. Geld voor een nieuwe telefoon heb je niet, dus moet je scherm gerepareerd worden. Na een snelle Google-zoekopdracht kom je tot de conclusie dat je drie opties hebt: je telefoon opsturen naar de fabriek, zelf repareren of laten repareren door een reparatiebedrijf. Om de keus wat gemakkelijker te maken zetten we hier voor jou de voor- en nadelen van iedere optie op een rijtje.

Terugsturen naar de fabriek

Je telefoon terugsturen naar de fabriek is een 'veilige' optie. De telefoon gaat naar een groot bedrijf (Apple, Samsung of net waar je telefoon vandaan komt) en wordt daar gerepareerd door experts in het vak. Klinkt best goed totdat je je realiseert dat je jou telefoon moet opsturen naar een fabriek in het buitenland en je vaak meer dan een maand moet wachten op de reparatie van je telefoon. Verder moet je erg veel geluk hebben met de garantieregeling van je telefoon. Zo valt een gebroken scherm bijna nooit binnen de garantie en krijg je een erg dure rekening thuis.

Zelf repareren

Je telefoon zelf repareren is een andere optie. Online bestel je het juiste onderdeel en gereedschap om aan de slag te kunnen gaan. Een groot voordeel van zelf repareren is dat het een stuk goedkoper is dan terugsturen naar de fabriek, je betaalt namelijk geen loonkosten. Wel is er een ander nadeel aan je telefoon repareren. Een high-end smartphone repareren is namelijk niet zo makkelijk als een lamp vervangen. Goed technisch inzicht is een vereiste, om maar nog niet te spreken over ervaring. Ervaring is namelijk erg belangrijk omdat het repareren van een telefoon best lastig is. Je moet weten wat je doet zodat je zeker weet dat je geen fouten maakt. Daarom is je telefoon zelf repareren alleen een goede optie als je ervan overtuigd bent dat je dit kan.

Naar een reparatiebedrijf gaan

De snelste manier om je telefoon te laten repareren is naar een reparatiebedrijf gaan. Vaak kan je telefoon al binnen 30 minuten gerepareerd worden. Lang wachten op je telefoon zit er dus niet in. Ook is je telefoon laten repareren door een reparatiebedrijf vaak stukken veiliger dan je telefoon zelf repareren. Zorg er hierbij wel voor dat je naar een professioneel bedrijf gaat dat garantie geeft op je reparatie. Mocht een bedrijf dat namelijk niet doen dan weet je niet zeker of er iemand met de juiste vaardigheden jou telefoon repareert. Smart-repair is een bedrijf dat aan de bovenstaande eisen voldoet. Hier weet je zeker dat je telefoon wordt gerepareerd door vakkundige monteurs met veel ervaring. Mocht je dus bijvoorbeeld opzoek zijn naar een bedrijf voor een iPhone 5s reparatie, kom dan langs bij één van onze vestigingen in Den Bosch of Nijmegen.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Nokia wil Maps verkopen aan Apple, Amazon of Alibaba’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nokia zoekt een nieuwe eigenaar voor zijn kaarten-app, Here. De Finse fabrikant hoopt hier 3 miljard euro voor te vangen en mikt zijn pijlen vooral op Apple, Amazon of Alibaba.

Nokia voegt 18 landen toe aan Here Drive screenshot-2

Dit melden bronnen tegenover Bloomberg. Deze bedrijven zouden een koop van Here inderdaad overwegen, maar er liggen meer kapers voor de kust. Zo zou Facebook ook overwegen de kaartendienst over te nemen, net als een consortium van Duitse autofabrikanten en verschillende investeringsmaatschappijen. Voor het einde van volgende week is de eerste biedingsronde afgelopen.

Nokia wil Here verkopen om zich beter te richten op zijn netwerkdivisie. Hiervan ondervindt het hevige concurrentie van Huawei. Eerder deze maand nam Nokia al Alcatel-Lucent over voor 15,6 miljard euro. Hiermee is Nokia de grootste leverancier van mobiele netwerken.

Nokia nam Here in 2008 voor 8,1 miljard dollar over, maar inmiddels is de dienst nog maar 2 miljard euro waard. De dienst kan interessant zijn voor Apple, dat met zijn eigen kaartendienst nog geen potten kan breken. Ook voor Alibaba is het interessant, om zo een breder aanbod van producten te creëren.

Sirius, de grootste leverancier van satelietradio’s, wil auto’s beter verbinden met het internet en lijkt Here als een handige toevoeging te zien voor zijn diensten. Datzelfde geldt voor fabrikanten als BMW, Volkswagen en Daimler.

Genoeg potentiële nieuwe eigenaars dus. Eind volgende week wordt misschien duidelijk welke bedrijven uiteindelijk een bod hebben gedaan op Here en welke biedingen Nokia serieus neemt. De vraagprijs is 3 miljard euro, terwijl de dienst dus een miljard euro minder waard is.

Lees verder of laat een reactie achter

'Nederlandse voorverkoop Apple Watch start 8 mei'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Apple Watch is waarschijnlijk vanaf volgende maand in meer landen te bestellen, waaronder Italië. De kans is groot dat Nederland ook tot de tweede lichting behoort van landen waar de Apple Watch wordt geleverd. Vanaf 8 mei is de smartwatch waarschijnlijk voor te bestellen.

De Apple Watch komt door productieproblemen in februari 2015 op de markt

Hierover schrijft het Italiaanse iSpazio, dat zijn artikel baseert op een interne bron bij Apple. De filialen van Apple in Italië zouden al advertentiemateriaal van de Apple Watch hebben ontvangen, net als tafels om de horloges op te tonen. Volgens Fabiano Confuorto, een medewerker van de site, is Italië maar een van de vele landen die de Apple Watch binnenkort krijgen.

8 mei is de datum van de uiterste leveringsdatum van de Apple Watch voor de eerste landen waar het horloge beschikbaar is. Waarschijnlijk volgt Apple voor de Apple Watch dezelfde lijst landen die als tweede lichting de iPhone 6 en iPhone 6 Plus konden voor bestellen. Het gaat hier om Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Liechtenstein, Luxemburg, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Portugal, Qatar, Rusland, Saudi-Arabië, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Turkije en de Verenigde Arabische Emiraten.

Waarschijnlijk wordt hierover binnen niet al te lange tijd meer duidelijk, aangezien 8 mei al over 2,5 weken is.

Lees verder of laat een reactie achter

Sennheiser presenteert professionele opname-apparatuur voor iPhone en iPad

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sennheiser heeft in samenwerking met Apogee twee nieuwe microfoons ontwikkeld waarmee je met je iPhone of iPad professionele audio-opnames kunt maken. Duur is het wel: de goedkoopste microfoon kost 199 euro.

Sennheiser microfoon

Dit laat Sennheiser weten in een persbericht. De clip-on microfoons steek je in de lightning-ingang van je iPhone. Via de MetaRecorder-app neem je vervolgens met de microfoon geluid op. Dit kan met de ClipMic Digital en de MKE 2 Digital. Eerstgenoemde kost 199 euro, voor de tweede betaal je 499 euro.

“De ClipMic Digital is uitgerust met een Sennheiser ME 2-microfoon”, schrijft Sennheiser in een persbericht. “De ME 2 is gemaakt voor het opnemen van spraak en is bijvoorbeeld ideaal voor het opnemen van interviews. De MKE 2 Digital is uitgerust met de hoogwaardige MKE 2-microfoon van Sennheiser, de industriestandaard in film- en televisieproducties.”

Via de app MetaRecorder neem je geluid op en kun je dit naadloos synchroniseren met het programma Final Cut Pro, waarmee je kunt monteren en aanpassen. Met de proefversie van de app kun je bestanden tot een minuut opnemen. De volledige versie kost 5 euro, maar is gratis als je een ClipMic of MKE 2 in je iPhone steekt.

De microfoons kun je alleen gebruiken met nieuwe toestellen van Apple die een lightning-ingang hebben, zoals de iPad Air 2 en de iPhone 6. Oudere modellen, zoals de iPhone 4 kunnen de microfoons niet gebruiken.

Vanaf halverwege mei kun je de ClipMic Digital kopen. De MKE 2 Digital is een maand later verkrijgbaar. Ze krijgen respectievelijk dus een adviesprijs mee van 199 en 499 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Bellen via WhatsApp nu ook op de iPhone

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Androidgebruikers konden het al, nu kunnen ook eigenaren van een iPhone bellen via WhatsApp op hun toestel. Een update die dit mogelijk maakt, is net in de App Store gezet.

Bellen via WhatsApp nu ook op de iPhone img 2012 730x1298

Dat betekent dat er nu ook onderling gebeld kan worden via WhatsApp tussen gebruikers van een Androidtoestel en bezitters van een iPhone. Deze optie bleef voor de iPhone achterwege, tot nu, omdat het lastiger bleek voor WhatsApp om dit voor iOS voor elkaar te krijgen.

De update is wel voor iedereen te krijgen, maar nog niet voor alle gebruikers direct geactiveerd. WhatsApp moet aan de server-kant van de messaging-app nog wat schakelaars indrukken om ervoor te zorgen dat het bellen via de app ook echt kan. WhatsApp rolt de nieuwe mogelijkheid gefaseerd uit naar alle gebruikers, onder wie de bijna tien miljoen WhatsAppers in Nederland.

Wie gaat bellen via WhatsApp, doet er goed aan om zijn databundel in de gaten te houden. Deze gesprekken gaan niet van de belminuten af, maar van de databundel. Daar staat tegenover dat internationale telefoontjes via WhatsApp nu een eitje zijn, en gratis, zeker via een wifi-netwerk.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Nieuwe iPhone krijgt saffierscherm van Corning’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De kans bestaat dat de iPhone 6S en iPhone 6S Plus een scherm krijgen van saffierglas. Deze displays moeten dan afkomstig zijn van Corning, de producent van Gorilla Glass.

iPhone 6 gebroken scherm

Hierover schrijft Patently Apple, dat schrijft dat de kans groot is dat zowel Samsung als Apple een nieuw schermtype van Corning gaat gebruiken. Waarschijnlijk gaat het hier om het scherm dat eerder bekend werd onder de naam Project Phire.

Dit is een schermvariant waarbij gebruik wordt gemaakt van saffier, dat ervoor zorgt dat een display niet kan krassen. Nadeel zou zijn dat het scherm niet goed bestand is tegen een zijwaartse val. Hier is het huidige Gorilla Glass wel goed tegen beschermd, maar dat krast weer redelijk snel.

Het zou Corning zijn gelukt om de nadelen van beide schermvarianten weg te halen en de positieve punten mee te nemen in een nieuw schermtype. Ook zou dit nieuwe schermtype van Corning al dit jaar in smartphones gebruikt gaan worden. Het is alleen onduidelijk of het nieuwe schermtype op dusdanige wijze geproduceerd kan worden om te voldoen aan zowel de vraag van Samsung als Apple.

Apple probeert al langer schermen van saffierglas in zijn smartphones te krijgen. Het investeerde daarvoor grof geld in fabrikant GT Advanced. Dit bedrijf ging echter vorig jaar failliet, nadat het lang met Apple in de clinch lag. Eigenlijk hadden de eerste iPhone 6-telefoons een display van saffierglas moeten hebben.

Smartphones met displays van saffierglas zijn nog altijd een zeldzaamheid, al komt het wel steeds vaker voor. Zo bestaat er een versie van de Huawei Ascend P7 met een display van saffierglas. Het zou vooral lastig en duur zijn om de krasbestendige displays te produceren.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Apple Watch wordt gewoon op tijd geleverd’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De eerste lading Apple Watches die de klant krijgt, wordt gewoon op tijd geleverd. De smartwatches zijn nu onderweg naar de verspreidpunten in de Verenigde Staten.

Apple Watch-leverancier GT Advanced is failliet

Dit meldt een bron tegenover MacRumors. Sinds 10 april kunnen klanten in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan en Groot-Brittannië de Apple Watch bestellen. Binnen zes uur was de smartwatch volledig uitverkocht.

Daarna werd er een ruime leverperiode genoemd. De Apple Watch zou tussen 24 april en 8 mei geleverd worden. Nu lijkt het erop dat de Apple Watch ‘gewoon’ op 24 april bij de klanten terecht komt.

Of dat echt zo is, weten de klanten natuurlijk pas over drie dagen. De productie van de Apple Watch zou in ieder geval niet zo van een leien dakje gaan. Zo zou de productie van de trilmotors nogal lastig gaan. Deze trilmotors regelen de vibraties die de smartwatch geeft.

Ook de productie van het scherm van de Apple Watch gaat minder snel dan verwacht. LG Display produceert deze schermpjes. Problemen met de levensduur en de kleurenweergave van het scherm van de Apple Watch zouden hieraan ten grondslag liggen.

Apple is door, of ondanks, de problemen in staat om 2 tot 3 miljoen exemplaren van de Apple Watch per maand te produceren. Verreweg de populairste variant is de Apple Watch Sport Edition, de goedkoopste variant van de Apple Watch. Deze kost minimaal 399 euro.

Ondertussen zou de duurste variant, de Apple Watch Edition, nog geen 1 procent van de verkopen innemen. Dit product kost minimaal 11 duizend euro.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung gaat Snapdragon 820-processor van Qualcomm produceren’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De afdeling van Samsung die processors produceert doet goede zaken. Zo gaat het de nieuwe Apple-processor produceren en nu heeft het er alle schijn van dat Samsung ook de Snapdragon 820-processor van Qualcomm gaat produceren.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit melden bronnen die bekend zijn met de plannen van Qualcomm en Samsung tegenover Re/code. Qualcomm liet zijn topprocessors altijd produceren door het Taiwanese TSMC. Daar lijkt nu verandering in te komen. Reden is het feit dat Samsung processors produceert die gebakken zijn op 14 nanometer, terwijl TSMC nog chipsets maakt die op 20 nanometer zijn gebakken.

Voor processors geldt: des te lager deze waarde van nanometers, des te efficiënter en zuiniger een processor in principe is. Samsung is momenteel de enige die chipsets kan produceren die op 14 nanometer zijn geproduceerd.

Qualcomm hoopt, door Samsung zijn topprocessor voor vlaggenschepen van 2016 te laten produceren, de Zuid-Koreaanse fabrikant weer terug te ‘winnen’. Samsung gebruikt voor de Galaxy S6 niet de Snapdragon 810-processor, zoals eigenlijk het plan was, maar zijn eigen Exynos 7-chipset.

De Snapdragon 810 zou kampen met oververhittingsproblemen en de Exynos 7 is gebakken op 14 nanometer: de Snapdragon 810 niet. Door Samsung nu de productie voor zijn rekening te laten nemen van de Snapdragon 820, hoopt Qualcomm dat de fabrikant ook zijn processors voor de Galaxy S7 gaat gebruiken.

Samsung krijgt het waarschijnlijk dus druk, als dit gerucht blijkt te kloppen. Het zou namelijk ook de A9-processor voor een nieuwe iPhone gaan produceren. Aan de ene kant is dit voor Samsung goed nieuws: het zorgt voor veel extra inkomsten. Aan de andere kant neemt het een voordeel weg voor Samsungs eigen smartphones. Samsung is immers de enige fabrikant die processors op 14 nanometer kan produceren.

De ontwikkelingen zijn juist weer slecht nieuws voor TSMC, al vallen zowel Apple als Samsung waarschijnlijk op deze producent terug als hun eigen productielijnen de vraag niet aankunnen. Ondertussen is de Snapdragon 820 druk in ontwikkeling. Later dit jaar wordt deze chipset voor het eerst in de praktijk getest. Het is de bedoeling dat de vlaggenschepen van de meeste smartphones met deze chipset worden uitgerust. Dat is althans de ambitie van Qualcomm.

Lees verder of laat een reactie achter

'Apple rolt Apple Pay in herfst uit in Canada'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple gaat betaaldienst Apple Pay waarschijnlijk na de zomer uitrollen naar andere landen. Canada is in de herfst het eerste land na de Verenigde Staten waar Apple Pay beschikbaar is.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Hierover schrijft the Wall Street Journal, dat het als het over Apple gaat vaak bij het juiste eind heeft. Apple zou nu met zes Canadese banken in onderhandeling zijn over Apple Pay. Deze banken zouden Apple Pay wel zien zitten voor hun creditcards en pinpassen, maar ze vinden dat Apple te hoge transactiekosten rekent. Apple zou een halve cent rekenen voor transacties met een pinpas en een percentage van 0,15 tot 0,2 procent rekenen voor transacties met een creditcard.

De keuze voor Canada is wel logisch. Het buurland van de Verenigde Staten heeft relatief veel iPhone-gebruikers. In Canada heeft de iPhone een marktaandeel van ongeveer een derde, terwijl wereldwijd het marktaandeel van Apple op ongeveer 20 procent zit. Daarnaast hebben veel Canadese betaalautomaten al NFC, wat een vereiste voor Apple Pay is.

Na de zomer is Apple Pay dus waarschijnlijk in Canada beschikbaar. Ondertussen zou Apple ook met Chinese banken onderhandelen. De gebruikers in zowel China als Canada zouden veel interesse hebben in het betalen met Apple Pay. Daarna volgen waarschijnlijk andere markten, waaronder waarschijnlijk ook de Europese.

In de Verenigde Staten loopt het nog niet storm met het aantal betalen dat via Apple Pay wordt verricht. Slechts 6 procent van de Amerikanen met een iPhone gebruikt de mogelijkheid wel eens. Met Apple Pay koppel je je betaalpas aan je smartphone, zodat je via NFC je boodschappen betaalt. Deze betalingen kun je beveiligen met je vingerafdruk.

Lees verder of laat een reactie achter

Whatsapp telt nu 800 miljoen actieve gebruikers

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Whatsapp groeit als kool. Het chatprogramma telt nu 800 miljoen actieve gebruikers. Dat meldt CEO Jan Koum van het bedrijf op twitter.

WhatsApp material design Android

De groeicurve van het aantal gebruikers die de app ook echt gebruiken, blijft steil omhoog gaan. In januari maakte het dochterbedrijf van Facebook bekend dat de 700 miljoen werd aangetikt, en nog geen drie maanden later zijn er alweer honderd miljoen bij.

Daarmee is de groei iets sneller dan de periode die nodig was om van 600 miljoen naar 700 miljoen gebruikers te komen. Hiervoor had Whatsapp vier maanden nodig.

Facebook kondigde vorig jaar februari de overname van Whatsapp aan. Een aantal gebruikers stapte toen over op een andere messaging-app, bezorgd als zij waren over hun privacy. In de groeicurve is dat echter totaal niet terug te vinden, zoals de grafiek van Fonearena hieronder laat zien.

Whatsapp heeft onlangs zijn dienstverlening uitgebreid door bellen via de app mogelijk te maken - wat vooralsnog alleen op Androidtoestellen kan - en door het mogelijk te maken om via browsers op een pc of mac te chatten, met de verbonden telefoon in de buurt. Ook is het uiterlijk van de app onlangs wat opgefrist.

Lees verder of laat een reactie achter