All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Software

Android 6.0 Marshmallow vanaf volgende week beschikbaar

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

Tijdens een grote persconferentie kondigde Google vanavond de beschikbaarheid van Android 6.0 Marshmallow aan. De nieuwe Androidversie zal vanaf volgende week op de Nexus-apparaten beschikbaar worden.

Android M heeft officieel Android Marshmallow gsmarena 001

Google had het tijdens zijn persconferentie over een uitrol naar Nexus-apparaten "waaronder de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 en Nexus Player." Of dat betekent dat de Nexus 4 definitief geen update krijgt is niet duidelijk. De kans dat die smartphone geüpdatet zal worden is echter niet groot.

De nieuwe Androidversie is nu ook beschikbaar voor fabrikanten van andere Androidapparaten, maar waarschijnlijk zal het nog wel even duren voordat die ook van de nieuwste Androidversie voorzien zijn. Daarnaast is het onbekend welke smartphones precies een update naar Marshmallow gaan krijgen. Voor toestellen als de Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z3+ en HTC One M9 lijkt die update vanzelfsprekend, maar officieel is er nog weinig over bekend. Dat zal de komende tijd ongetwijfeld gaan veranderen.

Voor meer informatie over Android 6.0 Marshmallow kun je terecht in onze videopreview.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nu 669.000 apps voor Windowstelefoons

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Een van de grote nadelen van Windows op smartphones was altijd dat er weinig app-aanbod was. Dat lijkt de laatste tijd mee te vallen, want bij een recente telling blijken er nu 669.000 apps in de Windows store te zitten.

Nu 669.000 apps voor Windowstelefoons hxdj9b2cju
Lumia 640, met Windows Phone 8.1

Dat is wel met alle apps voor pc's erbij, want die vallen bij Microsoft straks met Windows 10 onder hetzelfde kopje. Dus dat doet het aantal telefoon-apps als vanzelf flink stijgen.

iOS en Android bieden weliswaar elk de keuze uit zo'n anderhalf miljoen apps, maar het is de vraag of een Windows 10-gebruiker die echt zal missen. Zowel in de App Store van Apple, de Play Store van Google als de Windows Store zit een hoop kaf onder het koren. Apps die het niet waard zijn om gedownload te worden.

Het aantal apps in de Windows Store is sinds januari met 67% gestegen. Dat heeft veel te maken met de pc-apps die nu ook mobiel te verkrijgen zijn. Toch is het een enorme inhaalslag die het besturingssysteem van Microsoft vooruit moet kunnen helpen. Windows 10 Mobile wordt volgende maand gelanceerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Spraakherkenning Google Voice Search sneller en accurater

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google meldt dat de Google Voice Search voor iOS en Android sneller en accurater is geworden. Met de stem een zoekopdracht inspreken was al niet zo moeilijk, maar nu moet nog beter worden herkend wat een gebruiker zegt.

Spraakherkenning Google Voice Search sneller en accurater imgres

Google meldt in een blogpost dat er nieuwe akoestische modellen zijn gebruikt om de spraakherkenning te verbeteren. Ook het dicteren van tekst in een andere applicatie is verbeterd, omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde technologie.

Bij het inspreken van een zoekopdracht wordt de ingesproken tekst naar servers van Google gestuurd, waar de geluiden in kleine stukjes worden gehakt, herkend, weer aan elkaar geplakt en als tekst teruggestuurd naar de telefoon, waarna die naar de ingevoerde tekst kan zoeken. Dat gaat allemaal razendsnel.

Bijzonder is dat Google nu meldt dat dit ook beter gaat in lawaaiige omgevingen. In een volle tram een zoekopdracht inspreken was tot nu toe vrij kansloos, maar vanaf deze update zou dat dus wel moeten kunnen.

In een zeer technisch verhaal legt Google uit hoe het allemaal achter de schermen werkt. De gemiddelde gebruiker zal echter meer interesse hebben in de snelheid van de stem ten opzichte van moeizaam intypen van letters op een onscreen toetsenbord. Zoeken met de stem werkt in alle gevallen veel sneller.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple publiceert lijst van met virus geïnfecteerde apps

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft op zijn Chinese website een lijst van 25 apps gepubliceerd die getroffen waren door de XcodeGhost-malware. Alle apps op de site zijn inmiddels weer veilig te downloaden. Apple raadt dat zijn klanten ten zeerste aan.

"Gebruikers die een van deze apps hebben, moeten de bewuste app updaten. Dat zal het probleem op het toestel van de gebruiker verhelpen. Als de app beschikbaar is in de App Store, is het voorzien van een update, en zo niet, dan zal dat snel gebeuren", meldt Apple.

In totaal zijn er volgens diverse onderzoekers 39 apps getroffen door het virus, die daar via een vervalste versie van Xcode - de software waarop apps worden gebouwd - in terecht is gekomen. De overige 14 apps zijn volgens Apple niet zo belangrijk, omdat ze maar door heel weinig consumenten worden gebruikt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Instagram heeft mijlpaal van 400 miljoen gebruikers bereikt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De sociale foto-deel-app Instagram heeft in minder dan een jaar tijd honderd miljoen nieuwe gebruikers gekregen. Nu staat Instagram op 400 miljoen smartphones.

Instagram heeft mijlpaal van 400 miljoen gebruikers bereikt screenshot-1

Dat is in nog geen tien maanden bereikt sinds de vorige mijlpaal. In december 2014 meldde Instagram dat toen de 300 miljoenste gebruiker zich had gemeld. Nu is het net geen tien maanden later, en er zijn er alweer honderd miljoen bij.

Het is weliswaar niet te vergelijken met de gebruikersaantallen van Facebook en WhatsApp, niet geheel toevallig allemaal in hetzelfde bedrijf: Facebook, maar het geeft toch aan dat de app bijzonder populair is.

Driekwart van de gebruikers bevindt zich buiten de Verenigde Staten, meldt Instagram hierbij, waaruit volgt dat een kwart zich wel in dat land bevindt. De app is bijzonder populair in Brazilië, Japan en Indonesië.

Instagram is vijf jaar geleden begonnen. De app laat je foto's in vrij lage resolutie maken, en biedt filters aan om ze een bepaalde sfeer mee te geven. Vervolgens kun je ze delen in de app zelf en andere mensen gaan volgen. Instagram heeft een voortdurend uitbreidend netwerk van gebruikers die op deze wijze hun mooiste plaatjes met elkaar delen. Vorig jaar werd er een videofunctie aan toegevoegd. Instagrammers kunnen sindsdien een filmpje van enkele seconden uploaden. Om geld te verdienen, toont Instagram advertenties tussen de foto's en de filmpjes.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Malware dringt door in App Store van Apple

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bijna veertig apps in de App Store van Apple zijn geïnfecteerd met malware. Dat valt te lezen op Redmondpie. Er zitten populaire apps tussen, zoals WeChat, Winzip en Camscanner. Het virus blijkt binnen te zijn gekomen via een vervalste versie van Xcode, de software die Apple aan software-ontwikkelaars ter beschikking stelt om apps voor de iPhone en de iPad te maken.

Malware dringt door in App Store van Apple apple worm blog

Die vervalste versie wordt niet door Apple verspreid, maar via de Chinese zoekmachine Baidu. Nietsvermoedend hebben app-ontwikkelaars die vervalste versie gedownload om er hun apps mee te maken.

De malware in kwestie heet XcodeGhost. Die is zo genoemd omdat hij wordt verspreid via Xcode, de software waar heel veel apps mee worden gemaakt. Het ziet ernaar uit dat XcodeGhost via de Chinese App Store is verspreid, maar de geïnfecteerde apps zijn ook in App Stores in andere landen te vinden.

De voornamelijk Chinese ontwikkelaars van de betreffende apps hebben niets met het virus te maken. Kwaadwillenden hebben de apps voorzien van een virus, gebruikmakend van een zwakheid in een bepaalde versie van Xcode. Via de Chinese zoekmachine Baidu hebben ze het virus opgelopen. Inmiddels is zowel Baidu als de App Store weer schoongemaakt van de infecties, en is er geen gevaar meer te duchten.

Het virus werkt als alle mobiele virussen: het stelt hackers in staat om een telefoon op afstand ongemerkt over te nemen, het te gijzelen of er met prive-informatie vandoor te gaan.

De App Store is dus inmiddels weer veilig, maar wie alsnog wil controleren of hij een van de betreffende apps op zijn iPhone of iPad heeft staan, kan de complete lijst hier controleren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple's eerste Android-app is helemaal niet nieuw

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft tegelijk met iOS 9 ook een Android-app uitgebracht, die inmiddels een van de minst populaire is in de hele Play Store: Move to iOS. Die app is bestemd om data en apps uit een Androidtelefoon over te zetten op een iPhone.

Apple's eerste Android-app is helemaal niet nieuw movetoios

Apple wil het op deze manier gebruikers van een Androidtelefoon makkelijk maken om over te stappen op een iPhone. Move to iOS verzamelt informatie over apps en data, en zoekt dan op de nieuwe iPhone dezelfde apps op en zet de data over. Als dat klusje geklaard is, verschijnt de mededeling op het scherm van de Androidtelefoon dat die bij elke Apple Store gerecycled kan worden. Zeg maar weggegooid.

Phandroid heeft die Android-app van Apple eens bekeken, en is er achter gekomen dat het helemaal geen nieuwe app blijkt te zijn. De programmeercode komt vrijwel overeen met een reeds lang bestaande Android-app, die 'Media Mushroom's Copy My Data app' heet. Kennelijk heeft Apple het op een akkoordje met de makers van deze app gegooid en is die nu in een Apple-jasje gegoten.

De app van Mushroom verschilt alleen in uiterlijk, want Apple heeft er natuurlijk wel zijn eigen designjasje overheen gegoten. Move to iOS is de allereerste app die Apple voor het Androidplatform maakt. En hij is alleen maar bedoeld om mensen over te laten stappen op een iPhone. Een andere app komt echter ook naar de Play Store, namelijk Apple Music. Die moet Google Music gaan beconcurreren op zijn eigen terrein.

Deze bewegingen van Apple in de downloadwinkel van zijn grootste concurrent hebben bij sommige fervente Androidgebruikers gezorgd voor een rode waas voor de ogen. Fans van het platform van Google hebben inmiddels een tegen-app uitgebracht, die 'Stick with Android' heet. Die ziet er precies zo uit maar als je op de knop drukt, gebeurt er niets. Want je blijft het Androidtoestel gewoon gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Bezit jij deze handige apps voor onderweg al?

Door Bouke van den Berg,

In het dagelijks leven zijn er vast en zeker een paar apps die je vaak gebruikt en waar je haast niet zonder kan. Eenmaal uit de dagelijkse sleur zul je merken dat de apps die je gewend bent te gebruiken, niet altijd meer voorzien in je informatiebehoefte. Dit is vooral het geval als je op vakantie gaat. Op de locatie van de bestemming, maar vooral ook onderweg, kan het je nogal eens ontbreken aan informatie. Bij een roadtrip, waarbij veel factoren onzeker zijn, kan een beetje hulp geen kwaad.

Handige apps voor onderweg

Zo zijn er apps die je letterlijk en figuurlijk kunnen helpen. Bijvoorbeeld de SoSmart die onmiddellijk de lokale hulpdiensten informeert als je een ongeval hebt. En dankzij de app iCar Black Box is het duidelijk wat de locatie van het ongeval is en wordt de camera van je smartphone automatisch ingeschakeld om opnames te maken.

De app Honk helpt je je parkeerplek terug te vinden. Zelfs met een olifantengeheugen is het aan te raden deze app te downloaden, want vanwege werkzaamheden aan de weg of kleine kronkelpaden kan het zijn dat je je geparkeerde auto niet snel meer terug kan vinden.

Met een lange tocht voor de boeg, moet je onderweg ook op zoek naar een slaapplaats. Wil je besparen op overnachtingen? Vind dan een hostel via de app Hostelworld. Trakteer je jezelf liever op een luxere overnachting? Kijk dan op apps als Booking of Priceline.

Bij een roadtrip is besparen op brandstof natuurlijk mooi meegenomen. Thuis weet je waarschijnlijk de goedkope tankstations wel te vinden. De app benzine-Jip zorgt dat je dit ook in een onbekende omgeving kunt door je de weg naar het voordeligste tankstation in de buurt te wijzen.

Met deze apps heb je je roadtrip, net als in je dagelijks leven, in eigen hand. Om het gevoel en het idee van je roadtrip niet teniet te doen, hoef je de apps natuurlijk niet constant te gebruiken, maar het is wel fijn dat je ze als laatste redmiddel al op je telefoon hebt staan. Voordat de reis kan beginnen, is het verstandig om een paar handige apps uit te zoeken.

Kijk snel welke nuttige apps voor onderweg er nog meer zijn en doe er je voordeel mee! Veel reisplezier toegewenst!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft haalt camera-apps voor Lumia uit Windows App Store

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft de ondersteuning voor bepaalde camera-apps voor Lumiatelefoons beëindigd en haalt ze ook uit de Windows App Store.

Microsoft Lumia 640 design

Het gaat om apps die werken op Lumia's met Windows Phone 8.1. Een aantal apps die de camera in deze toestellen bedienen, is eind volgende maand niet meer in de downloadwinkel te vinden.

Het gaat bijvoorbeeld om de Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer en Lumia Refocus. Wie deze apps nog wil installeren moet snel zijn, want op 30 oktober zijn ze weg. De Lumia Panorama en Video Uploader blijft nog even, maar krijgt geen updates of andere ondersteuning meer van Microsoft.

Een en ander heeft te maken met de overgang naar Windows 10, meldt Microsoft hierover. De apps die al op toestellen staan, blijven onaangeroerd. "Ons doel is om ervaringen te maken die goed werken op alle Windows-apparaten. Om dat te doen, moeten we ons richten op de Windows 10 foto- en camera-apps, die we geweldig willen maken", meldde Microsoft in een blogpost.

De features van de Lumia-apps zijn volgens Microsoft straks bijna allemaal ook in de nieuwe Windows 10-apps te vinden.

Volgens sommige bronnen is Microsoft ook andere 'verouderde' apps aan het wissen uit de Windows App Store. Het is nog niet duidelijk welke.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Mozilla Firefox komt naar iOS

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Mozilla Firefox zal over een tijdje beschikbaar worden als app voor iOS apparaten. Momenteel is Mozilla bezig met het analyseren van een testversie van de software.

Mozilla Firefox komt naar iOS 14133 9373 150903 firefox l 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp