All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Software

Boordevol nieuwe opties in nieuwe WhatsApp-versie

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe versie van WhatsApp wordt voorzien van een aantal handige nieuwe functies. Zo wordt het onder andere mogelijk om per chat te bepalen of je de berichten hebt gelezen.

Nieuwe versie WhatsApp gebruikt minder data bij belfunctie fb post

Daarnaast worden er nieuwe talen ondersteunt en kun je in het instellingenmenu bepalen of de app minder data moet verbruiken. Verder wordt het makkelijker om contacten toe te voegen en om ze sneller een bericht te sturen als ze ook WhatsApp gebruiken.

Een andere nieuwe mogelijkheid is de optie om per chat te bepalen of je een melding wilt ontvangen als je een nieuw bericht krijgt. Je kunt ook per chat bepalen of je berichten juist wil dempen. Voor de liefhebbers van Emoji’s is er goed nieuws, want WhatsApp krijgt een heleboel nieuwe poppetjes.

De update wordt waarschijnlijk binnenkort uitgerold. Wanneer precies is onbekend. Het is daarom gewoon een kwestie van afwachten. Facebook is de laatste tijd in ieder geval redelijk in de weer met WhatsApp, al kan het altijd beter.

Zo kunnen nu ook gebruikers van de iOS-app WhatsApp Web gebruiken, maar een stand alone-webversie van WhatsApp is er nog altijd niet. Verder is het mogelijk om te bellen via de app, al werkt dit niet altijd even goed.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 beste calorieteller apps

Door Rutger Verstegen,

Om bij te houden of je goed eet, is het belangrijk om je calorieën te tellen. In deze tekst vertellen we de top 5 beste calorieteller apps.

MyFitnessPal (Android, iOS en Windows Phone)

MyFitnessPal let op hoeveel je beweegt en eet. De app is gemakkelijk te verbinden met een hardloop-app of een stappenteller. Hierdoor worden je rondjes hardlopen ook meegerekend bij je calorieberekening. Data invoeren kan zowel via de computer als via je smartphone. Je kunt kiezen hoeveel je wilt afvallen en over welk tijdsbestek. MyFitnessPal berekent vervolgens zelf hoeveel calorieën je op één dag mag eten. In een grafiek zie je de voortgang die je maakt. Net als veel andere calorieteller apps, heb je de mogelijkheid om vrienden via de app berichtjes te sturen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google stelt minder apps verplicht voor Androidsmartphones

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google stelt minder apps verplicht voor Androidsmartphones. Fabrikanten die hun klanten toegang willen geven tot de Play Store en Gmail, moesten tot dusver ook slikken dat er een twintigtal andere apps van Google werden meegeïnstalleerd, zoals Google +. Dat hoeft niet meer.

Google stelt minder apps verplicht voor Androidsmartphones screenshot 2015 08 22 10 32 18

Android is open source, en iedere software-ontwikkelaar of smartphonefabrikant kan er zijn gang mee gaan. Maar zodra een fabrikant gebruik wil maken van apps die door Google zijn ontwikkeld, zoals Gmail en de Play Store, moet er aan de regels van Google voldaan worden. De belangrijkste regel was dat je dan verplicht werd om een heel pakket apps te installeren. Omdat die apps deel uitmaken van het besturingssysteem, zijn ze door de gebruiker niet te verwijderen. Ze nemen wel kostbare ruimte in beslag op de telefoon.

Waarschijnlijk onder invloed van rechtszaken die de Europese Unie tegen Google is gestart, is nu een aantal apps niet meer verplicht gesteld. Samsung heeft hier direct gebruik van gemaakt door Google + niet meer mee te leveren op de nieuwe Galaxy Note 5, maar het blijkt te gaan om veel meer apps die gebruikers niet meer perse hoeven te krijgen. Ze kunnen nog wel desgewenst uit de Play Store worden gehaald.

Het gaat om bijvoorbeeld Google Play Games, Google Play Books, Google+ en Google kiosk, alsmede Google Earth en Google Keep.

Er blijft nog een aardig rijtje verplichte apps over. YouTube, Gmail, Chrome en de Play Store zullen bijvoorbeeld op geen enkele Androidtelefoon mogen ontbreken van Google. Tenzij je een Androidtelefoon van een hele andere maker hebt, zoals webwinkel Amazon die een eigen Androidversie met een eigen downloadwinkel heeft gemaakt voor zijn Kindle-smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Webfunctie WhatsApp nu ook eindelijk naar de iPhone

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het heeft even geduurd, maar nu is het ook mogelijk om met een iPhone via je computer te WhatsAppen. Op andere besturingssystemen was dit al een tijdje mogelijk.

Webfunctie WhatsApp

Web.WhatsApp.com toont nu ook de mogelijkheid om met de iPhone in te loggen. Dit was eerst nog niet mogelijk. Het lijkt erop dat WhatsApp langzaam aan de mogelijkheid uitrolt om via de computer de iOS-app van de berichtendienst te gebruiken. Op onze iPhone 6 Plus is het nog niet mogelijk om via WhatsApp Web te chatten, maar op Reddit zijn er al wel screenshots verschenen waarop de mogelijkheid wordt bewezen.

Het is nog onbekend wanneer de mogelijkheid voor alle iPhones beschikbaar is. De webfunctie van WhatsApp was dus al een poosje beschikbaar op andere besturingssystemen, zoals Windows Phone, BlackBerry en Android. Het is geen stand alone-mogelijkheid. Log je uit op WhatsApp op je telefoon, dan kun je WhatsApp Web bijvoorbeeld niet gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Google Play via omweg te installeren op Windows 10 Mobile’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is wel degelijk mogelijk om de Google Play-diensten te installeren op een Windows 10-smartphone. Via een omweg, dat wel, maar het is dus wél mogelijk.

Windows 10 screenshot

En dat is goed nieuws voor als je bepaalde Android-apps wilt gebruiken. Sommige Android-apps werken probleemloos op Windows 10, maar anderen hebben Google Play nodig om te functioneren. Zoals Snapchat, dat eerder nog onbruikbaar was.

Leden van het XDA-forum zijn er nu in geslaagd om de Google Play-services te installeren op meerdere Windows 10 smartphones. Eerst was dit nog een redelijk lastige handeling, maar nu schijnt het toch redelijk eenvoudig te zijn.

Meerdere Lumia-smartphones van Microsoft beschikken nu over Google Play en de bijbehorende diensten. Het gaat hier om de Lumia 435, Lumia 635 met 1GB werkgeheugen, Lumia 730, Lumia 820, Lumia 830, Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928, Lumia 930, Lumia 1520 en de Icon.

Het is mogelijk dat door het installeren van Google Play je geen aanspraak meer maakt op de garantieregeling als er iets met je Lumia gebeurt. Houd dat dus in je achterhoofd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Betaalbaar internetten in buitenland met hybride dual sim van Xiaomi

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Xiaomi kondigt op 19 augustus tegelijkertijd met MIUI 7 een nieuwe techniek aan. Hiermee kun je een virtuele simkaart voor je smartphone aanmaken, zodat je in het buitenland betaalbaar kunt internetten.

Simyo sim only simkaart

Xiaomi kondigt binnenkort de nieuwste versie van zijn Android-userinterface aan, MIUI 7. De Chinese smartphonefabrikant levert een interessante mogelijkheid mee met deze nieuwe variant van de eigen user interface.

MIUI 7 biedt je namelijk de mogelijkheid om op basis van je locatie een virtuele simkaart te laten maken. Dit moet vooral van pas komen in het buitenland. In je eigen land gebruik je je fysieke simkaart die je van je provider hebt ontvangen. In het buitenland gebruik je de virtuele simkaart.

Wat je hiermee kan? Goedkoop MB’s kopen bij een plaatselijke provider. Je hoeft dan dus niet meer de hoofdprijs te betalen, als je in ieder geval een hybride dual sim-smartphone van Xiaomi hebt.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om per app in te stellen hoeveel MB’s ze mogen gebruiken. Volgens Xiaomi zijn er inmiddels 36 landen aangesloten bij dit programma, waaronder Hongkong, Taiwan, de Verenigde Staten, Japan, Australië en Groot-Brittannie.

Het is nog onbekend of Nederland ook bij de 36 landen hoort. Wat wel zeker is, is dat de dienst voorlopig alleen voor de Chinese gebruikers van Xiaomi zal zijn. Nu is dat op zich ook weer niet zo’n ramp: dat is toch het land waar Xiaomi voornamelijk actief is.

De fabrikant is voornamelijk in Azië actief en nog niet in Europa. Dit komt waarschijnlijk omdat de patentportefeuille van Xiaomi nog niet zo goed gevuld is en omdat het merk geen zin heeft in Europese rechtszaken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung lanceert Samsung Pay op 20 augustus in Zuid-Korea

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vanaf aanstaande donderdag kunnen mensen in Zuid-Korea betalingen verrichten via Samsung Pay. Deze mobiele betalingsdienst werkt via NFC en MST.

Beta Samung Pay uitgebracht in Zuid-Korea samsung pay 1

MST, dat staat voor Magnetic Secure Transmission. Het voordeel van MST ten opzichte van NFC is dat betaalterminals waar je nu met je bankpas contactloos kan betalen niet vernieuwd hoeven te worden. Althans, dit stelt Samsung.

Vanaf 20 augustus is de dienst beschikbaar in het thuisland van Samsung, Zuid-Korea. 28 september zijn de Verenigde Staten aan de beurt. Samsung Pay wordt beveiligd door middel van je vingerafdruk, het eigen Knox-beveiligingssysteem en versleuteling.

Samsung Pay werkt in ieder geval als je een Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 of Galaxy S6 Edge+ hebt. GSM Arena heeft al met het betalingssysteem gespeeld en schreef een eerste indruk van Samsung Pay.

Het zou heel eenvoudig werken. Via je smartphone selecteer je met welke betaalpas je wilt betalen. Vervolgens bevestig je de mobiele betaling door middel van je vingerafdruk. Daarna plaats je je smartphone tegen de betaalterminal. Vervolgens heb je betaald.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Handleiding online hoe Android-apps op Windows 10-telefoon te zetten

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Windows 10-telefoons bieden de mogelijkheid, net als BlackBerrytelefoons, om Android-apps te draaien. Hoe dat precies moet, staat in een handleiding die afgelopen weekend online is verschenen. Het is volgens de maker gewoon een kwestie van slepen en neerzetten.

Handleiding online hoe Android-apps op Windows 10-telefoon te zetten image20

Met de intrede van Windows 10 kunnen vrijwel alle belangrijke Lumiatelefoons die nu al in omloop zijn, straks Android-apps draaien. Waarmee een belangrijk nadeel van Windowstelefoons is getackeld, namelijk het beperkte app-aanbod voor Windows Phone zelf. Windows 10 maakt hier echter een einde aan door Android-apps toegang te bieden binnen het platform.

Een Spaanse software-ontwikkelaar doet op internet uit de doeken hoe dit in zijn werk gaat. Hij heeft er zelfs een speciale app voor gemaakt, die het volgens hem kinderlijk eenvoudig maakt om de Android-apps op een Windows 10-telefoon te krijgen. De app is al te downloaden, echter, hier is altijd de standaardwaarschuwing op zijn plaats dat alleen mensen die heel goed weten waar zij mee bezig zijn, ermee aan de slag moeten gaan. Er is nog niets officieel, Windows 10 voor telefoons is nog niet eens officieel vrijgegeven. Dus er blijft een zeker risico bestaan dat de functionaliteit van de telefoon wordt aangetast bij onoordeelkundig gebruik.

Na dit opvoedkundige praatje, hieronder de lijst telefoons die gebruik kunnen maken van Android-apps via de app van de Spanjaard:

Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 925
Nokia Lumia 929
Nokia Lumia 830
Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 635
Nokia Lumia 730
Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 435
Nokia Lumia 928


De app is hier te vinden, met de disclaimer dat All About Phones geen enkel risico aanvaardt voor wie zijn toestel hiermee verpest.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Angry Birds 2 review

Door Sebastien Debaenst, | 0 reacties

Een aantal dagen geleden zag Angry Birds 2 het licht en in deze video brengen wij jou onze review van dit spel.

Iedereen kent Angry Birds wel. Het is een van de populairste smartphone games op de markt, maar ook al wordt het spel nog altijd veel gespeeld vond Rovio het tijd om een 2de versie op de markt te brengen. Met Angry Birds 2 komen een hele hoop vernieuwingen maar is het spel echt wel een verbetering ten opzichten van de eerste Angry Birds? In deze review video komen wij tot een conclusie hierover!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nederlander verstuurt per dag gemiddeld 30 WhatsAppjes'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nederlandse WhatsApp-gebruikers zouden gemiddeld 64 berichten per dag krijgen. Dit stelt marktonderzoeker Multiscope op basis van eigen onderzoek.

Nieuwe versie WhatsApp gebruikt minder data bij belfunctie fb post

Hierover schrijft Tweakers. Aan het onderzoek deden 1007 panelleden mee. Van deze mensen had 90 procent WhatsApp op zijn smartphones staan. Gemiddeld krijgen deze mensen 65 WhatsAppjes per dag, terwijl ze een kleine 30 berichten per dag versturen.

Nederlanders zitten gemiddeld in zeven groespsgesprekken. Dit verklaart ook waarom men meer berichten ontvangt dan het verstuurt. Vier op de tien Multiscope-panelleden gebruikt WhatsApp daarnaast ook voor zakelijke gesprekken. Een op de acht mensen heeft de blauwe vinkjes uitgeschakeld, waardoor men niet kan zien wanneer er een bericht gelezen is.

Het is onbekend hoe representatief het onderzoek van Multiscope is, benadrukt Tweakers. Het gaat namelijk om een vragenlijst die niet controleerbaar is. Wel heeft het onderzoeksbureau ingediende resultaten die sterk afwijken uit de definitieve uitslag gefilterd.

Mensen tussen de 18 en 34 jaar gebruiken WhatsApp het meeste. Deze groep verstuurt per dag gemiddeld een bericht of 60 en ontvangen ongeveer 150 berichten. Deze groep zit gemiddeld in ongeveer 10 groepsgesprekken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp