All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Software

Apple Music review

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

In deze videoreview bespreken we Apple's nieuwe muziekdienst: Apple Music. We kijken of deze dienst net zo goed is als concurrent Spotify.

Toen Apple een tijdje geleden zijn eigen concurrent voor Spotify aankondigde was dat natuurlijk groot nieuws. Apple Music is inmiddels een aantal dagen beschikbaar en wij hebben er uitgebreid mee gespeeld. Apple Music bestaat zowel voor iOS als voor Mac OS X, waarmee de apparaten van Apple goed ontsloten zijn. Later dit jaar zal Apple ook een Androidversie van de dienst beschikbaar maken, wat een first is voor Apple. Naast een streamingsdienst voor losse nummers en afspeellijsten, bevat Apple Music ook een radiofunctie. Er bestaat een gratis versie van de dienst, maar om de volledige mogelijkheden tot je beschikking te krijgen moet je betalen. Een abonnement kost €9,99 voor één persoon en €14,99 in de gezinsvariant. In deze video bespreken we alle voor- en nadelen van de dienst.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Mobiel betalen in ING-app nu te autoriseren met vingerafdruk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

ING heeft zijn Mobiel Bankieren-app opnieuw uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om betalingen te autoriseren door middel van je vingerafdruk of je stem.

Mobiel Betalen ING

Dit laat de bank weten in een persbericht. Eerder was het al mogelijk om via je stem de app te bedienen en je kon je vingerafdruk al gebruiken om in te loggen. ING beloofde eerder dit jaar dat het ook mogelijk zou worden om op deze manier ook betalingen te verrichten. Dat is de bank nu nagekomen.

Hiermee voorziet ING in een behoefte bij zijn klant, denkt de bank. 2,2 miljoen mensen gebruiken de Mobiel Bankieren-app van ING. Dit gebeurt steeds vaker door middel van de vingerafdruk en bovendien heeft een derde van de gebruikers van de app al een smartphone met vingerafdrukherkenning.

De spraakassistent die in de ING-app is ingebouwd, Inge, wordt door 100 duizend mensen gebruikt. Vanaf vandaag is het mogelijk om de nieuwe iOS- en Android-apps van ING Mobiel Bankieren te downloaden.

“ING wil voorop lopen op het gebied van technologie”, beweert Jeroen Losekoot, de marketingmanager van Internet & Mobiel bij IGN. “Door onder andere de toevoeging van biometrische toepassingen in de app kunnen we geldzaken sneller en makkelijker maken voor onze klanten en de toegankelijkheid vergroten. Hierdoor krijgen klanten meer grip op hun financiën. Ze betalen een rekening veel sneller en ze staan minder rood.”

ING blijft zijn app doorontwikkelen, zegt de bank. Klantfeedback speelt hierbij een grote rol. Verder schrijft de bank het volgende: “Daarnaast kunnen deze toepassingen in de toekomst eveneens van toegevoegde waarde zijn als het gaat om klantherkenning en veiligheid, waarbij biometrie gebruikt kan worden als extra identificatiemiddel bovenop de pincode.”

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Facebook-account niet meer nodig voor Messenger

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Tot nu toe was het noodzakelijk om een Facebook-account te hebben als je gebruik wilde maken van de Messenger-app. Nu is dat in sommige landen niet meer nodig. In Nederland is dat nog wel zo.

5-apps review: messengers (Android en andere platforms) screenshot-0

Facebook Messenger is de laatste tijd flink aan het groeien. Er komen steeds meer gebruikers bij. Enige makke was dat je om ermee te kunnen communiceren, wel een Facebook-account nodig had. Dat is voor Skype en WhatsApp bijvoorbeeld niet noodzakelijk. Nu heeft Facebook deze verplichting laten vallen. Iedereen kan er nu gebruik van maken. Dat heeft Facebook woensdag aangekondigd.

Facebook heeft weinig gezegd over de beweegredenen, maar kenners denken dat de sociale netwerkgigant op deze manier meer klanten wil vergaren. Door de inlogverplichting via Facebook te laten vervallen, wordt wellicht een groter publiek aangesproken.

De nieuwe manier van inloggen vereist dus geen Facebookaccount, maar wel het prijsgeven van je telefoonnummer. Wie er wel voor kiest om via Facebook op Messenger in te loggen, krijgt bovendien meer functies. Facebookvrienden kunnen makkelijk worden bereiktg, en de app ondersteunt meerdere apparaten te
While Messenger won't require a Facebook account, Messenger will require a phone number in order to create an account. For those that choose to use their Facebook account to log in, there will be the added benefit of easily messaging Facebook friends, accessing Facebook messages and multi-device messaging support.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft zet Android-apps Word, Excel en PowerPoint in Play Store

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Microsoft heeft de Android-apps MS Word, Excel en Powerpoint in de Play Store gezet. De apps kunnen hier gratis gedownload worden. Wie een Office365-abonnement heeft, kan echter genieten van meer mogelijkheden dan degenen die het houden bij de gratis apps.

Microsoft zet Android-apps Word, Excel en PowerPoint in Play Store powerpoint

Office voor Android was er al een tijdje. Nu zijn de aparte apps die hier onderdeel van uitmaken dus ook in de downloadwinkel van Google te vinden. Microsoft Word, Excel en PowerPoint staan nu live. Het zijn volledig functionerende mobiele versies van de Office-apps, geoptimaliseerd voor het gebruik op een Androidsmartphone.

Met de gratis apps is het mogelijk om documenten te maken, bewerken en bekijken. Wie een Office 365-abonnement heeft, dat een tientje per maand kost of honderd euro per jaar, kan echter meer. Dan wordt de 'gehele gebruikerservaring' van de apps ontsloten.

Wie de Microsoft-apps wil installeren, moet er rekening mee houden dat hiervoor een smartphone nodig is met Android 4.4 of nieuwer. Android M wordt echter nog niet ondersteund. 1GB ram is minimaal vereist. De apps nemen flink wat ruimte in beslag op de telefoon, rond de 100MB per stuk.

Hier de downloadlinks:

MS Word
MS Excel
MS Powerpoint

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Android M preview

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

In deze video blikken we vooruit op Android M, de nieuwe versie van Android die eind dit jaar uit zal komen. De belangrijkste functies nemen we met je door.

Na de grote verandering die Lollipop bracht, is Android M misschien een beetje een beperkte update. De interface is nagenoeg hetzelfde en er zijn niet bijzonder veel extra functies. Toch biedt de nieuwe Androidversie een aantal mooie zaken om naar uit te kijken, zoals sterk verbeterde app-permissies en verbeterde functionaliteit van Google Now. Ook de batterij moet een beetje ontzien worden met een nieuwe functie die 'doze' heet. Andere belangrijke updates hebben te maken met hardware-ondersteuning. Android M ondersteunt standaard vingerafdrukscanners en usb-c poorten, wat er hopelijk voor gaat zorgen dat we binnenkort een groot aantal nieuwe smartphones met die functies kunnen verwelkomen. De developer preview van Android M is nu te downloaden voor Nexus-apparaten, de daadwerkelijke update zal waarschijnlijk in november op de markt komen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Streamingdienst KPN Play voegt HBO toe aan zenderaanbod

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

AMSTERDAM - KPN heeft het voorlopige zenderaanbod voor zijn eigen streamingdienst, Play, bekend gemaakt. In het zenderaanbod van KPN Play zitten onder andere drie zenders van HBO en het gebruikelijke aanbod van onder andere alle zenders van de NPO, RTL en SBS. In het najaar is KPN Play voor iedereen beschikbaar.

KPN Play app

Dit heeft KPN bekend gemaakt op een persconferentie in Amsterdam. De provider kondigde eerder dit jaar Play aan: de concurrent van KPN voor Netflix. Op de bijeenkomst is KPN Play gedemonstreerd. "We zijn voortvarend aan de slag voor de introductie van Play, die dit najaar gepland staat", aldus Diederik Rosenbaum, manager TV & Proposities van KPN.

"En nu we ook HBO kunnen aankondigen als onze 'premium content' leverancier, wordt steeds duidelijker dat Play uitstekend past bij anders en persoonlijk TV-kijken." KPN Play gaat werken via een app voor Android en iOS en heeft Chromecast-ondersteuning. In de app kun je straks kijken naar films, series en de meest bekeken televisiezenders.

KPN zoekt nu testers voor de betaversie van de apps voor Android en iOS. "Het is natuurlijk belangrijk om Play te ontwikkelen samen met de mensen die het uiteindelijk gaan gebruiken", zegt Rosenbaum. "Daarom zoeken we nu 500 toptesters die hun input willen geven op de funcitonaliteiten en kwaliteiten van Play. Vanuit deze waardevolle feedback wordt Play verder geoptimaliseerd."

Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt bij KPN: "We zijn druk bezig met Play en werken er al lang aan", vertelt hij. "KPN speelt fors in op innovaties op het gebied van televisie. In Nederland was KPN de eerste die het mogelijk maakte om via de smartphone en tablet televisie te kijken. Dit zijn goede innovaties die inspelen op het veranderende kijkgedrag."

Play moet altijd en overal beschikbaar zijn, stelt KPN. Alleen dan gaan Nederlanders, en jongeren in het bijzonder, gebruiken. "In 2014 keken jongeren onder de 25 jaar voor het eerst meer content online en 'on demand' dan via de normale manier om televisie te kijken", aldus Postma. "Play gaat over gemak. Gemak om toegang te krijgen tot die content die voor jou relevant is. Gemak om te kijken wanneer het jou uitkomt. Geen beperkingen voor waar je wilt kijken. As simple as that. Jongeren moeten niet beperkt worden. Op heldere en makkelijke manier toegang krijgen tot content."

Zie je het wel zitten om de app te testen? Meld je dan aan op playvankpn.nl. Hier registreer je je. KPN belooft je zo snel mogelijk te laten weten of je in aanmerking komt om de app te testen. Het is de bedoeling dat de app van KPN Play in het najaar voor iedereen beschikbaar is. KPN laat pas op de commerciële lancering van Play weten wat het tarief van de dienst wordt.

Voorlopig is dit het complete zenderaanbod van KPN Play:

NPO 1, 2, 3 (alle drie ook met gesproken ondertiteling voor blinden en slechtzienden)
RTL 4, 5, 7, 8
SBS 6, Net 5, Veronica
Discovery Channel, Discovery ID, National Geographic
MTV, Comedy Central, TLC,
Xite, Disney Channel, Nickelodeon
HBO 1, 2, 3

Van de volgende zenders kun je afleveringen tot 7 dagen terugkijken: NPO 1, 2, 3, SBS 6, Net 5, Vernoica en National Geographic.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 beste e-mail apps voor iOS

Door Rutger Verstegen,

Het hebben van een goede mail app is zeer belangrijk. In dit artikel zie je wat de top 5 beste e-mail apps voor iOS zijn.

5. Taskbox Boxer Lite

Taskbox Boxer Lite

Net als de alle andere apps in deze lijst met de top 5 beste e-mail apps voor iOS, is Boxer Lite gratis. Qua functionaliteit is deze app een waardige concurrent van de Gmail-app. Je kunt snel bepaalde acties op mails uitvoeren door mailtjes naar links en rechts te vegen. Naast de normale postvak-in heeft deze app ook een map met de to-do e-mails. Hoewel de veeg-acties en de to-do mailbox handig zijn, kan deze app maar één e-mailadres ondersteunen tot je de betaalde versie van 4,99 euro aanschaft.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 beste e-mail apps voor Android

Door Rutger Verstegen,

Het is dus belangrijk dat je Android telefoon een goede e-mail app heeft. In dit artikel bespreken we de top 5 beste e-mail apps voor Android.

5. Google Inbox

Google Inbox

Google Inbox is een e-mail app die automatisch je e-mails bundelt in verschillende groepen: reclame, sociaal, financieel, aankopen, forums, lage prioriteit en updates. Het automatisch bundelen van e-mails werkt verassend goed en zorgt ervoor dat je inbox opgeruimd oogt. Een andere functie die Inbox heeft, is de mogelijkheid om e-mailtjes te 'snoozen'. De e-mail geeft dan een nieuwe notificatie zodra je op een bepaalde plek aankomt, of op een bepaald moment. Helaas missen we bij een geautomatiseerde e-mail apps vaak de mogelijkheid om zelf de controle te nemen. Dit is ook hier het geval.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5 beste hardloop apps voor iOS en Android

Door Rutger Verstegen,

Hardloop trackers zijn tegenwoordig niet meer nodig. In deze tekst benoemen we de top 5 beste hardloop apps voor Android en iOS.

Runtastic (Android en iOS)

Runtastic is een app die je kunt gebruiken voor meer dan alleen hardlopen, namelijk voor ongeveer alle sporten. Je kunt standaard kiezen uit drie workout types: zonder plan, workout met doel en trainingsplan. Voor extra types moet je de pro versie kopen van 4,99 euro. Naast het luisteren van je eigen muziek tijdens een workout kun je ook kiezen voor een Story run. In een Story run vertelt een voorlezer een motiverend verhaal. Helaas zijn deze verhalen alleen beschikbaar in het Duits en Engels. Ieder Story run verhaal duurt rond de 30 tot 40 minuten en kost 0,99 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

WhatsApp gebruiken als een professional

Door Rutger Verstegen,

WhatsApp bevat een aantal innovatieve en handige features. In deze tekst vertellen we de top tien handigste functies van WhatsApp.

1. Verberg 'laatst gezien'

WhatsApp screenshot

Standaard staat bij WhatsApp onder de gebruikersnaam het moment waarop je het laatst gezien bent. Als je wilt dat mensen niet in staat zijn jouw ‘laatst gezien’ te bekijken, dan kun je deze informatie gemakkelijk verbergen. Als jij de informatie bij jezelf verbergt, ben je niet meer in staat om de ‘laatst gezien’ van andere WhatsApp-gebruikers te bekijken.

Voor het verbergen ga je binnen WhatsApp naar het instellingenmenu. Klik daar op Account en dan op Privacy. Je vindt hier de knoppen Iedereen, Mijn contacten en Niemand. Door op een knop te drukken stel je in dat deze groep mensen jouw profielfoto, status en ‘laatst gezien’ kunnen zien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp