All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Eerste ervaring met Windows 10 for phones

Tip! Door Danijel Dercksen, | 2 reacties

BARCELONA - Microsoft gaat een mooi jaar tegemoet. De ontwikkelaar, en tevens fabrikant, zal later dit jaar Windows 10 gaan uitrollen. Tijd voor een preview.

“De meeste nieuwe functies komen later dit jaar.”

Windows 10 is erg belangrijk voor Microsoft. Door veel journalisten wordt het nieuwe besturingssysteem gezien als een goede stap, nadat met Windows 8 de plank werd misgeslagen. Bovendien zou het wel eens Microsoft’s laatste kans kunnen zijn om eindelijk voet aan de grond te krijgen in de smartphonemarkt, die nu volledig wordt gedomineerd door Android en de iPhone.

Microsoft doet er dus alles aan om van Windows 10 een succes te maken. Consumenten én bedrijven moeten het nieuwe systeem gaan omarmen. Om dit voor elkaar te krijgen is Microsoft een uitgebreid beta-programma gestart. Bijna drie miljoen consumenten hebben de testversie inmiddels gedownload en ook op smartphones kunnen mensen met bepaalde Windows Phones er al mee aan de slag. Microsoft heeft zich zelf flink de tijd gegeven om nieuwe functies in te bouwen en om feedback van klanten en ontwikkelaars te verwerken. Dat betekent dat de meeste nieuwe functies pas later dit jaar in nieuwere versies van het systeem zullen gaan volgen.

De eerste testversie is vooral dat: een testversie. Op het eerste gezicht is het OS op de smartphone weinig veranderd. Het zijn vooral wijzigingen onder de motorkap. De grootste veranderingen die je merkt bevinden zich in het instellingenmenu. Dat is eens stuk overzichtelijker geworden. Daarnaast is het ontwerp van dit menu gelijkgetrokken met hetzelfde menu op Windowstablets en -computers, net als het nieuwe startmenu, de foto-app en het aankomende Office voor mobiel.

Nieuw is ook dat het startscherm op de smartphone verder aangepast kan worden. Zo kunnen de live-tiles in nog meer formaten geplaatst worden en is het dropdown-menu uitgebreid met meer snelle instellingen.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft Windows 10 for phones hands-on

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Microsoft heeft onlangs haar eerste preview versie van Windows 10 vrijgegeven voor testers. Op de stand van Microsoft op het MWC konden we er alvast even mee spelen.

Windows 10 wordt al door een paar miljoen mensen gebruikt, maar het systeem is nog langs niet af. Microsoft wil graag feedback hebben van ontwikkelaars over de software en dat geldt voor zowel computers, als tablets en smartphones.

De grote wijzigingen van Windows 10 op smartphones zitten vooral onder de motorkap. Het hele framework is aangepast, terwijl het design een aantal kleine wijzigingen heeft mee gekregen. Op tablets en computers is er wel meer veranderd. Daar is het startmenu terug gekomen. Tijd voor een hands-on met Windows 10.

Lees verder of laat een reactie achter

Acer Liquid M220 hands-on

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - Acer maakt hier op het Mobile World Congress zijn terugkeer bij Windows Phone bekend. De Acer Liquid M220 is een goedkope Windows Phone die draait op versie 8.1 en geüpdatet zal worden naar versie 10.

De Liquid M220 is qua specificaties allerminst indrukwekkend en concurreert dan ook vooral op prijs. Zijn adviesprijs van €79 is lekker laag en de smartphone heeft nog een troef in handen in de vorm van zijn ontwerp. De M220 heeft dezelfde prettige finish aan de achterkant die we van een aantal andere Acertelefoons kennen en is aan de zijkant voorzien van een leuk diamantpatroontje. Gaan we door naar de specificaties dan zien we een 4-inch WVGA-scherm, een 5-megapixelcamera en een dualcoreprocessor geklokt op 1,2GHz. Niet echt briljante specs dus, maar wel voldoende voor de prijs die Acer voor dit toestel vraagt. Leuke bijkomstigheid is dat er ook een dualsimversie van de M220 bestaat, die Acer naar verwachting ook in Nederland zal leveren. In deze hands-on video bekijken we hoe dit nieuwe Windowstoestel van Acer presteert.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft: eerst moet Windows 10 klaar zijn, dan komen er nieuwe high-end smartphones

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

BARCELONA - Microsoft wil eerst het nieuwe besturingssysteem Windows 10 klaar hebben. Dat moet tegen het eind van dit jaar gebeuren. Pas daarna denkt de softwaregigant aan het uitbrengen van nieuwe high-end smartphones.

Microsoft Lumia 640 XL design

Dat meldt een hoge Microsoftfunctionaris in een interview met The Verge. Microsoft onthulde vanochtend twee midrangetelefoons. Die worden toegevoegd aan een uitgebreid scala van midrange- en low-end Lumia's, maar de echte high-endtelefoons blijven uit. Iets waar de techwereld zich over verbaast, en The Verge stelde de vraag die iedereen bezig houdt: waar blijven ze?

Neil Broadly, directeur marketing van Microsoft, antwoordde dat Microsoft eerst Windows 10 klaar wil hebben. Daarna gaat de softwaregigant die Nokia vorig jaar opslokte, zich bezighouden met nieuwe high-end hardware. "Wij blijven volledig gecommitteerd en gefocust op nieuwe vlaggenschepen. Dat gezegd hebbende, we geloven ook dat het beste momnt om die vlaggenschepen naar de markt te brengen is wanneer we onze nieuwste software daarvoor beschikbaar hebben. We mikken op de ontwikkeling van nieuwe vlaggenschepen; iets later dan het moment waarop Windows 10 beschikbaar komt."

Windows 10 bevindt zich nu in het beta-stadium en 2,8 miljoen mensen zijn het aan het testen. Op telefoons kan dat alleen nog op low-end Lumia's, de Lumia 930 en de Lumia 1020 bijvoorbeeld mogen niet meedoen aan het testprogramma. Het zal waarschijnlijk nog maanden duren voordat er opvolgers voor deze high-end toestellen komen, maar het goede nieuws is wel dat Microsoft-vicepresident Stephen Elop meldde dat alle Lumia's die op Windows Phone 8.1 lopen van de update naar Windows 10 worden voorzien.

Microsoft bevindt zich in een moeilijke hoek van de smartphonemarkt. Het wereldwijde marktaandeel is inmiddels gedaald tot 2,7 procent en met de integratie van desktop-, tablet- en smartphonesoftware hoopt Microsoft dat Windowsgebruikers zich tot de Windows-smartphones gaan bekeren. Het is namelijk onder Windows 10 - één besturingssysteem voor al die apparaten - straks kinderlijk eenvoudig om allerlei informatie en acties automatisch te synchroniseren tussen bijvoorbeeld een laptop en een Windowstelefoon.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft Lumia 640 XL hands-on

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - De Lumia 640 XL is het grote broertje van Microsoft's Lumia 640 en belooft een interessante phablet te worden. In deze video bekijken we dit toestel, dat tijdens het Mobile World Congress aangekondigd werd.

De Lumia 640 XL is een smartphone die nog geen €200 gaat kosten en voor dat geld voorzien is van goede specificaties. In het oog springt de 13-megapixelcamera met Zeiss-lens, die een upgrade is tegenover de Lumia 640. De Lumia 640 XL heeft een 5,7-inch scherm met een resolutie van 720x1280 pixels, ruim voldoende voor een nette weergave. De smartphone loopt op Windows Phone 8.1 en zal gegarandeerd een update naar Windows 10 krijgen, zo belooft Microsoft. Bekende Lumia-apps zoals Lumia Camera, Lumia Selfie en de Here-suite zijn weer aanwezig en daarmee is de telefoon vrij uitgebreid. De Lumia 640 XL draait op een Snapdragon 400-processor van Qualcomm met 4 Cortex A7-kernen geklokt op 1,2GHz. Die chip is gekoppeld aan 1GB werkgeheugen en zorgt voor een rappe werking.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft Lumia 640 hands-on

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - In deze video bespreken we de Microsoft Lumia 640. Deze nieuwe smartphone van Microsoft is tijdens het Mobile World Congress aangekondigd en wordt een van de belangrijkste midrangers van de fabrikant.

De Lumia 640 gaat voor €159 exclusief btw over de toonbank en biedt daarvoor heel wat. Natuurlijk is de smartphone voorzien van het bekende kleurrijke Lumia-design. Het display is vijf inch groot en heeft een 720p-resolutie gekregen, de processor is een Snapdragon 400 die gekoppeld is aan 1GB werkgeheugen. De camera aan de achterkant schiet 8-megapixelfoto's, aan de voorkant zit een 1-megapixelcamera. De Lumia 640 is voorzien van 4G-ondersteuning. Natuurlijk draait het toestel op Windows Phone, versie 8.1 in dit geval. Hij zal ook een update krijgen naar Windows 10, heeft Microsoft al laten weten.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Microsoft Lumia 640

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BARCELONA - Met de Lumia 640 plaatst Microsoft opnieuw een, op het eerste gezicht, complete smartphone in het lagere prijssegment. Zo krijgt de smartphone een update naar Windows 10 en is hij vanaf april verkrijgbaar vanaf 139 euro. Voor dit geld krijg je een scherm met een HD-resolutie van 720x1280 pixels.

“De Microsoft Lumia 640 lijkt op het eerste gezicht een goede propositie te zijn”
Microsoft Lumia 640 design

Microsoft levert met de Lumia 640 in onze ogen op het eerste gezicht een goede propositie af. Eerst maar even de varianten bespreken die Microsoft op de markt brengt. In totaal gaat het om vier versies. Twee versies hebben 3G-internet en de andere twee exemplaren ondersteunen 4G-internet. Van zowel de 3G- als 4G-versie komen exemplaren met single sim en dual sim. Een redelijk uitgebreid portfolio dus, voor zo'n betaalbare smartphone. De 3G-variant kost 139 euro, terwijl de 4G-uitgave met 20 euro extra op een adviesprijs zit van 159 euro. In Nederland zien we waarschijnlijk alleen de 4G-variant terug.

Dan de specificaties. De Lumia 640 draait nu nog op Windows Phone 8.1 Denim. Dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem. Microsoft gaat de smartphone updaten naar Windows 10, en dat is een mooie zaak, gezien de prijs die je voor de Lumia 640 vanaf april moet gaan betalen. Over het scherm zijn we ook zeker te spreken.

Dit is namelijk een display met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280x720 pixels. Op het eerste gezicht werkt het touchscreen heel soepel en is de helderheid prima te noemen. Daarnaast lijkt de kijkhoek en kleurweergave redelijk op orde te zijn. Dit geldt ook voor de witbalans. De pixeldichtheid ligt met 294 ppi daarnaast best wel hoog voor een instap-smartphone.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft kondigt Lumia 640 en Lumia 640 XL aan

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

BARCELONA – Microsoft heeft op zijn eerste Mobile World Congress als smartphonefabrikant twee nieuwe telefoons aangekondigd. Dit zijn de Lumia 640 en zijn grotere broertje, de Lumia 640 XL. Er komen 3G- en 4G-versies van de smartphone.

Microsoft Lumia 640 XL dual sim 4g

Dit vertelt Stephen Elop, de topman van Microsofts smartphone-afdeling, op de stand van Microsoft op het Mobile World Congress. Zowel de 3G- als 4G- versie krijgen twee uitvoeringen: eentje met plaats voor één simkaart en een dual sim-uitvoering.

Het scherm van de Microsoft Lumia 640 krijgt een formaat van 5 inch en een resolutie van 720x1280 pixels Daarnaast krijgt de telefoon een fotocamera die foto’s schiet in 8 megapixel. De smartphone krijgt een schappelijke prijs. De 3G-versie kost 139 euro, terwijl de 4G-variant 20 euro duurder is: 159 euro.

Het grotere broertje van de Microsoft Lumia 640, de XL-variant, is iets groter. Zo is het scherm met een formaat van 5,7 inch iets groter en heeft de smartphone een HD-resolutie van 1280x720 pixels. Ook de camera is beter. Waar de Lumia 640 foto’s maakt in 8 megapixel, doet de Lumia 630 XL dit in 13 megapixel.

Bovendien heeft de batterij met 3000 mAh behoorlijk wat inhoud. De twee nieuwe Microsoft-smartphones zijn vanaf april in Nederland te koop. Foto's en meer specificaties van de twee nieuwe Microsoft-smartphones volgen zo snel mogelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuwe Acer Liquid Z220 en Z520 geïntrduceerd tijdens MWC 2015

Door Marc Rutten, | 1 reactie

Tijdens het Mobile World Congress onthult Acer twee nieuwe Android-smartphones, de Liquid Z220 en Liquid Z520. Beide modellen worden naast de Liquid Jade Z en binnen de Liquid Z-serie geplaatst. Beide all-round smartphones hebben quad-core processors en een speciaal reliëf op de achterkant van de behuizing.

De Aziatische fabrikant stelt dat beide telefoons een ​​indrukwekkende mobiele ervaring leveren. De Z220 beschikt over een 4-inch WVGA-scherm met 233 ppi en een 5-megapixel camera op de achterzijde van het toestel.

De Liquid Z520 heeft een 8-megapixel camera en DTS Studio Sound luidsprekers. Beide smartphones gebruiken een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon processor met 400 GB aan RAM geheugen en een 2-megapixel front-facing camera voor het maken van selfies.

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuwe fitnessband Acer voor 79 euro

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Acer heeft tijdens het MWC 2015 in Barcelona de Liquid Leap Plus gepresenteerd. Dit is een fitnessarmband die voor een adviesprijs van 79 euro in de winkels komt te liggen.

Nieuwe fitnessband Acer voor 79 euro acerliquidleap

Het ziet er vrij simpel uit. De band wordt in diverse kleuren op de markt gebracht. De opvolger van de originele Liquid Leap lijkt ook erg op soortgelijke producten van Garmin, Microsoft en Samsung.

De Liquid Leap Plus communiceert met een aangesloten smartphone via bluetooth 4.0. Het bandje is IPX7-gecertificeerd, wat betekent dat het waterdicht is. De band registreert de activiteit en de slaap van de drager en rekent de activiteit om tot verbrande calorieën.

Het scherm is slechts een inch groot, en is een oled-aanraakscherm zonder fysieke knoppen erbij. Notificaties van de smartphone worden overgebracht en de muziek op de smartphone kan ermee geregeld worden. De armband werkt samen met Android- en iOS-apparaten en Windows Phone.

Nog deze maand is de Liquid Leap Plus te koop in Europa voor 79 euro. Daarmee duikt deze fitness-tracker flink onder de prijzen van de meeste concurrenten.

Lees verder of laat een reactie achter