All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Windows Phone

Telekoopwijzer smartphones november 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

Voor iedereen die wil weten wat de beste smartphones van het moment zijn, hebben we de Telekoopwijzer. Vandaag is het tijd voor de koopwijzer van de maand november, met daarin een heleboel nieuwe binnenkomers.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuw ontwikkelde lithium-air batterij gaat tien keer zo lang mee

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Onderzoekers van de universiteit van Cambridge hebben een batterij ontwikkeld die tien keer zo lang mee gaat als de huidige li-ion batterijen, die smartphones van stroom voorzien. De nieuwe technologie heet lithium-air. Het duurt echter nog zeker tien jaar voordat de batterijen op de markt komen.

Nieuw ontwikkelde lithium-air batterij gaat tien keer zo lang mee batterij

Zonder al te technisch te worden, komt het erop neer dat het een doorontwikkeling is van bestaande technologie met andere chemische materialen. De nieuwe lithium-air batterijen zijn dunner, lichter en tegelijkertijd veel krachtiger dan de huidige lithium-ion batterijen. Een van de ontwikkelde laboratoriummodellen kon tot tweeduizend keer opgeladen worden.

De onderzoekers noemen lithium-air batterijen de 'ultieme batterij', omdat ze ondanks hun lage gewicht, zo verdicht zijn dat er veel meer energie in kan worden opgeslagen. Maar ze waarschuwen ook dat het nog wel tien jaar kan duren voordat deze batterijen in de winkel liggen, en in smartphones zitten.

De onderzoekers zijn er namelijk nog niet helemaal mee klaar. Het is lastig de batterijen op te laden, en alleen in het laboratorium doen ze het goed. Toch noemt een professor van de universiteit dit een belangrijke stap voorwaarts. "We hebben nog niet alle chemische problemen opgelost, maar onze resultaten laten richtingen naar de toekomst zien die naar een praktisch apparaat leiden."

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Top 5: de beste smartphones met een verwisselbare batterij

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

In deze video bespreken we welk vijf smartphones met een verwisselbare batterij op dit moment het beste zijn. Daarbij gaat het om de beste toestellen qua specificaties en gebruikservaring en telt de prijs niet mee.

Je ziet het steeds minder op smartphones tegenwoordig: een batterij die je eenvoudig uit het toestel kunt halen. Toch heeft zo'n verwisselbare batterij de nodige voordelen. Je kunt bijvoorbeeld een extra accu kopen als backup. Belangrijker nog is dat je de batterij eenvoudig kunt vervangen als de originele door veelvuldig gebruik achteruit is gegaan. Daarmee is de levensduur van je toestel vaak eenvoudig te verlengen. Voor mensen die dat graag willen zijn wij op zoek gegaan naar de vijf beste smartphones met een verwisselbare batterij. Die komen opvallend veel van dezelfde fabrikanten vandaan: Microsoft, LG en Samsung. Mocht je dus geen geschikt toestel kunnen vinden in deze lijst dan is het raadzaam om bij die fabrikanten nog eens verder te kijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telewiki: Microsoft Lumia 950 en 950 XL

Door Dominick Viëtor, | 1 reactie

In deze Telewiki bespreken we de twee nieuwe topsmartphones van Microsoft: de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Samen moeten de twee toestellen Windows Phone weer op de kaart zetten.

In deze Telewiki bespreken we of we denken dat dat gaat lukken. De twee smartphones werden even geleden op een speciaal hardware-event van Microsoft aangekondigd, waar ook de Lumia 550 het levenslicht zag. Hardwarematig zijn de toestellen in ieder geval weer helemaal bij met de concurrentie. De Lumia 950 heeft een 5,2-inch quad HD-scherm met onder de motorkap een Snapdragon 808-processor, de Lumia 950 XL heeft een 5,7-inch quad HD-scherm en een Snapdragon 810-processor. De rest van hun specificaties delen ze. 3GB werkgeheugen, een 20-megapixelcamera en Windows 10 Mobile zijn van de partij. Aan de onderkant prijkt een usb-c poort, waar de smartphones een leuk trucje mee kunnen genaamd Continuum. Via een speciale dock kun je een extern display aan de smartphone koppelen, waarna ze als een soort desktop PC zullen fungeren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste plaatje van Alcatel One Touch Fierce XL

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Twitterjournalist @evleaks heeft een plaatje online gezet van een nieuw Alcatel-toestel waarvan zowel een Windows 10- als een Androidvariant van op de markt komen. Het gaat hier om de Alcatel One Touch Fierce XL, een telefoon met een niet al te snelle Snapdragon 210-processor.

Eerste plaatje van Alcatel One Touch Fierce XL schermafbeelding 2015 10 18 om 125030
Links de Windowsvariant, rechts het Androidtoestel

De specificaties van dit toestel waren al eerder uitgelekt, maar een plaatje nog niet. De specs zijn niet zo indrukwekkend. Het toestel loopt dus op een nogal langzame Snapdragon 210-CPU, een quadcoreprocessor die op 1,1Ghz is geklokt. Voorts zoekt het toestel de grens tussen smartphones en phablets op, met een 5,5-inch scherm dat een resolutie heeft van 720 pixels.

De CPU wordt ondersteund door 2GB ram en heeft 16GB opslaggeheugen. Het toestel kan overweg met 4G lte-netwerken. De camera aan de achterkant zou een resolutie van 8 megapixel moeten bieden, en die aan de voorkant 2 megapixel. Een 2500 mAh batterij zorgt voor de stroomvoorziening.

Het opmerkelijke is dat Alcatel deze telefoon dus in twee varianten uitbrengt, eentje met Windows 10 en eentje met Android. In december zouden beide varianten worden onthuld. Het is inmiddels duidelijk dat T-Mobile ze in de Verenigde Staten gaat verkopen, maar hoe het zit met prijzen en beschikbaarheid aan deze kant van de oceaan is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft legt Windows Continuum uit in reclamefilmpje

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Microsoft heeft met Windows 10 een bijzondere functie geïntroduceerd: Windows 10-smartphones kunnen aan een monitor, toetsenbord en muis gehangen worden waarna ineens een pc ontstaat. In een reclamefilmpje wordt deze functie toegelicht.

Microsoft Lumia 950 XL aangekondigd microsoft october 6 event continuum twitter wider 1333x750

Dat reclamefilmpje is kort, zoals het moet, maar wel duidelijk. Hoewel het dock van 99 euro ontbreekt in het filmpje, dat nodig is tussen de smartphone en de monitor. Dat is wel degelijk nodig om de smartphone in staat te stellen om de monitor om te toveren tot een pc.

Microsoft heeft met Windows nog altijd de pc-markt stevig in handen, maar moet de laatste jaren met lede ogen aanzien dat steeds meer pc-gebruikers veel computerfuncties op hun smartphone of tablet uitvoeren. Microsoft lijkt erop gebrand te zijn om de smartphonegebruikers weer terug te brengen naar de pc, en wijst erop dat een groot scherm toch echt wel makkelijker is in veel gevallen.

Met Windows Continuum wordt de Windows 10-telefoon dus via het dock met een monitor verbonden, die dan de pc-versie van Windows 10 op het scherm tovert. Op die manier kun je op die virtuele pc allerlei taken uitvoeren die in de smartphone worden opgeslagen. Gelijktijdig blijft de telefoon gewoon als zodanig werken. Wordt er gebeld, dan kun je gewoon opnemen. De functionaliteit van de 'pc' is beperkt. Hevig 3D-gamen zul je via Windows Continuum niet kunnen.

In het filmpje laat Microsoft zien hoe het werkt. Waarbij je het broodnodige dock er maar even bij moet denken.


Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Lumia 550 kost €130

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Op de website amazon.fr staat een Microsoft Lumia 550 te koop voor €129,90.

Tien dagen geleden presenteerde Microsoft 3 nieuwe telefoons: de Lumia 550, 950 en 950 XL. Zoals de lagere modelnaam al doet vermoeden, is de Lumia 550 de goedkoopste telefoon van dit trio. Momenteel staat op amazon.fr een Lumia 550 te koop voor €129,90. Ruwweg dus €130.

De Microsoft Lumia 550 op amazon.fr staat op het moment van schijven als 'binnenkort beschikbaar' op de website. De datum waarop de telefoon beschikbaar wordt, is momenteel dus nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Acer levert Windowstelefoon Jade Primo met Continuum-dock

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Acer heeft bekendgemaakt dat de toekomstige Jade Primo-smartphone met een interessante accessoire wordt geleverd: een dock waarmee je het toestel in combinatie met een computermonitor in een pc kunt omtoveren. Het Windows 10-toestel heeft daarmee een streepje voor op de nieuwe Lumia's van Microsoft.

Acer vertelt dat Jade Primo 2 in 2016 komt acer jade prime smartphone kan pc aansturen acer windows 10 mobile 2

Met Windows Continuum kan de smartphone, via het bewuste dock, van elke computermonitor een volwaardige Windows 10-pc maken. De Windowstelefoon blijft daarnaast gewoon zijn werk doen. Hiervoor is dus wel zo'n dock nodig, die Microsoft los verkoopt voor honderd euro.

Maar Acer stopt hem dus gewoon bij zijn eerstvolgende Windowstelefoon. Samen met een toetsenbord en een muis. De Jade Primo is een high-end smartphone die vorige maand is gepresenteerd tijdens de IFA-beurs in Berlijn. Hij moet nog op de markt komen, en dat zal vermoedelijk in december gebeuren. De telefoon moet gaan concurreren met de Microsoft Lumia 950.

De Acer Jade Primo heeft een 5,5-inch super amoledscherm met een resolutie van 1080 pixels. Het toestel loopt op een zeskernige Qualcomm Snapdragon 808-processor die is geklokt op 1,8 Ghz. Een Adreno 418-gpu ondersteunt de processor, alsmede 3GB ram.

Op de achterkant prijkt een 21-megapixelcamera met autofocus en twee led-flitsers. Aan de voorkant bevindt zich een 8-megapixelcamera voor selfies van hoge kwaliteit. De smartphone wordt geleverd met een usb type-c poort. Over draadloos opladen is nog niets bekendgemaakt en ook naar de prijs is het nog gissen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft vanavond de nieuwe Surface Book laten zien, een indrukwekkend stuk hardware dat zich begeeft in het schemergebied tussen tablets en laptops. Als het scherm met het losse toetsenbord verbonden is, kan het goed doorgaan voor een Windows 10-versie van de MacBook Pro van Apple. En dat is precies de bedoeling, want met die laptop moet het apparaat gaan concurreren.

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop surfacebook4 10200 
The Verge

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Surface Pro 4 'sneller dan MacBook Air'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft vandaag een nieuwe tablet laten zien, de Surface Pro 4. Die is volgens het bedrijf zo snel dat hij zelfs de MacBook Air van Apple ver achter zich laat.

Met een vanaf-prijs van 899 dollar mag dat misschien ook wel. Het is allerminst een goedkope tablet. Maar wel een grote: met een scherm van 12,3 inch mogen we het onder de reuzen rekenen. Microsoft heeft de tablet dan ook meer bedoeld als vervanger voor een kleine laptop, hoewel het apparaat goed als tablet is te gebruiken vanwege zijn lage gewicht. Ook is de tablet vrij dun.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp