All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Telekoopwijzer smartphones april 2015 video

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

In deze koopwijzer-video kijken we naar de beste smartphones die deze maand op de markt te vinden zijn. De maand werd vooral gekenmerkt door de introductie van een aantal nieuwe toestellen van het MWC en de daarmee samenhangende prijsveranderingen van oude toestellen.

De grootste kanshebber voor de lijst van deze maand was de HTC One M9, maar we kunnen alvast verklappen dat die het helaas niet tot de lijst geschopt heeft. Een MWC-telefoon die wel in de lijst terecht gekomen is, is de Motorola Moto E 2015. Een nieuwe topper van Motorola in het budgetsegment en een interessante nieuwe telefoon voor iedereen die niet teveel geld wil uitgeven aan zijn toestel. Verder zijn er wat oudere telefoons in prijs gezakt en daardoor extra interessant geworden. In de pre-ordercategorie besteden we nog wat aandacht aan de Samsung Galaxy S6 (Edge), die over tien dagen op de markt gaat komen en dan zoals het er nu uitziet duidelijk de beste keuze zal zijn in de high-endmarkt.

Mocht je er na het zien van deze video nog niet uit zijn welke nieuwe telefoon je moet kopen, dan kun je terecht bij onze geschreven koopwijzer via deze link.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones april 2015

Door Dominick Viëtor, | 4 reacties

De drukste maanden in de telecomwereld zijn weer aangebroken: de maanden na het Mobile World Congress waarin veel smartphones op de markt komen. In deze nieuwe Telekoopwijzer maken we je wegwijs in de veelheid aan nieuwe smartphones op de markt.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft Lumia 435 videoreview

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Microsoft Lumia 435 is de goedkoopste smartphone in Microsoft's Lumialijn en zal dat voorlopig wel even blijven. In deze videoreview bekijken we of hij waar voor zijn geld weet te bieden.

De Lumia 435 kost net geen tachtig euro en voor dat geld krijg je vanzelfsprekend niet de beste specificaties. Het apparaat is uitgerust met een dualcore Snapdragon 200-processor, een 4-inch WVGA-display en een 2-megapixelcamera. Het geheugen is trouwens dik in orde: de smartphone heeft 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Het zijn al met al niet de beste specificaties, maar de Lumia 435 is voorzien van Windows Phone 8.1 en dat systeem laat de boel toch redelijk soepel werken. Zelfs multitasken gaat vanwege het ruime werkgeheugen niet verkeerd. Een leuke bonus is dat de Lumia 435 voorzien zal worden van Windows 10. Het is niet vaak dat zo'n goedkoop toestel een grote update krijgt, maar Microsoft heeft dus beloofd dat in het geval van de 435 wel te doen. Daarmee is de basis van de smartphone in orde, in deze video maken we de volledige balans op.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple start inruilprogramma voor concurrerende smartphones

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Een inruildienst voor iPhones bood Apple al, maar nu is de fabrikant ook begonnen met het terugnemen van andere smartphones. In de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Italië en Frankrijk is het nu mogelijk om geld te krijgen voor je oude smartphone bij aankoop van een Appleproduct.

De Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus slaan aan in Zuid-Korea ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 4

Dat betekent dat de dienst in Nederland nog niet uitgerold is. In ons land biedt Apple alleen geld voor oude iPhones, iPads en computers. Toch is de nieuwe dienst ook voor ons mogelijk interessant: de kans is groot dat Apple hem vroeg of laat ook hier aan gaat bieden. Daarnaast geeft het aan dat Apple steeds meer rekening begint te houden met andere fabrikanten, wellicht in een poging om wat extra klanten weg te trekken bij de concurrentie.

In de deelnemende landen en winkels kun je een select groepje Windows Phones, BlackBerries en Androidtoestellen inleveren bij een Apple Store. Je krijgt dan een tegoedbon of directe korting op je volgende aankoop. Ook online een inruilformulier invullen en je toestel opsturen is in sommige landen mogelijk.

Mocht je trouwens in Nederland wonen en graag je oude smartphone willen inruilen voor korting op een nieuwe iPhone dan is dat via veel onafhankelijke aanbieders ook mogelijk. CoolBlue en The Phone House bieden bijvoorbeeld een inruilservice en via bijvoorbeeld Zonzoo en Envirofone kun je je smartphone voor een vergelijkbare vergoeding verkopen.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Microsoft levert Spartan mee bij nieuwe previewversie Windows 10’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft komt binnenkort waarschijnlijk met een nieuwe previewversie van Windows 10. Bij deze nieuwe versie levert de fabrikant zijn nieuwe browser mee, met de naam Spartan.

Windows 10 Spartan

Dit zou blijken uit screenshots van het Poolse Windows Mania. Hoewel Microsoft nog geen vaarwel zou zeggen tegen Internet Explorer, lijkt het dat Spartan bij het bedrijf de toekomst heeft. De naam van deze browser staat overigens nog niet vast, maar Microsoft zou veel van Spartan verwachten.

Het is nog onbekend wanneer precies Microsoft de nieuwe Windows 10-preview uitrolt. Deze versie zou voor veel meer apparaten te gebruiken zijn dan vorige previewversies van Windows 10. Uit de screenshots blijkt dat Spartan een ‘Hub’ krijgt. Het is hierin waarschijnlijk mogelijk om webpagina’s op te slaan, zodat je ze ook offline kunt bekijken.

Microsoft rolt de definitieve versie van Windows 10 in de zomer uit naar zijn apparaten. Windows 10 zal dan beschikbaar zijn voor de computer, Xbox, tablet en smartphone. Er komen grofweg twee versies van Windows 10. Een voor apparaten die een schermformaat van 8 inch of groter hebben, en een variant voor apparaten met een kleiner schermformaat.

Het is nog onduidelijk hoeveel de twee varianten van elkaar gaan verschillen. De meeste nieuwe Lumia-telefoons krijgen Windows 10. Hieronder ook de spotgoedkope Lumia 435. Deze telefoon krijgt waarschijnlijk niet alle functionaliteit van Windows 10, maar als het goed is eerder een soort ‘light’-variant van Windows 10.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft Lumia 640 en Lumia 640 XL halverwege april te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De twee nieuwe smartphones die Microsoft op het Mobile World Congress in Barcelona aankondigde zijn vanaf halverwege april in Nederland te koop. De Lumia 640 kost 179 euro en voor de Lumia 640 XL betaal je 249 euro.

Microsoft Lumia 640 design

Dit zijn de adviesprijzen die Microsoft de twee telefoons meegeeft, zo laat de fabrikant weten in een persbericht. Beide smartphones ondersteunen 4G-internet en draaien op Windows Phone 8.1. Later dit jaar krijgt zowel de Lumia 640 als Lumia 640 XL een upgrade naar Windows 10. De Microsoft Lumia 640 en Lumia 640 XL zijn straks in Nederland in het wit en zwart te koop.

Om twijfelaars over de streep te helpen, heeft Microsoft een mooie aanbieding in petto. “Als je een Lumia 640 of 640 XL registreert vóór 30 juni 2015, krijg je een jaar lang toegang tot Office 365 Personal ter waarde van 69 euro”, schrijft de fabrikant in het persbericht.

“Dit betekent dat je de laatste versies van bekende Office-applicaties kunt gebruiken, zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook en OneNote. En dit niet alleen op je smartphone, maar ook op één pc of Mac én een tablet. Daarbij krijg je ook nog eens 1TB cloud-opslagruimte op OneDrive.”

De Microsoft Lumia 640 heeft een HD-display met een formaat van 5 inch en een resolutie van 720x1280 pixels. In de smartphone zit de Snapdragon 400-processor die met vier Cortex A7-kernen een kloksnelheid heeft van 1,2 GHz. De Lumia 640 heeft daarnaast 1GB ram en een opslagcapaciteit van 8GB, dat uitbreidbaar is. Foto’s maakt de Lumia 640 in 8 en 1 megapixel. De batterij heeft met 2500 mAh voor een Windows Phone-toestel behoorlijk wat inhoud.

De Microsoft Lumia 640 XL heeft een paar overeenkomsten met de gewone Lumia 640, zoals de processor, het werkgeheugen en de opslagcapaciteit. Het scherm heeft dezelfde HD-resolutie van 720x1280 pixels, maar is met een formaat van 5,7 inch wel een stuk groter.

Foto’s maakt de XL-variant van de Lumia 640 in 13 en 5 megapixel, waarmee deze telefoon op dit gebied wel een stuk beter is dan de gewone Lumia 640. De batterij heeft met 3000 mAh behoorlijk veel inhoud. Bekijk de hands-on van de Lumia 640 hier in video en geschrift, en hier die van de Lumia 640 XL in video en geschrift.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft kondigt Windows 10 preview aan voor bijna alle Lumia's

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Tot nu toe kunnen alleen eigenaren van een paar low-end Lumia's genieten van de preview van Windows 10. Daar gaat verandering in komen, belooft Microsoft. De voorlopige versie van Windows 10 komt binnenkort beschikbaar voor vrijwel alle gangbare Lumia's.

Nokia Lumia 1020 hoofdfoto

Aanvankelijk bracht Microsoft de preview van het nieuwste mobiele besturingssysteem alleen uit voor een heel kort lijstje low-end Lumia's. Dat kon alleen maar, legt Microsoft uit in een blogpost, omdat de partities alleen op die telefoons groot genoeg waren om het besturingssysteem te kunnen installeren. Microsoft heeft daar nu iets op gevonden; het is mogelijk om enkele partities aan elkaar te 'naaien'. En daardoor kunnen nu veel meer Lumia's meegenieten van Windows 10.

In de blogpost van Microsoft wordt de complete lijst getoond. Daarin komen we vrijwel alle gangbare topmodellen van Microsoft en Nokia tegen, zoals de Lumia 1020, Lumia 1320, Lumia 1520, Lumia 920, Lumia 925 en Lumia 928. Ook veel low-end telefoons worden nu door Windows 10 ondersteund, zoals de immens populaire Lumia 520.

De preview van Windows 10 zou nu stabiel moeten werken op al die telefoons, en nog een heleboel andere. Dat levert voor Microsoft het voordeel op dat er veel meer mensen kunnen meedoen met het Windows Insider-programma, waardoor miljoenen eigenaren van een Lumia kunnen meehelpen om de laatste bugs uit het nieuwe OS te halen. Een datum voor de uitrol van het nieuwe OS voor alle genoemde Lumia's is echter nog niet genoemd; Microsoft meldt nog wel een weekje nodig te hebben om de laatste aanpassingen aan het besturingssysteem te verrichten. Het kan ook nog gebeuren dat een toestel later alsnog van de lijst verdwijnt vanwege een hardnekkige bug, waarschuwt Microsoft.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft Lumia 435 review

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Microsoft Lumia 435 is een spotgoedkope smartphone die verrassend compleet is. Ben je niet zo veeleisend, heb je een klein budget en wil je met je smartphone vooral WhatsAppen en nieuws-apps gebruiken? Dan is de Lumia 435 een ideale telefoon.

Score 8

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel
  • Lange batterijduur
  • Handige meegeleverde apps
  • Frontcamera

Minpunten

  • Matig app-aanbod
  • Display niet denderend

Lees verder of laat een reactie achter

WhatsApp gaat ontwikkelaars geen toegang geven tot de service

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

WhatsApp is niet van plan om een api vrij te geven voor ontwikkelaars. De service blijft, in tegenstelling tot Facebook Messenger, gesloten voor externe partijen.

Tijdens Facebook's F8-conferentie afgelopen nacht, vond ook een paneldiscussie plaats met de mede-oprichter van WhatsApp en de aanwezige pers. WhatsApp is al een jaar onderdeel van Facebook, maar mag haar eigen koers binnen Facebook blijven varen. Facebook heeft tijdens de conferentie bekend gemaakt dat Facebook Messenger toegankelijk wordt voor ontwikkelaars en bedrijven dankzij een api. Hierdoor kunnen ontwikkelaars een eigen app maken op basis van de dienst en de dienst in hun eigen apps integreren.

WhatsApp laat echter weten andere plannen te hebben. De dienst is niet van plan om externe partijen toegang te geven tot de service. WhatsApp zal dan ook geen api gaan maken en vrijgeven voor ontwikkelaars. Hierdoor wordt het nagenoeg onmogelijk om gebruik te maken van de service in externe applicaties. WhatsApp is bang dat gebruikers ongewilde notificaties krijgen en dat andere apps niet dezelfde ervaring kunnen leveren als WhatsApp.

Lees verder of laat een reactie achter

'Nieuwe Surface-tablet van Microsoft onderweg met Windows 8.1 en Intel M-chip'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Microsoft werkt een aan nieuwe Surface-tablet. De nieuwe Surface-tablet van Microsoft zal voorzien zijn van een Intel-chip en nog op Windows 8.1 draaien.

Microsoft lijkt niet te willen wachten op de introductie van Windows 10 komende zomer. De fabrikant is volgens Winbeta al klaar met de volgende Surface-tablet en deze zal binnen een paar weken al gelanceerd gaan worden. De tablet zal hierdoor nog draaien op Windows 8.1, maar later natuurlijk over Windows 10 gaan beschikken zodra het systeem af is.

De nieuwe tablet van Microsoft zal volgens de bron niet een ARM-processor bevatten. In plaats daarvan heeft Microsoft ervoor gekozen om een Intel Atom of een Core M-processor van Intel in de nieuwe Surface te stoppen. Deze Intel M-processor is ook te vinden in de nieuwe MacBook van Apple. Voordeel van de processor is dat hij geen ventilator meer nodig heeft omdat hij relatief weinig hitte genereert. Nadeel is wel dat de processor wat minder krachtig is dan de andere Intel-chips. Ook zal de processor bij zware taken terug klokken als hij te warm dreigt te worden.

Verdere specificaties zijn nog niet bekend van de nieuwe Surface-tablet van Microsoft. Duidelijk is wel dat Windows RT er niet op zal gaan draaien en dat dit gelijk het einde zal betekenen van het systeem.

Lees verder of laat een reactie achter