All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Windows Phone

Microsoft Lumia 950 XL aangekondigd

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Naast de 'normale' 950 heeft Microsoft vandaag de Lumia 950 XL aangekondigd. Deze telefoon is in veel opzichten het grotere broertje van de Lumia 950. Dit toestel bevat namelijk een groter scherm, hogere generatie processor en grotere accu.

De 950 XL is snel te onderscheiden van zijn broertje door zijn grotere scherm. De 950 XL bevat een 5,7-inch QHD oled-scherm. Voor het aandrijven van dit scherm is een octacore Snapdragon 810-processor aanwezig met een Adreno 430-videochip. In de Lumia zit 3GB werkgeheugen en 32GB opslaggeheugen dat uitbreidbaar is via een micro sd-kaartje tot 2 terabyte. De componenten in dit toestel worden gekoeld via vloeistofkoeling. Het gehele pakket wordt van stroom voorzien door de 3.300mAh verwisselbare accu. Deze accu bevat ondersteuning voor draadloos opladen via Qi.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Lumia 950 is vlaggenschip met vloeistofkoeling

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Microsoft heeft vandaag de Lumia 950 aangekondigd. De nieuwe Lumiatelefoon heeft de specificaties van een vlaggenschip, bevat vloeistofkoeling en kan bovendien een computermonitor aandrijven.

Microsoft toonde ons vandaag twee nieuwe vlaggenschiptelefoons: de Lumia 950 en de Lumia 950 XL. In dit artikel gaan we kijken naar de Lumia 950. Aan de voorkant van de Lumia 950 zit een 5,2-inch QHD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Deze specificaties resulteren in een pixeldichtheid van 564 pixels per inch. Bovenin dit beeldscherm zit een voorcamera die foto's kan maken met een maximale resolutie van 5 megapixel.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Acer vertelt dat Jade Primo 2 in 2016 komt

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Afgelopen IFA heeft Acer een nieuwe telefoon aangekondigd: de Jade Primo. De Jade Primo is een vlaggenschiptelefoon met Windows 10. Nu heeft de Acer's directeur van mobiele apparaten: ST Lui, verteld dat het bedrijf de Jade Primo 2 in 2016 wil lanceren.

Acer vertelt dat Jade Primo 2 in 2016 komt acer jade prime smartphone kan pc aansturen acer windows 10 mobile 2

De huidige Jade Primo is een high-endtoestel met Windows 10. Het toestel bevat een Full HD amoledscherm, een 21-megapixel achtercamera en een Snapdragon 808-processor. Wanneer de telefoon in een dock met beeldscherm gestopt wordt, kan hij zogeheten 'Universal Windows Apps' draaien. Dit betekent dat de telefoon een kleine Windowscomputer wordt, en dus computerprogramma's kan draaien.

Over de Jade Primo 2 vertelde ST Lui letterlijk:

Currently, a majority of our models are priced below US$199. But we have also been trying to ramp up the ASP of our products by introducing flagship models priced over US$300 per year. We launched the flagship Jade Primo in 2015 and plan to release two flagships, the Predator 6 and the Jade Primo 2 in 2016.

Voor een lange tijd heeft Microsoft geen nieuwe high-end Windowstelefoons aangekondigd. Nu heeft Acer twee concurrenten voor de Jade Primo: de Microsoft Lumia 950 en 950 XL. Deze toestellen hebben ruwweg dezelfde specificaties als de Primo en kunnen ook beide een beeldscherm via een dock aandrijven met Windows 10.

Met vlaggenschiptelefoons van verschillende bedrijven lijkt dit jaar interessant te gaan worden. Nu Acer aangekondigd heeft een Windowstelefoon volgend jaar te willen lanceren, heeft Microsoft geen tekort meer aan vlaggenschiptelefoons.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Midrange-Lumia met jasje van metaal gepland'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft zou achter de schermen werken aan een midrangetoestel in de Lumia-lijn, die in een metalen jasje wordt gehuld. Het Windows 10-toestel wordt pas over enkele maanden op de markt gebracht.

Dinsdag zou Microsoft drie nieuwe Lumia's onthullen, tegelijk met de mobiele versie van Windows 10: de Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550. Dat worden toestellen met een plastic achterkant die in een aantal kleuren verkrijgbaar zal zijn.

De Lumia met een achterkant van metaal, die pas ergens volgend jaar op de markt moet komen, zou er wel mooi uitzien, maar aan de binnenkant wat minder spectaculaire hardware krijgen. Ongeveer zoals de Lumia 8-serie nu, die net onder de high-end 9-serie staat. Daarmee wordt het echter wel een goedkoper toestel, en Microsoft weet al langer dat het Windowsplatform het moet hebben van goedkopere toestellen; het succes van de Lumia 520 heeft dat bewezen, en dat is waarschijnlijk ook de reden waarom er naast de high-end 950 en 950 XL ook alvast een 550 wordt gepresenteerd.

Het midrangemodel, dat dus tussen die 950 en de 550 in moet vallen, zou ergens in de lente het licht moeten zien. Of het qua specificaties een opvolger wordt van de Lumia 830, moet echter nog even worden afgewacht; Microsoft staat er nogal om bekend dat plannen op het laatste moment worden gewijzigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Infographic: het moment waarop Microsoft zijn werelddominantie verloor

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

In twee infographics laat analist Benedict Evans precies zien op welk moment Microsoft met Windows het primaat op het gebied van besturingssystemen voor computers en andere 'slimme' apparaten verloor. Het hangt, zoals te verwachten valt, sterk samen met de opkomst van de smartphone.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Sinds 1997 werden er al meer mobiele telefoons verkocht dan pc's. Maar dat waren nog geen smartphones zoals wij die nu kennen. Die kwamen pas met de eerste iPhone in 2007. Daarna ging het heel snel naar beneden met Windows/Windows Mobile. iOS en Android grepen de macht om die niet meer los te laten.

In 2012 werden er voor het eerst meer apparaten met Android verkocht, dan apparaten - pc's, telefoons en tablets - met een vorm van Windows. In 2015 ging ook iOS, het besturingssysteem van de iPhone, Windows voorbij.

Een en ander wil niet zeggen dat Windows nu ineens onbelangrijk is; op de pc is het nog altijd het meestgebruikte besturignssysteem, op grote afstand gevolgd door OSX, het besturingsssyteem van de Mac van Apple. Maar de infographics van Evans laten mooi zien hoe Microsoft de boot volledig heeft gemist op mobiel gebied.

Door met Windows 10 de integratie tussen de mobiele wereld en de desktop-pc te versterken, hoopt Microsoft het tij te keren en weer wat marktaandeel terug te winnen. Binnenkort worden de eerste Lumia-telefoons met het nieuwe Windows 10 Mobile gepresenteerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Render van Microsoft Lumia 550 gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

@evleaks heeft een render van de nieuwe Microsot Lumia 550 gelekt. Het midrangemodel moet gelijktijdig met de Lumia 950 en Lumia 950 XL worden gepresenteerd, ter introductie van Windows 10 Mobile.

Render van Microsoft Lumia 550 gelekt lumia 550 render 640x333 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones oktober 2015

Tip! Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Gewoon benieuwd naar de recente ontwikkelingen in de smartphonemarkt? In deze telekoopwijzer zetten we de beste smartphones voor je op een rijtje.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft maakt het onmogelijk om Android te draaien op Windows 10-smartphone

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een van de grote verrassingen van Windows 10 Mobile was dat er Android-apps en zelfs het besturingssysteem Android zelf op gezet konden worden. Althans, in de betaversies die uitkwamen. Dit schijnt blijkbaar toch allerminst de bedoeling te zijn.

Microsoft maakt het onmogelijk om Android te draaien op Windows 10-smartphone schermafbeelding 2015 09 27 om 234126

Microsoft heeft deze mogelijkheid geclassificeerd als een bug en is bezig die eruit te halen voordat de definitieve versie van Windows 10 Mobile uitkomt.

De afgelopen tijd circuleerden diverse foto's en filmpjes op internet van handige lieden die Android-apps en Android zelf op hun Windows 10 Mobile-apparaat aan de praat wisten te krijgen. Er werden Lumia's getoond met Android-apps erop die op een 'normale' Windows-smartphone niet te vinden zijn, zoals Gmail en YouTube. Even werd gedacht dat Microsoft hiermee de deur open wilde zetten naar Android in plaats van het zelf ontwikkelde Windows 10, maar dat is dus niet het geval.

Dus filmpjes zoals onderstaande, waarin een Lumia 830 te zien is die op Android 5.0.2 draait, zullen zeldzamer worden, nu Microsoft deze 'bug' eruit heeft gesloopt. Om in de definitieve Windows 10 Mobile-versie toch nog Android op een Lumia te krijgen, is straks veel meer kennis nodig dan een standaardhacker bezit.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Diapresentatie over drie nieuwe Lumia-toestellen uitgelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft in een Spaanstalig land kennelijk een interne diapresentatie gegeven over drie nieuwe Lumia-toestellen, te weten de Lumia 950, Lumia 950 XL en de Lumia 550. De presentatie is uitgelekt en op internet gezet, zodat we nu bijna alles weten over deze toekomstige Lumia-toestellen.

De drie toestellen zullen op 6 oktober officieel worden gepresenteerd in New York. Daarbij zal Microsoft ook de Microsoft Band 2 en de Microsoft Surface Pro 4 tonen, zo onthult de bron.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp