All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'Microsoft lanceert volgende week fitness-armband'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft zou volgende week, of kort daarna, een eigen fitness-armbandje lanceren. De wearable wordt daarmee de eerste sinds een smartwatch die tien jaar geleden door Microsoft werd gemaakt.

De fitness-armband heeft de mogelijkheden die een smartwatch biedt, maar zou zich primair richten op fitness-functies. In het armbandje zou een reeks sensors worden gestopt om de eigenaar te helpen fit te worden en te blijven. Een hartslagmonitor, stappenteller en calorieteller ligt voor de hand, en waarschijnlijk bevat het polsapparaat nog een aantal andere sensors die sportieve prestaties bijhouden en registreren.

De armband zou samenwerken met smartphones van alle gangbare besturingssystemen: Windows Phone, iOS en Android. Microsoft zou bezig zijn om aparte apps te ontwikkelen voor elk besturingssysteem. Ook notificaties worden van de smartphone naar de armband gestuurd.

Al eerder raakte een schets van een dergelijk armbandje bekend via een patentaanvraag van Microsoft. Daarop staat een apparaatje met een scherm van 1,5 inch in doorsnee met een verwisselbare horlogeband.

Tien jaar geleden presenteerde Microsoft de Spot, een smartwatch die FM-radiosignalen gebruikte om berichten van Windows Messenger, nieuwskoppen, aandeleninformatie en weer-informatie naar de pols te brengen.

Lees verder of laat een reactie achter

OnePlus overweegt Windows Phone-smartphone te maken

Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

OnePlus overweegt een telefoon die op Windows Phone draait te maken. De fabrikant van de One voert hierover gesprekken met Microsoft. De Chinese smartphonefabrikant heeft de knoop nog niet doorgehakt.

OnePlus One design

Dit laat de directeur van OnePlus, Carl Pei, weten tegenover de Indiase Economic Times. “We hebben met Microsoft gediscussieerd over het maken van een telefoon die op Windows Phone draait”, aldus Pei. “We denken er nog over na.”

Het wordt steeds duidelijker dat OnePlus geen eendagsvlieg is. De One is de eerste smartphone van de fabrikant, dat een dochterbedrijf is van Oppo. Deze telefoon ontving in onze review vijf sterren vanwege zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hij heeft ongeveer dezelfde specificaties als de Samsung Galaxy S5, maar kost maar 300 euro. Aan de OnePlus 2, de opvolger van de One wordt gewerkt. Deze is in de tweede helft van 2015 klaar.

Nadeel aan de OnePlus One is het invitesysteem. Pas als je een uitnodigingscode hebt ontvangen kun je de telefoon kopen. OnePlus laat de touwtjes wat dit betreft gelukkig wel steeds meer vieren. Inmiddels zou de telefoon een miljoen keer zijn verkocht. Het bedrijf gaat zich nu actief op de Indiase markt bewegen, iets dat we een poosje geleden al vermoedden.

“India is een ontzettend mooie markt waar het datagebruik heel snel groeit. Dit is het juiste moment om de Indiase markt op te gaan”, vertelt Pei. “We voeren gesprekken met de drie grootst mogelijke Indiase partners om onze deuren daar te openen. Hopelijk ronden we die gespreken deze week af.”

De OnePlus One kan binnenkort in India via pre-orders worden aangeschaft. Op die manier doet Xiami het in dat land ook. Daarna is de One ‘gewoon’ online te koop. De 64GB-variant komt eerst op de markt, later volgt ook de iets goedkopere 16GB-versie.

“We verkopen ons toestel nu in zeventien landen. Dit doen we zonder personeel ter plaatse”, aldus Pei. “In India komt ons eerste team te werken dat buiten China werkt.”

Lees verder of laat een reactie achter

Sonos geeft de Boost vrij voor extra draadloos bereik van haar speakers

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Sonos heeft de opvolger van de Bridge vrijgegeven voor de verkoop. De Sonos Boost vergroot het bereik van haar Play-speakers binnenshuis.

Sinds Sonos via een software-update haar speakers echt draadloos heeft gemaakt, als in er is geen bedraadnetwerk mee nodig om de speakers met het internet te verbinden, is de Bridge in de ban gedaan. Sonos wist toen al bekend te maken dat de Bridge niet meer geproduceerd zou gaan worden en dat hij opgevolgd zal gaan worden door de Boost. Inmiddels is de Boost beschikbaar, zo laat Sonos middels een persbericht weten.

De Boost wordt rechtstreeks op de router aangesloten middels een lan-kabel. Vervolgens zorgt het apparaat ervoor dat het signaal met de Play-speakers van Sonos verbeterd wordt en daarnaast krachtiger is. De verbinding zou sterker moeten zijn en ook het bereik moet groter worden dankzij de Boost, aldus Sonos. Dit moet vooral handig zijn in huizen met dikke muren en bij huizen die ver weg van de router staan.

De Sonos Boost kost eenmalig 99 euro en is via de website van Sonos te verkrijgen. Normaliter kunnen alle Sonos-speakers moeiteloos met de wifi-verbinding in het huis verbinden, zo is onze ervaring.

Lees verder of laat een reactie achter

Betaversie Nokia Here Maps beschikbaar voor Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De betaversie van Nokia Here Maps voor Android is klaar. De gratis navigatie-app is exclusief beschikbaar voor de Galaxy-smartphones van Samsung. Officieel dan.

Nokia Here Drive is nu beschikbaar voor de Galaxy-telefoons van Samsung

Want de APK-file is op alle telefoons die op Android 4.0 of hoger draaien te installeren, schreven we laatst al. De samenwerking tussen Nokia en Samsung benadrukt in ieder geval dat Nokia niet meer alleen bezig is met Windows Phone, en dat Samsung minder afhankelijk wil zijn van Google.

Het voordeel van Nokia Here Maps is dat je vooraf de wegenkaart van landen naar keuze gratis kunt downloaden. Tijdens het navigeren verbruikt je telefoon dus geen data om delen van de kaart te downloaden. Met Google Maps kun je maar een klein deel van de kaart vooraf downloaden.

De Here-suite van Nokia is altijd een van onze pluspunten in de reviews van Lumia-smartphones. Met de komst van Here Maps naar de Samsung Galaxy-smartphones valt dit voordeel een beetje weg.

Lees verder of laat een reactie achter

"Google werkt aan concurrent voor WhatsApp'

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Google zou achter de schermen werken aan een concurrent voor WhatsApp, de vooral in het westen zeer populaire berichtendienst voor smartphones. De nieuwe berichten-app zou volledig losstaan van Hangouts, en inloggen met een Google-account zou niet hoeven.

WhatsApp

Een krant in India meldt dat Google de nieuwe messenger het eerst wil uitrollen in de ontwikkelingslanden. Voor de app zou geen geld worden gevraagd, in tegenstelling tot WhatsApp dat wel een bedrag(je) kost.

Google miste de boot toen WhatsApp zichzelf ter overname aanbood. De zoekgigant bood naar verluidt tien miljard dollar, maar Facebook ging daar stevig overheen met een overnamebod van 19 miljard dollar. Als resultaat is Facebook nu eigenaar van WhatsApp. De overname van WhatsApp door Facebook is onlangs door de Europese Unie goedgekeurd.

Er zijn meer bewegingen op het messenger-front. Yahoo investeert twintig miljoen dollar in Snapchat, meldt The Wall Street Journal, en Yahoo heeft onlangs ook al MessageMe gekocht.

Lees verder of laat een reactie achter

TeleWeek 40: Apple mag dokken en een opvolger van de OnePlus

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het was misschien niet de meest tumultueuze week in de smartphonewereld. Toch gebeurden er een paar opmerkelijke dingen. Zoals de miljardenboete die Apple boven het hoofd hangt. En er was goed nieuws voor de OnePlus-groupies: de One 2 komt er aan! Al is het nog even wachten.

De Europese Unie vindt Apple en Ierland niet lief

TeleWeek 40: Apple mag dokken en een opvolger van de OnePlus

Op de redactie moeten we er inmiddels voor waken het Apple Pay-logo niet te misbruiken voor verhalen die niets met de mobiele betaaldienst te maken hebben. Toch halen we ‘m nu weer van stal. Want wat bleek dinsdag: Apple ontving staatssteun van Ierland.

En dat mag niet. Eigenlijk is staatssteun een verkeerd wordt. Belastingvoordeel onder dreiging van vertrek. Dat dekt meer de lading. Apple is officieel al een paar decennia officieel gevestigd in Ierland. Niet vanwege de gezelligheid daar, maar vanwege de centjes. Ierland is namelijk, net als bijvoorbeeld Nederland, een belastingparadijsje voor multinationals.

De Ierse overheid brengt daar langzamerhand wel verandering in, door te kappen met belastingkortingen voor bedrijven als Apple. Maar Apple dreigt dan doodleuk te vertrekken uit het land, wat voor een behoorlijk verlies aan banen zorgt. En dus geniet Apple nog steeds een belastingvoordeel. Mag niet, oordeelt de Eurocommissaris voor Concurrentie. Er hangt dus een boete van miljoenen, zo niet miljarden euro’s boven Apple’s hoofd. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees verder of laat een reactie achter

Europese Unie keurt WhatsApp-overname Facebook goed

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Europese Commissie voor Concurrentie heeft de overname van WhatsApp door Facebook goedgekeurd. Na de Verenigde Staten is dus ook de Europese Unie akkoord gegaan met de miljardenovername.

Ook de EU keurt de WhatsApp-overname door Facebook goed

De FCC, de Amerikaanse tegenhanger van de Europese Commissie voor Concurrentie, ging in april al akkoord met de overname. Persbureau Reuters schrijft nu dat ook de Europese Unie haar goedkeuring heeft gegeven aan de overname van de ene gigant door de andere gigant.

“We hebben deze voorgestelde overname zorgvuldig onderzocht”, vertelt Joaquin Almunia, de Eurocommissaris voor Concurrentie. “We zijn tot de conclusie gekomen dat de overname niet voor oneerlijke concurrentie zorgt in deze dynamische en groeiende markt.”

“Consumenten blijven een brede keuze aan communicatie-apps houden”, aldus Almunia. In februari werd bekend dat Facebook WhatsApp overneemt voor 19 miljard dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

Nokia Lumia 830 en Lumia 735 vanaf vandaag te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft brengt vandaag haar twee nieuwe Nokia-telefoons op de Nederlandse markt. De Nokia Lumia 830 krijgt een adviesprijs mee van 349 euro. Microsofts selfiesmartphone, de Nokia Lumia 735, kost 269 euro.

De Nokia Lumia 830 en Lumia 735 zijn vanaf vandaag in Nederland te koop

De Amerikaanse fabrikant brengt de Lumia 830 op de markt als een betaalbaar topmodel. Echte topspecificaties heeft hij niet, behalve een uitstekende PureView-camera die foto’s schiet in 10 megapixel. Volgens Microsoft heeft de 830 het dunste optische beeldstabilisatiesysteem in een Lumia tot nu toe.

De Nokia heeft een 720p-scherm van 5 inch. De Snapdragon 400-processor heeft vier Cortex A7-kernen die 1,2 GHz klokken. In de Lumia 830 zit 1GB werkgeheugen en 16GB uitbreidbaar geheugen. Hij draait op Windows Phone 8.1, dat ook met mindere specificaties heel snel werkt. De batterij is met 2200 mAh voor een Windows Phone groot genoeg.

Microsoft zet met de telefoon dus vooral in op de PureView-camera, niet op de selfiecamera. Die schiet foto’s in 0,9 megapixel. Microsoft plaatst met de Lumia 735 wel een echte selfiesmartphone op markt van betaalbare smartphones. De 735 is de 4G-variant van de Nokia Lumia 730.

Hij vertoont wat overeenkomsten met de Lumia 830, zoals de Snapdragon 400-processor en 1GB ram. Ook heeft hij een 720p-scherm, die met 4,7 inch wel wat kleiner is. Er is 8GB uitbreidbaar geheugen. De batterij heeft een inhoud van 2200 mAh.

De camera aan de achterkant schiet foto’s in 6,7 megapixel. Aan de voorkant zit dus een selfiecamera, die kiekjes van je maakt in 5 megapixel. Microsoft wil daarmee duidelijk inhaken op de selfiehype op kanalen als Instagram, Facebook en Snapchat.

Vanaf vandaag zijn de twee Microsoft telefoons dus te koop. In Berlijn speelden wij vorige maand al met de twee telefoons. Van de Lumia 830 schreven we een eerste indruk en schoten we een video en ook van de Lumia 735 maakten we een video en een geschreven eerste indruk.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft gooit Nokia Lumia 830 deze week in de verkoop

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

De Nokia Lumia 830 gaat deze week in de verkoop voor een adviesprijs van 330 euro. Het is nog onbekend of Nederland ook bij de eerste landen zit waarin de midrangesmartphone te koop is. De Lumia 830 onderscheidt zich met zijn goede camera.

De Nokia Lumia 830 gaat deze week in de verkoop

Op de IFA-beurs in Berlijn speelden wij al even met de Nokia Lumia 830, wat leidde tot een geschreven eerste ervaring en een video. Microsoft zet met de telefoon vooral in op de goede camera. Aan de achterkant van de Lumia 830 zit namelijk een PureView-camera, die foto’s maakt in 10 megapixel.

In de telefoon zit een Snapdragon 400-processor die 1,2 GHz klokt met vier Cortex A7-kernen. De Lumia 830 heeft 1GB ram en 16GB uitbreidbaar geheugen. Het scherm is 5 inch groot en heeft een resolutie van 720p. Met 2200 mAh heeft de batterij voor een smartphone die op Windows Phone 8.1 draait redelijk wat inhoud.

Microsoft zet met de camera echt in op de PureView-camera aan de achterkant. Aan de voorkant zit ook een klein cameraatje, maar met 0,9 megapixel maak je niet echt mooie foto’s. De telefoon krijgt dus een adviesprijs mee van 330 euro en zal ook snel in Nederland te koop zijn. Microsoft rept op Nokia’s site alleen nog met geen woord over een releasedate.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer smartphones oktober 2014

Tip! Door Dominick Viëtor, | 24 reacties

Een nieuwe maand, een nieuwe koopwijzer. Ook in oktober geven we je weer een lijstje van de beste deals op smartphonegebied. Deze maand zijn de eerste invloeden van de IFA in de lijst te merken, de pre-ordercategorie blikt alvast vooruit op wat die beurs nog meer gaat brengen de komende tijd.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft brengt Windows 10 uit, voor desktop, tablet en smartphone

Door Bart Vuijk, | 12 reacties

Microsoft heeft vanavond Windows 10 aangekondigd. Dit besturingssysteem volgt zowel Windows 8 als Windows Phone 8 en Windows RT op. Windows 10 zal alle mogelijke apparaten aansturen: pc's, tablets en smartphones.

Met de naamgeving Windows 10 wil Microsoft benadrukken dat het een hele sprong is van de ervaring die Windows 8 biedt. Wat de gebruiker op een pc te zien krijgt, is een soort mix tussen Windows 7 en Windows 8. Microsoft realiseert zich dat de meeste pc-gebruikers met muizen en toetsenborden nog altijd liefst Windows 7 gebruiken en de hele lay-out daarvan, in plaats van de tegeltjesschermen van Windows 8. De gebruiker krijgt straks de keuze welke lay-out hij liever gebruikt, die voor een laptop of die voor een tablet.

Nog steeds kan Windows 10 met aanrakingen worden bediend, zodat het geschikt is voor tablets en telefoons, maar ook kunnen laptopgebruikers kiezen voor een modus die vooral Windows 7-gebruikers bekend zal voorkomen.

Over smartphones is erg weinig gezegd tijdens de presentatie van het nieuwe besturingssysteem, maar wel is bevestigd wat al langer de ronde deed: dat de naam Windows Phone gaat verdwijnen. Het wordt alom Windows 10, waarmee één platform is gesticht voor alle mogelijke Windowsmachines. Dat is goed voor de uitwisselbaarheid van gegevens tussen bijvoorbeeld smartphones en pc's.

Lees verder of laat een reactie achter

Android-app Nokia Here Maps uitgelekt

Door Bouke van den Berg, | 8 reacties

Nokia’s geprezen navigatie-app Here Maps draait op Android exclusief op Samsung-apparaten. De app is alleen al uitgelekt en werkt op elke Android-telefoon die op 4.0 of hoger draait.

De Here-suite is in onze Nokia-reviews standaard een van de pluspunten. Bijna alle fabrikanten leveren apps mee op de telefoon die je koopt, maar eigenlijk zijn alleen de apps van Nokia echt een toegevoegde waarde. Zoals Here Drive, de navigatie-app van Nokia. Deze app was tot voor kort exclusief beschikbaar voor Nokia's Windows Phones.

Met Here Drive kun je van tevoren gratis de wegenkaarten van welk land je maar wil downloaden. Tijdens het rijden hoeft je smartphone dan niet de kaarten te downloaden. Navigeren met Here Drive kost je dus geen mobiele data. Op Android is de app alleen beschikbaar voor Samsung-telefoons. Officieel dan.

De APK-file voor Here Drive kun je hier downloaden.

Lees verder of laat een reactie achter