All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

TeleWeek 5: Apple is de grootste smartphonefabrikant wereldwijd

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Wereldheerschappij voor Apple in deze TeleWeek! Het Amerikaanse bedrijf heeft zijn beste kwartaal ooit achter de rug, met gigantische winsten tot gevolg. Leuke bijzaak: het verkocht de afgelopen maanden 74,5 miljoen iPhones. Daarmee is Apple de grootste smartphonefabrikant van dit moment. Meer hierover in de TeleWeek, veel leesplezier!

Apple is de wereldwijde nummer één

TeleWeek 5: Apple is de grootste smartphonefabrikant wereldwijd badge teleweek

We zeiden het net al eventjes: Apple is weer de grootste smartphonefabrikant ter wereld. In de laatste drie kwartalen verpatste het Amerikaanse bedrijf namelijk de bizarre hoeveelheid van 74,5 miljoen smartphones. We wisten het al, maar weten het nu zeker: de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zijn 'unaniem een belachelijk succes'. We lenen deze quote even van Ivo Niehe, trouwens. Merci, Grazi, Spassiba, Ivo!

Die 74,5 miljoen verkochte smartphones is een nieuw verkooprecord voor Apple. Het eerste kwartaal van het financiële boekjaar 2015 is sowieso een kwartaal van records voor de fabrikant. De omzet lag met 74,5 miljard dollar nog nooit zo hoog en ook maakte Apple nog nooit zoveel winst. In drie maanden tijd 18 miljard dollar op je rekening bijschrijven: hoe lekker is dat?

Het is niet alleen maar feest bij Apple, want de iPad-divisie blijft het lastig hebben. In de afgelopen drie maanden verkocht Apple 21,4 miljoen iPads. Niet slecht natuurlijk, maar in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 26 miljoen. Een forse daling, dus. Maar of ze daar in Cupertino slechter van zullen slapen...

Lees verder of laat een reactie achter

‘Microsoft investeert 70 miljoen dollar in Cyanogen’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft zou een investering van 70 miljoen dollar gaan doen in Cyanogen, dat zijn eigen Android-versies maakt. Hiermee kan de greep die Google op Android heeft, worden verminderd.

CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store fff7d cyanogenmod nexus one

Dit meldt the Wall Street Journal. Cyanogen wordt op een waarde van honderden miljoenen dollars geschat en de investering die Microsoft doet is daarmee relatief klein. Dit zeggen mensen die betrokken zijn bij de investering van Microsoft.

The Wall Street Journal stelt verder dat er meerdere bedrijven willen investeren in Cyanogen. Dit zijn strategische investeringen: alle bedrijven willen Google’s macht over Android verminderen.

Nu is het in feite zo dat Google bepaalt hoe fabrikanten hun smartphones moeten maken. Zo niet? Dan krijgen ze geen toegang tot Google’s Android-diensten. Cyanogen ontwikkelt los van Google zijn eigen Android-versies. Het lijkt erop dat Microsoft en andere bedrijven van Cyanogen een geduchte concurrent van Google willen maken.

De investering van Microsoft is wel opvallend, aangezien het natuurlijk zijn eigen besturingssysteem voor smartphones heeft. Windows Phone heeft maar een marktaandeel van 3 procent. Een investering zoals deze is dus ook weer niet zo gek. Microsoft moet opvallende dingen doen om zijn marktaandeel te vergroten.

Cyanogen is in ieder geval duidelijk in zijn doelstelling. “We gaan Android afpakken van Google”, aldus Kirt McMaster, de uitvoerend directeur van Cyanogen. Volgens hem gebruiken nu ongeveer 50 miljoen mensen een Android-versie van Cyanogen.

Inmiddels is Cyanogen druk bezig zijn marktaandeel verder te vergroten. Zo staat het besturingssysteem standaard op de OnePlus One en heeft Cyanogen in India een exclusieve deal met Micromax.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft stopt met productie van Surface 2

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft maakt niet langer de Surface 2. De tablet is nog wel verkrijgbaar. Als je hem nog wilt hebben, moet je er snel bij zijn, zegt Microsoft.

Microsoft Surface 2
De Surface 2

Dit zegt de fabrikant tegenover TheVerge. De Surface 2 is een tablet van de fabrikant. Sinds de komst van de Surface Pro 3 lopen de verkoopcijfers van de Surface 2 terug. Voor elke Surface 2 die Microsoft verkoopt, gaan er drie Surface Pro 3-tablets over de toonbank.

Vandaar dat Microsoft nu stopt met de productie van de tablet. “We produceren de tablet niet meer, maar als je hem nog wilt kopen moet je Microsofts verkooppunten bezoeken of kijken op MicrosoftStore.com. Check ook derde partijen en ‘resellers’”, aldus Microsoft.

Moraal van het verhaal is eigenlijk dat Microsoft Windows RT opheft. Dat komt niet als een verrassing, omdat apparaten die op dit besturingssysteem draaien geen update krijgen naar Windows 10.

Lees verder of laat een reactie achter

Verkoop Lumia-telefoons zit in de lift

Door Stella Jansen, | 1 reactie

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er in het laatste kwartaal van 2014 10,5 miljoen Lumia-smartphones zijn verkocht. De verkoop van deze Windowstelefoons, die door Nokia zijn bedacht, zit daarmee aardig in de lift.

Nokia Lumia 925 koopwijzer

Microsoft verdiende aan de verkoop van de Lumia's in het vierde kwartaal 2,3 miljard dollar. Vooral de goedkopere Lumia's hebben het goed gedaan in de winkels.

In het derde kwartaal van 2014 werden er 9,3 miljoen Lumiatelefoons verkocht, en in het vierde kwartaal van 2013 8,2 miljoen. De winstgevendheid stelt echter niet veel voor vanwege de licentiekosten die Microsoft aan Nokia moest betalen na de overname van de smartphonedivisie van die laatste.

De mijlpaal van meer dan tien miljoen Windows Phones in één kwartaal is dus bereikt. Dat is voor het eerst sinds de Windows Phones twintig kwartalen geleden werden gepresenteerd. Android had er echter maar zeven kwartalen voor nodig om de tienmiljoengrens te doorbreken, en de iPhone veertien.

Aardig feitje is dat Microsoft ook nog bijna veertig miljoen dumbphones heeft verkocht. Die divisie is ook van Nokia overgenomen. Dit is een veel groter aantal dan de Lumiatelefoons, maar toch minder dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder, omdat consumenten gaandeweg bijna allemaal op smartphones overstappen.

De pure winstmarge die Microsoft met de telefoonbusiness boekte was veertien procent, wat minder is dan een jaar eerder. Dat heeft te maken met de nadruk die wordt gelegd op de goedkopere Lumia-telefoons; die lopen in de winkels stukken beter dan de duurdere modellen.

CEO Satya Nadella van Microsoft toonde zich tevreden over de geboekte resultaten met de Lumiatelefoons. Vooral de introductie van Windows 10, dat zowel op smartphones als op computers draait, kan een flinke duw geven aan de verkoop van de telefoons, denkt hij.

Lees verder of laat een reactie achter

Teleweek 4: Windows 10, Galaxy S6, One M9 en PC WhatsApp - video

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

In deze Teleweek video bespreken we een nieuwe week in telecomland. In aanloop naar het Mobile World Congress werd er deze week het een en ander bekend over de Samsung Galaxy S6 en HTC One M9. Daarnaast stond de week in het teken van WhatsApp voor de PC en Windows 10.

De belangrijkste aankondiging van deze week was wel misschien wel die laatste. Microsoft maakte meer details over Windows 10 bekend, het OS dat naar telefoons, tablets, laptops, pc's en zelfs de Xbox zal komen. Verder was het de week van nieuwe informatie rond het Mobile World Congress, waar volgens de geruchten de HTC One M9, Samsung Galaxy S6 en Sony Xperia Z4 aangekondigd zullen worden. Over die eerste twee werd het een en ander bekend deze week. Zo is er twijfel over de processor van de Galaxy S6 in verband met eventuele oververhittingsproblemen van de Snapdragon 810-chip en zal de One M9 waarschijnlijk een grotere variant krijgen. De 'kleine' M9 krijgt een 5-inch full HD-scherm en de grote krijgt een 5,5-inch QHD-scherm, zo vertellen de geruchten ons. Tot slot werd het deze week mogelijk om vanaf je PC via je telefoon te WhatsApp'en. Mits je geen iPhone hebt en Chrome gebuikt op je PC, tenminste.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft gaat Windows RT-apparaten niet updaten naar Windows 10

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De meeste Windows Phones krijgen een update naar Windows 10. Microsoft zal apparaten die op Windows RT draaien echter niet updaten naar dit nieuwe besturingssysteem. Hiermee lijkt Windows RT een stille dood te sterven.

Microsoft Surface tablet

Windows RT is het besturingssysteem dat onder andere op de Surface RT en de Surface 2 draait. Deze tablets krijgen geen update naar Windows 10. Dit laat Microsoft weten aan Microsoft-watcher Paul Thurrott.

“We werken aan een update voor Surface die over sommige functionaliteiten van Windows 10 beschikt”, aldus de Amerikaanse fabrikant. “De Surface Pro 3 en de gehele Surface Pro-lijn krijgen een update naar Windows 10.”

Windows 10 werd woensdagavond aangekondigd. Dit nieuwe besturingssysteem van Microsoft werkt op de computer, Xbox, smartphone en tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft kan niet alle Lumia’s updaten naar Windows 10

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Van de spotgoedkope Lumia 435 tot de high-end Lumia 930; ze krijgen allemaal een update naar Windows 10. Helaas krijgen niet alle Lumia-telefoons die op Windows Phone 8 of 8.1 draaien in de zomer de update.

Microsoft Windows 10 Phone

Microsoft kondigde Windows 10 gisteren aan. Dit is een besturingssysteem dat werkt op de computer, Xbox, smartphone en tablet. Nu is volgens Microsoft het moment om een Lumia-smartphone te kopen.

“Je kunt de betaalbare Lumia 435 of onze selfiesmartphone, de Lumia 735 of de gouden Lumia 930 kopen. Als Windows 10 in de zomer uitkomt, kun je deze smartphones upgraden naar dit besturingssysteem”, vertelt Chris Weber, de vicepresident van Microsofts salesafdeling, op de website van zijn werkgever.

“We maken het zo makkelijk mogelijk om Windows 10 te krijgen. Dit besturingssysteem is ontworpen om het goed te doen op de huidige Lumia-telefoons. Niet alle telefoons krijgen een update of kunnen alle mogelijkheden van Windows 10 ondersteunen.”

Dat ligt aan de hardware van de telefoons. “Bepaalde functies en ervaringen vereisen geavanceerdere hardware. Het is ons doel om de meerderheid van de Lumia-telefoons die op Windows Phone 8 en 8.1 draaien te updaten naar dit nieuwe ecosysteem.”

Het is nog niet bekend welke Lumia’s buiten de boot vallen. Ook is het de vraag of elke Lumia met Windows 10 dezelfde mogelijkheden krijgt, of dat bepaalde functies niet beschikbaar worden omdat de hardware van een smartphone dit niet aankan.

Lees verder of laat een reactie achter

Dropbox nu ook beschikbaar voor Windows Phone

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is eindelijk ook een Dropbox-app voor Windows Phone. Dit is het gevolg van een samenwerking die de clouddienst onlangs startte met Microsoft.

Dropbox nu ook beschikbaar voor Windows Phone screenshot-0

Dit laat Dropbox weten op zijn blog. Foto’s worden automatisch opgeslagen op je Dropbox-account. Daarnaast kun je bestanden markeren als favoriet, zodat je ze ook offline kunt openen. Met Dropbox voor Windows Phone kun je tegelijkertijd je zakelijke en persoonlijke account openen.

Bekende functies, maar Dropbox voor Windows Phone biedt meer. “We hebben de app op maat gemaakt voor Windows Phone, zodat je ook een Dropbox-map aan je startscherm kunt vastpinnen. Zo heb je snel en makkelijk toegang tot bestanden”, schrijft Dropbox.

De Dropbox-app is beschikbaar voor smartphones die draaien op Windows Phone 8.0 of hoger. De app werkt ook op Windows RT en Windows 8.1. Het ligt voor de hand dat Dropbox ook op Windows 10 zal werken. Dit besturingssysteem voor de computer, Xbox, smartphone en tablet werd gisteren gepresenteerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Update: WhatsApp maakt oversteek naar de pc

Door Bart Vuijk, | 13 reacties

WhatsApp, de messaging-applicatie op telefoons, maakt de oversteek naar de pc. Dat kondigt WhatsApp-CEO Jan Koum aan op Facebook. Vanavond kunnen mensen al WhatsAppberichten sturen via de browser van hun computer.

WhatsApp maakt oversteek naar de pc webwhatsapp

WhatsApp wordt voorlopig alleen nog beschikbaar gesteld voor telefoons die op de besturingssystemen Android, Windows Phone of BlackBerry OS lopen. De iPhone kan nog niet aan de pc worden gekoppeld.

Hoe het precies werkt: https://web.whatsapp.com/ is een qr-code te scannen die de pc aan de telefoon moet koppelen. Vanaf dat moment zou de pc dienst kunnen doen als WhatsApp-client. Dit gaat online via de telefoon, zo laat WhatsApp weten. De telefoon moet hiervoor in verbinding staan met het internet op te kunnen werken.

De qr-code moet met WhatsApp op de telefoon zelf worden ingescand. Dat doe je door eerst WhatsApp te updaten via de Play Store op de telefoon en het knopje bijwerken te kiezen. Open daarna WhatsApp en kies het menu (de drie puntjes rechtsboven). Er zal een nieuwe optie bij staan, WhatsApp Web. Kies dat, en open gelijktijdig de qr-code op het scherm van de computer. Scan die in, en de hele WhatsAppgeschiedenis wordt naar het computerscherm gebracht. Het is zelfs mogelijk om foto's door te sturen vanaf de pc, of selfies te maken met de webcam van een computer en die door te sturen.

Wanneer de iPhone aan het feest kan meedoen, is nog niet duidelijk. Volgens WhatsApp maakt Apple het in iOS niet mogelijk om een dergelijke implementatie op het systeem voor elkaar te krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Windows 10: weer een gooi naar mobiele wereldheerschappij

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Herken je dit? Je hebt een Windows PC, een Android tablet en een iPhone. Met al die apparaten kun je prima uit de voeten. Maar dat is niet het ideale plaatje volgens Microsoft. Dat wil Windows op ál jouw apparaten hebben. En daar gaat Windows 10 over, dat cross-platform op pc’s, tablets en smartphones moet komen te staan.

“ De software die op je pc draait, kan straks ook moeiteloos op je Windows tablet en je Windows telefoon draaien”
Satya Nadella CEO Microsoft
Microsoft-CEO Satya Nadella

Microsoft geeft vandaag een persconferentie waarin het bedrijf meer inzicht geeft in de toekomst van Windows. Er is al veel over bekend. Het verhaal klinkt op het eerste gezicht aantrekkelijk. De software die op je pc draait, kan straks ook moeiteloos op je Windows tablet en je Windows telefoon draaien. Het is namelijk dezelfde software, die op alle schermen op hun eigen schaal werkt. Je kunt straks zelfs een Xbox spel doorspelen op je telefoon of je pc. Want ook de spelcomputer wordt door Microsoft onder Windows 10 gebracht.

Windows 10 moet de opvolger worden van zowel Windows 8, Windows RT als Windows Phone. Hoe dat precies allemaal gaat heten, weten we echter nog niet. Er wordt gespeculeerd dat Microsoft de term ‘Mobile’ weer gaat gebruiken voor de versie die op smartphones komt te staan. Maar dat doet dan wel heel sterk denken aan Windows Mobile, de verre voorganger van het huidige Windows Phone. De mobiele pocket pc-software die alom werd bekritiseerd vanwege de vele vastlopers, de stroeve werking en de verschrikkelijke gebruikservaring. Software die door veel gebruikers met hoera-geroep aan de kant werd gedaan zodra de iPhone en de eerste Androidtelefoons uitkwamen.

Lees verder of laat een reactie achter