All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

All About Phones 3.1 staat live

Door , | 17 reacties

Vandaag hebben we een nieuwe versie van onze website live gezet; All About Phones 3.1. AAP 3.1 brengt een paar belangrijke wijzigingen met zich mee die we zullen uitleggen.

All About Phones 3.1 is de eerste grote itteratie van All About Phones 3.0 die we 6 weken geleden wisten te lanceren. Na de launch van AAP 3.0 zijn we hard aan de slag gegaan om bugs op te lossen en extra functionaliteit toe te voegen. AAP 3.1 is daar een direct gevolg van. All About Phones 3.1 heeft 100 code-updates te verwerken gekregen, van groot tot klein.

Twitter Bootstrap

All About Phones 3.1 TwitterWe hebben ervoor gekozen om ons framework deels te herschrijven en gebruik te maken van Twitter’s Bootstrap framework. Dit framework ziet er niet alleen erg mooi uit, maar is ook nog eens erg functioneel. Op AAP 3.1 zul je voortaan een paar grote blauwe en grijze knoppen vinden die we gebruiken om naar een vorig en volgend artikel te gaan. Bij reviews zijn ze bedoeld om duidelijk aan te geven dat er meerdere pagina’s volgen.

Ook hebben we lightbox van Twitter overgenomen. Als je nu wilt inloggen op AAP dan zie je een nette animatie en een overzichtelijk inlogformulier om dit te bewerkstelligen. Daarnaast zullen we sommige artikelen ook kleine labels mee gaan geven zoals 'update', als een artikel een update heeft gekregen en 'tip', voor belangrijk nieuws.

Ook is de algemene prestatie van onze website verbeterd, laadt hij nog sneller (tussen de 1 en de 1.2 seconden) en is alles touch-vriendelijker gemaakt. Dat is belangrijk voor het volgende punt. We hebben het lettertype van Bootstrap overgenomen. We hadden een paar klachten over ons oude lettertype gekregen, afkomstig van Facebook overigens, en hebben dit ter harte genomen en aangepast. We hopen dat teksten lezen op onze website hierdoor een stuk prettiger is geworden.

All About Phones 3.1 reviews 

Responsive design

Responsive design wil zeggen dat de nieuwste versie van deze website zich automatisch aanpast aan de schermgootte van jouw apparaat. Oftewel, met All About Phones 3.1 introduceren we onze mobiele website! De website is niet langer alleen geoptimaliseerd voor computers, maar ook voor tablets en smartphones. Elke schermresolutie heeft een eigen template gekregen waardoor de website een stuk overzichtelijker wordt op elk apparaat. Zo hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat een tablet in landscapemodus of met een hoge resolutie (denk aan de nieuwe iPad) de normale website te zien krijgt, en in portraitmodus een speciale tabletvariant zodat je makkelijker door onze website kunt navigeren.

Ook smartphones hebben afhankelijk van hun resolutie een speciale template gekregen om zo snel en makkelijk door onze website te navigeren. De tekstgrootte is vergroot om alles makkelijker te lezen en ook de afbeeldingen zijn kleiner gemaakt zodat de pagina sneller laadt. Uiteraard kun je op een afbeelding tikken om hem in het groot te weergeven. Onderaan de pagina hebben we ook de optie ingebouwd om gewoon de normale website te laten zien in plaats van de mobiele variant; de keuze is aan jou!

All About Phones 3.1 iOS mobile 

We hebben onze mobiele site op de volgende platformen getest en hierop werkte het erg goed en vooral fijn: Apple iOS 5.x/iOS 6 (iPad 1, 2 3, iPhone 4, iPhone 4S), Android 2.3, 3.2 en 4.0 (Samsung Galaxy Tab 10.1 2, Acer iConica tab, Samsung Galaxy S3, Sony Xperia P, HTC One V, HTC One X, Samsung Galaxy S2, LG Optimus 4X HD), Windows Phone 7.5 (Nokia Lumia 900, 800, 610), BlackBerry 7 (BlackBerry Curve-serie) en BlackBerry PlayBook met QNX.

Dan nu uiteraard de vraag of we ook met mobiele apps aan de slag gaan. We onderzoeken nu of dit voor ons haalbaar is en op welke termijn. We zijn er in ieder geval wel mee bezig!

All About Phones 3.1 Android mobile 

Toekomst

De komende tijd gaan we de ontwikkeling van onze website wat anders aanpakken. Aangezien we er zes weken over hebben gedaan om AAP 3.1 klaar te stomen en we dit te lang vonden, hebben we besloten om met de SCRUM-methodiek te gaan werken en release early, release often. Dit betekent voor ons in de praktijk dat we per nieuwe functionaliteit direct met die wijziging aan de slag gaan. Zodra iets af is en getest, gooien we zo'n functie direct live. Hierdoor zullen we vaker onze website kunnen updaten en voorzien van nieuwe functies.

De komende tijd gaan we ons dan ook meer richten op een productendatabase zodat onze reviews en artikelen beter vindbaar zijn per toestel, merk en platform. Daarnaast hebben we nog een aantal andere leuke functionaliteiten klaar staan die we nu gaan uitwerken. Uiteraard horen we graag wat jullie van de nieuwe functionaliteit vinden en wat jullie misschien nog wel missen. Schrijf het in de comments onder dit artikel!

All About Phones 3.0 All About Phones 3.1 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: All About Phones

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  All About Phones geeft samen met Honor een Honor 7 weg

  Honor bestaat 1 jaar en wij wilden al lang iets 'teruggeven' aan onze kijkers, en wat is een betere manier om dit te doen dan met een giveaway? In deze video geven we samen met Honor Nederla...

 2. Lees verder

  Bloopers bij All About Phones (herfst 2015)

  Het is weer tijd voor een nieuwe bloopervideo. Het afgelopen jaar hebben we weer onze leukste fouten verzameld en in deze video kom je ze allemaal tegen.

 3. Lees verder

  Bloopers bij All About Phones (begin 2015)

  Het is weer tijd voor een nieuwe bloopercompilatie, dit keer vanuit onze nieuwe studio. Ook de afgelopen tijd is er weer het nodige misgegaan tijdens onze opnames en dat willen we jullie niet onthoude...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar djbosanac

djbosanac -

updates altijd goed, lekker bugs verhelpen, alleen de volgende artikel ding werkt nog niet behoren ..

Avatar Danijel

Danijel -

Kun je uitleggen wat er precies aan de hand is? Dan kunnen we hier naar kijken.

Avatar Wietse-0803

Wietse-0803 -

Ik mis op de frontpage de functie dat je bij ieder artikel zonder er op geklikt te hebben het aantal reacties kan zien. Dit vind ik een zelf een belangrijke feature.

Avatar Danijel

Danijel -

Design technisch hebben we daar nog geen mooie oplossing voor gevonden. We gaan er weer eens opnieuw naar kijken.

Avatar Wietse-0803

Wietse-0803 -

Hm, misschien alleen een getalletje net zoals op Tweakers.net. Heerlijk artikelen met veel informatieve reacties, lees ik altijd graag!

Avatar Danijel

Danijel -

Ja, al zegt de meeste bezoekers een getalletje niet zo veel. Daarom moeten we op een nette manier "10 reacties" zien weer te geven. We gaan er binnenkort nog eens over pijnzen, bedankt voor de feedback!

Avatar Saab Bakkali

Saab Bakkali -

Zo eindelijk!!

Avatar Mnarijnm vd sluijs

Mnarijnm vd sluijs -

Zeer mooi gelukt!! Bn blij dat nu makkelijker snel het nieuws kan lezen

Avatar bartvuijk

bartvuijk -

ZIet er op mijn Note mooi uit, in liggende modus twee artikelen naast elkaar en in staande modus eentje. Is fijn lezen zo.

Avatar Andor Celik

Andor Celik -

Ik vind het mooi, maar waarom de naam 'AAP'?

Avatar Danijel

Danijel -

AAP is de afkorting van All About Phones

Avatar Andor Celik

Andor Celik -

Aah vandaar haha

Avatar Maickel van Heeswijk

Maickel van Heeswijk -

Nice , ziet er goed uit !!!

Avatar Danijel

Danijel -

Erg benieuwd wat jullie van de mobiele template vinden

Avatar Timboektoe

Timboektoe -

Top.
Tot nu toe bevalt de mobiele website goed.
Naar mijn mening hoef je geen app te ontwikkelen als de mobiele website ook goed presteert.

Avatar Rogier van Bossum

Rogier van Bossum -

Klopt, alleen bij een App zou AAP ook notifications kunnen gaan sturen als er nieuws over 'jouw' platform op gezet wordt.

Verder ziet de mobiele site er erg goed uit! Complimenten!

Avatar Danijel

Danijel -

Thanks!