All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws van maandag 22 december 2014

Android One breidt uit naar Bangladesh, Nepal en Sri Lanka

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google’s project voor betaalbare smartphones, Android One, gaat uitbreiden. Android One startte in India, waar het nog geen succes is. Google brengt Android One-smartphones nu ook naar omliggende landen: Bangladesh, Sri Lanka en Nepal.

De Android One-telefoons van Karbonn, Spice en Micromax

Google presenteerde Android One eerder dit jaar tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie, I/O. Android One is een formule waaronder smartphones worden geproduceerd. De merken Karbonn, Micromax en Spice maakten alle drie al een Android One-telefoon.

Deze telefoon moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de smartphone een schermformaat van 4,5 inch hebben en het display moet minimaal een WVGA-resolutie hebben. Het geheugen moet uitbreidbaar zijn en de telefoons moeten minimaal 1GB ram hebben.

De telefoon mag ondertussen niet meer dan honderd dollar kosten en er moet ruimte zijn voor twee simkaarten. Android One komt nu dus ook in Sri Lanka, Bangladesh en Nepal op de markt. De Android One-telefoon van Karbonn, de Sparkle V, is inmiddels ook in Groot-Brittannië te koop. Daar kost hij 130 pond: 165 euro. Het grote voordeel is dat Android One-telefoons snel updates van Google krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Screenshots verschenen van One M8 met HTC Sense en Android 5.0.1

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zijn screenshots en video’s verschenen van de vernieuwde userinterface voor de HTC One M8. Hierbij wordt Android 5.0.1 Lollipop gebruikt en HTC Sense 6.0.

Screenshots verschenen van One M8 met HTC Sense en Android 5.0.1 sense4

De screenshots zijn in handen van LlabTooFeR. Het overzicht van recente apps lijkt in Sense 6.0 op die van de kale Android-variant. Het notificatiescherm en de snelle instellingen zijn juist weer een mix tussen Lollipop en de Sense-interface die we al kennen.

HTC beloofde zijn gebruikers om de One M7 en One M8 binnen negentig dagen na de release van Android 5.0 Lollipop te updaten naar Google’s nieuwste besturingssysteem. De Taiwanese fabrikant wil de One M8 voor 2 februari geüpdatet hebben naar 5.0 Lollipop.

In de twee video's wordt onder andere de eenvoudige besturingsmodus onder de loep genomen. De video's vind je onder de foto's.

Lees verder of laat een reactie achter

Xiaomi gewaardeerd op ongeveer 37 miljard euro

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het Chinese smartphonemerk Xiaomi is behoorlijk wat geld waard. Tijdens de laatste investeringsronde haalde het bedrijf meer dan een miljard dollar op. De waarde van Xiaomi wordt inmiddels geschat op ongeveer 45 miljard dollar.

Xiaomi Mi 4 design

Omgerekend is dat 36,65 miljard euro. Dit meldt MarketWatch. Tot de nieuwe investeerders die bij elkaar meer dan een miljard in Xiaomi gaan investeren behoren All-Stars Investment, DST Global en GIC. Het Russische DST en GIC, uit Singapore, zijn al aandeelhouders van Xiaomi.

De Chinese smartphonefabrikant bestaat nog geen vijf jaar, maar is nu in China al de grootste fabrikant. Het is een kwestie van tijd voordat Xiaomi ook naar Europa en de Verenigde Staten komt: Xiaomi wil binnen tien jaar de grootste ter wereld zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Onderzoek: helft smartphone-eigenaren bewaart foto's in de cloud

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De helft van smartphone-eigenaren bewaart foto's in de een of andere clouddienst. Dat blijkt uit een onderzoek naar het gebruik van clouddiensten, zoals Google Drive, iCloud, Skydrive, Dropbox, The Box etcetera.

Onderzoek: helft smartphone-eigenaren bewaart foto's in de cloud cloud

De cloud is daarmee de laatste tijd enorm aan het groeien. Het belang van de clouddiensten wordt daarmee ook steeds groter, want de helft van iedereen met een smartphone bewaart er zijn smartphonefoto's in.

Het maakt daarbij niet uit of de gebruiker man of vrouw is, en boven of onder de 25 jaar. 34 Procent van de ouders van kinderen gebruikt de cloud voor de foto's van hun kroost. Vijftig procent maakt deels of geheel gebruik van de cloud voor opslag van foto's. Zestien procent bewaart zelfs de hele fotocollectie in de cloud.

Gevraagd waarom mensen een clouddienst gebruiken, gaf 43 procent aan dat het is voor back-up van hun fotocollectie. De tweede reden was dat het handig is om de foto's op meerdere apparaten te kunnen oproepen (28 procent) en om opslaggeheugen vrij te maken op de smartphone (20 procent). Maar ook 37 procent van de gebruikers gaf aan dat alleen de belangrijkste foto's in de cloud worden bewaard.

Dan over het gebruik van de diverse clouddiensten: Google Drive, Dropbox en iCloud scoren respectievelijk 30, 29 en 22 procent. Flickr komt tot zeven procent en Skydrive tot zes procent.

Sommige gaven ook aan waarom ze juist niet op de cloud vertrouwen. 39 Procent van degenen die de diensten niet gebruiken, gaf aan dit te doen vanwege privacy-redenen, en 32 procent omdat ze de materie niet snappen en de voordelen ervan niet inzien.

Lees verder of laat een reactie achter

'Tim Cook diep beledigd door film werkomstandigheden iPhonefabriek'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Volgens de krant The Daily Telegraph is Apple-CEO Tim Cook diepbeledigd door een film die undercoverjournalisten van de BBC maakten over de slechte werkomstandigheden in een Chinese iPhonefabriek.

Apple CEO Tim Cook schrijft een brief over privacy aan de klant

In de film wordt getoond hoe werknemers die de iPhone in elkaar moeten sleutelen, achttien dagen achtereen en ook vaak per dag achttien uur achter elkaar dit geestdodende werk moeten doen. Ze zijn zo moe dat ze collectief achter hun machines in slaap vallen.

In een tweede onderdeel van de documentaire is te zien hoe kinderen aan het werk worden gezet in Indonesische tinmijnen, waar grondstof voor de iPhone wordt gedolven. De documentaire heet 'De gebroken beloftes van Apple'.

De reactie van Tim Cook is intern verspreid via vice-president operations Jeff Williams van het bedrijf in een e-mail aan Britse werknemers van Apple. Beiden hebben hun grote teleurstelling uitgesproken over de documentaire en zegen dat ze 'diep beledigd zijn door de suggestie dat Apple ook maar één belofte aan de werknemers in onze toevoerbedrijven schendt, of dat Apple zijn klanten misleidt op enigerlei wijze.'

Hoewel de bewijzen in de film anders spreken, schrijft Williams verder: 'Panorama (het bewuste BBC-programma) zegt dat Apple de werkomstandigheden van de werknemers niet verbetert. Niets kan verder van de waarheid zijn.' Williams zegt dat Apple het BBC-programma aan veel informatie heeft geholpen, inclusief de belofte van Apple dat de werknemers van de toevoerbedrijven betere werkomstandigheden krijgen. Maar die belofte is niet in de documentaire verwerkt.

In de film laat de BBC zien hoe in de fabriek soms achttienurige werkdagen worden gemaakt, hoe kinderarbeid wordt toegestaan en hoe de fabriek de hand licht met de regels voor slaapverblijven en ID-kaarten. Die kaarten worden afgepakt, waardoor de werknemers geen kant meer op kunnen. In andere woorden slavernij.

In Indonesische mijnen zijn kinderen aan het werk onder gevaarlijke omstandigheden. In de documentaire wordt beweerd dat Apple geen idee heeft onder welke omstandigheden het tin, een grondstof voor de iPhone, wordt gedolven.

Lees verder of laat een reactie achter

Asus komt ook met dualcameratelefoon

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Na HTC komt ook Asus met een smartphone waar twee achtercamera's op zitten. Dat valt althans te halen uit een teaserfilmpje dat de producent op internet heeft prijsgegeven.

Asus komt ook met dualcameratelefoon gsmarena 001

Het zou goed kunnen gaan om een nieuwe Zenfone, de goedkope smartphonelijn van Asus. In het tien seconden durende filmpje wordt er iets van het uiterlijk getoond en de mededeling dat we over twee weken, wanneer de CES-beurs plaatsvindt in Las Vegas, meer weten.

In het filmpje moet je erg goed kijken, want het toestel draait zich bliksemsnel om en laat een milliseconde zijn achterkant zien. Daarop is duidelijk te zien dat er twee camera's op zitten.

Wat hier precies de bedoeling van is, wordt verder niet duidelijk gemaakt. Is het een 3D-camera, of is de tweede camera bedoeld om een betere focus te bewerkstelligen zoals in de HTC One M8? Dat blijft duister, net zoals het hele filmpje trouwens nogal duister is.

De kreet die Asus hierbij levert is 'See what others can't see" waarnee gedoeld wordt op de prestaties van de camera. Vanaf 6 januari is de CES en dan weten we meer.

Lees verder of laat een reactie achter

Kosteloos Europees roamen nog ver weg

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Het is niet mogelijk om voor het einde van 2015 kosteloos roamen in de hele Europese Unie in te voeren, zodat je in alle EU-landen voor dezelfde kosten kunt bellen als thuis. Dat meldt het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders Berec, zo schrijft nu.nl.

De nieuwssite citeert een advies waarin Berec vertelt dat het onmogelijk is om de telecommarkt wat internationaal roamen betreft gelijk te schakelen. Daar is meer tijd voor nodig gezien de grote verschillen in tarieven en de opbouw ervan.

Hiermee is het dus onmogelijk om de eis van voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes uit te voeren, die wilde dat je straks overal in de EU voor je thuistarief kunt bellen, sms'en en internetten. Nu moeten klanten daarvoor vaak een opslag betalen, omdat telecomproviders de kosten van het gebruik van elkaars netwerk aan elkaar moeten vergoeden. Die opslag wordt bij consumenten in rekening gebracht en dat zorgde in het verleden nogal eens voor torenhoge rekeningen voor vakantiegangers, die dit niet in de gaten hadden.

Door de jaren heen heeft de Europese Commissie de roamingkosten al flink verlaagd. Overal bellen voor het tarief dat bij de eigen provider wordt betaald, is echter nog niet mogelijk omdat het een inkomstenverlies voor veel telecomproviders betekent. Uit het artikel van nu.nl wordt niet duidelijk wanneer Berec denkt de 'platte' tarieven wel in te kunnen voeren. Sommige EU-landen zijn bang dat de providers als reactie op de roaming-eis de gewone tarieven gaan opschroeven.

Lees verder of laat een reactie achter

Telekoopwijzer tablets winter 2015

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De winter is weer aangebroken en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe tabletkoopwijzer. In deze koopwijzer laten we je de beste tablets op de markt zien zodat je een goede deal kunt vinden voor jezelf, of misschien wel voor onder de kerstboom.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Android Lollipop voor beide versies Moto G

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Motorola is bezig om Android 5.0.1 uit te rollen voor beide versies van de Moto G.

Google Nexus 6 by Motorola hands-on

Motorola maakt daarmee zijn belofte waar om updates naar nieuwe Androidversies voor zijn meest gangbare toestellen snel uit te rollen. Dat zowel de eerste als de tweede generatie van de smartphone gelijktijdig van de update worden voorzien, is nog niet eerder vertoond.

Tot dusver hebben nog maar weinig mensen de update binnen, maar het duurt voor eigenaren van de Moto G niet lang meer. Fabrikanten geven de updates meestal fasegewijs vrij per land of per werelddeel. Mocht je de Moto G via een provider hebben gekocht, dan kan het iets langer duren voordat de update binnenkomt op het toestel.

Android 5.0.1 verhelpt wat bugs die met Android 5.0 Lollipop waren meegereisd. Verder is het een kleine update die geen extra of andere functies met zich meebrengt.

Lees verder of laat een reactie achter