All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws van vrijdag 31 juli 2015

Samsung bevestigt aantal specificaties van nieuwe smartwatch

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Samsung werkt aan een nieuwe smartwatch. Dit horloge krijgt een rond scherm en de fabrikant heeft nog een aantal specificaties van de zogenaamde Gear A-smartwatch bevestigd.

Samsung Gear A

Dit deed de fabrikant op een ontwikkelaarsconferentie voor Tizen-developers. Het horloge gaat draaien op versie 2.3.1 van Tizen. Dit is het eigen besturingssysteem van Samsung, dat door de fabrikant steeds vaker gebruikt wordt.

Het ronde scherm krijgt een resolutie van 360x360 pixels, meldt SamMobile. Het horloge krijgt een Exynos 3472-processor die twee kernen heeft. Verder krijgt de Samsung Gear A 768MB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 4GB. De batterij heeft een inhoud van 250 mAh.

De smartwatch heeft meerdere verbindingsmogelijkheden: Bluetooth en wifi. Daarnaast heeft hij waarschijnlijk een aantal sensoren, zoals een hartslagmeter, GPS, accelerometer en barometer.

Het is nog onbekend hoe de smartwatch er verder uit komt te zien. Daarnaast weten we nog niet wanneer Samsung van plan is de Gear A aan te kondigen. De fabrikant houdt op 13 augustus in New York een persconferentie.

Het is de verwachting dat Samsung dan de Galaxy S6 Edge Plus en de Galaxy Note 5 aankondigt. Misschien presenteert het dan gelijk ook de nieuwe smartwatch, al is dat puur speculatie.

Samsung zag zijn marktaandeel voor smartwatches kelderen toen de Apple Watch in de verkoop ging. De fabrikant had meer dan de helft van de markt in handen, maar toen het horloge van Apple op de markt kwam, kelderde het marktaandeel van Samsung tot onder de 10 procent. Het is maar de vraag of de Gear A het tij kan keren, tenzij Tizen veel verbeteringen met zich mee brengt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Meer dan miljoen inschrijvingen voor OnePlus 2

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er lijkt voldoende animo te zijn naar de nieuwe telefoon van prijsvechter OnePlus, de OnePlus 2. Inmiddels hebben al meer dan een miljoen mensen zich ingeschreven om de telefoon te kopen.

OnePlus 2 design

Althans: er zijn meer dan een miljoen e-mailadressen ingevoerd die een uitnodigingscode willen ontvangen, om op die manier de OnePlus te ‘mogen’ kopen. Net als bij de One werkt OnePlus met de 2 opnieuw met een uitnodigingssysteem.

De Chinese fabrikant kondigde de OnePlus 2 eerder deze week aan, nadat het eerder al mondjesmaat wat informatie vrijgaf over de nieuwe ‘flagship killer’. Nu is dus alles bekend over de nieuwe telefoon van OnePlus.

Het scherm heeft een formaat van 5,5 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 810-processor die vier Cortex A57- en vier Cortex A53-kernen heeft. Deze kernen klokken 2 en 1,5GHz.

De smartphone heeft een variant met 3GB en een variant met 4GB ram. Verder heeft de telefoon een vingerafdruksensor en een USB C-ingang. Helaas ontbreken er dingen als NFC. De smartphone ondersteunt wel 4G-internet.

Foto’s maakt de OnePlus 2 in 13 en 5 megapixel. De batterij heeft met 3300 mAh lekker veel inhoud. De 3GB-variant krijgt 16GB opslaggeheugen en de 64GB-uitgave heeft 4GB werkgeheugen.

Inmiddels is de OnePlus One zonder uitnodigingscode verkrijgbaar. Het is nog onbekend hoe lang het gaat duren voordat OnePlus stopt dit systeem te hanteren bij de verkoop van de OnePlus 2. De smartphone is verkrijgbaar van 330 euro. De achterkant is opnieuw gemaakt van een ruw soort kunststof.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Sony kondigt op 3 augustus nieuwe smartphone aan’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony kondigt waarschijnlijk maandag een nieuwe smartphone aan. Deze telefoon zou super snel foto’s maken.

Dit laat Sony weten op Twitter. Het is nog onbekend om welke smartphone het gaat: de laatste tijd kwam er weinig informatie naar buiten over telefoons waar Sony aan werkte. Via deze teaser van de fabrikant weten we nu dat Sony dus een nieuwe telefoon gaat aankondigen.

Dit weten we dankzij het feit dat Sony hashtag Xperia hanteert, wat – zoals jullie weten – de smartphonelijn van Sony is. Specificaties van de smartphone zijn nog onbekend en het is ook nog onduidelijk hoe de telefoon eruit komt te zien. Wel lijkt de kans aanwezig te zijn dat er een gouden versie van de telefoon uitkomt, gezien de foto van de teaser.

Sony lijkt met de telefoon dus de nadruk te leggen op een snelle camera. Het is wel nog onbekend in hoeveel megapixel deze camera foto’s zal schieten. 3 augustus weten we meer.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy S5 Neo nu verkrijgbaar in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Bij Belsimpel is er een vernieuwde versie van de Samsung Galaxy S5 in de verkoop gegaan. Het gaat hier om de Galaxy S5 Neo, die een prijskaartje heeft van 429 euro.

Samsung Galaxy S5 Neo lekt uit via Tsjechische webshop gsmarena 001

Qua design is de Neo identiek aan de oorspronkelijke versie van het vlaggenschip van Samsung van 2014. Onder de motorkap zijn er wel de nodige verschillen. Deze zitten ‘m vooral in de processor.

De Samsung Galaxy S5 gebruikt de Snapdragon 801-processor van Qualcomm. In de Galaxy S5 Neo zit een Exynos-processor van Samsung zelf. Het gaat hier om een Exynos 7580-processor. In tegenstelling tot de Snapdragon 801-processor is dit een 64 bit-chipset.

Deze heeft niet vier maar acht kernen. Deze Cortex A53-kernen klokken 1,6GHz. De processor zou minder krachtig zijn dan in het oorspronkelijke model. De Neo heeft ook 2GB ram.

Verder heeft de smartphone een betere selfiecamera. Deze schiet niet foto’s in 2 maar in 5 megapixel. Aan de achterkant zit dezelfde 16-megapixelcamera. Het scherm is hetzelfde als de gewone Galaxy S5. Deze heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels en een formaat van 5,1 inch.

De Samsung Galaxy S5 Neo kost bij Belsimpel 429 euro. Inmiddels is de oorspronkelijke versie van de Galaxy S5 gedaald tot een prijs van 398 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp