All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws van dinsdag 7 juli 2015

Panel Consumentenbond verkiest Simyo opnieuw tot de beste provider

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Een 5500 koppig panel van de Consumentenbond heeft Sim Only-provider Simyo voor de vijfde keer verkozen tot de beste provider. Op de laatste plek eindigt Tele2.

De Consumentenbond houdt elk halfjaar een panel peiling onder 5500 consumenten. Inmiddels is de vijfde meetronde gehouden door de bond en hieruit is opnieuw een lijst met de beste providers van Nederland naar buiten gekomen. De consumenten beoordelen alleen hun eigen provider en geven het een cijfer voor ondermeer de kwaliteit van het netwerk, het aantal storingen en de algemene kwaliteit van de provider.

Het panel heeft dit keer elf providers beoordeeld. Uit de resultaten blijkt dat het netwerk van KPN nog steeds het beste is van Nederland. Daarbij valt op dat KPN-dochter Simyo voor de vijfde keer op rij op de eerste plek staat, zo meldt de provider zelf. Simyo scoort een 8.4 en is de enige provider die op alle onderdelen boven een 8 scoort. Op de tweede plek staat Youfone met een 8.2 en KPN sluit de topdrie af met een 8. Op de laatste plek staat Tele2 met een 7.4.

De panelleden melden weinig storingen bij bellen, sms’en en internetten bij Simyo en KPN. Ook Telfort had relatief weinig storingen en staat op een derde plek met een 7.9. Bij Tele2 was dit niet het geval. De klanten van Tele2 laten weten vooral veel last te hebben van storingen met data. Gemiddeld had Tele2 de meeste storingen, 15 procent, aldus het panel.

Opvallend is dat de goedkope providers, Simyo en Youfone, bovenaan staan. Dit komt omdat ze gebruik maken van het KPN-netwerk en daarnaast heldere tarieven hebben, aldus het panel. Ook helpt het dat ze goedkoop zijn waardoor de prijs/kwaliteit verhouding beter is dan bij de overige providers. Tot slot valt ook op dat de klantenservice van Youfone en Simyo als goed wordt gezien. T-Mobile en Vodafone moeten het beide doen met een 7.7 als eindcijfer. Zij worden bestempeld als duur en hebben volgens het panel ondoorzichtige tarieven.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei Mate 8 render en specificaties gelekt - telefoon bevat onbekende sensor boven display

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Specificaties en een render zijn gelekt van een van Huawei's toekomstige phablets, de Huawei Mate 8.

Huawei Mate 8 render en specificaties gelekt - telefoon bevat onbekende sensor boven display   huawei mate 8
Mate 8 render

Een render van de Huawei Mate 8 is verschenen. Op deze render is duidelijk te zien dat de Mate 8 erg op de Mate 7 gaat lijken. De telefoon oogt ongeveer even groot en de camerasensor heeft de zelfde vorm als voorheen.

De verschillen in de twee telefoons zitten in de subtiele details; de flitser is naar beneden verplaatst, het toestel lijkt een metalen randje te bevatten de speaker is anders geplaatst. Een andere verandering is te vinden aan de voorkant, hier zit een onbekende sensor boven de speaker. In eerder gelekte foto's was de zelfde sensor te vinden, eerder was de sensor aan de linker zijde geplaatst.

Volgens de gelekte informatie krijgt deze telefoon high-end specificaties. We vinden een 6 inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, dit resulteert in 490 pixels per inch. Dit scherm wordt vergezeld door een Kirin 950 processor, deze heeft een quad-core Cortex-A53 en een quad-core Cortex-A72. De telefoon moet beschikbaar worden in twee formaten, een 32GB versie met 3GB RAM en een 64GB versie met 4GB RAM. Beide versies zullen met een 20 megapixel achtercamera verschijnen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Samsung Galaxy S3 en Note 2 krijgen geen update naar Android 5.0 Lollipop'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Samsung Galaxy S3 en de Galaxy Note 2 krijgen geen update naar Android 5.0 lollipop. Dat meldt de Engelse tak van het bedrijf in meerdere tweets.

Eerder meldde Samsung Denemarken dat de belangrijke update wel naar de Note 2 zou komen, hoewel Samsung Gulf het tegendeel beweerde. Nu Samsung UK zich in dit koor mengt, lijkt het erop dat de Note 2 en ook de Galaxy S3 de update toch aan hun neus voorbij zullen zien gaan.

De beide telefoons uit 2012 bezitten volgens Samsung blijkbaar niet de benodigde hardware om de nieuwste versie van Android te kunnen draaien. Er wordt wel een kleine slag om de arm gehouden. Samsung UK meldt via zijn twitteraccount op meerdere vragen dat de update niet naar toestellen 'in het Verenigd Koninkrijk" komen. Dus wellicht zijn er ook landen waar de update wel binnenkomt. Of Nederland daarbij hoort, is nog een open vraag.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'OnePlus Two kost niet meer dan $450'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

OnePlus weet het technieuws zo te beheersen dat er altijd wel wat over het merk te vertellen valt, en in die categorie moeten we de onthulling zien dat het toestel 'gegarandeerd' niet meer dan $450,- gaat kosten. Dat zegt de CEO van het bedrijf zelf.

OnePlus One hoofdfoto

Op 27 juli wordt de opvolger van de OnePlus One gepresenteerd. Maar het bedrijf laat geregeld al wat details los over het nieuwe toestel. Zo weten we al welke processor er in zit (Qualcomm Snapdragon 810) en dat er een vingerafdrukscanner en een usb-c-poort in zitten. Maar de prijs was nog onbekend.

Nu dus wel, want CEO Pete Lau heeft gemeld dat het nieuwe toestel niet duurder zal worden dan 450 dollar. Dat is omgerekend 405 euro, maar het is onbekend of de OnePlus-baas rekening heeft gehouden met bijvoorbeeld de Nederlandse btw van 21 procent. Als je die erbij optelt, komt je alweer op 490 euro. Als het al zo is dat de telefoon voor dezelfde prijs in Europa wordt verkocht als in andere werelddelen, wat allerminst zeker is.

Als die prijs wordt aangehouden, is het toestel een flink stuk duurder dan de OnePlus One, die onlangs overigens een prijsverhoging onderging. En het is ook tegenstrijdig met eerdere informatie die de prijs van de nieuwe OnePlus Two ergens tussen de 285 en 360 euro plaatste.

Hoe dat allemaal precies zit, weten we pas op 27 juli tenzij het bedrijf weer wat informatie naar buiten brengt voor die tijd. Wat ongetwijfeld zal gebeuren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Instagram schroeft de resolutie van foto's een beetje op

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Instagram, de populaire app om foto's en kleine videofilmpjes mee te delen, krijgt een update waardoor foto's in een ietwat betere resolutie worden gepubliceerd. De resolutie stijgt van 640x640 pixels naar 1080x1080 pixels.

Instagram filters

De update geldt voor de mobiele apps op zowel de iPhone (iOS) als Android. Momenteel wordt de update uitgerold. Er is nog niets bekend over een uitrol van deze update naar Windows Phone of de web-interface van de app.

Door de verbetering van de resolutie worden de getoonde foto's vanzelfsprekend ook beter. De resolutie komt dichterbij de originele resolutie die de camera van de smartphone of tablet biedt. Het betekent wel dat de plaatjes wat groter worden, en dat houdt weer in dat het dataverbruik zal stijgen voor gebruikers van de mobiele app.

De update rolt geleidelijk uit en nog lang niet iedereen met Instagram op zijn telefoon heeft hem binnen. Dus het duurt ook nog even voordat alle plaatjes in de app met de hogere resolutie worden getoond; veel zijn nog op de oude resolutie gemaakt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Asus kondigt nieuwe phablet aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Asus heeft afgelopen weekend in China een nieuwe phablet aangekondigd met een 5,5-inch scherm. De Pegasus 2 Plus X550 wordt niet al te duur en bezit nette midrange specificaties.

De telefoon, met een erg lange naam, is de opvolger van de Pegasus X002 die vorig jaar is gepresenteerd. De nieuwe Pegasus 2 bezit een 5,5-inch scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels, een 674-bit octacore Qualcomm Snapdragon 615-processor, 3GB ram en een 13-megapixelcamera aan de achterkant.

De liefhebbers van selfies worden met dit toestel goed bediend, want de frontcamera heeft een resolutie van 8 megapixel. Er kunnen, zoals we vaker zien met goedkope modellen, twee simkaarten in. De batterij biedt voor 3030 mAh aan stroom en loopt op Android 5.1.1 Lollipop, met daar overheen de Zen UI van Asus.

De telefoon komt in ieder geval in twee kleuren op de markt, wit en rozig goud. De prijs is nog niet bekendgemaakt. De vorige Pegasus werd uiteindelijk alleen in China op de markt gebracht. De kans bestaat dat dit ook met deze Pegasus 2 gaat gebeuren. Asus verkoopt niet zoveel mobiele apparaten in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp