All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws van vrijdag 25 april 2014

Een miljard mensen gebruikt Facebook maandelijks op zijn mobiel

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Facebook heeft bekend gemaakt dat een miljard mensen maandelijks Facebook op hun mobiel gebruiken. 59 procent van de omzet van Facebook is dan ook afkomstig van mobiel.

Facebook heeft tijdens het bekend maken van haar financiële cijfers ook uit de doeken gedaan wat de verhouding is tussen mobiel versus desktop-bezoekers. Daar waar het bedrijf eerst moeite had om daadwerkelijk te verdienen aan mobiele gebruikers, lijkt het in een jaar tijd daar een ster in geworden te zijn. Zo is 59 procent van de omzet afkomstig uit mobiele advertenties en is de groei volgens het bedrijf enorm. De verhouding desktop versus mobiel zal dan ook de komende jaren sterk door groeien, waarbij de eerste het onderspit zal delven.

De omzet van Facebook kwam uit op 2.5 miljard dollar in het eerste kwartaal van 2014. De winst steeg tot 642 miljoen dollar, aldus Facebook. Het aantal mobiele gebruikers is enorm bij Facebook; per dag maken 609 miljoen mensen gebruik van het platform via hun mobiel. In totaal bezoeken er 802 miljoen mensen de website van het bedrijf via zowel mobiel als desktop. In totaal weten 1.01 miljard mensen per maand Facebook te bereiken via hun mobieltje. Eind vorig jaar waren er nog 556 miljoen mobiele gebruikers per dag.

Facebook is dan ook optimistisch over haar cijfers en het groeipotentieel. Vooral in opkomende landen weten steeds vaker goedkope smartphones de consument te bereiken. Veelal wordt Facebook daarbij standaard mee geleverd op de mobiel. Facebook Messenger heeft momenteel 200 miljoen actieve gebruikers en WhatsApp, inmiddels eigendom van Facebook, beschikt over een half miljard aan actieve gebruikers.

Lees verder...

LG start verkoop G2 mini in Nederland

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

LG is gestart met de verkoop van de G2 mini in Nederland. Het toestel krijgt een adviesprijs van 299 euro mee.

De fabrikant laat middels een persbericht weten dat het toestel nu breed verkrijgbaar is in Nederland. De smartphone, dat de kleinere variant moet voorstellen van de G2, beschikt over een 4.7"-scherm met een qHD-resolutie. Ook de overige specificaties zijn beduidend minder dan die van zijn grote broer, de G2. Zo is de quadcore-processor uitgerust met de tragere Snapdragon 400-core die geklokt is op 1.2GHz. Er is 1GB aan ram aanwezig en 8GB interne opslag. De telefoon beschikt wel over een 8-megapixelcamera en loopt gelijk al op Android 4.4 KitKat.

Het geheugen van de G2 mini kan wel uitgebreid worden volgens LG. Daarnaast kan het toestel ook overweg met alle Nederlandse netwerken op 4G. De fabrikant laat ook weten dat het toestel in het wit en in het zwart verkrijgbaar zal worden. De smartphone wordt ook uitgerust met een zogenaamde Knock Code. Door een patroon in te drukken kan de telefoon vrijgegeven worden door de gebruiker. Het toestel is per direct beschikbaar voor rond de 299 euro.

Onze hands-on met de LG G2 mini kun je hier vinden. Onze video hands-on is hier te zien.

Lees verder...

Apple verkoopt opnieuw meer iPhones maar minder iPads

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Het is fabrikant Apple gelukt om opnieuw meer iPhones te verkopen. Wel lijkt de groei bij de iPad-afdeling langzaam maar zeker af te vlakken.

Het Amerikaans bedrijf laat weten dat het haar beste tweede kwartaal ooit heeft gehad van haar gebroken boekjaar. De omzet van Apple kwam uit op 45.6 miljard dollar, een stijging van 2 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. De winst kwam uit op 10.2 miljard dollar, een stijging van 700 miljoen dollar. In totaal heeft Apple 151 miljard dollar in kas zitten voor overnames en investeringen. Het bedrijf wist in de afgelopen 18 maanden 24 bedrijven over te nemen.

Apple laat weten dat het haar aandeel per 1 juni gaat opsplitsen in 7 aandelen. Zo weet het bedrijf zelf meer controle over het bedrijf te verkrijgen en aandeelhouders rijkelijker te belonen. Ook zal Apple het dividend gaan verhogen tot 63 miljard dollar in totaal voor 2014. Apple is van mening dat haar aandeel ondergewaardeerd wordt. Als gevolg hiervan wordt het aandeel opgesplitst en worden aandelen ter waarden van 90 miljard dollar terug gekocht door het bedrijf. Desondanks gaat het bedrijf zich zelf wel dieper in de schulden steken omdat een groot gedeelte van haar cash in het buitenland ligt. Apple moet een forse belasting over dit geld betalen zodra het dit geld overhevelt naar Amerikaanse rekeningen. Het is dan ook goedkoper voor Apple om een lening aan te gaan.

Apple wist in totaal 43.7 miljoen iPhones te verkopen in een enkel kwartaal. Analisten gingen uit van 37.7 miljoen stuks. Het aantal verkochte iPads was volgens het bedrijf wel lager; 16.35 miljoen stuks. Dit had echter vooral te maken met het feit dat Apple minder voorraad in de winkels wilde neerleggen. Hierdoor heeft het bedrijf gewacht met het verschepen van extra iPads naar de winkels waardoor het uiteindelijke getal lager lag dan verwacht. Feitelijk zijn een half miljoen iPads minder door verkocht dan in het zelfde kwartaal een jaar geleden.

Daarnaast valt op dat tweederde van de nieuwe iPad-gebruikers voor het eerst een iPad heeft gekocht. Bij de iPhone ligt dit aantal op 50 procent. Daarnaast verkoopt met namen de iPhone 4S nog steeds bijzonder goed in Azië en andere delen van de wereld. De iPhone 5C weet dan ook nog niet dit toestel te vervangen.

Lees verder...

Eerste ervaring met de Huawei Ascend G610

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Huawei Ascend G610 is het toestel dat het de komende tijd voor Huawei moet gaan maken in het hogere low-endsegment. De smartphone heeft een net setje specs en zal zo'n €180 gaan kosten. In deze hands-on bespreken we hem.

Huawei Ascend G610 hands-on

Bij het oppakken van de Ascend G610 valt direct op dat het toestel iets anders in elkaar zit dan we van Huawei gewend zijn. De smartphone is niet hoekig zoals de meeste Huawei-toestellen, maar wat ronder. Wat je mooier vindt is uiteraard vrij persoonlijk, maar de afgeronde G610 ligt in ieder geval prima in de hand. De soft-touch-achterkant is ook prettig te noemen. De bouw is verder redelijk standaard.

De Huawei Ascend G610 is voorzien van een schermdiagonaal van 5 inch, vrij flink voor zijn prijsklasse. Daaraan is een qHD-resolutie, 960x540 pixels, gekoppeld. Dat is voldoende om een redelijk scherpe weergave te bieden en ook los van de scherpte presteert het scherm van de G610 redelijk. Het is misschien niet een van de mooiste displays, de G610 doet het zeker beter dan sommige toestellen in zijn segment.

Lees verder...

‘Vrijwel niemand gebruikt Samsungs ChatOn’

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Samsung stelde onlangs dat er honderd miljoen mensen gebruikmaken van diens chatdienst ChatOn. Uit onderzoek blijkt echter dat vrijwel niemand de applicatie daadwerkelijk gebruikt.

Strategy Analytics hield een enquête onder meer dan 250 eigenaars van Galaxy S3- en S4-toestellen. Hieruit blijkt dat deze deelnemers ChatOn gemiddeld zes seconden per maand gebruiken.

Hoog tijd om dat even in perspectief te plaatsen. Per maand zitten gebruikers via hun telefoon elf uur op Facebook en 151 minuten op Instagram. De drie meest populaire apparaten van Google worden bij elkaar 2,5 uur gebruikt.

Lees verder...

'Apple gaat recordaantal iPhones verschepen'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De ontwikkeling van de grootste van de twee iPhone 6-toestellen verloopt moeizaam. Toch lijkt het erop dat Apple nog dit jaar een gigantische hoeveelheid nieuwe iPhones wil verschepen.

Apple iPhone 6 concept
Bron: Martin Hajek

Analisten van Barclays Capital voorspellen dat Apple dit jaar al zeventig miljoen iPhone 6-toestellen gaat verschepen. Dit aantal ligt een stuk hoger dan bij vorige toestellen van het Amerikaanse technologiebedrijf. Veertig procent, om precies te zijn.

De toestellen moeten in het vierde kwartaal wereldwijd verkrijgbaar zijn. Waarschijnlijk wordt er ook een deel van de zeventig miljoen toestellen bewaart tot volgend jaar.

De geruchtenstroom omtrent de iPhone 6 is inmiddels op volle toeren aan het draaien. Zo komen er waarschijnlijk twee varianten van de nieuwste iPhone: een 4,7 inch-variant en een 5,5 inch-variant.

Laatstgenoemde komt waarschijnlijk pas volgend jaar op de markt. De variant in kwestie gaat misschien de iPhone Air heten. Net als de iPad moet hij een stuk dunner worden dan andere telefoons. Hierdoor moet de batterij een stuk dunner zijn dan normaal: hij moet een millimeter dunner zijn.

Laat een reactie achter