All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws van woensdag 1 april 2015

Telekoopwijzer smartphones april 2015

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De drukste maanden in de telecomwereld zijn weer aangebroken: de maanden na het Mobile World Congress waarin veel smartphones op de markt komen. In deze nieuwe Telekoopwijzer maken we je wegwijs in de veelheid aan nieuwe smartphones op de markt.

Telekoopwijzer intro 

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuwe Microsoft Surface 3 vanaf 7 mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft heeft zijn nieuwe tablet aangekondigd. Dit is de Surface 3. De nieuwe tablet van Microsoft draait op de volledige versie van Windows 8.1 en is verkrijgbaar vanaf 609 euro.

Microsoft Surface 3

Dit laat Microsoft weten op zijn website. 499 dollar is omgerekend goed voor ongeveer 460 euro, maar de tablet is in Nederland verkrijgbaar vanaf 609 euro.

De Surface 3 volgt de Surface 2 op. Het is het kleine broertje van de Surface Pro 3, die qua prijs en specificaties de absolute topper van Microsofts tablets is. Het scherm van de Surface 3 is met een formaat van 10,8 inch bijvoorbeeld een stukje kleiner dan die van de Surface Pro 3. Deze tablet heeft namelijk een doorsnede van 12 inch. Het scherm van de Surface 3 heeft een resolutie van 1920x1280 pixels.

In de Microsoft Surface 3 zit een Atom x7-processor van Intel. Deze 64 bit-chipset heeft een kloksnelheid van 1,6GHz, maar kan in een turbomode een maximale kloksnelheid van 2,6GHz behalen. Er komen meerdere varianten van de Surface 3. Eentje met 2GB ram en een opslagcapaciteit van 64GB. De ander heeft 4GB ram en 128GB opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar. Naast wifi-varianten komen er ook lte-varianten van de Surface 3.

Foto's schiet de Surface 3 in 8 en 3,5 megapixel. De tablet draait nu nog op Windows 8.1, maar krijgt Windows 10 zodra dit besturingssysteem af is. Als je de Surface 3 koopt, krijg je een jaar lang gratis Office 365 Personal. Een toetsenbord en Microsofts stylus-pen moet je los van de Surface 3 kopen.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC start verkoop One M9 in Nederland

Door Danijel Dercksen, | 2 reacties

HTC is gestart met de verkoop van de One M9 in Nederland. De smartphone kost 749 euro en heeft een aangepast design mee gekregen en de snelste processor van dit moment ingebouwd zitten.

HTC is in Nederland officieel begonnen met de verkoop van haar nieuwe vlaggenschip, de One M9. De HTC One M9 is begin maart door de fabrikant in Barcelona bekend gemaakt. Het is de eerste smartphone op de Nederlandse-markt die over de Qualcomm 810-processor beschikt. De smartphone heeft daarnaast 3GB aan ram mee gekregen en een verbeterde 20-megapixelcamera. Het scherm is nog steeds 5-inch groot van de One M9 en bevat ook nog steeds een Full HD-resolutie.

HTC heeft het design van de One M9 ook aangepast. Zo heeft het een nieuw opstaand randje mee gekregen. Het randje heeft een gouden kleur mee gekregen van HTC. Aan de voorkant is een UltraPixel-camera te vinden. De smartphone heeft standaard 32GB interngeheugen en dit kan uitgebreid worden via een micro-sd kaart.

All About Phones heeft inmiddels de One M9 gereviewd. Uit onze review kwam naar voren dat de HTC One M9 een goede telefoon is die vooral opvalt door zijn hoogwaardige ontwerp en goede software. Het toestel is echter niet vrij van problemen en de upgrade tegenover zijn voorganger is erg mager.

Lees verder of laat een reactie achter

Bellen via Android-app WhatsApp nu op elk toestel mogelijk

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Alle Android-telefoons kunnen nu bellen via WhatsApp. Hiervoor hoef je niet je smartphone te updaten, maar moet wel de laatste versie van WhatsApp op je telefoon staan.

WhatsApp met leesbevestiging is met blauwe vinkjes een feit

WhatsApp was al een keer korte tijd mogelijk via de Android- en iOS-apps van de berichtendienst. Je kunt nu dus weer bellen via WhatsApp met de Android-app. Dit kan nog niet met de iOS-app van de berichtendienst, waarmee je dus alleen maar berichtjes mee kunt sturen.

Als je via WhatsApp belt, gaat dit niet ten koste van je belbundel. Het kost je namelijk mobiele data. Wanneer je dus via wifi belt, gebruik je geen data en kun je in principe dus onbeperkt bellen. Het is nog onbekend wanneer de mogelijkheid om te bellen via de app ook naar iOS komt. Waarschijnlijk duurt dit niet al te lang meer.

WhatsApp is eindelijk begonnen zijn dienst qua functionaliteiten goed uit te breiden. Met een Android-telefoon kun je nu ook via je computer Whatsapp-berichten sturen. Wederom is dit niet mogelijk als je een iPhone hebt. Daarnaast zijn berichten van WhatsApp tegenwoordig end-to-end versleuteld, wat betekent dat onderschepte berichtjes, bijvoorbeeld door hackers, niet gelezen kunnen worden.

Lees verder of laat een reactie achter

'Foto's verschenen van behuizing iPhone 6C'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zou beeldmateriaal zijn verschenen van de iPhone 6C. Hieruit blijkt dat deze telefoon waarschijnlijk kleiner is dan de gewone iPhone 6. De iPhone 6C krijgt waarschijnlijk een scherm met een formaat van 4 inch.

iPhone 6C behuizing

Dat is 0,7 inch kleiner dan het scherm van de gewone iPhone 6, dat een schermformaat van 4,7 inch heeft. Dit stelt Future Supplier, dat de hand wist te legen op de behuizing van de iPhone 6C. Apple zou deze iPhone 6C in het najaar samen met de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus presenteren.

De iPhone 6C lijkt qua ontwerp een klein beetje af te wijken van zijn voorganger, de iPhone 5C. Zo zitten er aan de onderkant meer speakertjes en lijkt het flitsertje voor de fotocamera ook iets te zijn veranderd.

Volgens de geruchtenmolen krijgt de iPhone 6C een vingerafdruksensor. Daarnaast stopt Apple waarschijnlijk ook een NFC-chip in de smartphone, zodat je er via Apple Pay mobiele betalingen mee kunt verrichten.

Apple kondigt nieuwe producten traditioneel in september aan. In diezelfde maand liggen de apparaten dan meestal al in de winkels. Waarschijnlijk is dit ook van toepassing op de iPhone 6C, dat een goedkoper broertje moet worden van de iPhone 6. De iPhone 6C is waarschijnlijk gemaakt van plastic.

Het is nog onbekend wat de telefoon gaat kosten. Dit wordt waarschijnlijk pas bekend als de grote baas van Apple, Tim Cook, met de telefoon in zijn handen op het podium staat. Inmiddels betaal je voor de iPhone 5C 305 euro. Deze telefoon heeft ook een scherm met een formaat van 4 inch, net zoals waarschijnlijk de iPhone 6C.

Lees verder of laat een reactie achter

Sony start wereldwijde uitrol Lollipop voor Xperia Z3

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Sony is begonnen met het wereldwijd uitrollen van Android 5.0 Lollipop naar zijn vlaggenschip, de Xperia Z3. Ook de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact krijgen inmiddels de update naar Android 5.0 Lollipop.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact review img 0850

Dit laat Sony weten op Twitter. Volgende week start de Japanse fabrikant met het uitrollen van het nieuwe besturingssysteem naar de Xperia Z2 en de Xperia Z2 Tablet. Deze apparaten werden in februari vorig jaar door Sony gepresenteerd. Uiteindelijk moeten alle Xperia Z-apparaten van Sony op Android 5.0 Lollipop draaien.

De meeste andere toestellen van Sony hebben pech. Eigenlijk zouden alleen de Xperia Z-apparaten dus Lollipop krijgen, maar nu blijken ook andere Sony-toestellen het nieuwe besturingssysteem van Google te krijgen, zoals de Xperia E4g, Xperia T2 Ultra, Xperia C3 en de Xperia M4 Aqua.

Sony is relatief laat met het uitrollen van Android 5.0 Lollipop. Uiteraard draaien de meeste Nexus-apparaten al op Lollipop, net als de meeste Motorola's. Daarnaast hebben een aantal Samsung-telefoons al Android 5.0, maar ook smartphones van HTC en LG. Sony hobbelt daar dus eigenlijk een beetje achteraan, maar lijkt nu het uitrollen van Lollipop voortvarend op te gaan pakken.

Het is nog onbekend wanneer Sony de update uitrolt naar de meeste toestellen. De Xperia Z3-lijn is dus deze week aan de beurt, terwijl volgende week de Xperia Z2-lijn aan de beurt is. Of de Xperia Z1-reeks de week daarna al aan de beurt is, is nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

LG presenteert G4 op 28 april

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG presenteert later deze maand zijn nieuwe vlaggenschip, de G4. Deze smartphone wordt op 28 april gepresenteerd in onder andere New York, Londen en Parijs.

LG G4 smartphone

Dit zegt LG volgens Korea Herald. De Zuid-Koreaanse pers zou inmiddels uitnodigingen hebben ontvangen op een persevenement. LG organiseert ook presentaties in Istanboel, Seoul en Singapore. Vanwege het tijdsverschil wordt de G4 op sommige plaatsen op 29 april lokale tijd gepresenteerd.

Ondertussen is er ook meer informatie bekend geworden over het nieuwe vlaggenschip van LG. Er is namelijk een benchmarktest van de telefoon verschenen op GFX Bench. Hieruit blijkt dat de telefoon toch een quad HD-scherm krijgt met een resolutie van 1440x2560 pixels en niet, zoals eerdere geruchten suggereerden, een 3K-scherm met een nog hogere resolutie. Het quad HD-scherm van LG's G4 krijgt een formaat van 5,5 inch. Daarmee is deze display qua resolutie en formaat gelijk aan die in de G3, het huidige vlaggenschip van LG.

Waarschijnlijk krijgt de telefoon daarnaast de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze chipset beschikt over acht kernen. Vier Cortex A53-kernen klokken maximaal 1,5GHz, terwijl vier Cortex A57-kernen geklokt zijn op maximaal 2GHz. De LG G4 krijgt 3GB werkgeheugen meegeleverd.

De LG G4 schiet foto's in 15 en 7 megapixel, blijkt uit de benchmarktest. De opslagcapaciteit bedraagt 32GB, maar in werkelijkheid zal dat neerkomen op ongeveer 23GB. Out of the box draait de LG G4 op Android 5.1 Lollipop.

Het is nog onbekend wat voor adviesprijs LG de G4 meegeeft. Ook is het nog onbekend wanneer de telefoon in Nederland te koop zal zijn. Waarschijnlijk krijgt de G4 een gebogen scherm.

Lees verder of laat een reactie achter