All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuws van zondag 31 augustus 2014

LG teaset Android L-toestel

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Chinese fabrikant Lenovo heeft uitnodigingen verstuurd voor een persbijeenkomst op 4 september. Dan wordt waarschijnlijk de Vibe X2 onthuld, het eerste toestel dat op Android L zou lopen.

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn wordt het toestel onthuld. De Vibe X2 wordt het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant. De geruchten vermelden dat het toestel met high-end specificaties wordt uitgerust.

Een 2.2Ghz achtkernige processor, een 5-inch 1080p scherm, 2GB ram, 32GB intern geheugen, een 13-megapixelcamera achter met ledflitser en een 5-megapixelcamera voor, om selfies mee te schieten.

Maar het meest bijzondere is Android L, de volgende versie van het besturingssysteem van Google. Op de invitatie van Lenovo staat een lollie afgebeeld. Dat geeft aan dat het toestel op dit besturingssysteem zal lopen, zo wordt vermoed.

Lenovo maakt in de uitnodiging een lange neus naar Apple, dat onlangs de pers uitnodigde voor de presentatie van de iPhone 6 zonder dat te zeggen. '"We wilden dat we meer konden zeggen", meldt Apple. Lenovo heeft de uitnodiging voor de Vibe X2 net zo opgemaakt als Apple en meldt: "Wij kunnen ook nog niks zeggen.''

Lees verder...

Eerste foto's van selfietoestel Nokia Lumia 730 gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De eerste foto's van de nieuwe selfietelefoon van Microsoft, de Lumia 730, lijken te zijn gelekt. Zoals al eerder bekend is geworden, heeft dit toestel een 5-megapixelcamera aan de voorkant waarmee de eigenaar zichzelf in hoge resolutie kan kieken.

Achter de schermen wordt de Lumia 730 nog de Superman genoemd. Microsoft heeft kennelijk veel vertrouwen in dit toestel, dat moet inspelen op de selfie-hype. Behalve een 5-megapixelcamera aan de voorkant zou de Lumia 730 ook een 6,7-megapixelcamera aan de achterkant hebben.

Chinese bronnen hebben inmiddels wat duidelijke foto's van het toestel onthuld, waarop het toestel in zwart en wit wordt afgebeeld. Het lijkt erop dat voor het design van het toestel nogal is gekeken naar de Lumia 800 en 900. Overigens komen er twee nieuwe toestellen op de markt, die bijna hetzelfde heten en maar een klein beetje verschillen. De Lumia 730 kan twee simkaarten slikken, en de Lumia 535 is een 4G-toestel.

Hoewel het om toestellen gaat die overduidelijk het fotograferen als specialiteit hebben, is er op deze toestellen geen cameraknop te vinden. Er zitten helemaal geen knoppen op de voorkant. De Lumia 730 moet via het scherm bediend worden.

De specificaties van het toestel zijn nog niet volledig uitgelekt, maar gezien de naamgeving zal het een midrangetelefoon worden. De Nokia Lumia 720 was dat ook.

Lees verder...

Fabrikant komt met telefoon die explosies overleeft

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Stevige smartphones die een flinke val, een plens water of een onderdompeling in een emmer vol cement overleven kennen we al. Deze bouwvakkerstelefoons leggen het echter allemaal af tegen de Pixavi Impact X, die volgens de fabrikant in staat is om explosies te overleven.

Fabrikant komt met telefoon die explosies overleeft j3

De bijzonder stevige telefoon is volgens de fabrikant vrijwel onverwoestbaar. Hij kan een klap aan met een impact van 2 Joule, blijft heel bij een val van twee meter hoog, en kan explosies aan. Daarbij is het behulpzaam dat het toestel is voorzien van een vrij dikke laag Gorilla Glass; met twee millimeter moet dat scherm aardig wat kunnen hebben.

Het scherm is overigens 4.3-inch groot en biedt, zoals de schermen van de meeste ruggedized smartphones, een vrij lage resolutie van 480x800 pixels. Desalniettemin is het volgens de fabrikant in direct zonlicht goed te lezen, wat belangrijk is voor dit soort telefoons, want die worden nogal eens in de buitenlucht gebruikt.

Het scherm kan trouwens bediend worden met een handschoen aan. Dus zelfs bergbeklimmers en schaatsers kunnen ermee aan de slag. De usb-poort is tegen water dichtgemaakt en het toestel is gemaakt uit één stuk aluminium. Het toestel loopt op Android 4.2 Jelly Bean, niet de nieuwste versie.

Over de prijs heeft Pixavi nog niets onthuld, evenmin is duidelijk of dit toestel in Nederland te bestellen valt straks.

Lees verder...

'Microsoft jaagt op Android-rommaker Cyanogen'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft zou grote belangstelling hebben voor het inlijven van het bedrijf achter Cyanogen, de rommakers voor Android. De talentvolle programmeurs hebben naar verluidt al een gesprek gehad met Microsoft-CEO Satya Nadella.

CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store fff7d cyanogenmod nexus one

Cyanogen maakt roms voor Androidtoestellen die vaak functioneler en sneller werken dan de standaard-software die met telefoons wordt meegeleverd. Sommige fabrikanten, zoals OnePlus, leveren standaard hun toestellen met een rom van Cyanogen erop. Het begon als een groepje hackers, maar ooit hebben die een bedrijf opgericht om hun roms te gaan verkopen. En op dat bedrijf wordt nu gejaagd door Microsoft, melden bronnen in Amerika.

Overigens zou niet alleen Microsoft belangstelling hebben voor het inlijven van Cyanogen, ook Amazon en Samsung hebben gesprekken gevoerd met het bedrijf, en Yahoo naar verluidt ook. Het is nog onzeker of deze bedrijven alleen met Cyanogen willen samenwerken, of dat het als een prooi voor een overname wordt gezien.

Mocht Microsoft het bedrijf overnemen, dan is dat niet om Androidtelefoons op de markt te gaan brengen, menen de bronnen achter het verhaal. Microsoft zou slechts geïnteresseerd zijn in het talent achter de populaire roms.

Cyanogen blijft inmiddels trouw aan zijn filosofie dat Android een open besturingssysteem moet zijn, en vindt de 'tirannie' van Google - de eigenaar van Android - maar niets.

Laat een reactie achter

Nieuwe foto's van Samsung Galaxy Note 4

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung onthult de Galaxy Note 4 op 3 september, en hoe dichter we bij die datum komen, hoe meer informatie er over dit toestel lekt. Nu is een nieuwe foto online geplaatst waarin het toestel in een verhullende case zit, zodat het design niet bewonderd kan worden.

Nieuwe foto van Samsung Galaxy Note 4 183221 galaxynote4dummycasefull

Zulke omhulsels doen fabrikanten wel vaker om modellen heen die nog niet officieel zijn gepresenteerd, zodat het nog een beetje een verrassing blijft. Het omhulsel op deze foto is nogal vierkant en blokkerig en het enige wat goed te zien is, is het scherm, de connector aan de onderkant en het formaat van de nieuwste phablet van Samsung.

Behalve deze foto is ook een screenshot online gezet waaruit blijkt dat de Note 4 op Androidversie 4.4.4 loopt - wat niet zo'n grote verrassing is, aangezien dit de nieuwste versie is - en de TouchWiz interface. Het typenummer van de Note 4 wordt aan het plaatje te oordelen SM-N910T.

Er is ook een korte video online gezet waarin iemand een prototype van de Note 4 probeert te bedienen, wat niet erg lukt. Het filmpje biedt erg weinig informatie.

Dus vallen we voor nadere info over de Note 4 maar weer terug op de geruchtenmachine. Die vermeldt dat de resolutie ten opzichte van de Note 3 wordt opgepompt van 1920x1080p naar 2560x1440p, bij een scherm dat gelijk van grootte blijft, op 5,7 inch. Er zou een Snapdragon 805-processor in zitten en een 16-megapixelcamera.

Lees verder...

Lek bevestigt: iPhone 6 krijgt NFC en A8-processor

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Uit foto's van het moederbord van de iPhone 6 blijkt dat dit toestel zal lopen op een Apple A8-processor. Ook is het moederbord uitgerust met een NFC-chip, waarmee onder meer mobiele betalingen kunnen worden verricht.

Het duurt nog bijna twee weken totdat Apple de iPhone 6 officieel onthult. Over het nieuwe uiterlijk en het grotere scherm van het toestel is al veel informatie uitgelekt. Over de interne hardware echter nog niet zoveel, maar daar is vandaag verandering in gekomen.

Feld&Volk, waar al eerder informatie vandaan kwam over de toekomstige iPhone, heeft foto's van het moederbord van het toestel online gezet. Bij bestudering van dit belangrijke stukje hardware is goed te zien dat er een A8-processor op het moederbord zit, en een NFC-component.

Absolute zekerheid over de betrouwbaarheid van de foto's - waar het moederbord wordt afgebeeld naast dat van de iPhone 5S - valt overigens niet te geven; wie weet is het een moederbord van een heel ander toestel waar de naam van de processor op is gephotoshopt. Maar dat lijkt vooralsnog niet erg voor de hand te liggen.

De NFC-module heeft het label NSD425 en wordt geleverd door NXP. Als deze chip inderdaad in de iPhone 6 is verwerkt, betekent dat waarschijnlijk ook dat we over niet al te lange tijd de pinpas vaarwel kunnen zeggen. Een toekomst waarbij betalingen worden verricht door een tikje met de telefoon tegen een betaalautomaat te geven, breekt dan aan.

Over de kracht van de A8-processor is nog niet al teveel bekend. Wellicht wordt het een quadcore processor, wellichtn weer een dualcore die wordt geklokt op een snelheid tussen 23,0 en 2,6Ghz.

Feld&Volk heeft ook een filmpje online gezet waarin de iPhone 6 zou figureren, dat is onderaan dit artikel te zien.

Lees verder...