All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Productie van smartphones komende kwartaal in de vijfde versnelling

Door , | 2 reacties

De afgelopen maanden is een hele reeks nieuwe smartphones aangekondigd, zoals de HTC One X, de Samsung Galaxy S III en de Nokia Lumia 900. De productie van die superphones gaat nu echt goed beginnen, meldt Digitimes.

Samsung Galaxy S IIIBehalve de genoemde superphones wordt ook de productie van allerlei telefoonmodellen die alleen in China worden uitgebracht, de komende maanden ter hand genomen in fabrieken in Taiwan en China.

Digitimes citeert ongenoemde bronnen uit de Aziatische telefoonindustrie. Die komen met grote cijfers. Van de HTC One X zullen gemiddeld een miljoen exemplaren per maand de deur uit gaan tijdens het tweede kwartaal. De orders voor de Samsung Galaxy S III beloven dat er meer dan twee miljoen toestellen alleen al in mei worden verkocht, aldus de bronnen van Digitimes.

De krant meldt ook dat de Nokia Lumia 900 het goed doet: daar worden er deze maand een miljoen van op de boot gezet naar klanten.

De lucratieve Chinese markt voor smartphones wordt allerminst vergeten. Daar worden over geheel 2012 tussen 150 en 180 miljoen smartphones heen gestuurd, en dat is een flinke stijging ten opzichte van eerdere verwachtingen, die rond de 120 miljoen uit kwamen.

Logischerwijze wordt ook verwacht dat Apple juist het productietempo van de iPhone 4S flink terugschroeft aan het eind van dit tweede kwartaal. Met dertig procent, wordt vermeld. Dat heeft uiteraard te maken met de komst van de nieuwe iPhone ergens in oktober.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: AndroidSmartphonesWindows PhoneiOSWindows Phone 7.5

Bron: Digitimes

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Telekoopwijzer smartphones april 2015 video

  In deze koopwijzer-video kijken we naar de beste smartphones die deze maand op de markt te vinden zijn. De maand werd vooral gekenmerkt door de introductie van een aantal nieuwe toestellen van het MWC...

 2. Lees verder

  Telekoopwijzer smartphones september 2015

  Smartphone gestolen op vakantie? Of misschien wel in het zwembad gevallen? Of vind je het gewoon tijd voor een nieuwe? Wat je reden ook is om op zoek te gaan naar een nieuwe telefoon, in deze koopwijz...

 3. Lees verder

  ‘Wereldwijd in 2014 1,2 miljard smartphones verkocht’

  Het aantal verkochte smartphones is in 2014 wereldwijd met 23 procent toegenomen. In totaal zijn er vorig jaar 1,2 miljard smartphones verkocht, aldus GfK.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Danijel

Danijel -

Dat zit er ook wel dik in ivm de kerst etc.

Avatar domipost

domipost -

Zo lang duurt het niet voor een telefoon van de fabriek in de winkel komt, hoor