All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Samsung wint rechtszaak van Apple in Nederland om 3G-patenten

Door , | 3 reacties

Samsung heeft een overwinning geboekt in een Nederlandse rechtszaak jegens Apple. De fabrikant gaat na deze winst schade verhalen op de fabrikant.

Apple SamsungDe volledige uitspraak van de rechtbank in Den Haag is inmiddels online te lezen. Samsung heeft inmiddels de pers al op de hoogte gebracht middels een statement over de uitspraak. De rechtbank heeft geoordeeld dat Apple met haar oudere iPads en iPhones, dus de iPhone 4S en de nieuwe Apple iPad ontspringen de dans, een 3G-patent van Samsung schendt. Samsung had in totaal vier patenten in gebracht en op grond van eentje is nu bevonden dat Apple inderdaad licentiegeld moet betalen aan Samsung. Deze uitspraak is het directe gevolg van een aanklacht die afgelopen oktober werd ingediend door Samsung. De rechtbank bepaalde toen dat de twee partijen eerst met elkaar om de tafel moesten gaan zitten om tot een deal te komen. Nadat er twee gesprekken hadden plaatsgevonden konden de twee partijen er niet uit komen en heeft Samsung verhaal gehaald bij de rechtbank, met deze uitspraak als gevolg.

Volgens Webwereld gaat het hier inderdaad om een Frand-patent waardoor Samsung geen verbod kan afdwingen op de producten van Apple. Wel dient Apple licentiegeld te betalen en Samsung gaat dit geld nu dan ook claimen bij Apple. De andere drie patenten zijn door het hof afgewezen en hierop kan Samsung dan ook geen beroep meer doen.

Samsung lijkt nu het onderste uit de kan te willen halen door nu geleden schade van het schenden van de patenten door Apple te gaan verhalen op diens concurrent. " In overeenstemming met deze uitspraak gaan wij adequate schade vorderen die Apple en zijn producten hebben veroorzaakt." Samsung ziet de uitspraak als een hart onder de riem omdat het volgens de fabrikant bevestigd dat Samsung zelf nieuwe technieken ontwikkeld waarvan Apple gebruik maakt zonder te betalen. "Decennia lang heeft Samsung als pionier fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologische innovaties voor de besturing van vooruitstrevende devices, waaronder innovaties die breed zijn overgenomen door andere fabrikanten van mobiele devices." Volgens de rechtbank mag de schade die Samsung verhaalt op Apple maximaal 5 miljoen euro zijn, afhankelijk van het aantal verkochte toestellen waarmee Apple inbreuk heeft gemaakt. Wel dient zowel Apple als Samsung haar eigen proceskosten te betalen, a 8 ton.

Samsung laat weten dat het haar eigen patentenportfolio zal blijven verdedigen tegen concurrenten en geld zal blijven vragen voor diens technologie. De fabrikant zal dan ook niet schuwen om alsnog Apple voor de rechtbank te dagen om op andere patenten haar gelijk te halen. "Wij blijven doorgaan met het verdedigen van onze innovaties en het beschermen van onze intellectuele eigendomsrechten om Apple te stoppen gratis gebruik te maken van onze technologie", aldus Samsung in haar statement. Apple heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: SamsungApplepatent

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Samsung verliest rechtszaak van Apple over vier nogal oude telefoons

  Samsung moet van een Amerikaanse rechter een aantal softwarezaken veranderen in vier nogal oude telefoons: de Galaxy Nexus, twee varianten van de Galaxy S2 en de Galaxy S3.

 2. Lees verder

  Samsung hoeft Apple geen 930 miljoen dollar te betalen voor schenden patenten

  Samsung hoeft Apple geen 930 miljoen dollar te betalen voor het schenden van diens designpatenten. Wel moet Samsung een schadevergoeding betalen, maar deze zal flink lager zijn dan de 930 miljoen doll...

 3. Lees verder

  'Apple heeft serieus probleem na verliezen patentrechtszaak'

  Apple heeft een serieus probleem met een patenttrol in de Verenigde Staten, die succesvol heeft geclaimd dat er patenten zijn geschonden in de Apple A7- en A8-processors. Die zitten in de iPhone 5, iP...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar djbosanac

djbosanac -

jeej een overwinning voor samsung, iets nieuws een keer..

Avatar Patrick ★

Patrick ★ -

Kinderachtig. Maarja het is hun goed recht.

Avatar Danijel

Danijel -

Over en weer inderdaad..