All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Thorsten Heins: "BlackBerry 10 wordt het derde grote platform"

Door , | 0 reacties

RIM CEO Thorsten Heins heeft aangegeven dat hij verwacht dat BlackBerry 10 het derde grote OS wordt op de wereld. De fabrikant gaat dan ook direct strijd aan met Windows Phone 8.

De topman van RIM wist deze opmerkelijke uitspraak tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amerika te vertellen. Volgens Heins is BlackBerry 10, het nieuwe systeem van RIM dat Q1 2013 op de markt komt, een goede kanshebber voor de derde plek na Android en iOS. Hiermee lijkt RIM de directe concurrentie aan te gaan met Windows Phone van Microsoft, die eveneens om de derde plek strijdt.

De vraag is overigens over überhaupt zo iets is als een derde plek in deze markt. De afstand tussen de nummer 1 en 2 is relatief klein, vooral als je kijkt naar de afstand tussen 2 en 3, in dit geval iOS en Windows Phone. Zo heeft iOS enkele tientallen percentages marktaandeel wereldwijd, terwijl Windows Phone rond de 3 tot 4 procent blijft schommelen.

Desondanks is de CEO van RIM ervan overtuigd dat het nieuwe BlackBerry 10 gaat scoren, simpelweg doordat ondermeer het BlackBerry-logo draagt, aldus de topman. Het nieuwe OS moet een stuk gelikter eruit gaan zien en zakelijk en privé als geen ander weten te combineren in het OS.

BlackBerry 10 krijgt vanaf het begin af aan een native app mee van ondermeer Facebook en Twitter. Een tal van andere apps zal tijdens de launch aanwezig zijn, zo belooft RIM. Ontwikkelaars kunnen vanaf 10 oktober hun app inleveren voor het nieuwe systeem. RIM wist gisteren al wat meer los te laten over het nieuwe platform dat over enkele maanden vrijgegeven zal gaan worden.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: BlackberryRIMBlackBerry 10

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  BlackBerry kondigt nieuwe ontslagronde aan

  Smartphonepionier BlackBerry heeft een nieuwe ontslagronde aangekondigd. Die vallen op de afdelingen die zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe toestellen, software voor smartphones en applic...

 2. Lees verder

  Foto's van drie nieuwe, strakke BlackBerry-modellen gelekt

  Foto's van drie nieuwe, zeer strak vormgegeven BlackBerrytelefoons zijn gelekt via een Chinese bron. De plaatjes laten zien dat BlackBerry voortgaat op de designtaal die met de BlackBerry Passpor...

 3. Lees verder

  TeleWeek 24: Grote verrassingen bij iOS 9 blijven uit

  Het Worldwide Developers Congress vond deze week plaats en dus durven wij wel te stellen dat week 24 de week van Apple was. De fabrikant kondigde iOS 9 aan en natuurlijk komt het nieuwe besturingssyst...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?