All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Thorsten Heins: "BlackBerry 10 wordt het derde grote platform"

Door , | 0 reacties

RIM CEO Thorsten Heins heeft aangegeven dat hij verwacht dat BlackBerry 10 het derde grote OS wordt op de wereld. De fabrikant gaat dan ook direct strijd aan met Windows Phone 8.

De topman van RIM wist deze opmerkelijke uitspraak tijdens de BlackBerry 10 Jam in Amerika te vertellen. Volgens Heins is BlackBerry 10, het nieuwe systeem van RIM dat Q1 2013 op de markt komt, een goede kanshebber voor de derde plek na Android en iOS. Hiermee lijkt RIM de directe concurrentie aan te gaan met Windows Phone van Microsoft, die eveneens om de derde plek strijdt.

De vraag is overigens over überhaupt zo iets is als een derde plek in deze markt. De afstand tussen de nummer 1 en 2 is relatief klein, vooral als je kijkt naar de afstand tussen 2 en 3, in dit geval iOS en Windows Phone. Zo heeft iOS enkele tientallen percentages marktaandeel wereldwijd, terwijl Windows Phone rond de 3 tot 4 procent blijft schommelen.

Desondanks is de CEO van RIM ervan overtuigd dat het nieuwe BlackBerry 10 gaat scoren, simpelweg doordat ondermeer het BlackBerry-logo draagt, aldus de topman. Het nieuwe OS moet een stuk gelikter eruit gaan zien en zakelijk en privé als geen ander weten te combineren in het OS.

BlackBerry 10 krijgt vanaf het begin af aan een native app mee van ondermeer Facebook en Twitter. Een tal van andere apps zal tijdens de launch aanwezig zijn, zo belooft RIM. Ontwikkelaars kunnen vanaf 10 oktober hun app inleveren voor het nieuwe systeem. RIM wist gisteren al wat meer los te laten over het nieuwe platform dat over enkele maanden vrijgegeven zal gaan worden.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: BlackberryRIMBlackBerry 10

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  BlackBerry houdt misschien op met produceren van telefoons

  BlackBerry wil volgend jaar minimaal vijf miljoen smartphones verkopen. Als dat niet wordt gehaald, stapt het bedrijf uit de smartphonebusiness en wordt alleen nog software gemaakt. Dat vertelde CEO J...

 2. Lees verder

  Nieuwe plaatjes van Androidtelefoon BlackBerry Venice

  Via @evleaks en CrackBerry zijn nieuwe plaatjes van de BlackBerry Venice te bewonderen. Dit is de eerste BlackBerrytelefoon die niet op BlackBerry OS loopt, maar op Android. Het toestel heeft een uits...

 3. Lees verder

  'BlackBerry Dallas wordt goedkopere versie van Passport'

  Bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC is informatie te vinden over de BlackBerry Dallas. Aan de informatie te oordelen gaat het om een wat goedkopere variant van de BlackBerry Passport.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?