All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Fabrikanten moeten zelf beslissen of ze Nokia Drive willen installeren op Windows Phone 8

Door , | 5 reacties

Nokia heeft laten weten dat Nokia Drive ook beschikbaar zal gaan komen voor andere Windows Phone 8-smartphones. Het is echter aan diens concurrenten of ze gebruik willen maken van de software op hun toestellen.

Tijdens het reviewen van Windows Phone 8 en de HTC 8X viel de redactie van All About Phones gelijk op dat er een belangrijke functionaliteit in Windows Phone 8 ontbreekt. De gesproken navigatie werd dankzij een deal tussen Microsoft en Nokia standaard geïntegreerd in Windows Phone 8, al is de implementatie nog niet uitgevoerd. Dit houdt in dat ook andere fabrikanten zoals HTC en Samsung de beschikking krijgen over Nokia's offline navigatie-oplossing voor Windows Phone 8. Echter was er tot nog toe veel onduidelijkheid waarom de software nog ontbreekt op de meeste concurrerende toestellen.

Pocket-Lint heeft hier nu met Nokia contact over opgenomen. De fabrikant laat in een reactie weten dat het inderdaad de bedoeling is dat Nokia Drive naar alle Windows Phone 8-smartphones zal gaan komen, ook van diens concurrenten. Echter is het aan de fabrikanten zelf of ze de software standaard mee leveren op hun toestel. Fabrikanten kunnen er ook voor kiezen om dit niet te doen, aldus Nokia.

Nokia zal binnenkort een lijst gaan vrijgeven van welke telefoons de navigatie wel gaan mee krijgen. De fabrikant laat weten dat het hoopt dat ook haar concurrenten er gebruik van gaan maken en dat ontwikkelaars de app gaan gebruiken voor hun apps om zo betere kaartdata te integreren.

Nokia Drive Windows Phone 8 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: NokiaWindows PhoneNokia DriveWindows Phone 8

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Here Maps van Nokia nu ook beschikbaar voor iOS

  De gratis Here-apps van Nokia, zoals navigatie-app Here Drive, zijn nu ook beschikbaar voor iOS. Ze zijn verpakt in één app: Here Maps. Vanwege een probleem met de App Store is de app no...

 2. Lees verder

  Alle Windows Phone 8-Lumia’s krijgen Windows Phone 10

  Microsoft gaat alle Lumia’s die op Windows Phone 8 draaien updaten naar Windows Phone 10. Ook brengt de Amerikaanse fabrikant in de toekomst nieuwe smartphones op de markt die gelijk op Windows ...

 3. Lees verder

  Samsung-telefoons krijgen gratis Nokia Here-suite

  De uitstekende Here-suite van Nokia komt naar Android. De Galaxy-smartphones krijgen exclusief de Here-suite van Nokia. Hierin zit ook Here Drive, het beste gratis mobiele navigatiesysteem.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar bertis501

bertis501 -

Ik denk dat Nokia HTC moet aanklagen wegens pikken van hun ontwerp!

Avatar mehmet

mehmet -

arme Nokia waarom eind november in Nederland de nieuwe lumias?? nu gaat men de htc nemen.. mijn mening..

Avatar Eric82

Eric82 -

Ja dat zou kunnen, al zullen een hoop mensen toch de eerste reacties af willen wachten over wp8. Daardoor bestaat de kans dat nokia nog wel op tijd de lumia op de markt brengt.

Avatar bertis501

bertis501 -

Je hebt gelijk Mehmet!

Avatar Voxxie

Voxxie -

Ik wacht mooi op de Limia 920