All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'iPad verliest het volgend jaar van Androidtablets'

Door , | 0 reacties

Lang is de iPad de onbetwiste koning van de tabletmarkt geweest, en de tablet is dat nu nog. Maar de Androidtablets rukken op. Het marktaandeel van de iPad is het laatste kwartaal met 14 procent gedaald.

Samsung Galaxy Note 10.1 Premium Suite

Als de ontwikkeling doorgaat, en niets wijst erop dat het anders zal gaan, worden er volgend jaar voor het eerst meer andere tablets dan iPads verkocht, meldt ABI Research op grond van onderzoek en marktverkenningen.

Apple blijft wel ruimschoots de meeste winst maken, maar het marktaandeel daalt. In het afgelopen kwartaal was 55% van alle verkochte tablets een iPad. Een daling van veertien procent. 44% is een Androidtablet. En dat aandeel groeit voordurend verder.

Sinds 2010 heeft de iPad niet zo'n laag marktaandeel gehad. Het heeft erg veel te maken, denkt ABI, met de kwaliteitssprong die Androidtablets hebben gemaakt. De introductie van de iPad mini heeft geen effect gehad op het marktaandeel van Apple. Het werd hooguit gezien als een buiging naar de talrijke 7-inch Androidtablets.

Apple ontmoet op tabletgebied dezelfde kritiek als met de iPhone: de apparaten zouden niet erg vernieuwend meer zijn, en worden ingehaald door Androidtablets die inmiddels meer kunnen en meer mogelijkheden bieden. Steeds meer tabletmakers kiezen voor Android als besturingssyssteem en daardoor zal het marktaandeel van Android op de tabletmarkt als vanzelf al flink gaan stijgen.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: AppleAndroidiPadiOS

Bron: BGR

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Nederlandse tabletmarkt blijft groeien

  Steeds meer Nederlanders hebben een tablet. Inmiddels heeft 61 procent van de huishoudens één of meer tablets. Bijna één op de vijf huishoudens heeft zelfs twee of meer tab...

 2. Lees verder

  iOS-app Popcorn Time nu ook via Mac te installeren

  De iOS-app van de illegale streamingsdienst Popcorn Time kun je nu ook vanaf een Mac installeren op de iPhone of iPad. Dit kon eerder al vanaf een Windows-computer.

 3. Lees verder

  Samsung sticht aparte afdeling voor productie van Apple-schermen

  Samsung heeft een team van 200 werknemers samengesteld dat niets anders doet dan beeldschermen produceren voor Apple-producten. Deze groep wordt apart gehouden van de rest van het bedrijf, vanwege con...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?