All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nieuwe geruchten over een Nokia-tablet duiken op

Door , | 0 reacties

Volgens Taiwanese toeleveranciers zal Nokia eind februari haar eigen 10-inch tablet wereldkundig maken. De tablet zal lopen op Windows 8 RT en voorzien zijn van een Qualcomm-processor.

Het gerucht is afkomstig van het twijfelachtige Digitimes die op zijn beurt weer toeleveranciers in Taiwan weet te citeren. Geruchten over een Nokia-tablet doen al tijden de ronde maar al voor de lancering bleek dat Microsoft Nokia nog geen toestemming had verleend om een tablet op de markt te brengen. Nokia zelf heeft altijd aangegeven dat het de tabletmarkt een interessante markt vindt en daarmee lijkt de producent te willen zeggen dat het inderdaad al een tablet in ontwikkeling heeft.

Volgens Digitimes had Nokia haar tablet al aan het begin van 2012 klaar liggen maar toen intern bekend werd dat Microsoft haar eigen tablet aan het ontwikkelen was, ging de organisatie zich richten op smartphones. Nokia lijkt tijdens het Mobile World Congress alsnog haar eerste 10-inch tablet te gaan introduceren. Dit evenement zal eind februari 2013 gaan plaatsvinden in Barcelona. De tablet zal op Windows 8 RT gaan draaien, een 10-inch scherm mee gaan krijgen en naar alle waarschijnlijkheid een quadcore-processor van Qualcomm.

Windows 8 Nokia tablet concept 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: NokiatabletWindows Phone

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  'Nokia annuleerde Windows RT-tablet Lumia 2020'

  Nokia was in 2013 bezig met een Windows RT-tablet, de Lumia 2020. Dat blijkt uit recent bekend geworden informatie. Het verhaal is echter alleen interessant voor de geschiedschrijving; Nokia is inmidd...

 2. Lees verder

  'Uber wil drie miljard dollar neertellen voor Nokia's Here Maps'

  Kaarten- en navigatiedienst Here Maps, onderdeel van Nokia, zou nog altijd in de etalage staan. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in een overname, en onder die bedrijven zou zich taxidienst Uber...

 3. Lees verder

  'Nokia zet Here Maps in de etalage'

  Nokia zou Here Maps aan de hoogste bieder willen verkopen. De navigatiedienst zou niet meer bij de huidige netwerkactiviteiten van het Finse bedrijf passen.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?