All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'HTC komt met twee Windows 8 RT-tablets'

Door , | 0 reacties

HTC ontwikkelt momenteel twee tablets voor Windows 8 RT in twee formaten: 7 inch en 12 inch.

HTC Flyer Windows 8

Bloomberg citeert anonieme bronnen met kennis van HTC's roadmap. Volgens de bron is HTC momenteel druk bezig om twee tablets op basis van Windows 8 RT klaar te stomen. De twee tablets zouden ergens in 2013 op de markt moeten gaan komen. Het zou gaan om onder meer 12-inch en 7-inch exemplaren die HTC op de markt wil gaan zetten. De tablets zouden een ARM-chip krijgen en vermoedelijk zal Qualcomm de chips gaan leveren voor beide tablets.

Microsoft gaf eerder nog HTC geen toestemming om tablets te maken op basis van Windows 8 RT. Maar andere fabrikanten zoals Dell, HP en Samsung lijken niet snel genoeg hun tablets op de markt te zetten en ook de eigen Surface-tablet van Microsoft zet nog geen zoden aan de dijk. Microsoft lijkt dan ook overstag te gaan en doet nu haar best om zo snel mogelijk en zo veel mogelijk fabrikanten Windows 8-tablets te laten maken.

HTC lijkt wel minder smartphones in 2013 op de markt te willen gaan brengen. Dit zou alles te maken hebben met de kosten van het ontwikkelen van de smartphones en de dalende winstgevendheid van de fabrikant. In totaal ontwikkelt HTC naar verluidt ongeveer 6 smartphones voor 2013.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: HTCWindows PhonetabletsWindows 8

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  ‘Microsoft werkt aan tablet met QHD-scherm’

  Microsoft ontwikkelt waarschijnlijk een nieuwe tablet. Op GFX Bench verscheen een benchmarktest van een tablet die draait op Windows. Ook zijn er hierbij wat interessante specificaties uitgelekt.

 2. Lees verder

  Nieuwe Microsoft Surface 3 vanaf 7 mei in Nederland te koop

  Microsoft heeft zijn nieuwe tablet aangekondigd. Dit is de Surface 3. De nieuwe tablet van Microsoft draait op de volledige versie van Windows 8.1 en is verkrijgbaar vanaf 609 euro.

 3. Lees verder

  Eerste plaatjes van nieuwe Nexus 8-tablet

  Een Chinese bron heeft onthuld dat Google bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe tablet: de Nexus 8. Plaatjes zijn online gezet.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?