All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'Update voor iOS laat accu iPhone 5 sneller leeglopen'

Door , | 1 reactie

De update voor iOS die Apple onlangs heeft uitgebracht, iOS 6.0.2., schijnt niet alleen een aantal WiFi-problemen op te lossen, maar ook een nieuw probleem met de accu te veroorzaken, melden diverse blogs.

Apple iPhone 5 hoofdfoto

Versie 6.0.2. van het besturingssysteem van de iPhone is nog maar enkele dagen oud, maar gebruikers roeren zich nu al met klachten in de fora van Apple. De update is uitgebracht voor met name de iPhone 5, die WiFi-verbindingsproblemen had. Die problemen zijn in de update verholpen.

Maar een toenemend aantal gebruikers meldt dat de batterij nu veel sneller leeg raakt. Zelfs als de telefoon niet zwaar wordt gebruikt, loopt de batterij sneller leeg dan voorheen. Er vinden op het toestel geen buitengewone activiteiten plaats die de leeglopende accu kunnen verklaren, zo melden de meeste klagers.

Bij gebrek aan technische informatie over dit probleem zijn er altijd mensen die gaan gokken waar het aan kan liggen. Een van de meer geloofwaardige theorieen luidt dat de WiFi-ontvanger meer batterijvermogen gebruikt omdat die softwarematig is opgevoerd, om de verbindingsproblemen te ondervangen. Dit lijkt te worden ondersteund door gebruikers die melden dat de telefoon in vliegtuigmodus geen batterijproblemen lijkt te hebben.

Steeds meer iPhonegebruikers hadden juist besloten om toch maar naar de laatste versie van het OS te updaten, nu Google Maps beschikbaar is en als zeer goede vervanger dient voor het gebrekkig functionerende Apple Maps, dat onderdeel vormt van iOS 6.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: AppleupdateWi-FiprobleemiOSiPhone 5Batterijen

Bron: Pocketnow

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen

  Het wordt voor leden van AppleCare+, het uitgebreidere garantieprogramma voor onder andere de iPhone, voortaan makkelijker om je batterij door Apple te laten verwisselen.

 2. Lees verder

  Samsung en MIT denken ideale batterij bedacht te hebben

  De beperkte inhoud van de batterij van je smartphone: soms is het jouw ergernis nummer één. In de toekomst valt die ergernis misschien weg, aangezien Samsung en de Amerikaanse universite...

 3. Lees verder

  Geheugen iPhone en iPad uitbreidbaar dankzij iXpand van SanDisk

  AMSTERDAM - SanDisk, de fabrikant van flashgeheugen, sd-kaarten en micro sd-kaarten, brengt begin volgend jaar iXpand uit. Hiermee kun je het geheugen van je iPhone en iPad uitbreiden. iXpand is waars...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Hakan Balkaya

Hakan Balkaya -

Nops, tot nu toe geen geen problemen gehad.