All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Google en Motorola willen iPhone van de troon stoten met 'X-Phone'

Tip! Door , | 9 reacties

Google en dochterbedrijf Motorola zijn bezig om een nieuwe superphone te ontwikkelen die intern als X-Phone bekend staat. Dat meldt The Wall Street Journal deze avond. De opwinding over dit geheel in eigen huis ontwikkelde Google-toestel is groot.

Motorola logo

Het gaat niet al te best met Motorola en Google zou zijn noodlijdende dochter nu de helpende hand reiken door een aantal topmensen van Google naar Motorola te sturen. Die moeten het bedrijf met een geweldige smartphone uit het slop helpen.

De X-phone wordt naar verluidt ook vergezeld door een X-tablet. Die uiteraard ook op Android draait. De nieuwe apparaten vervangen de huidige Motorola Droid-lijn niet, maar worden daarnaast op de markt gebracht. De X-Phone moet voorzien worden van ware superspecificaties, mogelijk ook met vernieuwende technologie zoals een buigbaar scherm en een keramische behuizing.

WSJ heeft vernomen dat Google zijn Google Maps-productmanager naar Motorola heeft gestuurd, Lior Ron. Deze man is eigenlijk gespecialiseerd in kaarten en navigatie, wat tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van mobiele software is. Het project van Google en Motorola moet een toestel opleveren met een zeer goede camera en even goede camerasoftware. De Nexus-lijn van Google heeft nooit echt de nadruk op dit onderdeel gelegd.

In de software van de X-Phone wordt naar men vermoedt ook gebruikgemaakt van de foto- en gebarenherkenningssoftware van Viewdle, een bedrijf dat Motorola onlangs overnam.

Google zou hiermee eindelijk doen wat heel veel mensen al verwachten sinds het bedrijf Motorola overnam: een telefoon maken die het direct opneemt tegen de iPhone.

Motorola wordt hierbij geholpen door een voormalige vice-president van Samsung, Brian Wallace, die de marketing bij Motorola gaat doen. Waarmee we er zeker van kunnen zijn dat we de grappige reclames waarmee Samsung rivaal Apple op de hak neemt, ook bij Motorola hun intrede zullen doen.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: MotorolaGoogleAndroidsuperphone

Bron: The Verge

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Google discussieert over bouwen eigen telefoons

  Google denkt na over het maken van zijn eigen telefoons. Dit hebben werknemers van Google naar buiten gebracht. Google deed dit in het verleden al met Motorola, maar verkocht deze fabrikant vorig jaar...

 2. Lees verder

  Google kondigt Project Fi aan: goedkoop wifi- en lte-netwerk

  Google heeft Project Fi aangekondigd. Dit is een mvno (virtuele telecomprovider) die zijn verbindingen baseert op wifi en 4G-lte. Google belooft de nieuwe service goedkoop in de markt te zetten. Proje...

 3. Lees verder

  Uitrol gestart van Android Wear 5.1 naar geschikte smartwatches

  Eigenaars van een LG Watch Urbane, Motorola Moto 360, Sony Smartwatch 3 of Samsung Gear Live opgelet: Google is begonnen met het uitrollen van Android Wear 5.1.1 naar deze smartwatches. De update bren...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Timboektoe

Timboektoe -

Motorola is niet in Nederland te koop.
Net als de nexus 4 en 10 zullen ze Nederland weer overslaan.

Avatar Enrico Franchini

Enrico Franchini -

Ik vind de Nexus 4 al meer top dan de iPhone 5..

Avatar hanszw

hanszw -

Zowiezo een raar verhaal vanwege de opmerking dat ze de iPhone er mee van de troon willen stoten, dit zal wel weer door derden zijn bedacht. IOS gebruikers vinden Android over het algemeen maar niks. Hoe willen ze dat gaan veranderen?

Avatar bertis501

bertis501 -

Ik denk dat je gelijk hebt. Mensen wennen aan een besturingssysteem en laten dat niet gauw los.

Avatar Martin Reinders

Martin Reinders -

Het gaat ook geen X-phone heten .. Het heet nu Project X-Phone of tablet (code Naam zoals met die Sony YUGA ) .. Verkeerde intrepetatie van het verhaal..

Avatar Dominick

Dominick -

Je hebt gelijk, fixed!

Avatar Dominick

Dominick -

Raar verhaal... Over het algemeen word juist verteld dat Google wel een beetje klaar is met Motorola, en nu zouden ze het opeens gaan helpen!? Ben benieuwd waar dit naartoe gaat

Avatar v-power

v-power -

Ik ben eerder benieuwd naar een buigbaar scherm in een keramisch behuizing, dat zover ik weet niet buigt..

Avatar Dominick

Dominick -

Misschien omdat het scherm dan minder snel kapot gaat? Of keramische delen die met rubber aan elkaar vast zitten ofzo? Of...... Buigbaar keramiek! Dat zou pas uniek zijn