All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

iPhone grootste in VS, Android grootste in Europa

Door , | 0 reacties

De marktonderzoekers van Kantar schatten dat 53,3 procent van de Amerikaanse smartphonegebruikers een iPhone gebruikt. Dat is nog nooit zoveel geweest.

Apple en HTC sluiten patentdeal over Android android vs ios

In Europa wint Android. Wel 61 procent van de smartphonebezitters heeft een toestel dat loopt op het mobiele besturingssysteem van Google.

Android legt het in de Verenigde Staten dik af tegen de iPhone. Met net geen 42 procent marktaandeel staat het mobiele OS daar op de tweede plaats na de iPhone. Deze stand is eind november opgemaakt. Toen was de iPhone 5 al enkele weken verkrijgbaar en dat zal waarschijnlijk veel met de groei van het marktaandeel iOS te maken hebben. Kantar verwacht dat de groei tot eind dit jaar zeker zal doorgaan, ten koste van Android.

De Europese cijfers die Android vooraan plaatsen met 61 procent, zijn gebaseerd op de verkoopresultaten in de vijf grootste Europese landen.

Microsoft doet het met Windows Phone ook niet slecht in Europa met een marktaandeel van 4,7 procent. Daarmee loopt het mobiele OS van Microsoft wel sterk achter op de top twee, maar het marktaandeel groeit wel.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: ApplemarktaandeelGoogleEuropaMicrosoftAndroidbesturingssysteemWindows PhoneiOSVSmobiel besturingssysteem

Bron: Engadget

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Vier op de vijf Nederlanders hebben een smartphone

  Telecompaper heeft zijn periodieke rapport over de telecommarkt in Nederland uitgebracht. Daaruit blijkt dat 81 procent van de Nederlanders een smartphone bezit. Dit is een stijging van negen procentp...

 2. Lees verder

  TeleWeek 25: Elop, de iPhone 6S, Honor 7 en problemen voor Samsung

  In de 25e TeleWeek van dit jaar besteden we aandacht onder andere aandacht aan de nog niet uitgebrachte Honor 7 en slechte reclame voor de Samsung Galaxy S4, S5 en S6. Maar we beginnen met een wisseli...

 3. Lees verder

  TeleWeek 18: De week van LG's nieuwe vlaggenschip, de G4

  In deze TeleWeek besteden we aandacht aan onder andere de G4, de nieuwe toptelefoon van LG. Zo waren we dinsdag en woensdag in Londen voor de lancering van deze smartphone. Daarnaast deden we onderzoe...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?