All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Samsung riskeert miljardenboete in de EU vanwege oproep tot blokkade van Apple-producten

Door , | 0 reacties

De EU gaat onderzoeken of Samsung en Motorola zich schuldig hebben gemaakt aan machtsmisbruik middels hun patenten. De twee fabrikanten riskeren een miljardenboete als ze schuldig worden bevonden.

Volgens The Guardian onderzoekt de EU momenteel of zowel Samsung als Motorola onrechtmatig bij de EU een verzoek hebben ingediend om producten van zowel Apple als Microsoft te blokkeren. Zowel Samsung als Motorola hadden essentiële 3G-patenten ingezet in hun rechtszaken en wellicht onevenredig hoge licentiekosten gevraagd voor deze patenten aan hun concurrenten. Mocht dat inderdaad het geval zijn dan zullen beide bedrijven een miljardenboete van de EU riskeren.

De EU kan tot maximaal 10 procent van de omzet van een bedrijf een boete geven. De omzet geldt voor het gehele bedrijf wereldwijd en dat betekent dat Samsung een maximale boete van 11.3 miljard euro opgelegd kan krijgen. De kans dat dit daadwerkelijk ook zal gaan gebeuren is klein, maar desondanks is een boete van enkele honderdenmiljoenen tot enkele miljarden wel een realiteit, zo meent de krant.

Samsung had om een importverbod van de meeste Apple-producten gevraagd bij de rechtbank voor de gehele EU. Motorola op haar beurt wilde dat de Xbox 360 van Microsoft verbieden in de EU omdat de Xbox inbreuk maakte op patenten van Motorola. Zowel Samsung als Motorola wachten het vonnis in vertrouwen af van de EU, aldus beide bedrijven.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: SamsungMotorolaAndroid

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  TeleWeek 32: OnePlus 2, Galaxy Note 5 en twee Moto X's

  Met de release van de OnePlus 2, uitgelekte foto's van de Samsung Galaxy Note 5 en de aankondiging van twee Moto X-smartphones vonden wij dit wel een lekker weekje. Hoog tijd dus om in vogelvluch...

 2. Lees verder

  Moto X Force maakt indruk met 'onbreekbaar scherm'

  The Verge heeft de nieuwe Moto X Force uitgebreid onder de loep genomen. Deze Motorolatelefoon heeft een onbreekbaar scherm. The Verge heeft het toestel uitgebreid mishandeld en was onder de indruk.

 3. Lees verder

  Motorola belooft absoluut onbreekbaar glas in nieuwe smartphone

  Een verkreukeld reclamefoldertje van de Amerikaanse telecomprovider Verizon laat een nieuwe Motorola-smartphone zien die volgens de fabrikant een absoluut onbreekbaar scherm heeft.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?