All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Qualcomm CEO geeft af op Samsung's mobiele processor met acht kernen

Door , | 0 reacties

De topman van Qualcomm heeft zich in een interview negatief uitgelaten over de nieuwe processor van Samsung. Volgens de topman probeert Samsung te verdoezelen dat Cortex A15-processors niet zuinig zijn en probeert het hoge ogen te gooien met haar achtkernen processor.

Tijdens de CES wist Samsung haar nieuwe processor bekend te maken die bedoeld is voor smartphones en tablets. Volgens de fabrikant is de nieuwe processor klaar voor productie en zal hij rond halverwege 2013 in de eerste toestellen te vinden zijn, vermoedelijk de nieuwe Samsung Galaxy S IV. De nieuwe processor van Samsung maakt gebruik van ARM's big.LITTLE architectuur waardoor er vier zuinige Cortex A7 kernen in de processor verwerkt zijn en vier snellere Cortex A15 kernen. Hierdoor komt het totaal op acht kernen te staan maar volgens Qualcomm topman Paul Jacobs is dit een typisch gevalletje van schijn bedriegt.

De topman van Qualcomm laat in een interview met de Chinese pers weten dat de nieuwe processor van Samsung helemaal niet zo spannend is en dat Samsung goedkope PR probeert te behalen door te communiceren dat de processor extra zuinig is en over acht kernen beschikt. Volgens hem geeft Samsung juist toe dat Cortex A15 helemaal niet zo zuinig is en dat deze nieuwe processor dat probleem gedeeltelijk moet gaan verhelpen.

De topman doet dan ook een pleidooi voor haar eigen nieuwe serie mobiele processors die het eveneens tijdens de CES had aangekondigd. Deze nieuwe quadcore's beschikken over de nieuwe generatie Krait kernen van Qualcomm en kunnen oplopen tot 2GHz. Ook deze varianten zullen eind dit jaar in de eerste smartphones en tablets te vinden moeten zijn, aldus de CEO van Qualcomm.

Qualcomm CEO Paul Jacobs  
Bron: CNMO

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: SamsungQualcomm

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  ‘Samsung druk bezig met testen van Snapdragon 820’

  Samsung lijkt te overwegen om voor de Galaxy S7 de Snapdragon 820 te gebruiken. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou momenteel deze high-end chipset aan het testen zijn.

 2. Lees verder

  TeleWeek 31: Nieuwe toptelefoons in aantocht!

  Daar zijn we weerrr! De TeleWeek is weer terug nadat 'ie lekker even met vakantie was. Deze week bespreken we Nokia Here, de Snapdragon 820, de Galaxy Note 5, Galaxy S6 Edge Plus en de Motorola M...

 3. Lees verder

  ‘Samsung gaat Snapdragon 820-processor van Qualcomm produceren’

  De afdeling van Samsung die processors produceert doet goede zaken. Zo gaat het de nieuwe Apple-processor produceren en nu heeft het er alle schijn van dat Samsung ook de Snapdragon 820-processor van ...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?