All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

'In 2013 gaan er 145 miljoen tablets over de toonbank'

Door , | 0 reacties

Tabletfabrikanten zullen dit jaar 145 miljoen van deze platte apparaten verkopen. Dat voorspelt marktonderzoeker ABI research.

Amazon tablets and smartphones

Dit is een sterke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. ABI Research meldt dat de stijging van de verkoop van tablets te maken heeft met nieuwe fabrikanten die aan tablets beginnen, meer goedkope keuzemogelijkheden voor de consumenten en meer bedrijven die de tablet in hun bedrijfsprocessen opnemen.

Qua innovatie houdt het dit jaar juist een beetje op bij de tablets, meldt ABI Research. Omdat fabrikanten op zoek gaan naar wat consumenten willen en nodig hebben en daarbij de prijs laten meetellen, is er weinig nieuws te verwachten. Wel valt nog te verwachten dat er een aantal op Intelprocessoren gebaseerde Windows 8-tablets bij komt.

De meeste tablets worden nog altijd verkocht in Noord-Amerika. De helft van alle platte apparaten die in 2013 op de markt komen, worden daar verkocht. Niet alleen consumenten schaffen er een (of meer) aan, ook steeds meer bedrijven vinden tablets handig en verspreiden ze onder hun werknemers. De tablets zullen volgens ABI Research enigszins de pc-markt wegsnoepen, maar de meeste iPad-achtigen komen terecht in de handen van werknemers die nooit over een computer hebben beschikt op de werkvloer.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: marktAndroidverkoopcijfersverkoopWindows PhoneiOStabletsmarktonderzoekMarktcijfers

Bron: Intomobile

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  ‘Wereldwijd in 2014 1,2 miljard smartphones verkocht’

  Het aantal verkochte smartphones is in 2014 wereldwijd met 23 procent toegenomen. In totaal zijn er vorig jaar 1,2 miljard smartphones verkocht, aldus GfK.

 2. Lees verder

  Apple biedt korting op Apple Watch in sommige Amerikaanse winkels

  Apple staat niet bekend om kortingsacties. Daarom is het vrij opmerkelijk dat de Apple Watch nu in bepaalde Amerikaanse winkels met korting wordt aangeboden.

 3. Lees verder

  Wereldwijd in Q1 2014 bijna 280 miljoen smartphones verkocht

  Wereldwijd zijn er in de maanden januari, februari en maart 279,4 miljoen smartphones verkocht. Dat is een groei van 29 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?