All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bugs duiken op in Windows Phone 7.8

Door , | 6 reacties

Het lijkt erop dat Windows Phone 7.8, dat al enkele dagen naar Nokia-toestellen als de Lumia 800 en 900 wordt uitgerold, een aantal vervelende bugs bevat.

Nokia Lumia 800

Diverse blogs melden gebruikerservaringen waarbij wordt geklaagd over een probleem met het geluid en apps die ineens heel veel dataverbruik genereren.

Gebruikers van de oudere Lumia-toestellen hebben overigens al eens eerder met die problemen te maken gehad, en die werden later verholpen door een bugfix van Nokia. Nu er een nieuw OS door Microsoft wordt verspreid, lijken ongeveer dezelfde problemen weer terug te komen.

Het probleem met het geluid heeft betrekking op het volume, dat zich moeilijk laat controleren. De telefoons zijn ineens nauwelijks meer te horen en gebruikers klagen erover.

Het probleem met het hoge dataverbruik bij sommige apps treedt op als je een app vastpint aan een live tile, waardoor de app een eigen tegeltje krijgt op het homescreen. Windows Phone 7.5 ontdekte vanzelf of zo'n tegel naar bijvoorbeeld een foute link verwees, en hield dan op met proberen om verbinding te maken. Maar Windows Phone 7.8 is blijkbaar minder slim op dit gebied, zodat zo'n aan een live tile gekoppelde app voortdurend onnodig dataverbruik genereert. Dat kan oplopen tot een verbruik van 1MB per minuut.

Dit laatste probleem is door de gebruiker zelf op te lossen door de tegelkoppeling weer op te heffen of de ontwikkelaar van de app erop te wijzen dat er iets niet deugt met zijn server.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: NokiaupdateprobleemWindows PhoneLumia 800Lumia 710Lumia 900dataverbruikLumia 610Windows Phone 7.8

Bron: Pocketnow

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Verbruik mobiel internet verdubbelt in bijna jaar tijd

  Nederlanders verbruiken steeds meer mobiel internet. In het vierde kwartaal van 2014 werd er in Nederland bijna twee keer zoveel data verbruikt als in dezelfde periode in 2013.

 2. Lees verder

  Windows 10 krijgt updates buiten providers om

  Microsoft heeft aangekondigd dat de telefoonversie van Windows 10 updates krijgt buiten de providers om. Nu moeten providers nog toestemming geven voor firmware-updates op telefoons die zij hebben ver...

 3. Lees verder

  Nokia: we gaan weer smartphones uitbrengen

  Nokia is vast van plan om tegen eind volgend jaar weer smartphones onder het eigen merk uit te brengen. De licentiedeal met Microsoft die hoorde bij de verkoop van de hele smartphonebusiness aan de Am...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Michiel van der Bent

Michiel van der Bent -

Dat van het volume klopy idd (lumia 800). Was al bang in het begin dat ze het deden om mijn oren te beschermen.

Avatar CredoD

CredoD -

Bij mij gaat de batterij van mijn Lumia 900 een stuk langer mee sinds ik Windows Phone 7.8 heb, pak een 30%, voor de rest ben ik zeer tevreden, geluid is hetzelfde en heb nog maar 100 mb verbruikt op 10 dagen. Greetz

Avatar RonH123

RonH123 -

Weer zo'n sensatieartikel: De bug met de livetile werd veroorzaakt door een brakke app van Tweakers, en is nog bij geen enkele andere app geconstateerd... beetje jammer dit.

Avatar Danijel

Danijel -

Mwah imho valt deze wel mee. En daarnaast "weer"?! Als je nog meer voorbeelden van sensatie zucht hebt bij ons, dan hoor ik het graag, want hier kan ik helemaal niets mee.

Avatar WilliamM

WilliamM -

Joh, laat je niet zo uit de tent lokken. De opmerking is niet eens direct gericht aan jou/jullie en iedereen kan zonder enige reserve stellen dat er 'weer' een sensatie-artikel is omdat er met de regelmaat van de klok sensatie-artikelen verschijnen op elk denkbaar medium en over elk denkbaar onderwerp.

Oh enne, om te voorkomen dat er nog meer mensen de kast op gaan: @RonH123, naar ik heb begrepen was het geen app 'van' tweakers maar een app van een andere partij die toegang biedt tot de content van tweakers.

Voor je de advocaat van tweakers voor je deur hebt staan zeg maar ;o)

Avatar analytical

analytical -

Toch hebben jullie een belangrijk punt in dit artikel! Er zijn namelijk nog meer zeer vervelende bugs en die door elke WP 7.8 gebruikers beaamt zal worden. Opmerkingen bij de beoordelingen bij de div. apps in de Marketplace en op diverse forums laten zien dat het problemen geeft onder de gebruikers. Er zijn een hoop live tiles die na de (officiële) update problemen veroorzaken dat de tile niet meer ververst wordt met nieuwe informatie. Zodra de app wordt verwijderd en opnieuw geïnstalleerd dan zal de live tile al helemaal niet meer werken en zal alleen het logo van de app te zien zijn of een grijs/blanco vierkantje zijn. Het rare is dat deze verschijnselen pas plaatsvinden na een aantal dagen na de update en dus de eerste dagen wel functioneerde. Ik weet niet of dit licht aan WP7.8 of aan de apps, want bij WP7.5 werkte het probleemloos met dezelfde apps. De apps waarmee ik problemen mee heb is: Buienradar, Weerplaza, Het weer en Bloomberg andere heb ik nog niet getest.