All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

"Facebook ontwikkelt applicatie om locatie vrienden te volgen"

Door , | 0 reacties

Internetreus Facebook zou bezig zijn met het ontwikkelen van een applicatie om de locatie van de gebruikers te volgen. Zo zou je kunnen volgen waar je vrienden zijn en omgekeerd.

'Facebook

De applicatie zou nu nog in ontwikkeling zijn en volgende maand uitkomen voor consumenten. Het gerucht wekt hier en daar wel wat argwaan op omdat de applicatie je locatie ook blijft volgen als je de app niet gebruikt. Nieuwsagentschap Bloomberg weet dit te melden uit een anonieme bron.

Facebook wil zwaar inzetten op de grote groep gebruikers, zo'n 1 miljard, die de dienst via hun mobiele toestel gebruiken. De applicatie kan gebruikers advertenties aanbieden op basis van hun locatie, bijvoorbeeld van winkels in de buurt.

Privacy-waakhonden in zowel de Verenigde Staten als de Europese Unie hebben Facebook al op de vingers getikt. Facebook heeft ook al toegeven dat het niet genoeg doet om de informatie van zijn gebruikers te beveiligen, maar is van plan om daar verbetering in te brengen.

In de gebruikersvoorwaarden van Facebook staat al vermeld dat de dienst je locatiegegevens mag gebruiken. "We kunnen je GPS-locatie of andere gegevens verkrijgen zodat we je kunnen vertellen of een van je vrienden in de buurt is.", leest het. Als je de gebruikersvoorwaarden al hebt geaccepteerd zou Facebook dus geen toestemming meer aan jou moeten vragen. Op iOS zal je wel je toestemming moeten geven om de app je locatie te laten weten.

"Wanneer we je GPS-locatie ontvangen, combineren we deze met andere locatiegegevens die we over je hebben (zoals je huidige woonplaats). Maar we bewaren ze alleen tot ze niet langer nuttig zijn om je services te bieden, zoals het bewaren van je meest recente GPS-coördinaten om je relevante meldingen te sturen.", aldus het reglement van Facebook.

Apple heeft al een soortgelijke app, "Find My Friends", maar dat soort apps zijn nog geen groot succes. Dit valt te verklaren door zorgen rond privacy en het batterijgebruik van zo'n applicaties.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: FacebookiOSprivacy

Bron: Bloomberg

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Facebook komt met 360-graden video voor iOS en Samsung Gear VR

  Vanaf vandaag zal Facebook 360-graden video gaan ondersteunen in zijn app voor iOS en Samsung Gear VR headsets.

 2. Lees verder

  Google kan beveiliging Android-toestellen op afstand uitschakelen

  Uit een onderzoek van een Amerikaanse overheidsdienst blijkt dat Google bij zo'n 74% van de Android-toestellen in staat is om de beveiliging op afstand uit te schakelen.

 3. Lees verder

  Androidtelefoon BlackBerry Priv in Engeland al te koop

  De BlackBerry Priv, de eerste Androidtelefoon van de Canadese producent, is in Engeland in de verkoop gegaan. Het toestel, dat als meest opvallende kenmerk een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord heeft, ...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?