All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Drie Chinese fabrikanten in smartphone-top vijf

Door , | 3 reacties

Samsung en Apple voeren zoals bekend de smartphonewereld al een tijdlang aan. Daaronder zijn nu drie Chinese fabrikanten te zien in de top vijf van grootste smartphoneproducenten: Huawei, ZTE en Lenovo.

Nieuwe foto's Huawei Ascend W1 uitgelekt white huawei 3

De drie Chinese fabrikanten zijn vooral succesvol op hun thuismarkt, maar maakten de laatste tijd ook werk van de wereldmarkt. Die inspanningen hebben ertoe geleid dat ze nu alledrie in de top vijf zijn beland, boven fabrikanten als Sony, HTC, Nokia en Motorola, om maar enkelen te noemen.

Samsung is de nummer een van de wereld, Apple nummer twee en Huawei nummer drie. De drie Chinese fabrikanten verkochten allemaal in het laatste kwartaal van vorig jaar rond de tien miljoen telefoons. Daarmee komen ze gezamenlijk nog niet eens in de buurt van de 63 miljoen telefoons die Samsung wist te slijten. Ook zitten de Chinese fabrikanten nog ver onder de 22 miljoen iPhones die Apple in dat kwartaal verkocht.

Na Huawei komt ZTE, en de hekkensluiter van de top vijf is Lenovo. Dit zijn cijfers over de wereldmarkt; in Europa en Amerika liggen ze weer heel anders. In de Verenigde Staten hebben Huawei en ZTE bijvoorbeeld gezamenlijk nog geen 5 procent marktaandeel.

De cijfers zijn opgeteld door Canalys. Het totaal aantal verkochte mobiele telefoons in het vorige kwartaal was 438,1 miljoen. Dat is ongeveer gelijk met hetzelfde kwartaal een jaar eerder, maar het aandeel smartphones is wel gestegen. 37% van alle verkochte telefoons in Q4 van 2012 was een smartphone. Dik eenderde was een Androidtelefoon, 11 % een iPhone.

Drie Chinese fabrikanten in smartphone-top vijf canalys press release 070213 pr tables 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: iPhonemarktmarktaandeelAndroidHuaweiZTEverkoopcijfersverkoopLenovoiOSmarktonderzoekMarktcijfers

Bron: Techcrunch

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Huawei huurt topdesigner Apple's iOS in

  Het Chinese Huawei heeft de voormalige 'creative director' Abigail Sarah Brody ingehuurd en haar vice-president gemaakt. Ze is voortaan verantwoordelijk voor het ontwerp van de user experien...

 2. Lees verder

  ZTE: 'Huawei heeft ontwerp Nexus 6P van ons gejat'

  ZTE maakt zich een beetje boos over het ontwerp van de Huawei Nexus 6P, die onlangs door Google is gepresenteerd. Het ontwerp lijkt als twee druppels water op dat van een reeds bestaand ZTE-toestel, v...

 3. Lees verder

  Wereldwijd in Q1 2014 bijna 280 miljoen smartphones verkocht

  Wereldwijd zijn er in de maanden januari, februari en maart 279,4 miljoen smartphones verkocht. Dat is een groei van 29 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Randal Peelen

Randal Peelen -

Blijkbaar gebruikt 69,2% van de in 2012 verkochte smartphones 'OHA', ofwel de 'Open Handset Alliance'. Moet ik dat klakkeloos interpreteren als Android-toestellen of is hier nog iets anders aan de hand?

Avatar Danijel

Danijel -

Nee, dat zijn inderdaad Android's!

Avatar bartvuijk

bartvuijk -

Vind het wel apart dat Microsoft en Nokia als OS worden genoemd. Misschien bedoelen ze Windows Phone en Symbian.