All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Samsung bevestigt bezig te zijn met een eigen smartwatch

Door , | 0 reacties

Een topman van Samsung heeft bevestigt dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een smartwatch. Details over het slimme horloge ontbreken echter nog.

Samsung Galaxy Altius

Lee Young Hee, executive vice president bij Samsung Mobile, laat in een interview met Bloomberg weten dat het bedrijf inderdaad bezig is met het ontwikkelen van een eigen slim horloge. "We zijn al erg lang bezig met het ontwikkelen van het horlogeproduct", aldus de manager in het interview. Daarnaast laat de topman weten dat ze druk bezig zijn met het klaarstomen van het horloge voor een introductie, maar hij laat in het midden of we de accessoires nog dit jaar op de markt kunnen gaan verwachten.

Samsung lijkt in een race met Apple beland te zijn over wie het eerst het horloge op de markt weet te zetten. Lee onderschrijft dat ook in het interview door te zeggen dat diegene die het eerst het horloge weet te introduceren, ook het gros van de consumenten voor zich zal weten te winnen op dit vlak. De geruchten gaan dat Apple al bijna klaar is met haar horloge en Samsung lijkt te suggereren dat het ook niet veel meer tijd nodig heeft om haar product op de markt te brengen.

Eerder lekte al screenshots uit van Samsung's eigen smartwatch OS. Het horloge zal vermoedelijk op een nieuw OS draaien van Samsung genaamd Altius. Dit OS zal samen met de Android-smartphones en tablets van de fabrikant kunnen samenwerken.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: SamsungAndroidsmartwatch

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Samsung kondigt Gear S2 smartwatch aan

  Samsung heeft net een nieuwe smartwatch aangekondigd: de Gear S2. Het polshorloge loopt op het besturingssysteem Tizen en heeft een roterende bezel waarmee je functies en apps kunt aansturen.

 2. Lees verder

  Samsung presenteert reeks nieuwe Tizen-smartwatches

  Samsung heeft op de IFA in Berlijn een reeks nieuwe smartwatches gepresenteerd die lopen op het besturingssysteem Tizen. De Gear S2 blijkt in vijf varianten op de markt te komen. Twee modellen zijn to...

 3. Lees verder

  Samsung presenteert volgende maand nieuwe smartwatch

  Samsung kondigde vandaag de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ aan, maar de fabrikant is nog niet klaar voor dit jaar. In september presenteert Samsung namelijk een nieuwe smartwatch.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?