All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Samsung bevestigt bezig te zijn met een eigen smartwatch

Door , | 0 reacties

Een topman van Samsung heeft bevestigt dat het bedrijf bezig is met het ontwikkelen van een smartwatch. Details over het slimme horloge ontbreken echter nog.

Samsung Galaxy Altius

Lee Young Hee, executive vice president bij Samsung Mobile, laat in een interview met Bloomberg weten dat het bedrijf inderdaad bezig is met het ontwikkelen van een eigen slim horloge. "We zijn al erg lang bezig met het ontwikkelen van het horlogeproduct", aldus de manager in het interview. Daarnaast laat de topman weten dat ze druk bezig zijn met het klaarstomen van het horloge voor een introductie, maar hij laat in het midden of we de accessoires nog dit jaar op de markt kunnen gaan verwachten.

Samsung lijkt in een race met Apple beland te zijn over wie het eerst het horloge op de markt weet te zetten. Lee onderschrijft dat ook in het interview door te zeggen dat diegene die het eerst het horloge weet te introduceren, ook het gros van de consumenten voor zich zal weten te winnen op dit vlak. De geruchten gaan dat Apple al bijna klaar is met haar horloge en Samsung lijkt te suggereren dat het ook niet veel meer tijd nodig heeft om haar product op de markt te brengen.

Eerder lekte al screenshots uit van Samsung's eigen smartwatch OS. Het horloge zal vermoedelijk op een nieuw OS draaien van Samsung genaamd Altius. Dit OS zal samen met de Android-smartphones en tablets van de fabrikant kunnen samenwerken.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: SamsungAndroidsmartwatch

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Samsung presenteert volgende maand nieuwe smartwatch

  Samsung kondigde vandaag de Galaxy Note 5 en Galaxy S6 Edge+ aan, maar de fabrikant is nog niet klaar voor dit jaar. In september presenteert Samsung namelijk een nieuwe smartwatch.

 2. Lees verder

  'Samsung stelt presentatie ronde smartwatch uit'

  Samsung werkt achter de schermen al een tijdje aan zijn eerste ronde smartwatch. Die zou eigenlijk al op de markt moeten zijn, maar naar verluidt is de officiële presentatie van deze wearable uit...

 3. Lees verder

  Eerste foto's van nieuwe Moto 360-smartwatch laten 'lekke band' zien

  De eerste foto's van de opvolger van de Moto 360-smartwatch zijn op internet te bewonderen. De nog onaangekondigde wearable lijkt erg op zijn voorganger: rond en tamelijk groot.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?