All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

LG: "Binnenkort komen we met een nieuwe Android-tablet"

Tip! Door , | 2 reacties

SEOUL - De EU VP van LG Mobile heeft in een vraaggesprek met onder andere All About Phones aangegeven dat het bedrijf dit jaar nog met een nieuwe Android-tablet op de markt zal gaan komen. Telefoons met buigbare schermen zullen vooralsnog niet in productie gaan.

Wong Kim, VP LG Mobile

LG's Mobile Vice President voor de EU, Wong Kim, heeft tijdens een vraaggesprek in Korea laten weten dat het bedrijf binnenkort met een nieuwe Android-tablet op de markt zal gaan komen. "De tabletmarkt is momenteel redelijk gesegmenteerd, desondanks blijven we er wel in investeren", aldus Kim in het vraaggesprek met onder anderen All About Phones. Kim bevestigde dat het om een Android-tablet gaat en dat het apparaat nog dit jaar op de markt moet gaan komen. Verder wilde de VP geen details over de tablet geven. Onduidelijk is of de fabrikant ook met een Windows 8-tablet gaat komen, maar desondanks lijkt dat vooralsnog niet dit jaar in de pijpleiding te zitten.

Kim liet ook los dat er vooralsnog geen telefoons op de markt zullen gaan komen met een buigbaar of plastic-scherm. "De technologie hiervoor is momenteel nog niet volwassen genoeg, dus voorlopig zit dat er niet in". De topman verzekerde ons dan ook dat we dit jaar geen telefoon met een buigbaar scherm hoeven te verwachten. Daarnaast gaf Kim ook aan dat LG niet haar eigen processor in de telefoons zal gaan verwerken vooralsnog. "De L9-processor die in onze televisies zit is gemaakt voor een wezenlijk andere architectuur dan we in onze mobieltjes hebben." Wel is het volgens hem erg belangrijk voor LG om zich te onderscheiden van andere fabrikanten door gebruik te maken van eigen onderdelen in haar smartphones. "Zo maken we zelf de batterij, het scherm en nog een aantal andere onderdelen die we verwerken in onze telefoons." LG zal daar dan ook mee door blijven gaan.

De manager gaf tot slot ook dat het bedrijf in 2014 los gaat met nieuwe en indrukwekkende producten. 2012 was niet zo een succesvol jaar en 2013 trekt dit al flink aan, aldus de VP. Desondanks moeten er eind 2013 en begin 2014 een aantal belangrijke producten op de markt gaan komen om zo LG Mobile aan een top drie notering te helpen. LG zal dan ook meer in marketing gaan investeren en in haar mobiele producten.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: LGAndroidtablet

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Nieuwe info over toekomstige 18,5-inch Samsungtablet

  Al een paar keer is iets uitgelekt over een 18,5-inch tablet die Samsung zou willen maken. Nu is er een eerste benchmarkresultaat van verschenen op GFXBench. Nu weten we wat meer over dit toekomstige ...

 2. Lees verder

  Alcatel komt met 17,3-inch tablet

  Alcatel heeft op de IFA in Berlijn een enorme Androidtablet gepresenteerd. Het scherm meet van hoek tot hoek 17.3 inch en is daarmee zo groot als het scherm van een hele grote laptop.

 3. Lees verder

  Eerste plaatjes van nieuwe Nexus 8-tablet

  Een Chinese bron heeft onthuld dat Google bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe tablet: de Nexus 8. Plaatjes zijn online gezet.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Timboektoe

Timboektoe -

Allaboutphones had moeten vragen waarom hun smartphones tov amerika/azie pas 6 maanden later in nederland cq europa te koop zijn.

Avatar Danijel

Danijel -

All About Phones heeft dat nagevraagd zojuist -> LG gaat telefoons uitbrengen op basis van een derde platform - Nieuwsbericht - All About Phones