All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

LG gaat telefoons uitbrengen op basis van een derde platform

Door , | 5 reacties

LG heeft aangegeven dat het telefoons aan het ontwikkelen is op een nieuw platform. De fabrikant is van mening dat de huidige duopolie in de smartphone-markt niet gezond en wenselijk is.

Wong Kim, VP LG Mobile

Volgens Wong Kim, Vice President van LG Mobile in de EU, is LG druk bezig met het ontwikkelen van smartphones op basis van een nieuw mobiel systeem. Kim wilde niet zeggen om welk systeem het hier gaat maar gaf wel in duidelijk aan dat LG van mening is dat het te veel afhankelijk is van Android. "De huidige duopolie van Google en Apple is niet gezond voor de markt. Daar willen wij wat aan gaan doen middels smartphones op basis van een ander mobiel OS." Onduidelijk is nog om welk systeem het precies gaat en ook is niet bekend wanneer de eerste toestellen hiervan op de markt moeten gaan komen. Wel ontkende Kim dat LG het aangekochte WebOS gaat gebruiken voor haar mobieltjes. Het zou daarnaast ook niet gaan om een eigen systeem dat door LG ontwikkeld is, aldus Kim. Waarschijnlijk gaat het om een Firefox-telefoon, zoals eerder al naar buiten kwam.

Desondanks laat LG weten dat Android nog steeds erg belangrijk is voor de fabrikant. Windows Phone daarentegen lijkt ook bij LG op een laag pitje te staan. "We kijken er aandachtig naar maar het heeft weinig prioriteit bij ons om Windows Phone-producten te ontwikkelen", aldus Kim desgevraagd. Ook op het tablet-gebied lijkt LG geen plannen te hebben om veel Windows 8-tablets op de markt te gaan brengen.

Wel verzekerde Kim de aanwezige pers in Korea dat haar volgende flagship-smartphone wereldwijd tegelijkertijd verkrijgbaar zal zijn. "Bij de Optimus G ging dit mis en waren de kosten te hoog om dit alsnog te doen hierdoor, maar het was wel de bedoeling om hem overal tegelijkertijd uit te brengen. De Optimus G Pro is geen flagship-product voor Europa, wel voor Azië. Onze volgende high-end smartphone zullen we wel gelijk wereldwijd aan de man gaan brengen."

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: LGAndroidOptimus G Pro

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Sony Xperia Z3+ vs LG G4 review

  De Sony Xperia Z3+ en de LG G4 zijn de topsmartphones van hun respectievelijke fabrikanten op het moment en vallen midden in de high-end Androidmarkt. In deze vergelijking leggen we de twee naast elka...

 2. Lees verder

  Meer details over nieuwe Nexussen van Huawei en LG

  Een toenemende stroom geruchten lijkt erop te duiden dat Google dit jaar twee nieuwe Nexussmartphones naar de Play Store wil brengen, van Huawei en LG. Meer details over de twee toekomstige apparaten ...

 3. Lees verder

  LG verdiende in Q2 1,1 eurocent aan elke verkochte smartphone

  De kwartaalresultaten over Q2 van LG laten zien dat het Zuid-Koreaanse bedrijf net iets minder dan 1,1 eurocent winst maakte op elke verkochte smartphone in de afgelopen drie maanden.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar nathalia

nathalia -

Firefox OS is inderdaad niks. Misschien een Ubuntu telefoon?

Avatar bertis501

bertis501 -

Wat is er mis met ios en android?

Avatar domipost

domipost -

Niks, maar men wil niet te afhankelijk zijn. Als Google iets raars bedenkt voor Android dan zijn alle fabrikanten die daar vol op inzetten (LG, Samsung, Sony, HTC etc.) de lul. Zoveel macht willen ze Google liever niet geven en vandaar dat ze alternatieven proberen te bedenken/warm te houden.

Avatar domipost

domipost -

Ik snap niet waarom iedereen op Firefox lijkt in te zetten. Dat is naar mijn mening toch duidelijk het slechtste 'nieuwe besturingssysteem'

Avatar bartvuijk

bartvuijk -

Vind ik ook maf. Het is een soort Android 0.5 zoals het er nu uitziet.