All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

LG gaat telefoons uitbrengen op basis van een derde platform

Door , | 5 reacties

LG heeft aangegeven dat het telefoons aan het ontwikkelen is op een nieuw platform. De fabrikant is van mening dat de huidige duopolie in de smartphone-markt niet gezond en wenselijk is.

Wong Kim, VP LG Mobile

Volgens Wong Kim, Vice President van LG Mobile in de EU, is LG druk bezig met het ontwikkelen van smartphones op basis van een nieuw mobiel systeem. Kim wilde niet zeggen om welk systeem het hier gaat maar gaf wel in duidelijk aan dat LG van mening is dat het te veel afhankelijk is van Android. "De huidige duopolie van Google en Apple is niet gezond voor de markt. Daar willen wij wat aan gaan doen middels smartphones op basis van een ander mobiel OS." Onduidelijk is nog om welk systeem het precies gaat en ook is niet bekend wanneer de eerste toestellen hiervan op de markt moeten gaan komen. Wel ontkende Kim dat LG het aangekochte WebOS gaat gebruiken voor haar mobieltjes. Het zou daarnaast ook niet gaan om een eigen systeem dat door LG ontwikkeld is, aldus Kim. Waarschijnlijk gaat het om een Firefox-telefoon, zoals eerder al naar buiten kwam.

Desondanks laat LG weten dat Android nog steeds erg belangrijk is voor de fabrikant. Windows Phone daarentegen lijkt ook bij LG op een laag pitje te staan. "We kijken er aandachtig naar maar het heeft weinig prioriteit bij ons om Windows Phone-producten te ontwikkelen", aldus Kim desgevraagd. Ook op het tablet-gebied lijkt LG geen plannen te hebben om veel Windows 8-tablets op de markt te gaan brengen.

Wel verzekerde Kim de aanwezige pers in Korea dat haar volgende flagship-smartphone wereldwijd tegelijkertijd verkrijgbaar zal zijn. "Bij de Optimus G ging dit mis en waren de kosten te hoog om dit alsnog te doen hierdoor, maar het was wel de bedoeling om hem overal tegelijkertijd uit te brengen. De Optimus G Pro is geen flagship-product voor Europa, wel voor Azië. Onze volgende high-end smartphone zullen we wel gelijk wereldwijd aan de man gaan brengen."

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: LGAndroidOptimus G Pro

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  'Nieuwe Nexus 5 komt al dit kwartaal in de winkel'

  De website Geek Snack meldt dat Google de opvolger van de LG Nexus 5 al dit kwartaal op de markt brengt, tegelijk met Android M. Later zou er nog een Nexus Huawei-phablet volgen. Die komt pas in het ...

 2. Lees verder

  LG geeft bootloader unlock-tool vrij voor de G4

  LG heeft haar eerste bootloader unlock-tool vrijgegeven. De tool werkt alleen nog maar met de nieuwe LG G4 en zorgt ervoor dat gebruikers andere roms op de G4 gemakkelijk kunnen installeren.

 3. Lees verder

  LG G4 videoreview: lederen cameramonster

  De LG G4 voert de komende tijd de smartphonelijn van LG aan. De smartphone heeft een mooi ontwerp, een goed scherm en een dijk van een camera. In deze video hoor je er alles over.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar nathalia

nathalia -

Firefox OS is inderdaad niks. Misschien een Ubuntu telefoon?

Avatar bertis501

bertis501 -

Wat is er mis met ios en android?

Avatar domipost

domipost -

Niks, maar men wil niet te afhankelijk zijn. Als Google iets raars bedenkt voor Android dan zijn alle fabrikanten die daar vol op inzetten (LG, Samsung, Sony, HTC etc.) de lul. Zoveel macht willen ze Google liever niet geven en vandaar dat ze alternatieven proberen te bedenken/warm te houden.

Avatar domipost

domipost -

Ik snap niet waarom iedereen op Firefox lijkt in te zetten. Dat is naar mijn mening toch duidelijk het slechtste 'nieuwe besturingssysteem'

Avatar bartvuijk

bartvuijk -

Vind ik ook maf. Het is een soort Android 0.5 zoals het er nu uitziet.