All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Nokia Lumia 900 verkoopt 'heel redelijk' in de VS, meldt analist

Door , | 5 reacties

Nokia's nieuwe Lumia 900 verkoopt in de Verenigde Staten 'heel redelijk' volgens een analist, die verkoopgegevens van vijftien AT&T-winkels naast elkaar heeft gelegd om tot deze conclusie te komen.

Nokia Lumia 900 MWC 2012Het Windows Phone-toestel verkoopt zelfs beter dan Android-topmodel HTC One X, en staat in de meeste telefoonwinkels op de tweede plaats na de iPhone, aldus de analist.

De analist van het bureau Raymond James is niet de enige die dat zegt. Al eerder kwam een ander marktonderzoeksbureau tot dezelfde conclusie.

Hij meldt er het volgende over: ''Onze gesprekken met vertegenwoordigers van winkels hebben geen enkel teken laten zien van een vrije val van de verkoopcijfers, na de eerste sterke week direct na de lancering van het toestel. Uiteraard is de prijs van slechts 99 dollar en de stevige support van winkelmedewerkers van AT&T voor het toestel hierbij behulpzaam. De Lumia 900 is ook gemaakt om in grote aantallen verkocht te worden in de VS.''

Of het zo blijft als de Samsung Galaxy S III op de markt verschijnt, betwijfelt de analist echter sterk. ''We zijn er sceptisch over dat de vraag zo sterk blijft als de HTC One X zijn stijgende lijn in de verkopen voortzet en als de Galaxy S III in de winkels komt. En vooral als later dit jaar de iPhone 5 op de markt komt. Maar toch zijn we op dit moment onder de indruk van de verkoopcijfers van de Lumia 900.''

In alle AT&T-winkels wordt voortdurend de jingle van Nokia afgespeeld en winkelmedewerkers zijn geïnstrueerd om klanten het toestel onder de aandacht te brengen, zo meldt de analist verder.

Volgende week zouden de eerste Lumia 900's in Nederland moeten worden uitgeleverd. Wij hadden op het MWC in Barcelona in februari al een kans om met het toestel te spelen. Dat is hier na te lezen.

Ook aan de andere kant van de wereld gaat het goed met de Windows Phones. Of de Nokia Lumia-range er veel mee te maken heeft moet nog worden bezien, maar feit is dat in Rusland het Windows Phone-platform inmiddels het iOS van de iPhone heeft ingehaald. Windows Phone staat daar op een marktaandeel van 8,2 procent, terwijl iOS blijft steken op 7,3 procent. Symbian (37%) en Android (35%) voeren de lijst van populaire OS-sen aan.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: NokiatoestellengeruchtenverkoopcijfersverkoopWindows PhoneVerenigde StatenLumia 900

Bron: WM Poweruser

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  ‘Wereldwijd in 2014 1,2 miljard smartphones verkocht’

  Het aantal verkochte smartphones is in 2014 wereldwijd met 23 procent toegenomen. In totaal zijn er vorig jaar 1,2 miljard smartphones verkocht, aldus GfK.

 2. Lees verder

  Verkoop Lumia-telefoons zit in de lift

  Microsoft heeft bekendgemaakt dat er in het laatste kwartaal van 2014 10,5 miljoen Lumia-smartphones zijn verkocht. De verkoop van deze Windowstelefoons, die door Nokia zijn bedacht, zit daarmee aardi...

 3. Lees verder

  Nieuwe Acer met Windows Phone in juni in VS verkrijgbaar

  De Windows Phone die Acer op het Mobile World Congress toonde, de Liquid M220, is vanaf juni in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Hij kost dan 79,99 dollar, wat omgerekend goed is voor ongeveer 74 eur...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Jeroen

Jeroen -

@ Hans Z, ik hoop dat de Nokia Lumia 900 ook eventueel een update naar WP 8 krijgt want ik vind die telefoon wel erg mooi

Avatar robert

robert -

volgens geruchten krijgen huidige wp toestellen geen update.
Daarom wacht ik ook op de wp8 telefoons.

Avatar Jeroen

Jeroen -

Als inderdaad de huidige wp toestellen geen update krijgen naar wp8 zal ik helaas ook maar moeten tot de nieuwe wp8 telefoons komen.

Avatar Hans Z

Hans Z -

Goeie berichten voor Nokia, dat kunnen ze wel gebruiken. Ik sla dan wel de Lumia 900 over maar als WP 8 er is dan ben ik weer van de partij.

Avatar Jeroen

Jeroen -

In het artikel wordt gesproken over het feit dat volgende week de eerste Lumia 900 worden uitgeleverd maar helaas zie ik op gerenomeerde sites zoals PDAshop.nl/Smartphoneshop.nl 8 juni staan .

Het liefst zie ik natuurlijk dat de telefoon vanaf volgende week verkrijgbaar is .