All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Accessoires nieuws

‘Apple presenteert iWatch tijdens iPhone 6-aankondiging’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lijkt er inderdaad op dat Apple haar smartwatch, de iWatch, tegelijkertijd met de iPhone 6 presenteert. En die wordt zo goed als zeker op 9 september aangekondigd. Niet aanstaande dinsdag, maar die daarna dus.

Apple presenteert de iWatch waarschijnlijk tegelijkertijd met de iPhone 6 op 9 september
Een impressie van de iWatch

De geruchten dat Apple werkt aan een smartwatch zijn hardnekkig. Het Amerikaanse bedrijf zou zelfs flink op de iWatch willen inzitten en al massaal aan het produceren zijn geslagen. Apple zou dit jaar nog tientallen smartwatches willen verschepen.

Volgens Re/Code wordt de iWatch tegelijkertijd met de iPhone 6 gepresenteerd. De twee apparaten zouden naadloos met elkaar samenwerken. Het is alleen nog onbekend waar de iWatch vooral voor gebruikt kan worden. Waarschijnlijk komt hij van pas tijdens het sporten.

Ook is het mogeliijk dat de horloge een rol gaat spelen in Apple’s smart home. Hiermee kun je met een mobiel apparaat in je huis allerlei dingen instellen, zoals je verlichting en kamertemperatuur.

Laat een reactie achter

Samsung toont haar curved Gear S-smartwatch

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Samsung heeft vlak voor de IFA-beurs een nieuwe gecurvde smartwatch bekend gemaakt. De Gear S beschikt over een eigen simkaart en zal in het wit en in het zwart op de markt gaan komen.

Het lijkt erop dat de Gear S van Samsung vooral gericht is op de vrouwen. Het apparaat zal verkrijgbaar worden in het wit en in het zwart, waarbij de witte varianten een soort van kristallen rondom het scherm heeft. De smartwatch heeft daarnaast een gebogen 2-inch scherm dat touch gevoelig is.

De Gear S draait op Tizen, Samsung's geplaagde besturingssysteem dat nog niet uit gekomen is voor smartphones. Het toestel beschikt over een dualcore-processor dat geklokt is op 1GHz en heeft 512MB aan ram mee gekregen. Er is 4GB aan interngeheugen aanwezig en ook kan het apparaat een simkaart slikken zodat hij altijd zelf verbonden is met het internet. Ook kan er dankzij de simkaart gebeld worden met de smartwatch, zonder tussenkomst van een telefoon. Om dit wat handiger te maken heeft Samsung ook de Gear Circle Headset aangekondigd. Dit is een Bluetooth-headset die draadloos met de smartwatch verbonden kan worden.

De smartwatch is daarnaast IP67 gecertificeerd waardoor hij waterdicht en stofdicht is. De Gear S van Samsung kan dan ook prima overweg met Nike + zodat ook het sporten met de Gear S tot de mogelijkheden behoort. De batterij is 300mAh groot en moet ongeveer twee dagen mee gaan op een enkele lading.

Samsung zal de Gear S volgende week op de IFA-beurs in Berlijn gaan tentoonstellen. De smartwatch zal in oktober naar Nederland gaan komen en krijgt een stevige adviesprijs van 399 euro mee.

Lees verder...

Ronde LG G Watch R gaat 299 euro kosten

Door Danijel Dercksen, | 3 reacties

LG heeft een ronde smartwatch bekendgemaakt. Het apparaat heet G Watch R. De 299 euro kostende smartwatch loopt op Android Wear.

De fabrikant wist haar eerste ronde smartwatch al een paar dagen te teasen en inmiddels is het slimme horloge wereldkundig gemaakt. LG zal de G Watch R tijdens de IFA-beurs die volgende week zal plaatsvinden in Berlijn, officieel onthullen aan het publiek. All About Phones zal daarbij ook aanwezig zijn.

De G Watch R beschikt over een 1.3-inch rondscherm dat in de body gehouden wordt door een metalen behuizing. Het horloge is IP57 gecertificeerd waardoor hij moeiteloos ook onderwater kan en tegen stof kan. Het touchscreen wordt door saffier beschermd, aldus LG. Het horloge heeft verder een Qualcomm Snapdragon 400-processor aan boord en 512MB aan ram. De acuu is 410mAh groot en moet ongeveer twee dagen mee gaan, aldus de fabrikant.

Het toestel draait op Android Wear waardoor hij overweg kan met alle Jelly Bean-smartphones. Het apparaat gaat in Duitsland 299 euro kosten en zal in het zwart uitgevoerd worden. Onduidelijk is nog wanneer de G Watch R naar Nederland gaat komen, maar dat hij komt, is al zeker.

Lees verder...

‘Ook Samsung komt met ronde smartwatch’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Na LG lijkt ook Samsung het voorbeeld van Motorola te volgen. De Koreaanse fabrikant werkt nu ook aan een smartwatch met een ronde display. Ook een slimme horloge waarin een simkaart past zou bijna klaar zijn.

Samsung zou na LG en Motorola ook aan een ronde smartwatch werken

Dit beweert SamMobile, dat vaker betrouwbare informatie over Samsung heeft. Samsung zou volgens een bron niet achter willen blijven op LG en Motorola, die allebei al bijna een ronde smartwatch klaar zouden hebben. Samsung heeft nog een paar maanden nodig om de ronde smartwatch klaar te krijgen.

Het is dus de vraag of deze ronde smartwatch nog dit jaar wordt aangekondigd. Ook is het nog onbekend of de polssieraad op Android Wear of Tizen gaat draaien.

Tegelijkertijd met de Galaxy Note 4 zou Samsung ook een virtual reality-bril aankondigen. Daar blijft het niet bij. De smartwatch waarin je een simkaart kunt stoppen, en die je dus als ‘stand alone’-apparaat kunt gebruiken, zou ook worden aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn volgende week.

All About Phones is op de IFA in Berlijn aanwezig.

Laat een reactie achter

Asus presenteert smartwatch op 3 september op IFA

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Na Sony, Samsung, LG en Motorola lijkt ook Asus te werken aan een smartwatch. Hij zou al bijna klaar zijn. Asus laat in een teaser wel heel duidelijk weten dat het op 3 september een smartwatch gaat presenteren.

Oordeel zelf maar. Een week geleden was de hint nog wat vaagjes. Nu is er weer een teaser, met dezelfde quote van Khalil Gibran, waarin de contouren van een smartwatch beter zichtbaar zijn. Op Twitter noemt Asus zelfs de hashtag #ASUSwearable.

Verwacht geen smartwatch met rond scherm van Asus. Al lijkt de slimme horloge van dit merk wat minder hoekig te ogen dan bijvoorbeeld de G Watch van LG. Over een week weten we meer. All About Phones is aanwezig op de IFA in Berlijn en zal het zeker niet nalaten even bij Asus te buurten.

Lees verder...

LG komt met ronde smartwatch op IFA-beurs

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

LG presenteert op de IFA-beurs begin volgende maand een nieuwe, ronde smartwatch. Dat blijkt uit een teaserfilmpje dat de fabrikant online heeft gezet.

LG komt met ronde smartwatch op IFA-beurs lgwatch2a

LG was een van de drie fabrikanten die tijdens Google I/O vorige maand een smartwatch mochten presenteren. De rechthoekige LG G Watch legde het qua publieke belangstelling echter totaal af tegen de Moto 360 met zijn ronde design, dat meer op een stoer mannenhorloge lijkt.

LG lijkt hier een les uit geleerd te hebben, want nu komt ook deze Koreaanse fabrikant met een ronde smartwatch op de proppen. Hoewel er niets over wordt gemeld in het filmpje, zal ook de nieuwe LG smartwatch ongetwijfeld op Android Wear lopen, het besturingssysteem dat Google speciaal voor deze kleine apparaten in het leven heeft geroepen.

Lees verder...

‘LG kondigt volgende maand opvolger G Watch aan’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Een opvolger van de G Watch, LG’s smartwatch, zou op het IFA in Berlijn komende maand al worden aangekondigd. Dat is nog geen drie maanden nadat de eerste G Watch in de verkoop ging. De nieuwe slimme horloge zou een ‘game changer’ zijn.

De LG G Watch zou al bijna weer een opvolger krijgen
LG G Watch

De LG G Watch 2 krijgt volgens Korea Times een amoled-scherm. Ook zou hij een boel spraakherkenningsprogramma’s van Google meekrijgen. Berichten, openingstijden van winkels en andere gepersonaliseerde informatie moeten binnen no-time op het scherm te zien zijn.

Dat verhaal hebben we eerder gehoord. Bijvoorbeeld bij de komst van de eerste serie Android Wear-horloges. Waaronder de eerste G Watch, die wel snel in gebruik was maar waarvan de mogelijkheden eigenlijk nog steeds nogal beperkt waren.

De G Watch 2 zou volgens een bron binnen LG écht de grote stap maken die de smartwatch langzamerhand moet maken. “LG werkt samen met Google aan een release in september van de smartwatch. Waarschijnlijk is het IFA de locatie waar de geüpgrade smartwatch wordt gepresenteerd. Dat staat eigenlijk wel vast.”

Niet zo lang geleden reviewden we de LG G Watch.

Lees verder...

Smartwatch Moto 360 gaat 250 dollar kosten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Moto 360, een Android Wear-smartwatch van Motorola, gaat 249 dollar kosten in Amerikaanse winkels. Dat is bekend geworden doordat winkelketen Best Buy het apparaat ineens te koop aanbood.

Ook wist Best Buy er enkele nog onbekende specificaties aan te hangen, zoals het gegeven dat het polshorloge wordt aangedreven door een processor van Texas Instruments. Wat voor een, stond er echter niet bij.

Ook is dit gegeven een beetje vreemd, aangezien Texas Instruments al jaren geen processors meer maakt voor smartphones en tablets. Maar misschien dus wel voor een smartwatch.

Voorts zou het apparaat volgens Best Buy zijn uitgerust met 'wireless n'-capaciteiten, wat ook al een beetje raar is, want geen enkel ander Android Wear-apparaat biedt een verbinding met wifi-netwerken. Misschien is dit een fout.

Best Buy heeft nog niet onthuld wanneer het ronde horloge daadwerkelijk kan worden besteld. Er staat simpelweg: coming soon.

Lees verder...

'iWatch gaat Apple negen miljard dollar opleveren in eerste jaar'

Door Bart Vuijk, | 4 reacties

Morgan Stanley, een investeringsbedrijf, verwacht dat Apple in het eerste jaar na de presentatie van de smartwatch iWatch maar liefst negen miljard dollar aan dit apparaatje zal verdienen.

'iWatch gaat Apple negen miljard dollar opleveren in eerste jaar' iwatch11
Een van de vele nepplaatjes die van de iWatch de ronde doen op internet.

Dat is een opmerkelijke verwachting, want tot dusver loopt de verkoop van 'wearables' van andere bedrijven nog niet zo erg hard. Samsung met de Gear-serie doet het nog het best, maar dit bedrijf weet de consument nog niet erg hard te overtuigen; de verkoop valt nog altijd in het niet bij die van de succesvolle Galaxy-smartphones.

Morgan Stanley verwacht dat Apple de wereld laat zien hoe je een smartwatch moet maken, en daarmee net zoals met de eerste iPhone het landschap van de wearables volledig zal gaan domineren. Hetgeen zich zal weerspiegelen in de winst die hierop wordt gemaakt.

Het ongelooflijke cijfer van negen miljard dollar komt nog bovenop de winstverwachtingen van de iPhone 6, waar vanwege het grotere scherm van saffierglas ook veel wordt verwacht. Apple zal hier ook weer flink aan verdienen, is alom te horen.

Apple moet markt winnen op de Pebble en de Fitbit, die tot dusver aardig verkopen, maar vergeleken met de verwachte verkoopcijfers van de iWatch volledig in het niet zullen vallen. Apple zou de iWatch voor een prijs tussen de honderd en 250 dollar in de winkels willen leggen, waardoor het polsapparaatje binnen bereik komt van een hele grote groep consumenten. Morgan Stanley verwacht dat Apple er tussen dertig en zestig miljoen van gaat verkopen.

Laat een reactie achter

‘Foto’s uitgelekt van virtual reality-bril Samsung’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsungs virtual reality-bril is zo goed als af. Project Moonlight zou tegelijkertijd met de Galaxy Note 4 worden gepresenteerd. Nog minder dan een maand wachten, dus.

Samsungs virtual reality-bril is bijna klaar

De VR-bril van Samsung kan waarschijnlijk gekoppeld worden aan de Galaxy S5. Er is een aparte controller voor om games mee te spelen. Dit blijkt uit foto’s in handen van TheVerge. Project Moonlight, de codenaam voor de bril, zou samen met Facebook-bedrijf Oculus tot stand zijn gekomen.

Het lijkt erop dat je je S4 op de VR-headset kunt klikken. Waarmee je dus een scherm hebt. Het ligt voor de hand dat je de Note 4 op de bril kunt zetten, aangezien de twee Samsung-producten dus tegelijkertijd worden gepresenteerd.

Op 3 september is Samsungs evenement in Berlijn. Op het IFA is ook All About Phones aanwezig en wij zullen natuurlijk ons best doen om je een indruk te geven van de VR-bril.

Lees verder...

Smartwatch LG zet huid onder stroom

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

De nieuwe LG G Watch irriteert de huid van sommige dragers. Via een software-update hoopt LG het probleem te verhelpen.

“Software-update moet hardwareprobleem verhelpen”

Een software-update die een hardwareprobleem verhelpt: dat is zeldzaam. Dit is toch het geval bij de LG G Watch. Wat is het geval: aan de onderkant van de Android Wear accessoire zitten enkele pinnetjes, bedoeld om het horloge op te laden via een usb-kabeltje. Die pinnetjes zijn van koper. Bij een bepaalde lichting staan enkele pinnetjes voortdurend onder stroom, en daardoor trekken ze vocht aan. En daardoor gaan ze roesten. Wat weer huidirritaties tot gevolg heeft.

Sommige gebruikers voelen de stroom ook, en rapporteren een branderig gevoel. Het is lastig, maar niet schadelijk, aldus LG. Het probleem van de onder stroom staande pinnetjes doet zich voor bij de buildnummers KMV78V tot KMV78Y. De pinnetjes die onder stroom staan, verkleuren zichtbaar door het aantrekken van vocht en vuil. Dit betreft echter maar een klein deel van de LG G Watch apparaten, benadrukt LG.

Door een software-update uit te rollen, haalt LG de stroom van die pinnetjes af, waarmee het probleem verholpen moet zijn. In de komende dagen komt die update beschikbaar.

Lees verder...

HP toont smartwatch die niet op Android Wear loopt

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

HP heeft op een website een smartwatch laten zien die niet op Android Wear loopt, maar op een zelfontwikkeld besturingssysteem.

HP is voor de ontwikkeling van het slimme polssieraad een samenwerking aangegaan met ontwerper Michael Bastian en de Amerikaanse winkelketen Gilt. De smartwatches kunnen samenwerken met zowel de iPhone als Androidtelefoons.

De polshorloges zijn rond, 44 millimeter in doorsnee, en daarmee een stuk kleiner dan de ronde smartwatch die Motorola onlangs toonde, met Android Wear erop. HP gooit het over een andere boeg. Ontwerper Bastian is aan de slag gegaan met zwart rubber, bruin leder en olijfgroen nylon om de horloges een sjiek uiterlijk te geven.

De slimme functies hebben vooral betrekking op het doorgeven van notificaties die ook op de verbonden smartphone binnenkomen. E-mails, sms'jes en telefoontjes kunnen zo naar de pols gebracht worden zonder dat de telefoon hoeft te worden gepakt.

Het horloge komt ergens in de herfst uit. Verdere details over bijvoorbeeld het scherm zijn nog niet vrijgegeven. Ook over de prijs is nog niets bekend.

Lees verder...

‘Schetsen ronde smartwatch OnePlus uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Terwijl het nog altijd een lastig karwei is om aan een OnePlus One te komen, werkt het Chinese bedrijf al aan een smartwatch. Dit zou blijken uit uitgelekte schetsen.

‘Schetsen ronde smartwatch OnePlus uitgelekt’ onewatch
OnePlus OneWatch

Deze zijn in handen van BGR. Daar valt al het een en ander uit op te maken. Zo krijgt de OnePlus OneWatch net als de Moto 360 van Motorola waarschijnlijk een rond scherm. Ook zou hij voorzien worden van het exclusieve saffierglas. Daarachter zit een oled-scherm . De batterij zou in een van de polsbanden zitten en draadloos oplaadbaar zijn.

Het lijkt erop dat de komst van de OnePlus OneWatch niet ver weg meer is. Er is immers ook een screenshot gemaakt van de website van OnePlus, waarop de smartwatch al is te zien. Deze schermafbeelding bevestigt in ieder geval het ontwerp dat in de schetsen is te zien.

Een van de grootste vragen is op welk besturingssysteem de OneWatch gaat draaien. Gaat CyanogenMod weer met een OnePlus aan de slag, of kiest de Chinese start-up voor Android Wear?

Lees verder...

‘Nieuwe generatie batterijen verdubbelen levensduur’

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Het is een van dé grote ergernissen onder smartphonebezitters: een batterij die snel leeg is. Het merendeel van de mobiele telefoons moet dagelijks worden opgeladen. Er is nu gelukkig een batterij in ontwikkeling die dankzij een nieuwe techniek twee keer zolang meekan.

Nokia Lumia 710 batterij

Batterijen worden al steeds groter. Zo beschikt de LG G3 over een inhoud van 3000 mAh. Absoluut gezien is dat zeer veel, maar omdat de hardware steeds meer energie vreet heb je er weinig aan. Zo moet de G3 dagelijks weer aan de lader.

De G3 is helaas geen uitzondering op de regel. Onderzoekers van de Stanford-universiteit hebben gelukkig een nieuwe type lithium-batterij ontwikkeld. De batterij zou veel meer energie kunnen opnemen dan de huidige ionenbatterij.

Steven Chu, namens Stanford verantwoordelijk voor het onderzoek naar de nieuwe batterij, voorspelt dat de nieuwe generatie batterijen het twee tot drie keer langer uithouden dan de batterij die nu in je smartphone zit. Nu is het wachten tot het moment dat de nieuwe generatie batterijen in massaproductie gaan, zodat de consument de vruchten ervan kan plukken.

Laat een reactie achter

‘Android Wear zorgt voor frictie tussen Google en Samsung’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google en Samsung zouden met elkaar in onmin leven. De zoekmachinegigant wil dat de Koreaanse fabrikant serieus aan de slag gaat met Android Wear. Ondertussen wil Samsung vooral het eigen besturingssysteem Tizen gebruiken voor haar smartwatches.

Voorproefjes vrijgegeven van Android Wear-smartwatches wear6
Android Wear

Samsung is de belangrijkste fabrikant van Android-toestellen. Wereldwijd zijn verreweg de meeste Android-smartphones en –tablets van Samsung-makelij. De Koreaanse fabrikant is er echter niet zo happig op om gebruik te maken van Android Wear, Google’s besturingssysteem voor onder andere de smartwatch.

Oké, tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O werd er wel een Samsung-smartwatch draaiende op Android Wear aangekondigd, maar de Koreanen omarmen het besturingssysteem nog niet. Het schijnt liever met wearables aan de slag te gaan met haar eigen besturingssysteem, Tizen.

Tot ergernis van Google. Google-CEO Larry Page zou vorige week met de vicepresident van Samsung, Jay Lee, gesproken hebben over de kwestie. Hierin zou Page volgens the Information zijn frustraties hebben geuit over het feit dat Samsung niet serieus aan de gang gaat met Android Wear.

De Gear Live die Samsung op I/O aankondigde is min of meer een kopie van de Gear 2. Deze smartwatch werd eerder dit jaar in Barcelona op het MWC aangekondigd en draait op Tizen. Samsungs eerste smartwatch, de Galaxy Gear, draaide eerst op Android, maar na een update inmiddels ook op Tizen.

Laat een reactie achter

‘Apple ontwikkelt drie verschillende iWatches’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Niet een, niet twee, maar drie iWatches komen er. Dit schrijft een Chinese site op basis van bronnen bij leveranciers van Apple. Aan het einde van het derde kwartaal moet het zover zijn.

Apple iWatch concept

Apple schijnt flink uit te willen pakken met haar eerste smartwatch, de iWatch. De firma uit Cupertino zou deze tegelijkertijd met de iPhone 6 willen onthullen aan het einde van het derde kwartaal. Waarschijnlijk blijft het niet bij één smartwatch: Apple zou aan drie verschillende varianten van de iWatch werken.

Dit schrijft Economic Daily. Er zou een iWatch komen met een 1,6 inch-scherm, en twee van die polssieraden met elk een 1,8 inch-scherm. Eentje van die grotere horloges krijgt saffierglas, waarmee hij ongetwijfeld een stukje duurder zal zijn dan de normale iWatch.

Verwacht wordt dat de iWatch, welke variant is onduidelijk, zeker 250 euro gaat kosten.

Laat een reactie achter

'Productie Apple iWatch van start in november'

Door Danijel Dercksen, | 7 reacties

Volgens een analist zal Apple pas eind dit jaar starten met de productie van de iWatch. Het apparaat zal waarschijnlijk dan begin 2015 op de markt gaan komen.

Het gerucht is afkomstig van analist Ming-Chi Kuo die weleens eerder geruchten de wereld in heeft geholpen rondom Apple en soms bleken ze ook echt op waarheid te berusten. Deze keer weet de analist te melden dat de iWatch niet in september komt in combinatie met de nieuwe iPhone, maar juist een stuk later. Volgens de analist heeft Apple moeite met de productie van het apparaat omdat het redelijk gecompliceerd zou zijn. Hierdoor is de verwachting dat het apparaatje pas in november de productie in zal gaan.

De analist weer ook een paar specificaties van de iWatch op te sommen. Zo zal het apparaatje volgens de analist over een flexibel Amoled-scherm gaan beschikken dat ook nog eens krasvrij is. Ook zal de iWatch waterdicht worden en daarnaast een nieuwe chip mee gaan krijgen die minder energie verbruikt dan die momenteel in andere iOS-producten te vinden is. De analist weet te melden dat Apple in eerste instantie ongeveer 3 miljoen stuks zal gaan produceren.

Lees verder...

Zwitserse horlogemaker naar Apple voor iWatch

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dat Apple met een iWatch bezig is, lijkt nu echt wel verklapt te zijn. CNBC hoorde van een directeur van de Zwitserse horlogemaker Tag Heuer dat zijn marketingdirecteur naar Apple is overgestapt. Voor de ontwikkeling van de iWatch, vertelde hij erbij.

Zwitserse horlogemaker naar Apple voor iWatch tagheuer

CNBC interviewde Jean-Claude Biver. Die is een hoge functionaris van LVMH, het bedrijf achter de horlogemerken Tag Heuer, Hublot en Zenith plus nog wat andere luxe merken. Hij meldde dat de marketingdirecteur die bij Tag Heuer werkt, is vertrokken naar Apple. Dat gebeurde vorige week.

Bliver: "Hij heeft een contract met Apple getekend om de iWatch te lanceren. Als de baan geweldig is, moet je blij voor hem zijn. Het is een geweldige baan.''

9to5mac wist vervolgens te melden dat de betreffende functionaris Patrick Pruniaux heet. Hij moet het komende slimme horloge van Apple een "Zwitsers' tintje geven. Tag Heuer is een Zwitsers horlogemerk voor peperdure luxe-horloges. Die uitstraling wil Apple blijkbaar ook aan zijn smartwatch meegeven.

Reuters meldde eerder dat Apple van plan is om de iWatch in oktober te presenteren.

Laat een reactie achter

LG heeft eerste Android Auto-systeem in 2015 klaar

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

LG is de eerste smartphonefabrikant die aan de gang gaat met Android Auto, het systeem van Google waarmee je je telefoon in verbinding kunt brengen met je auto.

Android op je tv, in de auto en aan je pols androidauto

In een persbericht meldt LG dat het zich bij de Open Automotive Alliance heeft gevoegd. Dit is een in 2012 door Google geïnitieerd samenwerkingsverband waarbinnen het samenwerkt met autofabrikanten en Nvidia om auto’s door middel van Android beter te verbinden met de buitenwereld.

Android Auto werd op Google’s ontwikkelaarsconferentie I/O aangekondigd. Volgend jaar kun je een Android Auto-systeem van LG kopen. “Autobestuurders kunnen hiermee gemakkelijk met een kabeltje hun Android-toestel aansluiten op Google’s autosysteem”, schrijft LG in het persbericht.

Met Android Auto kun je het navigatiesysteem van je telefoon bijvoorbeeld op je dashboardscherm laten projecteren. Ook wordt het met Android Auto een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld Spotify op de muziekinstallatie van je wagen aan te sluiten.

“LG is een van de technologische topbedrijven met een sterke smartphone-afdeling. Wij hebben dus heel veel toe te voegen op dit vlak van ‘connected cars’”, vindt Jong-rak Lim, vicepresident van LG’s auto-afdeling. “LG wil graag gaan samenwerken met haar OAA-partners om de connected cars liever sneller dan later naar de klant te brengen.”

Laat een reactie achter

G Watch vanaf 8 juli in Nederland verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG’s slimme horloge, de G Watch, is precies over een week in Nederland verkrijgbaar. De Koreaanse smartwatch gaat 199 euro kosten.

G Watch en Gear Live nog niet in Nederland te bestellen g watch 1
LG G Watch

Dit laat LG weten in een persbericht. Vorige week mochten wij al even met de G Watch spelen en maakten toen deze hands-on. Het is de eerste smartwatch met Android Wear die naar Nederland komt. Ondertussen weten we nog niet wanneer de Samsung Gear Live in Nederland in de winkels ligt.

De G Watch staat via bluetooth in contact met je Android-smartphone. Je kunt er notificaties op lezen en – in sommige gevallen – deze ook beantwoorden. Dit is mogelijk wanneer de notificatie van de app in je notificatiecentrum op je smartphone interactief is. Een liedje op Spotify kun je via je G Watch dus skippen, om maar een voorbeeld te geven.

LG’s G Watch is onder andere waterdicht. Spraakbesturing speelt ook een grote rol bij de horloge. Datzelfde kunnen we verwachten van toekomstige slimme horloges die op Android Wear draaien, zoals de Gear Live en de Moto 360 van Motorola, die na de zomer als het goed is uitkomt.

Als je voor 31 augustus bij Vodafone of Belcompany een abonnement afsluit met de G3, ontvang je de G Watch daar gratis bij.

Laat een reactie achter