All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Accessoires nieuws

Sonos-speakers gaan gebruikmaken van het normale wifi-netwerk voor draadloze audio

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Sonos heeft bekend gemaakt dat haar speakers in de toekomst echt draadloos kunnen gaan werken, zonder dat hier een extra kastje voor nodig is. Middels een software-update kunnen de speakers met een normaal wifi-netwerk in de toekomst verbinden.

Tot nog toe was het bij Sonos altijd noodzakelijk om een zogenaamde bridge te kopen zodra men zijn speakers draadloos in de huiskamer wilde gaan gebruiken. De speakers maken gebruik van een eigen privé wifi--netwerk genaamd SonosNet. De bridge werd dan aangesloten middels een lan-kabel op de router waarna het prive-netwerk tot stand werd gebracht met de speakers in de huiskamer. Sonos laat middels een blogpost weten dat het in de toekomst niet meer nodig is om een bridge te kopen als men de speakers draadloos wil gaan inzetten in een huiskamer.

De fabrikant test momenteel een software-update die ervoor moet gaan zorgen dat de speakers direct met het wifi-netwerk in huis verbinding maken. Hierdoor wordt een brdige overbodig. Volgens Sonos zijn de eerste resultaten bemoedigend onder en grote groep beta-testers. De update zal dan ook binnenkort vrijgegeven worden door Sonos voor alle speakers. Wel adviseert de fabrikant om nog steeds een bridge aan te schaffen of er van gebruik te blijven maken. Volgens Sonos is dit privé-netwerk namelijk stabieler dan het normale wifi-netwerk in huis.

De eerste keer wordt het apparaat middels een smartphone aan het netwerk gekoppeld, zo laat de fabrikant weten. Ook kunnen meerdere speakers als een groep aangesloten worden op een netwerk; de speakers zullen dan onderling een privé-netwerk optuigen om met elkaar te communiceren.

Lees verder...

Pioneer komt met onafhankelijk CarPlay-systeem

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Pioneer komt met een multimediasysteem met CarPlay-compatibiliteit die in alle auto’s past. Het bedrijf presenteerde gisteren hun nieuwste technologie.

Pioneer komt met onafhankelijk CarPlay-systeem carplaypioneer
Pioneers CarPlay

Het is daarmee Alpine te snel af, dat gisteren bevestigde te werken aan een systeem waarmee CarPlay in elke auto geïnstalleerd kan worden. Pioneer komt aan het begin van de zomer met een firmware-update zodat CarPlay beschikbaar wordt in huidige boordcomputers van Pioneer. Eerst lanceert het bedrijf de update in West-Europa, Australië en Noord-Amerika. De rest van de wereld volgt later.

CarPlay met spraakassistent Siri maakt gebruik van in-dash Pioneer LCD-touchdisplays. Het systeem is geschikt voor de huidige reeks iPhone 5-toestellen. Apple onthulde de techniek op de internationale motorshow van Genève. De Amerikaanse fabrikant brengt zelf de techniek naar een select aantal autofabrikanten. Pioneer en Alpine spelen in op andere merken.

“Dankzij onze jarenlange ervaring in het integreren van smartphoneconnectiviteit in auto’s is Pioneer bij de eersten die CarPlay aan de bestuurders aanbieden”, zegt Yutaka Sato, algemeen directeur van Pioneers auto-afdeling. “Door deze aftermarketoptie bieden Pioneers in-dash multimediasystemen van 2014 veel iPhone-eigenaars de mogelijkheid om CarPlay aan hun huidige auto toe te voegen.”

Laat een reactie achter

HEMA komt met eigen oplaadsnoeren

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ook HEMA gaat zich op de markt van de mobiele telefonie begeven. Het Nederlandse concern gaat oplaadkabels voor iPhone’s en Android-toestellen verkopen.

HEMA komt met eigen oplaadsnoeren 39609066a
HEMA begeeft zich op de accessoiremarkt.

Het gaat hier enkel om snoeren, niet om voedingen die ook in het stopcontact gestopt kunnen worden. Je kunt je telefoon dus wel aan de lader gooien door ‘m aan te sluiten op bijvoorbeeld je computer.

De collectie is vanaf 19 mei ongeveer drie weken te verkrijgen via hema.nl en in de filialen van de winkel. HEMA heeft zelfs een officiële licentie van Apple om de kabels met het klassieke Apple-uiteinde, 30 pins, op de markt te brengen. De kabels zijn beschikbaar in de kleuren koraal, groen en zwart.

Datzelfde geldt voor de kabels met een microUSB-aansluiting, die je voor meerdere nieuwe Android-toestellen kunt hanteren. Denk aan bijvoorbeeld de nieuwste Samsungs en HTC’s.

Vanaf 2,95 euro zijn er kabels beschikbaar. Verwacht kan daarmee worden dat HEMA een geduchte concurrent wordt van andere accessoire-verkopers.

Laat een reactie achter

Definitief groen licht EU voor universele telefoonoplader

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het aantal verschillende telefoonopladers moet vanaf 2017 flink verkleind worden. Na het Europese Parlement is nu ook de Europese Raad akkoord met de nieuwe richtlijn.

Oplader HTC Touch Diamond

Want eigenlijk is het natuurlijk te gek voor worden: elk telefoonmerk lijkt zijn eigen type telefoonoplader te hebben. Al is de komst van de micro-USB al een verademing en lijkt de diversiteit daarmee iets te zijn afgenomen.

Gisteren maakte de Europese Unie in een persbericht (PDF) bekend dat de Europese Raad ook akkoord is met de universele telefoonoplader. De Europese Commissie moet wel nog besluiten de wet uit te voeren, maar daar worden geen moeilijkheden mee verwacht.

“Met deze nieuwe richtlijn heeft de Commissie de mogelijkheid verplichtingen op te leggen aan de comptabiliteit van opladers, waardoor er geen onnodige kosten worden gemaakt en materiaal wordt verspilt.”

Vanaf 2017 zal de consument er wat van gaat werken. Tot die tijd krijgen nationale overheden de tijd om met de noodzakelijke wetgeving voor hun eigen land te komen die aansluit op deze richtlijn.

Laat een reactie achter

BlackBerry wil onmiddellijk verkoopverbod voor Typo-toetsenbord

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlackBerry heeft bij een Californische rechtbank verzocht om een onmiddellijk verkoopverbod van het Typo-toetsenbord, waarmee een iPhone kan worden veranderd in een soort BlackBerry met een qwerty-toetsenbord dat erop geklikt kan worden.

BlackBerry wil onmiddellijk verkoopverbod voor Typo-toetsenbord typo keyboard 100222084 large

Al eerder won BlackBerry een rechtszaak tegen de producenten van het toetsenbord. Het argument van de rechter om het toetsenbord te verbieden, ligt in het feit dat de lay-out van het toetsenbord als twee druppels water lijkt op het toetsenbord van een traditionele BlackBerry smartphone. Dat toetsenbordontwerp heeft BlackBerry stevig gepatenteerd.

Typo verweerde zich tijdens de rechtszaak met het argument dat het maar een klein bedrijfje was, dat alleen via een webshop de toetsenborden verkocht en daarmee nauwelijks een bedreiging zou vormen voor BlackBerry.

BlacKBerry vindt dat Typo zich niet aan het eerste vonnis heeft gehouden, en eist nu naleving ervan. Want er wordt geconstateerd dat Typo de productie vrolijk voortzet en al afspraken heeft gemaakt met diverse winkelketens om de accessoire te gaan verkopen.

De Canadese smartphonemaker heeft nu geëist dat Typo met deze praktijken stopt, op straffe van een dwangsom van een half miljoen dollar.

Laat een reactie achter

Alpine komt met standaard CarPlay-systeem

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Eerder dit jaar was daar het nieuws: Apple komt naar de auto's toe! Alleen niet naar elke auto. Als het aan het Japanse Alpine ligt echter wél. Het bedrijf heeft een systeem ontworpen voor CarPlay dat in elke auto uit de voeten moet kunnen.

Ferrari en Mercedes gaan met Apples CarPlay rijden carplay
Een impressie die Apple maakte van CarPlay

Eerder dit jaar presenteerde Apple haar nieuwe techniek CarPlay, dat wordt geïntegreerd in de boordcomputers van onder andere Ferrari’s en Mercedessen. Met de applicatie kan je iPhone functies als het navigatiesysteem en de muziek aansturen, onder andere met Siri. Maar ook via de boordcomputer en de iPhone zelf.

CarPlay wordt echter niet voor elke auto beschikbaar. Het Japanse bedrijf Alpine wil daar verandering in brengen. Het bedrijf is gespecialiseerd in onder andere navigatiesystemen. Nog dit jaar wil het met een CarPlay-systeem komen waardoor een scherm, met een grootte van 7 inch, in elke auto kan worden geplaatst.

Dit schrijft het Japanse Nikkei. De toepassing moet tussen de 500 en 800 dollar gaan kosten en nog dit jaar in de Verenigde Staten en Europa in de winkel liggen.

Het systeem zal een uitkomst zijn voor mensen die niet een Ferrari of dure Mercedes onder hun kont hebben. Al zijn er wel de nodige automerken bij wie CarPlay door Apple zal worden ingebouwd. Ook Volvo, BMW, Ford, Honda, Hyundai, Jaguar, Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki en Toyota krijgen op termijn CarPlay. Zat andere merken dus niet. Maar niet voor lang.

Laat een reactie achter

LG’s smartwatch gaat in juli in de verkoop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG’s smartwatch ligt vanaf juli in de winkel. In Groot-Brittannië gaat het toestel ongeveer 180 pond kosten: zo’n 220 euro.

LG is druk bezig met de ontwikkeling van de G Watch, een smartwatch die op het nieuwe Android Wear moet draaien die Google speciaal voor smartwatches heeft gecreëerd.

PocketLint claimt dat LG de G Watch in juli in de verkoop wil doen. Ook heeft de site twee foto’s van de smartwatch, die momenteel nog in ontwikkeling is. Het apparaat krijgt een schermpje van 1,65 inch, waarschijnlijk zit de resolutie tussen de 240 en 280p.

Waarschijnlijk zal de horloge alleen via het touchscreen worden aangestuurd. Knoppen zitten er namelijk niet op de G Watch. Het toestel heeft verder 512 MB aan werkgeheugen en 4 GB aan opslag.

Mogelijk komt er ook een rond scherm voor de smartwatch. LG sluit het in ieder geval niet uit.

Lees verder...

‘Apple presenteert iWatch in augustus of september’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Apple komt in de tweede helft van dit jaar waarschijnlijk met een antwoord op de smartwatches van Sony, Pebble en Samsung. De iWatch zou in augustus of september gepresenteerd worden.

'Apple en Qualcomm hebben productieproblemen met hun smartwatches' 178720 smartwatchiwatch
concept-iWatch

Dit vertelt de Chinese krant Economic Daily News, volgens DigiTimes. De Chinese krant stelt dat Apple nog dit jaar 65 miljoen smartwatches wil verschepen. Apple zou de iWatch laten fabriceren door Quanta Computer. Chipontwerper Richtek uit Taiwan zou een van de leveranciers voor de horloge zijn.

Het scherm van Apples eerste smartwatch zou worden gefabriceerd door TPK, dat gespecialiseerd is in de productie van touchscreens. Opvallend detail in het gerucht: Samsung zou de productie van het toestel op zich nemen.

Apple zou al enige tijd bezig zijn met de ontwikkeling van de iWatch. Het Amerikaanse bedrijf zou vooral bezig zijn met het in huis halen van expertise op het gebied van slaappatronen, zodat de iWatch in staat is je slaappatroon goed te analyseren. In 2013 meldde het gezaghebbende Bloomberg al dat Apple toen al honderd mensen op de ontwikkeling van de iWatch heeft gezet.

Laat een reactie achter

‘Telefoon voortaan in halve minuut opgeladen’

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Het Israëlische bedrijf Storedot heeft een oplader ontwikkeld die in staat zou zijn om een Samsung Galaxy S3 in een halve minuut helemaal op te laden. Er is zelfs een video waarin de oplader gedemonstreerd wordt.

‘Telefoon voortaan in halve minuut opgeladen’ storedot
Opgeladen in 30 seconden?

De oplader is tijdens een conferentie van Microsoft, Think Next, in Tel Aviv gepresenteerd. Het gaat hier nog wel om een prototype. Volgens Storedot wordt de accu door middel van bio-organische nanokristallen sneller opgeladen. Deze moleculen zijn opgebouwd uit aminozuren, wat een lithiumbatterij sneller zou opladen.

De oplader, als hij echt werkt, moet in 2016 in de winkels liggen. Het prototype heeft nog het formaat van een laptopoplader. Storedot wil ‘m eerst verkleinen, om het ding vervolgens voor ongeveer 20 euro op de markt te brengen.

Lees verder...

Google bezig met Android TV

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Android TV. Zo gaat de nieuwe settopbox van Google heten, als we de geruchten mogen geloven. Screenshots van de interface van deze settopbox zijn uitgelekt.


Na mislukte pogingen met de Google TV en het eveneens weinig populaire Chromecast zet Google nu vol in op de huiskamer. Met Android TV wordt een interface aangeboden die erg lijkt op die van andere settopboxen, met dit verschil dat het op de achtergrond wordt aangedreven door een aangepaste versie van Android. Zoals Google ook onlangs een speciale Androidversie voor smartwatches presenteerde, komt er ook een variant die televisies kan aansturen.

De user interface is nogal simpel, met beelden waar je doorheen kunt scrollen via een controlpad waarmee je vier richtingen op kunt sturen.

De gelekte screenshots laten een nogal minimalistische interface van Android TV zien. Categorieën als films, series, apps en games worden getoond. In plaats van een standaard zoekfunctie en een lijstje verschillende aanbieders, biedt Google hier een aantal suggesties aan. Welke aanbieder vervolgens de gevraagde film of game op het scherm brengt, is vraag twee.

Pauzeren van een game of film op tv kan, waarna je verder kunt kijken op een smartphone of tablet. Dat werkt ongeveer net zoals bij Netflix. Android TV onthoudt waar je gebleven bent.

En, ook net als bij Netflix, worden suggesties voorgeschoteld gebaseerd op je kijkgedrag.

Google werkt aan een eenvoudige interface, waar ontwikkelaars apps en content voor kunnen aanbieden. Apps van het Androidplatform moeten makkelijk naar de televisievariant gepoort kunnen worden, wat ontwikkelaars weer een hoop tijd scheelt en waarmee de app-bibliotheek van Android TV zich snel kan vullen.

Alles is nog volop in ontwikkeling, en dit is nog maar de eerste gelekte informatie. Het is nog niet te zeggen wanneer de Android TV in de winkel of Play Store van Google valt te krijgen.

Lees verder...

Will.I.Am komt ook met smartwatch die kan bellen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Will.I.Am, bandlid van de Black Eyed Peas en tevens 'directeur van de afdeling creatieve innovatie' van Intel, heeft een smartwatch gepresenteerd. In een televisie-interview showde hij het apparaat, dat hij om zijn pols had. Het horloge komt over een tijdje op de markt.

Volgens de zanger heeft hij het slimme horloge zelf ontwikkeld, met zijn eigen geld. Hij meldde dat dit horloge geen contact hoeft te maken met een smartphone. Het apparaatje is in staat om muziek te streamen via bluetooth, en kan zelfs zonder tussenkomst van een smartphone bellen.

Het polsapparaat, dat er nog het meest uitziet als een dikke zwarte handboei, is te zien in een video van de talkshow waar Will.I.Am zijn kleinood liet zien.

Het is niet de eerste keer dat Will.I.Am iets probeert op technologisch gebied. Eerder probeerde hij een soort camera-case voor de iPhone te slijten aan het grote publiek, dat deze gadget echter vanwege de prijs massaal liet liggen. Het ding, dat op een iPhone geklikt kon worden, kostte 315 dollar. De flop van dit apparaat heeft de zanger niet weerhouden om nog iets te bedenken. Prijzen heeft hij nog niet genoemd.

Lees verder...

BlackBerry wint rechtszaak tegen toetsenbordfabrikant Typo

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Typo, een fabrikant die voor de iPhone een toetsenbordje ontwikkelde dat heel erg op een traditioneel BlackBerry-toetsenbord lijkt, heeft een rechtszaak verloren en moet die toetsenbordjes nu uit de handel halen.

Bloomberg meldt dat een Amerikaanse rechtbank heeft geoordeeld dat het Typo-toetsenbord patenten van BlackBerry schendt. BlackBerry vecht als een leeuw voor zijn toetsenbordpatenten; het is zo langzamerhand een van de weinige echt onderscheidende punten van deze smartphonefabrikant.

In een tussenvonnis meldde de rechter dat BlackBerry de zaak waarschijnlijk gaat winnen. De argumenten van Typo zijn verworpen. Ook de gebruikelijke tegenclaims van Typo richting BlackBerry zijn weggewuifd door de rechter. Dat Typo hierdoor failliet kan gaan, is eigen schuld en niet van belang, vindt de rechtbank.

Het is een tussenvonnis dat nog aangevochten kan worden, maar het leidt er wel toe dat de Typo-toetsenborden niet meer verkocht mogen worden. Die toetsenborden kon een iPhonebezitter om de onderkant van zijn toestel heen klikken zodat de iPhone ook een fysiek qwerty-toetsenbord had, net als een BlackBerry.

Lees verder...

Samsung Gear Fit draait op Tizen noch Android

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Een van de nieuwe smartwatches van Samsung Gear Fit draait niet op Tizen, het eigen besturingssysteem. Opvallend. Nog opvallender is dat de sportsmartwacht óók niet op Android draait.

Samsung presenteert Gear Fit, armband met touchscreen 01

De eerste generatie smartwatches van Samsung, de Galaxy Gear, draaide op Android. De nieuwe smartwatches, met de naam Gear 2, draaien niet meer op het systeem van Google, maar op Tizen, Samsungs eigen besturingssysteem. Eentje echter niet.

De Samsung Gear Fit draait namelijk op het Real-Time Operating System. Het voordeel van dit besturingssysteem zit ‘m in zijn eenvoud, schrijft CNet. RTOS maakt gebruik van een aantal voorgeprogrammeerde, eenvoudige taken die zonder vertraging worden uitgevoerd. Vanwege zijn eenvoud kan de Gear Fit het drie of vier dagen uithouden zonder opgeladen te worden.

Nadeel is dat derde partijen er geen applicaties voor kunnen ontwikkelen. Met RTOS houdt de Gear Fit alleen dingen bij als het aantal stappen dat je neemt, je hartslag en andere gezondheidsgerelateerde dingen

Laat een reactie achter

Sony maakt voor smartwatch geen gebruik van Android Wear

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony gaat voor zijn komende smartwatches geen gebruik maken van Android Wear, het speciale besturingssysteem dat Google voor ‘wearables’ heeft ontwikkeld. Voorlopig blijft de Japanse fabrikant werken met het gewone Android-besturingssysteem.

Sony maakt voor smartwatch geen gebruik van Android Wear sonysmartwatch2
Sony SmartWatch 2

“Daar hebben we al tijd en materiaal in geïnvesteerd. We wijken niet van dat pad af”, vertelt Ravi Nookala, die de baas is van Sony Mobile in de Verenigde Staten, tegen CNet.

Sony heeft zelf een aangepaste versie van het ‘gewone’ Android-besturingssysteem gebruikt voor haar smartwatches. Ook hebben de Japanners een eigen store met applicaties voor de SmartWatch en diens opvolger, de SmartWatch 2. Sony zal wel gewoon met Google blijven samenwerken in de ontwikkeling van de horloges.

De werkwijze van Sony wijkt af van de concurrentie. LG komt met de G Watch als eerste op de proppen met een smartwatch die op Android Wear draait. Ook Motorola werkt aan een horloge die op Wear draait, de Moto 360.

Laat een reactie achter

Ray-Ban gaat Google Glass-monturen ontwerpen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Niet alleen het originele Google-ontwerp van de Google Glass komt op de markt. De zoekmachinegigant slaat de handen ineen met Luxottica, een grote brillenboer met onder andere Ray-Ban in zijn portefeuille.

Ray-Ban gaat Google Glass-monturen ontwerpen googleglass
Ray-Ban Google Glass

Volgens Google is Glass een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de bril, die in de dertiende eeuw voor het eerst gebruik werd. Het wil daarbij graag de hulp gebruiken van Luxottica. Het oog wil immers ook wat.

“Luxottica weet hoe het fantastische producten moet maken, verspreiden en verkopen. Hun klanten houden van die producten. Dat vinden wij voor Glass ook heel belangrijk”, valt er te lezen op de Google+-pagina van Google Glass. “Zij hebben expertise op het gebied van het ontwerpen en fabriceren. Samen zorgen we ervoor dat er nog meer verschillende stijlen van Glass komen.”

“Dat zal niet vandaag of morgen zijn”, waarschuwt Google echter. Met Luxottica heeft het echter wel een grote partner in de brillenbranche binnengehaald. Het bedrijf heeft ruim 5000 winkels in de Verenigde Staten. Het portfolio van het bedrijf bestaat naast Ray-Ban uit Oakley, Vogue-Eyewear, Persol, Oliver Peoples, Alain Mikli en Arnette.

De reden om met Luxottica in zee te gaan is duidelijk. Google wilt een breed scala aan monturen aanbieden die Google Glass hebben. “Eerder dit jaar presenteerden we onze Titanium Collection, dat werd ontwerpen door ons team bij Glass. Er zijn nu veertig verschillende brillen, maar dat is niet genoeg.”

Laat een reactie achter

Motorola's smartwatch laat zich van alle kanten zien

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Motorola gaat tegen de zomer een smartwatch uitbrengen: de Moto 360. Het polshorloge is nu al populair op internet. Bloggers en consumenten waarderen het ontwerp en verwachten veel van de functionaliteit, die nauw samenhangt met Google Now. Inmiddels zijn al erg veel persfoto's van het sieraad verschenen.

De Moto 360 belooft de concurrentieslag aan te gaan met de Gear 2 van Samsung, de Pebble en andere slimme horloges. Vooral met het design, maar ook met de software van Google.

Maximale aanpasbaarheid van het horloge is de kracht van Motorola. De Moto X-telefoon kan ook van talloze covers worden voorzien, en met een rijk aanbod aan horlogebandjes wil Motorola dat beleid ook doortrekken naar de Moto 360.

De naam 360 slaat waarschijnlijk op het feit dat het een rond horloge is. In tegenstelling tot de rechthoekige apparaatjes van de concurrentie. Het zou van kwalitatief goede materialen worden gefabriceerd. Geruchten over saffierglas in plaats van gewoon glas of Gorilla Glass doen al een tijdje de ronde. De aanpasbaarheid van het horloge strekt zich uiteraard uit tot de wijzerplaat, die door software wordt bestuurd en vele gezichten kan aannemen.

Lees verder...

LG lanceert door smartphone aanstuurbare led-lamp

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

LG heeft in Korea een nieuw product bekendgemaakt: de LG Smart Bulb. Een led-lamp die met een smartphone aangestuurd kan worden.

De lampen kunnen in elke normale fitting worden gedraaid. Ze zijn erg zuinig en LG belooft dat ze meer dan tien jaar mee gaan.

Interessantste punt aan de Smart Bulb is dat ze via een smartphone kunnen worden aangestuurd. Met een Androidtelefoon, en later ook met een iOS-apparaat zoals een iPad of iPhone, kan de kleur worden veranderd. Ook kun je ze vanaf de smartphone laten flitsen en bijvoorbeeld in 'party-mode' zetten. Dan gaat de lamp in verschillende kleuren en tempo's flitsen, aan de hand van de muziek die op dat moment op staat.

Veiligheidsopties zijn ook ingebakken. Zo kan de lamp automatisch aanspringen als er niemand thuis is. En de lampen kunnen ook voor doven dienstig zijn, want ze kunnen zo worden ingesteld dat ze gaan flitsen als de telefoon gaat.

De Smart Bulb gaat in Amerika iets van 32 dollar kosten. De fabrikant heeft nog niet onthuld wanneer de lampen in Nederland te krijgen zijn, en voor welke prijs.

Lees verder...

Pebble smartwatch al 400.000 keer verkocht

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Pebble heeft sinds de start van de verkoop van de smartwatch, in de vorige zomer, reeds 400.000 exemplaren verkocht. Verwacht wordt dat het er dit jaar nog veel meer zullen worden. Het startende bedrijfje is inmiddels een bedrijf met een omzet van zestig miljoen dollar.

Dat meldt Fortune in een interview met Pebble-CEO Eric Migicovsky. Het bedrijf begon als een Kickstarter-project. Via Kickstarter kunnen start-ups met een goed idee verzoeken om sponsoring om hun plannen uit te voeren. Het idee om een smartwatch uit te brengen kreeg overweldigende financiële steun, waarna het bedrijf een stormachtige ontwikkeling doormaakte. Inmiddels heeft Pebble zeventig werknemers.

De ontwikkeling van de Pebble smartwatch is dan ook niet over een nacht ijs gegaan. In het interview met Fortune vertelt Migicovsky dat er al zes jaar aan de ontwikkeling van het slimme horloge is gewerkt. "Toen we ermee begonnen, waren er maar weinig andere spelers op de markt met zoiets bezig, en een heleboel mensen die er niet in geloofden. Het is interessant om te zien hoe deze markt zo snel is gegroeid."

Onlangs is een nieuwe versie van de Pebble gelanceerd, met een stalen kast in plaats van de plastic body die vorig jaar op de markt kwam. De Pebble Steel wordt met zowel een lederen als een stalen band geleverd, heeft een lcd-scherm bedekt met stevig Gorilla Glass 2 en is via de website van het Amerikaanse bedrijf wereldwijd te bestellen. Voor Nederlanders kost dat 180 euro voor het horloge, en nog 38 euro voor btw en invoerrechten.

Het horloge is in staat om notificaties van e-mail, telefoontjes, sms, whatsapp, twitter, facebook en nog veel meer van een verbonden smartphone naar het zwartwitte schermpje van het horloge te brengen. Daarnaast bestaat er sinds kort een echte app store voor het horloge, die voor zowel de iPhone als Android zo'n 12.000 apps bevat. Software-ontwikkelaars zijn druk bezig er nog veel meer aan toe te voegen.

Lees verder...

Voorproefjes vrijgegeven van Android Wear-smartwatches

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Gisteren maakte Google de komst van Android Wear, een besturingssysteem voor smartwatches, bekend. Nu heeft de zoekmachinegigant ook beeld vrijgegeven van hoe haar eigen smartwatches er uit kunnen gaan zien.

Voorproefjes vrijgegeven van Android Wear-smartwatches wear1
Android Wear

Google stelt dat er dit jaar nog smartwatches op de markt gaan komen die draaien op Android Wear. Spil in het besturingssysteem is spraakassistent Google Now. Net als bij Glass ga je je Android-smartwatch aansturen met ‘ok Google’.

Uit vrijgegeven foto’s van smartwatches, die LG en Motorola op de markt willen brengen, blijkt dat er aardig wat opties op het apparaat gaan komen. Denk aan een navigatiesysteem voor als je aan het fietsen bent. Uiteraard is er weersinformatie. Ook kun je berichten spraak gestuurd antwoorden.

Het lijkt er in ieder geval op dat de smartwatches met Android Wear tot veel meer in staat zullen zijn dan bijvoorbeeld Samsungs Gear 2, dat op Tizen draait, of Pebble.

Lees verder...

LG en Google kondigen ontwikkeling van smartwatch aan

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Google en LG hebben in een persbericht aangekondigd bezig te zijn met de ontwikkeling van een smartwatch. Het polshorloge met slimme Google Now-capaciteiten zal pas over enkele maanden op de markt komen.

LG en Google kondigen ontwikkeling van smartwatch aan lg g watch
LG G Watch

In het persbericht geven Google en LG nog niet zoveel informatie vrij. Het lijkt erop dat met het horloge ongeveer dezelfde dingen kunnen worden gedaan als met Google Glass, de slimme bril die door Google is ontwikkeld. Zeg 'OK google' en spreek een commando in dat door het horloge moet worden uitgevoerd.

Google Now is in het apparaatje ingebakken, waardoor het horloge informatie laat zien op basis van je locatie en het tijdstip van de dag. Het dagritme kan aan het apparaat worden geleerd zodat automatisch functionele informatie wordt getoond. Zoals route-informatie, vluchtinformatie of het weer.

Voor de volledigheid nemen we het persbericht van LG en Google hieronder integraal over. En daaronder een filmpje over de software developers kit die deze week wordt vrijgegeven, zodat software-ontwikkelaars apps kunnen maken voor het polsapparaat.-------------Persbericht---------------


Amstelveen, 18 maart 2014 — LG Electronics (LG) werkt samen met Google aan de LG G Watch powered by Android Wear™ en brengt daarmee het Android-platform naar wearables. De LG G Watch werkt met een tal van Android™-smartphones en toont gebruikers relevante informatie op het moment dat men het vraagt of wanneer zij "OK Google" inspreken. Als een van de belangrijkste partners van Google binnen dit domein is LG van plan de eerste LG G Watch in het tweede kwartaal van 2014 op de markt te introduceren.De LG G Watch is eenvoudig toegankelijk voor ontwikkelaars en biedt gebruikers de beste Google-ervaring. De ingenieurs van LG hebben vanaf het begin nauw samengewerkt met Google om ervoor te zorgen dat de LG G Watch probleemloos werkt met Android Wear. Na de Nexus 4, Nexus 5 en G Pad 8.3 Google Play Edition is dit het vierde toestel dat LG in nauwe samenwerking met Google ontwikkelt."De mogelijkheid om met Google samen te werken aan de LG G Watch is de perfecte gelegenheid voor LG om alles uit de kast te halen op het vlak van design en innovatie", zegt Dr. Jong-seok Park, voorzitter en CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Met de LG G Watch zorgt LG voor een nieuwe mijlpaal voor wearables na 's werelds eerste 3G Touch Watch Phone in 2009 en de Prada Link in 2008. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit toestel alles in huis heeft om de markt van de smart wearables te veroveren."Meer details over de LG G Watch powered by Android Wear, inclusief hardware specificaties, zullen in de komende maanden vrijgegeven worden.

Lees verder...