All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Accessoires nieuws

‘Android Wear zorgt voor frictie tussen Google en Samsung’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google en Samsung zouden met elkaar in onmin leven. De zoekmachinegigant wil dat de Koreaanse fabrikant serieus aan de slag gaat met Android Wear. Ondertussen wil Samsung vooral het eigen besturingssysteem Tizen gebruiken voor haar smartwatches.

Voorproefjes vrijgegeven van Android Wear-smartwatches wear6
Android Wear

Samsung is de belangrijkste fabrikant van Android-toestellen. Wereldwijd zijn verreweg de meeste Android-smartphones en –tablets van Samsung-makelij. De Koreaanse fabrikant is er echter niet zo happig op om gebruik te maken van Android Wear, Google’s besturingssysteem voor onder andere de smartwatch.

Oké, tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O werd er wel een Samsung-smartwatch draaiende op Android Wear aangekondigd, maar de Koreanen omarmen het besturingssysteem nog niet. Het schijnt liever met wearables aan de slag te gaan met haar eigen besturingssysteem, Tizen.

Tot ergernis van Google. Google-CEO Larry Page zou vorige week met de vicepresident van Samsung, Jay Lee, gesproken hebben over de kwestie. Hierin zou Page volgens the Information zijn frustraties hebben geuit over het feit dat Samsung niet serieus aan de gang gaat met Android Wear.

De Gear Live die Samsung op I/O aankondigde is min of meer een kopie van de Gear 2. Deze smartwatch werd eerder dit jaar in Barcelona op het MWC aangekondigd en draait op Tizen. Samsungs eerste smartwatch, de Galaxy Gear, draaide eerst op Android, maar na een update inmiddels ook op Tizen.

Laat een reactie achter

‘Apple ontwikkelt drie verschillende iWatches’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Niet een, niet twee, maar drie iWatches komen er. Dit schrijft een Chinese site op basis van bronnen bij leveranciers van Apple. Aan het einde van het derde kwartaal moet het zover zijn.

Apple iWatch concept

Apple schijnt flink uit te willen pakken met haar eerste smartwatch, de iWatch. De firma uit Cupertino zou deze tegelijkertijd met de iPhone 6 willen onthullen aan het einde van het derde kwartaal. Waarschijnlijk blijft het niet bij één smartwatch: Apple zou aan drie verschillende varianten van de iWatch werken.

Dit schrijft Economic Daily. Er zou een iWatch komen met een 1,6 inch-scherm, en twee van die polssieraden met elk een 1,8 inch-scherm. Eentje van die grotere horloges krijgt saffierglas, waarmee hij ongetwijfeld een stukje duurder zal zijn dan de normale iWatch.

Verwacht wordt dat de iWatch, welke variant is onduidelijk, zeker 250 euro gaat kosten.

Laat een reactie achter

'Productie Apple iWatch van start in november'

Door Danijel Dercksen, | 7 reacties

Volgens een analist zal Apple pas eind dit jaar starten met de productie van de iWatch. Het apparaat zal waarschijnlijk dan begin 2015 op de markt gaan komen.

Het gerucht is afkomstig van analist Ming-Chi Kuo die weleens eerder geruchten de wereld in heeft geholpen rondom Apple en soms bleken ze ook echt op waarheid te berusten. Deze keer weet de analist te melden dat de iWatch niet in september komt in combinatie met de nieuwe iPhone, maar juist een stuk later. Volgens de analist heeft Apple moeite met de productie van het apparaat omdat het redelijk gecompliceerd zou zijn. Hierdoor is de verwachting dat het apparaatje pas in november de productie in zal gaan.

De analist weer ook een paar specificaties van de iWatch op te sommen. Zo zal het apparaatje volgens de analist over een flexibel Amoled-scherm gaan beschikken dat ook nog eens krasvrij is. Ook zal de iWatch waterdicht worden en daarnaast een nieuwe chip mee gaan krijgen die minder energie verbruikt dan die momenteel in andere iOS-producten te vinden is. De analist weet te melden dat Apple in eerste instantie ongeveer 3 miljoen stuks zal gaan produceren.

Lees verder...

Zwitserse horlogemaker naar Apple voor iWatch

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dat Apple met een iWatch bezig is, lijkt nu echt wel verklapt te zijn. CNBC hoorde van een directeur van de Zwitserse horlogemaker Tag Heuer dat zijn marketingdirecteur naar Apple is overgestapt. Voor de ontwikkeling van de iWatch, vertelde hij erbij.

Zwitserse horlogemaker naar Apple voor iWatch tagheuer

CNBC interviewde Jean-Claude Biver. Die is een hoge functionaris van LVMH, het bedrijf achter de horlogemerken Tag Heuer, Hublot en Zenith plus nog wat andere luxe merken. Hij meldde dat de marketingdirecteur die bij Tag Heuer werkt, is vertrokken naar Apple. Dat gebeurde vorige week.

Bliver: "Hij heeft een contract met Apple getekend om de iWatch te lanceren. Als de baan geweldig is, moet je blij voor hem zijn. Het is een geweldige baan.''

9to5mac wist vervolgens te melden dat de betreffende functionaris Patrick Pruniaux heet. Hij moet het komende slimme horloge van Apple een "Zwitsers' tintje geven. Tag Heuer is een Zwitsers horlogemerk voor peperdure luxe-horloges. Die uitstraling wil Apple blijkbaar ook aan zijn smartwatch meegeven.

Reuters meldde eerder dat Apple van plan is om de iWatch in oktober te presenteren.

Laat een reactie achter

LG heeft eerste Android Auto-systeem in 2015 klaar

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

LG is de eerste smartphonefabrikant die aan de gang gaat met Android Auto, het systeem van Google waarmee je je telefoon in verbinding kunt brengen met je auto.

Android op je tv, in de auto en aan je pols androidauto

In een persbericht meldt LG dat het zich bij de Open Automotive Alliance heeft gevoegd. Dit is een in 2012 door Google geïnitieerd samenwerkingsverband waarbinnen het samenwerkt met autofabrikanten en Nvidia om auto’s door middel van Android beter te verbinden met de buitenwereld.

Android Auto werd op Google’s ontwikkelaarsconferentie I/O aangekondigd. Volgend jaar kun je een Android Auto-systeem van LG kopen. “Autobestuurders kunnen hiermee gemakkelijk met een kabeltje hun Android-toestel aansluiten op Google’s autosysteem”, schrijft LG in het persbericht.

Met Android Auto kun je het navigatiesysteem van je telefoon bijvoorbeeld op je dashboardscherm laten projecteren. Ook wordt het met Android Auto een stuk eenvoudiger om bijvoorbeeld Spotify op de muziekinstallatie van je wagen aan te sluiten.

“LG is een van de technologische topbedrijven met een sterke smartphone-afdeling. Wij hebben dus heel veel toe te voegen op dit vlak van ‘connected cars’”, vindt Jong-rak Lim, vicepresident van LG’s auto-afdeling. “LG wil graag gaan samenwerken met haar OAA-partners om de connected cars liever sneller dan later naar de klant te brengen.”

Laat een reactie achter

G Watch vanaf 8 juli in Nederland verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG’s slimme horloge, de G Watch, is precies over een week in Nederland verkrijgbaar. De Koreaanse smartwatch gaat 199 euro kosten.

G Watch en Gear Live nog niet in Nederland te bestellen g watch 1
LG G Watch

Dit laat LG weten in een persbericht. Vorige week mochten wij al even met de G Watch spelen en maakten toen deze hands-on. Het is de eerste smartwatch met Android Wear die naar Nederland komt. Ondertussen weten we nog niet wanneer de Samsung Gear Live in Nederland in de winkels ligt.

De G Watch staat via bluetooth in contact met je Android-smartphone. Je kunt er notificaties op lezen en – in sommige gevallen – deze ook beantwoorden. Dit is mogelijk wanneer de notificatie van de app in je notificatiecentrum op je smartphone interactief is. Een liedje op Spotify kun je via je G Watch dus skippen, om maar een voorbeeld te geven.

LG’s G Watch is onder andere waterdicht. Spraakbesturing speelt ook een grote rol bij de horloge. Datzelfde kunnen we verwachten van toekomstige slimme horloges die op Android Wear draaien, zoals de Gear Live en de Moto 360 van Motorola, die na de zomer als het goed is uitkomt.

Als je voor 31 augustus bij Vodafone of Belcompany een abonnement afsluit met de G3, ontvang je de G Watch daar gratis bij.

Laat een reactie achter

'Microsoft komt in oktober ook met smartwatch'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Microsoft komt in oktober ook met een eigen smartwatch op de markt, melden anonieme bronnen aan Tom's Hardware. Deze bronnen weten te melden dat het gaat om een slank horloge waarvan het de bedoeling is dat het aan de binnenkant van de arm wordt gedragen.

“Strakke polsband met elf sensors”
Microsoft registreert patent voor smartwatch microsoft smartwatch patent

Ook opvallend is dat het horloge met meerdere besturingssystemen moet kunnen samenwerken. Zo is de gebruiker van het polssieraad van Microsoft niet gebonden aan één platform.

De smartwatch zou over elf verschillende sensors beschikken, en open API's waardoor ontwikkelaars fijn hun gang kunnen gaan met de ontwikkeling van apps voor het horloge. Het ontwerp wordt door de bron van Tom's Hardware omschreven als 'strak'. Het is niet zo'n groot horloge als de apparaatjes die Google afgelopen week presenteerde. Die zijn flink aan de maat. Het horloge van Microsoft zou meer weghebben van een elektronisch fitnessarmbandje.

De Microsoft-smartwatch zou een mix van chips van Texus Instruments en Atmel bevatten.

Laat een reactie achter

LG geeft gratis G Watch weg bij een G3 in Duitsland

Update Door Danijel Dercksen, | 3 reacties

Fabrikant LG heeft in Korea een aanbieding lopen waarbij de consument een gratis G Watch kan scoren zodra hij een nieuwe G3 aanschaft. De combideal kost 549 euro in Duitsland, wat de adviesprijs is van de LG G3.

De LG G3 is vanaf 1 juli in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 549 euro. Het toestel is momenteel ook voor rond deze prijs te vinden op verschillende webshops. In Nederland wordt het toestel echter geleverd met een Quick Circle Case, maar in Duitsland gaat LG een stapje verder. De net aangekondigde G Watch, die op Android Wear draait, wordt voor de adviesprijs van de G3 standaard mee geleverd met het toestel, zo meldt Mobiflip.

Het gaat hier wel om de normale variant van de LG G3 die over 16GB interngeheugen beschikt en 2GB aan ram. Desondanks lijkt LG de strategie van Samsung te volgen aangezien deze concurrent een Gear Fit standaard mee levert bij haar Galaxy S5 in Nederland. Onduidelijk is nog of LG de zelfde plannen heeft in ons land voor deze smartwatch in combinatie met een G3.

Eerder op de dag wist LG Nederland officieel de G Watch te presenteren aan de Nederlandse pers. Onduidelijk is nog wanneer het product echter in Nederland verkrijgbaar zal zijn en tegen welke prijs.

Lees verder...

G Watch en Gear Live nog niet in Nederland te bestellen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De G Watch van LG en de Gear Live van Samsung staan al in de Google Play Store. Nederlanders kunnen de nieuwe smartwatches alleen nog niet bestellen.

G Watch en Gear Live nog niet in Nederland te bestellen g watch 1
LG G Watch

Er is ook nog geen datum bekend voor wanneer Nederlanders en Belgen de Android Wear-horloges kunnen bestellen. Waarschijnlijk zal de G Watch deze zomer al wel te verkrijgen zijn. In een persbericht schrijft LG dat ‘consumenten die voor 31 augustus bij een Vodafone- of Belcompany-winkel een abonnement afsluiten of verlengen in combinatie met de LG G3 de G Watch gratis ontvangen’.

De G Watch is sinds gisteren te pre-orderen in twaalf landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zuid-Korea en Japan. ‘Kort daarna’ volgen 27 andere landen, maar Nederland staat daar niet bij.

De G Watch en Gear Live werden gisteren gepresenteerd. De G Watch bezit een Snapdragon 400-processor van 1,2 GHz. Het 1,65 inch LCD IPS-scherm gaat nooit uit en de batterij heeft een inhoud van 400 mAh – voor een smartwatch best veel.

Het toestel beschikt over 512 MB aan werkgeheugen en 4 GB aan opslag. Android Wear is compatibel met smartphones die draaien op Android 4.3 en hoger. Het toestel weeg 63 gram en is 9,95 millimeter dik. Ook is de G Watch, net als de Gear Live, waterdicht. De G Watch komt in het ‘white gold’ en ‘titan black’ op de markt.

De Gear Live heeft een iets kleiner scherm. Net als de Gear 2 is het scherm van de Live 1,63 inch groot. Het gaat hier om een superamoled-scherm met een resolutie van 320x320 pixels, wat ook gelijk is aan de Gear 2. De processor heeft een kloksnelheid van 1,2 GHz en evenveel werkgeheugen en opslag als de G Watch. De batterij is met 300 mAh iets kleiner. Ook de Gear Live is waterdicht.

Lees verder...

Android Auto is Google's concurrent voor Apple CarPlay

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google heeft met Android Auto haar concurrent gepresenteerd van Apple CarPlay. Met Android Auto kun je spraakgestuurde opdrachten geven en navigeren naar een bestemming via Google Maps.

Smartphone wordt boordcomputer met Android Auto screen shot 2014 06 25 at 192029

Android Auto werd aangekondigd op Google I/O, de ontwikkelaarsbeurs van de zoekmachinegigant. Met Android Auto kun je je smartphone verbinden met je auto. Muziek, navigeren en communiceren zijn de belangrijkste punten voor Android Auto, dat Google nog dit jaar in auto's wil plaatsen.

Het ontwikkelaarspakket voor Android Auto wordt later vandaag beschikbaar gemaakt, zodat ontwikkelaars applicaties kunnen maken voor het systeem. Muziekdiensten als Spotify zijn al aan de gang gegaan met Android Auto.

Android Auto werkt spraakgestuurd. Google's verbeterde spraakassistent moet de context van wat je zegt beter begrijpen zodat het met relevante tegenvragen kan komen.

Lees verder...

G Watch, Moto 360 en Gear Live aangekondigd op Google I/O

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Google heeft op haar ontwikkelaarsconferentie I/O een tipje van de sluier opgelicht van Android Wear. Op een groot scherm werd de userinterface van het besturingsprogramma getoond op een G Watch, de eerste smartwatch van LG. Deze is later vandaag al te bestellen in de Play Store, net als de Gear Live van Samsung.

Google toont userinterface Android Wear op LG G Watch screen shot 2014 06 25 at 190638

Wanneer je gebeld wordt, trilt de smartwatch en je kunt de slimme horloge ook aansturen met je stem. Google wil dat de synchronisatie met je smartwatch zo vloeiend mogelijk verloopt. Een alarm al pratend tegen je smartwatch instellen, moet dus zo soepel mogelijk verlopen.

De G Watch beschikt ook over een hartslagsensor. Google hoopt dat derde partijen nog meer innovatieve applicaties gaan leveren voor Android Wear-horloges. De zoekmachinegigant benadrukt dat Android Wear prima op zowel vierkante als ronde schermen uit de voeten moet kunnen. Een horloge moet aan je smaak voldoen omdat je 'm altijd draagt, stelt Google.

Een externe ontwikkelaar heeft al een applicatie gemaakt voor Android Wear waarmee je simpel eten kunt bestellen. Dit gebeurde op een Motorola Moto 360, een smartwatch met een rond scherm. Ook kun je op je smartwatch stap voor stap een gerecht koken. Wanneer je een timer moet instellen, snapt volgens Google een Android Wear-horloge dat en kun je gelijk de tijd instellen.

Samsung komt, zoals de geruchten al deden vermoeden, ook met een Android Wear-smartwatch. Net als de G Watch is de Gear Live later vandaag al te bestellen in de Play Store. Al is het de vraag of dit ook voor Nederland geldt. Motorola volgt met de Moto 360 aan het einde van de zomer.

Lees verder...

‘Gewoon’ horloge uitgerust met stappenteller en bluetooth

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Na de smartwatch is er nu ook de hybride horloge, die het beste van de twee varianten moet combineren.

‘Gewone’ horloge uitgerust met stappenteller en bluetooth withings

Steeds meer fabrikanten komen met smartwatches. Sony en Samsung hebben al polssieraden op de markt gebracht, terwijl bijvoorbeeld LG en Motorola op het punt staan dat ook te doen. Maar er zijn natuurlijk ook nog ‘gewone’ horloges en mensen die niet aan de slimme horloges willen, maar toch van een paar van die functies willen genieten.

Althans, dat moeten ze bij Withings gedacht hebben. De fabrikant van meerdere fitnessgadgets heeft namelijk een gewoon horloge voorzien van bluetooth en een stappenteller. Met een smartphone kun je op die manier het aantal stappen dat je gezet hebt, bijhouden. Ook meet hij je slaapactiviteit en de calorieën die je verbrand. Er zit een soort touchscreen in de horloge. Als je twee keer tikt, laat hij de tijd van de wekker zien.

Withings noemt de kruising tussen een horloge en smartwatch Activité. Hij gaat wel wat meer kosten dan de huidige smartwatches. Withings vraagt 390 dollar voor de Activité, wat omgerekend goed is voor een kleine 290 euro.

Laat een reactie achter

'Samsung, LG en Motorola presenteren volgende week een Android Wear smartwatch'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Tijdens de Google I/O conferentie presenteren zowel Samsung, LG als Motorola een Android Wear smartwatch, melden diverse bronnen rondom het bedrijf. Het zouden de eerste apparaatjes worden die op dit van Android afgeleide besturingssysteem lopen.

Eerste ervaring met de Samsung Gears dsc02914

Samsung heeft met de diverse Gear-varianten al wat smartwatches op de markt gebracht, die beurtelings op een zelf aangepaste versie van Android en het zelfontwikkelde besturingssysteem Tizen lopen. LG en Motorola moeten hun eerste slimme horloge nog presenteren.

Verwacht wordt dat Samsung een op Android Wear aangepaste versie van de Gear Neo laat zien, want Android Wear ondersteunt geen camera's en dat is de enige smartwatch van Samsung zonder camera.

De smartwatches zouden lopen op processors van Qualcomm of op een door de fabrikanten zelfontwikkelde chip.

Het wordt interessant om te zien hoe Android Wear het gaat doen op deze polscomputers. Google heeft het besturingssysteem al een paar maanden geleden ter beschikking gesteld aan fabrikanten, en dit wordt de eerste gelegenheid om het in werking te zien. Ook HTC en Asus zouden smartwatches met Android Wear willen maken.

Google I/O vindt plaats op 25 en 26 juni.

Laat een reactie achter

LG-headset Tone Ultra binnenkort in Nederland verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG komt binnenkort met een nieuwe headset naar Nederland en België. De draadloze koptelefoon krijgt een adviesprijs mee van 99,90 euro.

LG-headset Tone Ultra binnenkort in Nederland verkrijgbaar toneultra
Tone Ultra

De Tone Ultra is nauwelijks voorzien van snoertjes. Hij staat dankzij bluetooth in verbinding met je smartphone. LG stelt dat de Tone Ultra daarmee uitstekend geschikt is om mee te sporten in de sportschool.

De koptelefoon van LG is eigenlijk geen koptelefoon. Je legt de Tone Ultra namelijk om je nek. Het enige snoertje dat op de LG zit zijn voor de oordopjes waar muziek uit komt.

Volgens LG kan de headset tien uur mee voordat de batterij op is. In stand-by houdt de Tone Ultra het vijfhonderd uur voor, claimt de Koreaanse fabrikant. In Nederland en België moet het apparaat net geen honderd euro gaan kosten: 99,90 euro.

Laat een reactie achter

Broek die je telefoon kan opladen gepresenteerd

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nokia heeft een broek ontwikkeld waarmee je je smartphone kunt opladen. In de broek zit een batterij waarmee smartphones draadloos opgeladen kunnen worden.

Broek die je telefoon kan opladen gepresenteerd nokia2

De Fins-Amerikaanse broek is ontworpen door de Britse modeontwerper Adrien Sauvage. De technologie is afkomstig van de Nokia DC-50, een plaat waarmee je draadloos Lumia-toestellen kunt opladen.

Binnenkort komt de broek terecht in de webwinkel van Amazon. Nokia heeft nog niet laten weten wat de oplaadbroek gaat kosten. “In het verleden hebben we al met modeontwerpers gewerkt. Dat zetten we nu voort met deze samenwerking met de getalenteerde Adrien Sauvage”, aldus Adam Johnson, de marketingdirecteur van Microsoft Mobile in Groot-Brittannië en Ierland.

“Hij heeft een goede visie op de ontwikkeling van zo’n geweldige draadloos oplaadbare broek. Adriens stijl past perfect bij het baanbrekende ontwerp van de Nokia Lumia 930.

Lees verder...

Mogelijk Android Wear-horloge van Samsung langs de FCC

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een nieuwe smartwatch van Samsung dat mogelijk op het nieuwe, speciaal voor dit soort apparaatjes ontwikkelde besturingssysteem Android Wear loopt, is langs de elektronicawaakhond FCC in de Verenigde Staten geweest.

Mogelijk Android Wear-horloge van Samsung langs de FCC sm r382 fcc 5

Samsung heeft met de Gear, de Gear 2 en de Gear neo al wat smartwatches op de markt gebracht, beurtelings werkend op een door Samsung aangepaste versie van Android en het zelfontwikkelde besturingssysteem Tizen. Nu Google de touwtjes in handen heeft genomen en met Android Wear een officieel besturingssysteem voor smartwatches en aanverwante apparaten heeft gemaakt, zou Samsung op dit besturingssysteem zijn overgestapt voor de volgende smartwatch van het bedrijf.

De FCC-documenten laten echter niet zoveel zien over het apparaat, en dat het loopt op Android Wear is nog niet bevestigd. Wel heeft Samsung bij de presentatie van Android Wear door Google gezegd dat het bedrijf dit besturingssysteem wilde gaan gebruiken.

Het apparaat dat nu ter beoordeling langs de FCC is geweest, heeft het typenummer SM-R382. Dit horloge is zeker een smartwatch, maar wat voor apparaat het precies is, weten we nog niet. Er zou ook nog een Gear 2 Solo aankomen, een smartwatch dat een simkaart kan slikken en op die manier los van een smartphone kan werken. Of het wordt de Galaxy Wear, die dus draait op Android Wear.

De SM-R382 is volgens de documentatie ongeveer 10 millimeter kleiner dan de Gear 2, wat doet vermoeden dat de homeknop en de camera zijn weggelaten. En dat doet weer denken aan het Android Wear-horloge waar Samsung aan zei te werken, want dit nieuwe besturingssysteem ondersteunt nog geen camera's en heeft ook geen home-knop nodig.

Lees verder...

Apple wil ‘gevaarlijke’ iPhone-opladers Europa vervangen

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Apple wil een bepaald type oplader die in Europa voor de iPhone wordt gebruikt gaan vervangen. De opladers, met modelnummer A1300, kunnen oververhit raken.

iPhone 3GS

De opladers zijn onder andere in Nederland, België en Duitsland in omloop. De adapters werden tussen oktober 2009 en september 2012 meegeleverd met de iPhone’s 3GS, 4 en 4s.

9to5mac heeft een afbeelding gemaakt met hoe je de oplader kunt herkennen. Je kunt de oplader laten vervangen bij Apple’s eigen winkels, ‘resellers’ met een vergunning van Apple en via de telefoon via Apple’s helpdesk. Ook zal Apple je kosten vergoeden als je, vanwege oververhitting, een nieuwe adapter hebt gekocht.

Lees verder...

Pebble in eerste kwartaal marktleider van smartwatches

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Kickstarter Pebble is vooralsnog marktleider op het gebied van smartwatches. De Amerikaanse fabrikant troeft vooralsnog giganten als Sony en Samsung af.

Dit blijkt uit een onderzoek van Canalys. Steeds meer fabrikanten brengen een slimme horloge op de markt, maar voorlopig blijft het kleine Pebble ze verslaan. 35 procent van de wereldwijd verkochte smartwatches is van Pebble.

Sony volgt op gepaste afstand: het verschil bedraagt zes procentpunt. Samsung, dat in februari met de Gear 2 kwam, heeft een marktaandeel van 23 procent. Dertien procent van de smartwatches zijn van overige fabrikanten.

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn wereldwijd 2,7 miljoen smartwatches verscheept. Dat zullen er in de komende kwartalen ongetwijfeld meer worden. Steeds meer fabrikanten gaan zich namelijk op de markt van de smartwatches begeven. Zo lijkt het erop dat de horloges van LG en Motorola al bijna af zijn en is het zo goed als zeker dat ook Apple met een smartwatch bezig is.

Lees hier de uitgebreide review van de Pebble, en bekijk hier de videoreview van de Gear 2.

Lees verder...

‘Specificaties LG G Watch uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De G Watch van LG moet een van de eerste smartwatches worden die draait op Google’s speciale Android Wear-besturingssysteem. De G Watch liet zich al in foto’s en video’s zien, maar nu lekken er ook specificaties uit.

LG’s G Watch zal nooit uit gaan gwatch1
LG's G Watch

Bron is @UpLeaks, dat blaadjes met specificaties online heeft gegooid. Daaruit kunnen we opmaken dat de G Watch gaat werken met de Snapdragon 400-processor. Het toestel gebruikt de Adreno 220 GPU en niet de 305, omdat er minder pixels aangestuurd hoeven te worden.

Het scherm van de LG G Watch krijgt waarschijnlijk een formaat van 1,65 inch. De resolutie is 280x280, wat zorgt voor een pixeldichtheid van ongeveer 240 ppi.

De slimme horloge gaat 61 gram wegen en meet 37,9 bij 46,5 millimeter. Het apparaatje is een centimeter dik. In het toestelletje is er 4 GB beschikbaar voor opslag en 512 mb aan ram.

Waarschijnlijk gaat de smartwatch van LG iets meer dan 200 euro kosten. In juli moet hij in de winkel liggen.

Lees verder...

'Apple wil vijf miljoen smartwatches per maand verkopen'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dat Apple bezig is met een smartwatch, die wellicht iWatch gaat heten, is inmiddels bijna onomstreden. Dat die gelijktijdig met de iPhone 6 het licht zal zien ergens in oktober wordt ook al vrijwel algemeen aangenomen. Nu melden Japanse bronnen dat Apple zeker vijf miljoen exemplaren per maand wil verkopen van deze nieuwe polscomputer.

'Apple wil vijf miljoen smartwatches per maand verkopen' gg
Concept van de iWatch, niet geverifieerd

De iWatch zou iets van 250 euro gaan kosten en alleen in samenwerking met een iPhone op iOS8 zijn werk kunnen doen. De smartwatch gaat de strijd aan met de Pebble, Samsung Gear en de nog in ontwikkeling zijnde slimme horloges van Google, LG en Motorola.

De verwachte verkoopcijfers geven aan dat Apple diep vertrouwen heeft in het nieuwe product. Bronnen melden dat het horloge een gebogen oledscherm krijgt en sensoren die allerlei gegevens uit het lichaam halen en in gezondheids-apps verwerken, zoals bloedglucose, calorieconsumptie, slaapactiviteit en zuurstofgehalte van het bloed. Allerlei biometrische gegevens zouden door het polsapparaat worden opgevangen en in gezondheids- of fitness-apps worden gebruikt.

De smartwatch zou een aangepaste versie van iOS 8 draaien en naar verwachting levert Apple er meteen een hele rits gezondheids- en fitness-apps bij.

Laat een reactie achter