All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Accessoires nieuws

Pebble brengt haar smartwatch in Nederland uit

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Pebble gaat haar smartwatch ook in Nederland aan de man brengen. De normale versie gaat 129 euro kosten en de steel moet 229 euro gaan kosten.

Pebble was de eerste eerste echte smartwatch die door de eindgebruiker zelf geprogrammeerd kan worden. Het was het grootste Kickstarterproject ooit en is wereldwijd een groot succes geworden. Inmiddels zijn er volgens Pebble al meer dan 400.000 van deze slimme horloges door het bedrijf verkocht en nu mag ook Nederland ervan gaan genieten. Het bedrijf laat middels een persbericht weten dat de Pebble en de Pebble Steel vanaf vandaag in Nederland verkrijgbaar zijn.

De normale Pebble moet 129 euro gaan kosten en de Pebble Steel moet 229 euro gaan kosten. De steel is gemaakt van metaal om zo een premium uiterlijk over te brengen. De smartwatch werkt met zowel Android als iOS. Ontwikkelaars kunnen ervoor zorgen dat notificaties zoals WhatsApp op het horloge binnen komen en gelezen kunnen worden. Ook het gedeeltelijk bedienen van de smartphone is mogelijk. Zo kun je gemakkelijk je muziek aan of uit zetten en spelletjes spelen op het apparaat. Pebble heeft een eigen applicatiewinkel voor de apps die werken met het slimme horloge.

“Het is onze missie om technologie toegankelijker te maken”, zegt Eric Migicovsky, oprichter van Pebble. “Pebble is het afgelopen jaar flink gegroeid en we hopen dat ook de komende jaren nog te blijven doen. De uitbreiding naar Nederland en België is wat dat betreft opnieuw een mooie stap vooruit.” De Pebble is via MediaMarkt, Wehkamp, Bol.com en CoolBlue te verkrijgen in Nederland.

Lees verder...

Fabrikant Android Wear-smartwatch duikt onder de 75 dollar

Door Bart Vuijk, | 5 reacties

De Chinese fabrikant van een Android Wear-smartwatch is erin geslaagd om zijn nieuwe polsaccessoire voor minder dan 75 dollar op de markt te brengen. Dit is veel goedkoper dan de minimaal rond 250 dollar kostende smartwatches van andere fabrikanten.

Het horloge heet de Tommy, en is om het goedkoop te houden geheel in plastic uitgevoerd. Net als de eerste generatie Pebble-smartwatches. En net als die concurrent (die 149 dollar kost, in de plastic versie) wordt ook deze in meerdere kleuren uitgebracht, en is hij waterdicht. Maar dus de helft van de prijs.

Voor 74,99 dollar wordt dit horloge in de winkels gelegd. Althans, in ieder geval in China. Het is nog niet echt zeker of de Tommy ook naar Europa komt. Mocht dat gebeuren, dan heb je een Android Wear-smartwatch dat prima met je Androidtelefoon kan 'praten' en waterdicht is tot vijf meter, en bovendien een accu heeft die het drie volle weken schijnt vol te houden, als we de producent mogen geloven.

De Tommy wordt aanvankelijk in de kleuren zwart en rood verkocht, maar een witte versie komt er ook aan op een later tijdstip.

Lees verder...

'LG werkt aan smartwatch waar simkaart in kan'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

LG werkt aan een smartwatch waar een simkaart in kan, zodat er geen telefoon op grijpafstand meer nodig is voor de verbindingen. Dat valt althans op te maken uit gegevens van de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC, waar een schetsontwerp van de polsaccessoire is langsgekomen.

Het zou de derde smartwatch worden van LG in korte tijd. Eerder werden al een rechthoekige en een ronde smartwatch gepresenteerd, allebei met het besturingssysteem Android Wear erop.

De nieuwe smartwatch gaat vooralsnog door het leven als de LG-VC100. Dit horloge moet via cdma-netwerken verbindingen kunnen onderhouden. Die netwerken zijn er niet in Europa, dus dit horloge zal waarschijnlijk voor de Amerikaanse markt zijn bedoeld.

Het feit dat er een simkaart in kan, houdt waarschijnlijk in dat het horloge zelfstandig kan bellen en internetverbindingen onderhouden zonder dat er een smartphone in de buurt is. Vrijwel alle andere slimme horloges kunnen hun smart-functionaliteit alleen laten zien als ze de verbindingen van een smartphone gebruiken via een bluetoothverbinding.

Behalve de ellipsvorm wordt in de FCC-gegevens nog weinig onthuld over dit horloge. Het feit dat de FCC zich er al over buigt, geeft echter aan dat het niet al te lang meer kan duren voordat LG het nieuwe polssieraad wereldkundig maakt.

Lees verder...

HTC presenteert haar GoPro-alternatief

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Je ziet ze steeds vaker: GoPro-cameraatjes die mensen op een stok of op hun hoofd plaatsen om zo hun ervaringen te filmen. HTC komt met een alternatief op deze vierkante cameraatjes, de RECamera.

De RECamera van HTC

Dat valt te concluderen uit een viral. Zo te zien is de camera een handheldapparaat die ook slowmotionvideo’s maakt. Waarschijnlijk is ‘ie ook waterdicht. Qua uiterlijk lijkt de RECamera van HTC op een periscoop van een onderzeeër.

Daardoor lijkt hij beter draagbaar te zijn dan de hoekige GoPro-cameraatjes. HTC presenteert de RECamera zo goed als zeker op 8 oktober op een evenement in New York.

Lees verder...

Analisten komen achter schermspecificaties Apple Watch

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple liet bij de presentatie van de Apple Watch weinig los over de specificaties van de smartwatch. Analisten hebben de horloge van dichterbij bekeken en zijn zo achter wat specificaties van de slimme horloge gekomen.

De Apple Watch is er in meerdere varianten

Dit schrijft het Taiwanese DisplaySearch. Beide formaten van de Apple Watch zijn onderzocht. De een heeft een doorsnede van 38 millimeter, de ander van 42 millimeter. Ze hebben dezelfde schermresolutie van 240x320 pixels. De kleine Apple Watch heeft een pixeldichtheid van 299 ppi, de grotere zit op 261 ppi.

De website heeft ook een overzicht gemaakt van wat elk onderdeel in de smartwatch kost. Het saffierscherm voor de grootste Apple Watch kost waarschijnlijk 27,41 dollar, omgerekend is dat 21,37 euro. Het aanraakscherm kost 19,55 dollar (15,24 euro).

De Apple Watch komt begin 2015 op de markt voor 349 dollar. Het is nog onbekend wat ‘ie in Nederland precies gaat kosten.

Laat een reactie achter

‘19 procent van Nederlanders wil binnen jaar een smartwatch’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Bijna een op de vijf Nederlanders wil binnen een jaar een smartwatch. De prijs van de slimme horloges moet daarvoor wel een stuk omlaag. De polssieraden kosten nu in ieder geval 200 euro, terwijl mensen er eigenlijk niet meer dan 125 euro voor over hebben.

Binnen een jaar wil 20 procent van de Nederlanders een smartwatch hebben

Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope onder 1000 mensen die een representatief beeld geven van wat ‘de Nederlander’ wil. 19 procent van de deelnemers wil binnen een jaar een smartwatch hebben. De horloges zijn dus nog wel te duur. De prijs zal ongeveer gehalveerd moeten worden.

Tachtig procent van de Nederlanders heeft weleens gehoord van smartwatches. Veertig procent is daadwerkelijk geïnteresseerd in de slimme horloges. Ruim de helft van die groep, 53 procent, weet ook wat nou de mogelijkheden van een smartwatch zijn.

Mensen willen vooral een smartwatch hebben omdat het een eenvoudig navigatiemiddel is. Ook helpt een slimme horloge bij het monitoren van je gezondheid, wat voor veel mensen ook een reden is om de horloges te kopen. Het maken van foto’s en video’s en het ontvangen en schrijven van mails vinden mensen minder interessant. Datzelfde geldt voor internetten en het gebruiken van social media op smartwatches.

Laat een reactie achter

Nest brengt slimme rookmelder en thermostaat op Nederlandse markt

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vanaf vandaag kun je in Nederland de Nest Protect en de Nest Thermostat kopen. Met deze twee slimme huishoudelijke producten heb je onder andere minder omkijken naar het regelen van de temperatuur in je huis. De thermostaat is ook via een app te bedienen.

Nest is een fabrikant van 'smart home'-producten. Het bedrijf is een dochteronderneming van Google. Protect en Thermostat zijn te koop via de website van Nest, maar ook via de Google Play Store. Je kunt ze ook kopen bij iCentre, Dixons, Mediamarkt en Coolblue. Protect kost 109 euro, Thermostat kost 219 euro.

Lees verder...

'Motorola wil ook gouden smartwatch maken'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Oplettende bloggers van Androidpolice hebben op de website van Motorola ineens een onbekende smartwatch zien staan, met duidelijk een gouden rand. Op de vraag aan Motorola of de Moto 360 ook in goud zal worden uitgebracht, reageerde de fabrikant echter panisch: het plaatje werd meteen verwijderd van de site.

Kennelijk is de gouden Moto 360 te snel online gezet. Hij is te zien tussen een paar andere, met de bekende zilverkleurige en zwarte randen. Onlangs was Apple de eerste fabrikant die een gouden smartwatch aankondigde. Kennelijk wil nu ook Motorola hiervoor niet onderdoen, is het vermoeden.

Maar Motorola reageerde nogal raar op de tamelijk onschuldige vraag of er een nieuwe gouden variant zit aan te komen. Eerst was er ontkenning, vervolgens werd het plaatje inderhaast van de website af gehaald. En toen kwam een nietszeggende officiële reactie. ,,Hoewel we geen commentaar kunnen geven op specifiek goud, verkennen wij altijd de mogelijkheid om nieuwe materialen te gebruiken en we zijn van plan om de Moto 360 in een aantal stijlen aan te bieden in de toekomst.''

Maar de bloggers van Androidpolice zijn niet gek, en hebben het plaatje eerst even gesaved voordat Motorola het offline haalde. Hieronder is het te zien. Voor en na de verwijdering. Inmiddels zijn de horloges alweer herschikt zodat het net lijkt alsof de gouden Moto 360 er nooit tussen heeft gestaan.

Lees verder...

Sony presenteert ontwikkelaarspakket voor SmartEyeglass

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony heeft een ontwikkelaarspakket voor haar eigen slimme bril vrijgegeven, de SmartEyeglass. Deze bril projecteert onder andere aanvullende informatie. Sony’s SmartEyeglass is uitgerust met aardig wat sensortjes.

De Sony SmartEyeGlass

Dit laat het weten op haar website. De SmartEyeglass krijgt de bekende versnellingsmeter en gyroscoop. Ook krijgt hij een microfoon, helderheidssensor, elektrisch kompas en cameraatje. De slimme bril staat in verbinding met je Android-telefoon, die voor aanvullende informatie zoals GPS-gegevens zorgt.

Met de bril krijg je extra informatie over de locatie waar je je bevindt. Ook kan het je helpen met navigeren. Het heeft nog andere handigheidjes: zoals het tonen van een recept als je aan het koken bent of extra informatie over een speler als je in het stadion naar voetballen kijken.

Sony geeft vandaag het ontwikkelaarspakket vrij, zodat derde partijen aan de slag kunnen met de bril. Softwareontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld apps voor de bril maken. Sony wil de bril nog dit jaar aan ontwikkelaars verkopen. De fabrikant wil de bril graag snel daarna al in de ‘gewone’ verkoop doen.

Sony heeft al wat specificaties van de SmartEyeglass vrijgegeven. De brilglazen hebben een resolutie van 419x138 pixels. De displays hebben een helderheid van 85 procent. Vanaf Android 4.1 is ‘ie bruikbaar, maar om van alle functies gebruik te maken (zoals het afspelen van video’s), heb je minimaal Android 4.3 nodig.

De bril weegt 77 gram, de controller 44 gram. Hij staat via Bluetooth in contact met je smartphone. Foto’s maakt ‘ie in 3 megapixel. Filmen doet de bril in VGA (640x480 pixels).

Lees verder...

Eerste ervaring met de LG G Watch R

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BERLIJN – Als een duveltje uit een doosje was ‘ie daar opeens: de G Watch R van LG. Amper twee maanden na de release van de eerste G Watch, komt LG dus alweer met een nieuw horloge. Hij lijkt alleen in de verste verte niet op de gewone G Watch. De LG G Watch R heeft namelijk een rond scherm.

De LG G Watch R 

Lees verder...

'Watchface' Apple Watch nu ook op Androidsmartwatches te krijgen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De wijzerplaat van de Apple Watch heeft een software-ontwikkelaar voor Android Wear-horloges geïnspireerd om die te kopiëren voor bijvoorbeeld de Moto 360, LG G Watch en andere concurrerende smartwatches.

'Watchface' Apple Watch nu ook op Androidsmartwatches te krijgen pear 820x420 

Lees verder...

Eerste ervaring met de Samsung Gear S

Tip! Door Dominick Viëtor, | 6 reacties

BERLIJN - De Gear S is de eerste smartwatch van Samsung met het S-predicaat en dat brengt in dit geval heel wat nieuwe features met zich mee. In deze hands-on bespreken we de Gear S.

“Het wat grote, dikke ontwerp brengt wel veel functionaliteit met zich mee.”

Het uiterlijk van de Gear S lijkt een beetje op een uitgerekte Gear Fit. Net als de Gear Fit, heeft deze Gear S een gebogen scherm waardoor hij beter naar je pols vormt. Dat is wel nodig ook, want het apparaat is behoorlijk groot. De Gear S heeft een 2"-scherm, een maat die vroeger in telefoons nog niet zo gek was. Daarnaast is de Gear S behoorlijk dik. Een voordeel van de Gear S is dat hij waterdicht is, hij is IP67 gecertificeerd. Wel zo handig voor een horloge. Al met al komt het geheel behoorlijk lomp over en zal het zeker niet iedereen goed staan om de pols.

Dat wat grote, dikke ontwerp brengt wel veel functionaliteit met zich mee. De smartwatch kan als eerste een simkaart slikken en dat betekent dat je ook de nodige functies zonder smartphone in de buurt kunt gebruiken. Zo komen bijvoorbeeld je mailtjes gewoon door zonder een smartphone in de buurt en kun je zelfs sms'en en bellen met de Gear S.

Voor het sms'en, maar ook bijvoorbeeld het sturen van mailtjes, is er een volledig qwerty-toetsenbord aanwezig. Daarmee kun je in een noodgeval typen, maar erg handig werkt het natuurlijk niet vanwege het kleine schermpje. zeker als het horloge ook nog eens om je pols zit kan het allemaal erg ingewikkeld worden.

Lees verder...

Eerste ervaring met de Motorola Moto 360

Tip! Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

BERLIJN - Motorola brengt eindelijk de langverwachte Moto 360-smartwatch op de markt. Dit slimme horloge valt op tussen alle andere smartwatches dankzij zijn fraaie design en ronde scherm. In dit artikel delen wij je onze eerste ervaring met de Motorola Moto 360 smartwatch.

De Motorola Moto 360 

Lees verder...

Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Met veel bombarie presenteerde Apple dinsdag haar eerste smartwatch. Er werd alleen niets verteld over de batterij in de Apple Watch. Niet zonder reden: de slimme horloge moet elke nacht worden opgeladen.

De Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

En daar is Apple zelf ook niet blij mee, schrijft Re/Code op basis van anonieme bronnen. “Hij kan nu een dag mee”, zegt een bron. In een reactie erkent Apple dit min of meer. “Er zit heel veel nieuwe technologie in de Apple Watch”, zegt woordvoerder Nat Kerris.

“We denken dat mensen ‘m dolgraag de hele dag willen gebruiken. Daarom houden wij er rekening mee dat Apple Watch-bezitters ‘m elke nacht moeten opladen. Daarom hebben we ook een innovatieve, draadloze manier van opladen ontwikkeld.”

De Apple Watch is Apple’s eerste smartwatch. Hij draait op een aangepaste versie van iOS en werkt alleen met de iPhone 5 en iPhone 6. In de eerste helft van volgend jaar moet ‘ie in de winkels liggen.

Laat een reactie achter

Apple Watch door Apple gepresenteerd na iPhone 6

Door Danijel Dercksen, | 7 reacties

Apple heeft tegelijkertijd met de iPhone 6 ook zijn eerste smartwatch gepresenteerd: de Apple Watch. Het slimme horloge krijgt een vierkant scherm en komt in het goud en zilver naar de winkels toe. Er komen drie varianten van de Apple Watch, met twee schermformaten: de Watch, Watch Sport en Watch Edition.

Apple Watch

De geruchten waren er al een tijdje dat Apple werkte aan een smartwatch. Vandaag is 'ie dan eindelijk gepresenteerd. De Apple Watch heeft dus een vierkant scherm en komt in het goud en zilver. De zes bandjes hebben allemaal verschillende kleuren. Het lijkt erop dat Apple langzaamaan afscheid neemt van 'i' voor haar apparaten en functies. Na Apple Pay heeft de smartwatch dus niet iWatch, maar Apple Watch.

De Apple Watch kun je gebruiken om mee te sporten en je gezondheid te monitoren. Hiervoor is de Watch Sport gemaakt. Het is geen verrassing dat 'ie je hartslag kan meten. Ook kunnen we een nieuwe userinterface voor het horloge verwachten. Deze is op het eerste gezicht totaal anders dan die van Android Wear-horloges.

Net als Android Wear-smartwatches geeft de Apple Watch notificaties door. De Watch herkent in berichten wanneer er een vraag wordt gesteld en biedt je dan meerdere, veelgebruikte, antwoorden die je via je telefoon kunt doorsturen. Ook kun je ingaan op uitnodigingen in je agenda en met je horloge navigeren met de Apple Maps.

Lees verder...

Authentieke schematische tekening tonen Apple iWatch

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Assemblagebedrijf Quanta heeft per ongeluk de schematische tekeningen van de Apple iWatch kortstondig online gezet. Hierdoor is met enige zekerheid te zeggen hoe het slimme horloge van Apple eruit gaat zien.

De powerpoint-presentatie van Quanta werd gevonden door de website Atechwebsite. In de presentatie, die inmiddels door meerdere bronnen als authentiek is bestempeld, is te zien hoe de iWatch van Apple eruit moet gaan zien. Het apparaat krijgt een vierkant scherm aldus de tekeningen. Er zullen twee formaten uitkomen, beiden met een flexibel vierkant scherm.

Het apparaat krijgt verder een microfoon, speaker, een module voor draadloos opladen en een batterij die ongeveer een dag mee gaat. Daarnaast zal het apparaat waterdicht zijn tot een diepte van ongeveer 20 meter, aldus verschillende bronnen. Het verhaal gaat verder dat het apparaat een eigen UI krijgt op basis van iOS. De iWatch zal dan ook alleen met de Apple iPhone kunnen samenwerken, zo luidt het gerucht.

Op reddit zijn alle afbeeldingen te vinden van de iWatch die gelekt zijn. De verwachting is dat Apple vanavond het apparaat bekend zal maken samen naast de iPhone 6 en de iPhone 6L.

Lees verder...

Motorola Moto 360 binnen paar uur uitverkocht

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Motorola’s eerste smartwatch, de Moto 360, was een paar uur na haar release op vrijdag alweer uitverkocht. Het ronde horloge is voorlopig niet meer te koop via de Play Store van Google en via Motorola’s website. Retailers verkopen het horloge over een paar dagen.

De Motorola Moto 360 was binnen een paar uur al uitverkocht

Op die manier kan de horloge alsnog worden gekocht. Nederlanders hebben sowieso pech, want hier ‘is de Moto 360 nog niet te koop. Waarschijnlijk is de smartwatch van Motorola pas in november in Nederland te koop.

In de Verenigde Staten kost het Moto 360 met een leren bandje 250 dollar en met een metalen band, die later verschijnt, 300 dollar. De adviesprijs voor Nederland is nog onbekend. Afgelopen vrijdag speelden wij bij Motorola op de IFA-beurs al even met de Moto 360.

Lees verder...

'Software-ontwikkelaars al bezig met apps voor de iWatch'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple zou een aantal grote, belangrijke software-ontwikkelaars al aan het werk hebben gezet met een SDK (software developers kit) voor de iWatch, melden bronnen aan 9to5mac. Dat betekent dat het slimme horloge van Apple misschien al snel wordt gepresenteerd.

“Apple wil iWatch presenteren met complete set apps”

Dat betekent ook dat Apple de iWatch al meteen wil presenteren met een aantal aansprekende apps die niet in eigen huis zijn geproduceerd. De verspreiding van de SDK is nog beperkt, slechts een handvol belangrijke ontwikkelaars zou erover beschikken. Dat wordt aan 9to5mac gemeld door twee mensen die hier meer van weten. De ontwikkeling van het apparaatje en de software ervoor vindt nog in het diepste geheim plaats.

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Apple komende dinsdag naast de iPhone 6 wel de iWatch laat zien, maar tegelijk meldt dat het nog wel een halfjaar duurt voordat die in de winkels ligt. In de tussentijd kunnen Apple en de software-ontwikkelaars dan werken aan het uitbrengen van een compleet pakket software met de iWatch.

Inmiddels beweert een site al een soort bouwtekening te hebben van de iWatch, waarop een rond horloge is te zien. Apple zou de watch vooral willen verkopen als een modieus apparaat, en heeft daartoe de modewereld uitgenodigd om er kennis van te nemen; zelfs modereporters zouden worden uitgenodigd om de lancering van de iWatch bij te wonen. Het moet dus ook vooral een mooi apparaatje worden, met flink wat functies op het gebied van fitness, gezondheid, notificaties en dus ook mode.

Hieronder laten we maar weer eens wat nepplaatjes van de iWatch zien, bedacht door mensen die een vermoeden hebben hoe Apple het polssieraad vorm geeft. De zwartwittekening met het ronde horloge erop lijkt het dichtst bij de waarheid te zitten.

Lees verder...

'HTC ziet af van uitbrengen smartwatch'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC zou toch maar afzien van het uitbrengen van een smartwatch, hoewel de ontwikkeling ervan al in een vergevorderd stadium was, melden bronnen op internet. Gelekte foto's gaven de afgelopen weken de indruk dat er een mooi polssieraad zat aan te komen uit Taiwan, maar dat gebeurt dus voorlopig blijkbaar niet.

'HTC ziet af van uitbrengen smartwatch' htc watch 
Mock-up op basis van uitgelekte informatie
'HTC ziet af van uitbrengen smartwatch' htc smartwatch leak design video 710x375 
De HTC-watch staat rechts naast het scherm

Lees verder...

Eerste ervaring met de Sony Smartband Talk

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Sony Smartband heeft er zojuist een grote broer bijgekregen in de vorm van de Smartband Talk. Zoals de naam doet vermoeden is dit niet alleen een fitnessbandje, maar kun je er ook tegen praten. In dit artikel delen we onze eerste ervaringen ermee.

“Je kunt de smartband eenvoudige spraakopdrachten geven en je kunt ermee bellen.”
Sony Smartband Talk hands-on

Dat praten werkt twee kanten op. Enerzijds kun je het apparaat eenvoudige spraakopdrachten geven en anderzijds kun je ook met het bandje bellen. Spraakopdrachten gaan niet veel verder dan 'wat is mijn volgende afspraak' of 'hoe laat is het', het bellen is wel helemaal functioneel. Of je ook echt tegen een bandje om je pols wil praten is de vraag, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

In essentie is de Smartband Talk echter nog steeds een fitnessbandje dat je bewegingen bijhoudt en bijvoorbeeld als stappenteller werkt. Het apparaatje kan gekoppeld worden met de LifeLog-app van Sony waarmee je al dit soort zaken kunt bijhouden om zo een overzicht van je dag te maken. Aangezien de Smartband Talk een display heeft, worden zaken als het aantal stappen dat je gezet hebt en natuurlijk de tijd ook direct op het apparaat weergegeven. Verder kun je apps toevoegen, waar je doorheen kunt bladeren via de powerknop. Je kunt negen apps op het apparaat zetten, waarbij je moet denken aan eenvoudige dingen zoals een muziekbediening, een weer-app en eenvoudige notificatie-applicaties.

Het scherm zelf is wel interessant: het is een gebogen e-ink display. Dat betekent dat het er niet echt als een scherm uitziet, maar meer als papier. Dat is opzich prettig en ook de langere levensduur die het met zich meebrengt is een goede extra. Het display gebruikt geen stroom als er eenmaal iets op het beeld staat en dus moet de Smartband Talk drie dagen mee kunnen. Een nadeel van het scherm is dat het niet aanraakgevoelig is en nogal wat tijd nodig heeft om te verversen. De bediening gaat dan ook vrij traag. Bedienen doe je met de drie knopjes op te zijkant en door tegen het apparaat aan te tikken, met die laatste actie kun je bijvoorbeeld berichtjes openen en je muziek pauzeren of starten.

Lees verder...