All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Accessoires nieuws

OnePlus geeft geld terug voor USB-C-kabels

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

OnePlus zal klanten met een USB-C-kabel van het bedrijf hun geld teruggeven, nadat een ingenieur bij Google onlangs liet weten dat de kabels gevaarlijk kunnen zijn.

OnePlus geeft geld terug voor USB-C-kabels 559a7af64e0846dbb670c26daddcf53c

Eerder deze maand berichtten we al dat een ingenieur van Google liet weten dat de USB-C-kabels van OnePlus gevaarlijk zijn voor toestellen die niet door OnePlus zijn gemaakt. De kabels zouden permanente schade kunnen veroorzaken aan toestellen die met de kabel worden opgeladen. Enkele nieuwe toestellen zoals de Nexus 5X of 6P maken gebruik van de nieuwe technologie. De standaard verschijnt in steeds meer smartphones, tablets en zelfs laptops.

De kabel in kwestie wordt ook standaard meegeleverd met de OnePlus 2 maar zou niet schadelijk zijn voor dat toestel. Wie echter een USB-C-kabel apart heeft aangeschaft kan vanaf nu zijn geld terugkrijgen bij OnePlus. De fabrikant heeft in een persbericht laten weten dat het de problemen erkent en biedt zijn excuses aan.

Als je zelf een USB-C-kabel apart hebt aangeschaft bij OnePlus kan je je geld terugvragen op deze site van de fabrikant. Je kan je gegevens invoeren tot en met 31 december, het bedrag zal vervolgens worden teruggestort via PayPal. OnePlus geeft aan bezig te zijn met het ontwikkelen van een nieuwe kabel, die deze problemen niet heeft, maar kan daar nog geen datum voor geven.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google: ‘Gebruik geen USB C-kabel van OnePlus’

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Volgens Benson Leung, een Google werknemer, is het niet verstandig om de USB C-kabels van OnePlus te gebruiken. De kabels zouden schadelijk zijn voor alle apparaten die niet door OnePlus gemaakt zijn. Leung zegt dat het de oplader en USB-poort kan beschadigen.

OnePlus Two lekt vlak voor lancering in volle glorie uit 30kgcbn
OnePlus Two

Dit laat hij weten op zijn Google+-account. OnePlus is één van de eerste bedrijven die de nieuwe USB-technologie in zijn smartphones gebruikt. De fabrikant verkoopt daarnaast ook losse USB C-kabels. Deze kabels zijn volgens Leung prima voor de OnePlus-telefoons, maar voor andere apparaten zijn ze volgens hem schadelijk.

Het probleem zit in de weerstand die in de kabel wordt gebruikt. De weerstand van de OnePlus-kabels is 3 Ampère, maar dat is niet gelijk aan de standaardweerstand van USB C-apparaten. Dit betekent dat het gebruik van de OnePlus-kabel de poorten en opladers van andere merken onbruikbaar kan maken.

Leung probeert mensen te waarschuwen door recensies op Amazon te plaatsen. Daarnaast is hij een blog gestart waar hij mensen probeert te weerhouden de kabel te gebruiken.

OnePlus is nog een jong bedrijf. Het debuteerde in 2014 met zijn OnePlus One. Dit toestel werd op de markt gebracht als ‘the flagship killer’, door de beste specificaties te combineren met een lage prijs. Zijn opvolger, de OnePlus Two, is inmiddels ook beschikbaar. De nieuwe variant is één van de eerste toestellen met een USB C-poort. Deze wordt gebruikt om op te laden én om data over te brengen van PC naar smartphone.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Luxe' lederaccessoire voor OnePlus 2 is een hoesje

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Het afgelopen weekend wist OnePlus de blogs weer te halen door te teasen met de kreet dat er iets luxueus aan zat te komen. Nu is dat luxe-dingetje onthuld. Het is een handgemaakt lederen hoesje dat 99 euro gaat kosten.

De lederen hoes is gemaakt van zacht leer en gevoerd met schapenwol. Er zijn twee vakken, een voor de OnePlus 2 en een voor zaken als geld en pasjes. De hoes is gemaakt van Italiaans leer en draagt de merknaam Hard Graft.

Het hoesje is volgens de verkoopsite van OnePlus volop op voorraad. Dit in schril contrast tot de beschikbaarheid van de OnePlus 2 zelf, die nog in geen velden of wegen te bekennen valt. Invites blijven uit, en zelfs mensen met een invite wachten vaak al weken op hun toestel. OnePlus heeft inmiddels excuses aangeboden voor deze situatie, en werkt eraan om snel meer telefoons naar de klanten te krijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Vreemd toetsenbordje voor Samsung Galaxy Edge Plus

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung lijkt als optie bij de nieuwe Samsung Galaxy Edge Plus een toetsenbordje te leveren, dat je op de voorkant van de telefoon kunt klikken. Een persfoto van deze accessoire is uitgelekt via @evleaks.

Op die manier kan de S6 Edge Plus in een soort BlackBerry worden veranderd. Het toetsenbordje bedekt een deel van de onderkant van het scherm en de bedieningsknoppen. Die functies worden door hardwareknoppen op het qwerty-toetsenbord overgenomen.

Het is lang niet voor het eerst dat Samsung met hardwaretoetsenbordjes voor smartphones experimenteert, maar ze worden niet vaak meer gezien, sinds de spraakherkenning en de swypetoetsenborden die eigenlijk vrij overbodig hebben gemaakt. Het is onbekend hoeveel deze accessoire gaat kosten en in welk landen hij bij de nieuwe Galaxy S6 Edge Plus besteld kan worden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google brengt ethernet-adapter voor Chromecast

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De Google Chromecast is een van de goedkoopste manieren om van een standaard televisie een Smart TV te maken. Een nadeel van de Chromecast is dat dit apparaat alleen werkt via 2.4gHz wifi. Op plekken waar het wifi-signaal slecht beschikbaar is, had je een probleem met je Chromecast. Om dit probleem op te lossen heeft Google een ethernet-adapter geleverd.

Google brengt ethernet-adapter voor Chromecast chromecast adapter

Google heeft zonder persaandacht te vragen, de ethernet-adapter voor de Chromecast op de markt gebracht. De adapter heeft een prijs van $15 en was in een korte tijd uitverkocht. De adapter is alleen in Amerika gelanceerd, gelukkig is er wel een Nederlandse productpagina en is de adapter beschikbaar met een Europese stekker. Hoewel de kans zeker bestaat, is het nog niet zeker of de Chromecast adapter op de Nederlandse markt komt.

De adapter vervangt de standaard micro USB voeding, door een voeding met de mogelijkheid om een internetverbinding te maken. In de voeding zit namelijk een opening voor een ethernetkabel, vervolgens gaat het internet via de micro USB kabel naar de Chromecast. De adapter ondersteunt een snelheid van maximaal 100Mbit/s, dit is meer dan genoeg voor het kijken van video's.

Door een snellere internetverbinding zou het in theorie mogelijk moeten zijn om je computerbeeldscherm zonder vertraging op je televisie af te spelen. Momenteel bestaat deze optie al maar heb je wel vertraging. Er gaat een nieuwe wereld met mogelijkheden open voor de Chromecast. Over nieuwe opties heeft Google momenteel niks verteld.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Disney World verbiedt de selfiestick

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Disney World in Amerika is het zat: de selfiestick komt er niet meer in. Nadat eerder al selfiesticks werden verboden bij bepaalde achtbanen en andere attracties waarbij het minder handig is als iemand met zo'n stok loopt te zwaaien, is het nu inleveren geblazen bij de ingang van het park.

Disney World verbiedt de selfiestick how does selfie stick work
bron: EpicSelfiestick.com

Selfiesticks worden steeds vaker verboden op bepaalde plekken. Eigenaren lijken niet zo door te hebben dat een uitschuifbare stok met een redelijk zware smartphone aan het eind, waar ze naar staren om goed op de foto te komen, en waarbij ze hun omgeving uit het oog verliezen, gevaarlijk kan uitpakken. In Disney World in Orlando werd afgelopen week nog een achtbaan een uur lang gesloten, nadat een bezoeker zittend in een rijdende achtbaantrein ineens een selfiestick te voorschijn toverde.

De lokale krant in Orlando meldt dat Disney World geleidelijk tot steeds verdere maatregelen tegen de selfiestick heeft besloten, maar dat het nu helemaal voorbij is. Ze komen er niet meer in. Tassen bij de ingang worden gecontroleerd en wie er een bij zich heeft, moet hem inleveren. Hij wordt pas teruggegeven als de bezitter het park weer verlaat.

Eerder werd al aangekondigd dat ook Eurodisney Parijs een totaal selfiestickverbod heeft afgekondigd. Dat gaat dinsdag in.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Verzwaarde' Beats-headset was mogelijk nep

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Een techneut ontdekte vorige week dat een Beats-headset kunstmatig is verzwaard met nutteloze metalen onderdelen, zodat die een 'premium' gevoel geeft. Nu rijzen er twijfels: was dat wel een echte Beats-headset?

De foto's over de uit elkaar gehaalde Beats-headset gingen de hele wereld over. Schande werd gesproken dat Apple, dat Beats vorig jaar opkocht, zo'n nepproduct op de markt durfde te brengen. En er werd ook fijntjes in herinnering gebracht dat echte audiofielen de Beats-headsets maar gewoontjes vinden. Niet slecht, niet goed, wel erg duur voor wat ' ie voor kwaliteit geeft.

Nu zijn nieuwe foto's op internet gezet van net zo'n headset die twijfels opwekken: was het wel een echte Beats-headset of was het een Chinees nepproduct? Iemand heeft de Beats-headset nog eens heel goed bekeken. En kwam tot de conclusie dat de techneut wellicht een fake-product heeft opengemaakt. Ten opzichte van een echte Beats Solo 20-headset die ernaast werd gelegd, bleek bedrading anders te zijn. Ook andere onderdelen lijken erop te wijzen dat de techneut zich heeft laten neppen.

Website Core77 heeft nu een vergelijkend filmpje online gezet waarin de verschillen worden behandeld. Dat is hieronder te zien. Voor zover het uit dit filmpje valt af te leiden, lijkt het erop dat de techneut die vorige week de onthullende foto's maakte, misschien is bedonderd met zijn aankoop.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Beats-headset kunstmatig verzwaard met metaal'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Consumenten houden van producten die solide aanvoelen. Een beetje zwaar dus. Beats heeft waarschijnlijk om die reden een paar flinke stukken verder nutteloos metaal in zijn Solo-headset verwerkt. Want daar wordt 'ie zwaarder van.

'Beats-headset kunstmatig verzwaard met metaal' beats solo headphones weight

Echte audiofielen hebben weinig op met de producten van Beats by dr. Dre. De geluidskwaliteit is goed, maar niet zo goed dat het de prijs van 140 euro voor een Solo-headset rechtvaardigt. Voor die prijs kun je producten krijgen die een beter geluid produceren.

De marketingtechnieken van Beats zijn echter briljant en alleen daarom zijn de koptelefoons volgens critici populair geworden. Popartiesten lopen ermee rond en dan willen hun fans ze ook hebben. Daarbij helpt het dat een Beats-headset niet aanvoelt als een goedkoop product.

Een technicus wilde toch eens weten hoe het nou zat met die 'zware kwaliteit' van de Beats headset en heeft er een uit elkaar gehaald. Hij kwam vier nutteloze stukken metaal tegen die samen verantwoordelijk waren voor eenderde van het hele gewicht van de headset.

Hij legt uit: "Een van de mooie dingen van de Solo headphones is hoe 'substantieel' ze aanvoelen. Een beetje extra gewicht maakt dat het product solide, duurzaam en waardevol aanvoelt. Een manier om dit goedkoop te bereiken is door sommige componenten van metaal te maken, in plaats van plastic. Dan heb je meer gewicht. Dertig procent van het gewicht van deze headphones komt van vier kleine metalen onderdelen die er alleen maar zijn om er gewicht aan toe te voegen.''

Nu is dit een wel vaker toegepaste truc. Andere producenten bezondigen zich hier ook aan. Overigens schrijft de technicus verder dat de prijs van de onderdelen van de Beats headset samen een kostprijs van nog geen veertien euro hebben. Gelet op de prijs die letterlijk tien keer zo hoog ligt, leidt dat voor Beats-producent Apple tot een enorm hoge winstmarge.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple maakt nieuwe Beats-oortelefoons in Apple Watch Sport-kleuren

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een beetje ondergesneeuwd in het nieuws dat Apple vorige week bracht, is dat er nu ook nieuwe Beats-oortelefoons te krijgen zijn in de kleuren van de Apple Watch Sport.

Apple maakt nieuwe Beats-oortelefoons in Apple Watch Sport-kleuren powerbeats2 sport colors

Voor wie het had gemist, Beats by dr. Dre is vorig jaar ingelijfd door Apple. De bekende oortelefoons van Beats worden dus nu onder de vlag van Apple uitgebracht.

Tijdens de WWDC-conferentie kondigde Apple vorige week, een beetje in de marge van het grote nieuws over iOS9, de nieuwe oordoppen aan. Het gaat om draadloze in-ear oortelefoons in de kleuren zwart, wit, blauw, groen en roze. Dezelfde kleuren als de Apple Watch Sport.

De oortelefoons zijn niet goedkoop. De Amerikaanse prijs ligt op 200 dollar. In Nederland zijn ze voor 199 euro te koop. In veel Apple Stores in de VS zijn de nieuwe kleuren al te koop. Ze worden prominent neergezet in de winkels. Het zijn dezelfde oortelefoons als de Powerbeats2, die Beats uitbracht net voordat het bedrijf door Apple werd opgekocht. Alleen de kleuren zijn anders. De oortelefoons worden geleverd met verschillende plastic dopjes. Die kunnen verwisseld worden naar gelang de muzieksoort die je wilt horen.

De Powerbeats2 zijn draadloos te verbinden met talloze bluetooth-apparaten, waaronder uiteraard de iPhone, iPad en nu dus ook de Apple Watch. Met het sporthorloge en de bijpassende oordopjes lijkt Apple vooral de joggers te willen bedienen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto’s verschenen van Nest-camera’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Smart home-fabrikant Nest organiseert op 17 juni in San Francisco een persconferentie en het is heel waarschijnlijk dat de fabrikant dan een camera aankondigt.

Nest cam

Droid-Life heeft namelijk een foto in handen van de nieuwe Nest-camera. Nest is een fabrikant van smart home-artikelen, zoals een slimme thermostaat en een slimme rookmelder. Nest is inmiddels eigendom van Google en het bedrijf nam onlangs Dropcam over.

Het gevolg hiervan is de komst van een Nest-camera. Via een app kun je met de camera een kijkje in je huis nemen als je bijvoorbeeld op kantoor bent. Tegelijkertijd zie je dan de temperatuur in je huis, om maar een voorbeeld te noemen. Zo ben je weer helemaal up to date met de situatie thuis.

De Nest-camera filmt in full HD en valt via Bluetooth aan andere apparaten te koppelen. Aangezien Nest dus op 17 juni een persconferentie heeft belegd, ligt het voor de hand dat de fabrikant dan de camera officieel aan het publiek gaat tonen.

Naast het aankondigen van de camera is het ook mogelijk dat Nest een vernieuwde app aankondigt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microdia maakt micro sd-kaart met opslagcapaciteit van 512GB

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Sandisk presenteerde in maart op het MWC in Barcelona een micro sd-kaart die een ongeëvenaarde capaciteit had van 200GB. Nu gaat concurrent Microdia daar dik overheen met een micro sd-kaart die 512GB data kan opslaan.

Microdia maakt micro sd-kaart met 512GB microdia 512gb xtra elite1

Microdia, een Amerikaans bedrijf, heeft het kleine opslagmedium een erg lange naam gegeven die maar net op het kaartje past: 512GB Xtra Elite microSDXC UHS-II. De kaart is gepresenteerd op de Computexbeurs die afgelopen week werd gehouden.

Met zo'n grote opslagcapaciteit is het wel even de vraag of je smartphone dit aankan. De huidige vlaggenschepen van HTC en LG kunnen externe opslagmedia tot 2 terabyte aan, maar veel andere telefoons ondersteunen momenteel niet meer dan 64 of 128 GB.

De nieuwe kaart gebruikt de SDXC 4.0 UHS-II-standaard die een datasnelheid belooft tot 300MB per seconde. Dat is driemaal zo snel als de SDXC 3.0 UHS-I-standaard. De nieuwe standaard heeft een extra rij pinnetjes nodig onder de standaard pinnetjes. De nieuwe micro sd-kaart kan dus niet zonder meer in alle smartphones gebruikt worden.

De nieuwe micro sd-kaart is aardig aan de prijs, duizend dollar (890 euro). De kaart is vanaf juli te koop. De kaart is dus duurder dan menige superphone. Het product is dan ook meer bedoeld voor professionele fotografen die foto's in RAW-formaat willen opslaan.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung verwerkt oude oplaadkabels in hangmatten in Belgisch park

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Samsung Galaxy S6 en S6 Edge kun je draadloos opladen. Dus laadkabels zijn niet meer nodig. Wat doe je dan met je oude laders? Samsung gaf ze aan wat dames en heren die er enthousiast mee aan het breien gingen. Drie kilometer laadkabel verder stonden er een stuk of wat hangmatten en -stoelen in een Belgisch park.

Samsung verwerkt oude oplaadkabels in hangmatten in Belgisch park samsung cable hammock 2 600x400

Het initiatief van Samsung België is even vindingrijk als bijzonder. De oude laadkabels, zo'n 150 per hangmat of -stoel, zijn aan elkaar gebreid en te vinden in de botanische plantentuin in Meise. Het idee om de laadkabels tot hangmatten te verwerken, kwam van HetVindingrijk. Die herkende het probleem van de overtollige laadkabels die veel mensen in huis hebben. Maar ja, weggooien doe je ze ook niet. Dus wat kun je er dan mee doen? Stoelen en hangmatten breien dus. Samsung leverde een vrachtwagen vol overtollige laadkabels en vroeg ook mensen om zelf overgebleven kabels in te leveren.

En dat leverde dus drie kilometer aan kabellengte op die zodanig zijn verwerkt, dat ook mensen zich erin kunnen 'opladen'. Want je kunt er lekker in hangen. De stoelen en hangmatten zitten aan onderstaand filmpje te zien stevig genoeg in elkaar, maar ze zien er wel wat maf uit, omdat de laadstekkers er nog gewoon onder hangen. Samsung heeft er uiteraard een mooie reclamestunt voor de nieuwe Galaxy S6-serie van gemaakt, waarbij de aandacht wordt gevestigd op het draadloze opladen van deze apparaten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sennheiser presenteert professionele opname-apparatuur voor iPhone en iPad

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sennheiser heeft in samenwerking met Apogee twee nieuwe microfoons ontwikkeld waarmee je met je iPhone of iPad professionele audio-opnames kunt maken. Duur is het wel: de goedkoopste microfoon kost 199 euro.

Sennheiser microfoon

Dit laat Sennheiser weten in een persbericht. De clip-on microfoons steek je in de lightning-ingang van je iPhone. Via de MetaRecorder-app neem je vervolgens met de microfoon geluid op. Dit kan met de ClipMic Digital en de MKE 2 Digital. Eerstgenoemde kost 199 euro, voor de tweede betaal je 499 euro.

“De ClipMic Digital is uitgerust met een Sennheiser ME 2-microfoon”, schrijft Sennheiser in een persbericht. “De ME 2 is gemaakt voor het opnemen van spraak en is bijvoorbeeld ideaal voor het opnemen van interviews. De MKE 2 Digital is uitgerust met de hoogwaardige MKE 2-microfoon van Sennheiser, de industriestandaard in film- en televisieproducties.”

Via de app MetaRecorder neem je geluid op en kun je dit naadloos synchroniseren met het programma Final Cut Pro, waarmee je kunt monteren en aanpassen. Met de proefversie van de app kun je bestanden tot een minuut opnemen. De volledige versie kost 5 euro, maar is gratis als je een ClipMic of MKE 2 in je iPhone steekt.

De microfoons kun je alleen gebruiken met nieuwe toestellen van Apple die een lightning-ingang hebben, zoals de iPad Air 2 en de iPhone 6. Oudere modellen, zoals de iPhone 4 kunnen de microfoons niet gebruiken.

Vanaf halverwege mei kun je de ClipMic Digital kopen. De MKE 2 Digital is een maand later verkrijgbaar. Ze krijgen respectievelijk dus een adviesprijs mee van 199 en 499 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple Watch doet dienst als afstandsbediening voor Apple TV en Mac's'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

De Apple Watch kan straks als afstandsbediening functioneren voor de Apple TV en de Mac-computers van Apple. Apple zou standaard een remote control-app op de Watch installeren.

Apple Watch

Dat valt te lezen op i4u. In junin vindt de WWDC conferentie van Apple plaats en de Apple TV zou daar de hoofdrol spelen. Nieuwe functies voor het streamingkastje en koppelingen met de rest van het huishouden, het 'internet of things', staan op het punt om door Apple aangekondigd te worden.

Apple wil al zijn apparaten laten samenwerken in de huiskamer. Het is voor de fabrikant eenvoudig om de zeer minimalistische afstandsbediening van de Apple TV over te zetten op een Apple Watch. De Apple TV kan zo worden bediend en ook de iTunes-bibliotheek en iTunes Radio kunnen via de smartwatch worden benaderd.

Met de Apple Watch om de pols is het zoeken naar afstandsbedieningen dus voorbij. Met de HomeKit-apps wordt de Apple TV zelfs het centrum van de hele huiskamer, als het aan Apple ligt. De Apple Watch krijgt hiermee functies waardoor het polssieraad de hele dag functioneel kan zijn. De nieuwe Apple TV krijgt volgens de laatste verhalen een Apple A8-CPU en 16GB opslaggeheugen, ondersteuning voor spraakassistent Siri, Homekit en een bundel van 25 live-televisiekanalen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sandisk presenteert micro sd-kaart met capaciteit van 200GB

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

BARCELONA - Geheugenkaartfabrikant Sandisk heeft een micro sd-kaart gepresenteerd met een capaciteit van 200GB. Tot dusver lag de limiet op 128GB. De nieuwe geheugenkaart heeft een flink prijskaartje: 400 euro.

Sandisk presenteert micro sd-kaart met capaciteit van 200GB ultramicro sdxc black 200gb

Sandisk meldt dat er twintig uur full hd-video op bewaard kan worden. De micro sd-kaart is net zo klein als alle andere, zo groot als een vingernagel.

Sandisk ziet een grote toekomst voor de nieuwe geheugenkaart. "Mobiele devices veranderen de markt volledig. Zeven van de tien beelden vastgelegd door consumenten zijn met smartphones of tablets gemaakt. Consumenten zien mobiele toestellen als het hét apparaat voor het vastleggen en delen van beelden, in 2019 zullen smartphones en tablets zelfs goed zijn voor negen van de tien gemaakte beelden", zegt Christopher Chute, vice-president van Worldwide Digital Imaging Practice.

De kaart heet volledig: 200GB* SanDisk Ultra® micro SDXC™ UHS-I geheugenkaart Premium Edition. Sandisk heeft gebruikgemaakt van een nieuw productieproces dat zorgt voor een grotere opslagcapaciteit per eenheid. De kaart is ideaal voor gebruik in Androidsmartphones en -tablets, vindt Sandisk. De overdrachtssnelheid van gegevens is 90MB per seconde. Dat is goed voor 1200 foto's per minuut.

De kaart krijgt tien jaar fabrieksgarantie mee en is in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar voor een adviesprijs van 399,99 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Galaxy S6 en S6 Edge kunnen in nieuwe virtual reality-bril

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

BARCELONA - Samsung heeft gelijktijdig met de Galaxy S6 en de S6 Edge ook een nieuwe virtual reality-bril gepresenteerd, waar deze toestellen in geklikt kunnen worden. Deze Samsung Gear VR is ook iets kleiner dan de eerste versie, die alleen geschikt is voor de Galaxy Note 4.

Ook deze virtual reality-bril - waarvoor technologie is ingekocht van Oculus - is net als de eerste getooid met de toevoeging 'innovator edition'. Het is min of meer een testproduct dat weliswaar aangeschaft kan worden, maar de functies zijn nog vrij beperkt.

Met de virtual realitybril kunnen films worden bekeken of spelletjes worden gespeeld waarbij de telefoon vlak voor de ogen wordt geplaatst, achter een paar lenzen. Op die manier vult het telefoonscherm de hele ruimte rondom de persoon die de bril draagt.

De nieuwe Gear VR is vijftien procent kleiner dan de eerste versie. De telefoons die erin moeten, zijn dat zelf natuurlijk ook. Samsung meldt dat de performance van de bril wat zijn verbeterd en dat hij tijdens het gebruik aan een usb-kabel gehangen kan worden, zodat de gebruikstijd wordt verlengd.

Speciale content voor de bril kan worden gedownload in de Gear VR-store. Samsung heeft daar zelf alvast een voorstelling van het Cirque Du Soleil in gezet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple voegt meer functies toe aan smartcover iPad'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft een nieuw patent geregistreerd waarop is te zien hoe de smartcover van de iPad meer functies krijgt. Als je de cover één sectie terugslaat, komen er bedieningsknoppen te voorschijn die de meestgebruikte functies van de tablet weergeven.

'Apple voegt meer functies toe aan smartcover iPad' apple ipad smart cover patent

Zoals bekend is de smartcover van de iPad opgebouwd uit vier secties. Zo kun je hem opvouwen tot een soort driehoekige koker, waar de iPad tegenaan kan liggen of staan. De smartcover doet de iPad uit als hij dicht wordt geslagen, en zet hem weer aan als de tablet merkt dat de cover voor het scherm verdwijnt.

Dit lijkt vooral handig voor de grotere 12-inch iPad, waar Apple aan zou werken. Het nieuwe patent beschrijft hoe de cover nieuwe functies laat zien als hij maar één sectie wordt teruggeslagen. Dan komen er op het scherm knoppen te voorschijn voor bijvoorbeeld e-mail, agenda en muziek. Wellicht zijn die knoppen programmeerbaar, zodat de gebruiker er zelf zijn meestgebruikte apps op kan zetten. Door een druk op zo'n knop hoeft de iPad dan alleen maar de laatste e-mail te laten zien, of muziek te laten horen of de volgende agenda-afspraak in beeld te brengen.

Iets dergelijks zien we al bij smartcovers voor verscheidene smartphones, zoals de Galaxy Note-serie en de LG G-serie. Die hebben ruitjes waarin enkele veelgebruikte apps hun informatie weergeven als de cover is gesloten.

Het patent van Apple beschrijft ook diverse gebaren die de gebruiker kan maken om de apps die zo te voorschijn komen, te bedienen en de menu's die de iPad laat zien als de cover slechts deels is geopend.

Of de iPad ook anders reageert als er twee of drie secties van de cover zijn opengeslagen, vermeldt het patent niet expliciet, maar het zou misschien wel kunnen dat bijvoorbeeld een video alleen op het zichtbare gedeelte van het scherm wordt weergegeven.

Het patent zal waarschijnlijk ook wat nieuwe hardware met zich meebrengen, zoals meerdere magnetische sensors, een lichtsensor en misschien wordt ook de frontcamera op de iPad benut om te 'zien' wat de gebruiker wil.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google Cast laat muziek van smartphone naar stereo streamen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In navolging van de Chromecast heeft Google een nieuwe, soortgelijke technologie aangekondigd. Met Google Cast wordt dezelfde technologie in speakers, soundbars en andere geluidsinstallaties verwerkt. Zo kun je makkelijk muziek vanaf je smartphone naar je geluidsinstallatie streamen.

Google Cast laat muziek van smartphone naar stereo streamen google

Google Cast is een technologie die stereofabrikanten kunnen gebruiken. Het wordt zo mogelijk om makkelijk muziek op je smartphone af te spelen op je stereo-installatie. Onder andere Sony en LG gaan met Google hier aan mee werken.

Google Cast is daarmee een directe concurrent voor Apple AirPlay. Met Google Cast kun je ook muziek streamen naar je televisie, maar deze functie wordt ook al door Chromecast ondersteunt.

Apps die Google Cast ondersteunen zijn onder andere Spotify-alternatief Deezer, Google Play Music en iHeartRadio. Vanaf de lente zijn de eerste geluidsinstallaties met Google Cast te koop, die worden gemaakt door Sony, LG en Denon.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Made for iPhone'-hoesjes moeten val van een meter aankunnen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple deelt een soort keurmerk uit aan fabrikanten die betrouwbare accessoires leveren, en die voldoen aan bepaalde specificaties. Die fabrikanten mogen Made for iPhone op hun product zetten. De eisen voor dit keurmerk zijn onlangs aangescherpt. Een hoesje voor een iPhone moet nu een val van minimaal een meter hoog aan kunnen.

'Made for iPhone'-hoesjes moeten val van een meter aankunnen made for iphone

De restricties gaan nog wat verder. Het gaat om een val van een meter hoog op een hard oppervlak, zoals de stoep of een stenen vloer. Na die val moet de iPhone ongedeerd zijn. Ook moet het scherm beschermd zijn, het mag niet breken.

Die bescherming van het scherm kan door een beschermende folie of door de randjes van de case iets hoger te maken dan het scherm. Dan is dat in ieder geval beschermd tegen een val op een glad oppervlak. De meeste beschermende cases hebben dit al. Of er wordt een velletje beschermfolie bij geleverd.

Het zogeheten Apple MFi licentieprogramma (MFi staat voor Made for iPhone) is met nog meer eisen aangescherpt. Zo mogen fabrikanten die dit logo willen gebruiken, geen gebruikmaken van milieuvervuilende materialen. Er is een lijst samengesteld van materialen die er niet in mogen zitten, zoals formaldehyde en andere gevaarlijke zaken. Ook moeten de producten zo zijn geproduceerd dat dit niet ten koste is gegaan van natuur en milieu.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe versie Google Glass laat zich zien bij patentbureau

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De opvolger van de Google Glass-bril is online verschenen bij het Amerikaanse patentbureau. Google heeft een plaatje ingeleverd waarop valt te zien dat het design van de opvolger van de bijzondere bril een beetje is verbeterd.

Nieuwe versie Google Glass laat zich zien bij patentbureau google glass design 1
De huidige Google Glass

Het design is nog grotendeels zoals de eerste Google Glass-bril, maar het is allemaal wat smaller, dunner en minder imposant geworden. Of deze bril net als de huidige Google Glass ook in de Amerikaanse Play Store zal worden verkocht, is nog niet duidelijk. In de VS kun je hem bij Google bestellen voor 1500 dollar. Google meldt erbij dat de Glass vooral aantrekkelijk is voor software-ontwikkelaars, die apps willen maken voor de bril.

Het is nog niet duidelijk of de nieuwe Google Glass andere, of misschien meer functies bezit dan de huidige bril. Google Glass toont op een schermpje vlak voor het oog informatie, luistert naar gesproken commando's van de drager (bijvoorbeeld 'neem een foto') en kan de omgeving fotograferen en filmen, zoals die wordt gezien door de ogen van de drager. Een reeks apps is inmiddels geproduceerd waardoor je bijvoorbeeld met de Google Glass kunt navigeren of de bril gesproken zoekopdrachten kunt laten uitvoeren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp