All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Accessoires nieuws

'Motorola wil ook gouden smartwatch maken'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Oplettende bloggers van Androidpolice hebben op de website van Motorola ineens een onbekende smartwatch zien staan, met duidelijk een gouden rand. Op de vraag aan Motorola of de Moto 360 ook in goud zal worden uitgebracht, reageerde de fabrikant echter panisch: het plaatje werd meteen verwijderd van de site.

Kennelijk is de gouden Moto 360 te snel online gezet. Hij is te zien tussen een paar andere, met de bekende zilverkleurige en zwarte randen. Onlangs was Apple de eerste fabrikant die een gouden smartwatch aankondigde. Kennelijk wil nu ook Motorola hiervoor niet onderdoen, is het vermoeden.

Maar Motorola reageerde nogal raar op de tamelijk onschuldige vraag of er een nieuwe gouden variant zit aan te komen. Eerst was er ontkenning, vervolgens werd het plaatje inderhaast van de website af gehaald. En toen kwam een nietszeggende officiële reactie. ,,Hoewel we geen commentaar kunnen geven op specifiek goud, verkennen wij altijd de mogelijkheid om nieuwe materialen te gebruiken en we zijn van plan om de Moto 360 in een aantal stijlen aan te bieden in de toekomst.''

Maar de bloggers van Androidpolice zijn niet gek, en hebben het plaatje eerst even gesaved voordat Motorola het offline haalde. Hieronder is het te zien. Voor en na de verwijdering. Inmiddels zijn de horloges alweer herschikt zodat het net lijkt alsof de gouden Moto 360 er nooit tussen heeft gestaan.

Lees verder...

Sony presenteert ontwikkelaarspakket voor SmartEyeglass

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony heeft een ontwikkelaarspakket voor haar eigen slimme bril vrijgegeven, de SmartEyeglass. Deze bril projecteert onder andere aanvullende informatie. Sony’s SmartEyeglass is uitgerust met aardig wat sensortjes.

De Sony SmartEyeGlass

Dit laat het weten op haar website. De SmartEyeglass krijgt de bekende versnellingsmeter en gyroscoop. Ook krijgt hij een microfoon, helderheidssensor, elektrisch kompas en cameraatje. De slimme bril staat in verbinding met je Android-telefoon, die voor aanvullende informatie zoals GPS-gegevens zorgt.

Met de bril krijg je extra informatie over de locatie waar je je bevindt. Ook kan het je helpen met navigeren. Het heeft nog andere handigheidjes: zoals het tonen van een recept als je aan het koken bent of extra informatie over een speler als je in het stadion naar voetballen kijken.

Sony geeft vandaag het ontwikkelaarspakket vrij, zodat derde partijen aan de slag kunnen met de bril. Softwareontwikkelaars kunnen bijvoorbeeld apps voor de bril maken. Sony wil de bril nog dit jaar aan ontwikkelaars verkopen. De fabrikant wil de bril graag snel daarna al in de ‘gewone’ verkoop doen.

Sony heeft al wat specificaties van de SmartEyeglass vrijgegeven. De brilglazen hebben een resolutie van 419x138 pixels. De displays hebben een helderheid van 85 procent. Vanaf Android 4.1 is ‘ie bruikbaar, maar om van alle functies gebruik te maken (zoals het afspelen van video’s), heb je minimaal Android 4.3 nodig.

De bril weegt 77 gram, de controller 44 gram. Hij staat via Bluetooth in contact met je smartphone. Foto’s maakt ‘ie in 3 megapixel. Filmen doet de bril in VGA (640x480 pixels).

Lees verder...

Eerste ervaring met de LG G Watch R

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BERLIJN – Als een duveltje uit een doosje was ‘ie daar opeens: de G Watch R van LG. Amper twee maanden na de release van de eerste G Watch, komt LG dus alweer met een nieuw horloge. Hij lijkt alleen in de verste verte niet op de gewone G Watch. De LG G Watch R heeft namelijk een rond scherm.

De LG G Watch R 

Lees verder...

'Watchface' Apple Watch nu ook op Androidsmartwatches te krijgen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De wijzerplaat van de Apple Watch heeft een software-ontwikkelaar voor Android Wear-horloges geïnspireerd om die te kopiëren voor bijvoorbeeld de Moto 360, LG G Watch en andere concurrerende smartwatches.

'Watchface' Apple Watch nu ook op Androidsmartwatches te krijgen pear 820x420 

Lees verder...

Eerste ervaring met de Samsung Gear S

Tip! Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

BERLIJN - De Gear S is de eerste smartwatch van Samsung met het S-predicaat en dat brengt in dit geval heel wat nieuwe features met zich mee. In deze hands-on bespreken we de Gear S.

“Het wat grote, dikke ontwerp brengt wel veel functionaliteit met zich mee.”

Het uiterlijk van de Gear S lijkt een beetje op een uitgerekte Gear Fit. Net als de Gear Fit, heeft deze Gear S een gebogen scherm waardoor hij beter naar je pols vormt. Dat is wel nodig ook, want het apparaat is behoorlijk groot. De Gear S heeft een 2"-scherm, een maat die vroeger in telefoons nog niet zo gek was. Daarnaast is de Gear S behoorlijk dik. Een voordeel van de Gear S is dat hij waterdicht is, hij is IP67 gecertificeerd. Wel zo handig voor een horloge. Al met al komt het geheel behoorlijk lomp over en zal het zeker niet iedereen goed staan om de pols.

Dat wat grote, dikke ontwerp brengt wel veel functionaliteit met zich mee. De smartwatch kan als eerste een simkaart slikken en dat betekent dat je ook de nodige functies zonder smartphone in de buurt kunt gebruiken. Zo komen bijvoorbeeld je mailtjes gewoon door zonder een smartphone in de buurt en kun je zelfs sms'en en bellen met de Gear S.

Voor het sms'en, maar ook bijvoorbeeld het sturen van mailtjes, is er een volledig qwerty-toetsenbord aanwezig. Daarmee kun je in een noodgeval typen, maar erg handig werkt het natuurlijk niet vanwege het kleine schermpje. zeker als het horloge ook nog eens om je pols zit kan het allemaal erg ingewikkeld worden.

Lees verder...

Eerste ervaring met de Motorola Moto 360

Tip! Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

BERLIJN - Motorola brengt eindelijk de langverwachte Moto 360-smartwatch op de markt. Dit slimme horloge valt op tussen alle andere smartwatches dankzij zijn fraaie design en ronde scherm. In dit artikel delen wij je onze eerste ervaring met de Motorola Moto 360 smartwatch.

De Motorola Moto 360 

Lees verder...

Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Met veel bombarie presenteerde Apple dinsdag haar eerste smartwatch. Er werd alleen niets verteld over de batterij in de Apple Watch. Niet zonder reden: de slimme horloge moet elke nacht worden opgeladen.

De Apple Watch moet elke dag worden opgeladen

En daar is Apple zelf ook niet blij mee, schrijft Re/Code op basis van anonieme bronnen. “Hij kan nu een dag mee”, zegt een bron. In een reactie erkent Apple dit min of meer. “Er zit heel veel nieuwe technologie in de Apple Watch”, zegt woordvoerder Nat Kerris.

“We denken dat mensen ‘m dolgraag de hele dag willen gebruiken. Daarom houden wij er rekening mee dat Apple Watch-bezitters ‘m elke nacht moeten opladen. Daarom hebben we ook een innovatieve, draadloze manier van opladen ontwikkeld.”

De Apple Watch is Apple’s eerste smartwatch. Hij draait op een aangepaste versie van iOS en werkt alleen met de iPhone 5 en iPhone 6. In de eerste helft van volgend jaar moet ‘ie in de winkels liggen.

Laat een reactie achter

Apple Watch door Apple gepresenteerd na iPhone 6

Door Danijel Dercksen, | 7 reacties

Apple heeft tegelijkertijd met de iPhone 6 ook zijn eerste smartwatch gepresenteerd: de Apple Watch. Het slimme horloge krijgt een vierkant scherm en komt in het goud en zilver naar de winkels toe. Er komen drie varianten van de Apple Watch, met twee schermformaten: de Watch, Watch Sport en Watch Edition.

Apple Watch

De geruchten waren er al een tijdje dat Apple werkte aan een smartwatch. Vandaag is 'ie dan eindelijk gepresenteerd. De Apple Watch heeft dus een vierkant scherm en komt in het goud en zilver. De zes bandjes hebben allemaal verschillende kleuren. Het lijkt erop dat Apple langzaamaan afscheid neemt van 'i' voor haar apparaten en functies. Na Apple Pay heeft de smartwatch dus niet iWatch, maar Apple Watch.

De Apple Watch kun je gebruiken om mee te sporten en je gezondheid te monitoren. Hiervoor is de Watch Sport gemaakt. Het is geen verrassing dat 'ie je hartslag kan meten. Ook kunnen we een nieuwe userinterface voor het horloge verwachten. Deze is op het eerste gezicht totaal anders dan die van Android Wear-horloges.

Net als Android Wear-smartwatches geeft de Apple Watch notificaties door. De Watch herkent in berichten wanneer er een vraag wordt gesteld en biedt je dan meerdere, veelgebruikte, antwoorden die je via je telefoon kunt doorsturen. Ook kun je ingaan op uitnodigingen in je agenda en met je horloge navigeren met de Apple Maps.

Lees verder...

Authentieke schematische tekening tonen Apple iWatch

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Assemblagebedrijf Quanta heeft per ongeluk de schematische tekeningen van de Apple iWatch kortstondig online gezet. Hierdoor is met enige zekerheid te zeggen hoe het slimme horloge van Apple eruit gaat zien.

De powerpoint-presentatie van Quanta werd gevonden door de website Atechwebsite. In de presentatie, die inmiddels door meerdere bronnen als authentiek is bestempeld, is te zien hoe de iWatch van Apple eruit moet gaan zien. Het apparaat krijgt een vierkant scherm aldus de tekeningen. Er zullen twee formaten uitkomen, beiden met een flexibel vierkant scherm.

Het apparaat krijgt verder een microfoon, speaker, een module voor draadloos opladen en een batterij die ongeveer een dag mee gaat. Daarnaast zal het apparaat waterdicht zijn tot een diepte van ongeveer 20 meter, aldus verschillende bronnen. Het verhaal gaat verder dat het apparaat een eigen UI krijgt op basis van iOS. De iWatch zal dan ook alleen met de Apple iPhone kunnen samenwerken, zo luidt het gerucht.

Op reddit zijn alle afbeeldingen te vinden van de iWatch die gelekt zijn. De verwachting is dat Apple vanavond het apparaat bekend zal maken samen naast de iPhone 6 en de iPhone 6L.

Lees verder...

Motorola Moto 360 binnen paar uur uitverkocht

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Motorola’s eerste smartwatch, de Moto 360, was een paar uur na haar release op vrijdag alweer uitverkocht. Het ronde horloge is voorlopig niet meer te koop via de Play Store van Google en via Motorola’s website. Retailers verkopen het horloge over een paar dagen.

De Motorola Moto 360 was binnen een paar uur al uitverkocht

Op die manier kan de horloge alsnog worden gekocht. Nederlanders hebben sowieso pech, want hier ‘is de Moto 360 nog niet te koop. Waarschijnlijk is de smartwatch van Motorola pas in november in Nederland te koop.

In de Verenigde Staten kost het Moto 360 met een leren bandje 250 dollar en met een metalen band, die later verschijnt, 300 dollar. De adviesprijs voor Nederland is nog onbekend. Afgelopen vrijdag speelden wij bij Motorola op de IFA-beurs al even met de Moto 360.

Lees verder...

'Software-ontwikkelaars al bezig met apps voor de iWatch'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple zou een aantal grote, belangrijke software-ontwikkelaars al aan het werk hebben gezet met een SDK (software developers kit) voor de iWatch, melden bronnen aan 9to5mac. Dat betekent dat het slimme horloge van Apple misschien al snel wordt gepresenteerd.

“Apple wil iWatch presenteren met complete set apps”

Dat betekent ook dat Apple de iWatch al meteen wil presenteren met een aantal aansprekende apps die niet in eigen huis zijn geproduceerd. De verspreiding van de SDK is nog beperkt, slechts een handvol belangrijke ontwikkelaars zou erover beschikken. Dat wordt aan 9to5mac gemeld door twee mensen die hier meer van weten. De ontwikkeling van het apparaatje en de software ervoor vindt nog in het diepste geheim plaats.

Het lijkt steeds waarschijnlijker dat Apple komende dinsdag naast de iPhone 6 wel de iWatch laat zien, maar tegelijk meldt dat het nog wel een halfjaar duurt voordat die in de winkels ligt. In de tussentijd kunnen Apple en de software-ontwikkelaars dan werken aan het uitbrengen van een compleet pakket software met de iWatch.

Inmiddels beweert een site al een soort bouwtekening te hebben van de iWatch, waarop een rond horloge is te zien. Apple zou de watch vooral willen verkopen als een modieus apparaat, en heeft daartoe de modewereld uitgenodigd om er kennis van te nemen; zelfs modereporters zouden worden uitgenodigd om de lancering van de iWatch bij te wonen. Het moet dus ook vooral een mooi apparaatje worden, met flink wat functies op het gebied van fitness, gezondheid, notificaties en dus ook mode.

Hieronder laten we maar weer eens wat nepplaatjes van de iWatch zien, bedacht door mensen die een vermoeden hebben hoe Apple het polssieraad vorm geeft. De zwartwittekening met het ronde horloge erop lijkt het dichtst bij de waarheid te zitten.

Lees verder...

'HTC ziet af van uitbrengen smartwatch'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC zou toch maar afzien van het uitbrengen van een smartwatch, hoewel de ontwikkeling ervan al in een vergevorderd stadium was, melden bronnen op internet. Gelekte foto's gaven de afgelopen weken de indruk dat er een mooi polssieraad zat aan te komen uit Taiwan, maar dat gebeurt dus voorlopig blijkbaar niet.

'HTC ziet af van uitbrengen smartwatch' htc watch 
Mock-up op basis van uitgelekte informatie
'HTC ziet af van uitbrengen smartwatch' htc smartwatch leak design video 710x375 
De HTC-watch staat rechts naast het scherm

Lees verder...

Eerste ervaring met de Sony Smartband Talk

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Sony Smartband heeft er zojuist een grote broer bijgekregen in de vorm van de Smartband Talk. Zoals de naam doet vermoeden is dit niet alleen een fitnessbandje, maar kun je er ook tegen praten. In dit artikel delen we onze eerste ervaringen ermee.

“Je kunt de smartband eenvoudige spraakopdrachten geven en je kunt ermee bellen.”
Sony Smartband Talk hands-on

Dat praten werkt twee kanten op. Enerzijds kun je het apparaat eenvoudige spraakopdrachten geven en anderzijds kun je ook met het bandje bellen. Spraakopdrachten gaan niet veel verder dan 'wat is mijn volgende afspraak' of 'hoe laat is het', het bellen is wel helemaal functioneel. Of je ook echt tegen een bandje om je pols wil praten is de vraag, maar de mogelijkheid is er in ieder geval.

In essentie is de Smartband Talk echter nog steeds een fitnessbandje dat je bewegingen bijhoudt en bijvoorbeeld als stappenteller werkt. Het apparaatje kan gekoppeld worden met de LifeLog-app van Sony waarmee je al dit soort zaken kunt bijhouden om zo een overzicht van je dag te maken. Aangezien de Smartband Talk een display heeft, worden zaken als het aantal stappen dat je gezet hebt en natuurlijk de tijd ook direct op het apparaat weergegeven. Verder kun je apps toevoegen, waar je doorheen kunt bladeren via de powerknop. Je kunt negen apps op het apparaat zetten, waarbij je moet denken aan eenvoudige dingen zoals een muziekbediening, een weer-app en eenvoudige notificatie-applicaties.

Het scherm zelf is wel interessant: het is een gebogen e-ink display. Dat betekent dat het er niet echt als een scherm uitziet, maar meer als papier. Dat is opzich prettig en ook de langere levensduur die het met zich meebrengt is een goede extra. Het display gebruikt geen stroom als er eenmaal iets op het beeld staat en dus moet de Smartband Talk drie dagen mee kunnen. Een nadeel van het scherm is dat het niet aanraakgevoelig is en nogal wat tijd nodig heeft om te verversen. De bediening gaat dan ook vrij traag. Bedienen doe je met de drie knopjes op te zijkant en door tegen het apparaat aan te tikken, met die laatste actie kun je bijvoorbeeld berichtjes openen en je muziek pauzeren of starten.

Lees verder...

Virtual reality-bril Gear VR werkt samen met Galaxy Note 4

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

BERLIJN – In 3D films kijken, gamen en concerten bekijken. Met de Gear VR van Samsung moet het allemaal mogelijk worden. Samsung heeft deze virtual reality-bril samen met Oculus gemaakt. De Gear VR werd zojuist op de IFA-beurs gepresenteerd.

Virtual reality-bril Gear VR werkt samen met Galaxy Note 4 r320 white front 001

Hij moet nog dit jaar in de verkoop gaan, voor een adviesprijs van 199 euro. Met gamepad kost ‘ie 249 euro. Samsung maakte de Gear VR dus samen met Oculus. De fabrikant van de Oculus Rift werd eerder dit jaar overgenomen door Facebook. Volgens Samsung ‘biedt de Gear VR een compleet nieuwe ervaring voor het consumeren van mobile content’.

3D-video's in 360 graden

Om de Gear VR te gebruiken heb je een Galaxy Note 4 nodig. Deze klik je in het framework van de Gear VR. Het 5,7-inch QHD-scherm van de nieuwe Samsung-phablet verandert dan in het scherm van de virtual reality-bril. “Met de Gear VR heeft de gebruiker de beste plaatsen in het theater en waant hij zich on-stage bij een optreden dankzij de 3D-video’s in 360 graden”, zegt Samsung over de bril.

Samsung belooft een ongeëvenaarde gaming-ervaring. “In ongelooflijke werelden waarin je verbeelding werkelijkheid wordt”, aldus de Koreaanse fabrikant. De Gear VR is van licht materiaal gemaakt, waardoor hij comfortabel zou zitten. Tussenkomst van een computer is voor het gebruik van de bril niet nodig.

Gamepad

“Met de Samsung Gear VR Innovator’s Edition worden de verwachtingen van hoe mobiele technologie wordt gebruikt om content tot je te nemen ruimschoots overtroffen”, stelt Samsung Mobile-CEO JK Shin.

De Samsung Gear VR komt in het wit op de markt. Met gamepad, dus een controller om bijvoorbeeld te gamen, kost ‘ie 249 euro. Zonder de pad betaal je er 199 euro voor.

Lees verder...

Sony komt met verwisselbare lenzen voor smartphones

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Sony zal een nieuwe variant van de opzetlenzen presenteren tijdens de IFA-beurs in Berlijn. In de nieuwe versie van die lenzen kunnen de objectieven worden verwisseld.

Uitgelekte plaatjes van deze SOny ICEL-QX1-lens zijn verschenen op Xperiablog. Het nieuwe lenzensysteem voor camera's kan op de achterkant van een smartphone worden bevestigd waarmee die verandert in een soort systeemcamera. Vorig jaar waren er gewoon twee lenzen die je hiervoor kon kopen, de QX10 en de QX100. Nu heeft Sony de mogelijkheid toegevoegd om de objectieven te verwisselen zodat ik elke omstandigheid de juiste lens op het toestel zit.

De QX1 heeft ook een wat grotere sensor dan de voorgangers (26,7 mm) en kan lenzen met een E-mount aansluiten. Naar verluidt heeft de lens ook een ingebouwde geheugenkaart. Prijzen zijn nog niet bekend en andere specificaties ook niet.

Op de foto's is de nieuwe lens te zien op de nog niet officieel aangekondigde Soy Xperia Z3.

Lees verder...

Sonos-bridge voor draadloze speakers na update niet meer nodig

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sonos heeft een update doorgevoerd waardoor de bridge niet meer nodig is. Muziek kan nu rechtstreeks naar de Sonos-speakers worden verstuurd. Het is volgens Sonos een doorslaggevende software-update.

Sonos wordt steeds beter

Dit laat de fabrikant van het muzieksysteem weten in een persbericht. Het is vanaf nu dus mogelijk om Sonos op je bestaande draadloze netwerk te installeren en af te spelen. Een bekabelde verbinding met een router of de Sonos-bridge is daarvoor niet meer nodig.

Zo wordt het makkelijker om meer luidsprekers toe te voegen aan je Sonos-muziekinstallatie. Ook in andere kamers van je huis. Je kunt een bridge wel blijven gebruiken als je wifiverbindig thuis niet zo sterk is.

Sonos presenteert later Sonos Boost. “Dit nieuw product garandeert een nog sterker en robuuster netwerk voor het streamen van muziek in die omgevingen waar draadloos bereik de grootste uitdaging vormt”, schrijft het bedrijf. “Met draadloze prestaties op bedrijfsniveau is Boost het krachtigste draadloze product dat we tot op heden hebben gemaakt.”

Laat een reactie achter

‘Foto’s van Sony SmartWatch 3 en SmartBand Talk uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony zou op de IFA-beurs in Berlijn deze week twee wearables aankondigen. Het gaat hier om een nieuwe smartwatch en een nieuwe smartband. Ook zijn er specificaties van deze SmartWatch 3 en SmartBand Talk uitgelekt.

De Sony SmartWatch 3 en SmartBand Talk

De foto’s zijn in handen van 9to5Google. De SmartWatch 3 wordt volgens de website de eerste slimme horloge van Sony die op Android Wear draait. De smartwatch krijgt waarschijnlijk een 1,68-inch scherm. Deze wordt vierkant en krijgt een resolutie van 320x320 pixels.

Met het IP58-certificaat is de SmartWatch 3 zowel stof- als waterdicht. Qua ontwerp zou de polssieraad veel weghebben van de Samsung Gear 2 Neo. Het is onbekend wat de horloge gaat kosten. Wellicht dat daar meer informatie op de IFA naar buiten komt.

Op diezelfde beurs in Berlijn is ook All About Phones aanwezig. Sony kondigt waarschijnlijk daar ook de SmartBand Talk aan. Dit is een verbeterde versie van de huidige SmartBand en krijgt in tegenstelling tot deze slimme armband een schermpje. Dit scherm zou gebogen zijn, maar meer informatie is er over de SmartBand Talk nog niet bekend.

Lees verder...

‘Apple presenteert iWatch tijdens iPhone 6-aankondiging’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lijkt er inderdaad op dat Apple haar smartwatch, de iWatch, tegelijkertijd met de iPhone 6 presenteert. En die wordt zo goed als zeker op 9 september aangekondigd. Niet aanstaande dinsdag, maar die daarna dus.

Apple presenteert de iWatch waarschijnlijk tegelijkertijd met de iPhone 6 op 9 september
Een impressie van de iWatch

De geruchten dat Apple werkt aan een smartwatch zijn hardnekkig. Het Amerikaanse bedrijf zou zelfs flink op de iWatch willen inzitten en al massaal aan het produceren zijn geslagen. Apple zou dit jaar nog tientallen smartwatches willen verschepen.

Volgens Re/Code wordt de iWatch tegelijkertijd met de iPhone 6 gepresenteerd. De twee apparaten zouden naadloos met elkaar samenwerken. Het is alleen nog onbekend waar de iWatch vooral voor gebruikt kan worden. Waarschijnlijk komt hij van pas tijdens het sporten.

Ook is het mogeliijk dat de horloge een rol gaat spelen in Apple’s smart home. Hiermee kun je met een mobiel apparaat in je huis allerlei dingen instellen, zoals je verlichting en kamertemperatuur.

Laat een reactie achter

Samsung toont haar curved Gear S-smartwatch

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Samsung heeft vlak voor de IFA-beurs een nieuwe gecurvde smartwatch bekend gemaakt. De Gear S beschikt over een eigen simkaart en zal in het wit en in het zwart op de markt gaan komen.

Het lijkt erop dat de Gear S van Samsung vooral gericht is op de vrouwen. Het apparaat zal verkrijgbaar worden in het wit en in het zwart, waarbij de witte varianten een soort van kristallen rondom het scherm heeft. De smartwatch heeft daarnaast een gebogen 2-inch scherm dat touch gevoelig is.

De Gear S draait op Tizen, Samsung's geplaagde besturingssysteem dat nog niet uit gekomen is voor smartphones. Het toestel beschikt over een dualcore-processor dat geklokt is op 1GHz en heeft 512MB aan ram mee gekregen. Er is 4GB aan interngeheugen aanwezig en ook kan het apparaat een simkaart slikken zodat hij altijd zelf verbonden is met het internet. Ook kan er dankzij de simkaart gebeld worden met de smartwatch, zonder tussenkomst van een telefoon. Om dit wat handiger te maken heeft Samsung ook de Gear Circle Headset aangekondigd. Dit is een Bluetooth-headset die draadloos met de smartwatch verbonden kan worden.

De smartwatch is daarnaast IP67 gecertificeerd waardoor hij waterdicht en stofdicht is. De Gear S van Samsung kan dan ook prima overweg met Nike + zodat ook het sporten met de Gear S tot de mogelijkheden behoort. De batterij is 300mAh groot en moet ongeveer twee dagen mee gaan op een enkele lading.

Samsung zal de Gear S volgende week op de IFA-beurs in Berlijn gaan tentoonstellen. De smartwatch zal in oktober naar Nederland gaan komen en krijgt een stevige adviesprijs van 399 euro mee.

Lees verder...

Ronde LG G Watch R gaat 299 euro kosten

Door Danijel Dercksen, | 3 reacties

LG heeft een ronde smartwatch bekendgemaakt. Het apparaat heet G Watch R. De 299 euro kostende smartwatch loopt op Android Wear.

De fabrikant wist haar eerste ronde smartwatch al een paar dagen te teasen en inmiddels is het slimme horloge wereldkundig gemaakt. LG zal de G Watch R tijdens de IFA-beurs die volgende week zal plaatsvinden in Berlijn, officieel onthullen aan het publiek. All About Phones zal daarbij ook aanwezig zijn.

De G Watch R beschikt over een 1.3-inch rondscherm dat in de body gehouden wordt door een metalen behuizing. Het horloge is IP57 gecertificeerd waardoor hij moeiteloos ook onderwater kan en tegen stof kan. Het touchscreen wordt door saffier beschermd, aldus LG. Het horloge heeft verder een Qualcomm Snapdragon 400-processor aan boord en 512MB aan ram. De acuu is 410mAh groot en moet ongeveer twee dagen mee gaan, aldus de fabrikant.

Het toestel draait op Android Wear waardoor hij overweg kan met alle Jelly Bean-smartphones. Het apparaat gaat in Duitsland 299 euro kosten en zal in het zwart uitgevoerd worden. Onduidelijk is nog wanneer de G Watch R naar Nederland gaat komen, maar dat hij komt, is al zeker.

Lees verder...