All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apps nieuws

Opera Max beperkt dataverbruik van streamingdiensten

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Opera beweert dat het met Max een browser heeft ontwikkeld die het dataverbruik van diensten als YouTube en Netflix kan halveren.

Opera Max beperkt dataverbruik van streamingdiensten screenshot-1

Opera Max, een app die het bedrijf zelf beschrijft als een applicatie voor data-management, zou in staat zijn om het dataverbruik van streamingdiensten tot zo'n 50% te beperken. De app gebruikt hiervoor software ontwikkeld door Opera om bestanden te comprimeren. De app kan heel handig zijn voor gebruikers met een beperkte hoeveelheid mobiele data. Opera maakt zich sterk dat het voor elke gigabyte aan data zo'n 9 uur extra streaming kan aanbieden.

Momenteel ondersteunt de app heel wat diensten als Netflix en YouTube. Andere diensten, waaronder Pandora en en Slacker, worden ook ondersteund maar zijn door de beperkte beschikbaarheid in Nederland niet zo interessant. Het bedrijf geeft aan om in de toekomst nog meer diensten te willen ondersteunen. Opvallend is het gebrek aan ondersteuning van Spotify.

De app is momenteel enkel beschikbaar voor Android en is gratis te downloaden in Google Play. De app werkt zowel via Wi-Fi als een mobiel netwerk.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Bitwalking-app betaalt gebruikers om te lopen

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

De Bitwalking-app, die binnenkort te verkrijgen is op iOS en Android, gaat gebruikers betalen om te lopen. Dit heeft mede-oprichter, Franky Imbesi, gezegd in een interview met de BBC.

Bitwalking-app

Het idee achter de app is om mensen meer te laten bewegen. Imbesi gaat gebruikers belonen met virtuele valuta zodat ze meer gaan bewegen. De bedenker heeft 6,6 miljoen Amerikaanse dollars verzameld bij voornamelijk Japanse investeerders. Hiermee heeft Imbesi de app ontwikkeldt en de online-winkel gepend.

De valuta die uitgekeerd wordt is de ‘Bitwalking Dollar’, deze kan gebruikt worden in de online-winkel van Bitwalking, of kan omgezet worden in echt geld. Bij elke 10.000 stappen wordt er 1 dollar uitgekeerd. Gebruikers kunnen maximaal 3 dollar per dag verdienen.

Het idee om mensen te betalen voor sporten is niet nieuw. Er zijn al meerdere ondernemers geweest die het hebben geprobeerd. Deze zijn allemaal mislukt omdat mensen manieren vonden om het systeem te manipuleren. De Nederlandse overheid heeft ook een app ontwikkeld, genaamd ‘Fietsmodus’. Dit is een vergelijkbare app die mensen beloningen geeft als ze fietsen. Helaas voor de ontwikkelaar werkt deze app ook in de auto, waardoor je 50 km kilometer kan fietsen in drie kwartier. Deze app is nog steeds beschikbaar, of de bug er nog inzit is niet duidelijk.

Imbesi vertelt dat manipuleren niet mogelijk is met Bitwalking. Er is uitvoerig onderzoek gedaan naar de manier waarop mensen lopen. Ook maakt het systeem maakt gebruik van GPS en wifi om nauwkeurig bij te houden of mensen niet valsspelen. Bitwalking wil zich vooral richten op landen in Afrika. Met de bewegingssensor kan de bevolking het gemiddelde inkomen verdubbelen.

Of Bitwalking het langer vol gaat houden dan zijn concurrenten ligt volledig aan investeerders. Het bedrijf hoopt dat merken als Nike en Fitbit willen investeren.

De Bitwalking-app zal eerst uitgerold worden in Engeland, Malawi, Kenia en Japan. Op deze manier kan de ontwikkelaar zien hoe goed de app het doet en kunnen eventuele problemen opgelost worden voordat de app over de hele wereld online komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Veel Android-apps verzamelen onnodig veel data'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Uit een onderzoek van het MIT blijkt dat de populairste Android-apps hoofdzakelijk data verzamelen die niet nodig zijn voor het verbeteren van de functionaliteit.

'Veel Android-apps verzamelen onnodig veel data' mit app shenanigans 0

Onderzoekers aan het Massachusetts Institute of Technology, een hoog aangeschreven universiteit, hebben de 500 populairste apps voor Android onder de loep genomen. Dat de apps veel data verzamelen was al langer geweten, maar nu blijkt dat die data zo goed als nooit de gebruikers ten goede komt. De data wordt amper gebruikt voor het verbeteren van de app en het aanbieden van een betere gebruikservaring, zoals ontwikkelaars meestal beweren.

De onderzoekers benadrukken dat dit niet persé een slechte zaak hoeft te zijn, of specifiek een probleem voor Android. De data zou ook gebruikt worden om het gebruik van de apps te analyseren en zo te werken aan het oplossen van bugs. Sommige data kan ook dienen voor het ophalen van inhoud wanneer je de app niet gebruikt. Volgens de onderzoekers is het probleem hoofdzakelijk dat de ontwikkelaars niet zeggen wat er nu juist met welke data gebeurt.

Bij wijze van test ontwikkelden de onderzoekers van 47 apps een versie die geen data verzamelde of doorstuurde. Vervolgens kregen gebruikers de originele en de aangepaste versie van de apps te zien. Bij 30 van de 47 applicaties konden gebruikers het verschil tussen de twee versies niet zien. De meestvoorkomende verandering was het gebrek aan advertenties en andere minieme verschillen. Zo'n vijf geteste apps stopten volledig met werken wanneer het verzamelen van data werd uitgeschakeld. Wie meer wil weten over het onderzoek kan een kijkje nemen op de blog van het MIT.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Snapchat blokkeert gebruikers die hun Android-toestel rooten'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Enkele ontwikkelaars hebben ontdekt dat Snapchat sinds de laatste update van de app kijkt of Android-gebruikers roottoegang hebben. Als dat het geval is wordt die gebruiker geblokkeerd.

Snapchat blokkeert gebruikers die hun Android-toestel rooten snapchat picture 3441596b

De nieuwe functie werd ontdekt door ontwikkelaars van het XDA Developers forum. De app doet bij het opstarten enkele tests naar het bestaan van een zogenaamde "superuser", als dat het geval is kan dat betekenen dat een toestel geroot is. Wanneer die test positief blijkt wordt de toegang tot de dienst geblokkeerd. Waarschijnlijk wil het bedrijf zo zijn beveiliging aanscherpen.

Snapchat hoopt zo waarschijnlijk te voorkomen dat gebruikers via software van derden er in slagen om snaps - foto's of filmpjes die na enkele seconden verwijderen - vast te leggen. Er bestaat software die ontvangen snaps kan opslaan zonder dat de verzender daar melding van krijgt. Het is ook mogelijk om de ingebouwde detectie van screenshots uit te schakelen.

Er zijn heel wat eigenaars van een Android-toestel die de roottoegang op hun toestel activeren. Het geeft toegang tot heel wat extra functies en mogelijkheden die standaard niet worden toegelaten of ondersteund door de fabrikant. De nieuwe veiligheidsmaatregelen van het sociale medium kunnen dan ook voor veel mensen gevolgen hebben. Voorlopig is de maatregel enkel ontdekt door enkele ontwikkelaars, Snapchat heeft officieel nog niet gereageerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple werkt aan app voor hulp met apparaten'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Volgens enkele geruchten zou Apple bezig zijn met het ontwerpen van een app die moet helpen wanneer gebruikers problemen hebben met hun Apple-apparaten.

'Apple werkt aan app voor hulp met apparaten' screenshotapple

De app, die momenteel volop in ontwikkeling zou zijn bij Apple, moet een overzicht bieden aan informatie over elk toestel en helpen met het oplossen van problemen. De app moet de grote hoeveelheden online formatie over Apple's tablets, laptops en smartphones samenbrengen en gebruikers sneller helpen. Het zou ook mogelijk zijn om via de app te chatten met medewerkers van het bedrijf die je dan verder helpen.

Er zouden bij het voordoen van een probleem enkele simpele vragen gesteld worden, waarna er kan worden besloten of je je toestel best binnenbrengt bij een Apple Store voor reparatie. Het is ook mogelijk om via de app in officiële Apple Stores een afspraak te maken om je defecte toestel binnen te brengen.

Het is nog onduidelijk of en wanneer de app gelanceerd wordt en of de app überhaupt zelfs naar Nederland of België komt. Al kan de recente opening van Apple Stores in Nederland en België wel een positieve invloed hebben.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Instagram maakt een einde aan tijdlijnweergave door derden

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

In de toekomst zal het voor apps gemaakt door derden verboden zijn om de tijdlijn van Instagram te gebruiken, alleen de officiële apps zullen nog worden ondersteund.

Instagram maakt een einde aan tijdlijnweergave door derden image1

Instagram zal in de toekomst het gebruik van zijn API, het protocol wat ontwikkelaars gebruiken om de dienst in apps te integreren, sterk aan banden leggen. Met de overname door Facebook werd het gebruik ervan eerder al sterk beperkt, maar nu wordt tijdlijnweergave door derden volledig verboden. Dat betekent dat apps die niet door Instagram zijn gemaakt niet langer je tijdlijn kunnen weergeven.

De nieuwe regels betekenen het einde van heel wat bekende apps op zowel Android als iOS. Op iOS waren de Instagram-apps van derden nogal populair voor de iPad, waar nog geen officiële app voor bestaat. Ook op Android zijn er heel wat andere apps populair die extra functies aan de dienst toevoegen die de officiële app niet ondersteunt.

De nieuwe maatregelen neemt Instagram naar eigen zeggen voor de veiligheid van zijn gebruikers. Er waren eerder al wat berichten van wachtwoorden en andere gegevens die via onofficiële apps in de verkeerde handen terechtkwamen. Echter beweren analisten dat er vooral een financieel motief zit achter de veranderingen, zo begon Instagram pas met het integreren van advertenties. In apps van derden worden die vaak niet weergegeven.

Apps die je toelaten om foto's te bewerken en deze vervolgens op Instagram te plaatsen zullen wel nog blijven bestaan. Ze mogen gewoon geen gebruik meer maken van je tijdlijnweergave. Bestaande apps blijven tot juni 2016 werken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Play Store waarschuwt voor in-app reclame

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

De Google Play Store vermeldt vanaf 11 januari of apps reclames bevatten. Ontwikkelaars die dit niet op tijd vermelden, worden geschorst.

Play Storereclame

Google heeft de voorwaarden voor de Google Play Store aangepast. De grootste toevoeging is het nieuwe label wat aangeeft of een app reclames bevat. Het label komt vlak onder de installeerknop te staan. Bij het Google I/O-evenement werd dit label al geïntroduceerd voor familie-apps, vanaf januari is het verplicht voor elke app in de Play Store.

Voor ontwikkelaars van apps met reclames is het belangrijk om op tijd het label toe te voegen. De voorwaarden zijn duidelijk. Als je je apps niet op tijd van het label voorziet, wordt de app geschorst tot dit aangepast is.

De nieuwe voorwaarden zijn puur voor de app-gebruikers. Het gebeurt regelmatig dat betaalde apps alsnog reclames bevatten. Met het nieuwe label kan de gebruiker dit weten voordat hij of zij de app installeert.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Android- en iOS-apps voorlopig nog niet naar Windows 10

Door Daan 't Hooft, | 2 reacties

De tool om Android-apps op Windows 10 Mobile te laten draaien is vertraagd. Dit heeft Microsoft afgelopen weekend bekendgemaakt. Het project, genaamd Astoria, werd in april aangekondigd.

Microsoft Lumia 950 koopwijzer

De tool moet het makkelijker maken om Android- en iOS-apps naar Windows te brengen. Je zou de tool als een emulator kunnen zien. Dit betekent bijvoorbeeld dat een iOS-app ook werkt op een Windows-telefoon.

Microsoft wil nog niet bekendmaken of het project vertraging heeft, tijdelijk is stopgezet of helemaal gecanceld is. “De Astoria-brug is nog niet klaar, maar er zijn genoeg tools voor ontwikkelaars”, aldus een woordvoerder van Microsoft. Daar moet de Windows-gebruiker het voorlopig mee doen.

Het besturingssysteem van Microsoft heeft op mobiele apparaten niet het grootste marktaandeel. De grootste reden hiervan is het aanbod van apps. In vergelijking met besturingssystemen zoals Android of iOS is het aanbod erg laag. Dit is weer een gevolg van het kleine aantal telefoons met Windows erop. Microsoft probeert ontwikkelaars te stimuleren door het interessanter te maken voor hen. Ontwikkelaars kunnen een app voor Windows lanceren op smartphones, tablet, pc’s en de Xbox One.

Ondanks de magere successen met Windows Phone, heeft het Amerikaanse bedrijf heeft het doel om binnen drie jaar tien miljard telefoons op Windows 10 Mobile te laten draaien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google Now wordt slimmer

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

De zoek-app van Google kan sinds kort complexere vragen beantwoorden. Google heeft de spraakgestuurde zoekmachine verbeterd voor de Amerikaans-Engelse gebruikers. De moeilijke vragen vereisen geen update.

Google Now iOS

Met complexe vragen worden tweedelige vragen bedoeld. Bijvoorbeeld: “Who was the U.S. president when The New York Yankees became the world champions?” Google kan daar nu antwoord opgeven. De zoekmachine deelt de vraag op in kleine delen en combineert die om op het antwoord te komen.

“De app-ontwikkelingen zijn vergelijkbaar met een kind dat leert praten”, zegt Satyajeet Salgar, productmanager van Google Now. De app leert steeds weer iets bij, waardoor het makkelijker wordt om iets op te zoeken via Google.

Google Now werd in 2012 beschikbaar voor Android-gebruikers. De app werd in het begin gebruikt als snelle optie om op Google te zoeken. Later werd dit uitgebreid met kaarten die relevante informatie tonen, zoals het weer, routes naar belangrijke locaties en het laatste nieuws.

De nieuwe zoekopties zijn nog niet beschikbaar voor de Nederlandse taal. Om hier gebruik van te maken zal je de taal moeten veranderen naar English US. Wanneer de uitgebreide vragen beschikbaar zijn in het Nederlands is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

WhatsApp ondersteunt nu 3D Touch

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

WhatsApp voor iOS is geüpdatet zodat de app nu ook 3D Touch ondersteunt, samen met enkele veranderingen aan het design.

Sinds kort ondersteunt WhatsApp voor iOS Apple's 3D Touch, dat is de nieuwe aanraaktechnologie waarmee de nieuwste iPhone 6S en 6S Plus mee zijn uitgerust. Je kan nu lichtjes drukken op een link om een zogenaamde 'Peek and Pop' preview te zien, wanneer je nog harder drukt open je de link ook. Die nieuwe functie werkt ook in de lijst met chats. Zo kan je door lichtjes te drukken op een chat al een preview krijgen en hem vervolgens openen door harder te drukken.

In combinatie met de ondersteuning van 3D Touch heeft de app ook een nieuw gezicht gekregen. Het nieuwe design is iets simpeler en zou wat meer overzicht moeten creëren. Je kan nu je favoriete chatgesprekken aanduiden met een sterretje en die zullen dan bovenaan je lijst met berichten verschijnen.

WhatsApp is nog immens populair in Nederland, al zou het volgens verschillende statistieken wel gebruikers verliezen aan Snapchat. Vooral bij jongeren. Het bedrijf werd een tijd geleden nog op de vingers getikt door de Nederlandse privacywaakhond maar voldoet nu aan alle eisen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Beoordelen van Google Maps levert 1 TB aan Drive-opslag op

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Het reviewen van restaurants, musea en andere bezienswaardigheden in Google Maps wordt vanaf nu beloond. Als je dit vaak doet, krijg je van Google gratis 1 TB aan Drive-opslag. Om in aanmerking te komen, kun je je nu als ‘lokale gids’ opgeven.

Google Maps nu ook offline te gebruiken maps offline

Met de nieuwe methode hoopt Google op meer beoordelingen. Deze beoordelingen kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld restaurants, uitjes en hotels. Met deze punten kan de gebruiker verschillende niveaus ontgrendelen. Google Maps wil op deze manier blijven groeien. Om gebruikers te stimuleren, krijgen ze toegang tot exclusieve beloningen.

Het eerste niveau ontgrendelt toegang tot exclusieve testfases van producten. Het tweede niveau geeft eerder toegang tot Google-producten. Als je nog hoger komt, krijg je een speciale badge. Bij niveau vier wordt nóg interessanter en ontvang je 1 TB aan opslag voor Google Drive. Als je het nog beter doet dan niveau vier krijg je iets heel speciaals. Je wordt dan uitgenodigd op de Google Campus, samen met alle andere mensen die niveau vijf hebben gehaald. Daar krijg je een exclusieve rondleiding. Wat daar verder bij hoort, wordt later bekend.

Google Maps is de navigatie-app van het bedrijf. In de app kunnen routes berekend worden, kunnen mensen onbekende omgevingen verkennen en is er een mogelijkheid om recensies te plaatsen. Door gebruikers te belonen, wordt het publiceren van recensies een stuk aantrekkelijker dan voorheen.

Het is niet voor het eerst dat Google zijn gebruikers beloont. Met de Google Rewards-app kunnen gebruikers geld voor hun Google-account verdienen. Dit gebeurt aan de hand enquêtes. Met dit geld kun je onder andere apps, films en muziek kopen in de Play Store.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Zoekfunctie in App Store is verbeterd

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Amerikaanse website TechCrunch meldt dat de zoekfunctie in Apple's App Store verbeterd is. Volgens de website heeft Apple waarschijnlijk de algoritmes in haar zoekmachine aangepast.

Zoekfunctie in App Store is verbeterd app store previews

Vanaf 12 november meld een aantal ontwikkelaars van applicaties een groot verschil in de zoekresultaten van de App Store ontdekt te hebben. Alvorens de grote verandering merkte gebruikers van de App Store al kleine verschillen in de applicatie winkel vanaf 3 november.

De veranderingen in de zoekresultaten schijnen veroorzaakt te worden door veranderende algoritmes die gebruikt worden in de zoekfunctie. Dit resulteert in een zoekfunctie die zich meer focust op contextuele zoekwoorden, daarnaast schijnt de zoekmachine ook te letten op gedeeltes van zoekwoorden. Zo moet de App Store nu eerder ontdekken welke applicaties relevant zijn bij de applicatie die je zoekt. Wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar Twitter zal de applicatie Tweetbot ook bij de resultaten staan, merkte de ontwikkelaar van Tweetbot op. Voorheen verscheen de applicatie niet bij de zoekresultaten.

Met meer dan één miljoen applicaties is het hebben van een goede zoekmachine een must have voor de App Store. Hoe beter de zoekmachine, des te meer relevante apps er gevonden, gedownload en verkocht worden. Het verbeteren van de zoekmachine geeft dus voor de klanten, de ontwikkelaars en voor Apple baat. Een eerder uitgevoerde studie vertelde dat ongeveer 50% van de gebruikers van een iPhone applicaties ontdekken via de zoekfunctie. Apple heeft momenteel nog geen informatie over dit onderwerp bevestigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Snapchat start met verkoop van "lenzen"

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Binnenkort zal je op snapchat nieuwe lenzen kunnen kopen, dat zijn grappige special effects voor het sociale medium.

Lenzen werden niet zo lang geleden toegevoegd aan Snapchat. Het zijn grappige effectjes die je kan toevoegen aan je snaps, waardoor je er bijvoorbeeld gaat uitzien als een spookje of een hartje uitademt. Er komt elke dag een nieuw gratis effectje bij in de lijst, die je kan zien door jezelf te filmen en vervolgens een paar seconden op je gezicht te drukken.

Vanaf vandaag kunnen gebruikers in de Verenigde Staten nieuwe lenzen kopen voor zo'n $0,99 per stuk. Er zullen elke dag zo'n 30 lenzen te koop zijn. Snapchat voert dit naar eigen zeggen in na het grote succes van de nieuwe effectjes, die dagelijks zo'n 10 miljoen keer gebruikt worden. Snapchat zegt dat andere landen, waaronder waarschijnlijk ook Nederland en België, later de nieuwe lenzen ook kunnen kopen.

Snapchat is immens populair, vooral bij tieners, maar is voorlopig nog niet zo winstgevend. Het bedrijf wordt gewaardeerd op zo'n 16 miljard dollar en hoopt dit jaar een omzet van 50 miljoen dollar te realiseren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Facebook komt met 360-graden video voor iOS en Samsung Gear VR

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Vanaf vandaag zal Facebook 360-graden video gaan ondersteunen in zijn app voor iOS en Samsung Gear VR headsets.

Facebook zal vanaf vandaag de nieuwe soort video gaan ondersteunen. Dat zal gebeuren in de app voor iOS maar ook voor de Samsung Gear VR headsets en enkele 360-graden camera's. Wanneer iemand een 360-graden filmpje post kan je het met je smartphone bekijken door met je toestel te bewegen. Volgens Facebook is dit een hele nieuwe vorm van delen en voel je je als kijker meer betrokken bij het kijken van filmpjes.

Eerder voegde Facebook de ondersteuning van 360-graden video's al toe aan zijn website en de Android-app. Het is duidelijk dat Facebook volop inzet op video om de strijd aan te gaan met 's werelds bekendste videodienst YouTube.

Facebook investeert volop in virtual reality en 360-graden video's, waarschijnlijk om het aanbod zo groot mogelijk te maken voor wanneer het bedrijf met zijn eigen VR-bril komt. Het bedrijf kocht een tijd geleden Oculus, de maker van de VR-bril Oculus Rift. Verwacht wordt dat die bril begin volgend jaar op de markt verschijnt, voorlopig zijn er wel al prototypes voor ontwikkelaars in omloop.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Beats Music stopt 30 november

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Muziekstreamer Beats Music houdt op 30 november op te bestaan. De streamingsdienst gaat dan over in Apple Music. Beats Music werd in 2014 gelanceerd als tegenhanger van onder andere Spotify.

Apple Beats by Dre

De taak voor Beats Music zit erop. Dit laat de site weten op zijn website. De streamingsdienst, die gelanceerd werd in januari 2014, is niet meer relevant. Op 30 juni is namelijk Apple Music gelanceerd. Beide diensten zijn van Apple.

Alle gebruikers van Beats Music kunnen tot 30 november hun playlists en voorkeuren overplaatsen naar Apple Music. Beats Music-gebruikers kunnen ook gratis hun abonnement overzetten naar Apple Music. Dit geeft hen toegang tot ruim 30 miljoen nummers. Als er geen actie wordt ondernomen, stopt het abonnement. Door Beats Music op te heffen kan Apple alles op één streamingsdienst focussen.

Beats Electronics werd opgericht door producer en rapper Dr. Dré. In mei 2014 werd Beats Electronics voor 3,4 miljard overgenomen door Apple. Dit merk produceerde toen alleen koptelefoons. Apple besloot onder de naam Beats een muziekdienst uit te brengen. Dit werd Beats Music.

Op 30 november zal alleen Beats Music wegvallen. De Beats-divisie van Apple blijft koptelefoons maken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

MY Vodafone-app gaat inzicht geven in storingen en werkzaamheden

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Vodafone heeft zijn app vernieuwd. Nieuw is dat gebruikers nu ‘real live’ kunnen zien waar er storingen en werkzaamheden in het netwerk zijn. Vodafone is de eerste provider die dit in zijn app verwerkt.

Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient Vodafone

De provider wil het voor klanten overzichtelijker maken wat actuele problemen zijn binnen het netwerk. Op deze manier kan de klant zelf alle informatie opzoeken binnen de app, in plaats van te bellen met de klantenservice.
Dirk de Leijer, de directeur ‘Commercial Operations’ bij Vodafone Nederland zegt: “Onze website wordt samen met de My Vodafone-app het meest gebruikt door onze klanten als servicekanaal. Het was dan ook een logische maar uitdagende stap om cruciale netwerkinformatie ‘real time’ inzichtelijk te maken voor onze klanten.”

In de toekomst zullen er nog meer functies toegevoegd worden aan de app. Onder andere de ‘selfservice’ en het inzicht in verbruik en kosten zullen worden verbeterd. Dit is mogelijk door het nieuwe IT-systeem van Vodafone.

De MY Vodafone-app is ontworpen voor de klanten van Vodafone. Via de app hebben klanten op elk moment toegang tot persoonlijke gegevens, zoals datategoed, facturen en gegevens van contracten
.
De update voor de app is vanaf vandaag voor Android verkrijgbaar. De iOS update volgt over enkele weken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple Music nu ook voor Android beschikbaar

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Gebruikers van Apple Music kunnen nu ook naar de muziekdienst luisteren op Android-toestellen dankzij de lancering van de app in de Play Store.

De nieuwe app van Apple heet "Apple Music" en stelt gebruikers in staat om naar de muziekdienst te luisteren. Je hebt de mogelijkheid om een proefabonnement van drie maanden af te sluiten en vervolgens moet je wel betalen om van de dienst gebruik te maken. Het is de tweede app die Apple uitbrengt voor Android na "Move to iOS".

Voorlopig gaat het nog om een bètaversie van de app, zo geeft Apple aan dat je nog geen familieabonnementen kan afsluiten via Android en worden muziekvideo's nog niet aangeboden. Het registeren van een account is ook nog niet optimaal op een Android-toestel.

Momenteel heeft Apple Music zo'n 6,5 miljoen betalende abonnees, een heel deel minder dan grote concurrent Spotify dat 20 miljoen betalende gebruikers heeft. Met de uitbreiding van de dienst naar Android wil Apple zijn marktaandeel vergroten en meer potentiële gebruikers bereiken, zoals het bedrijf eerder al deed door iTunes ook voor Windows te ontwikkelen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Facebook gaat gezichtsherkenning combineren met Messenger

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

In Australië wordt er een bètaversie van de nieuwe Messenger-app getest. In de nieuwe versie maakt de app gebruik van gezichtsherkenning om vrienden in de foto te herkennen. Dit wordt ‘Photo Magic’ genoemd. Als de app vrienden herkent, zal deze de mogelijkheid bieden om de foto door te sturen naar die personen.

Facebook gaat gezichtsherkenning combineren met Messenger 03 nux suggestion

De topman van Facebook Messenger, Peter Martinazzi, vertelt dat het aantal verstuurde foto’s is toegenomen. “In de afgelopen maand alleen zijn er ongeveer 9,5 miljard foto’s verstuurd via Messenger”, zegt Martinazzi. Messenger is een belangrijk onderdeel van Facebook. Het is namelijk het enige middel waarmee ze concurreren met Snapchat.

Facebook denkt dat het gebruikers meer naar zich toe kan trekken door Photo Magic. Met notificaties zal de app de aandacht van de gebruiker trekken. De technologie die gebruikt wordt om de gezichten te herkennen is niet nieuw. Facebook heeft hiervoor al een technologie ontwikkeld. Deze wordt gebruikt om suggesties te doen bij het taggen van foto’s.

Als Photo Magic naar Nederland komt, krijg je bij de privacy-opties de keuze om de nieuwe toevoeging te gebruiken, of uit te zetten. Als je ervoor kiest om Photo Magic te gebruiken, zal Facebook elke foto die je maakt scannen. Als de app vrienden herkent, zal hij een suggestie geven voor het doorsturen naar die mensen.

Photo Magic is nu in Australië beschikbaar voor Android en komt later deze week ook uit voor iOS. Als de bèta in Australië goed bevalt, zal de update ook snel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. Het is nog onbekend wanneer Nederland aan de beurt is.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google Maps nu ook offline te gebruiken

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Google heeft Maps voor Android geüpdatet waardoor het nu ook mogelijk is om offline kaarten te bekijken en te navigeren.

Google Maps nu ook offline te gebruiken maps offline

Google heeft de Maps-app voor Android een flinke update gegeven waardoor je de app nu kan gebruiken om offline kaarten te raadplegen en wegaanwijzingen te volgen. Gebruikers kunnen zelf aangeven van welk gebied ze de kaarten lokaal willen opslaan en die later raadplegen. Ook het opzoeken van bedrijven en andere locaties is offline mogelijk.

Google haalt aan vooral opkomende markten te willen voorzien van kaarten, waar goed mobiel internet nog niet overal beschikbaar is. De nieuwe functie is ook bijzonder handig om te navigeren in het buitenland en zo dure roamingkosten te voorkomen. Het is echter wel niet mogelijk om recensies of foto's van bedrijven en restaurants op te zoeken zonder internetverbinding. Het opslaan van kaarten neemt ook wat opslagruimte in beslag, zo zouden de kaarten van Londen zo'n 380 megabyte in beslag nemen.

Google laat weten de functie ook voor iOS te willen uitbrengen maar kan daar nog geen datum op plakken. Waarschijnlijk zullen iOS-gebruikers moeten wachten tot volgend jaar. Wie niet kan wachten kan een kijkje nemen naar Nokia's Here, een vergelijkbare dienst die de mogelijkheid tot offline navigeren al langer aanbiedt op iOS.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Facebook werkt aan eigen nieuws-app genaamd Notify'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

De Financial Times weet te melden dat Facebook druk bezig is met het ontwikkelen van een eigen nieuws-app, genaamd Notify.

De Financial Times laat weten dat Facebook druk bezig is met de ontwikkeling van een eigen app voor het lezen van nieuwsberichten, die geruchten deden al langer de ronde. De nieuwe app zou "Notify" eten en informatie uit verschillende media verzamelen en aggregeren. Gebruikers kunnen zich op verschillende onderwerpen of verschillende sites abonneren.

Facebook zou al een deal hebben met onder andere CBS, Vogue, Comedy Central, Billboard, Mashable, The Washington Post, en CNN. Het is mogelijk om van verschillende sites of onderwerpen ook pushnotificaties te ontvangen. Op gelekte screenshots is te zien hoe je per site kan kiezen of je wel of niet pushnotificaties wil krijgen.

Voor heel wat media is Facebook een ontzettend belangrijk medium om lezers te bereiken. Analisten verwachten dat de app advertenties zal integreren, verkocht door Facebook, en uitgevers in staat zal stellen om mensen te bereiken die hun berichten anders niet zouden lezen. De app moet de strijd aangaan met apps als Snapchat en Twitter die ook steeds vaker gebruikt worden voor het verkrijgen van nieuws.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp