All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apps nieuws

Mobiel betalen in ING-app nu te autoriseren met vingerafdruk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

ING heeft zijn Mobiel Bankieren-app opnieuw uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om betalingen te autoriseren door middel van je vingerafdruk of je stem.

Mobiel Betalen ING

Dit laat de bank weten in een persbericht. Eerder was het al mogelijk om via je stem de app te bedienen en je kon je vingerafdruk al gebruiken om in te loggen. ING beloofde eerder dit jaar dat het ook mogelijk zou worden om op deze manier ook betalingen te verrichten. Dat is de bank nu nagekomen.

Hiermee voorziet ING in een behoefte bij zijn klant, denkt de bank. 2,2 miljoen mensen gebruiken de Mobiel Bankieren-app van ING. Dit gebeurt steeds vaker door middel van de vingerafdruk en bovendien heeft een derde van de gebruikers van de app al een smartphone met vingerafdrukherkenning.

De spraakassistent die in de ING-app is ingebouwd, Inge, wordt door 100 duizend mensen gebruikt. Vanaf vandaag is het mogelijk om de nieuwe iOS- en Android-apps van ING Mobiel Bankieren te downloaden.

“ING wil voorop lopen op het gebied van technologie”, beweert Jeroen Losekoot, de marketingmanager van Internet & Mobiel bij IGN. “Door onder andere de toevoeging van biometrische toepassingen in de app kunnen we geldzaken sneller en makkelijker maken voor onze klanten en de toegankelijkheid vergroten. Hierdoor krijgen klanten meer grip op hun financiën. Ze betalen een rekening veel sneller en ze staan minder rood.”

ING blijft zijn app doorontwikkelen, zegt de bank. Klantfeedback speelt hierbij een grote rol. Verder schrijft de bank het volgende: “Daarnaast kunnen deze toepassingen in de toekomst eveneens van toegevoegde waarde zijn als het gaat om klantherkenning en veiligheid, waarbij biometrie gebruikt kan worden als extra identificatiemiddel bovenop de pincode.”

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Facebook-account niet meer nodig voor Messenger

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Tot nu toe was het noodzakelijk om een Facebook-account te hebben als je gebruik wilde maken van de Messenger-app. Nu is dat in sommige landen niet meer nodig. In Nederland is dat nog wel zo.

5-apps review: messengers (Android en andere platforms) screenshot-0

Facebook Messenger is de laatste tijd flink aan het groeien. Er komen steeds meer gebruikers bij. Enige makke was dat je om ermee te kunnen communiceren, wel een Facebook-account nodig had. Dat is voor Skype en WhatsApp bijvoorbeeld niet noodzakelijk. Nu heeft Facebook deze verplichting laten vallen. Iedereen kan er nu gebruik van maken. Dat heeft Facebook woensdag aangekondigd.

Facebook heeft weinig gezegd over de beweegredenen, maar kenners denken dat de sociale netwerkgigant op deze manier meer klanten wil vergaren. Door de inlogverplichting via Facebook te laten vervallen, wordt wellicht een groter publiek aangesproken.

De nieuwe manier van inloggen vereist dus geen Facebookaccount, maar wel het prijsgeven van je telefoonnummer. Wie er wel voor kiest om via Facebook op Messenger in te loggen, krijgt bovendien meer functies. Facebookvrienden kunnen makkelijk worden bereiktg, en de app ondersteunt meerdere apparaten te
While Messenger won't require a Facebook account, Messenger will require a phone number in order to create an account. For those that choose to use their Facebook account to log in, there will be the added benefit of easily messaging Facebook friends, accessing Facebook messages and multi-device messaging support.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft zet Android-apps Word, Excel en PowerPoint in Play Store

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Microsoft heeft de Android-apps MS Word, Excel en Powerpoint in de Play Store gezet. De apps kunnen hier gratis gedownload worden. Wie een Office365-abonnement heeft, kan echter genieten van meer mogelijkheden dan degenen die het houden bij de gratis apps.

Microsoft zet Android-apps Word, Excel en PowerPoint in Play Store powerpoint

Office voor Android was er al een tijdje. Nu zijn de aparte apps die hier onderdeel van uitmaken dus ook in de downloadwinkel van Google te vinden. Microsoft Word, Excel en PowerPoint staan nu live. Het zijn volledig functionerende mobiele versies van de Office-apps, geoptimaliseerd voor het gebruik op een Androidsmartphone.

Met de gratis apps is het mogelijk om documenten te maken, bewerken en bekijken. Wie een Office 365-abonnement heeft, dat een tientje per maand kost of honderd euro per jaar, kan echter meer. Dan wordt de 'gehele gebruikerservaring' van de apps ontsloten.

Wie de Microsoft-apps wil installeren, moet er rekening mee houden dat hiervoor een smartphone nodig is met Android 4.4 of nieuwer. Android M wordt echter nog niet ondersteund. 1GB ram is minimaal vereist. De apps nemen flink wat ruimte in beslag op de telefoon, rond de 100MB per stuk.

Hier de downloadlinks:

MS Word
MS Excel
MS Powerpoint

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Streamingdienst KPN Play voegt HBO toe aan zenderaanbod

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

AMSTERDAM - KPN heeft het voorlopige zenderaanbod voor zijn eigen streamingdienst, Play, bekend gemaakt. In het zenderaanbod van KPN Play zitten onder andere drie zenders van HBO en het gebruikelijke aanbod van onder andere alle zenders van de NPO, RTL en SBS. In het najaar is KPN Play voor iedereen beschikbaar.

KPN Play app

Dit heeft KPN bekend gemaakt op een persconferentie in Amsterdam. De provider kondigde eerder dit jaar Play aan: de concurrent van KPN voor Netflix. Op de bijeenkomst is KPN Play gedemonstreerd. "We zijn voortvarend aan de slag voor de introductie van Play, die dit najaar gepland staat", aldus Diederik Rosenbaum, manager TV & Proposities van KPN.

"En nu we ook HBO kunnen aankondigen als onze 'premium content' leverancier, wordt steeds duidelijker dat Play uitstekend past bij anders en persoonlijk TV-kijken." KPN Play gaat werken via een app voor Android en iOS en heeft Chromecast-ondersteuning. In de app kun je straks kijken naar films, series en de meest bekeken televisiezenders.

KPN zoekt nu testers voor de betaversie van de apps voor Android en iOS. "Het is natuurlijk belangrijk om Play te ontwikkelen samen met de mensen die het uiteindelijk gaan gebruiken", zegt Rosenbaum. "Daarom zoeken we nu 500 toptesters die hun input willen geven op de funcitonaliteiten en kwaliteiten van Play. Vanuit deze waardevolle feedback wordt Play verder geoptimaliseerd."

Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt bij KPN: "We zijn druk bezig met Play en werken er al lang aan", vertelt hij. "KPN speelt fors in op innovaties op het gebied van televisie. In Nederland was KPN de eerste die het mogelijk maakte om via de smartphone en tablet televisie te kijken. Dit zijn goede innovaties die inspelen op het veranderende kijkgedrag."

Play moet altijd en overal beschikbaar zijn, stelt KPN. Alleen dan gaan Nederlanders, en jongeren in het bijzonder, gebruiken. "In 2014 keken jongeren onder de 25 jaar voor het eerst meer content online en 'on demand' dan via de normale manier om televisie te kijken", aldus Postma. "Play gaat over gemak. Gemak om toegang te krijgen tot die content die voor jou relevant is. Gemak om te kijken wanneer het jou uitkomt. Geen beperkingen voor waar je wilt kijken. As simple as that. Jongeren moeten niet beperkt worden. Op heldere en makkelijke manier toegang krijgen tot content."

Zie je het wel zitten om de app te testen? Meld je dan aan op playvankpn.nl. Hier registreer je je. KPN belooft je zo snel mogelijk te laten weten of je in aanmerking komt om de app te testen. Het is de bedoeling dat de app van KPN Play in het najaar voor iedereen beschikbaar is. KPN laat pas op de commerciële lancering van Play weten wat het tarief van de dienst wordt.

Voorlopig is dit het complete zenderaanbod van KPN Play:

NPO 1, 2, 3 (alle drie ook met gesproken ondertiteling voor blinden en slechtzienden)
RTL 4, 5, 7, 8
SBS 6, Net 5, Veronica
Discovery Channel, Discovery ID, National Geographic
MTV, Comedy Central, TLC,
Xite, Disney Channel, Nickelodeon
HBO 1, 2, 3

Van de volgende zenders kun je afleveringen tot 7 dagen terugkijken: NPO 1, 2, 3, SBS 6, Net 5, Vernoica en National Geographic.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft: spraakassistent Cortana in juli naar Androidsmartphones

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Spraakassistent Cortana van Microsoft komt in juli beschikbaar voor bezitters van een Androidtelefoon. Dit meldt Microsoft in een blogpost.

Dat is onverwacht, want gisteren ontkende een programmeur van Microsoft Cortana nog dat deze spraakassistent op korte termijn beschikbaar zou komen voor bezitters van Androidtelefoons. Hij twitterde daar uitgebreid over. De bewuste tweet lijkt echter verwijderd te zijn.

Microsoft meldt dat Cortana op Androidsmartphones als een verlengstuk moet worden gezien van Cortana op Windows 10-pc's. Een voorbeeld wordt genoemd. "Op je Androidtelefoon kun je Cortana vragen om je te herinneren dat je de hond om acht uur 's avonds moet uitlaten. Als je via je Xbox dan een film bekijkt, zal die hem onderbreken met de mededeling dat het tijd is om de hond uit te laten."

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC brengt advertenties naar Blinkfeed in een aantal landen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Blinkfeed, de app die HTC installeert op de laatste generaties telefoons, wordt door de Taiwanese smartphonefabrikant voorzien van advertenties. Dit is nu het geval in Amerika, Engeland, Duitsland, Taiwan en China. Het blijkt te gaan om een pilot die bij gebleken succes naar andere landen wordt uitgerold.

HTC’s BlinkFeed en Service Pack beschikbaar in Play Store screenshot-2
SenseTV

Blinkfeed brengt de reclameboodschappen in het nieuwsoverzicht van de app. HTC meldt dat het nog gaat om een beperkt aantal en dat de advertenties qua opmaak niet afwijken van Blinkfeed zelf. De reclame zou afgestemd zijn op de interesses van de eigenaar van de telefoon. De advertenties worden door Twitter, Yahoo, Appia en HTC zelf op de telefoon geplaatst. HTC wil zo zijn eigen producten promoten.

HTC meldt hierbij dat gebruikers de reclamemeldingen kunnen uitzetten. Dat houdt in dat het standaard aan staat op de telefoons met Blinkfeed. HTC hoopt dat gebruikers het een aanwinst vinden om leuke apps te vinden of producten of diensten.

Ongeveer een maand geleden maakte twitteraar @upleaks al bekend dat HTC met advertenties wilde beginnen. Op twee manieren wil HTC hier geld aan verdienen. Aan de advertenties zelf, en aan de verkoop van eigen producten die via Blinkfeed weorden aangeboden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

ING troeft Apple Pay en Android Pay af met mobiel betalen in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

ING introduceert deze zomer mobiel betalen via Android-smartphones. Dit gaat via de NFC-chip in je Android-smartphone. Met zijn dienst voor mobiel betalen in Nederland troeft ING twee geduchte concurrenten af: Apple Pay en Android Pay.

Mobiel Betalen ING

In een persbericht schrijft ING dat zijn dienst voor mobiel betalen werkt op smartphones die draaien op Android 4.4 KitKat of hoger. ING begint vandaag met een laatste testfase onder een groep werknemers van de bank. Daarna wordt de dienst landelijk uitgerold.

ING-klanten die de Mobiel Bankieren-app al gebruiken en in het bezit zijn van een geschikte Android-smartphone kunnen later deze zomer mobiel betalen via hun smartphone. Hiervoor kunnen ze dan een Mobiel Betalen-app van ING downloaden die nog moet uitkomen.

Het betalen via je smartphone is een logisch gevolg van de mogelijkheden die het nieuwe type pinautomaten biedt. Daarmee kun je contactloos betalen met je pinpas door middel van de NFC-chip in je pinpas. Dezelfde methode werkt straks ook met smartphones.

Bij aankopen tot en met 25 euro kun je zelf bepalen of je deze wilt beveiligen met een pincode. Is het bonnetje van je boodschappen meer dan dat? Dan moet je altijd een pincode invoeren. Het maximale bedrag dat je achter elkaar kunt betalen zonder pincode in te voeren is 50 euro.

ING laat aan All About Phones weten dat het mogelijk is om ook bedragen van boven de 50 euro via je smartphone af te rekenen. Voorlopig is het nog niet mogelijk om bijvoorbeeld met je vingerafdruksensor een betaling te beveiligen, in plaats van een pincode.

“Het is nog te vroeg om daar iets over te kunnen zeggen”, laat een woordvoerder van de bank weten aan ons. “We starten met mobiel betalen via de pincode.”

ING heeft geen specifieke datum genoemd voor de uitrol van mobiel betalen via de smartphone.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Google voegt Smart Burst toe aan camera-app Android'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lijkt erop dat Google de standaard camera-app van Android voorziet van een brust-modus: Smart Burst. De app kiest dan uit een serie foto’s de beste. Momenteel is de functie nog niet beschikbaar.

Android Smart Burst

De toevoeging werd ontdekt door Android Police, dat eens een kijkje nam in de code van de laatste update voor de camera-app van Android. De Smarst Burst-modus is waarschijnlijk te vergelijken met bijvoorbeeld Zoe van HTC of de Best Face-functie van Samsung, dat meerdere selfies schiet en vervolgens een combinatie maakt waarop iedereen er het beste uitziet.

De vernieuwde camera-app van Android zou een boel foto’s achter elkaar maken en daarna deze analyseren. Zo bekijkt de app onder andere de scherpte van foto’s, maar wordt er ook gekeken naar grijswaarden, verzadiging en worden portretfoto’s geanalyseerd. Smart Burst kijkt bij foto’s of beide ogen zijn geopend, naar je uitdrukking, en het aantal gezichten op een foto.

Hoewel de code voor Smart Burst nu aan de vernieuwde camera-app van Google voor Android is toegevoegd, is het nog niet te gebruiken. Dit duurt waarschijnlijk ook nog wel even. Het zou zomaar kunnen dat Smart Burst een van de paradepaardjes van de nieuwe Nexus-telefoons wordt, die gemaakt zouden worden door LG en Huawei.

Deze smartphones worden waarschijnlijk over een maand of drie, wanneer Android M zijn échte naam krijgt, aangekondigd. Tot die tijd is het dus wachten geblazen, of gewoon een camera-app van je fabrikant gebruiken. Samsung en bijvoorbeeld ook HTC hebben deze mogelijkheid al een poosje in hun app verwerkt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony's My Xperia Theft Protection beschermt smartphone tegen diefstal

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony gaat met het nieuwe My Xperia Theft Protection zijn smartphones beter beveiligen tegen dieven. Met de nieuwe dienst is de smartphone ook nadat hij is teruggezet naar de fabrieksinstellingen voor de nieuwe ‘eigenaar’ onbruikbaar.

Sony's My Xperia Theft Protectio

Dit laat Sony weten op zijn website. Volgens de Japanse fabrikant is het voor dieven loont het nu te makkelijk om een smartphone te stelen. “Een snel klusje en de dief heeft een apparaat in handen dat op de zwarte markt enkele honderden euro’s waard is”, schrijft Sony. “Het feit dat het makkelijk is om een apparaat ‘schoon’ te maken draagt daar alleen maar aan bij. My Xperia Theft Protection (MXTP) is onze oplossing voor dit probleem.”

Als je MXTP gebruikt, is het voor dieven niet mogelijk om het besturingssyteem van je smartphone te ‘flashen’ zodat het daarna probleemloos kan worden doorverkocht als zijnde een nieuwe telefoon.

“Bestaande beveiligingssystemen zijn doorgaans onderdeel van Android. Dit betekent dat als je van besturingssysteem wisselt, door bijvoorbeeld een softwarereparatie uit te voeren, de beveiliging of beveiligings-app is verwijderd.”

“My Xperia Theft Protection is veel dieper in de structuur van een Xperia-apparaat verwerkt. Het is verwerkt in het opstartprotocol van een Xperia-apparaat. Dit protocol is nodig om het besturingssysteem op te starten, maar is niet onderdeel van het besturingssysteem zelf. Verwijder je het besturingssysteem, dan blijft MXTP actief en daarmee je apparaat beschermd.”

Momenteel zijn er drie Sony-apparaten geschikt voor MXTP. Dit zijn de Xperia M4 Aqua, de Xperia Z4 Tablet en de Xperia C4. Het is nog onbekend wanneer daar nieuwe apparaten aan worden toegevoegd. Via de instellingen-app kun je via beveiliging de functie ‘Protection by My Xperia’ activeren.

Sony beschrijft op deze pagina verder hoe je dat doet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple komt met Move to iOS-app voor Android

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Apple heeft een nieuwe app aangekondigd waarmee je gemakkelijk informatie kunt overzetten van een Android- naar een iOS-apparaat. Deze app heet Move to iOS en werd aangekondigd op ontwikkelaarsconferentie WWDC.

Apple Move to iOS Android-app

Met de app kun je op een veilige manier je contacten, berichtengeschiedenis, foto’s, video’s, favoriete websites, mailaccounts, kalenders, wallpapers, muziek en boeken overzetten van je Android-smartphone naar de iPhone. Bovendien worden gedownloade apps toegevoegd aan downloadsuggesties in de App Store.

Met de komst van Move to iOS hanteert Apple een agressievere werkwijze dan voorheen om Android-gebruikers te lokken naar iOS. Waar de fabrikant vroeger nog ‘gewoon’ een tutorial had met hoe je eenvoudig kon overstappen van Android naar iOS, heeft de fabrikant nu dus een kant-en-klare app voor je in petto.

Apple liet tijdens de keynote van gisteravond, waarin iOS 9 werd aangekondigd, nog niets los over Move to iOS. Het is dus nog onbekend hoe de app precies in zijn werk gaat . Daarnaast is de app nog niet beschikbaar om te downloaden in de Play Store van Google.

Het is daarnaast nog onbekend wanneer de app door Apple wordt gepubliceerd. Waarschijnlijk gebeurt dat tegelijkertijd met de lancering van iOS 9.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Apple rolt Apple Pay deze zomer uit in Groot-Brittannië’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple zou binnen twee maanden zijn mobiele betaaldienst uitrollen in Groot-Brittannië. Hiermee zijn Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland de eerste Europese landen waar Apple Pay beschikbaar komt.

Apple iPhone 6 Plus Apple Pay

Apple vertelt vandaag waarschijnlijk op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC dat het Apple Pay uitrolt naar Groot-Brittannië. Dit meldt het Britse Telegraph op basis van een aantal bronnen. De dienst wordt waarschijnlijk binnen twee maanden na de aankondiging aangezet.

Apple heeft met de iPhone in Groot-Brittannië een behoorlijk marktaandeel van 40 procent. Deze mensen geven doorgaans meer geld uit dan bezitters van Android-smartphones. Groot-Brittannië is dus een land waar Apple met Apple Pay veel geld kan verdienen. Bovendien is het land altijd redelijk snel aan de beurt als het om de uitrol van nieuwe Apple-producten, en in dit geval diensten, gaat.

Apple verdient aan elke transactie die via Apple Pay wordt gedaan geld. Om hoeveel het gaat, verschilt per bank. Apple maakt met elke bank een andere afspraak. Het gaat vaak om een percentage die minder is dan 0,1 procent, al is hier officieel niets over bekend.

Apple Pay is al geruime tijd in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Amerikanen met een iPhone kunnen in Europa soms ook al Apple Pay gebruiken, al staan er nog geen betaalpoortjes van Apple Pay in de Europese winkels. Het is nog onbekend wanneer Apple Pay beschikbaar wordt in Nederland.

Ondertussen is Google ook druk aan de slag gegaan met zijn betaaldienst, Android Pay. Er was natuurlijk al Google Wallet, maar deze dienst wordt meer een app waarmee je kunt sparen voor kortingen en coupons.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Vanaf augustus eigen 360 graden-foto's uploaden naar Google Street View

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google komt in augustus met een nieuwe Street View-app. Hierin kunnen gebruikers hun eigen 360 graden-foto’s uploaden. Dit gebeurt nu al via Views, maar die foto’s worden in augustus verplaatst naar Street View.

Streetview Google Maps iOS

Hierover schrijft The Next Web. Google kondigde bijna twee jaar geleden Views aan. Dit is een omgeving waarin iedereen zijn eigen 360 graden-foto’s kan plaatsen. Deze foto’s worden in augustus verplaatst naar de vernieuwde Street View-app van Google.

Vanaf dan upload je je eigen 360 graden-foto’s naar Street View. Nu plaatsen alleen Google of bedrijven met wie de fabrikant samenwerkt 360 graden-foto’s in Street View. Apps die de foto’s mogelijk maken, zoals NCTech iris360 en Giroptic 360cam, krijgen de mogelijkheid waarmee je vers geschoten materiaal direct kunt uploaden naar Street View.

Daarnaast wordt het een stuk eenvoudiger om een door Google gecertificeerde fotograaf te worden. Je krijgt dan het label ‘Street View | Trusted’ opgespeld. Ondertussen gaat Views offline op het moment dat de nieuwe Street View-omgeving klaar is voor gebruik.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google Maps gaat realtime OV-informatie tonen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google gaat zijn Google Maps-app verder uitbreiden. In de app zal binnenkort realtime informatie weergeven over de aankomst- en vertrektijden van het openbaar vervoer.

Trein wifi

Dit heeft Google laten weten op een persbijeenkomst in de tramremise van de GBV in Amsterdam, waarbij Bright aanwezig was. Het is al mogelijk om via Google Maps een route te bepalen waarbij je gebruik maakt van het openbaar vervoer, maar dan krijg je altijd de standaard vertrektijden te zien. In de werkelijkheid kunnen deze tijden nog wel eens afwijken van het ‘spoorboekje’.

Google heeft nu de toegang gekregen tot de live gegevens van Nederlandse vervoersbedrijven. Hierdoor biedt de app de informatie van actuele aankomst- en vertrektijden in heel Nederland.

Google zou Google niet zijn als het de functie ook toevoegt aan Google Now, dat je er aan herinnert hoe laat je moet vertrekken om op tijd te komen voor een afspraak die elders plaatsvindt. Nederland is volgens Google het eerste land waarin je de actuele informatie van het openbaar vervoer van heel het land kunt raadplegen.

De reistijd van het openbaar vervoer kun je in Google Maps straks ook vergelijken met de aankomsttijden van andere vervoersmiddelen, zoals de fiets, auto of ouderwetse benenwagen.

Google is de laatste tijd sowieso druk bezig met de Maps-app. Zo wordt het binnenkort mogelijk om wegenkaarten offline op te slaan. Handig, want op die manier gebruik je onderweg tijdens het navigeren geen data. Een andere app die daarover al beschikt is de Here-app van Nokia, dat beschikbaar is voor zowel iOS, Android als Windows Phone.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Microsoft koopt to-do-list-app Wunderlist'

Update Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft blijft een actieve koper van apps. Dit keer heeft de Amerikaanse fabrikant de app Wunderlist gekocht, waarmee je eenvoudig een to-do lijstje kunt maken.

'Microsoft koopt to-do-list-app Wunderlist' screenshot-0

Dit meldt een bron aan the Wall Street Journal, dat doorgaans goed op de hoogte is van dit soort nieuwtjes. Met de overname van Wunderlist, een Duitse start-up, zou een bedrag gemoeid zijn van tussen de 100 en 200 miljoen dollar. De overname van Wunderlist past binnen de nieuwe strategie van Microsoft om een breed scala aan apps te bezitten. Zo nam Microsoft een poosje terug ook de mail-app van Acompli over, dat nu beschikbaar is als Outlook voor Android en iOS.

Wunderlist wordt ontwikkeld door 6Wunderkinder, dat weer gesteund wordt door een aantal investeringsmaatschappijen. Wunderlist is als app beschikbaar voor Android en iOS. Het is onbekend of er nu ook een Wunderlist-app voor Windows 10 ontwikkeld gaat worden.

Wunderlist blijft werkzaam vanuit Berlijn en zou van daaruit verslag doen aan het hoofdkwartier van Microsoft in Redmond. Tegenwoordig kun je Wunderlist ook al gebruiken in bijvoorbeeld Slack, door middel van een eenvoudige extensie.

Update 17.23 uur: Microsoft heeft middels een blogpost inmiddels de overname van Wunderlist bevestigd. Ook Wunderlist heeft bevestigd dat Microsoft het bedrijf heeft overgenomen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Betaversie WhatsApp Windows Phone krijgt belfunctie

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In navolging van Android en iOS ook de WhatsApp-app voor Windows Phone de mogelijkheid om via VoIP te bellen. De belfunctie is in een betaversie toegevoegd aan de berichtendienst.

Windows Phone WhatsApp

Dit zegt @Vipindub. Hij toont een screeshot waarop te zien is dat je kunt bellen via de Windows Phone-app van WhatsApp. WM Poweruser toont nog een heleboel meer afbeeldingen van de betaversie, die nummer 2.12.38 met zich meedraagt.

Ook hier op is te zien dat deze versie van WhatsApp voor Windows Phone is voorzien van een belmogelijkheid. Niet iedereen kan de proefversie van WhatsApp voor Windows Phone al downloaden: je moet dan een betatester zijn voor WhatsApp én in het bezit zijn van een smartphone die draait op Windows Phone.

In de afgelopen maanden kwam WhatsApp ook al met de belfunctie naar Android en iOS. Op de iPhone verdween de mogelijkheid op een gegeven moment, om iets later weer zijn terugkeer te maken. Hoewel het gebruikelijk is dat een Windows Phone-app later nieuwe functionaliteiten krijgt dan dezelfde app voor Android en iOS, valt het tijdsverschil nu nog behoorlijk mee.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Uber wil drie miljard dollar neertellen voor Nokia's Here Maps'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Kaarten- en navigatiedienst Here Maps, onderdeel van Nokia, zou nog altijd in de etalage staan. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in een overname, en onder die bedrijven zou zich taxidienst Uber bevinden, die de hele dienst voor drie miljard dollar zou willen overnemen.

Nokia's Here Maps voor Android nu uit beta-stadium screenshot 2015 02 15 11 18 49

Gedetailleerd kaartmateriaal is essentieel in een wereld die langzamerhand aan het overstappen is op zelfsturende auto's. Dat heeft Google als eerste beseft, gevolgd door Apple, dat naar verluidt ook bezig is om eigen kaartmateriaal samen te stellen. Kaarten van zeer gedetailleerde kwaliteit zijn er echter al, en wel bij Here Maps, dat eigendom is van Nokia. Het Finse bedrijf zou er echter van af willen, en de bieders stromen toe.

Een half dozijn bedrijven staat al met de beurs te rammelen bij de poorten van Nokia. Een van de bieders is een consortium van Duitse autofabrikanten en een ander consortium wordt geleid door Uber. De bieders worden aangevuld door investeringsbedrijven die een lucratief project zoeken om hun geld in te steken.

Nokia heeft tot dusver nog niet echt gereageerd op de geruchten dat Here Maps te koop staat. Here Maps is het voormalige bedrijf Navteq, dat in 2010 door Nokia werd opgekocht voor 8,1 miljard dollar (5,7 miljard euro). Een verkoop voor drie miljard dollar zou Nokia dus verlies opleveren, maar wel weer voor een tijdje een volle beurs.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google Agenda stuurt binnenkort geen herinnerings-sms'jes meer

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google Agenda, of Calendar, stuurt gebruikers binnenkort geen herinnerings-sms'jes meer als een afspraak in zicht komt. Je moet de notificaties van de agenda op je smartphone aanzetten, is de boodschap; sms is uit de tijd.

Google Calendar in Android 5.0 Lollipop

Toch zijn verschillende gebruikers in Amerika niet blij met de aankondiging. Er lopen nog genoeg mensen rond met een 'dumbphone' die afspraken in een computer in de Google Agenda noteren, en vervolgens vertrouwen op een sms ter herinnering. Deze mensen zullen moeten upgraden naar een betaalde account van Google Calendar for Work, want die behoudt de sms-dienst wel.

De dienstverlening stopt op 27 juni, heeft Google aangekondigd. De verklaring is eenvoudig. "SMS-notificaties voor Google Agenda zijn ingevoerd voordat er smartphones waren. Nu, in een wereld met smartphones en notificaties, kun je betere en betrouwbare notificaties krijgen op je mobiele telefoon, zelfs offline."

Niet iedereen is het hiermee eens; in een forum op xda-developers laat iemand weten dat het besluit een ramp is voor een oudere man die van de notificaties afhankelijk is om zijn medicijnen in te nemen. Door diverse andere gebruikers wordt het niet zo erg gevonden; het wordt 'voorjaarsschoonmaak' genoemd. Google doekt regelmatig verouderde diensten op.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google breidt mogelijkheden Chromecast uit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google gaat de mogelijkheden van Chromecast, de streamdongel van het bedrijf, uitbreiden. Zo kun je binnenkort het scherm van je televisie gebruiken om een smartphonegame te spelen.

Google Chromecast

Je smartphone dient dan als controller of stuur, in geval van een racespel. Google ontwikkelt hiervoor een aparte API: Remote Display. Daarnaast kondigde Google op ontwikkelaarsbeurs I/O gisteren nog een andere API aan: Game Manager. Hierdoor kun je makkelijker met meerdere smartphones tegelijk op je televisiescherm een multiplayergame spelen.

De mogelijkheden van de Remote Display-API gaan natuurlijk verder dan alleen het spelen van spelletjes. Zo kun je op je smartphone dingen tekenen die op een televisie worden weergegeven. De nieuwe API’s zijn nu al beschikbaar voor ontwikkelaars om in hun apps te verwerken. Updates voor iOS en Chrome komen er binnenkort aan.

Chromecast is een betaalbare dongel van Google die sinds vorig jaar in Nederland verkrijgbaar is. Hiermee kun je bestanden vanaf je smartphone, tablet of computer streamen naar je televisie. Denk hierbij aan clips op YouTube, maar ook series van Netflix of een tabblad van Google Chrome. De Chromecast is verkrijgbaar via verschilende winkels verkrijgbaar voor ongeveer 35 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Now on Tap breidt mogelijkheden Google Now verder uit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google gaat de mogelijkheden van Google Now uitbreiden. Dit doet het met de nieuwe functie ‘Now on Tap’, waarmee sneller antwoord moet worden gegeven op vragen. Dit gebeurt door meerdere apps op je smartphone te raadplegen.

Google Now launcher nu beschikbaar voor bijna alle Androidtoestellen screenshot-8

“We werken aan een nieuwe mogelijkheid die je in het moment zelf kunt raadplegen. Precies wanneer je het nodig hebt en waar je met je smartphone ook bent”, vertelt de productmanager van Google Now, Aparna Chennapragada. Zo krijg je sneller een antwoord op de naam van een DJ als je dat in Google Now vraagt.

Met Now on Tap moet Google Now ook slimmer worden. Bespreek je met je geliefde dat je ’s avonds een hapje wilt gaan eten in de stad, dan komt Google Now met suggesties. Word in een e-mail een film besproken, dan zorgt Google Now ervoor dat een trailer op YouTube binnen handbereik is, dat je via de Internet Movie Database ziet wie er in speelt en dat je op Rotten Tomatoes de score van een film ziet.

Ontwikkelaars kunnen het vernieuwde Google Now ook inschakelen in hun app. “Als ontwikkelaar kun je de indexeringsmogelijkheid van Google Search gebruiken zodat gebruikers je app ontdekken en via Now on Tap je app weer gaan gebruiken”, aldus Jamal Eason, de productmanager van Android.

Now on Tap wordt meegenomen in Android M, dat gisteren officieel werd aangekondigd en in de herfst op smartphones en tablets komt te staan. Het is een van de vele nieuwe mogelijkheden van Android M. Zo kunnen Chrome-tabbladen door app-ontwikkelaars worden geïntegreerd in hun app, komt er een standaard-app voor vingerafdruksensors en krijgen gebruikers meer controle over hun privacy.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google Maps komt later dit jaar met offline kaarten

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Google werkt aan een – voor velen waarschijnlijk langverwachte - update voor Google Maps zodat je kaarten van tevoren kunt downloaden. Hierdoor verbruik je tijdens het navigeren geen data.

Google Maps voor Android krijgt grote update met nieuwe functies nexusae0 m1 thumb

Uniek is dat niet. Zo heeft Here van Nokia al jaren deze mogelijkheid. Je kunt dan van tevoren gratis de wegenkaart van een land naar keuze gratis downloaden. Zo kun je in een vreemde stad zonder dure data te verstoken altijd de weg terugvinden naar je hotel.

Google liet dit weten op zijn ontwikkelaarsconferentie, I/O, die gisteren van start is gegaan. Het is nog onbekend wanneer Google de offline-update voor Maps gaat uitrollen, maar hij volgt in ieder geval dit jaar.

Het is nog onbekend hoe Google de offline modus precies gaat invullen, maar het wordt in ieder geval mogelijk om zonder een internetverbinding nodig te hebben, te zoeken naar plaatsen, bedrijven en interessante locaties. Je kunt dan ook gelijk de openingstijden van bijvoorbeeld restaurants bekijken. Reviews zijn ook offline opvraagbaar. Wel is het nog onbekend of je bij Google Maps straks, net als bij Nokia Here, in een keer de wegenkaart van een compleet land of continent kunt downloaden, of dat je maar een bepaald deel van een land offline gratis kunt downloaden.

Google werkt ook aan een offline-modus voor YouTube. Je kunt video’s dan voor 48 uur opslaan op je smartphone. Deze bestanden worden daarna automatisch weer verwijderd. Dit kan van pas komen in bijvoorbeeld de trein of in de auto, als je een bepaald fragment wilt bekijken zonder data te verbruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp