All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Apps nieuws

WhatsApp laat je berichten archiveren op Google Drive

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

WhatsApp-berichten hebben de onaardige eigenschap om na verloop van tijd onvindbaar te worden, gewoon omdat er zoveel van binnenkomen. Daar wordt wat aan gedaan. Door een integratie met Google Drive kan de hele berichtengeschiedenis voortaan op de cloud-drive van Google worden opgeslagen.

Nieuwe versie WhatsApp gebruikt minder data bij belfunctie fb post

Dat is waar Google en WhatsApp nu samen aan werken. Woensdag werd bekendgemaakt dat de nieuwste versie van WhatsApp voor Android de gebruiker in staat stelt om een back-up van zijn berichtengeschiedenis in de cloud op te slaan. Dat is inclusief alles: chats, voiceberichten, foto's en video's die via de sociale app zijn gedeeld of binnengekomen.

Extra voordeel is volgens WhatsApp dat je niet je hele berichtengeschiedenis kwijt hoeft te zijn als je aan een nieuwe telefoon begint. Via Google Drive is het eenvoudig te backuppen en terug te zetten op een nieuwe telefoon. Zo kun je verdergaan waar je gebleven was met je WhatsApp-contacten en -groepen. WhatsApp belooft dat dit heel eenvoudig gaat. "Met een paar tikjes."

Waarom voor Google Drive is gekozen? "Een simpele keuze", zegt co-oprichter Brian Acton van WhatsApp. "Drive biedt de Androidervaring die wij voor onze gebruikers willen, en biedt de schaalgrootte om met ons mee te groeien."

Op iOS - de iPhone - moet het blijkbaar op een andere manier worden geregeld. Maar verreweg de meeste van de 900 miljoen WhatsAppgebruikers maken gebruik van de app op een Android-apparaat. De nieuwe mogelijkheid wordt uitgerold in de komende paar maanden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Android 6.0 Marshmallow vanaf volgende week beschikbaar

Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

Tijdens een grote persconferentie kondigde Google vanavond de beschikbaarheid van Android 6.0 Marshmallow aan. De nieuwe Androidversie zal vanaf volgende week op de Nexus-apparaten beschikbaar worden.

Android M heeft officieel Android Marshmallow gsmarena 001

Google had het tijdens zijn persconferentie over een uitrol naar Nexus-apparaten "waaronder de Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 en Nexus Player." Of dat betekent dat de Nexus 4 definitief geen update krijgt is niet duidelijk. De kans dat die smartphone geüpdatet zal worden is echter niet groot.

De nieuwe Androidversie is nu ook beschikbaar voor fabrikanten van andere Androidapparaten, maar waarschijnlijk zal het nog wel even duren voordat die ook van de nieuwste Androidversie voorzien zijn. Daarnaast is het onbekend welke smartphones precies een update naar Marshmallow gaan krijgen. Voor toestellen als de Samsung Galaxy S6, LG G4, Sony Xperia Z3+ en HTC One M9 lijkt die update vanzelfsprekend, maar officieel is er nog weinig over bekend. Dat zal de komende tijd ongetwijfeld gaan veranderen.

Voor meer informatie over Android 6.0 Marshmallow kun je terecht in onze videopreview.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nu 669.000 apps voor Windowstelefoons

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Een van de grote nadelen van Windows op smartphones was altijd dat er weinig app-aanbod was. Dat lijkt de laatste tijd mee te vallen, want bij een recente telling blijken er nu 669.000 apps in de Windows store te zitten.

Nu 669.000 apps voor Windowstelefoons hxdj9b2cju
Lumia 640, met Windows Phone 8.1

Dat is wel met alle apps voor pc's erbij, want die vallen bij Microsoft straks met Windows 10 onder hetzelfde kopje. Dus dat doet het aantal telefoon-apps als vanzelf flink stijgen.

iOS en Android bieden weliswaar elk de keuze uit zo'n anderhalf miljoen apps, maar het is de vraag of een Windows 10-gebruiker die echt zal missen. Zowel in de App Store van Apple, de Play Store van Google als de Windows Store zit een hoop kaf onder het koren. Apps die het niet waard zijn om gedownload te worden.

Het aantal apps in de Windows Store is sinds januari met 67% gestegen. Dat heeft veel te maken met de pc-apps die nu ook mobiel te verkrijgen zijn. Toch is het een enorme inhaalslag die het besturingssysteem van Microsoft vooruit moet kunnen helpen. Windows 10 Mobile wordt volgende maand gelanceerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Spraakherkenning Google Voice Search sneller en accurater

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google meldt dat de Google Voice Search voor iOS en Android sneller en accurater is geworden. Met de stem een zoekopdracht inspreken was al niet zo moeilijk, maar nu moet nog beter worden herkend wat een gebruiker zegt.

Spraakherkenning Google Voice Search sneller en accurater imgres

Google meldt in een blogpost dat er nieuwe akoestische modellen zijn gebruikt om de spraakherkenning te verbeteren. Ook het dicteren van tekst in een andere applicatie is verbeterd, omdat hierbij gebruik wordt gemaakt van dezelfde technologie.

Bij het inspreken van een zoekopdracht wordt de ingesproken tekst naar servers van Google gestuurd, waar de geluiden in kleine stukjes worden gehakt, herkend, weer aan elkaar geplakt en als tekst teruggestuurd naar de telefoon, waarna die naar de ingevoerde tekst kan zoeken. Dat gaat allemaal razendsnel.

Bijzonder is dat Google nu meldt dat dit ook beter gaat in lawaaiige omgevingen. In een volle tram een zoekopdracht inspreken was tot nu toe vrij kansloos, maar vanaf deze update zou dat dus wel moeten kunnen.

In een zeer technisch verhaal legt Google uit hoe het allemaal achter de schermen werkt. De gemiddelde gebruiker zal echter meer interesse hebben in de snelheid van de stem ten opzichte van moeizaam intypen van letters op een onscreen toetsenbord. Zoeken met de stem werkt in alle gevallen veel sneller.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple publiceert lijst van met virus geïnfecteerde apps

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft op zijn Chinese website een lijst van 25 apps gepubliceerd die getroffen waren door de XcodeGhost-malware. Alle apps op de site zijn inmiddels weer veilig te downloaden. Apple raadt dat zijn klanten ten zeerste aan.

"Gebruikers die een van deze apps hebben, moeten de bewuste app updaten. Dat zal het probleem op het toestel van de gebruiker verhelpen. Als de app beschikbaar is in de App Store, is het voorzien van een update, en zo niet, dan zal dat snel gebeuren", meldt Apple.

In totaal zijn er volgens diverse onderzoekers 39 apps getroffen door het virus, die daar via een vervalste versie van Xcode - de software waarop apps worden gebouwd - in terecht is gekomen. De overige 14 apps zijn volgens Apple niet zo belangrijk, omdat ze maar door heel weinig consumenten worden gebruikt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Instagram heeft mijlpaal van 400 miljoen gebruikers bereikt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De sociale foto-deel-app Instagram heeft in minder dan een jaar tijd honderd miljoen nieuwe gebruikers gekregen. Nu staat Instagram op 400 miljoen smartphones.

Instagram heeft mijlpaal van 400 miljoen gebruikers bereikt screenshot-1

Dat is in nog geen tien maanden bereikt sinds de vorige mijlpaal. In december 2014 meldde Instagram dat toen de 300 miljoenste gebruiker zich had gemeld. Nu is het net geen tien maanden later, en er zijn er alweer honderd miljoen bij.

Het is weliswaar niet te vergelijken met de gebruikersaantallen van Facebook en WhatsApp, niet geheel toevallig allemaal in hetzelfde bedrijf: Facebook, maar het geeft toch aan dat de app bijzonder populair is.

Driekwart van de gebruikers bevindt zich buiten de Verenigde Staten, meldt Instagram hierbij, waaruit volgt dat een kwart zich wel in dat land bevindt. De app is bijzonder populair in Brazilië, Japan en Indonesië.

Instagram is vijf jaar geleden begonnen. De app laat je foto's in vrij lage resolutie maken, en biedt filters aan om ze een bepaalde sfeer mee te geven. Vervolgens kun je ze delen in de app zelf en andere mensen gaan volgen. Instagram heeft een voortdurend uitbreidend netwerk van gebruikers die op deze wijze hun mooiste plaatjes met elkaar delen. Vorig jaar werd er een videofunctie aan toegevoegd. Instagrammers kunnen sindsdien een filmpje van enkele seconden uploaden. Om geld te verdienen, toont Instagram advertenties tussen de foto's en de filmpjes.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Malware dringt door in App Store van Apple

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bijna veertig apps in de App Store van Apple zijn geïnfecteerd met malware. Dat valt te lezen op Redmondpie. Er zitten populaire apps tussen, zoals WeChat, Winzip en Camscanner. Het virus blijkt binnen te zijn gekomen via een vervalste versie van Xcode, de software die Apple aan software-ontwikkelaars ter beschikking stelt om apps voor de iPhone en de iPad te maken.

Malware dringt door in App Store van Apple apple worm blog

Die vervalste versie wordt niet door Apple verspreid, maar via de Chinese zoekmachine Baidu. Nietsvermoedend hebben app-ontwikkelaars die vervalste versie gedownload om er hun apps mee te maken.

De malware in kwestie heet XcodeGhost. Die is zo genoemd omdat hij wordt verspreid via Xcode, de software waar heel veel apps mee worden gemaakt. Het ziet ernaar uit dat XcodeGhost via de Chinese App Store is verspreid, maar de geïnfecteerde apps zijn ook in App Stores in andere landen te vinden.

De voornamelijk Chinese ontwikkelaars van de betreffende apps hebben niets met het virus te maken. Kwaadwillenden hebben de apps voorzien van een virus, gebruikmakend van een zwakheid in een bepaalde versie van Xcode. Via de Chinese zoekmachine Baidu hebben ze het virus opgelopen. Inmiddels is zowel Baidu als de App Store weer schoongemaakt van de infecties, en is er geen gevaar meer te duchten.

Het virus werkt als alle mobiele virussen: het stelt hackers in staat om een telefoon op afstand ongemerkt over te nemen, het te gijzelen of er met prive-informatie vandoor te gaan.

De App Store is dus inmiddels weer veilig, maar wie alsnog wil controleren of hij een van de betreffende apps op zijn iPhone of iPad heeft staan, kan de complete lijst hier controleren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple's eerste Android-app is helemaal niet nieuw

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft tegelijk met iOS 9 ook een Android-app uitgebracht, die inmiddels een van de minst populaire is in de hele Play Store: Move to iOS. Die app is bestemd om data en apps uit een Androidtelefoon over te zetten op een iPhone.

Apple's eerste Android-app is helemaal niet nieuw movetoios

Apple wil het op deze manier gebruikers van een Androidtelefoon makkelijk maken om over te stappen op een iPhone. Move to iOS verzamelt informatie over apps en data, en zoekt dan op de nieuwe iPhone dezelfde apps op en zet de data over. Als dat klusje geklaard is, verschijnt de mededeling op het scherm van de Androidtelefoon dat die bij elke Apple Store gerecycled kan worden. Zeg maar weggegooid.

Phandroid heeft die Android-app van Apple eens bekeken, en is er achter gekomen dat het helemaal geen nieuwe app blijkt te zijn. De programmeercode komt vrijwel overeen met een reeds lang bestaande Android-app, die 'Media Mushroom's Copy My Data app' heet. Kennelijk heeft Apple het op een akkoordje met de makers van deze app gegooid en is die nu in een Apple-jasje gegoten.

De app van Mushroom verschilt alleen in uiterlijk, want Apple heeft er natuurlijk wel zijn eigen designjasje overheen gegoten. Move to iOS is de allereerste app die Apple voor het Androidplatform maakt. En hij is alleen maar bedoeld om mensen over te laten stappen op een iPhone. Een andere app komt echter ook naar de Play Store, namelijk Apple Music. Die moet Google Music gaan beconcurreren op zijn eigen terrein.

Deze bewegingen van Apple in de downloadwinkel van zijn grootste concurrent hebben bij sommige fervente Androidgebruikers gezorgd voor een rode waas voor de ogen. Fans van het platform van Google hebben inmiddels een tegen-app uitgebracht, die 'Stick with Android' heet. Die ziet er precies zo uit maar als je op de knop drukt, gebeurt er niets. Want je blijft het Androidtoestel gewoon gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Bezit jij deze handige apps voor onderweg al?

Door Bouke van den Berg,

In het dagelijks leven zijn er vast en zeker een paar apps die je vaak gebruikt en waar je haast niet zonder kan. Eenmaal uit de dagelijkse sleur zul je merken dat de apps die je gewend bent te gebruiken, niet altijd meer voorzien in je informatiebehoefte. Dit is vooral het geval als je op vakantie gaat. Op de locatie van de bestemming, maar vooral ook onderweg, kan het je nogal eens ontbreken aan informatie. Bij een roadtrip, waarbij veel factoren onzeker zijn, kan een beetje hulp geen kwaad.

Handige apps voor onderweg

Zo zijn er apps die je letterlijk en figuurlijk kunnen helpen. Bijvoorbeeld de SoSmart die onmiddellijk de lokale hulpdiensten informeert als je een ongeval hebt. En dankzij de app iCar Black Box is het duidelijk wat de locatie van het ongeval is en wordt de camera van je smartphone automatisch ingeschakeld om opnames te maken.

De app Honk helpt je je parkeerplek terug te vinden. Zelfs met een olifantengeheugen is het aan te raden deze app te downloaden, want vanwege werkzaamheden aan de weg of kleine kronkelpaden kan het zijn dat je je geparkeerde auto niet snel meer terug kan vinden.

Met een lange tocht voor de boeg, moet je onderweg ook op zoek naar een slaapplaats. Wil je besparen op overnachtingen? Vind dan een hostel via de app Hostelworld. Trakteer je jezelf liever op een luxere overnachting? Kijk dan op apps als Booking of Priceline.

Bij een roadtrip is besparen op brandstof natuurlijk mooi meegenomen. Thuis weet je waarschijnlijk de goedkope tankstations wel te vinden. De app benzine-Jip zorgt dat je dit ook in een onbekende omgeving kunt door je de weg naar het voordeligste tankstation in de buurt te wijzen.

Met deze apps heb je je roadtrip, net als in je dagelijks leven, in eigen hand. Om het gevoel en het idee van je roadtrip niet teniet te doen, hoef je de apps natuurlijk niet constant te gebruiken, maar het is wel fijn dat je ze als laatste redmiddel al op je telefoon hebt staan. Voordat de reis kan beginnen, is het verstandig om een paar handige apps uit te zoeken.

Kijk snel welke nuttige apps voor onderweg er nog meer zijn en doe er je voordeel mee! Veel reisplezier toegewenst!

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft haalt camera-apps voor Lumia uit Windows App Store

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft de ondersteuning voor bepaalde camera-apps voor Lumiatelefoons beëindigd en haalt ze ook uit de Windows App Store.

Microsoft Lumia 640 design

Het gaat om apps die werken op Lumia's met Windows Phone 8.1. Een aantal apps die de camera in deze toestellen bedienen, is eind volgende maand niet meer in de downloadwinkel te vinden.

Het gaat bijvoorbeeld om de Lumia Storyteller, Lumia Beamer, Photobeamer en Lumia Refocus. Wie deze apps nog wil installeren moet snel zijn, want op 30 oktober zijn ze weg. De Lumia Panorama en Video Uploader blijft nog even, maar krijgt geen updates of andere ondersteuning meer van Microsoft.

Een en ander heeft te maken met de overgang naar Windows 10, meldt Microsoft hierover. De apps die al op toestellen staan, blijven onaangeroerd. "Ons doel is om ervaringen te maken die goed werken op alle Windows-apparaten. Om dat te doen, moeten we ons richten op de Windows 10 foto- en camera-apps, die we geweldig willen maken", meldde Microsoft in een blogpost.

De features van de Lumia-apps zijn volgens Microsoft straks bijna allemaal ook in de nieuwe Windows 10-apps te vinden.

Volgens sommige bronnen is Microsoft ook andere 'verouderde' apps aan het wissen uit de Windows App Store. Het is nog niet duidelijk welke.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Mozilla Firefox komt naar iOS

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Mozilla Firefox zal over een tijdje beschikbaar worden als app voor iOS apparaten. Momenteel is Mozilla bezig met het analyseren van een testversie van de software.

Mozilla Firefox komt naar iOS 14133 9373 150903 firefox l 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google heeft nieuw logo en verwerkt het in applicaties

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Google is begonnen met het verwerken van hun nieuwe stijl in applicaties en op de website.

Gisteren kwam Google aanzetten met het nieuwe design van het bedrijfslogo. Het nieuwe logo bevat een lettertype vergelijkbaar met 'LTCircular'. Google vertelde dat het nieuwe logo 'laat zien dat de magie van Google voor jou werkt, zelfs op de kleinste schermpjes'. Dit nieuwe logo moet dus beter leesbaar zijn op smartwatches en andere apparaten. Het nieuwe logo heeft volgens Google een: formaat van 305 bytes, daartegen bevat het oudere logo ~14.000 bytes. Of het kleinere formaat van het logo een groot voordeel heeft, is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Boordevol nieuwe opties in nieuwe WhatsApp-versie

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe versie van WhatsApp wordt voorzien van een aantal handige nieuwe functies. Zo wordt het onder andere mogelijk om per chat te bepalen of je de berichten hebt gelezen.

Nieuwe versie WhatsApp gebruikt minder data bij belfunctie fb post

Daarnaast worden er nieuwe talen ondersteunt en kun je in het instellingenmenu bepalen of de app minder data moet verbruiken. Verder wordt het makkelijker om contacten toe te voegen en om ze sneller een bericht te sturen als ze ook WhatsApp gebruiken.

Een andere nieuwe mogelijkheid is de optie om per chat te bepalen of je een melding wilt ontvangen als je een nieuw bericht krijgt. Je kunt ook per chat bepalen of je berichten juist wil dempen. Voor de liefhebbers van Emoji’s is er goed nieuws, want WhatsApp krijgt een heleboel nieuwe poppetjes.

De update wordt waarschijnlijk binnenkort uitgerold. Wanneer precies is onbekend. Het is daarom gewoon een kwestie van afwachten. Facebook is de laatste tijd in ieder geval redelijk in de weer met WhatsApp, al kan het altijd beter.

Zo kunnen nu ook gebruikers van de iOS-app WhatsApp Web gebruiken, maar een stand alone-webversie van WhatsApp is er nog altijd niet. Verder is het mogelijk om te bellen via de app, al werkt dit niet altijd even goed.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google stelt minder apps verplicht voor Androidsmartphones

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google stelt minder apps verplicht voor Androidsmartphones. Fabrikanten die hun klanten toegang willen geven tot de Play Store en Gmail, moesten tot dusver ook slikken dat er een twintigtal andere apps van Google werden meegeïnstalleerd, zoals Google +. Dat hoeft niet meer.

Google stelt minder apps verplicht voor Androidsmartphones screenshot 2015 08 22 10 32 18

Android is open source, en iedere software-ontwikkelaar of smartphonefabrikant kan er zijn gang mee gaan. Maar zodra een fabrikant gebruik wil maken van apps die door Google zijn ontwikkeld, zoals Gmail en de Play Store, moet er aan de regels van Google voldaan worden. De belangrijkste regel was dat je dan verplicht werd om een heel pakket apps te installeren. Omdat die apps deel uitmaken van het besturingssysteem, zijn ze door de gebruiker niet te verwijderen. Ze nemen wel kostbare ruimte in beslag op de telefoon.

Waarschijnlijk onder invloed van rechtszaken die de Europese Unie tegen Google is gestart, is nu een aantal apps niet meer verplicht gesteld. Samsung heeft hier direct gebruik van gemaakt door Google + niet meer mee te leveren op de nieuwe Galaxy Note 5, maar het blijkt te gaan om veel meer apps die gebruikers niet meer perse hoeven te krijgen. Ze kunnen nog wel desgewenst uit de Play Store worden gehaald.

Het gaat om bijvoorbeeld Google Play Games, Google Play Books, Google+ en Google kiosk, alsmede Google Earth en Google Keep.

Er blijft nog een aardig rijtje verplichte apps over. YouTube, Gmail, Chrome en de Play Store zullen bijvoorbeeld op geen enkele Androidtelefoon mogen ontbreken van Google. Tenzij je een Androidtelefoon van een hele andere maker hebt, zoals webwinkel Amazon die een eigen Androidversie met een eigen downloadwinkel heeft gemaakt voor zijn Kindle-smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Webfunctie WhatsApp nu ook eindelijk naar de iPhone

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het heeft even geduurd, maar nu is het ook mogelijk om met een iPhone via je computer te WhatsAppen. Op andere besturingssystemen was dit al een tijdje mogelijk.

Webfunctie WhatsApp

Web.WhatsApp.com toont nu ook de mogelijkheid om met de iPhone in te loggen. Dit was eerst nog niet mogelijk. Het lijkt erop dat WhatsApp langzaam aan de mogelijkheid uitrolt om via de computer de iOS-app van de berichtendienst te gebruiken. Op onze iPhone 6 Plus is het nog niet mogelijk om via WhatsApp Web te chatten, maar op Reddit zijn er al wel screenshots verschenen waarop de mogelijkheid wordt bewezen.

Het is nog onbekend wanneer de mogelijkheid voor alle iPhones beschikbaar is. De webfunctie van WhatsApp was dus al een poosje beschikbaar op andere besturingssystemen, zoals Windows Phone, BlackBerry en Android. Het is geen stand alone-mogelijkheid. Log je uit op WhatsApp op je telefoon, dan kun je WhatsApp Web bijvoorbeeld niet gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Google Play via omweg te installeren op Windows 10 Mobile’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is wel degelijk mogelijk om de Google Play-diensten te installeren op een Windows 10-smartphone. Via een omweg, dat wel, maar het is dus wél mogelijk.

Windows 10 screenshot

En dat is goed nieuws voor als je bepaalde Android-apps wilt gebruiken. Sommige Android-apps werken probleemloos op Windows 10, maar anderen hebben Google Play nodig om te functioneren. Zoals Snapchat, dat eerder nog onbruikbaar was.

Leden van het XDA-forum zijn er nu in geslaagd om de Google Play-services te installeren op meerdere Windows 10 smartphones. Eerst was dit nog een redelijk lastige handeling, maar nu schijnt het toch redelijk eenvoudig te zijn.

Meerdere Lumia-smartphones van Microsoft beschikken nu over Google Play en de bijbehorende diensten. Het gaat hier om de Lumia 435, Lumia 635 met 1GB werkgeheugen, Lumia 730, Lumia 820, Lumia 830, Lumia 920, Lumia 925, Lumia 928, Lumia 930, Lumia 1520 en de Icon.

Het is mogelijk dat door het installeren van Google Play je geen aanspraak meer maakt op de garantieregeling als er iets met je Lumia gebeurt. Houd dat dus in je achterhoofd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Betaalbaar internetten in buitenland met hybride dual sim van Xiaomi

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Xiaomi kondigt op 19 augustus tegelijkertijd met MIUI 7 een nieuwe techniek aan. Hiermee kun je een virtuele simkaart voor je smartphone aanmaken, zodat je in het buitenland betaalbaar kunt internetten.

Simyo sim only simkaart

Xiaomi kondigt binnenkort de nieuwste versie van zijn Android-userinterface aan, MIUI 7. De Chinese smartphonefabrikant levert een interessante mogelijkheid mee met deze nieuwe variant van de eigen user interface.

MIUI 7 biedt je namelijk de mogelijkheid om op basis van je locatie een virtuele simkaart te laten maken. Dit moet vooral van pas komen in het buitenland. In je eigen land gebruik je je fysieke simkaart die je van je provider hebt ontvangen. In het buitenland gebruik je de virtuele simkaart.

Wat je hiermee kan? Goedkoop MB’s kopen bij een plaatselijke provider. Je hoeft dan dus niet meer de hoofdprijs te betalen, als je in ieder geval een hybride dual sim-smartphone van Xiaomi hebt.

Daarnaast krijg je de mogelijkheid om per app in te stellen hoeveel MB’s ze mogen gebruiken. Volgens Xiaomi zijn er inmiddels 36 landen aangesloten bij dit programma, waaronder Hongkong, Taiwan, de Verenigde Staten, Japan, Australië en Groot-Brittannie.

Het is nog onbekend of Nederland ook bij de 36 landen hoort. Wat wel zeker is, is dat de dienst voorlopig alleen voor de Chinese gebruikers van Xiaomi zal zijn. Nu is dat op zich ook weer niet zo’n ramp: dat is toch het land waar Xiaomi voornamelijk actief is.

De fabrikant is voornamelijk in Azië actief en nog niet in Europa. Dit komt waarschijnlijk omdat de patentportefeuille van Xiaomi nog niet zo goed gevuld is en omdat het merk geen zin heeft in Europese rechtszaken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung lanceert Samsung Pay op 20 augustus in Zuid-Korea

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vanaf aanstaande donderdag kunnen mensen in Zuid-Korea betalingen verrichten via Samsung Pay. Deze mobiele betalingsdienst werkt via NFC en MST.

Beta Samung Pay uitgebracht in Zuid-Korea samsung pay 1

MST, dat staat voor Magnetic Secure Transmission. Het voordeel van MST ten opzichte van NFC is dat betaalterminals waar je nu met je bankpas contactloos kan betalen niet vernieuwd hoeven te worden. Althans, dit stelt Samsung.

Vanaf 20 augustus is de dienst beschikbaar in het thuisland van Samsung, Zuid-Korea. 28 september zijn de Verenigde Staten aan de beurt. Samsung Pay wordt beveiligd door middel van je vingerafdruk, het eigen Knox-beveiligingssysteem en versleuteling.

Samsung Pay werkt in ieder geval als je een Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy Note 5 of Galaxy S6 Edge+ hebt. GSM Arena heeft al met het betalingssysteem gespeeld en schreef een eerste indruk van Samsung Pay.

Het zou heel eenvoudig werken. Via je smartphone selecteer je met welke betaalpas je wilt betalen. Vervolgens bevestig je de mobiele betaling door middel van je vingerafdruk. Daarna plaats je je smartphone tegen de betaalterminal. Vervolgens heb je betaald.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Handleiding online hoe Android-apps op Windows 10-telefoon te zetten

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Windows 10-telefoons bieden de mogelijkheid, net als BlackBerrytelefoons, om Android-apps te draaien. Hoe dat precies moet, staat in een handleiding die afgelopen weekend online is verschenen. Het is volgens de maker gewoon een kwestie van slepen en neerzetten.

Handleiding online hoe Android-apps op Windows 10-telefoon te zetten image20

Met de intrede van Windows 10 kunnen vrijwel alle belangrijke Lumiatelefoons die nu al in omloop zijn, straks Android-apps draaien. Waarmee een belangrijk nadeel van Windowstelefoons is getackeld, namelijk het beperkte app-aanbod voor Windows Phone zelf. Windows 10 maakt hier echter een einde aan door Android-apps toegang te bieden binnen het platform.

Een Spaanse software-ontwikkelaar doet op internet uit de doeken hoe dit in zijn werk gaat. Hij heeft er zelfs een speciale app voor gemaakt, die het volgens hem kinderlijk eenvoudig maakt om de Android-apps op een Windows 10-telefoon te krijgen. De app is al te downloaden, echter, hier is altijd de standaardwaarschuwing op zijn plaats dat alleen mensen die heel goed weten waar zij mee bezig zijn, ermee aan de slag moeten gaan. Er is nog niets officieel, Windows 10 voor telefoons is nog niet eens officieel vrijgegeven. Dus er blijft een zeker risico bestaan dat de functionaliteit van de telefoon wordt aangetast bij onoordeelkundig gebruik.

Na dit opvoedkundige praatje, hieronder de lijst telefoons die gebruik kunnen maken van Android-apps via de app van de Spanjaard:

Nokia Lumia 920
Nokia Lumia 925
Nokia Lumia 929
Nokia Lumia 830
Nokia Lumia 930
Nokia Lumia 1520
Nokia Lumia 635
Nokia Lumia 730
Nokia Lumia 820
Nokia Lumia 435
Nokia Lumia 928


De app is hier te vinden, met de disclaimer dat All About Phones geen enkel risico aanvaardt voor wie zijn toestel hiermee verpest.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nederlander verstuurt per dag gemiddeld 30 WhatsAppjes'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nederlandse WhatsApp-gebruikers zouden gemiddeld 64 berichten per dag krijgen. Dit stelt marktonderzoeker Multiscope op basis van eigen onderzoek.

Nieuwe versie WhatsApp gebruikt minder data bij belfunctie fb post

Hierover schrijft Tweakers. Aan het onderzoek deden 1007 panelleden mee. Van deze mensen had 90 procent WhatsApp op zijn smartphones staan. Gemiddeld krijgen deze mensen 65 WhatsAppjes per dag, terwijl ze een kleine 30 berichten per dag versturen.

Nederlanders zitten gemiddeld in zeven groespsgesprekken. Dit verklaart ook waarom men meer berichten ontvangt dan het verstuurt. Vier op de tien Multiscope-panelleden gebruikt WhatsApp daarnaast ook voor zakelijke gesprekken. Een op de acht mensen heeft de blauwe vinkjes uitgeschakeld, waardoor men niet kan zien wanneer er een bericht gelezen is.

Het is onbekend hoe representatief het onderzoek van Multiscope is, benadrukt Tweakers. Het gaat namelijk om een vragenlijst die niet controleerbaar is. Wel heeft het onderzoeksbureau ingediende resultaten die sterk afwijken uit de definitieve uitslag gefilterd.

Mensen tussen de 18 en 34 jaar gebruiken WhatsApp het meeste. Deze groep verstuurt per dag gemiddeld een bericht of 60 en ontvangen ongeveer 150 berichten. Deze groep zit gemiddeld in ongeveer 10 groepsgesprekken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp