All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

Sony hint duidelijk op release van drie apparaten op IFA

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony presenteert op de IFA-beurs in Berlijn drie apparaten. De Xperia Z3, de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact. De Japanse fabrikant hint in een nieuwe teaservideo duidelijk op een release van drie apparaten.

Wij voorspelllen dat Sony op de IFA in Berlijn de Xperia Z3, de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact presenteert
Een still uit de teaservideo

Het is trouwens helemaal niet zeker of Sony ook die drie Z3-apparaten gaat presenteren. Dit is puur onze eigen inschatting nadat we de teaservideo zagen. Ook ligt een release van de Z3, Z3 Compact en Z3 Tablet Compact het meeste voor de hand. Hierover komen de meeste geruchten naar buiten.

Van de Z3 en Z3 Compact weten we vrijwel zeker. De release van de Z3 Tablet Compact is een gokje. De naam van de tablet dook vorige week op, en vandaag lekte Sony zelf opnieuw de naam van de tablet op haar website. Dit foutje is inmiddels hersteld, maar opvallend is het wel.

Een release van de Smartwatch 3 lijkt er nog niet aan te komen. Er is nog geen enkele leak van deze horloge geweest.

Lees verder...

Vodafone biedt voortaan alle klanten de maximale 4G-snelheid aan

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Vodafone heeft bekend gemaakt dat alle 4G-klanten de maximale snelheid van de provider zullen gaan krijgen. De provider zal geen onderscheid meer maken in snelheid voor huidige en nieuwe klanten.

De provider laat middels een persbericht weten dat vanaf 1 september alle klanten de maximale 4G-snelheid van Vodafone gaan krijgen. Dit geldt voor zowel huidige klanten met een 4G-bundel, als nieuwe klanten. Klanten van Vodafone kunnen hierdoor een maximale snelheid krijgen van 75Mbit/s op het netwerk van de provider. In de toekomst kan deze snelheid zelfs oplopen tot theoretisch 200Mbit/s dankzij 4G+, zo laat de provider weten.

De provider laat wel weten dat consumenten in de praktijk een lagere snelheid zullen hebben. Ongeveer 10 tot 25Mbit/s. Met 4G+ kan dit oplopen tot 50/70Mbit/s. Daarnaast hebben klanten wel een nieuwe smartphone nodig die 4G+ ondersteunt. Vodafone zal dit najaar starten met de uitrol van 4G+ in een aantal grote steden in Nederland.

De provider laat eerder al weten weten dat inmiddels 1 miljoen klanten een 4G-abonnement hebben bij Vodafone en ongeveer 700.000 klanten een 4G-smartphone. In totaal hebben 400.000 klanten bij de provider een 4G-abonnement met een geschikt 4G-toestel. De eerste steden die over 4G+ gaan beschikken in de herfst zijn volgens Vodafone Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Schiphol, Leiden, Delft, Maastricht, Den Bosch en Eindhoven.

Lees verder...

Online consument neem liefst Sim Only-abonnement bij Simyo

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Consumenten sluiten online het liefste een Sim Only-abonnement af bij Simyo. Ook de websites van Vodafone en T-Mobile functioneren goed. De grootste groep online consumenten geeft alleen de voorkeur aan Simyo.

Simyo is online de populairste Sim Only-provider, daarna volgen T-Mobile en Vodafone

Dit blijkt uit onderzoek van WUA, dat onderzoek doet naar het rendement van websites. In totaal deden er tweehonderdconsumenten mee aan het WUA-onderzoek. De enige opdracht die ze kregen was dat ze zich online moesten oriënteren op het vinden van een Sim Only-abonnement.

De deelnemers waren vrij in hun keuze om hun zoekmethode en voorkeuren te bepalen. Elke deelnemer beoordeelde vijf websites, waarmee er dus duizend beoordelingen in het onderzoek van WUA zijn meegenomen. De uiteindelijke ranking is gebaseerd op het Web Performance-model van WUA.

Simyo, Vodafone en T-Mobile scoorde evenveel punten in dit model: 62. Het voorkeurspercentage van Simyo is met achttien procent alleen een stuk hoger dan de tien procent die zowel Vodafone als T-Mobile scoorde. Ook is Simyo qua conversie een stuk verder dan de concurrentie.

45 procent van de bezoekers zou een abonnement bij Simyo afsluiten. Dit is heel wat meer dan de 24 en negentien procent van T-Mobile en Vodafone.

Laat een reactie achter

‘Microsoft presenteert Windows 9 op 30 september’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Microsofts opvolger van het bekritiseerde Windows 8 is al bijna af. Het bedrijf gaat waarschijnlijk op 30 september Windows 9 presenteren. Tijdens dat persevenement zou Microsoft ook het een en ander vertellen over Windows Phone en Windows RT.

Met Windows 9 is het startmenu weer terug en zijn er ook livetiles van Windows Phone en Windows RT zichtbaar

Microsoft-CEO Sattya Nadella wil toe naar één Microsoft-besturingssysteem voor alle platformen. Hoewel Windows Phone en Windows RT nog niet een en hetzelfde OS zullen zijn, vertonen ze waarschijnlijk wel al veel overeenkomsten.

Het evenement zal echter vooral in het teken staan van Windows 9. Uit leaks blijkt dat deze weer over een startmenu beschikt met ouderwetse folders, maar ook livetiles van Windows Phone. Waarmee het ‘all-in-one-platform’ weer wat dichterbij is gekomen.

Laat een reactie achter

Vanaf begin oktober 4G-internet bij provider Ben

Scoop Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Klanten van de voordelige provider Ben kunnen vanaf begin oktober gebruikmaken van 4G-internet. De 4G-bundels van 1500 en 2500 MB zijn vanaf die periode beschikbaar. Bestaande klanten met een 1500 MB-bundel krijgen gratis en automatisch 4G-internet.

Ben logo

Dit bevestigt T-Mobile na een gerucht op Budger tegenover All About Phones. Ben maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile en is een van de eerste voordelige providers die 4G-internet gaat aanbieden.

Vanaf begin oktober biedt Ben vijf internetbundels aan. De drie bundels tot en met een gigabyte (200, 500 en 1000 MB) blijven op 3G-internet. De 1500MB-bundel blijft ook bestaan, maar krijgt automatisch 4G-internet met een snelheid van 15 megabit per seconde. De 2500MB-bundel is nieuw en heeft een hogere snelheid: 25 megabit per seconde.

Ben maakt de prijzen van de internetbundels later bekend. Hoewel de precieze datum dat Ben 4G gaat aanbieden nog onbekend is, houden we - na het gerucht op Budger - 6 oktober aan. 4G-internet van T-Mobile is nog niet landelijk gedekt. Het kan dus zijn dat je als Ben-abonnee het toch nog eventjes zonder 4G-internet moet stellen..

Laat een reactie achter

‘OnePlus wil af van invitesysteem in India’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Het lijkt erop dat OnePlus langzaam aan haar invitesysteem afbouwt. De fabrikant van de One zoekt een algemeen directeur voor in India. Waarschijnlijk om daar de goedkope high-ender beter aan de man te brengen.

OnePlus One design

Nu kan alleen in China de telefoon zonder invite al worden gekocht. Waarschijnlijk is India het volgende land waar de OnePlus One zonder zo’n vervelende code gekocht kan worden. OnePlus zoekt namelijk een algemeen directeur voor India.

Net als in andere landen is de OnePlus One een veelgevraagde telefoon in India. “Er is in India ontzettend veel interesse in de OnePlus One. Om een nieuwe markt te betreden heb je alleen hulp nodig van een lokale visionair”, schrijft OnePlus in de vacature. “Jij bent het licht dat OnePlus de Indiase markt op helpt. We zoeken een leider die de markt kent en problemen oplost voor ze ontstaan.”

De algemeen directeur van OnePlus in India moet het gezicht van OnePlus India worden. Een prominente rol dus. Ook moet de directeur een netwerk opbouwen met Indiase media en evenementen organiseren om de OnePlus One onder een breder publiek bekend te maken.

Het is niet logisch dat OnePlus dat doet om vervolgens weer met haar invitesysteem aan te komen. Daarom is de kans groot dat OnePlus in India de One in de massaverkoop doet. Wat ons betreft mag Europa snel volgen!

Laat een reactie achter

Nieuwe Nederlandse provider komt met 10GB-datalimiet

Door Bouke van den Berg, | 6 reacties

De Nederlandse virtuele provider Choozze heeft een gigantische belbundel samengesteld. Je kunt maandelijks maximaal 3000 minuten bellen, 3000 sms’jes sturen en voor 10GB internetten.

Met Choozze kun je onbeperkt bellen, sms'en en internetten

Dit schrijft Tweakers. Na Robin Mobile is Choozze de tweede provider die ‘onbeperkt alles’-abonnementen aanbiedt. Bij Choozze kun je achteraf, maar ook vooraf betalen. Zo kun je bijvoorbeeld gelijk 300 euro betalen om voor de rest van het jaar ‘klaar’ te zijn, of maandelijks 35 euro betalen.

Choozze heeft twee ‘onbeperkt alles’-abonnementen: ChoozzeBright en ChoozzeChic. Met ChoozzeBrigh kun je binnen heel Europa voor 35 euro per maand onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Met dus een limiet van 3000 belminuten, 3000 sms’jes en 10GB data.

Voor 30 euro per maand krijg je ChoozzeChic, waarmee je ook onbeperkt kunt bellen, sms’en en internetten binnen Europa. Je kunt vooraf betalen voor een kwartaal, half jaar of jaar.

Choozze maakt gebruik van het netwerk van T-Mobile. De provider uit Enschede biedt ook een gratis abonnement aan. Je krijgt dan honderd belminuten, honderd sms’jes en honderd MB data. Je kunt deze gratis bundel uitbouwen met bijvoorbeeld 500 MB voor 7,50 euro.

Laat een reactie achter

‘HP loopt blauwtje bij Google’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HP wil met Google een samenwerking starten zoals Apple en IBM die onlangs aangingen. Het techbedrijf wil een zakelijke Google Now-applicatie ontwikkelen. Google heeft daar alleen geen oren naar.

Aandelen HP kelderen: tablets en smartphones maken printers en PC's overbodig hp logo

Dit schrijft The Information. Waarmee HP dus een klassiek blauwtje loopt. Met de zakelijke Google Now-variant zou er spraakgestuurd in intranetten gezocht moeten worden. Ook zou HP een speciale, zakelijke Nexus-smartphone willen helpen ontwikkelen.

Het houdt echter op als Google daar geen zin in heeft. Wat dus het geval is. Het is niet duidelijk waarom Google HP heeft afgewezen. Misschien omdat de zoekmachinegigant zelf een zakelijke Google Now-variant ontwikkelt.

Laat een reactie achter

BlackBerry brengt software-ontwikkeling onder in aparte afdeling

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BlackBerry is misschien niet meer de grootste technologische speler, toch ontwikkelt het bedrijf allerlei interessante technieken. De Canadese smartphonefabrikant heeft daar nu een aparte afdeling voor opgericht: BlackBerry Technology Solutions.

BlackBerry brengt versleutelde software, Project Ion, Certicom, QNX en Paratek onder in BlackBerry Technology Solutions

BTS gaat werken aan QNX, wat de basis vormt voor het BlackBerry 10-besturingssysteem en aan BlackBerry’s versleutelsoftware Certicom . Ook gaat BTS aan de slag met Project Ion: de ontwikkeling van BlackBerry’s ‘smart home’.

Op haar website laat BlackBerry weten dat Sandeep Chennakeshu per direct als directeur van BTS aan de slag gaat. “Ik ben heel blij dat hij leiding gaat geven aan BTS”, vertelt CEO John Chen. “QNX, Certicom en Paratek zijn strategische en innovatieve onderdelen van ons bedrijf die veel potentieel hebben.”

“Deze onderdelen spreken wereldwijd aan vanwege hun veilige, betrouwbare communicatiesysteem en de meegeleverde applicaties. Project Ion is een app-platform waarmee machines veilig met elkaar communiceren. Hiermee spelen we in op de groeiende behoefte aan ‘smart home’-toepassingen.’

BTS gaat ook de patentportefeuille van BlackBerry beheren. “Ons wereldwijde portfolio van 44 duizend patenten is op verschillende gebieden van waarde. Al deze onderdelen komen nu samen in een afdeling die door Sandeep wordt geleid. Hierdoor werken verschillende afdelingen beter samen en wordt er een betere inkomstenstroom gegenereerd.”

Chennakeshu was eerder al de technische topman van Sony-Ericsson. Ook is hij de uitvinder van 73 gepatenteerde technologieën.

Laat een reactie achter

‘Samsung en Microsoft schikken in patentzaak en gaan samenwerken’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung en Microsoft onderhandelen over het treffen van een schikking in een patentzaak. De twee techgiganten hebben baat bij een goede onderlinge verhouding. Een rechtszaak zou daar niet bij helpen.

Gaat Samsung ook een Galaxy Alpha op Windows Phone laten draaien als het tot een schikking komt met Microsoft?

Dit schrijft Korea Times. Samsung denkt aan Microsoft een goede partner te hebben op het gebied van clouds en smart homes, waar het nu ook aan werkt. Microsoft hoopt dat Samsung als grootste smartphonefabrikant ter wereld ook telefoons maakt die op Windows Phone draaien.

“Microsoft wil tot een schikking komen. Het is geen verrassing dat de twee technologische giganten weer op inhoudelijk niveau met elkaar discussiëren”, vertelt een bron tegen de krant. “Op die manier hopen de twee bedrijven een rechtszaak af te wenden.”

Volgens de bron gaat dat lukken. Microsoft en Samsung moeten het eens worden over de kosten van patentlicenties. “Toen Microsoft Nokia kocht wilde de Finse fabrikant niet 1, 2, 3 haar patenten aan Microsoft beschikbaar stellen”, aldus Lee Chang-hoon, als advocaat gespecialiseerd in patentzaken. “Omdat Microsoft niet beslag wist te leggen op Nokia-patenten is het heel lastig voor het bedrijf om smartphones te maken zonder gebruik te maken van Samsung-patenten.”

Ondertussen wil Samsung minder geld betalen voor Microsoft-patenten omdat de verkoopcijfers van de Koreaanse firma lager liggen. Een dealtje moet er wel inzitten omdat Samsung en Microsoft in zekere zin dus tot elkaar veroordeeld zijn. “Het ligt voor de hand dat Samsung Microsoft vraagt contracten te herzien. Microsoft is er klaar voor dit verzoek in te willigen.”

Het zou een eerste stap zijn in een nauwere samenwerking tussen Microsoft en Samsung, aldus de bron van Korea Times. “Samsung beloofde eerder al om met Microsoft het Windows Phone-besturingssysteem te promoten. Als de twee bedrijven tot een schikking komen kan Samsung zo maar weer meer interesse tonen in het maken van Windows Phone-apparaten.”

Laat een reactie achter

KPN beste provider in tussenstand Consumentenbond

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

KPN had de laatste drie maanden het minste aantal storingen op het gebied van mobiel bellen en sms’en. Ook heeft de provider nu het beste mobiele internet. Het lost hiermee dochterbedrijf Simyo met een klein verschil af als beste mobiele provider van dit moment.

KPN werkt aan eigen chatapplicatie kpn

Dit schrijft de Consumentenbond in haar driemaandelijkse Mobiele ProviderMonitor. Waar de afgelopen keren Simyo dus als beste uit de bus kwam, kan KPN nu de eer opstrijken. Al is de Mobiele ProviderMonitor van de afgelopen drie maanden meer een soort tussenstand. In december deelt de Consumentenbond pas weer rapportcijfers uit. Het 'verval' van Simyo is trouwens bijna niet noemenswaardig om te vermelden. Tele2 bungelt nog steeds stijf onderaan met het slechtste telefonische bereik en meeste sms- en internetstoringen.

Bellen

Veertien procent van haar klanten ervaren problemen met mobiel bellen. Met acht procent scoort ook Vodafone niet al te goed en dochteronderneming Hollandsnieuwe nog minder met een zesje. T-Mobile en haar dochterprovider Ben scoren alle twee een percentage van zes procent. KPN en haar dochterproviders Simyo, Telfort en Hi hebben allemaal een foutenpercentage van vier.

Sms’en

KPN deelt met Ben de eerste plaats met een storingspercentage van één. Ook Simyo-klanten hebben nagenoeg geen problemen met het sturen van sms’jes: twee procent. Alle providers hebben nauwelijks storingen met het sturen van berichtjes, al is Tele2 ook op dit vlak de minste provider: zes procent.

Mobiel internet

KPN en Simyo scoren op dit gebied een een-tweetje. Zes procent van de KPN-klanten melden een storing van het mobiele internet. Negen procent van Simyo-klandizie had wel eens een haperende internetverbinding. De rest scoort allemaal een storingspercentage van boven de twaalf procent. Alleen Tele2 heeft een storingspercentage van boven de twintig procent: 26 procent.

Mobiele ProviderMonitor

De Consumentenbond komt elke drie maanden met de Mobiele ProviderMonitor. 6000 panelleden beoordelen hierin samen de kwaliteit van negen verschillende mobiele telefoon-providers door enquêtes in te vullen. In juni en december geeft het panel ook een rapportcijfer aan elke provider. Simyo is nu nog de beste provider met een 8,2, gevolgd door KPN, Telfort en Hi met elk een 7,8. Hollandsnieuwe en Ben scoren een 7,7, Vodafone een 7,5, T-Mobile een 7,4 en Tele2 een 7,3.

Laat een reactie achter

Apple onderneemt actie tegen uitbuiting werknemers Chinese fabriek

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Quanta, een Chinese fabriek waar onderdelen van Apple-producten zoals de iPhone en de iPad worden gemaakt, heeft zich schuldig gemaakt aan uitbuiting van werknemers. Apple heeft hiertegen actie ondernomen, meldt persbureau Reuters.

Apple onderneemt actie tegen uitbuiting werknemers Chinese fabriek Apple

Apple zou in 2013 bij regelmatige controles hebben geconstateerd dat in twee fabrieken van Quanta de regels tegen uitbuiting niet werden gerespecteerd. De afgelopen maanden is Apple met de leverancier aan het werk gegaan om de werkomstandigheden voor het personeel te verbeteren.

In het rapport over Quanta, dat pas onlangs is gepubliceerd, staat dat de onafhankelijke controle-instantie OpenView Service tweemaal is langs geweest in fabrieken in Shanhai en Chengzhou. OpenView Service was daartoe gemachtigd door de Fair Labor Association, een organisatie die moet toezien op eerlijke werkomstandigheden.

OpenView is in de ene fabriek vier dagen geweest, en in de andere vijf dagen. Geconstateerd werd dat de werkomstandigheden niet voldeden aan de regels van de Fair Labor Association. Zo meldde tachtig procent van de arbeiders dat ze waren verplicht om een bedrag te betalen aan een soort uitzendbureau, dat ze inhuurde voor het werken in de fabriek. Ook werden ze niet doorbetaald bij ziekte. Tijdens de drukste perioden van het jaar moesten ze veel langer overwerken dan het maximum van zestig uur per week.

Ook kwam OpenView honderd werknemers tegen die nog helemaal niet mochten werken in de productielijnen: ze waren nog maar zestien of zeventien jaar oud. In reactie hierop zijn deze werknemers niet weggestuurd, maar in plaats hiervan op andere productielijnen gezet waar geen Apple-producten worden gemaakt.

Apple meldt dat er regelmatig bij de toeleveringsbedrijven wordt gecontroleerd en dat er stappen zijn ondernomen om de werkomstandigheden te bewaken. Er volgen nog meer controles.

Laat een reactie achter

Teruggestuurde telefoons bij Vodafone met korting verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Vodafone start met een nieuw type abonnement waarbij je voor een korting van vijf euro per maand een gebruikte telefoon krijgt. Ouwe meuk hoef je met ‘Like New’ niet te verwachten.

Het gaat om nieuwe telefoons die binnen twee weken door de eerste eigenaar zijn teruggestuurd naar Vodafone, schrijft Android Planet. Ze zijn dus wel gebruikt, maar kunnen niet echt tweedehands genoemd worden. Voorlopig is alleen de Samsung Galaxy S5 beschikbaar voor het Like New-abonnement.

De Like New-telefoons worden door Vodafone nagekeken en gereset voordat ze naar hun nieuwe eigenaar gaan. De garantie blijft twaalf maanden duren. Een Like New-abonnement scheelt vijf euro per maand. Tijdens je abonnementsperiode bespaar je dus honderdtwintig euro.

Lees verder...

Apple doet twee schadelijke chemicaliën in de ban

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple stopt in haar fabrieken met het gebruik van twee schadelijke stoffen. Hoewel werknemers niet zijn blootgesteld aan benzeen en n-hexaan, gaat het bedrijf de twee chemicaliën niet meer gebruiken in de laatste fase van het productieproces voor iPhones en iPads.

IBM gaat zakelijke apps maken voor Apple Apple

Apple geeft gehoor aan een petitie van China Labor Watch en Green America. Benzeen kan kanker veroorzaken en n-hexaan tast het zenuwstelsel aan. Apple deed vier maanden lang onderzoek in 22 fabrieken. In achttien fabrieken werden er geen sporen gevonden van de twee stoffen. In vier wel, maar de hoeveelheid bleef binnen de veiligheidsnormen, weet AP.

Toch stopt Apple dus met het gebruik van de stoffen. Het gaat zelfs zo ver dat alle fabrieken alle andere chemicaliën die het gebruikt moet testen of n-hexaan en benzeen niet alsnog in de chemicaliën zit. Benzeen en n-hexaan worden gebruikt om instrumenten en elektronica schoon te maken.

De twee stoffen mogen nog wel in eerdere productiefases van Apple’s apparatuur worden gebruikt. Maar ook dat gebruik legt Apple aan banden. “Hiemee doen wij er denk ik alles aan om blootstelling te voorkomen”, vertelt Apple’s vicepresident voor duurzame initaitieven, Lisa Jackson. “Wij vinden het belangrijk om hierin het voortouw te nemen. In de toekomst willen we echt duurzamere chemicaliën gebruiken.”

Laat een reactie achter

Lenovo verkoopt meer smartphones dan computers

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Een omzet van boven de 10 miljard dollar en opnieuw een miljoenenwinst. Het gaat goed met Lenovo. De Chinese fabrikant verkocht het afgelopen kwartaal voor de eerste keer meer smartphones dan computers.

De Lenovo Vibe Z2 Pro komt in september op de markt
De Lenovo Vibe Z2 Pro

Lenovo is natuurlijk allang niet meer alleen een computerfabrikant. De telefoons van het Chinese bedrijf zijn weliswaar niet in Nederland te koop, het verkoopt nu voor het eerst wel meer smartphones dan computers. En dan moet de overname van Motorola nog worden afgerond.

Lenovo verkocht in het eerste kwartaal van dit financiële boekjaar 15,8 miljoen smartphones. Een groei van bijna veertig procent ten opzichte van vorig jaar. Verreweg de meeste telefoons werden in China verkocht: 13 miljoen stuks. Ondertussen verkocht Lenovo ‘maar’ 14,5 miljoen computers.

Geen andere fabrikant verkocht volgens Lenovo in China meer telefoons dan die 13 miljoen stuks. Waar of niet waar: het gaat goed met Lenovo. Voor de tweede keer lag de omzet van het bedrijf boven de 10 miljoen dollar. Ook werd er met 264 miljoen dollar weer aardig wat winst gemaakt.

Lenovo’s marktaandeel op de smartphonemarkt gaat verder toenemen. Eerder dit jaar kocht het Motorola voor 2,9 miljard dollar van Google. De overname is alleen nog niet definitief afgerond. Het blijft onder haar eigen naam ook telefoons maken. Zo komt in China binnenkort de VIBE Z2 Pro op de markt, met een QHD-scherm.

Lees verder...

HTC gaat apps maken voor concurrenten als Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC gaat apps maken voor het hele Android-besturingssysteem. De verkoopcijfers van het bedrijf vallen niet echt mee. Met de ontwikkeling van Android-apps lijkt HTC een extra inkomstenbron aan te willen boren.

HTC gaat apps maken voor concurrenten als Samsung

Want HTC maakt dan wel mooie, goede telefoons, maar echt goed gaat het niet met het bedrijf. Het draait vaak verlies en HTC’s marktaandeel op de smartphonemarkt is nogal klein. De vraag of HTC als zelfstandige fabrikant kan overleven stelde All About Phones in een blog onlangs al aan de orde.

HTC lijkt zelf ook te beseffen dat het niet zo goed gaat. En dus werkt het aan oplossingen. Het bedrijf zou in het geheim een aparte afdeling hebben opgericht dat apps ontwikkelt. Nu gebeurt dit wel vaker, fabrikanten die zelf apps maken. Deze apps blijven dan vaak beperkt tot telefoons van het merk zelf.

Het lijkt erop dat HTC een stap verder gaat dan dat. De fabrikant wil apps voor het hele Android-platform maken. HTC Creative Labs werkt vanuit Seattle, maar ook mensen op kantoren in Taipei en San Francisco werken mee. In totaal zou HTC nu al 260 mensen hebben ondergebracht in haar Creative Labs.

Drew Bamford zou het team leiden. Tot voor kort was hij de hoofdverantwoordelijke voor de Sense-userinterface. De eerste app is zelfs al af. Een betaversie van Zoe, een app voor videobewerking, is al beschikbaar. Deze app kun je ook op je Samsung, LG of elke andere Android-telefoon gebruiken.

Zoe oogt als een simpele app. Je selecteert maximaal zestien mediabestanden, dus foto’s of video’s, en Zoe maakt er een compilatie van. Je kunt zelf verschillende thema’s en liedjes daar aan toevoegen. De video die Zoe maakt duurt maximaal een halve minuut.

Het is de vraag hoe HTC geld denkt te verdienen met Zoe. Waarschijnlijk wil het eerst een groot publiek aanspreken met gratis hoogwaardige apps. Om daarna in te spelen op de gecreëerde behoefte van het publiek en geld te vragen voor andere apps.

Lees verder...

Iedereen wil een Motorola hebben

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Het gaat goed met Motorola. De telefoonfabrikant is met de Moto E, Moto G en Moto X weer een merk om rekening mee te houden. Kijk maar naar de verkoopcijfers, die meer dan verdubbelden ten opzichte van vorig jaar.

Motorola Moto X img 6423

In het tweede kwartaal verkocht Motorola 8,6 miljoen smartphones. Vorig jaar was dat in dezelfde periode minder dan de helft. Dit jaar heeft Motorola al meer dan vijftien miljoen telefoons verkocht. Tussen januari en maart verkocht het namelijk 6,5 miljoen telefoons.

De Moto’s E, G en X kosten niet allemaal de hoofdprijs. De combinatie van aardige specificaties, compacte body’s met grote displays en een prima software-optimalisatie is Motorola’s sleutel tot succes. In ieder geval toen het van Google was. Inmiddels is Lenovo de eigenaar.

Aan een nieuwe reeks Moto-telefoons wordt nu gewerkt. Zo lekte er gisteren info uit over de opvolger van de Moto G.

Laat een reactie achter

Microsoft en iFixit onthullen open source reparatie-project

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft en telefoonreparateur iFixit hebben een gratis pakket samengesteld zodat ondernemers wereldwijd de kennis krijgen om eenvoudig een reparatiewinkel voor smartphones, tablets en computers te openen.

Motorola Defy kapot

Microsoft en telefoonreparateur iFixit hebben een gratis pakket samengesteld zodat wereldwijd ondernemers eenvoudig een reparatiewinkel voor smartphones, tablets en computers kunnen openen.

Hiervoor zijn Microsoft en iFixit een samenwerking aangegaan. De twee bedrijven hebben verder niets met die winkeltjes te maken. Ze hebben alleen een open source-project ontwikkeld. Het Pro Tech Network is dus gratis.

“We helpen mensen hun eigen bedrijf op te zetten”, staat er op de projectpagina van iFixit. “Word ondernemer en leer hoe je apparaten repareert, een ondernemersplan maakt, je marketing doet en kom in contact met andere Pro-fixers.”

“Wij willen dat iedereen zijn apparaten kan fixen. Daar heeft iedereen wel eens professionele hulp bij nodig. We hebben jou nodig als professioneel reparateur voor de gemeenschap.”

Laat een reactie achter

Omzet T-Mobile daalt in tweede kwartaal

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De omzet van T-Mobile is in het tweede kwartaal gedaald. Met 1,8 procent, tot 379 miljoen euro. Toch is de provider tevreden over hoe het gaat.

T-Mobile lanceert cloud storage dienst t mobile logo

Het bedrijf maakte namelijk een brutowinst van 150 miljoen tussen april en juni. Ook steeg het datagebruik volgens T-Mobile ‘fors’. “Het dataverbruik in de gemoderniseerde gebieden nam met gemiddeld 128 procent toe”, schrijft de provider in een persbericht.

T-Mobile doelt hier op de 4G-gedekte delen van Nederland. Meer dan de helft van de kleine 4,3 miljoen T-Mobile-klanten heeft nu het supersnelle internet in zijn woonplaats. Volgens de provider is de dekking ook binnenshuis verbeterd. Hierdoor zou het aantal belminuten per klant met vijf procent zijn gestegen.

Mark Klein, CEO van T-Mobile Nederland, is tevreden met hoe het gaat. “De totale markt blijft verder afnemen en dat raakt vanzelfsprekend ook T-Mobile”, zegt hij. “Onze organisatie is wendbaar en daardoor in staat adequaat te blijven reageren op de constant veranderende marktomstandigheden.”

“Onze operationele kosten zijn lager dan ooit tevoren, waardoor we kunnen blijven investeren in onze kernactiviteiten: netwerk en service. Ik ben tevreden dat deze investeringen ook steeds duidelijker beginnen uit te betalen gezien het stabiele aantal loyale abonnementsklanten.”

Steeds meer abonnees gebruiken de vernieuwde T-Mobile-app. Hij is een miljoen keer gedownload en krijgt drie miljoen views per maand.

Laat een reactie achter

Apple en Samsung leggen patentgeschil bij buiten de Verenigde Staten

Door Danijel Dercksen, | 3 reacties

Samsung heeft bekend gemaakt dat met Apple overeen is gekomen om alle patentaanklachten buiten de Verenigde Staten tegen elkaar te laten vallen. Ook de rechtszaken in Nederland worden beëindigd door beide partijen.

Samsung laat weten dat er geen licentieovereenkomst tussen de twee partijen is gesloten. Samsung en Apple hebben slechts afgesproken om de aanklachten die momenteel over en weer lopen te laten vallen. De landen waarin dat gebeurt zijn onder meer Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zuid-Korea, Japan, Australië en Engeland. Alle lopende patentaanklachten in deze landen worden per direct door beide partijen ingetrokken.

De twee bedrijven zullen wel de huidige rechtszaken in Amerika uit blijven knokken, zo laat Samsung weten. Hierin trekt Apple vooralsnog aan het langste eind omdat het bedrijf een uitspraak in de broekzak heeft zitten waarin Samsung 1 miljard dollar moet overmaken aan Apple. De twee bedrijven lieten eerder al weten een aantal kleinere zaken tegen elkaar te laten vallen.

Desondanks is het een grote stap voor zowel Samsung als Apple om voortaan de rechtszaal te vermijden in andere landen. Ze zijn daar na een jarenlange juridische strijd tot dusver geen van beiden iets mee opgeschoten.

Lees verder...