All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

NS-directeur Huges pleit voor mobiel betalen voor de trein

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

NS-directeur Timo Huges wil dat reizigers hun smartphone kunnen gebruiken als treinkaartje. Hij vindt de OV-chipkaart onhandig en niet meer van deze tijd. De smartphone brengt daar volgens hem verandering in.

NS-directeur Huges wil van de smartphone een treinkaartje maken

Dit zegt hij tegen De Telegraaf. “Reizen met de ov-chipkaart is soms een hele opgave en de vorm van betaling is niet meer van deze tijd”, meent Huges. “Met kinderen of familie reizen is bijvoorbeeld een grote uitdaging. Van tevoren moet je heel veel geld op kaarten laden. Dat is niet meer van deze tijd.”

Huges wil naar een systeem toe dat je met de NFC-chip in je telefoon kunt inchecken. Waarschijnlijk wil de president-directeur van de NS dat deze chip gekoppeld is aan je bankrekening en een OV-account.

“Je betaalt dan automatisch met de chip in je telefoon als je door de poortjes loopt”, aldus Huges. “Pas dan breng je het openbaar vervoer dicht bij de reiziger.”

Sinds juni kun je geen treinkaartje meer kopen. Wel nog een eenmalige OV-chipkaart, die een euro duurder is dan een treinkaartje. Als je een OV-chipkaart hebt moet je een minimumbedrag op de kaart hebben staan om te kunnen reizen. Met een mobiel betalingssysteem als bijvoorbeeld Apple Pay, kan een OV-chipkaart overbodig worden.

Laat een reactie achter

iOS 8 draait op 18 procent van Apple’s mobiele apparaten

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De uitrol van iOS 8 lijkt stroef te verlopen. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple draaide 24 uur na de release op achttien procent van de apparaten. Dat is minder dan toen iOS 7 werd vrijgegeven.

De uitrol van iOS 8 verloopt gestaag

Dit valt op te maken uit de grafiek van Mixpanel Trends, dat de uitrol van iOS 8 in kaart brengt. Een dag na de release van iOS 7 gebruikte 38 procent van alle mobiele Apple-apparaten het besturingssysteem al. Dit komt misschien omdat iOS 7 vorig jaar meer aandacht kreeg vanwege zijn nieuwe userinterface.

Op zo’n groei hoeft iOS 8 niet te rekenen. Sterker nog: het aantal apparaten dat op het besturingssysteem vertoon op het moment van schrijven zelfs een dipje. Vanochtend om 4.00 uur zat 21,23 procent van alle iPads en iPhones op iOS 8. Om 10.00 uur was dit gedaald naar 17,78 procent.

iOS 8 brengt voor de eindgebruiker een paar merkbare nieuwigheidjes met zich mee, zoals een notificatiescherm. Het besturingssysteem biedt vooral voor ontwikkelaars veel meer mogelijkheden. Apple startte woensdagavond 19.00 uur met de uitrol van iOS 8.

Lees verder...

Apple lanceert speciale pagina over privacy

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Apple gaat op een aparte pagina op haar website consumenten op de hoogte houden van haar privacybeleid. De producent van de iPhone zal minstens een keer per jaar een update geven en sowieso bij elke noemenswaardige wijziging in het privacybeleid deze op de pagina vermelden.

Apple CEO Tim Cook schrijft een brief over privacy aan de klant

Dit schrijft Apple-CEO Tim Cook in een brief aan de consument op de pagina apple.com/privacy. Volgens hem is Apple continu bezig met het verbeteren van de veiligheid van haar producten. De fabrikant kwam vorige maand in opspraak toen privéfoto's van meerdere beroemdheden uit iCloud werden gehackt. In de brief van Cook staat het vertrouwen van de consument centraal.

“Bij Apple vinden we niets belangrijker dan dat jij ons vertrouwt”, begint hij. “Daarom respecteren we je privacy en beschermen we die ook met goede versleutelingen en strikt beleid voor hoe we jouw data behandelen. Beveiliging en privacy zijn van essentieel belang in de ontwikkeling van al onze hardware, software en diensten, zoals iCloud en Apple Pay. We blijven onszelf hiermee verbeteren.”

Two step verification

“Verificatie in twee stappen (dat we al onze klanten aanraden te gebruiken) beschermde al je Apple ID-account. Nu beschermt het ook al je data die in de iCloud staat.”

“We geloven dat het juist is dat we vooraf vertellen wat we met je persoonlijke informatie doen en vragen ook vooraf voor je toestemming voordat je ook maar iets met ons gedeeld hebt. Elk Apple-product is volgens die principes ontwikkeld. Als we vragen je data te gebruiken, doen we dat omdat het goed is voor jouw gebruikersbeleving.”

“We publiceren deze site om je uit te leggen hoe we omgaan met je persoonlijke informatie. Wat we wel en niet bewaren, en waarom. Hier stellen we je minstens een keer per jaar op de hoogte over privacy bij Apple. Ook laten we het je weten als er iets noemenswaardigs veranderd in ons privacybeleid.”

Verdienmodel

“Ons verdienmodel is eenvoudig: we verkopen geweldige producten. We profileren ons door jouw e-mailgegevens en surfgedrag te verkopen aan adverteerders. We willen niet verdienen aan de info die op je iPhone of in de iCloud staan.”

“Ook lezen we niet mee met je e-mails en berichten om meer over je te weten te komen. Onze software en diensten zijn gemaakt om onze apparaten beter te maken. Plain and simple. Er is maar een klein deel van ons bedrijf bezig met advertenties en dat is iAd.”

“Dit hebben we gemaakt omdat sommige app-ontwikkelaars daar afhankelijk van zijn. We willen die ontwikkelaars steunen, net als dat we de gratis iTunes Radio steunen. iAd moet zich aan dezelfde privacypolicies houden als elk ander Apple-product. Het krijgt geen data van Health en HomeKit, Maps, Siri, iMessage, je belgeschiedenis, welke iCloud-dienst dan ook en je kunt je altijd afmelden.”

Vertrouwen

“Tenslotte wil ik het heel duidelijk maken dat we nooit met een overheidsinstantie van welk land dan ook hebben samengewerkt om een achterdeur in onze producten en diensten te maken. Dat zullen we ook nooit doen. Onze toewijding om jouw privacy te beschermen zit ‘m in het diepe respect dat we hebben voor onze klanten. We weten dat het lastig is om je vertrouwen te winnen. Daarom zullen we daar altijd hard voor werken.”

Laat een reactie achter

KPN gooit de turbo op haar 4G-netwerk in Den Haag

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Je mobiele internet kan vandaag in Den Haag een stuk sneller zijn. Als je tenminste klant bent bij KPN. De provider heeft haar LTE Advanced-netwerk in de Hofstad geactiveerd.

KPN gooit de turbo op 4G-internet in Den Haag

Den Haag is de eerste van een serie steden die het snellere 4G-internet krijgt. Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en Utrecht zijn nu de eerste aan de beurt voor 4G+. Voor het nog snellere 4G-internet hoef je geen cent extra te betalen.

KPN’s LTE Advanced is mogelijk omdat nu ook op de 1800 MHz-frequentie 4G-internet beschikbaar is. Het netwerk heeft daardoor meer capaciteit, want 4G-internet is ook via de 800 en 2600 MHz-frequenties beschikbaar. Tijdens een demonstratie in Delft, eerder dit jaar, haalde KPN een snelheid van ruim 200 megabit per seconde.

“Het is natuurlijk prachtig dat wij onze klanten, onder ideale omstandigheden, mobiele internetsnelheden kunnen bieden van boven de 200 megabit per seconde”, vertelt Jacob Grootte, KPN’s vicepresident bij Mobile Operations. “Belangrijker is echter dat we middels 4G+ en de uitrol van 1800 MHz op 4G extra capaciteit aan het netwerk toevoegen. Hierdoor kunnen we, ook als het druk is op een bepaalde plek, internet met een stabiel hoge snelheid blijven bieden.”

LTE Advanced wordt in de komende maanden op meerdere plaatsen geactiveerd, stelt KPN.

Laat een reactie achter

Apple geeft besturingssysteem iOS 8 vrij

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Apple-bezitters opgelet: vanaf een uur of 19.00 vanavond kun je iOS 8 downloaden. Met de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem hebben iPhones en iPads eindelijk een notificatiecentrum. Dat is lang niet de enige vernieuwing aan iOS.

iOS 8 krijgt een notificatiecentrum

De meeste iPhones en iPads krijgen de update naar iOS 8. Voor de volledigheid sommen we de toestellen in kwestie voor je op: iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad Mini, iPad Mini 2, iPod Touch 5G.

iOS 8 was al een tijdje vrijgegeven. We bespraken iOS 8 al in een Telewiki. Voor de leek zijn er niet veel merkbare verschillen met iOS 7, maar de mogelijkheden voor ontwikkelaars zijn een stuk uitgebreider geworden.

Met iOS 8 heeft ook Apple eindelijk een notificatiecentrum. Ook krijgen ontwikkelaars toegang tot het toetsenbord van je Apple-apparaat. Apple geeft zelf al een swypefunctie met iOS 8 mee.

Je kunt je iPad, iPod of iPhone upgraden via ‘Instellingen’, dan ‘Algemeen’, en dan ‘Software update’. Wel kan het, vanwege de ongetwijfeld enorme belangstelling, even duren voor de update binnen is.

Laat een reactie achter

Sony gaat 15 procent van smartphonepersoneel ontslaan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony draait dit financiële boekjaar flink verlies dankzij de smartphone-afdeling van het bedrijf. Als gevolg daarvan gaat de Japanse fabrikant vijftien procent van haar smartphonepersoneel ontslaan. Dit komt neer op ongeveer duizend werknemers.

Sony's smartphone-afdeling verkeert in zwaar weer

Vanochtend maakte Sony bekend dat het dit jaar niet verwacht 360 miljoen euro verlies te draaien, maar 1,7 miljard euro. En dat alles dankzij de slecht draaiende smartphone-afdeling. Vooral de midrangers worden slecht verkocht, en daarom gaat Sony er daarvan in de toekomst ook een stuk minder maken.

De slechte resultaten hebben invloed op de smartphonetak van Sony. Vijftien procent van het personeel mag een andere baan gaan zoeken. Dit komt neer op ongeveer duizend van de 7100 man in dienst. Sony gaat de reorganisatie nog dit jaar doorvoeren.

“Ik zal de leiding van deze reorganisatie op me nemen”, zegt Kazuo Hirai, Sony’s CEO, volgens Reuters. “Ik zal erop toezien dat de reorganisatie dit jaar wordt afgerond en dat we volgend jaar weer winst maken. Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor.

Laat een reactie achter

‘Google stopt met Android Silver’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google zou stoppen met het maken van Android Silver, nog voordat er überhaupt een telefoon in die lijn is gemaakt. Partners staan niet te trappelen om Google te helpen met het high-end Android-project.

Google stopt met Android Silver en focust zich juist op Android One

Dit meldt het betrouwbare The Information, die zegt dat Android Silver voorlopig ‘on hold’ is. Android Silver zou al sinds juli eigenlijk stilliggen. Toen vertrok een van de kopstukken van het project, Nikesh Arora.

Google ging zich daarna weer richten op andere Android-projecten. Zo is Android One nu een feit. In deze lijn worden er binnenkort telefoons van ongeveer 80 euro aan de man gebracht in ontwikkelingslanden als India. Android One is Google’s Nexus-achtige project voor de goedkoopste smartphones.

Hierin laat Google zien hoe het wil dat Android-telefoons eigenlijk gemaakt worden. Android Silver is een soortgelijk project voor high-end telefoons, maar partners van Google zouden niet echt warmlopen voor het project.

Met Android Silver wil Google samen met fabrikanten als LG en Motorola toptelefoons maken die op stock-Android draaien en geen ‘troep’ van providers krijgen meegeleverd. Ook zou Google Android Silver-smartphones sneller willen voorzien van Android-updates.

Laat een reactie achter

‘Sony draait fors verlies dankzij smartphone-afdeling’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony gaat minder midrange-smartphones maken en zich meer richten op de ontwikkeling van premium-modellen. De Japanse fabrikant verwacht veel meer verlies dan verwacht te draaien. Dankzij de slechtlopende smartphonelijn.

Een telefoon als de Sony Xperia M2 zullen we door het gedraaide verlies minder vaak zien

Sony verwacht dit fiscale boekjaar meer verlies te draaien dan gedacht. De Japanse fabrikant rekende eerst nog op een verlies van omgerekend 360,1 miljoen euro. Dit heeft Sony flink moeten bijstellen. Het houdt nu rekening met een verlies van omgerekend zo'n 1,7 miljard euro.

Dit is de schuld van de smartphone-afdeling van het bedrijf, laat Sony weten aan haar aandeelhouders (PDF). Sony verkoopt veel minder smartphones en tablets dan verwacht. Vooral telefoons in het middensegment doen het matig. Dit heeft daarom ook consequenties.

Sony zal minder midrangers maken en deze telefoons ook niet in alle landen meer verkopen. De fabrikant wil zich meer toeleggen op het maken van premium-modellen, zoals telefoons in de Xperia Z-lijn.

Laat een reactie achter

Apple Pay levert fabrikant 0,15% van elke betaling op

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Het nieuwe betaalplatform Apple Pay, dat gelijktijdig met de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus het licht zag, levert Apple aardig wat winst op. Per betaling blijft er voor Apple 0,15% aan de strijkstok hangen. Dat klinkt weinig indrukwekkend, maar neem in de berekening mee dat er het komende kwartaal tachtig miljoen nieuwe iPhones moeten worden verkocht en het is ineens een heel groot bedrag.

Apple verdient ook al aardig aan iTunes en aan de App Store, waar ook flink wat geld aan de strijkstok blijft hangen voor de fabrikant. Per honderd euro gaat dus vijftien cent naar Apple. Dat is volgens economen een deal waar bijvoorbeeld Google alleen maar van kan dromen, want die heeft dit niet met banken weten te regelen.

Zoals bekend werkt Apple Pay samen met de NFC-chip die voor het eerst in de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus zijn intrede doet. Via Near Field Communication kunnen betalingen worden verricht door de telefoon even tegen een betaalautomaat te houden. Hiertoe heeft Apple overeenkomsten gesloten met creditcardmaatschappijen en banken. Maar de echte test voor dit betaalsysteem komt pas als winkels zulke betaalautomaten gaan neerzetten. Die automaten zijn nu nog zeer spaarzaam te vinden.

Lees verder...

Qualcomm komt met low-end 4G-processor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Qualcomm komt met een nieuwe processor die 4G-internet ondersteunt. Nu heeft het bedrijf allang van dit soort processors, dus nieuw is dat niet. De Snapdragon 210 is echter speciaal gemaakt voor goedkope telefoons.

De Snapdragon 210 is een processor voor low-end telefoons met 4G-internet

De Snapdragon 210-processor krijgt vier Cortex A7-kernen die 1,1 GHz klokken. De grafische chip in de processor is een Adreno 304. De chipset kan displays met een maximale resolutie van 720p aan. Camera’s kunnen met de goedkope Qualcomm-processor foto’s schieten tot en met 8 megapixel.

Qualcomms nieuwe processor lijkt vooral bedoeld te zijn voor opkomende markten waar al wel 4G-internet is, maar mensen niet altijd evenveel geld hebben om een dure telefoon te kopen. Landen zoals China en India, bijvoorbeeld. Telefoons met een Snapdragon 210-processor bieden dan uitkomst.

In China is Qualcomms marktaandeel niet bijzonder hoog: 27 procent. MediaTek is daar met 40 procent de grote speler. Met de Snapdragon 210-processor lijkt Qualcomm de aanval op haar concurrent daar te openen. Volgens vicepresident Cristiano Amon is de Snapdragon 210-processor bedoeld voor smartphones van maximaal honderd dollar, schrijft Engadget.

De Snapdragon 210-processor moet voor de zomer van 2015 in telefoons zitten.

Laat een reactie achter

Asus: "Voor het eerst in tien jaar winst bij onze smartphonedivisie"

Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

De directeur van Asus heeft tijdens de IFA-persconferentie aangegeven dat het bedrijf in het laatste kwartaal van 2014 winst verwacht te maken op de smartphonedivisie.

Asus-topman Jerry Shen heeft dit volgens Digitimes gezegd tijdens de persconferentie van het bedrijf. Asus produceert al tien jaar smartphones maar het bedrijf wist tot nog toe geen winst te maken op deze divisie. Tot nog toe moest Asus altijd geld bijleggen, maar daar gaat nu verandering in komen. Voor het eerst in tien jaar verwacht Asus een kleine winst op haar smartphonedivisie. Deze winst zal in het laatste kwartaal van 2014 ontstaan, aldus de topman van het bedrijf.

Asus verwacht dit jaar wereldwijd acht miljoen smartphones te verkopen. 2.8 miljoen daarvan zullen volgens Asus ZenFone-smartphones zijn. In met name Azië weet Asus daarmee goede zaken te doen, terwijl in Europa en Amerika de verkoopcijfers nog achterblijven. Asus verwacht met name in China grote stappen te gaan maken in de komende jaren. De bedoeling is dat het aantal verscheepte smartphones in 2015 zal verdubbelen naar ongeveer 15 miljoen stuks.

Lees verder...

T-Mobile wil 4G-snelheden van 150 Mbit en eind 2015 landelijke dekking

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

DEN HAAG - Voor het einde van 2015 wil T-Mobile haar 4G-netwerk landelijk gedekt hebben. De uitrol van haar 4G-netwerk op de 900 MHz-frequentie moet dan zijn afgerond. In het vierde kwartaal van dit jaar verhoogt T-Mobile al de internetsnelheid voor abonnees.

T-Mobile 4G moet eind 2015 landelijk gedekt zijn

T-Mobile is momenteel nog druk bezig met het uitrollen van haar 4G-netwerk. Deze is al wel actief, alleen nog niet landelijk gedekt. In 2015 moet het 4G-netwerk van T-Mobile op de 900 MHz-band draaien. Het signaal is dan sterker, maar rijkt wel minder ver. Er moeten dus veel meer zendmasten worden geplaatst ten opzichte van een 1800 MHz-frequentie om landelijke dekking te hebben.

"T-Mobile bouwt op alle locaties sites voor maximale 4G-snelheden", vertelt T-Mobile-netwerkspecialist Richard Marijs op een bijeenkomst in Den Haag. "In de Randstad zitten we al op bijna evenveel 4G-masten als KPN en Vodafone samen in hetzelfde gebied. Het netwerk van T-Mobile is veel dichter en zal daardoor hogere snelheden aankunnen."

Eind 2015 moet het 4G-internet van T-Mobile landelijk gedekt zijn, wat KPN en Vodafone nu ook hebben. "Het kost veel tijd om het uit te rollen, maar qua internetsnelheid doen we het niet slecht. We hebben veel meer 'sites' gemoderniseerd dan bijvoorbeeld Vodafone."

T-Mobile wil voor het einde van dit jaar zes nieuwe steden 4G-gedekt krijgen. Landelijke dekking moet er eind 2015 dus zijn. Zoveel mogelijke masten van de provider moeten dan ook 900 Mhz-4G hebben. Daarmee is het 4G-bereik ook binnenshuis beter, wat goed is voor de klanttevredenheid.

"Er worden steeds vaker app-updates via het 4G-netwerk gedaan ten opzichte van wifi omdat dat gewoon sneller gaat", stelt Marieke Snoep, directeur Consumer Operations. "Ook streaming neemt enorm toe. Zo wordt er steeds vaker Netflix gekeken. Ook bellen onze klanten meer. De stijging van 10 procent komt onder andere door betere dekking binnenshuis."

Volgende maand verhoogt T-Mobile de internetsnelheden voor abonnees. Tijdens de persconferentie in Den Haag werd dit alleen niet verder toegelicht.

Laat een reactie achter

T-Mobile gaat antennes met drones inspecteren

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

DEN HAAG - T-Mobile gaat op 17 september haar antennes op Stadion Galgenwaard in Utrecht inspecteren met drones. Het gaat om een eerste experiment om de antennes te inspecteren. Dit moet in de toekomst veel tijd besparen.

Ook veroorzaakt het inspecteren van antennes op deze manier veel overlast, zo laat T-Mobile weten. Waar het inspecteren normaal dagen duurt, gaat diezelfde inspectie van antennes nu uren duren. Dankzij de inzet van drones, die je in het straatbeeld steeds vaker gaat zien. In minder tijd kunnen er dus veel meer zendmasten worden geïnspecteerd.

Laat een reactie achter

KLM verdient jaarlijks 25 miljoen euro dankzij Twitter en Facebook

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Twitter- en Facebook-accounts van KLM zijn inmiddels beroemd en berucht met haar snelle, goede en soms scherpe en humoristische reacties. Het is niet alleen maar lachen met KLM op de sociale media. De luchtvaartmaatschappij verdient er een hoop geld mee. 25 miljoen euro per jaar om precies te zijn.

KLM doet het goed op de sociale media

Via social media kun je bij KLM onder andere vluchten om laten boeken. Ook is er een betaalsysteem waarmee klanten via Twitter of Facebook gelijk kunnen betalen. “Een van onze medewerkers, die klantvragen via social media beantwoordt, was geïrriteerd over het feit dat ze klanten moest door verwijzen naar een telefoonnummer als ze wilden afrekenen”, vertelt Martijn van der Zee, de senior vice president e-commerce van Air France-KLM tegenover Management Team.

“Ze nam zelf het initiatief en ontwikkelde het betalingssysteem voor social media. Een kleine vier weken en 3500 euro verder stond het er. Het levert ons nu een kleine 80.000 euro per week op”, aldus Van der Zee.

Dit is jaarlijks goed voor vier tot vijf miljoen euro. “De overige 20 miljoen komt uit specifieke social commerce acties op route-niveau, die we het hele jaar doen, voornamelijk op Facebook. Vooral de laatste twee jaar hebben we hier enorme stappen in gemaakt”, meent Van der Zee.

“We zetten specifieke targetting in en creëren vaak een ‘social’ voordeel zodat het voor mensen ook zin heeft om via sociale media te boeken.

Laat een reactie achter

Internetbundels voortaan verplicht bij Tele2

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nieuwe abonnees van Tele2 moeten een internetbundel afsluiten. De provider heeft haar aanbod van bel- en internetbundels vernieuwd. Je moet nu dus internet in je abonnement opnemen als je klant bij Tele2 wil worden.

Tele2 wijzigt haar bel- en internetbundels

Tele2 heeft sinds gisteren nieuwe bel- en internetbundels. Er zijn nu drie belbundels en vijf internetbundels. Sim Only-abonnementen zijn nu per maand opzegbaar of aanpasbaar. Een abonnement met telefoon duurt minimaal twee jaar. Na twee jaar heb je de telefoon afbetaald en heb je dus in feite een Sim Only-abonnement.

Dit blijkt uit een PDF-bestand in handen van All About Phones. Hierin legt Tele2 de verandering uit aan partners. “Door de nieuwe ontwikkelingen in de mobiele markt sluit het huidige portfolio onvoldoende aan bij de verwachtingen van onze klanten”, wordt door Tele2 beschreven in documentatie aan retailers. “Daarom een nieuw, makkelijker en nog beter mobiel aanbod voor onze klanten.”

Tele2 wil het aanbod voor klanten vooral makkelijker en duidelijker maken. Het vorige aanbod had volgens de provider veel keuzemogelijkheden, met verschillende datatarieven per propositie. Dit was complex voor klanten en ook de tarieven waren niet meer concurerend genoeg.

Nieuwe Sim Only-abonnementen zijn elke maand aanpasbaar. De huidige Smartmix-abonnementen kunnen nog tot 1 oktober aangesloten worden. Er kan gekozen worden uit drie belbundels: 150, 300 en een onbeperkt aantal belminuten. Deze kosten 5, 7 en 13 euro per maand.

Een internetbundel is voortaan bij Tele2 verplicht. Daarvan zijn er vijf: 100, 500, 1000, 2000 en 4000MB. Deze kosten per maand 3, 6, 10, 15 en 25 euro. “Indien de klant meer data gebruikt dan de internetbundel, dan wordt de snelheid geknepen (throttling)”, schrijft Tele2 in de documentatie aan retailers. “Indien de klant gebruik wil blijven maken van de hoge snelheid, dan kan de klant een losse internetbundel bijbestellen. Dit verandert dus niet.”

De snelheid van Tele2-internet verandert niet. Elke maand mag de klant zijn internetbundel één keer naar boven of beneden aanpassen.

Lees verder...

'Microsoft jaagt op Android-rommaker Cyanogen'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft zou grote belangstelling hebben voor het inlijven van het bedrijf achter Cyanogen, de rommakers voor Android. De talentvolle programmeurs hebben naar verluidt al een gesprek gehad met Microsoft-CEO Satya Nadella.

CyanogenMod Installer beschikbaar in Google Play Store fff7d cyanogenmod nexus one

Cyanogen maakt roms voor Androidtoestellen die vaak functioneler en sneller werken dan de standaard-software die met telefoons wordt meegeleverd. Sommige fabrikanten, zoals OnePlus, leveren standaard hun toestellen met een rom van Cyanogen erop. Het begon als een groepje hackers, maar ooit hebben die een bedrijf opgericht om hun roms te gaan verkopen. En op dat bedrijf wordt nu gejaagd door Microsoft, melden bronnen in Amerika.

Overigens zou niet alleen Microsoft belangstelling hebben voor het inlijven van Cyanogen, ook Amazon en Samsung hebben gesprekken gevoerd met het bedrijf, en Yahoo naar verluidt ook. Het is nog onzeker of deze bedrijven alleen met Cyanogen willen samenwerken, of dat het als een prooi voor een overname wordt gezien.

Mocht Microsoft het bedrijf overnemen, dan is dat niet om Androidtelefoons op de markt te gaan brengen, menen de bronnen achter het verhaal. Microsoft zou slechts geïnteresseerd zijn in het talent achter de populaire roms.

Cyanogen blijft inmiddels trouw aan zijn filosofie dat Android een open besturingssysteem moet zijn, en vindt de 'tirannie' van Google - de eigenaar van Android - maar niets.

Laat een reactie achter

Apple nodigt pers uit voor persconferentie op 9 september

Door Danijel Dercksen, | 6 reacties

Fabrikant Apple heeft de media een uitnodiging verstuurd voor een persconferentie op 9 september. De persconferentie zal op het hoofdkwartier van Apple zelf gaan plaatsvinden.

De uitnodiging van Apple is simpel, zoals gebruikelijk. De uitnodiging leest simpelweg de datum van de persconferentie weg; 9 september, en de tekst "we zouden graag nu al meer willen vertellen". De verwachting is dat het een belangrijke persconferentie voor Apple gaat worden; de fabrikant zal naar verwachting de iPhone 6 bekend gaan maken op 9 september. Ook gaat het gerucht dat de iWatch op de persconferentie het levenslicht zal gaan zien.

De persconferentie van Apple wordt op een nieuwe locatie gehouden; op het hoofdkwartier van het bedrijf. Voordeel hiervan is dat nu veel meer journalisten in de zaal kunnen. Voorheen werd een beurszaal gebruikt door Apple voor al haar persconferenties. De persconferentie zal 19 uur Nederlandse tijd gaan plaatsvinden. Nederlandse media worden traditiegetrouw amper uitgenodigd door Apple. All About Phones zal het event vanaf internet live volgen en hier verslag doen.

Lees verder...

KPN online populairste aanbieder van abonnement met toestel

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Online sluiten consumenten het liefste een abonnement met ‘gratis’ telefoon af bij provider KPN. T-Mobile eindigt als tweede. Vodafone is de nummer drie.

Consumenten sluiten online het liefste een abonnement met telefoon bij KPN af

Dit blijkt uit een onderzoek van WUA, dat onderzoek doet naar het rendement van websites. Er deden driehonderd mensen mee aan het onderzoek van WUA. De enige opdracht die de respondenten kregen, was dat ze online moesten zoeken op een abonnement met ‘gratis’ telefoon.

De deelnemers mochten zelf hun zoekmethode en voorkeur bepalen. Elke respondent beoordeelde vijf websites, waarmee er dus 1500 beoordelingen zijn. KPN komt hierin als beste uit de bus.

In het Web Performance Model van WUA wordt er een score bijgehouden van websites op meerdere vlakken: de vindbaarheid, doorgaan, beleving van look & feel, aanbod, merken en de voorkeur van de consument.

KPN behaalt hierin de hoogste score: 64. T-Mobile pakt 63 punten en Vodafone 62 punten. KPN en T-Mobile scoorden met elf procent de hoogste voorkeursscore. Met negen procent scoort Vodafone net wat lager.

Laat een reactie achter

Werknemer vermoord in iPhone 6-fabriek

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Op 21 augustus is een assemblagewerknemer in een iPhone 6-fabriek vermoord door een bewaker. Hij bracht de medewerker met een mes om het leven. Inmiddels heeft hij de moord bekend.

De vermeende dader van de moord in de iPhone 6-fabriek van Foxconn wordt afgevoerd door de Chinese politie

Dit schrijft Patently Apple op basis van Chinese media. De moord werd gepleegd in een fabriek van Foxconn, de grootste productiepartner van Apple voor de iPhone 6. De moord vond plaats tijdens een nachtdienst na een woordenwisseling nadat het slachtoffer door de metaaldetector moest.

Hij bleek metaal op zak te hebben. Foxconn heeft zeer strenge veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat de iPhone 6 uitlekt. Het is onduidelijk of het slachtoffer onderdelen van een iPhone 6 op zak had. Werknemers worden vaker in de verleiding gebracht onderdelen of smartphones naar buiten te smokkelen voor websites. Voor fabrieksmedewerkers schijnt zoiets ‘big business’ te zijn.

Laat een reactie achter

Sony hint duidelijk op release van drie apparaten op IFA

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony presenteert op de IFA-beurs in Berlijn drie apparaten. De Xperia Z3, de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact. De Japanse fabrikant hint in een nieuwe teaservideo duidelijk op een release van drie apparaten.

Wij voorspelllen dat Sony op de IFA in Berlijn de Xperia Z3, de Xperia Z3 Compact en de Xperia Z3 Tablet Compact presenteert
Een still uit de teaservideo

Het is trouwens helemaal niet zeker of Sony ook die drie Z3-apparaten gaat presenteren. Dit is puur onze eigen inschatting nadat we de teaservideo zagen. Ook ligt een release van de Z3, Z3 Compact en Z3 Tablet Compact het meeste voor de hand. Hierover komen de meeste geruchten naar buiten.

Van de Z3 en Z3 Compact weten we vrijwel zeker. De release van de Z3 Tablet Compact is een gokje. De naam van de tablet dook vorige week op, en vandaag lekte Sony zelf opnieuw de naam van de tablet op haar website. Dit foutje is inmiddels hersteld, maar opvallend is het wel.

Een release van de Smartwatch 3 lijkt er nog niet aan te komen. Er is nog geen enkele leak van deze horloge geweest.

Lees verder...