All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

HTC duikt in de rode cijfers

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC is in de rode cijfers terecht gekomen. De Taiwanese smartphonemaker boekte over het vorige kwartaal een nettoverlies van 261 miljoen dollar.

'HTC One M9+ vanaf half juli in Nederland te koop' 1349485067 smartphones htc m9 99hadr063 00

Na vier kwartalen waarin HTC nog een bescheiden winst wist te boeken, is de smartphonemaker nu dus weer in de rode cijfers beland. De winst van het afgelopen jaar was te danken aan de aantrekkende verkoop van midrangetoestellen in ontwikkelingslanden en kostenbesparingen door de productie deels bij andere bedrijven onder te brengen. Er zijn ook enkele HTC-fabrieken gesloten.

Die dubbelzijdige tactiek, dure modellen verkopen in de rijke landen en midrangemodellen in de armere landen, heeft dus het afgelopen kwartaal niet meer weten te voorkomen dat het bedrijf verlies maakte. HTC heeft niet onthuld hoeveel toestellen er in het vorige kwartaal zijn verkocht.

De toenemende concurrentie van opkomende Chinese smartphonefabrikanten als Xiaomi maakt dat HTC het moeilijker krijgt op de low-end markt. Tegelijkertijd leggen de vlaggenschepen van HTC het aan de top van de markt af tegen toestellen als de Samsung Galaxy S6 en de iPhone. Hoewel er algemeen is geoordeeld dat de HTC One M9 er mooi uitziet, bevat die telefoon maar een kleine update tegenover de One M8 van het jaar ervoor, en er is weinig enthousiasme over.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Betalen van iPhone naar iPhone wordt mogelijk

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Het wordt mogelijk om een betaling te verrichten door twee iPhones tegen elkaar te houden. Via Apple Pay wordt dan een bedrag overgeschreven van de ene naar de andere iPhone.

Apple plaatst patent op Apple Pay-naar-Apple Pay betaalsysteem apple pay
Apple Pay

Apple heeft hier een patent voor geregistreerd. Het patent beschrijft hoe je een transactie tussen twee apparaten kunt verrichten door die tegen elkaar te houden. Eerder bestond de mogelijkheid al om in Amerika of Engeland te betalen via Apple Pay wanneer een winkel de juiste apparatuur bevatte.

Bij de verkoop van producten tussen particulieren is deze functie erg handig. De vinder van de patentinformatie, PatentlyApple, vertelt dat deze functie bij een rommelmarkt erg handig kan zijn.
Het eerste apparaat maakt de betaling aan, vervolgens worden de twee apparaten tegen elkaar aan gehouden. Op het tweede apparaat krijgen we dan de optie om deze betaling te accepteren, als dit gebeurt wordt de betaling afgerond door een derde partij, aldus PatentlyApple.

Hoewel het lijkt alsof je door dit systeem je portemonnee niet meer nodig gaat hebben, is dit zeker niet zo. Veel mensen hebben namelijk geen iPhone 6 of 6+, met eerdere apparaten werkt Apple Pay niet aangezien een NFC chip vereist is. Vooralsnog is Apple Pay niet beschikbaar in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het wordt voor leden van AppleCare+, het uitgebreidere garantieprogramma voor onder andere de iPhone, voortaan makkelijker om je batterij door Apple te laten verwisselen.

Apple voortaan eerder bereid je iPhone-batterij te verwisselen Apple

Waar de batterij qua capaciteit eerst nog 50 procent van de oorspronkelijke capaciteit moest hebben om in aanmerking te komen, verwisselt Apple ‘m nu al bij 80 procent. Dit ontdekte Lifehacker in de nieuwe voorwaarden van AppleCare+.

Voorwaarde daarvoor is dus wel dat je lid moet zijn van het AppleCare+-programma. In feite komt het erop neer dat elk Apple de batterij van elk product zal wisselen als de capaciteit van de batterij op 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit zat. Zonder dat daar kosten bij komen kijken.

Het kost huidige batterijen ongeveer duizend ladingen voordat de capaciteit minder wordt. Vanaf dan gaat een batterij voor smartphones minder lang mee. Fabrikanten en universiteiten zijn druk bezig met onderzoek naar het verbeteren van batterijen voor kleine, mobiele apparaten zoals smartphones en smartwatches.

Laatst claimde de universiteit van Stanford een doorbraak op dit gebied. Onderzoekers hadden een aluminiumbatterij ontwikkeld die in een minuut helemaal is opgeladen. Daarnaast vermindert de capaciteit pas na 8000 ladingen, niet na 1000 ladingen.

Het is altijd de vraag met dit soort technieken óf en wanneer het geïmplementeerd wordt in smartphonebatterijen. Vaak blijkt het product in theorie goed te werken, maar is het in de praktijk vooral lastig om zo’n batterij op grote schaal te produceren. Het is daarom puur een kwestie van wachten tot de batterijduur verder verbeterd wordt. Vooral smartwatches hebben behoefte aan betere batterijen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony overweegt smartphonefabriek in India te bouwen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony overweegt een smartphonefabriek te bouwen in India. De Japanse fabrikant speelt serieus met de gedachte om een deel van zijn smartphones in dat land te laten fabriceren.

Sony overweegt smartphonefabriek in India te bouwen Sony

Hierover schrijft India Times, dat sprak met de uitvoerend directeur van Sony India, Kenichiro Hibi. Hoewel hij geen jaartal noemde voor de mogelijke opening van een fabriek, en ook niet de bedragen wil noemen die gemoeid zijn met de bouw van een fabriek, liet hij wel weten dat Sony er veel mee bezig is.

Dit is te danken aan een nieuw initiatief van de Indiase minister-president, Narendra Modi. Hij lanceerde onlangs een nieuw initiatief, Make in India, dat multinationals aanmoedigt om producten in India te maken in plaats van ze te importeren. Smartphoneproducent Foxconn schijnt al geïnteresseerd te zijn om een fabriek in India te openen en Sony is dat ook.

“Dankzij dit goede initiatief van de heer Modi moeten we zien te dealen met deze nieuwe koers en strategie”, vertelt Hibi. “We praten nu over hoe wij de nieuwe koers kunnen ondersteunen, maar iets concreets kan ik daar verder nog niet over zeggen. We onderzoeken echter serieus hoe we aan de vereisten van het programma kunnen voldoen.”

Binnen twee jaar kan er echter al veel gebeuren, meent Hibi. “Absoluut ja, in dat tijdsbestek kan er iets neergezet worden. Ik kan hier niet specifiek op ingaan, maar ja: we denken hier serieus over na.”

India wordt dus steeds aantrekkelijker voor fabrikanten om daar hun producten te laten maken. Waar het overgrote merendeel van de smartphones vandaag de dag worden geproduceerd in China, wordt India een steeds belangrijkere concurrent. Zo produceert Samsung de Z1 ook al in India.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Virtuele providers zijn KPN, Vodafone en T-Mobile de baas

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Steeds meer Nederlanders sluiten een abonnement af bij een virtuele provider, zoals Simyo, Ziggo of Telfort. Het marktaandeel van KPN, Vodafone en T-Mobile daalt collectief.

Simyo sim only simkaart

Dit meldt Telecompaper op basis van eigen onderzoek over het eerste kwartaal van dit jaar. De drie providers met een eigen netwerk, KPN, Vodafone en T-Mobile, verliezen klanten aan Telfort, een dochtermerk van KPN, en Hollandsnieuwe. Maar ook aan Tele2, dat met het uitrollen van zijn eigen 4G-netwerk binnenkort bij de groep van providers met een eigen netwerk bestaande uit KPN, Vodafone en T-Mobile hoort.

Inmiddels kijkt 44 procent van de Nederlandse consumenten die een abonnement afsluiten naar geld. De maandelijkse kosten van een abonnement zijn belangrijker dan om bijvoorbeeld klant te zijn van KPN en Vodafone. Telecompaper meent dat deze groep het afgelopen jaar groter is geworden: mensen worden dus steeds prijsbewuster.

De gemiddelde leeftijd van consumenten met een abonnement – in combinatie met toestel of sim only – is behoorlijk hoog: 45 jaar. Ziggo kan worden beschouwd als de oude mensen-provider, met een gemiddelde leeftijd van 51 jaar. Hollandsnieuwe en Tele2 hebben relatief veel jonge klanten. Een vijfde van hun klanten met een abonnement is 20 jaar of jonger.

Het gaat overigens goed met de telecomafdeling van Ziggo. Het afgelopen jaar verdubbelde de provider zijn marktaandeel naar 5 procent. Telfort blijft de grootste virtuele provider, maar zag zijn marktaandeel wel dalen met 3 procentpunt.

Op het gebied van sim only-abonnementen zijn de virtuele providers samen groter dan de drie providers. De verhouding is 59 om 41 procent. Het marktaandeel van sim only an sich is het afgelopen jaar gestegen met 2 procentpunt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nokia wil vanaf volgend jaar weer smartphones op de markt brengen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nokia wil weer smartphones ontwikkelen. Deze moeten vanaf 2016 door andere fabrikanten op de markt worden gebracht. “We gaan zoeken naar partners die bij ons passen”, aldus Nokia.

Nokia N1 hands-on

Nokia verkocht vorig jaar voor 7,2 miljard dollar zijn smartphone-afdeling aan Microsoft. Niet veel later kwam de Finse fabrikant al met een Android-tablet, de Nokia N1. Deze werd geproduceerd en op de markt gebracht door Foxconn, dat een licentie voor de tablet had om de tablet ook als een Nokia op de markt te brengen.

Het lijkt erop dat deze Nokia N1 een prototype is voor toekomstige smartphones van Nokia. De fabrikant kan zijn smartphones alleen niet volgens de gebruikelijke manier op de markt brengen, namelijk dat je zelf een smartphone ontwikkeld en op de markt brengt.

Voorwaarden in de overeenkomst met Microsoft over de verkoop van vorig jaar staan dat namelijk in de weg. Nokia mag in 2016 nog niet zelf een smartphone op de markt brengen. Wel mag het zelf smartphones ontwikkelen en die door een andere fabrikant op de markt laten brengen. En die fabrikant mag ook gebruikmaken van de naam Nokia, via een licentieovereenkomst.

En dus is het mogelijk dat er volgend jaar weer Nokia-smartphones te koop zullen zijn. Rajeev Suri, de bestuursvoorzitter van de fabrikant, heeft daar wel oren naar. “We gaan zoeken naar partners die bij ons passen”, vertelt hij in een interview met het Duitse Manager Magazin, schrijft Reuters. “Microsoft ontwikkelt smartphones. Wij zouden ze simpelweg ontwerpen en vervolgens onze merknaam ter beschikking stellen voor licenties.”

Nokia roert zich de laatste tijd steeds meer. Zo nam het bedrijf eerder dit jaar Alcatel-Lucent over, een concurrent dat ook mobiele netwerken ontwikkelt. Daarnaast wil het bedrijf Here Maps verkopen. Een aantal Duitse autofabrikanten, maar ook Chinese bedrijven zouden geïnteresseerd zijn in het overnemen van de kaartendienst. “Iedereen die de dienst op de lange termijn kan verbeteren zou een goede overnamekandidaat zijn”, aldus Suri.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung wil boete van half miljard dollar niet betalen aan Apple

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het lijkt erop dat de ruzie tussen Samsung en Apple weer gaat oplaaien. Samsung wil een boete van 548 miljoen dollar aan Apple niet betalen. Het moet die boete betalen omdat Samsung inbreuk maakte op designpatenten van Apple.

Apple iPhone 4 vs Samsung Galaxy S

Hierover schrijft de San Jose Mercury News. Samsung wilt dat de zaak met Apple door de Amerikaanse rechtbank opnieuw onder de loep genomen. De fabrikant vindt dat de rechtbank fouten maakte toen het concludeerde dat Samsung inbreuk zou hebben gemaakt op patenten van Apple.

“In tegenstelling tot kleden, lepels of eenvoudige mechanische onderdelen, maken smartphones gebruikt van honderden, en soms duizenden, verschillende gepatenteerde technieken. Het staat buiten kijf dat patenten van Apple alleen van toepassing zijn op kleine onderdelen van smartphones”, vindt de advocaat van Samsung.

Apple en Samsung begroeven eerder nog de strijdbijl. Nu lijkt het er dus wederom op dat de twee giganten elkaar tegenkomen in de rechtbank. Het is onbekend waar Samsung op uit is: een lagere boete of vrijgesproken worden. De boete van 548 miljoen dollar had oorspronkelijk een hoogte van 930 miljoen dollar.

Het is onbekend wanneer de zaak opnieuw voor de rechter komt. Ook is het onduidelijk wat Apple hier van vindt. De zaak loopt al jaren. Zo gaat het om onder andere de Galaxy SII die designpatenten van Apple zou hebben geschonden. Deze smartphone kwam in 2011 op de markt.

Apple heeft dus nog niet gereageerd op de zaak en het is onduidelijk of het dit zal gaan doen. Waarschijnlijk wordt er pas weer gesproken als de rechtszaak inderdaad doorgang vindt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Stephen Elop vertrekt bij Microsoft

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Stephen Elop vertrekt bij Microsoft. De topman was eerder actief voor Nokia en was een van de stuwende krachten van de overname van Nokia door Microsoft. Nu wordt hij dus bedankt voor bewezen diensten.

Stephen Elop Nokia

Dit laat Microsoft weten in een voetnoot in zijn persbericht. De fabrikant gaat de top van een aantal afdelingen reorganiseren. Hierdoor moeten Stephen Elop, Kirill Tatarinov en Eric Rudder het veld bij Microsoft ruimen. Mark Penn vertrekt op eigen initiatief bij de fabrikant.

Elop was zowel actief voor Microsoft als Nokia en moet nu dus vertrekken. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat Windows Phone nog altijd als besturingssysteem, kijkende naar iOS en Android, een kleine speler is. Microsoft rept hier echter met geen woord over.

"Stephen en ik zijn tot overeenstemming gekomen dat dit voor hem het juiste moment is om bij Microsoft te vertrekken", vertelt CEO Satya Nadella in een e-mail aan zijn werknemers over het vertrek van Elop.

Binnen de top verschuiven er een aantal plaatsen. Onder topman Nadella gaan twaalf mensen die aan hem moeten rapporteren. Terry Myerson wordt de Executive Vice President voor de afdeling Windows & Devices. Opvallend is dus dat het besturingssysteem en de ontwikkeling van smartphones door één afdeling gerealiseerd moeten worden.

Het is de vraag wat andere fabrikanten die Windows Phone-smartphones ontwikkelen daar van vinden. Het wijst er in ieder geval op dat Microsoft voorlopig zelf de kar blijft trekken wat betreft smartphones die op Windows Phone of Windows 10 Mobile draaien.

Elop zal Microsoft na een transitieperiode verlaten, al is de kans natuurlijk aanwezig dat hij nu al in een hangmat ligt. Het is nog onbekend wat Elop zelf van deze stap vindt en of hij onder de pannen kan komen van een andere werkgever.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Landelijke storing bij provider Tele2

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Provider Tele2 kampt in Nederland met een landelijke storing. Het kan dus zijn dat je soms niet bereikbaar bent als je klant bent bij de provider. Er zijn problemen met zowel bellen als internetten.

Logo Tele2

“Op dit moment kun je problemen ervaren met je mobiele diensten”, schrijft Tele2 op zijn website. We zijn ervan op de hoogte en doen ons best dit snel te verhelpen. Excuses voor het ongemak.”

Het is nog onbekend wanneer de storing door Tele2 is opgelost. Tegenover Nu vertelt een woordvoerder dat mensen op verschillende plekken wat minder verbinding hebben over 2G en 3G, maar het hele netwerk ligt er niet uit. Je kunt dus nog wel bellen en internetten met Tele2, maar soms doet dit het dus niet.

Tele2 zegt zijn best te doen de storing snel te verhelpen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Ook Acer ziet overname van HTC 'nu niet' zitten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Asus wilde HTC overnemen, HTC wilde dat niet, en nu wil Asus ook niet meer. Dat was kort samengevat het nieuws over díe mogelijke overname. Nu heeft ook Acer zich in de discussie gemengd. Journalisten vroegen topman Jason Chen of hij dan misschien HTC van de ondergang wilde redden met een overname. ''Nu niet", antwoordde hij raadselachtig.

HTC One M9 design

Dat riep de voorspelbare vraag op 'wanneer dan wel?' Daarop legde Chen uit dat hij Acer niet in staat acht om HTC over te nemen. ''We hebben de capaciteit niet om HTC over te nemen of het bedrijf te integreren in ons eigen bedrijf", zei Chen volgens Focus Taiwan. Ook zegt hij dat Acer het erg goed doet op de smartphonemarkt en zo'n overname niet nodig heeft. Een bewering die alom sterk wordt betwijfeld, want Acertelefoons worden nauwelijks verkocht.

Vervolgens vroegen de journalisten of Chen misschien een advies heeft voor HTC. Dat had hij. "Kijk niet naar de schaduw. Kijk naar de zon. Ren zo snel als je kan. Gebruik je kracht."

Met die algemeenheden moet HTC het dus doen. Het gaat niet best met HTC. Het laatste vlaggenschip, de One M9, verkoopt slecht. De aandelenkoers van het Taiwanese bedrijf is omlaag gekukeld en het bedrijf heeft al een paar stevige koers- en directiewijzigingen achter de rug. Nu zou HTC plannen hebben om in oktober een nieuw topmodel op de markt te brengen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC ziet overname door Asus niet zitten

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC piekert er niet over om zich over te laten nemen door Asus. Dit laat het bedrijf weten in een reactie op de mededeling van Asus dat het er wel oren naar heeft om het kwakkelende HTC over te nemen.

HTC boekt opnieuw een marginale winst Htc

Asus liet vorige week weten dat het nog altijd overweegt om HTC over te nemen. Het aandeel HTC is momenteel niet zoveel waard – de helft van toen het de One M9 begin dit jaar uitbracht – en dus is dit een goed moment een kwakkelend bedrijf over te nemen.

Maar HTC moet er dus niet aan denken. “HTC is op dit gebied niet door Asus benaderd en het neemt een overname door Asus ook niet in overweging”, vertelt HTC op de website van de beurs van Taiwan, aldus Reuters. Asus laat inmiddels ook weten dat het geen concrete plannen heeft om te investeren in HTC.

Waar het bij HTC dus heel slecht gaat, met de laagste aandelenkoers in tien jaar tijd, gaat het Asus juist voor de wind. De smartphone-afdeling van het bedrijf maakt voor het eerst winst. Dit komt dankzij smartphones als de ZenFone 2, die bij de consument in goede aarde valt.

Verwacht wordt dat Asus dit jaar de grootste stijger is qua de verkoop van smartphones. Verkoopvoorspellingen houden rekening met een stijging van 89 procent ten opzichte van de verkopen van vorig jaar. Daar kan geen andere fabrikant aan tippen, zo lijkt het. En zeker HTC niet.

HTC moet ondertussen zijn excuses aanbieden voor de One M9 en komt later dit jaar met een nieuwe toptelefoon.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Asus overweegt nog altijd overname van HTC

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Asus loopt nog altijd met de gedachte rond om het noodlijdende HTC over te nemen. Ondertussen probeert Asus er wel nonchalant onder te blijven.

'Asus werkt aan Windows-smartwatch' asus1

Want ja, het schreeuwen van de daken dat je een andere fabrikant wilt overnemen is natuurlijk niet de beste strategie om de overnameprijs naar beneden te brengen. Asus zegt formeel dat het een overname van HTC nog altijd niet uitsluit.

Dit meldt persbureau Reuters. “Onze topman, Johnny Sikh, heeft het er intern over gehad”, vertelt de Chief Financial Officer, David Chang aan het persbureau. “Toch is de kans dat het daadwerkelijk tot een overname komt klein. Asus heeft als bedrijf altijd geloofd in groei vanuit het bedrijf zelf.”

Het is wel een gunstig moment om HTC over te nemen. Deze week werd bekend dat het aandeel HTC sinds de lancering in maart van de One M9, het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, is gehalveerd. In 2005 was het de laatste keer dat het aandeel van HTC zo laag stond.

Dit betekent dat Asus waarschijnlijk niet de absolute hoofdprijs voor het bedrijf hoeft te betalen. Het is nog onbekend of er al gesprekken gaande zijn of dat die dus überhaupt zullen plaatsvinden. Een mogelijk overnamebedrag wordt daarnaast ook nog niet genoemd.

HTC is al een tijd aan het kwakkelen. De verkoop van de One M9 valt behoorlijk tegen en de fabrikant heeft zelfs zijn excuses voor de smartphone aangeboden aan zijn aandeelhouders. Daarnaast komt het Taiwanese HTC aan het einde van dit jaar met een nieuwe smartphone in het hoge segment. Dit is niet de HTC One M10, die volgend jaar aankomt, maar een ander type smartphone. Ondertussen zijn er van de One M9 al een aantal varianten op de markt gebracht, zoals de One ME en de One M9+.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Waarde aandelen HTC gehalveerd sinds lancering One M9

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het blijven barre tijden voor HTC. De aandelenkoers van het bedrijf is gehalveerd sinds de Taiwanese fabrikant in maart zijn nieuwe vlaggenschip aankondigde, de One M9.

HTC One M9 design

Hierover schrijft Bloomberg. De aandelenkoers van HTC heeft het laagste punt bereikt sinds 2005. Dit is een gevolg van het feit dat de fabrikant aangaf 35 procent minder smartphones verwacht te verkopen. Daarnaast verwacht het bedrijf 94 miljoen dollar af te moeten schrijven. Hierop daalde de aandelenkoers met 9,9 procent naar 83.60 Taiwanese dollar.

“De zwaarte en timing hiervan zorgt voor teleurstelling op de handelsmarkt. Het zorgt voor meer zorgen bij investeerders, die zich vooral zorgen maken over de snelle afbraak van het fundament van het bedrijf en het krediet van het management”, schrijft Jasmine Lu, een analist van Morgan Stanley.

Heel goed gaat het dus niet met HTC, om het zacht uit te drukken. De fabrikant bood al zijn excuus aan voor de One M9 en komt later dit jaar met een nieuwe high end-smartphone die de eer voor het bedrijf moet redden. Bovendien moet de HTC One M10 er anders uitzien dan de eerdere One-smartphones, lijkt het gerucht.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

BlackBerry was totaal overrompeld toen Apple met de iPhone kwam. De Canadese fabrikant wilde snel met een reactie op de baanbrekende smartphone komen, maar dat had desastreuse gevolgen.

BlackBerry was totaal verrast door komst iPhone Blackberry

Dit stelt Jim Balsillie volgens persbureau AP. Balsillie was in die periode de vice-bestuursvoorzitter van BlackBerry. Het is voor de eerste keer dat hij openlijk over zijn periode bij BlackBerry praat sinds hij in 2012 vertrok bij de fabrikant. Hij deed dit in een gesprek met Sean Silcoff en Jacquie McNish, de schrijvers van het nieuwe boek ‘Losing the signal. The spectacular rise and fall of BlackBerry’.

Balsillie vertelt onder andere dat hij na de introductie van de iPhone én de komst van de BlackBerry Storm wist dat BlackBerry de concurrentiestrijd niet aankon. De Storm was volgens hem goed voor ‘100 procent retourneringen’.

“Met de Storm wilden we te veel doen. Hij had een aanraakscherm en had nieuwe apps. Dit was allemaal in een enorm korte tijd tot stand gekomen en dat ging helemaal mis. Toen wist ik dat we niet mee konden komen op het gebied van high end-hardware.”

De doodsteek kwam volgens Balsillie toen AT&T en Apple de handen ineen sloegen. Apple kreeg toen vrij spel op het gebied van bandbreedte om diensten te ontwikkelen. “Dat was moeilijk. Het bedrijf ervoer dat echt als een schok”, meent hijs.

Ondertussen gebruikt de ex-topman van BlackBerry nog altijd een klassiek model van zijn voormalig werkgever: een Bold-smartphone. “Die zal je later uit mijn koude, dode handen moeten peuteren”, besluit Balsillie het gesprek.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Provider Robin komt met gratis internetbundel in Europese Unie

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Provider Robin komt weer met een nieuwe, mooie propositie. Vanaf 30 juni krijgen de klanten van Robin gratis een internetbundel van 50MB die in de hele Europese Unie gebruikt kan worden.

Robin Mobile

Dit is een primeur voor een Nederlandse provider. [url=https://www.robinmobile.nl/nieuwe-diensten]Robin[/url is sowieso een opmerkelijke provider tussen de KPN’s, Vodafone’s en T-Mobile’s van ons land. Zo biedt de provider standaard onbeperkt internet. Robin zit op het netwerk van KPN en biedt ook bundels met 4G-internet.

Voorheen kon je met Robin niet internetten in het buitenland, maar daar komt nu dus verandering in met de bundel van 50MB. Heel veel is dat niet, maar dat is wel genoeg als je louter berichtjes stuurt met bijvoorbeeld WhatsApp. Daarnaast is het buitenbundeltarief binnen de Europese Unie van Robin niet zo heel hoog: 8 cent per MB. Buiten de EU is het niet verstandig om te internetten, aangezien het tarief dan op 1,99 euro per MB ligt.

De buitenlandbundel gaat in vanaf 30 juni. Dan introduceert Robin ook nieuwe bundels met een 4G-abonnement, waarmee je onbeperkt kunt internetten sms’en en internetten. De 4G-snelheid ligt wel een stukje lager dan bij andere providers, maar je haalt wel een snelheid van omgerekend maximaal 1,88MB per seconde.

Bestaande klanten van Robin kunnen vanaf 30 juni overstappen op een 4G-abonnement. Wil je tijdelijk het 4G-internet van Robin proberen? Dan betaal je 9,95 euro per week voor de upgrade, waarmee de optionele 4G-bundel van de provider wel een stuk duurder is dan bij de andere providers. Daar betaal je voor 4G vaak 5 euro per maand extra.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Primeur voor Asus: smartphonetak boekt voor het eerst winst

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Het gaat goed met de smartphone-afdeling van Asus. De fabrikant verdiende in mei voor het eerst geld aan de verkoop van smartphones.

Asus Zenfone 2 hands-on

Dit laat het bedrijf weten aan Digitimes. Asus kondigde dit jaar een aantal interessante smartphones aan. De meest in het oog springende van allemaal is waarschijnlijk de Asus ZenFone 2. Van deze smartphone is een variant beschikbaar die over 4GB werkgeheugen beschikt. Dit exemplaar is nog niet in Nederland te koop.

Het is onduidelijk of deze smartphone de belangrijkste oorzaak is van de eerste winst voor het bedrijf. In ieder geval werden er in mei anderhalf miljoen smartphones van Asus verkocht. Deze maand verwacht de fabrikant 2 miljoen exemplaren te verkopen.

Een smartphone die hier aan bij moet dragen is de Asus ZenFone Selfie. Deze smartphone heeft zowel aan de voor- als achterkant een 13-megapixelcamera. Verder beschikt deze smartphone ook over andere high end-specificaties.

Het scherm heeft bijvoorbeeld een formaat van 5,5 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 615-processor. Deze 64 bit-chipset is gemaakt van Qualcomm en beschikt over acht Cortex A53-kernen. Er zijn twee varianten van de ZenFone Selfie: een met 2GB en een met 3GB ram. Afhankelijk van de variant bedraagt de opslagcapaciteit 16GB of 32GB, dat in beide gevallen uitbreidbaar is.

De smartphone draait op Android 5.0 Lollipop en de batterij heeft met 3000 mAh behoorlijk wat inhoud. De Asus ZenFone Selfie is beschikbaar in het wit, roze en blauw, maar is nog niet te koop in Nederland.

Asus komt in juli met een aantal nieuwe tablets in de ZenPad-lijn. De fabrikant hoopt dit jaar tussen de 8 en 10 miljoen tablets te verkopen, maar het is onbekend op hoeveel verkochte exemplaren de teller nu staat.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC houdt rekening met miljoenenverlies

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC verwacht in dit kwartaal flink wat geld te verliezen. De Taiwanese fabrikant houdt rekening met een verlies tussen de 257 en 291 miljoen dollar, terwijl er in heel 2014 een totale winst van ongeveer 50 miljoen dollar werd geboekt.

Cher Wang CEO HTC

Dit laat HTC weten in een persbericht. De fabrikant heeft zijn verwachting voor de resultaten van het financiële tweede kwartaal aangepast. Volgens het bedrijf is er minder vraag naar high end Android-smartphones en valt de verkoop van HTC-apparaten in China tegen. Daarnaast moet het bedrijf meer investeren in bijvoorbeeld marketing om op dit gebied een vuist te bieden tegen concurrerende fabrikanten.

Met andere bewoordingen: de HTC One M9, het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, verkoopt slecht en de telefoons van HTC zijn in China te duur om te concurreren met de Xiaomi’s en Huawei’s van deze wereld.

HTC komt nu met een stappenplan om het tij te keren, zegt topvrouw Cher Wang in een persbericht. “Voor dit jaar hebben we vier doelen gesteld. Ten eerste moeten we competitiever worden”, vertelt ze, wat eigenlijk betekent dat smartphones betaalbaarder moeten worden. “Ten tweede moeten onze uitgaven omlaag brengen en geld efficiënter besteden.”

“Ten derde moeten afdelingen binnen HTC beter met elkaar samen werken en gestroomlijnder te werk gaan. Tot slot moeten we op een agressieve wijze nieuwe dingen ontwikkelen die niet met smartphones te maken hebben”, aldus Chang.

“We hebben er alle vertrouwen in dat we dit doel halen en dat aandeelhouders waar krijgen voor hun geld, door middel van de beste innovatie en het vinden van nieuwe mogelijkheden in de wereld van ‘connected lifestyle’”, besluit de topvrouw van de fabrikant uit Taiwan.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

KPN reserveert 35 miljoen euro voor start-ups

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Provider KPN heeft een nieuwe afdeling opgericht: KPN Ventures. Deze afdeling gaat zich bezighouden met het investeren in start-ups. Hiervoor heeft KPN een bedrag van 35 miljoen euro beschikbaar gemaakt.

Verbruik mobiel internet verdubbelt in bijna jaar tijd Kpn

Dit laat het bedrijf weten in een persbericht. KPN wil op die manier zijn betrokkenheid bij start-ups vergroten en aan de hand van deze investeringen zijn eigen diensten verbeteren. Voorts hoopt de provider zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve diensten en technieken uit Nederland.

“We leven in een wereld waarin technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen en klantgedrag snel verandert”, vertelt de financiële teopman van KPN, Jan Kees de Jager. “Ook de vraag naar connectiviteit blijft toenemen. In dit speelveld is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken met flexibele en innovatieve spelers en betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen.”

“Potentiële partners kunnen bij ons gebruik maken van onze toonaangevende netwerken, uitgebreide kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten. We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met start-ups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen.”

KPN meldt verder dat het eerder genoemde bedrag van 35 miljoen euro ‘initieel’ is. Dit zou betekenen dat het bedrijf verder gaat met investeren in start-ups als dat potje op is, al is het onbekend tot hoe ver KPN wil gaan. Het is nog onbekend wanneer KPN Ventures voor het eerst in een start-up gaat investeren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Mobile Vikings stopt in Nederland

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Belgische mobiele provider Mobile Vikings stopt met zijn activiteiten in Nederland. Nieuwe klanten worden niet meer geaccepteerd en alle bestaande nummers en het beltegoed van Nederlandse klanten zullen binnenkort vervallen.

Mobile Vikings stopt in Nederland schermafbeelding 2015 06 07 om 114014

Aan ZD Net België heeft Mobile Vikings uitgelegd dat het bedrijf er na tweeënhalf jaar op de Nederlandse markt al mee stopt omdat de markt hier al verzadigd is door abonnementen waarbij een telefoon wordt bijgeleverd. Een prepaidprovider als Mobile Vikings komt daar niet makkelijk meer tussen, hebben de Belgen gemerkt. "Ook al bied je als ijverige provider alle voordelen van een abonnement." Mobile Vikings maakte als virtuele provider gebruik van het netwerk van KPN.

In België is er niets aan de hand, de dienstverlening van Mobile Vikings gaat daar gewoon door. In Nederland moeten prepaid bellers rekening houden dat op 1 december de hele dienstverlening stopt. Wie prijs stelt op nummerbehoud bij het overstappen naar een andere provider, moet dat voor 30 november regelen. Belkrediet en 'Vikingpunten' zijn ook tot die datum geldig, en vervallen een dag later.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC verontschuldigt zich voor matige One M9

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

De topvrouw van HTC, Cher Wang, heeft zich tegenover de aandeelhouders van het bedrijf verontschuldigd voor de matige One M9. Het vlaggenschip van HTC verkoopt niet goed en kampte met oververhittingsproblemen.

Cher Wang CEO HTC

Hierover schrijft de Taiwanese krant Taipei Times. Bovendien staat het bedrijf er op dit moment heel slecht voor. Het aandeel van HTC was in twaalf jaar tijd niet zo weinig waard. Dit is voor een groot deel te wijten aan het feit dat de One M9 dus matig werd ontvangen. Naast oververhittingsproblemen verschilde deze smartphone nauwelijks van de One M8, zijn voorganger. Sterker nog: op bepaalde vlakken vonden wij dat de One M8 zelfs beter scoorde dan de One M9.

Een andere reden dat het niet zo goed gaat bij HTC, zou de matige marketing zijn. Ook zouden bepaalde afdelingen binnen de fabrikant niet heel efficiënt te werk gaan.

Omdat de HTC One M9 zo tegenviel, gaat de fabrikant nu in de tegenaanval in de hoop het tij te keren. Zo komt HTC in het vierde kwartaal van dit jaar met een nieuwe high end-smartphone, die door Wang liefkozend al een ‘hero’ wordt genoemd.

Of de smartphone zo gaat heten of dat het een koosnaampje is, weten we niet. De ontwikkeling van deze telefoon staat los van het nieuwe vlaggenschip. De HTC One M10 wordt waarschijnlijk ergens tussen maart en mei volgend jaar gepresenteerd.

HTC is sowieso wel druk bezig de laatste tijd met nieuwe smartphones. Naast de HTC One M9 heb je nu namelijk ook de One E9, One M9+ en de One ME. Stuk voor stuk high-enders, die overigens niet overal verkrijgbaar zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp