All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

Samsung vervangt topman mobiele afdeling na tegenvallende verkopen

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

De mobiele tak van Samsung krijgt een nieuwe topman. Na zes jaar de afdeling geleid te hebben, moet JK Shin zijn plek afstaan vanwege matige verkopen. Zijn opvolger is Dongjin Koh.

Samsung CEO J.K Shin

Ondanks dat Samsung een groot marktaandeel heeft, verwacht het bedrijf hogere verkoopcijfers van zijn mobiele divisie. De Galaxy S6 en S6 Edge, die dit jaar de trots van het bedrijf zijn, vallen tegen in de verkoop. Als gevolg hiervan zijn de prijzen van deze smartphones fors gedaald in het eerste verkoopjaar.

Shin wordt vervangen door Dongjin Koh, welke al langer overzicht hield bij de verkoop van de Galaxy S6 en Galaxy Note 5. Shin stond aan de leiding toen de Galaxy S3 en S4 op de markt kwamen, die het allebei erg goed deden. Toch kon het bedrijf de verkoopsuccessen niet doorzetten met de S5 en S6. De grootste concurrenten van Samsung zijn de Chinese smartphonemakers.

Shin heeft de smartphone-tak van Samsung groot gemaakt én zien krimpen. Afgelopen jaar maakte hij een grote fout met de S6. Het bedrijf zette in op de S6 als vlaggenschip. Het gevolg hiervan was dat de S6 in grotere getalen werd geproduceerd, terwijl de S6 Edge meer vraag had vanuit de consumenten. Hierdoor kon Samsung niet aan de vraag voldoen.

Shin wordt daarom vervangen. Toch gaat hij niet weg bij Samsung: hij blijft mede-ceo van het bedrijf.

De prijs van de Galaxy S6 daalde met 150 euro, de S6 Edge daalde afgelopen jaar ruim 200 euro in prijs.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Google optimaliseert Samsungs TouchWiz’

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Volgens Samsungviet helpt Google Samsung met het optimaliseren van de TouchWiz-schil. De laatste vlaggenschepen van Samsung hebben allemaal last van een werkgeheugen-bug, Google helpt met het verbeteren hiervan.

Samsung Galaxy Tab S2 9.7 screenshot

Het is niet de eerste keer dat Google ingrijpt bij Samsung. Toen Samsung twee jaar geleden zijn tijdschrift-app introduceerde, was Google ook niet blij. De Zuid-Koreaanse smartphonemaker week toen te veel af van het standaard Android-uiterlijk. De tablets waar de software mee kwam, moesten toen een nieuwe software-update krijgen.

Vandaag doen er geruchten de ronde dat Google Samsung helpt met het optimaliseren van TouchWiz. Dit is Samsungs schil over Android. Het grootste probleem van Touchwiz is de werkgeheugen-bug die in de laatste vlaggenschepen zit. De Galaxy Note 5, Galaxy S6 (Edge) en Galaxy S6 Edge Plus hebben allemaal minimaal 3 GB aan werkgeheugen. Toch is het werkgeheugen vaak vol.

Google helpt mee aan de verbeteringen van Android omdat Samsung één van de grootste smartphonemakers is die Android gebruikt. Als Samsung een slechte softwarereputatie krijgt is Google ook de pineut.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

LG investeert 8,16 miljard euro in oled-fabriek

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

LG heeft 8,16 miljard euro geïnvesteerd in het bouwen van een oled-fabriek. De plotselinge investering heeft waarschijnlijk te maken met Apple. Het Amerikaanse bedrijf wil in 2018 misschien overstappen op oled-schermen in de iPhones.

'OLED-scherm pas in 2018 voor de iPhone' 3dtouch vinger 16x9

Het is nog maar een paar dagen geleden dat er geruchten de ronde deden over Apple. Het bedrijf zou in 2018 willen overstappen op oled-schermen voor de iPhones. Tot nu toe zaten er altijd lcd-schermen van LG in de iPhones.

LG heeft snel gehandeld en heeft geld geïnvesteerd in het bouwen van een oled schermen-fabriek. Deze zal in 2018 klaar zijn en zorgt voor een grotere productiecapaciteit voor de betreffende schermen.

Oled is een schermtechniek die al een aantal jaar bestaat. Je vindt zulke schermen in bijna elke Samsung-smartphone. Het bijzondere aan oled-schermen is dat de pixels in het scherm alleen aan gaan wanneer deze nodig zijn. Als je een zwarte achtergrond hebt met een witte tekst, dan branden alleen de pixels die de tekst laten zien. Deze technologie bespaart niet alleen energie, maar zwart is ook echt zwart. Daarnaast is de kijkhoek beter, is het contrast mooier en is de reactiesnelheid hoger.

Toch kleeft er één nadeel aan de panelen. Het produceren van oled-schermen is een stuk duurder dan het produceren van lcd-schermen.

Apple zal tot 2018 nog geen oled-schermen in zijn iPhones stoppen. Het Amerikaanse bedrijf heeft ook nog niks bevestigd de toekomst van de telefoons.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Simyo wint telecomwebsite van het jaar-award

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Simyo heeft volgens een vakjury van Emerce de beste telecomwebsite van Nederland. De awards voor Beste Website van het Jaar werden gisteren uitgereikt.

Simyo wint telecomwinkel van het jaar

Sinds 2001 geeft Emerce al prijzen aan de beste websites van het land. De verkiezing bestaat uit 24 categorieën en één hoofdprijs. Bij elke categorie worden er twee prijzen uitgereikt: de populairste én de beste website. De vakjury bepaalt welke sites de beste zijn en het publiek kiest de populairste websites. Dit doen ze door te stemmen. Dit jaar werd er 823.000 keer gestemd. Simyo heeft de prijs van beste telecomwebsite in de wacht weten te slepen.

Bij het kiezen van de winnaars wordt er door de jury van Emerce gelet op inhoud, navigatie, ontwerp en aanbevelingsintentie. “We zijn blij verrast met deze award”, zegt Jeroen Oosterbaan, marketingmanager bij Simyo.

Er zijn afgelopen jaar veel aanpassingen geweest, vertelt Simyo. De provider heeft gewerkt aan het verbeteren van de tarievenpagina, blogpagina en de telefoonpagina. Daarnaast is als grootste verandering de ‘Mijn Simyo-pagina’ op de schop gegaan.

De grote winnaar van de website van het jaar-verkiezing is politie.nl. Eerdere winnaars zijn onder andere Google, Tweakers en Hyves.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC laat gebruikers toestellen vroegtijdig testen

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

HTC is een testprogramma gestart voor werknemers en gebruikers. Het doel is om meer feedback te krijgen over hardware en software. Gebruikers kunnen toestellen vóór de release al uitproberen.

HTC telefoon

HTC heeft de laatste tijd veel problemen met de financiën. Dit komt onder andere door een tekort aan feedback en omdat gebruikers niet tevreden zijn over hun HTC-smartphone. Om betere producten op de markt te brengen is het bedrijf begonnen met HTC Preview. Deelnemers kunnen toestellen en software-updates eerder proberen in ruil voor feedback op de producten.

Deelnemers kunnen zich online registreren. Op basis van je leefstijl zal HTC bepalen waarvoor je in aanmerking komt. Als je bijvoorbeeld erg vaak sport, zal je fitness gerelateerde producten testen of apps die daarbij horen en als je veel muziek luistert zal HTC je bijvoorbeeld muziek-apps laten testen. Het is nog onduidelijk hoe het bedrijf de selectie aan gaat pakken.

Als je je opgeeft voor HTC Preview en je wordt geselecteerd, moet je een contract ondertekenen waarin staat dat je alles geheim houdt. Daarnaast zijn er waarschijnlijk ook onderscheidingen tussen werknemers en consumenten. Wat deze verschillen inhouden is onbekend.

Als je van plan bent je op te geven zijn er een aantal voorwaarden. Je moet minimaal 18 jaar of ouder zijn en je moet alles wat je test geheimhouden.

Vanaf vandaag kun je je registreren voor HTC Preview.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste digitale bank met bankvergunning van de grond

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Bunq is de eerste digitale bank met een vergunning van De Nederlandsche Bank. De app, waarmee geld makkelijker overgemaakt kan worden, is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Bunq nearpay
Nearpay

Ali Niknam, oprichter van Bunq, vergelijkt zijn product met WhatsApp. “Of je nu bij KPN, T-Mobile of Vodafone zit, WhatsApp neem je er altijd bij”, vertelt hij. Met de bankier-app wil Niknam hetzelfde bereiken. Het hoeft niet uit te maken bij welke bank je zit, Bunq kun je er altijd bij nemen.

De app vereist de gegevens van een Nederlandse bankrekening. Zodra deze geverifieerd zijn in Bunq, kun je aan de slag. Bunq maakt een IBAN-nummer voor je aan, waarna je op deze rekening geld kunt storten vanaf je bestaande rekening. Met dit saldo kun je gaan betalen.

De app biedt veel handige functies. Je kunt met ‘Nearpay’ bijvoorbeeld geld overmaken naar mensen in de buurt. Daarnaast kun je ook chatten en andere mensen jouw rekening in laten zien. Dit zijn functies die de huidige banken nog niet in hun apps hebben verwerkt.

De inkomsten van het bedrijf komen van gebruikers die een bankpas willen hebben van Bunq. Deze kost 9 euro en is vier jaar geldig. Verder vraagt Bunq aan zakelijke gebruikers een kleine vergoeding.

Bunq is bedacht om stukje bij beetje de functies van je huidige bank over te nemen. De eerste stap van het bedrijf is om de bankier-apps over te nemen. Daarna wil het bedrijf verder groeien tot een volledige bank. Wanneer Bunq een volledige bank wil zijn is niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Simpel introduceert drie nieuwe bundels

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Simpel heeft vandaag drie nieuwe bundels geïntroduceerd met onbeperkt bellen en sms’en. Jasper de Rooij, de directeur van Simpel, zegt dat er geen adders onder het gras zitten. Toch claimt GSM Info het tegendeel te bewijzen na de actievoorwaarden bestudeerd te hebben.

Simpel introduceert drie nieuwe bundels

De algemeen directeur van Simpel, Jasper de Rooij, zei in een interview: "Een telecomprovider hoort recht door zee te zijn, zonder addertjes onder het gras. Alleen dan verdien je als aanbieder het respect bij de consument".

Toch is er in de actievoorwaarden een voorwaarde gevonden die de directeur tegen lijkt te spreken. Klanten die dit abonnement afsluiten, moeten 24 maanden dezelfde bundel houden. Zodra de klant besluit om zijn of haar bundel te veranderen, wat bij Simpel heel normaal is, vervalt de actieprijs.

Het komt er dus op neer dat je goed moet nadenken welke databundel het beste bij jou past. Je zit er namelijk 24 maanden aan vast als je graag onbeperkt wil blijven bellen en sms’en.

De nieuwe bundels van Simpel hebben 1 GB, 2 GB of 3 GB aan data voor respectievelijk 10, 15 of 20 euro. Alle bundels zijn inclusief onbeperkt bellen en sms’en. Als je wilt profiteren van deze actie, moet je voor 31 december van bundel wisselen, of een nieuw abonnement bij Simpel afsluiten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

T-Mobile-klanten zijn de dupe van veranderingen

Door Daan 't Hooft, | 2 reacties

De Consumentenbond heeft veel klachten binnengekregen over verdwijnend beltegoed van T-Mobile-gebruikers. Het probleem is ontstaan door het schrappen van Relax- en Flex-abonnementen. Daarnaast heeft de provider vandaag aangekondigd dat er grotere databundels voor het buitenland beschikbaar zijn en de 4G-snelheid omhoog is gegaan.

T-Mobile-

T-Mobile heeft een aantal boze klanten. De provider heeft abonnementsvormen geschrapt die veel mensen nog gebruiken. De zogenoemde Flex- en Relax-abonnementen zijn volgens T-Mobile binnenkort niet meer te gebruiken. De abonnementen werken op verouderde systemen, beweert de provider.

Door de plotselinge afkapping van de abonnementsvormen zijn veel klanten hun opgebouwde beltegoed kwijt. De Consumentenbond raadt aan om een vergoeding bij T-Mobile aan te vragen. Sommige klanten verliezen enkele tientjes, maar anderen hebben honderden euro’s opgespaard.

Ter compensatie biedt T-Mobile korting op bestaande abonnementen aan. Toch twijfelen klanten aan deze tegemoetkoming: deze korting duurt twee jaar, daarna betalen de gedupeerde abonnees het volle pond.
Het abonnement van de gedupeerde klanten loopt deze maand af. Tot die tijd hebben de klanten nog om over te stappen op een ander abonnement van T-Mobile. Of de mensen die hun beltegoed kwijt zijn, dat geld nog terugkrijgen, is onduidelijk.

Tegelijkertijd heeft T-Mobile aangekondigd dat er grotere databundels voor het buitenland beschikbaar zijn. De grootste databundel was voorheen 500 MB, nu is dat 1 GB. De prijs van de 1 GB-bundel met onbeperkt bellen wordt 24,99 euro, dit was voorheen 14,99 voor 500 MB met onbeperkt bellen. Daarnaast is de nieuwe 4G-snelheid in werking getreden. De downloadsnelheid is nu 150 mb/s en de uploadsnelheid is 50 mb/s. In de praktijk zal dit iets minder zijn dan op papier.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Fabrikant Jolla in financiële problemen

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Het Finse Jolla heeft schuldbemiddeling aangevraagd en ontslaat een groot deel van zijn personeel. De nieuwe maatregelen worden genomen om een faillissement te vermijden.

Fabrikant Jolla in financiële problemen 1384778259

Het bedrijf ging een schuldsaneringsprogramma aan in Helsinki om een fiallisement te vermijden en de financiën voor de toekomst op orde te stellen. Het bedrijf laat weten dat het al vele tegenslagen heeft bestreden en nu weer voor een grote uitdaging staat. Een groot deel van her personeel werd tijdelijk ontslagen.

Jolla ontwikkelde zijn eigen besturingssysteem, Sailfish OS, wat ontzettend veel tijd en middelen in beslag heeft genomen. Het OS is nu wel af maar laat een zware financiële kater achter. Het bestuur van het bedrijf laat nu weten dat het bedrijf wil overschakelen van een ontwikkelingsfase naar een groeifase. Met het verkopen van licenties van het besturingssysteem wil het bedrijf weer winstgevend worden. Het wordt moeilijk voor het bedrijf om de zeer sterke concurrentie van bedrijven als Apple en Google aan te kunnen.

Min of meer een jaar geleden lieten we al weten dat Jolla via crowdfunding budget inzamelde voor het ontwikkelen van Sailfish OS en een smartphone en tablet. Veel mensen die hebben geïnvesteerd in die campagne wachten nu nog steeds op hun toestel. Het bedrijf laat weten eind deze maand een kleine lading tablets de deur uit te sturen naar enkele investeerders maar wanner de rest volgt is nog onduidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'China krijgt volgend jaar aangepaste versie Google Play'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Google zou in zee gaan met de Chinese overheid om volgend jaar een aangepaste versie van de Google Play Store in het land aan te bieden.

'China krijgt volgend jaar aangepaste versie Google Play' google china 624x351

Google haalde enkele jaren geleden verschillende online diensten, waaronder Gmail en zijn zoekmachine, offline in China. Het bedrijf zou niet willen meewerken met de Chinese overheid die sterke controle op de communicatie van haar burgers eist. Toen het bedrijf niet aan de Chinese wetgeving wou voldoen werden de diensten dan maar stopgezet in het land. In China zijn wel verschillende Chinese varianten op bekende westerse diensten.

Persbureau Reuters laat nu weten dat Google druk bezig is met het onderhandelen van een nieuwe poging op de Chinese markt. Het bedrijf zou in staat zijn om aan de Chinese wetgevingen met betrekking tot censuur te voldoen. De Chinese overheid staat er om bekend een sterke grip te hebben op sociale media en andere communicatieplatformen. De Communistische Partij wil zo voorkomen dat sociale media en smartphones gebruikt worden om informatie te verspreiden die schadelijk is voor de partij. Het organiseren van grote betogingen tegen de regering is in China ook sterk verboden en er wordt dan ook continu naar gescreend.

Analisten beweren dat Google Play een eerste stap is van de zoekgigant in de Chinese markt. Het openen van Google Play, een dienst die niet zo gevoelig is aan censuur als bijvoorbeeld e-mail, moet de aanzet geven. De vraag is in welke mate Google wil toegeven aan de sterke Chinese censuur, aangezien het bedrijf graag pronkt met zijn inzet tegen censuur. Zo kwam het bedrijf onlangs nog in opstand tegen het Europese Parlement omdat het weigerde bepaalde onaangename zoekresultaten te verwijderen op vraag van de betrokken personen.

Financiële analisten beweren dat de trein voor Google al vertrokken is. Voor zowel online streaming als sociale media zijn er in China al enkele sterke spelers die zowat heel de markt hebben gewonnen, door sterke samenwerking met de Communistische Partij die het land al decennia regeert. De Chinese markt heeft echter ontzettend veel potentiële klanten en kan dan ook moeilijk genegeerd worden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung Pay binnenkort ook op goedkope toestellen’

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Samsung Pay komt, volgens bronnen uit Zuid-Korea, ook in goedkopere toestellen te zitten. De vingerprintsensor en NFC-chip die benodigd zijn, zitten nu voornamelijk in de duurste telefoons. Hoelang het gaat duren voor de technologie in de goedkopere toestellen komt is nog onduidelijk.

Beta Samung Pay uitgebracht in Zuid-Korea samsung pay 1

“Samsung Pay, wat zowel met magneetstrips als met NFC werkt, komt zeker naar de low budget-telefoons”, aldus Hwang Min-sung, een analist van Samsung Security.

De stap van Samsung komt niet uit het niets. Chinese concurrenten als Huawei plaatsen inmiddels vingerprintsensoren in elke prijsklasse. Als Samsung de concurrentie voor wil blijven, zal het bedrijf ook in hun lagere prijsklasse meer functies toe moeten voegen aan de smartphones.

Met de toevoeging van de vingerprintsensor aan smartphones in alle prijsklassen, wil Samsung zijn betalingsdienst uitbreiden. De vingerprintsensor die hiervoor benodigd is, verscheen voor het eerst in de Galaxy S6. Wanneer de goedkopere Samsung-telefoons, met vingerprintsensor, op de markt komen is nog niet bekend.

Concurrent LG werkt inmiddels ook aan een mobiele betalingsdienst. De smartphonefabrikant heeft vandaag bekend gemaakt dat het volgende maand zijn eigen betaaldienst in gebruik gaat nemen.

Het is nog onduidelijk op welke manier de betaaldienst van LG in z’n werk gaat, via een magneetstrip of via NFC. Het bedrijf brengt de betaaldienst volgende maand in Zuid-Korea uit. LG heeft daar al een aantal deals gesloten met creditcardmaatschappijen. Of de betaaldienst van LG het op kan nemen tegen de bestaande betaaldiensten is nog maar de vraag: er is concurrentie van Apple, Google en Samsung.

De betaaldienst van LG is in oktober aangekondigd. Met de komst van de LG V10, die een vingerprintsensor bevat, kan de betaaldienst ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Wanneer de betaaldienst van LG naar Nederland komt is nog niet bekend. Tot nu toe is er nog geen enkele mobiele betalingsdienst in Nederland te gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung gaat Tizen-revolutie starten in 2016’

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Samsung zou werken aan de meerdere high end-smartphones die op Tizen draaien. Deze telefoons zouden vanaf volgend jaar op de markt moeten komen.

'Samsung brengt met Z3 eerste Tizen-smartphone naar Europa' z1 tizen group

Dit stelt Samsungviet op basis van een anonieme bron. Samsung bracht nog niet eerder een high end-smartphone uit met dit besturingssysteem. De huidige Tizen-smartphones zijn in India op de markt gekomen. Deze smartphones zijn over het algemeen goed ontvangen, vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Tizen vereist geen hoge specificaties om soepel te draaien.

Het besturingssysteem is ontworpen voor smartphones, tablets en smartwatches. Het is in de markt gezet als een allesomvattend, open-sourcesysteem. De Tizen-community is sinds de lancering erg snel gegroeid. Zo is er al een Facebook-app en een VLC-app beschikbaar. Dit is te danken aan Samsung, die de ontwikkelaars alle inkomsten tot het einde van dit jaar zelf laat houden.

Ondanks het feit dat Samsungs software geen hoge eisen stelt, gaat de fabrikant high end-toestellen maken die op Tizen draaien. De verwachtingen zijn dat er in 2016 meerdere smartphones en smartwatches met Tizen worden uitgebracht.

Wanneer de nieuwe high end-smartphones op de markt komen is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘BlackBerry op weg naar winst’

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

De nieuwe BlackBerry-toestellen gaan winst opleveren, verwacht John Chen, de topman van Blackberry. Met de komst van de Priv, en in de toekomst de ‘Vienna’, hoopt het bedrijf op hoge verkoopcijfers in 2016. De smartphonefabrikant zat jarenlang tegen een faillissement aan en probeert zich nu te herstellen.

BlackBerry-CEO John Chen blijft langer chen

De topman van BlackBerry ziet het rooskleurig in. Het merk heeft een nieuwe lijn met smartphones aangekondigd. De BlackBerry Priv is daar de eerste van. Er zijn de afgelopen weken ook berichten verschenen over de BlackBerry ‘Vienna’. Deze smartphone zal ook op Android draaien en een vast toetsenbord hebben. De overstap naar Android is bijzonder. BlackBerry-telefoons draaiden altijd op het eigen BlackBerry-besturingssysteem.

Met de switch van besturingssysteem hoopt het bedrijf een groter publiek aan te spreken. De afgelopen jaren is er nog geen sprake geweest van winst, maar vanaf 2016 kan dit veranderen.

Nadat het bergafwaarts ging met BlackBerry kreeg John Chen de leiding over het bedrijf. Hij is nu iets meer dan twee jaar de topman van BlackBerry. De winstvoorspellingen voor 2016 laten zien dat het bedrijf weer aan het opkrabbelen is.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Hoge winst Foxconn te danken aan goede verkoopcijfers iPhone 6S

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Smartphoneproducent Foxconn heeft in het derde kwartaal een groei van 11 procent doorgemaakt. Dit is voornamelijk te danken aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is de grootste fabrikant van Apple’s toestellen.

Foxconn workplace

Dit werd gisteren bekend toen Foxconn zijn kwartaalcijfers publiceerde. Het bedrijf zag in een jaar tijd zijn winst stijgen van omgerekend 960 miljoen euro in het derde kwartaal van 2014, naar ongeveer 1,08 miljard euro in dezelfde periode dit jaar. Dit is een groei van 11 procent. De omzet is ook fors gegroeid: met 12 procent tot 1,07 biljoen Taiwanese dollar, wat omgerekend ruim 30 miljard euro is.

Het bedrijf denkt dat groei te danken is aan de hoge verkoopcijfers van de iPhone 6S. Foxconn is één van de grootste fabrikanten die deze telefoon produceert. Naast de iPhone maakt het bedrijf ook telefoons voor onder andere Sony en HP.

De iPhone 6S is één van de bestverkochte smartphones ooit. In het eerste weekend ging het toestel al 10 miljoen keer over de toonbank. Foxconn profiteert hiervan en ziet dit terug in een groei van het bedrijf.

Foxconn werd in 1974 opgericht en behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Het is een aantal keren in opspraak geweest vanwege werknemers die zelfmoord pleegde. De arbeiders zouden lange dagen maken en te weinig betaald krijgen. De fabrikant wordt vaak gezien als Apple-fabrikant, terwijl dit niet waar is. Naast de Apple-producten maakt de fabrikant ook producten voor andere bedrijven.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tele2 lanceert zijn eerste 4G-bundels

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Tele2 heeft zijn nieuwe 4G-bundels gepresenteerd. Deze zijn vanaf morgen verkrijgbaar en hebben een maximale grootte van 24 GB. De databundels zijn er volledig op gericht om iedereen 4G aan te bieden tegen relatief lage prijzen.

Tele2 lanceert zijn eerste 4G-bundels 151111 4g proposities1

De telecomprovider biedt vanaf morgen vijf nieuwe databundels voor 4G-internet aan. De grootste bundel heeft een formaat van 24 GB, met onbeperkt bellen en sms’en voor 35 euro. De kleinste bundel is 1 GB groot en heeft 100 belminuten en sms’jes. Tele2 wil hiermee de eerste provider in de wereld zijn die volledig overstapt op 4G. Hiermee worden de oudere 2G- en 3G-netwerken, overbodig.

Allison Kirkby, de CEO van de Tele2 Group, zegt: “Tele2 gaat een revolutie ontketenen in de mobiele markt in Nederland. Dit wordt het zesde land waar wij onze eigen 4G-infrastructuur hebben aangelegd. Wij willen de vraag naar mobiele connectiviteit stimuleren door klanten grotere, maar beter betaalbare 4G-databundels aan te bieden”.

Op het moment zijn de databundels die 4G aanbieden nog klein en zijn de kosten vrij hoog. Hierdoor maken mensen nog steeds veel gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken. Met de komst van de nieuwe bundels hoopt Tele2 dat mensen voor het gebruiksgemak kiezen en meer gebruik gaan maken van het 4G-netwerk. Het telecombedrijf heeft de ambitie om hiermee door te groeien naar een marktaandeel van 20 procent. Het is nog onbekend wanneer Tele2 deze doelstelling wil bereiken.

In 2013 kreeg Tele2 de mobiele frequentielicentie om een eigen mobiel 4G-netwerk te bouwen. Het bedrijf heeft als eerste in de wereld als doel om volledig over te stappen op 4G.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google discussieert over bouwen eigen telefoons

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Google denkt na over het maken van zijn eigen telefoons. Dit hebben werknemers van Google naar buiten gebracht. Google deed dit in het verleden al met Motorola, maar verkocht deze fabrikant vorig jaar aan Lenovo.

Google Nexus 5X hands-on

Google heeft grote invloed op de smartphone-industrie, maar toch gaat het niet zoals het bedrijf zou willen. Android wordt door Google ontwikkeld, maar de hardware komt van verschillende fabrikanten. Dit resulteert in een uitdaging voor Google. Android moet optimaal zijn voor alle Android-toestellen die op de markt worden gebracht.

Elk jaar ontwikkelt Google één of meer smartphones samen met een fabrikant, de Nexus. Dit zou het voorbeeld moeten zijn voor elk smartphonemerk. De Nexus geeft aan welke richting Android op gaat. Met deze opzet kan Google veel laten zien, toch overweegt de fabrikant het helemaal zelf te gaan uitvoeren.

Iets dat Apple bijvoorbeeld ook doet. Deze fabrikant ontwikkelt het meeste zelf. Niet alleen het ontwerp en de software van de smartphone, maar bijvoorbeeld ook de processor. De software en de hardware kunnen daardoor beter geoptimaliseerd worden. Dit voordeel heeft Google nog niet. Toch is het niet makkelijk om zomaar alles zelf te doen. Google is een bedrijf dat weinig ervaring heeft met de ontwikkeling en productie van hardware.

De Pixel C, die laatst samen met de twee Nexus-smartphones werd gepresenteerd, is wel helemaal ontworpen door Google. Toch is dit niet te vergelijken, het verschil zit ‘m in het formaat. Tablets zijn groter en hebben daarom meer ruimte voor onderdelen. Dit maakt het makkelijker om te ontwerpen.

Met Motorola heeft Google wel al smartphones gemaakt. Deze zijn over het algemeen positief ontvangen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Halfjaarrapport Vodafone laat stijging dataverbruik zien

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Het gebruik van mobiel internet in Nederland blijft groeien. Vandaag liet het halfjaarverslag van Vodafone Nederland zien dat het internetgebruik in vergelijking met het eerste halfjaar van 2014 met 73,7 procent is gestegen.

Halfjaarrapport Vodafone

De groei van het dataverbruik komt onder andere door de komst van 4G. Vodafone heeft een dekking van 95 procent en is nog bezig met uitbreiden. 4G zorgt voor een snellere verbinding, maar kost vaak ook meer data omdat je sneller bijvoorbeeld een video laadt. Dit is volgens Vodafone de reden dat het dataverbruik zo omhoog is gegaan.

De provider is aan het groeien, tonen de cijfers. Vodafone liet tijdens de bekendmaking van de cijfers de nieuwe strategie zien voor de aankomende vijf jaar. Het bedrijf wil in 2020 een marktaandeel van 10 procent bezitten. De strategie hebben ze verwerkt in een infographic. Het bedrijf wil onder andere de werksfeer verbeteren, de klanttevredenheid verhogen en de netwerkdekking uitbreiden.

Het aantal klanten van Vodafone is gedaald met 1,4 procent. Dit komt volgens de provider door een daling in prepaid-gebruik. Steeds minder mensen hebben een prepaid-abonnement en ook bij Vodafone gaan prepaid-klanten weg. Dit leidde tot een daling in het aantal klanten.

De totale omzet in het eerste half jaar van Vodafone is 883,7 miljoen. Dit is een stijging van 1,1 procent. Vodafone verdient per klant gemiddeld 26 euro. Ook dit is een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC steekt draak met Apple in nieuwe reclamevideo

Door Jens Royakkers, | 1 reactie

HTC lanceert voor zijn nieuwe One A9 een nieuwe reclamevideo die sterk gebaseerd is op de beroemde 1984 commercial van Apple.

De nieuwe commercial van HTC is gebaseerd op de beroemde "1984" commercial die Apple ooit uitzond tijdens de superbowl. Het is waarschijnlijk een van de bekendste spotjes van het bedrijf die Apple voor de eerste keer echt in de spotlight zette en de allereerste Macintosh aankondigde. In het spotje was te zien hoe mensen hersenloos een soort Big Brother volgen in een wereld waar geen plaats is voor creativiteit, gebaseerd op de gelijknamige novelle van George Orwell.

Op basis van dat spotje gaat HTC nu verder met een eigen creatie. In het filmpje is te zien hoe een hele hoop mensen hersenloos ronddwaalt in een uniforme wereld, wanneer iemand met een HTC One A9 plots licht in de duisternis brengt. In het hele spotje is duidelijk de gelijkenis te zien met het origineel van Apple. De One A9 is nogal controversieel omdat critici zeggen dat het toestel te hard op een iPhone lijkt, maar tegenstanders beweren dan weer dat Apple's iPhone te hard op de HTC One M7 lijkt. Een beetje een kip-en-eiprobleem. Onze bevindingen van de HTC One A9 lees je in onze recensie.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple en Huawei verstevigen positie in Europese markt

Door Jens Royakkers, | 2 reacties

Uit statistieken van het afgelopen kwartaal blijkt dat Apple en Huawei hun positie in Europa verder hebben versterkt, Android moet inboeten aan marktaandeel.

Uit statistieken van marktanalistbureau Katar van het derde kwartaal van dit jaar blijkt dat Android moet inboeten aan marktaandeel in Europa. Waar het besturingssysteem in de Verenigde Staten nog in marktaandeel stijgt moet het in Europa inboeten aan Apple's iOS. Voor het Chinese Huawei is er wel goed nieuws, zo is de fabrikant nu de tweede grootste fabrikant van Android-toestellen in Europa. In 2014 stond het bedrijf nog op de zesde plaats. De Europese vooruitgang van Huawei is volgens analisten te danken aan de afbraak van merken als Sony, HTC en Motorola op het Europese continent.

In het Verenigd Koninkrijk bezet Android momenteel zo'n 51% van de markt en iOS 38%. Het marktaandeel van Apple is in het Verenigd Koninkrijk nog nooit zo groot geweest. In het land kennen ook Samsung en LG een groei maar het andeel van Android als besturingssysteem daalt ten opzichte van het vorige kwartaal. In de Verenigde Staten zijn de iPhone 6S en 6S Plus verantwoordelijk voor zo'n 11% van alle omzet in de smartphonemarkt, desondanks de late lancering van de toestellen.

In China is Huawei de grootste verkoper van smartphones, Apple en Xiaomi vullen de top drie aan. Apple heeft een opmerkelijk marktaandeel van ongeveer 20% in China en opent zeer regelmatig meer en meer Apple Stores in het land.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Driekwart winst van Facebook komt van mobiele gebruikers

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Sociaal netwerk Facebook heeft gisteren haar jaarcijfers gedeeld. Het bedrijf heeft gegevens vrijgegeven over de omzet, de hoeveelheid gebruikers en waar de winst vandaan komt.

Driekwart winst van Facebook komt van mobiele gebruikers facebook earns 78 of its ad revenue from mobile

Facebook verdient 78% van haar inkomsten door mobiele gebruikers, zo blijkt uit het kwartaalrapport. In ditzelfde kwartaalrapport is ook de omzet van Facebook te vinden; die bedroeg 4,1 miljard euro. Een jaar eerder mat de kwartaalomzet 3,2 miljard euro. De nettowinst van het afgelopen kwartaal is 825 miljoen euro, dat is één tiende meer dan vorig jaar.

De winst die Facebook maakt komt door het aantal gebruikers. Facebook telde 1,55 miljard gebruikers die minstens één keer per maand online waren. Van deze mensen gebruikte 1 miljard Facebook dagelijks voor het bijwerken of bekijken van profielen. Het aantal dagelijkse gebruikers via de mobiele app bedraagt 894 miljoen. De groei van de inkomsten van advertenties via mobiele apps was groter dan de groei van de totale omzet in vergelijking met één kwartaal eerder.

Voor het maken van betere applicaties schijnt Facebook flink geïnvesteerd te hebben in de ontwikkeling hiervan. Zo is het bedrijf bezig met Instagram en Messenger. Instagram heeft momenteel 400 miljoen maandelijkse gebruikers en zal volgens analisten van MoffettNathanson 2 miljard dollar aan jaarlijkse omzet hebben in 2017. 'We hebben een goed kwartaal gehad en een hoop werk verzet', deelde Mark Elliot Zuckerberg de CEO van het bedrijf mee.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp