All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

‘Samsung wereldwijd weer de grootste na release Galaxy S6’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Dat was even schrikken voor Samsung, toen Apple eind vorig jaar wereldwijd de grootste smartphonefabrikant bleek te zijn. Samsung lijkt nu zijn positie als marktleider weer heroverd te hebben, na de lancering van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Samsung Galaxy S6 Edge review hand

Dit stelt marktonderzoeker Trendforce, dat meldt dat er in het eerste kwartaal van 2015 door alle fabrikanten 291,2 miljoen smartphones zijn verscheept. Dit is 9,2 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2014, toen er 320,8 miljoen smartphones werden verscheept. Oorzaak is een schijnbaar kwakkelende Chinese markt.

Samsung gaat ondertussen als de brandweer en heeft momenteel een mondiaal marktaandeel van 27,8 procent, waardoor het wereldwijd de grootste fabrikant is. De Zuid-Koreaanse fabrikant verscheept in het tweede kwartaal waarschijnlijk 80 miljoen smartphones. 20 miljoen hiervan zijn een Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge.

Apple heeft een marktaandeel van 19,9 procent, waarmee het tweede is. Huawei is derde met 7 procent, LG vierde met 6,2 procent en Lenovo vijfde met 6 procent.

Apple verscheepte het afgelopen kwartaal 55 miljoen iPhones. Vooral naar China, waar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus heel populair zijn. Vooral Chinese merken zijn hierdoor de klos. Alle Chinese merken verscheepten 106 miljoen smartphones, wat een daling is van 12,7 procent. Dit komt waarschijnlijk vanwege een stagnerende Chinese economie en een minder sterke Euro.

Ondertussen gaat het bij het Zuid-Koreaanse LG weer goed, omdat die fabrikant vooral in Europa en de VS actief is. LG verkocht 18 miljoen smartphones in het eerste kwartaal. In het komende kwartaal worden er wereldwijd waarschijnlijk 311 miljoen smartphones verscheept.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung sticht aparte afdeling voor productie van Apple-schermen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung heeft een team van 200 werknemers samengesteld dat niets anders doet dan beeldschermen produceren voor Apple-producten. Deze groep wordt apart gehouden van de rest van het bedrijf, vanwege concurrentie-overwegingen.

Apple klaagt Samsung aan voor laten lekken van patenten schermafbeelding 2013 11 10 om 234536

Dit meldt Bloomberg. De 200 Samsungwerknemers ontwikkelen schermen voor de iPad en de MacBooks van Apple. Deze werknemers mogen geen informatie over hun werk uitwisselen met andere werknemers van Samsung. Dat mag alleen binnen hun eigen groep.

Het team is volgens Bloomberg op1 april begonnen met zijn werk en zou Apple ook moeten assisteren met de verkoop. Apple is door deze stap nu de grootste externe klant voor Samsungcomponenten.

Samsung en Apple doen er het zwijgen toe, als deze bedrijven om uitleg wordt gevraagd. Beide bedrijven waren tot vorig jaar in een hardnekkige juridische strijd verwikkeld, nadat Apple Samsung betichtte van het kopiëren van de iPhone. Vorig jaar besloten de rivalen om de strijdbijl grotendeels te begraven, zonder dat er een duidelijke winnaar uit de wereldwijde juridische krachtmeting was gekomen.

Lees verder of laat een reactie achter

Europa gaat Google onderzoeken vanwege machtsmisbruik met Android

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Europe zal later vandaag waarschijnlijk bekend gaan maken dat het een onderzoek gaat starten naar Google. Google zal onderzocht worden voor machtsmisbruik met betrekking tot haar Android OS.

Google laat intern weten dat medewerkers er vanuit moeten gaan dat later vandaag bekend wordt gemaakt dat Europa een formeel onderzoek gaat starten naar de dominante positie van Google. Het bedrijf zal waarschijnlijk op twee punten onderzocht gaan worden. Haar dominante positie in de zoekmarkt en de dominante positie op de smartphonemarkt met betrekking tot Android.

Europa vermoedt dat Google in de zoekmarkt concurrenten benadeelt door ze meer te laten betalen voor advertenties in Google Search. Daarnaast zouden concurrenten ook minder hoog soms in de zoekresultaten terecht komen omdat ze niet gehoor zouden geven aan eisen van Google.

Op Android gebied zou Google fabrikanten verplicht stellen om haar eigen services prominent op het startscherm te plaatsen en die van concurrenten te weren. Daarnaast moeten fabrikanten aan een sloot van eisen voldoen om gebruik te mogen maken van Play Services van Google.

Europa zal Google niet in staat van beschuldiging gaan stellen. Het zal eerst onderzoek doen en de uitkomst van het onderzoek moet uitwijzen of Europa vervolgens verdere stappen gaat ondernemen.

Lees verder of laat een reactie achter

Nokia neemt Alcatel-Lucent over

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nokia neemt Alcatel-Lucent over. De twee netwerktechnologiebedrijven zijn van plan om samen 5G te gaan ontwikkelen.

Nokia neemt Alcatel-Lucent over nokia

De overname kost Nokia 16,6 miljard dollar. Het bedrijf gaat na de samenvoeging Nokia heten, en de top van dat bedrijf gaat de nieuwe netwerkreus aansturen. Directieleden van Alcatel-Lucent komen in de raad van bestuur.

De samenvoeging zou in de eerste helft van 2016 gestalte moeten krijgen. Het is nog even de vraag hoe de Europese overheid naar deze overname kijkt, omdat Nokia zo bijna geen concurrentie meer overhoudt in Europa. De Franse regering heeft echter al laten weten er geen moeite mee te hebben.

Concurrenten uit andere werelddelen zijn er echter genoeg, wat de voornaamste reden is voor Nokia om Alcatel-Lucent in te lijven. Samsung, Huawei en Ericsson krijgen er met Nokia-Alcatel een geduchte concurrent bij. Providers die zaken als zendmasten en andere telecomapparatuur nodig hebben, hebben echter één keuze minder.

Het ligt voor de hand dat Nokia en Alcatel-Lucent afdelingen gaan samenvoegen die nu bij beide bedrijven hetzelfde doen. Of dat banen gaat kosten is nog niet bekendgemaakt. De Franse regering heeft echter al laten weten ervan uit te gaan dat er in dat land geen banen worden geschrapt bij de vestigingen van beide bedrijven.

De ontwikkeling van 5G, de supersnelle opvolger van de huidige 4G-datanetwerken, is de eerste prioriteit van de researchafdeling van het nieuwe, grotere Nokia.

Lees verder of laat een reactie achter

Ziggo en UPC vanaf vandaag samen als één bedrijf

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ziggo en UPC vormen vanaf vandaag één bedrijf, nadat het moederbedrijf van UPC Ziggo vorig jaar overnam. Gelijktijdig kondigde Ziggo nieuwe abonnementen aan voor smartphones.

Ziggo start met sim-only abonnementen ziggo logo

Ziggo en UPC maakten eerder vandaag bekend dat ze nu in Nederland definitief één bedrijf vormen. De netwerken van de twee bedrijven zijn al een tijdje samengevoegd, wat ervoor zorgde dat de internetsnelheden in veel gevallen zijn verhoogd. Ziggo levert vanaf nu de tv-diensten en de Horizon Mediabox die UPC eerder nog leverde. Voor de klant veranderd er qua snelheid op een positieve manier het nodige en kun je nog steeds een alles in 1 pakket afsluiten voor televisie, internet en bellen.

Daarnaast introduceerde Ziggo vandaag ook gelijk een paar nieuwe mobiele abonnementen. Dit zijn er vier en ze heten Voldoende, Ruim, Enorm en Familie:

Voldoende
De Voldoende-bundel van Ziggo is goed voor 75 belminuten, 75 sms’jes en 200MB internet. Daarnaast krijg je toegang tot de 2 miljoen wifispots van Ziggo in Nederland. Deze bundel kost 9 euro per maand.
Ruim
Deze bundel is iets groter, met 300 belminuten en sms’jes en een internetbundel van 1GB. Ook hier heb je toegang tot de wifispots. Je betaalt met Ziggo’s Ruim 15 euro per maand
Enorm
Met de Enorm-bundel van Ziggo bel je onbeperkt en kun je onbeperkt sms’en. Daarnaast is je internetbundel 3GB groot en krijg je toegang tot Ziggo’s wifispots. De bundel kost 30 euro per maand
Familie
Hiermee deel je een bundel met andere mensen, zoals je familieleden. Je kunt onbeperkt bellen en de databundel heeft een formaat van 4GB. Uiteraard heb je hier ook toegang tot de wifispots. Dit heeft dus alles in 1: onbeperkt bellen en gigantisch veel internet. Wel is dit een dure bundel, van 45 euro per maand. Je kunt maximaal 5 simkaarten in deze bundel onderbrengen.

Naast de mobiele abonnementen maakte Ziggo ook nieuws bekend over alles in 1 pakketten. Ziggo's duurste alles in 1 pakket kost elke maand 73,95 euro per maand. Voor dat geld krijg je onder andere wel een downloadsnelheid van 200 megabit per seconde en 115 televisiezenders, waarvan 38 in HD. Je kunt vast bellen en hebt ook toegang tot bijvoorbeeld Mediabox, Replay TV en My Prime. Voor Horizon Go is er een app voor Android en iOS. Hiermee kun je onderweg televisie kijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Internetbundels T-Mobile vanaf 6 mei gratis verhoogd

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ben je klant bij T-Mobile? Dan is er goed nieuws voor jou. De provider verhoogt per 6 mei gratis de hoogte van zijn internetbundels. Dit omdat het datagebruik flink is toegenomen sinds de uitrol van het 4G-netwerk van T-Mobile.

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Dit laat T-Mobile weten in een persbericht. De verhoging geldt voor de bestaande en nieuwe klanten die een Stel Stamen & Stel Bij-abonnement of een Stel Samen-abonnement hebben met een internetbundel van 2, 5 of 10GB. Deze bundels worden verhoogd naar respectievelijk 3, 6 en 12GB. T-Mobile informeert je per e-mail over deze verhoging.

De internetbundels van prepaidklanten worden ook verhoogd. 100MB wordt 200MB, 350MB wordt 1GB en 1GB wordt 1,5GB. Vanaf 6 mei treden de verhogingen van de internetbundels in werking.

“Die extra MB’s komen als geroepen”, stelt T-Mobile in het persbericht. “Want door het stabiele en supersnelle 4GMAX van T-Mobile is mobiel internet veel gemakkelijker en toegankelijker geworden. En dat smaakt naar meer, zien we. Want onze klanten op het nieuwe 4G-netwerk gebruiken veel meer data.”

De verhoging van de internetbundels geldt voor zowel particuliere als zakelijke gebruikers. Hoewel T-Mobile’s 4G-netwerk nog niet landelijk gedekt is, is het gemiddeld wel het snelste 4G-netwerk. Aan het einde van dit jaar hoopt de provider dat iedereen in Nederland het 4G-netwerk kan gebruiken. Nu is het netwerk nog vooral in de Randstad gedekt.

Uit een snelheidstest kwam onlangs nog naar voren dat het 4G-netwerk van T-Mobile een van de snelsten ter wereld is. Mondiaal is T-Mobile zelfs de nummer drie qua 4G-snelheid. Alleen in Spanje en Noorwegen zijn er twee providers die iets sneller 4G-internet bieden. Hiervan is de dekking alleen weer minder goed dan bij T-Mobile.

Lees verder of laat een reactie achter

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

KPN heeft een keurmerk ontvangen voor de manier waarop het omgaat met de privacy van zijn klanten. Hiermee is KPN de eerste provider die het Gouden Privacy Waarborg-keurmerk krijgt uitgereikt.

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN Kpn

Dit laat de provider weten op zijn website. KPN deed mee aan de securitycheck van Privacy Waarborg. De databeveiliging werd gecontroleerd en KPN ontving na het deelnemen aan het onderzoek een analyse over de staat van zijn beveiliging.

“KPN is zich bewust van beveiligingsrisico’s en heeft een gedegen beveiligingsbeleid op de punten die de toezichthouder noodzakelijk acht”, aldus het rapport. “Dit is KPN-breed geïmplementeerd en naleving wordt gecontroleerd.”

Bij KPN zijn ze blij met het keurmerk. “We zijn ontzettend blij met het gouden keurmerk”, stelt Rence Damming, de privacy officer van KPN. “Privacy en security zit in het DNA van KPN. We gaan dan ook zorgvuldig met klantgegevens om, maar dit keurmerk helpt onze klanten begrijpen dat wij de juiste maatregelen nemen om hun data goed te beveiligen. Iedere uitleg en bevestiging, zoals dit keurmerk, helpt daarbij.”

KPN ontving vorig jaar ook een keurmerk van Privacy Waarborg voor de manier waarop het omgaat met de contactgegevens van consumenten en andere bedrijven. Dit keurmerk kan nu worden uitgebreid met het gouden beveiligingslabel, wat aangeeft dat KPN zijn databeveiliging goed op orde heeft.

Privacy Waarborg is een initiatief van Dutch Dialogue Marketing Association (DDMA) Privacy Autoriteit. Deze vereniging bestaat uit 275 leden en een kernbestuur van 5 personen die dagelijks de vereniging aanstuurt. DDMA is een onafhankelijk handhavingsorgaan dat toeziet op de naleving van privacy-regels en beveiligingsvereisten door bedrijven die het Privacy Waarborg voeren.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Klanten Samsung loyaler dan die van Apple’

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Dat Apple de meest loyale klanten heeft, blijkt een mythe te zijn. De Amerikaanse fabrikant legt het namelijk in consumentenloyaliteit af tegen Samsung, blijkt uit onderzoek.

Loyaliteit Apple en Samsung

Van oudsher lijkt het zo te zijn dat de ‘Apple-fanboys’ de meest trouwe en loyale klanten zijn die een bedrijf zich kan wensen. Een nieuwe iPhone? Dan staan de klanten van Apple dagen van tevoren al in de rij, zo lijkt het vaak te zijn. Dit blijkt dus een mythe te zijn. Niet de Apple-fanboys, maar de Samsung-fanboys zijn de meest trouwe en loyale klanten in de telecomindustrie.

Dit stelt SurveyMonkey, dat het onderzoek uitvoerde. Deze site doet vaker onderzoek naar hoe bedrijven op bepaalde gebieden scoren. Zo weten bedrijven beter wat consumenten nou écht van ze vinden. Samsung ontvangt 35 punten voor consumentenloyaliteit. Apple blijft steken op 28 punten, wat nog altijd ruim boven het gemiddelde in de branche is van 19 punten.

Apple scoort wél beter op het gebied van de klantenservice. Met 41 procent doet de fabrikant het duidelijk beter dan de 25 procent van Samsung. Beide bedrijven mogen hier niet trots op zijn, aangezien volgens SurveyMonkey de score eigenlijk minimaal 75 procent moet zijn.

Microsoft komt er helemaal niet goed vanaf. Op het gebied van consumentenloyaliteit scoort de fabrikant een -8. Microsoft scoort ook slecht wat betreft klantenservice, waarvoor het een score van maar 19 procent krijgt. Werk dus aan de winkel in Redmond.

Aan het onderzoek deden 5000 volwassenen mee. Dit onderzoek werd uitgevoerd in het vierde kwartaal van 2014.

Lees verder of laat een reactie achter

'Google werkt aan mondiaal mobiel netwerk voor vast tarief'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google overweegt een eigen mobiele netwerk wereldwijd uit te rollen. Met dit netwerk betaal je waar je ook ben je normale tarief. Extra kosten voor bellen en internetten in het buitenland bestaan bij dit mobiele netwerk van Google niet.

'Google werkt aan mondiaal mobiel netwerk voor vast tarief'  Google

Dit schrijft the Telegraph op basis van anonieme bronnen.. Google is op dit moment in onderhandeling met Hutchison Whampoa, een bedrijf uit Hongkong. Dit bedrijf bezit de Britse telecomprovider Three, dat naast Groot-Brittannië ook actief is in onder andere Italië, Zweden en Oostenrijk, maar ook in landen als Indonesië en Vietnam.

Als het tot een samenwerking komt, krijgt Google toegang tot het netwerk in onder andere deze landen. Uiteindelijk lijkt een mondiaal netwerk het einddoel te zijn. Of je nou in Nederland of Zimbabwe bent: overal moet je dan kunnen bellen voor het vaste tarief dat je met de provider hebt afgesproken.

Dit is de grote nachtmerrie van veel providers, die goed verdienen aan belletjes in het buitenland. Het geeft ook nog maar eens aan dat tech-giganten steeds meer aan de poorten van de providers staan te rammelen. Google nu met dit netwerk, en eerder al Apple met zijn eigen ingebouwde simkaart in de iPad Air 2 in de Verenigde Staten.

Deze simkaart wordt door de fabrikant meegeleverd. Pas als je je toestel aanzet, kies je een provider. Hier kun je voor een maand of een jaar een contract mee aangaan. Zo kun je dus elke maand naadloos overstappen op een andere provider die een beter tarief biedt. Zo betaal je waarschijnlijk dus nooit te veel geld. Het legt de macht bij de consument.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung houdt rekening met forse winstdaling

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung verwacht dat het minder winst zal draaien ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Zuid-Koreaanse fabrikant rekent op een winstdaling van dertig procent ten opzichte van vorig jaar.

Samsung houdt rekening met forse winstdaling Samsung

Dit meldt Samsung op zijn website. Het betekent overigens niet per definitie dat het slecht gaat met Samsung. Er wordt nog steeds heel veel winst gemaakt, alleen niet meer zo enorm veel als voorheen. Samsung verwacht alsnog dat het in het eerste kwartaal een winst maakt van omgerekend 4,98 miljard euro. De omzet zit op 47 triljoen Zuid-Koreaanse won, wat omgerekend goed is voor 39,89 miljard euro.

Er zijn dus nog steeds miljardenwinsten bij Samsung. De verwachting is dat het later dit jaar weer beter gaat met de fabrikant. Samsung lijkt nu nog de gevolgen te ondervinden van een matig 2014. Later deze maand gaan de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge mondiaal in de verkoop.

De vraag naar deze twee telefoons zou enorm zijn, wat waarschijnlijk dus resulteert in betere cijfers voor Samsung. Bovendien verkoopt Samsung ook in het midden en lagere segment een behoorlijk aantal smartphones.Het is nog onbekend wanneer Samsung de definitieve kwartaalcijfers presenteert.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC boekt opnieuw een marginale winst

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC draait voor het vierde kwartaal winst, maar opnieuw is deze marginaal. Tussen januari en maart kon de Taiwanese smartphonefabrikant een bedrag van omgerekend ongeveer 15 miljoen euro op zijn rekening bijschrijven.

HTC boekt opnieuw een marginale winst Htc

Dit meldt HTC bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. De omzet van het bedrijf bedroeg 1,23 miljard euro, wat meer dan een kwart meer is dan precies een jaar geleden. In dezelfde periode vorig jaar boekte HTC een verlies van ongeveer 60 miljoen euro.

Sinds het eerste kwartaal van 2014 boekt HTC dus alleen maar winst. Echt imposant zijn de cijfers echter niet. 55 miljoen euro in het tweede kwartaal, 16 miljoen in het derde kwartaal en 13,8 miljoen in het vierde kwartaal. Daar komt nu 15,1 miljoen euro bij.

Ter indicatie: bij Apple en Samsung lopen de winstcijfers vaak in de miljarden. Het is wel de verwachting dat de winstcijfers van HTC dit kwartaal toenemen, aangezien dan de verkoop van de HTC One M9 op volle toeren moet gaan draaien.

Overigens wordt het afwachten of het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant gaat aanslaan, aangezien de beoordelingen van de nieuwe One M9 niet altijd even lovend zijn. Zo ontving het nieuwe vlaggenschip van HTC in onze review maar 6 sterren. De smartphone is verkrijgbaar voor het niet geringe bedrag van 749 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

4,3 miljoen Nederlanders gebruiken 4G-internet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Steeds meer Nederlanders internetten via hun smartphone met 4G-internet. De teller staat inmiddels op 4,3 miljoen, wat een verdrievoudiging is ten opzichte van 2013.

Duitse providers testen LTE-Advanced lte advanced 348x19 100007193 medium

Dit schrijft het AD, dat de gegevens opvroeg bij KPN, Vodafone en T-Mobile. Eind maart gebruikten ruim 2 miljoen mensen het 4G-netwerk van KPN. Bij Vodafone zijn er 1,2 miljoen klanten die via 4G internetten. 1 miljoen T-Mobile-gebruikers internetten via 4G.

In totaal is dat dus 4,3 miljoen. Bij alle drie de providers is het gebruik van 4G fors gestegen. Zo gebruikten in 2013 nog 610 duizend mensen het 4G-netwerk van KPN. Bij Vodafone was dit 600 duizend en bij T-Mobile 250 duizend.

De verwachting is dat het 4G-gebruik in Nederland dit jaar verder toeneemt. Niet alleen stijgt waarschijnlijk het aantal klanten van KPN, Vodafone en T-Mobile dat 4G gebruikt, maar ook Tele2 rolt inmiddels zijn 4G-netwerk uit. Bij deze provider zijn eerst huidige klanten aan de beurt, daarna volgt de nieuwe klandizie.

Er zijn meer providers die 4G-internet aanbieden, maar deze maken gebruik van een van de eerder genoemde netwerken. Zo zit bijvoorbeeld provider Simyo met zijn Flex 4G-bundel op het netwerk van KPN. Dit kost 5 euro per maand extra en kun je elke maand in- en uitschakelen.

De snelheid van 4G wordt in Nederland ook steeds meer opgevoerd. Zo is KPN bezig met zijn LTE Advanced-netwerk, dat in theorie een maximale snelheid van 200 megabit per seconde heeft. Ook het netwerk van T-Mobile is behoorlijk snel. Dat is alleen nog niet landelijk gedekt. De provider hoopt dat het dit jaar de landelijke dekking kan realiseren.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple Store stopt met aanbieden abonnement KPN en Hi

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is niet mogelijk om via de Apple Store een iPhone 6 te nemen met een abonnement van KPN of Hi. Je kunt alleen abonnementen nemen van Vodafone of T-Mobile.

Apple Store stopt met aanbieden abonnement KPN en Hi Kpn

Dit meldt iCulture. Er is geen duidelijke aanleiding waarom het niet meer mogelijk is om via de Apple Store een iPhone 6 samen met een KPN- of Hi-abonnement af te sluiten. Apple lijkt hiermee terug te vallen op de strategie van een aantal jaar geleden, toen je de iPhone kon afsluiten met een abonnement van een beperkt aantal providers.

Het betekent overigens niet dat je nu geen KPN-abonnement bij een iPhone 6 kunt afsluiten. Dit kan namelijk nog ‘gewoon’ rechtstreeks via de provider. Via de Apple Store is dit alleen niet meer mogelijk. De reden is dus onbekend, en het is ook de vraag of op termijn het weer mogelijk is om via de Apple Store een KPN-abonnement af te sluiten.

Het is onbekend waarom KPN is geschrapt, maar Vodafone en T-Mobile wel nog tot de mogelijkheden van de Apple Store behoren.

Lees verder of laat een reactie achter

Omzet smartphone-afdeling Huawei groeit in 2014 met een derde

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

2014 was een goed jaar voor Huawei. De Chinese fabrikant maakte nog nooit zoveel winst en bovendien groeide de omzet van de smartphone-afdeling het afgelopen jaar met bijna een derde: 32,6 procent.

Ken Hu van Huawei

Dit laat Huawei weten bij de presentatie van zijn jaarcijfers. Vorig jaar presenteerde Huawei naast zijn vlaggenschip, de Ascend P7, ook een andere premium high end-smartphone: de Ascend Mate 7. Deze, maar ook andere Huawei-smartphones, verkochten goed. In totaal verkocht Huawei in 2014 75 miljoen smartphones. 30 miljoen hiervan vielen onder submerk Honor, dat sinds 2014 ook in Nederland actief is.

De smartphone-afdeling zag zijn omzet namelijk met bijna een derde stijgen: 32,6 procent. De omzet bedroeg 12 miljard dollar De totale omzet van Huawei bedroeg in 2014 46,5 miljoen dollar. Het Chinese bedrijf mocht vorig jaar een nettowinst van 4,5 miljard dollar op zijn rekening bijschrijven. Dit is een stijging van 32,7 procent.

Ondertussen investeert Huawei flink in de toekomst. De Research & Development-afdeling van het bedrijf spendeerde in 2014 een bedrag van 6,6 miljard euro. De R&D-afdeling doet onderzoek naar nieuwe technologieën voor in smartphones, maar is ook bezig met bijvoorbeeld een techniek voor 5G-internet. Het afgelopen decennium besteedde Huawei in totaal 30,7 miljard dollar aan onderzoek.

Het gaat dus goed met Huawei, is kortom de conclusie. 2015 moet een nog beter jaar worden. Zo verhoogt Huawei het marketingbudget voor Europa, zodat meer mensen bekend worden met de smartphones van het bedrijf. Op 15 april presenteert Huawei zijn nieuwe vlaggenschip.

Dit is de Huawei P8. De fabrikant laat waarschijnlijk de naam Ascend vallen. Deze smartphone krijgt waarschijnlijk een eigen processor van Huawei, 3GB werkgeheugen en een full HD-scherm. Het is nog onbekend wanneer de Huawei P8 precies in Nederland te koop zal zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple start inruilprogramma voor concurrerende smartphones

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Een inruildienst voor iPhones bood Apple al, maar nu is de fabrikant ook begonnen met het terugnemen van andere smartphones. In de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Italië en Frankrijk is het nu mogelijk om geld te krijgen voor je oude smartphone bij aankoop van een Appleproduct.

De Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus slaan aan in Zuid-Korea ten opzichte van de Samsung Galaxy Note 4

Dat betekent dat de dienst in Nederland nog niet uitgerold is. In ons land biedt Apple alleen geld voor oude iPhones, iPads en computers. Toch is de nieuwe dienst ook voor ons mogelijk interessant: de kans is groot dat Apple hem vroeg of laat ook hier aan gaat bieden. Daarnaast geeft het aan dat Apple steeds meer rekening begint te houden met andere fabrikanten, wellicht in een poging om wat extra klanten weg te trekken bij de concurrentie.

In de deelnemende landen en winkels kun je een select groepje Windows Phones, BlackBerries en Androidtoestellen inleveren bij een Apple Store. Je krijgt dan een tegoedbon of directe korting op je volgende aankoop. Ook online een inruilformulier invullen en je toestel opsturen is in sommige landen mogelijk.

Mocht je trouwens in Nederland wonen en graag je oude smartphone willen inruilen voor korting op een nieuwe iPhone dan is dat via veel onafhankelijke aanbieders ook mogelijk. CoolBlue en The Phone House bieden bijvoorbeeld een inruilservice en via bijvoorbeeld Zonzoo en Envirofone kun je je smartphone voor een vergelijkbare vergoeding verkopen.

Lees verder of laat een reactie achter

Hoofd design vertrekt na een jaar bij HTC

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

HTC heeft opnieuw een hoofd van productdesign zien opstappen. Jonah Becker heeft het bedrijf verlaten om een nieuwe uitdaging te zoeken.

Jonah Becker was een jaar geleden benoemd tot hoofd productdesign bij HTC. Becker volgde zijn oud-collega Scott Croyle op. Hij vertrok na 11 maanden aan het roer te hebben gestaan bij de ontwerpafdeling van HTC. Croyle en Becker waren zes jaar geleden ingelijfd door HTC toen hun bureau One & Co door HTC werd overgenomen. Het ontwerpbureau werd sindsdien verantwoordelijk voor al het ontwerp binnen HTC en was onder meer verantwoordelijk voor de aluminium One-serie.

Becker wordt opgevolgd door Daniel Hundt. Hundt werkt inmiddels ook al een paar jaar bij HTC en hij zal nu productdesign gaan doen voor de fabrikant. De ontwerpafdeling van HTC zal in San Francisco blijven,
waar One & Co sinds het begin al zit. Hundt zal zijn team aldaar gaan vormgeven en zal direct aan de nieuwe CEO van HTC, Cher Wang, gaan rapporteren.

Lees verder of laat een reactie achter

Cyanogen vol zelfvertrouwen na succesvolle investeringsronde

Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

Cyanogen blaakt van het zelfvertrouwen. Het bedrijf, gespecialiseerd in het aanpassen en verbeteren van Android, ontving 80 miljoen dollar in een investeringsronde. Het wil de strijd aangaan met Google. “We schieten een kogel door hun kop.”

CyanogenMod, van Cyanogen, draait op de OnePlus One

Dit zijn de woorden van de CEO van Cyanogen, Kirt McMaster, tegenover zakenblad Forbes. CyanogenMod werd al door mensen gebruikt om niet meer te maken te krijgen met apps die fabrikanten met een smartphone meeleveren. Sinds vorig jaar draait de Android-variant ook op de OnePlus One. Cyanogen heeft in India een exclusieve deal met Micromax gesloten, dat telefoons van submerk Yu uitrust met CyanogenMod.

Cyanogen wordt, kortom, steeds groter. Bovendien lijkt het bedrijf de steun, of in ieder geval de gunfactor, te genieten van een aantal grote bedrijven. Hier gaat het om fabrikanten van Android-smartphones die de eisen van Google een beetje zat zijn. Zo stelt Google onder andere eisen op het gebied van hardware in smartphones. Doe je niet wat Google zegt? Dan mag je de Play Store niet op de smartphone zetten die je verkoopt.

Cyanogen heeft nu een nieuwe samenwerking gestart, met het Amerikaanse bedrijf BLU Products. Deze firma is gespecialiseerd in het fabriceren van goedkope smartphones. Later dit jaar brengt BLU een smartphone uit die op CyanogenOS draait.

Het lijkt het plan te zijn van Cyanogen om, ter compensatie van de afwezigheid van Google-apps, gebruik te maken van andere apps. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Appstore van Amazon, Dropbox, Skype, Bing, Here Maps en een boel andere alternatieven op Google-apps. Zelfs een alternatief voor Google Wallet lijkt tot de mogelijkheden behoren.

Als Cyanogen dit klaar weet te spelen, lijkt de Android-variant van dit bedrijf een steeds geduchtere concurrent van Google’s Android te worden. Het kan fabrikanten er toe bewegen CyanogenMod te gebruiken, in plaats van Google’s Android. Dit betekent dat Google’s machtpositie minder sterk wordt.

Lees verder of laat een reactie achter

Consumentenbond: "4G-aanbieders komen beloftes deels na"

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Uit een test van de Consumentenbond is gebleken dat KPN, T-Mobile en Vodafone inderdaad 4G-internet bieden op de meeste plekken waar ze 4G-dekking beloven. De beloofde snelheden worden alleen lang niet altijd gehaald.

Wereldwijd inmiddels 100 miljoen LTE-klanten 282593 verizon 4g lte logo

Dit laat de Consumentenbond weten op zijn site. T-Mobile doet geen beloftes over zijn 4G-snelheden, terwijl KPN en Vodafone dit wel doen. Volgens de Consumentenbond worden deze beloofde snelheden ‘bij lange na’ niet gehaald.

De afgelopen tijd voerde de bond op 149 locaties in heel Nederland metingen uit. Hier testte het, in de buitenlucht, de dekking en snelheid van de 4G-netwerk van KPN, Vodafone en T-Mobile. De testsmartphones waren de iPhone 6 en Huawei Ascend P7.

De Consumentenbond voerde de tests in januari en februari van dit jaar uit. Dit gebeurde met elk toestel vijf keer op elke locatie. De speedtest van Ookla was de app die de snelheid heeft gemeten. Er werden soms flinke snelheiduitschieters naar boven én beneden gemeten.

In veel gevallen werd een snelheid van minstens 3 megabit per seconde gehaald. Dit gebeurde bij KPN 95 procent van de keren, bij T-Mobile 84 procent en bij Vodafone 93 procent.

De volledige resultaten zijn te lezen in de nieuwe editie van de Consumentengids, voor de maand april. Tele2 is niet in de test niet meegenomen. Sinds deze maand hebben bestaande klanten va deze provider 4G-internet. Nieuwe klanten volgen later. In maart 2016 hoopt Tele2 een landelijk dekkend 4G-netwerk te hebben.

Bij KPN kunnen ook klanten van Telfort, Hi en Simyo 4G-internet nemen. Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor Ben bij het netwerk van T-Mobile. Youfone biedt ook 4G-internet aan, via het netwerk van KPN.

Lees verder of laat een reactie achter

Provider Hi gaat op in KPN

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Provider Hi houdt op te bestaan. De jongerenprovider gaat per 1 mei op in KPN, waar het al onderdeel van uitmaakte. Volgens KPN zijn dankzij de komst van 4G-internet de wensen van Hi-klanten toegegroeid naar die van KPN.

Hi KPN provider

Dit laat KPN weten in een persbericht. Twee jaar geleden kreeg Hi van KPN nog de opdracht om een nieuw bedrijfsplan te schrijven. Hierdoor moest het zich meer gaan onderscheiden van KPN. De proposities van de twee merken zouden namelijk te dicht bij elkaar liggen. Het is Hi dus blijkbaar niet gelukt om zich duidelijk van KPN te onderscheiden.

Alle Hi-abonnementen worden tussen 23 april en 1 juli overgezet naar KPN. Volgens de provider gaan klanten van Hi niets merken van de samensmelting. Zo houden Hi-klanten hetzelfde nummer en gaan ze niets extra bepalen. De einddatum van het contract en de hoogte van de bundels blijven hetzelfde.

KPN geeft Hi-klanten, bij wijze van welkomscadeau, een upgrade die past bij hun huidige abonnement of prepaidaansluiting. Hierover krijgen Hi-klanten persoonlijk bericht. Ben je klant van Hi? Houd dan deze pagina in de gaten.

De samensmelting van Hi en KPN is in lijn met de vereenvoudigingsstrategie van KPN. De voordeelproviders blijven Telfort en Simyo. Hi wordt, met het samengaan van KPN, een full survice-provder. De samensmelting heeft geen invloed voor de merken Simyo en Telfort.

Voor Hi-personeel verandert er wel het nodige. Zo sluiten deze zomer de 52 winkels van de provider. Het merendeel van het personeel wordt binnen KPN herplaatst. Het is onbekend hoeveel mensen hun baan verliezen.

Hi heeft sinds de oprichting in 1996 veel bereikt en een grote bijdrage geleverd aan de mobiele groei van KPN”, Aldus Jaap Postma, directeur Consumentenmarkt bij KPN. “Het merk liep vanaf het begin voorop in de dienstverlening door in te spelen op de specifieke telecom wensen van jongeren. Het gebruik van streamingdiensten op het gebied van video en muziek is door de uitstekende mobiele internet ervaring over 4G voor alle mobiele klanten belangrijk geworden. Wij nemen afscheid van het merk Hi, maar niet van waar het merk Hi voor staat, en zullen ook met het merk KPN goed blijven inspelen op de wensen van onze klanten, ook jongeren.“

Lees verder of laat een reactie achter

HTC vervangt CEO door Cher Wang

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Fabrikant HTC heeft zijn topman aan de kant gezet. Cher Wang zal het roer gaan overnemen en een nieuwe koers voor HTC gaan uitstippelen.

Cher Wang CEO HTC

De afgelopen drie jaar kampt HTC met tegenvallende resultaten. Sinds de introductie van de HTC One M7, lijkt HTC in een neerwaartse spiraal geraakt te zijn. Het bedrijf maakt nog steeds winst, maar het houdt niet veel over. Daarnaast daalt de afzet jaar op jaar waardoor het voor HTC lastig is geworden om de concurrentie aan te gaan met bedrijven als Samsung en Apple. Ook de marketingafdeling van HTC wist consumenten niet te overtuigen om een nieuwe HTC-telefoon te kopen.

Als gevolg hiervan heeft HTC CEO Peter Chou vervangen. De topman is vervangen door oud-marketingdirecteur Cher Wang, die samen met Chou het bedrijf heeft opgezet. Chou gaat zich richten op toekomstige producten binnen HTC. Chou was zelf altijd al een technicus en hij zal nu de leiding krijgen over toekomstige nieuwe producten binnen het bedrijf.

Opvallend genoeg heeft Chou in het verleden zijn CEO-schap opgehangen aan het succes van de HTC One M7. Deze bleek achteraf niet een onverdeeld succes te zijn voor HTC, maar de CEO gaf zijn positie toen nog niet op. Cher Wang heeft zelf voorgesteld om topvrouw te worden van het bedrijf.

Lees verder of laat een reactie achter