All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

Smartphonedivisie van Sony schrapt nog eens duizend banen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Japanse krant Nikkei meldt dat Sony Mobile duizend banen schrapt in de smartphonedivisie, voornamelijk in Europa en China.

Sony Xperia Z3 Tablet Compact review img 0850

Dat aantal komt nog bovenop een eerder aangekondigde personeelsreductie van eveneens duizend banen, die al in oktober vorig jaar is aangekondigd. Ook die ontslagronde treft de smartphonedivisie.

En er zit nog meer onheil aan te komen. De smartphonetak van Sony moet in totaal zo'n dertig procent van zijn personeel ontslaan, totdat er eind maart 2016 ongeveer vijfduizend personeelsleden zijn overgebleven.

Het bedrijf is in hevige concurrentie verwikkeld op de smartphonemarkt. Daar weet Sony geen grote successen te boeken. Sony geeft geen commentaar op het bericht in de Japanse uitgave.

Het gaat de laatste tijd niet best met Sony. Vorig najaar maakte het bedrijf bekend dat er een miljard dollar verlies was geleden op alle divisies. Er werd grotendeels afscheid genomen van de divisie die televisies maakt, en er vielen ontslagen in de entertainment-tak van het bedrijf. Ook de smartphonedivisie ontkwam niet aan ontslagen, en nu volgen er dus nog meer.

Lees verder of laat een reactie achter

Hoge boetes voor KPN en Vodafone voor schenden netneutraliteit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

KPN en Vodafone moeten boetes van 250 en 200 duizend euro betalen. Dit heeft de ACM bepaald. De redenen voor de boetes lopen uiteen.

KPN boekt miljoenenverlies Kpn

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat op zijn site verder in op de uitgedeelde boetes. “KPN blokkeerde op haar gratis wifi-hotspots diverse diensten, waaronder sommige manieren van internetbellen. Daardoor konden consumenten niet van deze diensten gebruik maken. Het is voor aanbieders van internet verboden om te bepalen wat hun klanten op internet wel en niet kunnen doen”, aldus de ACM.

Ook Vodafone overtrad de regels. “Vodafone bood abonnementen aan waarbij klanten via een app naar de betaalzender HBO konden kijken zonder dat de daarvoor gebruikte data in rekening werden gebracht. Op die manier stuurde Vodafone haar klanten in wat zij op internet deden en ook dat is niet toegestaan. De wetgeving vereist dat aanbieders van internet niet met blokkades of tarieven de keuzes van consumenten beïnvloeden”, meent de ACM.

Netneutraliteit is in Nederland bij wet verplicht, wat de ACM dus het mandaat geeft om providers een boete op te leggen. Dit betekent dat aanbieders van internet de toegang tot inhoud of apps niet mogen blokkeren. Ook mogen er geen verschillende tarieven worden gerekend voor het gebruik van diensten en apps. Dit in het belang van een open internet.

“Internetaanbieders mogen niet voor consumenten bepalen wat zij doen op internet en zij mogen daar ook niet in sturen”, vindt Henk Don, een bestuurslid van de ACM. “Alle data moeten tegen dezelfde voorwaarden doorgegeven worden. Dat is het idee achter netneutraliteit en dat is wat wij nu handhaven. Zo voorkomt de ACM dat de consument uiteindelijk minder keuzevrijheid heeft op internet.”

Lees verder of laat een reactie achter

'Samsung wil BlackBerry voor 7,5 miljard dollar overnemen'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Hoewel beide bedrijven het blijven ontkennen, zijn Samsung en BlackBerry wel degelijk in bespreking over een overname van die laatste. Samsung zou voor BlackBerry 7,5 miljard dollar over hebben. Dit meldt Reuters.

“Alleen de patenten zijn al anderhalf miljard dollar waard”

Het zou Samsung vooral te doen zijn om de patentenportfolio van BlackBerry, een pionier op smartphonegebied. De 44.000 patenten zijn alleen al iets van anderhalf miljard dollar waard. De aandeelhouders van BlackBerry is een prijs geboden tussen 13 en 15 dollar per aandeel. Dat is bijna 40 procent meer dan de huidige beurskoers van BlackBerry.

Afgelopen week is de deal nog besproken door vertegenwoordigers van beide bedrijven. Reuters heeft dit vernomen van bronnen die anoniem wensen te blijven.

Lees verder of laat een reactie achter

MediaTek gaat concurrentie aan met Qualcomm

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Tweederde van alle smartphones loopt op een processor van Qualcomm. Maar het Chinese MediaTek heeft grote plannen om daar verandering in te brengen. Nu zijn MediaTek-processors nog voornamelijk te vinden in goedkopere telefoons. Dit jaar nog moeten er meerdere high-end processoren worden geproduceerd waarmee het bedrijf de concurrentieslag met Qualcomm wil aangaan.

MediaTek heeft nu ook een 64 bit-processor

De Qualcomm Snapdragonprocessoren zijn momenteel de drijvende kracht in bijna alle superphones. CNET meldt dat het Taiwanese MediaTek, dat voornamelijk Chinese mobieltjes met goedkope processoren bedient, plannen heeft om de concurrentie met Qualcomm aan te gaan in Amerika en andere werelddelen. President Ching-Jiang Hsieh heeft deze plannen ontvouwd. India, Finland en de Verenigde Staten zijn de eerste markten waar hij zich op richt.

"Als je een wereldspeler wilt zijn moet je een chip verkopen in Noord-Amerika", meldde Hsieh. Dat is een behoorlijke uitdaging. Intel heeft ook al geprobeerd om Qualcomm van de troon te stoten. Dat is mislukt. Ook Samsung maakt zelf processoren, maar als het gaat om de echte superphones van dat bedrijf, wordt toch weer naar Qualcomm gekeken. Samsung is dominant op de Amerikaanse markt; wil MediaTek echt deuken slaan in de heerschappij van Qualcomm, dan moet Samsung worden verleid tot het gebruik van MediaTek-producten.

MediaTek is echter zeer optimistisch omdat het bedrijf nu eenmaal zeer goedkope processoren maakt, en op prijs moet Qualcomm het tegen dit Chinese bedrijf afleggen. En MediaTek is geen kleintje meer. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 28 miljard dollar.

Om de plannen in Amerika kracht bij te zetten, is MediaTek nu bezig om goedkeuringen te krijgen van de grootste providers AT&T en Verizon. Ook is het budget voor research en development flink uitgebreid, want MediaTek wil meer high-end processors maken. In het laatste kwartaal van dit jaar verwacht MediaTek in de VS zijn eerste chips te gaan aanbieden.

Lees verder of laat een reactie achter

Acer mikt op verdubbeling smartphoneverkoop in 2015

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Acer wil dit jaar zijn smartphoneverkoop verdubbelen. De Taiwanese smartphonefabrikant mikt daarmee op een verkoop van ongeveer 10 miljoen smartphones.

Acer onthult de goedkope Liquid Z410 acer liquid z410

Dit doel is gesteld door Acer-CEO Jason Chen, meldt Digitimes. In 2014 verscheepte Acer ongeveer 4,5 miljoen smartphones. Dit jaar zijn de Acer-telefoons in 53 landen te koop, wat een verdubbeling is van het doel voor 2014: 25 landen.

De Liquid-telefoons van Acer zijn onder andere in Nederland te koop. Acer mikt met smartphones van maximaal 300 euro vooral op de budgetmarkt. Wereldwijd is Acer een kleine speler. Analisten denken dat er dit jaar 1,2 miljard smartphones worden verscheept. Het marktaandeel van Acer komt daarmee op 0,83 procent als het bedrijf zijn doel haalt van 10 miljoen verscheepte smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung probeert BlackBerry wél te kopen’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung zou juist wel druk bezig zijn met BlackBerry over te nemen. Hoewel beide smartphonefabrikanten dit nieuws met klem ontkennen. Dit zou blijken uit een document van investeringsbank Evercore Partners.

Witte en rode versies BlackBerry Passport in de maak passport white front

Hierop heeft The Financial Post de hand weten te leggen. In het document wordt een mogelijke overname en de waarschijnlijke invulling hiervan uitgestippeld. Dit document werd in het laatste kwartaal van vorig jaar opgesteld. Een bron beaamt dat Samsung nog steeds BlackBerry wil overnemen.

“Ik kan je vertellen dat Samsung een overname nog steeds overweegt”, aldus de bron. “Samsung is er nog altijd mee bezig en onderzoekt nu de mogelijkheden. Het speelt dus nog steeds.”

Vorige week wakkerden de geruchten aan dat Samsung BlackBerry wil overnemen. Dit werd snel door beide fabrikanten ontkend.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry wil Apple verplichten tot maken van apps voor BlackBerry 10

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BlackBerry-CEO John Chen wil dat Apple verplicht is om ook een iMessage-app te maken voor andere smartphonebesturingssysteem. Dit schrijft hij in een open brief aan de Amerikaanse Senaat.

lackBerry Classic BlackBerry Passport CEO John Chen

Netneutraliteit moet garanderen dat providers aan iedereen die hetzelfde soort abonnement heeft dezelfde internetsnelheid levert. Providers mogen dan iemands internetsnelheid niet afknijpen als die meer data dan gemiddeld gebruikt.

BlackBerry-CEO John Chen wil dat de netneutraliteit verdergaat dan dat. Hij wil dat er ook niet gediscrimineerd wordt op het gebied van apps. “Zo heeft BlackBerry wel een BBM-app voor de iPhone, maar kunnen BlackBerry- en Android-gebruikers de iMessage-app van Apple niet gebruiken”, stelt Chen in de brief.

“Ook Netflix, dat een voorvechter is van netneutraliteit, discrimineert BlackBerry-gebruikers omdat het weigert hun streamingdienst voor BlackBerry-gebruikers beschikbaar te stellen”, aldus Chen, die dus wil dat dit soort apps ook voor BlackBerry worden ontwikkeld.

“Netneutraliteit moet worden toegepast op applicaties en content. Alleen zo krijgen we echt een gratis, open internet dat niet discrimineert”, meent Chen. “Alle gebruikers van draadloos internet moeten toegang hebben tot de apps en content die ze willen gebruiken.”

“Het moet de providers van apps en content worden verboden om klanten te discrimineren op basis van het besturingssysteem dat een consument gebruikt”, besluit Chen.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft maakt Windows 10 geschikt voor laptops, tablets en smartphones

Door Bouke van den Berg, | 7 reacties

Microsoft heeft zijn nieuwe besturingssysteem gepresenteerd. Windows 10 is een besturingssysteem dat werkt op zowel je computer, als tablet en smartphone. Daarnaast werkt Windows 10 op de Xbox.

Windows 10 is mede dankzij de feedback van 1,7 miljoen ‘Windows Insiders’ tot stand gekomen. Alle apparaten die op Windows Phone 8.1 draaien krijgen een update naar Windows 10. Met Windows 10 moeten apps alle platformen kunnen werken, dus een muziek-app moet op de computer ongeveer hetzelfde werken als op je tablet.

Voor tablets heeft Windows 10 een 'tablet-modus', maar je kunt ook de computermodus op je tablet gebruiken. Volgens Joe Belfiore draait de tablet op hetzelfde Windows 10 als een computer. Hoewel Windows 10 nu gepresenteerd is, is het besturingssysteem nog niet helemaal af. Binnen drie tot vijf maanden komt Windows 10 naar de Windows Insiders. Tijdens de presentatie werd spraakassistent Cortana uitvoerig gedemonstreerd. Leuk natuurlijk, maar er is voorlopig nog geen zicht op wanneer Cortana in Nederland beschikbaar is voor Windows 10-smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

KPN verhoogt internetbundels voor nieuwe én bestaande klanten

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

KPN-klanten streamen dankzij 4G-internet vaker muziek en video’s. Om aan die grotere behoefte te voldoen, verhoogt KPN per 2 februari zijn internetbundels. Voor zowel nieuwe als bestaande klanten, die per maand geen geld extra gaan betalen.

KPN verhoogt internetbundels voor nieuwe én bestaande klanten Kpn

Dit laat KPN weten in een persbericht. De grootste databundel krijgt een formaat van 10GB voor 4G-internet. Als de bundel op is, kunnen klanten data bijkopen of wordt de snelheid verlaagd. “Door de introductie van deze nieuwe abonnementen geeft KPN nog meer invulling aan een zorgeloze mobiele ervaring voor onze klanten”, vertelt Jaap Postma, de directeur Consumentenmarkt van KPN.

Een groot aantal klanten krijgt een forse grotere databundel, tot maximaal 5GB per maand extra. Daarnaast komt KPN met een extra abonnement, ‘vooral internet’. Dit abonnement is bedoeld voor mensen die weinig bellen, maar op hun smartphone wel veel internetten.

Hiervan zijn twee varianten. ‘Instap’ betekent 150 belminuten en 1GB mobiel internet. ‘Standaard’ is goed voor 200 belminuten en een internetbundel van 5GB. Deze bundels kosten respectievelijk 27,50 en 32,50 euro per maand.

De nieuwe bundels zijn volgens Postma een logische stap. “Uit onderzoek blijkt dat onze klanten de snelheid, stabiliteit en kwaliteit van ons 4G-netwerk zeer waarderen en door de komst van 4G ook meer mobiel internet gebruiken”, stelt hij. “Steeds vaker kijken consumenten online video en streamen zijn muziek. Daarom zetten wij nu de logische stap van megabytes naar gigabytes.”

Daarnaast wordt de Interactieve TV-app op 29 januari uitgebreid. Vanaf dan kunnen klanten ook buitenshuis op hun smartphone televisie kijken en gemaakte opnames terugkijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung wil samenwerken met BlackBerry en het niet overnemen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung wil BlackBerry niet overnemen, maar wel met de Canadese smartphonefabrikant samenwerken. Dit stelt JK Shin, de topman van de smartphone-afdeling van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Samsung CEO J.K Shin

Vorige week ging het gerucht dat Samsung een bod van 7,5 miljard dollar op BlackBerry had gedaan. Dit werd vervolgens supersnel ontkend door zowel BlackBerry als Samsung. Nu reageert Samsung opnieuw op het gerucht, bij monde van JK Shin.

“We willen met BlackBerry samenwerken en willen deze samenwerking ook verder ontwikkelen. We willen het bedrijf niet overnemen”, vertelt de topman van Samsungs smartphone-afdeling in een verklaring tegenover the Wall Street Journal. De Zuid-Koreaanse fabrikant praat met BlackBerry wel over het gebruik van BlackBerry-technologie in zijn smartphones.

Samsung ziet er echter niets in om zijn eigen beveiligingssysteem, Knox, in te ruilen voor de hoog aangeschreven beveiliging van BlackBerry. “We zijn tevreden met de vooruitgang van Knox, waaronder de veiligheid die het biedt en de bescherming die het met zich meebrengt. We gaan hier niet mee stoppen”, aldus Shin.

BlackBerry is een interessante speler op de patentenmarkt. De Canadese smartphonefabrikant heeft 44 duizend patenten geregistreerd, wat het voor Aziatische fabrikanten een interessante optie maakt om over te nemen. Ook voor Samsung, dat wereldwijd 110 duizend geregisteerde patenten heeft.

Lees verder of laat een reactie achter

Telefoonfabrikant Gigaset gaat smartphones maken

Door Linda van Aalten, | 0 reacties

De Duitse fabrikant Gigaset ontwikkelt smartphones en tablets. Misschien worden de eerste apparaten al op het Mobile World Congress in Barcelona, begin maart, aangekondigd.

Telefoonfabrikant Gigaset gaat smartphones maken screen shot 2015 01 19 at 122210

Dit laat de CEO van Gigaset, Charles Fränkl, weten aan de Süddeutsche Zeitung. Gigaset ontwikkelt nu nog draadloze thuistelefoons, en heeft daarin wereldwijd een marktaandeel van ongeveer een derde. Gigaset denkt dat in de smartphone-industrie meer te halen valt dan bij thuistelefoons.

Waarschijnlijk leent Gigaset alleen zijn naam aan de smartphones en tablets. Deze worden waarschijnlijk in China gefabriceerd en het is de vraag of Gigaset zijn eigen expertise voor de ontwikkeling van de nieuwe toestellen gaat gebruiken.

Het is nog onbekend wat voor apparaten er precies onder de naam van Gigaset op de markt komen. In ieder geval smartphones, maar tablets zijn bijvoorbeeld ook al te koop.

Lees verder of laat een reactie achter

T-Mobile introduceert flexibele abonnementen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

T-Mobile heeft een aantal flexibele abonnementen geïntroduceerd waarbij de consument per maand de 'zwaarte' kan instellen. Zowel het aantal belminuten, sms'jes als MB's kunnen maandelijks worden gewijzigd, zowel naar boven als naar beneden. T-Mobile noemt deze abonnementen Stel Samen & Stel Bij.

Er geldt een starttarief van tien euro. Daar bovenop kunnen bundels met belminuten of MB's worden gekocht. Die kunnen per maand worden aangepast.

Een en ander wordt gemeld door de website Belkostenwijzer. Voor het tientje starttarief krijg je alvast een internetverbinding met zeer lage snelheid van 64kb/s. Voor 500MB op hoge snelheid betaalt men 7,50, 1GB kost 10 euro, 2GB kost 15 euro, 5GB 20 euro en 10GB 30 euro.

Wie geen belminuten aanschaft, betaalt 23 cent per minuut. Voor 120 belminuten wordt 5 euro in rekening gebracht, waarmee zowel in Nederland als in de hele Europese Unie kan worden gebeld. Onbeperkt bellen in Nederland en 120 minuten in de EU, kost tien euro.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung gaat A9-processor voor Apple produceren’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung gaat waarschijnlijk de processor van de iPhone 6S en nieuwe iPads produceren. De A9-chipset van Apple zal vooral door de Zuid-Koreaanse fabrikant worden geproduceerd.

Tien dingen die je moet weten over de iPhone 6 apple a8

Dit meldt Digitimes op basis van bronnen bij leveranciers. Samsung is daarmee terug van weggeweest, want TSMC produceerde de A8-chipset. Deze processor zit in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Samsung gaat samen met Globalfoundries 70 procent van de A9-processors voor zijn rekening nemen. De fabrikant sloot vorig jaar een samenwerking met dit bedrijf. TSMC produceert de andere 30 procent A9-chipsets.

Samsung moet 30 tot 40 duizend processors fabriceren. De A9-chipset wordt gefabriceerd op 14 nanometer, terwijl de A8-processor nog op 20 nanometer werd geproduceerd. De A9 moet hiermee efficiënter en sneller zijn dan zijn voorganger. De A9-processors van TSMC worden op 16 nanometer geproduceerd. Globalfoundries springt alleen in als Samsung zijn productie niet haalt.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung en BlackBerry ontkennen overnamegesprekken

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung noemt het bericht dat het BlackBerry wil overnemen ongegrond. Ook BlackBerry ontkent dat het gesprekken met de Zuid-Koreaanse fabrikant heeft gehad over een overname.

Samsung en BlackBerry ontkennen overnamegesprekken Blackberry

Dit schrijft Bloomberg. Gisteravond meldde Reuters dat Samsung gesprekken voerde met BlackBerry om de Canadese smartphonepionier voor maximaal 7,5 miljard dollar over te nemen. Gelijk daarna steeg het aandeel van BlackBerry gigantisch. Zowel Samsung als BlackBerry heeft nu gereageerd op dit bericht.

Samsung stelt dat het nieuwsbericht ‘ongegrond’ is. Ook BlackBerry ontkent overnamegesprekken. “We zijn op de hoogte van dit nieuwsbericht waarin een mogelijk bod van Samsung op BlackBerry wordt genoemd. BlackBerry heeft geen gesprekken met Samsung gevoerd over een eventuele overname van BlackBerry”, schrijft de Canadese fabrikant.

Eigenlijk is het niets nieuws onder de zon, meldt een anonieme bron dichtbij BlackBerry. Volgens de bron krijgt BlackBerry regelmatig een overnamebod, maar willen investeerders een veel hoger bod dan de 7,5 miljard dollar die Samsung voor BlackBerry zou overhebben.

Lees verder of laat een reactie achter

'Samsung wil BlackBerry kopen'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung wil BlackBerry kopen. Dat meldt persbureau Reuters. Samsung zou 7,5 miljard dollar over hebben voor de Canadese smartphonepionier.

“Aandeel BlackBerry stijgt meteen tot grote hoogten”
BlackBerry Passport koopwijzer

Reuters meldt dat hoge functionarissen van Samsung en BlackBerry elkaar afgelopen week hebben ontmoet over een mogelijke deal. Nadat Reuters dit nieuws naar buiten bracht, schoot de waarde van het aandeel BlackBerry op de beurs pijlsnel omhoog. Het betekent een flinke koerswijziging van beide bedrijven. BlackBerry gooide zichzelf al eens eerder in de aanbieding, in de hoop dat een groot bedrijf als Samsung het zou overnemen. Samsung zag daar toen niets in. Wellicht zijn de teruglopende verkoopcijfers van Samsung nu reden om het aanbod wel te omarmen.

BlackBerry is onder de huidige CEO Chen eveneens een andere koers gaan varen. Toen bleek dat niemand BlackBerry van de ondergang wilde redden door een overname, ging het bedrijf doen waar het goed in was: smartphones maken. Met de BlackBerry Passport en de Classic werden nieuwe telefoons met fysieke qwerty-toetsenborden op de markt gebracht die gretig aftrek vonden. Maar de verkoopcijfers kwamen nog altijd niet in de buurt van die van Androidtelefoons en de iPhone.

De plotselinge interesse van Samsung voor BlackBerry heeft de markt totaal verrast, in positieve zin. Want het aandeel BlackBerry steeg meteen tot grote hoogten. Samsung zou volgens de bronnen van Reuters echter vooral in BlackBerry zijn geïnteresseerd vanwege de grote patentenportefeuille van het bedrijf, dat al sinds het begin van het tijdperk van de smartphone actief is. De telefoondivisie van BlackBerry zou Samsung veel minder interesseren.

Of we nu straks Samsung Galaxy-telefoons te zien krijgen met het alom bejubelde toetsenbordje van BlackBerry eronder, is nog allerminst gezegd. Wel is BlackBerry nog altijd sterk aanwezig op de zakelijke markt, met stevig beveiligde communicatie en een uitstekende messenger (BBM) die inmiddels alweer een tijdje ook voor Android en de iPhone beschikbaar is.

Lees verder of laat een reactie achter

'Sony verkoopt misschien mobiele divisie'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Reuters meldt dat Sony misschien nadenkt over de verkoop van zijn mobiele divisie. De afdeling die de smartphones en de tablets maakt doet het al een tijdlang minder goed dan Sony wil. Al eerder sloot Sony de slechtlopende laptop-divisie en een deel van de televisie-divisie.

Sony Xperia M2 hoofdfoto

De Japanse elektronicagigant heeft nog geen concrete plannen om de mobiele divisie te verkopen. Die kan ook nog gefuseerd worden met een ander bedrijf. Inmiddels is Sony bezig met een reorganisatie die dik duizend banen gaat kosten.

Het persbureau meldt op gezag van anoniem gehouden bronnen dat 'elk segment van Sony ervan doordrongen moet zijn dat Sony een divisie kan afschaffen.' Zoals reeds met de Vaio-divisie (laptops) en de televisies is gebeurd.

CEO Kazuo Hirai van Sony leek hier in een toespraak tijdens de CES ook op te hinten. "Elektronica, samen met entertainment en financien, blijft een belangrijke pijler. Maar daarbinnen zijn er sommige afdelingen die met zorgvuldigheid moeten worden gerund - bijvoorbeeld televisie of mobiel.''

Wat dit nu precies betekent voor de afdeling die de Xperia-telefoons en -tablets maakt is nog helemaal niet helder. Maar dat de hoogste top van Sony niet erg tevreden is over de prestaties op mobiel gebied, wel.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei boekt in 2014 forse winst

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei mag in 2014 dan wel de doelstelling van 80 miljoen verkochte smartphones niet gehaald hebben, finanncieel was het zeker wel een goed jaar voor de Chinese smartphonefabrikant. Er werd namelijk een winst geboekt van omgerekend 4,7 miljard euro.

Huawei boekt in 2014 forse winst Huawei

Dat is meer dan 60 procent meer dan in 2013, laat het bedrijf vandaag weten. De omzet zat op ruim 39 miljard euro, wat 20 procent meer is dan in het jaar daarvoor. Het ging de smartphone-afdeling van Huawei ook voor de wind.

Deze tak van Huawei groeide namelijk met ruim 30 procent. Dit komt vooral dankzij de opmars van Huawei in opkomende markten en de toenemende verkoop van duurdere smartphones. Huawei is van plan om voortaan meer dure smartphones te maken. De goedkopere telefoons worden voortaan waarschijnlijk door Honor gefabriceerd.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Facebook probeerde tevergeefs te investeren in Xiaomi’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Facebook wilde vorig jaar een belang nemen in Xiaomi, de succesvolle Chinese smartphonefabrikant. Uiteindelijk durfde Xiaomi dit niet aan om de Chinese overheid te vriend te houden. Facebook is in China namelijk verboden.

Nieuwe smartphone Xiaomi gelekt vóór begin CES xiaomi redmi 21

Dit meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en Xiaomi-CEO Lei Jun spraken elkaar vorig jaar meerdere keren over een mogelijke investering. Tot formele gesprekken kwam het echter nooit.

Facebook zou nooit van plan zijn een hele grote investering in Xiaomi te doen. Voor beide fabrikanten zou de investering goed nieuws zijn geweest. Facebook krijgt dan voeten aan de grond in China, waar het sociale netwerk is verboden, en Xiaomi krijgt een internationaler gezicht.

Om de Chinese overheid te vriend te houden, heeft Xiaomi de gesprekken echter afgekapt. Ook was Xiaomi bang dat de relatie met Google door Facebooks investering onder druk zou komen te staan.

Uiteindelijk haalde Xiaomi een grote investering van uiteindelijk 1,1 miljard dollar binnen. Tot de investeerders behoorden All Stars Investment en DST Global. Laatstgenoemde investeerde ook al eens in Facebook. Door de investering wordt de waarde van Xiaomi geschat op 45 miljard dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

Twee uur gratis bellen in de EU bij T-Mobile

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Amsterdam - Provider T-Mobile heeft in Amsterdam haar nieuwe bundels gedeeltelijk bekend gemaakt. De nieuwe Stel Samen & Stel Bij-bundels maken het voor klanten mogelijk om gratis twee uur te bellen in de EU én gratis gebeld te worden.

T-Mobile liet in december al los dat het met nieuwe bundels ging komen. De provider heeft tijdens een persconferentie in Amsterdam haar nieuwe bundels gedeeltelijk bekend gemaakt, die volgens T-Mobile een stuk transparanter zijn dan alle andere bundels in de markt. Ook schaft T-Mobile toestel abonnementen af bij belbundels; een klant kan nog wel een gratis telefoon mee krijgen maar dient een apart abonnement af te sluiten om het toestel gratis mee te krijgen. Volgens T-Mobile is dit transparanter voor klanten omdat de klant zo weet wat er voor een toestel betaalt wordt in 12 of 24 maanden. Toestelabonnementen stoppen na 12 of 24 maanden automatisch bij T-Mobile; het toestel is dan afbetaald, aldus de provider.

De provider zal op 19 januari haar nieuwe bundels gaan bekend maken. De nieuwe abonnementen kunnen elke maand verhoogd en verlaagd worden. Daarnaast kunnen bundels ook een maand uitgezet te worden, aldus de provider. Prijzen worden later bekend gemaakt. T-Mobile zal ook een nieuwe 4G-bundel gaan bekend maken. De nieuwe 4GMAX-bundel maakt het mogelijk om te interneten met snelheden van 120Mbps.

T-Mobile zal ook vanaf 19 januari de EU-tarieven voor bellen gedeeltelijk afschaffen. Vanaf 19 januari kunnen klanten 120 minuten bellen binnen Europa. Klanten kunnen binnen de EU ook gratis gebeld worden. Daarmee is T-Mobile de eerste provider in Nederland die EU-roaming gedeeltelijk afschaft. Sms'en binnen de EU is daarnaast ook gratis vanaf 19 januari. Mobiele data zit nog niet in het pakket, maar T-Mobile hint wel op een uitbreiding van het pakket met gratis data in de EU. Nieuwe klanten na 19 januari krijgen automatisch de mogelijkheid om binnen de EU te bellen. Huidige klanten moeten overstappen naar de nieuwe abonnementen van T-Mobile die op 19 januari in gaan. Als men meer dan 120 minuten belt binnen de EU, dan zal het buiten de bundel tarief dat voor Nederland geldt in rekening gebracht gaan worden.

Directeur consumentenmarkt bij T-Mobile, Mark Klein, laat desgevraagd weten dat T-Mobile 'harder gaat roepen' zoals T-Mobile de VS al doet. De provider wil het komend jaar transparanter gaan worden en bundels gaan aanpassen die tegen de conventie in gaan, aldus de directeur. T-Mobile wil nog meer op service gaan zitten en haar netwerk als het beste en meest kwalitatieve netwerk neer gaan zetten.

Lees verder of laat een reactie achter

Alcatel-toestellen in VS nu direct via internet te bestellen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Alcatel lanceert in de Verenigde Staten zijn eigen online website waar consumenten Alcatel-smartphones kunnen kopen. Hiermee volgt Alcatel de verkoopwijze van Xiaomi en Honor.

De Alcatel Hero 8

De smartphones en tablets zijn te koop via alcatelonetouch.us. Deze site wordt gerund door Amazon. Alcatel past deze verkoopwijze ook al toe in Groot-Brittannië, Italië, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Later dit jaar breidt Alcatel zijn online winkel uit naar andere Europese landen.

De verkoopwijze waarbij een fabrikant zelf zijn smartphones online verkoopt, komt steeds vaker voor. Smartphones worden nu vooral via providers aan consumenten aangeboden, maar deze verkoopwijze staat steeds meer onder druk.

Via de online winkel betaal je gelijk het toestel. Met een Sim Only-abonnement liggen je maandelijkse lasten vervolgens gelijk een stuk lager. Bovendien zijn smartphones die alleen online worden aangeboden vaak goedkoper dan soortgelijke smartphones die in de winkel verkrijgbaar zijn. De kosten van het winkelpersoneel hoeft immers niet terugverdiend te worden bij een telefoon die alleen online te koop is. Het is onbekend of Alcatel nu alleen nog maar online zijn smartphones gaat verkopen, of dat de telefoons van de Chinese fabrikant ook via providers beschikbaar blijven.

Lees verder of laat een reactie achter