All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

Lenovo wereldwijd derde smartphonefabrikant dankzij Motorola

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Lenovo is na Samsung en Apple de derde smartphonefabrikant van de wereld. Dankzij de aankoop van Motorola haalde de Chinese fabrikant concurrenten als Huawei en LG in.

Motorola Moto E 2015 hoofdfoto

Dit blijkt uit cijfers van IDC over het eerste kwartaal van dit jaar. Samsung heeft een marktaandeel van 24,6 procent, terwijl dit vorig jaar nog 30,7 procent was. Apple zit op 18,3 procent, wat vorig jaar 15,2 procent was. Lenovo heeft een marktaandeel van 5,6 procent.

Dat is dus goed voor de derde plaats. Lenovo had vorig jaar overigens nog een mondiaal marktaandeel van 6,6 procent. Huawei en LG hebben momenteel een marktaandeel van respectievelijk 5,2 en 4,6 procent.

Van alle smartphones die Lenovo verscheepte, waren er 41,8 procent onder de naam van Motorola verkoopt. In totaal gaat dat om 7,9 miljoen Motorola-smartphones. Lenovo zegt zelf dat het de afgelopen maanden 18,7 miljoen smartphones in totaal verscheepte.

Samsung was in het eerste kwartaal goed voor grofweg 80 miljoen verscheepte smartphones, terwijl Apple het met 60 miljoen exemplaren ook niet slecht doet. Sterker nog: het afgelopen kwartaal was de beste ooit op het gebied van verkochte smartphones voor Apple. Zeker in China doet met name de iPhone 6 Plus het heel goed.

LG heroverde de vijfde plaats op Xiaomi dankzij een sterk kwartaal in Noord-Amerika. Bovendien werpt de strategie van betaalbare smartphones met 4G-ondersteuning zijn vruchten af. Van de G Flex 2 zijn in het afgelopen kwartaal 775 duizend exemplaren verkocht. De G3, het vlaggenschip van vorig jaar, blijft bij LG nog altijd het beste lopen.

Lees verder of laat een reactie achter

Liberty Global denkt hardop na over fusie met Vodafone

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Kabelmaatschappij Liberty Global ziet het wel zitten om met Vodafone te fuseren. Topman John Malone benoemt specifiek de Nederlandse tak van Vodafone.

Vodafone start test waarin smartphone als OV-chipkaart dient Vodafone

Dit doet hij in een gesprek met Bloomberg. Volgens Malone passen Liberty Global en Vodafone uitstekend bij elkaar, al is hij er zich van bewust dat de twee bedrijven op twee heel verschillende manieren opereren. Volgens hem hebben zowel Vodafone als Liberty Global er voordeel van als ze gaan samenwerken in Duitsland, Groot-Brittannië en Nederland.

De grote barrière is de manier waarop de bedrijven gerund worden. “Er zijn verschillende meningen over hoe een groot bedrijf zo goed mogelijk rendeert”, aldus Malone. “De filosofie van Vodafone is totaal anders dan die van Liberty Global.”

Volgens Malone kan een samensmelting van de twee bedrijven van enorm veel waarde zijn. “Is er een goede samenwerking mogelijk in zowel Duitsland, Groot-Brittannië als Nederland? Absoluut. Het creëren van iets dat heel veel waarde is lijkt in het vooruitzicht te liggen.”

Liberty Global is in Nederland al actief met Ziggo. Mede hierdoor is Vodafone Nederland voor Liberty Global een interessante optie.

Lees verder of laat een reactie achter

‘T-Mobile heeft snelste 4G-netwerk in Nederland’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het 4G-netwerk van T-Mobile blijft goed uit tests komen. Uit nieuw onderzoek is opnieuw gebleken dat het 4G-netwerk van de provider sneller is dan andere Nederlandse 4G-netwerken.

T-Mobile verhoogt de snelheid van haar 4G-internet

Dit blijkt uit een onderzoek van DIKW op basis van 84 duizend Ookla-speedtests, waarover T-Mobile schrijft.. Het gaat om tests die zijn uitgevoerd in het gebied waar het 4G-netwerk van T-Mobile beschikbaar is. In het laatste kwartaal van dit jaar moet T-Mobile’s 4G landelijke dekking hebben.

De gemiddelde downloadsnelheid van het netwerk van T-Mobile is 37,53 megabit per seconde. De uploadsnelheid klokt gemiddeld 17,33 megabit per seconde. Daarmee is de provider een stukje sneller dan Vodafone, dat gemiddeld 26,31 en 13,38 megabit per seconde klokt.

KPN is de nummer drie, met een gemiddelde snelheid van 20,99 en 8,34 megabit per seconde. T-Mobile is hiermee op het downloadvlak 43 procent sneller dan Vodafone en 79 procent sneller dan KPN. Qua upload is de provider 30 procent sneller dan Vodafone en 108 procent sneller dan KPN.

Het is daarom niet echt een verrassing dat T-Mobile in 18 van de 20 grote steden sneller 4G-internet biedt dan KPN en Vodafone. Hieronder vallen onder andere Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Eindhoven. In Rotterdam verschilt de snelheid van T-Mobile niet heel veel van die van KPN en Vodafone.

T-Mobile gebruikt voor zijn 4G-netwerk de 900MHz-band, terwijl KPN en Vodafone ook hogere frequenties gebruiken. Het voordeel voor KPN en Vodafone is dat ze daardoor minder zendmasten hoeven te bouwen om landelijke dekking te hebben.

Het nadeel van die hogere frequenties is dat de capaciteit minder goed is. Hier komt het voordeel van T-Mobile naar voren. Deze provider moet dus meer masten bouwen dan KPN en Vodafone, maar heeft dan wel een betere capaciteit, wat er dus voor zorgt dat het netwerk sneller is.

Lees verder of laat een reactie achter

Minder klanten, hogere omzet voor Vodafone

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het klantenbestand van Vodafone is in een jaar tijd met 119 duizend klanten gedaald. Dit heeft te maken met een terugloop van het aantal prepaidklanten van de provider, want het aantal mensen met een abonnement steeg juist met 2,7 procent.

Vodafone jaarcijfers

Dit valt op te maken uit de jaarcijfers die Vodafone vandaag presenteerde. De omzet over het hele jaar gemeten bedroeg 1,74 miljard euro, wat een stijging is van 0,2 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Dit is volgens Vodafone vooral te danken aan het feit dat het goed gaat met dochterprovider Hollandsnieuwe en een sterke groei op de zakelijke markt. De omzet per klant nam met 1,2 procent toe tot 25,40 euro.

Het aantal mensen met een abonnement bij Vodafone nam dus met 2,7 procent toe naar 3,87 miljoen. Daarentegen hebben heel veel mensen niet meer prepaid van Vodafone. De provider heeft nu nog 1,28 miljoen mensen met prepaid, een daling van 14 procent.

Inmiddels gebruiken 1,3 miljoen klanten van Vodafone het 4G-netwerk van de provider, dat landelijk gedekt is. Dit wordt in de toekomst waarschijnlijk alleen nog maar meer, omdat er steeds vaker smartphones geschikt zijn voor 4G-internet en mensen daar dan ook een bijbehorend abonnement bij afsluiten. Daarnaast is in steeds meer steden 4G+ beschikbaar, dat nog een stukje sneller is dan het normale 4G-internet van Vodafone.

Het dataverbruik nam vorig jaar flink toe. Over het hele boekjaar genomen, dat liep van 1 april tot 31 maart, verbruikte de Vodafone-klandizie in totaal 21547 terabyte. Dit is een stijging van maar liefst 77,8 procent.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung hoeft Apple geen 930 miljoen dollar te betalen voor schenden patenten

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Samsung hoeft Apple geen 930 miljoen dollar te betalen voor het schenden van diens designpatenten. Wel moet Samsung een schadevergoeding betalen, maar deze zal flink lager zijn dan de 930 miljoen dollar die eerder was opgelegd.

De Amerikaanse rechtbank heeft in hoger beroep aangegeven dat Samsung geen schadevergoeding van 930 miljoen dollar hoeft te betalen aan Apple. De rechtbank is wel van mening dat Samsung designpatenten van Apple geschonden heeft. Desondanks heeft Samsung Apple geen schade toe berokkend op de markt als gevolg van concurrentie met haar Galaxy S-smartphones. Om deze reden is de rechtbank van mening dat Samsung een lager bedrag moet betalen dan de eerder vastgestelde 930 miljoen dollar.

Onduidelijk is nog precies hoeveel Samsung wel moet gaan afstaan aan Apple. Het lijkt erop dat Samsung 382 miljoen dollar minder hoeft te betalen nu. De twee aartsrivalen hebben het patentconflict inmiddels in de meeste landen al bijgelegd. De eerste, en nu ook laatste rechtszaak tussen de twee technologiebedrijven loopt wel nog steeds in Amerika. Waarschijnlijk zal later bekend worden gemaakt hoeveel Samsung wel moet afstaan aan Apple. Ook zullen later de twee partijen reageren op de uitspraak.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple koopt bedrijf dat nog nauwkeuriger een GPS-positie kan bepalen

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Apple heeft een bedrijf gekocht genaamd Coherent Navigation. Het bedrijf heeft een techniek ontwikkeld waardoor heel erg nauwkeurig een GPS-positie bepaald kan worden door een apparaat.

Apple heeft de overname inmiddels bevestigd tegenover The New York Times. Het Amerikaanse bedrijf neemt per jaar ongeveer 30 tot 50 bedrijven over, maar communiceert daar niet over. Alleen als journalisten er achter komen dat een bedrijf is overgenomen door Apple, wil het bedrijf dit soms nog wel eens bevestigen desgevraagd. Zo ook met Coherent Navigation.

Coherent Navigation is een bedrijf dat gespecialiseerd is in GPS. Het bedrijf licenseert technologie van grote bedrijven zoals Boeing en bundelt deze in een product dat een bijzonder hoge GPS nauwkeurigheid heeft. Hierdoor zouden apparaten van Apple in de toekomst nog beter weten waar ze zich bevinden en welke kant ze heen gaan. Volgens The New York Times zijn er weinig bedrijven op de wereld, behalve overheden en diens defensie, die een dergelijk nauwkeurige technologie ontwikkeld hebben voor de consumentenmarkt.

Lees verder of laat een reactie achter

KPN test als eerste in Nederland tri-band 4G op haar netwerk

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

KPN heeft als eerste provider in Nederland 4G getest op de 2.6GHz frequentie. Dankzij tri-band 4G kan de snelheid opgevoerd worden en kunnen drukke gebieden beter bediend worden.

KPN 4G kast
Links boven: 4G modules van Ericsson. Rechts boven: 3G modules.

KPN heeft een eerste test uitgevoerd in samenwerking met Qualcomm en Ericsson, zo meldt Telecompaper. De provider heeft dat gedaan in Delft, de plek waar het eerder als LTE Advanced wist te introduceren en te testen. Nederlandse providers maken tot nog toe alleen gebruik van de 800MHz en de 1800MHz frequentie voor 4G. Ze hebben ook een licentie voor de korte afstand, de 2.6GHz frequentie. Deze drie signalen kunnen gebundeld worden waardoor je een tri-band LTE krijgt.

Voordeel hiervan is dat in een klein gebied de snelheid omhoog geschroefd kan worden. KPN heeft tijdens haar test een snelheid gehaald van 297 Mbps. Deze snelheid zal in de praktijk door consumenten nooit gehaald worden, maar laat wel zien wat er mogelijk is. Daarnaast kan de frequentie gebruikt worden om drukke gebieden, zoals bijvoorbeeld stadion's, te voorzien van extra capaciteit van 4G.

Momenteel zijn er nog geen smartphones die gebruik kunnen maken van de drie signalen tegelijkertijd. Daar zal eind dit jaar volgens KPN verandering in gaan komen. Onduidelijk is nog wanneer KPN de nieuwe techniek gaat uitrollen over haar hele netwerk.

Lees verder of laat een reactie achter

Greenpeace: 'Apple is een schoolvoorbeeld voor groen internet'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Volgens Greenpeace neemt fabrikant Apple het voortouw als het gaat om het voorzien van haar datacenters met groene energie. Yahoo, Google en Amazon lopen hierop achter, aldus Greenpeace.

In nog geen vier jaar heeft Apple haar beleid omtrent milieuvriendelijk produceren weten om te draaien. Daar waar vroeger Greenpeace Apple nog hekelde, is Apple inmiddels het braafste jongetje uit de klas als het gaat om groen ondernemen wereldwijd. Vroeger wist Nokia als mobiele producent het meest groen te produceren. Inmiddels is dat Apple en dat is allemaal te danken aan de huidig CEO Tim Cook.

Apple heeft in vier jaar tijd haar hele beleid om gegooid en is sinds dien druk bezig om zo groen mogelijk te produceren. Gevolg hiervan is dat Apple nu marktleider is als het gaat om produceren met de natuur in acht. Andere bedrijven zouden zich hier nog te weinig mee bezig houden, aldus de organisatie.

In een nieuw rapport laat Greenpeace nu weten dat Apple opnieuw de kroon spant als het gaat om groene energie voor datacenters wereldwijd. Apple krijgt van Greenepace een 100% score als het gaat om gebruik maken van groene energie. Apple maakt geen gebruik van nucleair, gas of kolenenergie voor haar datacenters. Daarnaast is Apple ook het meest transparant van alle bedrijven, aldus het uitgebreide rapport van Greenpeace.

Apple wordt gevolgd door Yahoo, Google, Facebook en Microsoft. Daarbij scoort Yahoo nog 73 procent op de groene index van Greenpeace en de rest allemaal onder de 50%. Ook zijn de andere bedrijven minder transparant dan de nummer 1. Greenpeace roemt ook Apple al een aantal jaar als het gaat om het groen produceren van haar producten en het elimineren van de gevaarlijke stoffen die in de apparaten van Apple te vinden zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

T-Mobile ziet aantal abonnees wederom dalen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het aantal mensen dat een abonnement bij T-Mobile heeft, blijft dalen. Bij de provider daalde ook de omzet. Om klanten terug te winnen, wordt er druk in het 4G-netwerk geïnvesteerd, dat in oktober landelijke dekking moet hebben.

T-Mobile Nederland CEO Mark Klein

Dit laat T-Mobile weten in een persbericht over de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van dit jaar. Nu schrijft dat het ledenbestand van T-Mobile voor het tiende kwartaal op rij is gedaald.

De omzet daalde met 12 procent ten opzichte van dezelfde periode van 2014. De oorzaak ligt deels bij de verkoop van Simpel en het beëindigen van de samenwerkingsverbanden met MTV Mobile en *Bliep. Zonder deze negatieve factoren was de omzet met 6 procent gedaald. T-Mobile stelt dat dit komt door toenemende concurrentie.

We zijn tevreden over het feit dat de goede winstgevendheid zich ook in het eerste kwartaal van 2015 heeft doorgezet”, vertelt Mark Klein, de directeur van T-Mobile Nederland, over het feit dat T-Mobile wel, zij het wat minder, winst boekte.

“Onze focus op hoogwaardige klanten en kostenbeheersing blijven zorgen voor een stabiele EBITDA-marge en goede winstgevendheid. We zijn echter niet tevreden met de ontwikkeling van ons klantenbestand. In het eerste kwartaal is het aantal abonnees met 12.000 licht gedaald. Investeringen in ons 4G-netwerk, persoonlijke services, nieuwe producten en de focus op de budget- en zakelijke markt zullen deze trend gaan ombuigen.”

Klein denkt met de voorspoedige uitrol van het 4G-netwerk ook klanten vast te houden en terug te winnen. “Met het nieuwe netwerk heeft T-Mobile een duidelijk onderscheidend vermogen op zowel de consumenten- als zakelijke markt. In het eerste kwartaal is het datagebruik bij onze klanten gestegen met 53 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2014. Het aantal 4G-gebruikers is inmiddels de 1 miljoen gepasseerd. Dit aantal zal naar verwachting snel toenemen nu het 4G-netwerk al in oktober landelijk dekkend is.”

Lees verder of laat een reactie achter

‘Grote veranderingen op komst in werkwijze Samsung’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Samsung zou aan de vooravond staan van een grote verandering in de manier waarop het te werk gaat. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou zich meer willen richten op producten waarmee het veel winst maakt en het doen van overnames.

‘Grote veranderingen op komst in werkwijze Samsung’ Samsung

Dit melden anonieme bronnen aan the Wall Street Journal. Samsung zou van plan zijn te stoppen met het ‘Vision 2020’-plan van topman Lee Kun-hee, die vorig jaar werd getroffen door een hartaanval. Dit plan stelt dat de jaarlijkse omzet van 2009 in 2020 verviervoudigd moet zijn naar 400 miljard dollar.

Lee’s zoon, Lee Jae-yong, wordt waarschijnlijk de nieuwe topman van Samsung. Hij wil het waarschijnlijk anders aanpakken dan zijn vader. Onder leiding van Lee senior, de zoon van Samsungs oprichter, werd Samsung een mondiale leider. De fabrikant staat er om bekend dat het alle kennis op eigen kracht vergaart.

Lee Jae-yong wil hier waarschijnlijk van afstappen. Hij ziet meer heil in het overnemen van bedrijven die de kennis al hebben die Samsung wil. Bovendien is de verviervoudiging van de omzet bij Jae-yong geen harde eis meer. Zijn devies zou luiden: niet koste wat kost willen groeien, maar meer winst maken door producten te ontwikkelen waar een hoge winstmarge op zit.

Zoals smartphones. Ook hier heeft Samsung het tegenwoordig lastig. In het high end-segment moet het opboksen tegen Apple en de goedkopere modellen ondervinden hevige concurrentie van Chinese fabrikanten zoals Huawei en Xiaomi.

Dit zou tot een koerswijziging van Samsungs smartphonestrategie leiden. Er moeten minder verschillende modellen op de markt komen zodat de productiekosten omlaag gaan. Daarnaast gebruikt Samsung inmiddels vaker zijn eigen processors in plaats van die van Qualcomm. Ook het ontwerp van de Galaxy S6 is op de schop gegaan om de strijd met de iPhone 6 beter aan te gaan. Samsung investeert ook flink in fabrieken in Vietnam, waar de lonen laag liggen.

Lees verder of laat een reactie achter

Niet verbruikte minuten en MB's drie maanden geldig bij Telfort

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Telfort biedt vanaf vandaag nieuwe mobiele abonnementen aan. Hiermee blijven niet verbruikte belminuten en MB’s de twee maanden daarna nog bruikbaar. Ook de snelheid van Telforts 4G-internet is verhoogd.

Nieuwe abonnementen Telfort

Dit laat de provider weten op zijn website. Net als bij Simyo is de maximale snelheid van 4G van Telfort 150 megabit per seconde en de gemiddelde snelheid 20 megabit per seconde. Simyo verhoogde vorige week de snelheid van zijn 4G-internet. Zowel Telfort als Simyo gebruikt het netwerk van KPN.

De abonnementen van Telfort zijn dus ook op de schop gegaan. De belangrijkste vernieuwing is het feit dat belminuten en MB’s die je in de eerste maand niet heb verbruikt, nog in de tweede en derde maand te gebruiken zijn. Dit gaat dan nog niet ten koste van de bundels waarvoor je in de tweede en derde maand abonnementskosten betaalt.

Klanten van Telfort kunnen hun abonnement zelf samenstellen. Het aantal belminuten varieert van 150 tot en met 1000 en het aantal MB’s van 0 tot en met 2500MB. 4G-internet kost 5 euro per maand extra. Bel je bij Telfort langer dan tien minuten? Dan is het vervolg van het gesprek gratis.

“Daarnaast hoeven klanten niet meer te betalen voor sms’en. Dit past bij deze tijd”, vertelt Onno van der Poel, de directeur van Telfort. “75 procent van de klanten kiest voor Telfort vanwege de lage maandelijkse abonnementsprijs.”

Telfort stuurt zijn klanten een berichtje als 80 en 100 procent van hun internetbundel is verbruikt. Het versnellen van Telforts 4G-internet sluit aan op de behoefte van de consument voor snellere dataverbindingen. Er wordt namelijk veel meer gestreamd.

Lees verder of laat een reactie achter

'Apple krijgt mogelijk EU-boete van 17 miljard euro'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple moet de Europese Unie mogelijk een boete van 17 miljard euro betalen als gevolg van een mistige belastingdeal die het Amerikaanse bedrijf maakte met de Ierse overheid.

'Apple krijgt mogelijk EU-boete van 17 miljard euro' 140520 140520 jpmorgan 1030 6e75e3bf8c2e7c08b01f3c2d4ba55d8a
NBC

Als gevolg van die deal hoeft Apple in de Europese Unie nauwelijks belasting te betalen. Dat is tegen de Europese wetgeving.

Dit meldt Rod Hall, een analist van de Amerikaanse bank JP Morgan. Diverse media berichten over de verwachting van Hall dat Apple flink zal moeten bloeden voor de dubieuze belastingconstructie. Die is tweemaal aangegaan: in 1991 en in 2007. Apple sloot toen met de Ierse belastingdienst een contract. In Ierland zit het Europese hoofdkwartier van Apple.

Het boetebedrag van de Europese Unie zou overeenkomen met 12,5 procent van de winst over de recente jaren. Alle Europese bedrijven moeten dit percentage aan winstbelasting betalen. Apple betaalde dankzij de deal met de Ierse overheid veel minder.

Apple heeft zijn aandeelhouders zelf al gewaarschuwd voor een flinke boete, die zal drukken op de jaarresultaten.

Lees verder of laat een reactie achter

Ericsson start rechtszaak tegen Apple in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Ericsson klaagde Apple al aan in de Verenigde Staten, maar dat doet het bedrijf nu ook in Nederland. Het Zweedse bedrijf wil meer geld vangen voor de patenten van Ericsson die Apple voor de iPhone gebruikt.

ST-Ericsson

Apple gebruikt in totaal technieken van 41 patenten van Ericsson in de iPhone. In januari liep de licentieovereenkomst tussen Apple en Ericsson af. Sindsdien onderhandelen de twee bedrijven over een nieuwe overeenkomst, maar deze zouden zijn stuk gelopen omdat Apple vindt dat Ericsson teveel geld vraagt.

Ericsson is van mening dat Apple op basis van de prijs van de iPhone moet blijven betalen. De Amerikaanse fabrikant stelt daar tegen over dat de prijs van zijn smartphones vooral wordt bepaald door het marketingsucces van Apple. Daarnaast speelt het ontwerp, het scherm en het besturingssysteem – iOS – een grote rol in het succes van de iPhone, meent de fabrikant uit het Amerikaanse Cupertino.

Apple stelt dat het eerlijker is dat het bedrag voor de licenties wordt gebaseerd op de prijs van de processor die Apple gebruikt. De patenten van Ericsson hebben alleen met de chipset namelijk iets te maken, en niet met andere onderdelen van de smartphone.

Genoeg stof tot onderhandelen dus, maar de twee partijen komen er dus niet uit. Daarom is er in de Verenigde Staten dus al een rechtszaak, maar komt er nu ook in Nederland een zaak. Daarnaast gaan de twee bedrijven het ook in Duitsland en Groot-Brittannië in de rechtszaal proberen uit te vechten. De enige winnaars lijken de juridische teams te zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Simyo verhoogt snelheid 4G

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Klanten bij Sim Only-provider Simyo beschikken nu over een hogere 4G-snelheid. Hoewel de gemiddelde snelheid met 20 megabit per seconde hetzelfde blijft, is de maximum snelheid van Simyo's Flex 4G-bundel nu 150 megabit per seconde.

Simyo simkaart
Bron: Simyo sim

Dat laat de provider weten op zijn blog. Dit was eerst een maximale snelheid van 25 megabit per seconde. Nogal een verschil, dus. Ter indicatie: Simyo's 4G internet is zes keer zo snel geworden. De Simyo-klant hoeft hier niets extra's voor te betalen. Flex 4G blijft 5 euro per maand kosten. De internetbundel houdt dan dezelfde grootte.

Simyo gebruikt het netwerk van KPN, dat landelijke 4G-dekking biedt. De Flex 4G-bundel is bij Simyo maandelijks aan en uit te zetten. Dit kan onder andere via de Mijn Simyo app voor iOS en Android. Daarnaast zijn de bundels voor bellen en internetten elke maand bij te stellen naar boven en beneden.

Simyo benadrukt dat de maximale snelheid van het versnelde 4G-netwerk van de provider alleen bereikt kan worden als het rustig op het netwerk is. De topsnelheid haal je waarschijnlijk niet in een voetbalstadion, maar de kans is groter als je midden in de nacht de topsnelheid bereikt. Simyo maakt gebruik van KPN's LTE Advanced-netwerk om de nieuwe snelheden te halen.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Google kondigt op I/O Android M aan’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Aan het einde van de maand staat Google’s ontwikkelaarsconferentie I/O op het programma. Vorig jaar kondigde de fabrikant daar Android L aan, nu beter bekend als Lollipop. Waarschijnlijk presenteert Google nu diens opvolger: Android M.

Android M

Dat meldt althans het officiële schema van Google voor de ontwikkelaarsconferentie, die dit jaar plaatsvindt van 27 tot en met 29 mei. Inmiddels is het agendapunt waarin Android M wordt genoemd alweer verwijderd. Het gaat hier om de bijeenkomst ‘Android for Work Update’ dat 28 mei plaatsvindt.

Het is de vraag of Google deze meeting echt schrapt, of dat het de schijn van verrassing er in wil houden. Er zijn in ieder geval meetings over videochat via internet, iOS en Android, gamen op Android TV, je app promoten in een paar minuten tijd en ‘what’s new in Android’.

Ook is er een bijeenkomst over dat je apps nu zonder je handen kunt aansturen. Dit zou beteken dat je apps enkel en alleen aanstuurt door middel van spraakopdrachten.

Vorig jaar kondigde Google Android L aan. Het bleek hier om Android 5.0 Lollipop te zijn, dat de grootste aanpassing was aan Android in drie jaar tijd. Waarschijnlijk zal Android M (zal dat voor Milky Way staan?) een minder rigoureuze wijziging aan Android zijn.

Noteer daarvoor 28 mei maar in je agenda. Wellicht worden er ook nieuwe Nexus-apparaten en Android Wear-smartwatches aangekondigd. Zo werden vorig jaar de Motorola Moto 360, Samsung Gear Live en LG G Watch gepresenteerd. Wij zijn benieuwd wat er nu in de pijpleiding van Android-fabrikanten zit.

Lees verder of laat een reactie achter

KPN mikt op langere termijn op een fusie

Update Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De topman van KPN, Eelco Blok, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens de bestuursvoorzitter is KPN voor de langere termijn uit op een fusie. "Op termijn is dat een logische consequentie van wat er in de telecomindustrie aan de hand is. Maar dat zal dan wel gebeuren uit een positie van kracht", zegt Blok op de vraag of KPN onderdeel zal worden van een grotere groep.

KPN CEO Eelco Blok
KPN-topman Eelco Blok

Dit liet hij optekenen door het Financieele Dagblad van afgelopen zaterdag. KPN zou in zijn huidige vorm niet kunnen opboksen tegenover giganten als Deutsche Telekom en Telefonica. Daarom zoekt KPN voorzichtig naar een partner om een alliantie mee te smeden, aldus de krant. Belgacom is een logische kandidaat, zeker sinds KPN vorige maand de Belgische provider Base verkocht aan Telenet.

“België en Nederland grenzen aan elkaar”, vertelt Blok. “Er is al een aantal keren naar gekeken, vijftien jaar geleden voor de eerste keer. Maar daar geldt wel voor dat de Belgische overheid nog voor 53 procent eigenaar is van Belgacom. Er zijn een aantal niet zo succesvolle Belgisch-Nederlandse combinaties uit het recente verleden. Dat zijn dingen die een rol spelen.”

Blok benadrukt dat een eventuele alliantie met Belgacom voorlopig nog niet zal gebeuren. De Belgische overheid zou nog sceptisch zijn en bovendien moet Blok zijn eigen achterban zien te overtuigen. Daar lijkt de topman van KPN echter wel vertrouwen in te hebben.

“Als ik het aan mezelf goed kan uitleggen, en aan de klanten en de medewerkers, dan zou ik daar gaan moeite mee hebben”, zegt Blok over een fusie. “Want ja, je moet realistisch blijven en niet alleen met vandaag bezig zijn, maar ook hoe je met het bedrijf de klanten wil bedienen over vijf of tien jaar.”

Blok denkt dat KPN en Belgacom nu beter voor elkaar geschikt zijn dan vijf of tien jaar geleden. “Ik denk dat die synergie er nu al is, doordat er steeds meer diensten op platformen geleverd worden, zoals telefoon en televisie via internetverbindingen en clouddiensten op de zakelijke markt. Een krachtenbundeling kan zeker, en heel veel beter dan vijf of tien jaar geleden”, meent hij.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei opent met T-Mobile 'partnerstore' in Amsterdam

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Huawei heeft de pers uitgenodigd om op 15 mei de opening van een zogeheten 'partnerstore' samen met T-Mobile bij te wonen. Meer details zijn nog niet vrijgegeven.

Samsung heeft al eerder samen met The Phone House een aantal 'experience stores' geopend, waaronder eentje op een steenworp van de plek waar Huawei en T-Mobile van plan zijn hun gezamenlijke winkel te gaan openen: in de Kalverstraat in Amsterdam. In zo'n winkel zijn alleen producten van Samsung te zien en kun je ervan op aan dat het personeel alles weet van de toestellen van deze fabrikant.

Wat Huawei en T-Mobile precies samen gaan doen, wordt pas op 15 mei onthuld. Het enige wat Huawei hierover vertelt is: "De Huawei partnerstore in Amsterdam is een nieuwe mijlpaal en de eerste in de Europese markt, die een unieke merk-ervaring en eindeloze mogelijkheden biedt.''

Lees verder of laat een reactie achter

Winst LG daalt ondanks beste smartphoneverkoop ooit

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het gaat uitstekend met de smartphone-afdeling van LG. In het eerste kwartaal verkocht de fabrikant 15,4 miljoen smartphones: een record. Toch kelderde de winst omdat LG minder televisies verkocht.

Winst LG daalt ondanks beste smartphoneverkoop ooit Lg

Dit laat de fabrikant weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. LG verkocht in het eerste kwartaal 26 procent meer smartphones dan in dezelfde periode vorig jaar. Een gigantische melkkoe is de smartphone-afdeling niet, aangezien de winstmarge op elke verkochte smartphone maar 2 procent is. Misschien dat dat verklaart waarom de G4 100 euro duurder is bij zijn aankondiging dan de G3 vorig jaar.

In het eerste kwartaal van dit jaar boekte LG een nettowinst van 32,7 miljoen euro. Vorig jaar was dat in dezelfde periode nog ongeveer 79 miljoen euro. Een behoorlijke daling, dus. De omzet bedraagt omgerekend ongeveer 11,9 miljard euro, wat min of meer hetzelfde is als dezelfde periode vorig jaar.

LG meent dat het bedrijf het vooral goed doet in Noord-Amerika, al is de concurrentie daar moordend. Ook de LG G Flex 2, de buigbare smartphone die eerder dit jaar op de markt kwam, draagt volgens LG bij aan de goedlopende smartphone-afdeling.

Deze maand brengt de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn nieuwe vlaggenschip op de markt, de G4. Deze smartphone werd eerder deze week in Londen aangekondigd, waarbij All About Phones aanwezig was. De G4 verschilt qua uiterlijk niet veel van de G3, maar is qua specificaties iets beter geworden. Zo heeft hij nu de Snapdragon 808-chipset, 3GB ram en een 16-megapixelcamera. Hoewel de G3 ook een 3GB-variant had, was in Nederland vooral de 2GB-variant te koop.

Lees verder of laat een reactie achter

Meer KPN-klanten nemen grotere databundels

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Klanten van KPN gebruiken steeds meer data, wat geheel in lijn is met de nationale trend. Vooral 4G-gebruikers gebruiken meer data dan vorig jaar.

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN Kpn

Dit laat KPN weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Waar vorig jaar elke 4G-gebruiker per maand gemiddeld 660MB verbruikte, zit dat nu op ruim 1GB: 1,04GB om precies te zijn. Via 3G wordt er ook meer data verstookt. Was dat vorig jaar nog 260MB per maand. Nu is dat 310MB per maand gemiddeld.

Het is daarom logisch dat de vraag naar grotere internetbundels bij KPN daarom ook groter is. De verkoop van databundels met een formaat van 1GB per maand is met 40 procent toegenomen in de maanden februari en maart.

Hoewel de omzet van KPN is gedaald met 3,5 procent naar 1,919 miljard euro, wordt er wel meer winst gemaakt dan dezelfde periode vorig jaar: 622 miljoen euro. Dit is een stijging van 0,2 procent. Het aantal mobiele abonnees nam met 59 duizend toe.

“De sterke operationele prestaties van de tweede helft van vorig jaar hebben zich in het eerste kwartaal van 2015 doorgezet, en vertalen zich in verbeterde financiële prestaties met een stabiele geschoonde winst”, vertelt KPN-topman Eelco Blok.

“Ook zien we dat de nieuwe databundels bij Consumenten Mobiel leiden tot een sterke instroom van nieuwe klanten op het KPN-merk. Een trend die bovendien verder versterkt zal worden doordat Hi verder gaat onder de merknaam KPN. Dit zijn duidelijke voorbeelden van hoe we ons productaanbod vereenvoudigen en onze kosten verlagen, terwijl we tegelijkertijd onze dienstverlening aanpassen en innoveren om de klant de beste kwaliteit en waarde te bieden."

"Onze combinatie van toonaangevende vaste en mobiele diensten slaat dan ook aan, met sterk groeiende klantenaantallen in vast-mobiele bundels, zowel binnen de consumentenmarkt als in de zakelijke markt", besluit Blok.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC zit weer in de lift en maakt nog steeds winst

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

HTC heeft bekendgemaakt dat de omzet en de winst in een jaar tijd gestegen is. De fabrikant verwacht ook dat de One M9 het goed zal doen in Amerika en Europa.

HTC maakt nog steeds geen grote winst. Maar de fabrikant heeft het roer toch stevig omgegooid, want verlies wordt niet meer gemaakt. Er is weer winst, en een stijgende omzet. Volgens HTC is de omzet gestegen in een jaar tijd van 1,08 miljard dollar in Q1 2014, naar 1,36 miljard dollar in Q1 2015.

Een jaar eerder boekte HTC een verlies van 66 miljoen dollar in het eerste kwartaal van 2014. Dat is nu een kleine winst van 11 miljoen dollar geworden. Vergeleken met het vorig kwartaal is de omzet en winst wel gedaald, maar dat heeft te maken met de feestperiode aan het eind van elk jaar. Dan wordt meer consumentenelektronica afgezet.

HTC is positief gestemd over het komende kwartaal. De release van de HTC One M9 zal de fabrikant geen windeieren leggen. HTC verwacht dat zowel de omzet als de winst zullen toenemen.

Lees verder of laat een reactie achter