All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Bedrijven nieuws

UPC Mobiel nu voor iedereen beschikbaar

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Iedereen kan nu een telefoonabonnement nemen bij UPC. Na een proefperiode voor bestaande klanten, zijn de bundels nu voor iedereen beschikbaar.

Ook UPC komt met app voor wifi-bellen screenshot-0

UPC biedt drie pakketten aan: Basis, Meer en Eindeloos. Bij alle bundels kun je de half miljoen wifi-hotspots van UPC gebruiken, gratis sms’en en voor 10 euro per maand een extra simkaart gebruiken. Dit mogen er maximaal vier zijn. Je kunt zo met meerdere mensen een abonnement delen.

UPC Basis heeft 100 belminuten en een databundel van 300MB. Dit kost 12,50 euro per maand. UPC Meer kost 20 euro per maand, waarvoor je 400 belminuten krijgt en een databundel van 1500MB. Met UPC Eindeloos kun je voor 35 euro per maand onbeperkt bellen. Je hebt dan een databundel van 4GB.

Bij UPC kun je maandabonnementen afsluiten. Deze kun je elke maand aanpassen en opzeggen.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei wil volgend jaar honderd miljoen smartphones verschepen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Honderd miljoen. Dat is het aantal smartphones dat Huawei in 2015 hoopt te verkopen. De Chinese fabrikant moet daarvoor blijven groeien.

Huawei wil volgend jaar honderd miljoen smartphones verschepen Huawei

In 2013 verkocht Huawei nog vijftig miljoen smartphones. Dit jaar is de fabrikant dichtbij het halen van het doel van tachtig miljoen verkochte telefoons, zegt CEO Richard Yu volgens the Wall Street Journal.

Daar moeten er volgend jaar dus nog eens twintig miljoen telefoons bij komen. Het is onbekend hoe Huawei dat gaat doen. Het marketingbudget zou voor 2015 hoger zijn dan dit jaar. Ondertussen gaat Huawei geen telefoons meer maken waar nauwelijks winstmarge op zit. Het is onbekend of Huawei ook de telefoons die Honor verkoopt bij de cijfers optelt.

Lees verder of laat een reactie achter

Xiaomi verkoopt in ieder geval tot 5 februari geen telefoons in India

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Xiaomi mag vanwege patentschendingen in ieder geval tot en met 5 februari geen smartphones verkopen in India. Daarvan kan de Chinese fabrikant flinke last ondervinden. Het groeiperspectief in India is namelijk enorm.

Xiaomi Mi 4 design

Dit schrijft Reuters. In India heeft nog maar een op te tien mensen een smartphone: het groeiperspectief is daarmee gigantisch. In het derde kwartaal groeide de markt met 82 procent, aldus onderzoeksbureau IDC. Xiaomi mag nu dus drie maanden, de duur van een kwartaal, geen smartphones verkopen.

Daarmee loopt Xiaomi een groot marktaandeel én winst mis. Xiaomi-topman Hugo Barra heeft zijn verontschuldigingen al aangeboden. “Wees gerust: we doen er alles aan om dit terug te draaien. We komen later met meer informatie”, aldus Barra.

Xiaomi is sinds de zomer actief in India en ontpopte zich al snel tot de snelst groeiende fabrikant in het land. Aanvankelijk verscheepte Xiaomi 10.000 toestellen naar India, maar dat werden er al snel 60.000 tot 100.000 per week om te voldoen aan de vraag.

Doorgerekend gaat het dus om misschien wel meer dan een miljoen telefoons die Xiaomi door de patentschending niet kan verkopen. Op 5 februari komt de zaak voor de rechter in Delhi, maar de verwachting is dat Xiaomi veel langer last zal hebben van deze patentenzaak.

Bronnen zeggen tegen Reuters dat de leiding van Xiaomi al jaren in stilte erkent dat het niet al te sterk staat als er een patentzaak komt. Dit portie zelfinzicht zou ook de reden zijn waarom Xiaomi nog niet actief is op de Westerse markt. In Europa en de VS zou het toezicht veel strenger zijn.

Volgens Xiaomi is het voor een nieuw bedrijf niet gemakkelijk om een patentportfolio op te bouwen. In 2016 hoopt Xiaomi een portfolio van 8.000 patenten te beheren. Analisten verwachten dat Xiaomi het ook in China moeilijk gaat krijgen met Huawei en ZTE, die beiden een groot patentportfolio beheren. Bovendien lijken die bereid te zijn Xiaomi onder druk te zetten. Xiaomi is in China al de grootste speler en dat vinden andere fabrikanten natuurlijk niet zo leuk.

Lees verder of laat een reactie achter

Xiaomi draaide helemaal geen half miljard dollar winst

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Xiaomi maakt helemaal niet zoveel winst. De Chinese smartphonefabrikant zou vorig jaar meer dan een half miljard dollar hebben verdiend. Dit is in werkelijkheid maar een winst van 56 miljoen dollar.

Xiaomi Mi 4 design

Dit stelt Reuters. In november beweerde the Wall Street Journal op basis van vertrouwelijke documenten van Xiaomi nog wat anders. De fabrikant draaide in 2013 een omzet van 4,3 miljard dollar.

Xiaomi maakt in ieder geval winst, en doet dat met de verkoop van zeer goedkope smartphones. De nettowinst is wel behoorlijk laag. Dit is maar twee procent van de omzet, terwijl de winst van fabrikanten als Apple en Samsung op 28,7 en 18,7 procent van de omzet zit.

Volgens Strategy Analytics is Xiaomi de derde smartphonespeler nu ter wereld. Dat hebben we wel vaker gehoord. In het derde kwartaal haalde Xiaomi LG in, dat toen nog de nummer drie was volgens het onderzoeksbureau.

Onderzoeksbureau Forrester Research denkt dat Xiaomi de smartphonewereld aan het opschudden is met het succes van zijn telefoons voor bodemprijzen. “Ze groeien zo snel en makkelijk. Het had me niets verbaasd als ze verlies draaiden”, vertelt analist Bryan Wang. “Elk bedrijf probeert dezelfde prijzen te rekenen als Xiaomi. De huidige markt is zo ontzettend competitief: ik denk niet dat alle bedrijven dit volhouden.”

Lees verder of laat een reactie achter

'Duitse providers verdienen bijna niets meer aan sms-verkeer'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Sinds de komst van het mobiele internet en messengerdiensten als WhatsApp is de sms op zijn retour. Duitse cijfers laten zien hoe de sms nu in de markt ligt. Er wordt nog amper vijf procent van de omzet mee behaald. Dat is in Duitsland toch nog 1,3 miljard euro.

'Duitse providers verdienen bijna niets meer aan sms-verkeer' 220px smstextmessage
Bron: Bron: wikipedia

Maar die 1,3 miljard euro moet tegenover de bijna 25 miljard euro worden gezet die de Duitse providers in totaal omzetten. In 2014 betaalden Duitse klanten precies 24,8 miljard euro aan hun provider. Waarvan dus amper 1,3 miljard euro voor sms-verkeer.

In 2009 werd nog elf procent van de winst gemaakt door de sms. De tekstberichtjes van maximaal 160 tekens lang, via het mobiele netwerk van de providers, legden het echter vrij snel af tegen WhatsApp en andere concurrenten die via het mobiele internet werken, en geen bedrag per bericht kosten. Evenmin hebben de messengerdiensten via internet een beperking van de omvang van berichten. Het werkt vooral voor smartphonebezitters veel makkelijker en het is dus goedkoper.

Nu is het zover dat de sms in Duitsland meer verlies dan winst oplevert. Het is de vraag of de Duitse providers op termijn de sms maar helemaal gaan afschaffen.

Lees verder of laat een reactie achter

Tele2 begint in eerste kwartaal met 4G in Randstad

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Provider Tele2 begint in het eerste kwartaal van 2015 met het aanbieden van 4G-internet in de Randstad. Vanaf begin 2016 moet het 4G-netwerk van Tele2 landelijke dekking hebben.

Tele2 krijgt meer klanten en gaat aan de slag met 4G

Na KPN, Vodafone en T-Mobile is Tele2 de laatste provider die 4G-internet beschikbaar stelt aan zijn klanten, zegt Tele2 volgens Telecompaper op de Capital Markets Day. Tele2 begint gelijk met het gebruiken van LTE Advanced, dat een maximale snelheid heeft van 225 megabit per seconde.

Op 1 januari 2015 gaat Tele2's 4G-netwerk 'aan'. Eerst zullen duizend medewerkers van Tele2 het netwerk testen. Vanaf maart is het 4G-netwerk beschikbaar voor klanten. Nieuwe klanten moeten twee maanden wachten tot ze toegelaten worden tot Tele2's 4G-netwerk.“We willen allereerst goed zorgen voor onze bestaande mobiele klanten. Pas als zij allemaal van ons 4G kunnen profiteren, zullen wij ons gaan richten op de klanten van onze concurrenten.”

Het 4G-netwerk strekt grofweg van Amsterdam tot Rotterdam en van Den Haag tot Utrecht, staat op de website van Tele2.

“In de afgelopen twee jaar heeft het team van Tele2 zich volledig gericht op het bouwen van het best functionerende 4G-netwerk van Nederland, met de ambitie om al onze klanten de allerbeste mobiele gebruikservaring te kunnen bieden, waardoor zij nooit meer iets anders willen", vertelt Jeff Dodds, de CEO van Tele2 Nederland, in een persbericht.

"Lage kosten voor de bouw en het gebruik van ons netwerk, bezorgen Tele2 de perfecte omstandigheden om de gevestigde Nederlandse operators uit te dagen, vooral ook omdat Nederlandse consumenten 4G nog steeds zien als een premium product. Daarnaast behoren de Nederlandse prijzen voor mobiele internet nog steeds tot de hoogste van Europa.”

Tele2 gaat ook de technologie voice-over-LTE gebruiken. Het netwerk is hierdoor ook beschikbaar voor spraakverkeer. Tele2 wil ook gaan meedoen aan de ontwikkeling van 5G-internet.

Lees verder of laat een reactie achter

Canadese overheid houdt Apple in de gaten

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple zou zich in Canada schuldig maken aan oneerlijke concurrentie. De Amerikaanse fabrikant zou afspraken hebben gemaakt met Canadese providers, waarvan andere fabrikanten de dupe zijn.

Canadese overheid houdt Apple in de gaten Apple

Dit meldt Reuters. De waakhond voor oneerlijke concurrentie heeft een klacht hierover ontvangen, maar het is niet bekend van wie deze afkomstig is. De Canadese autoriteiten houden Apple nu in ieder geval in de gaten. Een officiële aanklacht is nog niet ingediend.

De Canadese overheid heeft ook nog geen bewijs gevonden dat Apple inderdaad regels heeft overtreden. “Als er wordt bewezen dat de concurrentiewetgeving is overtreden onderneemt de overheid actie”, laat een woordvoerder van de Canadese overheid weten.

Lees verder of laat een reactie achter

Providers nemen elkaars telefoonverkeer over bij grote storing

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Bij een grote storing bij je provider kun je voortaan blijven bellen en sms’en. Providers kunnen voortaan telefoonverkeer van elkaar overnemen bij grote storingen. Providers KPN, T-Mobile en Vodafone doen hier aan mee.

telefoonmast

Dit laat de Rijksoverheid weten. De noodvoorziening is uniek. Het is het gevolg van een grote storing bij Vodafone in 2012, toen plotseling heel veel mensen niet meer bereikbaar waren. Dit moet in de toekomst worden opgevangen door andere providers.

Hier zijn geen extra kosten voor de consument aan verbonden. De noodvoorziening wordt ingeschakeld als een storing naar verwachting langer duurt dan drie dagen en er daardoor een half miljoen mensen onbereikbaar zijn. Datakosten worden echter niet overgenomen. De investering hiervoor zou voor providers te hoog zijn.

“Nederland heeft één van de meest betrouwbare infrastructuren voor mobiele telefonie, met volop keuzevrijheid voor consumenten en zakelijke klanten. Als er onverwachts een grote storing optreedt dan rekenen mensen er op dat ze toch bereikbaar blijven voor hun familie, vrienden of relaties”, vertelt minister Henk Kamp van Economische Zaken.

“Complimenten aan de drie providers voor het feit dat ze dit voor hun miljoenen klanten nu mogelijk maken. Ook voor de Nederlandse economie is het van groot belang dat mensen en bedrijven bereikbaar blijven.”

Lees verder of laat een reactie achter

CEO BlackBerry: "Chinezen mogen ons niet opkopen"

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlackBerry zal zich nooit laten opkopen door een Chinees bedrijf, zoals met bijvoorbeeld Motorola wel is gebeurd. Dat zegt CEO John Chen van BlackBerry. Hij voorziet grote problemen met westerse regeringen als dat wel zou gebeuren.

De BlackBerry Passport ziet er bijzonder uit

Chen wees erop dat BlackBerry's door veel overheden worden gebruikt als veilige manier om te communiceren. Als het bedrijf in handen zou komen van een Chinees bedrijf, verwacht hij problemen met die regeringen, die dan de hand van de Chinese overheid zullen vermoeden in zo'n overname. Ook kan de overheidscommunicatie van regeringen die BlackBerry's gebruiken dan door de Chinezen worden afgeluisterd. Iets wat ertoe zou leiden dat die regeringen zo snel mogelijk van hun BlackBerry's af willen, aldus Chen.

Hij wees erop dat de VS, Groot- Brittannië, Canada, Nieuw-Zeeland en Australië allemaal BlackBerry's gebruiken vanwege de veilige communicatie via gecodeerde BlackBerry-servers. De geheime diensten van deze landen delen elkaars gevoelige informatie en dat moet veilig gebeuren, zonder pottenkijkers. Als een Chinees bedrijf BlackBerry zou opkopen, zouden deze vijf landen ineens met een groot probleem zitten. De Canadese overheid heeft al eens laten weten dat een overname van BlackBerry door een Chinees bedrijf onmiddellijk zal worden verboden.

Chen onthulde dat momenteel geen enkel overnamebod op zijn bureau ligt. Het bedrijf is momenteel 5,8 miljard dollar waard.

Het gaat de laatste tijd weer wat beter met BlackBerry, voornamelijk door de goede ontvangst van de BlackBerry Passport. Deze telefoon met vierkant scherm is al enkele keren uitverkocht geweest.

Lees verder of laat een reactie achter

Simyo past bel- en internetbundels aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vanaf nu kun je elke maand bij Simyo de grootte van je bel- en internetbundels veranderen. De provider heeft verder zijn bel- en internetbundels aangepast in prijs en formaat.

Simyo is online de populairste Sim Only-provider, daarna volgen T-Mobile en Vodafone

Zo is 200MB vanaf volgende maand 6 euro per maand: een euro duurder dan nu. Als je nog een doorlopend abonnement hebt blijft je huidige prijs natuurlijk gewoon van kracht. De meeste bundels zijn echter goedkoper geworden.

De databundels van 1500 en 2500MB worden geschrapt. Ze maken plaats voor bundels van 2000 en 4000MB. De prijs blijft gelijk aan het tarief van de bundels van 1500 en 2500MB: 15 en 25 euro per maand. Het bedrag per MB wordt daarmee dus verlaagd.

Als je je bundel voor 25 december aanpast gaat je nieuwe bundel vanaf 1 januari in.

Lees verder of laat een reactie achter

'Vodafone wil met moederbedrijf Ziggo gaan fuseren'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Volgens Bloomberg overweegt Vodafone een fusie aan te gaan met Liberty Global, het moederbedrijf van UPC en Ziggo. Door de fusie zou één van de grootste telecombedrijven ontstaan.

Vodafone ziet omzet en ledenbestand dalen Vodafone

Provider Vodafone wil graag doorgroeien in de vastmarkt voor adsl en glasvezel. Deze markt is alleen lastig te betreden aangezien grote investeringen nodig zijn voor een eigen netwerk. Een andere optie is om andere bedrijven over te nemen die in deze markt actief zijn. Dit blijkt alleen lastig omdat veel bedrijven al opgeslokt zijn door grotere jongens. Om deze reden overweegt Vodafone nu een fusie aan te gaan met Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo en UPC in Nederland.

Volgens Bloomberg zou de samensmelting tussen de twee bedrijven interessant zijn. Vodafone heeft een groot wereldwijd telefoonnetwerk en Liberty Global heeft een groot vastnetwerk. De twee bedrijven kunnen zo beter profiteren van elkaars infrastructuur aangezien beide aspiraties hebben in beide markten maar moeilijk verwezenlijkt krijgen. Zo wil Vodafone de tv markt verder op en ook de internetmarkt voor huisaansluitingen. Dohcherondernemeningen UPC en Ziggo willen juist meer de mobiele kant op.

Het is onduidelijk of de twee bedrijven al officieel contact met elkaar hebben gehad over dit onderwerp. Daarnaast is het onduidelijk of de EU toestemming zal geven aan de twee bedrijven om samen te gaan vanwege de regels voor mededinging.

Lees verder of laat een reactie achter

‘KPN gaat opnieuw mensen ontslaan’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

KPN gaat flink snijden in het personeelsbestand van KPN Zakelijk. De nieuwe, tijdelijke directeur Jesper Eriksen zou één opdracht hebben gekregen: zorgen dat er meer geld wordt verdiend. Vakbond Abvakabo FNV vreest dat er hierdoor ontslagen vallen.

KPN boekt miljoenenverlies Kpn

Het is nog onbekend hoeveel banen er gaan verdwijnen, schrijft RTL Nieuws. De nieuwe reorganisatie komt bovenop de vijfhonderd banen die dit jaar al zouden verdwijnen bij KPN Zakelijk. De zakelijke tak ziet zijn inkomsten al jaren dalen, waardoor er moet worden ingegrepen.

De omzetdaling bij KPN Zakelijk loopt al jaren terug en zou zijn bodem nog niet hebben bereikt. Om het tij te keren zouden er onder andere banen worden geschrapt. “Het zou me niets verbazen als daarbij ontslagen vallen”, vreest Joost van Herpen van Abvakabo FNV. KPN zegt dat het ‘aanvullende kostenbesparingen zal doorvoeren om de druk op de omzet te compenseren’.

Oorzaak van de dalende omzet is de crisis. Hierdoor is de zakelijke markt gekrompen en zijn er minder banen. KPN Zakelijk verdient hierdoor minder geld aan het verzorgen van werkplekken voor bedrijven.

Lees verder of laat een reactie achter

Belangrijkste kopstukken Samsung blijven in functie

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het roer wordt bij Samsung toch niet zo drastisch omgegooid als gedacht. Topmensen als JK Shin, die de smartphone-afdeling leidt, blijven gewoon in functie. Een ander kopstuk van Samsung Mobile verliest wel zijn baan.

Samsung CEO J.K Shin

Vorige week was er nog sprake van een komende gigantische reorganisatie in de top van Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft een slecht jaar achter de rug, waarin zowel de winst als omzet daalde. Ook het marktaandeel van Samsungs smartphones neemt af.

Als gevolg van dit slechte jaar zou Samsung in de top flink gaan reorganiseren. Nu lijkt het wel mee te vallen. Topmensen als JK Shin, die Samsungs smartphone-afdeling leidt, en BK Yoon, die de leiding over Samsungs productie heeft, houden gewoon hun baan, zo laat Samsung volgens The Wall Street Journal weten.

Ondertussen verliest DJ Lee wel zijn baan, vertellen insiders vandaag. Lee is de baas van de sales- en marketingafdeling van Samsung Mobile. Op de IFA-beurs in Berlijn presenteerde Lee nog de Galaxy Note 4.

Dit ontslag betekent niet dat de storm bij Samsung gaat liggen. Shin houdt dan wel zijn baan: andere topmensen binnen de smartphone-afdeling zijn nog altijd niet veilig. Later deze week kan er meer informatie hierover naar buiten komen.

Shin heeft sinds 2009 de leiding over Samsungs smartphone-afdeling. Daarna groeide Samsungs marktaandeel en werd het wereldwijd de grootste speler. Dit jaar had Samsung het moeilijk, maar Shin wordt niet op een matig jaar dus gelijk afgerekend.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Angst binnen top Samsung voor reorganisatie’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Na een teleurstellend jaar zou er bij Samsung een reorganisatie in de top van het bedrijf ophanden zijn. Dit zorgt voor nervositeit bij Samsungs kopstukken. Belangrijke beslissingen worden daarom voorlopig uitgesteld.

Samsung CEO J.K Shin

Dit meldt persbureau Reuters op basis van bronnen binnen Samsung. Ook de positie van JK Shin, de topman van Samsungs smartphone-afdeling, staat op de tocht. Shins salaris werd al gehalveerd vanwege dit teleurstellende jaar. Samsungs winst daalde afgelopen kwartaal met bijna driekwart. Ook loopt het marktaandeel van Samsung-smartphones al drie kwartalen terug.

“Mensen zijn niet op hun gemak. Zelfs de toplaag weet niet wat er komen gaat”, vertelt een Samsung-medewerker. De Koreaanse fabrikant reageert zelf niet op de geruchten. “We praten veel over welke topmensen straks nog voor ons werken”, vertelt een andere medewerker. “Hun lot bepaalt hoe wij moeten werken.”

Weer een andere medewerker stelt dat managers en bestuurders ontzettend zijn afgeleid door de mogelijke reorganisatie. Hierdoor moet personeel’s avonds en in het weekend overwerken zodat de ontwikkeling van nieuwe producten op schema blijft.

“Iedereen vraagt zich af wat er gaat gebeuren”, vertelt een vierde Samsung-werknemer. “Pas als bekend is wat de reorganisatie inhoudt kunnen we allemaal weer aan het werk. Ik hoop gewoon dat er niet teveel mensen het veld moeten ruimen.”

Volgens de Maeil Business Newspaper, een Koreaanse zakenkrant, verliest twintig procent van de topmensen van Samsung hun baan. Dertig procent van de topposities van Samsungs smartphone-afdeling zou worden geschrapt.

Lees verder of laat een reactie achter

Herindeling in de top van LG

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Twee LG-kopstukken wisselen van plaats. Jong-seok Park, de topman van LG’s smartphone-afdeling, wisselt van functie met Juno Cho, de ‘Chief Operating Officer’ van het moederbedrijf LG Corp.

Herindeling in de top van LG Lg

Dit laat LG weten in een persbericht. Juno Cho had tussen 2000 en 2007 in Noord-Amerika de leiding over de marketing- en strategieafdeling van LG’s mobiele tak. Jong-seok Park neemt in feite de functie over van Cho, maar wordt formeel de Chief Technology Advisor, een nieuwe functie.

Het is onduidelijk waarom LG juist nu in de top reorganiseert. De Zuid-Koreaanse fabrikant kent een goed jaar. Het vlaggenschip, de G3, verkoopt goed. Ook boekte LG het afgelopen kwartaal 152 miljoen dollar winst: de hoogste winst in een paar jaar tijd.

Ook bij LG Benelux verandert er wat. Hyungsoo Kim is nu nog het hoofd van de marketing voor LG's wasmachines in Noord-Amerika. Hij wordt nu de president van LG in de Benelux. Die functie wordt nu nog bekleed door Changhee Han. Hij wordt het hoofd van de divisie Marketing Communication Overseas in de nieuw gevormde afdeling Home Appliances & Air Solutions.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Yahoo en Bing willen standaard zoekmachine van Safari worden’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Google is in Safari op iOS nu nog de standaard zoekmachine. In 2015 eindigt die deal tussen Apple en Google echter. Yahoo en Bing azen nu op Google’s plaats in de Safari-browser als standaard zoekmachine.

Apple iPhone 6 review screenshot iOS 8 Safari

Google is sinds de komst van de eerste iPhone al de standaard zoekmachine in Safari, Apple’s browser. Volgens the Information eindigt die deal volgend jaar. In Tussen 2007 en nu is de relatie tussen Apple en Google er niet beter op geworden, ook vanwege het succes van Android. De kans is dus groot dat de overeenkomst niet verlengd gaat worden.

Bing en Yahoo, twee andere zoekmachines, zouden nu bij Apple hebben aangeklopt om de nieuwe standaard zoekmachine te worden van Safari. Bing, van Microsoft, en Apple werken al samen. Zo wordt Bing door spraakassistent Siri gebruikt en ook in OS X wordt Bing toegepast.

Je kunt opgelucht ademhalen als Bing of Yahoo inderdaad de standaard zoekmachine van Safari wordt, en je daar niet op zit te wachten: Google blijft wel beschikbaar als zoekmachine. Je moet dan wel zelf Google instellen als standaard zoekmachine.

Lees verder of laat een reactie achter

Sony gaat inderdaad minder smartphones maken

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony brengt volgend jaar minder smartphones op de markt. Dat gerucht ging al rond, maar is nu door de Japanse fabrikant bevestigd. Sony ziet in dat het bereiken van een groot marktaandeel niet haalbaar is, en zet dus in op het maken van winst.

Sony Xperia Z3 design

Want dat heeft de smartphone-afdeling van Sony al een tijdje niet meer gedaan. Sterker nog: dankzij de smartphonedivisie draait Sony verlies. Alle andere belangrijke afdelingen draaien winst, en toch zijn er rode cijfers voor de Japanse fabrikant omdat de smartphone-afdeling zoveel verlies draait.

Hiroki Totoki moet daar verandering in brengen: hij is de nieuwe directeur van Sony’s mobiele afdeling. “Het is niet ons doel om een groot marktaandeel te hebben. We willen meer winst maken”, vertelt hij volgens Reuters op een investeerdersconferentie van Sony.

Het is nog onbekend hoe Sony dat wil gaan doen. In maart komt de Japanse fabrikant met concrete plannen hiervoor.

Lees verder of laat een reactie achter

Xiaomi wacht met uitbreiding naar andere landen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Xiaomi gaat pas volgend jaar uitbreiden naar Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië en Turkije. Eigenlijk had dat dit jaar al moeten gebeuren. Xiaomi wil eerst zijn productiecapaciteit vergroten.

Xiaomi Mi 4 hoofdfoto

De groei van Xiaomi is stormachtig. De smartphonefabrikant bestaat pas sinds 2010, maar heeft nu al het grootste marktaandeel in China. Het is een kwestie van tijd voordat Xiaomi zich ook op de westerse markt gaat begeven. Toch is het nog even wachten: een uitbreiding naar andere landen is voorlopig namelijk uitgesteld.

Dit schrijft Bloomberg, dat vicepresident Hugo Barra interviewde in New Delhi. Eigenlijk zou Xiaomi dit jaar al uitbreiden naar vijf andere landen. Dit is nu uitgesteld. “We willen het markt voor markt gaan doen: eerste de ene markt, dan de andere”, aldus Barra.

“Eerder dit jaar wilden we dit jaar in tien landen actief zijn. Als we ons goed willen blijven concentreren kunnen we dat alleen niet doen. Die plannen zijn dus teruggedraaid.”

Xiaomi is nu actief in China, India, Singapore, Maleisië en de Filipijnen. Uitbreiding naar Thailand, Rusland, Mexico, Brazilië en Turkije volgt dus niet dit jaar al, maar pas in 2015. Dit lijkt vooral te komen door het feit dat Xiaomi zijn telefoons niet zelf fabriceert. Het is daarvoor afhankelijk van derde partijen als Foxconn, dat bijvoorbeeld ook de iPhone maakt.

Xiaomi wil graag zijn productiecapaciteit in India vergroten. India is na China Xiaomi’s grootste afzetmarkt en belangrijk voor de Chinese smartphonefabrikant. Lei Jun, de oprichter van Xiaomi, wil dat zijn merk binnen een decennium de grootste speler in India is.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple start grote liefdadigheidsactie

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple start in samenwerking met app-ontwikkelaars een grote liefdadigheidsactie onder de vlag van RED. Alle opbrengsten van spellen als Angry birds, Farmville 2, Fifa 15 en The Sims gaan een tijdlang in hun geheel naar een goed doel: onderzoek naar Aids.

Apple start grote liefdadigheidsactie red1

Vanaf 7 december geldt dat elke cent die aan een van deze en nog een reeks andere apps wordt besteed, naar het goede doel gaat. Noch Apple, noch de app-ontwikkelaar strijken ook maar een cent op. De actie heet 'Apps voor RED'. Alles wat naar RED gaat, wordt doorgesluisd naar The Global Fund. Dat is een liefdadigheidsinstelling die zich bezighoudt met de bestrijding van ziektes als Aids, tbc en malaria.
Overigens doet Apple zelf ook een duit in het zakje, want een percentage van alles wat er op 1 december via de Apple Stores en de online Apple-winkel wordt verkocht, gaat ook naar een goed doel. Die dag is het Wereld Aids Dag en toevalligerwijze ook Çyber Monday', een grote jaarlijkse uitverkoopactie op internet in de Verenigde Staten.
Apple wil niet onthullen welk percentage precies naar het goede doel gaat, maar in een krantenartikel wordt wel gemeld dat de aankoop van één iMac op 1 december goed is voor de verstrekking van medicijnen aan een Aidspatiënt gedurende vier maanden. Tijdens World Aids Dag verstrekt Apple ook RED-iTuneskaarten, waarvan een percentage wordt gedoneerd aan het goede doel.
Apple meldt dat het bedrijf sinds 2006 75 miljoen dollar heeft gedoneerd via de RED-acties. Deze laatste actie is echter groter dan ooit, en kan dat bedrag flink omhoog jagen.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung en NVidia vliegen elkaar in de haren

Door Marc Rutten, | 0 reacties

Dachten we net dat de patentoorlogen tussen de grote elektronicabedrijven waren gaan luwen, komt er ineens een nieuwe tussendoor. Samsung en NVidia zijn elkaar voor de rechter in de haren gevlogen.

Nvidia Tegra 4

NVidia, daarin gesteund door Qualcomm, vindt dat Samsung patenten schendt in de grafische processors die Samsung maakt (de GPU). Daar willen beide bedrijven geld voor zien.

In reactie op deze eis heeft Samsung een tegenclaim ingediend. Bij de International Trade Commission in Amerika, een organisatie die een importverbod kan opleggen aan omstreden producten, is de eis neergelegd dat alle chips van NVidia niet meer op de Amerikaanse markt mogen worden verkocht.

Samsung vindt de claim van NVidia belachelijk en schadelijk, en eist nu ook een schadevergoeding van NVidia voor het gebruik - zonder toestemming - van diverse patenten die in het bezit zijn van Samsung.

De zaak loopt al sinds september, maar nu pas heeft Samsung op de aanklacht gereageerd. Het kan zich nog uitbreiden, want er wordt nog een aantal ICT-bedrijven genoemd die eveneens aan de kant van een van de partijen staan. Ook zij zeggen allemaal dat ze schade hebben ondervonden.

Lees verder of laat een reactie achter