All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ontwikkelingen nieuws

'Samsung maakt driekwart van de Apple A9-processors'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung blijft de grootste producent van Apple A-processoren. Binnenkort wordt in de Samsungfabriek in Texas begonnen met de productie van de Apple A9-chip, die de volgende generatie iPhones en iPads moet aandrijven.

Tien dingen die je moet weten over de iPhone 6 apple a8

In het verleden probeerde Apple wat minder afhankelijk van Samsung te worden, door een deel van de productie aan concurrent TSMC uit te besteden. Waarschijnlijk vanwege het gebrek aan capaciteit wordt nu weer uitgeweken naar Samsung, die driekwart van de A9-processoren moet maken. TSMC maakt waarschijnlijk de resterende 25 procent.

Volgens één Koreaanse nieuwsbron is Samsung al met de productie van de A9 begonnen in de fabriek in Austin. De versoepelde verhoudingen tussen Apple en Samsung hebben voor die laatste meer positieve gevolgen. Ook voor de productie van ramgeheugen, NAND flashgeheugen en batterijen voor zowel de iPhone als de Apple Watch zou Apple bestellingen bij Samsung plaatsen.

De Apple A9 zal hoogstwaarschijnlijk de volgende iPhone aandrijven, die wellicht iPhone 6S gaat heten, en waarschijnlijk ook de opvolger van de iPad Air 2 en misschien de iPad mini 4. Voorts wordt alom verwacht dat Apple dit jaar met een grotere 12-inch iPad Pro komt, maar of die de Apple A9 krijgt is nog onzeker. Die tablet zou ook kunnen lopen op de Apple A8X.

Lees verder of laat een reactie achter

Inmarsat lanceert nieuwe satelliet voor wereldwijd mobiel breedband internet

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Satellietbedrijf Inmarsat lanceert op 1 februari in Kazachstan een nieuwe communicatiesatelliet, die wereldwijd mobiel breedband internet belooft te brengen. Dit noemt Inmarsat Global Xpress.

Inmarsat lanceert nieuwe satelliet voor wereldwijd mobiel breedband internet schermafbeelding 2015 01 25 om 111929

Inmarsat lanceert drie satellieten. De eerste hangt al een paar maanden boven Europa. De tweede bestrijkt de Atlantische regio, en de derde richt zich op de Stille Oceaan en omgeving. Op die manier wordt de hele wereld bestreken.

Live tv kijken in een vliegtuig behoort daarna tot de mogelijkheden. Inmarsat belooft de betrouwbaarste mobiele breedbandverbindingen te brengen vergeleken met de concurrentie. De satellieten die deze verbindingen moeten onderhouden, zijn gebouwd bij Boeing en de lancering vindt plaats in Baikonur in Kazachstan.

Inmarsat belooft dat de Global Express-satellieten ervoor zorgen dat zelfs in de meest afgelegen hoeken van de wereld er straks mobiel breedband internet beschikbaar is. Als ergens als gevolg van een ramp of iets dergelijks meer breedband capaciteit nodig is, is het mogelijk om daar extra capaciteit 'bij te stralen'. Inmarsat belooft mobiele satellietverbindingen die honderd keer sneller zijn dan de huidige.

Lees verder of laat een reactie achter

Cyanogen probeert onafhankelijk te worden van Android

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De CEO van Cyanogen, de populaire schil rondom Android, probeert van Cyanogen een eigen besturingssysteem te maken dat onafhankelijk van Google's Androidversie werkt.

Cyanogen gaat de concurrentie aan met Google middels haar eigen roms cyanogenmod site

Kirt McMaster is de CEO van Cyanogen. De chef heeft de afgelopen tijd nogal wat opvallende meningen laten horen over de wijze waarop Google omgaat met Android. Hij heeft vorige week tijdens een conferentie zijn plannen ontvouwd om Cyanogen onafhankelijk van Google te laten werken. Die conferentie heette niet voor niets 'de volgende fase van Android'.

Duidelijk is dat McMaster weinig op heeft met de zoekgigant, die Android heeft doen groeien tot het populairste mobiele besturingssysteem dat er is. Daardoor is Google alomtegenwoordig op elk Androidapparaat. Ook smartphone- en tabletfabrikanten kunnen er niet omheen.

"Ik ben de CEO van Cyanogen. Wij proberen Android van Google weg te nemen", smeet hij de knuppel in het hoenderhok. Vervolgens antwoordde hij op vragen hoe hij dat denkt te gaan doen, dat Cyanogen werkt aan een versie van Android die absoluut open source is, tot in de kern van het besturingssysteem, zodat iedereen in het diepst van het OS aanpassingen kan doorvoeren. Nu steekt Google hier nog een stokje voor om controle te houden over het besturingssysteem.

Lees verder of laat een reactie achter

Smartphone tweemaal zo snel opladen met nieuw soort kabel

Door Bart Vuijk, | 5 reacties

Uitvinders proberen een kabeltje op de markt te brengen dat een smartphone tweemaal zo snel belooft op te laden dan een gebruikelijke laadkabel. Er is massaal belangstelling voor.

Smartphone tweemaal zo snel opladen met nieuw soort kabel 18

De SONICable, heet dit kabeltje, en de bedenkers ervan melden dat deze kabel moet worden aangesloten op de usb-poort van een computer.

Zoals iedereen weet gaat het opladen van een smartphone via een usb-poort van een laptop of computer erg langzaam, maar daar hebben ze wat op gevonden waardoor het tweemaal zo snel gaat. Er zit ook een schakelaartje in de laadkabel die de synchronisatie van de smartphone met de computer uitzet, wat weer leidt tot snellere laadtijden.

Op crowdfundingsite Indiegogo hebben de makers dit product aangekondigd. Hun verzoek om investeerders is inmiddels negenmaal overtekend: ze hadden tienduizend dollar nodig, en lopen nu tegen de 90.000 dollar aan. Het kabeltje moet op de markt komen voor 27 dollar en dan, hopelijk, een vervelend probleem voor veel smartphonebezitters gaan oplossen. Want de ontwikkeling naar steeds snellere en dunnere smartphones heeft een prijs, en dat is een nog kortere batterijduur.

Verwacht wordt dat de SONICable ergens in maart op de markt komt.

Lees verder of laat een reactie achter

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De nieuwste high-end processor van Qualcomm, de 64-bits Snapdragon 810, zou oververhit raken als hij in vol bedrijf is. Daarom waren er geruchten dat deze nieuwe chip niet tijdig klaar zou zijn voor de nieuwe topsmartphones van 2015. Echter, het probleem schijnt nu te zijn opgelost.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De problemen rond de oververhitte processoren zijn blijkbaar door Qualcomm getackeld waardoor de chip toch in bijvoorbeeld de LG G Flex 2, de Xiaomi Mi Note Pro en de Sony Xperia Z4 kan worden verwerkt. De opvolger van de HTC One M8 en de LG G4 worden er waarschijnlijk ook mee uitgerust.

Samsung was er blijkbaar niet gerust op, en zou achter de schermen werken aan een Galaxy S6 met een Exynos-processor van eigen makelij. Maar als de Snapdragon 810 tijdig klaar is, zal die wel in de toestellen worden gestopt die voor de westerse markt zijn bestemd.

De Snapdragon 810 zou nu in massaproductie zijn en dat betekent dat elke fabrikant er voldoende moet kunnen krijgen voordat de nieuwe topmodellen worden aangekondigd.

De 64-bit Snapdragon 810 is een achtkernige processor die is gebaseerd op de big.LITTLE architectuur. Daar heeft Qualcomm nog nooit eerder gebruik van gemaakt. Het komt er op neer dat er twee vierkernige processors naast elkaar functioneren, maar slechts één tegelijk. Een minder krachtige vierkernige processor doet de lichte taken, en de zwaardere vierkernige processor wordt alleen aangezet als er intensieve taken op de telefoon plaatsvinden. Op die manier hoopt Qualcomm de batterij van de telefoons te ontzien. De nieuwe processor kan ook omgaan met de nieuwste lte-netwerken, met pieksnelheden tot 450 Mbps.

Lees verder of laat een reactie achter

'Eén Windowsversie voor pc en telefoon volgende week gepresenteerd'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft zal naar verwachting op 21 januari onthullen hoe Windows 10 gaat werken op zowel smartphones, tablets als pc's.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Afgelopen weekend heeft Microsoft voor het eigen personeel de Phone Insider-app gelanceerd, waarmee de medewerkers zich vertrouwd kunnen maken met de werking van het nieuwe besturingssysteem dat Windowsapparaten met alle schermformaten moet kunnen aansturen. The Verge heeft mensen bij Microsoft gesproken. Zij melden dat Microsoft op de 21e een demonstratie zal geven van een reeks nieuwe mogelijkheden die Windows 10 naar smartphones brengt.

De user interface voor smartphones, pc's en tablets wordt visueel gelijkgetrokken, en ook geïntegreerd met de software die de Xbox One gameconsole aanstuurt. Zo ziet Windows er overal hetzelfde uit.

Windows 10 op de pc krijgt donkere en lichte thema's, overeenkomend met de thema's de voor de smartphones en tablets op Windows zijn bedacht. Het volgende mobiele besturingssysteem is volgens de bronnen van The Verge te zien als een soort mix van Windows Phone en Windows RT. Alle apps van beide besturingssystemen komen op een makkelijke wijze beschikbaar op alle apparaten die op Windows 10 lopen.

De Phone Insider-app is nu alleen nog voorbehouden aan werknemers van Microsoft, maar het schijnt dat deze app - waarmee je een vroege versie van Windows 10 op moderne Windows Phones kunt proberen - over niet al te veel tijd voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Daarbij moeten consumenten zich even achter de oren krabben, want lang niet alles zal het doen met zo'n besturingssysteem dat nog volop in de steigers staat. Naar verwachting komt Windows 10 pas in de loop van dit jaar beschikbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

'Apple Pay komt in voorjaar naar Europa toe'

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Apple Pay, het nieuwe betaalsysteem dat alleen met de nieuwste iPhones kan worden gebruikt, komt dit voorjaar waarschijnlijk naar Europa toe. Inmiddels wordt gewerkt aan een introductie in Canada, nadat het betaalsysteem de afgelopen maanden alleen in de Verenigde Staten te gebruiken is geweest.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Apple Pay biedt je de mogelijkheid om met een zwaai van je iPhone 6 of 6 Plus in de buurt van een betaalautomaat een betaling te verrichten. Wie niet zo'n telefoon heeft, kan hetzelfde doen met een Apple Watch die ook ergens dit voorjaar beschikbaar moet komen.

In maart zou Apple Pay in Canada de lucht in moeten gaan, waarna iPhone 6-bezitters in het Noord-Amerikaanse land er bij winkelketens die hiervoor betaalautomaten bezitten, mee kunnen afrekenen. Het is dan niet langer nodig om een pinpasje of een creditcard uit de zak te trekken na het boodschappen doen.

In Europa wordt verwacht dat dit niet veel later zal gebeuren, wat een veilige gok lijkt, omdat Apple onlangs een hele reeks vacatures publiceerde die te maken hadden met Apple Pay in Europa en Azië.

Hoewel het betaalsysteem voor de consument heel makkelijk moet zijn, is het achter de schermen ontzettend ingewikkeld. Banken, creditcardmaatschappijen, winkelketens en betaalnetwerken moeten er klaar voor zijn, en dat vergt een hele omslag en flinke investeringen. Het kan nog even duren voordat elke winkel een betaalautomaat voor Apple Pay heeft, dus de pinpas kan nog niet de deur uit.

Lees verder of laat een reactie achter

Kosteloos Europees roamen nog ver weg

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Het is niet mogelijk om voor het einde van 2015 kosteloos roamen in de hele Europese Unie in te voeren, zodat je in alle EU-landen voor dezelfde kosten kunt bellen als thuis. Dat meldt het Europese samenwerkingsverband van telecomtoezichthouders Berec, zo schrijft nu.nl.

De nieuwssite citeert een advies waarin Berec vertelt dat het onmogelijk is om de telecommarkt wat internationaal roamen betreft gelijk te schakelen. Daar is meer tijd voor nodig gezien de grote verschillen in tarieven en de opbouw ervan.

Hiermee is het dus onmogelijk om de eis van voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes uit te voeren, die wilde dat je straks overal in de EU voor je thuistarief kunt bellen, sms'en en internetten. Nu moeten klanten daarvoor vaak een opslag betalen, omdat telecomproviders de kosten van het gebruik van elkaars netwerk aan elkaar moeten vergoeden. Die opslag wordt bij consumenten in rekening gebracht en dat zorgde in het verleden nogal eens voor torenhoge rekeningen voor vakantiegangers, die dit niet in de gaten hadden.

Door de jaren heen heeft de Europese Commissie de roamingkosten al flink verlaagd. Overal bellen voor het tarief dat bij de eigen provider wordt betaald, is echter nog niet mogelijk omdat het een inkomstenverlies voor veel telecomproviders betekent. Uit het artikel van nu.nl wordt niet duidelijk wanneer Berec denkt de 'platte' tarieven wel in te kunnen voeren. Sommige EU-landen zijn bang dat de providers als reactie op de roaming-eis de gewone tarieven gaan opschroeven.

Lees verder of laat een reactie achter

'Android M bedoeld voor auto's'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Met Android zijn we nu aangekomen bij de L, en de volgende versie waaraan gewerkt wordt, is dus Android M. Die versie wordt compleet anders dan de voorgaande versies, heeft Reuters vernomen, want Android M is compleet gericht op integratie in auto's.

'Android M bedoeld voor auto's' imgres

Android M lijkt voorts in niets op Android Auto, het project waar Google al eerder mee is begonnen. Android Auto verschilt met Android M omdat Auto afhankelijk is van een in de wagen aanwezige smartphone. Android M kan zelfstandig werken en is ingebakken in de boordcomputer.

Concreet houdt dit in dat je bijvoorbeeld automatisch route-aanwijzingen krijgt naar een nabijgelegen tankstation, als de boordcomputer ziet dat de tank bijna leeg is. Google ziet naar verluidt grote advertentiemogelijkheden in Android M, omdat de auto zijn bestuurder op basis van gps-locatie naar adverteerders kan brengen. Ook slaat Android M net als Google Now op waar je voornamelijk heen rijdt, hoe hard je gaat, hoe vaak je tankt en waar je altijd gaat tanken. Adverteerders kunnen daar hun aanbiedingen op afstemmen, heeft Reuters van bronnen bij Google gehoord.

Android M biedt de inzittenden van de auto vele apps, waaronder natuurlijk Google Maps navigatie, allerlei informatie over de auto zelf, en entertainment.

Lees verder of laat een reactie achter

Qualcomm ontkent oponthoud door problemen met Snapdragon 810

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Volgens processorfabrikant Qualcomm is de komst van de Snapdragon 810-processor niet vertraagd. De nieuwe processor zou kampen met oververhittingsproblemen.

De Qualcomm Snapdragon 810-processor lijkt zo goed als af te zijn

Geruchten over problemen met de koeling van de nieuwste high end-processor van Qualcomm staken vorige week de kop op. De komst van de Snapdragon 810 zou hierdoor mogelijk worden uitgesteld. Qualcomm meent dat dit niet het geval is.

“Ik kan je vertellen dat alles omtrent de Snapdragon 810 op schema blijft verlopen. We verwachten dat ‘commerciële apparaten’ met de processor in de eerste helft van volgend jaar beschikbaar worden voor de klant”, vertelt een woordvoerder van Qualcomm tegen Fudzilla. Dit zijn smartphones zoals de Galaxy S6 van Samsung en G4 van LG, die graag de processor willen gebruiken.

De Snapdragon 810 zou oververhit raken als hij een bepaalde voltage bereikt. Het is de nieuwste high end-processor van Qualcomm. De Snapdragon 810 is een 64 bit-processor met acht kernen. Vier Cortex A57-kernen klokken 2 GHz, vier Cortex A53-kernen klokken 1,5 GHz.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Snapdragon 810-processor kampt met oververhittingsproblemen’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De komst van de Snapdragon 810-processor wordt mogelijk uitgesteld. Eigenlijk moet de nieuwe chipset van Qualcomm in nieuwe vlaggenschepen van smartphonefabrikanten komen te zitten, maar de processor zou met oververhittingsproblemen kampen.

De Qualcomm Snapdragon 810-processor lijkt zo goed als af te zijn

Dit vertelt een anonieme bron aan Business Korea. “Qualcomm kampt met moeilijk oplosbare problemen”, vertelt hij. “De Snapdragon 810 raakt oververhit als hij een bepaalde voltage bereikt. Ook werkt hij minder snel omdat de verbinding tussen het werkgeheugen en de processor nog probleemvol is. Daarnaast zit er nog een fout in de driver voor de Adreno 430-gpu.”

Sony, LG en Samsung willen de Snapdragon 810 gebruiken voor hun nieuwe vlaggenschepen, de Xperia Z4, G4 en Galaxy S6. Het is alleen de vraag of Qualcomm de problemen op tijd op kan lossen. De tijd begint te dringen: al deze telefoons worden binnen een half jaar aangekondigd.

Sony en LG zouden daarom een beetje nerveus raken. Samsung kan als alternatief altijd zijn eigen Exynos-processor gebruiken. Die ziet vaak al in zijn toptelefoons die op de Aziatische markt worden aangeboden. Voor de Westerse markt kiest Samsung doorgaans voor Snapdragon-processors.

Die mogelijkheid hebben Sony en LG niet. LG heeft weliswaar zijn eigen Nuclun-chipset, maar deze is nog niet krachtig genoeg om een high end-smartphone aan te sturen.

De Snapdragon 810 is een achtkernige 64 bit-processor. Hij heeft vier Cortex A57- en vier Cortex A53-kernen. De processor ondersteunt UHD-displays: die zijn nog wat scherper dan QHD-schermen.

Lees verder of laat een reactie achter

Nederlanders staan te trappelen om mobiel te betalen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nederlanders kunnen niet wachten om hun boodschappen met hun smartphone te betalen. Bijna negen op de tien van de Nederlanders wil in de toekomst wel mobiel betalen.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Dit schrijft Typhone, dat een enquète hierover uitvoerde. Bijna negentig procent van de Nederlanders betaalt nu nog het liefste met hun pinpas. De Nederlander ziet zichzelf in de toekomst vooral in de supermarkt en op de parkeerplaats betalingen verrichten via smartphones. Ze verwachten dat dit sneller gaat dan pinnen of contant betalen.

Nederland staat er dus open voor om via de smartphone te betalen. Voorwaarde is wel dat dit goed beveiligd is. Slechts 21 procent vindt het niet nodig om tot een bedrag van 25 euro de transactie te beveiligen door middel van een pincode of vingerafdruksensor.

Bijna de helft van de ondervraagden, 47 procent, wil een transactie het liefste met een pincode beveiligen. Een iets kleinere groep van 42 procent kiest voor een vingerafdruksensor. Bij Samsung-gebruikers gaat de voorkeur uit naar een pincode. iPhone-bezitters gaan echter voor de vingerafdruksensor.

Opvallend, omdat zowel Samsungs als Apple’s telefoons op de markt brengt met een vingerafdruksensor. Het is algemeen bekend dat de vingerafdruksensor in Apple-toestellen beter werkt.

Een kleine groep van dertien procent zit niet te wachten op mobiel betalen. Ze vertrouwen het nog niet en zijn bang voor misbruik als hun telefoon is gestolen. Bijna de helft van de ondervraagden, 45 procent, denkt dat mobiel betalen over twee jaar net zo vaak voorkomt als betalen met pinpas of creditcard,

Lees verder of laat een reactie achter

'Microsoft laat binnenkort meer zien van Windows 10'

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Microsoft toont in januari meer van Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van de Amerikaanse fabrikant. Nog dit jaar licht Microsoft ook een tipje van de sluier voor smartphones en tablets op.

Marktaandeel Windows Phone krimpt Microsoft

Windows 10 is waarschijnlijk een besturingssysteem dat meerdere platformen beslaat. Het draait dus op je desktop, laptop, tablet en smartphone, aldus The Verge.

Eind januari presenteert Microsoft volgens de website een preview voor consumenten. Microsoft ligt daarvoor in ieder geval op schema. Het wordt interessant om te zien waar de Amerikaanse fabrikant mee op de proppen komt.

Windows 10 wordt het eerste besturingssyteem dat onder de nieuwe CEO, Sattya Nadella, tot stand is gekomen, nadat Windows 8 eigenlijk vooral ergernis opwekte.

Lees verder of laat een reactie achter

Qualcomm geeft ontwikkelaarstelefoon vrij met Snapdragon 810-processor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Processorfabrikant Qualcomm heeft een smartphone vrijgegeven voor ontwikkelaars. In deze telefoon zit de Snapdragon 810-processor, dat de chipset moet worden voor toekomstige vlaggenschepen.

De Qualcomm Snapdragon 810-processor lijkt zo goed als af te zijn

Inmiddels draaien de eerste toestellen op de Snapdragon 805-processor, zoals de Galaxy Note 4 van Samsung en de Google Nexus 6. De Snapdragon 810 is de opvolger hiervan. Deze zal waarschijnlijk in toekomstige vlaggenschepen zitten.

Qualcomm heeft inmiddels zelf een telefoon uitgebracht voor ontwikkelaars waarop deze chipset draait. Dit is een 64 bit-processor met acht kernen. Het is onbekend wat de kloksnelheid van de processor is. De ontwikkelaarstelefoon heeft verder ook de beste specificaties van dit moment.

Het scherm is 6,2 inch groot en heeft een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Verder heeft de telefoon 4GB ram en 32GB opslag. De selfiecamera maakt foto’s in 4 megapixel en aan de achterkant zit een 13-megapixelcamera. De batterij heeft een inhoud van 3020 mAh. De telefoon is verder voorzien van allerlei technieken van Qualcomm, zoals Quick Carge 2.0.

Qualcomm heeft ook een tablet voor ontwikkelaars aangekondigd die de Snapdragon 810 heeft. De tablet heeft een 10,1-inch scherm met een resolutie van 3840x2160 pixels en een batterij van 7560 mAh. De specificaties zouden verder overeenkomen met de eerder genoemde telefoon.

Als je als ontwikkelaar geïnteresseerd bent in de Qualcomm-apparaten: de telefoon kost 799 dollar, de tablet 999 dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

Corning Gorilla Glass 4 weer wat sterker

Door Danijel Dercksen, | 2 reacties

Corning heeft Gorilla Glass 4 aangekondigd. Glas voor smartphones en tablets dat weer wat sterker is dan de vorige varianten, die nu op veel smartphones is te vinden. Tachtig procent van de Gorilla Galss 4-schermen moet straks een val van een meter hoog op een stoeptegel kunnen overleven.

Corning Gorilla Glass

Het is de schrik van elke smartphonebezitter: het akelige geluid van brekend glas als de dure smartphone op de tegels of op het asfalt klettert. Een toestel mag dan toegerust zijn met Gorilla Glass, maar dat is tot op heden beter in het voorkomen van krasjes dan in het weren van complete schermbreuken.

Daar wilde Corning wat aan doen. Honderden gebroken schermen werden geanalyseerd en er werd een betere variant van Gorilla Glass gemaakt die zo'n val straks moet kunnen opvangen zonder dat het scherm breekt. Goed nieuws voor smartphonebezitters, die nu steevast een peperdure reparatie tegemoet zijn als ze hun dure phablet uit hun vingers laten vallen. Gorilla Glass 4 kan tweemaal zo goed tegen een val van een meter op een hard oppervlak, dan voorganger Gorilla Glass 3.

Corning Gorilla Glass is te vinden in telefoons van Samsung, LG,, HTC, Motorola en Microsoft. In een interview meldt de baas van Corning dat de plannen van Apple om saffierglas te gaan gebruiken interessant zijn, maar niet erg handig voor de consument. Het scherm breekt sneller dan Gorilla Glass, laat hij weten. ''Saffierglas werkt uitstekend tegen krasjes, maar breekt snel als het glas enige druk te verduren krijgt. Dan is Gorilla Glass juist beter." Ook hebben de productieproblemen die Apple ondervond bewezen dat het niet zo makkelijk te produceren valt, aldus Corning, die zijn eigen oplossing "momenteel de beste" vindt.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung werkt aan smartphone met opvouwbaar scherm

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Samsung wil nog dit jaar een flexibel en opvouwbaar smartphonescherm presenteren. De Koreaanse fabrikant moet de ontwikkeling hiervan alleen nog wel afronden. Het is dus de vraag of Samsung de display op tijd klaar heeft.

TeleWeek week 39: De iPhone 6 is er én maakt een 'buiging' samsung galaxy note edge hands on

Het opvouwbare scherm kan in smartphones gebruikt gaan worden. Dit zegt Lee Chang-hoon, de vicepresident van de ‘business strategic’-afdeling van Samsung Display, volgens ZDNet op een investeerdersbeurs van Samsung in New York. Ook is Samsung in staat om het scherm redelijk snel te produceren.

“Aan het einde van volgend jaar kunnen we dertig- tot veertigduizend flexibele schermen per maand produceren”, vertelt Lee. “Alleen Samsung heeft in 2016 zo’n grote productiecapaciteit. We willen nog dit jaar een product met een flexibel scherm aan de consument tonen. We hebben alleen nog niet besloten hoe het definitieve product eruitziet.”

Samsung leverde eerder dit jaar met de Galaxy Note Edge zijn eerste smartphone af die een gebogen scherm heeft. Het lijkt erop dat de Koreaanse fabrikant steeds meer gaat inzetten op revolutionaire displays. Ondertussen gaat Samsung minder verschillende soorten telefoons op de markt brengen.

Er gaat nog meer veranderen bij Samsung. Zo moet de productie van super amoledschermen goedkoper worden. Dit type display gebruikt Samsung in zijn beste telefoons, zoals de Galaxy Note 4.

“Iets dat amoled superieur maakt aan LCD is dat het geen ‘backlight’ heeft, waardoor amoled in theorie goedkoper geproduceerd kan worden dan LCD”, vertelt Lee. “We willen direct concurreren met LCD. Amoled kost nu ongeveer hetzelfde als LCD, maar wordt makkelijker geproduceerd. We zijn ervan overtuigd dat meer mensen amoledschermen willen.”

Samsung Display gaat in dat geval niet meer alleen amoledschermen leveren aan Samsung Electronics, dat de smartphones maakt. Ook andere smartphonefabrikanten kunnen dan Samsungs super amoledschermen gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple Pay-klanten kopen er vooral hamburgers mee

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple Pay, dat alleen nog maar in de VS is uitgerold bij enkele winkel- en fastfoodketens en alleen op de iPhone 6/6 Plus is te krijgen, doet het goed bij McDonalds. Vijftig procent van de NFC-transacties is voor rekening van Apple Pay, meldt McDonald's.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Andere Amerikaanse winkelketens die met Apple Pay in zee zijn gegaan, melden eveneens dat de klanten er grootschalig gebruik van maken. Whole Foods heeft al 150.000 Apple Pay-transacties verricht sinds iOS8.1 met deze mogelijkheid is verschenen.

Aan de andere kant wordt die groei ook enigszins veroorzaakt omdat het hele contactloos betalen met een smartphone populair begint te worden in de VS. Ook Google Wallet en Softcard zien het gebruik toenemen. Steeds meer Amerikaanse winkelketens voeren het contactloos betalen met een nfc-chip bij de kassa's in. Voor consumenten is het een snelle en gebruiksvriendelijke betaalwijze.

Hoewel het aantal mobiele betalingen dus flink stijgt, is het nog maar een habbekrats op het totaal aantal betalingen bij de kassa's. De overgrote meerderheid kiest nog altijd voor papiergeld, pinpas of creditcard.

Lees verder of laat een reactie achter

Sharp toont 4.1-inch scherm met een 2k-resolutie

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Schermmaker Sharp heeft het kleinste scherm aangekondigd met een 2K-resolutie. Het scherm is 4.1-inch groot en heeft een pixeldichtheid van 736.

Sharp's nieuwe IGZO LCD-paneel laat zien dat hoge resolutie schermen niet alleen meer voor phablets zijn. Voor schermfabrikanten is het lastig om een hoge resolutie in een zo klein mogelijk scherm te proppen. Daarom zijn phablets met schermen van 5.5-inch en groter voorzien van een extra hoge resolutie, maar is deze 2K-resolutie nog amper te vinden in schermen onder de 5-inch. Daar komt nu verandering in dankzij Sharp's nieuwe scherm voor smartphones.

Het nieuwe LCD-scherm van Sharp heeft een resolutie van 2560x1600 pixels. Het scherm meet slechts 4.1-inch en heeft daardoor een pixeldichtheid van 736. Dat is evenveel als een ander paneel van Sharp dat 6-inch meet en een ppi heeft van 736 bij een 4K-resolutie.

Het nieuwe paneel van Sharp zal in 2016 op de markt gaan komen, zo belooft de fabrikant.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Nieuw geheugensoort maakt Galaxy S6 supersnel’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung plaatst in de Galaxy S6 een nieuw soort opslaggeheugen, Universal Flash Storage 2.0. Hierdoor zou het toekomstige vlaggenschip van de Koreaanse fabrikant supersnel in gebruik zijn. Ook zou de smartphone daardoor zuiniger zijn dan voorgangers.

‘Galaxy S6 krijgt QHD-scherm en 128GB opslag’ Samsung

Dit stelt ETnews op basis van bronnen binnen Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant kondigt waarschijnlijk op het Mobile World Congress in Barcelona de Galaxy S6 aan. De telefoon wordt als het goed is de eerste telefoon van Samsung met het relatief nieuwe UFS-opslagsysteem.

Met UFS kun je in een kortere tijd op een zuinigere manier meer data laden. Het opslagsysteem combineert supersnel opvraagbaar solid state-geheugen met het zuinigere, maar langzamere eMMC. Ter indicatie: SSD zet data over met een snelheid van 1,2GB per seconde, eMMC doet dat met 400MB per seconde. De eindgebruiker zou vooral merken dat apps sneller starten en dat de telefoon sneller reageert op je handelingen.

Waarschijnlijk volgen na de Galaxy S6 meer Samsungs met UFS. Samsung zou zowel het interne als externe geheugen in meerdere telefoons willen vervangen voor UFS. Samsung zou al op het punt staan te beginnen met massaproductie van UFS-geheugen. De Koreaanse fabrikant zou er vooral haast achter zetten omdat Xiaomi ook bezig is met UFS, en bovendien steeds meer inloopt op Samsungs positie als mondiale marktleider.

“UFS is het komende jaar een belangrijk onderdeel voor onze smartphonetak”, vertelt een bron binnen Samsung. “We zullen de techniek in het begin vooral in onze beste telefoons laten terugkomen. Meer details kunnen er nog niet worden vrijgegeven, omdat de specificaties van de nieuwe telefoon (de Galaxy S6, red.) nog niet vaststaan."

Lees verder of laat een reactie achter

Tesla-baas wil wereldomspannend netwerk wifi-satellieten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Elon Musk, de eigenaar van het elektrische automerk Tesla, heeft een plan ontvouwd om een wereldomspannend netwerk van laaghangende satellieten de ruimte in te schieten die overal ter wereld via wifisignalen toegang tot internet bieden.

Tesla-baas wil wereldomspannend netwerk wifi-satellieten 2013 tesla model s front three quarter 1

Dat is vooral voor smartphonebezitters leuk, want zo kunnen ze de hoge dataroamingtarieven van buitenlandse providers ontlopen. En ze hoeven niet meer een restaurant met gratis wifi op te zoeken op hun buitenlandse reis, om even gratis de e-mail te checken.

Musk, miljardair en eigenaar van het luxe elektrische automerk Tesla (zie foto), heeft eerder goedkope raketten geproduceerd. Hij zoekt het nu in kleine satellieten die hij internetsatellieten noemt. Hij probeert ze goedkoop te maken en veel kleiner dan de gebruikelijke satellieten die rond de aarde zweven. Samen met een voormalige hoge functionaris van Google heeft hij het plan bedacht om de satellieten wifisignalen te laten uitzenden waardoor je in elke uithoek van de aarde toegang tot internet hebt.

Het zou gaan om een enorm project waarbij zevenhonderd satellieten de lucht in gaan. Ze zijn erg klein, ze wegen elk ongeveer 125 kilo. Dat is nog niet eens de helft van het gewicht van een normale communicatiesatelliet. Musk zou die satellieten in een eigen fabriek willen laten produceren.

De missie van Musk zal een miljard dollar gaan kosten of nog meer, en dat is nog een hinderpaal. Ook zijn er technologische hobbels om te nemen, en zullen ook overheden zich ermee gaan bemoeien. Het kan dus nog even duren voordat de droom van Musk - en menig smartphonebezitter - werkelijkheid wordt.

Voor het lanceren van de satellieten heeft Musk samenwerking gezocht met SpaceX, maar er zijn volgens The Wall Street Journal nog geen contracten getekend. SpaceX lanceerde de afgelopen vijf jaar een stuk of twaalf raketten voor de Nasa en andere opdrachtgevers.

Het plan doet enigszins denken aan het project van Google om via een netwerk van weerballonnen een wereldomspannend gratis wifinetwerk te stichten. Die hangen echter nog net in de dampkring, en de satellieten net daarbuiten.

De grondgedachte van Musk is dat toegang tot internet voor alle wereldburgers een enorme verbetering zal zijn en allerlei wereldproblemen kan oplossen.

Lees verder of laat een reactie achter