All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ontwikkelingen nieuws

‘Grotere iPhone 6 wellicht pas in 2015 op de markt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De twee iPhone 6-varianten waar Apple aan schijnt te werken komen mogelijk niet tegelijkertijd uit. Apple werkt aan dunnere batterijen voor de nieuwe serie iPhone-toestellen, maar dit zou niet volgens plan verlopen.

Apple iPhone 6 concept
Bron: Martin Hajek

Als gevolg daarvan komt de 5,5 inch-variant wellicht pas in 2015 op de markt. Deze variant, die ook wel de iPhone Air wordt genoemd, moet een batterij krijgen die 33 procent dunner is dan vorige batterijen. Dit stelt het Taiwanese Commercial Times.

De kwaliteiten van het Apple-personeel zouden flink op de proef worden gesteld. Doorgaans zijn batterijen van mobiele telefoons zo’n 2,9 millimeter ‘dik’. De iPhone Air zou een batterij vereisen met een dikte van slechts 2 millimeter of minder.

Dit lijkt vooral de reden te zijn dat de nieuwe lichting Apple-telefoons niet tegelijk worden gepresenteerd. De ontwikkeling van de kleinere iPhone 6, met een schermgrootte van 4,7 inch, zou stukken voorspoediger lopen.

Laat een reactie achter

‘Samsung komt met premiumvariant van Galaxy S5’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung is bijna klaar met de ontwikkeling van een premiumvariant van haar huidige vlaggenschip, de Galaxy S5. Het toestel zou onder andere over een qHD-scherm gaan beschikken.

Samsung Galaxy S5 design

Dit stelt het doorgaans betrouwbare SamMobile. De geruchten dat Samsung werkt aan twee varianten van de S5 doen al langer de ronde. SamMobile stelt dat Samsung de normale variant van de S5, die nu al een poosje uit is, aanvankelijk een qHD-scherm wilde meegeven. Tijdens het derde, van in totaal tien, conceptplan is dat idee echter geschrapt. Productieproblemen voor het qHD-scherm, met een resolutie van 2560x1440, zouden ten grondslag liggen aan het gegeven dat Samsung nu nog geen qHD-scherm op de S5 heeft zitten.

Deze zou nu wel op een premiumvariant van de Galaxy S5 moeten komen te zitten. Deze lijkt er namelijk echt te gaan komen. Intern wordt bij Samsung de Galaxy S5 de codenaam ‘K’ gebruikt, voor de premiumvariant ‘KQ’.

En van die KQ is er nu concrete informatie naar buiten gekomen. De premiumvariant zit halverwege of aan het einde van zijn ontwikkelingsproces. In het toestel komt niet een Snapdragon-processor van Qualcomm, maar Samsungs eigen Exynos 5430-processor. Er zit een lte-moden van Intel, wa het debuut van de processorfabrikant betekent op dit gebied van de high end-markt.

De Exynos-processor zou tot 2,1 GHz moeten klokken met de Cortex A15-kernen van ARM. Draaiend op de langzamere Cortex A7 wordt een kloksnelheid gehaald van 1,5 GHz.

De Samsung Galaxy S5 premium, laten we 'm zo voor het gemak maar even noemen, zou het onder andere op moeten gaan nemen tegen LG's G3.

Lees verder...

‘Apple werkt aan mobiel betalen’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple is bezig met het werven van personeel voor een nieuw project. Het lijkt erop dat het Amerikaanse bedrijf zich op de markt van het mobiel betalen gaat begeven.

Paypal maakt betalen met vingerafdruk op Galaxy S5 mogelijk paypal galaxy s5

Dit stelt Re/code op basis van twee mensen die bij het proces betrokken zijn. Apple is momenteel bezig om twee vacatures op te vullen voor het nieuwe project, die van head of product en head of business development. Deze moeten aan de slag met de 600 miljoen iTunes-accounts en de gegevens van honderden miljoenen credit cards waarmee betalingen aan Apple zijn verricht.

Op basis van die database wil Apple volgens de website het voor het winkelende publiek eenvoudiger maken om producten via iPhone-applicaties en het internet aan te schaffen. Het gaat hierbij om de aanschaf van échte producten, dus niet credits in bijvoorbeeld een game.

Een samenwerking met PayPal behoort ook tot de mogelijkheden. Sinds januari hebben PayPal en Apple meerdere keren met elkaar gesproken. Beide partijen willen niet reageren tegenover Re/code.

Laat een reactie achter

‘Flexibel driezijdig scherm voor Galaxy Note 4’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Het scherm van Samsungs nieuwe phablet, de Galaxy Note 4, krijgt een scherm dat doorloopt tot en met de zijkanten. De Koreanen hebben al een patent op de technologie.

‘Flexibel driezijdig scherm voor Galaxy Note 4’ galaxynote4
Het betreffende patent.

Dit schrijft ZDNet op basis van bronnen binnen Samsung. Eerder dit jaar bevestigde Lee Young-Hee, vicepresident van Samsungs mobiele telefonie-afdeling, al dat het bedrijf werkt aan een driezijdig scherm voor mogelijk de Galaxy Note 4.

Het lijkt er bovendien op dat de Note 4 ook een flexibel toestel wordt. “De mobiele telefonie-industrie staat nog steeds in haar kinderschoenen. We blijven werken met nieuwe technologieën”, zegt een bron binnen Samsung.

Volgens marktonderzoeker Display Bank World gaat er in 2016 anderhalf miljard dollar om in de markt voor flexibele schermen. In 2019 is dat waarschijnlijk al gestegen tot tien miljard dollar.

Laat een reactie achter

‘Eerste Amazon-telefoon krijgt 6 camera’s’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Met zes camera’s moet de eerste smartphone van Amazon over een nog onbekende 3D-userinterface gaan beschikken.

‘Eerste Amazon-telefoon krijgt 6 camera’s’ amazon1
Amazon smartphone

De eerste smartphone van Amazon wordt binnen enkele maanden naar buiten gebracht, claimt BGR. Het Amerikaanse bedrijf werkt er al jaren aan en BGR claimt nu de eerste foto’s van het toestel in handen te hebben. De telefoon moet binnen enkele maanden officieel gepresenteerd worden.

Een unique selling point van het apparaat, waarvan de naam nog onbekend is, zou de 3D-userinterface zijn waarover geen enkele andere smartphone momenteel over beschikt. De nadruk zal bij het verdere gebruik van het apparaat liggen op het gebruik van Amazon-producten. De 3D-userinterface, moet het gebrek aan echt denderende specificaties minstens gaan compenseren, zo is de intentie.

Aan de voorkant zouden vier – in elke hoek een - verschillende cameraatjes komen. In samenwerking met sensors zouden die camera’s 3D-effect moeten zorgen. De rol van de vier camera’s zou daarin zijn dat ze je gezicht, en de positie van je hoofd ten opzichte van de telefoon, weten te detecteren. Hierdoor zou een 3D-effect mogelijk moeten worden, op dezelfde manier zoals Nintendo dat met de 3DS tot stand weet te brengen.

Er zijn ook wat specificaties uitgelekt over het toestel. Dit apparaat krijgt onder andere 2 GB aan ram en een Snapdragon-processor. Om welke het gaat is niet bekend. De Amazon-telefoon draait op een flink aangepaste versie van Android. Het zou overeenkomsten vertonen met Amazons tablets. Het scherm heeft een grootte van 4,7 inch en een resolutie van 720p. Hiermee is het scherm net wat kleiner en minder scherp dan die van bijvoorbeeld vlaggenschippen van Samsung en HTC, zoals de Galaxy S5 en de One M8. De fotocamera zou kiekjes schieten in 13 MP.

De smartphone die je ziet op deze uitgelekte foto’s is een prototype. Wellicht dat deze telefoon dus niet helemaal overeenkomt met het toestel dat uiteindelijk gereleaset gaat worden. Helemaal duidelijk is het uiteindelijke ontwerp nog niet te zien.

De telefoon is vooralsnog ingekapseld in een apart omhulsel, dat moet voorkomen dat de definitieve vorm van het toestel onduidelijk blijft. Dat is Amazon voorlopig ook gelukt: op alle foto’s is de telefoon nog ingekapseld.

Naast deze smartphone stelt BGR dat Amazon nog aan minstens één ander toestel werkt. De uitgelekte telefoon moet in het hogere segment worden teruggevonden, de tweede, onbekende smartphone, zou een stuk goedkoper op de markt worden gebracht.

De high end-telefoon zou als eerste naar buiten komen.

Lees verder...

‘Eerste foto voorkant iPhone 6 uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Op Weibo zou vandaag een eerste foto van de voorkant van de nieuwe iPhone zijn uitgelekt. De iPhone 6 lijkt een flink groter formaat te krijgen dan zijn voorganger.

‘Eerste foto voorkant iPhone 6 uitgelekt’ iphone6
iPhone 6

Dat komt overeen met eerdere geruchten omtrent Apples nieuwe vlaggenschip. Zo zouden er twee versies van de iPhone 6 komen: een 4,7 inch- en een 5,5 inch-variant. Allebei dus groter dan de iPhone 5.

De iPhone 5S zie je links op de foto. Daarnaast zie je – waarschijnlijk – de eerste laag aan de voorkant van de nog te onthullen iPhone 6. De foto werd via ‘jiezhixc’ (registreren noodzakelijk) het internet opgeslingerd via Weibo, het Chinese Twitter.

Behalve het grotere formaat, vertoont de iPhone 6 op deze foto geen sporen van een radicale verandering in het ontwerp van het toestel. Later dit jaar onthult Apple – opnieuw waarschijnlijk – de iPhone 6. Eerdere geruchten die over het toestel de ronde deden waren onder andere dat het schermglas van de iPhone 6 wellicht van saffier zou zijn, dat ook voor horloges wordt gebruikt. Dit zou het toestel er niet goedkoper op maken.

Laat een reactie achter

‘Apple komt met 12 inch-tablet’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple lijkt het voorbeeld van Samsung te gaan volgen. Het gerucht gaat namelijk dat ook de Amerikaanse fabrikant een tablet gaat maken met een schermgrootte van 12 inch.

Apple iPad mini 2 koopwijzer

Eerder dit jaar was Samsung de eerste fabrikant die met een dergelijk grote tablet op de markt kwam. Wij hebben de Samsung Galaxy Note Pro 12 inmiddels al gereviewed.

De Chinese krant China Business News citeert volgens CNet vandaag de directeur van een Taiwanees bedrijf dat plastic omhulsels fabriceert voor mobiele toestellen. Hij beweert dat Apple met een iPad gaat komen met een schermgrootte van 12 inch.

Ook bevestigt de bron tegenover de Chinese krant de geruchten dat de iPhone 6 inderdaad in twee varianten op de markt komt. De een krijgt een schermgrootte van 4,7 inch, de ander 5,5 inch.

Laat een reactie achter

Windows Phone 8.1 vrijgegeven voor ontwikkelaars

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Microsoft heeft vandaag Windows Phone 8.1 vrijgegeven voor ontwikkelaars. Dat betekent echter niet dat jij nog even moet wachten tot je het besturingssysteem op je Windows Phone 8-toestel kunt zetten.

Microsoft kondigt Windows Phone 8.1 en Cortana aan 20140402 181445
Joe Belfiore tijdens Microsofts Build-conferentie in San Francisco

Het is de eerste, grote update in anderhalf jaar voor Windows Phone. Twee weken terug werd het vernieuwde besturingssysteem in San Francisco op de BUILD-conferentie voor ontwikkelaars eindelijk aangekondigd. Noviteiten zijn onder andere spraakassistent Cortana en het langverwachte notificatiecentrum.

Sinds vandaag is Windows Phone 8.1 verkrijgbaar voor ontwikkelaars, maar met een trucje kan ook ‘de gewone man’ alvast aan de gang met 8.1. Daarvoor moet je Windows Phone’s AppStudio gaan en je daar aanmelden met je Microsoft-account en vervolgens een project aanmaken.

Inschrijven is gratis. Vervolgens kun je de preview-app voor ontwikkelaars downloaden met je Windows Phone 8-toestel. Open de preview vervolgens en log in met je Microsoft-account. Ga daarna naar je instellingen en laat je telefoon zoeken naar systeemupdates. Als het goed is, kun je vervolgens je Windows Phone 8-toestel updaten naar 8.1.

Laat een reactie achter

‘Foto’s Huawei Ascend P7 uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei presenteert volgende maand zijn nieuwe vlaggenschip in Parijs. Het lijkt er echter op dat er nu al beeld is uitgelekt van hoe de Ascend P7 eruit gaat zien.

‘Foto’s Huawei Ascend P7 uitgelekt’ ascend2
Huawei Ascend P7

Het beeld is naar buitengekomen via Weibo, de Chinese variant van Twitter. PhoneArena noemt tevens een boel specificaties die bij het toestel zouden gaan horen.

De Ascend P7 krijgt waarschijnlijk een scherm van vijf inch en een quadcoreprocessor die 1,6 GHz levert. Het scherm krijgt een resolutie van 1080p. Het toestel beschikt over 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan vaste opslag.

Huawei stopt waarschijnlijk een flinke batterij in de Ascend P7: waarschijnlijk heeft hij een inhoud van 2450 mAh. Het toestel draait op Android, en gelijk ook op 4.4 KitKat. De camera aan de achterkant schiet plaatjes in 17 MP. De camera aan de voorkant lijkt ook best behoorlijk te worden met een scherpte van 8 MP.

De Ascend P7 wordt waarschijnlijk officieel volgende maand, op 7 mei, in Parijs gepresenteerd. All About Phones zal daarbij aanwezig zijn. Tot die tijd moeten we het voorlopig met deze drie uitgelekte foto’s doen.

Lees verder...

Paypal maakt betalen met vingerafdruk op Galaxy S5 mogelijk

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Paypal maakt betalen met een simpele vingeradruk op het scherm van de Samsung Galaxy S5 mogelijk. Zowel in winkels die dit ondersteunen, als in webshops kan er met een vingerafdruk op de speciale vingerafdruksensor van de Galaxy S5 worden afgerekend.

Paypal maakt betalen met vingerafdruk op Galaxy S5 mogelijk paypal galaxy s5

De vingerafdruk doet dienst als wachtwoord. Zo hoeft niet langer een gebruikersnaam en een wachtwoord ingetypt te worden op het toestel, wat op zich al een vervelend klusje is, en in druk gezelschap ook nooit zo fijn is.

Paypal denkt hiermee consumenten met een gemakkelijk systeem te bedienen. In 25 landen wordt deze betaalmogelijkheid aangeboden. Niet alleen gewone winkels, maar ook webshops en in mobiele apps is de betaalmogelijkheid met de vingerafdruk beschikbaar.

In gewone winkels heeft op deze wijze betalen het voordeel dat er geen pinpas of creditcard afgegeven hoeft te worden. Paypal heeft nog een derde voordeel in gedachten. Door via de smartphone vooraf te bestellen én te betalen in bijvoorbeeld een fastfoodrestaurant, kan de bestelling direct worden meegenomen. Zo sta je nooit in de rij op je broodje te wachten. Je haalt het gewoon op.

Paypal werkt ook aan een app voor de Gear 2 en de Gear Fit, de smartwatches van Samsung. Hoe dat precies werkt is niet geheel duidelijk, want die apparaten hebben geen vingerafdruksensor. Toch wordt de mogelijkheid om met een smartwatch te betalen al in acht landen uitgerold.

Lees verder...

‘Nokia volgt voorbeeld HTC en komt ook met dual camera’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is een kwestie van tijd voordat meerdere telefoonfabrikanten een dubbele camera aan de achterkant van hun telefoons installeren. De eerste die het voorbeeld van HTC gaat volgen, schijnt Nokia te zijn.

Nokia kondigt drie nieuwe Lumia-smartphones aan 930

HTC onthulde vorige maand als eerste fabrikant een toestel met twee camera’s aan de achterkant. Op de One M8 kun je foto’s achteraf scherpstellen en bijvoorbeeld ook een 3D-effect toevoegen zodat een foto diepte krijgt als je met je telefoon beweegt.

Volgens WPCentral gaat Nokia dat voorbeeld volgen. De Finnen zouden bezig zijn met de ontwikkeling van een dubbele lens. De website schrijft niet over de mogelijkheden die de dubbele camera zou moeten hebben.

Als de geruchten waar zijn, betekent het dat Microsoft aan de bak moet zodat Windows Phone de dual camera kan ondersteunen.

De website schrijft verder dat Microsoft dit jaar met minstens twee updates voor Windows Phone 8.1 komt. Het is alleen nog niet bekend wat het bedrijf in die updates wil stoppen.

Laat een reactie achter

‘Nieuwe Motorola gaat Moto X+1 heten’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De opvolger van de Motorola Moto X heeft een naam. Tenminste, als we @evleaks mogen geloven. De beruchte Twitteraar voorspelt dat het nieuwe toestel gaat luisteren naar de naam Moto X+1.

Evan Blass twitterde onder zijn pseudoniem @evleaks een – waarschijnlijk – uitgelekte logo van het nieuwe toestel. Verdere informatie over het toestel is echter wel achterwege gebleven.

Volgens hem komt de telefoon ‘binnenkort’. Wanneer dat is, blijft echter onbekend. Wellicht wordt de X+1 tegelijkertijd gepresenteerd met Motorola’s smartwatch, de Moto 360, die op Android Wear draait. Het blijft echter pure speculatie, maar misschien dat toekomstige geruchten een beter beeld gaan schetsen.

Lees verder...

Microsoft toont autobesturingssysteem

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De boordcomputer in een auto aansturen met Windows. Microsoft heeft tijdens de BUILD 2014-conferentie voor ontwikkelaars een paar voorproefjes van een besturingssysteem voor auto's laten zien.

De in-car-technologie is zichtbaar gebaseerd op de user interface van Windows 8 en Windows Phone. Tegels beslaan het scherm, die door de automobilist zelf in te vullen zijn met besturingselementen en apps die ook door onafhankelijke software-ontwikkelaars gemaakt kunnen worden. Het lijkt op die manier erg op de besturing van Windows-tablets of Windows Phones.

In een nogal lange toespraak heeft Steve Teixera van Microsoft het een en ander getoond. In de video die hiervan is verschenen, gaat het vanaf 25:33 over de autosoftware. De apps komen zo in beeld, dat de automobilist tijdens het rijden niet wordt afgeleid. Want als de ogen van de automobilist ook maar een paar seconden van de weg af zijn, kan er een ongeluk gebeuren. Microsoft houdt daar sterk rekening mee.

Het concept-besturingssysteem van Microsoft wordt momenteel al in enkele auto's getest op een racecircuit in Seattle. Wanneer een definitieve versie naar auto's voor consumenten komt, is nog niet duidelijk.

Lees verder...

‘Benchmarktest nieuwe Nokia Lumia 1820 uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Een uitgelekte benchmarktest zou de eerste specificaties van de Nokia Lumia 1820 verraden. Het toestel met het nieuwe vlaggenschip van de Finse fabrikant worden.

‘Benchmarktest nieuwe Nokia Lumia 1820 uitgelekt’ benchmark
Benchmarktest Lumia 1820

De prestatietest kwam terecht in de database van benchmarktester GFXBench. Het toestel werd onder codenaam Qualcomm LiQUID uitgeprobeerd. Uit de test blijkt dat in het toestel een Snapdragon 805-processor zit met vier Krait 450-kernen en een nieuwe GPU (de Adreno 420).

De schermresolutie die door GFXBench werd opgepakt zit op 800x1422. Daarmee is het scherm iets minder scherp dan die van het huidige vlaggenschip van Nokia, de Lumia 1520, die een resolutie heeft van Full HD. Het wordt niet uitgesloten dat de Lumia 1820 een QHD-scherm krijgt. Die geruchten doen in ieder geval al een poosje de ronde. Volgens de bron wordt de resolutie ook kunstmatig door de chip geschaald in deze test waardoor het niet helemaal betrouwbare data zijn.

Microsofts ontwikkelaarsconferentie BUILD is gisteren van start gegaan, dus wellicht dat er de komende dagen nog wat informatie naar buiten komt over de Lumia 1820.

Laat een reactie achter

‘Google Now herinnert je je rekeningen te betalen’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Spraakassistent Google Now kan je in de toekomst herinneren aan het op tijd betalen van rekeningen van bijvoorbeeld je telefoonabonnement en je creditcard.

‘Google Now herinnert je je rekeningen te betalen’ googlenow
Google Now herinnert je aan je rekeningen

Dit voorspelt AndroidPolice, dat nog wel een slag om de arm houdt. Een bron die bekend is met de plannen van Google Now heeft dat in ieder geval verklapt aan de website.

Uit een foto blijkt dat je je telefoon kunt koppelen aan je account bij bijvoorbeeld creditcardmaatschappij American Express. Op die manier kun je te weten komen of je nog openstaande rekeningen hebt die betaald moeten worden. Google Now kan je in de toekomst daarbij waarschijnlijk dus helpen die op tijd te betalen.

Ook kun je Google Now vragen wat de volgende rekening is die je moet betalen en is er een overzicht van alle rekeningen die je open hebt staan of maandelijks moet betalen.

Het is niet bekend wanneer de nieuwste versie van Google Now op de markt komt en of deze toevoeging dan al in de spraakassistent is opgenomen.

Laat een reactie achter

Japan Display toont mogelijk quad hd-scherm van iPhone 6

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De schermfabrikant Japan Display heeft haar 5,5 inch quad hd-scherm onthuld. Dit scherm, met een resolutie van 2560x1440, komt mogelijk op de iPhone 6 te zitten.

Japan Display toont mogelijk quad hd-scherm van iPhone 6 japandisplay
Japan Display's 5,5 inch quad hd-scherm

Want het meest interessante aan de mededeling van Japan Display is dat het bedrijf klaar is om de massaproductie voor het nieuwe paneel kan worden gestart.

Japan Display noemt geen namen, maar het gerucht gaat dat Apple een grote klant wordt van Japan Display. Het 5,5 inch scherm heeft een pixeldichtheid van 538 ppi.

In de Japanse krant Nikkei ging onlangs ook het gerucht dat Japan Display een van de schermleveranciers wordt voor de nieuwe iPhone 6, die in twee formaten op de markt moet komen, waaronder – toevallig – een versie met een schermgrootte van 5,5 inch.

Apple presenteert de iPhone 6 waarschijnlijk in september aan de wereld. Geruchten, zoals die omtrent Japan Display, lijken het steeds aannemelijker te maken dat de zesde generatie iPhone een stuk groter zal worden dan diens voorgangers.

Laat een reactie achter

‘HTC komt ook met Windows Phone-versie van One M8’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC lanceerde gisteren in Londen zijn nieuwe vlaggenschip, de HTC One M8. Waarschijnlijk komt er naast de huisversie en de Google Play Store-editie ook een versie van de nieuwe One uit die draait op Windows Phone.

HTC One M8 hands-on hand

Dit stelt de Chinese website WPDang op basis van een anonieme bron. Het toestel moet gaan draaien op Windows Phone 8.1, dat nog uit moet komen. Het is afwachten of de dubbele camera ook op Windows Phone uit zijn voeten kan. De dual camera is een van de opvallende nieuwe dingen op de M8. Je kunt er achteraf foto’s mee scherpstellen en bovendien ook een 3D-effect toevoegen aan gemaakte foto’s. In onze hands-on (hier de video) waren wij erg te spreken over deze innovatieve camera.

Het is onduidelijk welke specificaties precies worden meegenomen naar de Windows Phone-variant van de M8. WPDang voorspelt dat er een deel van de technische specificaties en interface gebruikt gaan worden op het nieuwe toestel.

Laat een reactie achter

‘Android wil ook zakelijke markt veroveren’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google heeft met Android weinig te klagen. Het is het populairste besturingssysteem voor mobiele telefoon en fabrikanten maken er gretig gebruik van. De zoekmachinegigant wil nu met Android ook de zakelijke markt veroveren.

Problemen Android Kitkat met Exchange-accounts Google

Vooralsnog voldoet Android nog niet voldoende aan de eisen van de zakelijke wereld. Daar wil Google verandering in brengen, stelt TheInformation. Het wil de concurrentie aangaan met Apple, dat daar wel voet aan de grond heeft.

Google richt zich hierbij vooral op het verbeteren van de veiligheid van Android. Bij de volgende grote Android-release zal de nadruk waarschijnlijk veel meer worden gelegd op een goede beveiliging van het systeem.

Waarschijnlijk zal het nieuwe besturingssysteem toestaan dat applicaties hun eigen beveiligingsproces kunnen hebben. Ook kan er informatie worden opgeslagen op beveiligde chips en biedt het verbeterde managementtoepassingen.

Google organiseert in juni de I/O-conferentie. Wellicht dat er dan meer bekend wordt over het vernieuwde Android.

Laat een reactie achter

‘Apple werkt ook aan dual camera-technologie’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is de vraag hoe lang HTC One kan genieten van de monopolypositie die het nu bezit op het gebied van dual camera’s. Ook Apple heeft een patent op een soortgelijke technologie. Het moet voor dunnere iPhones gaan zorgen.

‘Apple werkt ook aan dual camera-technologie’ applepatent
Apple's patent voor dual camera-technologie

HTC onthulde gisteren de nieuwe One M8. Een van onderdelen die de show stal is de dual camera, waarmee je achteraf foto’s kunt scherpstellen en zelfs een 3D-effect kunt toevoegen aan je plaatjes. Hiermee is de HTC One M8 vooralsnog de enige die over deze innovatieve technologie beschikt.

Inmiddels is bekend geworden dat Apple ook bezig is met een dual camera-technologie. Dit blijkt uit patentinformatie waar AppleInsider beslag op heeft weten te leggen.

Uit het patent komt niet naar voren of ook Apple bezig is met 3D-cameratechnologie of opties als achteraf scherpstellen. Het Amerikaanse bedrijf zou vooral bezig zijn met een dubbele camera om haar telefoons in het vervolg dunner te kunnen maken.

De ene lens zou namelijk alleen licht moeten opvangen, de andere alleen kleur. Beide plaatjes worden daarna in elkaar geschoven voor het eindresultaat. Door de camera in tweeën te delen is de cameramodule minder dik, waardoor Apple waarschijnlijk met een dunnere iPhone 6 op de proppen kan komen.

Apple werkt ook aan een technologie die, afhankelijk van waar je je bevindt, bepaald hoe streng de toegang is tot je iPhone. Ben je bijvoorbeeld thuis, dan volstaat een code van 4 cijfers. Als je echter buiten de deur bent, bijvoorbeeld op station, dan kun je je telefoon alleen ontgrendelen met je vingerafdruk.

Ook zou het mogelijk zijn om per locatie in te schakelen tot welke diensten je toegang hebt.

Lees verder...

‘Android 4.4.3 KitKat komt eraan’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Volgens ontwikkelaar @LlabTooFeR wordt Android 4.4.3 KitKat momenteel uitgetest. De update aan het besturingssysteem gaat meerdere bugfixes de wereld uithelpen.

Volgende versie Android heet Kitkat kitkat

Hoewel niet elk toestel al draait op 4.4.2 KitKat, wordt er dus al aan een update voor deze editie ontwikkeld. Het is alleen nog niet bekend wanneer 4.4.3 uitkomt. 4.4.3 wordt ontwikkeld onder build nummer KTU72B.

@LlabTooFeR stet in zijn Twitter-bericht dat een bekende camerabug opgelost zal worden. Waarschijnlijk doelt hij hiermee op het probleem met de Nexus 5. Tijdens gebruik van de camera stijgt het CPU-gebruik onnodig veel en dat zorgt ervoor dat de telefoon trager wordt en de batterij sneller leeg gaat.

Lees verder...