All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ontwikkelingen nieuws

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Apple heeft vandaag uitnodigingen verzonden voor een evenement op 9 september. Op dit evenement gaat Apple hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhones aankondigen.

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september screen shot 2015 08 27 at 121917 pm0 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung druk bezig met testen van Snapdragon 820’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung lijkt te overwegen om voor de Galaxy S7 de Snapdragon 820 te gebruiken. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou momenteel deze high-end chipset aan het testen zijn.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit laat een anonieme bron weten aan het Zuid-Koreaanse Dreamx. “Samsung is nu de Snapdragon 820 aan het testen om te bepalen of deze in de Galaxy S7 wordt geplaatst. De tests zijn zwaar.”

Het is toch wel een beetje opvallend. Samsung liet de Snapdragon 810 voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge links liggen, omdat de fabrikant geen vertrouwen had in de prestaties van deze chipset, die kampte met oververhittingsproblemen. Samsung gebruikte derhalve de eigen Exynos 7 Octa-chipset.

De fabrikant lijkt nu te overwegen om voor zijn toekomstige vlaggenschip, de Galaxy S7, weer een topprocessor van Qualcomm te nemen. Het is nog onbekend of alle exemplaren van de S7 worden uitgerust met de Snapdragon 820, of dat een ander deel een eigen Exynos-processor krijgt. Dit was in het verleden wel zo met andere topmodellen van Samsung. Vaak kreeg het Europese model een Snapdragon en het Aziatische exemplaar een Exynos.

Over de Snapdragon 820 is nog niet veel informatie bekend. Eigenlijk weten we alleen dat dit de nieuwe topprocessor van Qualcomm voor volgend jaar wordt. Het is zo goed als zeker dat LG, Sony en HTC de chipset in hun toekomstige vlaggenschepen zullen gebruiken, of in ieder geval een aantal van deze fabrikanten.

Waarschijnlijk krijgt de Snapdragon 820 niet acht, maar vier kernen. Net als bijvoorbeeld de Snapdragon 801, die in de Galaxy S5 werd gebruikt. Het is nog onbekend wat de kloksnelheid is. Qualcomm zou eigen kernen gebruiken en de chipset zou geproduceerd worden door Samsung. Dit zou betekenen dat de processor wordt gebakken op 14 nanometer, wat goed nieuws is voor de efficiëntie en zuinigheid van de processor.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung en MIT denken ideale batterij bedacht te hebben

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De beperkte inhoud van de batterij van je smartphone: soms is het jouw ergernis nummer één. In de toekomst valt die ergernis misschien weg, aangezien Samsung en de Amerikaanse universiteit MIT denken de perfecte batterij te hebben ontwikkeld.

HTC Sensation batterij

Dit zegt professor Gerbrand Ceder, die een artikel schreef over deze batterij in Nature Materials. Het grote verschil tussen de nieuwe batterij en huidige smartphonebatterijen, is dat er geen vloeistof wordt gebruikt om energie vast te houden, maar een vaste stof.

De onderzoekers denken nu dat ze een vast materiaal hebben gevonden dat geschikt is om ionen op de juiste snelheid te geleiden, zodat het bruikbaar is als batterij. Onderzoekers dachten lange tijd dat geen vast materiaal geschikt genoeg is om ionen snel genoeg te geleiden.

Ceder schrijft dat dit nieuwe type batterij waarschijnlijk veiliger en duurzamer is dan de huidige batterijen. Nu kan het soms nog wel eens gebeuren dat een lithium-batterij in een smartphone ontploft, al is die kans overigens klein. Het nieuwe type batterij werkt ook onder een temperatuur van -30 graden, iets dat huidige batterijen niet doen, en heeft een capaciteit die 20 tot 30 procent groter is.

Rest nu de hamvraag: wanneer gaat deze techniek in smartphones gebruikt worden? Dat is nog onbekend. Er worden redelijk vaak doorbraken gedaan op het gebied van batterijen voor smartphones, maar het duurt waarschijnlijk nog jaren voor een dergelijke techniek in een telefoon komt te zitten.

Eerder werd er al een doorbraak geclaimd op het gebied van aluminiumbatterijen die in een minuut helemaal opgeladen konden worden. Vaak werken dit soort technieken in ieder geval in theorie, maar moet er vervolgens een manier worden gevonden om zo’n batterij op massale schaal te produceren. Dit blijkt vaak de lastigste opgave.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Android M heet officieel Android Marshmallow

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Dat de nieuwe Android met letter M zou beginnen was duidelijk, dat de nieuwe Android Marshmallow heet, is nu ook bekend.

Android M heeft officieel Android Marshmallow gsmarena 001

Afgelopen mei heeft Google Android M aangekondigd. Nu heeft Google bekendgemaakt dat de nieuwe Android 'Marshmallow' gaat heten. Vice president engineering Dave Burke postte een foto van een Android met een Marshmallow op Twitter. In zijn Tweet verteld Burke ook de naam van de nieuwe Android.

Het Androidbeeld met de Marshmallow staat bij het Android HQ gebouw in Californië. In een video met mogelijke Android namen, enkele dagen terug, was er al een preview te zien van de bouw van de Marshmallow.

Android Marshmallow komt waarschijnlijk deze herfst uit. Momenteel kunnen de Nexus 5, 6, 9 en de Nexus Player de preview-versie van de nieuwe Android al draaien. In de Android zitten een aantal nieuwe opties. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om een app wel of geen toestemming te geven voor het gebruik van hardware van de telefoon (wifi, camera enzovoorts). Daarnaast heeft de nieuwe Android ondersteuning voor usb type-c en voor vingerafdrukscanners.

Bij de nieuwe Android worden waarschijnlijk ook twee nieuwe Nexus telefoons aangekondigd. Vermoedelijk krijgen we een Nexus 5-opvolger van LG en een Nexus 6-opvolger van Huawei. Geruchten vertellen dat de beide telefoons een vingerafdrukscanner krijgen. Voor Google is dit een manier om aan mensen te laten zien dat de nieuwe Android ondersteuning voor vingerafdrukscanners heeft. Volgens de geruchtenmolen krijgen de beide telefoons ook een usb type-c poort.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Project Ara loopt vertraging op

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Project Ara, Google’s programma voor de ontwikkeling van een modulaire smartphone, heeft vertraging opgelopen.

Google Phonebloks modulair smartphone

Dit laat Project Ara weten op Twitter. Ondertussen wordt er met klem beweerd dat er van uitstel geen afstel zal komen. “We moeten een omweg maken. Volgende week komen we met meer informatie. Maak je vooral geen zorgen: we gaan er echt niet mee stoppen”, valt er in meerdere berichten op het account van Project Ara te lezen.

Project Ara was onderdeel van Motorola toen Google de fabrikant overnam. De zoekmachinegigant hield Project Ara in handen toen het Motorola doorverkocht aan Lenovo.

Met Project Ara ontwikkelt Google een standaard voor modulaire smartphones. Deze smartphones moeten duurzamer worden dan de huidige telefoons. Is je camera stuk? Dan kun je ‘m uit de telefoon halen en vervangen voor een nieuwe. Je hoeft niet de complete smartphone weg te gooien.

Ditzelfde geldt voor andere onderdelen. Als je een beter scherm wil, moet je ‘m uit het toestel kunnen halen en vervangen voor een display met een hogere resolutie. Toe aan een snellere processor? Geen probleem: je bestelt een nieuwe en schuift deze in de telefoon.

Het is nog onbekend waarom Project Ara vertraging heeft opgelopen. Daarnaast weten we niet wanneer de werkzaamheden weer worden hervat en je de eerste modulaire smartphone van Project Ara kunt aanschaffen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Belangrijke betaversie Windows 10 voor telefoons over een maand klaar'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Een nieuwe, belangrijke betaversie van Windows 10 voor smartphones is over een maand klaar en zal waarschijnlijk op de IFA of de CTIA worden gepresenteerd, meldt Windows Central.

'Belangrijke betaversie Windows 10 voor telefoons over een maand klaar' 20150810 100106 269

Windows Central heeft dat gelezen op ITHome. Daar is informatie te vinden die erop wijst dat de huidige betaversie met het nummer 10166 zal worden opgevolgd door 10512. Eigenlijk wilde Microsoft het mobiele besturingssysteem met versie 10240 klaar hebben, maar er zat nog een flinke bug in die er eerst uit moest. Vandaar dat in de 105-serie beta's wordt verder gewerkt.

De nieuwe versie 10512 wordt een flinke stap voorwaarts, aldus de informatie van betatesters die het al een beetje hebben bekeken. Maar de uiteindelijke versie die naar de telefoons wordt gestuurd en op nieuwe smartphones zoals de Lumia 950 wordt gezet, is het nog niet. Microsoft is echter duidelijk bezig met de laatste loodjes om het mobiele besturingssysteem in orde te krijgen, en de plannen om Windows 10 voor telefoons nog voor het einde van het jaar te lanceren, lijken nog steeds haalbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Qualcomm kondigt Snapdragon 820 niet deze week aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De smartphonewereld wacht al een tijdje op de aankondiging van de volgende superprocessor voor mobiele apparaten: de Snapdragon 820 van Qualcomm. Die aankondiging werd een tijdlang volgende week verwacht, omdat Qualcomm dan de pers heeft uitgenodigd. Dit blijkt echter om een geheel ander product te gaan.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De snelste processor van de hofleverancier van HTC, Sony, een heleboel Samsungapparaten en nog veel meer fabrikanten, is nu de Snapdragon 810. Die processor heeft echter een hoop problemen veroorzaakt. De achtkernige CPU was zo razendsnel, dat hij oververhittingsproblemen gaf in sommige toestellen. Daardoor waren smartphones niet prettig te hanteren, raakte de accu snel leeg en sloten apps zomaar af. Door de kloksnelheid van het racemonster wat omlaag te brengen, hebben fabrikanten als HTC en Sony dit pogen op te lossen. Zeg maar alsof je in een racewagen in z'n drie rijdt.

De opvolger wordt de Qualcomm Snapdragon 820 en daarvan bestaan nu torenhoge verwachtingen. De oververhittingsproblemen zouden vast nu afdoende zijn aangepakt, en voorspeld wordt dat de 820 40 procent sneller is dan de 810 en ook nog eens 30 procent zuiniger. Dat scheelt batterijvermogen, zeg maar alsof je in een racewagen in z'n vrij een hele steile helling af scheurt.

Kennelijk heeft Qualcomm de nieuwe processor nog niet klaar, want de aankondiging van volgende week blijkt betrekking te hebben op grafische hardware voor computers. Toch schijnt er achter de schermen al een hoop te gebeuren. Sony en HTC zouden al met de nieuwe processor aan het stoeien zijn, om te beoordelen of de nieuwe CPU een plekje in de HTC One M10 en de Sony Xperia Z5 verdient. En wellicht stopt Samsung de Snapdragon 820 ook in zijn nieuwste vlaggenschip, dat rond de jaarwisseling moet uitkomen. Vanwege de oververhittingsproblemen zit de 810 nu niet in de Galaxy S6.

Het blijft dus nog even afwachten totdat Qualcomm de Snapdragon 820 officieel aankondigt. Dat het niet lang meer kan duren, is wel zeker; de smartphonefabrikanten willen met hun vlaggenschepen voor volgend jaar aan de slag.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Ongeveer een op de vijf Android-apparaten heeft Lollipop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Steeds meer Android-apparaten draaien op Lollipop. Inmiddels draait één op de vijf apparaten met het besturingssysteem op deze versie.

Android chart

Dit laat Android weten op zijn blog. De fabrikant publiceert om de zoveel tijd wat cijfers over Android en afgelopen nacht was het weer zover. Android Lollipop werd vorig jaar aangekondigd en uitgerold en is sindsdien langzaamaan bezig aan een opmars.

Android KitKat is nog altijd de meest populaire versie van het besturingssysteem, met een percentage van 39,3 procent. Android 5.0 en 5.1 Lollipop hebben gezamenlijk een aandeel van 18,1 procent. Daarmee is het derde achter Android Jelly Bean, dat over een percentage van 23,6 procent zit.

Er zijn nog mensen die Android Froyo en Gingerbread gebruiken, die meer dan vijf jaar oud zijn. Gingerbread heeft zelfs nog een gebruikerspercentage van 4,6 procent. Daarmee is deze versie van Android, 2.3, groter dan Ice Cream Sandwich. Android 4.0 heeft een percentage van 4,1 procent.

Oudere versies worden nog steeds gebruikt omdat fabrikanten voor deze smartphones geen updates meer uitbrengen. Alleen de meeste Nexus-apparaten draaien vrijwel direct op een nieuwe versie van Android als deze wordt uitgerold.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Virus in omloop dat Androidtelefoons in 'presse-papier' verandert

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Antivirusbedrijf Trend Micro waarschuwt voor een lek in Androidsmartphones waardoor die in een 'presse-papier' kunnen worden veranderd. Terwijl de eigenaar niets meer met zijn telefoon kan doen, kunnen hackers er onder de motorkap vandoor gaan met alle opgeslagen gegevens.

Malware

Trend Micro heeft een nieuw lek in Android ontdekt. Het heeft te maken met video. Een verbouwd MKV-videobestand kan ervoor zorgen dat de gebruiker van het toestel niet eens meer voorbij zijn eigen lockscreen kan komen. Gelijktijdig kunnen hackers zich toegang verschaffen tot het apparaat en alle opgeslagen foto's, wachtwoorden, e-mails en andere informatie van het toestel halen, of de eigenaar dwingen een losgeld te betalen om het toestel weer vrij te geven.

Trend Micro zegt al in mei Google op de hoogte te hebben gesteld over dit veiligheidslek, maar Google heeft er volgens het antivirusbedrijf tot op heden niets aan gedaan. Het lek zou geen hoge prioriteit krijgen. Het veiligheidslek heeft betrekking op alle telefoons die lopen op Android 4.3 Jelly Bean, 4.4 Kitkat, tot en met de allerlaatste versie 5.1.1 Lollipop. Die versies samen bestrijken ongeveer de helft van alle Androidtelefoons die wereldwijd in gebruik zijn.

Google heeft tegen Engadget verteld dat het veiligheidslek in een toekomstige Androidversie wordt gedicht.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Qualcomm: draadloos opladen nu ook mogelijk met metalen smartphone

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Qualcomm heeft een uitvinding bekendgemaakt waarmee smartphones met een metalen achterkant draadloos kunnen worden opgeladen. Tot nu toe was draadloos opladen voorbehouden aan telefoons met een plastic achterkant.

'Draadloos opladen op Samsung-telefoons in 2014' maxresdefault 1

Qualcomm heeft een manier uitgevonden om metalen toestellen veilig draadloos op te laden. De uitvinding heet Qualcomm WiPower. Dit is compatibel met de Rezence standaard. Het is de eerste mogelijkheid om smartphones van metaal zonder draadje op te laden. Het patent is vanaf heden beschikbaar voor smartphonefabrikanten die de mogelijkheid in toekomstige toestellen willen inbouwen.

Qualcomm meent dat het draadloos opladen van metalen toestellen belangrijk is, omdat steeds meer fabrikanten afstappen van plastic en metaal gebruiken om smartphones dunner te maken en er mooier uit te laten zien. Ook zijn toestellen van metaal doorgaans een stuk steviger dan telefoons van plastic. Tot nu toe was het onmogelijk om toestellen van metaal draadloos op te laden, maar het patent van Qualcomm Technologies maakt het nu wel mogelijk. Qualcomm ziet een toekomst voor zich waarbij smartphonefabrikanten zich niet meer hoeven te storen aan gaatjes voor draadjes, en mooiere cases voor smartphones die ook geen opening meer nodig hebben om het toestel via een kabeltje op te laden.

Draadloos opladen maakt het ook mogelijk om meerdere apparaten gelijktijdig op een oplaadstation te leggen, vertelt Qualcomm. De WiPower technologie maakt het mogelijk om toestellen tot 22 Watt op te laden, en meestal sneller dan met andere draadloze oplaadtechnieken, aldus de chipfabrikant.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe techniek maakt vingerafdruksensor in homeknop overbodig

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Een fysieke homeknop als vingerafdruksensor: binnenkort is dat misschien verleden tijd, dankzij een nieuwe techniek van het bedrijf Sonavation.

Oppo R7 Plus krijgt randloos scherm en vingerafdruksensor oppo r7 plus 02

Steeds meer smartphones hebben een vingerafdruksensor. Die zit vaak los van het scherm in de smartphone verwerkt, door middel van een fysieke knop. Als het aan Sonavation ligt, is deze manier binnenkort achterhaald. Het bedrijf heeft een manier gevonden waardoor het een vingerafdruksensor onder Gorilla Glass, dat het smartphonescherm beschermt tegen krassen, kan plaatsen.

De vingerafdruksensor wordt met de techniek van Sonavation direct in het touchscreen verwerkt. De Chief Technology Officer van het bedrijf, Rainer Schmitt, meent daarnaast dat de nieuwe vingerafdruksensor ook in staat is vieze, natte en gladde vingers afleest. Iets waar huidige vingerafdruksensors moeite mee hebben.

Het is met dit soort nieuwe technieken altijd de vraag of het ooit zijn weg vindt naar een smartphone en, zo ja, hoe lang dat dus gaat duren. Nu is het in ieder geval nog onduidelijk of de techniek van Sonavation ooit gebruikt gaat worden in smartphones en tablets.

De implementatie van de techniek zou in ieder geval invloed hebben op het uiterlijk van smartphones. Het maakt de fysieke homeknop overbodig. Dit zorgt er, in geval van bijvoorbeeld de iPhone 6, voor dat de randen rondom het toestel dunner worden. Een smartphone wordt hierdoor compacter.

Bij andere smartphones heeft de vingerafdruksensor minder invloed op de omvang. Zo plaatst Huawei zijn vingerafdruksensor aan de achterkant van de telefoon, bijvoorbeeld bij de Honor 7 en Ascend Mate 7. Dit zorgt er inderdaad voor dat de randen rondom de smartphone een stuk dunner zijn. Zo is de Ascend Mate 7 ongeveer net zo groot als de iPhone 6 Plus, maar is zijn scherm wel een stuk groter: 6 inch om 5,5 inch.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple plaatst patent onzichtbare zonnecellen

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Een goede accuduur is erg belangrijk bij een smartphone. Terwijl fabrikanten hun telefoons dunner en sneller maken, wordt de accuduur vaak vergeten. Apple heeft een patent geplaatst op onzichtbare zonnecellen waardoor de iPhone langer mee moet gaan op een acculading.

Apple plaatst patent onzichtbare zonnecellen 6a0120a5580826970c01b8d138d8c7970c pi 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple en Samsung willen van simkaart af

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Apple wilde al eerder van de simkaart af, nu heeft ook Samsung zich hierbij aangesloten. Zij hopen de telecomproviders ervan te overtuigen dat de kaartjes beter vervangen kunnen worden door een e-sim, die de benodigde data in de telefoon zelf beheert. Scheelt de fabrikanten weer een klepje.

Simyo simkaart
Bron: Simyo sim

Eigenlijk hebben ook de telecomproviders weinig met de simkaart op. Ze zijn gevoelig, geld waard, en er is altijd gezeur over met klanten die ze kwijtraken of in een andere telefoon proberen te stoppen wat soms niet goed gaat. De fabrikanten willen van de simkaart af omdat die kostbare ruimte in de steeds dunnere telefoons opslokt en eigenlijk, wat hun betreft, achterhaald is: de beperkte data die op de simkaart staat, kan ook in de telefoon zelf worden opgeslagen.

Alleen consumenten zijn nog fan van de simkaart, die ze zonder problemen in een ander simlockvrij toestel kunnen stoppen. Met een e-sim vergt dat eerst wat handelingen die de provider moet doen. Maar ook steeds meer consumenten zitten niet echt meer op het gehannes met de steeds kleiner geworden simkaartjes te wachten. De minuscule kaartjes raken snel kwijt en zijn snel stuk.

Nu hebben zowel Samsung als Apple contact opgenomen met de GSMA, de wereldwijde vereniging van telecomproviders, om de simkaart de nek om te draaien. Eigenlijk zijn alle belangrijke spelers op de telecommarkt er wel klaar mee, maar er moet nog wel wat nieuws bedacht worden wat voor consumenten net zo makkelijk is.

Apple is er zelfs al mee begonnen. In de laatste generatie iPads zit al een e-sim. De e-sim heeft voor de consument, en voor bedrijven die telefoons verstrekken aan hun werknemers, ook een voordeel. Door de e-sim op afstand te blokkeren als een toestel kwijt of gestolen is, kan het gestolen toestel niet meer worden gebruikt. Voor consumenten is het vervallen van de simkaart in ieder geval een gevoelig klepje minder, maar het betekent wel dat ze het voortaan aan hun provider moeten vragen als ze de e-sim naar een ander toestel willen overzetten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Snapdragon 820 heeft dezelfde oververhittingsproblemen als de 810'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De in ontwikkeling zijnde Qualcomm Snapdragon 820-processor lijdt volgens geruchten aan dezelfde oververhittingsproblemen als de Snapdragon 810. Dat kan weleens een probleem worden voor de volgende generatie superphones. De geruchtenmachine draait volop. Nog niets is zeker.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De oververhittingsproblemen van de Qualcomm Snapdrtagon 810, een bloedsnelle processor die onder meer in de HTC One M9, de Sony Xperia Z3+ en de LG G Flex 2 zit, zijn alom bekend. Via software-updates proberen fabrikanten te voorkomen dat de veel te warm wordende processor problemen veroorzaakt voor het toestel en de gebruiker. Meestal komt het erop neer dat de kloksnelheid softwarematig omlaag wordt gebracht. De problemen met de 810 leidden ertoe dat Samsung ervan afzag om de processor in de Galaxy S6 (Edge) te bouwen, en in plaats daarvan koos voor een zelfontwikkelde Exynos-CPU. De Japanse telecomprovider NTT Docomo ging zelfs zo ver om zijn klanten in telefoonwinkels op posters te waarschuwen voor de warmteproblemen in toestellen die door deze processor worden aangedreven.

Qualcomm is achter de schermen alweer bezig met het volgende topmodel, de Snapdragon 820. Wie denkt dat met die processor de warmteproblemen zijn opgelost, komt echter bedrogen uit, zegt iemand die over zichzelf vermeldt dat hij het weten kan. Deze kenner - een zekere Ricciolo - adviseert mensen die een nieuw vlaggenschip willen kopen, om te wachten op de Snapdragon 830, in de hoop dat Qualcomm in die processor het probleem eindelijk onder de knie heeft. Maar de eerste telefoons op die CPU vallen pas eind volgend jaar te verwachten.

Andere kenners vinden de claim van Ricciolo een beetje overdreven. Zij wijzen erop dat de kernen van de Snapdragon 810 standaard-ARM kernen zijn, terwijl die in de Snapdragon 820 door Qualcomm zelf zijn ontwikkeld, juist om het hitteprobleem te tackelen. Het is dus echt wel een hele andere processor dan de 810.

De Snapdragon 820 zou in december dit jaar op de markt komen en kort daarna de nieuwste generatie vlaggenschepen gaan aandrijven. De eerste telefoon die op deze nieuwe CPU zou lopen, zou de Xiaomi Mi5 Plus zijn. De 820 wordt een 64-bit processor met twee keer vier kernen die op 1,7 en 2,2Ghz zijn geklokt. Daarmee is de maximale capaciteit van de processor nog lang niet bereikt; die zou op 3Ghz liggen, melden bronnen. Maar veiligheidshalve zou Qualcomm niet zo ver willen gaan.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Motorola kondigt 28 juli evenement aan

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Na gelekte foto's van toekomstige Motorola telefoons, is het logisch dat er een aankondigings-evenement aankomt. Motorola heeft uitnodigingen verstuurd voor een evenement op 28 juli.

Motorola kondigt 28 juli evenement aan motolivestream english us final00

Het Motorola evenement was al verwacht op 28 juli 2015 door de Braziliaanse website Tecmundo. Het blijkt dat de website gelijk had, aangezien Motorola zelf uitnodigingen aan de pers heeft verstuurd voor het evenement. Dit evenement vindt plaats om 9 AM Eastern Time, dit is gelijk aan 15:00 Nederlandse tijd.

Op de uitnodiging staat geschreven dat de status van onze relatie gaat veranderen. Hiermee bedoelt Motorola de relatie met onze telefoon. Op haar website verwijst Motorola naar haar uitnodiging; we vertrouwen hun onze persoonlijke verhalen, foto's, geheimen en vragen. Een beter mobiele relatie is onderweg.

De groet onder de kaart moeten kusjes en knuffels voorstellen; XOX. De kusjes en knuffels kunnen weer een terugwijzing zijn naar de relatie status. Ook lijkt de O verdacht veel op een G. De letters XGX wijzen op de telefoons die Motorola waarschijnlijk gaat aankondigen; de Moto G en de Moto X.

Of er meer dan alleen een Moto G en een Moto X aangekondigd gaat worden in nog niet bekend. In de afgelopen lekken, hebben we foto's gezien van mogelijke Motorola Droid's en andere toestellen. De huidige Motorola Moto 360 staat ook op het lijstje met toestellen die toe zijn aan een nieuwe versie.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nederlanders gebruiken steeds meer alternatieve apps voor bellen

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Steeds meer Nederlandse mensen gebruiken een alternatieve app in plaats van het traditionele bellen. Meer dan de helft van de gevraagden in een Multiscope onderzoek, heeft weleens via WhatsApp gebeld.

Nederlanders gebruiken steeds meer alternatieve apps voor bellen img 0316

Volgens onderzoeksbureau Multiscope gebeurt 12% van al het belverkeer via een app. Het bureau kwam ook tot de uitslag dat meer dan 50% procent van de onderzochte mensen ooit via een app gebeld heeft. Één op de vijf belt met enige regelmaat via een app.

De meest gebruikte app voor het voeren van telefoon gesprekken is WhatsApp. Van alle mensen die via een app bellen, belt 86% via WhatsApp. De concurrenten Skype en FaceTime zijn een stuk minder populair, met percentages van 19% en 12%. FaceBook messenger en Viber staan laatste, met percentages van ook 12% en 5%.

Bart Roozen van multipanel heeft een aantal goede redenen waarom mensen vaker een app gebruiken voor bellen. Hij vertelt over deze mensen: "Ze hebben de app vaak al open staan en hoeven alleen maar op het telefoonicoontje te drukken om te bellen. Bij sommige apps hoef je niet eens het telefoonnummer van iemand te hebben."

Als belapps steeds populairder worden, zullen er uiteindelijk minder belminuten verkocht gaan worden. Om toch voldoende winst te maken, zullen telecomproviders meer aan data gaan verdienen, voorspelt Roozen.

Hoewel voor sommige gebruikers de gesprekskwaliteit via een belapp een probleem is, verwachten veel gebruikers dat ze het komende jaar nog meer via apps gaan bellen. Een slechte gesprekskwaliteit kan ontstaan door een slechte verbinding. Aangezien de komende jaren het Nederlandse netwerk van mobiel internet verbeterd zal worden, is er een interessante toekomst voor belapps.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft zit er niet mee om enige Windows Phone-producent te zijn

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft blijft achter Windows Phone staan, of de mobiele versie van Windows 10 zoals het straks heet. Het mobiele besturingssysteem zal ontwikkeld blijven worden, ook als geen enkel ander bedrijf zich bij het platform aansluit, en Microsoft zodoende de enige producent van Windowstelefoons zou blijven.

Satya Nadella CEO Microsoft

Dat zegt Microsoft-CEO Satya Nadella in een interview met ZD Net. Nadella meldt daarin: "Als er veel OEM's (fabrikanten die Windowstelefoons produceren) zijn, hebben we één strategie. Als er geen OEM's zijn, hebben we één strategie."

HTC, LG en Samsung hebben in het verleden Windows Phones gemaakt, maar alleen HTC heeft nog zijdelings belangstelling voor het platform. Microsoft lijkt daar allerminst mee te zitten. Nu Nokia is overgenomen, kan het bedrijf zijn eigen hardware produceren, en dan blijft het maar bij de Lumia-serie van Microsoft zelf. Mochten HTC, Samsung of wie dan ook zich er weer bij willen aansluiten, dan zijn ze welkom.

Nadella vindt mobiele telefoons overigens niet superbelangrijk voor Windows 10. Dat besturingssysteem moet gaan draaien op pc's, tablets, de nieuwe Hololens en de Xbox. En dus ook smartphones. Er zijn letterlijk miljarden apparaten die straks op Windows 10 lopen en smartphones zijn er een onderdeel van. Het gaat het bedrijf vooral om de software, die op al die platforms uitwisselbaar is. Een app die wordt gestart op een smartphone kan via de Hololens of de pc verder worden bediend en andersom. Daar gaat het hem om.

Het gaat hem er vooral om dat software-ontwikkelaars gaan ontwikkelen voor Windows 10, waardoor hun software vanzelf ook op smartphones terecht komt. Iedereen die een programma schrijft voor de desktop, maakt die straks automatisch ook voor de smartphone. Zo hoopt Nadella het aantal apps gestaag uit te breiden en uiteindelijk ook het marktaandeel van Windows 10 Mobile, dat nu rond 3 procent van de totale markt blijft hangen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung patenteert 'onzichtbare knopjes' aan rand van het scherm

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Samsung heeft een patent geregistreerd waarmee functies van een smartphone met 'onzichtbare knopjes' aan de randen van het scherm kunnen worden gestart.

Dat klinkt wat spannender dan het wellicht is, maar de functie zelf lijkt wel handig. Als de smartphone op zijn kant wordt gezet, kunnen aan de vier hoeken van het scherm functies worden bediend. Het patent beschrijft de mogelijkheid om met een tikje op de zijkant van het toestel een foto te nemen, de foto-timer te starten, een videofilm op te nemen of de flitser te bedienen.

Het zijn voorbeelden die Samsung heeft ingeleverd bij het octrooibureau, maar het patent is ruimer, en omschrijft dat er meerdere functies aan deze onzichtbare knopjes op of aan de rand van het scherm kunnen worden toegevoegd.

Het is altijd afwachten of Samsung een dergelijk patent überhaupt gaat gebruiken in toekomstige smartphones, want veel patenten worden geregistreerd zonder dat ze ooit daadwerkelijk in technologie worden verwerkt. Maar dergelijke gevoelige 'gebieden' op de rand van een Edge-telefoon zouden wellicht best functioneel kunnen zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Smartphone unlocken met je oor'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Webwinkel Amazon heeft een patent geregistreerd waarmee je een smartphone kunt unlocken met je oor. Geen code, patroon, gezicht- of vingerafdrukherkenning meer: gewoon de telefoon tegen je oor houden. Alsof je een gesprek gaat voeren.

De smartphone maakt met de frontcamera automatisch een foto, als hij naar het oor wordt gebracht. De foto van het oor wordt vergeleken met het oor dat eerder is opgeslagen. Kennelijk zijn menselijke oren net zo verschillend van elkaar als ogen en vingerafdrukken, want iemand anders zal de telefoon niet op deze wijze van zijn slot af kunnen krijgen.

Het patent wordt in een filmpje uitgelegd. De authenticatiemethode moet nog door Amazon in smartphones worden verwerkt. Het patent onthult niet of en wanneer dat gebeurt. Amazon brengt een beperkt aantal eigen Androidsmartphones uit buiten Nederland, maar ze zijn wel te importeren via de Amazonwinkels in Duitsland en Engeland. Wellicht komen de eerste oor-herkennende smartphones via die weg naar Nederland.

Het filmpje van PatentYogi waarin wordt uitgelegd hoe een en ander werkt, nemen we hieronder over.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung ontwikkelt smartphone met vetpercentagemeter

Door Bart Vuijk, | 5 reacties

Samsung ontwikkelt een smartphone die het vetpercentage van de gebruiker kan meten. Dat wordt gedaan met enkele nieuwe sensors op de achterkant van het toestel.

Samsung ontwikkelt smartphone met vetpercentagemeter samsung body fat patent 640x446

De inzet van smartphones en wearables voor fitness en gezondheid heeft al een hoge vlucht genomen, en Samsung wil nu iets nieuws introduceren. Het is echter nog maar een nieuw patent, en het zal waarschijnlijk nog wel even duren voor we de vetpercentagemeters in een smartphone zien.

Zoals bekend meten smartphones en -watches en fitnessbandjes al de hartslag en de snelheid van de drager. De stap naar het meten van het vetpercentage is niet zo groot. Het vergt de installatie van enkele sensors op de achterkant van een telefoon. Door die met beide handen aan te raken, wordt een klein stroompje door het lichaam van de drager gestuurd. Die meet uit hoeveel procent vet het lichaam bestaat. Het resultaat wordt op het scherm van de telefoon getoond. Tot zover is het weinig nieuws ten opzichte van sommige weegschalen. Die doen precies hetzelfde als je er met twee voeten op gaat staan en zo'n meting laat doen.

De vier sensors die Samsung op de achterkant van een smartphone wil zetten, meten zo het percentage vet waaruit het lichaam bestaat. Dat is belangrijk voor mensen die willen afvallen. Fitnessen zorgt ervoor dat vetmassa vermindert en het aandeel spiermassa stijgt, maar het gewicht neemt daardoor soms juist toe. Een meting van het vetpercentage kan dan uitsluitsel geven of dit komt door die zak chips gisteravond of door alle inspanningen in de sportschool.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp