All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ontwikkelingen nieuws

Orange mag experimenteren met 5G in Frankrijk

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Telecombedrijf Orange heeft van de Franse overheid toestemming gekregen om met 5G te experimenteren in de gemeente Belfort, in de buurt van de Zwitserse grens. Orange wil met 5G mobiele internetsnelheden tot 2GBit per seconde halen.

De Franse overheid zal waarschijnlijk pas in 2020 de frequenties voor 5G gaan veilen. Verwacht wordt dat 5G een forse snelheidsverbetering tot gevolg zal hebben. Met 4G, dat op dit moment nog niet eens volledig is uitgerold in Frankrijk, kun je theoretisch 1GBit per seconde halen, maar in de praktijk is dit ergens tussen de 10MBit en 20MBit per seconde.

De 5G-frequentie wordt waarschijnlijk op de 70Ghz-band gevonden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Infographic: het moment waarop Microsoft zijn werelddominantie verloor

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

In twee infographics laat analist Benedict Evans precies zien op welk moment Microsoft met Windows het primaat op het gebied van besturingssystemen voor computers en andere 'slimme' apparaten verloor. Het hangt, zoals te verwachten valt, sterk samen met de opkomst van de smartphone.

Microsoft Windows 10 Lumia 635

Sinds 1997 werden er al meer mobiele telefoons verkocht dan pc's. Maar dat waren nog geen smartphones zoals wij die nu kennen. Die kwamen pas met de eerste iPhone in 2007. Daarna ging het heel snel naar beneden met Windows/Windows Mobile. iOS en Android grepen de macht om die niet meer los te laten.

In 2012 werden er voor het eerst meer apparaten met Android verkocht, dan apparaten - pc's, telefoons en tablets - met een vorm van Windows. In 2015 ging ook iOS, het besturingssysteem van de iPhone, Windows voorbij.

Een en ander wil niet zeggen dat Windows nu ineens onbelangrijk is; op de pc is het nog altijd het meestgebruikte besturignssysteem, op grote afstand gevolgd door OSX, het besturingsssyteem van de Mac van Apple. Maar de infographics van Evans laten mooi zien hoe Microsoft de boot volledig heeft gemist op mobiel gebied.

Door met Windows 10 de integratie tussen de mobiele wereld en de desktop-pc te versterken, hoopt Microsoft het tij te keren en weer wat marktaandeel terug te winnen. Binnenkort worden de eerste Lumia-telefoons met het nieuwe Windows 10 Mobile gepresenteerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Twee nieuwe stagefright-bugs brengen alle Androidapparaten in gevaar'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Na de eerste stagefrightbug, die in de nieuwste versies van Android getackeld zou moeten zijn, hebben onderzoekers twee nieuwe bugs ontdekt van hetzelfde soort. Het slechte nieuws: de patch in de laatste Androidversies is hier machteloos tegen.

Android malware

Bezitters van een Androidsmartphone of -tablet moeten met name bijzonder oppassen als zij een website bezoeken waar een mp3 of mp4-bestand op staat. Die bestanden kunnen geïnfecteerd zijn met de stagefrightbug. Als erop wordt geklikt om het af te spelen, installeert een virus zich op het Androidtoestel en zo krijgen hackers op afstand ongemerkt toegang tot de telefoon of tablet.

Alle 1,4 miljard Androidtelefoons en -tablets die nu circuleren, zijn kwetsbaar voor de bug. Ook de laatste Android 5.0 en 5.1-toestellen, die net een patch hebben gekregen tegen de eerste bug.

Bijzonder gevaarlijk is dat een geïnfecteerd mp3- of mp4-bestand niet eens hoeft te worden geopend. Alleen het previewen van de muziek of het filmpje is al voldoende om het virus op de Androidtelefoon te krijgen. Mocht de hacker zich op hetzelfde netwerk bevinden als zijn slachtoffer, dan kan de malware zelfs direct in de smartphone geïnjecteerd worden. In dat laatste geval hoeft de smartphone niet eens langs een geïnfecteerd mp3- of mp4-bestand te zijn gekomen.

Google meldt dat vanaf maandag een fix voor al deze bugs wordt uitgerold. De Nexus-apparaten van Google zelf zijn het eerst aan de beurt, andere bedrijven die Androidapparaten maken zullen volgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

KPN neemt duizendste 4G+mast in gebruik

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Marktleider KPN heeft in Nederland zijn duizendste 4g+ zendmast in gebruikgenomen, meldt Emerce. De uitrol van het snelle 4G+ is hiermee beschikbaar in alle grotere steden in Nederland.

4G+is nog sneller dan 4G. Er kunnen theoretische snelheden mee worden gehaald van 225 Mbit per seconde download, en 35 Mbit per seconde upload.

KPN heeft inmiddels drie miljoen klanten die van het landelijk dekkende 4G-netwerk gebruikmaken. Steeds meer nieuwe toestellen zijn ook in staat om het nieuwe 4G+ protocol te ondersteunen, waaronder de nieuwe iPhone 6S en 6S Plus. KPN verwacht dat het aantal gebruikers van dit snellere netwerk hierdoor de komende tijd zal stijgen.

De duizendste 4G+ zendmast staat in Den Haag. 4G+ is behalve in de grotere steden, ook op de Waddeneilanden Texel en Terschelling beschikbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple presenteert in 2019 eerste elektrische auto'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

iPhone- en iPadmaker Apple presenteert volgens The Wall Street Journal in 2019 zijn eerste elektrische auto. Dit lijkt een nogal branchevreemde move voor de elektronicafabrikant.

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september screen shot 2015 08 27 at 121917 pm0

Apple is straks dus niet alleen de concurrent van Microsoft, Google en Samsung, maar ook van bijvoorbeeld Toyota, Tesla en GM. De Amerikaanse krant bevestigt geruchten die al zeven maanden de ronde doen. Apple zou in de productie van elektrische auto's stappen. Die zijn niet zelfsturend, zoals die van Google. Maar wel elektrisch, want Apple gelooft dat de fossiele brandstoffen eindig zijn en wil daar ook voor de energie van zijn eigen gebouwen niet afhankelijk van zijn. Onlangs richtte Apple voor 848 miljoen dollar een zonne-farm op, om in de eigen energiebehoefte te voorzien.

Dat Apple serieus bezig is met de elektrische auto's, blijkt uit het aantal werknemers dat ervoor is ingehuurd. Dat zijn er nu nog zeshonderd, maar dat aantal zou zich in de komende tijd verdriedubbelen om de productie op gang te brengen. De Apple Car is achter de schermen al een jaar door het bedrijf voorbereid en met de autoriteiten in Californië besproken. Die staat is de thuisbasis van Apple.

Het project van Apple heet achter de schermen Titan, onthult The Wall Street Journal verder. Het is niet bekend of de mysterieuze busjes van Apple die in diverse landen rondrijden, deel uitmaken van dit project. Dat kan ook nog met Apple Maps te maken hebben.

Autoproductie ligt niet echt in het verlengde van de productie van telefoons, tablets en computers, maar telefoons en horloges hadden tot voor kort ook niet zoveel met computers te maken. Dus wellicht ziet Apple hier een verbintenis met de producten die we al van het bedrijf kennen. Apple is al bezig met soft- en hardware voor andere auto's, bestemd om de boordcomputer over te nemen en de functies ervan uit te breiden. Te verwachten valt dat deze reeds ontwikkelde hard- en software straks ook in de Apple Car zullen zitten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Chinees ziekenhuis belooft iPhone 6S aan spermadonoren

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een Chinees ziekenhuis is een nogal vreemde reclamecampagne gestart om spermadonoren te werven. Wie 17 milliliter sperma inlevert, krijgt daarvoor volgens het ziekenhuis genoeg geld om een iPhone 6S aan te schaffen.

Nieuwe rozegoude kleur voor iPhone 6S bedacht voor Chinese markt schermafbeelding 2015 09 13 om 165446

Dat klopt deels. Je krijgt voor zo'n portie 6000 yuan, omgerekend 833 euro. De merkwaardige campagne van het ziekenhuis vindt zijn oorsprong in een ander nieuwsfeit van een tijdje geleden. Toen werd bekend dat een aantal Chinezen er niet voor terugschrok om een nier weg te geven om voor de opbrengst een iPhone te kunnen kopen.

Daar lift het vruchtbaarheidsziekenhuis nu op mee. Wil je een iPhone, dan hoef je alleen maar wat sperma te doneren, luidt de reclamekreet.

In China is het doneren van sperma niet erg populair en op deze wijze wil het ziekenhuis meer donoren werven. De donoren moeten wel aan bepaalde eisen voldoen. Ze moeten tussen 22 en 45 jaar oud zijn, tenminste 1,65 meter lang en ze moeten een universitaire opleiding hebben genoten.

De opbrengst van 6000 yuan komt overeen met vier maandsalarissen. Daarvoor moet de donor wel flink aan het werk. 17 Milliliter staat gelijk met drieëneenhalve theelepel vol.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'LG is massaproductie van vouwbare beeldschermen aan het plannen'

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Volgens rapporten van de Zuid-Koreaanse website EtNews werkt LG aan het plannen voor de massaproductie van vouwbare beeldschermen.

'LG is massaproductie van vouwbare beeldschermen aan het plannen' lg g flex 04 copy

Elektronicafabrikant LG schijnt te werken aan het plannen van massaproductie van vouwbare beeldschermen. Hoewel LG de afgelopen tijd buigbare beeldschermen in telefoons gebruikt heeft, is het niet zeker of de nieuwe vouwbare beeldschermen in telefoons gebruikt gaan worden. Er gaan momenteel geruchten dat de nieuwe vouwbare beeldschermen gebruikt gaan worden door de zakelijke markt.

Een van LG's grootste concurrenten: Samsung, schijnt ook te werken aan vouwbare beeldschermen. Momenteel hebben de beide bedrijven al buigbare telefoons gemaakt; namelijk de Samsung Galaxy Round en de LG G Flex. Van deze beide toestellen bleek de LG het populairst te zijn. Deze telefoons waren zoals al verteld buigbaar. Hoewel dit een eerste stap is, zijn we dus nog niet bij vouwbare telefoons aangekomen. Volgens EtNews zijn er bronnen in de smartphonemarkt die vertellen dat Samsung volgend jaar meerdere vouwbare telefoons zal produceren. Volgens een marktspecialistenbedrijf genaamd HIS zullen vouwbare schermen snel belangrijker worden. De populariteit van deze schermen zal volgens dit bedrijf met ongeveer 24% gestegen zijn in 2016.

Wat daadwerkelijk de voor- en nadelen worden van vouwbare telefoons, is nog niet zeker. Zoals vaker bestaat de optie dat bedrijven vouwbare telefoons maken voor de publiciteit, en dat deze telefoons niet veel voordelen zullen hebben. Hoe de markt van vouwbare schermen en telefoons zal worden, zien we volgens de bronnen volgend jaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Samsung maakt Galaxy S7 van keiharde magnesiumlegering'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung is niet alleen bezig met supersterke schermen, ook de body van de toekomstige telefoons van het bedrijf moet straks tegen een flinke opdonder kunnen. Volgens Koreaanse bronnen is het bedrijf bezig met de ontwikkeling van een unibody die van een zeer sterke magnesiumlegering is gemaakt. Die zou wellicht met de Galaxy S7 zijn intrede doen op de smartphonemarkt.

'Samsung maakt Galaxy S7 van keiharde magnesiumlegering' mediacom6532
Geen Samsung. Maar een magnesiumtelefoon van Mediacom.

De magnesiumlegering omvat de hele achterkant en de zijkanten van het nieuwe toestel. Daarmee neemt Samsung een nieuwe stap op designgebied, want de Galaxy S6 is voornamelijk van glas gemaakt, voor en achter, met een dun metalen frame ertussen. De Galaxy S7 zou het eerste volledig metalen vlaggenschip van Samsung worden.

De magnesiumlegering is volgens de bron gekozen omdat het gewicht zeer licht is, maar wel zeer stevig en duurzaam. Magnesium is 2,8 keer zo sterk als aluminium maar weeg 65 procent minder. Er worden ook wielen van gemaakt voor racefietsen. Magnesium wordt ook minder snel heet dan aluminium. Dat biedt dan meteen een oplossing voor de oververhitte Snapdragon-processoren in het hoogste segment.

Verwacht wordt dat de Galaxy S7 begin volgend jaar uitkomt. Of de magnesiumlegering er dan deel van uitmaakt, is nog onduidelijk.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung werkt aan supersterk smartphoneglas

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Gebroken glas van smartphones, tablets en laptops kunnen over enige tijd wel eens tot het verleden gaan behoren. Samsung is bezig met het ontwikkelen van supersterk glas, dat veel beter zou zijn dan het gangbare Gorilla Glass dat nu op smartphones wordt gezet.

iPhone 6 gebroken scherm

Samsung is achter de schermen bezig met de ontwikkeling van zogeheten 'Turtle-glass'. Dat is onlangs uitgelekt via het Chinese sociale netwerk Weibo. Veel meer informatie over het project van Samsung is er echter nog niet. Het gerucht gaat wel dat het gaat om glas dat gebogen en zelfs gevouwen kan worden zonder te breken.

Deze elastische eigenschap van het Turtle-glas brengt kennelijk met zich mee dat dit glas ook vrijwel onbreekbaar is. Dat dit glas door Samsung wordt ontwikkeld, is goed nieuws voor de hele smartphonewereld, want de Koreaanse fabrikant maakt allerlei onderdelen van smartphones die ook door andere fabrikanten worden gebruikt. Zoals processors, geheugenchips en schermen voor iPhones en de Mac-computers van Apple. Het supersterke Turtle-glas kan dus ook op smartphones en tablets van andere merken verwacht worden. Het is niet ondenkbaar dat Turtle Glass straks ook in de iPhone zit. Maar Apple zal het dan waarschijnlijk wel anders noemen.

Als deze ontwikkeling een beetje opschiet, betekent dit dat smartphonebezitters straks een flinke kostenpost minder kunnen hebben. Cijfers over alleen al de Amerikaanse markt geven aan dat klanten daar 23 miljard dollar per jaar kwijt zijn aan het laten vervangen en repareren van gebroken glas op smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Cyanogen werkt samen met Microsoft aan diepe integratie van Cortana'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Cyanogen, de makers van de populaire CyanogenMod-schil voor Android, zou achter de schermen met Microsoft samenwerken om spraakassistent Cortana diep in Cyanogen te integreren.

Bètaversie spraakassistent Cortana voor Android nu al te downloaden cortana for android techweez 2

Cortana is de Siri van Microsoft, en vooralsnog alleen functioneel op het eigen Windows Phone-platform. Voor Androidtoestellen is er de evenknie Google Now. Zoals bekend wil Cyanogen de invloed van Google op Android verminderen. Daartoe is blijkbaar een stap gezet door met Microsoft samen te werken om Cortana in Cyanogen op te nemen.

Microsoft wil dit echter tegenover Venturebeat niet bevestigen. Wel zegt het bedrijf "zoals we al in april aankondigden, zijn we er enthousiast over om de uitmuntende diensten van Microsoft in Cyanogen te integreren. Maar we hebben geen verder nieuws te melden hierover."

Microsoft is in het voorjaar een samenwerking aangegaan met Cyanogen, waarbij het leveren van Cortana geen onlogische stap is. Cortana is voor enthousiastelingen met een Androidtelefoon al te installeren, maar nog beperkt functioneel.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google lanceert mobiel betalingssysteem Android Pay in Amerika

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Google heeft in de Verenigde Staten het mobiele betalingssysteem Android Pay gelanceerd. In diverse winkelketens kan nu betaald worden met de mobiele telefoon, geld of een pasje is niet meer nodig. Slechts een tikje met een telefoon met daarin een NFC-chip en de Android Pay-app volstaat.

Google lanceert mobiel betalingssysteem Android Pay in Amerika imgres

Google is hiertoe een samenwerking aangegaan met de grote creditcardmaatschappijen, zoals Visa, Mastercard en American Express. De samenwerking stelt gebruikers in staat om in grofweg een miljoen winkels in de Verenigde Staten te betalen met de smartphone.

Android Pay is nu nog een soort onderdeel van Google Wallet, wat ietwat verwarrend kan zijn. Google Wallet is te zien als een rekening waar het geld op staat, en Android Pay is het systeem waarmee je betaalt.

De winkels waar met Android Pay betaald kan worden, moeten wel beschikken over een terminal bij de kassa. Tik die aan met de smartphone en de betaling is rond. Behalve de grote creditcardmaatschappijen heeft Google voor dit betalingssysteem ook alle grote Amerikaanse banken enthousiast gekregen. Er kan onder meer betaald worden bij McDonald's, Staples, Toys 'r' us en de Disney Store. In Amerika wordt de service beschikbaragesteld door de drie grootste telecombedrijven. Waarmee het direct een geduchte concurrent is van Apple Pay, dat op dezelfde wijze betalingen via de iPhone kan verwerken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Mobiel betalen in schoolkantine voor 90.000 scholieren

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Het mobiele betaalsysteem Daalder doet zijn intrede in een groot aantal schoolkantines, na een succesvolle proef bij twee scholen. Voortaan kunnen de 90.000 scholieren in deze kantines hun versnaperingen afrekenen met hun mobiele telefoon.

Dat meldt Telecompaper. Al in juni startte een proef op het Veurs Lyceum in Leidschendam en de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Nu is Daalder een samenwerking aangegaan met Van Leeuwen Catering, dat ruim 90 schoolkantines in het hele land beheert.

Daalder heeft een contract getekend met Van Leeuwen Catering voor mobiel betalen. Het werkt met een app en QR-codes, die moeten worden ingescand. De mobiele portemonnee moet van tevoren met geld worden gevuld vanaf een bankrekening, waarna vanaf dit tegoed met een scan van een QR-code in de kantine de versnapering kan worden afgerekend.

Daalder biedt zijn systeem aan bij meer bedrijven. Het systeem dat Daalder heeft bedacht, is naar eigen zeggen opgezet om de hoge transactiekosten bij gewone banken te omzeilen. Een betaling via Daalder staat direct op de rekening van de ontvanger.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Google maakt aangepaste Play Store voor China'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

China is het land waar de meeste Androidtelefoons worden geproduceerd, maar de apps van Google en de Play Store zijn er officieel niet beschikbaar door een verbod van de Chinese regering. Google zou nu achter de schermen werken aan een speciale Google Play Store voor China, waar de Chinese regering een dikke vinger in de pap krijgt.

'Google maakt aangepaste Play Store voor China' images

Google wil al veel langer China aan zijn rijtje veroveringen toevoegen, maar dat is niet makkelijk. De zoekgigant is al vijf jaar weg uit China, na een ruzie met de communistische regering, en apps als Gmail, YouTube en de Play Store zijn er op Androidtelefoons niet beschikbaar.

Google loopt hier tegen dezelfde overheidsbeperkingen aan als Facebook en Twitter, die ook officieel niet in het land aanwezig zijn. Google hoopt nu dat de Chinese regering akkoord zal gaan met het in de lucht brengen van een aangepaste Play Store, waarbij de Chinese censuur richtinggevend is. Google zou de regering hebben beloofd zich aan de wetten van het land te houden en sommige apps die de regering niet welgevallig zijn, te zullen blokkeren.

Voor de rest van de wereld zou het een goed idee zijn als Google zijn Play Store naar China mag brengen. Nu zijn de Chinezen voor hun apps aangewezen op andere downloadwinkels, waar erg veel kaf onder het koren zit. Bijna alle malware van de wereld wordt via die Chinese downloadwinkels in de lucht gebracht. De introductie van de officiele Play Store van Google kan dit probleem wellicht verhelpen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Apple heeft vandaag uitnodigingen verzonden voor een evenement op 9 september. Op dit evenement gaat Apple hoogstwaarschijnlijk de nieuwe iPhones aankondigen.

Apple's iPhone evenement aangekondigd voor 9 september screen shot 2015 08 27 at 121917 pm0 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung druk bezig met testen van Snapdragon 820’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung lijkt te overwegen om voor de Galaxy S7 de Snapdragon 820 te gebruiken. De Zuid-Koreaanse fabrikant zou momenteel deze high-end chipset aan het testen zijn.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit laat een anonieme bron weten aan het Zuid-Koreaanse Dreamx. “Samsung is nu de Snapdragon 820 aan het testen om te bepalen of deze in de Galaxy S7 wordt geplaatst. De tests zijn zwaar.”

Het is toch wel een beetje opvallend. Samsung liet de Snapdragon 810 voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge links liggen, omdat de fabrikant geen vertrouwen had in de prestaties van deze chipset, die kampte met oververhittingsproblemen. Samsung gebruikte derhalve de eigen Exynos 7 Octa-chipset.

De fabrikant lijkt nu te overwegen om voor zijn toekomstige vlaggenschip, de Galaxy S7, weer een topprocessor van Qualcomm te nemen. Het is nog onbekend of alle exemplaren van de S7 worden uitgerust met de Snapdragon 820, of dat een ander deel een eigen Exynos-processor krijgt. Dit was in het verleden wel zo met andere topmodellen van Samsung. Vaak kreeg het Europese model een Snapdragon en het Aziatische exemplaar een Exynos.

Over de Snapdragon 820 is nog niet veel informatie bekend. Eigenlijk weten we alleen dat dit de nieuwe topprocessor van Qualcomm voor volgend jaar wordt. Het is zo goed als zeker dat LG, Sony en HTC de chipset in hun toekomstige vlaggenschepen zullen gebruiken, of in ieder geval een aantal van deze fabrikanten.

Waarschijnlijk krijgt de Snapdragon 820 niet acht, maar vier kernen. Net als bijvoorbeeld de Snapdragon 801, die in de Galaxy S5 werd gebruikt. Het is nog onbekend wat de kloksnelheid is. Qualcomm zou eigen kernen gebruiken en de chipset zou geproduceerd worden door Samsung. Dit zou betekenen dat de processor wordt gebakken op 14 nanometer, wat goed nieuws is voor de efficiëntie en zuinigheid van de processor.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung en MIT denken ideale batterij bedacht te hebben

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De beperkte inhoud van de batterij van je smartphone: soms is het jouw ergernis nummer één. In de toekomst valt die ergernis misschien weg, aangezien Samsung en de Amerikaanse universiteit MIT denken de perfecte batterij te hebben ontwikkeld.

HTC Sensation batterij

Dit zegt professor Gerbrand Ceder, die een artikel schreef over deze batterij in Nature Materials. Het grote verschil tussen de nieuwe batterij en huidige smartphonebatterijen, is dat er geen vloeistof wordt gebruikt om energie vast te houden, maar een vaste stof.

De onderzoekers denken nu dat ze een vast materiaal hebben gevonden dat geschikt is om ionen op de juiste snelheid te geleiden, zodat het bruikbaar is als batterij. Onderzoekers dachten lange tijd dat geen vast materiaal geschikt genoeg is om ionen snel genoeg te geleiden.

Ceder schrijft dat dit nieuwe type batterij waarschijnlijk veiliger en duurzamer is dan de huidige batterijen. Nu kan het soms nog wel eens gebeuren dat een lithium-batterij in een smartphone ontploft, al is die kans overigens klein. Het nieuwe type batterij werkt ook onder een temperatuur van -30 graden, iets dat huidige batterijen niet doen, en heeft een capaciteit die 20 tot 30 procent groter is.

Rest nu de hamvraag: wanneer gaat deze techniek in smartphones gebruikt worden? Dat is nog onbekend. Er worden redelijk vaak doorbraken gedaan op het gebied van batterijen voor smartphones, maar het duurt waarschijnlijk nog jaren voor een dergelijke techniek in een telefoon komt te zitten.

Eerder werd er al een doorbraak geclaimd op het gebied van aluminiumbatterijen die in een minuut helemaal opgeladen konden worden. Vaak werken dit soort technieken in ieder geval in theorie, maar moet er vervolgens een manier worden gevonden om zo’n batterij op massale schaal te produceren. Dit blijkt vaak de lastigste opgave.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Android M heet officieel Android Marshmallow

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Dat de nieuwe Android met letter M zou beginnen was duidelijk, dat de nieuwe Android Marshmallow heet, is nu ook bekend.

Android M heeft officieel Android Marshmallow gsmarena 001

Afgelopen mei heeft Google Android M aangekondigd. Nu heeft Google bekendgemaakt dat de nieuwe Android 'Marshmallow' gaat heten. Vice president engineering Dave Burke postte een foto van een Android met een Marshmallow op Twitter. In zijn Tweet verteld Burke ook de naam van de nieuwe Android.

Het Androidbeeld met de Marshmallow staat bij het Android HQ gebouw in Californië. In een video met mogelijke Android namen, enkele dagen terug, was er al een preview te zien van de bouw van de Marshmallow.

Android Marshmallow komt waarschijnlijk deze herfst uit. Momenteel kunnen de Nexus 5, 6, 9 en de Nexus Player de preview-versie van de nieuwe Android al draaien. In de Android zitten een aantal nieuwe opties. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om een app wel of geen toestemming te geven voor het gebruik van hardware van de telefoon (wifi, camera enzovoorts). Daarnaast heeft de nieuwe Android ondersteuning voor usb type-c en voor vingerafdrukscanners.

Bij de nieuwe Android worden waarschijnlijk ook twee nieuwe Nexus telefoons aangekondigd. Vermoedelijk krijgen we een Nexus 5-opvolger van LG en een Nexus 6-opvolger van Huawei. Geruchten vertellen dat de beide telefoons een vingerafdrukscanner krijgen. Voor Google is dit een manier om aan mensen te laten zien dat de nieuwe Android ondersteuning voor vingerafdrukscanners heeft. Volgens de geruchtenmolen krijgen de beide telefoons ook een usb type-c poort.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Project Ara loopt vertraging op

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Project Ara, Google’s programma voor de ontwikkeling van een modulaire smartphone, heeft vertraging opgelopen.

Google Phonebloks modulair smartphone

Dit laat Project Ara weten op Twitter. Ondertussen wordt er met klem beweerd dat er van uitstel geen afstel zal komen. “We moeten een omweg maken. Volgende week komen we met meer informatie. Maak je vooral geen zorgen: we gaan er echt niet mee stoppen”, valt er in meerdere berichten op het account van Project Ara te lezen.

Project Ara was onderdeel van Motorola toen Google de fabrikant overnam. De zoekmachinegigant hield Project Ara in handen toen het Motorola doorverkocht aan Lenovo.

Met Project Ara ontwikkelt Google een standaard voor modulaire smartphones. Deze smartphones moeten duurzamer worden dan de huidige telefoons. Is je camera stuk? Dan kun je ‘m uit de telefoon halen en vervangen voor een nieuwe. Je hoeft niet de complete smartphone weg te gooien.

Ditzelfde geldt voor andere onderdelen. Als je een beter scherm wil, moet je ‘m uit het toestel kunnen halen en vervangen voor een display met een hogere resolutie. Toe aan een snellere processor? Geen probleem: je bestelt een nieuwe en schuift deze in de telefoon.

Het is nog onbekend waarom Project Ara vertraging heeft opgelopen. Daarnaast weten we niet wanneer de werkzaamheden weer worden hervat en je de eerste modulaire smartphone van Project Ara kunt aanschaffen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Belangrijke betaversie Windows 10 voor telefoons over een maand klaar'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Een nieuwe, belangrijke betaversie van Windows 10 voor smartphones is over een maand klaar en zal waarschijnlijk op de IFA of de CTIA worden gepresenteerd, meldt Windows Central.

'Belangrijke betaversie Windows 10 voor telefoons over een maand klaar' 20150810 100106 269

Windows Central heeft dat gelezen op ITHome. Daar is informatie te vinden die erop wijst dat de huidige betaversie met het nummer 10166 zal worden opgevolgd door 10512. Eigenlijk wilde Microsoft het mobiele besturingssysteem met versie 10240 klaar hebben, maar er zat nog een flinke bug in die er eerst uit moest. Vandaar dat in de 105-serie beta's wordt verder gewerkt.

De nieuwe versie 10512 wordt een flinke stap voorwaarts, aldus de informatie van betatesters die het al een beetje hebben bekeken. Maar de uiteindelijke versie die naar de telefoons wordt gestuurd en op nieuwe smartphones zoals de Lumia 950 wordt gezet, is het nog niet. Microsoft is echter duidelijk bezig met de laatste loodjes om het mobiele besturingssysteem in orde te krijgen, en de plannen om Windows 10 voor telefoons nog voor het einde van het jaar te lanceren, lijken nog steeds haalbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Qualcomm kondigt Snapdragon 820 niet deze week aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De smartphonewereld wacht al een tijdje op de aankondiging van de volgende superprocessor voor mobiele apparaten: de Snapdragon 820 van Qualcomm. Die aankondiging werd een tijdlang volgende week verwacht, omdat Qualcomm dan de pers heeft uitgenodigd. Dit blijkt echter om een geheel ander product te gaan.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

De snelste processor van de hofleverancier van HTC, Sony, een heleboel Samsungapparaten en nog veel meer fabrikanten, is nu de Snapdragon 810. Die processor heeft echter een hoop problemen veroorzaakt. De achtkernige CPU was zo razendsnel, dat hij oververhittingsproblemen gaf in sommige toestellen. Daardoor waren smartphones niet prettig te hanteren, raakte de accu snel leeg en sloten apps zomaar af. Door de kloksnelheid van het racemonster wat omlaag te brengen, hebben fabrikanten als HTC en Sony dit pogen op te lossen. Zeg maar alsof je in een racewagen in z'n drie rijdt.

De opvolger wordt de Qualcomm Snapdragon 820 en daarvan bestaan nu torenhoge verwachtingen. De oververhittingsproblemen zouden vast nu afdoende zijn aangepakt, en voorspeld wordt dat de 820 40 procent sneller is dan de 810 en ook nog eens 30 procent zuiniger. Dat scheelt batterijvermogen, zeg maar alsof je in een racewagen in z'n vrij een hele steile helling af scheurt.

Kennelijk heeft Qualcomm de nieuwe processor nog niet klaar, want de aankondiging van volgende week blijkt betrekking te hebben op grafische hardware voor computers. Toch schijnt er achter de schermen al een hoop te gebeuren. Sony en HTC zouden al met de nieuwe processor aan het stoeien zijn, om te beoordelen of de nieuwe CPU een plekje in de HTC One M10 en de Sony Xperia Z5 verdient. En wellicht stopt Samsung de Snapdragon 820 ook in zijn nieuwste vlaggenschip, dat rond de jaarwisseling moet uitkomen. Vanwege de oververhittingsproblemen zit de 810 nu niet in de Galaxy S6.

Het blijft dus nog even afwachten totdat Qualcomm de Snapdragon 820 officieel aankondigt. Dat het niet lang meer kan duren, is wel zeker; de smartphonefabrikanten willen met hun vlaggenschepen voor volgend jaar aan de slag.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp