All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Ontwikkelingen nieuws

Je Samsung-scherm vouwen en in je broekzak stoppen

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Samsung heeft een patentaanvraag ingediend voor een scherm dat opvouwbaar is zodat ‘ie in je broekzak of portemonnee past. Ook kan het flexibele scherm vastgezet worden in bepaalde hoeken. Het scherm dat Samsung voor ogen heeft moet in de lengte én de breedte opvouwbaar zijn.

Samsung werkt aan opvouwbare, oprolbare, flexibele schermen

Dit schrijft Patently Mobile, dat de patentaanvragen van smartphonefabrikanten in de gaten houdt. Een verrassing is het niet dat Samsung hiermee bezig is. Op het CES in Las Vegas presenteerde de Koreaanse fabrikant vorig jaar al een flexibel scherm.

Dit scherm kon al alle kanten op bewegen en was oprolbaar. Wel zat hij nog vast aan een extern toestel. Samsung neemt daar geen genoegen mee, zoals uit deze patentaanvraag wel blijkt. De display in de patentaanvraag moet zonder schade op te lopen oprol- en opvouwbaar zijn in de lengte en breedte.

Ook kan het scherm in bepaalde standen worden vastgezet zodat het bijvoorbeeld als alarmklok of kalender kan functioneren. Uit de illustraties blijkt duidelijk dat Samsung flexibele smartphones wil maken. Het is de vraag hoe lang de Koreanen nodig hebben voordat ze deze telefoonsoort in massa’s gaan produceren.

Er zitten nogal wat haken en ogen aan de productie van flexibele schermen, al worden er wel nieuwe manieren gevonden die het maken van de displays goedkoper maken. Het lijkt dus vooral een kwestie van tijd te zijn voor er, na de matige G Flex van LG, goede flexibele smartphones komen die misschien ook wel opvouwbaar zijn.

Lees verder...

Smartphone is jarig: twintig jaar geleden werd de Simon uitgevonden

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Deze week precies twintig jaar geleden is de allereerste smartphone op de markt gebracht. Een enorm apparaat van IBM, dat door het leven ging onder de naam Simon. Het was de oervader van alle smartphones die heden ten dage te krijgen zijn.

Smartphone twintig jaar geleden uitgevonden simon smartphone

De term smartphone was twintig jaar geleden nog niet eens uitgevonden, maar een telefoon zonder toetsen, met een groot scherm en icoontjes om allerlei functies te bedienen, was het wel. De Simon woog een halve kilo (een iPad Air weegt minder) en het monochrome, van de zijkant af verlichte lcd-scherm werd bediend met een styluspennetje.

Dat scherm was best groot: 4,5 inch. Maar het was minder breed dan de huidige smartphoneschermen, ongeveer de heft. De IBM Simon werd in het begin voor 900 dollar verkocht, als je daar de prijsindex op loslaat zou je daar nu 1438 dollar voor betalen, oftewel meer dan duizend euro. Het batterijvermogen was nogal brak en je kon er naast bellen alleen een beetje mee e-mailen of het toestel als een soort pda gebruiken.

Enige tijd na de introductie werd de prijs wel wat verlaagd, maar IBM haalde kort daarna het toestel van de markt. Er werden er slechts vijftigduizend van verkocht, een schijntje vergeleken met het miljard smartphones dat nu per jaar wereldwijd over de toonbanken vliegt.

Hoewel de Simon niet echt een verkoopsucces werd, heeft het toestel de makers van latere smartphones wel geïnspireerd om verder te denken dan een apparaat waarmee je alleen maar kunt bellen. Maar leg de Simon naast een iPhone 5S of een Samsung Galaxy S5, en je ziet pas goed hoe ver de smartphone in twintig jaar tijd is gekomen.

Lees verder...

iOS-gebruikers internetten veel meer dan Android-bezitters

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

iPhone- en iPad-eigenaars internetten zitten zeven keer zo lang te internetten dan de gemiddelde bezitter van een Android-smartphone. De verklaring hiervoor ligt voor de hand.

Android vs iOS

Dit blijkt uit onderzoek van Net Applications, dat het verkeer van mobiele toestellen naar veertigduizend sites in de gaten houdt. 44,62 procent is afkomstig van Android-apparaten, 44,19 procent van iOS-toestellen.

Wereldwijd is Android echter de marktleider bij uitstek, waardoor de absolute aantallen natuurlijk geen goed beeld schetsen van de werkelijkheid achter deze cijfers. Volgens de onderzoekers zitten iPhone- en iPad-bezitters veel vaker te internetten dan Android-bezitters.

Zeven keer zo vaak, om precies te zijn. Een verrassing is dit niet. Android beslaat alle segmenten van de markt: van de goedkoopste smartphone tot de duurste tablet. Apple verkoopt alleen dure toestellen.

En de iOS-bezitters nemen vrijwel altijd internet op in hun abonnement. Bij Android ligt dat anders: heel veel mensen hebben daar gewoon geen geld voor. Het verklaart in ieder geval nog maar eens waarom adverteerders liever op iOS adverteren dan op Android.

Lees verder...

Londen wil eerste 5G-gedekte stad worden

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Burgemeester Boris Johnson van Londen wil dat zijn stad de eerste metropool wordt die 5G-gedekt is. Dit ultrasnelle internet, waarmee films naar ’t schijnt in een seconde gedownload zijn, moet in 2020 in heel Londen beschikbaar zijn.

Samsung 5G netwerk

Dit zegt Johnson tegenover het Britse Telegraph. Hij wil het 5G-netwerk in samenwerking met de universiteit van Surrey realiseren. “Londen oogst op dit moment lof als de technologiehoofdstad van Europa”, stelt de burgemeester. “Daarom moeten we ervoor zorgen dat elke Londenaar gebruik kan maken van het beste internet.”

“Het snel verbeteren van het internet in deze stad is een van onze speerpunten in onze plannen voor het verbeteren van de infrastructuur in Londen”, aldus Johnson. Daarnaast wil de burgemeester in samenwerking met mobiele providers de gebieden in kaart brengen die mobiel slecht bereikbaar zijn. Volgens Johnson moet een combinatie van nieuwe technologie en een verbeterde bereikbaarheid via de traditionele zendmasten hier aan bijdragen.

Nu 4G-internet, momenteel gemiddeld drie tot vier keer sneller dan 3G-internet, wereldwijd steeds beter gedekt wordt, begint de ontwikkeling van 5G-internet steeds actueler te worden. De techniek hierachter moet echter nog wel ontwikkeld worden. 5G-internet is nu vooral een woord: een kant-en-klare techniek is er nog niet voor.

De Europese Unie en Zuid-Korea werken nu samen op dit gebied. Ze willen nog dit jaar een standaardsysteem voor 5G hebben, zodat het ultrasnelle internet vervolgens daadwerkelijk ontwikkeld en getest kan worden.

Laat een reactie achter

Smartphones met 1 TB geheugen komen eraan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het flashgeheugen dat nu in smartphones zit wordt snel vervangen door een chip met het formaat van een postzegel die 1 TB aan data kan opslaan. Dit denken onderzoekers van de Rice Universiteit van Houston.

Smartphones met 1 TB geheugen komen eraan 0710 tour path med 310x338

Op de universiteit hebben ze een nieuw soort ram-geheugen ontwikkeld. Dit ‘resistieve ram’-geheugen kan van materiaal dat ook nu beschikbaar is, gemaakt worden en onder alledaagse omstandigheden gebruikt worden. Dit betekent dat het niet gekoeld moet worden om informatie vast te houden, om maar een voorbeeld te noemen.

Volgens de universiteit uit Houston willen meerdere fabrikanten van geheugenchips al een licentie om met de uitvinding aan de slag te gaan. Het hoeft dus niet meer járen te duren voordat je al je muziek, series en films ‘gewoon’ op je smartphone mee kunt nemen.

Laat een reactie achter

‘Xperia Z3 verschilt qua specs nauwelijks van Z2’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony’s toekomstige vlaggenschip, de Xperia Z3, zou over nagenoeg dezelfde specificaties als de Xperia Z2, de huidige topsmartphone van de Japanse fabrikant.

Update: meer foto's -- Mogelijk eerste foto van Sony Xperia Z3 verschijnt z3 leak2 hero

Een Snapdragon 801-processor, 3 GB aan ram, de Adreno 330-GPU en een camera die foto’s in 20,7 MP schiet. Precies gelijk aan de Xperia Z2. Het enige verschil is de variant van de Snapdragon-processor. De Z2 is uitgerust met de AB-variant, die 2,3 GHz klokt, terwijl de Z3 volgens Evleaks de AC-variant krijgt. Deze klokt 2,5 GHz.

Het is de keerzijde als je als fabrikant elk halfjaar met een nieuwe toptelefoon komt. Het scherm van de Z3 wordt als het goed is zelfs wat kleiner dan die van de Z2: 5,15 om 5,2 inch. Sony begint nog niet aan QHD-schermen, zoals LG en Samsung.

Waarschijnlijk kondigt de Japanse fabrikant de Xperia Z3 aan op de IFA-beurs in Berlijn, waarbij All About Phones van de partij zal zijn.

Laat een reactie achter

‘Foto’s van Samsung Galaxy Alpha uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het doorgaans goed ingelichte SamMobile claimt foto’s in te handen hebben van Samsungs nieuwe toptelefoon, de Galaxy Alpha (of Galaxy F). Uit de foto’s blijkt dat de smartphone inderdaad een rand van metaal krijgt.

‘Foto’s van Samsung Galaxy Alpha uitgelekt’ galaxyalpha1
Samsung Galaxy Alpha LTE-A

Of iets dat daarvoor moet doorgaan. Op de foto’s ziet de Galaxy Alpha er in ieder geval een stukje beter gebouwd uit dan de Galaxy S5. In sommige foto’s zie je de Alpha ook naast het huidige vlaggenschip liggen. De Alpha is de kleinere van de twee smartphones.

Het is dus niet alleen maar ‘groot, groter, grootst’, bij Samsung. Met de Galaxy Alpha wil de Koreaanse fabrikant direct een toptelefoon naast de iPhone 6 leggen. Beide smartphones krijgen namelijk een 4,7 inch-scherm. Veel meer specificaties zijn er niet voorhanden.

De Galaxy Alpha krijgt een vingerafdruksensor en 32 GB opslag. Dit schijnt niet uitbreidbaar te zijn. Het apparaatje krijgt een nanosim-aansluiting. Er zou ook een LTE Advanced-versie op de markt komen, zo valt uit de foto van Tinhte.vn die je hierboven ziet op te maken. Dit zou betekenen dat waarschijnlijk Samsungs nieuwe Exynos ModAp-processor in dat apparaat komt te zitten.

Het is nog onduidelijk wanneer Samsung de Galaxy Alpha aankondigt. Waarschijnlijk zal het niet heel lang meer duren, aangezien er nu ook al beeld van de smartphone is waarbij hij wordt opgestart. Dit zou betekenen dat het apparaat minimaal in een verre testfase moet zitten.

Lees verder...

‘Sony Xperia Z3 en Z2 Compact komen eraan’

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Het zal waarschijnlijk niet meer al te lang duren voordat Sony haar nieuwe vlaggenschip aankondigt. Dit blijkt uit een interne mail bij Case-Mate, een partner van Sony.

Deze informatie is in het bezit van MobielBereikbaar.nl. Case-Mate maakt voor Sony hoesjes van smartphones. Het bedrijf krijgt als een van de eerste derde partijen informatie van Sony over nieuwe smartphones. Zo kan het bedrijf namelijk als eerste goede hoesjes voor Sony-smartphones maken.

Uit de interne mail zou blijken dat niet alleen de komst van de Xperia Z3, maar ook van de Xperia Z2 Compact in aantocht is. Wanneer precies, dat is nu de grote vraag. Waarschijnlijk dat dit, net als vorig jaar, begin september gebeurt op de IFA-beurs in Berlijn, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. Dat is in ieder geval in lijn met eerdere geruchten.

In de screenshots vind je twee codenamen. Aries zou staan voor de Z2 Compact. Leo moet doorgaan voor de Xperia Z3, wat dus de nieuwe toptelefoon van Sony moet worden.

Lees verder...

‘Foto en specificaties ZTE-phablet voor T-Mobile op straat’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese smartphonefabrikant ZTE zou op het punt staan een nieuwe phablet op de markt te brengen. Foto’s en specificaties van deze ‘Olympia’ lijken al op straat te liggen.

‘Foto en specificaties ZTE-phablet voor T-Mobile op straat’ zteolympia

T-Mobile zou de phablet van ZTE al hebben getest, wat er op kan wijzen dat de telefoon zeer snel op de markt kan komen. Het blijft echter nog een raadsel waar ‘ie in de verkoop gaat. Waarschijnlijk zal de verkoop beperkt blijven tot Azië.

De Olympia, of Z970, is een phablet met een scherm van 6 inch. Onbekend is of het een LCD of amoled-scherm is. Hij schijnt in ieder geval gigantisch te zijn. Als je de Samsung Galaxy S5 op de phablet legt, past ‘ie er in zijn geheel in, schrijft TMO News.

De camera schiet als het goed is foto’s in 8 MP. De camera aan de voorkant is met 0,9 MP niet echt de moeite waard om te gebruiken. Heel veel meer informatie is er over de ZTE-phablet, de foto die EVleaks lekte willen we je natuurlijk niet onthouden.

Laat een reactie achter

‘Nokia Lumia 530 duikt op in Vietnam’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Nokia Lumia 530 moet officieel nog aangekondigd worden. Toch zijn er nu al een foto en wat specificaties uitgelekt, omdat hij opdook in een Vietnamese webwinkel.

‘Nokia Lumia 530 duikt op in Vietnam’ screen shot 2014 07 22 at 162232

Het is nog onbekend wat de budgetsmartphone gaat kosten. De opvolger van de Lumia 520 beschikt over iets betere specificaties. Hij draait gelijk al op Windows Phone 8.1 en krijgt een scherm van 4 inch met een resolutie van 480x854 pixels. Dat is net wat meer dan de 480x800-resolutie van de 520.

De Lumia 530 krijgt de Snapdragon 200-prcoessor met vier kernen die 1,2 GHz klokken. Om welke kernen het gaat wordt niet duidelijk. Er is 512 MB aan ram beschikbaar en een magere 4 GB voor opslag. Dit kun je uitbreiden met maximaal 128 GB via een microSD-kaart. Ook kunnen er twee simkaarten in de Lumia 530.

De Nokia schiet foto’s in 5 MP. Over een camera aan de voorkant wordt met geen woord gerept. De batterij krijgt met 1430 mAh niet denderend veel inhoud, maar het moet ruim voldoende zijn om een Windows Phone langer dan een dag van energie te voorzien.

De webwinkel in kwestie, MainGuyen, onderstreept dat de smartphone officieel nog niet is aangekondigd. Het is de vraag wanneer Nokia en Microsoft dit gaan doen en wanneer én waar hij op de markt komt. In ieder geval is het niet de eerste keer dat er foto's van de Lumia 530 uitlekken.

Laat een reactie achter

‘Galaxy Note 4 is van metaal en krijgt flexibel scherm’

Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

Er is wat informatie uitgelekt over Samsungs nieuwe phablet, de Galaxy Note 4. De smartphone wordt waarschijnlijk begin september onthuld op het IFA in Berlijn.

Samsung Galaxy Note 3 Neo koopwijzer
Note 3

Bron van de informatie is het Koreaanse ET News, dat vaker met informatie over Samsung naar buiten komt. ET News stelt dat de Galaxy Note 4 gemaakt wordt van metaal en uitgerust wordt met een flexibel scherm.

Waarschijnlijk komen er twee varianten van de Galaxy Note 4. De andere variant is gemaakt van plastic. Dikke kans dat dit degene wordt met het flexibele scherm. Het schijnt dat Samsung de productie van flexibele schermen de afgelopen tijd met 50 procent wist op te schroeven.

Eerder gingen er al geruchten dat er twee varianten van de Galaxy Note 4 zouden uitkomen, nu wordt dat dus weer onderstreept. Al blijven het natuurlijk geruchten: Samsung bevestigt vooralsnog niet zoals LG specificaties over een nog uit te brengen smartphone.

De camera op de Galaxy Note 4 schiet waarschijnlijk foto’s in 16 MP en krijgt daarnaast optische beeldstabilisatie.

Laat een reactie achter

‘LG presenteert G3 Prime aanstaande vrijdag’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Aanstaande vrijdag, de 25e, is het zover. LG zou dan al haar premiumvariant van de G3 presenteren. De LG G3 Prime, zoals het toestel waarschijnlijk gaat heten, zou over onder andere een betere processor beschikken.

‘LG presenteert G3 Prime aanstaande vrijdag’ g3prime

Eind mei onthulde LG in Londen de G3, waarbij All About Phones aanwezig was. De specificaties van die smartphone waren al bijzonder goed te noemen. Zo is het apparaat de eerste smartphone die wereldwijd in de verkoop is gegaan met een QHD-scherm, wat staat voor een resolutie van 2560x1440 pixels.

Verder heeft de G3 nagenoeg dezelfde specificaties als menig ander toptoestel. En dat is nu net het minpunt aan de LG-smartphone. Er lijkt veel energie te gaan naar het aansturen van het scherm, waardoor de LG weliswaar snel, maar niet supersnel in zijn gebruik is.

Wat de weg vrijmaakt voor de G3 Prime. Volgens het Zuid-Koreaanse Naver staat LG op het punt om de G3 Prime aan de wereld te tonen. Qua specificaties en ontwerp vertoont hij waarschijnlijk veel overeenkomsten met de gewone G3, op een paar dingen na.

Zo komt er niet een Snapdragon 801-, maar 805-processor in de Prime te zitten. Er komen niet twee versies, zoals bij de gewone G3, maar een versie, die 3 GB aan ram heeft. Daar houden de verschillen wel op.

Of de LG G3 Prime ook wereldwijd op de markt komt, is de vraag. Dikke kans dat Zuid-Koreanen alleen met de premiumvariant aan de slag kunnen.

Laat een reactie achter

‘Foto opvolger Motorola Moto G duikt op’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is een foto naar buiten gekomen waarop de opvolger van de Motorola Moto G te zien zou zijn. Qua vorm wijkt de smartphone niet echt af van zijn voorganger.

Motorola werkt aan ruggedized versie van Moto G motogforte

De Moto G is Motorola’s meest succesvolle smartphone. Samen met de Moto E en Moto X, is de Moto G een smartphone met goede kritieken, vanwege zijn prijs en de goede softwareoptimalisatie. Het lijkt erop dat de opvolger van de Moto G in ieder geval grotendeels gemaakt is van plastic.

De foto’s is in handen van het Spaanstalige MallandonoAndroid. Volgens de site gaat deze smartphone, modelnummer 1068 XT, de opvolger worden van de Moto G. Het is de tweede generatie Moto G, betoogt de site.

Ook claimt de website specificaties van het toestel te weten. Er komt een quadcore-processor in het toestel, Adreno 305-GPU. Het scherm krijgt een resolutie van 720p met een pixeldichtheid van 320 ppi.

De camera aan de achterkant zou foto’s gaan maken in 8 MP en er zouden twee simkaarten in het toestel kunnen.

Lees verder...

‘Gionee GN9005 wordt dunste smartphone ooit’

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

De Indiase smartphonefabrikant Gionee komt binnenkort waarschijnlijk met de dunste smartphone ooit gemaakt op de proppen. De GN9005 zou slechts 5 millimeter dun worden.

Verder zou de smartphone bij 139,8 bij 67,4 millimeter meten. De GN9005 zou 94,6 gram wegen. Overigens zal GN9005 nu vooral nog een werknaam zijn, bij de presentatie zal de smartphone waarschijnlijk wel anders heten. In de nieuwe Gionee-smartphone zit waarschijnlijk een vierkernige processor die 1,2 GHz klok. Het amoled-scherm is 4,8 inch groot en heeft een 720p-resolutie.

In de Gionee GN9005 zit 1 GB aan werkgeheugen en 16 GB opslag. De camera’s maken foto’s in 8 en 5 MP, de batterij heeft 2050 mAh inhoud en de dunne smartphone gaat waarschijnlijk op Android 4.3 lopen.

Het is onduidelijk wanneer de Gionee GN9005 op de markt komt, hoeveel hij gaat kosten en in welke landen te kopen zou zijn. Aangezien de 9005 opdook op het Chinese Tenna, dat nieuwe smartphones keurt voor ze de eigen markt op gaan, zal hij waarschijnlijk in China en in ieder geval India op de markt komen. Eerder dit jaar kwam Gionee al met een smartphone van 5,5 millimeter dik, met deze reclame tot gevolg.

Lees verder...

‘Xiaomi Mi 4 opnieuw te zien in 2 foto’s’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Morgen presenteert de Chinese smartphonefabrikant haar nieuwe vlaggenschip, de Mi 4. Inmiddels is er weinig over het toestel meer geheim. Opnieuw zijn er foto’s gelekt.

Eerder lekten er al specificaties en een persrender uit. Nu gaat het om foto’s van de nieuwe Xiaomi in zijn doosje, maar zien we ook de achterkant van de Mi 4. cnBeta is verantwoordelijk voor het lekken van de foto’s. Hoewel de Mi 4 een metalen voorkomen zou hebben, zou het hier om metalen coating gaan, wat LG ook deed met de G3.

Deze bevestigen de smalle randen aan de zijkanten van het scherm. Ook lijkt het erop dat de Mi 4 een zeer dunne smartphone wordt, al zal dat natuurlijk afwachten worden tot de smartphone morgen definitief wordt aangekondigd.

De nieuwe Xiaomi Mi 4 krijgt waarschijnlijk een QHD-scherm van 5,5 inch. Het apparaat krijgt de nieuwe Snapdragon 805-processor, goed voor 2,5 GHz en 3 GB aan ram. Waarschijnlijk schieten de camera’s foto’s in 13 en 5 MP. De batterij zou zeker een inhoud van 3000 mAh of meer krijgen.

Lees verder...

‘Persrenders Xiaomi Mi 4 uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Gisteren schreven we uitvoerig al over de mogelijk gelekte specificaties van Xiaomi’s nieuwe vlaggenschip, de Mi 4. Deze wordt dinsdag gepresenteerd. Nu zijn er waarschijnlijk ook persrenders uitgelekt.

Volgens Playfuldroid, die de renders in handen heeft, is het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi medio augustus beschikbaar in Singapore en Maleisië. Uit de persrenders valt in ieder geval op te maken dat de Mi 4 in het zwart en wit komt. Ook vallen de behoorlijk dunne bezels op.

Het scherm lijkt een behoorlijke dekking van het complete toestel te hebben. Het scherm krijgt, volgens de berichten van gisteren, QHD-resolutie en een formaat van 5,5 inch. De Snapdragon 805-processor klokt 2,5 GHz en heeft waarschijnlijk 3 GB ram.

Dinsdag wordt duidelijk of de Mi 4 inderdaad dit uiterlijk krijgt.

Lees verder...

‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Eigenlijk had de Z, Samsungs eerste Tizen-smartphone, al onthuld moeten zijn. Maar, zoals wel vaker met Tizen, is de komst van de smartphone weer eens uitgesteld. Toch zijn er nu foto’s van de Samsung Z ‘in real life’ nu uitgelekt.

‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen2
Samsung Z met Tizen

De Samsung Z had eigenlijk vorige maand in Rusland aangekondigd moeten worden op een ontwikkelaarsbeurs. Dat ging niet door: Samsung wil eerst het applicatie-aanbod voor Tizen uitbreiden. Anders heeft het niet zo veel zin om de smartphone op de markt te brengen, meent Samsung.

Het is precies het manco voor Tizen. Apps zijn er nog niet bepaald in overvloed. Samsung heeft al eens een app-contest uitgeschreven met geldprijzen, om ontwikkelaars warm te maken voor het ontwikkelen van Tizen-apps.

Onbekend is wanneer de Samsung Z nu echt op de markt komt. De foto’s die nu zijn uitgelekt zorgen er in ieder geval voor dat er weer een teken van leven is van de Z.

De Samsung Z beschikt over best redelijke specificaties, met onder andere een superamoled 4,8 inch-scherm. Deze heeft de 720p-resolutie. De processor heeft vier kernen en klokt 2,3 GHz. Er is 2 GB aan ram beschikbaar en 16 GB voor opslag. Dit kun je uitbreiden tot en met 64 GB door middel van een microSD-kaart.

De batterij heeft 2600 mAh inhoud. Een gemiddelde hoeveelheid, al is nog onbekend hoe lang de smartphone het echt uithoudt. We weten immers nog niet of Tizen een licht of zwaar besturingssysteem is.

Aan de voorkant zit een selfiecamera die fotootjes schiet in 2,1 MP. De camera aan de voorkant maakt kiekjes in 8 MP. Op het oog dus niets bijzonders. Leuk en wel, die specs. Maar wij willen onderhand wel eens met de Samsung Z aan de slag!

Lees verder...

‘Alleen 128 GB iPhone 6 krijgt saffierscherm’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Apple zou het gebruik van saffierschermen willen beperken tot slechts een of enkele modellen. Waarschijnlijk krijgt alleen de grote iPhone 6 met 128 GB opslag, kortom de allerduurste, het ijzersterke scherm.

Apple iPhone 6
Bron: Martin Hajek

Saffierschermen laten zich namelijk niet zo makkelijk produceren. Waarschijnlijk kan Apple er maar 10 miljoen per jaar maken, terwijl het er natuurlijk dik inzit dat er meer iPhones verkocht gaan worden.

Volgens JPMorgan moet Apple daardoor keuzes maken. “Waarschijnlijk wordt alleen de 128 GB-variant van de iPhone 6 uitgerust met saffierglas”, zegt de Amerikaanse bank volgens Tapei Times.

De displays van overige iPhones worden, zoals zoveel andere smartphones, uitgerust met Gorilla Glass. De productie daarvan is sowieso een stuk goedkoper. Waar de productie van een scherm met Gorilla Glass 10 dollar kost, liggen de productiekosten van een saffierscherm op 45 dollar.

De moeilijkheden die Apple met saffierglas heeft zou ook zijn weerslag kunnen hebben op de productie van de iWatch. De smartwatch zou eigenlijk ook met saffierglas worden uitgerust, maar ook hier geldt dat waarschijnlijk niet alle drie modellen van de horloge het sterke scherm krijgen.

Dat kan in 2015 voor zowel de iPhone als iWatch nog veranderen, als het productieproces voor saffierschermen wellicht verbeterd is. In de Telewiki over de iPhone 6 bespraken we ook al saffierglas en zie je hoe sterk het materiaal is. Bekijk ‘m hieronder!

Lees verder...

‘HTC One E8 kost in Rusland 530 euro’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC brengt volgende maand waarschijnlijk de plastic variant van de One M8, de E8, in Rusland op de markt. Met 530 euro zou de smartphone toch nog redelijk aan de prijs zijn.

HTC kondigt plastic One E8 aan htconee816

Terwijl het juist de bedoeling van HTC is om met de plastic One E8 een publiek aan te boren dat minder geld over heeft voor een goede smartphone. Volgens Mail.ru ligt de HTC One E8 vanaf deze maand in de Russische winkels. Smartphones zouden in het land doorgaans echter gemiddeld al wat duurder zijn dan in Europa, dus de kans is aanwezig dat de One E8 hier een stukje goedkoper wordt. Als hij al in Nederland op de markt komt.

In ieder geval beschikt de E8 over behoorlijke specificaties. Het full HD-scherm is 5 inch groot. De vierkernige Snapdragon 801-processor klokt 2,5 GHz. Er is 2 GB ram en 16 GB opslag, wat uitbreidbaar is met een microSD-kaart.

De camera is fors beter dan de dubbele camera die de One M8 heeft. Hij schiet namelijk foto’s in 13 MP, terwijl de selfiecamera in 5 MP kiekjes maakt. Ook de E8 beschikt over BoomSound-boxen en de batterij heeft 2600 mAh inhoud.

Laat een reactie achter

‘Apple verbetert camera voor iPhone 6’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De camera in de iPhone 6 schiet foto’s in 13 MP en presteert beter in het donker. Althans, dat is een gerucht dat vandaag de ronde doet.

Amazon Japan zet iPhone 6 nu al te koop gsmarena 001

Op het Chinese Digi-Wo dook het gerucht op. Sony zou, net als bij eerdere iPhones, de sensor leveren van de nieuwe iPhone-camera. Deze zou dus foto’s in 13 MP gaan schieten. Heel wat meer dan de 8 MP van bijvoorbeeld de iPhone 5s.

Niet alleen het aantal megapixels wordt dus opgeschroefd. De sensor zou ook meer licht sneller kunnen opvangen. Hierdoor zouden er in principe beter foto’s worden gemaakt als het niet zo licht is.

Laat een reactie achter