All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Overig nieuws

Nvidia komt met 64 bit-variant van krachtige Tegra K1-processor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Tegra K1-processor is de krachtigste processor voor mobiele apparaten van dit moment. Fabrikant Nvidia heeft nu een versie van de K1 ontwikkeld met een 64 bit-architectuur die nóg krachtiger is dan het origineel. De 'Denver'-variant klokt 2,5 GHz.

De Nvidia Tegra K1-Denver moet zich meten met PC-processors

Nvidia presenteerde de nieuwe Tegra op chipconferentie Hot Chips. De 64 bit-variant beschikt over twee Denver-kernen. Nvidia wil dat de nieuwe Tegra-processor zich qua rekenkracht kan meten met de prestaties van computerprocessors. Om hiervoor te zorgen kan de Denver-variant per klokcyclus zeven instructies uitvoeren. Ter vergelijking: de snelste Apple-processor voert er drie uit.

De nieuwe processor is speciaal gemaakt voor Android-apparaten. In de Denver zitten verschillende handigheidjes waardoor de processor minder energie vreet en gebruikelijke handelingen automatisch sneller uitvoert.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Tegra K1-processor straks Android L ondersteunt. Wellicht dat hij gelijk al in de nieuwe Nexus 6 wordt gebouwd.

Lees verder of laat een reactie achter

Nederland bij drie beste Europese 4G-landen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nederland is een voorloper op het gebied van 4G-dekking in Europa. Alleen Zweden en Portugal hebben binnen de Europese Unie een betere dekking van het supersnelle mobiele internet.

Dit meldt de commissie Digitale Agenda van de EU op haar website. In de grafiek valt te zien dat in december van vorig jaar bijna in heel Zweden er 4G-internet beschikbaar is. Het Scandinavische land zit bijna op een dekking van 10 procent.

Portugal zit op ongeveer 95 of meer procent, terwijl Nederland het met 94 of 95 procent ook prima doet. Aan de onderkant bundelen Bulgarije, Cyprus en Malta, die nog helemaal geen 4G hebben. Tsjechië doet het met een dekking van om en nabij de 10 procent trouwens ook beroerd.

België is wat betreft het supersnelle mobiele internet ook nog niet echt op dreef. Onze zuiderburen zitten op een dekking van om en nabij de 45 procent, terwijl ze in Duitsland inmiddels een 4G-dekking van ruim 80 procent hebben.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Productiekosten amoled over 2 jaar op niveau LCD-displays’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Over twee jaar liggen de productiekosten voor amoled-schermen op hetzelfde niveau, of wellicht lager, dan die van LCD-schermen. Hierdoor krijgen ook goedkopere smartphones amoled-schermen.

Foto van Samsungtablet met Amoledscherm uitgelekt tabsaam
De Galaxy Tab S heeft een amoled-scherm

Amoled-schermen zijn nu nog vooral weggelegd voor de high end-smartphones. Niet voor lang, voorspelt DisplaySearch. De productiekosten zouden in de komende twee jaar lager komen te liggen. De site voorspelt dat er tegen die tijd meer goedkopere smartphones met dit schermtype worden uitgerust.

De kosten voor de productie van een amoled-scherm liggen nu 10 tot 20 procent hoger. Het prijsverschil tussen een vijf inch-amoled-scherm en een full HD-LCD-scherm zit nu op 16 procent, om maar een voorbeeld te noemen. Omdat de productie van amoled-schermen de komende twee jaar een lager foutenpercentage krijgt, zal een amoled-scherm naar verwachting over twee jaar zelfs goedkoper zijn.

Amoled-schermen zijn erg interessant voor smartphonefabrikanten. Ze zijn dunner en hebben een beter kleurencontrast dan LCD-schermen. “Tot voor kort waren er weinig doorbraken op het gebied van de productie van amoled-schermen”, stelt Jimmy Kim van DisplaySearch.

“Als de productiekosten voor amoled-schermen lager uit gaan vallen dan die van LCD-schermen, wat wij verwachten, leidt dat tot meer kansen voor de fabrikanten van amoled-schermen. LCD-schermen krijgen dan meer concurrentie en de consument meer keuzes.”

Lees verder of laat een reactie achter

Steeds meer Nederlanders nemen mobiel internet in hun abonnement

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Hoewel internet door menigeen al jaren als onmisbaar wordt beschouwd, groeit in Nederland het aantal abonnementen mét mobiel internet nog steeds. Dit blijkt uit de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt vandaag uitbracht.

WhatsApp Facebook

Dat valt goed te zien in de grafiek onderaan dit artikel. Medio 2012 waren er 8,5 aansluitingen met mobiel internet. Inmiddels is dat opgelopen tot 10,3 miljoen aansluitingen.

“We zien bij mobiele telefonie dat marktpartijen zonder eigen netwerk in een jaar tijd bijna een kwart meer abonnees hebben gekregen”, zegt ACM-bestuurslid Henk Don, over providers zoals bijvoorbeeld Simyo. “Die groei ging vooral ten koste van de prepaid-aansluitingen van aanbieders met een eigen netwerk.”

Volgens de ACM neemt de groei van mobiel datagebruik nog steeds elk kwartaal toe. En hoe. In het eerste kwartaal werd er 60 procent meer mobiele data verstookt dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zijn er in Nederland nu 10,7 miljoen mobiele abonnementen afgesloten. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar, van 100.000, maar een net zo’n grote daling ten opzichte van 2012. Het aantal prepaidaansluitingen is wel gedaadl. Van 5,7 miljoen medio 2012, naar 4,5 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Van het netwerk van KPN wordt nog altijd het meeste gebruik gemaakt. Daarna volgt Vodafone, daarna T-Mobile. Het volledige rapport vind je hier (PDF).

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung's Gear VR virtual reality-bril lekt uit

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

De eerste afbeelding van Samsung's eigen virtual reality-bril is uitgelekt. De Gear VR zal tijdens de IFA in Berlijn door Samsung aangekondigd gaan worden.

De nieuwe Gear VR is gelekt door Sammobile. Het apparaat moet de concurrentie aan gaan met Facebook's Oculus. De bril van Samsung moet volgens de bron beter om het hoofd passen dan die van Oculus en daarnaast ook een stuk comfortabeler zitten. Qua design is de bril ook wat moderner ontworpen en beschikt hij aan de zijkant over een klein touchpad om de instellingen van de bril te wijzigen.

De Gear VR zou aangestuurd gaan worden door een smartphone van Samsung. Het idee is dat een smartphone met USB 3.0, wat bij Samsung alleen de Galaxy Note 3 of de Galaxy S5 is, het apparaat aanstaart en het beeld van de smartphone in de Gear VR wordt weergegeven. Daarnaast zou de bril ook gebruik gaan maken van alle sensoren die in de Gear VR verwerkt zijn. De software voor de bril zou door zowel Samsung, als Oculus worden ontwikkeld. Oculus wil graag haar software opensource aan gaan bieden zodat de wereld voor VR-brillen een impuls krijgt.

De nieuwe Gear VR wordt dit najaar bekend gemaakt door Samsung, aldus Sammobile. Dit zal tijdens de IFA-beurs in Berlijn gaan gebeuren. All About Phones zal daarbij aanwezig zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Sony start massaproductie gebogen sensor voor camera's

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Sony is gestart met de massaproductie van een unieke gebogen sensor voor camera's. De gebogen sensor kan een groter oppervlak waarnemen en heeft daarnaast geen vignetting in de hoeken van de foto.

Sony laat weten dat het nieuw type sensor inmiddels in productie is gegaan. De sensor zal in eerste instantie in high-end camera's van Sony te vinden zijn, meer aan een kleinre variant van de sensor wordt momenteel ook aan gewerkt. Deze kleinere variant zal wellicht eind dit jaar, of begin volgend jaar, in smartphones te vinden zijn. Sony heeft een patent aangevraagd op de sensor en is vooralsnog de enige die een dergelijke sensor weet te produceren.

Een gebogen sensor heeft een aantal voordelen. Allereerst is het oppervlak dat de sensor kan zien veel groter. De sensor is gebaseerd op het menselijk oog dat eveneens gebogen is. Hierdoor moeten de foto's veel meer natuurgetrouw overkomen. Een ander voordeel is dat er geen spraken is van vignetting en verkleuring in de hoeken en randen van de foto's. Ook zouden foto's veel minder ruis hebben met en gebogen sensor, aldus de fabrikant.

Er kleven nog wel een aantal kinderziektes aan de sensor. Zo is het bijzonder lastig om er een optische zoomlens voor te maken. Voor smartphones lijkt dit probleem niet aanwezig te zijn aangezien deze gebruik maken veelal van digitalezoom. Ook het aantal megapixels van de sensor lijkt lager te zijn dan de standaard in de markt. Deze ligt rond de 23 megapixels.

Lees verder of laat een reactie achter

Nederlanders klimmen massaal in telefoon na voetbalzege op Costa Rica

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nederlanders zijn na de zege van het nationaal elftal op Costa Rica tijdens het wereldkampioenschap voetbal massaal gaan bellen en whatsappen, signaleert T-Mobile. Vlak na de wedstrijd was een enorme piek in het gebruik van mobiel internet te zien.

T-Mobile lanceert cloud storage dienst t mobile logo

Het mobiele internet piekte na de spannende wedstrijd, die door een serie strafschoppen in het voordeel van Oranje werd beslist. T-Mobile meldt dat zijn klanten er al de hele zaterdag mee bezig waren. In vergelijking met een normale zaterdag lag het mobiel internetgebruik via het T-Mobile-netwerk 16% hoger.

Vlak nadat vervangend doelman Tim Krul de tweede penalty van Costa Rica wist weg te schoppen, was er een duidelijke piek in mobiel internet te zien waarbij er 64% meer data werd verstookt door T-Mobile klanten. Na afloop van de wedstrijd werd er bovendien fors meer gebeld, waarschijnlijk doordat klanten met vrienden en familie belden over de winst van Oranje. Het aantal telefoontjes via het netwerk van T-Mobile lag in deze periode ruim 3,5 keer hoger dan normaal.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Nieuwe Android-smartphones kunnen wifi-gegevens lekken’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Android-smartphones die in de afgelopen drie jaar op de markt zijn gekomen zouden op grote schaal wifi-gegevens kunnen lekken. Dit gebeurt wanneer je smartphone telkens zoekt naar nieuwe wifi-verbindingen.

Bullseye Wifi

Dit blijkt uit een onderzoek van de Electronic Frontier Foundation. Hierin is de functie ‘Preferred Network Offload’ onderzocht. Deze werkt samen met de functie die telkens naar wifi-verbindingen zoekt. PNO maakt een lijst van wifi-verbindingen waar de smartphone in het verleden verbonden mee is geweest.

Zo kan een verbinding met zo’n wifi-verbinding gemakkelijker tot stand worden gebracht. Een nadeel heeft het wel: de lijst met bekende wifi-kanalen kan gelekt worden. Hierdoor kan iemand in principe een beeld krijgen van waar je zoal uithangt.

Als je dat niet wilt is het probleem eenvoudig op te lossen. Bij geavanceerde wifi-instellingen moet je ‘Wi-Fi aan laten tijdens slaapstand’ in dat geval uitschakelen.

Lees verder of laat een reactie achter

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5

Door Bouke van den Berg, | 7 reacties

De Samsung Galaxy S5 heeft de Graham Award gekregen voor beste smartphone van dit jaar. Ondertussen mag Vodafone zich de beste retailer van dit jaar noemen.

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5 s5

Samsung en Vodafone ontvingen vanavond op de Graham Awards 2014 elk drie awards, waarmee de twee bedrijven de grote winnaars waren. Naast de prijs voor beste smartphone kreeg Samsung ook een prijs voor beste wearable en beste tablet, met de Gear Fit en de Note Pro 12.2.

Naast dat Vodafone volgens de Graham Awards de beste verkoper van mobiele telefoons is, hebben de winkels van de provider ook het beste personeel. Ook biedt Vodafone het beste postpaidabonnement aan met Vodafone Red.

De Graham Awards worden sinds 2008 elk jaar uitgereikt. Het is een initiatief van het blad Connexie. All About Phones behoort tot de vakjury van de Graham Awards, die samen met lezers van het blad Connexie, Veronica Magazine, Sp!ts, Metro en diverse telecomwebsites – waaronder All About Phones – bepaalt wie er wint. Via internet hebben uiteindelijk 27.000 mensen hun stem uitgebracht.

Medewerkers van Retail Reality gingen als mysteryshoppers en mysterybellers in diverse winkels en internetshops op onderzoek uit om te bepalen wie onder andere de beste service bood.

HTC ontving de Graham Award voor meest innovatieve telefoon met de One M8. Voor het eerst werd er ook een Vakjury Award uitgereikt. Deze ging naar LG, voor de G3.

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuw schermtype Sharp biedt uitkomst voor smartwatches

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Sharp claimt een nieuwe schermtype te hebben uitgevonden dat elke vorm kan aannemen. Dit kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld smartwatches.

Nieuw schermtype Sharp biedt uitkomst voor smartwatches sharp

Alle slimme horloges die tot nu toe op de markt zijn hebben allemaal een vierkant scherm. Alleen Motorola gaat waarschijnlijk een ronde smartwatch op de markt brengen. De inventie van Sharp lijkt dit voor andere fabrikanten ook een stuk eenvoudiger te gaan maken. Het werkt niet met vooraf vastgestelde resoluties die de rechthoekige schermen typeren.

Het nieuwe schermtype van de Japanse fabrikant is gebaseerd op de IGZO-technologie en een nieuwe, gepatenteerde methode voor het ontwerp van elektronische circuits.

“Met het Free Form-scherm is het mogelijk om meerdere functies door de pixels te laten vloeien. Hierdoor kunnen bezels stukken dunner worden gemaakt. Dat zorgt voor de vrijheid om het scherm in welke vorm dan ook te maken.”

Lees verder of laat een reactie achter

EU en Zuid-Korea slaan handen ineen voor ontwikkeling 5G

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

De Europese Unie gaat samen met Zuid-Korea werken aan de ontwikkeling van 5G-internet. De overeenkomst werd vandaag in Seoel beklonken.

Samsung 5G netwerk

5G-internet bestaat vooralsnog alleen als term. Een techniek zit er nog niet achter. “We hebben geen idee wat 5G-internet is”, vertelde Hossein Moiin, de hoofdingenieur van Nokia Solutions en Networks aan PC World in februari. Het moet de opvolger worden van 4G-internet, maar hoe dat gaat gebeuren weet nog eigenlijk niemand.

Toch stelde Neelie Kroes, Eurocommissaris met de portefeuille Digitale Agenda, vorig jaar al vijftig miljoen euro beschikbaar om 5G te onderzoeken. In december vorig jaar maakte de EU bekend dat het in de komende zeven jaar 700 miljoen euro wordt geïnvesteerd in 5G. Europese bedrijven investeren 3 miljard euro.

Het is dus duidelijk dat het de EU menens is wat betreft 5G. Met 4G-internet liep Europa achter de feiten aan ten opzichte van Azië en de Verenigde Staten. Met 5G mag dat niet meer het geval zijn. De EU heeft vandaag een overeenkomst afgesloten met Zuid-Korea, waarmee het gaat samen de technologie moet gaan ontwikkelen.

Onderzoeksprojecten

Deze deal werd eerder vandaag gesloten tussen Kores en Mun-Kee Choi, de minister van Wetenschap van Zuid-Korea. De twee partijen gaan een strategische samenwerking op het gebied van ICT en 5G aan. Hierbij ligt de focus op onder andere 5G en clouds. Ook gaan de EU en Zuid-Korea vanaf 2016 onderzoeksprojecten samen coördineren.

Bij de samenwerking is ook het 5G-infrastructuurverbond van de EU betrokken, hierin zitten onder andere Alcatal, Atos, Deutsche Telekom, Ericsson, Nokia, Orange, Telecom Italia, Telenor en Telefonica. Ook Zuid-Korea’s 5G-forum is van de partij.

Digitale marktleider

“5G wordt de nieuwe slagader van de digitale economie en samenleving”, zegt Kroes in een persbericht. “Hier zijn Europa en Korea het over eens. Dit is de eerste keer dat er zo’n samenwerking wordt aangegaan. Het proces richting de ontwikkeling van een standaard voor 5G wordt ondersteund door de private sector. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding om een wereldwijde digitale marktleider te worden.”

Eind 2015 moeten de beschrijving en belangrijkste feiten van 5G-internet vaststaan. Vanaf 2016 staan collectieve onderzoeken voor het internet op de planning.

Lees verder of laat een reactie achter

'Vanaf 2017 wifi in Europese vliegtuigen'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het satellietbedrijf Inmarsat wil in 2017 een netwerk hebben aangelegd waardoor er in de Europese Unie tijdens vluchten gebruik kan worden gemaakt van wifi.

'Vanaf 2017 wifi in Europese vliegtuigen' british airways boeing 747 400 leaving town
British Airways wil graag meedoen.

In Amerika zijn ze al een stuk verder en is internetten in vliegtuigen steeds vaker mogelijk. In Europa is dat nog niet het geval. Inmarsat wil daar verandering in brengen. Het satellietbedrijf wil een netwerk gaan aanleggen zodat Europese vluchten voortaan voorzien zijn van wifi.

Inmarsat denkt dat het netwerk in 2017 gereed is. Het heeft hiervoor de handen ineengeslagen met meerdere 4G-providers. Hierdoor moet er contact kunnen worden gemaakt met zendmasten aan de grond. Ondertussen werkt Inmarsat aan haar satelliet Europasat, waarmee ook verbinding kan worden gemaakt.

British Airways heeft al aangegeven graag van de diensten van Inmarsat gebruik te maken. Ook is het mogelijk dat luchtvaartmaatschappijen gebruik gaan maken van Inmarsats ‘satellite only’-netwerk, dat eind van dit jaar al beschikbaar zou zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Snapdragon 805 krijgt betere 3D-ondersteuning

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Qualcomm legt de focus bij de Snapdragon 805-processor op 3D-fotografie. Hierdoor is het waarschijnlijk dat, na HTC, meer fabrikanten met dubbele camera’s op hun telefoon komen.

Qualcomm introduceert 64-bits Snapdragon 410 qualcomm snapdragon 800

Eerder dit jaar presenteerde HTC met de One M8 als eerste een telefoon met aan de achterkant een dubbele camera. Onder andere om 3D-foto’s mee te maken. Qualcomm, het bedrijf achter de Snapdragon-processors, gaat nu ook een handje meehelpen.

Qualcomm gaat namelijk 3D-ondersteuning inbouwen in haar nieuwe processor, de Snapdragon 805. Hierdoor zou het eenvoudiger worden om een dubbele camera in een toestel te plaatsen voor driedimensionale foto’s.

Naast de 3D-ondersteuning zou de Snapdragon 805 betere camera’s aankunnen UHD-video’s kunnen schieten en vijftien foto’s van 16 MP per seconde kunnen maken.

Lees verder of laat een reactie achter

'Vier op tien jongeren overschrijden maandelijkse belbundel'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Veertig procent van de Nederlandse jongeren overschrijdt wel eens de maandelijkse bundel van de mobiele telefoon. Dat heeft de stichting Weet wat je Besteedt uitgezocht, in samenwerking met provider Vodafone.

geld money
Bart Vuijk

Het onderzoek is verricht onder 1500 jongeren tussen 12 en 24 jaar. Vreemd genoeg denkt bijna de helft van de jongeren die regelmatig de belbundel overschrijdt, denkt dat er geen enkel probleem is. Zij denken juist goed met hun telefoongedrag en de daarbij behorende kosten om te gaan.

In veel gevallen komt dat door hun ouders, die regelmatig bijspringen om de te hoge telefoonrekening te betalen. Zo leren jongeren niet van hun verkeerde gedrag, vindt de Stichting weet wat je besteedt. Ze voelen letterlijk geen centje pijn en gaan snel weer de fout in. Dat bijspringen kunnen ouders dus beter laten.

Wel wil de stichting dat providers betere middelen bieden om jongeren eenvoudiger inzicht te bieden in hun belgedrag, zodat ze meer controle krijgen over hun kosten.

Inmiddels bieden diverse telecomproviders apps die het verbruik op de telefoon zichtbaar bijhouden. Voor jongeren zijn die onontbeerlijk, omdat ze letterlijk leven met hun telefoon in de hand; communicatie met leeftijdgenoten is een eerste levensbehoefte, blijkt uit het onderzoek.

Lees verder of laat een reactie achter

Verkiezingen voor Graham Awards 2014 begonnen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is vanaf vandaag mogelijk om je stem uit te brengen op de Graham Awards, de verkiezing voor onder andere de beste smartphones en providers van het jaar.

Verkiezingen voor Graham Awards 2014 begonnen logo grahamawards 2014 120

Je kunt op twaalf punten je stem uitbrengen, waaronder beste smartphone, beste smartphone onder de driehonderd euro en meest innovatieve smartphone. Andere aspecten van de telecomindustrie komen ook aan bod, zoals tablets en wearables.

Providers komen ook uitgebreid aan bod, met Graham Awards voor diverse abonnementsvormen. Webwinkels komen in meerdere awards ook aan bod.

De Graham Awards worden sinds 2008 uitgereikt. Naast de stemmers beslist ook een vakjury mee over de uiteindelijke winnaars. All About Phones zit hier ook in. Je kunt tot 20 juni je stem uitbrengen via grahamawards.nl.

Je kunt tevens kans maken op weekprijzen als jouw ingezonden selfie de leukste, mooiste of gekste selfie van de week is. Om in aanmerking te komen voor deze weekprijzen moet er naast een stem op de Graham Awards een selfie geplaatst worden op Facebook of Instagram, voorzien van de hashtag #grahamawards. Alle selfies worden verzameld op de Graham Awards Facebook-pagina.

Lees verder of laat een reactie achter

Landelijke competitie voor Gear-applicaties

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung Nederland heeft samen met een website een wedstrijd uitgeschreven. Studenten moeten hierbij met ideeën komen voor smartwatchapplicaties. Het beste idee wint een smartwatch met bijbehorende smartphone.

Samsung: ‘Te vroeg voor smartphone met Tizen’ gear2
Tizen draait vooralsnog alleen op de Samsung Gear 2

Het is inmiddels ruim twee maanden geleden toen Samsung haar nieuwe collectie smartwatches onthulde. Noemenswaardige noviteit: het zijn de eerste uitgebrachte apparaten die op het besturingssysteem Tizen draaien.

Twee maanden later zijn er nog niet echt veel applicaties beschikbaar voor de Gear 2 en Gear 2 Neo. En de applicaties die in Samsungs App Store beschikbaar zijn, zijn niet echt heel denderend. Het merendeel zijn zelfontworpen klokjes.

Eerder schreef Samsung al een wereldwijde contest uit voor ontwikkelaars om met Tizen-applicaties te komen. In Nederland gaat Samsung het nu, in samenwerking met Numrush, opnieuw proberen.

“In samenwerking met Samsung Nederland en de Hogeschool van Amsterdam start vandaag een landelijke wedstrijd onder alle studenten in Nederland om het beste idee voor een nieuwe app te bedenken.”, schrijft de website, dat een speciale site voor de wedstrijd heeft gelanceerd.

“Tijdens de finale op 11 juni mogen de beste inzendingen bovendien presenteren voor een jury van gerenommeerde professionals uit het vak, bekende Nederlandse techsites en Samsung Nederland.”

Lees verder of laat een reactie achter

Hotel in Hong Kong verstrekt smartphones aan gasten

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Gasten in het Hyatt Regency Hotel in Hong Kong krijgen voortaan wel een heel bijzonder extraatje tijdens hun verblijf. Een smartphone. De Alcatel Idol X om precies te zijn. Gratis.

Eerste ervaring met Alcatel One Touch Idol X+

Met de mobiel kun je niet alleen bellen of SMS-en. Er zit onbeperkt internet bij, je kunt tetheren en gratis bellen naar nummers in Hong Kong, de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Australië, China en Singapore.

Het Hyatt Hotel legt in elk van de 381 kamers in diens hotel in Hong Kong een smartphone. Het hotel rekent niets extra’s voor gebruik van het toestel, maar bij verlies ben je het wel 250 dollar verschuldigd.

Op de Idol X van Alcatal heeft het Hyatt Regency Hotel al een aantal apps gezet, zoals Facebook, Skype en Twitter, maar ook applicaties die je de weg kunnen wijzen in Hong Kong op het gebied van verkeer, cultuur en entertainment. Als je het hotel verlaat kun je al je gegevens met een druk op de knop weer van het toestel wissen.

Lees verder of laat een reactie achter

Jongeren keuren smartphonegebruik ouders in verkeer af

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Hoewel jongeren zelf in het verkeer ook hun smartphone gebruiken, vinden ze het niet fijn wanneer hun ouders tijdens het autorijden ook met hun telefoon in de weer zijn.

Microsoft toont autobesturingssysteem 3 clipboard01fddf34 story

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Kidsweek, 7Days en de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Voor dit onderzoek zijn eind 2013 1143 kinderen tussen de zeven en dertien ondervraagd en 704 jongeren tussen de dertien en zestien jaar.

Daaruit is naar voren gekomen dat jongeren het niet fijn vinden als hun ouders tijdens het rijden hun mobiele telefoon gebruiken. Kinderen tussen de zeven en dertien jaar keuren het smartphonegebruik van hun ouders achter het stuur zwaar af, aangezien 85 procent dat liever niet wil. Onder jongeren, tussen de dertien en zestien, ligt dat aantal met 74 procent wat lager, maar ook dat is nog steeds een overgroot gedeelte.

Ondertussen gebruiken jongeren zelf hun smartphone met grote regelmaat wanneer ze deelnemen aan het verkeer. 42 procent van de jongeren gebruikt zijn telefoon tijdens het fietsen, terwijl zestig procent van de jongeren dat eigenlijk geen goed idee vindt.

Lees verder of laat een reactie achter

Snapdragon 810 is Qualcomms nieuwe processor voor toptelefoons

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Processorfabrikant Qualcomm brengt twee nieuwe processors op de markt. Vlaggenschip is de Snapdragon 810, een octacoreprocessor die toekomstige toptelefoons moet aandrijven.

Qualcomm introduceert 64-bits Snapdragon 410 qualcomm snapdragon 800

Qualcomm is al de hofleverancier op het gebied van telefoons die draaien op Android en Windows Phone. Waarschijnlijk wordt de Snapdragon 810 ook de processor die bijvoorbeeld in de opvolger van Samsungs nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S5 komt te zitten. De nieuwe Snapdragon moet in de eerste helft van 2015 beschikbaar zijn voor telefoons.

De Snapdragon 810 heeft dus acht kernen. Opvallend is dat Qualcomm niet langer voor haar zelfgemaakte Krait-kernen kiest. In de 810 zitten namelijk vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53 kernen. Deze hebben 64 bit-ondersteuning. De Snapdragon 810 heeft een Adreno 430-gpu en ondersteunt ook nog eens lpddr4, het werkgeheugen dat data met 3200 MBit per seconde kan verwerken.

Al deze specificaties zorgen ervoor dat de Snapdragon 810 waarschijnlijk in de opvolgers van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5 komt te zitten. De soc ondersteunt 4K-schermen en kan ook in 4K filmen met 30 frames per seconde. 1080p-video’s kunnen met maximaal 120 frames per seconde worden gefilmd.

De Snapdragon 808 is wat minder krachtig. Hij heeft ook twee kernen minder en is daamee een hexacoreprocessor. Net als bij de 810 is het nog onduidelijk hoeveel GHz de 808 gaat klokken.

Lees verder of laat een reactie achter

Consumentenbond: "Telecomproviders verdienen maandelijks 21 miljoen euro aan afgeronde belminuten"

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Uit cijfers van de Consumentenbond zou blijken dat provider maandelijks 21 miljoen euro verdienen met het afronden van belminuten op een hele minuut. De bond roept providers dan ook op om hiermee te stoppen.

Consumentenbond

De Consumentenbond is twee weken geleden een actie begonnen genaamd "Stop afronden op minuten". Volgens de bond verdienen providers grofgeld met het afronden op hele minuten. De bond heeft berekend dat deze praktijken van de provider consumenten maandelijks 21 miljoen euro kost. Het zou in totaal om 323 miljoen minuten gaan die consumenten maandelijks mislopen.

Volgens de bond loopt een gemiddelde consument per maand 33 minuten mis als gevolg van het afronden door providers op de hele minuut. Volgens de bond komt dit omdat veel gesprekken korter duren dan een halve minuut en er zelfs een groot gedeelte is dat slechts 5 seconden of korter duurt. Consumenten betalen hiervoor echter wel de volledige pond in de vorm van een hele minuut. Inmiddels hebben 10.000 consumenten zich aangesloten bij de actie van de Consumentenbond. Providers hebben nog niet gereageerd op de uitlatingen van de bond.

Lees verder of laat een reactie achter