All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Overig nieuws

Ramptoerisme New York nu met selfies

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De selfierage nam afgelopen week in New York ongewenste vormen aan, toen omstanders, politiemensen en journalisten foto's van zichzelf bleken te maken met de ramp met een brandend en instortend gebouw op de achtergrond. Critici roeren zich inmiddels: het moet echt afgelopen zijn met dit soort selfie-praktijken.

Met een big smile op de foto temidden van al je vrienden. Dat deed een vrouw midden op straat in Manhattan, terwijl op de achtergrond een gebouw in brand staat waarbij 22 mensen gewond zijn geraakt en twee mensen nog steeds zoek. Er wordt gevreesd voor hun leven.

De reacties op deze selfie, die op twitter en instagram werd gepubliceerd, waren niet mals. '"Ga naar huis, domoor", was nog de vriendelijkste. Maar deze dame was lang de enige niet. Selfies van cameraploegen die zelf ook wel eens in beeld wilden, selfies van politieagenten met de brand als achtergrond, het nam op een gegeven moment zulke grote vormen aan dat de bewoners van de buurt borden op straat zijn gaan neerzetten. "Ramptoeristen, blijf op de stoep en kijk vanaf daar", was een van die boodschappen aan de talrijke selfie-ramptoeristen. "Dit is een tragedie, geen toeristische attractie. Show some respect."

Lees verder of laat een reactie achter

Tim Cook belooft al zijn geld weg te geven aan goede doelen

Door Bart Vuijk, | 12 reacties

Apple CEO Tim Cook heeft toegezegd dat hij zijn complete kapitaal weggeeft aan goede doelen. De man is momenteel een kleine 800 miljoen dollar waard. De kinderloze Cook geeft al dit geld weg zodra zijn tienjarige neefje van de universiteit af is.

Apple CEO Tim Cook schrijft een brief over privacy aan de klant

Zijn neefje staat hij nu nog financieel bij. Daarna gaat zijn hele kapitaal naar het goede doel. Daarmee schaart Tim Cook zich in de rangen van Bill Gates van Microsoft en Mark Zuckerberg van Facebook, die al aanzienlijke delen van hun reusachtige privékapitaal hebben weggegeven aan goede doelen. Tim Cook verdient bij Apple 1,75 miljoen dollar per jaar en heeft 120 miljoen dollar op de bank staan. Daarbij bezit hij nog voor 665 miljoen dollar aan Apple-aandelen.

Cook stond tot dusver niet echt bekend als een filantroop, maar in een interview in Fortune Magazine wil hij daar blijkbaar verandering in brengen. "Je wilt de steen in de vijver zijn die rimpelingen van verandering teweegbrengt", zegt hij in dat interview.

Hij geeft overigens al stilletjes aan goede doelen, bewust zonder er al teveel ruchtbaarheid aan te geven. Hij hoopt wel dat meer mensen zijn voorbeeld volgen.

Bill Gates ging hem voor door in 2012 750 miljoen dollar aan het wereld Aidsfonds te geven. Zuckerberg heeft vijf jaar geleden beloofd dat hij het grootste deel van zijn kapitaal aan goede doelen zal geven.

Cook verdient enorm veel geld bij Apple, dat de afgelopen acht jaar het op veertien na rijkste bedrijf ter wereld is geworden door de verkoop van de iPhone en de iPad.

Lees verder of laat een reactie achter

Jouw dataverbruik inzichtelijk maken met een provider app! - ADV

Door Danijel Dercksen,

Heb jij dat ook wel eens? Wil je na een lange dag even op je telefoon internetten, zit je aan je dataverbruik! Hoe kun je nou zo snel al aan je limiet zitten? Simpel, tegenwoordig wordt de smartphone bijna alleen nog maar gebruikt voor mobiel internet.

Beltegoed

Een appje sturen, nutteloze informatie opzoeken, skypen of muziek luisteren, het wordt allemaal met mobiel data gedaan. Er wordt zelfs verwacht dat belminuten en sms-berichten binnen enkele jaren gratis bij je bundel zitten omdat er met name data wordt verbruikt.

Het mobiele dataverbruik groeit meer en meer
Dat het mobiele dataverkeer zo populair is, blijkt wel uit de cijfers. Het afgelopen jaar is het dataverbruik bijna verdubbeld! Dit is eigenlijk heel logisch want je kunt steeds meer met je smartphone en bedrijven passen hun diensten hier dan ook op aan. Maar waar gaat je data precies aan op? Vooral het online kijken van video’s of luisteren naar muziek kost je al snel veel data en ook het laden van websites met veel afbeeldingen verbruikt een hoop MB’s. Maar de stiekeme boosdoeners zijn de uiteenlopende apps die op elke telefoon geïnstalleerd zijn. En het is lastig om het precieze dataverbruik in te schatten.

De Vodafone app geeft meer inzicht in je dataverbruik
Vodafone is één van de grootste providers in Nederland en biedt haar klanten al jaren de My Vodafone app aan. In deze app kan de klant zijn of haar rekening controleren, bundels aan- of uitzetten en het verbruik controleren. Op het moment kunnen klanten alleen het totaal verbruikte data tegoed zien en verder niets. Hier gaat Vodafone iets aan doen! De provider werkt aan een update van de My Vodafone app om het dataverbruik inzichtelijker te maken. Dit is de data monitor, welke per app laat zien hoeveel data er door de betreffende applicatie verbruikt wordt.

Heb je een andere provider dan Vodafone?
Heb je een andere provider dan Vodafone, dan heb je natuurlijk niets aan deze update van de My Vodafone app. Gelukkig zijn er genoeg andere data apps die jij kunt downloaden zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbruik zoals My Data Manager of Data Usage.

Gebruik je jouw telefoon vooral om mee te bellen en te sms’en? Dan heb je natuurlijk beltegoed nodig. Het opwaarderen van prepaid beltegoed of (data)bundels kan eenvoudig en snel via Beltegoed.nl.

Lees verder of laat een reactie achter

Google bedenkt steriliseerbare tablet tegen Ebola-virus

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

In de strijd tegen Ebola zijn de hulpverleners van top tot teen bedekt in beschermende kleding, om te voorkomen dat het virus ze besmet. Google helpt door voor deze hulpverleners een speciale afwasbare tablet te ontwikkelen. Die kan worden gesteriliseerd.

Google lanceert afwasbare tablet tegen Ebola-virus google tablet ebola 640x427

De liefdadigheidstak van Google kreeg de vraag van de Ebolabestrijders of het mogelijk was een tablet te bedenken die niet aangeraakt hoeft te worden en kan worden gesteriliseerd. Zoals bekend, is het schermoppervlak van tablets en smartphones doorgaans smeriger dan een doorsnee wc-bril. Besmettingen met het Ebolavirus zouden dus makkelijk via het scherm van een tablet kunnen gaan.

De hulpverleners gebruiken de tablets voor het raadplegen van medische informatie en dossiers. Artsen zonder Grenzen vroeg aan Google naar een tablet die geschikt is in de strijd tegen Ebola. Google bedacht hierop een tablet die geheel is verpakt in polycarbonaat, wat tegen hoge temperaturen kan en zonder problemen tien minuten ondergedompeld kan worden in een oplossing van chloor om bacteriën en virussen te doden.

De tablet is voorzien van allerlei medische soft- en hardware, reden waarom Artsen zonder Grenzen ook andere mogelijkheden zien voor deze 'medische tablet'. Wellicht wordt de tablet op termijn ook benut in de strijd tegen andere ziektes.

Lees verder of laat een reactie achter

Mobiel betalen, hoe werkt dat? - ADV

Door Danijel Dercksen,

Binnenkort is het allemaal mogelijk, betalen met je mobiele telefoon. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over mobiel betalen of draadloos betalen.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Binnenkort is het mogelijk
‘Dat is dan 9 euro en 20 cent alstublieft’ zegt het kassameisje. Je wilt je portemonnee pakken maar komt erachter dat je die vergeten bent. Erg vervelend, maar binnenkort niet meer. Je betaalt dan gewoon met je smartphone, het mobiel betalen is erg in opkomst. In Nederland zijn op dit moment twee manieren om draadloos te kunnen betalen; de Multicard en de bankpas. Mobiele provider Simyo wil jullie hier graag alles over vertellen.

De NFC-bankpas
Op dit moment kunnen klanten van ABN AMRO en ING hier al gebruik van maken. De NFC bankpas is een pas waarmee betaald kan worden zonder een pincode in te voeren. Op de afbeelding hiernaast zie je hier een voorbeeld van. Je kan de pinpas (een aantal seconden) tegen de zijkant van het apparaat houden en het bedrag wordt van je bankrekening afgeschreven. Deze manier van betalen kan tot een bedrag van 25 euro. Wil je een bedrag wat hoger is dan 25 euro dan moet de pincode worden ingevoerd.

Multicard
Een multicard heeft niks met een bank te maken. Via de app MyOrder van multicard kun je je bankrekening koppelen aan je digitale portemonnee. Door een sticker op de achterkant van je telefoon kun je betalen, je bepaalt zelf via de app hoeveel geld je in je digitale portemonnee stopt.

Betalen met je mobiel
Met mobiel betalen koppel je een bankrekening aan je smartphone. Het lijkt op een OV-chipkaart, met als grootste verschil dat je er niet eerst een saldo op moet zetten. Een NFC-chip is namelijk gekoppeld aan je bankrekening. Op dit moment zijn er verschillende manieren om mobiel te betalen bijvoorbeeld Rabo Wallet en Apple pay, lees hier meer over deze manieren.

Beveiliging en diefstal
Zodra je met je mobiel kan betalen is het dat de beveiliging van je smartphone op orde is. Je kan zelf instellen over je voor bedragen onder de 25 euro een pincode moet invoeren, voor bedragen boven de 25 euro is dat altijd de bedoeling. Je kan een transactie beveiligen via pincode of vingerafdruk.
Naast de beveiliging van je smartphone is het ook belangrijk te weten wat je moet doen als je smartphone gestolen wordt. Ontkoppel direct voor de zekerheid je MyOrder-app. Wordt je NFC-pinpas gestolen, blokkeer dan direct je bankrekening.

Lees verder of laat een reactie achter

Sim Only met korting bij Ziggo Mobiel - ADV

Door Danijel Dercksen,

Consumenten die een Sim Only-abonnement bij Ziggo afsluiten en al internet van Ziggo hebben, krijgen een korting van 10 euro per maand.

Dit staat op de website van Ziggo. De provider biedt drie Sim Only-abonnementen, waarmee je ook toegang krijgt tot de WifiSpots van Ziggo. Op de site van de provider kun je verschillende abonnementen van sim only vergelijken.

De drie sim only-bundels, genaamd Veel, Heel Veel en Héééél Veel, kosten respectievelijk 7,50, 15 en 25 euro per maand. Met Veel heb je een databundel van 200MB en 75 belminuten. Heel Veel biedt een databundel van 1GB en 300 belminuten. Met Héééél Veel bel je onbeperkt en krijg je een databundel van 1GB. Net als bij Veel, kun je bij Heel Veel en Héééél Veel Ziggo’s WifiSpots gebruiken.

De Ziggo-abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en je kunt elke maand je bundel naar boven en beneden aanpassen.

Lees verder of laat een reactie achter

Nvidia komt met 64 bit-variant van krachtige Tegra K1-processor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Tegra K1-processor is de krachtigste processor voor mobiele apparaten van dit moment. Fabrikant Nvidia heeft nu een versie van de K1 ontwikkeld met een 64 bit-architectuur die nóg krachtiger is dan het origineel. De 'Denver'-variant klokt 2,5 GHz.

De Nvidia Tegra K1-Denver moet zich meten met PC-processors

Nvidia presenteerde de nieuwe Tegra op chipconferentie Hot Chips. De 64 bit-variant beschikt over twee Denver-kernen. Nvidia wil dat de nieuwe Tegra-processor zich qua rekenkracht kan meten met de prestaties van computerprocessors. Om hiervoor te zorgen kan de Denver-variant per klokcyclus zeven instructies uitvoeren. Ter vergelijking: de snelste Apple-processor voert er drie uit.

De nieuwe processor is speciaal gemaakt voor Android-apparaten. In de Denver zitten verschillende handigheidjes waardoor de processor minder energie vreet en gebruikelijke handelingen automatisch sneller uitvoert.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Tegra K1-processor straks Android L ondersteunt. Wellicht dat hij gelijk al in de nieuwe Nexus 6 wordt gebouwd.

Lees verder of laat een reactie achter

Nederland bij drie beste Europese 4G-landen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nederland is een voorloper op het gebied van 4G-dekking in Europa. Alleen Zweden en Portugal hebben binnen de Europese Unie een betere dekking van het supersnelle mobiele internet.

Dit meldt de commissie Digitale Agenda van de EU op haar website. In de grafiek valt te zien dat in december van vorig jaar bijna in heel Zweden er 4G-internet beschikbaar is. Het Scandinavische land zit bijna op een dekking van 10 procent.

Portugal zit op ongeveer 95 of meer procent, terwijl Nederland het met 94 of 95 procent ook prima doet. Aan de onderkant bundelen Bulgarije, Cyprus en Malta, die nog helemaal geen 4G hebben. Tsjechië doet het met een dekking van om en nabij de 10 procent trouwens ook beroerd.

België is wat betreft het supersnelle mobiele internet ook nog niet echt op dreef. Onze zuiderburen zitten op een dekking van om en nabij de 45 procent, terwijl ze in Duitsland inmiddels een 4G-dekking van ruim 80 procent hebben.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Productiekosten amoled over 2 jaar op niveau LCD-displays’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Over twee jaar liggen de productiekosten voor amoled-schermen op hetzelfde niveau, of wellicht lager, dan die van LCD-schermen. Hierdoor krijgen ook goedkopere smartphones amoled-schermen.

Foto van Samsungtablet met Amoledscherm uitgelekt tabsaam
De Galaxy Tab S heeft een amoled-scherm

Amoled-schermen zijn nu nog vooral weggelegd voor de high end-smartphones. Niet voor lang, voorspelt DisplaySearch. De productiekosten zouden in de komende twee jaar lager komen te liggen. De site voorspelt dat er tegen die tijd meer goedkopere smartphones met dit schermtype worden uitgerust.

De kosten voor de productie van een amoled-scherm liggen nu 10 tot 20 procent hoger. Het prijsverschil tussen een vijf inch-amoled-scherm en een full HD-LCD-scherm zit nu op 16 procent, om maar een voorbeeld te noemen. Omdat de productie van amoled-schermen de komende twee jaar een lager foutenpercentage krijgt, zal een amoled-scherm naar verwachting over twee jaar zelfs goedkoper zijn.

Amoled-schermen zijn erg interessant voor smartphonefabrikanten. Ze zijn dunner en hebben een beter kleurencontrast dan LCD-schermen. “Tot voor kort waren er weinig doorbraken op het gebied van de productie van amoled-schermen”, stelt Jimmy Kim van DisplaySearch.

“Als de productiekosten voor amoled-schermen lager uit gaan vallen dan die van LCD-schermen, wat wij verwachten, leidt dat tot meer kansen voor de fabrikanten van amoled-schermen. LCD-schermen krijgen dan meer concurrentie en de consument meer keuzes.”

Lees verder of laat een reactie achter

Steeds meer Nederlanders nemen mobiel internet in hun abonnement

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Hoewel internet door menigeen al jaren als onmisbaar wordt beschouwd, groeit in Nederland het aantal abonnementen mét mobiel internet nog steeds. Dit blijkt uit de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt vandaag uitbracht.

WhatsApp Facebook

Dat valt goed te zien in de grafiek onderaan dit artikel. Medio 2012 waren er 8,5 aansluitingen met mobiel internet. Inmiddels is dat opgelopen tot 10,3 miljoen aansluitingen.

“We zien bij mobiele telefonie dat marktpartijen zonder eigen netwerk in een jaar tijd bijna een kwart meer abonnees hebben gekregen”, zegt ACM-bestuurslid Henk Don, over providers zoals bijvoorbeeld Simyo. “Die groei ging vooral ten koste van de prepaid-aansluitingen van aanbieders met een eigen netwerk.”

Volgens de ACM neemt de groei van mobiel datagebruik nog steeds elk kwartaal toe. En hoe. In het eerste kwartaal werd er 60 procent meer mobiele data verstookt dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zijn er in Nederland nu 10,7 miljoen mobiele abonnementen afgesloten. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar, van 100.000, maar een net zo’n grote daling ten opzichte van 2012. Het aantal prepaidaansluitingen is wel gedaadl. Van 5,7 miljoen medio 2012, naar 4,5 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Van het netwerk van KPN wordt nog altijd het meeste gebruik gemaakt. Daarna volgt Vodafone, daarna T-Mobile. Het volledige rapport vind je hier (PDF).

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung's Gear VR virtual reality-bril lekt uit

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

De eerste afbeelding van Samsung's eigen virtual reality-bril is uitgelekt. De Gear VR zal tijdens de IFA in Berlijn door Samsung aangekondigd gaan worden.

De nieuwe Gear VR is gelekt door Sammobile. Het apparaat moet de concurrentie aan gaan met Facebook's Oculus. De bril van Samsung moet volgens de bron beter om het hoofd passen dan die van Oculus en daarnaast ook een stuk comfortabeler zitten. Qua design is de bril ook wat moderner ontworpen en beschikt hij aan de zijkant over een klein touchpad om de instellingen van de bril te wijzigen.

De Gear VR zou aangestuurd gaan worden door een smartphone van Samsung. Het idee is dat een smartphone met USB 3.0, wat bij Samsung alleen de Galaxy Note 3 of de Galaxy S5 is, het apparaat aanstaart en het beeld van de smartphone in de Gear VR wordt weergegeven. Daarnaast zou de bril ook gebruik gaan maken van alle sensoren die in de Gear VR verwerkt zijn. De software voor de bril zou door zowel Samsung, als Oculus worden ontwikkeld. Oculus wil graag haar software opensource aan gaan bieden zodat de wereld voor VR-brillen een impuls krijgt.

De nieuwe Gear VR wordt dit najaar bekend gemaakt door Samsung, aldus Sammobile. Dit zal tijdens de IFA-beurs in Berlijn gaan gebeuren. All About Phones zal daarbij aanwezig zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Sony start massaproductie gebogen sensor voor camera's

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Sony is gestart met de massaproductie van een unieke gebogen sensor voor camera's. De gebogen sensor kan een groter oppervlak waarnemen en heeft daarnaast geen vignetting in de hoeken van de foto.

Sony laat weten dat het nieuw type sensor inmiddels in productie is gegaan. De sensor zal in eerste instantie in high-end camera's van Sony te vinden zijn, meer aan een kleinre variant van de sensor wordt momenteel ook aan gewerkt. Deze kleinere variant zal wellicht eind dit jaar, of begin volgend jaar, in smartphones te vinden zijn. Sony heeft een patent aangevraagd op de sensor en is vooralsnog de enige die een dergelijke sensor weet te produceren.

Een gebogen sensor heeft een aantal voordelen. Allereerst is het oppervlak dat de sensor kan zien veel groter. De sensor is gebaseerd op het menselijk oog dat eveneens gebogen is. Hierdoor moeten de foto's veel meer natuurgetrouw overkomen. Een ander voordeel is dat er geen spraken is van vignetting en verkleuring in de hoeken en randen van de foto's. Ook zouden foto's veel minder ruis hebben met en gebogen sensor, aldus de fabrikant.

Er kleven nog wel een aantal kinderziektes aan de sensor. Zo is het bijzonder lastig om er een optische zoomlens voor te maken. Voor smartphones lijkt dit probleem niet aanwezig te zijn aangezien deze gebruik maken veelal van digitalezoom. Ook het aantal megapixels van de sensor lijkt lager te zijn dan de standaard in de markt. Deze ligt rond de 23 megapixels.

Lees verder of laat een reactie achter

Nederlanders klimmen massaal in telefoon na voetbalzege op Costa Rica

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nederlanders zijn na de zege van het nationaal elftal op Costa Rica tijdens het wereldkampioenschap voetbal massaal gaan bellen en whatsappen, signaleert T-Mobile. Vlak na de wedstrijd was een enorme piek in het gebruik van mobiel internet te zien.

T-Mobile lanceert cloud storage dienst t mobile logo

Het mobiele internet piekte na de spannende wedstrijd, die door een serie strafschoppen in het voordeel van Oranje werd beslist. T-Mobile meldt dat zijn klanten er al de hele zaterdag mee bezig waren. In vergelijking met een normale zaterdag lag het mobiel internetgebruik via het T-Mobile-netwerk 16% hoger.

Vlak nadat vervangend doelman Tim Krul de tweede penalty van Costa Rica wist weg te schoppen, was er een duidelijke piek in mobiel internet te zien waarbij er 64% meer data werd verstookt door T-Mobile klanten. Na afloop van de wedstrijd werd er bovendien fors meer gebeld, waarschijnlijk doordat klanten met vrienden en familie belden over de winst van Oranje. Het aantal telefoontjes via het netwerk van T-Mobile lag in deze periode ruim 3,5 keer hoger dan normaal.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Nieuwe Android-smartphones kunnen wifi-gegevens lekken’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Android-smartphones die in de afgelopen drie jaar op de markt zijn gekomen zouden op grote schaal wifi-gegevens kunnen lekken. Dit gebeurt wanneer je smartphone telkens zoekt naar nieuwe wifi-verbindingen.

Bullseye Wifi

Dit blijkt uit een onderzoek van de Electronic Frontier Foundation. Hierin is de functie ‘Preferred Network Offload’ onderzocht. Deze werkt samen met de functie die telkens naar wifi-verbindingen zoekt. PNO maakt een lijst van wifi-verbindingen waar de smartphone in het verleden verbonden mee is geweest.

Zo kan een verbinding met zo’n wifi-verbinding gemakkelijker tot stand worden gebracht. Een nadeel heeft het wel: de lijst met bekende wifi-kanalen kan gelekt worden. Hierdoor kan iemand in principe een beeld krijgen van waar je zoal uithangt.

Als je dat niet wilt is het probleem eenvoudig op te lossen. Bij geavanceerde wifi-instellingen moet je ‘Wi-Fi aan laten tijdens slaapstand’ in dat geval uitschakelen.

Lees verder of laat een reactie achter

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5

Door Bouke van den Berg, | 7 reacties

De Samsung Galaxy S5 heeft de Graham Award gekregen voor beste smartphone van dit jaar. Ondertussen mag Vodafone zich de beste retailer van dit jaar noemen.

Graham Award voor beste smartphone naar Galaxy S5 s5

Samsung en Vodafone ontvingen vanavond op de Graham Awards 2014 elk drie awards, waarmee de twee bedrijven de grote winnaars waren. Naast de prijs voor beste smartphone kreeg Samsung ook een prijs voor beste wearable en beste tablet, met de Gear Fit en de Note Pro 12.2.

Naast dat Vodafone volgens de Graham Awards de beste verkoper van mobiele telefoons is, hebben de winkels van de provider ook het beste personeel. Ook biedt Vodafone het beste postpaidabonnement aan met Vodafone Red.

De Graham Awards worden sinds 2008 elk jaar uitgereikt. Het is een initiatief van het blad Connexie. All About Phones behoort tot de vakjury van de Graham Awards, die samen met lezers van het blad Connexie, Veronica Magazine, Sp!ts, Metro en diverse telecomwebsites – waaronder All About Phones – bepaalt wie er wint. Via internet hebben uiteindelijk 27.000 mensen hun stem uitgebracht.

Medewerkers van Retail Reality gingen als mysteryshoppers en mysterybellers in diverse winkels en internetshops op onderzoek uit om te bepalen wie onder andere de beste service bood.

HTC ontving de Graham Award voor meest innovatieve telefoon met de One M8. Voor het eerst werd er ook een Vakjury Award uitgereikt. Deze ging naar LG, voor de G3.

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuw schermtype Sharp biedt uitkomst voor smartwatches

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Sharp claimt een nieuwe schermtype te hebben uitgevonden dat elke vorm kan aannemen. Dit kan uitkomst bieden voor bijvoorbeeld smartwatches.

Nieuw schermtype Sharp biedt uitkomst voor smartwatches sharp

Alle slimme horloges die tot nu toe op de markt zijn hebben allemaal een vierkant scherm. Alleen Motorola gaat waarschijnlijk een ronde smartwatch op de markt brengen. De inventie van Sharp lijkt dit voor andere fabrikanten ook een stuk eenvoudiger te gaan maken. Het werkt niet met vooraf vastgestelde resoluties die de rechthoekige schermen typeren.

Het nieuwe schermtype van de Japanse fabrikant is gebaseerd op de IGZO-technologie en een nieuwe, gepatenteerde methode voor het ontwerp van elektronische circuits.

“Met het Free Form-scherm is het mogelijk om meerdere functies door de pixels te laten vloeien. Hierdoor kunnen bezels stukken dunner worden gemaakt. Dat zorgt voor de vrijheid om het scherm in welke vorm dan ook te maken.”

Lees verder of laat een reactie achter

EU en Zuid-Korea slaan handen ineen voor ontwikkeling 5G

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

De Europese Unie gaat samen met Zuid-Korea werken aan de ontwikkeling van 5G-internet. De overeenkomst werd vandaag in Seoel beklonken.

Samsung 5G netwerk

5G-internet bestaat vooralsnog alleen als term. Een techniek zit er nog niet achter. “We hebben geen idee wat 5G-internet is”, vertelde Hossein Moiin, de hoofdingenieur van Nokia Solutions en Networks aan PC World in februari. Het moet de opvolger worden van 4G-internet, maar hoe dat gaat gebeuren weet nog eigenlijk niemand.

Toch stelde Neelie Kroes, Eurocommissaris met de portefeuille Digitale Agenda, vorig jaar al vijftig miljoen euro beschikbaar om 5G te onderzoeken. In december vorig jaar maakte de EU bekend dat het in de komende zeven jaar 700 miljoen euro wordt geïnvesteerd in 5G. Europese bedrijven investeren 3 miljard euro.

Het is dus duidelijk dat het de EU menens is wat betreft 5G. Met 4G-internet liep Europa achter de feiten aan ten opzichte van Azië en de Verenigde Staten. Met 5G mag dat niet meer het geval zijn. De EU heeft vandaag een overeenkomst afgesloten met Zuid-Korea, waarmee het gaat samen de technologie moet gaan ontwikkelen.

Onderzoeksprojecten

Deze deal werd eerder vandaag gesloten tussen Kores en Mun-Kee Choi, de minister van Wetenschap van Zuid-Korea. De twee partijen gaan een strategische samenwerking op het gebied van ICT en 5G aan. Hierbij ligt de focus op onder andere 5G en clouds. Ook gaan de EU en Zuid-Korea vanaf 2016 onderzoeksprojecten samen coördineren.

Bij de samenwerking is ook het 5G-infrastructuurverbond van de EU betrokken, hierin zitten onder andere Alcatal, Atos, Deutsche Telekom, Ericsson, Nokia, Orange, Telecom Italia, Telenor en Telefonica. Ook Zuid-Korea’s 5G-forum is van de partij.

Digitale marktleider

“5G wordt de nieuwe slagader van de digitale economie en samenleving”, zegt Kroes in een persbericht. “Hier zijn Europa en Korea het over eens. Dit is de eerste keer dat er zo’n samenwerking wordt aangegaan. Het proces richting de ontwikkeling van een standaard voor 5G wordt ondersteund door de private sector. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding om een wereldwijde digitale marktleider te worden.”

Eind 2015 moeten de beschrijving en belangrijkste feiten van 5G-internet vaststaan. Vanaf 2016 staan collectieve onderzoeken voor het internet op de planning.

Lees verder of laat een reactie achter

'Vanaf 2017 wifi in Europese vliegtuigen'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het satellietbedrijf Inmarsat wil in 2017 een netwerk hebben aangelegd waardoor er in de Europese Unie tijdens vluchten gebruik kan worden gemaakt van wifi.

'Vanaf 2017 wifi in Europese vliegtuigen' british airways boeing 747 400 leaving town
British Airways wil graag meedoen.

In Amerika zijn ze al een stuk verder en is internetten in vliegtuigen steeds vaker mogelijk. In Europa is dat nog niet het geval. Inmarsat wil daar verandering in brengen. Het satellietbedrijf wil een netwerk gaan aanleggen zodat Europese vluchten voortaan voorzien zijn van wifi.

Inmarsat denkt dat het netwerk in 2017 gereed is. Het heeft hiervoor de handen ineengeslagen met meerdere 4G-providers. Hierdoor moet er contact kunnen worden gemaakt met zendmasten aan de grond. Ondertussen werkt Inmarsat aan haar satelliet Europasat, waarmee ook verbinding kan worden gemaakt.

British Airways heeft al aangegeven graag van de diensten van Inmarsat gebruik te maken. Ook is het mogelijk dat luchtvaartmaatschappijen gebruik gaan maken van Inmarsats ‘satellite only’-netwerk, dat eind van dit jaar al beschikbaar zou zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Snapdragon 805 krijgt betere 3D-ondersteuning

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Qualcomm legt de focus bij de Snapdragon 805-processor op 3D-fotografie. Hierdoor is het waarschijnlijk dat, na HTC, meer fabrikanten met dubbele camera’s op hun telefoon komen.

Qualcomm introduceert 64-bits Snapdragon 410 qualcomm snapdragon 800

Eerder dit jaar presenteerde HTC met de One M8 als eerste een telefoon met aan de achterkant een dubbele camera. Onder andere om 3D-foto’s mee te maken. Qualcomm, het bedrijf achter de Snapdragon-processors, gaat nu ook een handje meehelpen.

Qualcomm gaat namelijk 3D-ondersteuning inbouwen in haar nieuwe processor, de Snapdragon 805. Hierdoor zou het eenvoudiger worden om een dubbele camera in een toestel te plaatsen voor driedimensionale foto’s.

Naast de 3D-ondersteuning zou de Snapdragon 805 betere camera’s aankunnen UHD-video’s kunnen schieten en vijftien foto’s van 16 MP per seconde kunnen maken.

Lees verder of laat een reactie achter

'Vier op tien jongeren overschrijden maandelijkse belbundel'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Veertig procent van de Nederlandse jongeren overschrijdt wel eens de maandelijkse bundel van de mobiele telefoon. Dat heeft de stichting Weet wat je Besteedt uitgezocht, in samenwerking met provider Vodafone.

geld money
Bart Vuijk

Het onderzoek is verricht onder 1500 jongeren tussen 12 en 24 jaar. Vreemd genoeg denkt bijna de helft van de jongeren die regelmatig de belbundel overschrijdt, denkt dat er geen enkel probleem is. Zij denken juist goed met hun telefoongedrag en de daarbij behorende kosten om te gaan.

In veel gevallen komt dat door hun ouders, die regelmatig bijspringen om de te hoge telefoonrekening te betalen. Zo leren jongeren niet van hun verkeerde gedrag, vindt de Stichting weet wat je besteedt. Ze voelen letterlijk geen centje pijn en gaan snel weer de fout in. Dat bijspringen kunnen ouders dus beter laten.

Wel wil de stichting dat providers betere middelen bieden om jongeren eenvoudiger inzicht te bieden in hun belgedrag, zodat ze meer controle krijgen over hun kosten.

Inmiddels bieden diverse telecomproviders apps die het verbruik op de telefoon zichtbaar bijhouden. Voor jongeren zijn die onontbeerlijk, omdat ze letterlijk leven met hun telefoon in de hand; communicatie met leeftijdgenoten is een eerste levensbehoefte, blijkt uit het onderzoek.

Lees verder of laat een reactie achter