All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Overig nieuws

Zes websites kiezen opnieuw de beste smartphones tijdens de Telecom Awards 2015

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Ook in 2015 gaan zes Nederlandse telecomwebsites de Telecom Awards 2015 uitreiken. Tijdens een uitgebreide test zullen, net als in 2014, de redacties de beste smartphones van het jaar gaan testen en kiezen.

Net als in 2014 gaan ook dit jaar zes websites de Telecom Awards 2015 uitreiken. Fabrikanten zijn in de gelegenheid gesteld zelf toestellen te nomineren in drie prijscategorieën, zodat van selectie op basis van eventuele persoonlijke voorkeur bij de juryleden geen sprake kan zijn. In elke categorie worden twee Telecom Awards uitgereikt; het beste product en de beste koop. De jury, bestaande uit experts van All About Phones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Hardware.Info, Mobile Cowboys en PortableGear, zullen alle genomineerde toestellen onafhankelijk beoordelen.

Daarbij is gekozen voor een combinatie van benchmark tests en het beoordelen van de meest belangrijke functies van de toestellen door de zes juryleden. Belangrijk daarbij wordt onder andere de prestaties van de camera en de kwaliteit van het beeldscherm, het OS en de materiaalkeuze en esthetiek van de hardware. Voor het bepalen van de beste koop per categorie werden de actuele, gemiddelde verkoopprijzen genomen om tot een objectieve prijs-prestatie score te komen. Na het verzamelen en berekenen van alle beoordelingen, benchmarks en juryrapporten rollen de zes winnaars uit de bus.

De winnaars van de Telecom Awards 2015 worden op 2 november 2015 bekend gemaakt. De organisatie van de Telecom Awards maakt op 14 oktober bekend welke smartphones in iedere categorie zijn genomineerd voor een Award.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nieuwe processor LG wordt sneller dan Exynos 7 Octa'

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

LG is al een tijdje bezig met het maken van zijn eigen processoren, maar grote successen boekte de fabrikant nog niet in die branche. LG's nieuwe processor, die voorlopig bekend staat als de Nuclun 2, zou daar verandering in moeten brengen.

Steeds meer fabrikanten proberen zich los te weken van de bijna-monopolie die Qualcomm heeft in de markt voor mobiele high-endprocessoren. Dat dat niet zonder reden is, bleek wel toen Qualcomm's nieuwe Snapdragon 810-chip eerder dit jaar veel fabrikanten kopzorgen bezorgde. LG koos er zelfs voor om uit te wijken naar de minder geavanceerde Snapdragon 808-processor voor zijn G4. Dat is wellicht volgend jaar niet meer nodig, aangezien het erop lijkt dat LG nu een geavanceerde eigen chip in de maak heeft.

De Nuclun 2-processor zou op dit moment door LG getest worden en inmiddels zijn via een Koreaanse site de eerste specificaties van de chip gelekt. De Nuclun 2 zou gebaseerd zijn op de ARM Cortex A72-kern. Een eerste cluster van vier stuks geklokt op 2,1GHz ontfermt zich over de zware taken, een tweede cluster van vier stuks is geklokt op 1,5GHz en vooral bedoeld voor de minder intensieve klusjes. De chip wordt schijnbaar in samenwerking met TSMC gemaakt en maakt gebruik van en 16nm-proces.

Die specificaties klinken indrukwekkend en het lijkt erop dat de chip in de praktijk ook goed presteert. De processor is gebenchmarkt via Geekbench. Daarbij liggen de behaalde scores hoger dan die van de beste mobiele chipset van dit moment: de Exynos 7 Octa die Samsung in de Galaxy S6-lijn gebruikt. Samsung komt tot een score van 4970 punten, LG scoort er 5392. Daarbij moeten we overigens opmerken dat de Samsung Galaxy S6 Edge in onze eigen tests al tot een score van 5345 kwam, dus het verschil tussen de twee chips lijkt niet bijzonder groot te zijn.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe processor van LG in de eerste smartphones terecht zal komen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Duits onderzoek: wie mobiel shopt, betaalt meer dan via desktop

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een Duits onderzoek laat zien dat, althans in dat land, shoppen met een smartphone of een tablet duurder is dan shoppen bij precies dezelfde webwinkels met een pc.

geld money
Bart Vuijk

Het verschil kan aardig oplopen. Vooral kleding is voor mobiele shoppers flink duurder dan voor consumenten die het via de pc kopen. Maar de meerprijzen gelden voor bijna alles.

Dit onthult het Duitse Appdated. Er worden twee aansprekende voorbeelden genoemd. Wie een televisie koopt via zijn smartphone, is 1149 euro kwijt maar via de pc slechts 999 euro. Een wintermuts die via een smartphone wordt gekocht kost 10 euro, en via een pc maar 3,95.

Vanwaar dat prijsonderscheid? Domweg omdat kortingen en aanbiedingen op de mobiele sites niet snel genoeg verwerkt worden, ontdekte Appdated. De prijzen zijn vaak verouderd. De mobiele sites van webwinkels worden slecht onderhouden en actuele prijzen voor de desktopversie worden niet automatisch ook in de mobiele site doorgevoerd.

Overigens zijn er zelfs prijsverschillen te zien tussen de verschillende smartphonemerken. Dat ontdekten onderzoekers van de Northeastern University in Boston, die hotelprijzen onderzocht. Dezelfde hotelkamer kostte via een iPhone 15 euro minder dan bij iemand die via een Androidtelefoon afrekende.

De Duitse site adviseert smartphonebezitters om altijd de desktopversie van de site op smartphones en tablets te gebruiken, om zo de actuele aanbiedingen en lagere prijzen in beeld te krijgen. Of om gewoon met een pc te shoppen, dan zit je altijd goed.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

VS legt ISIS-hoofdkwartier in de as na selfie van strijder

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een strijder van ISIS, de rebellengroep die in Syrië en Irak een eigen islamitische staat heeft uitgeroepen, heeft een selfie waarschijnlijk diep betreurd. Hij maakte die voor een lokaal hoofdkwartier van de radicale islamgroep. Nog geen 22 uur later verschenen drie Amerikaanse bommenwerpers die het gebouw totaal in de as legden.

VS legt ISIS-hoofdkwartier in de as na selfie van strijder fa22 jdam

ISIS staat erom bekend dat ze de sociale media grif gebruiken om hun ideeën uit te dragen en om zo radicale moslims te verleiden om zich bij de groep aan te sluiten. Berucht zijn de video's waarop slachtpartijen en onthoofdingen van tegenstanders zijn te zien.

De Amerikanen zien die filmpjes en foto's echter ook, en analyseren ze onmiddellijk om doelen te bepalen voor de volgende bombardeermissie. Toen een ISIS-strijder zichzelf voor een hoofdkwartier portretteerde met zijn telefoon, stuurde de Airforce direct drie bommenwerpers op pad naar dat gebouw. Met als resultaat dat het pand nu niet meer bestaat.

Commandant Hawk Carlisle van de piloten toonde zich maar wat trots. ''Onze mensen kammen voortdurend de social media uit en ze zagen deze idioot voor dit gebouw staan", zei hij tijdens een toespraak. "Voorts zagen we dat iemand anders van ISIS op social media opschepte over deze commandopost en wat ze er allemaal aanstuurden. Toen dachten onze jongens, hee, daar gaan we even naartoe."

"Om een lang verhaal kort te maken, 22 uur later kwamen drie vliegtuigen en dat hele gebouw is nu plat. Door de social media. Het was een ongelooflijk stukje werk en ongelooflijke piloten die dit soort dingen doen."

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Ontwerper bedenkt 'iPhone uit 1984'

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Hoe zou de iPhone eruit hebben gezien, als die niet in 2007 maar al in 1984 was bedacht? Een grafisch ontwerper heeft daar zijn gedachten eens over laten gaan. Met als resultaat een telefoon die erg veel weg heeft van een oude Mac -computer, die is voorzien van een traditionele kiesschijf.

Meestal laten dergelijke ontwerpers hun gedachten juist gaan over het ontwerp van de volgende telefoon van Apple. Vele bedenksels hebben het internet al gehaald, ook overigens voor telefoons van andere merken. Soms blijken de ontwerpen dicht bij de waarheid te zitten, maar meestal bestaat de technologie domweg nog niet om een telefoon zo te maken. Zo circuleert er al jaren een plaatje van een iPhone die net zo dun is als een creditcard.

Daarom is het wel leuk om nu eens het bedenksel van Pierre Cerveau te bekijken. Een telefoon met een soort tv-schermpje, een kiesschijf met twee functies, een negen-pins seriële poort om hem op te laden of aan een computer te verbinden en een regenboogkleurig Apple-logo. De meeste mobiele telefoons uit die tijd waren behoorlijke koelkasten (qua omvang, niet qua temperatuur) maar Cerveau heeft een model bedacht dat toch, voor die tijd, aardig dun is gebleven. De plaatjes staan hieronder.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Betaalmethoden voor online beltegoed opwaarderen - ADV

Door Bouke van den Berg,

Wat je ook nodig hebt, tegenwoordig kun je bijna alles online aanschaffen. Dit betekent ook dat er online afgerekend moet worden. Voor de meeste mensen is dit geen probleem. In 2014 zijn er alleen in Nederland al meer dan 127 miljoen online aankopen gedaan. Het online betalen wordt ook steeds gemakkelijker. Bij de webshops in de meeste landen kun je kiezen uit diverse betaalmethoden, zodat jij altijd veilig en op eenvoudige wijze je bestelling kunt betalen. Dit geldt ook voor het online opwaarderen van je beltegoed! Bij de meeste aanbieders kun je vaak kiezen uit verschillende betaalmethoden.

Betaalmethoden voor online beltegoed opwaarderen -ADV

De meest voorkomende betaalmethoden
Wanneer je online jouw beltegoed of dat van vrienden en familie wilt opwaarderen, kun je kiezen uit verschillende betaalmethoden. De meest aangeboden betaalmethoden zijn betalingen via creditcard of PayPal. Dit komt omdat deze methoden mogelijk zijn vanuit ieder land op de wereld. Ook de Maestro Debit Card is voor velen vaak een betaalmogelijkheid. Maar wil je een betaling doen vanuit een specifiek land, dan zou het kunnen dat je nog andere opties hebt om je bestelling af te rekenen.

Internetbankieren
Wil je jouw beltegoed betalen vanuit Nederland, Duitsland of België? Dan kun je gebruik maken van internetbankieren. In Nederland doe je dit via iDeal. In Duitsland kan dit via Sofort en Giropay en in België gebruik je Mister Cash. Deze betaalmethoden maken het mogelijk dat je jouw betaling op eenvoudige en veilig wijze kunt doen in je vertrouwde bankomgeving.

Groei van betalingen via iDeal
In Nederland wordt de betaalmethode iDeal steeds populairder. Het blijkt dat in 2014 steeds meer betalingen via iDeal worden gemaakt en deze groei is voornamelijk te danken aan de betalingen via de smartphone. iDeal is daarmee de meest gebruikte betaalmethode voor aankopen via een smartphone.

Online beltegoed opwaarderen bij Recharge.com
Heb jij ook een smartphone en wil je eenvoudig en snel je beltegoed opwaarderen? Je kunt eenvoudig en snel je eigen beltegoed of dat van vrienden en familie opwaarderen bij Recharge.com. Deze website biedt de mogelijkheid om meer dan 300 providers op te waarderen in meer dan 70 landen. En om je bestelling af te rekenen kun je kiezen om af te rekenen met de populaire betaalmethode iDeal, of een van de andere bovenstaande betaalmethoden*!

*Op Recharge.com kun je enkel vanuit Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk gebruik maken van de Maestro-betaalmethode.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Ramptoerisme New York nu met selfies

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De selfierage nam afgelopen week in New York ongewenste vormen aan, toen omstanders, politiemensen en journalisten foto's van zichzelf bleken te maken met de ramp met een brandend en instortend gebouw op de achtergrond. Critici roeren zich inmiddels: het moet echt afgelopen zijn met dit soort selfie-praktijken.

Met een big smile op de foto temidden van al je vrienden. Dat deed een vrouw midden op straat in Manhattan, terwijl op de achtergrond een gebouw in brand staat waarbij 22 mensen gewond zijn geraakt en twee mensen nog steeds zoek. Er wordt gevreesd voor hun leven.

De reacties op deze selfie, die op twitter en instagram werd gepubliceerd, waren niet mals. '"Ga naar huis, domoor", was nog de vriendelijkste. Maar deze dame was lang de enige niet. Selfies van cameraploegen die zelf ook wel eens in beeld wilden, selfies van politieagenten met de brand als achtergrond, het nam op een gegeven moment zulke grote vormen aan dat de bewoners van de buurt borden op straat zijn gaan neerzetten. "Ramptoeristen, blijf op de stoep en kijk vanaf daar", was een van die boodschappen aan de talrijke selfie-ramptoeristen. "Dit is een tragedie, geen toeristische attractie. Show some respect."

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tim Cook belooft al zijn geld weg te geven aan goede doelen

Door Bart Vuijk, | 12 reacties

Apple CEO Tim Cook heeft toegezegd dat hij zijn complete kapitaal weggeeft aan goede doelen. De man is momenteel een kleine 800 miljoen dollar waard. De kinderloze Cook geeft al dit geld weg zodra zijn tienjarige neefje van de universiteit af is.

Apple CEO Tim Cook schrijft een brief over privacy aan de klant

Zijn neefje staat hij nu nog financieel bij. Daarna gaat zijn hele kapitaal naar het goede doel. Daarmee schaart Tim Cook zich in de rangen van Bill Gates van Microsoft en Mark Zuckerberg van Facebook, die al aanzienlijke delen van hun reusachtige privékapitaal hebben weggegeven aan goede doelen. Tim Cook verdient bij Apple 1,75 miljoen dollar per jaar en heeft 120 miljoen dollar op de bank staan. Daarbij bezit hij nog voor 665 miljoen dollar aan Apple-aandelen.

Cook stond tot dusver niet echt bekend als een filantroop, maar in een interview in Fortune Magazine wil hij daar blijkbaar verandering in brengen. "Je wilt de steen in de vijver zijn die rimpelingen van verandering teweegbrengt", zegt hij in dat interview.

Hij geeft overigens al stilletjes aan goede doelen, bewust zonder er al teveel ruchtbaarheid aan te geven. Hij hoopt wel dat meer mensen zijn voorbeeld volgen.

Bill Gates ging hem voor door in 2012 750 miljoen dollar aan het wereld Aidsfonds te geven. Zuckerberg heeft vijf jaar geleden beloofd dat hij het grootste deel van zijn kapitaal aan goede doelen zal geven.

Cook verdient enorm veel geld bij Apple, dat de afgelopen acht jaar het op veertien na rijkste bedrijf ter wereld is geworden door de verkoop van de iPhone en de iPad.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Jouw dataverbruik inzichtelijk maken met een provider app! - ADV

Door Danijel Dercksen,

Heb jij dat ook wel eens? Wil je na een lange dag even op je telefoon internetten, zit je aan je dataverbruik! Hoe kun je nou zo snel al aan je limiet zitten? Simpel, tegenwoordig wordt de smartphone bijna alleen nog maar gebruikt voor mobiel internet.

Beltegoed

Een appje sturen, nutteloze informatie opzoeken, skypen of muziek luisteren, het wordt allemaal met mobiel data gedaan. Er wordt zelfs verwacht dat belminuten en sms-berichten binnen enkele jaren gratis bij je bundel zitten omdat er met name data wordt verbruikt.

Het mobiele dataverbruik groeit meer en meer
Dat het mobiele dataverkeer zo populair is, blijkt wel uit de cijfers. Het afgelopen jaar is het dataverbruik bijna verdubbeld! Dit is eigenlijk heel logisch want je kunt steeds meer met je smartphone en bedrijven passen hun diensten hier dan ook op aan. Maar waar gaat je data precies aan op? Vooral het online kijken van video’s of luisteren naar muziek kost je al snel veel data en ook het laden van websites met veel afbeeldingen verbruikt een hoop MB’s. Maar de stiekeme boosdoeners zijn de uiteenlopende apps die op elke telefoon geïnstalleerd zijn. En het is lastig om het precieze dataverbruik in te schatten.

De Vodafone app geeft meer inzicht in je dataverbruik
Vodafone is één van de grootste providers in Nederland en biedt haar klanten al jaren de My Vodafone app aan. In deze app kan de klant zijn of haar rekening controleren, bundels aan- of uitzetten en het verbruik controleren. Op het moment kunnen klanten alleen het totaal verbruikte data tegoed zien en verder niets. Hier gaat Vodafone iets aan doen! De provider werkt aan een update van de My Vodafone app om het dataverbruik inzichtelijker te maken. Dit is de data monitor, welke per app laat zien hoeveel data er door de betreffende applicatie verbruikt wordt.

Heb je een andere provider dan Vodafone?
Heb je een andere provider dan Vodafone, dan heb je natuurlijk niets aan deze update van de My Vodafone app. Gelukkig zijn er genoeg andere data apps die jij kunt downloaden zodat je meer inzicht krijgt in jouw verbruik zoals My Data Manager of Data Usage.

Gebruik je jouw telefoon vooral om mee te bellen en te sms’en? Dan heb je natuurlijk beltegoed nodig. Het opwaarderen van prepaid beltegoed of (data)bundels kan eenvoudig en snel via Beltegoed.nl.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google bedenkt steriliseerbare tablet tegen Ebola-virus

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

In de strijd tegen Ebola zijn de hulpverleners van top tot teen bedekt in beschermende kleding, om te voorkomen dat het virus ze besmet. Google helpt door voor deze hulpverleners een speciale afwasbare tablet te ontwikkelen. Die kan worden gesteriliseerd.

Google lanceert afwasbare tablet tegen Ebola-virus google tablet ebola 640x427

De liefdadigheidstak van Google kreeg de vraag van de Ebolabestrijders of het mogelijk was een tablet te bedenken die niet aangeraakt hoeft te worden en kan worden gesteriliseerd. Zoals bekend, is het schermoppervlak van tablets en smartphones doorgaans smeriger dan een doorsnee wc-bril. Besmettingen met het Ebolavirus zouden dus makkelijk via het scherm van een tablet kunnen gaan.

De hulpverleners gebruiken de tablets voor het raadplegen van medische informatie en dossiers. Artsen zonder Grenzen vroeg aan Google naar een tablet die geschikt is in de strijd tegen Ebola. Google bedacht hierop een tablet die geheel is verpakt in polycarbonaat, wat tegen hoge temperaturen kan en zonder problemen tien minuten ondergedompeld kan worden in een oplossing van chloor om bacteriën en virussen te doden.

De tablet is voorzien van allerlei medische soft- en hardware, reden waarom Artsen zonder Grenzen ook andere mogelijkheden zien voor deze 'medische tablet'. Wellicht wordt de tablet op termijn ook benut in de strijd tegen andere ziektes.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Mobiel betalen, hoe werkt dat? - ADV

Door Danijel Dercksen,

Binnenkort is het allemaal mogelijk, betalen met je mobiele telefoon. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over mobiel betalen of draadloos betalen.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Binnenkort is het mogelijk
‘Dat is dan 9 euro en 20 cent alstublieft’ zegt het kassameisje. Je wilt je portemonnee pakken maar komt erachter dat je die vergeten bent. Erg vervelend, maar binnenkort niet meer. Je betaalt dan gewoon met je smartphone, het mobiel betalen is erg in opkomst. In Nederland zijn op dit moment twee manieren om draadloos te kunnen betalen; de Multicard en de bankpas. Mobiele provider Simyo wil jullie hier graag alles over vertellen.

De NFC-bankpas
Op dit moment kunnen klanten van ABN AMRO en ING hier al gebruik van maken. De NFC bankpas is een pas waarmee betaald kan worden zonder een pincode in te voeren. Op de afbeelding hiernaast zie je hier een voorbeeld van. Je kan de pinpas (een aantal seconden) tegen de zijkant van het apparaat houden en het bedrag wordt van je bankrekening afgeschreven. Deze manier van betalen kan tot een bedrag van 25 euro. Wil je een bedrag wat hoger is dan 25 euro dan moet de pincode worden ingevoerd.

Multicard
Een multicard heeft niks met een bank te maken. Via de app MyOrder van multicard kun je je bankrekening koppelen aan je digitale portemonnee. Door een sticker op de achterkant van je telefoon kun je betalen, je bepaalt zelf via de app hoeveel geld je in je digitale portemonnee stopt.

Betalen met je mobiel
Met mobiel betalen koppel je een bankrekening aan je smartphone. Het lijkt op een OV-chipkaart, met als grootste verschil dat je er niet eerst een saldo op moet zetten. Een NFC-chip is namelijk gekoppeld aan je bankrekening. Op dit moment zijn er verschillende manieren om mobiel te betalen bijvoorbeeld Rabo Wallet en Apple pay, lees hier meer over deze manieren.

Beveiliging en diefstal
Zodra je met je mobiel kan betalen is het dat de beveiliging van je smartphone op orde is. Je kan zelf instellen over je voor bedragen onder de 25 euro een pincode moet invoeren, voor bedragen boven de 25 euro is dat altijd de bedoeling. Je kan een transactie beveiligen via pincode of vingerafdruk.
Naast de beveiliging van je smartphone is het ook belangrijk te weten wat je moet doen als je smartphone gestolen wordt. Ontkoppel direct voor de zekerheid je MyOrder-app. Wordt je NFC-pinpas gestolen, blokkeer dan direct je bankrekening.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sim Only met korting bij Ziggo Mobiel - ADV

Door Danijel Dercksen,

Consumenten die een Sim Only-abonnement bij Ziggo afsluiten en al internet van Ziggo hebben, krijgen een korting van 10 euro per maand.

Dit staat op de website van Ziggo. De provider biedt drie Sim Only-abonnementen, waarmee je ook toegang krijgt tot de WifiSpots van Ziggo. Op de site van de provider kun je verschillende abonnementen van sim only vergelijken.

De drie sim only-bundels, genaamd Veel, Heel Veel en Héééél Veel, kosten respectievelijk 7,50, 15 en 25 euro per maand. Met Veel heb je een databundel van 200MB en 75 belminuten. Heel Veel biedt een databundel van 1GB en 300 belminuten. Met Héééél Veel bel je onbeperkt en krijg je een databundel van 1GB. Net als bij Veel, kun je bij Heel Veel en Héééél Veel Ziggo’s WifiSpots gebruiken.

De Ziggo-abonnementen zijn maandelijks opzegbaar en je kunt elke maand je bundel naar boven en beneden aanpassen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Uitgelicht: Call Recorder app - ADV

Door Bouke van den Berg,

Bij zakelijke telefoongesprekken, telefonische interviews of lange telefoongesprekken kan het wel eens voorkomen dat jij denkt ‘wat is er ook al weer precies gezegd tijdens het gesprek’. Zou het dan niet handig zijn als je dat telefoongesprek nog eens terug zou kunnen luisteren?

Call Recorder app

Als jij dit artikel leest, hoef je vanaf nu geen belangrijke informatie meer te missen! Een telefoongesprek opnemen is namelijk eenvoudig. Je hoeft ook niet bang te zijn dat dit verboden is, want het is legaal om een telefoongesprek op te nemen voor eigen gebruik. Je bent het zelfs niet verplicht om dit vooraf te melden aan je gesprekspartner - hoewel dat wel zo netjes is natuurlijk. De mogelijkheid om gesprekken op te nemen, kan voor vele telefoongebruikers dus heel handig zijn. Maar hoe kun je een telefoongesprek opnemen?

Wel eens aan gedacht om een app te gebruiken?
Je kunt aan de slag gaan met een tape of voice recorder - hulde als dit je lukt - maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Het zou handig zijn als jij een feature kunt gebruiken om het gesprek op een eenvoudige manier op te nemen. De Call Recorder app biedt uitkomst. Call Recorder is de ideale app voor het opnemen van belangrijke telefoongesprekken. Dankzij deze app kun jij al jouw gesprekken terugluisteren wanneer het uitkomt. Zo hoef je geen belangrijke informatie meer te missen!

Hoe werkt de Call Recorder app?
Zet de app aan en je kunt direct eenvoudig en snel al jouw telefoongesprekken opnemen. Hoe doe je dit? Heel simpel, je zorgt dat je de optie ‘Record this call’ aanvinkt voordat je iemand belt. Het hele gesprek wordt opgenomen en in de app bewaard. In de app kun je het gesprek afluisteren en bewerken - bestandsnaam geven, doorsturen of verwijderen. De Call Recorder kost €9,95 en schaf je eenvoudig en snel aan met een Google Play Card van Playcard.nl.

Heb je een belangrijke vergadering of interview in persoon? Dan kun je eenvoudig de ingebouwde voice recorder van je telefoon gebruiken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nvidia komt met 64 bit-variant van krachtige Tegra K1-processor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Tegra K1-processor is de krachtigste processor voor mobiele apparaten van dit moment. Fabrikant Nvidia heeft nu een versie van de K1 ontwikkeld met een 64 bit-architectuur die nóg krachtiger is dan het origineel. De 'Denver'-variant klokt 2,5 GHz.

De Nvidia Tegra K1-Denver moet zich meten met PC-processors

Nvidia presenteerde de nieuwe Tegra op chipconferentie Hot Chips. De 64 bit-variant beschikt over twee Denver-kernen. Nvidia wil dat de nieuwe Tegra-processor zich qua rekenkracht kan meten met de prestaties van computerprocessors. Om hiervoor te zorgen kan de Denver-variant per klokcyclus zeven instructies uitvoeren. Ter vergelijking: de snelste Apple-processor voert er drie uit.

De nieuwe processor is speciaal gemaakt voor Android-apparaten. In de Denver zitten verschillende handigheidjes waardoor de processor minder energie vreet en gebruikelijke handelingen automatisch sneller uitvoert.

Het is de bedoeling dat de nieuwe Tegra K1-processor straks Android L ondersteunt. Wellicht dat hij gelijk al in de nieuwe Nexus 6 wordt gebouwd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nederland bij drie beste Europese 4G-landen

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nederland is een voorloper op het gebied van 4G-dekking in Europa. Alleen Zweden en Portugal hebben binnen de Europese Unie een betere dekking van het supersnelle mobiele internet.

Dit meldt de commissie Digitale Agenda van de EU op haar website. In de grafiek valt te zien dat in december van vorig jaar bijna in heel Zweden er 4G-internet beschikbaar is. Het Scandinavische land zit bijna op een dekking van 10 procent.

Portugal zit op ongeveer 95 of meer procent, terwijl Nederland het met 94 of 95 procent ook prima doet. Aan de onderkant bundelen Bulgarije, Cyprus en Malta, die nog helemaal geen 4G hebben. Tsjechië doet het met een dekking van om en nabij de 10 procent trouwens ook beroerd.

België is wat betreft het supersnelle mobiele internet ook nog niet echt op dreef. Onze zuiderburen zitten op een dekking van om en nabij de 45 procent, terwijl ze in Duitsland inmiddels een 4G-dekking van ruim 80 procent hebben.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Productiekosten amoled over 2 jaar op niveau LCD-displays’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Over twee jaar liggen de productiekosten voor amoled-schermen op hetzelfde niveau, of wellicht lager, dan die van LCD-schermen. Hierdoor krijgen ook goedkopere smartphones amoled-schermen.

Foto van Samsungtablet met Amoledscherm uitgelekt tabsaam
De Galaxy Tab S heeft een amoled-scherm

Amoled-schermen zijn nu nog vooral weggelegd voor de high end-smartphones. Niet voor lang, voorspelt DisplaySearch. De productiekosten zouden in de komende twee jaar lager komen te liggen. De site voorspelt dat er tegen die tijd meer goedkopere smartphones met dit schermtype worden uitgerust.

De kosten voor de productie van een amoled-scherm liggen nu 10 tot 20 procent hoger. Het prijsverschil tussen een vijf inch-amoled-scherm en een full HD-LCD-scherm zit nu op 16 procent, om maar een voorbeeld te noemen. Omdat de productie van amoled-schermen de komende twee jaar een lager foutenpercentage krijgt, zal een amoled-scherm naar verwachting over twee jaar zelfs goedkoper zijn.

Amoled-schermen zijn erg interessant voor smartphonefabrikanten. Ze zijn dunner en hebben een beter kleurencontrast dan LCD-schermen. “Tot voor kort waren er weinig doorbraken op het gebied van de productie van amoled-schermen”, stelt Jimmy Kim van DisplaySearch.

“Als de productiekosten voor amoled-schermen lager uit gaan vallen dan die van LCD-schermen, wat wij verwachten, leidt dat tot meer kansen voor de fabrikanten van amoled-schermen. LCD-schermen krijgen dan meer concurrentie en de consument meer keuzes.”

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Steeds meer Nederlanders nemen mobiel internet in hun abonnement

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Hoewel internet door menigeen al jaren als onmisbaar wordt beschouwd, groeit in Nederland het aantal abonnementen mét mobiel internet nog steeds. Dit blijkt uit de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt vandaag uitbracht.

WhatsApp Facebook

Dat valt goed te zien in de grafiek onderaan dit artikel. Medio 2012 waren er 8,5 aansluitingen met mobiel internet. Inmiddels is dat opgelopen tot 10,3 miljoen aansluitingen.

“We zien bij mobiele telefonie dat marktpartijen zonder eigen netwerk in een jaar tijd bijna een kwart meer abonnees hebben gekregen”, zegt ACM-bestuurslid Henk Don, over providers zoals bijvoorbeeld Simyo. “Die groei ging vooral ten koste van de prepaid-aansluitingen van aanbieders met een eigen netwerk.”

Volgens de ACM neemt de groei van mobiel datagebruik nog steeds elk kwartaal toe. En hoe. In het eerste kwartaal werd er 60 procent meer mobiele data verstookt dan in dezelfde periode vorig jaar.

In totaal zijn er in Nederland nu 10,7 miljoen mobiele abonnementen afgesloten. Een lichte groei ten opzichte van vorig jaar, van 100.000, maar een net zo’n grote daling ten opzichte van 2012. Het aantal prepaidaansluitingen is wel gedaadl. Van 5,7 miljoen medio 2012, naar 4,5 miljoen in het eerste kwartaal van dit jaar.

Van het netwerk van KPN wordt nog altijd het meeste gebruik gemaakt. Daarna volgt Vodafone, daarna T-Mobile. Het volledige rapport vind je hier (PDF).

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung's Gear VR virtual reality-bril lekt uit

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

De eerste afbeelding van Samsung's eigen virtual reality-bril is uitgelekt. De Gear VR zal tijdens de IFA in Berlijn door Samsung aangekondigd gaan worden.

De nieuwe Gear VR is gelekt door Sammobile. Het apparaat moet de concurrentie aan gaan met Facebook's Oculus. De bril van Samsung moet volgens de bron beter om het hoofd passen dan die van Oculus en daarnaast ook een stuk comfortabeler zitten. Qua design is de bril ook wat moderner ontworpen en beschikt hij aan de zijkant over een klein touchpad om de instellingen van de bril te wijzigen.

De Gear VR zou aangestuurd gaan worden door een smartphone van Samsung. Het idee is dat een smartphone met USB 3.0, wat bij Samsung alleen de Galaxy Note 3 of de Galaxy S5 is, het apparaat aanstaart en het beeld van de smartphone in de Gear VR wordt weergegeven. Daarnaast zou de bril ook gebruik gaan maken van alle sensoren die in de Gear VR verwerkt zijn. De software voor de bril zou door zowel Samsung, als Oculus worden ontwikkeld. Oculus wil graag haar software opensource aan gaan bieden zodat de wereld voor VR-brillen een impuls krijgt.

De nieuwe Gear VR wordt dit najaar bekend gemaakt door Samsung, aldus Sammobile. Dit zal tijdens de IFA-beurs in Berlijn gaan gebeuren. All About Phones zal daarbij aanwezig zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony start massaproductie gebogen sensor voor camera's

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Sony is gestart met de massaproductie van een unieke gebogen sensor voor camera's. De gebogen sensor kan een groter oppervlak waarnemen en heeft daarnaast geen vignetting in de hoeken van de foto.

Sony laat weten dat het nieuw type sensor inmiddels in productie is gegaan. De sensor zal in eerste instantie in high-end camera's van Sony te vinden zijn, meer aan een kleinre variant van de sensor wordt momenteel ook aan gewerkt. Deze kleinere variant zal wellicht eind dit jaar, of begin volgend jaar, in smartphones te vinden zijn. Sony heeft een patent aangevraagd op de sensor en is vooralsnog de enige die een dergelijke sensor weet te produceren.

Een gebogen sensor heeft een aantal voordelen. Allereerst is het oppervlak dat de sensor kan zien veel groter. De sensor is gebaseerd op het menselijk oog dat eveneens gebogen is. Hierdoor moeten de foto's veel meer natuurgetrouw overkomen. Een ander voordeel is dat er geen spraken is van vignetting en verkleuring in de hoeken en randen van de foto's. Ook zouden foto's veel minder ruis hebben met en gebogen sensor, aldus de fabrikant.

Er kleven nog wel een aantal kinderziektes aan de sensor. Zo is het bijzonder lastig om er een optische zoomlens voor te maken. Voor smartphones lijkt dit probleem niet aanwezig te zijn aangezien deze gebruik maken veelal van digitalezoom. Ook het aantal megapixels van de sensor lijkt lager te zijn dan de standaard in de markt. Deze ligt rond de 23 megapixels.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nederlanders klimmen massaal in telefoon na voetbalzege op Costa Rica

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nederlanders zijn na de zege van het nationaal elftal op Costa Rica tijdens het wereldkampioenschap voetbal massaal gaan bellen en whatsappen, signaleert T-Mobile. Vlak na de wedstrijd was een enorme piek in het gebruik van mobiel internet te zien.

T-Mobile lanceert cloud storage dienst t mobile logo

Het mobiele internet piekte na de spannende wedstrijd, die door een serie strafschoppen in het voordeel van Oranje werd beslist. T-Mobile meldt dat zijn klanten er al de hele zaterdag mee bezig waren. In vergelijking met een normale zaterdag lag het mobiel internetgebruik via het T-Mobile-netwerk 16% hoger.

Vlak nadat vervangend doelman Tim Krul de tweede penalty van Costa Rica wist weg te schoppen, was er een duidelijke piek in mobiel internet te zien waarbij er 64% meer data werd verstookt door T-Mobile klanten. Na afloop van de wedstrijd werd er bovendien fors meer gebeld, waarschijnlijk doordat klanten met vrienden en familie belden over de winst van Oranje. Het aantal telefoontjes via het netwerk van T-Mobile lag in deze periode ruim 3,5 keer hoger dan normaal.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp