All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Overig nieuws

Jongeren keuren smartphonegebruik ouders in verkeer af

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Hoewel jongeren zelf in het verkeer ook hun smartphone gebruiken, vinden ze het niet fijn wanneer hun ouders tijdens het autorijden ook met hun telefoon in de weer zijn.

Microsoft toont autobesturingssysteem 3 clipboard01fddf34 story

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van Kidsweek, 7Days en de Nationale Academie voor Media en Maatschappij. Voor dit onderzoek zijn eind 2013 1143 kinderen tussen de zeven en dertien ondervraagd en 704 jongeren tussen de dertien en zestien jaar.

Daaruit is naar voren gekomen dat jongeren het niet fijn vinden als hun ouders tijdens het rijden hun mobiele telefoon gebruiken. Kinderen tussen de zeven en dertien jaar keuren het smartphonegebruik van hun ouders achter het stuur zwaar af, aangezien 85 procent dat liever niet wil. Onder jongeren, tussen de dertien en zestien, ligt dat aantal met 74 procent wat lager, maar ook dat is nog steeds een overgroot gedeelte.

Ondertussen gebruiken jongeren zelf hun smartphone met grote regelmaat wanneer ze deelnemen aan het verkeer. 42 procent van de jongeren gebruikt zijn telefoon tijdens het fietsen, terwijl zestig procent van de jongeren dat eigenlijk geen goed idee vindt.

Laat een reactie achter

Snapdragon 810 is Qualcomms nieuwe processor voor toptelefoons

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Processorfabrikant Qualcomm brengt twee nieuwe processors op de markt. Vlaggenschip is de Snapdragon 810, een octacoreprocessor die toekomstige toptelefoons moet aandrijven.

Qualcomm introduceert 64-bits Snapdragon 410 qualcomm snapdragon 800

Qualcomm is al de hofleverancier op het gebied van telefoons die draaien op Android en Windows Phone. Waarschijnlijk wordt de Snapdragon 810 ook de processor die bijvoorbeeld in de opvolger van Samsungs nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S5 komt te zitten. De nieuwe Snapdragon moet in de eerste helft van 2015 beschikbaar zijn voor telefoons.

De Snapdragon 810 heeft dus acht kernen. Opvallend is dat Qualcomm niet langer voor haar zelfgemaakte Krait-kernen kiest. In de 810 zitten namelijk vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53 kernen. Deze hebben 64 bit-ondersteuning. De Snapdragon 810 heeft een Adreno 430-gpu en ondersteunt ook nog eens lpddr4, het werkgeheugen dat data met 3200 MBit per seconde kan verwerken.

Al deze specificaties zorgen ervoor dat de Snapdragon 810 waarschijnlijk in de opvolgers van bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5 komt te zitten. De soc ondersteunt 4K-schermen en kan ook in 4K filmen met 30 frames per seconde. 1080p-video’s kunnen met maximaal 120 frames per seconde worden gefilmd.

De Snapdragon 808 is wat minder krachtig. Hij heeft ook twee kernen minder en is daamee een hexacoreprocessor. Net als bij de 810 is het nog onduidelijk hoeveel GHz de 808 gaat klokken.

Laat een reactie achter

Consumentenbond: "Telecomproviders verdienen maandelijks 21 miljoen euro aan afgeronde belminuten"

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Uit cijfers van de Consumentenbond zou blijken dat provider maandelijks 21 miljoen euro verdienen met het afronden van belminuten op een hele minuut. De bond roept providers dan ook op om hiermee te stoppen.

Consumentenbond

De Consumentenbond is twee weken geleden een actie begonnen genaamd "Stop afronden op minuten". Volgens de bond verdienen providers grofgeld met het afronden op hele minuten. De bond heeft berekend dat deze praktijken van de provider consumenten maandelijks 21 miljoen euro kost. Het zou in totaal om 323 miljoen minuten gaan die consumenten maandelijks mislopen.

Volgens de bond loopt een gemiddelde consument per maand 33 minuten mis als gevolg van het afronden door providers op de hele minuut. Volgens de bond komt dit omdat veel gesprekken korter duren dan een halve minuut en er zelfs een groot gedeelte is dat slechts 5 seconden of korter duurt. Consumenten betalen hiervoor echter wel de volledige pond in de vorm van een hele minuut. Inmiddels hebben 10.000 consumenten zich aangesloten bij de actie van de Consumentenbond. Providers hebben nog niet gereageerd op de uitlatingen van de bond.

Laat een reactie achter

KPN belooft betere binnenshuis 3G-dekking dankzij uitrol UMTS 900

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

KPN gaat dit najaar haar UMTS 900-frequentie activeren. Hierdoor moet het bereik binnenshuis sterk verbeteren voor 3G, aldus de provider.

Volgens KPN zal de nieuwe frequentie eind dit jaar actief worden gemaakt. De 3G-verbinding zal dan door de provider op de 900MHz worden uitgezonden. Deze lage frequentie zorgt ervoor dat het bereik binnenshuis verbeterd wordt omdat het signaal sterker is dan op hogere frequenties. De reikwijdte is wel minder ver van 900, maar het signaal zelf is wel krachtiger. Momenteel wordt UMTS door de Nederlandse providers op 2100MHz uitgezonden.

De provider zal eind dit jaar heel Nederland bedekken met de 900-frequentie. Momenteel is een gedeelte van de randstad al voorzien van deze frequentie bij de provider. De provider benadrukt dat de uitrol van deze frequentie niet zonder slag of stoot gaat. "De uitrol van UMTS 900 is een complexe operatie. Het betekent dat de hoeveelheid frequenties die beschikbaar zijn voor het GSM-netwerk minder worden. Daarom kan UMTS 900 alleen in een gebied geactiveerd worden als meer dat 80% van de opstelpunten voorbereid is", aldus de provider in een persbericht. Klanten van Telfort, Simyo en Hi zullen eveneens van de frequentie standaard gebruik kunnen maken.

Lees verder...

Facebook wil 11 duizend drones lanceren

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Facebook wil een vliegtuigbedrijf overnemen en vervolgens 11 duizend onbemande vliegtuigen lanceren zodat iedereen ter wereld een goede internetverbinding heeft.

Facebook wil 11 duizend drones lanceren titan
Titan Aerospace-vliegtuig

Facebook is een van de drijvende krachten achter het Internet.org-initiatief. Vijf miljard mensen beschikken nog niet over een goede internetverbinding. Het sociale netwerk wil volgens Techcrunch nu het bedrijfje Titan Aerospace overnemen.

Dat bedrijf maakt drones die op twintig kilometer hoogte rondvliegen en dankzij zonne-energie tot vijf jaar in de lucht kunnen blijven zonder te landen. Facebook zou 43,5 miljoen euro overhebben voor Titan Aerospace en de vliegtuigen willen inzetten om een betere wereldwijde internetverbinding te realiseren.

Na de overname wil Facebook volgens de website 11 duizend onbemande vliegtuigen van het type Solara 60 fabriceren. De eerste vliegtuigen zullen dan boven Afrika in worden gezet.

Concurrent Google werkt ook aan een dergelijk systeem om internet wereldwijd beter bereikbaar te maken. De zoekmachinegigant wil ballonnen inzetten voor hetzelfde doel als Facebook.

Waarschijnlijk realiseert Facebook, als het inderdaad al die vliegtuigen in de lucht, een relatief zwakke internetverbinding. Het kan dan wel een basisversie van WhatsApp op de markt zetten waarmee mensen enkel tekstberichtjes kunnen versturen.

Lees verder...

Hema start met 3D-printservice

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Hema wordt het eerste grote bedrijf dat met een landelijke 3D-printservice begint. Vanaf vandaag kunnen consumenten gepersonaliseerde armbanden en kettingen bij het bedrijf bestellen. Telefoonhoesjes volgen later.

De levertijd bedraagt ongeveer twee of drie weken. Het is de eerste, grote stap die Hema neemt in de 3D-printbrance. Binnenkort kan je via Hema.nl ook je eigen driedimensionaal gepersonaliseerde telefoonhoesje laten bestellen.

Waarschijnlijk zal die dienst op een soortgelijke wijze te werk gaan als de armbandservice op Hema.nl. Via een wizard kun je de ketting aanpassen naar je eigen wensen.

Het is nog niet bekend wanneer de telefoonhoesjesdienst van Hema gelanceerd wordt.

Laat een reactie achter

Samsung doet nu ook nepleer op nieuwe Chromebook

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Galaxy Note 3 was het eerste toestel dat Samsung met een nepleren achterkant naar de winkels bracht. Inmiddels zijn er ook tablets met zo'n achterkant gepresenteerd en volgens de bekende twitteraar @EVLeaks wordt ook een nieuwe Chromebook van Samsung van een nepleren cover voorzien.

Samsung Galaxy Note 10.1 2014 S Pen
Achterkant Galaxy Note 3

Zogenaamd gestikt nepleer van doodgewoon plastic is dus blijkbaar de manier waarop Samsung omgaat met de veelgehoorde kritiek dat de apparaten van deze fabrikant er erg 'plasticky' uitzien en goedkoop aanvoelen.

De nieuwe Chromebook, een laptop die loopt op het Chome-besturingssysteem van Google, is volgens het plaatje dat EVLeaks op de kop tikte een soort mix van de Note 3 en de Ativ Book 9 Plus. Met de slanke lijn van de Ativ, en de leatherlook van de Note 3. Het laptopje loopt ook op een soort telefoonprocessor, een Exynos-exemplaar die door Samsung zelf is ontwikkeld. Het scherm meet 11,6 inch en verder is er nog niet veel over bekend. Het laptopje is nog niet officieel aangekondigd.

Of dit betekent dat Samsung ook meer telefoons in de toekomst van de nepleren 'look' gaat voorzien is natuurlijk nog niet bekend, maar het begint er wel op te lijken dat Samsung dit een tijdje als vast onderdeel van het design van allerlei apparaten gaat voeren.

Lees verder...

Zakelijke beller kan sneller van abonnement af

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Kleine zakelijke bellers kunnen binnenkort sneller van hun mobiele telefoonabonnement afkomen. De Tweede Kamer heeft een motie van de VVD die dit beoogt unaniem gesteund.

Het viel de VVD op dat er een merkwaardig onderscheid wordt gemaakt in de Telecomwet. Consumenten kunnen na een jaar abonnee te zijn geweest, elke maand opzeggen. Maar bedrijven, ook kleintjes zoals de vele ZZP'ers, kunnen dat niet. Zij worden door veel providers gedwongen om stilzwijgend steeds voor een jaar bij te tekenen en zij kunnen dus niet maandelijks overstappen, zoals gewone consumenten.

VVD-Kamerlid De Liefde diende een motie in waar minister Kamp van economische zaken aanvankelijk niet zoveel in zag. Hij ziet meer in zelfregulering van de markt. Maar De Liefde hield aan, omdat hij veel signalen krijgt dat die zelfregulering niet werkt. Volgens het Kamerlid zuchten een miljoen kleine ondernemers in Nederland onder de overstapregel van de providers. De mogelijkheid om maandelijks van hun abonnement af te komen, kan ze veel geld schelen. Hij diende de motie evengoed in en de Kamer nam die met algemene stemmen aan.

Laat een reactie achter

ABI Research: "Slechts twee derde van alle Android-apparaten is gecertificeerd door Google"

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Volgens onderzoek van ABI Research is bijna een derde van alle verkochte Android-apparaten in Q4 2013 niet gecertificeerd door Google. Android steekt desondanks met kop en schouders boven de andere platformen uit qua marktaandeel.

De onderzoekers van ABI Research hebben voor het eerst becijferd wat het aandeel van AOSP Android-apparaten is onder alle verkochte Android's in een enkel kwartaal. Volgens de onderzoekers zijn er in totaal 221.5 miljoen Android-apparaten wereldwijd verkocht in het vierde kwartaal van 2013. Ongeveer 31 procent daarvan was niet gecertificeerd door Google. Dit gaat dan om apparaten die niet over de Google-apps beschikken zoals Google Play Store, Gmail en Maps. Ondermeer Amazon maakt gebruik van Google's Android systeem zonder een licentie af te nemen voor de Google-apps.

Als men naar het geheel kijkt van marktaandelen dan steekt Android nog steeds met kop en schouders boven de rest uit. In een jaar tijd is Android met niet minder dan 51 procent gegroeid, aldus de onderzoekers. Het systeem heeft een marktaandeel van 77 procent tegenover een marktaandeel van 18 procent voor iOS. Windows Phone is gestegen met 104 procent in een jaar tijd naar een marktaandeel van 4 procent.

Opvallend is ook dat als men Android en de Android AOSP-versie van elkaar ontleed, dat beide systemen alsnog verruit de meest dominante systemen zijn op de aardbol. De gecertificeerde versie gaat er vandoor met 52 procent marktaandeel en de geforkte variant met 25 procent marktaandeel. Vooralsnog lijkt Android alleen nog maar door te groeien ten kosten van iOS. Ook Windows Phone lijkt nog steeds aan een flinke groei onderhevig, al is de kans klein dat het iOS op korte termijn zal gaan inhalen.

Lees verder...

MediaTek introduceert high-end processor om de Qualcomm Snapdragon 805 te lijf te gaan

Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

MediaTek heeft haar eerste echte high-end processor aangekondigd voor mobieltjes en tablets. De MT6595-processor beschikt over acht kernen en zal de directe concurrentie aan gaan met de Qualcomm Snapdragon 805-processor.

MediaTek heeft voor het eerst een directe concurrent geïntroduceerd voor een high-end processor van ondermeer Samsung en Qualcomm. De fabrikant laat weten dat het begonnen is met het uitleveren van de MT6595-processor. De eerste telefoons en tablets met de nieuwe processor worden in de tweede helft van 2014 op de markt verwacht, aldus de fabrikant. De nieuwe processor beschikt over acht kernen die gebruik maken van ARM's big.LITTLE architectuur. Er zijn dan ook vier Cortex A7-kernen aanwezig voor de energiebesparing en de idle-processen en vier Cortex A17-kernen voor de prestaties.

Volgens MediaTek kan de nieuwe processor 20-megapixelcamera's aansturen die in 4k video's kunnen maken. Daarnaast kunnen schermen met een resolutie van 2560x1600 pixels aangestuurd worden door het nieuwe paradepaardje van MediaTek. Daarnaast is een PowerVR series 6 gpu aanwezig in de SOC en ook 4G ondersteuning voor de meeste 4G-netwerken op de aardbol is standaard aanwezig in de MT6595. De processor biedt ook ondersteuning voor wifi 802.11ac. Tot slot moet de processor ook overweg kunnen met draadloos inductie opladen, aldus de fabrikant.

Lees verder...

iPad Mini is het snelste kaduuk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De iPad Mini gaat aan kop in het discutabele lijstje van verzekeraar SquareTrade Europe van gadgets die het snelst stuk gaan. Het Apple-toestel wordt op het podium geflankeerd door de Samsung Galaxy S4 en de iPad Air.

Apple iPad Air koopwijzer tablets

SquareTrade Europe verzekert voornamelijk toestellen zoals deze en testte op een behoorlijk onconventionele manier de sterkte van de toestelletjes, namelijk door ze van een behoorlijke hoogte naar beneden te laten vallen en ze vervolgens in water onder te dompelen.

De iPad Mini eindigde ‘bovenaan’, met een score van 7.5. Na de Samsung Galaxy S4 (met een 7), de iPad Air (een 6.5), vinden we de Galaxy S III en de iPhone 5c terug in de top vijf met een score van 6.5 en 6.

“We investeren allemaal steeds meer geld in technologie, en als we dat doen willen we waar voor ons geld”, vertelt Kevin Gillan, uitvoerend directeur van SquareTrade Europe. “Met deze tests, die dagelijkse situaties nabootsen, willen we mensen helpen een verstandige keuze te maken als ze een gadget aanschaffen.”

Bekijk hieronder beelden van tests met mobiele telefoons, die de verzekeraar in september al uitvoerde!

Lees verder...

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Californische parlementariërs eisen dat smartphonefabrikanten een 'kill switch' in hun apparaten inbouwen, die autoriteiten kunnen gebruiken om het toestel op afstand onbruikbaar te maken als het door de rechtmatige eigenaar als gestolen is opgegeven.

Californische parlement eist 'kill switch' in smartphones, tegen diefstal boris boef blog


Deze vergaande wetgeving wordt ingediend door diverse parlementariërs. Het houdt in dat alle mobiele telefoons die in Californië worden geïmporteerd, van deze kill switch moeten zijn voorzien.

De Amerikaanse politiek ziet met grote bezorgdheid de diefstallen en gewelddadige berovingen toenemen waarbij het de criminelen vooral om de smartphones gaat. Het is een handzame en lucratieve buit. Dit leidt ertoe dat in sommige gemeenten in Californië driekwart van alle berovingen betrekking heeft op smartphones.

Als de eigenaar zijn telefoon als gestolen opgeeft, moet de politie dat toestel onmiddellijk met één technische handeling onbruikbaar kunnen maken, vereist de ontwerp-wet. De telefoon kan dan op geen enkele wijze meer worden doorverkocht, omdat het ook na een totale reset onbruikbaar blijft.

Californië probeert voor deze nieuwe wet steun te krijgen bij andere Amerikaanse staten en het buitenland, zodat de kill switch wereldwijd gemeengoed wordt en criminelen de voet dwars wordt gezet.

Aan de extra kosten voor telefoonmakers hebben de Californische parlementariërs geen boodschap. Er wordt zoveel verdiend met de verkoop van vervangende smartphones na een diefstal, dat de kill swich hier makkelijk uit betaald kan worden, vinden ze.

Laat een reactie achter

'Windows 8.1 zal na update maar nadruk gaan leggen op de Windows 7-interface'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Volgens een vroege test build van een aanstaande Windows 8.1-update zal Microsoft voortaan standaard de oude Windows 7-interface activeren in plaats van de Windows 8-interface. Microsoft overweegt deze optie om zo met namen zakelijke klanten tegemoet te komen.

De nieuwe beta van de aanstaande update is in handen van een Russische-website. Volgens de bron heeft Microsoft Windows 8.1 na de update zo ingericht dat de oude Windows 7-interface de standaard interface zal gaan worden, in plaats van de moderne Windows 8.1-interface. De moderne interface zal vervolgens als een soort app gaan draaien in de oude interface en deze kan vervolgens geminimaliseerd worden zodat men weer in de oude interface door kan gaan waar hij gebleven was. Er is verder geen optie gevonden om de nieuwe interface als standaard in te stellen, in plaats van de oude.

Het is nog niet zeker dat Microsoft ook daadwerkelijk de nieuwe interface ondergeschikt zal gaan maken na de update van het systeem. Het gaat hier nog om een vroege beta van de update en Microsoft heeft nog niets verteld over een eventuele wijziging. Wel zou de wijziging het logisch gevolg zijn van de kritieken die met namen zakelijke gebruikers over Windows 8 hebben. Veel bedrijven kiezen er dan ook voor om gewoon met Windows 7 te blijven werken en niet te upgraden naar Windows 8. Ook sommige gebruikers lijken op de desktop niet tevreden te zijn met de nieuwe interface.

Lees verder...

Wereldwijd een miljard smartphones verkocht in 2013

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Volgens berekeningen van het IDC zijn er in 2013 wereldwijd een miljard smartphones over de toonbank gegaan. Marktlijder Samsung wist zijn positie te verstevigen en Apple zag zijn positie iets slinken.

Het IDC heeft becijferd dat er in 2013 in totaal een miljard smartphones zijn verkocht. Om precies te zijn is het aantal uitgekomen op 1,004.2 miljoen stuks, aldus het IDC. Fabrikant Samsung was de grote winnaar opnieuw in 2013. Het totale marktaandeel over het gehele jaar in de smartphonemarkt steeg van 30.3 procent naar 31.3 procent. Apple moest een verlies nemen van meer dan 3 procent waardoor het totale aandeel daalde naar 15.3 procent. Desondanks heeft het Amerikaanse bedrijf nog voldoende afstand van de nummer drie in de smartphone-markt; Huawei.

Huawei wist zijn marktaandeel te vergroten naar 4.9 procent wereldwijd. LG bleef steken op 4.8 procent en Lenovo is de twee concurrenten hard aan het inhalen met een marktaandeel van 4.5 procent. Als we kijken naar de totale markt voor telefoons dan valt op dat Samsung opnieuw bovenaan staat met 24.5 procent marktaandeel. Nokia staat hier nog wel op een tweede plek dankzij haar Asha-telefoons met 13.8 procent marktaandeel. Apple staat in deze lijst op plek drie met 8.4 procent en LG op nummer vier met 3.8 procent marktaandeel.

Het IDC verwacht dat in 2014 opnieuw het percentage smartphones tegenover normale telefoons zal toenemen.

Lees verder...

'NSA kan toegang krijgen tot informatie op alle iPhones'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Amerikaanse veiligheidsdienst NSA kan toegang krijgen tot informatie op alle iPhones via een tamelijk eenvoudige hack. Daarvoor is het wel nodig dat een NSA-agent het toestel zelf in handen krijgt. Maar een hack om ook op afstand toegang tot een iPhone te krijgen, zou al in ontwikkeling zijn.

Apple kondigt iPhone 5S aan hero

Een en ander is uitgezocht door het Duitse tijdschift Der Spiegel. Journalisten van het Duitse blad hebben documenten gelezen van een veiligheidsonerzoeker, Jacob Applebaum, waarin wordt geschreven over software die DROPOUTJEEP wordt genoemd. Als deze software op een iPhone wordt geplaatst, heeft de NSA direct toegang tot sms-berichten, die kunnen worden onderschept. Ook kan de contactenlijst worden bekeken en kan de telefoon worden gelokaliseerd via de gsm-mast waarmee het toestel verbonden is. De NSA is zelfs in staat om op afstand de microfoon en de camera aan te zetten om zo meer informatie over live-gebeurtenissen te verkrijgen.

De documenten van de NSA vermelden dat de hack perfect werkt op bijna honderd procent van de door NSA geteste iPhones. Maar het moet wel handmatig worden geinstalleerd. Echter, een versie van de software waarbij geen fysiek contact met de te hacken iPhone nodig is, is al in ontwikkeling.

Onderzoeker Appelbaum vermoedt dat de NSA een zeer grote collectie hacks heeft waarmee producten van Apple kunnen worden gehackt. Een andere mogelijkheid die hij noemt, is dat Apple zelf actief meewerkt aan deze achterdeur om een iPhone te laten hacken door de NSA.

Laat een reactie achter

Samsung introduceert zuiniger en sneller werkgeheugen voor smartphones

Door Danijel Dercksen, | 3 reacties

Samsung heeft een nieuw type werkgeheugen aangekondigd voor smartphones en tablets. Het DDR4-geheugen is zuiniger dan zijn voorganger en daarnaast een stuk sneller.

Samsung laat weten dat de productie van het nieuw type werkgeheugen voor smartphones inmiddels begonnen is. De fabrikant verwacht dat het werkgeheugen in 2014 in de eerste smartphones en tablets te vinden zal zijn. De 1GB reepjes van DDR4 hebben een 3.1Gbps bandbreedte en kunnen tot 4GB op elkaar gestapeld worden in smartphones. De chips zouden de helft sneller zijn dan de DDR3-ramreepjes die dit jaar on ondermeer de Galaxy Note 3 te vinden zijn.

Volgens Samsung is het nieuwe type ook een stuk zuiniger dan zijn voorganger. De DDR4-reepjes zouden tot 40 procent zuiniger zijn dan zijn voorgangers. De chips zijn daarnaast bijzonder klein en kunnen multi-layerd gestapeld worden waardoor ze efficiënter in kleine producenten geplaatst kunnen worden. Samsung laat weten dat het geheugen vooral tot zijn recht zal komen in smartphones en tablets met een UHD-scherm en in laptops.

Lees verder...

Windows Phone-gebruikers krijgen 20GB extra Skydrivegeheugen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft trakteert de gebruikers van Windows Phone op 20 gigabyte extra SkyDrivegeheugen, voor de duur van een jaar.


Het bedrijf stuurde de gebruikers vlak voor kerstmis een e-mail waarin het cadeautje werd aangekondigd, en waarin zij werden uitgenodigd om gebruik te maken van hun nieuwe cloudopslagruimte.

De extra ruimte in de Microsoft-cloud is een jaar beschikbaar. Wie er gebruik van wil maken, heeft tot eind januari om zich hiervoor aan te melden. SkyDrive wordt steeds belangrijker voor Microsoft. Bezitters van een Surface 2 of Surface Pro 2-tablet krijgen 200 gigabyte opslaggeheugen erbij voor de duur van twee jaar.

Met deze stap hoopt Microsoft meer gebruikers aan zich te binden voor een langere duur, en ook is het een manier om mensen meer gebruik te laten maken van andere Microsoftdiensten op het internet.

Lees verder...

President Obama mag geen iPhone gebruiken wegens veiligheidsredenen

Door Nino de Vries, | 0 reacties

De president van de Verenigde Staten heeft aangegeven dat hij van de Amerikaanse veiligheidsdienst geen iPhone mag gebruiken. Obama liet dit los tijdens een toespraak aan een groep jongeren over het nieuwe Amerikaanse zorgsysteem.

Obama maakte de opmerking om de aanwezige jongeren duidelijk te maken dat hij niet precies weet hoeveel geld jongeren uit geven aan hun telefoonrekening. "Ik heb geen idee hoe jullie rekeningen er uit zien", zei de president, "ik weet alleen dat mijn dochters veel tijd aan hun telefoons besteden".

Het is niet de eerste keer dat Barack Obama zijn voorkeur over zijn smartphones loslaat. In 2009 gaf hij al een keer aan dat hij gehecht was aan zijn BlackBerry en dat de geheime dienst hem zijn smartphone niet mocht afnemen.

Obama gebruikt een aangepaste BlackBerry waarmee hij slechts tien contactpersonen kan bereiken. In een eerder interview liet de president weten dat hij "no fun" beleeft aan zijn beperkte telefoon. Naar verluid gebruikt Obama zijn toestel niet alleen voor communicatie-doeleinden, hij zou een fervente speler van de game 'Brick Breaker' zijn en een highscore van 15.000 punten in het spelletje hebben.

Lees verder...

KPN: "4G-klanten verbruiken gemiddeld 1400MB aan data per maand"

Tip! Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

KPN heeft tijdens een sessie met de pers over haar 4G-diensten aangegeven dat diens klanten gemiddeld 1400MB per maand verbruiken. Dat is bijna een verzesvoudiging tegenover 3G-klanten.

KPN 4G Nederland

Tijdens een sessie met de pers in Amsterdam wist KPN een aantal cijfers uit de doeken te doen over haar 4G-diensten. De provider liet bij monde van Erik Vercouteren, programmaleider 4G bij KPN, weten dat de uitrol nog steeds op schema ligt en dat de voltooing nog steeds gepland staat voor eind Q1 2014. Vercouteren belooft dat dan heel Nederland dekkend zal zijn, inclusief de eilanden van Nederland. De programmaleider liet daarnaast los dat diens klanten in de praktijk een snelheid rond de 20Mbps down halen en 10Mbps up. Gemiddeld verbruiken klanten met een 3G-verbinding rond de 250MB aan data per maand bij KPN, maar klanten met een 4G-abonnementen zitten rond de 1400MB per maand. In totaal worden er 90 locaties per week omgetoverd door KPN tot 4G-locaties.

Vercouteren geeft aan dat klanten vooralsnog vooral alleen een hogere snelheid ervaren op hun toestel, maar nog niet echt de voordelen ervan plukken. "Dit heeft te maken met het feit dat er nog amper 4G-diensten zijn die gebruik maken van deze hogere snelheden op smartphones", aldus Vercouteren. "Zodra deze diensten er wel zijn zullen mensen van zelf meer gebruik gaan maken van deze hogere snelheden on the go, zoals het versturen van grote databestanden en het uploaden van video's." De manager gaf ook aan dat KPN in 2014 gaat testen met LTE Advance, de snellere variant van LTE/4G. Op basis van deze tests zal vervolgens een commerciële introductie gaan komen met bundels van 100Mb/s.

KPN zal ook begin 2014 van start gaan met het testen van 4G als vervanging van de vaste lijn. Grootste probleem hiermee is dat het onduidelijk is hoe het tv-signaal zich zal gaan gedragen voor de vaste tv, aldus Jaap Postma, directeur consumentenmarkt binnen KPN. Op basis van deze tests zal KPN op termijn tripleplay gaan introduceren voor consumenten via 4G.

Lees verder...

Israëlisch restaurant geeft geld terug aan niet-bellers

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Als je in een restaurant bent, ben je daar om te eten en te praten met je gezelschap. Niet om in je smartphone te duiken om allerlei updates, mails, facebookberichten en wat al niet te checken. Dat vindt althans een Israelische restauranteigenaar, die zijn klanten de helft van de rekening kwijtscheldt als ze hun smartphone in hun zak laten zitten tijdens het eten.

Eten

Alle smartphone-eigenaren kennen het wel: zodra je even niets te doen hebt, wordt de telefoon als vanzelf te voorschijn gehaald om te kijken of er iets is gebeurd. Of er al iemand heeft gemaild, of heeft gereageerd op je facebookfoto. Daar wil Jawdat Ibrahim in zijn restaurant een eind aan maken. Door een beloning in het vooruitzicht te stellen aan al zijn klanten die dat niet doen. En de tijd nemen om te eten, in plaats van hun smartphone te bekijken.

Ibrahim ergert zich wild aan getrouwde stellen die niets anders doen dan naar hun telefoon staren in zijn restaurant, waar ze voor elkaars gezelschap zouden moeten zijn. En het eten mag ook wel wat meer aandacht krijgen, vindt de restaurateur. Sommige smartphoneverslaafden laten dat doodleuk koud worden omdat ze naar hun telefoon zitten te kijken.

Ook vrienden die in elkaars gezelschap zitten te eten, zitten vaak meer naar hun telefoon te staren dan met elkaar te praten. In zijn restaurant net buiten Jeruzalem heeft hij dus niet verboden om smartphones aan te zetten, maar probeert hij op een positieve manier de aandacht van de apparaten af te leiden. Met een goedkoop etentje in het vooruitzicht, want hij schrapt de helft van de bon voor iedereen die erin is geslaagd niet toe te geven aan zijn smartphoneverslaving. Eerst probeerde hij zijn klanten hun telefoons bij de deur in te laten leveren, later probeerde hij zijn klanten zover te krijgen dat ze het apparaat in de trilstand zetten. Maar dat werkte niet. Misschien een goedkopere rekening wel, hoopt Ibrahim.

Laat een reactie achter