All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Smartphones nieuws

'Update Samsung Galaxy S6 verbetert batterijduur'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De batterijen van de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zouden na een update langer mee gaan. Het gaat om een update voor Samsung Push Update, dat nu te downloaden is.

Samsung Galaxy S6 Edge koopwijzer

Dit is goed nieuws, aangezien de batterijen van de nieuwe Samsung-smartphones het niet echt lang uithouden. Waarschijnlijk ligt Samsung Push Update, dat het notificatiecentrum van de S6 regelt, hieraan ten grondslag. Deze app zou op de achtergrond blijven draaien, waardoor de smartphone ook als hij vergrendeld is op volle toeren blijft werken.

Dat is natuurlijk niet echt fijn voor de batterij. Na een update zou dit probleem verholpen zijn, waardoor de batterijen van de S6 en S6 Edge langer mee moeten gaan. Via de Google Play Store kun je kijken of je de app voor Samsung Push Update kunt bijwerken, om het probleem te verhelpen.

De batterij van de Samsung Galaxy S6 heeft een inhoud van 2550 mAh, terwijl de Galaxy S6 Edge met een inhoud van 2600 mAh een batterij heeft die net wat groter van inhoud is. Beide smartphones hebben een quad HD-scherm dat moet worden aangedreven.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Foto’s verschenen van nieuwe BlackBerry Passport’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BlackBerry zou werken aan een opvolger van zijn vlaggenschip, de Passport. Sommige specificaties blijven hetzelfde, maar het ontwerp wordt waarschijnlijk een beetje aangepast.

BlackBerry Passport Oslo

Dat meldt BlackBerry Central, dat foto’s van de BlackBerry Passport laat zien. De nieuwe smartphone luistert nu nog naar de naam Oslo. Deze BlackBerry Oslo oogt minder hoekig dan de eerste Passport en heeft een zilveren kleur. Het fysieke toetsenbord onder het vierkante scherm is nog altijd aanwezig.

Deze display heeft ook in de BlackBerry Oslo een resolutie van 1440x1440 pixels. Foto’s maakt de nieuwe BlackBerry in 13 megapixel, terwijl er aan de voorkant een cameraatje zit die foto’s in 2 megapixel maakt. De batterij heeft, net als in de BlackBerry Passport, een inhoud van 3450 mAh en de smartphone draait op BlackBerry 10.3.2.

Andere specificaties van de onaangekondigde BlackBerry zijn nog onbekend. Wij zijn benieuwd of BlackBerry voor een modernere chipset kiest dan de Snapdragon 801 die in de eerste Passport zit.

BlackBerry Central claimt nog meer informatie te hebben van de BlackBerry Oslo, maar plaatst dat nog niet. Waarschijnlijk omdat zoiets natuurlijk lekker scoort. Wel stelt de site dat de Oslo op 30 juni door BlackBerry wordt aangekondigd. Officieel is dit nog niet bevestigd.

De BlackBerry Oslo komt ook naar Nederland, want de smartphone wereldwijd gereleased. Behalve in China. De eerste BlackBerry Passport kost in Nederland op dit moment ruim 550 euro. Deze smartphone is verkrijgbaar in het zwart en wit, en dus niet in het zilver, zoals dat met de BlackBerry Oslo wel het geval is. De smartphone heeft het formaat van een paspoort en moet oude klanten van BlackBerry terughalen. Het moet mensen aanspreken die terugverlangen naar een smartphone met een fysiek toetsenbord.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Renders van Xperia Z4 uitgelekt na grote lek bij Sony’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is opnieuw veel vertrouwelijke informatie van fabrikant Sony gelekt. Hierdoor zijn nu onder andere renders en wat informatie over een smartphone verschenen, wat waarschijnlijk de Xperia Z4 is.

Sony Xperia Z4

Dit is het toekomstige vlaggenschip van de Japanse fabrikant. De documenten, in totaal zijn het er ruim 30 duizend, verschenen op klokkenluiderswebsite WikiLeaks. Naast e-mails en sheets van interne presentaties, staan hier ook conceptfoto’s in.

Eerste die het opmerkte was @xperialeak. Daarna vond Esato ook nog een paar renders. De Sony Xperia Z4 krijgt waarschijnlijk een frame van metaal en waarschijnlijk is de achterkant ook gemaakt van metaal. Hiermee wijkt de smartphone af van zijn voorgangers, aangezien die een achterkant van glas hebben.

De ontgrendelknop aan de zijkant zou beschikken over een vingerafdruksensor. De ontgrendelknop is groter dan bij vorige Xperia Z-telefoons, wat het gerucht ondersteunt. Volgens @ViziLeaks komen de renders van de Xperia Z4 overeen met hoe de smartphone er in werkelijkheid uit gaat zien.

De smartphone draait waarschijnlijk op Android 5.0 of 5.1 Lollipop. Sony zou hiervoor werken aan een nieuwe userinterface. Het is nog onbekend of de Xperia Z4 een full HD- of quad HD-display krijgt. In de smartphone zit waarschijnlijk de Snapdragon 810-processor en 3GB werkgeheugen. De camera maakt waarschijnlijk foto’s in 20,7 megapixel. Over de selfiecamera is nog niets bekend. De Xperia Z4 ondersteunt ongetwijfeld 4G-internet en zal daarnaast uitbreidbaar geheugen hebben.

Het is nog onbekend wanneer Sony de Xperia Z4 aankondigt. Het zou kunnen dat dit op de IFA-beurs in Berlijn gebeurt. Deze vindt plaats in september.

Lees verder of laat een reactie achter

‘iPhone 6S en iPhone 6S Plus gemaakt van sterker aluminium’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe iPhones waar Apple aan werkt, zouden gemaakt worden van een sterkere aluminiumsoort dan de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus krijgen een body van sterker aluminium dan hun voorgangers.

Apple iPhone 6 Plus hoofdfoto

Dit meldt United Daily News uit China. Apple gebruikt voor de twee nieuwe smartphones waarschijnlijk hetzelfde soort aluminium dat voor de Apple Watch wordt gebruikt. Het gaat hier om ‘7000 series’-aluminium, dat 60 procent sterker is dan het aluminium dat normaal gesproken wordt gebruikt voor smartphones.

Het type aluminium dat Apple zou gebruiken voor de nieuwe iPhones zou heel licht zijn en is bovendien gelegeerd met zink. Nadeel is wel dat het lastig te produceren is, wat zijn weerslag kan hebben op de productie van de twee nieuwe iPhones.

Het is niet zo vreemd dat Apple kiest voor een sterker materiaal om zijn nieuwe smartphones van te maken. Zo kwam de iPhone 6 Plus al snel na de release in het nieuws omdat hij snel zou buigen. Het verhaal ging snel rond en zorgde voor negatief nieuws, al bleek het aantal gevallen van gebogen iPhone 6 Plus’ uiteindelijk behoorlijk mee te vallen.

Apple kondigt de iPhone 6S en iPhone 6S Plus waarschijnlijk in september aan, tegelijkertijd met iOS 9. Misschien presenteert de fabrikant dan nog een derde iPhone 6, de iPhone 6C, die qua prijs onder de andere twee smartphones moet komen te zitten.

De nieuwe iPhones krijgen waarschijnlijk een betere processor en krijgen wellicht wat andere noviteiten. Geruchten rondom de nieuwe iPhones zijn nog schaars, maar in de aanloop naar september zal er ongetwijfeld nog wel wat naar buiten druppelen.

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuwe Honor-smartphone verschenen: de Honor 4C

Update Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In Rusland is een nieuwe smartphone van Honor gepresenteerd. Het gaat hier om de Honor 4C. Het is nog onbekend of en wanneer deze smartphone in Nederland te koop zal zijn.

Honor 4C

Waarschijnlijk is de Honor 4C een smartphone die, geheel in lijn met het merk, niet al te veel geld gaat kosten. De smartphone heeft een scherm met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280x720 pixels. In de smartphone zit een Kirin 620-processor van Huawei. Deze chipset heeft acht kernen en heeft een maximale kloksnelheid van 1,2GHz.

In de Honor 4C zit 2GB werkgeheugen. De smartphone heeft een opslagcapaciteit van 8GB, dat uitbreidbaar is. De Honor 4C heeft op papier twee goede camera’s, die foto’s schieten in 13 en 5 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 2550 mAh.

De smartphone ondersteunt niet 4G-internet, maar beschikt wel over een FM-radio. Hij wordt uitgebracht in het wit, zwart en goud, maar het is dus nog afwachten of deze smartphone op een gegeven moment ook naar Nederland komt.

Honor is sinds ongeveer een half jaar in Nederland actief. De dochterfabrikant van Huawei is alleen online actief. Het heeft dus niet te maken met fysieke verkooppunten en omdat het niet veel geld is aan fysieke campagnes, op bijvoorbeeld billboards langs de snelweg, kan het de toestelprijs laag houden.

Voorbeelden zijn de Honor 6, die voor zijn specificaties een ontzettend redelijke prijs van 300 euro heeft. Andere budgetmodellen zijn de Honor 4X en de Honor 3C. De Honor 6+ zal op een gegeven moment ook in Nederland te koop zijn.

UPDATE 15:11

Honor heeft tegenover All About Phones laten weten dat de Honor 4C niet naar Nederland komt. "De Honor 4C volgt de Honor 3C op en komt niet naar West-Europa", vertelt een woordvoerder van Honor. "Dit komt vooral omdat hij geen 4G-internet ondersteunt, terwijl wij ons op 4G-internet focussen. De Honor 4X is onze Honor 4C. Overigens heeft de Honor 4C geen octacoreprocessor, maar een quadcoreprocessor."

Lees verder of laat een reactie achter

Amerikaanse prijzen reparaties Samsung Galaxy S6 bekend

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

45 dollar. Dat moet je betalen als na een jaar de batterij van je Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 stuk is en je hem wilt laten vervangen. Een schermreparatie kost 199 dollar.

Samsung Galaxy S6 Edge review front hout

Dit schrijft PCMag. Binnen een jaar na aanschaf van een van de twee toptelefoons zijn de reparaties gratis. Wel moet je te allen tijde zelf de verzendkosten betalen. Als de batterij binnen een jaar nog maar 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit heeft, vervangt Samsung hem voor jou. Samsung controleert de batterij in een van zijn servicecentra, maar je kunt het zelf ook doen via een app zoals MyDroid System Info.

Na een jaar is dit in de Verenigde Staten dus 45 dollar. Het is nog onbekend wat de precieze prijzen in Europa zijn. Ditzelfde geldt voor een schermreparatie, dat 199 dollar kost. In de Verenigde Staten is het de bedoeling dat je je Galaxy S6 na een werkdag alweer terug hebt. Reparaties voor de S6 zijn duurder dan voor de S5, waar het vervangen van een batterij 30 dollar kost.

Sinds vorige week is de Galaxy S6 in Nederland te koop, net als de Galaxy S6 Edge. Ze zijn verkrijgbaar vanaf respectievelijk 699 en 849 euro. Het opslaggeheugen is niet meer uitbreidbaar en de varianten van 64 en 128GB zijn 100 en 200 euro duurder dan de standaard versie die over 32GB opslaggeheugen beschikt.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Foto’s verschenen van LG met Windows Phone’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG brengt binnenkort waarschijnlijk een smartphone uit die op Windows Phone of Windows 10 draait. Er zijn namelijk persfoto’s verschenen van een onaangekondigde LG-smartphone.

LG Windows Phone

Hierover schrijft NeoWin. De smartphone lijkt in ieder geval in de Verenigde Staten op de markt te gaan komen, aangezien de naam van provider Horizon bovenaan de smartphone prijkt. De smartphone maakt gebruik van softwarematige navigatieknoppen.

Opvallend, aangezien Microsoft zelf nog altijd voor de hardwarematige navigatieknoppen kiest. Helemaal vreemd is de keuze van LG niet. Toen HTC vorig jaar de Windows Phone-variant van de One M8 uitbracht, had die ook softwarematige navigatieknoppen.

Meer informatie over de nieuwe LG met Windows Phone ontbreekt nog. Volgens NeoWin komt de telefoon binnenkort uit, omdat hij op Windows Phone 8.1 draait en niet op Windows 10, dat later dit jaar verschijnt. De site schat het schermformaat tussen de 4,5 en 5 inch.

Het is nog onbekend of de smartphone inderdaad door LG op de markt wordt gebracht. Daarnaast zijn de specificaties dus nog onbekend. Zo weten we niet welke processor het apparaat heeft, welke schermresolutie de display heeft en in hoeveel megapixel de fotocamera’s schieten.

Daarnaast is het de vraag of we deze LG in Nederland gaan terugzien. Dat is een kwestie van afwachten. Ook een mogelijke adviesprijs van de Zuid-Koreaanse fabrikant is nog onbekend.

Windows Phone lijkt steeds meer in trek te zijn bij fabrikanten. De overgrote meerderheid is nog steeds afkomstig van Microsoft zelf, maar ook Samsung zou later dit jaar een smartphone uitbrengen die op het besturingssysteem van de Amerikaanse fabrikant draait.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met een superphablet: de Huawei P8max

Tip! Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

LONDEN – Als een duveltje uit een doosje presenteerde Huawei een grote broer van zijn nieuwe vlaggenschip, de P8. De Huawei P8max kan worden gezien als een superphablet, aangezien hij een scherm met een formaat van maar liefst 6,8 inch. In deze eerste indruk nemen we ‘m onder de loep.

“De Huawei P8max is voor een phablet behoorlijk dun: 6,8 millimeter”

Huawei liet met de Ascend Mate 7 al zien dat het phablets kan maken. Dit bewijst de fabrikant opnieuw met de P8max. De smartphone valt met zijn dunne randen rondom het scherm al op en bovendien is hij met 6,8 millimeter enorm dun. Zeker voor een phablet. Toch voelt de volledig van metaal gemaakte phablet stevig aan.

Het scherm heeft voor een smartphone een reusachtige grootte van 6,8 inch. Deze display heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Hier houdt Huawei dus ook met zijn superphablet aan vast. De fabrikant lijkt er op dit moment geen moment over te piekeren om met een quad HD-scherm te komen.

En dat is ook niet zo’n ramp. Natuurlijk is de pixeldichtheid met zo’n heel groot scherm niet ultra hoog (326 ppi), maar de P8max heeft wel gewoon een mooi scherm. De helderheid, maar zeker ook de kijkhoek lijken op het eerste gezicht in orde te zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Huawei P8: nóg dunner en sneller

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LONDEN - De P8 is het nieuwe vlaggenschip van Huawei. Grote afwezige is de naam Ascend, maar Huawei volgt met de P8 dezelfde filosofie als bij bijvoorbeeld de Ascend P7. Hij is dun, gemaakt van exclusief materiaal en uitgerust met een eigen processor.

Tijdens de presentatie van de P8 werd al snel duidelijk dat Huawei heel ambitieus is. Dat wisten we natuurlijk al, maar de fabrikant vond dat nodig dit nog maar eens te onderstrepen. Regelmatig vergeleek het de P8 met de Samsung Galaxy S6 en de iPhone van Apple. Hieruit komt de P8 natuurlijk als beste uit de bus. Qua ‘screen to body’-ratio, qua optische beeldstabilisatie en que hoe de camera in het body van de telefoon is verwerkt.

Leuk natuurlijk, maar dit zijn niet dé dingen die er toe doen, al helpt het natuurlijk wel een beetje. Laten we eerst maar eens kijken naar het ontwerp van de Huawei P8, waarover de fabrikant zelf zeer te spreken is. De Huawei P8 is allereerst belachelijk dun: 6,4 millimeter.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei kondigt nóg een P8 aan: P8 max

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

LONDEN - Huawei heeft in Londen nóg een variant van de P8 aangekondigd. Het gaat hier om een phablet: de Huawei P8 max. Deze smartphone heeft een scherm met een formaat van maar liefst 6,8 inch. De Huawei P8 max gaat 549 euro kosten en zal ook in Nederland te koop zijn.

Net als bij die andere grote phablet van Huawei, de Ascend Mate 7, heeft de Huawei P8 max een enorme batterij. Deze heeft een inhoud van 4360mAh. Hiermee moet de phablet het moeiteloos twee werkdagen volhouden met normaal gebruik. Net als de Mate 7 en de P8, is de P8 max helemaal gemaakt van metaal. Opnieuw zijn de randen rond het scherm heel dun: het scherm neemt 83 procent in van het telefoonoppervlak. Dat zorgt er volgens Huawei voor dat het toestel ondanks zijn grote schermformaat nog makkelijk in je zak past. De telefoon zelf is met 6,8 millimeter ook behoorlijk dun.

De P8 max krijgt 3GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslaggeheugen. De 32GB-variant kost 549 euro, de 64GB-uitgave 649 euro. Die twee versies, waarvan de duurste de 'premium variant' genoemd wordt, verschillen verder in kleur. De Huawei P8 max draait op de Emotion UI versie 3.1 bovenop Android Lollipop. Het scherm is dus 6,8 inch groot en heeft een full HD-resolutie. De smartphone is gebaseerd op een octacoreprocessor van Huawei zelf, die geklokt is op 2,2GHz.

De Huawei P8 max zal over ongeveer een maand in Nederland verkrijgbaar zijn. Huawei brengt dan meteen ook een veelheid aan accessoires op de markt, waaronder een dotview-achtig hoesje.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei P8 lite wordt het kleine broertje van de P8

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

LONDEN – Huawei heeft vandaag in Londen de P8 en de P8 max aangekondigd, en ook alvast een tipje van de sluier van de P8 lite opgelicht. De smartphone is het kleinere broertje van de P8 en krijgt wat lichtere specificaties mee.

Huawei P8 Lite

Hoewel Huawei schijnbaar op het laatste moment besloten heeft de P8 lite niet in Londen te tonen, is de volledige informatie over het toestel inmiddels wel bekend geworden. De Duitse tak van het bedrijf zette namelijk per ongeluk de productpagina over de P8 lite even live tijdens het event.

De Huawei P8 lite is een kleinere smartphone met een 5-inch scherm met een resolutie van 1280x720 pixels. De camera is 13-megapixels sterk en de camera aan de voorkant van de P8 lite is 5 megapixels sterk. De P8 lite heeft van Huawei een Kirin 620 octacore-processor mee gekregen die geklokt is op 1.2GHz. Daarnaast is er 2GB aan ram aanwezig en 16GB intern geheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro-sd kaart.

Het design van de P8 lite komt grotendeels overeen met de Huawei P8. De smartphone is in het wit, zwart en roze beschikbaar begin mei. Hij weegt 131 gram en is 7.6mm dik. Daarnaast is de P8 lite voorzien van een aluminium body. Volgens Huawei is het toestel een lifestyle-smartphone. De fabrikant wil voortaan gezien worden als een lifestyle-merk met hoogwaardige producten en een strak design.

De batterij van de Huawei P8 lite is 2200mAh groot. De telefoon kan twee simkaarten slikken, maar dan kun je het geheugen niet uitbreiden. De Huawei P8 lite kan overweg met alle 4G-netwerken in Nederland. De smartphone draait standaard op Android 5.0. Prijzen zijn nog niet bekend van de Huawei P8 lite.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei presenteert zijn nieuwe vlaggenschip, de P8

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

LONDEN - Huawei heeft in Londen de P8 gepresenteerd, zijn nieuwe vlaggenschip. De Chinese fabrikant zegt vaarwel tegen de naam Ascend. De Huawei P8 kost 500 euro en heeft onder andere een full HD-scherm.

Huawei P8

Huawei heeft opnieuw het uiterlijk van zijn toptelefoon veel aandacht gegeven. De Huawei P8 is een dunne smartphone, net als zijn voorgangers, de Ascend P7 en Ascend P6. Deze Huawei is gemaakt van metaal, een van de belangrijkste bouwmaterialen voor een smartphone met een premium look en feel. Huawei stelt dat het met de P8 alles combineert qua design: de beste materialen met de nieuwste designtrends. Bovendien is hij superdun: 6,4 millimeter. De smartphone komt uit in de kleuren mystic champagne, goud, grijs en zwart

Het scherm heeft een formaat van 5,2 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Huawei beweert dat het scherm zuiniger, helderder en beter dan voorgangers. Ook pocht het met het oppervlak dat het scherm ten opzichte van het body inneemt. Dit zou beter zijn dan bij Samsung en Apple, waar Huawei graag mee wil concurreren.

In de Huawei P8 zit een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie met een sensor die vier kleuren opvangt. Voor deze camera heeft Huawei een los processortje in de P8 gezet, wat ervoor moet zorgen dat je onder donkere omstandigheden en bij tegenlicht betere foto's maakt. Ook herkent de P8 sneller gezichten. Ten opzichte van wat, zegt topman Richard Yu niet, maar waarschijnlijk doelt hij op de Ascend P7. De selfiecamera van de Huawei P8 maakt foto's in 8 megapixel.

Dan de processor. In de P8 zit Huawei's eigen Kirin 930-chipset. Deze processor beschikt over acht kernen. Vier kernen klokken 2GHz, vier andere kernen zitten op een kloksnelheid van 1,5GHz. De Huawei P8 beschikt over 3GB werkgeheugen. Ondertussen is de opslagcapaciteit van 16GB uitbreidbaar. De batterij heeft een inhoud van 2680 mAh.

De afmetingen van de Huawei P8 zijn 144,9 bij 71,8 millimeter, en de smartphone is dus maar 6,4 millimeter dun, wat best uitzonderlijk is. De smartphone lijkt met 144 gram een prettig gewicht te hebben.

De Huawei P8 zal een adviesprijs van €499 krijgen in de standaardversie. De 'premium versie' komt in andere kleuren en heeft 64GB interne opslag, waar je €100 extra voor betaalt. De Huawei P8 is per direct in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

'Sony Xperia Z4 wordt de Sony Xperia Z3 Neo'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De talloze lekken over de nieuwe Sony Xperia Z4 gaan niet over dat toestel, maar over de Sony Xperia Z3 Neo. Dat zou verklaren waarom het nieuwe toestel zo op de Z3 lijkt. Dit meldt Vizileaks op twitter.

'Sony Xperia Z4 wordt de Sony Xperia Z3 Neo' tweetz3neo

Of het waar is, moet maar worden afgewacht, maar de lancering van een toestel dat iets betere specificaties laat zien dan het huidige vlaggenschip, past wel in de nieuwe lijn die Sony volgt met de lancering van nieuwe superphones. De Japanse fabrikant vindt dat tweemaal per jaar een nieuw toptoestel te veel van het goede is, en zou de Z4 pas aan het eind van dit jaar willen uitbrengen.

Wat de Xperia Z3 Neo precies meebrengt aan hardware, valt te raden: een iets betere processor wellicht, een wat beter scherm misschien ook (er wordt gehoopt op een 2K-scherm), maar wel dezelfde designtaal als de Z3 en verder niet al te veel veranderingen. De echte wijzigingen vallen dan pas te verwachten als Sony de Xperia Z4 presenteert.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung Galaxy S6 Edge en gouden Galaxy S6 erg gewild in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sinds vrijdag zijn in Nederland de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge te koop. Tijd om een eerste balans op te maken. Volgens Studentmobiel.nl is er heel veel interesse in de Galaxy S6 Edge en is de gouden Galaxy S6 relatief gezien populairder dan de gouden iPhone 6.

Rijen voor de S6 en de S6 Edge
Bron: Sammobile

Dit laat de webshop weten aan All About Phones. Afgelopen vrijdag werd direct duidelijk dat beide toestellen in het middelpunt van de belangstelling stonden bij zowel consumenten als verkopers. Zo stonden er ’s ochtends vroeg voor openingstijd al lange rijen klanten voor de deuren van veel winkels.

Ook laat Studentmobiel.nl weten dat de vraag naar de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge enorm hoog was. Dankzij de speciale actie op vrijdag, waarbij klanten een gratis Samsung Clear Cover ontvingen bij aankoop van het nieuwe vlaggenschip van Samsung, was het zelfs de drukste dag sinds de opening van het servicepunt in Leidschendam.

Daarnaast valt op dat de gouden versie van de Galaxy S6 bij heel veel mensen in de smaak valt. Relatief gezien is de gouden Galaxy S6 zelfs populairder dan de gouden uitgave van de iPhone 6, de grote concurrent van Samsung's nieuwe vlaggenschip.

Samsung vermoedde al dat de vraag naar de duurdere Galaxy S6 Edge hoger zou zijn dan de fabrikant aanvankelijk verwachtte. Dit blijkt bij de webshop inderdaad zo te zijn. Volgens de shop is er opvallend veel interesse voor deze variant van de Galaxy S6 met het gebogen scherm. Klanten lijken dus bereid te zijn een meerprijs van 150 euro te betalen voor een uniek design.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Huawei P8 krijgt adviesprijs mee van 500 euro’

Door Bouke van den Berg, | 6 reacties

Het nieuwe vlaggenschip van Huawei, de P8, krijgt waarschijnlijk een adviesprijs mee van 500 euro. Zijn kleine broertje, de Huawei P8 Lite, zou de helft gaan kosten: 250 euro.

Huawei P8

Centralpoint heeft de twee smartphones al in zijn assortiment opgenomen, inclusief de toestelprijzen. Specificaties en afbeeldingen van de smartphones zijn echter nog niet gepubliceerd. Naar verwachting is de Huawei P8 gelijk na zijn aankondiging, die morgen is, beschikbaar. De Huawei P8 Lite is waarschijnlijk vanaf 21 april te koop.

Huawei kondigt morgen dus de smartphones aan. Volgens uitgelekte informatie krijgt de Huawei P8 een scherm met een formaat van 5,2 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor. De P8 krijgt 3GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 32GB. Als het goed is maakt de Huawei P8 foto’s in 13 en 8 megapixel.

Over de Huawei P8 Lite is ook al het een ander bekend, zo lijkt het. Deze smartphone zou een scherm krijgen met een formaat van 5 inch en een HD-resolutie van 1280x720 pixels. De processor is waarschijnlijk niet zo krachtig als die in de gewone P8 en de smartphone krijgt 2GB werkgeheugen.

De twee nieuwe smartphones van de Chinese fabrikant zijn waarschijnlijk gemaakt van aluminium en glas. De P8 en P8 Lite moeten behoorlijk dunne smartphones worden. Morgen wordt hierover alles duidelijk, aangezien Huawei de twee smartphones dan aankondigt. Hierbij is All About Phones aanwezig.

Hou onze site daarom in de gaten voor geschreven en gefilmde hands-ons. Dan wordt hopelijk ook duidelijk of de Huawei P8 al meteen in Nederland te koop is, of dat ons land er nog even op moet wachten.

Lees verder of laat een reactie achter

Pas in zomer Android 5.0 Lollipop naar topmodellen Huawei

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De twee topmodellen van Huawei, de Ascend P7 en Ascend Mate 7, krijgen in de zomer eindelijk een update naar Android 5.0 Lollipop. Ook de Honor 6 krijgt dan Huawei’s Lollipop update.

Huawei Ascend Mate 7 design
Scanner op de Huawei Ascend Mate 7

Dit staat op het Chinese MyDrivers. Huawei is een van de laatste fabrikanten die zijn telefoons updatet naar het nieuwe besturingssysteem van Android. Andere smartphones, zoals de Ascend P6 – het vlaggenschip van 2013, krijgen de Lollipop-update niet.

De Huawei Ascend Mate 7 krijgt waarschijnlijk als eerste een update: op z’n vroegst in juni. Andere apparaten moeten waarschijnlijk wachten tot september. Hieronder zit ook de Nederlandse Honor 6, schrijft Tweakers.

Woensdag presenteert Huawei zijn nieuwe vlaggenschip, de P8, in Londen. Het wordt interessant om te zien of deze smartphone gelijk Android 5.0 Lollipop krijgt, of dat hij toch nog draait op 4.4 KitKat. Ditzelfde geldt voor de kleinere variant van de P8, de P8 Lite, die waarschijnlijk ook woensdag wordt aangekondigd.

Oudere modellen van Huawei worden dus overgeslagen. Hieronder valt onder andere ook de Huawei Ascend G7, maar Honor’s 4X krijgt de update weer wel. Sowieso is het dus nog even wachten op Android 5.0 Lollipop op je Huawei Ascend Mate 7 of Ascend P7.

Android 5.0 Lollipop werd in oktober aangekondigd. Inmiddels draaien meerdere smartphones van LG, Samsung, Sony en Motorola al op deze uitvoering. Ondertussen is ook Android 5.1 Lollipop al in omloop. Een aantal Nexus-modellen hebben deze allernieuwste versie van Android al.

Lees verder of laat een reactie achter

Cyanogen OS 12 klaar voor de OnePlus One

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Het OnePlus-team meldt op twitter dat de komende week Cyanogen OS 12 beschikbaar komt voor de OnePlus One.

OnePlus One design

Hoewel OnePlus zelf inmiddels Oxygen OS uitbrengt als opvolger voor de CyanogenMod op de OnePlus One, komt de komende dagen deze update toch beschikbaar voor bezitters van deze telefoon.

Cyanogen OS 12 brengt verbeteringen met zich mee op het gebied van de bescherming van privacy en de controle over de permissies die een gebruiker aan apps moet geven, voordat hij ze in gebruik kan nemen.

Het nieuwe LiveDisplay wordt geintroduceerd voor het calibereren en aanpassen van het scherm aan de persoonlijke wensen van de eigenaar.

Cyanogen OS 12 brengt nog niet de update naar Android 5.1 Lollipop mee. Dat gebeurt pas in versie 12.1, zo wordt gemeld. Momenteel loopt de OnePlus One nog op Android 4.4 met Cyanogen OS 11S erop.

Lees verder of laat een reactie achter

LG G4 lekt uit in al zijn lederen pracht

Door Bart Vuijk, | 5 reacties

De LG G4 is vannacht uitgelekt. Het lijkt erop dat LG een complete productpagina van het toestel per ongeluk online heeft gezet, want er zijn talloze productfoto's van het toestel in vele varianten op internet geplaatst. De pagina's zijn inmiddels ijlings verwijderd, maar de plaatjes zijn er nog.

LG G4 lekt uit in al zijn lederen pracht gsmarena 001

De LG kan in vele varianten worden besteld, en dan gaat het vooral om de achterkant. Die kan zowel in drie kleuren plastic als in vele kleuren leer worden gekocht. De leervarianten hebben dwars door het midden een stiknaad die voor het oog beter aangeeft dat de achterkant van echt leer is gemaakt.

Over de specificaties van de telefoon bestaat verwarring. Het lijkt om een vroege versie van het toestel te gaan, want uit de informatie die tegelijk is uitgelekt lijkt het te gaan om een quadcore Qualcomm Snapdragon 801-processor en bovendien zou het toestel lopen op Android Kitkat 4.4. Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk; LG zal zijn nieuwe vlaggenschip niet met deze verouderde hard- en software uitrusten. Een Qualcomm Snapdragon 810 en Android 5.0 Lollipop lijken waarschijnlijker, en in lijn met de specificaties van de concurrentie.

Wat de productpagina's qua specificaties wel onthullen, is dat de LG G4 een 5,5 inch scherm krijgt met een hoge resolutie (2560x1440 pixels) en een verwisselbare 3000 mAh batterij. De telefoon wordt 8,9 millimeter dik en er kan een micro sd-kaart in worden gestoken.

Lees verder of laat een reactie achter

Foto's Huawei P8 Lite lekken uit op Weibo

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Foto's van de nieuwe Huawei P8 Lite zijn op Weibo gezet, het Chinese sociale netwerk. De vier plaatjes laten een zwart en een wit toestel zien waarvan wordt verwacht dat het bijzonder dun is.

Vanaf de P6 maakt Huawei er werk van om deze serie smartphones zo dun mogelijk te maken. Hoe dun de P8 en de P8 lite worden, is echter nog een geheim; we moeten het doen met uitgelekte foto's.

De vier nieuwe plaatjes laten zien dat het toestel een 5-inch scherm heeft. Daarvan wordt verder opgemerkt dat dit scherm waarschijnlijk een 720 pixel-resolutie krijgt. Een achtkernige 1,2Ghz-processor zou het Chinese toestel aandrijven, ondersteund door 2GB ram.

De P8 lite zou verder een 13-megapixelcamera krijgen en aan de voorkant een flinke selfiecamera met een resolutie van 5 megapixel. De telefoon zou op Android 5.0 lopen en daaroverheen de EmotionUI van Huawei krijgen.

Uit de foto's valt verder niet zoveel af te leiden, behalve het feit dat Huawei blijkbaar bijna klaar is met het toestel en dat het niet al te lang meer kan duren voordat het naar de winkels komt. Wanneer we de P8 lite hier kunnen bewonderen en hoeveel het gaat kosten is in dit stadium nog niet te zeggen.

Lees verder of laat een reactie achter

Android 5.0.2 rolt uit naar Samsung Galaxy S6 (Edge)

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Samsung rolt momenteel een Androidupdate uit naar de nieuwe Galaxy S6 en S6 Edge. Het gaat om versie 5.0.2 Lollipop.

Samsung Galaxy S6 Edge review right

De Galaxy S6 en de Edge worden nog maar net verkocht. Dat heeft Samsung niet verhinderd om nu al een belangrijke software-update rond te sturen. De nieuwe software komt door de lucht op de toestellen zelf binnen, en heeft een omvang van 250MB.

Allerlei kleine verbeteringen komen mee met deze update. Betere prestaties, een verbeterde respons van het gebogen scherm van de S6 `Edge en veel interface-aanpassingen zijn opgenomen in de update.

De foto-editor in de nieuwe toestellen krijgen wat meer mogelijkheden om foto's op het toestel zelf alvast aan te passen, en zo komen er meer nieuwe mogelijkheden mee met de update.

Nederland is het eerst aan de beurt met de update, en ook All About Phones zag hem al binnenkomen op zijn reviewtoestellen.

Lees verder of laat een reactie achter