All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Smartphones nieuws

‘Sony Xperia Z4 lijkt veel op Xperia Z3’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De grote afwezige op het Mobile World Congress was de Xperia Z4. Sony presenteerde wel de Z4 Tablet, maar het nieuwe vlaggenschip voor smartphones ontbrak. Nu is er beeld van het body van de telefoon.

‘Sony Xperia Z4 lijkt veel op Xperia Z3’ sony4

En wat blijkt: de Sony Xperia Z4 lijkt waarschijnlijk veel op de Xperia Z3. Niet zo verrassend, aangezien de Sony Xperia Z-telefoons voor veel mensen allemaal op elkaar lijken. De foto’s zijn in handen van Future Supplier. Hierop is te zien dat de randen van de telefoon veel op die van de Xperia Z3 lijken. Wat opvalt is dat de micro USB-ingang van de Z4 geen klepje nodig lijkt te hebben om waterdichtheid te garanderen.

Het is nog onbekend wanneer Sony de Xperia Z4 presenteert. Waarschijnlijk duurt dit langer dan het half jaar dat normaliter tussen de release van verschillende Sony-vlaggenschepen zat.

Over de specificaties van de nieuwe Xperia Z4 is nog onduidelijkheid. Zo is het onbekend of Sony wederom kiest voor een full HD-scherm, of dat de Xperia Z4 een QHD-display krijgt. Waarschijnlijk krijgt de telefoon de Snapdragon 810-processor van Qualcomm.

Dit is een 64-bit chipset met acht kernen. Vier Cortex A57-kernen klokken 2 GHz en vier Cortex A53-kernen zijn geklokt op 1,5 GHz. Waarschijnlijk krijgt de telefoon 3GB ram, maar 4GB behoort ook tot de mogelijkheden. Het is nog onbekend of ook deze Sony-smartphone foto’s schiet in 20,7 megapixel.

Traditiegetrouw lijken Z-tablets van Sony veel op de Z-smartphones. Het ligt dus in de lijn der verwachting dat de Xperia Z4 overeenkomsten vertoont met het uiterlijk van de Xperia Z4 Tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

'LG G4 krijgt vingerafdrukscanner op de achterkant'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

LG zou het nieuwe vlaggenschip LG G4 willen toerusten met een vingerafdrukscanner op de achterkant. Dat hebben ongenoemde bronnen gemeld in een Koreaanse krant.

Huawei Ascend Mate 7 design
Scanner op de Huawei Ascend Mate 7

De LG G4 wordt de opvolger van het huidige vlaggenschip, de LG G3. Die heeft ook al knoppen op de achterkant, net als de hele G-serie. Op die manier probeert LG de telefoons dun te houden; knoppen op de zijkant maken een telefoon wat dikker.

De LG G4 zou de knoppen op de achterkant dus willen uitrusten met een vingerafdrukscanner. Ook wordt gessproken over een nieuwe schil rondom Android, de LG UX 4.0-software. Die schil en de LG G4 zouden al volgende maand, in april, gelanceerd worden, aldus de Koreaanse bron.

Vingerafdrukscanners zijn niet nieuw meer in telefoons, maar LG is er tot dusver nog niet aan begonnen. De iPhone en diverse Samsungtelefoons hebben een vingerafdrukscanner in de homeknop. Huawei heeft er een op de achterkant van de Ascend Mate 7. LG zou met zo'n scanner op de achterkant van een toestel dus in de voetsporen treden van Huawei.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Acer Liquid M220

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - De meest opvallende aankondiging van Acer op het Mobile World Congress was misschien wel dat de fabrikant weer gaat beginnen met het maken van Windows Phones. De Liquid M220 is de eerste Windows Phone 8.1-smartphone van de fabrikant en in deze hands-on lees je er meer over.

Acer Liquid M220 hands-on

De positionering van de M220 binnen het portfolio van Acer verraadt eigenlijk meteen hoe de fabrikant over het platform denkt. De M220 is een spotgoedkope smartphone die in de vorm van de Z220 ook een Androidvariant heeft. Het toestel straalt uit dat Acer wel aanwezig wil zijn in de Windows Phone-markt, maar er vooral niet teveel moeite in wil steken. Aan de andere kant is het ook een veilige gok: het segment rond de €100 is waar Windows Phone het beste verkoopt en dus is het logisch dat Acer die kant op gaat met de M220.

Het leukste aan deze smartphone is wat ons betreft zijn ontwerp. Dat is duidelijk anders dan dat van de meeste Windows Phones en heeft een wat klassiekere uitstraling. Op de rand ligt een 'square pyramid-patroon', wat er leuk uitziet. De achterkant biedt een prettig reliëf dat goed aanvoelt. Met zijn 4-inch display is de Liquid M220 relatief klein en handzaam.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Acer Liquid Jade Z

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - Acer's belangrijkste aankondiging tijdens het Mobile World Congress was de Liquid Jade Z. Deze vierde Liquid Jade-telefoon zal de plaats op de markt van de originele Jade innemen. In dit artikel beschrijven we onze eerste ervaringen met de telefoon.

Acer Liquid Jade Z hands-on

Acer ziet de Jade Z vooral als een goedkope variant van de eerder aangekondigde Jade S, met als grootste verandering een wat eenvoudigere processor. Door zijn prijspunt rond de €200 zal de telefoon echter ook als vervanging gaan dienen voor de originele Liquid Jade, die ook voor ongeveer dat bedrag te koop is. De Jade Z bouwt voort op dat toestel met een verbeterd ontwerp en een snellere 64bit-processor.

Het ontwerp van de Jade Z kenmerkt zich vooral doordat het erg dun en licht is. De telefoon is helemaal van plastic gebouwd en heeft een prettige finish meegekregen op de achterkant. Er zit een licht reliëf in het matte kunststof waardoor de telefoon fijn voelt en niet zo gevoelig is voor vingerafdrukken en krassen. Aan de achterkant steekt de camera licht uit, dat vinden we een beetje jammer. Maar los daarvan is de Jade Z een goed ontworpen smartphone op het eerste oog.

Lees verder of laat een reactie achter

LG komt naast G4 met nóg betere smartphone

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG brengt later dit jaar een smartphone uit die betere specificaties krijgt dan zijn toekomstige vlaggenschip, de G4. Dit stelt Juno Cho, de topman van LG’s smartphone-afdeling.

LG komt naast G4 met nóg betere smartphone Lg

Dit zei hij volgens ZDNet op het Mobile World Congress in Barcelona. Details over deze smartphone geeft hij echter niet. “Met onze G-lijn hebben we al smartphones in het hoge segment. We zijn echter van plan om in de tweede helft van dit jaar een product te lanceren dat nóg beter is”, aldus Cho. “Specificaties kondigen we op het juiste moment aan.”

Het is ook nog onbekend hoe deze smartphone gaat heten. Ondertussen moet LG zijn nieuwe vlaggenschip, de G4, nog aankondigen. Hoewel hierover ook nog niet heel veel informatie naar buiten is gekomen, is de kans groot dat deze smartphone een QHD-scherm krijgt en de Snapdragon 810-processor.

Het is dus een druk jaar voor LG, wat betreft het lanceren van high end-smartphones. In januari presenteerde de Zuid-Koreaanse fabrikant ook al de G Flex 2. Het zou zomaar kunnen dat andere smartphones van LG binnenkort ook een buigbaar scherm krijgen.

“Ik denk dat consumenten de G Flex 2 óf haten óf geweldig vinden”, stelt Cho. “Ik moet toegeven dat sommige mensen het experimentele ontwerp wat overweldigend vinden. Met de nieuwe budgettoestellen probeerden we een wat minder experimenteel ontwerp. We zullen later bepalen of we een soortgelijk ontwerp toepassen op premium smartphones.”

LG is bezig goede stappen te zetten als smartphonefabrikant. Zo werd er vorig jaar winst gedraaid en is de G3 een succesvolle smartphone. Waarschijnlijk wordt de G4 ergens in april of mei gepresenteerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Asus Zenfone 2

Tip! Door Dominick Viëtor, | 2 reacties

BARCELONA - De Asus Zenfone 2 is een erg interessante telefoon die op de CES aangekondigd werd. Op het Mobile World Congress kwamen we de smartphone tegen en in deze hands-on bespreken we hem.

“De Zenfone 2 is de eerste smartphone met 4GB werkgeheugen”

Om maar meteen met het slechte nieuws te beginnen: het is onzeker of en wanneer de Zenfone 2 naar Nederland zal komen. Asus vertelde ons dat het bezig is om smartphones in de Nederlandse winkels te halen, maar dat dat allereerst om de oudere Zenfone 4 en 5 zal gaan. Wanneer precies is ook nog onduidelijk, maar waarschijnlijk niet voor de zomer. Dan zijn die toestellen bijna anderhalf jaar oud en we bang dat we de Zenfone 2 niet voor eind dit jaar in Nederland gaan vinden.

Desondanks is de Zenfone 2 een interessante telefoon: het is de eerste smartphone met 4GB werkgeheugen. Tenminste, als je de goede versie te pakken hebt. Er is een versie met een 1,8GHz-processor en 2GB werkgeheugen en een versie met een 2,3GHz-processor en 4GB werkgeheugen. Wij konden alleen de 2GB-versie vinden om mee te spelen op de stand, maar behalve de prestaties zijn de twee identiek. Deze hands-on is dus grotendeels op beiden van toepassing.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Honor 4X

Tip! Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - Gelijktijdig met de Honor 6+ brengt de Chinese fabrikant ook met de goedkopere Honor 4X uit in Nederland. We hebben dit toestel eens goed bekeken op de MWC-stand van Huawei en Honor.

Eerste ervaring met de Honor 4X 944 
Eerste ervaring met de Honor 4X 953 

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met Honor 6 Plus

Tip! Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - De Honor 6 Plus is bedoeld als een budgettoestel, maar daarvoor is hij eigenlijk veel te goed. Zo heeft hij wel drie acht-megapixelcamera's. Twee aan de achterkant en een aan de voorkant. Wat je daarmee kunt is handig en indrukwekkend.

Eerste ervaring met Honor 6 Plus 933 
Eerste ervaring met Honor 6 Plus 943 

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Medion Life X6001

Tip! Door Bart Vuijk, | 2 reacties

BARCELONA - Het merk Medion - tegenwoordig een submerk van Lenovo - heeft op het MWC een interessante 6-inch phablet aangekondigd. De Medion Life X6001 zal waarschijnlijk ergens dit jaar door de Aldi worden verkocht.

Een zekerheid is dat nog niet, want lang niet alle Medion-smartphones worden naar Nederlandse winkels gebracht. Wel naar de Duitse Aldi's. Dus Nederlanders die hun zinnen hebben gezet op zo'n telefoon en een beetje in de buurt van de grens wonen, kunnen er bij de oosterburen alsnog een kopen als het toestel onverhoopt niet te koop wordt aangeboden in ons land.

Lees verder of laat een reactie achter

'Nokia brengt 1100 opnieuw uit als Android 5.0-telefoon'

Door Bart Vuijk, | 7 reacties

Nokia zou het iconische gsm-toestel 1100 opnieuw willen uitbrengen, maar nu als Android 5.0-telefoon. Dat valt althans af te leiden uit informatie die in een benchmarktest is blijven hangen.

'Nokia brengt 1100 opnieuw uit als Android 5.0-telefoon' 266px nokia1100 new
wikipedia

Dat meldt GSM Arena. De benchmarktest laat het typenummer van het toestel zien, dat verder als midrange Androidtelefoon zou worden uitgebracht.

De Nokia 1100 was in 2003 een van de meestverkochte gsm-telefoons aller tijden die de wereldwijde faam van Nokia vestigde. Het meest bijzondere van het toestel was dat het een zaklamp aan boord had.

Wat nu in de benchmarktest is te zien, is een nieuwe Nokia 1100, die er natuurlijk als smartphone totaal anders uit komt te zien. Het kan overigens een hoax zijn, want er is al eens eerder een vals gerucht verspreid over een nieuw Androidtoestel van Nokia. Dat bleek later niet te kloppen.

Echter, mocht Nokia hetzelfde kunstje uithalen als met de bijzonder populaire N1-tablet, dan kan het nog wat worden met zo'n nieuwe Androidtelefoon van de Finse fabrikant. Terend op zo'n legendarische naam kan zelfs een midrangetoestel wellicht aardig verkopen. De hardwarespecificaties die in de benchmark naar boven kwamen, wijzen op een quadcore MT6582 CPU, die is geklokt op 1,3 Ghz. Het scherm biedt 720p-resolutie en het ram-geheugen is waarschijnlijk slechts 512MB groot. Deze specs, plus Android 5.0, is alles wat er is uitgelekt over het toestel.

Lees verder of laat een reactie achter

Honor brengt 6+ en 4X naar Nederland

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - Honor brengt de 6+ en de 4X in het tweede kwartaal naar Nederland. De 4X krijgt een adviesprijs van 199 euro, die van de 6+ is nog niet genoemd.

Honor brengt 6+ en 4X naar Nederland model v2

De Honor 6+ heeft twee 8-megapixelcamera's op de achterkant, die samen een resolutie van 13 megapixel kunnen bereiken. Op de voorkant bevindt zich ook een 8-megapixelcamera voor selfies van hoge resolutie.

De Honor 6+ is uitgerust met een Kirin 925 chipset die negen processorkernen bezit, acht die op hoge snelheid hun werk doen en een voor de minder belastende taken. Die neemt het werk over als de telefoon in de broekzak zit, om stroom te sparen.

De telefoon krijg 32 GB intern geheugen, dat uitbreidbaar is met een micro sd-kaart, en 3GB ram. De batterij biedt 3600 mAh aan stroom en samen met smart Power 2.5 technologie belooft Honor dat het toestel bij normaal gebruik twee volle dagen kan blijven werken op één acculading.

Het scherm is 5,5-inch groot en de randen daar omheen zijn klein gehouden, zodat het toestel handzaam blijft. Het scherm beslaat 78,2 procent van het hele toestel. Er kunnen twee simkaarten in, en de Honor 6+ is in staat om via een kabeltje andere toestellen op te laden.

De Nederlandse prijs van de Honor 6+ is nog niet bekendgemaakt. Op zijn internationale site wordt het toestel aangeboden voor 459 dollar.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Sony Xperia E4g

Tip! Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

BARCELONA - De Xperia E4g is Sony's nieuwe budgetsmartphone. Voor nog geen 120 euro is hij voor jou en dan heb je een smartphone die 4G-internet ondersteunt. In deze eerste indruk delen we met jou onze eerste ervaringen met de Sony Xperia E4g.

“De Xperia E4g heeft een NFC-chip, wat best bijzonder is voor een budgetsmartphone”

De Xperia E4g is vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar voor een adviesprijs van 129 euro. Daarmee is het echt een instapmodel van Sony. Een instapmodel bovendien die wat extra's te bieden heeft. Zo ondersteunt de Sony-smartphone 4G-internet, zoals de naam van de Xperia E4g natuurlijk ook al doet vermoeden. Daarnaast zit er een NFC-chip in de smartphone, wat je ook niet vaak ziet bij telefoons van nog geen 130 euro.

Prima gedaan dus, door Sony. Je kunt de Xperia E4g in ieder geval in het wit en zwart krijgen. De smartphone ziet er, wat moeten we zeggen, een beetje opvallend uit. De achterkant is gemaakt van mat plastic en valt van het toestel te halen. Mooi natuurlijk, omdat je hierdoor ook een microSD-kaart in de smartphone kunt steken en de batterij kunt verwisselen. Toch zetten we onze vraagtekens bij de achterkant, aangezien deze cover ook de randen beslaat. Het ziet er opvallend uit. Je moet er van houden. Het scherm steekt hierdoor een beetje boven de rest van het toestel uit.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Alcatel Idol 3 4.7 en Idol 3 5.5

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - Alcatel maakte tijden het Mobile World Congress zijn nieuwe topsmartphone bekend, de Alcatel Idol 3. Het toestel komt in twee versies en in deze hands-on bespreken we ze beiden.

“Het ontwerp van de smartphones is zo goed als identiek en ziet er goed uit”

De Idol 3 4.7 en Idol 3 5.5 hebben zoals de naam doet vermoeden een ander schermformaat, maar verschillen ook op een aantal andere vlakken van elkaar. Zo heeft de Idol 3 5.5 een full HD-scherm en een Snapdragon 615-processor, terwijl de Idol 3 4.7 een HD-scherm en een Snapdragon 410-processor heeft. Ook de frontcamera's, het werkgeheugen en de batterij verschillen: de duurdere 5.5-variant heeft een 8-megapixelcamera voor, 2GB RAM en een 2910mAh-batterij en de 4.7-versie heeft een 5-megapixelcamera voor 1GB RAM en een 2000mAh-batterij.

Het ontwerp van de smartphones is zo goed als identiek en ziet er goed uit. De telefoons hebben een wat afgerond design dat doet denken aan de Idol Alpha van Alcatel en van voren symmetrisch is. Dat betekent dat er ook twee speakers zitten: een boven het scherm en een onder het scherm. Die brengen samen stereogeluid voort. De achterkant is strak en heeft een mooie hairline-finish, de zijkanten zijn van fake-chroom. Dat laatste vinden we jammer, dat komt een beetje goedkoop over. Desondanks voelt de Idol 3 solide aan en zijn we over het algemeen tevreden over het ontwerp. Beide smartphones zijn lekker dun: zo'n 7,5 millimeter.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Huawei Y3

Tip! Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

BARCELONA - Opeens was hij daar, in Barcelona: de Huawei Y3. Officieel niet aangekondigd, maar toch op de stand van de Chinese smartphonefabrikant. In deze hands-on lees je onze eerste bevindingen over dit budgettoestel.

“Huawei verrast bij de Y3 met de naam, want 'Ascend' wordt niet gebruikt”

Eerst maar eens kijken naar de naam, die toch redelijk verrassend is. Gebruikte Huawei niet altijd de naam 'Ascend' voor zijn smartphones? Blijkbaar niet meer, want de nieuwe telefoon heet toch echt de Huawei Y3 en niet de Huawei Ascend Y3. Niet dat zoiets erg is, maar het viel ons natuurlijk wel gelijk op.

De Huawei Y3 is een budgetsmartphone die ongeveer 100 euro gaat kosten. Dit zie je ook terug aan het uiterlijk van de smartphone. Hij ziet er niet echt bijzonder uit, maar is wel lekker compact en robuust. Wat opvalt is dat er ontzettend snel vlekken op het toestel komen. Hierdoor ziet hij er al snel een beetje ranzig uit. Dat wordt poetsen geblazen! Wat verder opvalt is dat de achterkant van de telefoon kan worden gehaald. Wij denken dat je aan de achterkant van de smartphone ongetwijfeld een microSD-kaart in de telefoon kunt stoppen om het opslaggeheugen van 4GB uit te breiden. Of de batterij verwisselbaar is, blijft een vraagteken.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy A7

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

BARCELONA - Samsung heeft met de Galaxy A7 een telefoon in huis die een 5,5-inch scherm heeft, een 13-megapixelcamera en een octacore processor. Maar het belangrijkste ingrediënt lijkt het metalen randje te zijn.

Samsung Galaxy A7 hands-on 
Samsung Galaxy A7 hands-on 

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei schrapt naam 'Ascend' bij nieuwe Y3

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BARCELONA - Op het Mobile World Congress is een nieuwe smartphone van Huawei opgedoken. Het gaat hier om de Y3. Opvallend is dat Huawei bij de smartphone de huisnaam 'Ascend' niet meeneemt.

Huawei Y3

De Huawei Y3 is een betaalbare smartphone die ongeveer 100 euro kost en waarschijnlijk in de komende maanden in Nederland in de verkoop gaat. Heel bijzonder is de smartphone niet, maar voor zijn prijs zijn het gewoon specificaties die je inmiddels mag verwachten.

Het scherm van de Huawei Y3 heeft een formaat van 4 inch en een WVGA-resolutie van 480x840 pixels. Het Europese model krijgt een MediaTek-processor. Deze MTK6582-chipset heeft vier kernen en is geklokt op 1,3 GHz. In de smartphone zit 512MB ram en 4GB opslaggeheugen, dat uitbreidbaar is.

De Huawei Y3 draait op Android 4.4 KitKat en het ligt niet in de lijn der verwachting dat hij een update naar Android 5.0 Lollipop krijgt. Met 1730 mAh heeft de batterij niet bijzonder veel inhoud, maar het scherm zal bijvoorbeeld niet bovenmatig veel energie nodig hebben.

Huawei heeft in de Y3 twee camera's gestopt. Met de sensor aan de achterkant schiet je foto's in 5 megapixel. De selfiecamera maakt foto's van 2 megapixel. Ook de afmetingen zijn bekend. De Huawei Y3 meet 122,6 bij 63,8 millimeter en is daardoor lekker compact. Omdat de Huawei Y3 10,9 millimeter dik is, is het een robuust telefoontje.

Een hele bijzondere smartphone is de Y3 dus niet. Het opvallendste is misschien wel het feit dat Huawei de huisnaam Ascend dus laat vallen met de smartphone. Ook is het opvallend dat op het Mobile World Congress in Barcelona Huawei de naam ook niet toont bij telefoons zoals de Ascend Mate 7, die de Huawei Mate 7 wordt genoemd. Het is daarom ook de vraag of het nieuwe vlaggenschip straks de Huawei Ascend P8 wordt genoemd. Het lijkt voor de hand te liggen dat deze smartphone gaat luisteren naar de naam Huawei P8.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy E7

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - Gelijktijdig met de Samsung E5 komt ook de E7 op de markt. Dit is een 5,5-inch telefoon met een plastic achterkant. De camera is beter dan die in de E5 en ook het geheugen is groter.

Samsung Galaxy E7 hands-on 
Samsung Galaxy E7 hands-on 

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy E5

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - Samsung heeft een aantal nieuwe telefoons uitgebracht in het middensegment. We bekijken hier de Samsung E5, een dunne plastic telefoon die voortborduurt op de traditie die we van Samsung kennen.

Samsung Galaxy E5 hands-on 
Samsung Galaxy E5 hands-on 

Lees verder of laat een reactie achter

HTC bevestigt One M8 met Snapdragon 615-chip

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BARCELONA - HTC heeft tijdens het Mobile World Congress verteld dat de One M8 vervangen zal worden door een nieuw toestel, de One M8s. Deze smartphone ruilt zijn Snapdragon 801-chip in voor een Snapdragon 615-processor.

HTC One M8 design
De HTC One M8

Daarmee krijgt de nieuwe One M8 een 64bit-processor, maar gaat de kracht van het toestel wel wat omlaag. De Snapdragon 801 is een high-endmodel van Qualcomm terwijl de Snapdragon 615 in het middensegment valt. De quadcore Snapdragon 801-chip heeft een kloksnelheid van 2,3GHz, de Snapdragon 615 bestaat uit een big.LITTLE-setup met vier 1,7GHz-kernen en 4 1GHz-kernen. Mark Moons, directeur van HTC Benelux, vertelde aan Tweakers dat dit gedaan is om de levensduur van het toestel te verlengen: "We willen hem nog een tijd gaan verkopen. De nieuwe processor is 64bits en een nieuwer model dan die uit de M8."

De rest van het toestel is gelijk gebleven aan de One M8, wat betekent dat er een 5-inch full HD-scherm in de telefoon zit en dat hij voorzien is van een UltraPixel-camera aan de achterkant. Ook de tweede camera is weer aanwezig. De telefoon is voorzien BoomSound-speakers en heeft nog steeds een aluminium unibody. De smartphone zal in ieder geval in Nederland op de markt komen en de M8 vervangen, maar wanneer dat precies gaat gebeuren is niet bekend. Een harde adviesprijs is er ook niet, maar de telefoon zal volgens Moons ongeveer €250 minder dan de M9 gaan kosten.

Lees verder of laat een reactie achter

Google maakt gamecontroller van Androidtelefoon

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google heeft op de Game Developers Conference in San Francisco zijn Nearby Connections-API gepresenteerd. Kort gezegd komt het erop neer dat je hiermee Androidtelefoons in gamecontrollers kunt veranderen, zodat een gezelschap tegen elkaar kan gamen op een aangesloten Android TV.


Gebruikmakend van de Nearby Connections API kunnen software-ontwikkelaars een verbinding maken tussen Androidtelefoons of -tablets en een Android T`V. Daarna kan het gamen beginnen. De Androidtelefoon laat een aantal onscreen knoppen zien, waarmee een figuur of voertuig in een spel bestuurd kan worden. Het kan met meerdere gamers tegelijk; het televisiescherm wordt dan opgesplitst.

In een filmpje laten enkele ontwikkelaars van Google zien hoe dit werkt. Te zien is een viertal gamers van wie er een een normale gamecontroller heeft, en de rest een Androidtelefoon. Via Nearby Connections maken ze allemaal verbinding met de Android TV waarna ze tegen elkaar gaan racen. De gamers met de Androidtelefoon in hun handen hebben een voordeel op de man met de normale gamecontroller, omdat de telefoon de autootjes domweg bestuurt door het toestel zelf in zijn geheel te bewegen. De accelerometer in de telefoon registreert waar de auto heen moet. Slechts enkele knoppen in de vier hoeken van het scherm zijn nodig om gas te geven, te remmen en nog wat mogelijkheden te benutten.

Het filmpje nemen we hieronder over.

Lees verder of laat een reactie achter