All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Smartphones nieuws

Lenovo gaat los op IFA met 36 nieuwe producten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Chinese fabrikant Lenovo is op de IFA helemaal los gegaan met de presentatie van maar liefst 36 nieuwe producten. Omdat geen van die producten naar Nederland zal komen, houden we het kort en kijken we alleen even naar de meest opvallende: phablets met schermen van bijna 7 inch en een smartphone met niet één, maar twee selfiecamera's.

Om met die laatste te beginnen: de Vibe S1 heeft dus drie camera's. Op de achterkant prijkt een 13-megapixelcamera, en op de voorkant een 8-megapixel en een 2-megapixelcamera. Die 2-megapixelcamera is bedoeld om de 8-megapixelcamera te assisteren om 'diepte te zien'. De camera's kunnen met z'n tweeën selfies produceren waarbij achteraf de focus wordt vastgesteld op het reeds geschoten beeld. Dat kan de HTC One M8 ook, maar dan met de achtercamera's.

De Vibe S1 heeft een 5-inch scherm, een 1.7Ghz 64-bit MediaTek MT6752-processor met acht kernen, 3GB ram, 32GB intern geheugen en een 2500 mAh batterij. De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nieuwe Nexustelefoons worden 29 september aangekondigd'

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Volgens bronnen zullen op 29 september nieuwe Nexustelefoons aangekondigd worden.

Nieuwe Nexustelefoons worden 29 september aangekondigd gsmarena 001

Eén week geleden hoorden we het al: ‘LG Nexus 5 wordt op 29 september aangekondigd’ . Dit vertelden anonieme bronnen aan een Zuid-Koreaanse website. Nu is er een tweede bron die beweert dat de Nexus 5 (2015) op de 29ste aangekondigd gaat worden. Volgens deze bron zal het launchevenement gehouden worden in San Francisco en wordt de Huawei Nexustelefoon hier ook gepresenteerd.

Over de beide toestellen is al een hoop informatie gelekt. De LG Nexus 5 (2015) wordt de opvolger van de originele Nexus 5 uit 2013. Deze telefoon krijgt een 5,2-inch Full HD-scherm of een QHD-scherm. Volgens de geruchten krijgt deze telefoon een Snapdragon 808-chipset en 3GB werkgeheugen.

Huawei schijnt de productie van de Nexus 6-opvolger op zich te nemen. Hiermee wordt dit Huawei's eerste Nexustelefoon. De telefoon schijnt een 5,7 inch scherm met een QHD-resolutie te krijgen. Verder krijgt dit toestel volgens de geruchten een Snapdragon 810-processor.

De beide Nexustelefoons komen waarschijnlijk met vingerafdrukscanners. Daarnaast worden de beide toestellen hoogstwaarschijnlijk gelanceerd met Android 6.0 Marshmallow voorgeïnstalleerd. Een voorlichter bij Google heeft geweigerd te antwoorden of er op de 29ste van september een persevenement komt. Hoewel nog niks vast staat, is de kans reëel dat we die dag de volgende Nexustelefoons zien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Acer Jade Primo-smartphone kan pc aansturen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Acer presenteert op de IFA in Berlijn de Acer Jade Primo, een smartphone op Windows 10 die een pc kan aansturen. Het toestel kan zowel in de mobiele variant als met de desktopvariant van het besturingssysteem overweg.

Acer Jade Prime-smartphone kan pc aansturen acer windows 10 mobile 2

Microsoft heeft die functie in Windows 10 ingebouwd. Het heet Continuum. Als je de Acer Jade Primo in een dock plaatst en verbindt met een monitor, is daarop de desktopversie van het besturingssysteem te zien. De telefoon blijft intussen gewoon als telefoon zijn werk doen.

In de desktopmodus kan de Acer Jade Primo een aantal Windows-apps te voorschijn toveren op de monitor die vallen binnen het pakketje 'Universal Windows Apps'. Dat houdt in dat apps die voor vorige Windowsversies zijn geschreven, niet door de telefoon kunnen worden aangestuurd. Verder tovert de Acertelefoon de verbonden monitor om in een complete pc met startmenu en alles wat erbij hoort.

De telefoon zelf is een phablet met een full HD amoledscherm, een Qualcomm Snapdragon 808-processor, een 21-megapixelcamera achter en een 8-megapixelcamera aan de voorkant. Over prijzen en beschikbaarheid heeft Acer nog niets onthuld.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Huawei Mate S: afgeslankte phablet

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN – Huawei kondigde vandaag tijdens een grootste persconferentie zijn nieuwe phablet aan: de Mate S. De Mate S is een kleinere en meer gepolijste opvolger van de Mate 7, in dit artikel lees je er meer over.

Huawei Mate S hands-on

Het ontwerp van de Mate S is niet bepaald revolutionair, maar het ziet er wel gewoon erg goed uit. De smartphone heeft een aluminium unibody met een wat afgeronde achterkant. De glaslaag aan de voorkant is van ‘2,5D glas’ dat aan de zijkanten bol afloopt. De schermranden zijn behoorlijk klein waardoor de telefoon ondanks zijn 5,5-inch scherm niet al te groot is. Mooie toevoeging aan het ontwerp is dat het waterbestendig is gemaakt met een nanocoating. Dat betekent niet dat je met de Mate S moet gaan zwemmen, maar het verkleint wel de kans op een kapotte telefoon als je een ongelukje hebt gehad.

De Mate S heeft een vingerafdrukscanner op de achterkant direct onder de camera. Dat is op zich een aardige plaatsing en de vingerafdrukscanner lijkt voorlopig goed te werken. Naast je telefoon beveiligen, kun je hem ook bedienen via de vingerafdrukscanner. Als je in de galerij zit kun je bijvoorbeeld door je foto's bladeren door over de sensor te vegen. Of dat in de praktijk handig is moet nog blijken.

Wat in ieder geval wel handig is, is de uitgebreide 'knuckle sense' functionaliteit. Huawei introduceerde op de P8 al de mogelijkheid om screenshots te maken met je knokkel; nu kun je ook applicaties lanceren. Vooral bij de camera vonden we dat erg handig. Door met je knokkel een C te tekenen op het scherm start de camera op, waardoor je altijd snel een foto kan schieten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z5 Compact: compacte krachtpatser

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN – Sony heeft tijdens de IFA niet alleen zijn nieuwe paradepaardje getoond, maar ook een compacte variant daarvan. De Xperia Z5 Compact biedt goede specificaties in een kleine body. In deze hands-on vertellen we je er meer over.

“De Z5 Compact heeft kleine schermranden, waardoor hij ook daadwerkelijk compact is”

Sony is eigenlijk de enige fabrikant die nog wel compacte smartphones met goede specificaties maakt. De Xperia Z3 Compact was een groot succes en dat wil Sony graag overdoen met de Xperia Z5 Compact. Net als bij de Xperia Z5 ligt de focus bij dit toestel vooral op de nieuwe camera en de vingerafdrukscanner.

Het ontwerp is ook in het nieuw gestoken. Net als vorig jaar heeft de Compact-versie plastic randen, maar wel gewoon een glazen voor- en achterkant. De achterkant is van melkglas, wat er mooi uitziet en goed aanvoelt. De Xperia Z5 Compact is in tegenstelling tot zijn grote broers voorzien van kleine schermranden, waardoor hij met zijn 4,6-inch scherm ook daadwerkelijk vrij compact is. Het ontwerp is natuurlijk nog steeds waterdicht en ziet er al met al netjes uit.

De powerknop van de Xperia Z5 Compact is flink gegroeid om plaats te maken voor een vingerafrukscanner. Die zit daar op een erg handige plaats en lijkt op het eerste gezicht bijna feilloos te werken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony lanceert drie Xperia Z5-smartphones, waarvan één met 4K-scherm

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BERLIJN - Fabrikant Sony heeft voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd, de Xperia Z5. Tegelijkertijd presenteerde Sony ook de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium. Dit is de eerste smartphone die beschikt over een 4K-scherm.

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact

De drie Xperia Z5-smartphones hebben allemaal een aantal dingen gemeen. Zo beschikken ze alle drie over de Snapdragon 810-processor en maken ze foto's in 23 megapixel. Sony heeft zijn cameramodule dus eindelijk vernieuwd, nadat de voorgangers in de Z-serie foto's maakten in 20,7 megapixel. Selfies worden geschoten in 8 megapixel. Ook hebben alle drie de smartphones een vingerafdruksensor aan de zijkant van de telefoon en zijn ze alle drie waterdicht.

Het schermformaat van de drie smartphones verschilt wel. De Xperia Z5 Compact heeft een display van 4,6 inch, de Xperia Z5 van 5,2 inch en de Xperia Z5 Premium van 5,5 inch. De Z5 Premium heeft een absolute primeur: dit is namelijk de eerste smartphone die een 4K-scherm heeft. Dit is een resolutie van 3840x2160 pixels, terwijl de Xperia Z5 een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels heeft en de Xperia Z5 Compact een HD-resolutie heeft van 1280x720 pixels.

De batterij van de Xperia Z5 Compact heeft een formaat van 3430 mAh. Het is daarmee de vraag hoe lang deze het volhoudt, gezien de schermresolutie van de smartphone. De opslagcapaciteit van de drie smartphones is 32GB, dat uitbreidbaar is met maximaal 200GB via een Micro SD-kaart. De Z5 Compact heeft 2GB ram, de andere twee 3GB.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z5: focus op vingerafdruk en camera

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN - De IFA-beurs in Berlijn is ook dit jaar het toneel voor de aankondiging van een nieuw Sonyvlaggenschip. We hebben inmiddels met deze Xperia Z5 kunnen spelen en in deze video tekenen we onze eerste ervaringen op.

Sony Xperia Z5 hands-on

De Sony Xperia Z5 heeft twee broertjes: de Xperia Z5 Premium en Xperia Z5 Compact. De Z5 is de middelste van het trio en heeft een 5,2 inch groot display. De nieuwe generatie vlaggenschepen van Sony draait vooral om de toegevoegde vingerafdrukscanner en verbeterde camera. Voorts heeft Sony zijn kenmerkende ontwerp op een aantal punten vernieuwd.

Dat vernieuwde ontwerp bestaat nog steeds uit een aluminium frame gesandwicht tussen twee glaslagen. De achterste glaslaag is nu van mat glas gemaakt. Dat ziet er niet alleen stijlvoller uit, het voelt bovenal prettiger aan. Een mooie vooruitgang. De aluminium rand is iets vierkanter geworden en heeft nog steeds op de vier hoeken van het toestel speciale 'stootkussentjes'. Linksonder staat het Xperialogo ingegraveerd, een leuk detail. De schermranden zijn helaas nog steeds behoorlijk fors. De telefoon is waterdicht zonder dat daar extra klepjes voor nodig zijn. We vinden het ontwerp er zeker op vooruit gegaan, maar hadden liever nog iets meer differentiatie van de vorige toestellen gezien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z5 Premium: pixelkoning

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN – De eerste smartphone met een 4K-display is een feit: de Sony Xperia Z5 Premium. Sony heeft de stap naar QHD volledig overgeslagen en komt nu met een bizarre schermresolutie van ruim 800ppi. In deze hands-on bekijken we het scherm en de rest van het toestel.

“3840x2160 pixels op een diagonaal van 5,5 inch is redelijk bizar”

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 3840x2160 pixels op een diagonaal van 5,5 inch is redelijk bizar. Het menselijk oog zou op normale kijkafstand vanaf ongeveer drie tot vierhonderd pixels per inch geen onderscheid meer kunnen maken; het scherm van de Xperia Z5 Premium heeft 806 pixels per inch. Het display van de Xperia Z5 Premium is uiteraard erg scherp, maar verschil met een quad HD scherm zagen we niet en ook een full HD-scherm vonden we qua scherpte lastig te onderscheiden met dit 4K-display.

Die 4K-resolutie lijkt dus vooral een gevalletje ‘omdat het kan’ te zijn. Tenzij Sony bijvoorbeeld Virtual Reality-plannen met de Xperia Z5 Premium heeft, maar daar is op het moment van schrijven in ieder geval niets over bekend. Hoe dan ook: technisch gezien is het een gave prestatie en in de marketing doet de hoge schermresolutie het vast goed. Het is wel de vraag welk effect het display op de batterij van de Xperia Z5 Premium gaat hebben. Die is namelijk met ruim 3400mAh niet bijzonder groot.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei G8 krijgt FHD-display en vingerafdruksensor

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BERLIJN - Huawei heeft in de slipstream van de Mate S nog een nieuwe smartphone aangekondigd. Het gaat hier om de Huawei G8. Deze smartphone komt in het zilver, goud en wit, krijgt een full HD-scherm en een vingerafdruksensor.

De smartphone gaat 399 euro kosten en is vanaf deze maand in Nederland verkrijgbaar. Gezien zijn prijs lijkt dit een goede smartphone te zijn. Hoewel het onbekend is wat voor processor de smartphone krijgt, heeft de telefoon 3GB werkgeheugen. Het scherm heeft een formaat van 5,5 inch en de batterij krijgt een inhoud van 3000 mAh.

Dit artikel wordt aangevuld

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei kondigt Mate S officieel aan

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

BERLIJN - Over de smartphone was al veel gezegd en geschreven, maar nu is hij écht aangekondigd: de Huawei Mate S. Iets kleiner dan zijn voorganger, maar wel krachtiger en voorzien van betere camera’s. Er komen twee varianten van de Mate S: een zonder en een met force touch.

Huawei Mate S

Huawei volgt met de Mate S de designtrend van de Ascend Mate 7. Ook deze phablet is dus gemaakt van metaal en heeft aan de achterkant een vingerafdruksensor. Op het eerste gezicht ogen de randen rondom het scherm redelijk dun, wat nodig is aangezien het scherm een formaat heeft van 5,5 inch.

Daarmee is de Mate S kleiner dan zijn voorganger, die een schermformaat van 6 inch heeft. De resolutie is hetzelfde gebleven. Geen quad HD-display dus, maar de ‘good old’ full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 401 ppi. Het scherm beschikt verder over force touch: een primeur. Hiermee voelt het scherm hoe hard je het indrukt. Huawei is daarmee Apple te snel af. Je kunt op een foto bijvoorbeeld harder drukken om een bepaald gedeelte ingezoomd te bekijken. Daarnaast kun je in de hoeken van het scherm door middel van force touch een app snel opstarten. Met force touch kun je je telefoon tevens als weegschaal gebruiken. Huawei erkent dat force touch nog relatief nieuw is en nodigt consumenten uit om hun ideeën te delen wat je er mee kunt doen.

Zoals we inmiddels van Huawei bekend zijn, zit er in de Mate S op papier een goede camera. Deze maakt foto's in 13 megapixel en is voorzien van een lens van saffierglas, zodat hij niet beschadigd raakt. De camera beschikt over optische beeldstabilisatie. Aan de voorkant zit een 8-megapixelcamera voor het nemen van selfies. Deze beschikt over een flitsertje.

Een noviteit voor Huawei is dat de smartphone waterafstotend is, door middel van nano coating. Dit betekent niet dat de smartphone helemaal waterdicht is, maar een prettige toevoeging is deze noviteit wel. Wat ook wel fijn is, is dat er twee simkaarten in de smartphone passen. Dit gaat dan wel ten koste van de ruimte voor de Micro SD-kaart.

De smartphone heeft dezelfde processor als de Honor 7: de Kirin 935. Dat is een octacoreprocessor van Huawei zelf met een setje van 4 Cortex A53-kernen geklokt op 2,2GHz en 4 Cortex A53-kernen geklokt op 1,5GHz.

De Huawei Mate S is verkrijgbaar vanaf 649 euro. Je krijgt dan de versie met 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. De versie met 64GB geheugen kost 699 euro. Er komt ook een force touch-variant met 128GB. Het lijkt erop dat dit de enige versie is met force touch. De prijs van deze smartphone is nog onbekend. Vanaf deze maand is de Huawei Mate S in Nederland verkrijgbaar. Het is nog onbekend wanneer precies.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Wederom foto's op straat van Huawei Mate S'

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

De Huawei Mate S heeft zichzelf vlak voor zijn aankondiging helemaal getoond. Omdat er al voldoende is uitgelekt over de smartphone, zijn er niet echt verrassingen.

Huawei Mate S

De foto’s zijn gepubliceerd door GizChina en de smartphone lijkt op de telefoon die al op eerdere foto’s stond. De Huawei Mate S krijgt zo goed als zeker dus een vingerafdruksensor en is daarnaast gemaakt van metaal. Een grote verrassing mag dat niet heten, aangezien dit ook kenmerken zijn van zijn voorganger, de Ascend Mate 7. Deze smartphone werd vorig jaar op de IFA-beurs in Berlijn aangekondigd en het is de verwachting dat Huawei de Mate S vandaag ook in Berlijn presenteert. All About Phones is op de IFA-beurs aanwezig.

Hoewel de specificaties van de smartphone nog niet bekend zijn, doen er hierover wel geruchten de ronde. Zo zou het scherm een formaat krijgen van 5,7 inch en beschikken over een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. Daarnaast krijgt de smartphone een Kirin 935-processor. Deze 64-bit chipset heeft acht Cortex A53-kernen, waarvan er vier zijn geklokt op 2,2GHz.

De Mate S krijgt 3GB ram en waarschijnlijk een opslagcapaciteit van 32GB, dat waarschijnlijk uitbreidbaar is met een Micro SD-kaart. Foto’s maakt de Mate S als het goed is in 20 en 8 megapixel. De batterij heeft een behoorlijk groot formaat van 4100 mAh. Op de smartphone staat Android 5.1.1 Lollipop met daar overheen Huawei’s user interface, Emotion UI 3.1.

Als de Huawei Mate S wordt aangekondigd zullen wij het natuurlijk niet nalaten om ‘m even uit te proberen. Hou onze site dus in de gaten voor hands-ons in beeld en geschrift.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto’s gepubliceerd van voorkant iPhone 6S Plus’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Later deze maand presenteert Apple waarschijnlijk de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. Van de grootste van de twee smartphones zou nu een foto zijn verschenen waarop de voorkant van de telefoon zichtbaar is.

iPhone 6S Plus

Dit kiekje is gepubliceerd door het Taiwanese Apple.Club, die ze vond via Wechat. Hierop is te zien dat het uiterlijk eigenlijk identiek is aan zijn voorganger, de iPhone 6 Plus. Op een ander plaatje is de achterkant van de voorkant zichtbaar. Hierop zou het force touch-paneel zichtbaar. Deze techniek is in staat om te voelen hoe hard je op het scherm drukt. Aan de hand van deze techniek zouden er meer mogelijkheden zijn via het touchscreen van de smartphone. De Huawei Mate S krijgt waarschijnlijk dezelfde techniek.

Deze Chinese phablet wordt als het goed is morgen aangekondigd. Apple presenteert de iPhone 6S en iPhone 6S Plus waarschijnlijk op 9 september. Uiterlijk hoeven we dus weinig wijzigingen te verwachten, maar dat lag ook niet in de lijn der verwachting: het gaat hier immers om een S-variant van een al bestaande iPhone.

Over de iPhone 6S en iPhone 6S Plus doen al wat geruchten de ronde. Zo zou de hoeveelheid werkgeheugen verdubbeld worden naar 2GB en krijgen de smartphones een A9-processor. De iPhone 6 en iPhone 6 Plus hebben een A8-chipset. Foto’s maken de nieuwe telefoons waarschijnlijk in 12 en 5 megapixel.

Het is nog onbekend wat de nieuwe iPhones gaan kosten, maar waarschijnlijk kosten ze ongeveer net zoveel bij hun release als dat de voorgangers toen kostten. De iPhone 6S en iPhone 6S Plus zijn waarschijnlijk aan het einde van de maand in Nederland verkrijgbaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Meer foto's verschenen van Huawei Mate S'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei kondigt morgen waarschijnlijk de opvolger van de Ascend Mate 7 aan. Van deze nieuwe Mate-phablet zouden vandaag wederom foto’s zijn verschenen. Hierop is de Huawei Mate S werkend te zien.

Huawei Mate S

Deze foto’s zijn gepubliceerd door het Franstalige No Where Else en Twitteraar @evleaks. Hierop is onder andere te zien dat de smartphone aan de achterkant een vingerafdruksensor krijgt, zoals andere Huawei-smartphones ook hebben. Zo hebben de Honor 7 en de Ascend Mate 7 ook aan de achterkant een vingerafdruksensor.

De phablet wordt waarschijnlijk iets kleiner dan de Mate 7. Deze phablet heeft een scherm met een formaat van 6 inch, terwijl de Mate S waarschijnlijk een schermformaat van 5,7 inch krijgt. Dit scherm moet het doen met een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels, zo lijkt het.

Huawei monteert in de smartphone een Kirin 935-processor, die over acht Cortex A53-kernen beschikt waarvan er vier zijn geklokt op 2,2GHz. De Honor 7 heeft deze chipset ook. Verder heeft de telefoon 3GB werkgeheugen. Foto’s maakt de smartphone als het goed is in 20 en 8 megapixel.

Een andere toevoeging aan de Huawei Mate S is Force Touch van Apple. Deze techniek merkt het wanneer je hard of zacht op het scherm duwt. Dit biedt extra mogelijkheden. Morgen wordt waarschijnlijk bekend welke mogelijkheden dit in de praktijk biedt bij de Huawei Mate S.

Huawei presenteert de smartphone waarschijnlijk voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. Het is nog onbekend wat de telefoon gaat kosten en wanneer hij in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Opnieuw informatie verschenen over LG Nexus 5 2015'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zouden opnieuw specificaties zijn verschenen van de LG Nexus 5 2015. De smartphone gaat onder andere beschikken over een full HD-display en een 12,3-megapixelcamera aan de achterkant van de smartphone.

'Opnieuw informatie verschenen over LG Nexus 5 2015' Lg

Dit meldt Android Police, dat wel vaker correcte informatie heeft over nog niet aangekondigde smartphones. De LG Nexus 5 wordt als het goed is aan het einde van de maand aangekondigd. Tegelijkertijd zou Google dan ook de Huawei Nexus 6 presenteren, maar daarover is nu even geen nieuwe informatie naar buiten gekomen.

Terug naar LG’s Nexus 5 2015. Deze smartphone krijgt een scherm met een formaat van 5,2 inch die een full HD-resolutie krijgt van 1920x1080 pixels. De telefoon krijgt een Snapdragon 808-processor van Qualcomm. Dit is een zeskernige chipset die LG ook al gebruikte in de G4.

De smartphone zal waarschijnlijk worden uitgerust met 3GB werkgeheugen en 16 of 32GB opslagcapaciteit. Als het goed is heeft de batterij een inhoud van 2700 mAh. Foto’s maakt de nieuwe Nexus 5 in 12,3 en 5 megapixel. LG en Google leveren de smartphone in het zwart, wit en blauw.

Als extraatjes heeft de smartphone een usb-c aansluiting en een vingerafdruksensor. Wat dit alles moet gaan kosten, is nog onbekend. Het ligt in ieder geval in de lijn der verwachting dat de LG Nexus 5 de goedkopere van de twee Nexus-smartphones wordt. Waarschijnlijk krijgt de Nexus 6 alle high end-specificaties, zoals een quad HD-display, groter scherm, betere camera en wellicht een iets krachtigere processor. Hierover weten we eind deze maand als het goed is meer over.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Samsung Galaxy Grand On en Galaxy Mega On worden bijna aangekondigd'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Samsung Galaxy Grand On en Galaxy Mega On worden momenteel getest in India. Dit betekent dat de Zuid-Koreaanse fabrikant de twee smartphones waarschijnlijk binnenkort aankondigt.

Samsung telefoons

Dit merkte het Hongaarse Napidroid op. Nog niet zo lang geleden schreven we al over deze twee nieuwe Samsung-smartphones, waarvan aanvankelijk het gerucht ging dat ze onder de nieuwe Galaxy O-lijn op de markt werden gebracht. Dit zou in lijn zijn met de nieuwe werkwijze van Samsung, waarmee het smartphones onderbrengt in de A-, J-, S- of bijvoorbeeld O-lijn.

De fabrikant lijkt daar nu van te zijn afgestapt. De Galaxy Grand On en Galaxy Mega On worden nu in India getest. Vaak is dit de laatste stap op weg naar een aankondiging van een smartphone. Het duurt waarschijnlijk dus niet meer zo lang voordat Samsung de twee nieuwe telefoons aankondigt.

De Indiase importgegevens bevestigen dat de smartphones een scherm met een formaat van 5 en 5,5 inch krijgen. De Galaxy Mega On is de smartphone met het 5,5-inch scherm. Deze display heeft een HD-resolutie van 1280x720 pixels. Waarschijnlijk heeft de smartphone een Snapdragon 410-processor. Deze 64 bit-chipset klokt met vier kernen 1,2GHz. Verder heeft de smartphone als het goed is 1,5GB ram en een uitbreidbare opslagcapaciteit van 8GB. Foto’s maakt de telefoon in 13 en 5 megapixel en de batterij krijgt een inhoud van 3000 mAh.

De Samsung Galaxy Grand On heeft ook een HD-resolutie, maar krijgt een Exynos 3475-processor van Samsung zelf. De telefoon heeft 1GB ram en een batterij met een inhoud van 2600 mAh. Foto’s maakt de telefoon in 8 en 5 megapixel en de opslagcapaciteit bedraagt 8GB, dat ook uitbreidbaar is.

Het is nog onbekend wanneer de telefoons uit worden gebracht, wat ze gaan kosten en wanneer ze in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Snapdragon 820 spoort spyware, malware en andere virussen uit zichzelf op

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Qualcomm rust zijn toekomstige topprocessor, de Snapdragon 820, uit met Smart Protect. Deze techniek spoort uit zichzelf malware en andere rommel op je smartphone op.

'Qualcomm Snapdragon 810 komt tijdig beschikbaar' despite issues qualcomm will ship the snapdragon 810 to xiaomi and lg on time

Dit laat Qualcomm weten op zijn website. De Amerikaanse fabrikant is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van zijn nieuwe high end-processor, die begin volgend jaar gebruikt zal worden in toekomstige vlaggenschepen van waarschijnlijk Sony, HTC, LG en Samsung.

De Snapdragon 820 zou beschikken over niet acht, maar vier kernen. Daarnaast heeft hij dus wat slimmigheidjes meegekregen, zoals dus onder andere Smart Protect. Deze technologie analyseert het gedrag van geïnstalleerde apps en trekt aan de bel als deze vreemd gedrag vertoond. Het gaat om gedrag met betrekking tot de verspreiding van spyware, malware of andere virussen.

Het slimme hieraan, is dat de processor zelf opmerkt of een app waarschijnlijk beschikt over spyware. Huidige virus-apps gebruiken juist een lijst van bekende virussen en vuile apps, maar dit is door de ontwikkelaars van dit soort apps makkelijk te omzeilen. Dankzij Smart Protect krijgen dit soort ontwikkelaars het waarschijnlijk een stuk lastiger.

Het is nog onbekend hoe zichtbaar Smart Protect zal werken voor de gebruiker, maar waarschijnlijk wordt dit dus binnen een half jaar bekend. Tegen die tijd worden als het goed is de eerste smartphones aangekondigd die beschikken over de nieuwe Snapdragon 820-processor van Qualcomm. Het gaat hier waarschijnlijk om de HTC O2, Sony Xperia Z6, Samsung Galaxy S7 en LG G5.

De Snapdragon 820 moet voor ‘eerherstel’ zorgen, nadat de Snapdragon 810 met problemen kampten. LG en Samsung gebruikten hierdoor de chipset niet voor de G4 en Galaxy S6.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Lenovo kondigt superphablet aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese smartphonefabrikant Lenovo brengt een nieuwe phablet op de markt. Deze PHAB Plus heeft, zoals zijn naam doet vermoeden, een groot scherm.
Deze heeft een reusachtig formaat van 6,8 inch.

Lenovo PHAB Plus

Dit is vergelijkbaar met het scherm van de Huawei P8max. De Lenovo PHAB Plus is vanaf nu verkrijgbaar in China en kost omgerekend ongeveer 360 euro. Het grote scherm heeft een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de smartphone zit een Snapdragon 615-processor. Deze 64 bit-chipset beschikt over acht kernen.

Verder heeft de telefoon 2GB werkgeheugen en beschikt hij over een opslagcapaciteit van 32GB. Er passen twee simkaarten in de Lenovo PHAB Plus en hij maakt foto’s in 13 en 5 megapixel. De batterij heeft redelijk wat inhoud, 3500 mAh, al zou je verwachten dat zo’n grote smartphone een iets grotere batterij zou krijgen.

De telefoon draait op Android 5.0 Lollipop met daar overheen de Vibe-interface van Lenovo. Met 7,6 millimeter is de PHAB Plus behoorlijk dun. De smartphone ondersteunt 4G-internet. Lenovo verkoopt doorgaans geen smartphones Europa, dus waarschijnlijk kun je de PHAB Plus niet via de officiële kanalen in Nederland verkrijgen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Video verschenen met werkende Sony Xperia Z5’

Door Bouke van den Berg, | 4 reacties

Er zou een video zijn verschenen waarop de Sony Xperia Z5 werkend te zien is. Het gaat om een Franstalige video waarin een medewerker van Sony Frankrijk wordt geïnterviewd.

‘Video verschenen met werkende Sony Xperia Z5’ Sony

De telefoon die op de video’s te zien is, komt overeen met de foto’s die in eerder verschenen beeldmateriaal werd getoond. Er zou ook aandacht worden besteed aan de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium, wat de naam zou worden van de Plus-variant van het toekomstige Sony-vlaggenschip.

Alle drie de telefoons zouden worden uitgerust met een vingerafdruksensor. Aan de achterkant krijgen de smartphones een camera die foto’s maakt in 23 megapixel, die zeer snel zou scherpstellen. De smartphones zijn stuk voor stuk ook waterdicht, maar het meest bijzondere is misschien wel het 4K-scherm dat de Xperia Z5 Premium zou krijgen.

Het scherm van deze telefoon krijgt waarschijnlijk een formaat van 5,5 inch en dus een resolutie van 3840x2160 pixels, wat goed zou zijn voor een pixeldichtheid van ongeveer 800 ppi. Waarom Sony niet eerst een quad HD-display neemt, maar gelijk lijkt te kiezen voor 4K, heeft waarschijnlijk te maken met virtual reality.

VR is nog niet echt mooi met quad HD-displays. Dit is vaak onscherp en bovendien is de quad HD-onvoldoende, zo lijkt het. Met 4K zou dit probleem al een stuk meer getackeld worden, al is het natuurlijk altijd de vraag of dit in de praktijk tot zijn recht komt. Wij zijn vooral benieuwd hoe, als de Xperia Z5 Premium een 4K-display krijgt, de batterij het uithoudt.

Sony kondigt de Xperia Z5-smartphones waarschijnlijk komende week aan op de IFA-beurs in Berlijn, waarbij All About Phones aanwezig is.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Samsung Galaxy Note 5 komt toch naar Europa'

Door Bart Vuijk, | 6 reacties

Informatie uit een online benchmark lijkt erop te wijzen dat Samsung de nieuwe Galaxy Note 5 toch in Europa gaat verkopen. Dit in tegenstelling tot alle beweringen van de fabrikant zelf.

Samsung Galaxy Note 5 persfoto

Bij de presentatie van de S6 Edge Plus en de Note 5 gaf Samsung te kennen dat alleen de Edge Plus in Europa zal worden verkocht, omdat uit onderzoek zou blijken dat Europeanen vrijwel niets doen met de S-Pen die in de Note-serie zit. De S6 Edge Plus is grotendeels hetzelfde toestel als de Note 5, minus de S-Pen en plus het scherm dat over beide zijkanten heen valt.

Maar Samsung lijkt nu al op dat besluit terug te komen. In Amerika is de Note 5 wel gewoon te koop. Een online benchmark laat nu een Samsungtoestel zien dat erg veel specs gemeen heeft met dat toestel, en in het typenummer een F heeft, wat gebruikelijk is voor Europese varianten van de topmodellen van Samsung.

Het gaat hier om de SM-N920F. Die F staat dus voor Europa, want bij Amerikaanse Notes 5 ontbreekt die. De specificaties die de online benchmark heeft kunnen ontdekken, wijzen op grotendeels dezelfde specs als de Note 5, behalve dan dat er 3GB ram in zit en niet 4GB zoals in de Amerikaanse Note 5.

Wellicht gaat het om een prototype en gaat dit later nog veranderen. Als de Note 5 toch in Nederland verkocht gaat worden, zal dat waarschijnlijk pas ergens eind dit jaar of begin volgend jaar gebeuren.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'HTC One A9 krijgt hetzelfde scherm als One M9'

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

HTC zou een nieuwe HTC One-variant in de pijplijn hebben, de HTC One A9. Hierover gaan geruchten dat die hetzelfde scherm krijgt als de HTC One M9, met een resolutie van 1080x1920 pixels,.

'HTC One A9 krijgt hetzelfde scherm als One M9' htc one a9 rumored to sport a 1080 x 1920 resolution screen

Dat is een tegenvaller, want de schermkwaliteit van de One M9 is niet al te best, en er werd gehoopt dat nieuwe varianten van deze telefoon minimaal een 1440x2560 pixelscherm zouden krijgen, met QHD-resolutie dus. Wellicht heeft HTC hier niet voor gekozen omdat deze schermen nogal wat stroom slurpen.

Andere varianten van de One M9, zoals de One M9+, One E9+ en One ME hebben echter wel allemaal een 1440x2560 pixelresolutie.

Over de One A9 is verder niet zoveel bekend, behalve dat hij een tienkernige processor zou krijgen van MediaTek en pas begin volgend jaar op de markt komt. Het design van het toestel zou veel weg hebben van de iPhone 6.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp