All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Smartphones nieuws

Vodafone start voorregistratie voor de Apple iPhone 6

Tip! Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Vodafone heeft haar klanten de mogelijkheid gegeven om zich voor te registreren voor de Apple iPhone 6. Klanten kunnen hun gegevens achterlaten waarna ze een aanbieding met de iPhone 6 zullen krijgen zodra het toestel gelanceerd is.

De registratie-optie van de provider is bijzonder; Apple staat veelal niet toe dat providers en andere officiële leveranciers, pre-registraties starten nog voordat het toestel bekend gemaakt is door de fabrikant zelf. De voorregistratie mag normaliter pas van Apple beginnen zodra het toestel bekend gemaakt is en duidelijk is gemaakt wanneer de nieuwe iPhone naar het land zal gaan komen. Momenteel is er officieel nog niets bekend over het nieuwe toestel van Apple. De persconferentie voor het nieuwe toestel staat naar verluid gepland voor 9 september.

Klanten zijn middels een nieuwsbrief op de hoogte gesteld van de pagina, zo ontdekte All About Phones. Op de pagina van Vodafone kunnen klanten hun gegevens achterlaten om geïnformeerd te worden over het toestel zodra deze bekend gemaak is. Klanten krijgen volgens Vodafone een opmaat gemaakte aanbieding in combinatie met de Apple iPhone 6 zodra de provider deze kan leveren. Onduidelijk is of Apple Nederland op de hoogte is van de voorregistratie bij Vodafone. De fabrikant was niet bereikbaar voor commentaar.

Lees verder...

HTC start uitrol Android 4.4.3 voor One M8 in Benelux

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Eigenaars van een HTC One M8: opgelet! HTC is vandaag begonnen met de uitrol van Android 4.4.3 voor het vlaggenschip. Met de software-update verbetert de Taiwanese fabrikant onder andere de camera en BoomSound-boxen.

HTC start de uitrol voor de One M8 naar Android 4.4.3 KitKat
Wij hebben de update al binnen!

Dit schrijft HTC in een persbericht. De prestaties van het mobiele netwerk, bluetooth en wifi zijn nu beter geoptimaliseerd. Ook heeft HTC de beveiligingsupdates van Android 4.4.4 al meegenomen in haar update naar Android 4.4.3.

Hiermee hoort de HTC One M8 gelijk bij de best beveiligde Android-telefoons van dit moment. HTC heeft ook haar apps voor de camera, galerij en synchronisatiemanager verbeterd. Ook de energieconsumptie wordt beter in beeld gebracht.

De output van de BoomSound-boxen zou ook zijn verbeterd. HTC heeft het gebruik van de Motion Launch en Extreme Power Saving ook verder geoptimaliseerd.

HTC levert ook twee apps mee bij de update. Een is het bestandsbeheer, dat ook op veel andere Android-telefoons zit. De ander is HTC’s eigen Power to Give. Hiermee kun je vrijwillig je telefoon in zetten als onderdeel van een supercomputer dat complexe berekeningen maakt om wetenschappelijke vraagstukken te beantwoorden. Power to Give kan alleen de rekenkracht van je telefoon gebruiken als je slaapt, je telefoon aan de lader zit en verbonden is met de wifi.

Het kan zo zijn dat je telefoon de update nog niet binnenheeft. Fabrikanten rollen software-updates altijd geleidelijk uit.

Laat een reactie achter

Software-update OnePlus fixt bugs aan One

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

OnePlus rolt een update uit voor de One die een paar problemen aan de telefoon oplost. Zo werkt het touchscreen nu beter als je vingers dicht bij elkaar zitten. Ook werkt het aanraakscherm beter als de OnePlus One op een zachte ondergrond, zoals een kussen, ligt.

OnePlus One design

De XNPH33R lost dus meerdere belangrijke foutjes aan de OnePlus One op. Hij is met 66,6MB niet al te groot, maar daarom niet minder van belang. Zo crasht de camera ook niet meer bij gebruik van de HDR-functie en is het gehele CyanogenMod-besturingssysteem over het algemeen een stuk stabieler geworden.

Hierdoor is de OnePlus One ook wat zuiniger geworden in stand-by. Ook niet verder toegelichte problemen met het geluid zijn aangepakt. Last, maar zeker niet least: de OnePlus is nu ook beter beveiligd.

Wij hebben onze OnePlus inmiddels van de update voorzien, maar het kan misschien nog even duren voordat jouw One de update krijgt. De uitrol van een een software-update gebeurt nooit tegelijk op alle telefoons.

Laat een reactie achter

Geruchten over komst iPhone 6 met 128GB zwellen opnieuw aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is geen geheim meer dat de iPhone 6 in alle vormen en maten op de markt komt. Opnieuw is er informatie uitgelekt die de komst van een grote iPhone 6 met 128GB opslag voorspelt.

De iPhone 6 krijgt ook een variant met 128GB geheugen en waarschijnlijk een saffierscherm

De info dook op Weibo op. Zo staat er een lijst van zes verschillende harde schrijven die voor de iPhone 6 bedoeld zouden zijn: twee van 16GB, twee van 64GB en een van 128GB. Deze worden gemaakt door Toshiba, Sandisk en Hynix. Het is de vraag of dit een correcte of complete lijst is omdat er geen flashgeheugen met 32GB tussenstaat.

Waarschijnlijk wordt de iPhone 6 van Apple ergens in september gepresenteerd. Het is al zo goed als zeker dat hij in twee formaten op de markt komt, met een 4,7-inch en 5,5-inch scherm. En dus met verschillende hoeveelheden aan opslag. Waarschijnlijk is de 128GB alleen voor de 5,5-variant en is dat dus de exclusieve smartphone die ook een saffierscherm krijgt, al komt die volgend jaar misschien pas op de markt.

Lees verder...

‘Meizu MX4 haalt hoogste AnTuTu-benchmarkscore ooit’

Door Bouke van den Berg, | 6 reacties

De MX4, een smartphone van de Chinese fabrikant Meizu, heeft waarschijnlijk de hoogste benchmarkscore voor een smartphone op AnTuTu neergezet. De Meizu MX4 scoorde 52.811 punten.

De Meizu MX4 zou de hoogste benchmarkscore op AnTuTu hebben gehaald

Om dat even in perspectief te plaatsen: goede smartphones scoren ongeveer 30.000. Nooit scoorde een Chinese smartphone hoger dan de 52.811 van Meizu. Waarschijnlijk heeft overigens geen enkele smartphone ooit een hogere score behaald.

Dit schrijft GizChina op basis van een anonieme bron. De site stelt dat er in de Meizu een Mediatek MT6595-processor zit. Deze big.LITTLE-chipset heeft 4G-ondersteuning. De processor klokt 2,2 GHz. Het scherm van de gebruikte telefoon heeft een resolutie van 1920x1152 pixels. De camera maakt foto’s in 20,7 megapixel.

Laat een reactie achter

‘Vier foto’s van opvolger Moto X uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zijn vier foto’s uitgelekt van wat de opvolger lijkt te zijn van de Motorola Moto X. De Moto X+1 krijgt dunne bezels en er komt ook een versie met een houten achterkant. De leaks zijn een afscheidscadeau van @evleaks, die er mee stopt.

Motorola is er opnieuw in geslaagd een groot scherm in een compact framework te proppen. De display zou 5,2 inch groot zijn en een full HD-resolutie van 1080p hebben. De Moto X+1 krijgt, volgens GFXBench, 2GB ram en 10GB opslag. De hamvraag is nu of deze Moto X wél uitbreidbaar geheugen krijgt.

Waarschijnlijk krijgt de Moto X+1 een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt. De camera’s schijnen foto’s in 12 en 2 megapixel te maken. Motorola zou de Moto X+1 binnen een paar weken aankondigen.

Op de foto’s, die afkomstig lijken te zijn van provider Verizon, valt te zien dat de Motorola-smartphone twee speakers aan de voorkant krijgt. Hij komt sowieso in het zwart en wit en er komt ook een versie (of alleen een cover) met een houten achterkant.

Lees verder...

Alles over de camera's van de Samsung Galaxy Note 4 uitgelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Bijna alle mogelijke informatie over de camera's van de Samsung Galaxy Note 4 is via Sammobile uitgelekt. Onder meer een feature om een soort virtuele cameraknop aan de zijkant van het toestel te gebruiken.

'Specificaties Samsung Galaxy Note 4 uitgelekt via benchmark' fl0enx2edf

Het is nog niet helemaal zeker of deze mogelijkheid in de Note 4 zijn intrede zal doen. In plaats van een gewone cameraknop aan de lange kant van het toestel te zetten, werkt Samsung aan een manier om op de plek waar je die knop verwacht, een touch-functie in te bouwen. Een tikje op die plek volstaat dan om een foto te nemen. Dit heeft wel wat beperkingen ten opzichte van een gewone cameraknop. Die half indrukken om scherp te stellen, gaat niet. En deze mogelijkheid is alleen in 'liggende' modus (landscape) te gebruiken, niet in 'staande' modus (portrait).

Schijnbaar is deze technologie heel erg vers, en misschien niet tijdig klaar voor de Note 4 die al in de eerste week van september moet worden gepresenteerd op de IFA in Berlijn.

De Samsung Galaxy Note 4 krijgt in ieder geval een 16-megapixel Sony IMX240 camerasensor achter, met optische image stabilisatie (OIS) en de mogelijkheid om ultra-high definition videobeelden te schieten met dertig frames per seconde (3840x2160p). Deze sensor is ook al gebruikt in de LTE-A versie van de Galaxy S5 die alleen in Korea op de markt is gebracht, maar in dat toestel zonder OIS.

Aan de voorkant stapt Samsung af van zijn gewoonte om 2,1-megapixelcamera's op te nemen in nieuwe toestellen. Dat wordt ditmaal een 3,7-megapixelcamera, meldt Sammobole. Die kan ook aardige video's schieten in een resolutie van 2560x1440p. Precieze informatie over de sensor is echter nog niet bekend.

Wat de software betreft, is er erg veel gedacht aan de liefhebbers van selfies. Je kunt zowel met de voor- als met de achtercamera een selfie nemen. Met de achtercamera kun je via geluiden uit de telefoon het toestel zo sturen dat hij automatisch afdrukt als je gezicht helemaal goed in beeld is. Die mogelijkheid kennen we ook al van sommige Nokia-telefoons zonder frontcamera.

Wide Selfie betekent dat je een grotere hoek kan kiezen, zodat je jezelf in een groep kunt kieken. In de selfie-mode kun je de camera automatisch laten afdrukken als je glimlacht of knipoogt, en hoef je geen enkele knop in te drukken. Een bewegend gif-plaatje kan ook gemaakt worden, en wie daar behoefte aan heeft, kan de modus 'beauty face' kiezen waarbij alle oneffenheden alvast worden weggepoetst. En ook zitten er alle camera-instellingen in die al bekend zijn van de Galaxy S4 en S5, zoals het veranderen van een gezicht of het schieten van een reeks foto's en daar de beste onderdelen van aan elkaar plakken. Plus de voor- en achtercamera tegelijk laten afdrukken, zodat de fotograaf ook - in een inzetje - op de foto staat.

De interface van de camera is exact hetzelfde als die op de Galaxy S5, meldt Sammobile.

Laat een reactie achter

‘Specificaties Sony Xperia Z3 uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony kondigt op de IFA-beurs in Berlijn begin september de Sony Xperia Z3 aan, het nieuwe vlaggenschip van de Japanse fabrikant. Specificaties zijn nu al uitgelekt. De Z3 verschilt daarin nauwelijks van zijn voorganger, de Xperia Z2.

De Sony Xperia Z3 biedt weinig nieuws onder de zon

Precies zoals wij in onze Telewiki over de Xperia Z3 al verwachtten. De specificaties zijn uitgelekt via het Chinese TENAA. Zo is het scherm op papier identiek: een 5,2-inch IPS LCD-display met full HD-resolutie. De Z3 krijgt ook 3GB ram.

De camera blijft met 20,7 megapixel ook ongewijzigd. De selfiecamera schiet foto’s in 2 megapixel. De Xperia Z3 krijgt een Snapdragon 801-processor die 2,5 GHz klokt. In de Z2 zat nog de AB-variant van de 801 die 2,3 GHz klokt. Ook qua ontwerp is de telefoon bijna ongewijzigd.

De Xperia Z3 meet 146,5 bij 72,4 centimeter en wordt 7,4 millimeter dun. Daarmee is hij wel een stukje dunner dan de Xperia Z2, die 8,2 millimeter dik is. Ook de Z3 is waarschijnlijk water- en stofdicht. Niets nieuws onder de zon, dus. Op het IFA in Berlijn zullen we meer over de Z3 horen, maar de kans is groot dat we niet verrast gaan worden.

Lees verder...

LG legt namen G-reeks vast tot en met G9

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG gaat de naamtrend van haar vlaggenschipreeks voorlopig niet doorbreken. De fabrikant heeft de namen voor haar telefoons uit de G-reeks al vastgelegd tot en met 2020. De opvolger van de G3 zal dus de G4 heten.

LG G3 img 7468

Tot en met de G9 heeft LG dus de namen geclaimd. Dit blijkt volgens het Koreaanse Zum uit patentaanvragen. Aangezien patenten over technologieën gaan, zal het hier wel om het vastleggen van merknamen gaan. LG gaat voorlopig de namen van haar vlaggenschepen geen andere naam geven.

De opvolger van de G3 gaat dus de G4 heten, en de opvolger daarvan komt in 2016 op de markt als de G5. Enzovoorts.

Laat een reactie achter

‘Opnieuw benchmarktest Galaxy Note 4 met Exynos-processor uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung presenteert de Galaxy Note 4 begin september op de IFA-beurs in Berlijn. Er lekt in de aanloop naar de release steeds meer informatie uit over de phablet. Nu is er een benchmarktest van de Note 4 met een Exynos 5433-processor uitgelekt.

Dit zou de Samsung Galaxy Note 4 zijn

Deze chipset is gloednieuw. We schreven laatst al over ‘m. Samsungs processor moet alleen de Tegra K1-processor van Nvidia (die wel in tablets, maar niet in smartphones zit) voor zich dulden in benchmarktests en verplettert de Snapdragon 805-processor van Qualcomm. In de nieuwe benchmarktest, niet degene waar we dit weekend over schreven, duiken twee Note 4-smartphones op.

Eentje heeft de Exynos-processor, de ander heeft een Snpadragon 805-chipset. In de tabel onderaan dit artikel zie je goed hoe de twee Note 4-phablets zich tot elkaar verhouden. Via de AnTuTu-benchmarktest zijn er opnieuw specs van de Note 4 uitgelekt. Zo krijgt hij een QHD-scherm en 3GB ram.

Helemaal zeker weten doe je tot de release nooit. Het is dus wachten tot begin september. All About Phones gaat naar de IFA-beurs in Berlijn. Houdt de site dus in de gaten voor een hands-on van de Galaxy Note 4.

Lees verder...

LG presenteert op IFA twee nieuwe L-smartphones

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG voegt begin september in Berlijn op de IFA-beurs twee smartphones toe aan de L-reeks. De L70+ en L80+ krijgen dezelfde userinterface als de G3. Ook qua specificaties lijken de twee telefoons op elkaar.

De LG L80+ en L70+ worden op het IFA in Berlijn gepresenteerd en krijgen de userinterface van de LG G3
De LG L70+ en L80+

Zo hebben ze dezelfde camera en zitten de fysieke op de L70+ en L90+ aan de achterkant. De selfiecamera’s van de twee telefoons hebben een flitsertje. LG wil natuurlijk ook profiteren van de hype. De twee telefoons blijven bovendien betaalbaar zodat jongeren de smartphone kunnen kopen.

“Door hun competitieve eigenschappen en toegankelijke prijzen hebben wij hoge verwachtingen voor de L70+ en L80+”, vertelt Lenneke Sigmond, de marketingdirectrice van LG Benelux. “Onze nieuwe L-smartphones bieden een uitstekend design, hardware en gebruikerservaring voor een aantrekkelijke prijs.”

Sigmond noemt daarbij nog niet de adviesprijs en releasedate van de twee telefoons. Het prijsverschil tussen de L70 en L80 die eerder dit jaar verschenen is nu nog maar minder dan tien euro: 168 om 175 euro. De L80+ is waarschijnlijk dus maar iets duurder dan de L70+. Gek is dat niet, als je naar de specs van de twee telefoons kijkt.

Lees verder...

HTC rolt Android 4.4.3 uit naar Europese One M7

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC heeft de update voor de Europese HTC One M7-smartphones naar Android 4.4.3 KitKat goedgekeurd. De Taiwanese fabrikant neemt hierin ook de veiligheidsupdates mee die eigenlijk bij Android 4.4.4 hoort. Het kan een paar dagen duren voor je de update ontvangt.

HTC One (M7) krijgt Sense 6.0 bkqkzfezr8

Want niet alle HTC One M7-telefoons krijgen tegelijk de update naar Android 4.4.3. HTC houdt de One M7, het vlaggenschip van vorig jaar, dus nog altijd up to date. Waarschijnlijk krijgt de One M7 in de herfst ook de update naar Android L, dat de opvolger wordt van Android KitKat.

De update is ongeveer 550MB groot. De camerasoftware is onder andere aangepast. Datzelfde geldt voor BoomSound-apps, het instellingenmenu en de fotogalerij. Waarschijnlijk volgen Amerikaanse M7-telefoons spoedig.

Laat een reactie achter

‘Specificaties en foto’s Samsung Galaxy Mega 2 uitgelekt’

Door Bouke van den Berg, | 6 reacties

Met de Galaxy Mega bracht Samsung een phablet naar het middensegment. Zijn opvolger, de Galaxy Mega 2, lijkt bijna af te zijn. De specificaties van de phablet liggen op straat en ook foto’s zijn uitgelekt.

De Samsung Galaxy Mega 2 is opnieuw uitgelekt

En dat alles is in één beeld gevangen door GSM Arena. Hieruit blijkt dat de Samsung Galaxy Mega 2 een TFT-scherm krijgt van 6 inch met een resolutie van 720p. De Galaxy Mega 2 krijgt een quadcoreprocessor die 1,5 GHz klokt en 1,5GB ram-geheugen. De 16GB voor opslag is uitbreidbaar.

De phablet krijgt twee aardige camera’s die foto’s maken in 8 en 2,1 megapixel. Met 2800 mAh heeft de batterij een gemiddelde inhoud. De informatie die nu is uitgelekt komt niet helemaal overeen met eerdere leaks, waarin bijvoorbeeld 2GB ram werd genoemd.

Het is onbekend wanneer Samsung de Galaxy Mega 2 aankondigt en wanneer de midrangephablet op de markt komt.

Laat een reactie achter

iPhonewinkelier stelt zelf iPhone 6 samen voor foto

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Het is nep, maar wel goeie nep. De iPhone 6 die de specialistische iPhone-winkelier Feld & Volk heeft gemaakt door een achterkant en een voorkant van het toestel samen te voegen, moet erg veel lijken op het toestel dat Apple volgende maand aankondigt. Feld & Volk maakte op die manier de meest gedetailleerde foto's tot dusver, en ze komen waarschijnlijk dichtbij de waarheid: de echte iPhone 6.

iPhonewinkelier stelt zelf iPhone 6 samen voor foto iphone6assembled2

Feld & Volk is een bedrijf dat iPhones en iPads aanpast met bijzondere achterpanelen. Met gebruikmaking van een voor- en achterkant van een 4,7-inch iPhone 6 heeft het bedrijf een toestel samengesteld. De dummy is vervolgens van alle kanten gefotografeerd, behalve de achterkant. Het toestel werkt uiteraard niet, want het is verder leeg.

De foto's staan hieronder; wel even erop klikken om ze helemaal in beeld te krijgen. Hoewel het niet echt is, geven de plaatjes wel een goede indruk van het ontwerp van het toestel, dat een stuk dunner wordt dan de al vrij dunne iPhone 5S. Die is 7,6 mm dun, de iPhone 6 zou rond de 7 mm uitkomen.

Op de foto's is te zien hoe de voor- en achterkant samenkomen. Met afgeronde hoeken en vloeiende lijnen in het staal is het ontwerp van Apple goed te zien.

De stijl van de iPhone 6 op de foto's van Feld & Volk komen overeen met het design van andere recente apparaten van Apple: de iPad Air, en de iPod Touch bijvoorbeeld. Maar ook de iPad mini lijkt erop.

Omdat Feld & Volk hier zelf heeft zitten prutsen op basis van eerder uitgelekte foto's, ligt het voor de hand dat het echte toestel nog wat verfijnder afgewerkt zal zijn. Het toestel zou op 9 september worden aangekondigd.

Lees verder...

HTC maakt de One M8 for Windows bekend

Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

HTC heeft een nieuwe Windows Phone-smartphone bekendgemaakt. De HTC One M8 for Windows draait op Windows Phone 8.1 en ziet eruit als een One M8.

De HTC One M8 for Windows is een exact kopie van HTC's Android-smartphone, de One M8, zo laat de fabrikant weten. Het toestel draait echter op Windows Phone 8.1 en heeft als groot voordeel dat hij het design en de bouw van zijn Android-broer heeft gekregen. Het toestel beschikt over hetzelfde 5-inch scherm met een full HD-resolutie. Ook is de 4-megapixel Ultrapixel-camera aanwezig. De frontcamera is 5-megapixel sterk.

De smartphone is voorzien van een Qualcomm 801 A/B-processor die geklokt is op 2.3GHz. Daarnaast zit er 2GB ram in en 32GB intern geheugen. Ook de boomsound-speakers zijn aanwezig op de HTC One M8 for Windows. De Windows Phone-variant van het toestel zal alleen in het grijs op de markt komen in Amerika. Dezelfde Dot View Case zal ook op de Windows variant van de One M8 gaan werken, zo belooft HTC.

Onduidelijk is nog of HTC het toestel buiten Amerika van plan is te gaan leveren. Vooralsnog lijkt de kans hierop klein omdat het toestel exclusief voor de Amerikaanse provider Verizon is bekend gemaakt.

Lees verder...

LG gaat interface G3 uitrollen naar andere telefoons

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG gaat de UX-userinterface die op de G3 en G3 s zit uitrollen naar haar andere telefoons. De Koreaanse fabrikant wil UX ook beschikbaar stellen voor zijn goedkopere telefoons.

Alle LG-smartphones krijgen de G3-interface
De LG G3 A

“De features van de UX-userinterface krijgt sinds de onthulling in mei goede beoordelingen”, schijrft LG in een persbericht. “Zowel de consument als expert is te spreken over de gebruiksvriendelijkheid van de userinterface.”

Niet alle functies van de G3-interface kunnen in andere telefoons gebruikt worden. Soms laat de hardware dat bijvoorbeeld niet toe. Wel krijgen alle telefoons in het najaar Smart Keyboard, waarmee tot 75 procent minder spellingfouten gemaakt zouden worden.

“Het uitrollen van G3-features naar goedkopere telefoons is alleen maar een logisch gevolg van ons verlangen om elke LG hoogwaardig en uniek aan te laten voelen”, vertelt LG-CEO Jong-seok Park.

Laat een reactie achter

HTC Butterfly 2 in september in Azië te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC brengt in Azië een waterdichte telefoon op de markt. De plastic Butterfly 2 is vanaf 2 september in Taiwan te koop. Landen als Japan, India, Maleisië, Singapore, Hongkong en Thailand volgen later.

De waterdichte HTC Butterfly 2 komt alleen in Azië op de markt

De HTC Butterfly 2 is zowel water- als stofdicht, waarmee het na de Sony Xperia M2 Aqua de tweede waterdichte telefoon is die vandaag is aangekondigd. Zo goedkoop als de M2 Aqua wordt de Butterfly 2 gezien de specificaties niet. HTC heeft de telefoon nog geen adviesprijs meegegeven. Gezien de specificaties zal hij wel wat duurder zijn dan de M2 Aqua van Sony.

De telefoon krijgt een 5-inch full HD-scherm. De quadcore Snapdragon 801-processor klokt 2,5 GHz en hij heeft 2GB ram. Er komen twee versies van de Butterfly 2: een met 16GB opslag, een met 32GB opslag. Er kan ook een microSD-kaart in de HTC worden gestoken.

Met een 13-megapixelcamera aan de achterkant en een 5-megapixelcamera voor de selfies heeft de Butterfly 2 twee behoorlijke camera’s. De BoomSound-boxen zijn weer van de partij voor het goede geluid en met 2700 mAh heeft de batterij een gemiddelde inhoud.

De HTC Butterfly 2 weegt 151 gram en meet 145,4 bij 70,2 millimeter. Hij is net geen centimeter dik: 9,99 millimeter. Een beste jongen, dus. Hij ondersteunt 4G-internet en NFC.

Lees verder...

Sony brengt in herfst waterdichte midranger op de markt

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Sony heeft al een aantal waterdichte toptelefoons gemaakt. De Japanse fabrikant brengt met de Xperia M2 Aqua een waterdichte midranger op de markt. In de herfst ligt ‘ie in Europa, Oost-Azië en Zuid-Amerika in de winkels.

De Xperia M2 Aqua is de eerste midranger die waterdicht is
De Sony Xperia M2 Aqua

Dat laat Sony weten in een persbericht. De Xperia M2 Aqua heeft de IP65- en IP68-licenties, waarmee hij het beste certificaat voor waterdichte smartphones heeft én ook stofdicht is. Sony geeft de Xperia M2 Aqua nog geen adviesprijs mee. De gewone M2 kost ongeveer 190 euro.

De Sony Xperia M2 Aqua krijgt een quadcore Snapdragon 400-processor die 1,2 GHz klokt. Op op dit moment is dat de standaard voor telefoons in het middensegment. Hij heeft 1GB ram en 8GB uitbreidbaar geheugen.

Het 4,8-inch scherm heeft een qHD-resolutie van 540x960 pixels en een pixeldichtheid van 230 ppi. De camera’s maken foto’s in 8 en 1,1 MP. De batterij heeft 2330 mAh en de Xperia M2 Aqua draait op Android 4.4 KitKat. Ook ondersteunt hij LTE en NFC.

Het toestel is vanaf de herfst in Nederland beschikbaar en zal alleen door provider Vodafone verkocht gaan worden.

Update:

Het toestel moet 249 euro gaan kosten, aldus Sony.

Lees verder...

‘Apple verkoopt dit jaar nog geen iPhone 6 met saffierglas’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple maakt wel iPhone 6-telefoons met schermen van saffierglas. Het bedrijf gaat deze specifieke telefoons dit jaar alleen nog niet verkopen. De productiekosten liggen nog te hoog.

Volgend jaar zouden er pas iPhones komen met saffierschermen, denkt J.P. Morgan over Apple.

Dit stelt een analist van investeringsbank J.P. Morgan in een brief die AppleInsider heeft ingezien. Volgens analist Rod Hall zijn saffierschermen nu nog tien keer zo duur om te produceren dan Gorilla Glass. De massaproductie voor saffierschermen is nog op het niveau qua kosten dat Apple voor ogen heeft.

Hall meent dat het mogelijk blijft dat Apple dit jaar al iPhone 6’s met saffierdisplays gaat produceren. Hij houdt er alleen geen rekening mee. “Er zijn indicaties dat Apple dit jaar wat telefoons met saffierschermen maakt. Of ze ook verkocht gaan worden is een tweede.”

De telefoons met het ijzersterke scherm zijn volgens Hall een potentiële verkoophit. “Wij denken dat er heel veel van verkocht gaan worden. De displays zouden geen krassen krijgen en zo goed als onverwoestbaar zijn. Wij denken dat de consument zo’n scherm wil als het beschikbaar is.”

Waarschijnlijk zal Apple volgend jaar dus met een variant van de iPhone 6 komen die wel het onverwoestbare type glas krijgt.

Laat een reactie achter

‘iPhone 6-processor krijgt niet meer werkgeheugen’

Door Bouke van den Berg, | 7 reacties

De iPhone 6 krijgt net zoveel werkgeheugen als de iPhone 5. De A8-processor die in het nieuwe vlaggenschip van Apple zou zitten houdt 1GB ram. Apple wil niet dat de iPhone 6 een stroomvreter wordt.

Het vermeende document waaruit zou blijken dat de Apple iPhone 6 een A8-processor met 1GB ram krijgt

Dit zou blijven uit een gelekt document op Weibo over Apple’s nieuwe processor, de A8. Waar Sony en Samsung al telefoons met 3GB ram hebben, houdt Apple het met de iPhone voorlopig dus nog bij 1GB. Hiermee krijgt het dezelfde hoeveelheid werkgeheugen als de iPad Retina uit 2012 en de iPhone 5.

Het werkgeheugen van een telefoon vreet energie. De batterijen in de twee iPhone 6-telefoons zouden niet al te groot worden en dus houdt Apple de hoeveelheid werkgeheugen beperkt. Dat is in ieder geval een logische verklaring.

Apple presenteert de twee nieuwe iPhones waarschijnlijk op 9 september.

Laat een reactie achter