All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Eerste plaatjes van nieuwe Nexus 8-tablet

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een Chinese bron heeft onthuld dat Google bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe tablet: de Nexus 8. Plaatjes zijn online gezet.

Dat is een verrassing, want verwacht wordt dat Google zich momenteel volledig concentreert op de lancering van twee nieuwe Nexus-smartphones, en van een nieuwe tablet is tot dusver nog geen sprake geweest. Het is nog een raadsel wie de producent van de nieuwe tablet is.

De plaatjes vertellen daar namelijk niets over. Google is momenteel achter de schermen bezig met Huawei en LG om twee nieuwe Nexustelefoons te produceren, de Nexus 6 door Huawei en de Nexus 5 door LG. Het worden de tweede generaties van deze telefoons.

De nieuwe Nexus 8-tablet zou zoals de naam aangeeft een 8-inch scherm krijgen en een 4:3 beeldverhouding, net als de iPad mini. De twintig centimeter lange tablet krijgt, aan de plaatjes te zien, een metalen frame en veel meer is er nog niet over bekend, behalve dat het nieuwe apparaat door een achtkernige processor wordt aangedreven en momenteel op Android 5.1.1 Lollipop loopt.

Dit laatste zal waarschijnlijk veranderen, vermoedelijk is hier sprake van een vroeg prototype van de nieuwe tablet. De nieuwe Nexustablet komt absoluut met de allerlaatste Androidversie naar de Play Store, Android Marshmallow.

Het is de grote vraag of de Nexus 8 gelijktijdig met de nieuwe Nexus 5 en 6 wordt gepresenteerd, of later dit jaar. Dat laatste lijkt wat waarschijnlijker.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe LG G Pad II 10.1 heeft grote batterij

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG heeft een nieuwe tablet aangekondigd die het zal tonen op de IFA-beurs in Berlijn, volgende week. De G Pad II 10.1 heeft redelijk goede specificaties en valt op met zijn grote batterij.

LG G Pad II 10.1

Deze heeft namelijk een inhoud van 7400 mAh. Dit lijkt het grote stokpaardje te worden van deze nieuwe toptablet van LG. Daarnaast zou de G Pad II 10.1 ongeveer evenveel geld gaan kosten als zijn voorganger bij zijn lancering. De LG G Pad 10.1 kostte bij zijn release 250 dollar.

Je krijgt dan gezien de specificaties met de G Pad II 10.1 een tablet met een redelijk goede prijs-kwaliteitverhouding. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en heeft een resolutie van 1920x1200 pixels. In de tablet zit een Snapdragon 800-processor die met vier kernen geklokt is op 2,26GHz.

Verder heeft het apparaat 2GB werkgeheugen en beschikt hij over een opslagcapaciteit van 16GB. Dit geheugen is uitbreidbaar. Daarnaast krijg je Microsoft Office bij de tablet meegeleverd met 100GB opslagcapaciteit in de clouddienst van Microsoft, OneDrive. Dit is geldig voor twee jaar.

Foto’s maakt de G Pad II 10.1 in 5 en 2 megapixel, wat voor een tablet niet uitzonderlijk is. Van de tablet komen meerdere varianten op de markt die 4G-internet ondersteunen of alleen wifi. Het is nog onbekend wanneer de tablets precies verkrijgbaar zullen zijn. Misschien dat daar volgende week meer informatie over naar buiten komt. Dan is de IFA-beurs in Berlijn, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. Wij zullen dan zeker een bezoekje brengen bij LG.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Specificaties van 18.4-inch Samsung tablet gelekt

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

We hebben het al eerder gehoord: Samsung werkt aan een 18.4-inch tablet. Nu zijn de specificaties van de tablet (onofficieel) bekend.

Hoewel er nog geen informatie over de tablet bevestigd is door het Samsung zelf, is er al wel een document uit het bedrijf gelekt. Het document is al enkele weken geleden gelekt, en vertelde ons dat de 18.4-inch tablet na het testen vernietigd zou worden. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom we nog geen foto's van de tablet gezien hebben.

De website SamMobile beweert de specificaties van de tablet ontvangen te hebben. De tablet krijgt midrange-specificaties en schijnt gemaakt te worden als vervanging van laptops. De tablet krijgt een 18.4-inch scherm met een resolutie van 1920 X 1080. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 120 pixels per inch. Het gaat hier om een TFT-scherm, geen amoledscherm. De processor schijnt een Exynos 7580 te worden. We krijgen ook 2GB ram-geheugen en 32GB opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen is wel uitbreidbaar via een micro SD-kaart. Om dit alles van stroom te voorzien, krijgt de tablet een accu met een capaciteit van 5.700 mAh.

De tablet krijgt ook twee camera's; een 8 megapixel achtercamera en een 2 megapixel voorcamera. Voordat je een foto kan maken, moet je dan wel een tablet met de grootte van een kleine TV optillen. De tablet krijgt een dikte van 11.9 millimeter en modelnummer SM-T670.

De tablet, met de code-naam “Tahoe”, kan in de komende maanden gelanceerd worden. Als de Tahoe al ooit gelanceerd wordt, zal hij volgens de geruchten met Android 5.1 komen. Of deze tablet zal komen, is nog een dubbeltje op zijn kant.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Stylus-pen iPad Pro bootst force touch na'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple voorziet de iPad Pro van een stylus-pen. Deze pen kan de force touch-technologie van het bedrijf nabootsen

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo, die vaak beschikt over de juiste informatie van nog niet aangekondigde producten van de fabrikant. Force touch is een techniek die Apple in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaat gebruiken. Deze technologie herkent het niet alleen als je vinger het scherm aanraakt, maar ‘voelt’ ook hoe hard je het scherm dan indrukt. Dit biedt extra mogelijkheden.

De iPad Pro krijgt deze techniek niet, maar een meegeleverde stylus-pen bootst force touch na. De kracht waarmee je met het pennetje op het scherm van de tablet drukt, wordt doorgegeven aan de tablet. Waarschijnlijk is de stylus-pen een accessoire waarvan je zelf kiest of je ‘m wilt hebben.

De iPad Pro wordt waarschijnlijk later dit jaar aangekondigd. Apple zou al geruime tijd aan deze tablet werken. Het zou de grootste tablet van de fabrikant tot nu toe zijn, met een schermformaat van 12,9 inch. De komst zou meerdere keren zijn uitgesteld omdat Apple andere prioriteiten.

Zo werden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zeer goed ontvangen en ging alle productiecapaciteit naar deze apparaten. Nu zou de komst van de iPad Pro wel bijna aanstaande zijn. Dit zou gepaard zijn met de komst van een nieuwe iPad mini, het gaat hier om de iPad mini 4.

In september kondigt Apple waarschijnlijk de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aan. Of de fabrikant dan ook de tablets aankondigd, is nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'iPad Mini 4 krijgt split view-multitasking'

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

In iOS 9 heeft Apple een nieuwe optie toegevoegd: split view-multitasking. Met split view kan je twee apps naast elkaar draaien. Volgens app-ontwikkelaar Hamza Sood zal de toekomstige iPad Mini 4 de split view-mode krijgen.

iPad Mini 4 krijgt split view-multitasking screenshot 2015 08 11 16 13 481
Screenshot El Capitan

De split view-functie is door Apple momenteel alleen aangekondigd voor de iPad Air 2. Volgens Apple beschikt deze tablet namelijk over genoeg kracht om twee applicaties naast elkaar te laten lopen. De iPad Mini 4 schijnt daar verandering in te gaan brengen.

Volgens app-ontwikkelaar Hamza Sood zal de iPad Mini 4 namelijk ook ondersteuning krijgen voor split view. Deze uitspraak is gebaseerd op twee feiten. Nummer één: In de testversie van Apple's computersoftware El Capitan zit ondersteuning ingebouwd voor de split view-weergave voor de iPad Mini.

Nummer twee: De El Capitan ontwikkelaarssoftware bevat ook een optie voor het testen van websites. De testoptie van split view bestaat hier ook voor de iPad Mini 3. Opmerkelijk genoeg heeft Apple geen split view aangekondigd voor deze tablet. De kans bestaat dus dat split view getest wordt voor de iPad Mini 4.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung ontwikkelt tablet met schermformaat van 18,4 inch’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung zou werken aan een nieuwe tablet. Op zich niets nieuws onder de zon, maar het opvallende is dat de tablet een enorm groot scherm zou krijgen.

Onaangekondigde Samsungtablet al in volle glorie te bewonderen samsung galaxy tab s2 97 660x440

Dit zou blijken uit importgegevens van de Indiase overheid. Hierin wordt vermeldt dat het om een testtoestel gaat van Samsung dat over een scherm beschikt met een formaat van 18,4 inch. Deze tablet wordt momenteel in India getest en geëvalueerd, iets dat wel vaker gebeurt.

Daarna wordt de tablet vernietigd, wat ook niet vreemd is. Het zou zomaar kunnen dat Samsung binnenkort dus een nieuwe tablet presenteert die een enorm formaat heeft. Omgerekend zou de tablet een prijs krijgen van 464 euro, maar dit kan ook het bedrag zijn dat het Samsung kost om de tablet te produceren.

Het is nog onbekend of en wanneer Samsung de nieuwe tablet op de markt brengt. Daarnaast is er nog geen informatie verschenen over de specificaties van de tablet. We weten dus het schermformaat, maar niet de schermresolutie. Verder is er nog geen informatie bekend over bijvoorbeeld de chipset, de hoeveelheid werkgeheugen en de camera’s.

Samsung zou niet de enige zijn de werkt aan een grote tablet. Zo zou de iPad Pro van Apple een schermformaat krijgen van 12,9 inch, wat natuurlijk wel een slagje kleiner is dan de Samsung-tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nokia N1-tablet in Europa te koop

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Volgens GSM Arena is de Nokia N1-tablet te koop in Groot-Brittannie, en mogelijk ook in de rest van Europa. All About Phones heeft echter nog niet kunnen ontdekken hoe de 314 euro kostende Androidtablet door Nederlanders besteld kan worden.

Nokia N1 hands-on

Tot nu toe is de Nokia-tablet alleen in het verre oosten verkocht. Nu is de tablet in ieder geval in Engeland gearriveerd, waar het apparaat schijnbaar besteld kan worden op nokiashop.co.uk, voor een meerprijs ook door klanten elders in Europa. Dat kost wel 15 pond meer.

Engelse en Ierse klanten kunnen op de site de tablet bestellen die dan binnen 48 uur moet arriveren. De tablet kost 219 pond, omgerekend 314 euro. De website is niet van Nokia zelf, maar van een onafhankelijke webwinkel die blijkbaar als officiele reseller van Nokia te boek staat.


De door Foxconn geproduceerde tablet loopt op Android Lollipop en daaroverheen zit de lichte Nokia Z-launcher, die voor elke Androidgebruiker uit de Play Store kan worden gedownload. De dunne tablet heeft veel weg van een iPad mini, ook qua formaat, want hij is wat vierkanter dan de meeste andere tablets. De tablet is 7,9 millimeter dun en heeft een 7,9 inch scherm met 1536x2048 pixels, een quadcore 2.3Ghz Intel Atom-processor en een 8-megapixelcamera aan de achterkant. 2GB ram, 32GB intern geheugen en een 5400 mAh batterij maken het rijtje belangrijkste specs af.

Zoals gezegd kan All About Phones er niet achter komen of en hoe de tablet door Nederlandse consumenten kan worden besteld. Daar komen we op terug zodra we meer weten. All About Phones heeft begin maart op het MWC in Barcelona een tijdje met deze nieuwe tablet gespeeld, en er positieve indrukken aan overgehouden. De hands-on is hier terug te vinden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Informatie over nieuwe LG G Pad 2 op Weibo

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Op het Chinese sociale netwerk Weibo is informatie gezet over de nieuwe LG G Pad 2, een tablet met een 8.3-inch scherm. Het wordt de opvolger van de LG G Pad en de mid-size tablet beschikt over nette specificaties.

LG G Pad 8.3 koopwijzer
De LG G Pad uit 2013

De eerste LG G Pad werd alweer bijna twee jaar geleden aangekondigd op de IFA in Berlijn. In mei vorig jaar voegde LG daar nog een drietal tablets aan toe, met formaten van 7-, 8- en 10.1-inch. De nieuwe G Pad 2 zou te laat klaar zijn voor de IFA in september dit jaar, en daarom pas in oktober worden gepresenteerd.

De tablet heeft dus een 8.3-inch scherm met full HD-resolutie. De tablet wordt voortgedreven door een Qualcomm Snapdragon 805-processor, 3G ram, en hij bezit 32GB intern geheugen dat met een micro sd-kaartje kan worden uitgebreid. De hoofdcamera kan foto's maken in een resolutie van 8 megapixel. De frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixel. Android 5.1 staat erop. Plaatjes zijn nog niet uitgelekt. Evenmin is er al iets onthuld over prijzen en beschikbaarheid in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy Tab S2 officieel aangekondigd

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Samsung heeft zijn nieuwe toptablet gepresenteerd, de Galaxy Tab S2. De twee varianten van de tablet zijn vanaf begin september verkrijgbaar. De goedkoopste versie kost 399 euro, de duurste 579 euro.

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t815 black black standard online s

Dit laat Samsung weten in een persbericht. Wij mochten al even spelen met de nieuwe toptablet van Samsung. De hands-on hiervan lees je hier. Samsung heeft twee varianten van de Galaxy S2 ontwikkeld. Eentje heeft een schermformaat van 8 inch, de ander van 9,7 inch. Uiteraard gebruikt Samsung voor de tablet een super amoledpaneel.

Wat opvalt aan de tablets is dat ze heel dun zijn: 5,6 millimeter. De twee tablets wegen 265 en 389 gram, waarmee ze voor tabletbegrippen lekker licht zijn. De displays hebben een resolutie van 2048x1536 pixels. In de tablet zit de Exynos 7 octa-processor, die ook in de Galaxy Note 4 wordt gebruikt. Deze 64 bit-chpipset heeft vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-kernen die tussen de 1,9 en 1,5GHz klokken.

De tablet heeft 3GB ram. De opslagcapaciteit verschilt per variant. Je hebt minimaal 32GB en maximaal 64GB. De opslagcapaciteit is te allen tijd uitbreidbaar. Op de tablet staat Android 5.0 Lollipop. Foto’s maak je in 8 en 2,1 megapixel.

In totaal zijn er drie verschillende versies van de Samsung Galaxy Tab S2. Van zowel de 8 inch- als 9,7 inch-variant verschijnt een wifi-versie. Daarnaast komt er van de 9,7 inch-uitgave ook een variant op de markt die 4G-internet ondersteunt. Hierin kun je dus ook een simkaart plaatsen.

De Samsung Galaxy Tab S2 zal vanaf augustus in het buitenland in de eerste winkels liggen. Nederland volgt iets later: begin september, met prijzen van de tablet van 399, 499 en 579 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

AMSTERDAM - Samsung brengt twee nieuwe Androidtablets op de markt in het topsegment. Worden het iPadkillers? Dat hoopt de Koreaanse fabrikant al jaren. We bekeken de tablets tijdens een persconferentie in Amsterdam. Onze ervaringen zijn positief, maar... het blijven wel Androidtablets. En het aantal apps en mogelijkheden hiervoor loopt nog altijd flink achter bij die voor de iPad.

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t715 white white standard online s 
Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t815 black black standard online s 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Surface Pro 4 komt in oktober

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De Microsoft Surface Pro 4 schijnt in oktober te komen. Verwacht wordt dat de tablet geleverd gaat worden met Windows 10 al geïnstalleerd.

Microsoft Surface Pro 4 komt in oktober surfacepro3primary web

Meer dan één jaar geleden hoorden we informatie over de Microsoft Surface Pro 3. Nu begint het tijd te worden voor de Microsoft Surface Pro 4. Voor de opslag in deze tablets schijnt Microsoft een order geplaatst te hebben bij Samsung. De 256GB SSD's voor deze tablet moeten in grote hoeveelheden geleverd kunnen worden in september. Bronnen in de productielijn van Microsoft verwachten dat de Surface Pro 4 daardoor in oktober gelanceerd wordt.

Het uiterlijk van de tablet gaat volgens bronnen niet veel veranderen. Onder de kap krijgt deze tablet wel een nieuwere processor, aldus de bronnen. Het moet hier om de Skylake core i3, i5 en i7 processoren gaan. Ook schijnt de tablet te komen met een variant met 16GB ram-geheugen. Hoewel er misschien een versie met 1 terabyte aan opslaggeheugen komt, wordt dit niet bevestigd door de bronnen.

Verder schijnt deze tablet op de Pro 3 te gaan lijken. We vinden dan een 12-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1440. Het gewicht zal door dezelfde bouw rond de 800 gram gaan liggen. De Surface Pro 3 heeft momenteel een prijs vanaf 870 euro, vermoedelijk wijkt de Pro 4 hier niet veel van af.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Onaangekondigde Samsungtablet al in volle glorie te bewonderen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De onaangekondigde Samsung Galaxy Tab S2 is op internet al in volle glorie te bewonderen, dankzij website Tabletmonkeys. Er zouden twee versies van deze tablet op de markt komen, een 9,7-inch en een 8-inch versie. De S in de naam geeft aan dat het om vlaggenschepen gaat.

De tablet zou volgende week al worden aangekondigd, meldt Tabletmonkeys. De Galaxy Tab S2 is de opvolger van de indrukwekkende Galaxy Tab S, die was gemodelleerd naar de Samsung Galaxy S5. De Tab S2 lijkt daarentegen wat meer op een iPad.

De Tab S2 krijgt een amoledscherm. De ratio van het scherm wordt 4:3 en beide varianten krijgen een resolutie van 2048x1536 pixels.

De belangrijkste specificaties van de hardware onder de slechts 5,4 millimeter dunne motorkap vermelden verder een achtkernige 64-bit Exynos 7420-processor, 3GB ram, Android 5 Lollipop en 4G lte-ondersteuning. De grootste tablet zoou 407 gram wegen, de kleinste slechts 260 gram.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Hoesje laat zien hoe iPad mini 4 eruit komt te zien

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Twitteraar @onleaks heeft enkele foto's van een hoesje online gezet waar volgens hem een iPad mini 4 in moet passen. De openingen in het hoesje geven aan dat sommige onderdelen ergens anders zitten dan bij de iPad mini 3.

Het hoesje geeft volgens @onleaks aan dat er inwendig het nodige verandert in de nieuwe minitablet van Apple. Het lijkt erop dat de tablet verder precies dezelfde afmetingen krijgt als al zijn voorgangers. Wat anders is, is te zien aan de openingen in het hoesje. Die laten een aaneengesloten sleuf zien voor de speakers en de schakelaar om het geluid uit te zetten, lijkt te ontbreken want daar is in het hoesje geen gat voor gemaakt.

Het gebeurt wel vaker dat fabrikanten aan hoesjesfabrieken de precieze afmetingen van een toekomstig apparaat geven, zodat ze alvast kunnen beginnen met produceren van hun accessoires. Maar of het hoesje echt de nieuwe iPad mini 4 heeft onthuld, blijft onzeker totdat Apple het apparaat zelf heeft aangekondigd. Overigens is het velen opgevallen dat sinds kort de originele iPad mini niet meer wordt verkocht in de Apple Store. Te verwachten valt dt de iPad mini 4 pas ergens in de herfst officieel wordt aangekondigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony Xperia Z4 Tablet eind juni te koop voor 779 euro

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe toptablet van Sony is uiterlijk vanaf 30 juni in Nederland te koop. Deze Xperia Z4 Tablet gaat behoorlijk wat geld kosten: 779 euro, inclusief een keyboarddock.

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet 863

Dit bevestigt Sony tegenover Android Planet. Sony kondigde de Xperia Z4 Tablet aan op het Mobile World Congress, dat begin maart plaatsvond in Barcelona. Het prijsverschil met zijn voorgangers is niet mals: die kostten grofweg 300 euro minder toen ze op de markt kwamen.

De specificaties zijn echter ook wel een stukje beter. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en een hoge resolutie van 2560x1600 pixels. In de tablet zit de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset klokt met vier Cortex A57-kernen 2GHz en met vier Cortex A53-kernen 1,5GHz. Sony gebruikt deze processor ook voor de Xperia Z3+.

De batterij van de Sony Xperia Z4 Tablet heeft een inhoud van 6000 mAh. Daarnaast ondersteunt de tablet 4G-internet. In de Z4 Tablet zit 3GB aan werkgeheugen en de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Dit is uit te breiden met maximaal 128GB via een micro sd-kaart. Foto’s schiet de Xperia Z4 Tablet in 8,1 en 5,1 megapixel

De Xperia Z4 Tablet is een tablet die meer in de buurt komt van een laptop dan zijn voorgangers. De keyboarddock die bij de tablet wordt meegeleverd is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, maar er zijn ook poorten in de tablet voor printers en projectors. Dit verklaart ook het prijsverschil, al blijft 779 voor veel mensen waarschijnlijk veel geld.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto’s verschenen van Samsung Galaxy Tab S2’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is de verwachting dat Samsung deze zomer zijn nieuwe toptablet aankondigt, de Galaxy Tab S2. Over dit apparaat was al het een en ander naar buiten gekomen, maar nu zijn er ook foto’s van de Galaxy Tab S2 verschenen.

Samsung Galaxy Tab S2

Deze zijn gevonden door het doorgaans goed ingelichte, Franstalige No Where Else. Het gaat om de kleinere van de twee exemplaren van de Galaxy Tab S2. Deze tablet heeft een scherm met een formaat van 8 inch. Deze display heeft een hoge resolutie 2048x1536 pixels.

In de tablet zit een Exynos-processor van Samsung die over acht kernen beschikt en geklokt is op maximaal 1,9GHz. De Galaxy Tab S2 heeft daarnaast 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit van 16GB is uit te breiden via een micro sd-kaart.

Samsung stopt twee relatief goede camera’s voor een tablet in de Galaxy Tab S2. Met de camera aan de voorkant schiet je foto’s in 2 megapixel. Aan de achterkant heeft Samsung een camera met een 8-megapixelsensor geplaatst. Iets dat voor een tablet helemaal niet verkeerd is.

De Zuid-Koreaanse fabrikant voert ook op het gebied van tablets zijn motto ‘dun, dunner, dunst’ door, want de Galaxy Tab S2 is waarschijnlijk maar 5,4 millimeter dun. Hiermee verslaat het met afstand bijvoorbeeld de Apple iPad Air 2, die met 6,1 millimeter ook al niet bepaald een dikkertje was.

De Galaxy Tab S2 is waarschijnlijk gemaakt van aluminium, net als de meest recente topmodellen die Samsungs smartphone-afdeling de afgelopen tijd lanceerde, zoals de Galaxy Note 4, Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Office-apps straks van tevoren geïnstalleerd op tablets Sony en LG

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Als je binnenkort een tablet van LG of Sony koopt, staan daar de Office-apps van Microsoft al op geïnstalleerd. De Amerikaanse fabrikant heeft hiervoor een deal gesloten met 20 producenten van tablets.

Previewversie Microsoft Office beschikbaar voor Android screenshot-1

Dit laat Microsoft weten op zijn blog. In totaal heeft Microsoft nu met 31 zogenaamde OEM’s gesloten. Dit zijn de fabrikanten die een smartphone of tablet produceren. Hieronder bevinden zich onder andere LG, Sony, Haier, Positivo en Wortman. Microsoft had al een deal met Samsung en Dell.

“Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive en Skype staan binnenkort van tevoren al op Android-tablets van deze fabrikanten geïnstalleerd”, schrijft Microsoft. “Deze apps staan op een nieuwe tablet van LG en Sony zal de apps binnen 90 dagen op de Xperia Z4 Tablet zetten.”

Overigens is het interessant om te lezen dat Microsoft spreekt over een nieuwe tablet van LG. Werkt de fabrikant aan een nieuwe Nexus-tablet of een eigen tablet? We wachten het af.

Microsoft laat zich op het gebied van apps steeds nadrukkelijker gelden. Zo is de Outlook-app voor iOS en Android een absolute aanrader. Daarnaast zijn de Office-apps nu al een poosje gratis om te gebruiken, daar waar je vroeger nog geld moest betalen om een tekst in Word te tikken op je tablet.

Microsoft is ondertussen ook druk bezig met de ontwikkeling van Windows 10 voor zijn computers, tablets, Xbox en smartphones. Dit besturingssysteem moet op alle apparaten nagenoeg hetzelfde werken. Bovendien moeten apps voor de computer het ook doen op je smartphone en vice versa. Na de zomer rolt Microsoft als het goed is Windows 10 uit naar een grote groep van zijn Lumia-smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung ontwikkelt tablet met Intel-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Samsung zou op dit moment een tablet aan het ontwikkelen zijn die beschikt over een Intel-processor. Het zou de eerste keer zijn dat de Zuid-Koreaanse fabrikant voor zijn tablets een chipset gebruikt van Intel.

Intel werkt aan mobiele chip met 48 kernen schermafbeelding 2012 10 31 om 231353

Dit zou blijken uit een benchmarktest van GeekBench, gepubliceerd op PrimateLabs. Hieruit worden een aantal dingen duidelijk. De tablet heeft bijvoorbeeld als ontwikkelingsnaam Chopin en ondersteunt 4G-internet.

De Intel-processor, een Atom X5, beschikt over vier kernen. Deze zijn geklokt op 2,24GHz, wat natuurlijk helemaal niet zo slecht is. Het is een 64 bit-processor. Daarnaast gaat de tablet beschikken over de lieve som van 4GB aan werkgeheugen.

Het is nog onbekend wanneer Samsung de tablet gaat presenteren. Opvallend is het in ieder geval wel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een chipset van Intel gebruikt, en niet kiest voor zijn eigen Exynos-processor. De tablet draait op Android 5.1 Lollipop.

Meer informatie over de tablet ontbreekt nog. De eerste specificaties geven echter aan dat het om een high end-tablet gaat, wat ongetwijfeld tot gevolg zal hebben dat het scherm een quad HD-resolutie zal krijgen en dat de camera’s voor tabletbegrippen waarschijnlijk ook dik in orde zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC lijkt aan budgettablet te werken

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC lijkt te werken aan een budgettablet. Op de site waar apparaten moeten worden aangemeld voor bluetooth-certificering, is een verwijzing naar die tablet te vinden. Dat is een van de eerste benodigde stappen om een product op de markt te brengen.

HTC Nexus 9

Kennelijk heeft HTC op tabletgebied weer de smaak te pakken, nadat het Taiwanese bedrijf voor Google de Nexus 9 mocht produceren. Die tamelijk dure high-end tablet is te koop in de Play Store vanaf 389 euro, en loopt op een Nvidia Tegra K1-processor. Vanwege de tamelijk hoge prijs heeft de Nexus 9 tpot dusver geen hoge verkoopcijfers gehaald. Wel zijn er lovende reviews over te lezen, want het is een zeer snelle tablet met een goed scherm.

De nieuwe HTC-tablet, die op de bluetoothsite is aangetroffen, lijkt bestemd te zijn voor de onderkant van de markt. Behalve het identificatienummer van het model - 2PMW100 - is er nog weinig over bekend. Van het prototype dat is aangemeld, is in ieder geval wel duidelijk dat er nog stevig aan de hardware wordt gesleuteld. Er kan dus nog van alles veranderen voordat de tablet in de winkels komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei presenteert MediaPad M2 in Frankrijk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei heeft in Frankrijk een nieuwe tablet aangekondigd. Het gaat hie rom de MediaPad M2, die beschikt over onder andere een scherm met een formaat van 8 inch en een eigen Kirin-processor.

Huawei MediaPad M2

Hierover schrijft Les Numeriques, dat ook foto’s van de nieuwe tablet van Huawei heeft gemaakt. De Huawei MediaPad M2 is ontworpen in de stijl van het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, de P8. Op het eerste gezicht ziet de tablet er uit als een grotere variant van de Huawei P8, P8lite en P8max.

Ook dit nieuwe apparaat van Huawei is behoorlijk dun: 7,8 millimeter. Waar de smartphones van Huawei tot de dunste op de markt behoren, kan dat van de MediaPad M2 niet gezegd worden. Zo is de iPad Air 2 met 6,1 millimeter toch een stukje dunner dan Huawei’s MediaPad M2.

Neemt niet weg dat de tablet wel lekker dun is. Het scherm heeft een formaat van 8 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de M2 zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor. Dit is een 64 bit-chipset die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2GHz.

In de MediaPad M2 zit 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt, afhankelijk van de versie, 16 of 32GB. Dit opslaggeheugen is uitbreidbaar. Foto’s maakt de tablet in 8 en 2 megapixel. De batterij beschikt over een inhoud van 4800 mAh. Op de Huawei MediaPad M2 draait Android 5.0 Lollipop met daarover de Emotion UI van Huawei.

Huawei geeft de MediaPad M2 een prijs mee van 349 euro. Dat is, gezien de specificaties, op het eerste gezicht zeker geen slechte prijs. Het is nog onbekend wanneer, en of, de tablet in Nederland op de markt komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste plaatje Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Via twitteraar @onleaks is het eerste render-plaatje van de Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt. Hij is niet zo dun als werd gedacht.

De 9,7-inch tablet wordt volgens @onleaks - die meldt hier niet helemaal zeker over te zijn - ergens tussen 5,8 en 5,9 millimeter dun op het dikste punt. Nog altijd dun genoeg, en zeker dunner dan de voorganger Tab S die 6,6 millimeter meet van rug tot buik.

Veel meer details over de nieuwe tablet van Samsung zijn niet gepubliceerd, en van het plaatje valt ook niet al te veel af te leiden. Opvallend is dat het schermformaat iets kleiner is dan dat van de grootste Tab S, die een schermdiameter van 10.5 inch heeft. De opvolger is dus ietwat kleiner. De Tab S kwam overigens ook in een 8-inch variant, dus wellicht komen er ook nog meer formaten op de markt van de nieuwe Tab S 2.

Over prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe tablet is nog net zo weinig bekend als over de specificaties. Maar de Tab S 2 zal absoluut weer over de beste hardware beschikken, als vlaggenschip van de tablet-lijnen van Samsung. De Tab S 10.5 was bedoeld als iPadkiller, en Samsung zal met de opvolger hetzelfde beogen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp