All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

‘Nexus 9-tablet draait op Android 5.0’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe Nexus-tablet die HTC maakt heet waarschijnlijk de Nexus 9, en niet Nexus 8. Dit blijkt uit een uitgelekte AnTuTu-benchmarktest. De Google-tablet draait op Android 5.0.

De Google Nexus 9-tablet van HTC draait op Android 5.0

Android L is dus niet versie 4.5, maar 5.0. Dit blijkt uit screenshots van een benchmarktest in handen van TK Tech News. De twee screenshots bevestigen eerder gelekte specificaties.

Zo heeft de Google Nexus 9-tablet een Tegra K1-processor van Nvidia. Dit is de beste processor voor mobiele apparaten van dit moment. De Nexus 9 krijgt een QHD-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels.

De score op AnTuTu is met 45923 heel hoog. Waarschijnlijk kondigt Google de Nexus 9 aan als het Android L, 5.0 dus, officieel released. Dan wordt waarschijnlijk ook de Nexus X, de smartphone die Motorola maakt, gepresenteerd.

Lees verder...

Surface Pro 3-tablet te koop in Nederlandse Microsoft-webwinkel

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De nieuwste tablet van Microsoft is vanaf vandaag te koop in de webwinkel van het bedrijf. De Surface Pro 3 is in vijf verschillende versies in Nederland te koop. De goedkoopste kost 819 euro, de duurste 1969 euro.

Vanaf 28 augustus is de Microsoft Surface Pro 3 tablet in Nederland verkrijgbaar

Hiermee is de goedkoopste versie al grofweg twee keer zo duur als de Apple iPad Air, de Samsung Galaxy Tab S en de Sony Xperia Z2 Tablet. De kosten voor de verzending neemt Microsoft voor haar rekening. Dat dan weer wel.

Er zijn dus vijf varianten van de Microsoft Surface Pro 3. Ze verschillen in processors, werkgeheugen en opslaggeheugen van elkaar. Microsoft zet de tablets in de markt als vervangers van laptops.

De goedkoopste tablet kost 819 euro, heeft 64GB opslag, 4GB ram en een Intel i3-processor. In de tablet van 1019 euro zit een i5-processor en 128GB opslag. Voor twee keer zoveel opslaggeheugen, 8GB ram en dezelfde processor betaal je 1319 euro.

Wil je diezelfde 256GB opslag, maar een i7-processor en 8GB ram, dan betaal 1569 euro. De duurste Surface Pro 3-tablet kost 1969 euro. Hiermee krijg je 512GB opslag en de snelste processor, de i7.

De accu’s in de tablet gaat volgens Microsoft tot negen uur mee. De Surface Pro 3 weegt 800 gram en is 9,1 millimeter dik. Verder meet hij 292,1 bij 201,4 millimeter. Het scherm heeft met een resolutie van 2160x1440 bijna een QHD-resolutie. De display is 12 inch groot.

De tablet moet de concurrentie aangaan met laptops. Hij draait op Windows 8.1 Pro.

Laat een reactie achter

‘Nieuwe HTC Nexus-tablet krijgt krachtige Tegra K1-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google’s nieuwe Nexus-tablet wordt gemaakt door HTC. De Taiwanese fabrikant zou de beste mobiele processor van dit moment in de tablet stoppen. De Nvidia Tegra K1 Denver-processor, die 2,5 GHz klokt.

De snelheid van de Nvidia Tegra K1 Denver-processor is ongeëvenaard

Deze 64-bitprocessor heeft twee kernen en verslaat in benchmarktests met gemak de nieuwste processors van Qualcomm, MediaTek en Samsung. Met de snelheid van de Nexus X-tablet, zoals de tablet in ieder geval nu wordt genoemd, zal het dus wel goed komen.

Waarschijnlijk krijgt deze tablet, die HTC in opdracht van Google maakt, een 8,9-inch scherm met een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Waarschijnlijk kondigt Google de nieuwe Nexus-tablet tegelijk aan met de release van Android L.

Laat een reactie achter

’12,9-inch iPad Pro pas vanaf volgend jaar te koop’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Twee nieuwe iPads zijn al in massaproductie. Het is alleen nog even wachten tot de grootste iPad ooit uitkomt. Apple wil de iPad Pro, met een scherm van 12,9 inch, pas vanaf volgend jaar in de verkoop doen.

Mockup van MacRumors van de iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit stelt het betrouwbare Bloomberg op basis van meerdere anonieme bronnen. Apple werkt nu aan twee nieuwe tablets, met schermen van 7,9 en 9,7 inch. Later dit jaar moeten de twee iPads in de verkoop gaan. Apples tabletverkoop loopt al een half jaar terug. Tim Cook, de CEO van Apple, wil het tij snel keren.

Nieuwe schermformaten zijn dat niet. Apple lijkt nu ook overtuigd te zijn van ‘groot, groter, grootst’. Er komt ook een iPad met een gigantisch scherm van 12,9 inch. Deze iPad Pro zal alleen pas in 2015 op de markt komen, aldus de bronnen tegen Bloomberg.

Deze nieuwe iPad zou een hoge pixeldichtheid krijgen en een resolutie die 4K, of UHD (geef het een naam) nadert. Dit staat gelijk aan een bizarre resolutie van 7680x4320 pixels.

Laat een reactie achter

Sony lekt zelf nieuwe kleine tablet en nieuwe smartwatch

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Sony gaat binnenkort een nieuwe, kleine tablet op de markt brengen, en werkt ook aan een nieuwe versie van de Smartwatch. Hoewel het Japanse bedrijf dit niet officieel heeft aangekondigd, is de informatie onbetwistbaar: de apparaten staan op een foto op de facebookpagina van Sony zelf.

Sony lekt zelf nieuwe kleine tablet en nieuwe smartwatch 183145 sonytabletsmartwatch

Er is op het plaatje een man te zien die een nieuwe, nog onbekende smartwatch van Sony om zijn pols heeft. In zijn handen heeft hij een witte, kleine tablet die erg dun is, en een stuk kleiner dan de Xperia Z-tabletserie die we al kennen. Zo te zien is het een 7-inch tablet. Het ligt voor de hand dat beide apparaten waterdicht zijn; de man zit aan de rand van een zwembad.

Daarmee heeft Sony wellicht onbedoeld zelf de twee apparaten onthuld. De foto staat in een reclamecampagne van Sony voor de Smartband, een fitnessbandje dat al eerder aan de wereld is onthuld.

Op dezelfde wijze heeft Sony al eerder het bestaan van de Xperia Z2 onthuld. Blijkbaar zit er iemand in Japan niet goed op te letten. Wellicht is Sony bezig met een 'Xperia Z3 Tablet Compact', er is ook van de laatste smartphoneserie een kleinere versie onder de naam Compact uitgebracht. Met als bijzonderheid dat de hardwarespecificaties zich telkens konden meten met die van het topmodel. Dat is bij mini-versies van topmodellen van HTC en Samsung niet zo.

De smartwatch ziet er een beetje uit als de Smwartwatch 2, maar net wat anders aan de randen. Wellicht kondigt Sony de nieuwe producten aan tijdens de komende IFA-beurs in Berlijn. All About Phones reist tijdens de beurs naar de Duitse hoofdstad en als de tablet daar wordt gepresenteerd, valt op deze site te lezen hoe hij bevalt.

Laat een reactie achter

HTC maakt Nexus 8-tablet, bevestigt wifi-registratie

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

HTC is bezig met de productie van de Nexus 8, een tablet die onder regie van Google op de markt wordt gebracht. Dat blijkt uit een registratie van HTC bij de wifi-alliantie.

HTC maakt Nexus 8-tablet, bevestigt wifi-registratie flounder

Al eerder was er sprake van dat HTC weer twee oude 'hobby's' zou oppakken: het maken van een tablet, en het produceren van een apparaat in de Nexus-serie. HTC maakte de allereerste Nexustelefoon, de Nexus One. Daarna richtte Google zich voor de productie van Nexus-apparaten op andere fabrikanten, zoals Samsung, LG en Asus.

HTC heeft in het verleden een paar voorzichtige stappen gewaagd op de tabletmarkt, maar is daar snel op teruggekomen. In Nederland werd de 7-inch HTC Flyer op de markt gebracht, een tablet waar een styluspen werd bijgeleverd zodat je op het scherm kon schrijven en tekenen. Jaren geleden trok HTC zich na tegenvallende verkoopcijfers terug van de tabletmarkt, om zich weer geheel op smartphones te gaan richten.

De Nexus 8 heet intern bij HTC de Flounder (vertaald: de platvis bot). Behalve de diverse wifi-verbindingen die het apparaat krijgt, wordt er in de registratie bij de wifi-alliantie alleen verder over onthuld dat de tablet op het nieuwe besturingssysteem Android L gaat lopen.

Ook is er enige duidelijkheid over de releasedatum. Google zal het apparaat vóór 9 oktober bekendmaken.

Lees verder...

‘Sony maakt Xperia Z3 Tablet Compact’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Op het IFA in Berlijn kondigt Sony niet alleen de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact aan. De Japanse fabrikant zou ook een kleine tablet op de beurs presenteren. De Xperia Z3 Tablet Compact.

De referentie in de Sony-handleiding naar de Xperia Z3 Tablet Compact

Deze naam noemt Sony op haar website in een gebruikershandleiding (PDF). Er komt geen ‘gewone’ Xperia Z3 Tablet. Een half jaar geleden presenteerde Sony de Xperia Z2 Tablet, dus een opvolger van die tablet wordt waarschijnlijk op het Mobile World Congress in 2015 in Barcelona onthuld.

Met de Z3 Tablet Compact lijkt Sony in de behoefte voor een wat kleinere tablet te willen voorzien. Het is verder nog onbekend wat voor formaat de Z3 Tablet Compact moet krijgen. In ieder geval is het de eerste kleine tablet die Sony sinds de Tablet P maakt.

All About Phones is aanwezig op het IFA begin september in Berlijn en zal het zeker niet nalaten om de eventuele tabletrelease in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

‘Productie nieuwe iPad met anti-reflecterende coating al begonnen’

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Apple is al begonnen met de productie van de nieuwe iPad met een scherm van 9,7 inch. De tablet, waarschijnlijk de iPad Air 2, wordt voorzien van een extra laagje dat ervoor zorgt het scherm minder reflecteert.

'Foto iPad Pro uitgelekt'  ipad pro maquette 1

Dit schrijft het betrouwbare Bloomberg op basis van twee anonieme bronnen. De iPad Air 2 wordt volgens hun eind dit kwartaal of begin volgend kwartaal gepresenteerd. Eind september of begin oktober, dus. De tablet krijgt dus een 9,7 inch-scherm.

Omdat Apple de Air 2 voorziet van een anti-reflecterend laagje schijnt de productie nog niet heel hoog te liggen. Het moet het veelgeprezen scherm van de iPad Air nog verder verbeteren. Keerzijde is dat de productie van deze tablet dus niet zo hoog als die van bijvoorbeeld de nieuwe iPad mini, met een scherm van 7,9 inch. Deze moet aan het einde van het jaar te koop zijn.

September wordt een belangrijke maand voor Apple. De iPhone 6 wordt dan zeer waarschijnlijk onthuld en ook de iPad Air 2 komt dan dus op de markt. Waar het succes van de nieuwe iPhone gegarandeerd lijkt, is dat met de nieuwe tablet maar de vraag.

Het loopt namelijk niet zo lekker met Apple’s tabletlijn. De verkoop hiervan loopt al twee kwartalen op rij terug. Dit bleek eind juli uit de kwartaalcijfers van Apple.

Laat een reactie achter

‘Nieuwe Nexus-tablet wordt schoolvoorbeeld van Android L’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

HTC werkt aan een high-end tablet. Dit is waarschijnlijk de Nexus 8. Google wil deze tablet op de markt brengen om te laten zien hoe fabrikanten met Android L aan de slag moeten.

Nieuw bewijs voor bestaan van Google Nexus 8 9xuihr xk4ibo5 ehr5edbpoy9mzxedygof91qfjfmzwpt 13invxas2gmyak7rcxgw300

Android L wordt de nieuwste variant van het mobiele besturingssysteem. De ‘Material Design’-interface van Android verschilt nogal van het Android dat nu op jou en onze telefoon staat. Google lijkt het daarom weer tijd te vinden om met een Nexus-apparaat te komen, zodat fabrikanten weten welke kant ze met Android op moeten.

Er zouden nu specificaties van deze vermeende Nexus 8 zijn uitgelekt, door @UpLeaks. Waarschijnlijk wordt het op alle fronten een highender. Hij krijgt namelijk een 64 bit Tegra-processor van Nvidia. Als het om de K1 gaat belooft dat veel goeds: die staat in benchmarktests altijd bovenaan.

Daar komt nog eens 4 GB aan ram bij. Het 8,9 inch-scherm krijgt een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. De camera’s maken foto’s in 8 en 1,6 MP. Het is nog niet duidelijk wanneer de vermeende Nexus 8 op de markt komt, misschien als Android L definitief wordt gelanceerd.

Laat een reactie achter

'Microsofts tabletafdeling maakte nog nooit winst'

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Microsoft kan nog niet de vruchten plukken van haar Surface-lijn. De tabletafdeling van Microsoft zou sinds de komst van de eerste Surface-tablet in 2012 al 1,7 miljard dollar verlies hebben geleden.

Microsofts Surface-afdeling verliest grof geld

Omgerekend gaat dat dan om ruim 1,25 miljard euro. Volgens Computerworld draait de tabletafdeling van Microsoft elk kwartaal en elk financiële boekjaar verlies. Dat gaat al zo sinds de eerste Surface in 2012 werd gepresenteerd.

Gemiddeld brengen de Surface-tablets elke kwartaal luttele miljoenen euro’s in het laatje, maar gaat er standaard nog meer geld uit. Waardoor er dus keer op keer weer verlies wordt gedraaid.

Dat betekent niet dat Microsoft de ontwikkeling van Surface-tablets stop zet. Zo is de Surface Pro 3 vanaf het einde van deze maand in Nederland verkrijgbaar. Op z’n goedkoopst is de voordeligste variant van de Pro 3 misschien 600 euro, wat gelijk wellicht verklaart waarom de Surface verliest draait: er zijn veel goedkopere varianten beschikbaar.

Laat een reactie achter

Microsoft Surface Pro 3 vanaf 28 augustus te koop in Nederland

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsofts nieuwste tablet, de Surface Pro 3, is vanaf 28 augustus in 25 extra landen verkrijgbaar. Ook in Nederland zal de tablet dan aan de man gebracht worden.

Vanaf 28 augustus is de Microsoft Surface Pro 3 tablet in Nederland verkrijgbaar

Daarmee komt het totaal aantal landen waarin de Surface Pro 3 te koop is op 28. Dit laat Microsoft op haar blog weten. De tablet was al beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Japan. Er zijn drie varianten van de Surface Pro 3 met drie verschillende Intel-processors: de i3, i5 en i7.

De tablet kan vanaf vandaag al besteld worden via de Microsoft Store. De goedkoopste Surface Pro 3 heeft 64 GB opslag en de i3-processor. Deze kost 799 dollar (597 euro). De duurste heeft een harde schijf van 512 GB en de i7-processor. Hiervoor zal je heel wat dieper in de buidel moeten tasten: 1949 dollar (1456 euro).

Het scherm heeft een grootte van 12 inch. Afhankelijk van de versie heeft de tablet 4 of 8 GB werkgeheugen. Het verschil zit ‘m dus vooral in de tweekernige Intel-processors. De i3 klokt 1,5 GHz, de i5 2,9 GHz en de i7 zit op 3,3 GHz.

Laat een reactie achter

‘Nieuwe iPad Mini wordt 30 procent dunner’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Niet alleen de grootste iPhone 6, maar ook de nieuwe iPad zou een stuk dunner worden dan zijn voorganger. De iPad Mini 3 moet 30 procent dunner worden dan zijn voorganger.

‘Nieuwe iPad Mini wordt 30 procent dunner’ ipad

En dat terwijl de iPad Mini 2 slechts 7,5 millimeter ‘dik’ is. Dit zou dus betekenen dat zijn opvolger slechts een halve centimeter dik zou worden. Dit schrijft het Chinese United Daily News, dat wel vaker met informatie over niet-gepubliceerde Apple-toestellen komt.

De iPad Mini 3 zou voorzien worden van de A8-processor van Apple. Ondertussen zou de release van de ‘gewone’ nieuwe iPad, die een scherm van liefst 12,9 inch zou krijgen, uitgesteld zijn tot 2015.

De naam van deze iPad is nog niet bekend. Wellicht wordt hij gewoon de iPad Air 2 genoemd, maar ook iPad Pro zou op het lijstje van mogelijkheden staan.

Laat een reactie achter

‘HTC ontwikkelt drie nieuwe tablets’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC werkt momenteel aan drie nieuwe tablets. Het gaat hier om de mogelijke Nexus 9 en de T7 en T12.

‘HTC ontwikkelt drie nieuwe tablets’ Htc

Het zou volgens Evleaks zomaar eens kunnen dat de T1 op de markt komt als de Nexus 9. Geruchten hierover doen al langer de ronde, maar de ontwikkeling is officieel nog niet bevestigd. De T1 kent meerdere codenamen. Naast T1 wordt het apparaat ook wel Flounder en Volantis genoemd.

Het is onbekend wanneer de T1, T7 en T12 op de markt komen. Specificaties zijn ook uitgelekt, maar misschien dat de 7 en 12 een verwijzing zijn naar het mogelijke schermformaat van de tablets.

Laat een reactie achter

NVidia Shield gametablet gaat 220 euro kosten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Over anderhalve week presenteert NVidia zijn eerste gametablet, met bijbehorende controller. Dit apparaat moet zo'n driehonderd dollar gaan kosten, omgerekend 220 euro. Nieuwe dia's over de tablet zijn op internet gezet.

De 8-inch tablet loopt uiteraard op een processor van NVidia zelf, de Tegra K1 chipset. Die zou zeker tweemaal zo snel zijn als de Qualcomm Snapdragon 800 en de Apple A7, dankzij de opgevoerde GPU.

Het scherm krijgt volgens de gelekte informatie een resolutie van 1920x1080p. Het IPS-display is helder genoeg om er fijn op te kunnen gamen. Aan de voorkant zitten twee speakers, die dus gericht zijn op de gamer, en er zitten twee 5-megapixelcamera's op de tablet, voor en achter. De tablet kan behalve met de vingers en de bijbehorende draadloze gamecontroller ook worden bediend met een stylus. Waarmee overigens ook in 3D op het scherm 'geschilderd' kan worden. De gamecontroller wordt via wifi aangesloten op de tablet en bezit een oplaadbare li-ion batterij. De controller zou zestig dollar kosten (44 euro). Een versie van de Shield met meer geheugen kost honderd dollar meer en ook komt er keuze in wifi- en 3G-varianten.

Lees verder...

Nieuw bewijs voor bestaan van Google Nexus 8

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Al maanden gaan er geruchten en vage plaatjes rond over de Nexus 8, een 8-inch tablet die waarschijnlijk door LG zou worden gemaakt. Nu is er nieuw bewijs verschenen over het bestaan van deze nieuwe tablet die onder regie van Google zou worden geproduceerd.

Nieuw bewijs voor bestaan van Google Nexus 8 9xuihr xk4ibo5 ehr5edbpoy9mzxedygof91qfjfmzwpt 13invxas2gmyak7rcxgw300

Het bewijs voor het bestaan van de Nexus 8 is ditmaal gevonden in een import-lijst van een Indiaas bedrijf. Daarop staat de Nexus 8 omschreven als een "Nexus 7-achtige tablet'. Het is een prototype, staat erbij. En dat was het dan alweer voor wat de informatie betreft.

Geruchten doen zoals gezegd al langer de ronde over deze nieuwe tablet, die niet tijdens de Google I/O-conferentie van vorige week is aangekondigd. De tablet blijft daarom een beetje mysterieus en als het gaat om specificaties en plaatjes, is geen enkel gerucht consistent met eerdere verhalen.

Nu mogen we aannemen dat de Nexus 8 op de Nexus 7 gaat lijken (die overigens door Asus werd gemaakt) en eerdere 'lekkages' wezen op een 64-bit Qualcomm processor van onbekende snelheid, en 3GB ram. De prijs zou tegen de 250 euro aan liggen, net als de Nexus 7-tablets toen zij net op de markt verschenen.

Via dezelfde bron, deze Indiase importlijst, is overigens eerder het bestaan van de Nokia X2-smartphone onthuld. Een Androidtelefoon.

Laat een reactie achter

Facebook Messenger-app voor iPad beschikbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is eindelijk een Facebook Messenger-app voor de iPad. Sinds gisteren is de applicatie te downloaden via Apple’s App Store.

Apple patenteert pushnotificaties op smart cover van iPad ipad with smart cover

Ja, het heeft inderdaad een poosje geduurd voordat er een speciale applicatie voor de iPad is voor Facebook Messenger. Nu is het dan toch nog zo ver, vier jaar nadat Apple met de eerste iPad op de proppen kwam.

De iPad-app werkt nagenoeg hetzelfde als de applicaties voor bijvoorbeeld de iPhone, het maakt alleen beter gebruik van de extra ruimte die het heeft door het grotere scherm.

Enfin. Voor de iPad-bezitter: hieronder vind je de link om Facebook Messenger voor de iPad te downloaden!

Lees verder...

Samsung Galaxy Tab S vanaf vrijdag verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Je kunt de twee tablets uit Samsungs nieuwe Galaxy Tab S-reeks vanaf morgen kopen. Het was al bekend dat je voor 399 euro in het bezit bent van eentje.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 koopwijzer

Je bent dan eigenaar van de Tab S van 8,4 inch. Voor de 10,5 inch betaal je honderd euro meer. Het zijn Samsungs eerste tablets met een super amoledscherm, waarvan de Koreaanse fabrikant belooft dat je ook in vol zonlicht een honderd procent helder en kleurrijk scherm hebt.

De Samsung Galaxy Tab S werd vorige maand aangekondigd. Wij maakten er al een video en eerste ervaring van. Er komen dus twee varianten van de Tab S op de markt: een 8,4 en 10,5 inch.

Beide tablets hebben een WQXGA-scherm, een resolutie van 2560x1660 pixels. Ze zijn uitgerust met de achtkernige Exynos 5-processor van eigen makelij. Deze bestaat uit vier Cortex A15-kernen die 1,9 GHz klokken en vier Cortex A7-kernen die goed zijn voor 1,3 GHz.

De Galaxy Tab S-toestellen hebben 3 GB aan ram en 16 GB aan opslag. Dit is tot en met 128 GB uit te breiden met een microSD-kaart. Ze zijn vanaf morgen in het brons en wit verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Aantal tabletbezitters Nederland groeit niet meer

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Het marktaandeel van tablets lijkt in Nederland zijn plafond te hebben bereikt. De groei van het aantal tabletbezitters is namelijk blijven steken op 56 procent van de Nederlanders.

Acer kondigt meerdere nieuwe tablets aan asus memo pad8me581cl
MeMO Pad 8

7,4 miljoen Nederlanders hebben de beschikking tot een tablet, meldt GFK. Onder 65+’ers neemt het tabletbezit nog wel toe. Met 52 procent heeft iets meer dan de helft van de pensionado’s een tablet. De algemene groei van tablets in Nederland is dus tot een halt gekomen. Vorig jaar groeide de tabletmarkt tussen juni en december nog met tien procent.

Ook het aantal mensen dat een smartphone heeft, is niet gegroeid. Zeventig procent van de Nederlanders, goed voor 9 miljoen mensen, beschikken momenteel over een smartphone. Dat is hetzelfde als eind 2013.

Het is geen verrassing dat vooral onder jongeren Instagram en Snapchat populair zijn. Facebook blijft de boventoon voeren: 87 procent van de jongeren heeft hierop een account waar actief gebruik van wordt gemaakt.

Laat een reactie achter

'Microsoft Surface 3 nauwelijks te repareren'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

iFixit, een groot reparatiebedrijf voor smartphones en tablets, vindt de nieuwe Microsoft Surface 3 bijna onmogelijk te repareren. Van één tot tien scoort de Windowstablet een uiterst magere 1.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer

iFixit geeft alle smartphones en tablets een score voor 'reparabiliteit'. De Surface Pro 3 is een zeer moeilijke klus. De Surface 2 was al lastig, met negentig schroefjes die los moeten om het apparaat te demonteren. Maar die negentig schroefjes had iFixit in ieder geval liever dan de 'vreselijke lijm' waarmee de onderdelen van de Surface 3 in elkaar zijn gezet.

De techneuten menen dat de tablet ook zeer moeilijk te upgraden is om die reden. De dunnere, lichtere en grotere tablet - ten opzichte van zijn voorganger - is zelfs moeilijker te repareren dan de iPad Air, die nog net een twee haalde op de scorelijst.

De technici kregen het bij de Surface Pro 3 bijvoorbeeld niet voor elkaar om de tablet te demonteren zonder het scherm te breken. Het is moeilijker te verwijderen dan bij enige andere tablet, klagen de reparateurs. Dat ligt niet alleen aan de lijm, maar ook aan allerlei 'discutabele klemmen' die het scherm weer op zijn plek laten springen bij een poging om het los te wrikken.

iFixit heeft overigens nog wat vreemds gevonden bij het openwrikken van de Surface 3. Het koelingssysteem. Dat past volgens iFixit beter bij een laptop dan bij een tablet. De meest recente Windowstablets lopen dan ook op Intel ix-processoren, die aardig warm worden.

Lees verder...

Nieuwe HTC-tablet Volantis op persrender te zien

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC lijkt na jaren van afwezigheid op de tabletmarkt een nieuwe gooi te doen naar de gunst van de klanten. Persrenders van de 9-inch tablet HTC Volantis zijn online te bewonderen. Wellicht wordt de tablet tijdens Google I/O gepresenteerd als de Nexus 9.

Of het nu de volgende Nexustablet wordt of niet, het lijkt in ieder geval zeker dat er na enkele jaren weer een opvolger voor de HTC Flyer aan zit te komen. De Volantis, of Nexus 9, krijgt een 8,9-inch-scherm en een Nvidia Logan 64-bit processor, ook bekend als de Tegra K1. Die wordt ondersteund door 2GB ram en het geheugen is naar keuze 16 of 32GB groot.

De achtercamera biedt een resolutie van 8-megapixel, de frontcamera heeft een flinke resolutie van 3-megapixel. De tablet wordt in aluminium uitgevoerd, krijgt net als de HTC One stereospeakers aan de vorokant en weegt 418 gram, of 427 gram voor het lte-exemplaar.

Dat is een stuk zwaarder dan de huidige Nexus 7, die zonder lte 290 gram weegt. De Volantis wordt ook een stuk zwaarder dan de nieuwe Samsung Galaxy Tab 8.4, die ook net geen 300 gram weegt.

De specificaties komen overigens niet overeen met de persfoto's die hierbij worden verspreid, en het vermoeden bestaat dat die wel echt zijn, maar een erg vroege versie ervan. Zo ontbreken de frontspeakers die in de specs worden genoemd op de plaatjes en lijkt de geroemde aluminium achterkant niet echt op wat erover wordt gemeld.

De prijs die over deze tablet de ronde doet is 299 dollar voor de 16GB-variant, en honderd dollar meer voor de 32GB-tablet. De lte-versies gooien daar nog een honderdje bovenop. Daarmee wordt deze tablet wel een flink stuk duurder dan de Nexustoestellen die Google de laatste jaren op de markt brengt.

Of deze tablet wordt gepresenteerd tijdens Google I/O wordt eveneens sterk betwijfeld. Wellicht komt de Nexus 9, als die tenminste zo heet, pas later dit jaar. Als het tenminste een Nexus is; het gerucht dat Google de hele Nexus-lijn heeft geannuleerd ten gunste van Android Silver (een keurmerk voor apparaten die aan de richtlijnen van Google voldoen) worden steeds sterker en tot de productie van een opvolger voor de Nexus 5 lijkt het niet meer te komen.

Lees verder...