All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

'Microsoft wint dit jaar 10% van de tabletmarkt voor zich'

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

Volgens analisten zou Microsoft er dit jaar in slagen om zo'n 10% van de tabletmarkt voor zich te winnen, dat zou over enkele jaren moeten stijgen naar 18%.

De tabletmarkt wordt, net als de smartphonemarkt, al jaren sterk gedomineerd door iOS en Android. Volgens enkele analisten zou Microsoft dit jaar wel eens een stevige voet aan de grond kunnen zetten in de tabletmarkt met zijn nieuwe line-up. De fabrikant zou dit jaar zo'n 10% van de markt voor zich winnen. In 2019 wordt verwacht dat het bedrijf een marktaandeel van 18% kan behalen.

Zo'n drie jaar geleden had Microsoft nog geen twee procent van de tabletmarkt voor zich, maar met de nieuwe toestellen in de Surface-lijn zou daar wel eens verandering in kunnen komen. De iPad had toen een indrukwekkende 55% marktaandeel en Android-tablets zo'n 40%.

De eerste Surface-toestellen konden niet zo veel mensen bekoren door zijn redelijk unieke middenweg tussen laptops en tablets. Het nieuwe format kan echter steeds meer en meer harten winnen, dankzij onder andere de Surface Book. De tabletmarkt daalt dan wel al jaren in omvang, het is en blijft echter een mooie aanwinst voor Microsoft. De analyse is sterk gebaseerd op verwachtingen, veel hangt af van de feestdagen en de bijkomende promoties er rond.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple erkent probleem met scherm iPad Pro

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

Apple heeft op de supportpagina van zijn site gezet dat er een probleem met het scherm van de iPad Pro is. Het bedrijf is het probleem aan het onderzoeken.

Apple presenteert de reusachtige iPad Pro schermafbeelding 2015 09 09 om 192054

De nieuwste iPad Pro is nog maar een paar weken op de markt, toch zijn er al enkele problemen boven water gekomen. Vandaag is er een nieuwe complicatie ontdekt. Het scherm van de nieuwste iPad kan op zwart springen en niet meer reageren als de oplader aangesloten wordt.

Apple heeft op zijn site aangegeven dat er gewerkt wordt aan een oplossing. Het bedrijf geeft wel een tijdelijke oplossing. Als het probleem zich voordoet, moet je de aan-uitknop en de homeknop tien seconden ingedrukt houden. Hierdoor herstart de tablet zich en is het probleem opgelost.

In de weken na de release is Apple al meer problemen tegengekomen omtrent de nieuwe tablet. De accessoires voor de iPad Pro, die apart verkocht worden, hebben productieproblemen. De Apple Pencil is bijvoorbeeld erg ingewikkeld om te bouwen. Ook het toetsenbord heeft een vertraging in de levering.

Hoelang het gaat duren voordat Apple met een software-oplossing komt is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Productie Apple Pencil loopt niet lekker’

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

De Apple Pencil, die als accessoire wordt verkocht bij de iPad Pro, heeft productieproblemen. Dit kan leiden tot een minder hoge verkoop van Apple’s nieuwe iPad.

Apple presenteert de reusachtige iPad Pro schermafbeelding 2015 09 09 om 193525

“De productie gaat niet vlekkeloos”, vertelt analist Ming Chi-Kuo van KGI Securities. De Apple Pencil is volgens Kuo een belangrijk product om de verkoop van de tablet te stimuleren. Hij verwacht dat de iPad Pro in het laatste kwartaal van dit jaar tussen de 2,4 en 2,6 miljoen keer over de toonbank zal gaan. In het nieuwe jaar verwacht Kuo dat dit zal dalen tot ongeveer 2,2 miljoen iPads. De daling heeft te maken met de feestdagen, maar als de Pencil niet genoeg geleverd wordt, kan het leiden tot een verdere daling van de verkoop.

De productie van de Apple Pencil is een lastig proces. Hierdoor is het aanbod van de pennen lager dan de vraag.

De stylus is een accessoire voor de iPad Pro en kost 109 euro. De Apple Pencil kan gebruikt worden voor het maken van ingewikkelde tekeningen. Het pennetje werkt met drukgevoeligheid en registreert bewegingen. Dit zorgt voor een realistische nabootsing van tekenen op het scherm.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

iPad Pro heeft ondersteuning voor USB 3.0

Door Jens Royakkers, | 1 reactie

Enkele technici hebben de iPad Pro grondig geanalyseerd en hebben ontdekt dat het apparaat eigenlijk USB 3.0 kan ondersteunen aan de hand van zijn Lightning-poort.

Website iFixit, bekend om zijn teardowns van gadgets, ontdekte de ondersteuning bij het analyseren van de onderdelen in Apple's nieuwste iPad. Het bedrijf heeft nu ook bevestigt dat de iPad Pro USB 3.0 kan ondersteunen maar besteedt er in zijn marketingcampagnes zo goed als geen aandacht aan. De Lightning-poort in het apparaat is in staat om aan de hand van een adapter data in hoge snelheid door te sturen.

Een USB 3.0-poort kan in theorie een snelheid halen tot en met 5Gbps, dat is zo'n tien keer sneller dan USB 2.0 met een theoretische snelheid van 480Mbps. De Lightning-kabel die momenteel bij de iPad Pro wordt verscheept ondersteunt echter geen USB 3.0. Wanneer Apple de mogelijkheid tot het gebruik van het snellere protocol dus ooit gaat aanbieden zal dat moeten gebeuren aan de hand van nieuwe kabels.

Het is niet volledig duidelijk waarom Apple zo stil is rond de ondersteuning van USB 3.0, en ook geen kabels levert die het protocol ondersteunen. Waarschijnlijk zit de strategie van Apple hier achter, die steed harder inzet op het synchroniseren van apparaten aan de hand van Wi-Fi. Voor het delen van bestanden en gegevens tussen apparaten wil Apple vooral inzetten op zijn eigen iCloud Drive.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

iPad Pro vanaf 16 november verkrijgbaar bij KPN

Door Daan 't Hooft, | 0 reacties

KPN is de eerste provider in Nederland die de iPad Pro gaat verkopen. Klanten kunnen vanaf 16 november zowel de wifi-variant als de 4G-variant van de nieuwe tablet van Apple kopen.

Apple presenteert de reusachtige iPad Pro schermafbeelding 2015 09 09 om 192054

In oktober maakte KPN bekend dat ze de Apple Watch en de iPad gingen verkopen. Nu komt daar ook de nieuwste iPad bij. KPN is hiermee de eerste telecomprovider die deze Apple-producten gaat verkopen in combinatie met een abonnement. Met een 4G-abonnement kunnen mensen, net als op hun smartphone, gebruikmaken van mobiel internet. Vooral mensen die veel onderweg zijn hebben hier baat bij.

Speciaal voor de feestdagen zal KPN de iPad ook in een combinatiedeal aanbieden. Voor een vast bedrag per maand kunnen klanten de iPhone 5s of iPhone 6 combineren met diverse abonnementen, inclusief een iPad. Het is nog onbekend hoe deze combinatiedeal eruit gaat zien.

De iPad Pro is op 9 september tegelijkertijd met de iPhone 6S en 6S Plus gepresenteerd. De iPhones zijn al een tijdje in de verkoop, maar de iPad Pro liet nog even op zich wachten. De tablet is de grootste iPad tot nu toe, met een schermdiagonaal van 12,9 inch. Ter indicatie: de iPad Air 2 heeft een schermformaat van 9,7 inch. Apple omschrijft de iPad Pro als zijn meest efficiënte tablet tot nu toe. Hiermee wilt Apple zich focussen op de zakelijke markt. De grootste concurrent voor de tablet is de Microsoft Surface-tablets.

Vanaf 16 november is de iPad Pro verkrijgbaar in de KPN XL-winkel of in de webwinkel van de provider.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple iPad Pro vanaf woensdag te bestellen

Door Jens Royakkers, | 0 reacties

De 12,9-inch iPad Pro van Apple zal vanaf woensdag te bestellen zijn, dat bevestigt de fabrikant vandaag officieel.

Eerder deze maand berichtten we al over de geruchten rond de verkoopstart van de iPad Pro, Apple heeft die nu bevestigt. Het apparaat zal op 11 november de bestellen zijn en wordt in dezelfde week nog geleverd zolang de voorraad dat toelaat. In de Apple Stores zal hij dan ook te bezichtigen zijn. De verkoop start wereldwijd in 40 landen, waaronder Nederland en België.

De 12,9-inch tablet kan je verkrijgen in de kleuren spacegrijs, zilver en goud. Het goedkoopste model, met 32GB opslagruimte en enkel Wi-Fi, zal zo'n €919 gaan kosten. Het model met enkel Wi-Fi en 128GB opslagruimte kost €1099. Wil je mobiel internetten dien je het model met 128GB en 4G te kopen voor €1249.

De prijzen van de accessoires zijn ook gekend. De Apple Pencil, de stylus voor de tablet, kost €109. De iPad Pro Smart Cover kost €69 en de iPad Pro Silicone Case kost €89. Beide cases zijn verkrijgbaar in de kleuren wit en houtskoolgrijs. Het Smart Kayboard voor iPad Pro kost €179.

De iPad Pro heeft een resolutie van 2732 bij 2048 pixels en een krachtige 64-bits A9X-chip. Apple beweert dat je met één acculading zo'n 10 uur toekomt met het apparaat. Onze video met de vijf beste features van het toestel zie je hier.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Apple start met verkoop iPad Pro op 11 november'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De iPad Pro gaat vanaf 11 november in de verkoop. Dat melden bronnen van 9to5mac. Het is nog onzeker of de tablet dan ook in Nederland verkrijgbaar is.

'Apple start met verkoop iPad Pro op 11 november' schermafbeelding 2015 11 01 om 084018
screenshot van apple.nl

Daar lijkt het wel op, want de Nederlandse Apple Store meldt dat de tablet hier vanaf november te krijgen is. De iPad Pro is de nieuwe 12,9-inch variant van de aloude iPad. De grotere tablet kan overweg met de Apple Pencil, zodat er op het scherm geschreven en getekend kan worden. Het grotere scherm is volgens Apple nuttig voor talloze toepassingen. De tablet wordt naar keuze geleverd met een smart keyboard waardoor je het apparaat in een soort laptop kunt veranderen.

De iPad Pro zou vanaf 799 dollar gaan kosten en voor die prijs krijg je de 32GB-variant. De 128GB-versie met 4G lte zal boven de duizend dollar uit komen. De nieuwe tablet wordt allereerst te koop gezet in de online Apple Store, en de winkels van Apple.

Volgens de geruchten die 9to5mac vernam, is Apple een week eerder dan verwacht klaar met de training van zijn verkooppersoneel over de nieuwe tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung kondigt megatablet Galaxy View aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung heeft vandaag de megatablet Galaxy View aangekondigd. Deze tablet heeft een 18,5-inch scherm dat vooral geschikt is voor het bekijken van films.

Samsung kondigt megatablet Galaxy View aan sm t670 005 dynamic black

Deze tablet op schoot nemen, is niet echt de bedoeling. Daarvoor is hij waarschijnlijk ook wat te zwaar. De tablet wordt geleverd met een standaard zodat hij min of meer rechtop op een tafel kan worden gezet. Op die manier kunnen mensen naar films kijken of er games op spelen. Of er presentaties op bekijken.

De tablet krijgt een adviesprijs van 699 euro in Nederland. Hij is alleen in het zwart verkrijgbaar. De Androidtablet heeft volgens Samsung een lange accuduur. Je kunt er 8,5 uur achtereen video's op afspelen.

Het aanraakscherm wordt links en rechts vergezeld door stereospeakers. De gebruikersinterface is aangepast, zodat het op video is gericht. De tablet is in Nederland het eerst verkrijgbaar in heel Europa; andere landen volgen later. Vanaf half november is de tablet te koop.

Samsung heeft uit onderzoek geleerd dat steeds meer Nederlanders online televisie bekijken via mobiele apparaten. Marketingmanager Gerben van Walt Meijer van Samsung: "Met de nieuwe Galaxy View spelen we in op die wens door gebruikers te voorzien van de ultieme mobiele kijkervaring."

Het startscherm toont verschillende videodiensten op een centrale plek. Video, muziek en gaming is niet het enige wat je met de tablet kunt doen. Videobellen is er ook goed mee mogelijk. De tablet heeft een wifiverbinding.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Prijskaartje Samsung Galaxy View tablet uitgelekt

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Een Amerikaanse webshop is begonnen met het ontvangen van pre-orders van de Samsung Galaxy View. Op de webshop staan enkele specificaties van de tablet en is tevens het prijskaartje te vinden.

Voordat Samsung de Galaxy View een waardige introductie heeft kunnen geven, verschijnt er al een webshop die pre-orders van de tablet neemt. Op de website adorama.com is de Galaxy View te koop voor 599 Amerikaanse dollars, dit is ongeveer €545. Voor dit geld krijg je een tablet met een 18,4-inch full HD-scherm. Dit scherm krijgt hierdoor een pixeldichtheid van 120 pixels per inch. Dit betekent dat het scherm van de View relatief onscherp is. Zoals op de onderstaande foto's te zien is, prijst Samsung deze tablet aan als een apparaat voor mediaconsumptie.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Surface Book sneller dan MacBook Pro: ja, soms

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft meldde tijdens de presentatie van de Surface Book, een nieuwe tablet/laptop met Windows 10, dat dit apparaat sneller zou zijn dan een MacBook Pro van Apple. PC World heeft onderzocht of die claim waar is, met een opmerkelijke conclusie.

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop surfacebook4 10200
The Verge

Het viel PC World niet mee om twee vergelijkbare apparaten naast elkaar te krijgen, want de specs zijn niet helemaal hetzelfde. Uiteindelijk slaagden de hardwarekenners erin. Ze presenteerden de volgende twee configuraties: een Retina MacBook Pro 13 met een Intel Broadwell Core-i5-5752U processor, Iris 6100 graphics, 8GB ram en een PCIe SSD-schijf lopend op OS X El Capitan, tegenover een Surface Book met een Intel Skylake Core i5-6300U processor, GeForce gfraphics, 8GB ram en een PCIe SSD-schijf met Windows 10.

Vervolgens werden deze twee apparaten eenvoudig op de GeekBench CPU-test gelegd, waar de Surface Book Pro het flink aflegde tegen de Apple-computer. De claim van Microsoft dat de Surface Book tweemaal zo snel is als de MacBook Pro bleek dus helemaal niet te kloppen, want de snelheid van de Apple-laptop werd door de tablet van Microsoft niet eens geëvenaard.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'iPad pro vanaf 899 euro te koop in Nederland'

Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

De iPad Pro, de nieuwe grote 12,9-inch tablet van Apple, krijgt straks een vanafprijs van 899 euro. Dat meldt De Telegraaf.

Apple presenteert de reusachtige iPad Pro schermafbeelding 2015 09 09 om 192153

Ook is de prijs van de nieuwe Apple TV gelekt. Die gaat volgens de krant 179 euro kosten. En met 64GB kost de mediaspeler 239 euro.

Voor 899 euro heb je de goedkoopste iPad Pro. Dat is een 12,9-inch tablet met een geheugen van 32GB en zonder 4G. Wil je meer intern geheugen en wel 4G, dan gaat het aardig in de papieren lopen. De wifi-versie met 128GB opslaggeheugen gaat 1079 euro kosten. Wil je er ook 4G bij, dan ben je 1229 euro lichter.

Voor die prijs zit er wel de speciale toetsenbordcover bij, maar niet de Apple Pencil waarmee op het scherm geschreven en getekend kan worden.

De prijzen heeft De Telegraaf gevonden bij iFun.de, een Duitse website. Het is nog niet zeker dat de Duitse prijzen ook de prijzen in Nederland worden.

In november moeten de nieuwe apparaten te koop zijn in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy View tablet uitgelekt

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Een enorme tablet van Samsung is uitgelekt door de FCC. Zowel de specificaties als een systematische tekening van de tablet liggen op straat.

De FCC (Federal Communications Commission) van Amerika heeft een 18.4 inch grote Samsungtablet goedgekeurd. Volgens geruchten zal de tablet de Galaxy View heten en modelnummer SM-T677A krijgen.

De onderstaande afbeelding is een systematische tekening van de tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HP heeft een vrij bijzonder product aangekondigd: de HP Envy Note 8. Dat is een vrij normale 8-inch tablet, maar bijzonder is dat hij vergezeld gaat van een los, 10-inch toetsenbord.

HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord php9aebjz 
Pocket-lint
HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord phphfig9n 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft vanavond de nieuwe Surface Book laten zien, een indrukwekkend stuk hardware dat zich begeeft in het schemergebied tussen tablets en laptops. Als het scherm met het losse toetsenbord verbonden is, kan het goed doorgaan voor een Windows 10-versie van de MacBook Pro van Apple. En dat is precies de bedoeling, want met die laptop moet het apparaat gaan concurreren.

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop surfacebook4 10200 
The Verge

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Surface Pro 4 'sneller dan MacBook Air'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft vandaag een nieuwe tablet laten zien, de Surface Pro 4. Die is volgens het bedrijf zo snel dat hij zelfs de MacBook Air van Apple ver achter zich laat.

Met een vanaf-prijs van 899 dollar mag dat misschien ook wel. Het is allerminst een goedkope tablet. Maar wel een grote: met een scherm van 12,3 inch mogen we het onder de reuzen rekenen. Microsoft heeft de tablet dan ook meer bedoeld als vervanger voor een kleine laptop, hoewel het apparaat goed als tablet is te gebruiken vanwege zijn lage gewicht. Ook is de tablet vrij dun.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Microsoft Surface Pro 4 kan scherm zelf vergroten in laptopmodus'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een Arabisch blog over Windows meldt dat de nog onaangekondigde Microsoft Surface Pro 4 een heel bijzondere eigenschap krijgt: het scherm kan vergroot worden, zonder dat het apparaat zelf groter wordt.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer
Surface Pro 3

Als het apparaat als een soort laptop wordt gebruikt, uitgeklapt met het toetsenbord ervoor, dan gaan de normaal zwarte randen van de tablet bij het scherm horen. Op die manier ontstaat een tabletscherm zonder zichtbare randen, althans bijna. Aan de onderkant blijft nog een beetje 'zwart' over.

Door het scherm van rand tot rand te laten lopen, kan de tablet in 'tabletmodus' - als hij wordt vastgehouden - rondom een inch kleiner worden. Er wordt dan een zwarte rand afgebeeld die niet gevoelig is voor aanraking.

En als hij wordt neergezet in laptopmodus, verdwijnt die zwarte rand om meer ruimte te geven aan het scherm. Zo krijg je in één apparaat een 12-inch tablet en een 13-inch laptop.

Dit noemt Microsoft 'smart frame'. Verwacht wordt dat de Surface Pro 4 dinsdag wordt onthuld, dus dan zullen we er meer over horen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe info over toekomstige 18,5-inch Samsungtablet

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Al een paar keer is iets uitgelekt over een 18,5-inch tablet die Samsung zou willen maken. Nu is er een eerste benchmarkresultaat van verschenen op GFXBench. Nu weten we wat meer over dit toekomstige apparaat.

Samsung logo

Onder meer de naam is nu bekend: de tablet gaat Samsung Galaxy View heten. Daarmee trapt Samsung een hele nieuwe lijn af, want de View kenden we nog niet. Het typenummer van de tablet is SM-T670.

De tablet krijgt dus een voor tabletbegrippen enorm scherm, 18,5-inch in diameter, waardoor het eigenlijk meer op een losse monitor lijkt dan op een tablet. De resolutie van dat scherm is 1920x1080 pixels. Het apparaat wordt aangedreven door een 64-bit Exynos 7580-processor, geholpen door een Mali-T720 GPU en 2GB ram. Het ingebouwde geheugen is 32GB groot, de batterij meet 5700 mAh en aan de voorkant zit een 2-megapixelcamera. Android 5.1.1 is het besturingssysteem. Dat zijn overigens geen topspecificaties.

Met zo'n grote tablet is een achtercamera wellicht niet aanwezig, en de GFXBench benchmark vermeldt die ook niet. Maar eerdere geruchten spraken nog van een 8-megapixelcamera aan de achterkant, dus dat valt nog te bezien.

Deze allergrootste tablet van Samsung is verder voorzien van alle zaken die alle andere tablets ook aan boord hebben, zoals wifi, gps en mobiele connectiviteit. Het apparaat is waarschijnlijk bestemd voor zaken waarbij een groot scherm handig is, zoals presentaties in een klas of een bedrijf, of gewoon een aantal mensen dat een film wil kijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google presenteert Pixel C tablet met los toetsenbord

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Naast de Nexus 5X en Nexus 6P heeft Google ook een nieuwe Androidtablet laten zien, die ditmaal niet door een andere fabrikant is gemaakt, maar door Google zelf. Deze Pixel C is zeer strak vormgegeven en heeft een aantal opvallende kenmerken.

Google presenteert Pixel C tablet met los toetsenbord hero image 2x

Een van de bijzondere kenmerken is dat er een los toetsenbord bij kan worden aangeschaft, waar een batterij in zit die dat toetsenbord wel twee maanden in leven kan houden. Als het toetsenbord in contact staat met de tablet, of het nu open of dicht is, wordt de tablet inductief opgeladen.

Voorts zit op de achterkant van de tablet een led-stripje waarmee de gebruiker zaken kan aflezen. Als je er twee keer op tikt, laat de strip zien hoeveel stroom er nog in zit.

De tablet heeft een 10,2-inch scherm met een resolutie van 208 pixels per inch en een helderheidsniveau vsan 500 nits. Het apparaat wordt aangedreven door een Nvidia Tegra X1-processor met een grafische processor van Maxwell. De tablet is te krijgen met 32 of 64GB intern geheugen en heeft 3GB ram aan boord.

Het toetsenbord is echter het meest bijzondere item. Het maakt contact met de tablet via bluetooth en er zitten magneetjes in om het aan de tablet vast te klikken. De tablet 'weet' wanneer het toetsenbord klaar is voor gebruik en wanneer het weggeschoven is in de ruststand. Als de tablet en het toetsenbord in elkaar in de ruststand liggen, laadt het toetsenbord de tablet op.

De prijzen: in Amerika wordt 499 dollar genoemd voor de 32GB-versie, 599 dollar voor de 64GB-versie en nog eens 150 dollar voor het toetsenbord. Nederlandse prijzen zijn nog onbekend. De Pixel C is in tegenstelling tot de nieuwe Nexustelefoons nog niet in de Play Store aangeland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Google gaat een Pixel-tablet maken'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google heeft al een paar Nexustablets op de markt gebracht. En een Pixel-Chromebook. Nu zou de zoekgigant beiden in elkaar willen schuiven: een tablet onder de Pixel-vlag komt eraan, volgens mensen die het kunnen weten.

De naam is ook al bekend: Pixel C. De tablet zou in tegenstelling tot de Pixel Chromebook die in 2013 is uitgebracht, niet op Chrome OS lopen, maar op Android 6.0 Marshmallow. Dat besturingssysteem wordt binnenkort samen met twee nieuwe Nexustelefoons gepresenteerd.

De Pixel C wijkt dus af van de andere Pixelproducten. Dat zijn laptops die op Chrome OS lopen. De Pixel C krijgt volgens de bronnen van dit verhaal een 10.2-inch scherm met een resolutie van 308 pixels per inch. Onder de motorkap zoemt een Nvidia X1 quadcore processor, geholpen door een Maxwell grafisce processor en 3GB LPDDR4-ram.

De Pixel-Chromebooks zien er strak uit; in een metalen jas gehuld zijn ze de duurste producten die er voor Chrome OS te krijgen zijn. Verwacht wordt dat de Pixel C-tablet hetzelfde design krijgt, met optionele toetsenborden erbij waarvan er een in dezelfde stijl wordt ontworpen en de ander een lederen finish krijgt. De toetsenborden zijn tevens in staat om de tablet op te laden, als ze aan elkaar vast zitten.

Op de achterkant van de Pixel X zou een 'lightbar' zitten, een lichtindicatie die gaat gloeien om aan te geven hoeveel batterijvermogen er nog in het apparaat zit. Een usb type-c ingang en bijbehorende lader zou er ook bij horen, en het valt te verwachten dat de Pixel C een aanzienlijke hap uit de portemonnee gaat nemen, net als de Pixel-Chromebooks die al op de markt zijn.

Uiteraard is alles onbevestigd, dus het valt nog af te wachten of dit alles klopt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Antwoord van Samsung op iPad Pro komt er aan

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Het antwoord van Samsung op de grote iPad Pro komt eraan, en het heet Samsung Galaxy View. Het is een 18,4-inch tablet. Dat is een heel stuk groter dan de 12,9-inch iPad Pro.

Antwoord van Samsung op iPad Pro komt er aan samsung galaxy view aa 5

Tijdens de IFA werd de tablet heel kort geteased, aan het einde van de presentatie van smartwatch Gear S2. De 18,4-inch tablet is inmiddels bij de bluetooth-certificeringsinstantie SIG geweest. Daar zijn de volgende gegevens over het apparaat bekend. Het is een tablet met een 1920x1080 pixel display. een Exynos 7580-processor met 2GB ram en32GB intern geheugen met de mogelijkheid dat uit te breiden.

De tablet krijgt aan de voorkant een 2,1-megapixelcamera, en aan de achterkant een 8-megapixelcamera. De batterij biedt 5700 mAh aan stroom. De tablet zou bijna 1,2 centimeter dik worden, dik 45 centimeter breed en 27,5 centimeter hoog.

Of dit enorme apparaat als tablet zal aanslaan, moet nog worden afgewacht. Samsung zou hiermee vooral willen mikken op huiskamergebruik, waarbij meerdere gebruikers met elkaar bijvoorbeeld een spel kunnen spelen op de tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp