All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

‘Nieuwe iPad Mini wordt 30 procent dunner’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Niet alleen de grootste iPhone 6, maar ook de nieuwe iPad zou een stuk dunner worden dan zijn voorganger. De iPad Mini 3 moet 30 procent dunner worden dan zijn voorganger.

‘Nieuwe iPad Mini wordt 30 procent dunner’ ipad

En dat terwijl de iPad Mini 2 slechts 7,5 millimeter ‘dik’ is. Dit zou dus betekenen dat zijn opvolger slechts een halve centimeter dik zou worden. Dit schrijft het Chinese United Daily News, dat wel vaker met informatie over niet-gepubliceerde Apple-toestellen komt.

De iPad Mini 3 zou voorzien worden van de A8-processor van Apple. Ondertussen zou de release van de ‘gewone’ nieuwe iPad, die een scherm van liefst 12,9 inch zou krijgen, uitgesteld zijn tot 2015.

De naam van deze iPad is nog niet bekend. Wellicht wordt hij gewoon de iPad Air 2 genoemd, maar ook iPad Pro zou op het lijstje van mogelijkheden staan.

Laat een reactie achter

‘HTC ontwikkelt drie nieuwe tablets’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC werkt momenteel aan drie nieuwe tablets. Het gaat hier om de mogelijke Nexus 9 en de T7 en T12.

‘HTC ontwikkelt drie nieuwe tablets’ Htc

Het zou volgens Evleaks zomaar eens kunnen dat de T1 op de markt komt als de Nexus 9. Geruchten hierover doen al langer de ronde, maar de ontwikkeling is officieel nog niet bevestigd. De T1 kent meerdere codenamen. Naast T1 wordt het apparaat ook wel Flounder en Volantis genoemd.

Het is onbekend wanneer de T1, T7 en T12 op de markt komen. Specificaties zijn ook uitgelekt, maar misschien dat de 7 en 12 een verwijzing zijn naar het mogelijke schermformaat van de tablets.

Laat een reactie achter

NVidia Shield gametablet gaat 220 euro kosten

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Over anderhalve week presenteert NVidia zijn eerste gametablet, met bijbehorende controller. Dit apparaat moet zo'n driehonderd dollar gaan kosten, omgerekend 220 euro. Nieuwe dia's over de tablet zijn op internet gezet.

De 8-inch tablet loopt uiteraard op een processor van NVidia zelf, de Tegra K1 chipset. Die zou zeker tweemaal zo snel zijn als de Qualcomm Snapdragon 800 en de Apple A7, dankzij de opgevoerde GPU.

Het scherm krijgt volgens de gelekte informatie een resolutie van 1920x1080p. Het IPS-display is helder genoeg om er fijn op te kunnen gamen. Aan de voorkant zitten twee speakers, die dus gericht zijn op de gamer, en er zitten twee 5-megapixelcamera's op de tablet, voor en achter. De tablet kan behalve met de vingers en de bijbehorende draadloze gamecontroller ook worden bediend met een stylus. Waarmee overigens ook in 3D op het scherm 'geschilderd' kan worden. De gamecontroller wordt via wifi aangesloten op de tablet en bezit een oplaadbare li-ion batterij. De controller zou zestig dollar kosten (44 euro). Een versie van de Shield met meer geheugen kost honderd dollar meer en ook komt er keuze in wifi- en 3G-varianten.

Lees verder...

Nieuw bewijs voor bestaan van Google Nexus 8

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Al maanden gaan er geruchten en vage plaatjes rond over de Nexus 8, een 8-inch tablet die waarschijnlijk door LG zou worden gemaakt. Nu is er nieuw bewijs verschenen over het bestaan van deze nieuwe tablet die onder regie van Google zou worden geproduceerd.

Nieuw bewijs voor bestaan van Google Nexus 8 9xuihr xk4ibo5 ehr5edbpoy9mzxedygof91qfjfmzwpt 13invxas2gmyak7rcxgw300

Het bewijs voor het bestaan van de Nexus 8 is ditmaal gevonden in een import-lijst van een Indiaas bedrijf. Daarop staat de Nexus 8 omschreven als een "Nexus 7-achtige tablet'. Het is een prototype, staat erbij. En dat was het dan alweer voor wat de informatie betreft.

Geruchten doen zoals gezegd al langer de ronde over deze nieuwe tablet, die niet tijdens de Google I/O-conferentie van vorige week is aangekondigd. De tablet blijft daarom een beetje mysterieus en als het gaat om specificaties en plaatjes, is geen enkel gerucht consistent met eerdere verhalen.

Nu mogen we aannemen dat de Nexus 8 op de Nexus 7 gaat lijken (die overigens door Asus werd gemaakt) en eerdere 'lekkages' wezen op een 64-bit Qualcomm processor van onbekende snelheid, en 3GB ram. De prijs zou tegen de 250 euro aan liggen, net als de Nexus 7-tablets toen zij net op de markt verschenen.

Via dezelfde bron, deze Indiase importlijst, is overigens eerder het bestaan van de Nokia X2-smartphone onthuld. Een Androidtelefoon.

Laat een reactie achter

Facebook Messenger-app voor iPad beschikbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er is eindelijk een Facebook Messenger-app voor de iPad. Sinds gisteren is de applicatie te downloaden via Apple’s App Store.

Apple patenteert pushnotificaties op smart cover van iPad ipad with smart cover

Ja, het heeft inderdaad een poosje geduurd voordat er een speciale applicatie voor de iPad is voor Facebook Messenger. Nu is het dan toch nog zo ver, vier jaar nadat Apple met de eerste iPad op de proppen kwam.

De iPad-app werkt nagenoeg hetzelfde als de applicaties voor bijvoorbeeld de iPhone, het maakt alleen beter gebruik van de extra ruimte die het heeft door het grotere scherm.

Enfin. Voor de iPad-bezitter: hieronder vind je de link om Facebook Messenger voor de iPad te downloaden!

Lees verder...

Samsung Galaxy Tab S vanaf vrijdag verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Je kunt de twee tablets uit Samsungs nieuwe Galaxy Tab S-reeks vanaf morgen kopen. Het was al bekend dat je voor 399 euro in het bezit bent van eentje.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 koopwijzer

Je bent dan eigenaar van de Tab S van 8,4 inch. Voor de 10,5 inch betaal je honderd euro meer. Het zijn Samsungs eerste tablets met een super amoledscherm, waarvan de Koreaanse fabrikant belooft dat je ook in vol zonlicht een honderd procent helder en kleurrijk scherm hebt.

De Samsung Galaxy Tab S werd vorige maand aangekondigd. Wij maakten er al een video en eerste ervaring van. Er komen dus twee varianten van de Tab S op de markt: een 8,4 en 10,5 inch.

Beide tablets hebben een WQXGA-scherm, een resolutie van 2560x1660 pixels. Ze zijn uitgerust met de achtkernige Exynos 5-processor van eigen makelij. Deze bestaat uit vier Cortex A15-kernen die 1,9 GHz klokken en vier Cortex A7-kernen die goed zijn voor 1,3 GHz.

De Galaxy Tab S-toestellen hebben 3 GB aan ram en 16 GB aan opslag. Dit is tot en met 128 GB uit te breiden met een microSD-kaart. Ze zijn vanaf morgen in het brons en wit verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

Aantal tabletbezitters Nederland groeit niet meer

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Het marktaandeel van tablets lijkt in Nederland zijn plafond te hebben bereikt. De groei van het aantal tabletbezitters is namelijk blijven steken op 56 procent van de Nederlanders.

Acer kondigt meerdere nieuwe tablets aan asus memo pad8me581cl
MeMO Pad 8

7,4 miljoen Nederlanders hebben de beschikking tot een tablet, meldt GFK. Onder 65+’ers neemt het tabletbezit nog wel toe. Met 52 procent heeft iets meer dan de helft van de pensionado’s een tablet. De algemene groei van tablets in Nederland is dus tot een halt gekomen. Vorig jaar groeide de tabletmarkt tussen juni en december nog met tien procent.

Ook het aantal mensen dat een smartphone heeft, is niet gegroeid. Zeventig procent van de Nederlanders, goed voor 9 miljoen mensen, beschikken momenteel over een smartphone. Dat is hetzelfde als eind 2013.

Het is geen verrassing dat vooral onder jongeren Instagram en Snapchat populair zijn. Facebook blijft de boventoon voeren: 87 procent van de jongeren heeft hierop een account waar actief gebruik van wordt gemaakt.

Laat een reactie achter

'Microsoft Surface 3 nauwelijks te repareren'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

iFixit, een groot reparatiebedrijf voor smartphones en tablets, vindt de nieuwe Microsoft Surface 3 bijna onmogelijk te repareren. Van één tot tien scoort de Windowstablet een uiterst magere 1.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer

iFixit geeft alle smartphones en tablets een score voor 'reparabiliteit'. De Surface Pro 3 is een zeer moeilijke klus. De Surface 2 was al lastig, met negentig schroefjes die los moeten om het apparaat te demonteren. Maar die negentig schroefjes had iFixit in ieder geval liever dan de 'vreselijke lijm' waarmee de onderdelen van de Surface 3 in elkaar zijn gezet.

De techneuten menen dat de tablet ook zeer moeilijk te upgraden is om die reden. De dunnere, lichtere en grotere tablet - ten opzichte van zijn voorganger - is zelfs moeilijker te repareren dan de iPad Air, die nog net een twee haalde op de scorelijst.

De technici kregen het bij de Surface Pro 3 bijvoorbeeld niet voor elkaar om de tablet te demonteren zonder het scherm te breken. Het is moeilijker te verwijderen dan bij enige andere tablet, klagen de reparateurs. Dat ligt niet alleen aan de lijm, maar ook aan allerlei 'discutabele klemmen' die het scherm weer op zijn plek laten springen bij een poging om het los te wrikken.

iFixit heeft overigens nog wat vreemds gevonden bij het openwrikken van de Surface 3. Het koelingssysteem. Dat past volgens iFixit beter bij een laptop dan bij een tablet. De meest recente Windowstablets lopen dan ook op Intel ix-processoren, die aardig warm worden.

Lees verder...

Nieuwe HTC-tablet Volantis op persrender te zien

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC lijkt na jaren van afwezigheid op de tabletmarkt een nieuwe gooi te doen naar de gunst van de klanten. Persrenders van de 9-inch tablet HTC Volantis zijn online te bewonderen. Wellicht wordt de tablet tijdens Google I/O gepresenteerd als de Nexus 9.

Of het nu de volgende Nexustablet wordt of niet, het lijkt in ieder geval zeker dat er na enkele jaren weer een opvolger voor de HTC Flyer aan zit te komen. De Volantis, of Nexus 9, krijgt een 8,9-inch-scherm en een Nvidia Logan 64-bit processor, ook bekend als de Tegra K1. Die wordt ondersteund door 2GB ram en het geheugen is naar keuze 16 of 32GB groot.

De achtercamera biedt een resolutie van 8-megapixel, de frontcamera heeft een flinke resolutie van 3-megapixel. De tablet wordt in aluminium uitgevoerd, krijgt net als de HTC One stereospeakers aan de vorokant en weegt 418 gram, of 427 gram voor het lte-exemplaar.

Dat is een stuk zwaarder dan de huidige Nexus 7, die zonder lte 290 gram weegt. De Volantis wordt ook een stuk zwaarder dan de nieuwe Samsung Galaxy Tab 8.4, die ook net geen 300 gram weegt.

De specificaties komen overigens niet overeen met de persfoto's die hierbij worden verspreid, en het vermoeden bestaat dat die wel echt zijn, maar een erg vroege versie ervan. Zo ontbreken de frontspeakers die in de specs worden genoemd op de plaatjes en lijkt de geroemde aluminium achterkant niet echt op wat erover wordt gemeld.

De prijs die over deze tablet de ronde doet is 299 dollar voor de 16GB-variant, en honderd dollar meer voor de 32GB-tablet. De lte-versies gooien daar nog een honderdje bovenop. Daarmee wordt deze tablet wel een flink stuk duurder dan de Nexustoestellen die Google de laatste jaren op de markt brengt.

Of deze tablet wordt gepresenteerd tijdens Google I/O wordt eveneens sterk betwijfeld. Wellicht komt de Nexus 9, als die tenminste zo heet, pas later dit jaar. Als het tenminste een Nexus is; het gerucht dat Google de hele Nexus-lijn heeft geannuleerd ten gunste van Android Silver (een keurmerk voor apparaten die aan de richtlijnen van Google voldoen) worden steeds sterker en tot de productie van een opvolger voor de Nexus 5 lijkt het niet meer te komen.

Lees verder...

Asus Transformer Pad TF103C vanaf morgen verkrijgbaar

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Asus’ nieuwe tablet, de Transformer Pad TF103C, is vanaf morgen in Nederland te koop. De tablet krijgt een adviesprijs van Asus mee van 279 euro.

Asus Transformer Pad TF103C

Hiervoor krijg je een Transformer Pad met een schermgrootte van 10,1 inch. Dit scherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels. Een los toetsenbord zit bij de tablet inbegrepen.

De hybride Transformer Book Flip is vanaf 1 augustus pas beschikbaar. Deze laptop kan ook als tablet gebruikt worden en beschikt over verschillende besturingssystemen om in verschillende modi te werken. De Transformer Book Flip is vanaf 699 euro verkrijgbaar.

Laat een reactie achter

‘iPad Air 2 krijgt vingerafdruksensor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zouden foto’s zijn uitgelekt van de opvolger van de iPad Air. Deze iPad Air 2, zo noemen we ‘m maar even voor het gemak, lijkt in grote lijnen op zijn voorganger.

‘iPad Air 2 krijgt vingerafdruksensor’ air2
Mogelijke iPad Air 2

Uit de foto’s in handen van Nowhereelse.fr, van waarschijnlijk een dummy, zijn slechts enkele verschillen op te maken. De volumeknoppen steken minder uit dan bij de iPad Air. Ook lijkt het erop dat Apple haar vingerafdruktechnologie in de iPad Air 2 verwerkt.

Meer wordt er eigenlijk uit de foto’s nog niet duidelijk. Het is nog onbekend wanneer de iPad Air 2 wordt getoond aan het publiek. Apple onthult aan het einde van het derde kwartaal waarschijnlijk haar nieuwe iPhone-toestellen en de iWatch. Misschien dat er tijdens die presentatie ook tijd wordt ingepland voor de onthulling van deze nieuwe tablet.

Over de iPad Air waren wij begin dit jaar zeer te spreken. Onze review lees je hier. Het apparaat kreeg van ons vier sterren en pluspunten waren onder andere de handelingssnelheid en het mooie scherm.

Lees verder...

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung heeft zojuist de Galaxy Tab S aangekondigd, een nieuwe lijn met twee tablets. De twee tablets gaan 399 en 499 euro kosten en zijn vanaf 4 juli beschikbaar.

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Tab S-lijn aan galaxy tab s 105 titanium bronze combi links nl tab s logo

Er was al wat informatie over de nieuwe tabletlijn van Samsung uitgelekt. Zo wisten we al dat dit de eerste tablets van Samsung zijn met superamoled-schermen. Ook komen er inderdaad twee varianten van de Samsung Galaxy Tab S op de markt.

Beide tablets zijn maar 6,6 millimeter dik. Niet eerder waren de tablets van Samsung zo dun. Ook waren ze nog nooit zo licht. De kleine variant weegt 294 gram, de grote 465 gram.

Overeenkomsten

De kleinste krijgt een scherm mee van 8,4 inch, de grote heeft een scherm van 10,5 inch. De twee tablets hebben qua specificaties veel overeenkomsten. Zo hebben ze allebei dezelfde schermresolutie: 2560x1440 pixels. De wifi-varianten van beide tablets hebben dezelfde processor: de Exynos 5 octacore, waarbij vier kernen 1,9 GHz rekenkracht hebben en de andere vier 1,3 GHz.

Beide toestellen hebben 3 GB aan ram en 16 GB aan opslag, wat met maximaal 128 GB uitbreidbaar is via een microSD-kaart. In beide tablets zitten dezelfde camera’s. Die aan de achterkant schiet foto’s in 8 MP, die aan de voorkant in 2.1 MP.

Verschillen

Het verschil zit ‘m bijvoorbeeld in de batterij. In de 8,4 inch-tablet zit er een met 4900 mAh inhoud, in de 10,5 inch-variant zit een batterij met 7900 mAh inhoud. Voor de rest verschillen de tablets qua specificaties niet zo veel van elkaar, behalve dat er van de 10,5 ook een lte-variant komt. Deze beschikt naast Samsungs eigen Exynos-processor ook over een extra Intel XMM7160-processor.

Superamoled

De nieuwe Samsung-tablets draaien op Android 4.4 KitKat. Ze beschikken ook over een vingerafdruksensor en komen in het brons en wit op de markt. “We doen veel onderzoek naar wat mensen verwachten van hun toestellen”, meent Bjorn Jense, Marketing Manager Tablet & PC van Samsung Nederland. “Zo wordt de tablet steeds vaker gebruikt om filmcontent te bekijken en dat maakt de kwaliteit van het scherm extra belangrijk.”

“Onze primaire focus bij de ontwikkeling van de Galaxy Tab S lag dan ook op beeldkwaliteit. We hebben gekozen voor een superamoled-scherm: een beter mobiel display is er niet. Het scherm biedt een levensechte ervaring, of je nu foto’s, video’s of andere content bekijkt.”

De Samsung Galaxy Tab S-toestellen gaan 399 en 499 euro kosten en zijn vanaf 4 juli in Nederland beschikbaar.

Lees verder...

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S 8.4 en 10.5

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Samsung kondigde vannacht in New York een nieuwe tabletlijn aan, de Galaxy Tab S-lijn. Er zijn twee tablets gepresenteerd in deze lijn die de Galaxy S van de tablets moet worden. In deze hands-on bekijken we ze.

“De twee speerpunten van deze tablets zijn hun scherm en design.”

De Galaxy Tab S-lijn bestaat uit twee producten: de Galaxy Tab S 8.4 en de Galaxy Tab S 10.5. De kleine variant zal voor €399 in de winkels verschijnen, de grote variant gaat €499 kosten. De Tab S 8.4 komt voorlopig alleen in een wifiversie op de Nederlandse markt, de Tab S 10.5 zal ook in lte-variant beschikbaar worden. Beide tablets worden samen met hun accessoires op 4 juli uitgebracht in Nederland.

De twee speerpunten van deze tablets zijn hun scherm en design. Het ontwerp valt vooral op omdat het ontzetten plat is: 6,6 millimeter. Dat resulteert ook in een erg laag gewicht: respectievelijk 294 en 465 gram. Ook in de praktijk zijn de tablets indrukwekkend. Ze voelen beiden erg licht aan en dat zal ervoor zorgen dat je niet snel een lamme arm zult krijgen van het werken met de apparaten. Dat geldt uiteraard voor de 8,4"-versie nog wat meer dan voor de 10,5"-variant, maar ook de grootste van de twee is nog lekker licht.

Hoewel het ontwerp dus vrij indrukwekkend is, zijn we over het uiterlijk van het apparaat wat minder te spreken. De tablets hebben erg veel weg van de S5 met hetzelfde patroon in de achterkant en enigszins rommelige zijkanten. Overigens is het minder erg dan bij de Galaxy S5 en voelen de tablets wel erg prettig in de hand.

Lees verder...

Specificaties LG G Pad-reeks nu ook bekend

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De specificaties van LG’s nieuwe tabletreeks, de G Pad, zijn nu ook bekend. De drie nieuwe tablets komen vanaf deze week in Europa op de markt.

Specificaties LG G Pad-reeks nu ook bekend lg g pad series 500
LG G Pad

Vorige maand kondigde LG de nieuwe tablets al aan. De Koreaanse fabrikant liet toen alleen niets los over specificaties en een verkoopdatum. Daarvoor neemt LG nu pas de tijd.

Overeenkomsten

De namen van de nieuwe G Pads verraden ook gelijk de schermgrootte van de tablets. Er komen drie tablets uit in de nieuwe G Pad-reeks: de 7.0, 8.0 en 10.1. Alle drie de tablets beschikken over dezelfde processor, schermresolutie en hoeveelheid werkgeheugen.

LG gebruikt voor de G Pads een quadcoreprocessor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. De toestellen worden uitgerust met IPS HD-schermen met een resolutie van 1280x800 pixels en 1 GB aan werkgeheugen.

Verschillen

Qua hoeveelheid opslagruimte verschillen de tablets wel. De 8 en 10 krijgen 16 GB, terwijl de 7 het moet stellen met 8 GB. Alle tablets accepteren microSD-kaarten.

Ook op het gebied van camera’s verschilt de 7 van de andere twee G Pads. De kleinste tablet schiet foto’s in 3 MP aan de achterkant en 1,3 MP aan de voorkant. De grootste twee hebben aan de achterkant een lens die in 5 MP schiet.

De batterijen verschillen per toestel. De 7 inch-tablet krijgt 4000 mAh, de 8 4200 mAh en de 10 8000 mAh. De toestellen wegen respectievelijk 293, 342 en 523 gram. LG heeft de adviesprijzen voor de drie nieuwe tablets nog niet bekend gemaakt.

Lees verder...

‘Video toont multitaskmogelijkheid iOS 8’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Opnieuw zijn er sterke aanwijzingen dat multitasken in iOS 8 mogelijk wordt. Een video toont aan dat je in het nieuwe besturingssysteem van Apple het venster van een applicatie van formaat kunt aanpassen.

Apple iPad Air koopwijzer

In een video toont ontwikkelaar Steven Troughton-Smith dit aan. Hij past het formaat van zijn Safari-browser voor de iPad meerdere keren aan. Eerder ontdekte dezelfde Troughton-Smith al de bijbehorende code in iOS 8 die de multitaskmogelijkheid mogelijk moet maken. Nu demonstreert hij in een video dat het inderdaad mogelijk lijkt te zijn om in een scherm op je iPad meerdere applicaties open te hebben staan.

Troughton-Smith pas het formaat van het Safari-scherm meerdere malen aan. Een andere applicatie heeft hij daarnaast echter niet openstaan.

Lees verder...

Samsung toont prototype 4K-tablet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een tablet met UHD-resolutie. In Parijs toonde de Koreaanse fabrikant op tennistoernooi Roland Garros een prototype.

Samsung toont prototype 4K-tablet samsung4ktablet 01 900 80
Samsungs 4K-tablet

Dit gebeurde op een evenement van Qualcomm, de fabrikant achter de populaire Snapdragon-processors. In het prototype zit een Snapdragon 801-processor, die in de meeste vlaggenschepen van smartphone- en tabletfabrikanten zitten.

De 4K-tablet werd gebruikt tijdens een demonstratie van streaming. TechRadar meldt echter dat de beeldkwaliteit van de streams 720p was. Het scherm heeft een grootte van 12 inch en heeft een ultra HD-resolutie, wat gelijk staat aan 3840x2160 pixels.

Qualcomm wil deze 4K-resolutie makkelijker mogelijk maken met haar Snapdragon 805-chipset, zodat bijvoorbeeld Netflix ook in die kwaliteit gestreamd kan worden.

Laat een reactie achter

Google toont Project Tango’s 3D-tablet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

In een korte video bevestigt Google het bestaan van haar 3D-tablet. Het toestel is ontwikkeld in het kader van Project Tango en is beschikbaar voor ontwikkelaars als ontwikkelingspakket.

Google toont Project Tango’s 3D-tablet screen shot 2014 06 06 at 094053
Project Tango-tablet

Uit de video die Google gisteren op haar pagina plaatste valt op te maken dat de tablet inderdaad over meerdere camera’s en dieptesensoren beschikt. Hierdoor zou het onder andere mogelijk worden dat de Project Tango-tablet een ruimte kan scannen en daar een driedimensionale kaart van kan maken. Dit kan visueel beperkte mensen helpen om door de ruimte genavigeerd te worden. Ook zou Google de technologie kunnen inzetten voor games. Project Tango is een afdeling binnen Google die zich bezighoudt met de ontwikkeling van 3D-technologieën.

Twee weken geleden sijpelde er al informatie naar buiten over de – op het oog – revolutionaire tablet. Het lijkt erop dat the Wall Street Journal toen een goede voorspelling maakte. Uit de video die Google nu online heeft gezet kunnen nog wat dingetjes opgemaakt worden.

Zo krijgt de tablet een camera die in 120 graden beeld kan opvangen. Een andere camera kan in 4 MP beeld schieten en weer een andere camera merkt bewegingen op. In het toestel zit ook een sensor die diepte inschat. De Project Tango-tablet heeft een Tegra-processor van Nvidia. De kloksnelheid is nog onbekend, maar het toestel heeft 4 GB werkgeheugen en 128 GB aan opslag. Het scherm heeft een grootte van 7 inch.

“Je kunt dit ontwikkelaarspakket van Project Tango gebruiken om applicaties te maken die 3D-scans van een gebied maken of verschillende lagen detecteren”, schrijft Google op haar blog. De tablet is vooralsnog alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. Deze kunnen dus applicaties maken voor de 3D-technologie, voordat een tablet met deze techniek daadwerkelijk op de consumentenmarkt wordt aangeboden.

Waarschijnlijk zijn er zo'n 4000 exemplaren van de Project Tango-tablet gemaakt. De prijs van een ontwikkelaarspakket met de tablet is wel al bekend. Google rekent er 1024 dollar voor, wat omgerekend ruim 750 euro is. Later dit jaar zijn de pakketten beschikbaar.

Lees verder...

ASUS kondigt meerdere nieuwe tablets aan

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

ASUS heeft op de Computex-beurs in Taiwan meerdere nieuwe tablets aangekondigd, waaronder een hybride tablet die loopt op zowel Windows 8.1 en Android.

Acer kondigt meerdere nieuwe tablets aan asus transformer book v pr01 1
ASUS Transformer Book

Daarnaast komt er een nieuwe serie MeMo Pads uit en een Fonepad. De hybride tablet, de Transformer Book V. Asus, komt in meerdere onderdelen uit. Een tablet die voor zowel Android als Windows een tablet- als laptopmodus heeft en een smartphone die op Android draait.

Het HD IPS-scherm heeft een grootte van liefst 12.5 inch. In de laptopmodi heeft het toestel een harde schijf van 1 TB, terwijl de tabletmodi een opslag van 128 GB heeft. Het toestel draait op zowel Windows 8.1 als Android 4.4 KitKat. De smartphone krijgt een 5 inch-scherm.

Fonepad

De Fonepad-tablet heeft een 3G-belfunctie en een Intel-processor die 1,8 GHz klokt. Het toestel heeft een HD IPS-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels. Het scherm neemt 72,2 procent van het toestel in beslag. Van dit toestel komt er een 7- en 8 inch-variant op de markt. Beide toestellen hebben dezelfde resolutie en een 5 en 2 MP-camera. Het toestel verschijnt in het zwart, wit, goud en rood en beschikt over dual sim.

MeMO Pad

ASUS komt met twee nieuwe tablets in de Memo Pad-reeks: een 7- en een 8-incher. De toestellen zijn vanaf halverwege juni verkrijgbaar, schrijft ASUS in een persbericht. De 7 inch-tablet krijgt een quadcoreprocessor van Intel die 1,86 GHz klokt. De 8 inch-variant heeft een processor die een kloksnelheid heeft van 2,3 GHz.

De 8 inch-variant krijgt een Full HD-scherm, de 7 inch-variant een HD IPS-scherm met een resolutie van 1280x800 pixels.

Momenteel weet ASUS nog niet of de toestellen in Nederland op de markt komen, en voor welke prijs.

Lees verder...

Acer brengt nieuwe tablet op de markt

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Acer heeft vandaag, naast een serie smartphones en een smartwatch, ook een nieuwe tablet aangekondigd. De Acer Iconia Tab 8 komt halverwege juli op de markt voor 199 euro.

Acer kondigt nieuwe tablets aan iconia tab7 gallery 06
Acer Iconia Tab 7

Voor die kleine tweehonderd euro krijg je een 8 inch Full HD-scherm en een vierkernige Intel-processor. Het scherm is uitgerust met Zero Air Gap-technologie, wat de kijkhoek moet verbeteren. Voor een betere kijkervaring van video’s is de Iconia Tab 8 uitgerust met twee boxen, voor surroundgeluid.

De Iconia Tab 8 draait op de nieuwste versie van Android, 4.4 KitKat. Hij weegt 360 gram en is 8,5 millimeter dik. Foto’s van het toestel zijn nog niet in omloop, maar over anderhalve maand ligt ‘ie in ieder geval in de winkels.

Laat een reactie achter

Tabletmarkt krimpt voor de eerste keer

Door Bart Vuijk, | 5 reacties

De tabletmarkt is gestopt met groeien. Voor het eerst is er een krimp geconstateerd. Er zijn het afgelopen kwartaal minder tablets verkocht dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

En dat is dus nog nooit gebeurd. Er was sinds de presentatie van de eerste iPad sprake van een gestage, en soms stormachtige groei. Nu zit er de klad in; er werden vorig kwartaal wereldwijd 56,3 miljoen tablets verkocht. In het eerste kwartaal van 2013 waren dat er 59 miljoen.

De iPad blijft aan kop, maar levert wel steeds meer marktaandeel in bij andere fabrikanten. De tablet van Apple pakte het afgelopen kwartaal twintig procent van de markt. Samsung is goed voor 11 procent. Lenovo, HP en Asus zagen kleine winsten, maar konden niet echt op tegen de top twee. Dat geldt helemaal voor Acer, Toshiba en Google, die flink terrein verloren.

De cijfers zijn opgeteld door NPD DisplaySearch. Dit bedrijf heeft tevens geconstateerd dat de Windows 8-tablets, zoals de Surface van Microsoft, weinig klanten hebben getrokken vergeleken met de iPad en de Androidtablets van genoemde fabrikanten.

Lees verder...