All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

'Apple komt ook met gouden iPad'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Apple zal in oktober volgens een nieuwe bron de iPad Air 2 bekend gaan maken. De tablet zal voor het eerst ook in het goud beschikbaar gaan komen.

Het gerenommeerde Bloomberg weet te melden dat Apple deze maand haar iPad's in het nieuw gaat steken. De fabrikant is bezich met haar eindejaarsprint nadat het eerder al iOS 8, de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus wist te lanceren. Inmiddels is ook OS X 10.10 onderweg en daarbij horen ook een aantal nieuwe iPads. De verwachting is dat Apple de nieuwe iPad Air 2 gaat bekend maken en een nieuwe iPad mini. Beide nieuwe tablets zullen voorzien zijn van de nieuwe A8-processor uit de iPhone 6 en een extra krachtige grafische chip, zo is het vermoeden.

Wat nieuw zal zijn voor de iPad is dat de tablet deze keer van top tot teen in het goud gehuld zal gaan worden. De iPhones zijn dat al een tijdje en ook anno 2014 is de nieuwe iPhone 6 en de iPhone 6 Plus verkrijgbaar in het goud. De iPad Air 2 en de nieuwe iPad mini zullen volgens het gerucht dus ook een goud kleurtje mee gaan krijgen.

De grotere iPad, die een scherm van 12.9-inch mee moet gaan krijgen, lijkt uitgesteld te zijn naar 2015, aldus Bloomberg. Apple zou nog wat willen finetunen aan de extra grote tablet. Deze grote tablet lijkt bedoeld te zijn voor de zakelijke markt en niet zo zeer voor consumenten.

Lees verder...

‘iPad Air 2 krijgt vingerafdruksensor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De iPad Air 2 wordt waarschijnlijk Apple’s eerste tablet met vingerafdruksensor. Het is alleen de vraag of de nieuwe tablet van Apple ook een NFC-chip krijgt om mobiel te betalen. Dit heeft de iPhone 6 immers ook.

De iPad Air 2 krijgt waarschijnlijk een vingerafdruksensor

Het lijkt erop dat de vingerafdruksensor in de iPad Air 2 vooral bedoeld is om via apps aankopen te doen. Dit zegt Hamza Sood op zijn Twitter-account. Hij ontdekte in wat programmeerregels van de betaversie van iOS 8.1 dat er waarschijnlijk een vingerafdruksensor in de iPad Air 2 zit.

“Met Apple Pay koop je op de iPad via Touch ID alleen iets in een app. Iets als NFC zit niet in de tablet”, schrijft hij. Je kunt de opvolger van de iPad Air, waarvan de naam trouwens nog niet vaststaat, dus niet gebruiken om in de supermarkt je boodschappen mee te betalen.

Waarschijnlijk presenteert Apple de opvolger van de iPad Air later dit jaar.

Lees verder...

Hof Amsterdam vindt tablets een communicatiemiddel

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Het Hof van Amsterdam heeft bepaald dat een iPad geen computer is maar slechts een communicatiemiddel. Volgens het Hof is een iPad niet geschikt om lange teksten mee te typen.

Het hof heeft in een uitspraak de Belastingdienst in het ongelijk gesteld tegenover RTL Nederland, zo meldt Webwereld. RTL had een paar jaar geleden haar personeel een iPad van Apple cadeau gedaan. De belastingdienst vond dat dit een computer was en dat hier loonheffing á drie ton over betaald diende te worden. RTL was het hier niet mee eens en vocht dit aan bij de rechtbank.

In eerste instantie gaf de rechtbank de Belastingdienst gelijk. Hierna ging RTL echter in hoger beroep en nu is het hof van mening dat de tablet geen computer is maar slechts een communicatiemiddel. Het hof is van mening dat een computer als doel heeft lange teksten te tikken en op de iPad is dat nagenoeg onmogelijk zonder een toetsenbord. Daarom fungeert de iPad hoofdzakelijk als communicatiemiddel en een computer als tekstverwerker.

"De beperkingen van een touchscreen spelen niet of nauwelijks een rol bij mobiele communicatie, sms, e-mail of internetbezoek", aldus het Hof. Daarmee lijkt het eens en voor altijd duidelijk dat een tablet vrij gesteld is van loonheffing voor werkgevers. De Belastingdienst heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

Lees verder...

‘HTC’s Google Nexus 9-tablet wordt snel gepresenteerd’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Nexus 9 is zo goed als af. De Google-tablet wordt waarschijnlijk heel snel gepresenteerd. Alles wijst erop dat HTC de fabrikant is die de Nexus 9 heeft gemaakt.

De HTC Google Nexus 9 is bijna af

Die geruchten doen ook al langer de ronde, dus aan de bewering op zich is niet veel nieuws. Als The Wall Street Journal iets beweert, kun je er echter zo goed als zeker van zijn. Volgens de krant is Google’s keuze voor HTC in lijn met haar filosofie om veel verschillende partners te hebben.

Google wil voorkomen dat een fabrikant een monopoliepositie krijgt, aldus een bron tegen de krant. Het wordt de eerste keer dat HTC een Nexus-apparaat maakt sinds de allereerste Nexus, de Nexus One. Ook bronnen tegen TheVerge beweren dat.

Eerder lekte al uit dat de Nexus 9 een Tegra K1-processor van Nvidia krijgt en waarschijnlijk 3GB ram heeft. De kans is groot dat de Nexus 9 wordt gepresenteerd bij de release van Android L, Google’s nieuwe mobiele besturingssysteem.

Laat een reactie achter

‘Apple kondigt 21 oktober nieuwe iPads aan’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple onthult waarschijnlijk op 21 oktober haar nieuwe computerbesturingssysteem, OSX 10.10 Yosemite. Het Amerikaanse bedrijf zou dan ook twee nieuwe iPads aankondigen. Helemaal uit de lucht gegrepen is dat niet.

Een foto waarop de vermeende iPad Pro van Apple te zien zou zijn

Vorig jaar kondigde Apple rond dezelfde tijd ook de iPad Air en de iPad Mini 2 aan. Volgens the Daily Dot zou Apple nu opnieuw meerdere iPads aankondigen. Dit zeggen meerdere bronnen tegenover de website.

Er zijn nog weinig geruchten over de komst van nieuwe iPads. Waarschijnlijk gaat er een de Air 2 heten. Ook zou Apple werken aan een iPad Pro, die een scherm van ongeveer 13 inch krijgt en daarmee dus een echte gigant wordt. Deze zou volgend jaar pas op de markt komen.

Op 21 oktober weten we daar meer over. Of niet, natuurlijk. Een kwestie van afwachten, dus.

Laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Alcatel Hero 8

Tip! Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BERLIJN – De Chinese fabrikant Alcatel brengt met de Hero 8 een nieuwe tablet op de markt. De Hero 8 is een compacte tablet, met een 8-inch scherm, die ook nog eens heel dun is: 7,3 millimeter. In deze eerste ervaring lees je onze conclusie na een halfuurtje met de Alcatel-tablet gespeeld te hebben.

De Alcatel Hero 8

De Hero 8 is een opvallend slanke tablet. De randen langs de zijkant zijn redelijk dun en ook aan de boven- en onderkant valt de randdikte absoluut mee. Met een 8-inch scherm zorgt dat ervoor dat de tablet fijn vasthoudt. Ook is ‘ie niet te zwaar, omdat ‘ie dus 7,3 millimeter dun is en maar 310 gram weegt. Voor een tablet zeker niet zwaar. Best knap, aangezien hij een metalen achterkant heeft.

Het scherm heeft een full HD-resolutie van 1920x1200 pixels. De pixeldichtheid is met 283 ppi redelijk te noemen. Het scherm ziet er zelf ook redelijk mooi uit. Tijdens het halfuurtje dat we met de Alcatel Hero 8 hebben gespeeld viel ons in ieder geval niet op dat kleuren lelijk waren en wit- en zwartkleuren niet goed uitkwamen. We hebben dus – nog – niets te klagen over de display.

Lees verder...

‘HTC presenteert Google Nexus 9-tablet in oktober’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC zou haar nieuwe tablet, de Google Nexus 9, binnen een paar weken presenteren. Waarschijnlijk is 8 oktober de datum. Voor de Nexus 9 zou ook een extern toetsenbord beschikbaar zijn.

Dit stelt het Chinese VR Zone op basis van informatie van de Chinese autoriteiten die toestellen voor een release keuren. Het toetsenbord zou via bluetooth met de Nexus 9 te verbinden zijn. Inmiddels liggen er ook specificaties van de HTC-tablet op straat.

De Tegra K1-processor wordt opnieuw genoemd. Deze klokt 2,5 GHz. De tablet zou niet 5 maar 3GB ram krijgen. Je hebt 16GB opslag in combinatie met 100GB opslag op Google Drive voor twee jaar. Misschien is de Nexus 9 het eerste apparaat dat gelijk op Android L draait.

Lees verder...

‘HTC Nexus 9 nog deze maand aangekondigd’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC werkt inderdaad aan een Nexus 9-tablet voor Google. Deze zou al zo goed als af zijn. Waarschijnlijk wordt de Nexus 9 nog deze maand gepresenteerd.

Google's nieuwe tablet Nexus 9 is bijna klaar

Dit blijkt uit een document van Nvidia, de fabrikant van de Tegra K1-processor. De Nexus 9 maakt zo goed als zeker gebruik van deze krachtige 64-bit processor. Nvidia is verwikkeld in een patentzaak tegen Samsung en Qualcomm. Het document is onderdeel in deze zaak.

Hieruit blijkt dat de HTC Nexus 9 wordt verwacht in het derde kwartaal van dit jaar. Deze maand zou de nieuwe Google-tablet dus al worden gepresenteerd. Meestal gebeurt dit tegelijk met de release van de nieuwste Android-versie. Een exacte datum voor de Android L-release is alleen nog onbekend.

De Nexus 9 krijgt dus de Tegra K1-processor, de krachtigste mobiele processor van dit moment. De K1 is een 64-bit processor, waardoor hij meer werkgeheugen aankan. Om dit te bewijzen zouden HTC en Google de Nexus 9 wellicht uitrusten met 5GB ram.

Het scherm is waarschijnlijk 8,9 inch groot en heeft een QHD-resolutie van 2560x1600 pixels.

Laat een reactie achter

Lees verder...

Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BERLIJN - Samsung heeft op de IFA zojuist een zeer stevige tablet gepresenteerd. De 'ruggedized' tablet kan een val van 1,20 meter hoog op de grond doorstaan, belooft Samsung.

Samsung presenteert zeer stevige tablet op IFA galaxy tab active 6 

Lees verder...

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Tip! Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

Sony maakte al tablets, zoals bijvoorbeeld de Xperia Z2 Tablet. De sony Xperia Z3 Tablet Compact boort een nieuwe doelgroep aan. Zoals zijn naam al verklapt is deze tablet dus niet te groot. Dat klopt. Met een 8-inch scherm heeft hij een heel fijn formaat. We hebben al eventjes met 'm mogen spelen en in deze hands-on bespreken we de Sony Xperia Z3 Tablet Compact alvast.

"De tablet heeft een belfunctie en kan daarmee in principe je telefoon vervangen"

De komst van deze tablet kan toch wel een verrassing worden genoemd. Twee weken geleden lekte het bestaan van de Z3 Tablet Compact pas voor het eerst uit in een gebruikershandeling van Sony. Verder was er eigenlijk geen informatie over de tablet naar buiten gekomen. Dat maakt de verrassing over een nieuw toestel dan eigenlijk alleen maar des te groter.

Een van die verrassingen is dat de lte-variant van de Sony Xperia Z3 Tablet Compact - trouwens niet echt de meest handige naam om uit te spreken - een belfunctie heeft. De normale wifi-variant heeft dit niet. De lte-tablet is dus ook als telefoon te gebruiken en kan dus tot een soort hybride worden gerekend. Hij heeft de voordelen van een tablet: groot scherm, dat werk, maar biedt ook de voordelen van een telefoon. Je kunt dus meer dan alleen mobiel internetten op deze tablet. Via een bluetooth-headset kun je prima met de tablet bellen. Natuurlijk kun je 'm ook daadwerkelijk tegen je oor aanhouden, maar wij gokken dat dit niet voor iedereen even makkelijk is, gezien het formaat van de tablet.

Lees verder...

‘Nexus 9-tablet draait op Android 5.0’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe Nexus-tablet die HTC maakt heet waarschijnlijk de Nexus 9, en niet Nexus 8. Dit blijkt uit een uitgelekte AnTuTu-benchmarktest. De Google-tablet draait op Android 5.0.

De Google Nexus 9-tablet van HTC draait op Android 5.0

Android L is dus niet versie 4.5, maar 5.0. Dit blijkt uit screenshots van een benchmarktest in handen van TK Tech News. De twee screenshots bevestigen eerder gelekte specificaties.

Zo heeft de Google Nexus 9-tablet een Tegra K1-processor van Nvidia. Dit is de beste processor voor mobiele apparaten van dit moment. De Nexus 9 krijgt een QHD-scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels.

De score op AnTuTu is met 45923 heel hoog. Waarschijnlijk kondigt Google de Nexus 9 aan als het Android L, 5.0 dus, officieel released. Dan wordt waarschijnlijk ook de Nexus X, de smartphone die Motorola maakt, gepresenteerd.

Lees verder...

Surface Pro 3-tablet te koop in Nederlandse Microsoft-webwinkel

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De nieuwste tablet van Microsoft is vanaf vandaag te koop in de webwinkel van het bedrijf. De Surface Pro 3 is in vijf verschillende versies in Nederland te koop. De goedkoopste kost 819 euro, de duurste 1969 euro.

Vanaf 28 augustus is de Microsoft Surface Pro 3 tablet in Nederland verkrijgbaar

Hiermee is de goedkoopste versie al grofweg twee keer zo duur als de Apple iPad Air, de Samsung Galaxy Tab S en de Sony Xperia Z2 Tablet. De kosten voor de verzending neemt Microsoft voor haar rekening. Dat dan weer wel.

Er zijn dus vijf varianten van de Microsoft Surface Pro 3. Ze verschillen in processors, werkgeheugen en opslaggeheugen van elkaar. Microsoft zet de tablets in de markt als vervangers van laptops.

De goedkoopste tablet kost 819 euro, heeft 64GB opslag, 4GB ram en een Intel i3-processor. In de tablet van 1019 euro zit een i5-processor en 128GB opslag. Voor twee keer zoveel opslaggeheugen, 8GB ram en dezelfde processor betaal je 1319 euro.

Wil je diezelfde 256GB opslag, maar een i7-processor en 8GB ram, dan betaal 1569 euro. De duurste Surface Pro 3-tablet kost 1969 euro. Hiermee krijg je 512GB opslag en de snelste processor, de i7.

De accu’s in de tablet gaat volgens Microsoft tot negen uur mee. De Surface Pro 3 weegt 800 gram en is 9,1 millimeter dik. Verder meet hij 292,1 bij 201,4 millimeter. Het scherm heeft met een resolutie van 2160x1440 bijna een QHD-resolutie. De display is 12 inch groot.

De tablet moet de concurrentie aangaan met laptops. Hij draait op Windows 8.1 Pro.

Laat een reactie achter

‘Nieuwe HTC Nexus-tablet krijgt krachtige Tegra K1-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Google’s nieuwe Nexus-tablet wordt gemaakt door HTC. De Taiwanese fabrikant zou de beste mobiele processor van dit moment in de tablet stoppen. De Nvidia Tegra K1 Denver-processor, die 2,5 GHz klokt.

De snelheid van de Nvidia Tegra K1 Denver-processor is ongeëvenaard

Deze 64-bitprocessor heeft twee kernen en verslaat in benchmarktests met gemak de nieuwste processors van Qualcomm, MediaTek en Samsung. Met de snelheid van de Nexus X-tablet, zoals de tablet in ieder geval nu wordt genoemd, zal het dus wel goed komen.

Waarschijnlijk krijgt deze tablet, die HTC in opdracht van Google maakt, een 8,9-inch scherm met een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Waarschijnlijk kondigt Google de nieuwe Nexus-tablet tegelijk aan met de release van Android L.

Laat een reactie achter

’12,9-inch iPad Pro pas vanaf volgend jaar te koop’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Twee nieuwe iPads zijn al in massaproductie. Het is alleen nog even wachten tot de grootste iPad ooit uitkomt. Apple wil de iPad Pro, met een scherm van 12,9 inch, pas vanaf volgend jaar in de verkoop doen.

Mockup van MacRumors van de iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit stelt het betrouwbare Bloomberg op basis van meerdere anonieme bronnen. Apple werkt nu aan twee nieuwe tablets, met schermen van 7,9 en 9,7 inch. Later dit jaar moeten de twee iPads in de verkoop gaan. Apples tabletverkoop loopt al een half jaar terug. Tim Cook, de CEO van Apple, wil het tij snel keren.

Nieuwe schermformaten zijn dat niet. Apple lijkt nu ook overtuigd te zijn van ‘groot, groter, grootst’. Er komt ook een iPad met een gigantisch scherm van 12,9 inch. Deze iPad Pro zal alleen pas in 2015 op de markt komen, aldus de bronnen tegen Bloomberg.

Deze nieuwe iPad zou een hoge pixeldichtheid krijgen en een resolutie die 4K, of UHD (geef het een naam) nadert. Dit staat gelijk aan een bizarre resolutie van 7680x4320 pixels.

Laat een reactie achter

Sony lekt zelf nieuwe kleine tablet en nieuwe smartwatch

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Sony gaat binnenkort een nieuwe, kleine tablet op de markt brengen, en werkt ook aan een nieuwe versie van de Smartwatch. Hoewel het Japanse bedrijf dit niet officieel heeft aangekondigd, is de informatie onbetwistbaar: de apparaten staan op een foto op de facebookpagina van Sony zelf.

Sony lekt zelf nieuwe kleine tablet en nieuwe smartwatch 183145 sonytabletsmartwatch

Er is op het plaatje een man te zien die een nieuwe, nog onbekende smartwatch van Sony om zijn pols heeft. In zijn handen heeft hij een witte, kleine tablet die erg dun is, en een stuk kleiner dan de Xperia Z-tabletserie die we al kennen. Zo te zien is het een 7-inch tablet. Het ligt voor de hand dat beide apparaten waterdicht zijn; de man zit aan de rand van een zwembad.

Daarmee heeft Sony wellicht onbedoeld zelf de twee apparaten onthuld. De foto staat in een reclamecampagne van Sony voor de Smartband, een fitnessbandje dat al eerder aan de wereld is onthuld.

Op dezelfde wijze heeft Sony al eerder het bestaan van de Xperia Z2 onthuld. Blijkbaar zit er iemand in Japan niet goed op te letten. Wellicht is Sony bezig met een 'Xperia Z3 Tablet Compact', er is ook van de laatste smartphoneserie een kleinere versie onder de naam Compact uitgebracht. Met als bijzonderheid dat de hardwarespecificaties zich telkens konden meten met die van het topmodel. Dat is bij mini-versies van topmodellen van HTC en Samsung niet zo.

De smartwatch ziet er een beetje uit als de Smwartwatch 2, maar net wat anders aan de randen. Wellicht kondigt Sony de nieuwe producten aan tijdens de komende IFA-beurs in Berlijn. All About Phones reist tijdens de beurs naar de Duitse hoofdstad en als de tablet daar wordt gepresenteerd, valt op deze site te lezen hoe hij bevalt.

Laat een reactie achter

HTC maakt Nexus 8-tablet, bevestigt wifi-registratie

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

HTC is bezig met de productie van de Nexus 8, een tablet die onder regie van Google op de markt wordt gebracht. Dat blijkt uit een registratie van HTC bij de wifi-alliantie.

HTC maakt Nexus 8-tablet, bevestigt wifi-registratie flounder

Al eerder was er sprake van dat HTC weer twee oude 'hobby's' zou oppakken: het maken van een tablet, en het produceren van een apparaat in de Nexus-serie. HTC maakte de allereerste Nexustelefoon, de Nexus One. Daarna richtte Google zich voor de productie van Nexus-apparaten op andere fabrikanten, zoals Samsung, LG en Asus.

HTC heeft in het verleden een paar voorzichtige stappen gewaagd op de tabletmarkt, maar is daar snel op teruggekomen. In Nederland werd de 7-inch HTC Flyer op de markt gebracht, een tablet waar een styluspen werd bijgeleverd zodat je op het scherm kon schrijven en tekenen. Jaren geleden trok HTC zich na tegenvallende verkoopcijfers terug van de tabletmarkt, om zich weer geheel op smartphones te gaan richten.

De Nexus 8 heet intern bij HTC de Flounder (vertaald: de platvis bot). Behalve de diverse wifi-verbindingen die het apparaat krijgt, wordt er in de registratie bij de wifi-alliantie alleen verder over onthuld dat de tablet op het nieuwe besturingssysteem Android L gaat lopen.

Ook is er enige duidelijkheid over de releasedatum. Google zal het apparaat vóór 9 oktober bekendmaken.

Lees verder...

‘Sony maakt Xperia Z3 Tablet Compact’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Op het IFA in Berlijn kondigt Sony niet alleen de Xperia Z3 en de Xperia Z3 Compact aan. De Japanse fabrikant zou ook een kleine tablet op de beurs presenteren. De Xperia Z3 Tablet Compact.

De referentie in de Sony-handleiding naar de Xperia Z3 Tablet Compact

Deze naam noemt Sony op haar website in een gebruikershandleiding (PDF). Er komt geen ‘gewone’ Xperia Z3 Tablet. Een half jaar geleden presenteerde Sony de Xperia Z2 Tablet, dus een opvolger van die tablet wordt waarschijnlijk op het Mobile World Congress in 2015 in Barcelona onthuld.

Met de Z3 Tablet Compact lijkt Sony in de behoefte voor een wat kleinere tablet te willen voorzien. Het is verder nog onbekend wat voor formaat de Z3 Tablet Compact moet krijgen. In ieder geval is het de eerste kleine tablet die Sony sinds de Tablet P maakt.

All About Phones is aanwezig op het IFA begin september in Berlijn en zal het zeker niet nalaten om de eventuele tabletrelease in de gaten te houden.

Laat een reactie achter

‘Productie nieuwe iPad met anti-reflecterende coating al begonnen’

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Apple is al begonnen met de productie van de nieuwe iPad met een scherm van 9,7 inch. De tablet, waarschijnlijk de iPad Air 2, wordt voorzien van een extra laagje dat ervoor zorgt het scherm minder reflecteert.

'Foto iPad Pro uitgelekt'  ipad pro maquette 1

Dit schrijft het betrouwbare Bloomberg op basis van twee anonieme bronnen. De iPad Air 2 wordt volgens hun eind dit kwartaal of begin volgend kwartaal gepresenteerd. Eind september of begin oktober, dus. De tablet krijgt dus een 9,7 inch-scherm.

Omdat Apple de Air 2 voorziet van een anti-reflecterend laagje schijnt de productie nog niet heel hoog te liggen. Het moet het veelgeprezen scherm van de iPad Air nog verder verbeteren. Keerzijde is dat de productie van deze tablet dus niet zo hoog als die van bijvoorbeeld de nieuwe iPad mini, met een scherm van 7,9 inch. Deze moet aan het einde van het jaar te koop zijn.

September wordt een belangrijke maand voor Apple. De iPhone 6 wordt dan zeer waarschijnlijk onthuld en ook de iPad Air 2 komt dan dus op de markt. Waar het succes van de nieuwe iPhone gegarandeerd lijkt, is dat met de nieuwe tablet maar de vraag.

Het loopt namelijk niet zo lekker met Apple’s tabletlijn. De verkoop hiervan loopt al twee kwartalen op rij terug. Dit bleek eind juli uit de kwartaalcijfers van Apple.

Laat een reactie achter

‘Nieuwe Nexus-tablet wordt schoolvoorbeeld van Android L’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

HTC werkt aan een high-end tablet. Dit is waarschijnlijk de Nexus 8. Google wil deze tablet op de markt brengen om te laten zien hoe fabrikanten met Android L aan de slag moeten.

Nieuw bewijs voor bestaan van Google Nexus 8 9xuihr xk4ibo5 ehr5edbpoy9mzxedygof91qfjfmzwpt 13invxas2gmyak7rcxgw300

Android L wordt de nieuwste variant van het mobiele besturingssysteem. De ‘Material Design’-interface van Android verschilt nogal van het Android dat nu op jou en onze telefoon staat. Google lijkt het daarom weer tijd te vinden om met een Nexus-apparaat te komen, zodat fabrikanten weten welke kant ze met Android op moeten.

Er zouden nu specificaties van deze vermeende Nexus 8 zijn uitgelekt, door @UpLeaks. Waarschijnlijk wordt het op alle fronten een highender. Hij krijgt namelijk een 64 bit Tegra-processor van Nvidia. Als het om de K1 gaat belooft dat veel goeds: die staat in benchmarktests altijd bovenaan.

Daar komt nog eens 4 GB aan ram bij. Het 8,9 inch-scherm krijgt een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. De camera’s maken foto’s in 8 en 1,6 MP. Het is nog niet duidelijk wanneer de vermeende Nexus 8 op de markt komt, misschien als Android L definitief wordt gelanceerd.

Laat een reactie achter