All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Informatie over nieuwe LG G Pad 2 op Weibo

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Op het Chinese sociale netwerk Weibo is informatie gezet over de nieuwe LG G Pad 2, een tablet met een 8.3-inch scherm. Het wordt de opvolger van de LG G Pad en de mid-size tablet beschikt over nette specificaties.

LG G Pad 8.3 koopwijzer
De LG G Pad uit 2013

De eerste LG G Pad werd alweer bijna twee jaar geleden aangekondigd op de IFA in Berlijn. In mei vorig jaar voegde LG daar nog een drietal tablets aan toe, met formaten van 7-, 8- en 10.1-inch. De nieuwe G Pad 2 zou te laat klaar zijn voor de IFA in september dit jaar, en daarom pas in oktober worden gepresenteerd.

De tablet heeft dus een 8.3-inch scherm met full HD-resolutie. De tablet wordt voortgedreven door een Qualcomm Snapdragon 805-processor, 3G ram, en hij bezit 32GB intern geheugen dat met een micro sd-kaartje kan worden uitgebreid. De hoofdcamera kan foto's maken in een resolutie van 8 megapixel. De frontcamera heeft een resolutie van 5 megapixel. Android 5.1 staat erop. Plaatjes zijn nog niet uitgelekt. Evenmin is er al iets onthuld over prijzen en beschikbaarheid in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy Tab S2 officieel aangekondigd

Door Bouke van den Berg, | 3 reacties

Samsung heeft zijn nieuwe toptablet gepresenteerd, de Galaxy Tab S2. De twee varianten van de tablet zijn vanaf begin september verkrijgbaar. De goedkoopste versie kost 399 euro, de duurste 579 euro.

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t815 black black standard online s

Dit laat Samsung weten in een persbericht. Wij mochten al even spelen met de nieuwe toptablet van Samsung. De hands-on hiervan lees je hier. Samsung heeft twee varianten van de Galaxy S2 ontwikkeld. Eentje heeft een schermformaat van 8 inch, de ander van 9,7 inch. Uiteraard gebruikt Samsung voor de tablet een super amoledpaneel.

Wat opvalt aan de tablets is dat ze heel dun zijn: 5,6 millimeter. De twee tablets wegen 265 en 389 gram, waarmee ze voor tabletbegrippen lekker licht zijn. De displays hebben een resolutie van 2048x1536 pixels. In de tablet zit de Exynos 7 octa-processor, die ook in de Galaxy Note 4 wordt gebruikt. Deze 64 bit-chpipset heeft vier Cortex A57-kernen en vier Cortex A53-kernen die tussen de 1,9 en 1,5GHz klokken.

De tablet heeft 3GB ram. De opslagcapaciteit verschilt per variant. Je hebt minimaal 32GB en maximaal 64GB. De opslagcapaciteit is te allen tijd uitbreidbaar. Op de tablet staat Android 5.0 Lollipop. Foto’s maak je in 8 en 2,1 megapixel.

In totaal zijn er drie verschillende versies van de Samsung Galaxy Tab S2. Van zowel de 8 inch- als 9,7 inch-variant verschijnt een wifi-versie. Daarnaast komt er van de 9,7 inch-uitgave ook een variant op de markt die 4G-internet ondersteunt. Hierin kun je dus ook een simkaart plaatsen.

De Samsung Galaxy Tab S2 zal vanaf augustus in het buitenland in de eerste winkels liggen. Nederland volgt iets later: begin september, met prijzen van de tablet van 399, 499 en 579 euro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

AMSTERDAM - Samsung brengt twee nieuwe Androidtablets op de markt in het topsegment. Worden het iPadkillers? Dat hoopt de Koreaanse fabrikant al jaren. We bekeken de tablets tijdens een persconferentie in Amsterdam. Onze ervaringen zijn positief, maar... het blijven wel Androidtablets. En het aantal apps en mogelijkheden hiervoor loopt nog altijd flink achter bij die voor de iPad.

Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t715 white white standard online s 
Eerste ervaring met de Samsung Galaxy Tab S2 00 sm t815 black black standard online s 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Surface Pro 4 komt in oktober

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De Microsoft Surface Pro 4 schijnt in oktober te komen. Verwacht wordt dat de tablet geleverd gaat worden met Windows 10 al geïnstalleerd.

Microsoft Surface Pro 4 komt in oktober surfacepro3primary web

Meer dan één jaar geleden hoorden we informatie over de Microsoft Surface Pro 3. Nu begint het tijd te worden voor de Microsoft Surface Pro 4. Voor de opslag in deze tablets schijnt Microsoft een order geplaatst te hebben bij Samsung. De 256GB SSD's voor deze tablet moeten in grote hoeveelheden geleverd kunnen worden in september. Bronnen in de productielijn van Microsoft verwachten dat de Surface Pro 4 daardoor in oktober gelanceerd wordt.

Het uiterlijk van de tablet gaat volgens bronnen niet veel veranderen. Onder de kap krijgt deze tablet wel een nieuwere processor, aldus de bronnen. Het moet hier om de Skylake core i3, i5 en i7 processoren gaan. Ook schijnt de tablet te komen met een variant met 16GB ram-geheugen. Hoewel er misschien een versie met 1 terabyte aan opslaggeheugen komt, wordt dit niet bevestigd door de bronnen.

Verder schijnt deze tablet op de Pro 3 te gaan lijken. We vinden dan een 12-inch scherm met een resolutie van 2160 x 1440. Het gewicht zal door dezelfde bouw rond de 800 gram gaan liggen. De Surface Pro 3 heeft momenteel een prijs vanaf 870 euro, vermoedelijk wijkt de Pro 4 hier niet veel van af.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Onaangekondigde Samsungtablet al in volle glorie te bewonderen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De onaangekondigde Samsung Galaxy Tab S2 is op internet al in volle glorie te bewonderen, dankzij website Tabletmonkeys. Er zouden twee versies van deze tablet op de markt komen, een 9,7-inch en een 8-inch versie. De S in de naam geeft aan dat het om vlaggenschepen gaat.

De tablet zou volgende week al worden aangekondigd, meldt Tabletmonkeys. De Galaxy Tab S2 is de opvolger van de indrukwekkende Galaxy Tab S, die was gemodelleerd naar de Samsung Galaxy S5. De Tab S2 lijkt daarentegen wat meer op een iPad.

De Tab S2 krijgt een amoledscherm. De ratio van het scherm wordt 4:3 en beide varianten krijgen een resolutie van 2048x1536 pixels.

De belangrijkste specificaties van de hardware onder de slechts 5,4 millimeter dunne motorkap vermelden verder een achtkernige 64-bit Exynos 7420-processor, 3GB ram, Android 5 Lollipop en 4G lte-ondersteuning. De grootste tablet zoou 407 gram wegen, de kleinste slechts 260 gram.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Hoesje laat zien hoe iPad mini 4 eruit komt te zien

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Twitteraar @onleaks heeft enkele foto's van een hoesje online gezet waar volgens hem een iPad mini 4 in moet passen. De openingen in het hoesje geven aan dat sommige onderdelen ergens anders zitten dan bij de iPad mini 3.

Het hoesje geeft volgens @onleaks aan dat er inwendig het nodige verandert in de nieuwe minitablet van Apple. Het lijkt erop dat de tablet verder precies dezelfde afmetingen krijgt als al zijn voorgangers. Wat anders is, is te zien aan de openingen in het hoesje. Die laten een aaneengesloten sleuf zien voor de speakers en de schakelaar om het geluid uit te zetten, lijkt te ontbreken want daar is in het hoesje geen gat voor gemaakt.

Het gebeurt wel vaker dat fabrikanten aan hoesjesfabrieken de precieze afmetingen van een toekomstig apparaat geven, zodat ze alvast kunnen beginnen met produceren van hun accessoires. Maar of het hoesje echt de nieuwe iPad mini 4 heeft onthuld, blijft onzeker totdat Apple het apparaat zelf heeft aangekondigd. Overigens is het velen opgevallen dat sinds kort de originele iPad mini niet meer wordt verkocht in de Apple Store. Te verwachten valt dt de iPad mini 4 pas ergens in de herfst officieel wordt aangekondigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony Xperia Z4 Tablet eind juni te koop voor 779 euro

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe toptablet van Sony is uiterlijk vanaf 30 juni in Nederland te koop. Deze Xperia Z4 Tablet gaat behoorlijk wat geld kosten: 779 euro, inclusief een keyboarddock.

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet 863

Dit bevestigt Sony tegenover Android Planet. Sony kondigde de Xperia Z4 Tablet aan op het Mobile World Congress, dat begin maart plaatsvond in Barcelona. Het prijsverschil met zijn voorgangers is niet mals: die kostten grofweg 300 euro minder toen ze op de markt kwamen.

De specificaties zijn echter ook wel een stukje beter. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en een hoge resolutie van 2560x1600 pixels. In de tablet zit de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset klokt met vier Cortex A57-kernen 2GHz en met vier Cortex A53-kernen 1,5GHz. Sony gebruikt deze processor ook voor de Xperia Z3+.

De batterij van de Sony Xperia Z4 Tablet heeft een inhoud van 6000 mAh. Daarnaast ondersteunt de tablet 4G-internet. In de Z4 Tablet zit 3GB aan werkgeheugen en de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Dit is uit te breiden met maximaal 128GB via een micro sd-kaart. Foto’s schiet de Xperia Z4 Tablet in 8,1 en 5,1 megapixel

De Xperia Z4 Tablet is een tablet die meer in de buurt komt van een laptop dan zijn voorgangers. De keyboarddock die bij de tablet wordt meegeleverd is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, maar er zijn ook poorten in de tablet voor printers en projectors. Dit verklaart ook het prijsverschil, al blijft 779 voor veel mensen waarschijnlijk veel geld.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto’s verschenen van Samsung Galaxy Tab S2’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is de verwachting dat Samsung deze zomer zijn nieuwe toptablet aankondigt, de Galaxy Tab S2. Over dit apparaat was al het een en ander naar buiten gekomen, maar nu zijn er ook foto’s van de Galaxy Tab S2 verschenen.

Samsung Galaxy Tab S2

Deze zijn gevonden door het doorgaans goed ingelichte, Franstalige No Where Else. Het gaat om de kleinere van de twee exemplaren van de Galaxy Tab S2. Deze tablet heeft een scherm met een formaat van 8 inch. Deze display heeft een hoge resolutie 2048x1536 pixels.

In de tablet zit een Exynos-processor van Samsung die over acht kernen beschikt en geklokt is op maximaal 1,9GHz. De Galaxy Tab S2 heeft daarnaast 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit van 16GB is uit te breiden via een micro sd-kaart.

Samsung stopt twee relatief goede camera’s voor een tablet in de Galaxy Tab S2. Met de camera aan de voorkant schiet je foto’s in 2 megapixel. Aan de achterkant heeft Samsung een camera met een 8-megapixelsensor geplaatst. Iets dat voor een tablet helemaal niet verkeerd is.

De Zuid-Koreaanse fabrikant voert ook op het gebied van tablets zijn motto ‘dun, dunner, dunst’ door, want de Galaxy Tab S2 is waarschijnlijk maar 5,4 millimeter dun. Hiermee verslaat het met afstand bijvoorbeeld de Apple iPad Air 2, die met 6,1 millimeter ook al niet bepaald een dikkertje was.

De Galaxy Tab S2 is waarschijnlijk gemaakt van aluminium, net als de meest recente topmodellen die Samsungs smartphone-afdeling de afgelopen tijd lanceerde, zoals de Galaxy Note 4, Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Office-apps straks van tevoren geïnstalleerd op tablets Sony en LG

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Als je binnenkort een tablet van LG of Sony koopt, staan daar de Office-apps van Microsoft al op geïnstalleerd. De Amerikaanse fabrikant heeft hiervoor een deal gesloten met 20 producenten van tablets.

Previewversie Microsoft Office beschikbaar voor Android screenshot-1

Dit laat Microsoft weten op zijn blog. In totaal heeft Microsoft nu met 31 zogenaamde OEM’s gesloten. Dit zijn de fabrikanten die een smartphone of tablet produceren. Hieronder bevinden zich onder andere LG, Sony, Haier, Positivo en Wortman. Microsoft had al een deal met Samsung en Dell.

“Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive en Skype staan binnenkort van tevoren al op Android-tablets van deze fabrikanten geïnstalleerd”, schrijft Microsoft. “Deze apps staan op een nieuwe tablet van LG en Sony zal de apps binnen 90 dagen op de Xperia Z4 Tablet zetten.”

Overigens is het interessant om te lezen dat Microsoft spreekt over een nieuwe tablet van LG. Werkt de fabrikant aan een nieuwe Nexus-tablet of een eigen tablet? We wachten het af.

Microsoft laat zich op het gebied van apps steeds nadrukkelijker gelden. Zo is de Outlook-app voor iOS en Android een absolute aanrader. Daarnaast zijn de Office-apps nu al een poosje gratis om te gebruiken, daar waar je vroeger nog geld moest betalen om een tekst in Word te tikken op je tablet.

Microsoft is ondertussen ook druk bezig met de ontwikkeling van Windows 10 voor zijn computers, tablets, Xbox en smartphones. Dit besturingssysteem moet op alle apparaten nagenoeg hetzelfde werken. Bovendien moeten apps voor de computer het ook doen op je smartphone en vice versa. Na de zomer rolt Microsoft als het goed is Windows 10 uit naar een grote groep van zijn Lumia-smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung ontwikkelt tablet met Intel-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Samsung zou op dit moment een tablet aan het ontwikkelen zijn die beschikt over een Intel-processor. Het zou de eerste keer zijn dat de Zuid-Koreaanse fabrikant voor zijn tablets een chipset gebruikt van Intel.

Intel werkt aan mobiele chip met 48 kernen schermafbeelding 2012 10 31 om 231353

Dit zou blijken uit een benchmarktest van GeekBench, gepubliceerd op PrimateLabs. Hieruit worden een aantal dingen duidelijk. De tablet heeft bijvoorbeeld als ontwikkelingsnaam Chopin en ondersteunt 4G-internet.

De Intel-processor, een Atom X5, beschikt over vier kernen. Deze zijn geklokt op 2,24GHz, wat natuurlijk helemaal niet zo slecht is. Het is een 64 bit-processor. Daarnaast gaat de tablet beschikken over de lieve som van 4GB aan werkgeheugen.

Het is nog onbekend wanneer Samsung de tablet gaat presenteren. Opvallend is het in ieder geval wel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een chipset van Intel gebruikt, en niet kiest voor zijn eigen Exynos-processor. De tablet draait op Android 5.1 Lollipop.

Meer informatie over de tablet ontbreekt nog. De eerste specificaties geven echter aan dat het om een high end-tablet gaat, wat ongetwijfeld tot gevolg zal hebben dat het scherm een quad HD-resolutie zal krijgen en dat de camera’s voor tabletbegrippen waarschijnlijk ook dik in orde zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC lijkt aan budgettablet te werken

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC lijkt te werken aan een budgettablet. Op de site waar apparaten moeten worden aangemeld voor bluetooth-certificering, is een verwijzing naar die tablet te vinden. Dat is een van de eerste benodigde stappen om een product op de markt te brengen.

HTC Nexus 9

Kennelijk heeft HTC op tabletgebied weer de smaak te pakken, nadat het Taiwanese bedrijf voor Google de Nexus 9 mocht produceren. Die tamelijk dure high-end tablet is te koop in de Play Store vanaf 389 euro, en loopt op een Nvidia Tegra K1-processor. Vanwege de tamelijk hoge prijs heeft de Nexus 9 tpot dusver geen hoge verkoopcijfers gehaald. Wel zijn er lovende reviews over te lezen, want het is een zeer snelle tablet met een goed scherm.

De nieuwe HTC-tablet, die op de bluetoothsite is aangetroffen, lijkt bestemd te zijn voor de onderkant van de markt. Behalve het identificatienummer van het model - 2PMW100 - is er nog weinig over bekend. Van het prototype dat is aangemeld, is in ieder geval wel duidelijk dat er nog stevig aan de hardware wordt gesleuteld. Er kan dus nog van alles veranderen voordat de tablet in de winkels komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei presenteert MediaPad M2 in Frankrijk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei heeft in Frankrijk een nieuwe tablet aangekondigd. Het gaat hie rom de MediaPad M2, die beschikt over onder andere een scherm met een formaat van 8 inch en een eigen Kirin-processor.

Huawei MediaPad M2

Hierover schrijft Les Numeriques, dat ook foto’s van de nieuwe tablet van Huawei heeft gemaakt. De Huawei MediaPad M2 is ontworpen in de stijl van het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, de P8. Op het eerste gezicht ziet de tablet er uit als een grotere variant van de Huawei P8, P8lite en P8max.

Ook dit nieuwe apparaat van Huawei is behoorlijk dun: 7,8 millimeter. Waar de smartphones van Huawei tot de dunste op de markt behoren, kan dat van de MediaPad M2 niet gezegd worden. Zo is de iPad Air 2 met 6,1 millimeter toch een stukje dunner dan Huawei’s MediaPad M2.

Neemt niet weg dat de tablet wel lekker dun is. Het scherm heeft een formaat van 8 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de M2 zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor. Dit is een 64 bit-chipset die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2GHz.

In de MediaPad M2 zit 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt, afhankelijk van de versie, 16 of 32GB. Dit opslaggeheugen is uitbreidbaar. Foto’s maakt de tablet in 8 en 2 megapixel. De batterij beschikt over een inhoud van 4800 mAh. Op de Huawei MediaPad M2 draait Android 5.0 Lollipop met daarover de Emotion UI van Huawei.

Huawei geeft de MediaPad M2 een prijs mee van 349 euro. Dat is, gezien de specificaties, op het eerste gezicht zeker geen slechte prijs. Het is nog onbekend wanneer, en of, de tablet in Nederland op de markt komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste plaatje Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Via twitteraar @onleaks is het eerste render-plaatje van de Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt. Hij is niet zo dun als werd gedacht.

De 9,7-inch tablet wordt volgens @onleaks - die meldt hier niet helemaal zeker over te zijn - ergens tussen 5,8 en 5,9 millimeter dun op het dikste punt. Nog altijd dun genoeg, en zeker dunner dan de voorganger Tab S die 6,6 millimeter meet van rug tot buik.

Veel meer details over de nieuwe tablet van Samsung zijn niet gepubliceerd, en van het plaatje valt ook niet al te veel af te leiden. Opvallend is dat het schermformaat iets kleiner is dan dat van de grootste Tab S, die een schermdiameter van 10.5 inch heeft. De opvolger is dus ietwat kleiner. De Tab S kwam overigens ook in een 8-inch variant, dus wellicht komen er ook nog meer formaten op de markt van de nieuwe Tab S 2.

Over prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe tablet is nog net zo weinig bekend als over de specificaties. Maar de Tab S 2 zal absoluut weer over de beste hardware beschikken, als vlaggenschip van de tablet-lijnen van Samsung. De Tab S 10.5 was bedoeld als iPadkiller, en Samsung zal met de opvolger hetzelfde beogen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nokia annuleerde Windows RT-tablet Lumia 2020'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nokia was in 2013 bezig met een Windows RT-tablet, de Lumia 2020. Dat blijkt uit recent bekend geworden informatie. Het verhaal is echter alleen interessant voor de geschiedschrijving; Nokia is inmiddels hele andere wegen ingeslagen.

De Nokia Lumia 2020 zou een PureView-camera met flitser krijgen, wat twee jaar geleden niet zo gebruikelijk was bij tablets. Een Qualcomm Snapdragon 800-processor zou de tablet aandrijven en het apparaat zou zowel met de vingers als met een meegeleverde styluspen bediend kunnen worden.

Inmiddels is Nokia verkocht aan Microsoft, die een streep door de Lumia 2020 heeft gehaald en alle inspanningen richt op de Surface-tablets. Nokia, uitgedund verder gegaan als netwerkleverancier en licentieverkoper, heeft onlangs wel de N1 uitgebracht, een Androidtablet die erg op de iPad mini lijkt. All About Phones kwam deze tablet in maart tegen op het Mobile World Congress. De preview is hier terug te vinden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft: 'Zet geen Windows 10 op de Surface 3'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft gewaarschuwd dat eigenaren van de Surface 3-tablet geen Windows 10-preview op het apparaat moeten zetten. Dat loopt fout af.

Microsoft: 'Zet geen Windows 10 op de Surface 3' surface 3 1 640x360

De Surface 3 is de kleinere versie van de Surface Pro 3. Deze kleinere tablet draait op een Intel Atom-processor. De Surface Pro bezit een Core i-processor. En Windows 10 ondersteunt nog geen Atom-processors, aldus Microsoft. Een moderator van de Microsoft Community op internet onthulde dit.

"Probeer aub NIET Windows 10 op de nieuwe Surface 3 te installeren. Er zijn geen drivers voor de INtel x5/x7 Atom-processors. Er zijn geen drivers in de preview van Windows 10 omdat Intel nog geen drivers beschikbaar heeft gesteld. Het is nog onbekend wanneer die drivers er wel zijn, omdat Intel er nog aan werkt."

Windows 10 is nog niet officieel, het nieuwe besturingssysteem bestaat alleen nog als preview en veel mensen proberen het alvast te installeren op hun Windows-apparaat. Dat kunnen eigenaren van de Surface 3 dus beter niet doen, blijkt nu. Als de definitieve versie van Windows 10 wordt gepresenteerd, zo ergens tegen het einde van juli, mag verwacht worden dat alle benodigde drivers er wel in zitten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘iPad Pro krijgt nieuwe Apple A9-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple kondigt deze herfst waarschijnlijk een tablet aan voor de zakelijke markt, de iPad Pro. Deze tablet krijgt een scherm met een formaat van 12,9 inch en waarschijnlijk de modernste processor van Apple, de A9-chipset.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit melden bronnen aan Apple Insider. Over de iPad Pro is inmiddels al het nodige geschreven. Zo zou de tablet eigenlijk vorig jaar al moeten worden aangekondigd, maar zou er onvoldoende capaciteit zijn in Apple’s fabrieken om de tablet te produceren, naast de iPhone 6, iPhone 6 Plus en bijvoorbeeld de Apple Watch.

Deze herfst moet het echt zo ver zijn. De tablet is inmiddels doorontwikkeld en zal bij zijn onthulling waarschijnlijk over Apple’s nieuwste functies en hardware beschikken. Zo krijgt de tablet waarschijnlijk Apple Pay, al is het formaat van de tablet niet echt handig om het apparaat te gebruiken als betaalmiddel.

Het scherm, met een formaat van maar liefst 12,9 inch, beschikt over ‘force touch’, waarmee de wijze waarop je op het scherm drukt wordt herkend en extra mogelijkheden biedt. In de tablet zit daarnaast Apple’s nieuwste processor, de A9-chipset.

Deze processor zou geproduceerd worden door Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan als enige ter wereld processors maken die zijn gebakken op 14 nanometer. Dit betekent dat deze chipsets zuiniger en efficiënter zijn dan andere processors.

In de tablet komt waarschijnlijk een USB-C-ingang, naast de gebruikelijke lightning-aansluiting waarmee je de tablet oplaadt. Daarnaast krijgt de iPad Pro misschien een stylus-pen, die via Bluetooth in contact staat met de tablet. Apple zou met de iPad Pro vooral mikken op de zakelijke markt, al zullen ongetwijfeld ook veel particulieren oren hebben naar de grootste iPad ooit.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google klaar met de Nexus 7

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Google heeft de Nexus 7 uit de Play Store gehaald. De enige Nexustablet die nu nog is te krijgen, is de Nexus 9. De goedkoopste variant daarvan kost in de Nederlandse Play Store 389 euro.

'Asus en Google stomen opvolger Nexcus 7 klaar' nexus 7 8 million units shipped

De Nexus 7 heeft twee edities beleefd. In 2012 werd de eerste gepresenteerd, een jaar later de tweede. Google liet met de Nexus 7 zien dat een goed apparaat tegen een zeer concurrerende prijs op de markt kon worden gebracht. De Nexus 7 had bijvoorbeeld een beter scherm dan de eerste iPad mini.

De eerste Nexus 7 had wel wat gebreken, zo zat op de achterkant van de 7-inch tablet geen camera en was het geheugen beperkt. Later kwamen versies uit met meer geheugen en de tweede Nexus 7 had wel een achtercamera.

De kleine tablets werden gemaakt door Asus en stonden, zoals alle Nexus-apparaten, vooraan om nieuwe Androidupdates te ontvangen. Toch kwamen er na verloop van tijd over de eerste Nexus 7 vrij veel klachten van gebruikers, die bemerkten dat het apparaat niet goed kon omgaan met latere Androidupdates. De tablet werd er langzaam van.

Met de Nexus 9 heeft Google het over een andere boeg gegooid. Dit is een kwalitatief goede tablet voor een flinke prijs. De duurste Nexus 9-variant kost tegen de vijfhonderd euro, letterlijk tweemaal zoveel als de goedkopere Nexus 7. Daarvoor krijg je in de Nexus 9 wel een grotere tablet met 32 GB geheugen en 4G lte.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Informatie over nieuwe Samsung Galaxy Tab 5 lekt uit

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Chinese bronnen hebben een aantal gegevens over de nieuwe Samsung Galaxy Tab 5 onthuld. De nieuwe tablet heeft een diameter van 8 inch met een schermresolutioe van 1024X768 pixels. De midrangetablet heeft een quadcore processor.

De informatie die in China op internet is gezet, laat zien dat de tablet dus midrange specificaties krijgt. Hij is wat dunner dan de Tab 4-serie. Aan de bijbehorende plaatjes te oordelen is het apparaat wel wat groter. De quadcore CPU is geklokt op 1,2Ghz, er zit 2GB ram in en 16GB intern geheugen.

De camera zou een 5-megapixel achtercamera en een 2-megapixel frontcamera krijgen. Ze krijgen Android 5.0 Lollipop en er zou een styluspen bij zitten, de S Pen, die we tot nu toe alleen in de Galaxy Note-serie zijn tegengekomen. Die pen zou in een sleuf rechtsboven moeten zitten.

Samsung zou de tablet in twee varianten willen uitbrengen met iets verschillende specificaties. Welke naar Nederland komt, en wanneer en hoe duur hij wordt, is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy Tab A 9.7 in Duitsland verkrijgbaar voor 299 euro

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Samsung heeft de eerste tablet van de nieuwe Galaxy Tab A-serie uitgebracht in Duitsland, nadat eerder Rusland aan de beurt was. Waarschijnlijk gaat het niet al te lang meer duren voor het apparaat ook naar Nederland komt.

Samsung Galaxy Tab A

De tablet wordt tussen de high-end Tab S-serie en de goedkope Tab 4-lijn gepositioneerd. De tablet gaat in Duitsland 299 euro kosten. Daarvoor krijgt de gebruiker een 9,7-inch scherm met 4:3 verhoudingen.

De Galaxy Tab A-serie wordt net als de A-serie bij de telefoons van Samsung van hoogwaardige materialen vervaardigd. De technische componenten plaatsen het apparaat echter in de middenklasse. De schermresolutie wordt 1024x768 pixels, de tablet wordt aangedreven door waarschijnlijk een Snapdragon 410-processor met vier kernen die op 1,2Ghz zijn geklokt, geholpen door een nogal magere 1GB ram en 16GB intern geheugen. De lte-variant kost in Duitsland vijftig euro meer dan de wifi-versie. Er komt ook nog een 8-inch variant van de Tab A aan.

Android 5.0 staat erop, en de batterij biedt 4200 mAh aan stroom. De tablets zijn bijzonder dun, slechts 7,5 millimeter van scherm tot rug. Prijzen en details over de beschikbaarheid voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe Microsoft Surface 3 vanaf 7 mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft heeft zijn nieuwe tablet aangekondigd. Dit is de Surface 3. De nieuwe tablet van Microsoft draait op de volledige versie van Windows 8.1 en is verkrijgbaar vanaf 609 euro.

Microsoft Surface 3 dock

Dit laat Microsoft weten op zijn website. 499 dollar is omgerekend goed voor ongeveer 460 euro, maar de tablet is in Nederland verkrijgbaar vanaf 609 euro.

De Surface 3 volgt de Surface 2 op. Het is het kleine broertje van de Surface Pro 3, die qua prijs en specificaties de absolute topper van Microsofts tablets is. Het scherm van de Surface 3 is met een formaat van 10,8 inch bijvoorbeeld een stukje kleiner dan die van de Surface Pro 3. Deze tablet heeft namelijk een doorsnede van 12 inch. Het scherm van de Surface 3 heeft een resolutie van 1920x1280 pixels.

In de Microsoft Surface 3 zit een Atom x7-processor van Intel. Deze 64 bit-chipset heeft een kloksnelheid van 1,6GHz, maar kan in een turbomode een maximale kloksnelheid van 2,6GHz behalen. Er komen meerdere varianten van de Surface 3. Eentje met 2GB ram en een opslagcapaciteit van 64GB. De ander heeft 4GB ram en 128GB opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar. Naast wifi-varianten komen er ook lte-varianten van de Surface 3.

Foto's schiet de Surface 3 in 8 en 3,5 megapixel. De tablet draait nu nog op Windows 8.1, maar krijgt Windows 10 zodra dit besturingssysteem af is. Als je de Surface 3 koopt, krijg je een jaar lang gratis Office 365 Personal. Een toetsenbord en Microsofts stylus-pen moet je los van de Surface 3 kopen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp