All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Hoesje laat zien hoe iPad mini 4 eruit komt te zien

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Twitteraar @onleaks heeft enkele foto's van een hoesje online gezet waar volgens hem een iPad mini 4 in moet passen. De openingen in het hoesje geven aan dat sommige onderdelen ergens anders zitten dan bij de iPad mini 3.

Het hoesje geeft volgens @onleaks aan dat er inwendig het nodige verandert in de nieuwe minitablet van Apple. Het lijkt erop dat de tablet verder precies dezelfde afmetingen krijgt als al zijn voorgangers. Wat anders is, is te zien aan de openingen in het hoesje. Die laten een aaneengesloten sleuf zien voor de speakers en de schakelaar om het geluid uit te zetten, lijkt te ontbreken want daar is in het hoesje geen gat voor gemaakt.

Het gebeurt wel vaker dat fabrikanten aan hoesjesfabrieken de precieze afmetingen van een toekomstig apparaat geven, zodat ze alvast kunnen beginnen met produceren van hun accessoires. Maar of het hoesje echt de nieuwe iPad mini 4 heeft onthuld, blijft onzeker totdat Apple het apparaat zelf heeft aangekondigd. Overigens is het velen opgevallen dat sinds kort de originele iPad mini niet meer wordt verkocht in de Apple Store. Te verwachten valt dt de iPad mini 4 pas ergens in de herfst officieel wordt aangekondigd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony Xperia Z4 Tablet eind juni te koop voor 779 euro

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe toptablet van Sony is uiterlijk vanaf 30 juni in Nederland te koop. Deze Xperia Z4 Tablet gaat behoorlijk wat geld kosten: 779 euro, inclusief een keyboarddock.

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet 863

Dit bevestigt Sony tegenover Android Planet. Sony kondigde de Xperia Z4 Tablet aan op het Mobile World Congress, dat begin maart plaatsvond in Barcelona. Het prijsverschil met zijn voorgangers is niet mals: die kostten grofweg 300 euro minder toen ze op de markt kwamen.

De specificaties zijn echter ook wel een stukje beter. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en een hoge resolutie van 2560x1600 pixels. In de tablet zit de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset klokt met vier Cortex A57-kernen 2GHz en met vier Cortex A53-kernen 1,5GHz. Sony gebruikt deze processor ook voor de Xperia Z3+.

De batterij van de Sony Xperia Z4 Tablet heeft een inhoud van 6000 mAh. Daarnaast ondersteunt de tablet 4G-internet. In de Z4 Tablet zit 3GB aan werkgeheugen en de opslagcapaciteit bedraagt 32GB. Dit is uit te breiden met maximaal 128GB via een micro sd-kaart. Foto’s schiet de Xperia Z4 Tablet in 8,1 en 5,1 megapixel

De Xperia Z4 Tablet is een tablet die meer in de buurt komt van een laptop dan zijn voorgangers. De keyboarddock die bij de tablet wordt meegeleverd is daar bijvoorbeeld een goed voorbeeld van, maar er zijn ook poorten in de tablet voor printers en projectors. Dit verklaart ook het prijsverschil, al blijft 779 voor veel mensen waarschijnlijk veel geld.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Foto’s verschenen van Samsung Galaxy Tab S2’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is de verwachting dat Samsung deze zomer zijn nieuwe toptablet aankondigt, de Galaxy Tab S2. Over dit apparaat was al het een en ander naar buiten gekomen, maar nu zijn er ook foto’s van de Galaxy Tab S2 verschenen.

Samsung Galaxy Tab S2

Deze zijn gevonden door het doorgaans goed ingelichte, Franstalige No Where Else. Het gaat om de kleinere van de twee exemplaren van de Galaxy Tab S2. Deze tablet heeft een scherm met een formaat van 8 inch. Deze display heeft een hoge resolutie 2048x1536 pixels.

In de tablet zit een Exynos-processor van Samsung die over acht kernen beschikt en geklokt is op maximaal 1,9GHz. De Galaxy Tab S2 heeft daarnaast 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit van 16GB is uit te breiden via een micro sd-kaart.

Samsung stopt twee relatief goede camera’s voor een tablet in de Galaxy Tab S2. Met de camera aan de voorkant schiet je foto’s in 2 megapixel. Aan de achterkant heeft Samsung een camera met een 8-megapixelsensor geplaatst. Iets dat voor een tablet helemaal niet verkeerd is.

De Zuid-Koreaanse fabrikant voert ook op het gebied van tablets zijn motto ‘dun, dunner, dunst’ door, want de Galaxy Tab S2 is waarschijnlijk maar 5,4 millimeter dun. Hiermee verslaat het met afstand bijvoorbeeld de Apple iPad Air 2, die met 6,1 millimeter ook al niet bepaald een dikkertje was.

De Galaxy Tab S2 is waarschijnlijk gemaakt van aluminium, net als de meest recente topmodellen die Samsungs smartphone-afdeling de afgelopen tijd lanceerde, zoals de Galaxy Note 4, Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Office-apps straks van tevoren geïnstalleerd op tablets Sony en LG

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Als je binnenkort een tablet van LG of Sony koopt, staan daar de Office-apps van Microsoft al op geïnstalleerd. De Amerikaanse fabrikant heeft hiervoor een deal gesloten met 20 producenten van tablets.

Previewversie Microsoft Office beschikbaar voor Android screenshot-1

Dit laat Microsoft weten op zijn blog. In totaal heeft Microsoft nu met 31 zogenaamde OEM’s gesloten. Dit zijn de fabrikanten die een smartphone of tablet produceren. Hieronder bevinden zich onder andere LG, Sony, Haier, Positivo en Wortman. Microsoft had al een deal met Samsung en Dell.

“Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive en Skype staan binnenkort van tevoren al op Android-tablets van deze fabrikanten geïnstalleerd”, schrijft Microsoft. “Deze apps staan op een nieuwe tablet van LG en Sony zal de apps binnen 90 dagen op de Xperia Z4 Tablet zetten.”

Overigens is het interessant om te lezen dat Microsoft spreekt over een nieuwe tablet van LG. Werkt de fabrikant aan een nieuwe Nexus-tablet of een eigen tablet? We wachten het af.

Microsoft laat zich op het gebied van apps steeds nadrukkelijker gelden. Zo is de Outlook-app voor iOS en Android een absolute aanrader. Daarnaast zijn de Office-apps nu al een poosje gratis om te gebruiken, daar waar je vroeger nog geld moest betalen om een tekst in Word te tikken op je tablet.

Microsoft is ondertussen ook druk bezig met de ontwikkeling van Windows 10 voor zijn computers, tablets, Xbox en smartphones. Dit besturingssysteem moet op alle apparaten nagenoeg hetzelfde werken. Bovendien moeten apps voor de computer het ook doen op je smartphone en vice versa. Na de zomer rolt Microsoft als het goed is Windows 10 uit naar een grote groep van zijn Lumia-smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘Samsung ontwikkelt tablet met Intel-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Samsung zou op dit moment een tablet aan het ontwikkelen zijn die beschikt over een Intel-processor. Het zou de eerste keer zijn dat de Zuid-Koreaanse fabrikant voor zijn tablets een chipset gebruikt van Intel.

Intel werkt aan mobiele chip met 48 kernen schermafbeelding 2012 10 31 om 231353

Dit zou blijken uit een benchmarktest van GeekBench, gepubliceerd op PrimateLabs. Hieruit worden een aantal dingen duidelijk. De tablet heeft bijvoorbeeld als ontwikkelingsnaam Chopin en ondersteunt 4G-internet.

De Intel-processor, een Atom X5, beschikt over vier kernen. Deze zijn geklokt op 2,24GHz, wat natuurlijk helemaal niet zo slecht is. Het is een 64 bit-processor. Daarnaast gaat de tablet beschikken over de lieve som van 4GB aan werkgeheugen.

Het is nog onbekend wanneer Samsung de tablet gaat presenteren. Opvallend is het in ieder geval wel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een chipset van Intel gebruikt, en niet kiest voor zijn eigen Exynos-processor. De tablet draait op Android 5.1 Lollipop.

Meer informatie over de tablet ontbreekt nog. De eerste specificaties geven echter aan dat het om een high end-tablet gaat, wat ongetwijfeld tot gevolg zal hebben dat het scherm een quad HD-resolutie zal krijgen en dat de camera’s voor tabletbegrippen waarschijnlijk ook dik in orde zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HTC lijkt aan budgettablet te werken

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC lijkt te werken aan een budgettablet. Op de site waar apparaten moeten worden aangemeld voor bluetooth-certificering, is een verwijzing naar die tablet te vinden. Dat is een van de eerste benodigde stappen om een product op de markt te brengen.

HTC Nexus 9

Kennelijk heeft HTC op tabletgebied weer de smaak te pakken, nadat het Taiwanese bedrijf voor Google de Nexus 9 mocht produceren. Die tamelijk dure high-end tablet is te koop in de Play Store vanaf 389 euro, en loopt op een Nvidia Tegra K1-processor. Vanwege de tamelijk hoge prijs heeft de Nexus 9 tpot dusver geen hoge verkoopcijfers gehaald. Wel zijn er lovende reviews over te lezen, want het is een zeer snelle tablet met een goed scherm.

De nieuwe HTC-tablet, die op de bluetoothsite is aangetroffen, lijkt bestemd te zijn voor de onderkant van de markt. Behalve het identificatienummer van het model - 2PMW100 - is er nog weinig over bekend. Van het prototype dat is aangemeld, is in ieder geval wel duidelijk dat er nog stevig aan de hardware wordt gesleuteld. Er kan dus nog van alles veranderen voordat de tablet in de winkels komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei presenteert MediaPad M2 in Frankrijk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei heeft in Frankrijk een nieuwe tablet aangekondigd. Het gaat hie rom de MediaPad M2, die beschikt over onder andere een scherm met een formaat van 8 inch en een eigen Kirin-processor.

Huawei MediaPad M2

Hierover schrijft Les Numeriques, dat ook foto’s van de nieuwe tablet van Huawei heeft gemaakt. De Huawei MediaPad M2 is ontworpen in de stijl van het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, de P8. Op het eerste gezicht ziet de tablet er uit als een grotere variant van de Huawei P8, P8lite en P8max.

Ook dit nieuwe apparaat van Huawei is behoorlijk dun: 7,8 millimeter. Waar de smartphones van Huawei tot de dunste op de markt behoren, kan dat van de MediaPad M2 niet gezegd worden. Zo is de iPad Air 2 met 6,1 millimeter toch een stukje dunner dan Huawei’s MediaPad M2.

Neemt niet weg dat de tablet wel lekker dun is. Het scherm heeft een formaat van 8 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de M2 zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor. Dit is een 64 bit-chipset die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2GHz.

In de MediaPad M2 zit 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt, afhankelijk van de versie, 16 of 32GB. Dit opslaggeheugen is uitbreidbaar. Foto’s maakt de tablet in 8 en 2 megapixel. De batterij beschikt over een inhoud van 4800 mAh. Op de Huawei MediaPad M2 draait Android 5.0 Lollipop met daarover de Emotion UI van Huawei.

Huawei geeft de MediaPad M2 een prijs mee van 349 euro. Dat is, gezien de specificaties, op het eerste gezicht zeker geen slechte prijs. Het is nog onbekend wanneer, en of, de tablet in Nederland op de markt komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste plaatje Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Via twitteraar @onleaks is het eerste render-plaatje van de Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt. Hij is niet zo dun als werd gedacht.

De 9,7-inch tablet wordt volgens @onleaks - die meldt hier niet helemaal zeker over te zijn - ergens tussen 5,8 en 5,9 millimeter dun op het dikste punt. Nog altijd dun genoeg, en zeker dunner dan de voorganger Tab S die 6,6 millimeter meet van rug tot buik.

Veel meer details over de nieuwe tablet van Samsung zijn niet gepubliceerd, en van het plaatje valt ook niet al te veel af te leiden. Opvallend is dat het schermformaat iets kleiner is dan dat van de grootste Tab S, die een schermdiameter van 10.5 inch heeft. De opvolger is dus ietwat kleiner. De Tab S kwam overigens ook in een 8-inch variant, dus wellicht komen er ook nog meer formaten op de markt van de nieuwe Tab S 2.

Over prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe tablet is nog net zo weinig bekend als over de specificaties. Maar de Tab S 2 zal absoluut weer over de beste hardware beschikken, als vlaggenschip van de tablet-lijnen van Samsung. De Tab S 10.5 was bedoeld als iPadkiller, en Samsung zal met de opvolger hetzelfde beogen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nokia annuleerde Windows RT-tablet Lumia 2020'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nokia was in 2013 bezig met een Windows RT-tablet, de Lumia 2020. Dat blijkt uit recent bekend geworden informatie. Het verhaal is echter alleen interessant voor de geschiedschrijving; Nokia is inmiddels hele andere wegen ingeslagen.

De Nokia Lumia 2020 zou een PureView-camera met flitser krijgen, wat twee jaar geleden niet zo gebruikelijk was bij tablets. Een Qualcomm Snapdragon 800-processor zou de tablet aandrijven en het apparaat zou zowel met de vingers als met een meegeleverde styluspen bediend kunnen worden.

Inmiddels is Nokia verkocht aan Microsoft, die een streep door de Lumia 2020 heeft gehaald en alle inspanningen richt op de Surface-tablets. Nokia, uitgedund verder gegaan als netwerkleverancier en licentieverkoper, heeft onlangs wel de N1 uitgebracht, een Androidtablet die erg op de iPad mini lijkt. All About Phones kwam deze tablet in maart tegen op het Mobile World Congress. De preview is hier terug te vinden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft: 'Zet geen Windows 10 op de Surface 3'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft gewaarschuwd dat eigenaren van de Surface 3-tablet geen Windows 10-preview op het apparaat moeten zetten. Dat loopt fout af.

Microsoft: 'Zet geen Windows 10 op de Surface 3' surface 3 1 640x360

De Surface 3 is de kleinere versie van de Surface Pro 3. Deze kleinere tablet draait op een Intel Atom-processor. De Surface Pro bezit een Core i-processor. En Windows 10 ondersteunt nog geen Atom-processors, aldus Microsoft. Een moderator van de Microsoft Community op internet onthulde dit.

"Probeer aub NIET Windows 10 op de nieuwe Surface 3 te installeren. Er zijn geen drivers voor de INtel x5/x7 Atom-processors. Er zijn geen drivers in de preview van Windows 10 omdat Intel nog geen drivers beschikbaar heeft gesteld. Het is nog onbekend wanneer die drivers er wel zijn, omdat Intel er nog aan werkt."

Windows 10 is nog niet officieel, het nieuwe besturingssysteem bestaat alleen nog als preview en veel mensen proberen het alvast te installeren op hun Windows-apparaat. Dat kunnen eigenaren van de Surface 3 dus beter niet doen, blijkt nu. Als de definitieve versie van Windows 10 wordt gepresenteerd, zo ergens tegen het einde van juli, mag verwacht worden dat alle benodigde drivers er wel in zitten.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

‘iPad Pro krijgt nieuwe Apple A9-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple kondigt deze herfst waarschijnlijk een tablet aan voor de zakelijke markt, de iPad Pro. Deze tablet krijgt een scherm met een formaat van 12,9 inch en waarschijnlijk de modernste processor van Apple, de A9-chipset.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit melden bronnen aan Apple Insider. Over de iPad Pro is inmiddels al het nodige geschreven. Zo zou de tablet eigenlijk vorig jaar al moeten worden aangekondigd, maar zou er onvoldoende capaciteit zijn in Apple’s fabrieken om de tablet te produceren, naast de iPhone 6, iPhone 6 Plus en bijvoorbeeld de Apple Watch.

Deze herfst moet het echt zo ver zijn. De tablet is inmiddels doorontwikkeld en zal bij zijn onthulling waarschijnlijk over Apple’s nieuwste functies en hardware beschikken. Zo krijgt de tablet waarschijnlijk Apple Pay, al is het formaat van de tablet niet echt handig om het apparaat te gebruiken als betaalmiddel.

Het scherm, met een formaat van maar liefst 12,9 inch, beschikt over ‘force touch’, waarmee de wijze waarop je op het scherm drukt wordt herkend en extra mogelijkheden biedt. In de tablet zit daarnaast Apple’s nieuwste processor, de A9-chipset.

Deze processor zou geproduceerd worden door Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan als enige ter wereld processors maken die zijn gebakken op 14 nanometer. Dit betekent dat deze chipsets zuiniger en efficiënter zijn dan andere processors.

In de tablet komt waarschijnlijk een USB-C-ingang, naast de gebruikelijke lightning-aansluiting waarmee je de tablet oplaadt. Daarnaast krijgt de iPad Pro misschien een stylus-pen, die via Bluetooth in contact staat met de tablet. Apple zou met de iPad Pro vooral mikken op de zakelijke markt, al zullen ongetwijfeld ook veel particulieren oren hebben naar de grootste iPad ooit.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google klaar met de Nexus 7

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Google heeft de Nexus 7 uit de Play Store gehaald. De enige Nexustablet die nu nog is te krijgen, is de Nexus 9. De goedkoopste variant daarvan kost in de Nederlandse Play Store 389 euro.

'Asus en Google stomen opvolger Nexcus 7 klaar' nexus 7 8 million units shipped

De Nexus 7 heeft twee edities beleefd. In 2012 werd de eerste gepresenteerd, een jaar later de tweede. Google liet met de Nexus 7 zien dat een goed apparaat tegen een zeer concurrerende prijs op de markt kon worden gebracht. De Nexus 7 had bijvoorbeeld een beter scherm dan de eerste iPad mini.

De eerste Nexus 7 had wel wat gebreken, zo zat op de achterkant van de 7-inch tablet geen camera en was het geheugen beperkt. Later kwamen versies uit met meer geheugen en de tweede Nexus 7 had wel een achtercamera.

De kleine tablets werden gemaakt door Asus en stonden, zoals alle Nexus-apparaten, vooraan om nieuwe Androidupdates te ontvangen. Toch kwamen er na verloop van tijd over de eerste Nexus 7 vrij veel klachten van gebruikers, die bemerkten dat het apparaat niet goed kon omgaan met latere Androidupdates. De tablet werd er langzaam van.

Met de Nexus 9 heeft Google het over een andere boeg gegooid. Dit is een kwalitatief goede tablet voor een flinke prijs. De duurste Nexus 9-variant kost tegen de vijfhonderd euro, letterlijk tweemaal zoveel als de goedkopere Nexus 7. Daarvoor krijg je in de Nexus 9 wel een grotere tablet met 32 GB geheugen en 4G lte.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Informatie over nieuwe Samsung Galaxy Tab 5 lekt uit

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Chinese bronnen hebben een aantal gegevens over de nieuwe Samsung Galaxy Tab 5 onthuld. De nieuwe tablet heeft een diameter van 8 inch met een schermresolutioe van 1024X768 pixels. De midrangetablet heeft een quadcore processor.

De informatie die in China op internet is gezet, laat zien dat de tablet dus midrange specificaties krijgt. Hij is wat dunner dan de Tab 4-serie. Aan de bijbehorende plaatjes te oordelen is het apparaat wel wat groter. De quadcore CPU is geklokt op 1,2Ghz, er zit 2GB ram in en 16GB intern geheugen.

De camera zou een 5-megapixel achtercamera en een 2-megapixel frontcamera krijgen. Ze krijgen Android 5.0 Lollipop en er zou een styluspen bij zitten, de S Pen, die we tot nu toe alleen in de Galaxy Note-serie zijn tegengekomen. Die pen zou in een sleuf rechtsboven moeten zitten.

Samsung zou de tablet in twee varianten willen uitbrengen met iets verschillende specificaties. Welke naar Nederland komt, en wanneer en hoe duur hij wordt, is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy Tab A 9.7 in Duitsland verkrijgbaar voor 299 euro

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Samsung heeft de eerste tablet van de nieuwe Galaxy Tab A-serie uitgebracht in Duitsland, nadat eerder Rusland aan de beurt was. Waarschijnlijk gaat het niet al te lang meer duren voor het apparaat ook naar Nederland komt.

Samsung Galaxy Tab A

De tablet wordt tussen de high-end Tab S-serie en de goedkope Tab 4-lijn gepositioneerd. De tablet gaat in Duitsland 299 euro kosten. Daarvoor krijgt de gebruiker een 9,7-inch scherm met 4:3 verhoudingen.

De Galaxy Tab A-serie wordt net als de A-serie bij de telefoons van Samsung van hoogwaardige materialen vervaardigd. De technische componenten plaatsen het apparaat echter in de middenklasse. De schermresolutie wordt 1024x768 pixels, de tablet wordt aangedreven door waarschijnlijk een Snapdragon 410-processor met vier kernen die op 1,2Ghz zijn geklokt, geholpen door een nogal magere 1GB ram en 16GB intern geheugen. De lte-variant kost in Duitsland vijftig euro meer dan de wifi-versie. Er komt ook nog een 8-inch variant van de Tab A aan.

Android 5.0 staat erop, en de batterij biedt 4200 mAh aan stroom. De tablets zijn bijzonder dun, slechts 7,5 millimeter van scherm tot rug. Prijzen en details over de beschikbaarheid voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe Microsoft Surface 3 vanaf 7 mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft heeft zijn nieuwe tablet aangekondigd. Dit is de Surface 3. De nieuwe tablet van Microsoft draait op de volledige versie van Windows 8.1 en is verkrijgbaar vanaf 609 euro.

Microsoft Surface 3 dock

Dit laat Microsoft weten op zijn website. 499 dollar is omgerekend goed voor ongeveer 460 euro, maar de tablet is in Nederland verkrijgbaar vanaf 609 euro.

De Surface 3 volgt de Surface 2 op. Het is het kleine broertje van de Surface Pro 3, die qua prijs en specificaties de absolute topper van Microsofts tablets is. Het scherm van de Surface 3 is met een formaat van 10,8 inch bijvoorbeeld een stukje kleiner dan die van de Surface Pro 3. Deze tablet heeft namelijk een doorsnede van 12 inch. Het scherm van de Surface 3 heeft een resolutie van 1920x1280 pixels.

In de Microsoft Surface 3 zit een Atom x7-processor van Intel. Deze 64 bit-chipset heeft een kloksnelheid van 1,6GHz, maar kan in een turbomode een maximale kloksnelheid van 2,6GHz behalen. Er komen meerdere varianten van de Surface 3. Eentje met 2GB ram en een opslagcapaciteit van 64GB. De ander heeft 4GB ram en 128GB opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar. Naast wifi-varianten komen er ook lte-varianten van de Surface 3.

Foto's schiet de Surface 3 in 8 en 3,5 megapixel. De tablet draait nu nog op Windows 8.1, maar krijgt Windows 10 zodra dit besturingssysteem af is. Als je de Surface 3 koopt, krijg je een jaar lang gratis Office 365 Personal. Een toetsenbord en Microsofts stylus-pen moet je los van de Surface 3 kopen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nederlandse tabletmarkt blijft groeien

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Steeds meer Nederlanders hebben een tablet. Inmiddels heeft 61 procent van de huishoudens één of meer tablets. Bijna één op de vijf huishoudens heeft zelfs twee of meer tablets.

Apple iPad Air 2 review img 0136

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In het vierde kwartaal van 2013 had 51 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet, terwijl dat in dezelfde periode in 2014 dus 61 procent is. De groei in Nederland gaat in tegen de wereldwijde stagnering van de tabletgroei.

Telecompaper verwacht dat de tabletgroei in Nederland nog wel een tijdje aanhoudt. 17 procent van de Nederlandse consumenten die nog geen tablet heeft, overweegt binnen een half jaar een tablet gekocht te hebben. 18 procent van de Nederlanders die al een tablet heeft, denkt ook dat het binnen een half jaar weer een tablet heeft gekocht. Vorig jaar was dit voor allebei de groepen nog 16 procent. Toen kocht uiteindelijk 6 procent inderdaad een nieuwe tablet.

6200 consumenten tussen de 12 en 80 jaar deden mee aan het onderzoek van Telecompaper. Hieruit bleek onder andere ook dat vooral oudere mensen een tablet kopen. De gemiddelde leeftijd was in het vierde kwartaal van 2014 namelijk 45 jaar, terwijl dat in dezelfde periode in 2013 nog 42 jaar was. Bijna de helft van de mensen die een tablet gebruiken is 50 jaar of ouder.

De tablet wordt steeds vaker gebruikt om televisieprogramma’s en muziek te streamen en om online te winkelen. Op tablets spelen vrouwen vaker een spelletje dan mannen. Een tablet is vooral een apparaat dat thuis wordt gebruikt: slechts een kwart van het gebruik vindt ergens anders plaats, wat vaak door jongeren gebeurt.

De iPads van Apple zijn de populairste tablets, maar Samsung is met een groei van 5 procentpunt bezig aan een opmars.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Nieuwe Surface-tablet van Microsoft onderweg met Windows 8.1 en Intel M-chip'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Microsoft werkt een aan nieuwe Surface-tablet. De nieuwe Surface-tablet van Microsoft zal voorzien zijn van een Intel-chip en nog op Windows 8.1 draaien.

Microsoft lijkt niet te willen wachten op de introductie van Windows 10 komende zomer. De fabrikant is volgens Winbeta al klaar met de volgende Surface-tablet en deze zal binnen een paar weken al gelanceerd gaan worden. De tablet zal hierdoor nog draaien op Windows 8.1, maar later natuurlijk over Windows 10 gaan beschikken zodra het systeem af is.

De nieuwe tablet van Microsoft zal volgens de bron niet een ARM-processor bevatten. In plaats daarvan heeft Microsoft ervoor gekozen om een Intel Atom of een Core M-processor van Intel in de nieuwe Surface te stoppen. Deze Intel M-processor is ook te vinden in de nieuwe MacBook van Apple. Voordeel van de processor is dat hij geen ventilator meer nodig heeft omdat hij relatief weinig hitte genereert. Nadeel is wel dat de processor wat minder krachtig is dan de andere Intel-chips. Ook zal de processor bij zware taken terug klokken als hij te warm dreigt te worden.

Verdere specificaties zijn nog niet bekend van de nieuwe Surface-tablet van Microsoft. Duidelijk is wel dat Windows RT er niet op zal gaan draaien en dat dit gelijk het einde zal betekenen van het systeem.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Op nieuwe smartphones van Samsung, levert de Zuid-Koreaanse fabrikant apps van Microsoft mee. Zoals bij bijvoorbeeld de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd.

Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd Microsoft

Hierover schrijft Microsoft in een persbericht. Microsoft en Samsung hebben hiervoor een overeenkomst getekend en de handtekeningen zijn inmiddels gezet. Op de smartphones staat alleen OneNote, OneDrive en Skype. Deze drie apps krijgen tablets van Samsung ook.

Met nog drie extra apps. Het gaat hier om Word, Excel en PowerPoint. Een goede zaak, aangezien Samsung-tablets zo een stukje completer zijn geworden. Deze apps kun je al overigens gratis downloaden voor iOS voor je iPad of iPhone van Apple.

Het lijkt dus weer alsof Microsoft en Samsung beste vriendjes zijn. Vorige maand kwamen de twee bedrijven tot een schikking in een patentenconflict. De inhoud van de schikking is onbekend, maar waarschijnlijk zijn de meegeleverde apps van Microsoft op Samsung-apparaten een onderdeel van de deal.

Daarnaast gaat het gerucht dat Samsung een Windows Phone-toestel ontwikkelt. Veel informatie hierover is nog niet bekend, maar Microsoft hoopt het magere marktaandeel van Windows Phone te vergroten. Dit lukt waarschijnlijk pas echt als de écht grote fabrikanten, waarvan Samsung het beste voorbeeld is, zich achter Windows Phone gaan scharen.

Samsung brengt binnenkort waarschijnlijk zijn nieuwe toptablets uit. Het gaat hier om de Galaxy Tab S2. Hiervan komen twee varianten op de markt. Eentje met een schermformaat van 9,7 inch, en een andere variant met een display die een formaat van 8 inch heeft. Het is nog onbekend wanneer precies Samsung deze tablets aankondigt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google begint met uitrol Android 5.1 Lollipop naar Nexus 10

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Android 5.1 Lollipop is alweer een poosje geleden aangekondigd en draait inmiddels op een aantal Nexus-smartphones. Google is nu ook begonnen met het uitrollen van het besturingssysteem naar de Nexus 10, die inmiddels al bijna 2,5 jaar oud is.

Nexus 10 Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft YouMobile, dat ook screenshots publiceerde om het artikel te onderbouwen. Volgens de site rolt Google Android 5.1 Lollipop gelijk wereldwijd uit naar de Nexus 10. Deze over the air-update heeft een grootte van 104,4MB. Zorg er dus voor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Android 5.1 Lollipop is niet een enorme update. Google komt vooral met bug fixes, verbetering van de stabiliteit en updates die de prestaties van de Nexus 10 moeten verbeteren. Volgens YouMobile start de Nexus 10 met de nieuwe update een stuk sneller op dan bij Android 5.0.2 Lollipop, de vorige update.

De Google Nexus 10 is een tablet die is gemaakt door Samsung. Deze tablet werd in oktober 2012 aangekondigd en beschikt over een scherm met een resolutie van 1600x2560 pixels. Inmiddels is deze tablet in Nederland niet meer verkrijgbaar.

Oorspronkelijk draaide de tablet op Android 4.2 Jelly Bean. In de tablet zit de Exynos 5250-processor van Samsung, die met twee Cortex A15-kernen geklokt is op 1,7 GHz. De tablet heeft 2GB ram en, afhankelijk van de versie, 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is niet uitbreidbaar.

De batterij heeft een inhoud van 9000 mAh en foto’s maak je met de Google Nexus 10 van Samsung in 5 en 1,9 megapixel. Er past geen simkaart in de tablet, dus hij heeft alleen een wifi-uitvoering.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy Tab A vanaf begin mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe midrange tablet van Samsung is vanaf begin mei in Nederland te koop. De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft de Galaxy Tab A een adviesprijs mee van 299 en 369 euro.

Samsung Galaxy Tab A

Dit laat Samsung weten in een persbericht. De variant met wifi kost 299 euro, het exemplaar dat 4G-internet ondersteunt 369 euro. Er is ook een variant van de Galaxy Tab A met de S-pen. Voor deze wifivariant betaal je 349 euro.

Gisteren werd de Galaxy Tab A door Samsung in Rusland aangekondigd. Nu laat het bedrijf in een persbericht weten dat de tablet ook in Nederland te koop zal zijn. Begin mei dus.

“Samsung doet veel onderzoek naar de gebruiksbehoeften van mensen”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Omdat mensen hun tablet veelal gebruiken om te browsen en lezen, breiden we ons portfolio uit met een 9,7 inch tablet die websites, e-books en digitale tijdschriften of kranten het beste tot hun recht laat komen.”

Hoewel er twee varianten van de Galaxy Tab A zijn, met een 8- en 9,7-inch scherm, spreekt Samsung in het persbericht voor de Nederlandse markt alleen over de 9,7-inch variant.

Het scherm heeft een resolutie van 768x1024 pixels. In de tablet zit een vierkernige processor die een kloksnelheid van 1,2 GHz heeft. Samsung stopt in de Galaxy Tab A 2GB werkgeheugen en foto’s schiet hij in 5 en 2 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 6000 mAh.

De tablet is 7,5 millimeter dun en heeft een opslaggeheugen van 16GB. Dit kun je uitbreiden door middel van een Micro sd-kaart.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp