All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Samsung Galaxy View tablet uitgelekt

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Een enorme tablet van Samsung is uitgelekt door de FCC. Zowel de specificaties als een systematische tekening van de tablet liggen op straat.

De FCC (Federal Communications Commission) van Amerika heeft een 18.4 inch grote Samsungtablet goedgekeurd. Volgens geruchten zal de tablet de Galaxy View heten en modelnummer SM-T677A krijgen.

De onderstaande afbeelding is een systematische tekening van de tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HP heeft een vrij bijzonder product aangekondigd: de HP Envy Note 8. Dat is een vrij normale 8-inch tablet, maar bijzonder is dat hij vergezeld gaat van een los, 10-inch toetsenbord.

HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord php9aebjz 
Pocket-lint
HP bedenkt 8-inch Windowstablet met 10-inch toetsenbord phphfig9n 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft vanavond de nieuwe Surface Book laten zien, een indrukwekkend stuk hardware dat zich begeeft in het schemergebied tussen tablets en laptops. Als het scherm met het losse toetsenbord verbonden is, kan het goed doorgaan voor een Windows 10-versie van de MacBook Pro van Apple. En dat is precies de bedoeling, want met die laptop moet het apparaat gaan concurreren.

High-end Microsoft Surface Book kruising tussen tablet en laptop surfacebook4 10200 
The Verge

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Microsoft Surface Pro 4 'sneller dan MacBook Air'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft vandaag een nieuwe tablet laten zien, de Surface Pro 4. Die is volgens het bedrijf zo snel dat hij zelfs de MacBook Air van Apple ver achter zich laat.

Met een vanaf-prijs van 899 dollar mag dat misschien ook wel. Het is allerminst een goedkope tablet. Maar wel een grote: met een scherm van 12,3 inch mogen we het onder de reuzen rekenen. Microsoft heeft de tablet dan ook meer bedoeld als vervanger voor een kleine laptop, hoewel het apparaat goed als tablet is te gebruiken vanwege zijn lage gewicht. Ook is de tablet vrij dun.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Microsoft Surface Pro 4 kan scherm zelf vergroten in laptopmodus'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een Arabisch blog over Windows meldt dat de nog onaangekondigde Microsoft Surface Pro 4 een heel bijzondere eigenschap krijgt: het scherm kan vergroot worden, zonder dat het apparaat zelf groter wordt.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer
Surface Pro 3

Als het apparaat als een soort laptop wordt gebruikt, uitgeklapt met het toetsenbord ervoor, dan gaan de normaal zwarte randen van de tablet bij het scherm horen. Op die manier ontstaat een tabletscherm zonder zichtbare randen, althans bijna. Aan de onderkant blijft nog een beetje 'zwart' over.

Door het scherm van rand tot rand te laten lopen, kan de tablet in 'tabletmodus' - als hij wordt vastgehouden - rondom een inch kleiner worden. Er wordt dan een zwarte rand afgebeeld die niet gevoelig is voor aanraking.

En als hij wordt neergezet in laptopmodus, verdwijnt die zwarte rand om meer ruimte te geven aan het scherm. Zo krijg je in één apparaat een 12-inch tablet en een 13-inch laptop.

Dit noemt Microsoft 'smart frame'. Verwacht wordt dat de Surface Pro 4 dinsdag wordt onthuld, dus dan zullen we er meer over horen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe info over toekomstige 18,5-inch Samsungtablet

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Al een paar keer is iets uitgelekt over een 18,5-inch tablet die Samsung zou willen maken. Nu is er een eerste benchmarkresultaat van verschenen op GFXBench. Nu weten we wat meer over dit toekomstige apparaat.

Samsung logo

Onder meer de naam is nu bekend: de tablet gaat Samsung Galaxy View heten. Daarmee trapt Samsung een hele nieuwe lijn af, want de View kenden we nog niet. Het typenummer van de tablet is SM-T670.

De tablet krijgt dus een voor tabletbegrippen enorm scherm, 18,5-inch in diameter, waardoor het eigenlijk meer op een losse monitor lijkt dan op een tablet. De resolutie van dat scherm is 1920x1080 pixels. Het apparaat wordt aangedreven door een 64-bit Exynos 7580-processor, geholpen door een Mali-T720 GPU en 2GB ram. Het ingebouwde geheugen is 32GB groot, de batterij meet 5700 mAh en aan de voorkant zit een 2-megapixelcamera. Android 5.1.1 is het besturingssysteem. Dat zijn overigens geen topspecificaties.

Met zo'n grote tablet is een achtercamera wellicht niet aanwezig, en de GFXBench benchmark vermeldt die ook niet. Maar eerdere geruchten spraken nog van een 8-megapixelcamera aan de achterkant, dus dat valt nog te bezien.

Deze allergrootste tablet van Samsung is verder voorzien van alle zaken die alle andere tablets ook aan boord hebben, zoals wifi, gps en mobiele connectiviteit. Het apparaat is waarschijnlijk bestemd voor zaken waarbij een groot scherm handig is, zoals presentaties in een klas of een bedrijf, of gewoon een aantal mensen dat een film wil kijken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google presenteert Pixel C tablet met los toetsenbord

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Naast de Nexus 5X en Nexus 6P heeft Google ook een nieuwe Androidtablet laten zien, die ditmaal niet door een andere fabrikant is gemaakt, maar door Google zelf. Deze Pixel C is zeer strak vormgegeven en heeft een aantal opvallende kenmerken.

Google presenteert Pixel C tablet met los toetsenbord hero image 2x

Een van de bijzondere kenmerken is dat er een los toetsenbord bij kan worden aangeschaft, waar een batterij in zit die dat toetsenbord wel twee maanden in leven kan houden. Als het toetsenbord in contact staat met de tablet, of het nu open of dicht is, wordt de tablet inductief opgeladen.

Voorts zit op de achterkant van de tablet een led-stripje waarmee de gebruiker zaken kan aflezen. Als je er twee keer op tikt, laat de strip zien hoeveel stroom er nog in zit.

De tablet heeft een 10,2-inch scherm met een resolutie van 208 pixels per inch en een helderheidsniveau vsan 500 nits. Het apparaat wordt aangedreven door een Nvidia Tegra X1-processor met een grafische processor van Maxwell. De tablet is te krijgen met 32 of 64GB intern geheugen en heeft 3GB ram aan boord.

Het toetsenbord is echter het meest bijzondere item. Het maakt contact met de tablet via bluetooth en er zitten magneetjes in om het aan de tablet vast te klikken. De tablet 'weet' wanneer het toetsenbord klaar is voor gebruik en wanneer het weggeschoven is in de ruststand. Als de tablet en het toetsenbord in elkaar in de ruststand liggen, laadt het toetsenbord de tablet op.

De prijzen: in Amerika wordt 499 dollar genoemd voor de 32GB-versie, 599 dollar voor de 64GB-versie en nog eens 150 dollar voor het toetsenbord. Nederlandse prijzen zijn nog onbekend. De Pixel C is in tegenstelling tot de nieuwe Nexustelefoons nog niet in de Play Store aangeland.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Google gaat een Pixel-tablet maken'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google heeft al een paar Nexustablets op de markt gebracht. En een Pixel-Chromebook. Nu zou de zoekgigant beiden in elkaar willen schuiven: een tablet onder de Pixel-vlag komt eraan, volgens mensen die het kunnen weten.

De naam is ook al bekend: Pixel C. De tablet zou in tegenstelling tot de Pixel Chromebook die in 2013 is uitgebracht, niet op Chrome OS lopen, maar op Android 6.0 Marshmallow. Dat besturingssysteem wordt binnenkort samen met twee nieuwe Nexustelefoons gepresenteerd.

De Pixel C wijkt dus af van de andere Pixelproducten. Dat zijn laptops die op Chrome OS lopen. De Pixel C krijgt volgens de bronnen van dit verhaal een 10.2-inch scherm met een resolutie van 308 pixels per inch. Onder de motorkap zoemt een Nvidia X1 quadcore processor, geholpen door een Maxwell grafisce processor en 3GB LPDDR4-ram.

De Pixel-Chromebooks zien er strak uit; in een metalen jas gehuld zijn ze de duurste producten die er voor Chrome OS te krijgen zijn. Verwacht wordt dat de Pixel C-tablet hetzelfde design krijgt, met optionele toetsenborden erbij waarvan er een in dezelfde stijl wordt ontworpen en de ander een lederen finish krijgt. De toetsenborden zijn tevens in staat om de tablet op te laden, als ze aan elkaar vast zitten.

Op de achterkant van de Pixel X zou een 'lightbar' zitten, een lichtindicatie die gaat gloeien om aan te geven hoeveel batterijvermogen er nog in het apparaat zit. Een usb type-c ingang en bijbehorende lader zou er ook bij horen, en het valt te verwachten dat de Pixel C een aanzienlijke hap uit de portemonnee gaat nemen, net als de Pixel-Chromebooks die al op de markt zijn.

Uiteraard is alles onbevestigd, dus het valt nog af te wachten of dit alles klopt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Antwoord van Samsung op iPad Pro komt er aan

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Het antwoord van Samsung op de grote iPad Pro komt eraan, en het heet Samsung Galaxy View. Het is een 18,4-inch tablet. Dat is een heel stuk groter dan de 12,9-inch iPad Pro.

Antwoord van Samsung op iPad Pro komt er aan samsung galaxy view aa 5

Tijdens de IFA werd de tablet heel kort geteased, aan het einde van de presentatie van smartwatch Gear S2. De 18,4-inch tablet is inmiddels bij de bluetooth-certificeringsinstantie SIG geweest. Daar zijn de volgende gegevens over het apparaat bekend. Het is een tablet met een 1920x1080 pixel display. een Exynos 7580-processor met 2GB ram en32GB intern geheugen met de mogelijkheid dat uit te breiden.

De tablet krijgt aan de voorkant een 2,1-megapixelcamera, en aan de achterkant een 8-megapixelcamera. De batterij biedt 5700 mAh aan stroom. De tablet zou bijna 1,2 centimeter dik worden, dik 45 centimeter breed en 27,5 centimeter hoog.

Of dit enorme apparaat als tablet zal aanslaan, moet nog worden afgewacht. Samsung zou hiermee vooral willen mikken op huiskamergebruik, waarbij meerdere gebruikers met elkaar bijvoorbeeld een spel kunnen spelen op de tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

iPad voor personeel duur kerstcadeautje voor RTL

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Omroep RTL moet dik drie ton aan de belastingdienst betalen, voor een cadeautje aan het eigen personeel. In 2010 gaf de omroep aan 664 personeelsleden een iPad. Een kerstcadeautje. Omdat de iPad door de Hoge Raad niet wordt gezien als telefoon, maar als computer, wordt hier loonheffing over geheven.

iPad voor personeel duur kerstcadeautje voor RTL t1largstevejobstabletgi
Steve Jobs presenteert in 2010 de eerste iPad.

Daarmee wordt de aanschaf van de iPads voor het personeel ineens heel duur voor RTL. Behalve de kosten van aanschaf, ter waarde van 699 euro per iPad, moet nog eens dik 323.000 euro aan de fiscus worden afgedragen.

RTL verweerde zich bij de rechter met de opmerking dat de iPads in de categorie 'telefoon en internet' vallen, waar een veel mildere regeling voor geldt. Maar de rechter oordeelde dat een iPad een computer is, en daar zijn de regels veel strenger voor. Bovendien vindt de belastingdienst, met de Hoge Raad aan zijn zijde, dat de iPads niet gezien mogen worden als een apparaat voor zakelijk gebruik, maar voor privégebruik. En daarmee is het kassa voor de belastingdienst.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Dell werkt aan Windowstablet die lijkt op Microsoft Surface

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dell werkt aan een tablet die van een afstandje goed zou kunnen doorgaan voor een Surfacetablet van Microsoft. De tablet zal volgens uitgelekte plaatjes de XPS 12 gaan heten.

Bij de tablet wordt een toetsenbord geleverd dat ook precies lijkt op het stoffen exemplaar dat bij de Microsoft Surface hoort. Het wordt met magneetjes verbonden aan de XPS12. Daarbij doet het toetsenbord tevens dienst als 'kickstand', iets om de tablet tegenaan te zetten zodat hij schuin rechtop staat.

De hardwarespecificaties van de XPS12 zijn beter dan die van de laatste tablet van Microsoft, de Surface 3. Het Dell-apparaat zou een 4K ultra-HD scherm krijgen met een resolutie van 3840x2160 pixels. De bezels zijn dun gehouden. Er komt een stylus bij. Voorts is er sprake van een Thunderbolt 3-poort, een accuduur van 10 uur, een 8-megapixelcamera achter en een 5-megapixelcamera aan de voorkant.

Over het formaat van het scherm, het aantal GB's ram en de processor is nog niets uitgelekt. De tablet wordt geleverd met Windows 10 en zal in oktober worden gelanceerd, ongeveer tegelijk met de Surface 4 van Microsoft.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'iPad Pro moet iPadverkoop weer opkrikken na jarenlange daling'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

De nieuwe 12,9-inch grote iPad Pro is niet voor niets nu op de markt gebracht. Apple probeert hiermee volgens Business Insider de verkoop van zijn tablets een flinke duw in de rug te geven. Al jarenlang laat de iPadverkoop een dalende lijn zien.

'iPad Pro moet iPadverkoop weer opkrikken na jarenlange daling' 590x442 tech chart of the day 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Apple presenteert de reusachtige iPad Pro

Door Danijel Dercksen, | 3 reacties

Apple heeft vanavond in San Francisco de 12,9-inch iPad Pro gelanceerd. De reusachtige tablet is voorzien van een nieuwe A9X-processor en volgens Apple het allerscherpste scherm dat in enig iOS-apparaat is gebouwd. Hierbij levert Apple nog een los verkrijgbare styluspen en een toetsenbord.

De iPad Pro is door zijn formaat en door de nieuwe accessoires in staat tot nieuwe gebruiksmogelijkheden. Het apparaat is maar net iets zwaarder dan de originele iPad, maar wel veel groter. De schermratio ten opzichte van de gewone iPad werd getoond door die op het grote iPad Pro-scherm af te tekenen. De lengte van de gewone iPad, is de breedte van de iPad Pro.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'iPad Pro wordt komende woensdag aangekondigd'

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

De iPad Pro is een apparaat waar we al lang geruchten over horen. Tot nu toe hebben we nog niks van Apple gehoord over deze tablet. Volgens 9to5mac is het nu zover - 'Apple wil de iPad Pro woensdag aankondigen'.

'iPad Pro wordt komende woensdag aangekondigd' ipad pro size 1 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe reeks plaatjes van 12-inch iPad Pro

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Op internet is een hele reeks nieuwe renders van de grote, nieuwe iPad Pro te bewonderen. Deze iPad zou met een 12,3-inch scherm naar de winkels komen en vooral bedoeld zijn voor het bedrijfsleven.

Nieuwe reeks plaatjes van 12-inch iPad Pro gsmarena 002 

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Alcatel komt met 17,3-inch tablet

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Alcatel heeft op de IFA in Berlijn een enorme Androidtablet gepresenteerd. Het scherm meet van hoek tot hoek 17.3 inch en is daarmee zo groot als het scherm van een hele grote laptop.

Alcatel is daarmee op de markt eerder dan Samsung, die volgens geruchten een nog grotere tablet in de maak zou hebben met een scherm van meer dan 18 inch in diameter. De Alcatel OneTouch Xess heeft weliswaar een enorm scherm, maar over de rest van de hardware is men op de IFA minder onder de indruk. De tablet reageert een beetje langzaam en de resolutie van het scherm is weliswaar 1080 pixels, maar voor zo'n groot scherm had dat best wat meer mogen zijn.

Alcatel vindt dat de resolutie volstaat, omdat het apparaat vooral is bedoeld om er films op te kijken. De tablet kan daarom ook op afstand bediend worden, met handbewegingen die door de camera worden gedetecteerd. Door in de lucht van links naar rechts en omgekeerd te swypen, doet de tablet dat na alsof je hem aanraakt.

De tablet heeft geen achtercamera, want het ding is veel te zwaar om op schoot te nemen, maar wel een frontcamera met een resolutie van 5 megapixel. De MediaTek MT8783T chipset en de 2GB ram kunnen het enorme apparaat maar net aansturen. Het apparaat reageert een beetje langzaam en hakkerig. Zo'n groot scherm moet natuurlijk ook van voldoende stroom worden voorzien, vandaar de 10.000 mAh batterij.

In de tablet zijn twee 3 watt JBL-speakers gebouwd voor een mooi geluid, en de tablet beschikt over 32GB intern geheugen. De tablet is op de achterkant voorzien van een ringvormige standaard, waarmee het in drie verschillende hellinghoeken kan worden neergezet. De bouw van het apparaat is dik in orde, want het is gevat in een body van roestvrij staal dat er goed uitziet en prima aanvoelt. Android 5.1 Lollipop stuurt deze tablet aan.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste plaatjes van nieuwe Nexus 8-tablet

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Een Chinese bron heeft onthuld dat Google bezig is met de ontwikkeling van een nieuwe tablet: de Nexus 8. Plaatjes zijn online gezet.

Dat is een verrassing, want verwacht wordt dat Google zich momenteel volledig concentreert op de lancering van twee nieuwe Nexus-smartphones, en van een nieuwe tablet is tot dusver nog geen sprake geweest. Het is nog een raadsel wie de producent van de nieuwe tablet is.

De plaatjes vertellen daar namelijk niets over. Google is momenteel achter de schermen bezig met Huawei en LG om twee nieuwe Nexustelefoons te produceren, de Nexus 6 door Huawei en de Nexus 5 door LG. Het worden de tweede generaties van deze telefoons.

De nieuwe Nexus 8-tablet zou zoals de naam aangeeft een 8-inch scherm krijgen en een 4:3 beeldverhouding, net als de iPad mini. De twintig centimeter lange tablet krijgt, aan de plaatjes te zien, een metalen frame en veel meer is er nog niet over bekend, behalve dat het nieuwe apparaat door een achtkernige processor wordt aangedreven en momenteel op Android 5.1.1 Lollipop loopt.

Dit laatste zal waarschijnlijk veranderen, vermoedelijk is hier sprake van een vroeg prototype van de nieuwe tablet. De nieuwe Nexustablet komt absoluut met de allerlaatste Androidversie naar de Play Store, Android Marshmallow.

Het is de grote vraag of de Nexus 8 gelijktijdig met de nieuwe Nexus 5 en 6 wordt gepresenteerd, of later dit jaar. Dat laatste lijkt wat waarschijnlijker.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Nieuwe LG G Pad II 10.1 heeft grote batterij

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

LG heeft een nieuwe tablet aangekondigd die het zal tonen op de IFA-beurs in Berlijn, volgende week. De G Pad II 10.1 heeft redelijk goede specificaties en valt op met zijn grote batterij.

LG G Pad II 10.1

Deze heeft namelijk een inhoud van 7400 mAh. Dit lijkt het grote stokpaardje te worden van deze nieuwe toptablet van LG. Daarnaast zou de G Pad II 10.1 ongeveer evenveel geld gaan kosten als zijn voorganger bij zijn lancering. De LG G Pad 10.1 kostte bij zijn release 250 dollar.

Je krijgt dan gezien de specificaties met de G Pad II 10.1 een tablet met een redelijk goede prijs-kwaliteitverhouding. Het scherm heeft een formaat van 10,1 inch en heeft een resolutie van 1920x1200 pixels. In de tablet zit een Snapdragon 800-processor die met vier kernen geklokt is op 2,26GHz.

Verder heeft het apparaat 2GB werkgeheugen en beschikt hij over een opslagcapaciteit van 16GB. Dit geheugen is uitbreidbaar. Daarnaast krijg je Microsoft Office bij de tablet meegeleverd met 100GB opslagcapaciteit in de clouddienst van Microsoft, OneDrive. Dit is geldig voor twee jaar.

Foto’s maakt de G Pad II 10.1 in 5 en 2 megapixel, wat voor een tablet niet uitzonderlijk is. Van de tablet komen meerdere varianten op de markt die 4G-internet ondersteunen of alleen wifi. Het is nog onbekend wanneer de tablets precies verkrijgbaar zullen zijn. Misschien dat daar volgende week meer informatie over naar buiten komt. Dan is de IFA-beurs in Berlijn, waarbij All About Phones aanwezig zal zijn. Wij zullen dan zeker een bezoekje brengen bij LG.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Specificaties van 18.4-inch Samsung tablet gelekt

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

We hebben het al eerder gehoord: Samsung werkt aan een 18.4-inch tablet. Nu zijn de specificaties van de tablet (onofficieel) bekend.

Hoewel er nog geen informatie over de tablet bevestigd is door het Samsung zelf, is er al wel een document uit het bedrijf gelekt. Het document is al enkele weken geleden gelekt, en vertelde ons dat de 18.4-inch tablet na het testen vernietigd zou worden. Dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom we nog geen foto's van de tablet gezien hebben.

De website SamMobile beweert de specificaties van de tablet ontvangen te hebben. De tablet krijgt midrange-specificaties en schijnt gemaakt te worden als vervanging van laptops. De tablet krijgt een 18.4-inch scherm met een resolutie van 1920 X 1080. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 120 pixels per inch. Het gaat hier om een TFT-scherm, geen amoledscherm. De processor schijnt een Exynos 7580 te worden. We krijgen ook 2GB ram-geheugen en 32GB opslaggeheugen. Dit opslaggeheugen is wel uitbreidbaar via een micro SD-kaart. Om dit alles van stroom te voorzien, krijgt de tablet een accu met een capaciteit van 5.700 mAh.

De tablet krijgt ook twee camera's; een 8 megapixel achtercamera en een 2 megapixel voorcamera. Voordat je een foto kan maken, moet je dan wel een tablet met de grootte van een kleine TV optillen. De tablet krijgt een dikte van 11.9 millimeter en modelnummer SM-T670.

De tablet, met de code-naam “Tahoe”, kan in de komende maanden gelanceerd worden. Als de Tahoe al ooit gelanceerd wordt, zal hij volgens de geruchten met Android 5.1 komen. Of deze tablet zal komen, is nog een dubbeltje op zijn kant.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Stylus-pen iPad Pro bootst force touch na'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple voorziet de iPad Pro van een stylus-pen. Deze pen kan de force touch-technologie van het bedrijf nabootsen

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit beweert Apple-analist Ming-Chi Kuo, die vaak beschikt over de juiste informatie van nog niet aangekondigde producten van de fabrikant. Force touch is een techniek die Apple in de iPhone 6S en iPhone 6S Plus gaat gebruiken. Deze technologie herkent het niet alleen als je vinger het scherm aanraakt, maar ‘voelt’ ook hoe hard je het scherm dan indrukt. Dit biedt extra mogelijkheden.

De iPad Pro krijgt deze techniek niet, maar een meegeleverde stylus-pen bootst force touch na. De kracht waarmee je met het pennetje op het scherm van de tablet drukt, wordt doorgegeven aan de tablet. Waarschijnlijk is de stylus-pen een accessoire waarvan je zelf kiest of je ‘m wilt hebben.

De iPad Pro wordt waarschijnlijk later dit jaar aangekondigd. Apple zou al geruime tijd aan deze tablet werken. Het zou de grootste tablet van de fabrikant tot nu toe zijn, met een schermformaat van 12,9 inch. De komst zou meerdere keren zijn uitgesteld omdat Apple andere prioriteiten.

Zo werden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus zeer goed ontvangen en ging alle productiecapaciteit naar deze apparaten. Nu zou de komst van de iPad Pro wel bijna aanstaande zijn. Dit zou gepaard zijn met de komst van een nieuwe iPad mini, het gaat hier om de iPad mini 4.

In september kondigt Apple waarschijnlijk de iPhone 6S en iPhone 6S Plus aan. Of de fabrikant dan ook de tablets aankondigd, is nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp