All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De plannen van Jolla om een tablet uit te brengen gaan door. Het bedrijf wil de tabletplannen via crowdfunding bekostigen en dat is ruimschoots gelukt. Er was 380.000 dollar nodig, inmiddels hebben 7370 mensen al voor 1,18 miljoen dollar aan steun beloofd.

Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd jolla shop jolla tablet people powered

Jolla, voor wie het vergeten was, is opgericht door ex-Nokiamedewerkers die verder zijn gegaan waar MeeGo is opgehouden. Dit besturingssysteem is verder ontwikkeld en omgedoopt tot Jolla Sailfish. Vorig jaar zag de eerste smartphone met dit OS het daglicht.

Om te vieren dat de tabletplannen zo ruimschoots zijn gesteund, heeft Jolla de prijs van die smartphone tijdelijk met honderd euro verlaagd. Europese kopers kunnen hem tot dinsdag bestellen voor 249 euro, in plaats van 349 euro.

Jolla wil een tablet uitbrengen met het eigen open-source Sailfish besturingssysteem erop. Dat is compatibel met Android-apps. Die kunnen er dus op draaien, net als op de eerder uitgebrachte smartphone. Op die manier hoeft niemand die van Android op Jolla overstapt, zijn apps te missen.

De smartphone kreeg niet echt een overweldigende ontvangst door het publiek. Alleen mensen met een grote voorliefde voor iets geheel anders dan Android of de iPhone willen de Jolla-smartphone. Daarom werden opmerkingen van Jolla-CEO Marc Dillon schamper ontvangen. ''Ik denk dat we de tablets binnen de kortste keren hebben uitverkocht", zei hij. "Ik denk dat we heel snel onze doelstellingen behalen."

Gezien de massale financiële steun lijkt dat niet onwaarschijnlijk. De tablet gaat nu in productie en ergens halverwege 2015 zullen de eerste exemplaren worden opgestuurd naar de mensen die via Indiegogo het initiatief met geld hebben gesteund.

Lees verder of laat een reactie achter

Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen

Update Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het Finse Jolla wil zijn tablet via crowdfunding op de markt brengen. De tablet draait op Sailfish, het open source-besturingssysteem van Jolla. De Finse fabrikant zet onder andere in op de privacy van de gebruiker. Ook kun je meedenken met de ontwikkeling van de Jolla Tablet. De eerste duizend exemplaren kosten 189 dollar per stuk.

Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla3

"Wij hebben respect voor onze klanten", schrijft Jolla op zijn crowdfundpagina. "Sailfish is daarom totaal onafhankelijk. We delen of verkopen nooit je data, dat staat in de statuten van ons bedrijf. Er zijn geen achterdeuren waardoor derde partijen je activiteiten kunnen monitoren. Samen met de open source-gemeenschap blijven we de privacymogelijkheden telkens verbeteren als de kans zich voordoet."

De Jolla-tablet heeft nog geen naam. Multitasken gaat volgens de Finse fabrikant zeer makkelijk met de tablet en ook via handgebaren is de tablet te besturen. Omdat ook Android-apps op Sailfish kunnen draaien, is het app-aanbod heel breed. Jolla is een Fins bedrijf dat is opgericht door oud-medewerkers van Nokia.

Jolla legt uit waarom het kiest voor crowdfunding. "Crowdsourcing stond aan de basis van zoveel ongelooflijke, inspirerende en onafhankelijke producten. Dat past helemaal in Jolla's straatje", schrijft het bedrijf. "Als mensen hun krachten bundelen, wordt er iets van betekenis gemaakt. Daarom willen we je betrekken bij de totstandkoming van de Jolla Tablet."

De Jolla Tablet krijgt een 64 bit-processor van Intel, die met vier kernen 1,8 GHz klokt. Hij heeft 2GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Het scherm heeft een formaat van 7,85 inch en een resolutie van 2048x1536 pixels. De pixeldichtheid is met 330 ppi voor een tablet zeer behoorlijk. De batterij is met 4300 mAh niet bijzonder groot. De Jolla Tablet schiet foto's in 5 en 2 megapixel. Hij weegt 384 gram en is 8,3 millimeter dik. Verder meet hij 203 bij 137 millimeter.

"We willen dat meer gebruikers aan de gang gaan met Sailfish. Elke cent van deze actie wordt gestoken in de productie van de tablet. Elk dubbeltje wordt omgedraaid. Als er genoeg vraag is naar 2000 exemplaren, dan gaan trappen we het project af. Belangrijker is dat er dan bewezen is dat de consument dit product echt wil hebben."

Lees verder of laat een reactie achter

Nokia kondigt Android-tablet N1 aan

Update Door Bouke van den Berg, | 11 reacties

Nokia heeft vandaag redelijk verrassend een nieuwe tablet aangekondigd. De Nokia N1 draait op Android 5.0 Lollipop, heeft een 7,9-inch scherm en een processor die 2,3 GHz klokt. De tablet kost 249 dollar exclusief btw.

De Nokia N1 Android-tablet

Nokia’s smartphone-afdeling werd eerder dit jaar overgenomen door Microsoft. Tot 2016 mag de Finse fabrikant geen telefoons maken. Dit lijkt dus niet van toepassing te zijn op tablets, aangezien Nokia nu een tablet op de markt brengt. De N1 is een betaalbare tablet die toch goede specificaties heeft.

De N1 is met een schermformaat van 7,9 inch lekker compact. Ook de resolutie is behoorlijk goed te noemen: 2048x1536 pixels. Het gaat om een IPS-display. Aan de binnenkant zijn de specificaties ook meer dan redelijk te noemen. Er zit een 64 bit-processor van Intel, de Atom Z3580, in de tablet die 2,3 GHz klokt.

Nokia heeft 2GB werkgeheugen in de N1 geplaatst. Aan de achterkant maakt de tablet foto’s in 8 megapixel, terwijl er ook een goede selfiecamera in de N1 ziet die foto’s schiet in 5 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 5300 mAh. Nokia weet de tablet met 6,9 millimeter heel dun te houden. Ook weegt hij met 318 gram zeker niet veel.

De tablet draait op Android 5.0 Lollipop. Nokia levert zijn eigen Z Launcher mee. Hiermee kun je door een letter te typen op het scherm snel een app opstarten. De launcher is trouwens al een tijdje in omloop.

Lees verder of laat een reactie achter

Google zet Tango-tablet te koop, alleen in VS

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google zet de Tango-tablet te koop, maar alleen in Amerika. De tablet die is toegerust met mobiele 3D-sensoren en een Tegra K1-processor is daar in de Play Store te bestellen.

Het project Tango is door Google samen met NVidia gestart. Het project leverde een tablet op die over zeer pittige hardwarespecificaties beschikt. De tablet kenmerkt zich door meerdere camera's, een Tegra K1-CPU, 4gb ram, 128 gb intern geheugen, een 1920x1200 pixel scherm met een diameter van 7 inch en veel sensors.

De tablet is bedoeld voor ontwikkelaars en is zeer prijzig: 1024 dollar. Voor die prijs krijgt de nieuwe eigenaar niet eens garantie, en verder nadeel is dat de tablet wordt verkocht zonder extra's. De gebruikelijke niet-goed-geld-teruggarantie geldt niet, en daarmee is het zelfs voor software-ontwikkelaars een nogal riskante, maar wel interessante investering.

In Nederland is het onmogelijk om onder deze voorwaarden iets online te verkopen, dus doet Google dat ook niet. Ontwikkelaars die de tablet toch willen aanschaffen, zullen het grijze circuit in moeten.

Lees verder of laat een reactie achter

‘iPad Pro pas in tweede kwartaal in massaproductie’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is nog even wachten op de komst van de iPad Pro, Apple’s tablet met een schermformaat van 12,9 inch. Eigenlijk zou de iPad begin 2015 verkrijgbaar zijn. Het productieproces is alleen nog niet klaar voor massaproductie. Pas in het tweede kwartaal van volgend jaar gaat dit beginnen.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo volgens MacRumors. Met de iPad Pro wil Apple meer de zakelijke markt aanspreken. De tablet zou een schermformaat van tussen de 12,2 en 12,9 inch krijgen. De Pro krijgt als het goed is dezelfde processor als in de iPad Air 2, de A8X-processor die met drie kernen 1,5 GHz klokt.

De tablet moet zeven millimeter dun zijn. De massaproductie van de iPad Pro zou eerst zijn uitgesteld omdat Apple alle zeilen moest bijzetten om aan de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te voldoen. Nu blijkt dat het produceren van het scherm van de iPad Pro ook redelijk lastig is.

Volgens analist Kuo krijgt de iPad Pro een scherm met een hoge resolutie, snelle respons en een hoge kleurverzadiging. Het productieproces hiervan is nog niet wat Apple wil. Dit moet verder worden geoptimaliseerd. Massaproductie zou daarom pas in het tweede kwartaal van volgend jaar beginnen.

Het is de vraag wanneer de iPad Pro dan wordt aangekondigd. Wellicht tijdens de release van nieuwe iPhones of andere iPads.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC komt in 2015 met meerdere tablets

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC gaat geen voordelige tablets maken. De Taiwanese fabrikant vindt het de moeite niet waard. De goedkoopste categorie tablets brengt gewoonweg te weinig geld in het laatje. Wel werkt het bedrijf aan duurdere tablets.

HTC met Nexus 9 terug in de tabletwereld n9e

Dit meldt Focus Taiwan. Het gaat om tablets die goedkoper zijn dan 164 dollar, meldt Jack Tong, directeur van HTC Noord-Azië. “Dat is geen winstgevende markt. In de midrange- en high end-markt is meer ruimte voor groei en variatie.”

HTC is de fabrikant van Google’s nieuwste tablet, de Nexus 9. In 2015 wil HTC meer tablets op de markt brengen. Supergoedkoop zullen deze dus niet zijn. Met de Nexus 9 keert HTC na drie jaar afwezigheid terug op de tabletmarkt. Google’s tablet helpt HTC om in eigen land, Taiwan, de grootste speler te blijven.

Dit stelt DigiTimes. De verkoop van nieuwe toestellen loopt relatief goed. Waar HTC een jaar nodig had om een miljoen One M7’s en Butterfly’s te verschepen, is het bedrijf dat met de One M8 en Butterfly 2 – maar ook de Desire 820 – in een half jaar gelukt.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Microsoft ontwikkelt grote Surface-tablets voor zakelijke markt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Omdat de Surface Pro 3 redelijk goed verkocht wordt, gaat Microsoft meer grote tablets maken. De Amerikaanse fabrikant mikt hiermee vooral op de zakelijke markt. Microsoft zou hiervoor tablets met schermen van wel 13 of 14 inch willen maken.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer

Dit stelt Digitimes op basis van bronnen bij leveranciers. Microsofts tablets verkochten nooit echt goed, totdat de Surface Pro 3 op de markt kwam. Deze tablet is heel duur – de goedkoopste is in Nederland 799 euro – maar toch succesvol.

Het grote, 12-inch scherm valt in de smaak. Als gevolg daarvan wil Microsoft nu meer grote tablets maken. Waar de iPad Air 2 een 9,7-inch scherm heeft, zou Microsoft nu tablets met 13- en 14-inch displays ontwikkelen. Dit zou vooral in de smaak moeten vallen bij bedrijven.

Het zou hier nog gaan om een hersenspinsel bij Microsoft. Het project staat dus nog in zijn kinderschoenen en het is de vraag of Microsoft dit plan ook daadwerkelijk doorzet. De fabrikant wilde in ieder geval niet reageren op het gerucht.

Lees verder of laat een reactie achter

Google Nexus 9 van HTC verkrijgbaar in Nederland

Door Danijel Dercksen, | 11 reacties

Google is begonnen met de verkoop van de Nexus 9 in Nederland. De tablet is via de Play Store van Google te kopen voor 389 euro.

De Nexus 9 van Google is sinds vandaag in Nederland verkrijgbaar. De tablet, die door HTC gemaakt wordt, is vooralsnog alleen via de Play Store van Google zelf te verkrijgen. De Nexus 9 is in vier smaken te krijgen; in het zwart en wit, en daarbij kan gekozen worden voor 16GB of 32GB interngeheugen. Voor 16GB betaalt men 389 euro en voor 32GB moet je 479 euro aftikken. Ook is er een extra optie voor een 4G-variant; deze is wel alleen in 32GB te krijgen en kost 559 euro in totaal.

De Google Nexus 9 gaat een maand eerder dan de Nexus 6, die door Motorola gemaakt wordt, in de verkoop. Het apparaat heeft een 8.9"-scherm mee gekregen met een resolutie vcan 2048 x 1536 pixels. Daarnaast is er een 8-megapixelcamera aanwezig in de tablet en de Nvidia Tegra K1-processor. De tablet van HTC is daarmee een van de eerste tablets die de Nvidia-processor heeft mee gekregen. De nieuwe tablet van Google loopt op Android 5.0 Lollipop dat deze week uit komt voor Nexus-apparaten.

Lees verder of laat een reactie achter

'iPad Pro wordt 12,2 inch groot en krijgt twee frontspeakers'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Al een paar keer is in het geruchtencircuit iets vernomen over de iPad Pro, een grotere iPad dan de 9,7 inch grote iPad Air. De grote iPad zou een schermdiameter krijgen van 12,2 inch, toch weer wat kleiner dan de 12,9 inch waar eerder sprake van was.

Apple kondigt iPad mini 3 aan dsc 0597 
Bron: The Verge

Lees verder of laat een reactie achter

Dell brengt Windowstablet Venue 8 Pro 8 3000 naar Nederland

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dell heeft de Windowstablet Venue 8 Pro 3000 in de Nederlandse webshop gelegd. De tablet is zoals de naam al aangeeft 8-inch groot en heeft een goed scherm, wat het prijskaartje van 300 euro moet rechtvaardigen.

De tablet komt ook in een variant met 3G. Deze kost negentig euro meer. Beide tablets worden aangedreven door een Intel Atom Z3740D-CPU, een quadcore processor die op de wifitablet op 1,8 Ghz is geklokt en op de 3G-tablet op 2Ghz.

Omdat er Windows 8.1 op staat, is ook Microsoft Office 365 Personal van de partij, wat de tablet geschikt maakt voor zakelijke toepassingen. Een abonnement voor een jaar op de Office-software is inbegrepen. De Windowsversie is wel Engels, een beetje vreemd voor een tablet die in Nederland wordt uitgebracht.

De wifi-variant wordt geleverd met 32GB intern geheugen, de 3G-tablet krijgt het dubbele: 64GB. De tablets zijn met ingang van volgende week donderdag verkrijgbaar in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Xiaomi werkt aan goedkope tablet’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi lijkt haar tabletaanbod uit te willen breiden. De MiPad van 7,9 inch is de enig tablet die het bedrijf nu heeft. Nog wel, want er zijn benchmarktests uitgelekt van een nog onbekende Xiaomi-tablet.

De uitslag van de test verscheen op GFXbench. Aan de specificaties te zien wordt het waarschijnlijk geen dure tablet. Het Xiaomi-apparaat krijgt een 9,2-inch HD-scherm en een Snapdragon 410-processor. Een 64 bit-chipset dus. Met 1,2 GHz is de kloksnelheid niet bijzonder hoog.

De tablet krijgt 1GB ram en waarschijnlijk officieel 8GB opslaggeheugen. In de werkelijkheid komt dat neer op 5,8GB. Het is de vraag of dit uitbreidbaar is. Er kan wel een simkaart in de tablet.

Het is nog onbekend wanneer en natuurlijk óf Xiaomi de tablet op de markt brengt. In Nederland zal de tablet niet verkocht worden, of Xiaomi moet opeens de mondiale markt op gaan.

Lees verder of laat een reactie achter

Asus kondigt nieuwe, voordelige tablet aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Asus heeft met de MeMO Pad 10 een voordelige nieuwe tablet gepresenteerd. De tablet heeft een scherm van 10 inch en is vanaf november in Nederland te koop. Hij krijgt een adviesprijs mee van 199 euro.

De Asus MeMO Pad 10
De Asus MeMO Pad 10

Dit laat Asus weten in een persbericht. De tablet heeft stereospeakers. Dat, in combinatie met het grote scherm, maakt de MeMO Pad 10 volgens Asus uitstekend geschikt voor het kijken van video’s en spelen van games. Om precies te zijn gaat het om de MeMO Pad 10 ME103K, de opvolger van de huidige ME102A.

Het 10-inch IPS LCD-scherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels. In de tablet zit een Snapdragon S4 Pro-processor die met vier kernen 1,5 GHz klokt. De tablet heeft 1GB werkgeheugen en 16GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

Aan de voorkant zit een VGA-cameraatje. Met de camera aan de achterkant schiet je foto’s in 2 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 5070 mAh en de telefoon weegt 525 gram. Met 9,9 millimeter is hij niet de dunste tablet van dit moment. Verder meet hij 256 bij 174 millimeter.

De tablet komt in het wit en het zwart op de markt.

Lees verder of laat een reactie achter

‘A8X-processor iPad Air 2 heeft drie kernen’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De iPad Air 2 heeft een opvallende processor. De A8X-chipset heeft niet twee, maar drie kernen. Dit blijkt uit een benchmarktest waarin Apple’s tablet goed scoort.

De iPad Air 2 van Apple is een krachtpatser

Het gaat om een benchmarktest van Geekbench. Apple is zelf nooit zo genereus met het vrijgegeven van specificaties over zijn producten. Het was al bekend dat er een verbeterde versie van de A8-processor van de iPhone 6 in de tablet zit. Deze A8X-chipset is een stukje uitgebreider dan de gewone A8.

Hij heeft niet twee kernen met een maximale kloksnelheid van 1,4 GHz. In de iPad Air 2 zit een processor met drie kernen met een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz. De tablet komt in de benchmarktest met een kern tot een score van 1812 en met alle kernen tot een score van 4477. Daarmee laat de tablet alle andere apparaten van Apple ver achter zich, al staat de iPad Air 2 op het moment van schrijven nog niet op de lijst.

De benchmarktest bevestigt ook dat er 2GB ram in de iPad Air 2 zit. Een iOS-apparaat had nog niet eerder zoveel werkgeheugen. Misschien dat Apple dit doet om twee apps naast elkaar op een scherm te laten draaien. Een update die dat mogelijk maakt moet alleen nog uitkomen.

De iPad Air 2 zou vanaf vrijdag al te koop zijn, tegelijkertijd met de iPad mini 3.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple kondigt iPad mini 3 aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nogal in de schaduw van de iPad Air 2, heeft Apple vanavond bliksemsnel de iPad mini 3 aangekondigd. De kleine tablet heeft een 5-megapixelcamera en een vingerafdruksensor.

Omdat dit kennelijk de enige zaken waren die van belang zijn, heeft Apple verder nauwelijks woorden vuil gemaakt over de 7,9-inch grote tablet. Opvallend is dat de twee eerdere minitablets van Apple ook in de handel blijven. De originele iPad mini kost in de VS 249 dollar, de iPad mini 2 299 dollar en de nieuwe iPad mini 3 399 dollar, allemaal voor de goedkoopste variant met 16 GB geheugen.

Evenals de iPad Air 2 wordt ook de iPad mini 3 in drie kleuren uitgebracht, waaronder de kleur goud.

Later vanavond volgt op deze plek meer nieuws over deze nieuwe iPad mini 3.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple kondigt 6,1 millimeter dunne iPad Air 2 aan

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Apple heeft zojuist een nieuwe iPad aangekondigd. Het is de iPad Air 2. De tablet is 6,1 millimeter dun, en daarmee volgens Apple de dunste ter wereld.

Hoe dun de tablet wel niet is, liet Apple tijdens de perspresentatie zien aan de hand van een dia waarin twee nieuwe iPads Air 2 naast één originele iPad worden afgebeeld. De twee nieuwelingen zijn met z'n tweeën net zo dik als de eerste iPad in zijn eentje.

De iPad Air 2 is uiteraard niet alleen dunner maar ook veel sneller dan de iPad Air, en de tablet wordt nu ook in de kleur goud uitgebracht. Meer nieuws over de nieuwe iPad komt snel op deze site.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple lekt zelf voortijdig de iPad Air 2 en iPad mini 3

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft zelf per ongeluk de iPad Air 2 en de iPad mini 3 online gezet, met plaatjes en specificaties. De nieuwe tablets worden morgen pas officieel aangekondigd.

De apparaten werden door Apple-spotter Mark Gurman gezien in iBooks, in een gebruikershandleiding voor iOS8. Daar staan de apparaten in volle glorie. Het iBook waarin ze te vinden zijn, is hier in iTunes te downloaden.

Volgens het iBook bezitten de nieuwe tablets een TouchID-sensor, die met vingerafdruk kan worden bediend net als de iPhone, en lijken ze als twee druppels water op hun voorgangers. Prijzen werden in het iBook niet onthuld. Daarvoor moet toch even op de officiële aankondiging worden gewacht, die morgenavond plaatsvindt.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Nieuwe reeks iPads vanaf 24 oktober in de winkel’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple kondigt morgenavond zo goed als zeker twee nieuwe iPads aan. Deze zouden op 24 oktober al in de winkel liggen. Het is onbekend of dit ook voor Nederland geldt.

De nieuwe iPads zouden vanaf 24 oktober te koop zijn

Apple verscheept nu al ‘enorme hoeveelheden’ nieuwe iPads naar de Verenigde Staten. Dit stelt MacRumors op basis van een bron die in het verleden ook juiste informatie vrijgaf. De tablets zijn vanaf 24 oktober in ieder geval daar te koop.

De bron zegt niet om wat voor toestellen het gaat. Waarschijnlijk gaat het om de iPad Air 2 of de Retina iPad mini 2. Of allebei. Het zou wel in lijn zijn met eerdere producten van Apple. De periode tussen de aankondiging van een nieuw Apple-product en het moment dat het te koop is, duurt nooit heel lang. Behalve bij de Apple Watch, die vanaf volgend jaar pas te koop is.

De iPad Air 2 krijgt waarschijnlijk een vingerafdruksensor en wordt 7 millimeter dun. Hij zou een snellere versie van de A8-chip krijgen die in de iPhone 6 zit en 2GB werkgeheugen. Dikke kans dat we daarover morgenavond meer weten.

Lees verder of laat een reactie achter

64-bit Vodafone-tablet komt niet naar Nederland toe

Scoop Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vodafone heeft in Groot-Brittannië haar eigen tablet aangekondigd. De Vodafone Smart Tab 4G heeft best indrukwekkende specificaties. Vodafone gaat ‘m helaas alleen niet in Nederland verkopen.

De Vodafone Smart Tab 4G
De Vodafone Smart Tab 4G

Dat laat de provider weten aan All About Phones. Vodafone brengt onder eigen naam wel vaker toestellen op de markt. Eerder dit jaar bracht het met de Smart 4 Turbo en Smart 4 Power nog twee voordelige smartphones op de markt. Ook in Nederland.

Nu komt Vodafone met de Smart Tab 4G, een kleine tablet. Die komt dus niet naar Nederland toe en dat is – gezien de specificaties – best jammer. Hij heeft een 8-inch 720p-display en een 5-megapixelcamera. Nu zie je dat wel vaker, maar de Smart Tab 4G biedt wat extra’s.

Al laat Vodafone dat niet weten. Paul O’Brien van MoDaCo.com beweert namelijk dat er een Snapdragon 410-processor in de tablet zit. En dat is niet niks. Dit is namelijk een 64-bit processor, en daarmee is de tablet voor zijn prijs van 125 pond best goed te noemen.

Het voordeel van 64 bit ten opzichte van 32 bit is dat je met 64 bit apps in principe sneller opent en dat zo’n processor meer werkgeheugen kan ondersteunen. Leuk voor de Britten, balen voor de Nederlanders, die voor een prikje dus niet zo’n redelijk geavanceerde tablet kunnen kopen.

Lees verder of laat een reactie achter

‘HTC Nexus 9 kost 399 dollar’

Door Bouke van den Berg, | 5 reacties

Google presenteert aanstaande woensdag haar nieuwe tablet. De Nexus 9 wordt, zoals verwacht, gemaakt door HTC en gaat 399 dollar kosten. Vanaf 3 november moet de tablet in de winkels liggen.

De HTC Nexus 9 van Google kost 399 dollar

Dit stelt Brightside of News op basis van anonieme bronnen. Waarschijnlijk kost de tablet in Europa 399 euro. Ook deze site beweert dat de Nexus 9 een Nvidia-processor krijgt, de Tegra K1. Dit is de krachtigste processor voor mobiele apparaten van dit moment.

Met 399 dollar is de Nexus 9 heel wat duurder dan zijn voorganger, de Nexus 7. Deze kostte 229 dollar. 399 dollar is alleen zo gek nog niet, als je kijkt naar de eerder uitgelekte specificaties.

Zo krijgt de tablet waarschijnlijk 3GB ram en een 8,9-inch scherm. Deze zou een resolutie hebben van 2048x1440 pixels. Voor 399 dollar heb je dus een tablet die zich met de beste tablets op de markt kan meten.

Lees verder of laat een reactie achter

Lenovo kondigt tweede generatie Yoga Tablet aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese fabrikant Lenovo brengt drie nieuwe tablets op de markt. Het gaat om apparaten in de Yoga Tablet-lijn. De Lenovo Yoga Tablet 2’s komen met een 8- en 10-inch scherm op de markt en hebben dezelfde specificaties. De Pro-variant heeft een 13,3-inch scherm en is wat sneller.

De Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

In de Pro-variant zit een beamer voor presentaties (Specs). De tablet is nog deze maand beschikbaar voor een adviesprijs van 499 euro. De Intel Atom-processor klokt met vier kernen 1,86 GHz. Het apparaat heeft 2GB ram en 32GB uitbreidbaar geheugen. Het 13,3-inch scherm heeft een QHD-resolutie van 2560x1440 pixels. Hij weegt 950 gram en is 12,6 millimeter dik.

De twee gewone Yoga Tablet 2-apparaten verschillen een beetje van de Pro-variant (PDF). De twee tablets verschillen onderling alleen van schermformaat. De twee Yoga Tablets hebben een resolutie van1920x1200 pixels. Lenovo gebruikt een Intel Atom-processor die met vier kernen 1,86 GHz klokt. Er is 2GB ram.

Het opslaggeheugen van 16GB is uitbreidbaar. De camera’s schieten in 8 en 1,6 megapixel. De 10-inch variant is 7,2 millimeter dun, de 8-inch versie heeft een ‘dikte’ van maar 7 millimeter.

Lenovo brengt de Yoga Tablet 2-tablets op de markt voor een adviesprijs van 230 en 300 euro. Ze zijn vanaf vandaag te koop. Je kunt ze rechtop en staand neerzetten dankzij het klepje aan de onderkant van de tablet. Ook kun je ‘m ophangen, vanwege een gaatje in deze klep.

Lees verder of laat een reactie achter