All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Nieuwe Androidversie voor Nexus 7 uit 2012

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

De laatste Androidversie die naar eigenaren van de eerste Nexus 7 is gestuurd, die in 2012 op de markt is gebracht, heeft veel tablets in problemen gebracht. Om de bugs op te lossen komt Google nu met een nieuwe update.

Android 5.0 Lollipop veroorzaakte een hele serie bugs en problemen op de eerste Nexus 7, en voornamelijk de wifi-variant die twee jaar geleden onder heel veel kerstbomen lag. Versie 5.0.1 was aanvankelijk bestemd om die op te lossen, maar die heeft Google inmiddels weer teruggetrokken en hij is opgevolgd door 5.0.2. Die worden nu verspreid.

De update zal op de tablets zelf binnenkomen. De uitrol moet officieel nog beginnen, maar wie de rom handmatig wil flashen kan dat ook, mits je goed weet waar je aan begint. De trage performance van de tablet zal direct na de update flink verbeteren, belooft Google. De update en een handleiding hoe die te installeren, is hier te vinden.

Lees verder of laat een reactie achter

Honor brengt met T1 goedkope tablet op Nederlandse markt

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei’s dochteronderneming Honor brengt ook een tablet op de Nederlandse markt. De Honor T1 is gebaseerd op de Huawei Mediapad T1 en gaat 129 euro kosten.

Honor brengt met T1 goedkope tablet op Nederlandse markt honort1

De Honor T1 is vanaf vandaag te koop. De tablet krijgt een scherm met een formaat van 8 inch. Deze display heeft een resolutie van 1280x800 pixels. In de T1 zit een quadcoreprocessor die 1,2 GHz klokt. De Honor heeft 1GB werkgeheugen.

Het opslaggeheugen bedraagt 8GB. Dit is met een microSD-kaart verder uit te breiden. Foto’s schiet je aan de achterkant in 5 megapixel. Aan de voorkant zit een VGA-cameraatje. De batterij in de Honor-tablet is 4800 mAh groot. Dat is meer dan bijvoorbeeld in de Sony Xperia Z3 Tablet Compact, die over een beter scherm beschikt.

De Honor T1 draait op Android 4.3 Jelly Bean. Na de Honor 6 en Honor 3C is dit het derde toestel van Honor dat op de Nederlandse markt komt.

Lees verder of laat een reactie achter

7.9 miljoen Nederlanders hebben een tablet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

7,9 miljoen Nederlanders zijn inmiddels in het bezit van een tablet. Daarmee zijn er meer tabletbezitters dan desktopeigenaars. Bijna tien miljoen Nederlanders hebben een smartphone.

De Nokia N1 Android-tablet

Dit blijkt uit onderzoek van GfK, schrijft Emerce. Volgens het onderzoeksbureau is de tablet wel over zijn hoogtepunt heen. Vorig jaar groeide de groep tabletbezitters in Nederland nog met een kleine twintig procent. Dit jaar werd die groep nog maar acht procent groter.

Bepaalde groepen nemen wel steeds vaker een tablet. Zo nam het tabletbezit onder 65+’ers nog wel toe. Eind 2013 had 43 procent van die groep een tablet. Dat is nu gegroeid naar 56 procent. Pensionado’s nemen ook steeds vaker een smartphone.

45 procent van de 65+’ers heeft nu een smartphone: een stijging van zestien procent ten opzichte van vorig jaar. Van de mensen tussen de dertien en 34 jaar heeft 95 procent een smartphone.

Deze telefoons worden steeds vaker gebruikt voor het lezen van boeken en dagbladen. Vorig jaar las 29 procent van de smartphonebezitters een krant via de telefoon: nu is dat 33 procent. Ook televisieprogramma’s worden vaker op de smartphone bekeken.

Het Facebook-gebruik neemt onder jongeren ondertussen af: van 87 procent vorig jaar naar 81 procent nu. Instagram en Pinterest wordt daarentegen wat vaker gebruikt.

Lees verder of laat een reactie achter

iPad Air Plus oogt gigantisch naast andere Apple-apparaten

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Er zijn mock-ups verschenen waaruit duidelijk wordt hoe groot de iPad Pro wordt ten opzichte van andere Apple-apparaten. Deze tablet krijgt een 13-inch scherm. Het verschil is dus enorm te noemen.

iPad Air Plus oogt gigantisch naast andere Apple-apparaten pro3

De afmetingen van de nieuwe iPad verschijnen in het Japanse tijdschrift MacFan, schrijft het Franse NoWhereElse. Volgens de Franse site wordt de iPad Air Plus of Pro iPad – de naam staat nog niet vast – ergens tussen april en juni 2015 aangekondigd. De tablet meet waarschijnlijk 305,31 bij 220,8 millimeter. Behoorlijk groot, dus, maar dik wordt de iPad Air Plus niet: 7 millimeter.

Als gevolg van het uitlekken van die afmetingen, heeft een Canadese internetter, met het pseudoniem Canoopsy, van karton de grote iPad Air Plus ‘nagemaakt’. Zo wordt duidelijk hoe groot de tablet is ten opzichte van een paar van Apple’as andere apparaten.

Het gaat hier om onder andere de iPad Air 2, iPad mini 3, de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Ook de MacBook Pro, met een schermformaat van 13 inch, is meegenomen.

Lees verder of laat een reactie achter

De opkomst van de hybride tablet - ADV

Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

De PC, de smartphone, de tablet en nu de hybride ‘ultramobiele’ tablet. De ontwikkelingen gaan razendsnel en geen enkele markt is stabiel. Zo zal de wereldwijde desktopmarkt met 12% krimpen in 2015 ten opzichte van 2013 en de tabletmarkt met 55% groeien in deze periode, verwacht ’s werelds grootste IT onderzoeksbureau Gartner. In Nederland zit de groei er al op volgens GfK en maken we de door Gartner verwachte groei niet mee. Maar hoe zit dat met de nieuwste markt, de ultramobiele apparaten?

De opkomst van de hybride tablet

Ultramobiel
De ultramobiele apparaten zijn al even verkrijgbaar, denk aan de ultrabooks van verschillende laptopfabrikanten als Apple, HP, Toshiba en Microsoft. De verwachting is dat deze markt in 2015 met 155% is gestegen ten opzichte van 2013 en de totale PC markt omhoog trekt uit een dalende trend.
De nieuwste ontwikkeling binnen de ultramobiele markt is de hybride ultramobiel. Verwacht wordt dat vanaf 2014 steeds meer mensen over zullen stappen op deze supermoderne juweeltjes. Een hybride ultramobiel is een combinatie van een tablet en een laptop.

Less is more
De gemiddelde techliefhebber bezit al gauw veel verschillende apparaten zoals een PC, laptop, tablet en smartphone en de losse apparaten zoals camera’s daargelaten. Dit wordt teveel en de behoefte zal groeien naar een combinatieapparaat waardoor het aantal devices afneemt, zo verwacht Gartner in haar onderzoek. De PC gaat de deur uit en de laptop en tablet worden vervangen door de hybride ultramobiel die zowel de functie van tablet als desktop vervult. Het apparaat is licht en kan gemakkelijk worden vervoerd, door het toetsenbord kun je er goed op werken en het scherm kan doorgaans worden losgekoppeld van het toetsenbord waardoor je een tablet overhoudt. Aan het eind van de streep houd je nog twee apparaten over: de hybride ultramobiel en de smartphone.

Duurt nog even
Het zal nog wel een tijd duren voordat we allemaal met een hybride ultramobiel worden gespot. De tablet heeft een groot deel van de bevolking bereikt en wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt. Omdat we niet allemaal in de categorie ‘techliefhebbers’ vallen maar graag achterover leunend met een hoesstandaard een uitzending gemist of een serie kijken, zal de tablet voor de meesten nog een tijd voldoen. Daarnaast is de tablet voor velen een multimedia apparaat die puur voor het plezier wordt gebruikt en minder voor werk of andere werkzaamheden waarbij bijvoorbeeld een toetsenbord gewenst is. De tablet, bijvoorbeeld van Nexus, wordt aangekleed met een Google Nexus 10 hoes zodat hij matcht bij een interieur of outfit of hij wordt aangeschaft als vermaak voor de kinderen.

De phablet
Uit een ander recent onderzoek uit Amerika onder 470 consumenten die gedurende een maand zijn gemonitord, blijkt dat slechts 14% een tablet of E-reader associeert met een mobiel apparaat. Dit omschrijft de nooit populair geworden phablet, een kruising tussen tablet en mobiel.

Dat er toch behoefte aan verandering is, blijkt wel uit de verandering van de tabletmarkt in 2013 ten opzichte van 2012. Android heeft iOs van de troon gestoten door de consument een grote variëteit aan goedkope low-end tablets met kleine schermen aan te bieden. Men wil een handzaam en multifunctioneel apparaat die niet teveel kost en waarmee niet gebeld hoeft te worden. Wellicht verandert deze behoefte in de toekomst en is men bereid meer uit te geven als de koper beseft met een hybride ultramobiel twee apparaten in één te bezitten. De tijd zal het leren!

Lees verder of laat een reactie achter

‘Apple ziet verkoop iPads voor eerste keer dalen’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

2014 gaat waarschijnlijk de boeken in als het eerste jaar waarin Apple minder tablets verkocht dan het jaar daarvoor. Belangrijkste oorzaak lijkt de lange levensduur van tablets in het algemeen te zijn.

Apple iPad Air 2 review img 0136

Bovendien kopen mensen minder snel een nieuwe tablet dan een nieuwe smartphone. Ze hoeven niet telkens het nieuwste van het nieuwste te hebben. Tablets gaan soms langer mee dan vier jaar, wat niet goed is voor de verkoopcijfers van nieuwe tablets. Smartphones worden na één of twee jaar doorgaans al ingeruild voor een nieuwe.

Volgens onderzoeksbureau ICD wordt 2014 het eerste jaar waarin de iPad-verkoop het hele jaar terugliep, schrijft Business Wire. Over het algemeen worden er nog wel meer tablets verkocht dan vorig jaar. De groei van 7,2 procent is alleen wel een drastische daling ten opzichte van 2013, toen de tabletverkoop groeide met 52,5 procent ten opzichte van 2012.

“De tabletmarkt ondervindt hinder van een paar belangrijke dingen in de markten die er toe doen”, vertelt Ryan Reith van ICD. “Toen tablets op de markt kwamen, werd eenzelfde levensduur verwacht als dat van smartphones. Die worden om de twee of drie jaar vervangen.”

“De realiteit is dat tableteigenaars langer dan drie jaar met hun tablet doen. Soms zelfs langer dan vier jaar”, vervolgt Reith. “Wij denken dat mensen niet zo snel een nieuwe tablet kopen omdat oudere tablets, vooral iPads, langer geüpdatet worden. Ook worden smartphones steeds vaker gebruikt voor het uitvoeren van taken die eerst op een computer werden gedaan.”

Lees verder of laat een reactie achter

Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De plannen van Jolla om een tablet uit te brengen gaan door. Het bedrijf wil de tabletplannen via crowdfunding bekostigen en dat is ruimschoots gelukt. Er was 380.000 dollar nodig, inmiddels hebben 7370 mensen al voor 1,18 miljoen dollar aan steun beloofd.

Jolla's tabletplannen gaan door; crowdfunding geslaagd jolla shop jolla tablet people powered

Jolla, voor wie het vergeten was, is opgericht door ex-Nokiamedewerkers die verder zijn gegaan waar MeeGo is opgehouden. Dit besturingssysteem is verder ontwikkeld en omgedoopt tot Jolla Sailfish. Vorig jaar zag de eerste smartphone met dit OS het daglicht.

Om te vieren dat de tabletplannen zo ruimschoots zijn gesteund, heeft Jolla de prijs van die smartphone tijdelijk met honderd euro verlaagd. Europese kopers kunnen hem tot dinsdag bestellen voor 249 euro, in plaats van 349 euro.

Jolla wil een tablet uitbrengen met het eigen open-source Sailfish besturingssysteem erop. Dat is compatibel met Android-apps. Die kunnen er dus op draaien, net als op de eerder uitgebrachte smartphone. Op die manier hoeft niemand die van Android op Jolla overstapt, zijn apps te missen.

De smartphone kreeg niet echt een overweldigende ontvangst door het publiek. Alleen mensen met een grote voorliefde voor iets geheel anders dan Android of de iPhone willen de Jolla-smartphone. Daarom werden opmerkingen van Jolla-CEO Marc Dillon schamper ontvangen. ''Ik denk dat we de tablets binnen de kortste keren hebben uitverkocht", zei hij. "Ik denk dat we heel snel onze doelstellingen behalen."

Gezien de massale financiële steun lijkt dat niet onwaarschijnlijk. De tablet gaat nu in productie en ergens halverwege 2015 zullen de eerste exemplaren worden opgestuurd naar de mensen die via Indiegogo het initiatief met geld hebben gesteund.

Lees verder of laat een reactie achter

Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen

Update Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het Finse Jolla wil zijn tablet via crowdfunding op de markt brengen. De tablet draait op Sailfish, het open source-besturingssysteem van Jolla. De Finse fabrikant zet onder andere in op de privacy van de gebruiker. Ook kun je meedenken met de ontwikkeling van de Jolla Tablet. De eerste duizend exemplaren kosten 189 dollar per stuk.

Jolla wil tablet via crowdfunding op de markt brengen jolla3

"Wij hebben respect voor onze klanten", schrijft Jolla op zijn crowdfundpagina. "Sailfish is daarom totaal onafhankelijk. We delen of verkopen nooit je data, dat staat in de statuten van ons bedrijf. Er zijn geen achterdeuren waardoor derde partijen je activiteiten kunnen monitoren. Samen met de open source-gemeenschap blijven we de privacymogelijkheden telkens verbeteren als de kans zich voordoet."

De Jolla-tablet heeft nog geen naam. Multitasken gaat volgens de Finse fabrikant zeer makkelijk met de tablet en ook via handgebaren is de tablet te besturen. Omdat ook Android-apps op Sailfish kunnen draaien, is het app-aanbod heel breed. Jolla is een Fins bedrijf dat is opgericht door oud-medewerkers van Nokia.

Jolla legt uit waarom het kiest voor crowdfunding. "Crowdsourcing stond aan de basis van zoveel ongelooflijke, inspirerende en onafhankelijke producten. Dat past helemaal in Jolla's straatje", schrijft het bedrijf. "Als mensen hun krachten bundelen, wordt er iets van betekenis gemaakt. Daarom willen we je betrekken bij de totstandkoming van de Jolla Tablet."

De Jolla Tablet krijgt een 64 bit-processor van Intel, die met vier kernen 1,8 GHz klokt. Hij heeft 2GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Het scherm heeft een formaat van 7,85 inch en een resolutie van 2048x1536 pixels. De pixeldichtheid is met 330 ppi voor een tablet zeer behoorlijk. De batterij is met 4300 mAh niet bijzonder groot. De Jolla Tablet schiet foto's in 5 en 2 megapixel. Hij weegt 384 gram en is 8,3 millimeter dik. Verder meet hij 203 bij 137 millimeter.

"We willen dat meer gebruikers aan de gang gaan met Sailfish. Elke cent van deze actie wordt gestoken in de productie van de tablet. Elk dubbeltje wordt omgedraaid. Als er genoeg vraag is naar 2000 exemplaren, dan gaan trappen we het project af. Belangrijker is dat er dan bewezen is dat de consument dit product echt wil hebben."

Lees verder of laat een reactie achter

Nokia kondigt Android-tablet N1 aan

Update Door Bouke van den Berg, | 11 reacties

Nokia heeft vandaag redelijk verrassend een nieuwe tablet aangekondigd. De Nokia N1 draait op Android 5.0 Lollipop, heeft een 7,9-inch scherm en een processor die 2,3 GHz klokt. De tablet kost 249 dollar exclusief btw.

De Nokia N1 Android-tablet

Nokia’s smartphone-afdeling werd eerder dit jaar overgenomen door Microsoft. Tot 2016 mag de Finse fabrikant geen telefoons maken. Dit lijkt dus niet van toepassing te zijn op tablets, aangezien Nokia nu een tablet op de markt brengt. De N1 is een betaalbare tablet die toch goede specificaties heeft.

De N1 is met een schermformaat van 7,9 inch lekker compact. Ook de resolutie is behoorlijk goed te noemen: 2048x1536 pixels. Het gaat om een IPS-display. Aan de binnenkant zijn de specificaties ook meer dan redelijk te noemen. Er zit een 64 bit-processor van Intel, de Atom Z3580, in de tablet die 2,3 GHz klokt.

Nokia heeft 2GB werkgeheugen in de N1 geplaatst. Aan de achterkant maakt de tablet foto’s in 8 megapixel, terwijl er ook een goede selfiecamera in de N1 ziet die foto’s schiet in 5 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 5300 mAh. Nokia weet de tablet met 6,9 millimeter heel dun te houden. Ook weegt hij met 318 gram zeker niet veel.

De tablet draait op Android 5.0 Lollipop. Nokia levert zijn eigen Z Launcher mee. Hiermee kun je door een letter te typen op het scherm snel een app opstarten. De launcher is trouwens al een tijdje in omloop.

Lees verder of laat een reactie achter

Google zet Tango-tablet te koop, alleen in VS

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Google zet de Tango-tablet te koop, maar alleen in Amerika. De tablet die is toegerust met mobiele 3D-sensoren en een Tegra K1-processor is daar in de Play Store te bestellen.

Het project Tango is door Google samen met NVidia gestart. Het project leverde een tablet op die over zeer pittige hardwarespecificaties beschikt. De tablet kenmerkt zich door meerdere camera's, een Tegra K1-CPU, 4gb ram, 128 gb intern geheugen, een 1920x1200 pixel scherm met een diameter van 7 inch en veel sensors.

De tablet is bedoeld voor ontwikkelaars en is zeer prijzig: 1024 dollar. Voor die prijs krijgt de nieuwe eigenaar niet eens garantie, en verder nadeel is dat de tablet wordt verkocht zonder extra's. De gebruikelijke niet-goed-geld-teruggarantie geldt niet, en daarmee is het zelfs voor software-ontwikkelaars een nogal riskante, maar wel interessante investering.

In Nederland is het onmogelijk om onder deze voorwaarden iets online te verkopen, dus doet Google dat ook niet. Ontwikkelaars die de tablet toch willen aanschaffen, zullen het grijze circuit in moeten.

Lees verder of laat een reactie achter

‘iPad Pro pas in tweede kwartaal in massaproductie’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het is nog even wachten op de komst van de iPad Pro, Apple’s tablet met een schermformaat van 12,9 inch. Eigenlijk zou de iPad begin 2015 verkrijgbaar zijn. Het productieproces is alleen nog niet klaar voor massaproductie. Pas in het tweede kwartaal van volgend jaar gaat dit beginnen.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo volgens MacRumors. Met de iPad Pro wil Apple meer de zakelijke markt aanspreken. De tablet zou een schermformaat van tussen de 12,2 en 12,9 inch krijgen. De Pro krijgt als het goed is dezelfde processor als in de iPad Air 2, de A8X-processor die met drie kernen 1,5 GHz klokt.

De tablet moet zeven millimeter dun zijn. De massaproductie van de iPad Pro zou eerst zijn uitgesteld omdat Apple alle zeilen moest bijzetten om aan de vraag naar de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te voldoen. Nu blijkt dat het produceren van het scherm van de iPad Pro ook redelijk lastig is.

Volgens analist Kuo krijgt de iPad Pro een scherm met een hoge resolutie, snelle respons en een hoge kleurverzadiging. Het productieproces hiervan is nog niet wat Apple wil. Dit moet verder worden geoptimaliseerd. Massaproductie zou daarom pas in het tweede kwartaal van volgend jaar beginnen.

Het is de vraag wanneer de iPad Pro dan wordt aangekondigd. Wellicht tijdens de release van nieuwe iPhones of andere iPads.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC komt in 2015 met meerdere tablets

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC gaat geen voordelige tablets maken. De Taiwanese fabrikant vindt het de moeite niet waard. De goedkoopste categorie tablets brengt gewoonweg te weinig geld in het laatje. Wel werkt het bedrijf aan duurdere tablets.

HTC met Nexus 9 terug in de tabletwereld n9e

Dit meldt Focus Taiwan. Het gaat om tablets die goedkoper zijn dan 164 dollar, meldt Jack Tong, directeur van HTC Noord-Azië. “Dat is geen winstgevende markt. In de midrange- en high end-markt is meer ruimte voor groei en variatie.”

HTC is de fabrikant van Google’s nieuwste tablet, de Nexus 9. In 2015 wil HTC meer tablets op de markt brengen. Supergoedkoop zullen deze dus niet zijn. Met de Nexus 9 keert HTC na drie jaar afwezigheid terug op de tabletmarkt. Google’s tablet helpt HTC om in eigen land, Taiwan, de grootste speler te blijven.

Dit stelt DigiTimes. De verkoop van nieuwe toestellen loopt relatief goed. Waar HTC een jaar nodig had om een miljoen One M7’s en Butterfly’s te verschepen, is het bedrijf dat met de One M8 en Butterfly 2 – maar ook de Desire 820 – in een half jaar gelukt.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Microsoft ontwikkelt grote Surface-tablets voor zakelijke markt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Omdat de Surface Pro 3 redelijk goed verkocht wordt, gaat Microsoft meer grote tablets maken. De Amerikaanse fabrikant mikt hiermee vooral op de zakelijke markt. Microsoft zou hiervoor tablets met schermen van wel 13 of 14 inch willen maken.

Microsoft Surface Pro 3 koopwijzer

Dit stelt Digitimes op basis van bronnen bij leveranciers. Microsofts tablets verkochten nooit echt goed, totdat de Surface Pro 3 op de markt kwam. Deze tablet is heel duur – de goedkoopste is in Nederland 799 euro – maar toch succesvol.

Het grote, 12-inch scherm valt in de smaak. Als gevolg daarvan wil Microsoft nu meer grote tablets maken. Waar de iPad Air 2 een 9,7-inch scherm heeft, zou Microsoft nu tablets met 13- en 14-inch displays ontwikkelen. Dit zou vooral in de smaak moeten vallen bij bedrijven.

Het zou hier nog gaan om een hersenspinsel bij Microsoft. Het project staat dus nog in zijn kinderschoenen en het is de vraag of Microsoft dit plan ook daadwerkelijk doorzet. De fabrikant wilde in ieder geval niet reageren op het gerucht.

Lees verder of laat een reactie achter

Google Nexus 9 van HTC verkrijgbaar in Nederland

Door Danijel Dercksen, | 12 reacties

Google is begonnen met de verkoop van de Nexus 9 in Nederland. De tablet is via de Play Store van Google te kopen voor 389 euro.

De Nexus 9 van Google is sinds vandaag in Nederland verkrijgbaar. De tablet, die door HTC gemaakt wordt, is vooralsnog alleen via de Play Store van Google zelf te verkrijgen. De Nexus 9 is in vier smaken te krijgen; in het zwart en wit, en daarbij kan gekozen worden voor 16GB of 32GB interngeheugen. Voor 16GB betaalt men 389 euro en voor 32GB moet je 479 euro aftikken. Ook is er een extra optie voor een 4G-variant; deze is wel alleen in 32GB te krijgen en kost 559 euro in totaal.

De Google Nexus 9 gaat een maand eerder dan de Nexus 6, die door Motorola gemaakt wordt, in de verkoop. Het apparaat heeft een 8.9"-scherm mee gekregen met een resolutie vcan 2048 x 1536 pixels. Daarnaast is er een 8-megapixelcamera aanwezig in de tablet en de Nvidia Tegra K1-processor. De tablet van HTC is daarmee een van de eerste tablets die de Nvidia-processor heeft mee gekregen. De nieuwe tablet van Google loopt op Android 5.0 Lollipop dat deze week uit komt voor Nexus-apparaten.

Lees verder of laat een reactie achter

'iPad Pro wordt 12,2 inch groot en krijgt twee frontspeakers'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Al een paar keer is in het geruchtencircuit iets vernomen over de iPad Pro, een grotere iPad dan de 9,7 inch grote iPad Air. De grote iPad zou een schermdiameter krijgen van 12,2 inch, toch weer wat kleiner dan de 12,9 inch waar eerder sprake van was.

Apple kondigt iPad mini 3 aan dsc 0597 
Bron: The Verge

Lees verder of laat een reactie achter

Dell brengt Windowstablet Venue 8 Pro 8 3000 naar Nederland

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Dell heeft de Windowstablet Venue 8 Pro 3000 in de Nederlandse webshop gelegd. De tablet is zoals de naam al aangeeft 8-inch groot en heeft een goed scherm, wat het prijskaartje van 300 euro moet rechtvaardigen.

De tablet komt ook in een variant met 3G. Deze kost negentig euro meer. Beide tablets worden aangedreven door een Intel Atom Z3740D-CPU, een quadcore processor die op de wifitablet op 1,8 Ghz is geklokt en op de 3G-tablet op 2Ghz.

Omdat er Windows 8.1 op staat, is ook Microsoft Office 365 Personal van de partij, wat de tablet geschikt maakt voor zakelijke toepassingen. Een abonnement voor een jaar op de Office-software is inbegrepen. De Windowsversie is wel Engels, een beetje vreemd voor een tablet die in Nederland wordt uitgebracht.

De wifi-variant wordt geleverd met 32GB intern geheugen, de 3G-tablet krijgt het dubbele: 64GB. De tablets zijn met ingang van volgende week donderdag verkrijgbaar in Nederland.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Xiaomi werkt aan goedkope tablet’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese smartphonefabrikant Xiaomi lijkt haar tabletaanbod uit te willen breiden. De MiPad van 7,9 inch is de enig tablet die het bedrijf nu heeft. Nog wel, want er zijn benchmarktests uitgelekt van een nog onbekende Xiaomi-tablet.

De uitslag van de test verscheen op GFXbench. Aan de specificaties te zien wordt het waarschijnlijk geen dure tablet. Het Xiaomi-apparaat krijgt een 9,2-inch HD-scherm en een Snapdragon 410-processor. Een 64 bit-chipset dus. Met 1,2 GHz is de kloksnelheid niet bijzonder hoog.

De tablet krijgt 1GB ram en waarschijnlijk officieel 8GB opslaggeheugen. In de werkelijkheid komt dat neer op 5,8GB. Het is de vraag of dit uitbreidbaar is. Er kan wel een simkaart in de tablet.

Het is nog onbekend wanneer en natuurlijk óf Xiaomi de tablet op de markt brengt. In Nederland zal de tablet niet verkocht worden, of Xiaomi moet opeens de mondiale markt op gaan.

Lees verder of laat een reactie achter

Asus kondigt nieuwe, voordelige tablet aan

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Asus heeft met de MeMO Pad 10 een voordelige nieuwe tablet gepresenteerd. De tablet heeft een scherm van 10 inch en is vanaf november in Nederland te koop. Hij krijgt een adviesprijs mee van 199 euro.

De Asus MeMO Pad 10
De Asus MeMO Pad 10

Dit laat Asus weten in een persbericht. De tablet heeft stereospeakers. Dat, in combinatie met het grote scherm, maakt de MeMO Pad 10 volgens Asus uitstekend geschikt voor het kijken van video’s en spelen van games. Om precies te zijn gaat het om de MeMO Pad 10 ME103K, de opvolger van de huidige ME102A.

Het 10-inch IPS LCD-scherm heeft een resolutie van 1280x800 pixels. In de tablet zit een Snapdragon S4 Pro-processor die met vier kernen 1,5 GHz klokt. De tablet heeft 1GB werkgeheugen en 16GB uitbreidbaar opslaggeheugen.

Aan de voorkant zit een VGA-cameraatje. Met de camera aan de achterkant schiet je foto’s in 2 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 5070 mAh en de telefoon weegt 525 gram. Met 9,9 millimeter is hij niet de dunste tablet van dit moment. Verder meet hij 256 bij 174 millimeter.

De tablet komt in het wit en het zwart op de markt.

Lees verder of laat een reactie achter

‘A8X-processor iPad Air 2 heeft drie kernen’

Door Bouke van den Berg, | 1 reactie

De iPad Air 2 heeft een opvallende processor. De A8X-chipset heeft niet twee, maar drie kernen. Dit blijkt uit een benchmarktest waarin Apple’s tablet goed scoort.

De iPad Air 2 van Apple is een krachtpatser

Het gaat om een benchmarktest van Geekbench. Apple is zelf nooit zo genereus met het vrijgegeven van specificaties over zijn producten. Het was al bekend dat er een verbeterde versie van de A8-processor van de iPhone 6 in de tablet zit. Deze A8X-chipset is een stukje uitgebreider dan de gewone A8.

Hij heeft niet twee kernen met een maximale kloksnelheid van 1,4 GHz. In de iPad Air 2 zit een processor met drie kernen met een maximale kloksnelheid van 1,5 GHz. De tablet komt in de benchmarktest met een kern tot een score van 1812 en met alle kernen tot een score van 4477. Daarmee laat de tablet alle andere apparaten van Apple ver achter zich, al staat de iPad Air 2 op het moment van schrijven nog niet op de lijst.

De benchmarktest bevestigt ook dat er 2GB ram in de iPad Air 2 zit. Een iOS-apparaat had nog niet eerder zoveel werkgeheugen. Misschien dat Apple dit doet om twee apps naast elkaar op een scherm te laten draaien. Een update die dat mogelijk maakt moet alleen nog uitkomen.

De iPad Air 2 zou vanaf vrijdag al te koop zijn, tegelijkertijd met de iPad mini 3.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple kondigt iPad mini 3 aan

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nogal in de schaduw van de iPad Air 2, heeft Apple vanavond bliksemsnel de iPad mini 3 aangekondigd. De kleine tablet heeft een 5-megapixelcamera en een vingerafdruksensor.

Omdat dit kennelijk de enige zaken waren die van belang zijn, heeft Apple verder nauwelijks woorden vuil gemaakt over de 7,9-inch grote tablet. Opvallend is dat de twee eerdere minitablets van Apple ook in de handel blijven. De originele iPad mini kost in de VS 249 dollar, de iPad mini 2 299 dollar en de nieuwe iPad mini 3 399 dollar, allemaal voor de goedkoopste variant met 16 GB geheugen.

Evenals de iPad Air 2 wordt ook de iPad mini 3 in drie kleuren uitgebracht, waaronder de kleur goud.

Later vanavond volgt op deze plek meer nieuws over deze nieuwe iPad mini 3.

Lees verder of laat een reactie achter