All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

'Nieuwe Surface-tablet van Microsoft onderweg met Windows 8.1 en Intel M-chip'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Microsoft werkt een aan nieuwe Surface-tablet. De nieuwe Surface-tablet van Microsoft zal voorzien zijn van een Intel-chip en nog op Windows 8.1 draaien.

Microsoft lijkt niet te willen wachten op de introductie van Windows 10 komende zomer. De fabrikant is volgens Winbeta al klaar met de volgende Surface-tablet en deze zal binnen een paar weken al gelanceerd gaan worden. De tablet zal hierdoor nog draaien op Windows 8.1, maar later natuurlijk over Windows 10 gaan beschikken zodra het systeem af is.

De nieuwe tablet van Microsoft zal volgens de bron niet een ARM-processor bevatten. In plaats daarvan heeft Microsoft ervoor gekozen om een Intel Atom of een Core M-processor van Intel in de nieuwe Surface te stoppen. Deze Intel M-processor is ook te vinden in de nieuwe MacBook van Apple. Voordeel van de processor is dat hij geen ventilator meer nodig heeft omdat hij relatief weinig hitte genereert. Nadeel is wel dat de processor wat minder krachtig is dan de andere Intel-chips. Ook zal de processor bij zware taken terug klokken als hij te warm dreigt te worden.

Verdere specificaties zijn nog niet bekend van de nieuwe Surface-tablet van Microsoft. Duidelijk is wel dat Windows RT er niet op zal gaan draaien en dat dit gelijk het einde zal betekenen van het systeem.

Lees verder of laat een reactie achter

Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Op nieuwe smartphones van Samsung, levert de Zuid-Koreaanse fabrikant apps van Microsoft mee. Zoals bij bijvoorbeeld de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd.

Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd Microsoft

Hierover schrijft Microsoft in een persbericht. Microsoft en Samsung hebben hiervoor een overeenkomst getekend en de handtekeningen zijn inmiddels gezet. Op de smartphones staat alleen OneNote, OneDrive en Skype. Deze drie apps krijgen tablets van Samsung ook.

Met nog drie extra apps. Het gaat hier om Word, Excel en PowerPoint. Een goede zaak, aangezien Samsung-tablets zo een stukje completer zijn geworden. Deze apps kun je al overigens gratis downloaden voor iOS voor je iPad of iPhone van Apple.

Het lijkt dus weer alsof Microsoft en Samsung beste vriendjes zijn. Vorige maand kwamen de twee bedrijven tot een schikking in een patentenconflict. De inhoud van de schikking is onbekend, maar waarschijnlijk zijn de meegeleverde apps van Microsoft op Samsung-apparaten een onderdeel van de deal.

Daarnaast gaat het gerucht dat Samsung een Windows Phone-toestel ontwikkelt. Veel informatie hierover is nog niet bekend, maar Microsoft hoopt het magere marktaandeel van Windows Phone te vergroten. Dit lukt waarschijnlijk pas echt als de écht grote fabrikanten, waarvan Samsung het beste voorbeeld is, zich achter Windows Phone gaan scharen.

Samsung brengt binnenkort waarschijnlijk zijn nieuwe toptablets uit. Het gaat hier om de Galaxy Tab S2. Hiervan komen twee varianten op de markt. Eentje met een schermformaat van 9,7 inch, en een andere variant met een display die een formaat van 8 inch heeft. Het is nog onbekend wanneer precies Samsung deze tablets aankondigt.

Lees verder of laat een reactie achter

Google begint met uitrol Android 5.1 Lollipop naar Nexus 10

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Android 5.1 Lollipop is alweer een poosje geleden aangekondigd en draait inmiddels op een aantal Nexus-smartphones. Google is nu ook begonnen met het uitrollen van het besturingssysteem naar de Nexus 10, die inmiddels al bijna 2,5 jaar oud is.

Nexus 10 Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft YouMobile, dat ook screenshots publiceerde om het artikel te onderbouwen. Volgens de site rolt Google Android 5.1 Lollipop gelijk wereldwijd uit naar de Nexus 10. Deze over the air-update heeft een grootte van 104,4MB. Zorg er dus voor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Android 5.1 Lollipop is niet een enorme update. Google komt vooral met bug fixes, verbetering van de stabiliteit en updates die de prestaties van de Nexus 10 moeten verbeteren. Volgens YouMobile start de Nexus 10 met de nieuwe update een stuk sneller op dan bij Android 5.0.2 Lollipop, de vorige update.

De Google Nexus 10 is een tablet die is gemaakt door Samsung. Deze tablet werd in oktober 2012 aangekondigd en beschikt over een scherm met een resolutie van 1600x2560 pixels. Inmiddels is deze tablet in Nederland niet meer verkrijgbaar.

Oorspronkelijk draaide de tablet op Android 4.2 Jelly Bean. In de tablet zit de Exynos 5250-processor van Samsung, die met twee Cortex A15-kernen geklokt is op 1,7 GHz. De tablet heeft 2GB ram en, afhankelijk van de versie, 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is niet uitbreidbaar.

De batterij heeft een inhoud van 9000 mAh en foto’s maak je met de Google Nexus 10 van Samsung in 5 en 1,9 megapixel. Er past geen simkaart in de tablet, dus hij heeft alleen een wifi-uitvoering.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung Galaxy Tab A vanaf begin mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe midrange tablet van Samsung is vanaf begin mei in Nederland te koop. De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft de Galaxy Tab A een adviesprijs mee van 299 en 369 euro.

Samsung Galaxy Tab A

Dit laat Samsung weten in een persbericht. De variant met wifi kost 299 euro, het exemplaar dat 4G-internet ondersteunt 369 euro. Er is ook een variant van de Galaxy Tab A met de S-pen. Voor deze wifivariant betaal je 349 euro.

Gisteren werd de Galaxy Tab A door Samsung in Rusland aangekondigd. Nu laat het bedrijf in een persbericht weten dat de tablet ook in Nederland te koop zal zijn. Begin mei dus.

“Samsung doet veel onderzoek naar de gebruiksbehoeften van mensen”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Omdat mensen hun tablet veelal gebruiken om te browsen en lezen, breiden we ons portfolio uit met een 9,7 inch tablet die websites, e-books en digitale tijdschriften of kranten het beste tot hun recht laat komen.”

Hoewel er twee varianten van de Galaxy Tab A zijn, met een 8- en 9,7-inch scherm, spreekt Samsung in het persbericht voor de Nederlandse markt alleen over de 9,7-inch variant.

Het scherm heeft een resolutie van 768x1024 pixels. In de tablet zit een vierkernige processor die een kloksnelheid van 1,2 GHz heeft. Samsung stopt in de Galaxy Tab A 2GB werkgeheugen en foto’s schiet hij in 5 en 2 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 6000 mAh.

De tablet is 7,5 millimeter dun en heeft een opslaggeheugen van 16GB. Dit kun je uitbreiden door middel van een Micro sd-kaart.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung maakt de Galaxy Tab A-tablet bekend

Update Door Danijel Dercksen, | 4 reacties

Samsung heeft in Rusland de Galaxy Tab A bekend gemaakt. De tablet wordt onder de Galaxy Tab S gepositioneerd en zal het midrange segment van Samsung gaan betreden.

De fabrikant heeft in Rusland tijdens een persconferentie de Galaxy Tab A voorgesteld aan de Russische pers. De nieuwe tablet van Samsung moet het nieuwe midden segment van de fabrikant worden en krijgt naar verwachting een prijskaartje van rond de 300 euro mee. De tablet wordt volgens Samsung onder de Galaxy Tab S gepositioneerd en boven de huidige Galaxy Tab 4-lijn. Samsung heeft wereldwijd nog niets los gelaten over de tablet, waardoor onduidelijk is wat de exacte prijs, specificaties en leverdata gaan worden.

De Galaxy Tab A zal in twee formaten op de markt gaan komen; in een 8-inch en in een 9.7-inch formaat. De resolutie hiervan is nog onbekend. De tablet zal over Samsung's eigen Cortex A53-processor gaan beschikken, zo laat de fabrikant weten. De tablet is 7.5mm dik en heeft een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een 2-megapixelcamera aan de voorkant. Het design heeft veel weg van de Galaxy Tab S, die momenteel in Nederland breed verkrijgbaar is. De tablet kan ook draadloos opgeladen worden, net als de Galaxy S6 van Samsung.

Exacte specificaties ontbreken nog. Wel is duidelijk dat de tablet in het goud en blauw op de markt zal gaan komen. Ook worden er standaard Office-applicaties van Microsoft mee geleverd op de tablet, net als bij de Galaxy S6 het geval is. Wij hebben inmiddels Samsung Nederland gevraagd om een reactie over de Samsung Galaxy Tab A.

Update 13:45

Inmiddels zijn de specificaties van de twee Galaxy Tab A-tablets bekend. De 8-inch variant krijgt een scherm met een resolutie van 768x1024 pixels. In de tablet zit een vierkernige processor die een kloksnelheid heeft van 1,2 GHz. De tablet heeft 1,5GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16GB. Dit kun je met een Micro sd-kaart uitbreiden.

De tablet draait op Android 5.0 Lollipop en foto's schiet de Galaxy Tab A 8 inch in 5 megapixel. De camera aan de voorkant maakt 2-megapixelfoto's. De tablet is 7,5 millimeter dun en hij ondersteunt 4G-internet. In de tablet zit een batterij met een inhoud van 4200 mAh.

De grotere Galaxy Tab A heeft een scherm met een formaat van 9,7 inch. De specificaties zijn grotendeels hetzelfde als die bij de kleinere tablet. Het enige grote verschil zit 'm in de hoeveelheid werkgeheugen, dat hier 2GB ram is, en de batterij, dat een inhoud heeft van 6000 mAh.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung start met testen van Galaxy Tab S2’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung lijkt te zijn gestart met het testen van zijn nieuwe toptablet, de Galaxy Tab S2. Dit gebeurt, zoals wel vaker, in India. Het gaat om de kleinere van de twee Galaxy Tab S2-tablets.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S2 verschijnen in benchmarktest screen shot 2015 02 25 at 154955

Dit is te zien op Zauba, dat de importlijsten van de Indiase douane bijhoudt. Deze kleinere tablet heeft een scherm met een formaat van 8 inch. Hoewel er in de lijst niet verder specificaties worden genoemd, is het wel een interessant gegeven. Het betekent namelijk dat de ontwikkeling van de Samsung Galaxy Tab S2 bijna is afgerond.

In India wordt de tablet namelijk getest en geëvalueerd. De testversie wordt daarna vernietigd. Het gaat maar om één exemplaar dat is geïmporteerd vanuit Zuid-Korea. Na de testfase wordt een apparaat doorgaans redelijk snel gepresenteerd.

Over de Galaxy Tab S2 zijn al wat geruchten naar buiten gekomen. Zo komen er twee varianten van de Samsung-tablet: eentje met een 8-inch scherm en een met een 9,7-inch display. De twee tablets krijgen een display met een resolutie van 1536x2048 pixels.

In de Galaxy Tab S2 komt een Exynos 5 Octa-processor van Samsung. Daarnaast heeft de tablet als het goed is 3GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is waarschijnlijk uitbreidbaar.

De Galaxy Tab S2 zou opmerkelijk dun zijn. Waarschijnlijk is hij maar 5,4 millimeter dun, wat uitzonderlijk is. Foto’s zouden de tablets in 8 en 2,1 megapixel schieten. Waarschijnlijk wegen de tablets 407 en 260 gram. Het ligt voor de hand dat de Galaxy Tab S2 een metalen frame krijgt, wat in lijn is met de nieuwe designtrend van Samsung.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry maakt superveilige tablet samen met Samsung

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlackBerry gaat weer een tablet uitbrengen, en het is een Samsung. In samenwerking met de Koreaanse concurrent is de SecuTABLET ontwikkeld. Het is in feite een beveiligde versie van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 (onze review is hier terug te lezen).

BlackBerry maakt superveilige tablet samen met Samsung blackberry

BlackBerry meldde dat zaterdag. IBM is ook bij het project betrokken. De drie bedrijven werken samen aan de tablet die op de CeBIT-beurs in Duitsland wordt onthuld.

De veiligheid is dus het belangrijkste punt van deze aangepaste Samsungtablet. "Veiligheid is waar alle onderdelen van de portfolio van BlackBerry mee is doordrenkt, en dat is inclusief stem- en data-encryptie", legde Hans-Christoph Quelle van Secusmart uit. Dat is een bedrijfsonderdeel van BlackBerry.

De veiligheid van het nieuwe apparaat wordt nu door de Duitse overheid onderzocht. Afhankelijk van de uitkomst wordt er een waardering aan het veiligheidsniveau van de tablet gegeven.

Of de tablet ook aan gewone consumenten wordt verkocht, valt te betwijfelen. BlackBerry, Samsung en IBM lijken met de SecuTABLET vooralsnog te mikken op overheden en wellicht bedrijven, die met het apparaat veilig willen communiceren.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Nokia N1

Tip! Door Dominick Viëtor, | 1 reactie

BARCELONA - Nokia's N1-tablet is inmiddels al een tijdje bekend en ook al verkrijgbaar in China. Toch had Nokia tijdens het Mobile World Congress wat nieuws te melden over deze tablet en kregen wij voor het eerst de mogelijkheid om hem te bekijken. In deze hands-on lees je onze eerste ervaringen met het apparaat.

Nokia N1 hands-on

De N1 is het eerste apparaat van Nokia nadat Microsoft de mobiele afdeling van het bedrijf overnam. Dat betekent dat Nokia geen fabrieken meer heeft en ook het aantal ontwerpers flink gekrompen is, waardoor het voor de N1 de samenwerking met een ander bedrijf heeft gezocht. De tablet wordt gefabriceerd door Foxconn en dat bedrijf heeft waarschijnlijk ook een aandeel gehad in het ontwerpen van de tablet, hoewel het niet duidelijk is hoe dat nou precies zit. Vooralsnog is de N1 alleen in China verkrijgbaar, waar hij behoorlijk populair is. Op het MWC, waar Nokia met een grote stand aanwezig was, beloofde de fabrikant de tablet ook naar een aantal Europese landen te brengen dit jaar. Of Nederland tot die landen behoort wilde Nokia helaas nog niet zeggen. Hoe dan ook is de N1 een interessante tablet, die wij in Barcelona uitgebreid bekeken hebben.

De Nokia N1 heeft qua ontwerp nogal wat weg van de iPad mini van Apple. Daar windt Nokia ook geen doekjes om. Volgens het bedrijf was het niet per se de bedoeling om de iPad te kopiëren, maar werd door de ontwerpers van de N1 gestreefd naar een zo goed mogelijk tabletontwerp en ziet dat er nou eenmaal ongeveer zo uit als de iPad mini. Dat het hier om een goed ontwerp gaat kunnen we niet ontkennen. De aluminium unibody voelt hoogwaardig aan en het formaat van de tablet - 7,9 inch - is erg prettig. Datzelfde concludeerden we trouwens in onze review van de iPad mini. Leuk detail is dat Nokia aan de onderkant een usb type C connector gebruikt. De N1 is de eerste tablet met deze nieuwe standaard, die als groot voordeel heeft dat hij geen onder- en bovenkant meer heeft. Je kunt het kabeltje dus op elke manier in het apparaat steken.

Lees verder of laat een reactie achter

Apple laat verplichte Apple ID voor school-iPads vallen

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Iedereen met een iPad of een iPhone kan daar pas apps op zetten als hij zijn Apple ID heeft ingevoerd. Zo ook met de talloze iPads die inmiddels op scholen worden gebruikt. Een probleem voor leraren in klassen waar iPads door meerdere scholieren worden gebruikt. Apple heeft zich nu bereid verklaard om die Apple ID te laten vallen, en te vervangen door één school-Apple ID.

Apple iPad Air 2 koopwijzer

Een school kan dan een soort universele Apple ID aanmaken voor al zijn iPads. In een uitgelekte brief van Apple, bestemd voor schoolbesturen, staat hoe dat werkt.

"Wij begrijpen dat sommige scholen niet in staat zijn om iedere student een iPad te geven, en dat apparaten door meerdere klassen en studenten worden gebruikt. Wij willen dat leren met een gedeelde iPad een goede ervaring voor deze studenten wordt, en ook voor hun leraren en directies. We zijn al aan het werk om belangrijke veranderingen aan te brengen in app-distributie, Apple ID en Apple implementatieprogramma's. We maken het werken met de iPad in de klas vanaf volgend jaar nog beter."

Vervolgens legt Apple uit wat er gaat veranderen. Het wordt versimpeld. Scholen kunnen apps zelf toewijzen aan bepaalde iPads, zonder dat hier een Apple ID voor nodig is. Dat zorgt ervoor dat er aanzienlijk minder gedoe nodig is om alle apparaten van school-apps en boeken te voorzien.

Apple werkt nog wel aan wat veiligheidsdingetjes. Scholen krijgen de optie om te blokkeren dat studenten hun eigen apps op een iPad zetten, nu het niet meer nodig is om toestemming te krijgen voor de installatie van apps. En er is de kwestie van 'parental control': bepaalde informatie die via de iPad kan binnenkomen, aan jonge kinderen onthouden.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Komst grotere iPad opnieuw uitgesteld’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Het wil maar niet opschieten met de grotere iPad met een schermformaat van 12,9 inch. Apple zou de productie van deze tablet opnieuw hebben uitgesteld. Waarschijnlijk begint de fabrikant pas in september met massaproductie van de grote iPad.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit stelt Bloomberg op basis van meerdere bronnen. Reden van het uitstellen is onder andere de levering van de schermpanelen. Het is onduidelijk wat daar precies is misgegaan. Eigenlijk had de tablet dit kwartaal al geproduceerd moeten worden.

Met de nieuwe, grotere iPad, ook wel de iPad Pro genoemd, hoopt Apple meer zakelijke gebruikers aan te spreken. Apple-CEO Tim Cook wil de komst van de tablet graag realiseren, ook om de dalende verkoopcijfers van de iPad tegen te gaan. Al vier kwartalen op rij daalt de verkoop van Apple’s tablets.

Daarnaast wil Cook dat de zakelijke markt meer Apple-producten gaat gebruiken. Dit leidde vorig jaar al tot een samenwerking met IBM, dat zakelijke apps voor iOS is gaan maken.

Een andere reden voor de komst van de iPad Pro is het feit dat iPhones groter worden. Kleinere iPads krijgen daardoor concurrentie van bijvoorbeeld de iPhone 6. Met de komst van een grotere tablet, hoopt Apple dat mensen zowel een smartphone als tablet blijven kopen.

Specificaties over de iPad Pro zijn nog een beetje onbekend. Het scherm krijgt een formaat van 12,9 inch, maar over de schermresolutie bestaat nog onduidelijk. Ook is het nog onduidelijk welke processor de tablet krijgt. De A8X of misschien gelijk de A9. Waarschijnlijk komt daarover meer duidelijkheid rond september, wanneer de massaproductie van de iPad Pro moet starten en Apple waarschijnlijk ook iOS 9 en wellicht nieuwe iPhones aankondigt.

Lees verder of laat een reactie achter

Nokia N1-tablet komt nog dit jaar in Europa uit

Scoop Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - De N1-tablet van Nokia komt nog dit jaar in Europa uit. Dit heeft Nokia tegenover All About Phones bevestigd tijdens het Mobile World Congress. Er wordt momenteel gewerkt aan een Europese versie van de Androidtablet, die vorig jaar in China uitkwam en direct enthousiaste reacties en enorme verkoopresultaten veroorzaakte.

Nokia N1-tablet komt nog dit jaar in Europa uit schermafbeelding 2015 03 04 om 175832

Op de stand van Nokia is All About Phones verteld dat er achter de schermen wordt gewerkt om de tablet in meerdere markten uit te brengen. In China wordt de tablet uitgebracht met Android, maar zonder Google-apps, vanwege problemen tussen Google en de Chinese overheid. De N1-tablet die in Barcelona wordt geshowd, heeft zowel een eigen Chinese downloadwinkel als de 'gewone' Google Play Store.

De tablet lijkt op het eerste gezicht erg op de iPad mini, vooral vanwege zijn schermratio van 4:3. Vrijwel alle andere tablets hebben een breedbeeldratio van 16:9. Toch vindt Nokia - en zijn hardwarepartner Foxconn - dat deze ratio handig is, vooral voor het lezen van websites en boeken. Voor films is het wat minder handig, geeft Nokia toe.

De tablet heeft meer merkwaardige afwijkingen, vergeleken met een standaard-Androidtablet. Zo loopt hij niet op een processor van Qualcomm of MediaTek, maar op een 64-bit Intel Atom-processor. De tablet wordt geleverd met 32GB intern geheugen, waarvan 24~GB beschikbaar voor apps en andere bestanden. De achtercamera maakt foto's in 8-megapixel, de frontcamera doet dat met 5-megapixel. Hij bestaat in twee kleuren, zilvergrijs en donkergrijs. De tablet valt op door en unibody van aluminium en hij wordt vooralsnog alleen in een wifi-versie geproduceerd. Aan de softwarekant komen we Android Lollipop 5.0.2 tegen, met daaroverheen de bijzonder lichte Nokia Z Launcher die ook in de Play Store is te downloaden.

Lees verder of laat een reactie achter

Prijs Nederlandse Sony Xperia Z4 Tablet honderd euro hoger dan in Duitsland

Door Bart Vuijk, | 2 reacties

Sony wist vanochtend nog geen prijs te vertellen van de nieuwe Xperia Z4 Tablet, maar nu heeft de fabrikant zelf prijzen op zijn website gezet. In Nederland wordt alleen de lte-versie uitgebracht en die kost 749 euro. Diezelfde versie kost in Duitsland en Frankrijk honderd euro minder.

De Xperia Z4 tablet is maandagochtend vroeg aangekondigd in Barcelona. De tablet heeft high-end specificaties en hij is waterdicht. In andere landen wordt ook een wifiversie uitgebracht, maar in Nederland niet. Alleen een 4G lte-versie komt in de Nederlandse winkels te liggen.

Wie de grens naar Duitsland oversteekt, komt de lte-tablet daar tegen voor een adviesprijs van 649 euro. De wifiversie is daar ook te koop, voor nog eens honderd euro minder. Het zou kunnen gaan om een tijdelijke aanbieding, maar dat wordt op de site van Sony nergens vermeld.

De tablet kan momenteel alleen nog worden voorbesteld in de webshop van Sony Mobile. Bij de Duitse, Nederlandse en Franse tablet wordt het toetsenbord bijgeleverd, in andere markten niet. Sony meldt dat de tablet vanaf 27 mei wordt geleverd.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z4 Tablet

Tip! Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - Sony heeft een nieuwe tablet gepresenteerd op het MWC in Barcelona. De Xperia Z4 Tablet is op alle vlakken weer wat beter dan zijn voorgangers, en heeft als belangrijkste nieuwigheid dat er geen klepjes meer voor de micro usb-poort en de hoofdtelefooningang zitten. En toch is 'ie waterdicht.

“Geen gehannes meer met plastic klepjes”

Dat er geen klepjes meer zitten voor de twee meestgebruikte ingangen van de tablet is goed nieuws. Het gehannes met die plastic klepjes, die nogal eens willen afbreken, is hiermee dus verleden tijd. Je kunt je oortjes of je laadkabel er direct in steken. Sony is erin geslaagd om deze ingangen voor de oortelefoon en de oplaadkabel waterdicht te krijgen. Gek genoeg is er aan het gaatje voor de oortelefoon en de ingang voor de usb-kabel niets te zien. Ze zien eruit als elke andere ingang, met het belangrijke verschil dat deze dus waterdicht zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

Sony presenteert Xperia Z4 tablet in Barcelona

Door Marc Rutten, | 1 reactie

BARCELONA - Sony heeft zojuist op het Mobile World Congress in Barcelona zijn nieuwe top-tablet aangekondigd. De nieuwe 6,1 mm dikke Xperia Z4 tablet is het paradepaardje vanuit de Japanse fabrikant, dat onder andere beschikt over de Snapdragon 810-processor en een 2K-display.

Met de Xperia Z4 tablet geeft Sony ook al een beetje het ontwerp prijs van de Xperia Z4. Met de nieuwe Sony-tablet is het een feest der herkenning, want de Z4 tablet heeft wel wat weg van een grote variant van de Xperia Z3 tablet compact. De specificaties zijn ondertussen op het eerste gezicht behoorlijk goed te noemen.

Zo stopt Sony in de tablet de Snapdragon 810-processor van Qualcomm. Deze 64 bit-chipset heeft acht kernen. Vier Cortex A53-kernen doen het rustigere werk met een kloksnelheid 1,5 GHz, terwijl vier Cortex A57-kernen met 2 GHz het 'echte' werk doen. De Sony Xperia Z4 tablet heeft 3GB ram. Het opslaggeheugen bedraagt 16 GB of 32 GB, afhankelijk van de versie die je koopt. Dit geheugen is uitbreidbaar. Standaard wordt de tablet geleverd met een 6.000 mAH accu en de STAMINA mode.

Het scherm van de Xperia Z4 tablet is 10,1 inch groot. Deze display heeft een quad HD-resolutie van 1600 x 2560 pixels. Ondertussen is de tablet waterdicht en komt er ook geen stof in het toestel binnen. De Xperia Z4 tablet heeft de IP65- en IP68-certificaten binnen.

Lees verder of laat een reactie achter

Alcatel toont nieuwe serie PIXI 3-tablets tijdens MWC 2015

Door Marc Rutten, | 0 reacties

Alcatel OneTouch heeft tijdens het MWC in Barcelona een nieuws reeks prijsbewuste tablets aan de wereld getoond. De nieuwe PIXI 3 7-inch-tablet en 8-inch-versie maken deel uit van de kleurrijke, betaalbare PIXI 3-serie met daarin apparaten van verschillende afmetingen en een reeks van zelf te kiezen accessoires.

De PIXI 3 (7)-tablet biedt 4G, 3G of wifi-only-verbindingsmogelijkheden. De PIXI 3 (8) biedt een 3G-verbinding. De PIXI 3 (7) is compact en eenvoudig te dragen. De tablet is beschikbaar met 4G LTE of 3G of alleen wifi. De ingebouwde Qualcomm Snapdragon 210-processor met quad-core CPU zorgt voor geheel vertragingsvrij browsen, downloaden, video’s bekijken en gamen.

De Wi-Fi Display-optie op de PIXI 3 (7) stelt gebruikers in staat om binnen een mum van tijd over te schakelen van een handformaatscherm naar supergroot. Zo zijn foto’s op de tablet eenvoudig te delen via een groter scherm.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei MediaPad X2 - Nieuwe 7-inch 4G/LTE dual-sim phablet

Door Marc Rutten, | 0 reacties

Huawei heeft vandaag op het Mobile World Congress in Barcelona de MediaPad X2 aangekondigd. De nieuwe phablet is uitgerust met een 7-inch ultraHD IPS-scherm en een slanke behuizing van slechts 7,28 mm dik. Tevens beschikt de X2 over een ultra octa-core chipset, waardoor het de eerste 64-bit ultra octa-core, 4G LTE-enabled dual-sim phablet is.

De Huawei MediaPad X2 heeft een dikte van slechts 7,28 mm en is daarmee 's werelds dunste 7-inch phablet. De screen-to-body-ratio van 80 procent zorgt ervoor dat je het toestel eenvoudig met één hand kunt bedienen. Het scherm heeft een resolutie 1200 x 1920 pixels en 323 ppi waardoor een goede kijkervaring wordt gegarandeerd. De kijkhoek van het scherm is 178 graden.

De Mediapad-telg draait op een 2.0 GHz Kirin 930 ultra octa-core chipset, welke LTE connectiviteit Cat6 en downloadsnelheden tot 300 Mbps ondersteunt. De processor wordt gevoed door een krachtige 5000 mAh Li-Polymer batterij. De batterij biedt ondersteuning bij het maximaal 12 uur streamen van online video, 15 uur surfen op het internet of 60 uur afspelen van muziek via de hoofdtelefoon.

Tevens beschikt de X2 over een 13-megapixel camera en een 5-megapixel op de voorkant. Het ontwerp van de 2.4G dual-WiFi antenne zorgt voor een stabiele WiFi-ontvangst. Dual-MIC geluidsonderdrukking, dual-sim, dual standby en dual 4G-netwerken maken het geheel compleet.

Lees verder of laat een reactie achter

Specificaties Samsung Galaxy Tab S2 verschijnen in benchmarktest

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er verschijnt steeds meer informatie over de nieuwe tablets van Samsung. Nu is er aan de hand van een benchmarktest informatie naar buiten gekomen over de Galaxy Tab S2 9.7.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S2 verschijnen in benchmarktest screen shot 2015 02 25 at 154955

Deze verschenen op GFX Bench. Hieruit blijkt dat de Samsung Galaxy Tab S2 gelijk op Android 5.0 Lollipop draait. Android 5.0.2 Lollipop, om precies te zijn. Het scherm van de tablet krijgt een formaat van 9,6 inch en een resolutie van 1536x2048 pixels.

In de tablet zit Samsungs eigen Exynos 5 Octa-processor. Deze heeft, zoals de naam al doet vermoeden, acht kernen. Vier Cortex A57-kernen hebben een maximale kloksnelheid van 1,9 GHz en vier Cortex A53-kernen klokken waarschijnlijk 1,5 GHz. Dit zijn dezelfde kernen die Qualcomm voor de Snapdragon 810-chipset gebruikt.

Samsung stopt in de Galaxy Tab S2 3GB aan ram, wat in de praktijk 2,7GB is. Het opslaggeheugen bedraagt 32GB. Dit komt in de praktijk neer op een opslagcapaciteit van 25GB.

Er is ook informatie bekend over de camera’s van de tablet. Deze maken fotos in 7 megapixel en 2 megapixel. Filmen doen de camera’s allebei in een full HD-resolutie van 1080x1920 pixels.

Samsung heeft volgens de benchmarktest meerdere sensoren in de tablet gestopt. Het gaat hier onder andere om een barometer, accelerometer, pedometer, kompas en GPS. In de telefoon is plaats voor één simkaart.

Er komt ook een variant van de Galaxy Tab S2 uit die een schermformaat krijgt van 8 inch. Deze tablet krijgt waarschijnlijk dezelfde specificaties. Het is nog onbekend wanneer Samsung de tablets aankondigt en hoe veel ze gaan kosten.

Lees verder of laat een reactie achter

Sony plaatst per ongeluk info en foto online van Xperia Z4 Tablet

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Sony heeft per ongeluk kortstondig informatie en een foto online gezet van zijn nieuwe tablet, de Xperia Z4 Tablet. Inmiddels is de informatie al offline gehaald, maar dat betekent niet dat er geen screenshots zijn gemaakt.

Sony plaatst per ongeluk info en foto online van Xperia Z4 Tablet z4t1

Deze zijn in handen van Xperia Blog. Hierop is de zijkant van de tablet te zien. Op het eerste gezicht is het ontwerp weinig verrassend, met de vergrendelknop en volumeknoppen aan de rechter zijkant van de telefoon. Qua design lijkt de Xperia Z4 Tablet redelijk veel op de Xperia Z3 Tablet Compact.

Hoewel er geen specificaties bekend zijn gemaakt van de nieuwste Sony-tablet, is er wel het een en ander duidelijk te maken uit de tekst van Sony. Zo zou de tablet de nieuwste, supersnelle processor gebruiken. Dikke kans dat dit de Snapdragon 810-chipset van Qualcomm is.

Het scherm heeft een 2K-resolutie, maar het formaat van de smartphone is nog onbekend. Waarschijnlijk wordt dit allemaal bekend gemaakt op het Mobile World Congress, dat volgende week in Barcelona plaats vindt en waarbij All About Phones aanwezig is.

Op de pagina van de Xperia Z4 Tablet staat namelijk de datum 3 maart met tijdstip 0.00 uur genoteerd. Nog een weekje wachten dus. Wij zullen het dan zeker niet nalaten om met de Xperia Z4 Tablet te spelen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Het is nog onbekend wanneer Sony andere producten in de Xperia Z4-lijn lanceert, zoals de Xperia Z4. Dit is het nieuwe vlaggenschip van Sony’s smartphones. Deze volgt waarschijnlijk dezelfde ontwerptrend als de Xperia Z4 Tablet.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung Galaxy Tab S2 is maar 5,4 millimeter dun’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Er zijn specificaties en afmetingen verschenen van Samsungs nieuwe top-tablet. De Galaxy Tab S2 wordt maar 5,4 millimeter dun en krijgt waarschijnlijk een iets lagere schermresolutie dan zijn voorganger.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 koopwijzer

De specificaties zijn in handen van SamMobile, dat vaker exclusieve informatie heeft over niet aangekondigde Samsung-apparaten. Eerder deze week ging het gerucht al de ronde dat de Samsung Galaxy Tab S2 dunner zou zijn dan de iPad Air 2, die 6,1 millimeter dun is.

Afgaande op de afmetingen die nu bekend zijn over de Galaxy Tab S2, lijkt dat gerucht te kloppen. Beide uitvoeringen van de nieuwe Samsung-tablet zijn 5,4 millimeter dun. Er komt een versie van de Tab S2 met een schermformaat van 8 inch en eentje met een schermformaat van 9,7 inch. De twee Tab S-tablets hadden schermformaten van respectievelijk 8,4 en 10,5 inch.

De schermresolutie komt iets lager te liggen: 2048x1536 pixels in tegenstelling tot 2560x1600 pixels in de eerste serie Tab S-tablets. Hiervan zie je waarschijnlijk het verschil niet. De tablets draaien vanaf het begin af aan op Android 5.0.2 Lollipop.

Samsung zou in de tablets de Exynos 5433-processor stoppen, maar misschien stapt het wel van dit idee af. Het overweegt ook om de Exynos 7420-processor in de twee tablets te plaatsen, dit is een 64 bit-chipset. De batterijen krijgen een inhoud van 3580 en 5870 mAh, al kan de inhoud hiervan nog veranderen.

De twee tablets krijgen 3GB ram en 32GB opslaggeheugen. Dit is uitbreidbaar middels een microSD-kaart. Foto’s schieten de tablets in 8 megapixel en 2,1 megapixel. De twee Galaxy Tab S2-tablets gaan 407 en 260 gram wegen. De 8,4-inch versie meet 19,2 bij 134,5 millimeter en de 9,7-inch uitgave meet 237,1 bij 168,8 millimeter.

Geheel in lijn met de nieuwe designtrend van Samsung, krijgen de tablets waarschijnlijk een metalen frame. Het is nog onbekend wanneer de Zuid-Koreaanse fabrikant de tablets presenteert en wat de twee exemplaren gaan kosten.

Lees verder of laat een reactie achter

'Samsung Galaxy Tab S2 wordt dunner dan iPad Air 2'

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Samsung Galaxy Tab S2 wordt maar 6,1 millimeter dun. Daarmee zou hij dunner zijn dan de iPad Air 2, de grote concurrent van de Tab S2. En die tablet is met 6,1 millimeter al superdun.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 koopwijzer

De afmetingen van de Samsung Galaxy Tab S2 zijn nog onbekend, maar het gerucht gaat dus dat hij nóg dunner wordt dan de iPad Air 2. Over de Galaxy Tab S2 is nog weinig informatie bekend, maar nu lijkt er meer informatie naar buiten te zijn gekomen.

Net als bij de eerste Tab S komen er twee varianten van de Tab S2. Er komt een variant met een schermformaat van 8 inch en een uitvoering met een scherm die 9,7 inch groot is. Dit zijn andere afmetingen dan de eerste Tab S.

Deze eerste tablet met de voor Samsung prestigieuze ‘S’-naam kwam namelijk op de markt met schermformaten van 8,4 en 10,5 inch. Het lijkt erop dat Samsung daar nu vanaf stapt. Dit komt omdat Samsung wil overstappen op een ander schermratio. Niet meer 16:9, maar 4:3.

Dit is dezelfde schermratio als Apple met de iPad heeft en Google met de Nexus 9. Samsung volgt nu het voorbeeld van zijn grote concurrenten. Dit betekent automatisch dat de nieuwe Tab S2-tablets andere schermresoluties krijgen dan hun voorgangers. Deze zijn nog onbekend.

Samsung volgt met de Tab S2 zijn nieuwe designtrend. Dit betekent dat de tablets een metalen frame krijgen voor een hoogwaardiger gevoel bij de klant. Het is nog onbekend wanneer Samsung de Galaxy Tab S2-tablets aankondigt en voor wat voor prijs ze op de markt komen.

Lees verder of laat een reactie achter