All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

‘Samsung ontwikkelt tablet met Intel-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Fabrikant Samsung zou op dit moment een tablet aan het ontwikkelen zijn die beschikt over een Intel-processor. Het zou de eerste keer zijn dat de Zuid-Koreaanse fabrikant voor zijn tablets een chipset gebruikt van Intel.

Intel werkt aan mobiele chip met 48 kernen schermafbeelding 2012 10 31 om 231353

Dit zou blijken uit een benchmarktest van GeekBench, gepubliceerd op PrimateLabs. Hieruit worden een aantal dingen duidelijk. De tablet heeft bijvoorbeeld als ontwikkelingsnaam Chopin en ondersteunt 4G-internet.

De Intel-processor, een Atom X5, beschikt over vier kernen. Deze zijn geklokt op 2,24GHz, wat natuurlijk helemaal niet zo slecht is. Het is een 64 bit-processor. Daarnaast gaat de tablet beschikken over de lieve som van 4GB aan werkgeheugen.

Het is nog onbekend wanneer Samsung de tablet gaat presenteren. Opvallend is het in ieder geval wel dat de Zuid-Koreaanse fabrikant een chipset van Intel gebruikt, en niet kiest voor zijn eigen Exynos-processor. De tablet draait op Android 5.1 Lollipop.

Meer informatie over de tablet ontbreekt nog. De eerste specificaties geven echter aan dat het om een high end-tablet gaat, wat ongetwijfeld tot gevolg zal hebben dat het scherm een quad HD-resolutie zal krijgen en dat de camera’s voor tabletbegrippen waarschijnlijk ook dik in orde zijn.

Lees verder of laat een reactie achter

HTC lijkt aan budgettablet te werken

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

HTC lijkt te werken aan een budgettablet. Op de site waar apparaten moeten worden aangemeld voor bluetooth-certificering, is een verwijzing naar die tablet te vinden. Dat is een van de eerste benodigde stappen om een product op de markt te brengen.

HTC Nexus 9

Kennelijk heeft HTC op tabletgebied weer de smaak te pakken, nadat het Taiwanese bedrijf voor Google de Nexus 9 mocht produceren. Die tamelijk dure high-end tablet is te koop in de Play Store vanaf 389 euro, en loopt op een Nvidia Tegra K1-processor. Vanwege de tamelijk hoge prijs heeft de Nexus 9 tpot dusver geen hoge verkoopcijfers gehaald. Wel zijn er lovende reviews over te lezen, want het is een zeer snelle tablet met een goed scherm.

De nieuwe HTC-tablet, die op de bluetoothsite is aangetroffen, lijkt bestemd te zijn voor de onderkant van de markt. Behalve het identificatienummer van het model - 2PMW100 - is er nog weinig over bekend. Van het prototype dat is aangemeld, is in ieder geval wel duidelijk dat er nog stevig aan de hardware wordt gesleuteld. Er kan dus nog van alles veranderen voordat de tablet in de winkels komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Huawei presenteert MediaPad M2 in Frankrijk

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Huawei heeft in Frankrijk een nieuwe tablet aangekondigd. Het gaat hie rom de MediaPad M2, die beschikt over onder andere een scherm met een formaat van 8 inch en een eigen Kirin-processor.

Huawei MediaPad M2

Hierover schrijft Les Numeriques, dat ook foto’s van de nieuwe tablet van Huawei heeft gemaakt. De Huawei MediaPad M2 is ontworpen in de stijl van het nieuwe vlaggenschip van de fabrikant, de P8. Op het eerste gezicht ziet de tablet er uit als een grotere variant van de Huawei P8, P8lite en P8max.

Ook dit nieuwe apparaat van Huawei is behoorlijk dun: 7,8 millimeter. Waar de smartphones van Huawei tot de dunste op de markt behoren, kan dat van de MediaPad M2 niet gezegd worden. Zo is de iPad Air 2 met 6,1 millimeter toch een stukje dunner dan Huawei’s MediaPad M2.

Neemt niet weg dat de tablet wel lekker dun is. Het scherm heeft een formaat van 8 inch en een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels. In de M2 zit Huawei’s eigen Kirin 930-processor. Dit is een 64 bit-chipset die met acht kernen een maximale kloksnelheid heeft van 2GHz.

In de MediaPad M2 zit 2GB werkgeheugen. De opslagcapaciteit bedraagt, afhankelijk van de versie, 16 of 32GB. Dit opslaggeheugen is uitbreidbaar. Foto’s maakt de tablet in 8 en 2 megapixel. De batterij beschikt over een inhoud van 4800 mAh. Op de Huawei MediaPad M2 draait Android 5.0 Lollipop met daarover de Emotion UI van Huawei.

Huawei geeft de MediaPad M2 een prijs mee van 349 euro. Dat is, gezien de specificaties, op het eerste gezicht zeker geen slechte prijs. Het is nog onbekend wanneer, en of, de tablet in Nederland op de markt komt.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste plaatje Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Via twitteraar @onleaks is het eerste render-plaatje van de Samsung Galaxy Tab S 2 gelekt. Hij is niet zo dun als werd gedacht.

De 9,7-inch tablet wordt volgens @onleaks - die meldt hier niet helemaal zeker over te zijn - ergens tussen 5,8 en 5,9 millimeter dun op het dikste punt. Nog altijd dun genoeg, en zeker dunner dan de voorganger Tab S die 6,6 millimeter meet van rug tot buik.

Veel meer details over de nieuwe tablet van Samsung zijn niet gepubliceerd, en van het plaatje valt ook niet al te veel af te leiden. Opvallend is dat het schermformaat iets kleiner is dan dat van de grootste Tab S, die een schermdiameter van 10.5 inch heeft. De opvolger is dus ietwat kleiner. De Tab S kwam overigens ook in een 8-inch variant, dus wellicht komen er ook nog meer formaten op de markt van de nieuwe Tab S 2.

Over prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe tablet is nog net zo weinig bekend als over de specificaties. Maar de Tab S 2 zal absoluut weer over de beste hardware beschikken, als vlaggenschip van de tablet-lijnen van Samsung. De Tab S 10.5 was bedoeld als iPadkiller, en Samsung zal met de opvolger hetzelfde beogen.

Lees verder of laat een reactie achter

'Nokia annuleerde Windows RT-tablet Lumia 2020'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Nokia was in 2013 bezig met een Windows RT-tablet, de Lumia 2020. Dat blijkt uit recent bekend geworden informatie. Het verhaal is echter alleen interessant voor de geschiedschrijving; Nokia is inmiddels hele andere wegen ingeslagen.

De Nokia Lumia 2020 zou een PureView-camera met flitser krijgen, wat twee jaar geleden niet zo gebruikelijk was bij tablets. Een Qualcomm Snapdragon 800-processor zou de tablet aandrijven en het apparaat zou zowel met de vingers als met een meegeleverde styluspen bediend kunnen worden.

Inmiddels is Nokia verkocht aan Microsoft, die een streep door de Lumia 2020 heeft gehaald en alle inspanningen richt op de Surface-tablets. Nokia, uitgedund verder gegaan als netwerkleverancier en licentieverkoper, heeft onlangs wel de N1 uitgebracht, een Androidtablet die erg op de iPad mini lijkt. All About Phones kwam deze tablet in maart tegen op het Mobile World Congress. De preview is hier terug te vinden.

Lees verder of laat een reactie achter

Microsoft: 'Zet geen Windows 10 op de Surface 3'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft heeft gewaarschuwd dat eigenaren van de Surface 3-tablet geen Windows 10-preview op het apparaat moeten zetten. Dat loopt fout af.

Microsoft: 'Zet geen Windows 10 op de Surface 3' surface 3 1 640x360

De Surface 3 is de kleinere versie van de Surface Pro 3. Deze kleinere tablet draait op een Intel Atom-processor. De Surface Pro bezit een Core i-processor. En Windows 10 ondersteunt nog geen Atom-processors, aldus Microsoft. Een moderator van de Microsoft Community op internet onthulde dit.

"Probeer aub NIET Windows 10 op de nieuwe Surface 3 te installeren. Er zijn geen drivers voor de INtel x5/x7 Atom-processors. Er zijn geen drivers in de preview van Windows 10 omdat Intel nog geen drivers beschikbaar heeft gesteld. Het is nog onbekend wanneer die drivers er wel zijn, omdat Intel er nog aan werkt."

Windows 10 is nog niet officieel, het nieuwe besturingssysteem bestaat alleen nog als preview en veel mensen proberen het alvast te installeren op hun Windows-apparaat. Dat kunnen eigenaren van de Surface 3 dus beter niet doen, blijkt nu. Als de definitieve versie van Windows 10 wordt gepresenteerd, zo ergens tegen het einde van juli, mag verwacht worden dat alle benodigde drivers er wel in zitten.

Lees verder of laat een reactie achter

‘iPad Pro krijgt nieuwe Apple A9-processor’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple kondigt deze herfst waarschijnlijk een tablet aan voor de zakelijke markt, de iPad Pro. Deze tablet krijgt een scherm met een formaat van 12,9 inch en waarschijnlijk de modernste processor van Apple, de A9-chipset.

Een foto met de vermeende iPad Pro met 12,9-inch scherm

Dit melden bronnen aan Apple Insider. Over de iPad Pro is inmiddels al het nodige geschreven. Zo zou de tablet eigenlijk vorig jaar al moeten worden aangekondigd, maar zou er onvoldoende capaciteit zijn in Apple’s fabrieken om de tablet te produceren, naast de iPhone 6, iPhone 6 Plus en bijvoorbeeld de Apple Watch.

Deze herfst moet het echt zo ver zijn. De tablet is inmiddels doorontwikkeld en zal bij zijn onthulling waarschijnlijk over Apple’s nieuwste functies en hardware beschikken. Zo krijgt de tablet waarschijnlijk Apple Pay, al is het formaat van de tablet niet echt handig om het apparaat te gebruiken als betaalmiddel.

Het scherm, met een formaat van maar liefst 12,9 inch, beschikt over ‘force touch’, waarmee de wijze waarop je op het scherm drukt wordt herkend en extra mogelijkheden biedt. In de tablet zit daarnaast Apple’s nieuwste processor, de A9-chipset.

Deze processor zou geproduceerd worden door Samsung. De Zuid-Koreaanse fabrikant kan als enige ter wereld processors maken die zijn gebakken op 14 nanometer. Dit betekent dat deze chipsets zuiniger en efficiënter zijn dan andere processors.

In de tablet komt waarschijnlijk een USB-C-ingang, naast de gebruikelijke lightning-aansluiting waarmee je de tablet oplaadt. Daarnaast krijgt de iPad Pro misschien een stylus-pen, die via Bluetooth in contact staat met de tablet. Apple zou met de iPad Pro vooral mikken op de zakelijke markt, al zullen ongetwijfeld ook veel particulieren oren hebben naar de grootste iPad ooit.

Lees verder of laat een reactie achter

Google klaar met de Nexus 7

Door Bart Vuijk, | 3 reacties

Google heeft de Nexus 7 uit de Play Store gehaald. De enige Nexustablet die nu nog is te krijgen, is de Nexus 9. De goedkoopste variant daarvan kost in de Nederlandse Play Store 389 euro.

'Asus en Google stomen opvolger Nexcus 7 klaar' nexus 7 8 million units shipped

De Nexus 7 heeft twee edities beleefd. In 2012 werd de eerste gepresenteerd, een jaar later de tweede. Google liet met de Nexus 7 zien dat een goed apparaat tegen een zeer concurrerende prijs op de markt kon worden gebracht. De Nexus 7 had bijvoorbeeld een beter scherm dan de eerste iPad mini.

De eerste Nexus 7 had wel wat gebreken, zo zat op de achterkant van de 7-inch tablet geen camera en was het geheugen beperkt. Later kwamen versies uit met meer geheugen en de tweede Nexus 7 had wel een achtercamera.

De kleine tablets werden gemaakt door Asus en stonden, zoals alle Nexus-apparaten, vooraan om nieuwe Androidupdates te ontvangen. Toch kwamen er na verloop van tijd over de eerste Nexus 7 vrij veel klachten van gebruikers, die bemerkten dat het apparaat niet goed kon omgaan met latere Androidupdates. De tablet werd er langzaam van.

Met de Nexus 9 heeft Google het over een andere boeg gegooid. Dit is een kwalitatief goede tablet voor een flinke prijs. De duurste Nexus 9-variant kost tegen de vijfhonderd euro, letterlijk tweemaal zoveel als de goedkopere Nexus 7. Daarvoor krijg je in de Nexus 9 wel een grotere tablet met 32 GB geheugen en 4G lte.

Lees verder of laat een reactie achter

Informatie over nieuwe Samsung Galaxy Tab 5 lekt uit

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Chinese bronnen hebben een aantal gegevens over de nieuwe Samsung Galaxy Tab 5 onthuld. De nieuwe tablet heeft een diameter van 8 inch met een schermresolutioe van 1024X768 pixels. De midrangetablet heeft een quadcore processor.

De informatie die in China op internet is gezet, laat zien dat de tablet dus midrange specificaties krijgt. Hij is wat dunner dan de Tab 4-serie. Aan de bijbehorende plaatjes te oordelen is het apparaat wel wat groter. De quadcore CPU is geklokt op 1,2Ghz, er zit 2GB ram in en 16GB intern geheugen.

De camera zou een 5-megapixel achtercamera en een 2-megapixel frontcamera krijgen. Ze krijgen Android 5.0 Lollipop en er zou een styluspen bij zitten, de S Pen, die we tot nu toe alleen in de Galaxy Note-serie zijn tegengekomen. Die pen zou in een sleuf rechtsboven moeten zitten.

Samsung zou de tablet in twee varianten willen uitbrengen met iets verschillende specificaties. Welke naar Nederland komt, en wanneer en hoe duur hij wordt, is nog niet bekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung Galaxy Tab A 9.7 in Duitsland verkrijgbaar voor 299 euro

Door Bart Vuijk, | 1 reactie

Samsung heeft de eerste tablet van de nieuwe Galaxy Tab A-serie uitgebracht in Duitsland, nadat eerder Rusland aan de beurt was. Waarschijnlijk gaat het niet al te lang meer duren voor het apparaat ook naar Nederland komt.

Samsung Galaxy Tab A

De tablet wordt tussen de high-end Tab S-serie en de goedkope Tab 4-lijn gepositioneerd. De tablet gaat in Duitsland 299 euro kosten. Daarvoor krijgt de gebruiker een 9,7-inch scherm met 4:3 verhoudingen.

De Galaxy Tab A-serie wordt net als de A-serie bij de telefoons van Samsung van hoogwaardige materialen vervaardigd. De technische componenten plaatsen het apparaat echter in de middenklasse. De schermresolutie wordt 1024x768 pixels, de tablet wordt aangedreven door waarschijnlijk een Snapdragon 410-processor met vier kernen die op 1,2Ghz zijn geklokt, geholpen door een nogal magere 1GB ram en 16GB intern geheugen. De lte-variant kost in Duitsland vijftig euro meer dan de wifi-versie. Er komt ook nog een 8-inch variant van de Tab A aan.

Android 5.0 staat erop, en de batterij biedt 4200 mAh aan stroom. De tablets zijn bijzonder dun, slechts 7,5 millimeter van scherm tot rug. Prijzen en details over de beschikbaarheid voor de Nederlandse markt zijn nog onbekend.

Lees verder of laat een reactie achter

Nieuwe Microsoft Surface 3 vanaf 7 mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Microsoft heeft zijn nieuwe tablet aangekondigd. Dit is de Surface 3. De nieuwe tablet van Microsoft draait op de volledige versie van Windows 8.1 en is verkrijgbaar vanaf 609 euro.

Microsoft Surface 3 dock

Dit laat Microsoft weten op zijn website. 499 dollar is omgerekend goed voor ongeveer 460 euro, maar de tablet is in Nederland verkrijgbaar vanaf 609 euro.

De Surface 3 volgt de Surface 2 op. Het is het kleine broertje van de Surface Pro 3, die qua prijs en specificaties de absolute topper van Microsofts tablets is. Het scherm van de Surface 3 is met een formaat van 10,8 inch bijvoorbeeld een stukje kleiner dan die van de Surface Pro 3. Deze tablet heeft namelijk een doorsnede van 12 inch. Het scherm van de Surface 3 heeft een resolutie van 1920x1280 pixels.

In de Microsoft Surface 3 zit een Atom x7-processor van Intel. Deze 64 bit-chipset heeft een kloksnelheid van 1,6GHz, maar kan in een turbomode een maximale kloksnelheid van 2,6GHz behalen. Er komen meerdere varianten van de Surface 3. Eentje met 2GB ram en een opslagcapaciteit van 64GB. De ander heeft 4GB ram en 128GB opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar. Naast wifi-varianten komen er ook lte-varianten van de Surface 3.

Foto's schiet de Surface 3 in 8 en 3,5 megapixel. De tablet draait nu nog op Windows 8.1, maar krijgt Windows 10 zodra dit besturingssysteem af is. Als je de Surface 3 koopt, krijg je een jaar lang gratis Office 365 Personal. Een toetsenbord en Microsofts stylus-pen moet je los van de Surface 3 kopen.

Lees verder of laat een reactie achter

Nederlandse tabletmarkt blijft groeien

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Steeds meer Nederlanders hebben een tablet. Inmiddels heeft 61 procent van de huishoudens één of meer tablets. Bijna één op de vijf huishoudens heeft zelfs twee of meer tablets.

Apple iPad Air 2 review img 0136

Dit blijkt uit onderzoek van Telecompaper. In het vierde kwartaal van 2013 had 51 procent van de Nederlandse huishoudens een tablet, terwijl dat in dezelfde periode in 2014 dus 61 procent is. De groei in Nederland gaat in tegen de wereldwijde stagnering van de tabletgroei.

Telecompaper verwacht dat de tabletgroei in Nederland nog wel een tijdje aanhoudt. 17 procent van de Nederlandse consumenten die nog geen tablet heeft, overweegt binnen een half jaar een tablet gekocht te hebben. 18 procent van de Nederlanders die al een tablet heeft, denkt ook dat het binnen een half jaar weer een tablet heeft gekocht. Vorig jaar was dit voor allebei de groepen nog 16 procent. Toen kocht uiteindelijk 6 procent inderdaad een nieuwe tablet.

6200 consumenten tussen de 12 en 80 jaar deden mee aan het onderzoek van Telecompaper. Hieruit bleek onder andere ook dat vooral oudere mensen een tablet kopen. De gemiddelde leeftijd was in het vierde kwartaal van 2014 namelijk 45 jaar, terwijl dat in dezelfde periode in 2013 nog 42 jaar was. Bijna de helft van de mensen die een tablet gebruiken is 50 jaar of ouder.

De tablet wordt steeds vaker gebruikt om televisieprogramma’s en muziek te streamen en om online te winkelen. Op tablets spelen vrouwen vaker een spelletje dan mannen. Een tablet is vooral een apparaat dat thuis wordt gebruikt: slechts een kwart van het gebruik vindt ergens anders plaats, wat vaak door jongeren gebeurt.

De iPads van Apple zijn de populairste tablets, maar Samsung is met een groei van 5 procentpunt bezig aan een opmars.

Lees verder of laat een reactie achter

'Nieuwe Surface-tablet van Microsoft onderweg met Windows 8.1 en Intel M-chip'

Door Danijel Dercksen, | 0 reacties

Microsoft werkt een aan nieuwe Surface-tablet. De nieuwe Surface-tablet van Microsoft zal voorzien zijn van een Intel-chip en nog op Windows 8.1 draaien.

Microsoft lijkt niet te willen wachten op de introductie van Windows 10 komende zomer. De fabrikant is volgens Winbeta al klaar met de volgende Surface-tablet en deze zal binnen een paar weken al gelanceerd gaan worden. De tablet zal hierdoor nog draaien op Windows 8.1, maar later natuurlijk over Windows 10 gaan beschikken zodra het systeem af is.

De nieuwe tablet van Microsoft zal volgens de bron niet een ARM-processor bevatten. In plaats daarvan heeft Microsoft ervoor gekozen om een Intel Atom of een Core M-processor van Intel in de nieuwe Surface te stoppen. Deze Intel M-processor is ook te vinden in de nieuwe MacBook van Apple. Voordeel van de processor is dat hij geen ventilator meer nodig heeft omdat hij relatief weinig hitte genereert. Nadeel is wel dat de processor wat minder krachtig is dan de andere Intel-chips. Ook zal de processor bij zware taken terug klokken als hij te warm dreigt te worden.

Verdere specificaties zijn nog niet bekend van de nieuwe Surface-tablet van Microsoft. Duidelijk is wel dat Windows RT er niet op zal gaan draaien en dat dit gelijk het einde zal betekenen van het systeem.

Lees verder of laat een reactie achter

Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Op nieuwe smartphones van Samsung, levert de Zuid-Koreaanse fabrikant apps van Microsoft mee. Zoals bij bijvoorbeeld de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd.

Ook tablets van Samsung krijgen Microsoft-apps meegeleverd Microsoft

Hierover schrijft Microsoft in een persbericht. Microsoft en Samsung hebben hiervoor een overeenkomst getekend en de handtekeningen zijn inmiddels gezet. Op de smartphones staat alleen OneNote, OneDrive en Skype. Deze drie apps krijgen tablets van Samsung ook.

Met nog drie extra apps. Het gaat hier om Word, Excel en PowerPoint. Een goede zaak, aangezien Samsung-tablets zo een stukje completer zijn geworden. Deze apps kun je al overigens gratis downloaden voor iOS voor je iPad of iPhone van Apple.

Het lijkt dus weer alsof Microsoft en Samsung beste vriendjes zijn. Vorige maand kwamen de twee bedrijven tot een schikking in een patentenconflict. De inhoud van de schikking is onbekend, maar waarschijnlijk zijn de meegeleverde apps van Microsoft op Samsung-apparaten een onderdeel van de deal.

Daarnaast gaat het gerucht dat Samsung een Windows Phone-toestel ontwikkelt. Veel informatie hierover is nog niet bekend, maar Microsoft hoopt het magere marktaandeel van Windows Phone te vergroten. Dit lukt waarschijnlijk pas echt als de écht grote fabrikanten, waarvan Samsung het beste voorbeeld is, zich achter Windows Phone gaan scharen.

Samsung brengt binnenkort waarschijnlijk zijn nieuwe toptablets uit. Het gaat hier om de Galaxy Tab S2. Hiervan komen twee varianten op de markt. Eentje met een schermformaat van 9,7 inch, en een andere variant met een display die een formaat van 8 inch heeft. Het is nog onbekend wanneer precies Samsung deze tablets aankondigt.

Lees verder of laat een reactie achter

Google begint met uitrol Android 5.1 Lollipop naar Nexus 10

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Android 5.1 Lollipop is alweer een poosje geleden aangekondigd en draait inmiddels op een aantal Nexus-smartphones. Google is nu ook begonnen met het uitrollen van het besturingssysteem naar de Nexus 10, die inmiddels al bijna 2,5 jaar oud is.

Nexus 10 Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft YouMobile, dat ook screenshots publiceerde om het artikel te onderbouwen. Volgens de site rolt Google Android 5.1 Lollipop gelijk wereldwijd uit naar de Nexus 10. Deze over the air-update heeft een grootte van 104,4MB. Zorg er dus voor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Android 5.1 Lollipop is niet een enorme update. Google komt vooral met bug fixes, verbetering van de stabiliteit en updates die de prestaties van de Nexus 10 moeten verbeteren. Volgens YouMobile start de Nexus 10 met de nieuwe update een stuk sneller op dan bij Android 5.0.2 Lollipop, de vorige update.

De Google Nexus 10 is een tablet die is gemaakt door Samsung. Deze tablet werd in oktober 2012 aangekondigd en beschikt over een scherm met een resolutie van 1600x2560 pixels. Inmiddels is deze tablet in Nederland niet meer verkrijgbaar.

Oorspronkelijk draaide de tablet op Android 4.2 Jelly Bean. In de tablet zit de Exynos 5250-processor van Samsung, die met twee Cortex A15-kernen geklokt is op 1,7 GHz. De tablet heeft 2GB ram en, afhankelijk van de versie, 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is niet uitbreidbaar.

De batterij heeft een inhoud van 9000 mAh en foto’s maak je met de Google Nexus 10 van Samsung in 5 en 1,9 megapixel. Er past geen simkaart in de tablet, dus hij heeft alleen een wifi-uitvoering.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung Galaxy Tab A vanaf begin mei in Nederland te koop

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De nieuwe midrange tablet van Samsung is vanaf begin mei in Nederland te koop. De Zuid-Koreaanse fabrikant geeft de Galaxy Tab A een adviesprijs mee van 299 en 369 euro.

Samsung Galaxy Tab A

Dit laat Samsung weten in een persbericht. De variant met wifi kost 299 euro, het exemplaar dat 4G-internet ondersteunt 369 euro. Er is ook een variant van de Galaxy Tab A met de S-pen. Voor deze wifivariant betaal je 349 euro.

Gisteren werd de Galaxy Tab A door Samsung in Rusland aangekondigd. Nu laat het bedrijf in een persbericht weten dat de tablet ook in Nederland te koop zal zijn. Begin mei dus.

“Samsung doet veel onderzoek naar de gebruiksbehoeften van mensen”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “Omdat mensen hun tablet veelal gebruiken om te browsen en lezen, breiden we ons portfolio uit met een 9,7 inch tablet die websites, e-books en digitale tijdschriften of kranten het beste tot hun recht laat komen.”

Hoewel er twee varianten van de Galaxy Tab A zijn, met een 8- en 9,7-inch scherm, spreekt Samsung in het persbericht voor de Nederlandse markt alleen over de 9,7-inch variant.

Het scherm heeft een resolutie van 768x1024 pixels. In de tablet zit een vierkernige processor die een kloksnelheid van 1,2 GHz heeft. Samsung stopt in de Galaxy Tab A 2GB werkgeheugen en foto’s schiet hij in 5 en 2 megapixel. De batterij heeft een inhoud van 6000 mAh.

De tablet is 7,5 millimeter dun en heeft een opslaggeheugen van 16GB. Dit kun je uitbreiden door middel van een Micro sd-kaart.

Lees verder of laat een reactie achter

Samsung maakt de Galaxy Tab A-tablet bekend

Update Door Danijel Dercksen, | 4 reacties

Samsung heeft in Rusland de Galaxy Tab A bekend gemaakt. De tablet wordt onder de Galaxy Tab S gepositioneerd en zal het midrange segment van Samsung gaan betreden.

De fabrikant heeft in Rusland tijdens een persconferentie de Galaxy Tab A voorgesteld aan de Russische pers. De nieuwe tablet van Samsung moet het nieuwe midden segment van de fabrikant worden en krijgt naar verwachting een prijskaartje van rond de 300 euro mee. De tablet wordt volgens Samsung onder de Galaxy Tab S gepositioneerd en boven de huidige Galaxy Tab 4-lijn. Samsung heeft wereldwijd nog niets los gelaten over de tablet, waardoor onduidelijk is wat de exacte prijs, specificaties en leverdata gaan worden.

De Galaxy Tab A zal in twee formaten op de markt gaan komen; in een 8-inch en in een 9.7-inch formaat. De resolutie hiervan is nog onbekend. De tablet zal over Samsung's eigen Cortex A53-processor gaan beschikken, zo laat de fabrikant weten. De tablet is 7.5mm dik en heeft een 5-megapixelcamera aan de achterkant en een 2-megapixelcamera aan de voorkant. Het design heeft veel weg van de Galaxy Tab S, die momenteel in Nederland breed verkrijgbaar is. De tablet kan ook draadloos opgeladen worden, net als de Galaxy S6 van Samsung.

Exacte specificaties ontbreken nog. Wel is duidelijk dat de tablet in het goud en blauw op de markt zal gaan komen. Ook worden er standaard Office-applicaties van Microsoft mee geleverd op de tablet, net als bij de Galaxy S6 het geval is. Wij hebben inmiddels Samsung Nederland gevraagd om een reactie over de Samsung Galaxy Tab A.

Update 13:45

Inmiddels zijn de specificaties van de twee Galaxy Tab A-tablets bekend. De 8-inch variant krijgt een scherm met een resolutie van 768x1024 pixels. In de tablet zit een vierkernige processor die een kloksnelheid heeft van 1,2 GHz. De tablet heeft 1,5GB werkgeheugen en een opslagcapaciteit van 16GB. Dit kun je met een Micro sd-kaart uitbreiden.

De tablet draait op Android 5.0 Lollipop en foto's schiet de Galaxy Tab A 8 inch in 5 megapixel. De camera aan de voorkant maakt 2-megapixelfoto's. De tablet is 7,5 millimeter dun en hij ondersteunt 4G-internet. In de tablet zit een batterij met een inhoud van 4200 mAh.

De grotere Galaxy Tab A heeft een scherm met een formaat van 9,7 inch. De specificaties zijn grotendeels hetzelfde als die bij de kleinere tablet. Het enige grote verschil zit 'm in de hoeveelheid werkgeheugen, dat hier 2GB ram is, en de batterij, dat een inhoud heeft van 6000 mAh.

Lees verder of laat een reactie achter

‘Samsung start met testen van Galaxy Tab S2’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung lijkt te zijn gestart met het testen van zijn nieuwe toptablet, de Galaxy Tab S2. Dit gebeurt, zoals wel vaker, in India. Het gaat om de kleinere van de twee Galaxy Tab S2-tablets.

Specificaties Samsung Galaxy Tab S2 verschijnen in benchmarktest screen shot 2015 02 25 at 154955

Dit is te zien op Zauba, dat de importlijsten van de Indiase douane bijhoudt. Deze kleinere tablet heeft een scherm met een formaat van 8 inch. Hoewel er in de lijst niet verder specificaties worden genoemd, is het wel een interessant gegeven. Het betekent namelijk dat de ontwikkeling van de Samsung Galaxy Tab S2 bijna is afgerond.

In India wordt de tablet namelijk getest en geëvalueerd. De testversie wordt daarna vernietigd. Het gaat maar om één exemplaar dat is geïmporteerd vanuit Zuid-Korea. Na de testfase wordt een apparaat doorgaans redelijk snel gepresenteerd.

Over de Galaxy Tab S2 zijn al wat geruchten naar buiten gekomen. Zo komen er twee varianten van de Samsung-tablet: eentje met een 8-inch scherm en een met een 9,7-inch display. De twee tablets krijgen een display met een resolutie van 1536x2048 pixels.

In de Galaxy Tab S2 komt een Exynos 5 Octa-processor van Samsung. Daarnaast heeft de tablet als het goed is 3GB werkgeheugen en 32GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is waarschijnlijk uitbreidbaar.

De Galaxy Tab S2 zou opmerkelijk dun zijn. Waarschijnlijk is hij maar 5,4 millimeter dun, wat uitzonderlijk is. Foto’s zouden de tablets in 8 en 2,1 megapixel schieten. Waarschijnlijk wegen de tablets 407 en 260 gram. Het ligt voor de hand dat de Galaxy Tab S2 een metalen frame krijgt, wat in lijn is met de nieuwe designtrend van Samsung.

Lees verder of laat een reactie achter

BlackBerry maakt superveilige tablet samen met Samsung

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BlackBerry gaat weer een tablet uitbrengen, en het is een Samsung. In samenwerking met de Koreaanse concurrent is de SecuTABLET ontwikkeld. Het is in feite een beveiligde versie van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 (onze review is hier terug te lezen).

BlackBerry maakt superveilige tablet samen met Samsung blackberry

BlackBerry meldde dat zaterdag. IBM is ook bij het project betrokken. De drie bedrijven werken samen aan de tablet die op de CeBIT-beurs in Duitsland wordt onthuld.

De veiligheid is dus het belangrijkste punt van deze aangepaste Samsungtablet. "Veiligheid is waar alle onderdelen van de portfolio van BlackBerry mee is doordrenkt, en dat is inclusief stem- en data-encryptie", legde Hans-Christoph Quelle van Secusmart uit. Dat is een bedrijfsonderdeel van BlackBerry.

De veiligheid van het nieuwe apparaat wordt nu door de Duitse overheid onderzocht. Afhankelijk van de uitkomst wordt er een waardering aan het veiligheidsniveau van de tablet gegeven.

Of de tablet ook aan gewone consumenten wordt verkocht, valt te betwijfelen. BlackBerry, Samsung en IBM lijken met de SecuTABLET vooralsnog te mikken op overheden en wellicht bedrijven, die met het apparaat veilig willen communiceren.

Lees verder of laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Nokia N1

Tip! Door Dominick Viëtor, | 1 reactie

BARCELONA - Nokia's N1-tablet is inmiddels al een tijdje bekend en ook al verkrijgbaar in China. Toch had Nokia tijdens het Mobile World Congress wat nieuws te melden over deze tablet en kregen wij voor het eerst de mogelijkheid om hem te bekijken. In deze hands-on lees je onze eerste ervaringen met het apparaat.

Nokia N1 hands-on

De N1 is het eerste apparaat van Nokia nadat Microsoft de mobiele afdeling van het bedrijf overnam. Dat betekent dat Nokia geen fabrieken meer heeft en ook het aantal ontwerpers flink gekrompen is, waardoor het voor de N1 de samenwerking met een ander bedrijf heeft gezocht. De tablet wordt gefabriceerd door Foxconn en dat bedrijf heeft waarschijnlijk ook een aandeel gehad in het ontwerpen van de tablet, hoewel het niet duidelijk is hoe dat nou precies zit. Vooralsnog is de N1 alleen in China verkrijgbaar, waar hij behoorlijk populair is. Op het MWC, waar Nokia met een grote stand aanwezig was, beloofde de fabrikant de tablet ook naar een aantal Europese landen te brengen dit jaar. Of Nederland tot die landen behoort wilde Nokia helaas nog niet zeggen. Hoe dan ook is de N1 een interessante tablet, die wij in Barcelona uitgebreid bekeken hebben.

De Nokia N1 heeft qua ontwerp nogal wat weg van de iPad mini van Apple. Daar windt Nokia ook geen doekjes om. Volgens het bedrijf was het niet per se de bedoeling om de iPad te kopiëren, maar werd door de ontwerpers van de N1 gestreefd naar een zo goed mogelijk tabletontwerp en ziet dat er nou eenmaal ongeveer zo uit als de iPad mini. Dat het hier om een goed ontwerp gaat kunnen we niet ontkennen. De aluminium unibody voelt hoogwaardig aan en het formaat van de tablet - 7,9 inch - is erg prettig. Datzelfde concludeerden we trouwens in onze review van de iPad mini. Leuk detail is dat Nokia aan de onderkant een usb type C connector gebruikt. De N1 is de eerste tablet met deze nieuwe standaard, die als groot voordeel heeft dat hij geen onder- en bovenkant meer heeft. Je kunt het kabeltje dus op elke manier in het apparaat steken.

Lees verder of laat een reactie achter