All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Tablets nieuws

Nokia’s eerste tablet vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar

Update Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Nokia brengt haar eerste tablet, de Lumia 2520, naar Nederland. De tablet zal over ongeveer een maand te koop zijn in Nederland. De 2520 gaat waarschijnlijk zo’n 499 euro kosten.

Nokia’s eerste tablet vanaf volgende maand in Nederland verkrijgbaar lumia2520
Lumia 2520

De Lumia 1520 is al in enkele andere landen verkrijgbaar. Nu komt hij echter ook naar Nederland. Je kunt de Lumia 2520 in ieder geval krijgen bij je plaatselijke BCC, die het toestel – met prijs – al in zijn webwinkel. Het scherm van de 2520 krijgt een grootte van 10 inch, en het beeld heeft een resolutie van 1920x1080.

In het toestel zit een processor van Qualcomm, de quadcore Snapdragon 800, die goed is voor 2,2 GHz. De Lumia 2520, Nokia’s eerste tablet ooit, heeft 2 GB aan ram. Het besturingssysteem is de meest actuele van Windows RT, 8.1. Het toestel heeft 32 GB aan opslag. Dat kun je ook nog eens uitbreiden met een microSD-kaart tot 64 GB.

Lees verder...

Lenovo onthult vier nieuwe tablets

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

De Chinese fabrikant Lenovo brengt deze maand vier nieuwe tablets op de Nederlandse markt. De vier tablets hebben een schermgrootte van 7 tot 10 inch.

Lenovo onthult vier nieuwe tablets tab a8 50 colourful 01
Lenovo's A-serie tablets

De Lenovo TAB A7-30 en A-50 hebben hetzelfde formaat. In eerstgenoemde kan een simkaart worden geplaatst. “De TAB A7-30 biedt muziekliefhebbers een buitengewone audio-ervaring in een zeer draagbare vormfactor dankzij de Dobly-speakers aan de voorzijde”, valt er over de ene zeven inch-variant te lezen.

“De Lenovo TAB A7-50 heeft een zeven inch HD-display met een extra brede kijkhoek en scherper beeld van zowel tekst als internetpagina’s”, schrijft de Chinese fabrikant over de andere tablet.”

De A8 is een tablet met een schermgrootte van acht inch en de A10 is weer twee inch groter dan dat. De tablets worden in vier verschillende kleuren verscheept: rood, geel, wit en zwart. Al komt er ook een A7-40-variant van de A7-50 die in de kleur ‘ebony’ komt. De A7 tablets kosten tussen de 109 en 129 euro, de A8 149 euro en de A10 199 euro.

Alleen de A7-30 heeft geen hd-scherm. In alle tablets zit een quad core-processor, maar Lenovo zegt niet wat de klokkwaliteit is.

Lees verder...

Samsung onthult nieuwe Galaxy Tab4-tablets

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung heeft een nieuwe reeks tablets aangekondigd. Er komen drie versies van de Tab4: een 7, 8 en 10-inchversie.

De komst van de nieuwe lichting is geen verrassing meer, sinds @evleaks al foto’s onthulde van de 7.0 en 10.1. Nu zijn er echter ook specificaties uitgelekt, plus er is nu ook beeld van de 8.0-tablet.

Alle drie de toestellen draaien gelijk op Android 4.4 KitKat en hebben een WXGA-scherm met dezelfde resolutie: 1280x800. Verder komen er nog meer specificaties overeen. Ze beschikken allen over een quadcoreprocessor die 1,2 GHz levert en hebben dezelfde hoeveelheid aan ram: 1,5 GB.

Van de Samsung Galaxy Tab4 10 en 7 verschijnen twee exemplaren. De een heeft wel lte, de ander niet. Alle tablets hebben een microSD-aansluiting, bij de lte-versies kun je kaarten tot 64 GB in de tablet stoppen, bij de lte-loze tablets blijft dat beperkt tot 32 GB.

De toestellen komen in het wit of zwart en zijn volgens Samsung vanaf het begin van het tweede kwartaal te verkrijgen. Eigenlijk kan de Tab4-serie daarmee dus elk moment in de winkel liggen.

Lees verder...

‘Ook foto’s van Samsung Galaxy Tab 4 10.1 gelekt’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung komt binnenkort op de proppen met een nieuwe lichting tablets en inmiddels beginnen de nodige foto’s uit te lekken. Zo zijn er nu twee renders uitgelekt van de Samsung Galaxy Tab 4 10.1.

Dit is de grote broer van de Samsung Galaxy Tab 4 7.0, waarvan vorige week al twee foto’s uitlekte. Nu zijn er opnieuw twee kiekjes uitgelekt. Net als de vorige keer is de lekker Evan Blass, beter bekend als @evleaks.

Waarschijnlijk is de nieuwe lichting tablets van Samsung wat goedkoper dan de Tab Pro en Note Pro-reeks die in februari op de markt werd gebracht. Dat betekent wel dat de Tab 4-reeks waarschijnlijk wat minder krachtig is dan die twee lijnen.

Uit de foto’s van @evleaks blijkt dat de Tab 4 10.1 in ieder geval in het zwart en wit komt. Ook kunnen we nu opnieuw uit de naam opmaken dat het scherm een grootte heeft van 10 inch, waarschijnlijk met een resolutie van 1280x800. De rest van de specificaties zijn ook nog niet bekend, maar de geruchtenmolen draait in ieder geval volop.

Zo voorspelt Pocketnow dat de Tab 4 10.1 draait op een Snapdragon 400-processor met vier kernen die goed zijn voor 1,2 GHZ en dat het apparaat 1,5 GB aan RAM en 16 GB aan opslag heeft. Het toestel moet gelijk draaien op Android 4.4 KitKat en heeft achter een camera die in 3 MP schiet, en voor eentje van 1,2 MP.

Het is nog niet duidelijk wanneer Samsung de nieuwe reeks lanceert, maar wellicht gaat het om 24 april, aangezien die datum te zien is op de uitgelekte foto’s.

Lees verder...

Vierde generatie iPad weer op de markt

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Apple heeft de vierde generatie iPad weer op de markt gebracht. Het toestel vervangt de gedateerde iPad 2 en is weer opgedoken in de webstore van Apple.

Vierde generatie iPad weer op de markt ipad4
De vierde generatie iPad is weer terug.

De vierde iPad komt met een kleinere harde schijf weer op de markt. Waar voorheen er tot 128 GB aan opslag in het apparaatje kon zitten, zit er nu 16 GB. Verder blijft de aangepaste vierde iPad qua specificaties hetzelfde aan de originele variant.

De tablet heeft een 9,6 inch Retina-scherm. In het toestel zit de A6X-processor, die over twee kernen beschikt en 1,4 GHz levert. Apple stelt de wifi-variant voor 399 dollar, omgerekend zo’n 286 euro beschikbaar, in haar webstore.

De vierde iPad kun je hier bestellen. Apple heeft - uiteraard - ook allerlei add-ons die je bij het toestel kunt aanschaffen, zoals hoesjes.

Laat een reactie achter

IOS 7.1 beschikbaar, twee nieuwe iPads op komst

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Apple heeft vanavond iOS 7.1 vrijgegeven. Een nadere bestudering van de update laat tevens zien dat er binnenkort twee nieuwe iPads aankomen, die waarschijnlijk een kleine upgrade bevatten ten opzichte van de huidige iPads.

De iOS 7.1 update is bestemd voor gebruikers van de iPhone, iPad en iPod Touch. De nieuwe firmware laat een reeks van nieuwe tweaks zien in de user interface en er is ook een flink aantal bugs geplet. De animaties en overgangen zijn flink sneller geworden en de wijzigingen zijn overal zichtbaar.

Zo is in de agenda het een en ander gewijzigd, zijn de animaties veranderd bij het aan en uitzetten van het apparaat en de telefoon-app en zijn overal in het apparaat na de update snelheidsverbeteringen merkbaar. De update heeft ook de camera-app aangepakt en Siri heeft nu een 'push-to-talk'-knop om de spraakherkenning te verbeteren, maar het is nog steeds niet beschikbaar in het Nederlands. Opvallend zijn de ondersteuningen voor gebruik van iOS in de auto, CarPlay.

De kleuren zijn her en der aangepast, zodat het groen in de telefoon, messages en facetime er niet meer zo uitspringt en de weer-app biedt nieuwe iconen.

De verwijzingen naar nieuwe iPads die door 9to5mac zijn ontdekt hebben de typenummers iPad 4,6 en iPad 4,3. Die typenummers zijn nog niet bekend en vermoed wordt dat het om een upgrade gaat van de iPad 4 en de iPad mini 2. Maar het kan ook gaan om aangepaste tablets voor bijvoorbeeld de Chinese markt.

Lees verder...

4K-tablet van 20 inch van Panasonic in de verkoop

Door Bouke van den Berg, | 2 reacties

Vanaf vandaag is in Amerika een nieuwe tablet van Panasonic verkrijgbaar. En niet zomaar een. Het apparaat heeft een schermgrootte van liefst 20 inch.

4K-tablet van 20 inch van Panasonic in de verkoop panasonic4ktablet
Best groot, zo'n 20 inch-tablet

En daarmee is het met afstand de grootste tablet ooit gemaakt. Daarvoor was dat de Samsung Galaxy Note Pro met een grootte van 12 inch. Het prijskaartje is er ook naar: de 4K UT-M ligt in Amerika voor omgerekend zo’n 3750 euro in de schappen.

De specificaties zijn er wel naar. Geen Snapdragon-processor, maar een heuse i5 van Intel, die normaliter in computers zit, is de processor van het apparaat. De UT-M heeft 8 GB aan RAM en 256 GB aan opslag, in de vorm van flashgeheugen. De videokaart is van NVIDIA: de GeForce GT 745M, die 2 GB trekt. De webcam filmt in 720p.

We hebben het hierbij slechts over de goedkoopste versie van de Panasonic-tablet. Een duurder exemplaar, die omgerekend waarschijnlijk ruim 5000 euro gaat kosten, beschikt over een i7-processor, 16 GB aan RAM en de Quadro K1000M-videokaart van NVIDIA.

Laat een reactie achter

Komst Galaxy Tab 4 zeker na foutje bij Samsung

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung heeft zelf per ongeluk de komst van de Galaxy Tab 4 bekendgemaakt. In een aankondiging voor de smartwatch Gear Fit staat dat de watch compatibel is met de Galaxy Tab 4.

De nieuwe Samsung-tablet verschijnt in drie formaten op de markt, namelijk in 10.1, 8 en 7 inch, schrijft het oplettende PlaneteGalaxy. Meer dan deze informatie, te vinden in een voetnoot in bijgevoegde afbeelding, is er door Samsung niet naar buiten gebracht. Beeld van de nieuwe Tab 4 is er nog niet.

Lees verder...

195 miljoen tablets verkocht in 2013

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Vorig jaar zijn er wereldwijd 195 miljoen tablets over de toonbank gegaan. Voor de eerste keer is Android het populairste besturingssysteem onder tabletgebruikers. In 2012 was die eer nog weggelegd voor iOS.

Lenovo lanceert Yoga Tablet 10 HD+ image001
De Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

62 procent van de verkochte tablets draaien op Android. Dat zijn er zo’n 121 miljoen. Apple is goed voor een aandeel van 36 procent, oftewel 70 miljoen tablets.

In 2012 verkocht Apple met 53 procent nog meer dan de helft van alle tablets. Android was toen nog goed voor 46 procent. In totaal werden er in 2012 70 miljoen tablets verkocht. De stijging naar 195 miljoen valt dus significant te noemen.

Volgens Gartner is de groei te danken aan de opkomst van low end-tablets en kleinere schermen. “Tablets werden in 2013 algemeen gemeengoed”, vertelt hoofdonderzoeker Roberta Cozza. “Dat geldt vooral voor Android-tablets, waarvan tablets op de markt verschenen voor een gemiddelde prijs terwijl de specificaties in orde bleven.”

Hoewel iOS haar koppositie dus kwijt is ten opzichte van Android, blijft Apple wel leider op het gebied van meest verkochte tablets. Het Amerikaanse bedrijf verkocht er vorig jaar 70,4 miljoen. Samsung is de enige die daar een beetje bij in de buurt kan komen, al is de 37,5 miljoen maar nét iets meer dan de helft.

Het moge duidelijk zijn waar er voor Apple nog winst te behalen valt op de tabletmarkt: de low end-range, waar Apple zich nu zich nog niet op begeeft. Grote winnaar is Lenovo, wiens aandeel met 198 procent groeide tot 6,5 miljoen verkochte tablets in 2013. Amazon zag 9,4 miljoen van hun Kindle-apparaten de deur uit gaan en ASUS verkocht 11 miljoen tablets.

Laat een reactie achter

Eerste ervaring met Huawei Mediapad M1 8.0

Door Marc Rutten, | 0 reacties

BARCELONA - Nummer twee in de reeks met nieuwe Huawei tablets is de MediaPad M1. Een aansprekend device dat wellicht wat onderbelicht bleef tijdens het MWC door de introductie van de MediaPad X1. De M1 is een all-round en stijlvolle entertainment tablet.

De M1 is standaard uitgerust met een 8,0-inch IPS aanraakscherm met een resolutie van 800 bij 1280 pixels. De tablet beschikt tevens over de Huawei SWS technologie, dual-luidsprekers op de voorzijde en een dubbele microfoon voor verbeterde geluidskwaliteit en stereo-effecten.

De aluminium body van de Huawei M1 heeft een uitstekende bouwkwaliteit en een wat behoudender design dan zijn broertje, de MediaPad X1. De tablet is maar 7,9 mm dik en weegt een comfortabele 329 gram. De juiste performance wordt geleverd via een 1,6 GHz quad-core processor en supersterke 4.800 mAh batterij. De MediaPad M1 kan acht uur video afspelen op een enkele lading.

Lees verder...

Eerste ervaring met Huawei Mediapad X1 7.0

Door Marc Rutten, | 0 reacties

BARCELONA - Het Chinese Huawei heeft haar allereerste tablets aan de wereld getoond. Eén van de nieuwe tablets is de MediaPad X1, een zeer interessant 7,0-inch device die de functionaliteit van een smartphone en een tablet combineert met 4G LTE-connectiviteit.

De MediaPad X1 heeft een volledige aluminium unibody, een uitstekende bouwkwaliteit en weegt maar 239 gram. De dunne tablet (7,18 mm) past redelijk goed in de hand en heeft een prettige afwerking. Het belangrijkste onderdeel is het 7,0-inch grote aanraakscherm met een resolutie van 1200 bij 1920 pixels. De screen-to-body verhouding is maarliefst 80 procent! Dit betekent dat de schermbezels extreem dun zijn, maximaal 2,99 mm.

De X1 tablet wordt aangedreven door een Kirin 910 1.6 GHz quad-core processor en draait standaard op Android 4.2 Jelly Bean. De 5.000 mAh batterij biedt een uitzonderlijke 21 dagen standby-tijd en meer dan vijf volle dagen van continue video of surfen op het web. De besturing van het media gaat vloeiend en naar behoren. De Emotion UI 2.0 wordt standaard door Huawei over de Android UI geplaatst.

Lees verder...

Lenovo lanceert Yoga Tablet 10 HD+

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BARCELONA – De Chinese fabrikant Lenovo presenteert op het Mobile World Congress een nieuwe tablet. De Yoga Tablet 10 HD+ ligt waarschijnlijk in april in de winkels.

Lenovo lanceert Yoga Tablet 10 HD+ image001
De Lenovo Yoga Tablet 10 HD+

De Yoga draait op een Snapdragon-processor met 1,6 GHz op de teller. In eerste instantie is Android 4.3 het besturingssysteem, maar op termijn ligt er een update naar 4.4 KitKat op de plank. Het full hd-scherm is tien inch groot en heeft een resolutie van 1920x1200 en het apparaat heeft een werkgeheugen van 2 GB RAM. Er zit 16 of 32 GB aan interne ruimte, wat kan worden aangevuld tot 64 GB via microSD. Aan de achterkant zit een camera van 8 MP, aan de voorkant een van 1.6 MP.

Het toestel weegt 615 gram, meet 261x180 millimeter en is 8.1 millimeter dik. Waarschijnlijk ligt de Yoga Tablet 10 HD+ in april in de winkels. De exacte datum is nog niet bekend. Ook de adviesprijs is nog niet naar buiten gebracht. De tablet wordt uitgerust met vijf nieuwe DOit-apps, waarmee je onder andere foto’s, video’s en apps kunt delen.

Voorts gaat de batterij van de Yoga nog langer mee. Lenovo claimt dat de 10 HD+ achttien mee gaat voordat hij weer aan het 'zuurstof' moet. Ter vergelijking: diens voorganger, de 10, hield het ruim twaalf uur vol.

“Mensen vertelden ons dat ze van de Yoga Tablet houden door zijn slimme design, waardoor ze de tablet op alle verschillende manieren kunnen gebruiken”, stelt de vicepresident van de marketingafdeling, Jeff Meredith. “Met de nieuwe Yoga Tablet 10 HD+ komt de multimodetablet ultiem tot zijn recht voor gebruikers, dankzij de beste technologie: van een geweldig scherm tot een snellere processor en software waar de gebruiker centraal staat.”

Laat een reactie achter

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z2 tablet

Door Marc Rutten, | 0 reacties

BARCELONA - Naast twee Android-smartphones heeft Sony Mobile een nieuwe Xperia tablet getoond. De Xperia Z2 tablet is de opvolger van de Xperia Z1, die afgelopen jaar op de Nederlandse markt werd geïntroduceerd. De Xperia Z2 tablet is ‘s werelds dunste, lichtste tablet en de enige waterdichte tablet.

De compacte tablet heeft een uitstekende bouwkwaliteit en een heerlijke grip, waardoor je de tablet altijd op de juiste manier vasthoudt. De tablet is slechts 6,4 mm dik en weegt slechts 426 gram voor het WiFi model en 439 gram voor het LTE / 4G model. De tablet is uiterst handzaam en ligt zeer comfortabel in de hand, zelfs als je hem slechts met één hand gebruikt. De IP55/IP58-certificatie maakt het geheel compleet.

De Japanners hebben naast het scherm twee stereo speakers geplaatst. Een ergonomische fout is dat beide speakers veel te laag geplaatst zijn, waardoor je al snel tijdens het kijken je handpalmen over de speakers legt. Hierdoor heb je niets aan de nieuwe Front Surround stereoweergave. Gelukkig draait de interface 180 graden en kan je de tablet ondersteboven vasthouden.

Lees verder...

Huawei presenteert twee tablets, MediaPad M1 en X1

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

BARCELONA - De MediaPad M1 en MediaPad X1 zijn twee nieuwe tablets van Huawei. De X1 is 7-inch groot, de M1 is een 8-inch tablet.

Huawei heeft beide tablets uitgerust met de mogelijkheid om ermee te bellen. Of veel mensen dat daadwerkelijk zullen doen met zo'n grote plaat tegen hun oor valt te betwijfelen, maar het kan in ieder geval wel.

De X1 heeft een full hd-scherm, een 1.6 Ghz quadcore processor, een metalen body en een 13-megapixelcamera. De tablet heeft een blauwige kleur en is erg dun: 7,8 millimeter. Fysieke knoppen ontbreken aan de vorokant. Aan de zijkanten zijn de gebruikelijke volume- en powerknoppen te vinden. Er zit 16GB intern geheugen in dat kan worden uitgebreid met een micro sd-kaart.

Net als bij de nieuwe smartphone Ascend G6 zit ook op deze tablet een goed uitgeruste frontcamera, die met 5 megapixel selfies kan schieten op hoge kwaliteit. De tablet loopt op een enigszins gedateerde versie van Android, Jelly Bean 4.2.2. Over Android heen is de eigen Emotion-interface van Huawei gelegd. Die heeft als voornaamste kenmerk dat alle apps op de homescreens staan, en niet in een app-menu. Dat ontbreekt.

De batterij van deze tablet biedt 5000 mAh aan 'juice' en dat is volgens Huawei voldoende om het apparaat meerdere dagen in leven te houden.

Lees verder...

'Microsoft begint prijsoorlog'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Microsoft begint een prijsoorlog op de tablet- en pc-markt. Om de concurrentie aan te gaan met Androidtablets en Chromebooks, wordt de prijs van Windows 8.1 voor fabrikanten verlaagd tot 15 dollar. Dat was 50 dollar.

Microsoft Surface 2

Daarmee wordt het voor fabrikanten veel goedkoper om een tablet of laptop met Windows 8.1 te produceren, en kunnen ze de prijzen verlagen wat gunstig uitpakt voor de concurrentie met Chromebooks en Androidtablets.

Een en ander wordt gemeld door zakenblad Bloomberg, dat erbij vertelt dat de prijsverlaging van Windows 8.1 alleen betrekking heeft op apparaten die voor minder dan 250 dollar in de winkels komen te liggen. Dat is omgerekend naar de huidige wisselkoers 181 euro.

Microsoft heeft deze prijsstrategie al eens eerder gevoerd, met Windows XP. Dat werd toen erg goedkoop aan fabrikanten aangeboden om de opkomende Linux-netbooks de voet dwars te zetten. Daarmee was Microsoft destijds behoorlijk succesvol.

Of dat succes nu wordt herhaald, in een markt die steeds meer 'mobiel' gaat, is onzeker. Maar Microsoft probeert het evengoed, en dat kan de komende tijd tot interessante aanbiedingen leiden.

Laat een reactie achter

Afbeeldingen Huawei MediaPad X1 lekken uit

Door Danijel Dercksen, | 1 reactie

Een stel afbeeldingen tonen een nieuwe 7"-tablet van Huawei. De MediaPad X1 zal vermoedelijk tijdens het Mobile World Congress aangekondigd gaan worden door Huawei.

De onderstaande afbeeldingen zijn via het Chinese 1Pad naar buiten gebracht. De relatief handzame tablet van Huawei zal vermoedelijk zondag aangekondigd gaan worden tijdens de persconferentie van de fabrikant op het Mobile World Congress in Barcelona. De tablet zal over redelijke specificaties gaan beschikken, aldus de bron.

De MediaPad X1 van Huawei zal een resolutie van 1920x1200 pixels mee gaan krijgen met een ppi van 323. Dat is fors lager dan de resolutie en ppi van Samsung's Galaxy Tab Pro 8.4. De resolutie van deze tablet is namelijk 1600 x 2560 met een ppi van 359. De MediaPad X1 zal over een quadcore-processor gaan beschikken die geklokt is op 1.6GHz. Vermoedelijk gaat het hier om Huawei's eigen processor, de V9R1. Ook zal er 2GB aan ram aanwezig zijn en een 5-megapixelcamera aan de achterkant. Het interngeheugen is 16GB groot en de tablet moet 7.5mm dik worden en 239 gram zwaar. Dit alles draait op Android 4.3.

Onduidelijk is nog of Huawei plannen heeft om de tablet naar Europa te gaan brengen. Meer informatie over deze MediaPad X1 wordt vermoedelijk zondag verwacht.

Lees verder...

Nog meer plaatjes van de Sony Xperia Tablet Z2

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Gadgetleaks heeft nog meer plaatjes van de nieuwe Sony Xperia Tablet Z2 te pakken gekregen. De superdunne tablet wordt zo te zien in twee kleuren uitgebracht, zwart en wit.

De tablet draagt de werktitel SGP521, oftewel Castor. Aangezien dat een helft van een tweeling is, lijkt het misschien niet onwaarschijnlijk dat Sony nog een andere tablet gaat presenteren, maar over een Pollux hebben we nog niets vernomen.

De Castor danwel Tablet Z2 draait aan de renders te zien op Android 4.4 Kitkat en laten dus zowel zwarte als witte tablets zien. Dezelfde magneetaansluitingen voor een docking station zijn te ontwaren als op de Xperia Z1, Xperia Z Ultra en de Xperia Z1 Compact.

Het apparaat krijgt een open 3,5 mm ingang voor een hoofdtelefoon, maar is desondanks waterdicht met een bijbehorende IP-certificatie. De tablet zou 6,4 millimeter dun worden en 426 gram wegen voor de wifi-variant en 439 gram voor de LTE-versie.

Lees verder...

‘Sony Xperia Tablet Z2 wordt dunner dan iPad Air’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Met een dikte van slechts 6.4 millimeter, wordt de Sony Xperia Tablet Z2 dunner dan de iPad Air. Dit blijkt uit uitgelekte specificaties die in handen zijn gekomen van de befaamde Twitteraar @evleaks.

Sony Xperia Tablet Z

Sony’s nieuwe tablet wordt waterdicht, heeft een Snapdragon 800-quadcoreprocessor die 2.3 GHz levert en is 10.1 inch groot met een resolutie van 1920x1200.

Het is zomaar een greep uit @evleaks Twitter-bericht, die vaker de juiste informatie over nog te verschijnen telefoons en tablets publiceert. De Sony Xperia Tablet Z2 moet nog op de markt komen, maar nu wordt er dus steeds meer bekend over het apparaat. Zo heeft het 3GB RAM, 16GB vrije ruimte en een microSD-aansluiting.

De Z2 draait op Android 4.4 KitKat. De achtercamera klikt plaatjes in 8 megapixels, de camera aan de voorkant in 2 megapixels. Het is nog niet bekend wanneer Sony de Z2 op de markt brengt, maar waarschijnlijk kondigt het Japanse bedrijf de tablet volgende week wel aan op de Mobile World Congress, waarbij All About Phones ook van de partij is.

Lees verder...

Specificaties van drie onaangekondigde Galaxy Tab 4-tablets uitgelekt

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

Samsung presenteert de drie Galaxy Tab 4-tablets, de 8.0, 7.0 en 10.1 naar alle waarschijnlijkheid op het Mobile World Congres in Barcelona. De drie tablets zullen naar verwachting in twee kleuren op de markt komen: cream white en ebony black.

Samsung GALAXY TabPro 12.2

De 8.0-versie is uitgerust met een LCD-scherm van 8 inch met een resolutie van 1280x800. Het apparaat heeft een quadcoreprocessor die 1.2 GHz klokt, draait op Android 4.4 en heeft 1 GB aan RAM. De LTE-versie zal 1.5 GB RAM hebben. De tablet heeft 16 GB aan beschikbaar geheugen, met nog een microSD-aansluiting die voor maximaal 64 GB extra ruimte zorgt. De camera achterop de tablet maakt kiekjes van 3 megapixels, en de camera aan de voorkant schiet ze in 1,3 megapixels.

Het 7.0-broertje is uitgerust met dezelfde camera’s. Er komen drie varianten van op de markt: de WiFI-only, het 3G-model en eentje die het allebei heeft. Het 7 inch-scherm heeft dezelfde resolutie als de 8.0-versie, heeft dezelfde processor en hoeveelheid RAM. Ook de hoeveelheid intern geheugen wijkt niet af. Alleen de batterij verschilt (de 8.0 heeft er een van 6800 mAh, de 7.0 is met 4450 mAh wat sneller leeg).

Ook van de grootste variant van de nog uit te komen reeks tablets, de 10.1 editie, komen er drie op de markt. Een WiFi-only, 3G- en LTE-editie. De grootste tablet wijkt onder de motorkap op bepaalde vlakken af van zijn kleine broertjes. Het apparaat heeft 1.5 GB RAM, 16 GB intern geheugen en betere camera’s (8 MP voor, 3 MP achter).

Laat een reactie achter

‘HTC en Google slaan handen ineen voor Nexus 10’

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

HTC en Google gaan opnieuw samenwerken. De Taiwanese telefoon- en tablet en de Amerikaanse zoekgigant gaan samen aan de nieuwe Nexus 10-tablet werken.

Problemen Android Kitkat met Exchange-accounts Google

Dit meldt Digitimes op basis van anonieme bronnen. Het kan een terugkeer worden genoemd van HTC op de tabletmarkt, nadat eerdere modellen van het bedrijf in 2011 een slecht ontvangst kenden. De move is daarom interessant te noemen, ook omdat de afname van tablets mondiaal minder begint te worden.

Het gerucht gaat dat HTC in 2012 een samenwerking met Google nog afsloeg. De zoekmachine wilde toen samen de Nexus 7 op de markt brengen. Dat deden de Amerikanen vervolgens met Asus.

Twee jaar later blijkt HTC wel weer het zelfvertrouwen te hebben om een hernieuwde poging te wagen op de tabletmarkt.

Laat een reactie achter