All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Android

'Xiaomi Mi 5 zal $320 kosten'

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Elektronicafabrikant Xiaomi schijnt een toekomstige telefoon een prijskaartje van 320 Amerikaanse dollars te willen geven. Volgens dezelfde bronnen zal deze telefoon vlaggenschipspecificaties en een vingerafdrukscanner krijgen.

'Xiaomi Mi 5 zal $320 kosten' xiaomi challenge iphone 6 plus with larger xiaomi note photos 5

Xiaomi heeft als bedrijfstechniek het verkopen van véél telefoons met een kleine marge per toestel. De Xiaomi Mi4 was in 2014 een van de beste telefoons voor zijn prijs. Het toestel kreeg een prijskaartje van $320. In onze review van de Mi 4 scoorde de telefoon een 8 uit de 10.

Dit jaar schijnt Xiaomi weer een telefoon te willen presenteren met een prijskaartje van $320. Dit toestel zal volgens de geruchten de opvolger van de Mi 4 zijn, namelijk de Mi5. Ook dit jaar schijnt de telefoon van de Mi-lijn een vlaggenschip te worden.

Volgens de geruchten zal de Mi 5 een Snapdragon 810- of een Helios X10-processor krijgen. Dit toestel schijnt 4GB werkgeheugen en een 16-megapixel achtercamera te krijgen. Vermoedelijk is de prijs van 320 dollar gebaseerd op de variant met het minste opslag, of dat bij de Mi 5 16GB gaat worden, is nog niet zeker.

Aangezien Xiaomi de nieuwe Mi waarschijnlijk 18 maanden na de lancering van zijn voorganger wil presenteren, hoeven we de komende tijd niet veel lekken te verwachten. De nieuwe Mi zal volgens dit principe rond het nieuwe jaar gepresenteerd worden. Tegen die tijd zullen er natuurlijk nieuwe componenten beschikbaar zijn voor dit toestel.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

OnePlus 2 vs Samsung Galaxy S6 Edge+ review

Door Sebastien Debaenst, | 0 reacties

De OnePlus 2 zou volgens OnePlus de 'flagship killer' van het jaar 2016 moeten zijn. Het leek ons dan ook een goed idee hem te vergelijken met een flagship van 2015, met name: de Samsung Galaxy S6 Edge+.

Een van de grootste verschillen tussen beide devices is de prijs. De OnePlus 2 begint namelijk aan een prijs van €399, terwijl je voor de Samsung Galaxy S6 Edge+ bijna het dubbele zal moeten neertellen. Een voordeel dat de Edge+ heeft aan de hogere prijs, is een hoger budget beschikbaar voor het design. Dit kan je duidelijk zien. Op de Edge+ vind je namelijk alleen maar premium materialen terug, iets wat bij de OnePlus 2 niet het geval is. Maar dit betekent wel niet dat de OnePlus er goedkoop uitziet of aanvoelt. In de OnePlus 2 vind je ook de Snapdragon 810-processor, die jammer genoeg nog altijd heel erg warm wordt waardoor prestaties achteruit gaan. In de Edge+ vinden we de exynos 7 processor terug. Deze zorgt ervoor dat de Edge+ toch net iets sneller is dan de OnePlus 2. Maar op sommige vlakken, zoals software, is de OnePlus 2 toch beter dan de Edge+. In deze video vertellen we je alles over deze 2 smartphones.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Google bedenkt manier om het mobiele web te versnellen

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Langzaam ladende mobiele sites op smartphones. Het is een ergernis van menig smartphonebezitter. Google heeft besloten hier wat aan te doen. Maar de makers van websites moeten er wel aan meedoen.

Samsung Galaxy S6 Edge Plus design

Google heeft een manier bedacht om mobiele sites sneller te laten laden op een smartphone. Met Acellerated Mobile Pages moet het allemaal een heel stuk sneller gaan. Websites die nu zo langzaam laden dat mensen die de rug toekeren, kunnen hun bezoekers zo behouden.

Hiertoe is een open-source project gestart onder de naam Acellerated Mobile Pages. Gebruikmakend van bestaande html-technologieën kan met behulp van nieuwe software van Google een soort 'licht-versie' van een website worden geproduceerd die in een oogwenk op het schermpje van een mobiele telefoon verschijnt.

Een aantal beheerders van bekende websites heeft al bekendgemaakt hier wat in te zien. Het gaat om The Guardian, BuzFeed, en The Washington Post, plus Twitter, WordPress, Pinterest en LinkedIn.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung meldt monsterwinst, maar niet door smartphones

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Samsung voorspelt een monsterwinst in het derde kwartaal van dit jaar, dat alweer op zijn einde loopt. Er zou scherp gebroken worden met de jarenlange trend dat de winstcijfers dalen. Sterker nog, Samsung zou dit kwartaal tachtig procent meer winst maken dan het kwartaal ervoor.

Samsung Galaxy S6 Edge+ koopwijzer

Van jaar op jaar is de verandering ook goed te zien, want alle kwartalen sinds het derde kwartaal van 2013 gaven een krimp te zien. De winst is voornamelijk te danken aan de productie van chips en andere onderdelen voor smartphones.

De winst in het derde kwartaal, dat Samsung officieel laat eindigen op 30 september, is 5,6 miljard euro. Samsung meldde dat de totale afzet met 7,5 procent steeg. In het derde kwartaal van vorig jaar liet Samsung juist dramatische cijfers zien. Maar daarna is het over een andere boeg gegooid, onder meer met de smartphones.

Beursanalisten toonden zich prettig verrast, en menen dat Samsung er goed in is geslaagd om af te wenden dat het bedrijf een bijrol zou gaan spelen in de smartphonewereld. De marktleider krijgt toenemende concurrentie van Chinese fabrikanten als Huawei, Xiaomi en Lenovo, en ook aartsrivaal Apple is een belangrijke concurrent. Maar de smartphonetak van het bedrijf presteert veel minder goed dan de fabricage van onderdelen ervan. Door de Galaxy S-vlaggenschepen dit jaar in een totaal vernieuwde, glazen-metalen jas te steken, is het tij niet echt gekeerd.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

WhatsApp laat je berichten archiveren op Google Drive

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

WhatsApp-berichten hebben de onaardige eigenschap om na verloop van tijd onvindbaar te worden, gewoon omdat er zoveel van binnenkomen. Daar wordt wat aan gedaan. Door een integratie met Google Drive kan de hele berichtengeschiedenis voortaan op de cloud-drive van Google worden opgeslagen.

Nieuwe versie WhatsApp gebruikt minder data bij belfunctie fb post

Dat is waar Google en WhatsApp nu samen aan werken. Woensdag werd bekendgemaakt dat de nieuwste versie van WhatsApp voor Android de gebruiker in staat stelt om een back-up van zijn berichtengeschiedenis in de cloud op te slaan. Dat is inclusief alles: chats, voiceberichten, foto's en video's die via de sociale app zijn gedeeld of binnengekomen.

Extra voordeel is volgens WhatsApp dat je niet je hele berichtengeschiedenis kwijt hoeft te zijn als je aan een nieuwe telefoon begint. Via Google Drive is het eenvoudig te backuppen en terug te zetten op een nieuwe telefoon. Zo kun je verdergaan waar je gebleven was met je WhatsApp-contacten en -groepen. WhatsApp belooft dat dit heel eenvoudig gaat. "Met een paar tikjes."

Waarom voor Google Drive is gekozen? "Een simpele keuze", zegt co-oprichter Brian Acton van WhatsApp. "Drive biedt de Androidervaring die wij voor onze gebruikers willen, en biedt de schaalgrootte om met ons mee te groeien."

Op iOS - de iPhone - moet het blijkbaar op een andere manier worden geregeld. Maar verreweg de meeste van de 900 miljoen WhatsAppgebruikers maken gebruik van de app op een Android-apparaat. De nieuwe mogelijkheid wordt uitgerold in de komende paar maanden.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony: volgend jaar erop of eronder voor smartphonetak

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

Sony zit als elektronicabedrijf weer aardig in de lift. Alleen de smartphonebusiness loopt nog niet zoals CEO Kazuo Hirai het graag zou willen. De smartphonetak van het bedrijf krijgt van hem dik één jaar om winst te gaan maken. Daarna worden 'andere opties' bekeken.

Sony Xperia Z5

Volgend jaar is door Hirai gemarkeerd als het jaar waarin het moet gebeuren voor de verliesgevende smartphonetak. De Xperia's moeten dan winst gaan maken voor het bedrijf. Sony heeft in de afgelopen jaren flinke reorganisaties achter de rug, waarbij onder meer de zwak presterende laptopdivisie is afgestoten. De meeste winst maakt het Japanse bedrijf uit de verkoop van sensors voor fotocamera's en de verkoop van videospellen voor de PS4. Door op kosten te besparen, wist Sony uit al te grote problemen te blijven, en is er weer winst geboekt.

Voor de smartphones van Sony moet worden gevreesd dat het einde nabij is, als in 2016 geen zwarte cijfers worden geschreven. "We zullen ermee doorgaan zolang wij zien dat we volgend jaar quitte spelen", zei Hirai woensdag tegen journalisten. "Anders moeten we alternatieve opties bekijken.'' En dat kan afstoten van de smartphonetak betekenen.

Sony heeft het erg moeilijk met de concurrenten op smartphonegebied. Niet alleen Samsung en Apple moeten nu worden bestreden, maar ook talrijke andere Aziatische fabrikanten van Androidtelefoons die ze veel goedkoper op de markt zetten. Sony-telefoons wisten in Japan zelf slechts 17,5 procent van de markt te bereiken, en nog geen 1 procent in Noord-Amerika. Nog in juli werd een soort verlieswaarschuwing gegeven: van een eerder voorzien verlies van 39 miljard yen (287 miljoen euro) daalde het verder naar een nog groter verlies van 60 miljard yen (442 miljoen euro).

Toch toonde Hirai zich positief. ''Ik heb het gevoel dat er een ommekeer zit aan te komen. Het resultaat van drie jaar reorganiseren laat zich nu zien. Maar we moeten nog een reorganisatie bij smartphones doorvoeren.'' Verdere kostenbesparingen zijn nodig.

Een onderdirecteur voegde er later aan toe dat Sony geen plannen heeft om zich van de mobiele markt terug te trekken. Nog niet, zei hij erbij.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Honor 7 vs OnePlus 2 review

Door Sebastien Debaenst, | 0 reacties

De Honor 7 en de OnePlus Two zijn het hun goede prijs/kwaliteitverhouding heel nabije concurrenten. In deze video gaan we ze naast elkaar leggen om te beslissen welke nu het beste is.

De Honor 7 is te verkrijgen aan een beginprijs van €379, de OnePlus 2 vanaf €399. Maar toch bieden ze beide min of meer hetzelfde aan. Op zowel de Honor 7 als OnePlus 2 vind je namelijk een vingerafdrukscanner, al deze is wel sneller en accurater op de Honor 7. Verder hebben ze ook een krachtige processor met genoeg aan ram, waardoor dagelijks gebruik heel erg vlot verloopt. Wat je wel gaat merken is dat de Honor 7 het wat moeilijker heeft met grafisch zwaardere apps, maar de OnePlus heeft dan wel last van verminderde prestaties doordat hij zo warm wordt. Vervolgens hebben ze beide ondersteuning voor dual-sim. In deze vertellen we je hoe de 2 telefoons zijn ten opzichten van elkaar.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Huawei Mate S videoreview

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

Huawei zet met de Mate S een nieuwe top-phablet op de markt en gaat daarmee een stapje hoger in de markt zitten. In deze review bekijken we hoe dat uitpakt.

Huawei lijkt de hogere marktwaarde van de Mate S vooral te willen rechtvaardigen met het ontwerp. Daarin heeft de fabrikant een grote stap vooruit gezet tegenover de vorige Mate. Qua specificaties doet de Mate S nog steeds mee in de sub-top van de markt. Zijn octacore Kirin 935-processor is snel, maar verliest het van bijvoorbeeld de Exynos 7 Octa-chip van Samsung. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel en is voorzien van optische beeldstabilisatie. Huawei heeft wederom zijn best gedaan om een goede vingerafdrukscanner in de Mate S te stoppen en heeft daar wat extra functies aan toegevoegd. Het display is 5,5 inch groot en maakt gebruik van amoled-technolgie.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

ZTE: 'Huawei heeft ontwerp Nexus 6P van ons gejat'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

ZTE maakt zich een beetje boos over het ontwerp van de Huawei Nexus 6P, die onlangs door Google is gepresenteerd. Het ontwerp lijkt als twee druppels water op dat van een reeds bestaand ZTE-toestel, vindt de leiding van het Chinese bedrijf.

Kenmerkend voor het ontwerp van de Huawei Nexus 6P is de brede zwarte balk bovenaan de achterkant, waarin de camera is gehuisvest. Deze zwarte balk komen we ook tegen op de ZTE Athena uit 2013.

Dat wordt gemeld door marketingchef Lu Qian Hao op Weibo, het Chinese sociale netwerk. Ten bewijze doet hij er een foto bij van beide toestellen die inderdaad wel wat van elkaar weg hebben, zeker gezien de zwarte balk op de achterkant. De ZTE Athena is in sommige landen verkocht onder de naam ZTE Grand S.

Van enige afstand kun je de ZTE Grand S goed verwarren met de Nexus 6P. Echter, de eerste boosheid bij ZTE is alweer gezakt, en men is er nu juist trots op dat het ontwerp van de Huawei 6P is 'afgekeken' van de ZTE Grand S. "Huawei heeft ons eer bewezen", is nu het verhaal.

Dus tot een rechtszaak over het design van de Nexus 6P zal het wel niet komen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

'Samsung Galaxy S7 krijgt geen dual-camera op de achterkant'

Door Bart Vuijk, | 0 reacties

De Samsung Galaxy S7 krijgt toch geen twee camera's op de achterkant. Eerdere geruchten hierover zijn weer weersproken. Echter, het betekent niet dat deze ontwikkeling is afgeschreven door Samsung. Het Koreaanse bedrijf heeft deze technologie alleen niet tijdig klaar voor januari 2016, als vermoedelijk de Galaxy S7 gepresenteerd wordt.

HTC One M8 camerasample
Een foto gemaakt met de twee camera's van de HTC One M8

De geruchtenmachine in Korea meldt dat Samsung nog altijd werkt aan de ontwikkeling van deze technologie. Andere bedrijven gingen Samsung al voor. Denk aan de HTC One M8 en de net aangekondigde LG V10, die ook twee camera's op de achterkant hebben, of de Honor 6 Plus.

In de One M8 en eerdere toestellen met twee achtercamera's bleek deze optie echter niet zo'n grote aantrekkingskracht op klanten te hebben. Het is dus de vraag hoe Samsung de dualcamera gaat aanvliegen; wellicht bedenkt het elektronicabedrijf een heel eigen variant van het gebruik van twee camera's. Tot nu toe zagen we eigenlijk maar twee manieren waarop achtercamera's werden gebruikt: om 3D-beelden vast te leggen (die je alleen op een toestel met 3D-scherm kon bekijken) of om de scherptediepte achteraf te kunnen instellen. Of gewoon als hulpcamera voor de hoofdcamera; in dat geval hebben de achtercamera's verschillende resoluties.

In de Galaxy S7 komt dus nog gewoon één achtercamera, aldus de geruchten, want pas ergens volgend jaar heeft Samsung de nieuwe cameratechnologie pas klaar. Wellicht zien we de twee achtercamera's dan in de Galaxy Note 6, die in september zal worden gepresenteerd, of nog andere toestellen waar Samsung aan werkt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp