All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Android

Sony Xperia Z5 hands-on

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN - Sony heeft op de IFA-beurs in Berlijn zijn nieuwe paradepaardje aangekondigd: de Xperia Z5. Deze smartphone heeft een nieuwe camera, vernieuwd design en handige vingerafdrukscanner. In deze hands-on video stellen we hem aan je voor.

De Xperia Z5 valt in het midden van Sony's driedelige Xperia Z5-lijn. Wil je een kleiner scherm, dan moet je bij de Xperia Z5 Compact zijn. Voor liefhebbers van grotere schermen heeft Sony de Xperia Z5 Premium. In de basis heeft de Xperia Z5 nog steeds veel weg van de Xperia Z3+. Het is een smartphone met een 5,2-inch full HD-scherm, octacore Snapdragon 810-processor en 3GB werkgeheugen. De software is gebaseerd op Android Lollipop en heeft een lichte schil van Sony gekregen. Nieuw is de 23-megapixelcamera, die met een groot diafragma van f2.0 en een hoge maximale ISO-waarde ook in het donker goed zou moeten presteren. Door de toevoeging van phase detection autofocus is de camera in staat om erg snel scherp te stellen. Het ontwerp van de Xperia Z5 is vernieuwd en biedt een achterkant van melkglas, wat er mooi uitziet. De smartphone is nog steeds waterdicht en heeft als extra een vingerafdrukscanner meegekregen. Die zit in de powerknop verwerkt, wat in de praktijk een handige vondst blijkt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony Xperia Z5 Compact hands-on

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN - Naast een nieuw vlaggenschip toonde Sony ook een nieuwe compacte topsmartphone in Berlijn. De Xperia Z5 Compact richt zich op de doelgroep die liever een wat kleinere smartphone heeft. In deze hands-on hoor je er alles over.

De Xperia Z5 Compact is de kleinste van het Z5-trio en volgt de populaire Xperia Z3 Compact op. Tegenover zijn compacte voorganger zijn vooral de processor en de camera erop vooruit gegaan. De processor is nu een 64-bit octacoreprocessor: de Snapdragon 810 van Qualcomm. Die is nog steeds gekoppeld aan 2GB werkgeheugen en een 4,6 inch groot HD-scherm. De camera is vernieuwd en heeft nu een 23-megapixelresolutie. Hij moet met zijn grote f2.0-diafragma en hoge maximale ISO-waarde ook in het donker goed presteren. Door de toevoeging van phase detection autofocus is de camera in staat om erg snel scherp te stellen. De software is gebaseerd op Android Lollipop en heeft een lichte schil van Sony gekregen. Het ontwerp van de Xperia Z5 Compact is vernieuwd en biedt een achterkant van melkglas, wat er mooi uitziet. De smartphone is nog steeds waterdicht en heeft als extra een vingerafdrukscanner meegekregen. Die zit in de powerknop verwerkt, wat in de praktijk een handige vondst blijkt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony Xperia Z5 Premium hands-on

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN - De Sony Xperia Z5 Premium is de eerste high-endphablet van Sony sinds tijden. De smartphone valt vooral op door zijn 4K-display. In deze video hoor je er meer over.

De laatste keer dat Sony een phablet uitbracht in de Xperia Z-lijn is alweer twee jaar geleden. Toen zag de nogal bijzondere Xperia Z Ultra het levenslicht. Dit keer pakt Sony het wat minder excentriek aan met de Xperia Z5 Premium; een 5,5 inch grote variant van de Xperia Z5. De smartphone is vooral bijzonder door zijn 4K-display, iets dat we nog nooit eerder gezien hebben in een smartphone. Het ontwerp van de Xperia Z5 Premium lijkt erg op dat van de Xperia Z5, maar is van normaal glanzend glas gemaakt. De smartphone is wederom waterdicht en heeft als extra een vingerafdrukscanner meegekregen. Die zit in de powerknop verwerkt, wat in de praktijk een handige vondst blijkt. De specificaties van de Xperia Z5 Premium lijken erg op die van de Xperia Z5. Hij heeft een Snapdragon 810-processor, 3GB werkgeheugen en een 23-megapixelcamera. De smartphone draait op Android 5.1 Lollipop met Sony's eigen schil er overheen.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z5 Compact: compacte krachtpatser

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN – Sony heeft tijdens de IFA niet alleen zijn nieuwe paradepaardje getoond, maar ook een compacte variant daarvan. De Xperia Z5 Compact biedt goede specificaties in een kleine body. In deze hands-on vertellen we je er meer over.

“De Z5 Compact heeft kleine schermranden, waardoor hij ook daadwerkelijk compact is”

Sony is eigenlijk de enige fabrikant die nog wel compacte smartphones met goede specificaties maakt. De Xperia Z3 Compact was een groot succes en dat wil Sony graag overdoen met de Xperia Z5 Compact. Net als bij de Xperia Z5 ligt de focus bij dit toestel vooral op de nieuwe camera en de vingerafdrukscanner.

Het ontwerp is ook in het nieuw gestoken. Net als vorig jaar heeft de Compact-versie plastic randen, maar wel gewoon een glazen voor- en achterkant. De achterkant is van melkglas, wat er mooi uitziet en goed aanvoelt. De Xperia Z5 Compact is in tegenstelling tot zijn grote broers voorzien van kleine schermranden, waardoor hij met zijn 4,6-inch scherm ook daadwerkelijk vrij compact is. Het ontwerp is natuurlijk nog steeds waterdicht en ziet er al met al netjes uit.

De powerknop van de Xperia Z5 Compact is flink gegroeid om plaats te maken voor een vingerafrukscanner. Die zit daar op een erg handige plaats en lijkt op het eerste gezicht bijna feilloos te werken.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Sony lanceert drie Xperia Z5-smartphones, waarvan één met 4K-scherm

Door Bouke van den Berg, | 0 reacties

BERLIJN - Fabrikant Sony heeft voorafgaand aan de IFA-beurs in Berlijn zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd, de Xperia Z5. Tegelijkertijd presenteerde Sony ook de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium. Dit is de eerste smartphone die beschikt over een 4K-scherm.

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Compact

De drie Xperia Z5-smartphones hebben allemaal een aantal dingen gemeen. Zo beschikken ze alle drie over de Snapdragon 810-processor en maken ze foto's in 23 megapixel. Sony heeft zijn cameramodule dus eindelijk vernieuwd, nadat de voorgangers in de Z-serie foto's maakten in 20,7 megapixel. Selfies worden geschoten in 8 megapixel. Ook hebben alle drie de smartphones een vingerafdruksensor aan de zijkant van de telefoon en zijn ze alle drie waterdicht.

Het schermformaat van de drie smartphones verschilt wel. De Xperia Z5 Compact heeft een display van 4,6 inch, de Xperia Z5 van 5,2 inch en de Xperia Z5 Premium van 5,5 inch. De Z5 Premium heeft een absolute primeur: dit is namelijk de eerste smartphone die een 4K-scherm heeft. Dit is een resolutie van 3840x2160 pixels, terwijl de Xperia Z5 een full HD-resolutie van 1920x1080 pixels heeft en de Xperia Z5 Compact een HD-resolutie heeft van 1280x720 pixels.

De batterij van de Xperia Z5 Compact heeft een formaat van 3430 mAh. Het is daarmee de vraag hoe lang deze het volhoudt, gezien de schermresolutie van de smartphone. De opslagcapaciteit van de drie smartphones is 32GB, dat uitbreidbaar is met maximaal 200GB via een Micro SD-kaart. De Z5 Compact heeft 2GB ram, de andere twee 3GB.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z5: focus op vingerafdruk en camera

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN - De IFA-beurs in Berlijn is ook dit jaar het toneel voor de aankondiging van een nieuw Sonyvlaggenschip. We hebben inmiddels met deze Xperia Z5 kunnen spelen en in deze video tekenen we onze eerste ervaringen op.

Sony Xperia Z5 hands-on

De Sony Xperia Z5 heeft twee broertjes: de Xperia Z5 Premium en Xperia Z5 Compact. De Z5 is de middelste van het trio en heeft een 5,2 inch groot display. De nieuwe generatie vlaggenschepen van Sony draait vooral om de toegevoegde vingerafdrukscanner en verbeterde camera. Voorts heeft Sony zijn kenmerkende ontwerp op een aantal punten vernieuwd.

Dat vernieuwde ontwerp bestaat nog steeds uit een aluminium frame gesandwicht tussen twee glaslagen. De achterste glaslaag is nu van mat glas gemaakt. Dat ziet er niet alleen stijlvoller uit, het voelt bovenal prettiger aan. Een mooie vooruitgang. De aluminium rand is iets vierkanter geworden en heeft nog steeds op de vier hoeken van het toestel speciale 'stootkussentjes'. Linksonder staat het Xperialogo ingegraveerd, een leuk detail. De schermranden zijn helaas nog steeds behoorlijk fors. De telefoon is waterdicht zonder dat daar extra klepjes voor nodig zijn. We vinden het ontwerp er zeker op vooruit gegaan, maar hadden liever nog iets meer differentiatie van de vorige toestellen gezien.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Eerste ervaring met de Sony Xperia Z5 Premium: pixelkoning

Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

BERLIJN – De eerste smartphone met een 4K-display is een feit: de Sony Xperia Z5 Premium. Sony heeft de stap naar QHD volledig overgeslagen en komt nu met een bizarre schermresolutie van ruim 800ppi. In deze hands-on bekijken we het scherm en de rest van het toestel.

“3840x2160 pixels op een diagonaal van 5,5 inch is redelijk bizar”

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: 3840x2160 pixels op een diagonaal van 5,5 inch is redelijk bizar. Het menselijk oog zou op normale kijkafstand vanaf ongeveer drie tot vierhonderd pixels per inch geen onderscheid meer kunnen maken; het scherm van de Xperia Z5 Premium heeft 806 pixels per inch. Het display van de Xperia Z5 Premium is uiteraard erg scherp, maar verschil met een quad HD scherm zagen we niet en ook een full HD-scherm vonden we qua scherpte lastig te onderscheiden met dit 4K-display.

Die 4K-resolutie lijkt dus vooral een gevalletje ‘omdat het kan’ te zijn. Tenzij Sony bijvoorbeeld Virtual Reality-plannen met de Xperia Z5 Premium heeft, maar daar is op het moment van schrijven in ieder geval niets over bekend. Hoe dan ook: technisch gezien is het een gave prestatie en in de marketing doet de hoge schermresolutie het vast goed. Het is wel de vraag welk effect het display op de batterij van de Xperia Z5 Premium gaat hebben. Die is namelijk met ruim 3400mAh niet bijzonder groot.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Samsung Galaxy S6 Edge+ review: futuristische topphablet

Tip! Door Dominick Viëtor, | 0 reacties

De Samsung Galaxy S6 Edge+ is een vrij voorspelbaar toestel, maar wel een heel erg goed toestel. Samsung heeft de problemen van de Galaxy S6 en S6 Edge grotendeels opgelost en een aantal handige updates gedaan. Een aanrader voor iedereen die een high-endphablet wil.

Score 9

Pluspunten

  • Futuristisch design
  • Prachtig display
  • Goede prestaties
  • Indrukwekkende camera

Minpunten

  • Geheugen niet uitbreidbaar
  • Batterij niet verwisselbaar
  • Geen FM radio

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Releasedatum bekend van geüpdatete Razer Nabu

Door Rutger Verstegen, | 0 reacties

Fabrikant Razer heeft informatie over een geüpdatete versie van een bestaande smartwatch vrijgegeven. Deze smartwatch, de Razer Nabu, heeft nu een bekendgemaakte releasedatum en prijskaartje.

Razer is een bedrijf dat game-accessoires en hardware maakt. Meer dan anderhalf jaar geleden kwam Razer met de Nabu aanzetten. Na de eerste gebruikersreviews over de smartwatch ontvangen te hebben, had Razer besloten het horloge opnieuw te designen. Nu heeft Razer informatie vrijgegeven over de geüpdatete versie van dit horloge.

Het horloge zal volgens Razer verkrijgbaar zijn als pre-order vanaf 15 september en krijgt een prijs van 100 Amerikaanse dollars. Dit maakt het horloge duurder dan de eerste generatie. Voor je geld krijg je een horloge met een scherm met een resolutie van 128 x 16 pixels. Doordat dit horloge naast een lage resolutie ook een oled-scherm heeft, gaat het horloge volgens Razer zes dagen mee op één acculading. Het horloge is zweet-, spat- en regenbesteding.

Deze smartwatch werkt zowel met Android als iOS. Op de beide platformen kan het horloge zowel gebruikt worden voor het tonen van notificaties als voor het bijhouden van calorieen en stappen. Aangezien dit een horloge is, kun je natuurlijk ook de tijd bekijken.

Of dit horloge op de Nederlandse markt terecht komt, is nog niet zeker. Eerdere smartwatches van Razer zijn momenteel wel verkrijgbaar in Nederland.

Razer heeft een promotievideo over het horloge online staan. In de video laat Razer het horloge zien terwijl er een zombie-aanval plaatsvindt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Telekoopwijzer smartphones september 2015 - video

Door Dominick Viëtor, | 3 reacties

In deze video bespreken we de beste smartphones die je kunt kopen deze maand. We behandelen de meest interessante smartphones uit onze geschreven telekoopwijzer, die je hier kunt vinden.

Later deze week begint in Berlijn de IFA, de grootste consumentenelectronicabeurs van Europa. Daar zullen de nodige nieuwe smartphones aangekondigd worden, dus als je naar het nieuwste van het nieuwste op zoek bent is het misschien de moeite waard daarop te wachten. Zo niet, dan kun je in deze video terecht voor de beste smartphones die je op dit moment kunt kopen. We bespreken een aantal goede deals in het budgetsegment, een aantal interessante toestellen in het middensegment en natuurlijk is er ook aandacht voor de beste high-endtoestellen. Tot slot komt de Samsung Galaxy S6 Edge+ nog even langs, de meest interessante smartphone die nog niet verkrijgbaar is op het moment. Die telefoon zal komende vrijdag in de winkels terecht komen en wordt dan ongetwijfeld een van de betere keuzes in de phabletmarkt.

Lees verder of laat een reactie achter

Facebook Twitter Google+ WhatsApp