All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Sony Ericsson Xperia X10 - Telefoon en internet

Door , | 83 reacties

De X10 is toch vooral een telefoon en met zijn snelle verbindingen en grote scherm ook nog eens optimaal om mee te browsen. In dit hoofdstuk zullen we bespreken wat je op deze gebieden van de telefoon kunt verwachten en gaan we ook nog de berichten langs.

Bellen

Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellenDe telefoon-applicatie van de X10 zit ongeveer zo in elkaar als de standaard applicatie van Android, alleen is de lay-out wat veranderd en is er hier en daar wat toegevoegd. De kern van de applicatie bestaat nog steeds uit vier tabbladen: telefoon, gesprek, contact en favoriet. De kernfuncties van die tabbladen spreken uiteraard voor zich, maar vooral de contacten-applicatie zelf valt wel wat over te melden. Wat je ook moet weten, is dat de X10 niet over smart-dialing beschikt. Het telefoonboek is voorzien van een zoekfunctie en in de contact-applicatie is ook een knop aanwezig om je status van Twitter, Facebook of Hyves te updaten. Als je een contact aanklikt krijg je een overszichtscherm zoals we dat kennen van de infinite-button in Timescape en Mediascape waarin alle informatie van die persoon bij elkaar komt. Zo zijn er foto's van de persoon te vinden, maar ook alle Twitter- en Facebook-updates. Uiteraard is ook de contactinformatie van de partij en worden berichten, mailtjes en oproepen weergegeven. Dit maakt de contacten-applicatie erg compleet en ook meteen een mooi overzicht van alle informatie en communicatie die je van een contact hebt.

Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellen Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellen Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellen 
Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellen Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellen Samsung Sony Ericsson Xperia X10 bellen 

Bellen gaat, zoals gewoonlijk, erg makkelijk. Het gemis van smart-dialing en een bel-toets is niet heel handig, maar daar is zeker mee te leven. Het bel-schermpje bevat een foto van degene met wie je belt en heeft daarnaast een schuifje om het toetsenbord op te roepen. Verder kun je via het menu nog een aantal sneltoetsen tevoorschijn roepen, waarmee je het gesprek kunt dempen, doorschakelen naar bluetooth, op de luidspreker zetten, in de wacht zetten, beëindigen of omtoveren in een groepsgesprek. Uiteraard kun je via de home-toets gewoon naar het standby-scherm gaan en daar doen wat je wilt tijdens het gesprek.

Erg jammer is dat het toestel soms je eigen stem herhaald, wat uiteraard erg irritant is. Gelukkig gebeurt dat maar af en toe en zijn de meeste gesprekken wel van goede kwaliteit. Verder zijn de ringtones luid genoeg en is ook het trilalarm aardig, waardoor je niet snel een oproep zult missen. Een nabijheidssensor is aanwezig en die blokkeert het scherm uiteraard als je de telefoon aan je hoofd houdt. Hierbij blijft de verlichting trouwens aan, dus zie je niet dat er iets geblokkeerd wordt, maar het gebeurt wel.

Berichten

De sms-applicatie van de X10 is weinig aangepast en ziet er alleen grafisch net iets anders uit. Het beginscherm is een lijst van je conversaties met boven een knop om een nieuwe conversatie te beginnen, dit kun je overigens ook via de menutoets doen. Je kunt conversaties wissen en ook een knop voor de instellingen vind je hier. Bij die instellingen zitten opties als afleverrapporten, instellingen voor de meldingen, een beheerder voor de berichten op je simkaart en het message-centre. Ook is het mogelijk het hele zootje naar of van je geheugenkaart te kopiëren. Bij het schrijven van een bericht krijg je een chat-schermpje voorgeschoteld waar je een nummer en een bericht kunt invullen waarbij je in het midden de conversatie ziet. Dit werkt allemaal erg gemakkelijk en de applicatie is gewoon in portret- en landscape-modus beschikbaar dus ook het grote on-screen-toetsenbord kan gebruikt worden.

Er zijn maarliefst drie mail-applicaties aanwezig op de X10, een Gmail-app, een reguliere mail-applicatie en de Moxier Mail waar we het in het vorige hoofdstuk al even over hadden. Deze laatste is bedoeld voor Exchange, de mail-app werkt met internet mail zoals pop3 en imap en de Gmail-applicatie is, zoals de naam al zegt, voor Gmail-adressen. Het invullen van accounts gaat lekker en de mail-applicaties zijn stuk voor stuk handig in gebruik.

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 berichten Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 berichten Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 berichten 

Browser

Screenshot Sony Ericsson Xperia X10 browserIn de browser van de Sony Ericsson Xperia X10 worden alle onderdelen van de gemiddelde website goed weergegeven en het werkt erg soepel. De browser ondersteund flash tot op zekere hoogte, waarbij de meeste flash-elementen gewoon weergegeven kunnen worden. Sommige flash-formaten worden echter niet ondersteund en zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om flash-filmpjes op AAP te bekijken met de X10. Op de Acid3-test scoort de telefoon zoals elk Android-toestel een indrukwekkende 93 punten. Natuurlijk ondersteunt de browser autorotate en navigeren over de pagina is erg makkelijk. Je kunt scrollen over de pagina door met je vingers over het scherm te vegen. Alleen zoomen werkt niet zo lekker. Multi-touch wordt niet ondersteund en ook zoomen door twee keer op het scherm te tikken is er voorlopig niet bij. Zoomen zal je dan ook met de twee zoom-toetsen op het scherm moeten doen. Sony Ericsson heeft trouwens wel belooft meer zoom-mogelijkheden te introduceren met toekomstige updates. De browser ondersteunt verschillende tabbladen, wat het browsen erg vergemakkelijkt. Handig is ook dat je via de zoektoets direct in Google kunt zoeken of een adres in kunt typen, zodat je nooit meer handmatig naar Google hoeft te surfen. Ook op het gebied van instellingen presteert de telefoon goed. Een puntje van kritiek is dat vooral de browser snel de dupe is van een flinke vertraging in het systeem en dan een restart nodig heeft. Desondanks zijn we toch goed te spreken over de browser.

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: Sony EricssontoestellenReviewXperia X10human curvaturefabulous five

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  Google Nexus 6P by Huawei review: sprong vooruit

  Google bracht dit jaar niet een maar twee Nexustelefoons op de markt. De Nexus 6P, gemaakt door Huawei, is de beste van die twee toestellen. In deze review bekijken we hoe goed hij precies is.

 2. Lees verder

  Sony Xperia Z5 Compact review: kleine alleskunner

  Sony is de enige fabrikant die ieder jaar een 'compacte' high-endtelefoon uitbrengt. Dit jaar is dat de Xperia Z5 Compact, een vlaggenschip met een 4,6-inch scherm. In deze review keren we h...

 3. Lees verder

  Samsung Galaxy Tab S2 9.7: dichter bij de iPad

  De Samsung Galaxy Tab S2 is de nieuwe toptablet van Samsung. In deze review bekijken we het 9.7-inch model.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar Jordi van Ingen

Jordi van Ingen -

Tot nu toe vind ik de mobiel de traagste van al mijn andere smartphones die ik had
De mobiel slaat telkens vast en is zeer traag bij facebook.
Accu valt bij mij wel mee maar ik wil echt overstappen naar een andere want, ik ben het zat met mobiel maar wat is een goede vervanging?

Avatar Saray

Saray -

Zo is het een Super fijne telefoon!
is inderdaad snel!
Laatste tijd gaat mijn accu nog geen dag meer mee!
en zoveel zit ik er niet op..
zal ook wel aan meerdere apps op de telefoon liggen?!
& sinds gisteren laad die helemaal niet meer op !
Nou fijn.. nieuwe accu kopoen?

Avatar Dominick

Dominick -

Terug naar de winkel gaan ermee... Omdat de telefoon nog geen twee jaar oud is, zul je hem ook nog wel geen twee jaar hebben en valt het dus onder de garantie

Avatar karin

karin -

ik heb hem nu een half jaar. de originele batterij werk al niet meer, hij word extreem heet. heb nu een andere batterij en 3x raden hij wil helemaal niet meer aan.

wie weet eigenlijk wat het betekent als het rode lampje 3x knippert

gr karin

Avatar Dominick

Dominick -

Volgens mij is dat iets met de batterij die helemaal leeg is en even moet opladen. Even aan de oplader laten hangen dus. Als dat niet werkt kun je het beste terug gaan naar de winkel.

Avatar rorije

rorije -

precies hetzelfde probleem
wat het je er aan gedaan?

Avatar Eric

Eric -

Hallo heb even een vraage
Ik heb ook de sony experia x10 maar ik was een mp3 file aa het verzenden via blue-tooth en ineens ging hij vanzelf uit.
Hij starte opnieuw op en telkens als het beginscherm er was om te ontgrendelen viel hij weer uit.
Ik zag dat de batterij leeg was dus die heb ik (nadat ik eerst de batterij eruit en er weer in heb gedaan) helemaal weer volgeladen. Ik zette hem weer aan en het begon weer van voor af aan. Dus helemaal opstarten en bij scherm voor ontgrendelen weer uit. en dit blijft hij nu zo doen
Wat moet ik doen of wat is er aan de hand ??
Heb android 2.1 (maar al een hele tijd)

Gr Eric

Avatar Dominick

Dominick -

Ik zou even de hele firmware opnieuw installeren. Dat gaat op dezelfde manier als het updaten naar Android 2.1 dat je ooit gedaan hebt.

Avatar imke

imke -

In pricipe ben ik erg blij met de telefoon (xperia x10 mini pro), ik bezit hem nu zo'n halfjaar. Na een paar weken had ik geen problemen meer met de accu, die ging wat langer mee dan eerst. Maar nu ineens gaat de accu nog net 2 à 3 uur mee. MAXIMAAL?! kan iemand me vertellen hoe dit kan?
Een liedje afspelen kost ineens 7% en ik luister normaal vrij veel muziek om mn SE. Hier wordt ik dus nogal gek van...

Avatar Roos

Roos -

Ik heb precies hetzelfde probleem!
Sinds vorige week doet hij dit. Ik heb hem al meerdere malen helemaal uit laten gaan en helemaal opgeladen maar hij blijft het maar een paar uur doen..
Is de accu gewoon aan vervanging toe misschien??

Avatar juud

juud -

Hallo,,

Ik heb nu 3 maanden mijn SE xperia x10. Hij heeft het goed gedaan, alleen nu laad hij dus niet meer op. Lijkt wel als ik hem aan de oplader leg of hij de accu leeg trekt. Hij is net uitgevallen en krijg hem niet meer aan...

heeft iemand dit probleem ook gehad?

Morgen toch maar terug naar de winkel dan..?

Avatar Damom013

Damom013 -

ik heb de x10 nu iets meer als 2 maanden..
en nu wil hij niet meer aan en als ik op een toets druk of aan knop knipperd er een rood lampjes.....
de avond ervoor deed hij ook al raar me led lampje knipperde groen rood blauw paars ligt blauw geel en hij was gloeiend heet

Avatar Dominick

Dominick -

Klinkt als een software-crash. Ik zou hem eerst even proberen te herstellen met de Sony Ericsson Update Service. Daarmee kan je hem updaten, of als je al de nieuwste softwareversie hebt heeft het programma een herstel-optie.

Let er wel even op dat je dan je gegevens kwijt bent. Hoewel ik me afvraag of je daar nu nog iets aan kan doen....

Avatar Damon013

Damon013 -

hoe kan ik me software herstellen als hij niet aan gaat? toch bedankt. gisteren is hij trouwens 2 keer kort aan gegaan maar hij ging de ene keer naar opstarten uit en de anderen keer was het 15 minuten.

Avatar Dominick

Dominick -

dat hoeft niet, je kunt gewoon de Update Service downloaden en daar de instructies volgen, daar hoeft hij niet voor aan te gaan

Avatar damon013

damon013 -

je had gelijk het is een software fout maar het is voor normale mensen niet te maken met geen enkel programme( vertelde ze mij bij de winkel). hij moet in ieder geval op gestuurd worden en dan word hij gemaakt of krijg ik een nieuwe as het niet lukt

Avatar Dominick

Dominick -

Dat kan ik me eigenlijk niet voorstellen, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk om dat het opgelost wordt Fijn dat het gaat lukken in ieder geval

Avatar Emma

Emma -

Hallo!

Weet iemand hoe je je kunt uitloggen bij timescape? Ik dacht eerst dat het wel fijn zou zijn, maar ik snap er helemaal niks van... Bovendien voegt hij nu automatisch personen toe in mijn contactpersonen (alleen emailadressen, maar evengoed schijtirritant)en hij voegt toe en verandert foto's zonder dat ik dat wil.

Dus het enige wat ik eigenlijk wil is dat schijttimescape dumpen, maar ik heb geen idee hoe...

liefs

Avatar Mayo

Mayo -

Weet iemand hoe je timescape kan uitzetten?
Ik vind die tegel op het scherm zo irri. Wil gewoon mijn foto op de achtergrond.

Avatar Dominick

Dominick -

Gewoon de tegel even ingedrukt houden en naar het prullenbakje slepen.

Avatar bakfiets

bakfiets -

je achtergrondwijzigen:
houd je vinger evne op de achtergrond gedrukt (net als het verwijderen van snelkoppelingen naar de prullenbak)
hijopend een scherm met 3 of 4 opties , oa achtergrond wijzigen

Avatar foonhuis fan

foonhuis fan -

Nee was probleem met ingang, maar gelukkig is die na 5 x gerepareerd.
Had al eens een andere kabel gekocht

Avatar foonhuis fan

foonhuis fan -

Wat een ellende met mijn Xperia "s
Aangezien hij slecht oplaad omdat de oplaadpoort (weet ik het, hoe dat ding heet) krakkemikkig is.
Het probleem is dat hij pas contact maakt als ik aan het draadje friemel of er een blokje onder zette.
Telkens keken ze er bij de reparatie dienst naar en zetten ze er een nieuwe update op (Joost mag weten waarom)
Na drie keer opsturen heb ik een nieuwe gekregen maar die heeft precies het zelfde, dus die breng ik nu ook terug.
Voor mij hoeft de Xperia x10 niet meer ondanks het feit dat wanneer hij het deed, ik het een fantastisch telefoon vond.

Avatar Dominick

Dominick -

Is er niet gewoon iets met je kabeltje?

Avatar Remy

Remy -

Hey peeps, weet iemand hoe ik widgets kan installeren die ik via mijn laptop heb gedownload...?

Avatar Irma

Irma -

Ben weer aan het zoeken geweest!! bij instellingen staat geen tekst zoals jij schrijft. De snelkoppeling zet weer alle geluid uit.
PPPPfff we zijn er nog steeds niet uit, wie helpt ons verder.
O ja en aanraaktonen staat ook op uit.

gr Irma

Avatar Dominick

Dominick -

Hmm, ok Dan zou ik het toestel moeten hebben om je verder te kunnen helpen. Sorry.

Avatar Irma

Irma -

ja dat word lastig haha,

maar goed bedankt voor je tijd, denk dat ik maar eens naar de winkel ga. Tis koopzondag vandaag. Zelf denk ik dat het een software probleem is, maar ja ben maar een vr...

Avatar Dominick

Dominick -

Haha, succes!

Avatar Dominick

Dominick -

dat kun je instelen bij de instelingen, dan tekst (en nog iets, even vergeten, maar dat doet er niet toe) en dan moet je ergens toetsenbordgeluid vinden. er is ook een snelkoppeling vanuit het toetsenbord, maar ik weet niet uit m'n hoofd waar die zit.

Avatar Irma

Irma -

Mijn man heeft de xperia x10. Maar bij het tikken van een smsje of zoeken op internet enz. blijft er een vervelend tik geluid aanwezig. We kunnen dit nergens vinden om uit te zetten. Het geluid op het laagst dan is het wel weg, maar dan vergeet je vaak het geluid weer aan te zetten en mis je zo berichten enz.

Avatar Eddie

Eddie -

Hallo,

ik heb de x10 nu een maand en de battery gaat steeds langer mee hoor ik hoef hem nu maar om de 2 of 3 dagen op te laden. maaar ik heb een vraag zou iemand mij aanwijzingen kunnen geven hoe ik apps op mijn x10 kan dowloaden, het lukt me niet om ze op de telefoon te krijgen. alvast bedankt

Avatar Dominick

Dominick -

Gewoon de android market openen, een applicatie uitzoeken en op download drukken. De rest gaat vanzelf.

Avatar Remy

Remy -

via android market is het simpel maar dat is de vraag volgens mij niet...

Avatar jezalmaarzoheten

jezalmaarzoheten -

Hoi , weet iemand hoe ik mijn hoofd tegel (spline) trug kan zetten . ik heb die namelijk per ongeluk gewist , en kan op geen enkele manier hem terug plaatsen .
Ik heb al op google ook lopen zoeken , maar toestel is te nieuw voor oplossingen , alvast bedankt .

Avatar Dominick

Dominick -

Dat ding op het standby-scherm? Die kun je terugzetten door het scherm even ingedrukt te houden, dan voor widgets te kiezen en dan TimeScape.

Avatar ACCUE PROBLEEM

ACCUE PROBLEEM -

BESTE. VOOR DE UPDAT MOEST IK DE X10 IDER DAG OPLADEN . NA DE UPDAT HEEFT HIJ 4 DAGEN MEE
..

Avatar se x10

se x10 -

ik heb de update gedaan op de x10, daarna deed trackID het niet meer. als ik nu TrackID opstart dan krijg ik dit als fout te zien: (De toepassing TrackID(proces.com.sonyericsson.trackid3.client.rachael) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw).

kan iemand mij uitleggen hoe ik TrackID weer kan maken?

Avatar Dominick

Dominick -

Denk dat dat een fout is in de update. Als ik jou was zou ik Shazam downloaden (vergelijkbaar, maar niet van SE) in de Android Market en tot de volgende update wachten met TrackID.

Avatar kiwi

kiwi -

ik heb een vraagje naast het woordt sony ericsson van vooor van boven zit de nabijhijtsensor maar ik weet niet wat het is en hoe het werkt?en aan de andere kant van het woordt zit nog iets anders wie kan mij hier meer uitleg over geven

Avatar kiwi

kiwi -

ik heb een vraag ik mijn mijn gsm nu al een maand en van voor naast het woordt sony ericsson zit een nabijhijtsensor maar ik weet niet wat het is en hoe het werkt

Avatar laakbaar

laakbaar -

Ik snap niet hoe mensen kunnen klagen over de batterij. Met mijn Nokia 95 had ik er twee per dag nodig en dan was ik nog niet zo intensief bezig
als nu met met deze.
Ik ben er blij mee, alleen mis ik een fmradio, dat had toch niet al te moeilijk moeten zijn? Oh ja en de flitser, die had wel normaal mogen werken, lijkt mij. En Jeroen, dan heb je geluk gehad, het is nooit goed geklomen met de batterijduur van mijn Nokia 95

Avatar mark

mark -

Na het openen van de camera op je menu knop drukken, geavanceerde instellingen, fotoverlichting, aan.. klaar. De x10 heeft niet echt een flitser maar de lamp brand continu, raar maar heeft natuurlijk het zelfde effect..

Avatar grapje

grapje -

ik snap ook niet hoe je de flitser aan kan zetten..
heb jij het al gevonden?
iemand anders misschien? kan iemand anders het mij uitleggen. hoe zet je de flitser van deze telefoon aan? ;o
hulp graag!

Avatar Jeroen

Jeroen -

Ik lees hier ook klachten van mensen dat de Accu niet lang mee gaat. WEES GERUST, had er zelf ook veel last van en baalde ervan maar heb de telefoon nu wat langer en de Accuduur is nu prima, net zoals met mijn vorige telefoon, de NOKIA N95. Dus mocht je twijfelen zou ik je niet over laten halen door de Accuduur!

Avatar chevy

chevy -

ik lees hierboven dat je niet kan zien welke programma's er open blijven staan. dit is niet waar. als je nml in je thuisscherm staat en je houd de middelste toets ingedrukt zie je de programma's die open staan en kan je hier rechtstreeks naartoe navigeren.

groeten

Avatar Jantje

Jantje -

Top toestel, het naam zegt het zelf al smartphone , dus slimme telefoon inclusief veeel extras, heb het toestel paar dagen, enige minpunt is het batterij en btw als ik bv sommige app wil starte , dan schakelt het toestel van zelf uit start het opnieuw op, dat is ook iritant , maar echt een aanrader voor iedereen, ik kan niet wachten op android 2.1/2.2 !

Groetjes

Avatar Ramona

Ramona -

Hallo allemaal!

Ik had even een vraagje over Timescape. Ik heb ook het updaten op handmatig gezet, alleen als ik Timescape open updated hij alsnog automatisch de gegevens van mijn Hyves-account. Nu las ik hierboven dat dit dus wss hoort, alleen nu was mijn vraag of ik dit niet uit kan zetten ivm op vakantie in het buitenland. Kost je dan toch een hoop geld als ie elke keer gaat lopen updaten..

Hoop dat iemand antwoord heeft.

En oja, is het handig om het vinkje gegevensroaming aan of uit te zetten (zowel in binnen- als buitenland)?

Groeten, Ramona

Avatar Henk

Henk -

De accu gaat over een paar weken vanzelf langer meer, klinkt raar, maar ik kan er 2 tot 3 dagen mee doen, en dan met intensief gebruik!

Avatar Cellll

Cellll -

Ik ga morgen ook deze telefoon halen, kan je geen andere accu erbij nemen zodat de telefoon langer mee gaat dan 24 uur?

Avatar Dominick

Dominick -

Nope, je kunt natuurlijk eventueel wel een tweede accu meenemen altijd...

Avatar petje

petje -

weet iemand hoe de flitser van de x10 werkt

Avatar Bobster5

Bobster5 -

alle specs zijn hetzelfde en of beter dan de Desire.. op RAM en Amoled na. SE heeft 1.6 zelf aangepast daarom loopt het fantastisch snel.

Ik heb zelf de HTC Desire, maar als ik weer mocht kiezen.. toch echt de X10! Zeker als je weet dat de update naar 2.1 in q4 komt. SE zal wederom 2.1 aanpassen op het toestel zoals men dat ook met 1.6 heeft gedaan.

Avatar Karel

Karel -

Goedeavond,

Misschien een stomme vraag , maar weet toevallig iemand of dat Timescape te verwijderen is! Doe namelijk helemaal niks met Facebook, Hyves of Twitter!
En zo zonde als je een telefoon aanschaft waar je dat constant ziet!

Thnx alvast..

Avatar Dominick

Dominick -

Verwijderen denk ik niet, maar als je automatisch updaten uitzet, de widget van het standby-scherm weghaalt en de gewone Android stanby instelt dan merk je er toch verder niets van?

Avatar Karel

Karel -

Thnx voor je antwoord! Dan gaat het helemaal goed komen

Avatar Dominick

Dominick -

Graag gedaan. Veel plezier met je toestel verder

Avatar Lisa

Lisa -

Hallo!
Ik kan niet wachten tot ik mijn X10 krijg!
Heeft iemand nog tips, zwart of wit? enzo?

Avatar Bobster12

Bobster12 -

Experia X10 nu een week in bezit! Voorheen de Desire die ik per ongeluk in het toilet heb laten vallen.
Experia is vele malen sneller, camera veel beter. Alleen sja die batterij idd. Ik heb Advanced Task killer gedownload en telkens als ik m'n telefoon gebruik, gelijk de End-all apps... scheelt erg veel in bat-usage.

Avatar vin

vin -

Over die accu, die wordt na een paar weken echt een stuk beter. Ik had in het begin hetzelfde probleem als jij. Nu verlies ik 1% per uur in standby en 3% per uur bij gemiddeld gebruik

Avatar bart

bart -

erg fijn, mooi en compleet toestel.
echter 2 nadelen:
-De accu!!, hier mogen ze wel een grotere voor ontwikkelen want met 12-14 uur is hij leeg en schakelt het toestel uit. lastig, als ik dit geweten had was mijn keus gevallen.

-Kan niet mijn server benaderen daar het systeem geen ip adres kan openen.

jammer.

Avatar RJDV

RJDV -

Zit nu al weer twee weken te kijken naar mijn x10 . Ik zat al lang na te denken over een android toestel maar wist niet welke keuze ik moest maken. Vrienden van mij hebben ook al langer een android device en ik moet zeggen dat het zeker een fijn OS is met veel mogelijkheden .
Dat van taskkiller voor de batterij is zeker wel belangrijk maar als ik die van mijn vrienden zie is het wel hetzelfde. Vraag me af of dat door Android komt? Ik heb ook ingeschakeld dat timescape nooit vanzelf update. Dat doet ie pas als ik deze app open. Het is dan eerst wel wat trager vanwege de updates maar dat scheelt mij wel met mn batterij. Ik vind de X10 uiteindelijk wel aantrekkelijker en het idee van een playstationachtige (zelfde hardware, continue updates) telefoon spreekt mij ook wel erg aan.

Avatar Dean

Dean -

Ik heb gisteren de Desire besteld, maar ik twijfel toch nog steeeeeds of de X10 niet beter is? Het belangrijkste vind ik dat de Desire multi touch heeft en de X10 zal dat nooit hebben (aldus de marketing manager van SE, sorry bronvermelding ben ik even kwijt). Verder heeft de HTC een nieuwere OS (2.1 ipv 1.6), meer OTA updates, waaronder nu dus ook spraakherkenning!!! Voor bijv SMS-en met je stem! ZALIGHEID in de auto. Wel moet ik bekennen dat de camera van SE hoe dan ook beter is. Ik ben benieuwd welke updates er nog volgen dit jaar.....
O ja, volgens TechRadar is de Desire nu de beste, jaja, zelfs boven de iPhone, verkozen... Number 1 Phone in the world: http://www.techradar.com/news/...

Avatar Harry77

Harry77 -

Heb de X10 nu een kleine 2 weken en ik moet eerlijk zeggen dat de batterij echt een grote domper is. Zijn er meer mensen die hier last van hebben. Mijn mmobiele internet werkt nog niet (door Hi), dus dat gebruik ik niet, wifi en bluetooth staan niet aan en ook de gps heb ik uitgezet. Tevens via advanced tas killer alle apps gesloten en ook het scherm uitgedaan. Resultaat: binnen 15 uur leeg. Echt vreselijk vervelend. Iemand een idee hoe ik de batterijduur kan verlengen? elke halve dag opladen vind ik echt onacceptabel. Ik hoor het graag!!!

Avatar Shazu

Shazu -

De app Advanced Task Killer auto kill-functie op 1 uur of half uur aanzetten. Bij mij werkt dat uitstekend! Doe nu 3 dagen met de accu

Avatar Yogarine

Yogarine -

Het verhaal over geheugen en open processen klopt niet helemaal. Android houd zelf bij wanneer applicaties niet meer gebruikt worden en die worden dan vanzelf afgesloten. Dat wordt dan wel op zo'n manier gedaan dat wanneer je die applicatie weer opent hij direct weer verder gaat waar je bent gebleven: de applicatie krijgt de kans om wat essenciele data weg te te schrijven en wordt daarna afgesloten.

Oftewel, als het mobieltje een momentje traag is, dan is het waarschijnlijk omdat Android heeft besloten dat een aantal applicaties afgesloten moeten worden, en die zijn op dat moment bezig hun zaakjes af te ronden.

Is soms vervelend, maar zorgt er wel voor dat er niet teveel applicaties tegelijk blijven draaien. De hele filosofie hierachter is ook dat je dus nooit druk zou moeten maken over welke processen draaien (zeg maar a la iPhone OS).

Zodra de Xperia X10 geroot is, kan je natuurlijk ook een deel van de SD kaart als swap partitie indelen, dan zal hij gelijk een stuk minder van die "hang"-momenten hebben.

Avatar Dominick

Dominick -

Zoals ik ook bij de Desire al aangaf, moet ik toegeven dat ik dat niet wist. Dat neemt echter niet weg dat de telefoon echt trager wordt als je hem lang aan laat staan en veel apps gebruikt, wat na een restart weer over is. Dus dat betekend dat er wel dingen op de achtergrond blijven draaien, op welke manier dan ook.

Avatar Edwin

Edwin -

De X10 is helemaal top!
Batterijleven is inderdaad kort, maar een tip in dit kader: Download the app Advanced Task Killer.
Daarmee kun je alle lopende applicaties zien en stoppen. Het uitschakelen van achtergrondprocessen helpt enorm.
Ook wifi and blutooth uitzetten als je ze niet gebruikt.
Er is een app beschikbaar die wifi automatisch uitzet als je bekende locaties verlaat.

Avatar Harry77

Harry77 -

Weet je toevallig hoe deze app heet? Ik ben daar erg in geinteresseerd, aangezien de batterij nu nog geen dag meegaat.
Hoe lang doe jij met de batterij en wat doe je dan allemaal. Heb de telefoon juist gekocht voor de sociale media, maar met deze batterijduur is de lol er (zeer) snel vanaf.

Avatar Gebruikert

Gebruikert -

Ik heb de x10 nu inmiddels 2 dagen en hij bevalt mij uitstekend. Toestel is ongeveer even groot als de desire, maar wel met een groter scherm. Het design is heerlijk, weer wat anders dan die stoffige smartphones. Draait erg snel en stabiel.
Geluid is zeer goed via goede oordoppen, het niet sluiten van apps is een android probleem, op te lossen met een taskkiller in de market.
Kan hem zeker aanraden!

Avatar mooo

mooo -

heb de telefoon inmiddels 3 dagen en ben er erg blij mee!

android werkt snel, timescape is leuk, camera is top alleen zou de batterij het wel wat langer mogen uithouden (24u nu).

Avatar ronnie

ronnie -


mooie tel
stijlvol mooie kleuren
goede camera voor smartphone maar ik benm nog steets bang dat sony weer een smak maakt met zijn software problemen.
eerst x1 vel problemen toen dacht ik ik wil x2 die wilde ze mij van hi niet eens geven zoveel problemen
heb htc gekozen mar hoop echt dat sony nu echte phone in hande heeft
het is een eigen stylk merk dat se en dat vind ik cool
can nokia nog wat van leren die altijd achter feiten aan lopen en kwa disign niets gedurfts durfen te maken ohja ooops de n800 die in geruchten circuit zit
en ja die is dan ook echt misslukt kwa disign

Avatar Vaerox

Vaerox -

Ik heb de Xperia X10 nu bijna een week in het bezit, en vindt het een heerlijke smartphone.

Hij is snel, reageert goed op de aanrakingen en heeft veel aan boord. Reken daar nog het grote scherm bij en de 8,1 megapixel camera en je bent klaar.

Nadelen?

Ja

1. De accu is na één dag echt uitgeteld. Als je hem neemt, houdt rekening met het elke nacht opladen

2. Ben je vaak buiten met vrienden en wil je met elkaar muziek luisteren vanaf de X10? Zorg dan maar voro goede oren of externe mp3 speakers, want het geluid kan niet hard

3. Ben je fan van geupdate OS, houdt rekening dat je nog ff moet wachten, want zoals al duidelijk is levert SE de Xperia met Android 1.6. Hierdoor kan het mogelijk zijn dat je apps zal moeten downloaden omdat deze niet standaard aanwezig zijn.

^

SE levert Timescape, Mediascape, OfficeSuite en QuadraPop als standaard apps, samen met Moxier(tm) apps.

Avatar Unique

Unique -

Mooie uitgebreide review.
Ik kan niet wachten tot er wordt vergeleken met de Desire!
Enig idee wanneer we de review van de Desire kunnen verwachten?

Avatar Danijel

Danijel -

Voor vrijdag.

Avatar Timmy

Timmy -

Ik wacht nog steeds!

Avatar Dominick

Dominick -

't wordt één dagje later

Avatar Timmy

Timmy -

Prima, ik kijk er naar uit!

Avatar redboy

redboy -

Heb de X10 al enige dagen in gebruik. Heerkijk toestel om mee te werken.
lekker snel. Stabiel en ook het toetsenbord werkt goed. Klein minpuntje
is dat de accu binnen 24 uur leeg is.

Avatar Michael

Michael -

Spijtig, ik keek echt uit naar de X10, maar de specs vallen tegen in vergelijking met de desire/Galaxy S.

De X10 als design met specs van desire zou de perfecte phone zijn voor mijzelf, de desire vind ik niet zo stijlvol.

Conclusie: Ik wacht tot de galaxy S. Ik vermoed dat deze in dezelfde prijsklasse gaat vallen.

Avatar Glenn

Glenn -

Mooie review!
Maar als ik het zo lees, dan denk ik dat ik toch beter voor de desire ga

Avatar MRAmsterdamNL

MRAmsterdamNL -

Lijkt me duidelijk verhaal... netjes...

Nu in verhouding tot de Desire en de Galaxy S...

MR

Avatar Danijel

Danijel -

Die komen weldra aan de beurt