All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

HTC One X+

Door , | Ons eindcijfer voor dit product: 8/10 | 4 reacties

De HTC One X+ is een verbeterde versie van het paradepaardje van HTC van dit jaar. Bedoeld om de levensduur van de HTC One X nog wat te verlengen, heeft de One X+ meer geheugen, een snellere processor en een dikkere batterij.

HTC One X+ hoofdfoto 
“De One X zit op het moment nog flink in het vaarwater van het nieuwe toestel.”

Het is in de smartphonemarkt steeds gebruikelijker aan het worden om voordat een toestel met pensioen gaat zijn levensduur nog te verlengen met een update. Dat begon met toestellen als de Samsung Galaxy S Plus. Sony voert hetzelfde trucje uit met toestellen als de Arc S en de Xperia SL. En ook HTC is geen onbekende van deze strategie met een update van de HTC Sensation: de HTC Sensation XE. De HTC One X+ is net zo'n update, met een iets ander kleurschema, een aantal kleine updates en meegeleverde Beats-oordopjes. Voor bezitters van de One X een totaal oninteressant toestel, maar voor mensen die de One X willen kopen een leuke verbetering.

Dat het toestel een update is over de One X, zorgt er ook voor dat de positionering van de One X+ op termijn hetzelfde zal zijn als die van de One X nu. Alleen dat is nu nog niet het geval, wat een enigszins rare situatie oplevert. De One X+ is namelijk veel duurder dan de One X, terwijl die laatste ook nog goed verkrijgbaar is. Die zit op het moment dus nog flink in het vaarwater van het nieuwe toestel.

Wat inmiddels ook duidelijk is geworden, is dat HTC op Androidgebied eigenlijk nog maar twee toestellijnen aanhangt: de Desire-lijn en de One-lijn. Die eerste beslaat het low-end- en midrangesegment, en ergens halverwege dat midrangesegment komt de One-lijn met de One V om de hoek zetten. Daarboven zitten dus de One S, One X en One X+.

HTC One X+ hands-on 
HTC One X+ hands-on 
HTC One X+ vs One X hands-on 
HTC One X+ vs One X hands-on 
HTC One X+ hands-on 
HTC One X+ vs One X hands-on 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: HTCReviewAndroidOne X+

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  HTC One M9 review

  HTC zet met de One M9 een nieuwe aanvoerder van zijn smartphoneportfolio op de markt. De smartphone is een duidelijke evolutie van de One M8, maar is volgens HTC wel sterk verbeterd. In deze review ki...

 2. Lees verder

  OnePlus 2 review: flagship killer mist verfijning

  OnePlus heeft eindelijk zijn langverwachte tweede telefoon op de markt gebracht. In deze review kijken we of de OnePlus 2 in staat is de torenhoge verwachtingen voor het toestel waar te maken.

 3. Lees verder

  Motorola Moto G 2015 review: driemaal is scheepsrecht

  Motorola betrad krap twee jaar geleden met de Moto G opnieuw de Nederlandse markt. Het bleek een schot in de roos en sindsdien doet Motorola weer serieus mee in de smartphonemarkt. In deze review kijk...

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar KevinWalter

KevinWalter -

Gekeken op een one x+ naar aanleiding van deze review!

Avatar Danijel

Danijel -

Cool

Avatar Mennooooh

Mennooooh -

Er zit toch een quadcore in? Want in het filmpje zegt mark een dualcore...

Avatar Danijel

Danijel -

Klopt, is een kleine verspreking.