All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

HTC One X+

Door , | Ons eindcijfer voor dit product: 8/10 | 4 reacties

De HTC One X+ is een verbeterde versie van het paradepaardje van HTC van dit jaar. Bedoeld om de levensduur van de HTC One X nog wat te verlengen, heeft de One X+ meer geheugen, een snellere processor en een dikkere batterij.

HTC One X+ hoofdfoto 
“De One X zit op het moment nog flink in het vaarwater van het nieuwe toestel.”

Het is in de smartphonemarkt steeds gebruikelijker aan het worden om voordat een toestel met pensioen gaat zijn levensduur nog te verlengen met een update. Dat begon met toestellen als de Samsung Galaxy S Plus. Sony voert hetzelfde trucje uit met toestellen als de Arc S en de Xperia SL. En ook HTC is geen onbekende van deze strategie met een update van de HTC Sensation: de HTC Sensation XE. De HTC One X+ is net zo'n update, met een iets ander kleurschema, een aantal kleine updates en meegeleverde Beats-oordopjes. Voor bezitters van de One X een totaal oninteressant toestel, maar voor mensen die de One X willen kopen een leuke verbetering.

Dat het toestel een update is over de One X, zorgt er ook voor dat de positionering van de One X+ op termijn hetzelfde zal zijn als die van de One X nu. Alleen dat is nu nog niet het geval, wat een enigszins rare situatie oplevert. De One X+ is namelijk veel duurder dan de One X, terwijl die laatste ook nog goed verkrijgbaar is. Die zit op het moment dus nog flink in het vaarwater van het nieuwe toestel.

Wat inmiddels ook duidelijk is geworden, is dat HTC op Androidgebied eigenlijk nog maar twee toestellijnen aanhangt: de Desire-lijn en de One-lijn. Die eerste beslaat het low-end- en midrangesegment, en ergens halverwege dat midrangesegment komt de One-lijn met de One V om de hoek zetten. Daarboven zitten dus de One S, One X en One X+.

HTC One X+ hands-on 
HTC One X+ hands-on 
HTC One X+ vs One X hands-on 
HTC One X+ vs One X hands-on 
HTC One X+ hands-on 
HTC One X+ vs One X hands-on 

Artikel delen via:
Facebook Twitter Google+ WhatsApp

Tags: HTCReviewAndroidOne X+

Gerelateerde artikelen

 1. Lees verder

  HTC One A9 review: bijzondere iPhonekloon

  Met de One A9 legt HTC meer focus op design, gebruikservaring en snelle updates. Daarmee slaat het bedrijf een nieuwe weg in en hoopt het zijn afglijdende positie in de smartphonemarkt te stabiliseren...

 2. Lees verder

  HTC Desire 626 review: schoonheid kent zijn prijs

  HTC staat vooral bekend om zijn One-lijn, maar heeft ook in het middensegment een uitgebreide lineup staan. Een van de nieuwste toevoegingen in die lijn is de Desire 626, die het onderwerp is van onze...

 3. Lees verder

  Google Nexus 6P by Huawei review: sprong vooruit

  Google bracht dit jaar niet een maar twee Nexustelefoons op de markt. De Nexus 6P, gemaakt door Huawei, is de beste van die twee toestellen. In deze review bekijken we hoe goed hij precies is.

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Avatar KevinWalter

KevinWalter -

Gekeken op een one x+ naar aanleiding van deze review!

Avatar Danijel

Danijel -

Cool

Avatar Mennooooh

Mennooooh -

Er zit toch een quadcore in? Want in het filmpje zegt mark een dualcore...

Avatar Danijel

Danijel -

Klopt, is een kleine verspreking.