All About Phones maakt gebruik van Cookies om de website goed te laten functioneren. Klik hier voor meer informatie.

Sluiten

Acer Liquid Z2 - Software

Door , | Ons eindcijfer voor dit product: 6/10 | 0 reacties

De Z2 biedt een volledige Android 4.1-ervaring maar kent wat minpunten. Zo krijg je over het algemeen wel het gevoel dat de software meer wil dan de hardware aankan, en dat is jammer. Uiteraard is de Z2 wel heel geriefelijk met de vele applicaties en mogelijkheden die Android te bieden heeft.

Interface

De Z2 heeft de standaard Android-look die we ook kennen van de Nexus-lijn. Het menu bestaat uit een groot raster waar al je applicaties worden weergeven. Het startsscherm bestaat uit enkele pagina's die je kan uitrusten met een arsenaal aan widgets. Je kan er ook snelkoppelingen plaatsen naar applicaties die je vaak gebruikt. Het aanpassen van je homescreen is zeer makkelijk en intuïtief.

De interface van Android is in principe prima. Het is in onze ogen niet de mooiste interface maar lelijk is het in ieder geval niet. Zowel het menu als het startscherm zijn weer intuïtief en gebruiksvriendelijk en werken vlot.

Acer heeft een klein stukje software toegevoegd boven op Android. Met "Snelmodus" kan je makkelijk de meest gebruikte handelingen uitvoeren aan de hand van een simpele interface met grote symbolen. Het voegt in onze ogen niet zo veel toe aan de ervaring van Android aangezien de interface sowieso al redelijk gebruiksvriendelijk is en je snel applicaties kan openen aan de hand van snelkoppelingen.

Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 01 15 22 55 
Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 56 55 
Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 57 01 

Prestaties

Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 01 15 31 17

De prestaties van de Z2 laten nog te wensen over. Het duurt soms een tijdje voor het menu of applicaties openen en dat merk je. De traagheid van het toestel bouwt af aan de gebruikservaring en kan wel redelijk storen. Eens een applicatie is geopend draait die meestal wel zonder problemen. Ook scrollen door het menu is geen probleem eens het is geladen, wat soms even kan duren maar soms ook onmiddellijk gebeurt.

In de resultaten van Quadrant (zie foto links) zien we dat de Z2 niet zo hoog eindigt maar toch redelijk goed voor zijn prijsklasse.

Foto

Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 30 34

Je zal geen wedstrijden winnen met de foto's die je met de Z2 maakt. De 3-megapixelcamera is redelijk slecht en voldoet niet meer aan de huidige standaard. Als je slechts uitzonderlijk een foto neemt die bedoeld is voor sociale netwerken als Facebook of Instagram zal je hier waarschijnlijk niet zo veel last van ondervinden. De camera-software is redelijk simpel maar doet gewoon wat hij moet doen.

Acer Liquid Z2 img 20130602 153347 
Acer Liquid Z2 img 20130602 154032 

Video

De filmpjes geschoten met de Z2 zijn redelijk slecht. De kleuren komen redelijk slecht over en de video's hebben ook gewoon een slechte resolutie. Het geluid van de filmpjes is heel schel en heeft vaak last van ruis.

Muziek

De muziekmogelijkheden van de Z2 zijn niet zo merkwaardig. De standaard muziekspeler van Google, "Google Play Music", is voorzien op het toestel en die werkt gewoon prima en gebruiksvriendelijk. Verder is het toestel ook uitgerust met een FM-radio die alleen werkt als je de bijgeleverde headset aansluit. Uiteraard kan je de muziekmogelijkheden nog blijven uitbreiden aan de hand van verschillende diensten die je terugvindt in de Play Store. Helaas is de luidspreker op de achterkant van het toestel helemaal niet zo sterk en levert hij schel geluid.

Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 57 41 
Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 57 55 
Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 58 02 

Games

Android heeft een gigantisch aanbod aan games, met dank aan het gigantische aanbod van de Play Store. De meeste spelletjes draaien zonder problemen, alleen bij de zwaardere 3G-games krijgt het toestel het wat moeilijker. De zwaardere spelletjes haperen af en toe en hebben ook wat moeite met opstarten.

Applicaties

Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 59 53

De Google Play Store is misschien wel 's werelds beste applicatiewinkel en de volledige toegang tot deze winkel is misschien wel één van de grootste voordelen van de Z2. Je vindt er een gigantisch aanbod aan zowel gratis als betaalde applicaties. Zowel applicaties voor productiviteit, sociale netwerken als games zijn er in grote getale aanwezig.

Telefoon

De telefoonapplicatie van de Z2 doet wat je verwacht. Je kan met de letters de naam van ene persoon in je contactlijst typen of je kan een nummer typen en de applicatie herkent het, waarna je makkelijk kan bellen. In de applicatie is ook een snelkoppeling naar je contactenlijst en logboek aanwezig. Die contactenapp werkt prima maar ontbreekt wel Facebook-integratie, iets wat veel concurrenten wel gewoon hebben ingebakken. Er is wel synchronisatie met Microsoft Exchange en Google ingebouwd. Er is niks mis met het ontvangst van de Z2. De belkwaliteit laat soms wel te wensen over en de luidsprekers aan je oor gaan helemaal niet zo luid. Tijdens onze telefoongesprekken deed de nabijheidssensor ook af en toe wat raar waardoor we per ongeluk gesprekken afduwden.

De berichten applicatie is niet meer dan een lijst met al je gesprekken en een knop om een nieuw gesprek te beginnen. Er is geen intergratie met sociale media, op de ingebouwde Google+ Messenger en Google Talk applicatie na. Als je berichten wilt sturen naar Facebook-vrienden of via Twitter zal je die applicaties moeten installeren uit de Play Store, waarna dat uiteraard gewoon wel prima lukt.

Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 58 22 
Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 58 46 
Acer Liquid Z2 screenshot 2013 06 02 15 59 37 

  
 

Reageren

Avatar

Log-in via een van de volgende social media partners om een reactie achter te laten

Of gebruik je All About Phones account om te reageren

Reacties

Er zijn nog geen reacties achtergelaten op dit artikel. Ben jij de eerste?