Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro

Er zijn betrouwbare renders opgedoken van de nieuwe 10.5-inch iPad Pro en 12.9-inch iPad Pro. De schermranden zijn er een stuk dunner op geworden, maar niet zo spectaculair als de geruchten ons deden geloven.

Nieuwe 10.5-inch iPad Pro en 12.9-inch iPad Pro

Waarschijnlijk is Apple met de iPad Mini gestopt. Nu iPhones steeds groter worden en de normale iPad dunnere schermranden krijgt boet de iPad Mini flink aan bestaansrecht in.

Spijtig, maar daar krijgen we komende maand wel een strakke 10.5-inch iPad Pro en 12.9-inch iPad Pro voor terug. Althans, dat beweerde de bekende analist Ming-Chi Kuo vorige maand.

De tablets worden naar verwachting tijdens WWDC 2017 onthuld. De jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars vindt dit jaar van vijf tot acht juni plaats. Op de eerste dag houdt Apple de grote keynote, om 19:00 Nederlandse tijd.

Geruchten wezen op randloze tablets, vergelijkbaar met wat Samsung met de Galaxy S8 heeft gedaan. Daarmee worden de nieuwe iPads dus een voorproefje op de randloze iPhone 8. Helaas blijkt dat in de praktijk tegen te vallen.

10.5-inch iPad Pro

Renders

Frequent lekker en render-artist Benjamin Geskin heeft renders geplaatst voor zowel de 10.5-inch iPad Pro als de 12.9-inch iPad Pro, op basis van betrouwbare bronnen. Meteen vallen de dunnere schermranden op, zeker als je ze naast de huidige modellen legt.

Een mooie stap vooruit voor de iPad Pro dus. De geruchtenmolen liep echter wat te hard van stapel, want de tablets zijn allebei allesbehalve randloos. Samsung is met de Galaxy S8 dus nog een stap verder gegaan. Nu zou dat ook niet bijzonder praktisch zijn bij de iPad Pro, maar het is wel de kant die de iPhone 8 naar verwachting opgaat.

Om specifiek te zijn: volgens Geskin zijn de schermranden van de nieuwe iPad Pro’s 7mm dik. Bronnen binnen de industrie wijzen op 4mm schermranden voor de iPhone 8.

10.5-inch iPad Pro
De nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro

Begrijp ons niet verkeerd, het is een grote verbetering ten opzichte van de huidige modellen. Geruchten beloofden echter een groter scherm in het zelfde compacte pakketje als de 9.7-inch iPad. Daarbij vroeg men zich al af waar de vingerafdrukscanner zou blijven.

10.5-inch iPad Pro
De nieuwe 10.5-inch iPad Pro naast de huidige 9.7-inch iPad

Daar is dus nog gewoon plek voor. Dit is weer eens een goed voorbeeld waarom je geruchten altijd met een flinke korrel zout moet nemen. Apple gaat met de iPhone 8 waarschijnlijk indruk maken met dunne schermranden, waarna de iPads van volgend jaar wellicht zullen volgen.

Bron: @VenyaGeskin1 via BGR

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters