‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’

Apple komt zeer binnenkort alsnog met de 10.5-inch iPad Pro. Dat blijkt uit een gelekte foto van een Apple reseller.

Apple 10.5-inch iPad Pro komt in juni

Geruchten wijzen al een tijdje op dat Apple een 10.5-inch iPad Pro gaat introduceren. Maar wanneer? Een gelekt screenshot geeft vandaag wellicht antwoord op die vraag. De foto toont het inventaris van een onbekende Apple reseller.

10.5-inch iPad Pro juni

Er worden Urban Armor Gear cases voor de iPad Pro genoemd. Die hoesjesmaker mag je meteen weer vergeten, want het draait allemaal om de iPad in kwestie. Er wordt namelijk een 10.5-inch iPad Pro genoemd, waarvoor er in juni nieuwe cases uitkomen.

Dat is opvallend, want er bestaat helemaal geen 10.5-inch iPad Pro. Oftewel, het lijkt erop dat de langverwachte tablet volgende maand tijdens het WWDC zal worden onthuld. In augustus beweerde de bekende Apple analist Ming-Chi Kuo dat Apple aan een 10.5-inch iPad Pro werkte, met de A10X onder de motorkap.

Zeer dunne schermranden

Dit nieuwe model is niet zomaar de zoveelste nieuwe iPad. Naar verluidt heeft de tablet namelijk zeer dunne schermranden, met een scherm dat bijna de gehele voorkant van de iPad bedekt. Daarom past er een 10.5-inch scherm in hetzelfde formaat als de 9.7-inch iPad Pro.

Wordt het een voorproefje op de iPhone 8? Waarschijnlijk gaat Apple met zijn volgende vlaggenschip immers Samsung achterna. Je kunt dus rekenen op een smartphone met een scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt. Ook voor de nieuwe iPad geldt: wat gaat er gebeuren met Touch ID?

Wat gaat er gebeuren met de vingerafdrukscanner?

Apple doet al langere tijd onderzoek naar alternatieven. De homeknop met de ingebouwde vingerafdrukscanner past immers hoogstwaarschijnlijk niet meer op de voorkant van de iPhone 8. Hetzelfde zal waarschijnlijk voor de 10.5-inch iPad Pro gelden.

iPad Pro

Helaas heeft Apple naar verluidt net zoals Samsung moeite met het implementeren van een alternatief. Daarom verhuisde de vingerafdrukscanner van de Galaxy S8 naar de achterkant. Plan B dus. Dat kan ook bij de iPhone 8 gebeuren, maar op een iPad is dat door het flinke formaat niet mogelijk.

Dat blijft dus een groot vraagteken. Het lijkt er echter op dat we dus zeer binnenkort gaan ontdekken wat Apple van plan is met zijn 10.5-inch iPad Pro. WWDC begint op 5 juni en duurt tot en met 9 juni. Hier kun je lezen wat de techgigant naar verluidt allemaal gaat onthullen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters