Slow motion filmen in 1080p op smartphones dankzij Omnivision

De meeste telefoons ondersteunen slow motion opnames al wat langer, maar slechts met een kwaliteit van maximaal 720p. Dankzij de nieuwe bewegingssensor van Omnivision wordt het in de toekomst mogelijk om slow motion te filmen in 1080p met je smartphone.

Full HD

Specificaties OV12890
Specificaties OV12890

De meeste smartphones hebben een functie waarmee er in 120 of 240fps kan worden opgenomen, wat het beeldmateriaal slow motion maakt. Deze functie brengt echter wel vaak een beperkte resolutie met zich mee, in het ergste geval VGA-kwaliteit. Omnivision heeft nu iets aangekondigd wat daar verandering in kan brengen: een beeldsensor, ontwikkeld voor smartphones, die 240fps kan opnemen in 1080p, ofwel, Full HD.

Specificaties

De beeldsensor is beter bekend als de OV12890. De OV12890 bevat een 12 mexapixel sensor, waarbij de pixels 1.55um zijn om het licht zo goed mogelijk vast te leggen. Verder beschikt de sensor over phase detective autofocus en HDR. Een flinke stap verder dan wat we momenteel in high-end smartphones terugvinden. Omnivision’s sensor past in een camera-module van 10 bij 10 millimeter en is slechts 6 millimeter hoog.

Enkel geschikt voor high-end smartphones

De sensor kan 12MP filmen met 45fps, 2k en 4k met 60fps en 1080p met 240fps. Dit is mogelijk dankzij de hoge snelheid D-PHY en C-PHY interfaces. Om alle extra data van het filmen aan te kunnen, moeten desbetreffende smartphones beschikken over een krachtige processor en veel geheugenbandbreedte. De sensor is dan ook vooral gericht op telefoons van de bovenste plank. Voor nu is de sensor enkel nog beschikbaar als proefstuk, maar hij zal waarschijnlijk aan het eind van het jaar de massaproductie ingaan. We kunnen dus veel verwachten van de vlaggenschepen van 2017.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters