'12-inch iPad komt in de herfst'

Een analist vermoedt dat Apple in de herfst van dit jaar met een 12-inch iPad op de markt komt. Het apparaat vormt dan een directe bedreiging voor de pc-markt.

Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm screen shot 2013 10 22 at 81939 pm

Apple en Google hebben met hun mobiele apparaten en software al het nodige verricht om de traditionele pc-markt te doen krimpen. Analist Patrick Wang van Evercore Partners wordt geciteerd in zakenblad Barron’s. Hij meldt dat Apple een 12- of misschien wel 13-inch iPad op de markt gaat brengen in de komende herfst. Daarmee heeft Apple een troef in handen die de ‘traditionele notebookmarkt zoals wij die kennen zal transformeren’, aldus Wang.

De analist meldt erbij dat de grote iPad voornamelijk voor zakelijke gebruikers is bestemd. ”Aangedreven door de A8-chip”, zegt Wang erbij, die een soort kruising tussen de iPad en de MacBook Air voorziet. Zo’n kruising is ongeveer wat Microsoft voorheeft met de lancering van de Surface-tablet die op Windows loopt.

Daarmee is Apple niet echt innovatief bezig, geeft Wang toe, want het is min of meer een kopie van de Surface van Microsoft. Toch denkt hij dat veel bedrijven de Surface links laten liggen en massaal voor de grote iPad gaan, domweg omdat de iPad al een robuust ecosysteem heeft met veel apps en werknemers die thuis al een iPad hebben en dus bekend zijn met het apparaat. Ze hoeven dus niet langdurig op het gebruik van de tablet te studeren, wat bij Windows 8 wel het geval is.

De iPad Pro, zoals hij inmiddels al wordt genoemd, is ook bestemd voor scholen. Google probeert op scholen al zijn goedkope Chromebook laptops te slijten. Apple en Google openen dus de aanval op de Windows-pc’s die nu veelal op scholen worden gebruikt.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters