'12-inch iPad komt in de herfst'

Een analist vermoedt dat Apple in de herfst van dit jaar met een 12-inch iPad op de markt komt. Het apparaat vormt dan een directe bedreiging voor de pc-markt.

Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinascherm screen shot 2013 10 22 at 81939 pm

Apple en Google hebben met hun mobiele apparaten en software al het nodige verricht om de traditionele pc-markt te doen krimpen. Analist Patrick Wang van Evercore Partners wordt geciteerd in zakenblad Barron’s. Hij meldt dat Apple een 12- of misschien wel 13-inch iPad op de markt gaat brengen in de komende herfst. Daarmee heeft Apple een troef in handen die de ‘traditionele notebookmarkt zoals wij die kennen zal transformeren’, aldus Wang.

De analist meldt erbij dat de grote iPad voornamelijk voor zakelijke gebruikers is bestemd. ”Aangedreven door de A8-chip”, zegt Wang erbij, die een soort kruising tussen de iPad en de MacBook Air voorziet. Zo’n kruising is ongeveer wat Microsoft voorheeft met de lancering van de Surface-tablet die op Windows loopt.

Daarmee is Apple niet echt innovatief bezig, geeft Wang toe, want het is min of meer een kopie van de Surface van Microsoft. Toch denkt hij dat veel bedrijven de Surface links laten liggen en massaal voor de grote iPad gaan, domweg omdat de iPad al een robuust ecosysteem heeft met veel apps en werknemers die thuis al een iPad hebben en dus bekend zijn met het apparaat. Ze hoeven dus niet langdurig op het gebruik van de tablet te studeren, wat bij Windows 8 wel het geval is.

De iPad Pro, zoals hij inmiddels al wordt genoemd, is ook bestemd voor scholen. Google probeert op scholen al zijn goedkope Chromebook laptops te slijten. Apple en Google openen dus de aanval op de Windows-pc’s die nu veelal op scholen worden gebruikt.

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters