11 dingen waar je meteen mee moet beginnen als nieuwe Galaxy S8 gebruiker

Nu de Samsung Galaxy S8 en S8+ er eindelijk zijn is het tijd om met de toestellen aan de slag te gaan. Maar waar begin je? De telefoons zitten bomvol met features en apps en als nieuwe Galaxy S8 gebruiker zie je door de bomen het bos niet meer. Hier is een lijst van 13 dingen waar je als eerste mee moet beginnen als trotse bezitter van een Galaxy S8 of S8+.

Toestel vergrendelen met iris of vingerafdruk

Eén van de nieuwe features van de Galaxy S8 toestellen is de irisscanner. Hier moet natuurlijk meteen gebruik van worden gemaakt. Met deze optie kan het toestel ontgrendeld worden door het scannen van de iris. Helaas werkt dit niet wanneer je een bril op hebt of lenzen draagt. Wie geen oogcorrectie nodig heeft kan de optie instellen door naar de instellingen te gaan en “schermvergrendeling en beveiliging” te kiezen. Hier worden instructies gegeven voor het instellen van de iris ontgrendeling.

Voor wie geen zin heeft in deze nieuwe feature kan ook de “goude oude” vingerafdrukscanner gebruiken voor het ontgrendelen van de toestellen. Ook deze feature kan ingesteld worden in het “schermvergrendeling en beveiliging” menu.

irisscanner nieuwe feature voor de Samsung Galaxy S8 gebruiker

Weg met overbodige apps

Nadat het toestel alleen voor jouw ogen beschikbaar is, is het tijd om korte metten te maken met alle overbodige programma’s. Deze apps maken het toestel alleen maar trager en nemen kostbare ruimte in beslag. De Galaxy S8 komt met minstens 20 apps, welke waarschijnlijk nooit gebruikt zullen worden. Gelukkig kunnen deze grotendeels gedeïnstalleerd of gedeactiveerd worden. Dit gebeurt in de zogenaamde app drawer, waar een overzicht is van alle apps op het toestel. Door lang op één van de apps te drukken verschijnt de optie om meerdere apps te selecteren. Daarna kan gekozen worden alle geselecteerde apps te deïnstalleren. Wie hier later toch spijt van krijgt kan gedeactiveerde apps weer activeren in het app menu bij de instellingen.

Schakel Always-on display in

De Always-on display optie kennen van de vorige Galaxy toestellen en krijgt elke keer weer een update. Met deze optie krijg je snel informatie over wat er op het toestel gebeurt, zonder de telefoon te hoeven ontgrendelen. Bij de “schermvergrendeling en beveiliging” opties kan de feature ingesteld worden. Ook kan hier geselecteerd worden welke informatie er precies getoond wordt.

Verander de volgorde van de navigatie knoppen

In de Android wereld heeft Samsung als enige een afwijkende volgorde van de navigatie knoppen. Waar andere Android toestellen de volgorde terug/home/recent hanteren, is dit bij Samsung toestellen recent/home/terug. Voor gebruikers, welke overstappen naar Samsung, kan dit vervelend zijn. Bij de Galaxy S8 telefoons is er nu eindelijk de optie om de volgorde van de navigatieknoppen te veranderen. Dit kan gedaan worden door naar de instellingen te gaan en daarna Display te kiezen. Bij de Navigatiebalk opties kan een nieuwe volgorde worden ingesteld.

Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus

Quick Settings reorganiseren nodig voor elke nieuwe Galaxy S8 gebruiker

In het notificatiepaneel zijn er allerlei handige weergaveopties, die aan en uitgezet kunnen worden. Helaas komen toestellen vaak met alles aan staan en worden de notificaties een onoverzichtelijk rommeltje. Iets wat bij een nieuwe smartphone altijd moet gebeuren is het reorganiseren van dit paneel. Swipe van boven naar beneden en selecteer Quick settings om wat meer orde te creëren. Bij het menu met drie puntjes kan Button order gekozen worden, waarna het mogelijk is iconen te herorganiseren en te verwijderen.

Kies een thema dat bij je past

Als kersverse Galaxy S8 gebruiker wil je uiteraard het toestel je helemaal eigen maken door kleuren, iconen en dergelijke te customizen. De Galaxy S8 wordt geleverd met verschillende thema’s. Deze veranderen de achtergrond, iconen, geluiden en zelfs de systeem apps en het user interface. Naast de geleverde thema’s is het mogelijk online nog meer te downloaden. Door lang een leeg stuk van het scherm ingedrukt te houden verschijnt de optie Achtergronden en thema’s. Scroll hier gerust door de verschillende thema’s en vind de best passende optie.

Samsung Galaxy S8 Plus design

Laat Bixby het werk doen

Uiteraard zijn we de kersverse assistent Bixby niet vergeten. Er is nogal wat ophef geweest over de virtuele helper en het is dus tijd om te kijken wat Bixby in zijn mars heeft. Om te beginnen met Bixby kan de speciale Bixby knop links van het toestel ingedrukt worden. Klik daarna op Start en om verder te gaan moet akkoord worden gegaan met de voorwaarden. Daarna kan Bixby geconfigureerd worden door rechtsboven naar de instellingen te gaan.  Bij de Hello Bixby cards optie kan gekozen worden welke content getoond moet worden. Bij Hello Bixby on Lock screen kan ingesteld worden welke Bixby informatie wordt getoond, wanneer het scherm vergrendeld is.

Bixby doet natuurlijk meer dan vooringestelde informatie tonen. Met Bixby Vision geeft de assistent je relevante informatie over bepaalde beelden. Door de camera te openen en het oog icoon te selecteren kan zo’n beeld gekozen worden. Wijs met de camera simpelweg naar het object waar je meer over wilt weten. Bixby scant het beeld en laat verschillende resultaten zien, zoals online foto’s of informatie over waar het object gekocht kan worden.

Speel met de Edge Screen

Het begon allemaal met de Galaxy Note Edge, maar nu kan je als Galaxy S8 gebruiker ook genieten van het Edge scherm. En met het Edge scherm komen natuurlijk ook alle Edge Screen features. Eén van deze features is het maken van snelkoppelingen naar bepaalde apps of contacten. Door vanaf de rand van het scherm naar links of rechts te blijven swipen, beland je uiteindelijk bij een scherm om contacten of apps toe te voegen. Met de plus knop kunnen hier makkelijk snelkoppelingen naar de gewenste personen of applicaties toegevoegd worden.

Daarnaast kan de rand van het scherm zo ingesteld worden, dat het licht geeft wanneer er notificaties binnenkomen. Bij het Display menu in de instellingen kan Edge screen geselecteerd worden. Hier is het mogelijk Edge lighting aan te zetten. Door Edge lighting zelf te selecteren kan gespecificeerd worden wanneer de rand notificatie lichten moet geven.

Lekker makkelijk met één hand

Voor de Galaxy S8 gebruiker, welke graag multitasken, heeft Samsung de “one-handed-mode” bedacht. Deze vergemakkelijkt het bedienen van het toestel met maar één hand. Bij de geavanceerde functies in het instellingen menu kan de one-handed-mode ingesteld worden. Daarna kan deze modus op twee manieren geactiveerd worden. Er kan of diagonaal van beneden naar boven geswiped worden, of de home knop kan drie keer getapt worden.

bewegingen over de vingerafdrukscanner

Opslagruimte vergroten met een microSD kaart

Eén van de grote voordelen van Samsung toestellen ten opzichte van de iPhone, is dat de opslagruimte vergroot kan worden. Wie veel apps download en ervan houdt (bijna) ongelimiteerd foto’s en video’s te maken moet zeker gebruik maken van een microSD kaart. Een tijdje had Samsung de poort voor de microSD kaart laten vallen, maar deze is gelukkig weer terug van weggeweest.

Nieuwe apps en spelletjes

Als alle settings op orde zijn en er genoeg ruimte is met een verse microSD kaart, is het natuurlijk tijd om los te gaan met nieuwe apps en spelletjes. Installeer je favoriete apps of vindt nieuwe games en geniet als nieuwe Galaxy S8 gebruiker van de Infinity Display ervaring.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters