14-jarige klaagt Snapchat aan

Een veertienjarige heeft Snapchat aangeklaagd vanwege het laten zien van volwassen content. Volgens de tiener gebeurde dit in de ‘Discover’ sectie van de app.

Imago

Snapchat is een sociaal medium dat sinds het begin al bekend staat om het delen van volwassen content zoals naaktfoto’s. SnapchatDit imago is uiteraard tot stand gekomen door het hele concept van het platform. Je stuurt een foto of video en deze mag de ontvanger maximaal tien seconden bekijken voordat de foto of video vernietigd word.

Discover-sectie

Snapchat heeft dit imago natuurlijk liever niet, en de meeste mensen gebruiken het platform dan ook gewoon om selfies te sturen of om video’s te delen van dat gave festival waar je was. Dit is de rede dat Snapchat zijn leeftijdsgrens op 13 heeft staan. Toch klaagt een 14-jarige Snapchat nu aan vanwege het zien van volwassen content in de Discover-sectie.

De Discover-sectie is een gedeelte wat nog niet heel lang bij Snapchat zit. Als je in de app naar rechts veegt kom je bij de verhalen van je vrienden en een aantal gesponsorde Discover-verhalen. Hier vind je meestal verhalen van evenementen in de buurt of grote evenementen wereldwijd. Daarnaast zijn er ook een aantal populaire kanalen die vaak te zien zijn in deze sectie.

BuzzFeed

Eén van die populaire kanalen is BuzzFeed. Dit kanaal heeft kennelijk een foto in zijn verhaal geplaatst die niet bedoelt is voor tieners van veertien of jonger, want een veertienjarige die anoniem wil blijven heeft het sociale platform aangeklaagd vanwege deze foto.

Rechtszaak

Het is onbekend wanneer de rechtszaak plaats gaat vinden en of deze überhaupt zal plaatsvinden. Het is ook een mogelijkheid dat Snapchat de tiener een geldbedrag aanbiedt. Snapchat heeft namelijk zo’n 150 miljoen jonge gebruikers wereldwijd en als er een rechtszaak komt, kan dit ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf omdat alle 150 miljoen jongeren daar dan aanspraak op mogen maken.

Bron

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters