'18 tot 20 Android-telefoons voor dit jaar in de planning'

Een hoge piet binnen Google heeft gezegd dat er dit jaar nog zo’n 20 Android-telefoons in de planning staan. Deze telefoons zullen van verschillende makers komen en in drie categorieën vallen.

HTC Magic

Android is in grote snelheid naar de top van besturingssystemen aan het klimmen en daar hebben we nu opnieuw bewijs van. Uit onze reviews van de twee eerste Android-toestellen, de T-Mobile G1 en de HTC Magic bleek al dat Android een ontzettend prettig platform is en de producenten lijken dat ook te denken. Andy Rubin, Senior Director Mobile Platforms bij Google, heeft verteld dat er dit jaar 18 tot 20 Android-telefoons uitgebracht zullen worden, van acht tot negen verschillende producenten. Hieronder bevinden zich in ieder geval HTC en Samsung, het is daarnaast zeer waarschijnlijk dat LG, Motorola, Sony Ericsson en Huawei tot de selectie behoren.

Verder kwam aan het licht dat Android-producenten drie opties hebben voor hun telefoons, namelijk de zogenaamde ‘obligation free-optie’, de ‘small strings-optie’ en de ‘bigger strings-optie’. Bij de eerste installeert de producent gewoon de gratis Android-software, maar daarbij mogen geen Google-applicaties voorgeïnstalleerd zijn. De tweede optie, de small strings-optie, is niet helemaal vrijblijvend voor de producenten. Ze moeten een contract tekenen met Google en mogen dan ook standaard Google-applicaties, zoals Gmail meeleveren op de toestellen. Van deze categorie zullen we zo’n 12 tot 14 telefoons zien dit jaar. De laatste optie is wel weer vrijblijvend voor producenten, maar daarbij moet het toestel het Google-logo dragen. Daarnaast moet er een aantal applicaties aanwezig zijn die niet verwijderd kunnen worden door gebruikers. Ongeveer vijf Android-toestellen van dit jaar zullen binnen die categorie vallen volgens Rubin.

Bron: Unwired View

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters