‘Spraakassistent goed voor 20% van smartphone-acties in 2019’

Spraakbesturing op smartphones worden steeds beter. Dit komt onder andere door een verbeterde virtuele spraakassistent, die je helpt bij vragen en dingen voor jou doet.  Google Assistant en Siri van Apple zijn er twee goede voorbeelden van. Onderzoeksbedrijf Gartner denkt dat in 2019 ongeveer een vijfde van de dagelijkse taken op je telefoon uitgevoerd worden door de virtuele spraakassistent.

Virtuele spraakassistent

Google Assistant en Apple’s Siri zijn voorbeelden van een spraakassistent op jouw telefoon of tablet. Deze assistenten kunnen jou helpen met het vereenvoudigen van bepaalde bezigheden. Een goed voorbeeld is een vraag. Wil je iets weten, dan zeg je ‘Ok Google’ of ‘Hey Siri’. Hierna legt een van de twee assistenen jouw uit hoe en wat. Een andere spraakassistent is bijvoorbeeld Cortana, die te vinden is in Windows 10. Cortana is op moment van schrijven nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Gartner

Volgens Gartner zal ongeveer 20% van alle dagelijkse uitvoeringen op jouw telefoon niet meer gebeuren via tikken op je smartphone, maar gaat via spraakbesturing. Dit baseren zij op een onderzoek van jaarlijkse mobiele enquête van het vierde kwartaal van 2016. Hiervoor hebben zij drieduizend mensen gevraagd hoe vaak zij de spraakassistent van hun toestel gebruiken.

Uit onderzoek blijkt dat 37% van de ondervraagden hun spraakassistent minstens een enkele keer per dag gebruiken. Uit idt onderzoek blijkt ook dat Google Now/Assistant en Siri van Apple de grootste waren. Google Now of Google Assistent werd 44,5% van de keren gebruikt, waarbij Siri 54% pakte.

Annette Zimmermann, onderszoeksleider van Gartner, zegt dat door de populariteit van virtuele spraakassistenten, de interactie zal toenemen bij smartphonegebruikers en andere apparaten. Verder vertelt ze dat mobiele applicaties vanaf 2017 langzamerhand zullen verdwijnen en vervangen worden door spraakassistenten.

Zimmermann laat ook weten dat Facebook natuurlijk ook bezig is met een soortgelijke functie. Dit gebeurt niet via spraakcommando’s maar wel via Facebook Messenger. Hierbij kun je vanuit de applicatie rechtstreeks een betaling doen voor bijvoorbeeld Uber.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Bob -

    Uit onderzoek blijkt dat 37% van de ondervraagden hun spraakassistent minstens een enkele keer per dag gebruiken. Uit idt onderzoek blijkt ook dat Google Now/Assistant en Siri van Apple de grootste waren.

    ‘idt’ ik denk dat dit ‘dit’ moet zijn.

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters