'20% iPad-bezitters koopt dit jaar een iPad 2'

Volgens een analist van RBC Capital Markets zal ongeveer een vijfde van de huidige iPad-bezitters een iPad 2 kopen. Het merendeel van de consumenten die een iPad 2 zal kopen is volgens de analist een geheel nieuwe tabletgebruiker.

Apple iPad 2

Dat meldt The Unofficial Apple Weblog. Die nieuwe consumenten zullen er ongeveer 25 miljoen zijn volgens Mike Abramsky, de analist in kwestie. En van de 15 miljoen iPad-bezitters zullen er dus 3 miljoen een upgrade maken, waarmee de iPad uiteindelijk uitkomt op 28 miljoen verkochte exemplaren dit jaar. Als we Abramksy mogen geloven dan. Dat is ‘slechts’ 56% van het totale aantal van 50 miljoen tablets dat volgens de analist dit jaar over de toonbank zal gaan wereldwijd. Fors minder dus dan het eerder voorspelde marktaandeel van 80% in Amerika.

Abramsky schat daarnaast dat er in het afgelopen weekend, waarin de iPad in verschillende landen gelanceerd werd, zo’n 500.000 tablets van Apple over de toonbank gingen. Dat is ongeveer evenveel als de originele iPad, die op de eerste dag naar schatting 300.000 keer over de toonbank ging vorig jaar. Maar Abramsky verwacht wel dat de iPad 2 het uiteindelijk duidelijk gaat winnen van de eerste iPad.

Dat de leveringen van Apple niet aan de vraag kunnen voldoen bleek gisteren al. Volgens I4U is het erger dan gedacht en hebben de Apple Campus Stores, en misschien ook de gewone Apple Stores, zelfs maar een derde deel van de verwachte leveringen ontvangen. Met uitzondering van de grote Apple Stores zou elke retailer maximaal 15 iPads binnen hebben gekregen. Best Buy, een externe keten die de iPad 2 ook lanceerde, zou maar 5 modellen per winkel hebben gekregen.

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters