'20% iPad-bezitters koopt dit jaar een iPad 2'

Volgens een analist van RBC Capital Markets zal ongeveer een vijfde van de huidige iPad-bezitters een iPad 2 kopen. Het merendeel van de consumenten die een iPad 2 zal kopen is volgens de analist een geheel nieuwe tabletgebruiker.

Apple iPad 2

Dat meldt The Unofficial Apple Weblog. Die nieuwe consumenten zullen er ongeveer 25 miljoen zijn volgens Mike Abramsky, de analist in kwestie. En van de 15 miljoen iPad-bezitters zullen er dus 3 miljoen een upgrade maken, waarmee de iPad uiteindelijk uitkomt op 28 miljoen verkochte exemplaren dit jaar. Als we Abramksy mogen geloven dan. Dat is ‘slechts’ 56% van het totale aantal van 50 miljoen tablets dat volgens de analist dit jaar over de toonbank zal gaan wereldwijd. Fors minder dus dan het eerder voorspelde marktaandeel van 80% in Amerika.

Abramsky schat daarnaast dat er in het afgelopen weekend, waarin de iPad in verschillende landen gelanceerd werd, zo’n 500.000 tablets van Apple over de toonbank gingen. Dat is ongeveer evenveel als de originele iPad, die op de eerste dag naar schatting 300.000 keer over de toonbank ging vorig jaar. Maar Abramsky verwacht wel dat de iPad 2 het uiteindelijk duidelijk gaat winnen van de eerste iPad.

Dat de leveringen van Apple niet aan de vraag kunnen voldoen bleek gisteren al. Volgens I4U is het erger dan gedacht en hebben de Apple Campus Stores, en misschien ook de gewone Apple Stores, zelfs maar een derde deel van de verwachte leveringen ontvangen. Met uitzondering van de grote Apple Stores zou elke retailer maximaal 15 iPads binnen hebben gekregen. Best Buy, een externe keten die de iPad 2 ook lanceerde, zou maar 5 modellen per winkel hebben gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

iPads

‘10.5-inch iPad Pro met dunne schermranden komt in juni’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters